Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Επιτυχής λήψη οργάνων 10χρονου που κατέληξε σε τροχαίο


Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε σήμερα η λήψη οργάνων ενός 10χρονου παιδιού που κατέληξε, μετά από νοσηλεία στο Γ.Ν.Α. Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», έπειτα από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε τροχαίο ατύχημα.

Την λήψη των οργάνων του άτυχου μικρού παιδιού πραγματοποίησαν δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και η ομάδα του κ. Δρακόπουλου από το Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός». Το ήπαρ και ο πνεύμονας του 10χρονου παιδιού εστάλησαν σε νοσοκομείο στο Παλέρμο και η καρδιά στην Μπολόνια της Ιταλίας, ενώ οι νεφροί εστάλησαν στο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός». Η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το δύσκολο έργο τους. 

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=371332&cid=4

ΙΣΡΑΗΛ-ΕΛΛΑΔΑ 0-1

Η προσπάθεια της εθνικής Ελλάδος για το μεγάλο διπλό στο Τελ Αβίβ κόντρα στο Ισραήλ έγινε πραγματικότητα με γκόλ του Νίνη στο 61"


ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ....

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ (Λυκούργου και Ελευθερίας στο Μοσχάτο), ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011


ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011
Καθημερινά (εκτός Σαββάτου-Κυριακής),
18.00-21.00


Στο κεντρικό ωδείο, Λυκούργου και Ελευθερίας
στο Μοσχάτο


Τηλ. Επικοινωνίας (απόγευμα):
210 4833230




http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Βαρύ πένθος στην οικογένεια του Σωτήρη Τσαραπατσάνη

Πένθος στο σύλλογο για το χαμό του μικρού Παντελή



Ο αθλητής του Συλλόγου Παντελής Τσαραπατσάνης (10 ετών), γιος του προπονητή της γυναικείας ομάδας Σωτήρη Τσαραπατσάνη, δεν είναι πια μαζί μας. Ο μικρός Παντελής σκοτώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο τον χτύπησε από πίσω καθώς έκανε βόλτα με το ποδήλατό του στο Λαγονήσι το προηγούμενο Σάββατο 27/8. Όλη την εβδομάδα η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ κρίσιμη ώσπου σήμερα Παρασκευή 2/9 άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Παίδων.


Η διοίκηση του Συλλόγου αλλά και η ευρύτερη οικογένεια της Ελευθερίας Μοσχάτου εκφράζει τη βαριά θλίψη και οδύνη της για την απώλεια του μικρού Παντελή και εκφράζει τα θερμά της συλληπητήρια  στην οικογένεια του Σωτήρη Τσαραπατσάνη.Η κηδεία του μικρού  Παντελή θα γίνει αύριο (Σάββατο 3/9) στο νεκροταφείο της Καλλιθέας στις 11:30.Αύριο δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αθλητική δραστηριότητα στο Σύλλογο με απόφαση του Δ.Σ. ως ένδειξη πένθους για το χαμό του Παντελή Τσαραπατσάνη.


Καλό ταξίδι Παντελή...


http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/

Τρεις Έλληνες στους τελικούς

Μακριά από τα μετάλλια έμειναν οι Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου της Νταεγού. Την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος στο ύψος ξεπέρασε τα 2.32μ., ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ, και κατετάγη πέμπτος.

Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Φιλιππίδης στον τελικό του επί κοντώ ξεπέρασε τα 5.75μ. και κατετάγη 6ος, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ των γυναικών πήρε την 8η θέση με άλμα στα 4.65μ.. Να σημειώσουμε ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στον τελικό με πυρετό.

Η παρουσία των Ελλήνων:
Δημήτρης Χονδροκούκης (Ύψος): 2.32μ., 5ος στον τελικό
Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ): 5.75μ., 6ος στον τελικό
Νικόλ Κυριακοπούλου (Επί κοντώ): 4.65μ., 8η στον τελικό
Λούης Τσάτουμας (Μήκος): 8.01μ., 14ος στα προκριματικά
Κώστας Μπανιώτης (Ύψος): 2.28μ., 15ος στα προκριματικά
Βούλα Παπαχρήστου (Τριπλούν): 14.05μ.,16η στα προκριματικά
Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπ): 13.59μ., 19ος στα προκριματικά
Νίκη Πανέττα (Τριπλούν): 13.97μ., 20η στα προκριματικά
Γερβάσιος Φιλιππίδης (Ακοντισμός): 76.66μ., 21ος στα προκριματικά
Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (Σφυροβολία): 66.77μ., 22η στα προκριματικά
Σπύρος Λεμπέσης (Ακοντισμός): 73.35μ., 30ος στα προκριματικά
Ειρήνη Κοκκιναρίου (3.000μ. στιπλ): 10.15.18, 32η στα προκριματικά

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=371010&cid=10

Ριζικό «λίφτινγκ» στον Κηφισό;

Την αναμόρφωση του Κηφισού, με τη δημιουργία νέων ζωνών παραγωγικότητας και τη μετεγκατάσταση των βιομηχανιών, προβλέπει η πρόταση του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέστειλε στη Βουλή έγγραφο, με το οποίο ενημερώνει ότι «στην πρόταση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπονται νέες ζώνες παραγωγικών δραστηριοτήτων, έκτασης περίπου 20.000 στρεμμάτων, όπου θα είναι δυνατή η μετεγκατάσταση των εν λόγω βιομηχανιών».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημερώνει τους βουλευτές ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση δράσεων υποστήριξης του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης του ποταμού Κηφισού.

Επιπλέον, ο υπουργός ενημερώνει ότι η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ενεργήσει 70 επιθεωρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και έχει διαπιστώσει παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε 51 περιπτώσεις.

Επιμέλεια: Mαρία Αντωνοπούλου



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=371112&cid=17

Πρόγραμμα για 100.000 ανέργους στους δήμους


Θα μπορούν να εργαστούν για 135 ημερομίσθια τον χρόνο

Μακροχρόνιο πρόγραμμα απασχόλησης για 100.000 ανέργους, ετησίως, στους δήμους όλης της χώρας, ξεκινά άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών. 

Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν σε έργα μικρής κλίμακας στους δήμους θα μπορούν να εργαστούν για 135 ημερομίσθια τον χρόνο.

Όπως δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, το πρόγραμμα αφορά ανέργους τεχνίτες, για δημοτικά έργα, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος, 1 δισ. ετησίως, δεν θα επιβαρύνει επιπλέον τον κρατικό προυπολογισμό αλλά θα αντληθεί από κοινοτικούς και άλλους πόρους.
 http://www.newsbeast.gr/

Κεραυνός χτύπησε τον πύργο του Άιφελ


Την στιγμή που κεραυνός χτυπά τον πύργο του Άιφελ, απαθανάτισε ένας ερασιτέχνης φωτογράφος ο Betrand Kulik, δίνοντας αυτό το απίστευτο αποτέλεσμα!

Ο 31χρονος από το Παρίσι - που είναι γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός- δήλωσε στην Daily Mail «Ο καιρός ήταν ξηρός και ο ουρανός καθαρός, όταν ξαφνικά άρχισε να αστράφτει….

Πήρα γρήγορα την κάμερά μου, την έβαλα σε ένα τρίποδο στο παράθυρο, ελπίζοντας ότι θα τραβούσε μια υπέροχη φωτογραφία».







http://www.star.gr/ellada_kosmos/104885/

Στη φάκα πιάστηκαν διακινητές αναβολικών



Στα χέρια των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπεσαν σήμερα το πρωί τρεις άντρες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης αναβολικών.

Πρόκειται για έναν 27χρονο, έναν 28χρονο ομογενή και έναν 29χρονο αλλοδαπό, στο αυτοκίνητο των οποίων εντοπίστηκαν δύο χάρτινα κουτιά με 145 συσκευασίες αναβολικών φαρμάκων.

Οι συλληφθέντες, εις βάρος των οποίων θα σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου που αφορά σε «Ρυθμίσεις Θεμάτων ελέγχου ντόπινγκ», εντοπίστηκαν στην περιοχή του Ευόσμου, όταν διερχόμενο όχημα κίνησε τις υποψίες των δικυκλιστών αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμα στάσης για να το ελέγξουν.

Ο αστυνομικός έλεγχος έφερε στο φως δύο χάρτινα κουτιά, τα οποία περιείχαν 145 συσκευασίες αναβολικών φαρμάκων (κουτιά, σακουλάκια και φιαλίδια με ενέσιμο υλικό).

Ωστόσο, η έρευνα είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσης και ο προορισμός των συγκεκριμένων σκευασμάτων, τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη
http://www.zougla.gr/

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πέντε χρόνια από τη νίκη της Ελλάδας επί των ΗΠΑ


Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια (1η Σεπτεμβρίου 2006) η εθνική ομάδα έγραψε ιστορία, επικρατώντας των ΗΠΑ με 101-95 για τα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας! Το Sport24.gr θυμίζει (vid. & picts)...
Ολόκληρος ο πλανήτης έμεινε με το στόμα ανοικτό, το φαβορί ήταν η παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς, του Καρμέλο Άντονι, του Μπος, του Χάουαρντ του Ουέιντ, όμως ποιος θα μπορούσε να ξεγράψει εκ των προτέρων τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2005.

Η εθνική, λοιπόν μεταμορφώθηκε σε "dream greek team", νίκησε 101-95 τους... κακομαθημένους παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης. Οι Αμερικανοί κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα έξι πόντων (14-20), όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε κολλήσει πίσω τους.

Έτσι, με τις εξαιρετικές ασίστ του Θοδωρή Παπαλουκά και την αποφασιστικότητα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη πέρασε μπροστά στο ημίχρονο με 45-41. Στην τρίτη περίοδο, ο "Σόφο" φορτώθηκε με τρία φάουλ και ο Δήμος Ντικούδης πέρασε στο παρκέ. Ο Λαρισαίος φόργουορντ με τη βοήθεια του Παπαλουκά έκανε απίστευτα πράγματα, με αποτέλεσμα να προηγηθούμε με 59-50, 62-50 και 65-51...

Το σύνθημα της νίκης, πάντως το έδωσε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος με ένα γενναίο λέι - απ, την ώρα που οι ΗΠΑ έκαναν την αντεπίθεση τους σημείωσε με τη λήξη της τρίτης περιόδου το 77-65.

Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια (1η Σεπτεμβρίου 2006) η εθνική ομάδα επικράτησε των ΗΠΑ με 101-95 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας!

Το έπος των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη, γράφηκε στην Σαϊτάμα, μία ημέρα που δεν πρόκειται να ξεχάσει κανείς, ποτέ...
Στα τελευταία δέκα λεπτά, η εθνική προσπάθησε να "παίξει" με τον χρόνο, αλλά και να αντέξει στην... αφηνιασμένη προσπάθεια των Αμερικανών να περάσουν μπροστά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όμως άντεξε, πήρε τη "χρυσή" νίκη (ρεκόρ 8-0), ρίχνοντας μάλιστα "κατοστάρα" στο κεφάλι των Αμερικανών! Η ιστορία έγραψε Ελλάδα - ΗΠΑ 101-95...

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 45-41, 77-65, 101-95.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8, Διαμαντίδης 12(2), Τσαρτσαρής 3(1), Χατζηβρέττας 2, Βασιλόπουλος, Σχορτσιανίτης 12, Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης 13(1), Φώτσης 9(1), Ντικούδης 8, Σπανούλης 20(3).

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Πολ 3, Ουέιντ 22(1), Χάινριχ 12(4), Μπόουεν, Άντονι 25(3), Τζέιμισον, Μπατίρ 1, Τζέιμς 15, Τζόνσον 3(1), Μπος 2, Μίλερ, Χάουρντ 10.








περισσότερα στο http://www.sport24.gr/

" Μουσική Εν Δυνάμει"...Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου · 7:00 π.μ. - 12:00 μ.μ.....Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων Ταύρου Κωνσταντινουπόλεως 2.

Η δύναμη της μουσικής σε δύο ημέρες
Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ «Μουσική Εν Δυνάμει» στον Ταύρο

Η δύναμη της μουσικής σε δύο ημέρες
Ο Σταμάτης Κραουνάκης συμμετέχει στο φεστιβάλ με ένα αυτοσχέδιο φινάλε στο τέλος της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων



Αθήνα

Ακόμη ένα φεστιβάλ γεννιέται εντός της Αττικής. Διήμερο και με στόχο να φέρει κοντά τις νεότερες αλλά και τις λίγο… μεγαλύτερες γενιές των καλλιτεχνών. Ο λόγος για το φεστιβάλ «Μουσική εν Δυνάμει» που διοργανώνεται από τον δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων του Ταύρου.
Στόχος των διοργανωτών είναι να δώσει βήμα κυρίως στη νέα γενιά των καλλιτεχνών για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος για τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό. Οσον αφορά στο στίγμα του φεστιβάλ μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ήχους τζαζ, world, λαϊκούς και παραδοσιακούς από τη σύγχρονη ελληνική έντεχνη μουσική, σεφαραδίτικα τραγούδια, σύγχρονες μπαλάντες, οργανικά αφιερώματα σε μεγάλους μας λαϊκούς συνθέτες, με τον Σταμάτη Κραουνάκη σε ένα αυτοσχέδιο φινάλε στο τέλος της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων.

Η δεύτερη ημέρα 6 Σεπτεμβρίου που είναι αφιερωμένη στη rock μουσική ελληνική και ξένη, hip hop και electro, δίνει την ευκαιρία στο κοινό να ακούσει καινούρια, αλλά και ήδη επιτυχημένα συγκροτήματα και καλλιτέχνες αυτού του ρεπερτορίου όπως οι Lexicon Project, η Κατερίνα Κυρμιζή με το Νίκο Γρηγοριάδη, οι Νέα Τάξη Πραγμάτων με τον Χρήστο Πανοηλία σε ελληνικό hip hop και όχι μόνο.
Το πρόγραμμα του Μουσική εν Δυνάμει έχει ως εξής:

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου
Jerome
Μουσικό Σύνολο Ανοιξη Παναγιώτη Τσουκνίδα (τζαζ)
Sepharad Trio - Ηλιάννα Αντωνίου (σεφαραδίτικά)
Βαγγέλης Μαρκαντώνης ελληνικό φολκ / έντεχνο
Τάσος Γεωργόπουλος & BanDa BanDa ήχοι της Μεσογείου
Πένυ Ξενάκη - Μαρία Κανελλοπούλου «Υποθέσεις Γυναικών» μουσικό αφιέρωμα σε Ελληνίδες στιχουργούς /ποιήτριες
Μουσικό Σύνολο Επόμενοι του Θανάση Πολυκανδριώτη αφιέρωμα σε Ζαμπέτα, Ακη Πάνου, Θαν. Πολυκανδριώτη
Σταμάτης Κραουνάκης σε μια παράσταση με μουσικές και τραγούδια του απ τη δισκογραφία και τον κινηματογράφο.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου
Μέσα Ξένος ελληνικό ροκ
Lost ´n΄ Thought. hip hop
Minimals ελληνικό και ξένο rock
No Sequence alternative / κλασσικό rock
Δημήτρης Φάκος ελληνικό ροκ /ποπ
Polycat chil out, modern electrononica/ world lounge
Joanna Drigo rock μπαλάντες
Κατερίνα Κυρμιζή - Νίκος Γρηγοριάδης έντεχνο /ροκ
Νέα Τάξη Πραγμάτων hip hop
Lexicon Project ελληνικό rock

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ:
Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων Ταύρου, Κωνσταντινουπόλεως 2, ώρα έναρξης 7μμ
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό



http://www.facebook.com/event.php?eid=186182698119603


http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.ert.gr%2Fkosmos936%2Findex.php%2Fkosmos%2Fitem%2F101-%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AE-%25CE%25B5%25CE%25BD-%25CE%25B4%25CF%2585%25CE%25BD%25CE%25AC%25CE%25BC%25CE%25B5%25CE%25B9.html&h=rAQDsU76MAQAX3LT2g8AFrFMKNyGekmwH7uqga4h8dkxlJQ

Με ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ (2.32μ) ....Πέμπτος στον κόσμο στο άλμα εις ύψος ο Δημήτρης Χονδροκούκης

Εντυπωσιακό αγώνα έκανε στον τελικό του ύψους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγκού, ο Δημήτρης Χονδροκούκης. Ο 23χρονος Πρωταθλητής ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ (2.32μ) και κατέκτησε την πέμπτη θέση. Αμέσως μετά έκανε ένα εξαιρετικό άλμα στα 2.35μ, το οποίο έχασε από ατυχία και αν το περνούσε θα εξασφάλιζε τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο

Στον πρώτο του μεγάλο τελικό έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει. Άλλωστε η εξέλιξή του είναι ραγδαία. Φέτος έσπασε κατά 8 εκατοστά το ατομικό του ρεκόρ και δηλώνει έτοιμος να πετύχει μεγάλα πράγματα στο μέλλον.

"Αισθανόμουν καλά και ήμουν έτοιμος για μετάλλιο. Ακόμη και το 2.35μ πίστευα ότι μπορούσα να το περάσω, όμως αυτό δεν συνέβη στις λεπτομέρειες. Γενικά είμαι ευχαριστημένος γιατί η 5η θέση σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι μεγάλη επιτυχία", δήλωσε ο Δημήτρης Χονδροκούκης.
Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο 28χρονος Αμερικανός Τζέσι Ουίλιαμς. Ο αθλητής από το Μοντέστο της Καλιφόρνια δικαίωσε όσους τον θεωρούσαν φαβορί, καθώς φέτος άγγιξε τα 2.40μ. Δεύτερος, επίσης με 2.35μ, ο Ρώσος Ντμίτρικ, ενώ τρίτος αναδείχθηκε, με άλμα στα 2.32μ, ο Μπάρι από τις Μπαχάμες.
http://www.enet.gr/

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο το τμήμα Πειραιάς-Ομόνοια το Σαββατοκύριακο

Χωρίς Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει και αυτό το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου, το τμήμα Πειραιάς-Ομόνοια, λόγω των συνεχιζόμενων έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.
Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο τμήμα αυτό θα λειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ23 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ) - ΣΤΑΘ. ΟΜΟΝΟΙΑ», η οποία θα εξυπηρετεί τους σταθμούς από τον Πειραιά προς την Ομόνοια και αντίστροφα, πραγματοποιώντας αντίστοιχες στάσεις.

Η αφετηρία της γραμμής θα βρίσκεται στη πλατεία Καραϊσκάκη και το τέρμα της στην οδό Αθηνάς, μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της οδού Λυκούργου. Στο τμήμα Ομόνοια- Κηφισιά τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_7060.html

Προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ


Αιτήσεις για την κάλυψη θέσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού(ΟΑΕΔ) θα μπορούν να καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι από αύριο Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, μέχρι και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011.
Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου και αφορούν την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του έτους κατάρτισης 2011-2012.
Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν και θα ενταχθούν στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για το έτος κατάρτισης 2011-2012.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων δημιουργούνται Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι πίνακες θα ισχύουν για όλη τη διάρκεια του έτους 2011-2012 και θα αφορούν κάθε ένα από τα παρακάτω ΙΕΚ.
Η αίτηση υποβάλλεται ή αποστέλλεται ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με courier σε ένα μόνο ΙΕΚ του Οργανισμού.
Σε περίπτωση που στον ίδιο νομό λειτουργούν πλέον του ενός ΙΕΚ ΟΑΕΔ παρέχεται η δυνατότητα στον/ην υποψήφιο/α, να δηλώνει στην αίτησή του ότι επιθυμεί να αξιολογηθεί για την ίδια ειδικότητα και σε άλλα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ του ίδιου νομού. Σημειώνεται ότι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται σε ένα μόνο Ι.Ε.Κ.
Ειδικότερα, η αίτηση υποβάλλεται ή αποστέλλεται από τον υποψήφιο στα κατά τόπους Ι.Ε.Κ. του Οργανισμού, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, στις παρακάτω διευθύνσεις:
1. ΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ (Πλαπούτα 11, Τ.Κ. 122 43, Αιγάλεω, τηλ. 210-5989455, 210-5908910)
2. ΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (Λεωφόρος Γαλατσίου 13, Τ.Κ.11141 Αθήνα, τηλ. 210-2110871, 210-2114521)
3. ΙΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Παλαιά Εθνική οδός Αθηνών-Θηβών Τ.Κ.19600 Μάνδρα Αττικής, τηλ. 210-5548911, 210-5560669)
4. ΙΕΚ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Πεύκων 112 Τ.Κ. 14122- Ηράκλειο, τηλ. 210-2810421, 210-2816489)
5. ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ (Δωδεκανήσου 6-12 Τ.Κ.174 56 ’λιμος, τηλ. 210-9925288, 210-9963721)
6. ΙΕΚ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γ. Λύρα 140, Τ.Κ.145 64 Κηφισιά, τηλ. 210-8002693, 210-8002798)
7. ΙΕΚ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Θεσσαλονίκης 47 Τ.Κ.18345 Μοσχάτο, τηλ. 210-4818654)
8. ΙΕΚ ΡΕΝΤΗ (Πέτρου Ράλλη 83 και Κηφισού Τ.Κ.18233 Αγ. Ι. Ρέντης, τηλ. 210-3478594, 210-3472907)
9. IΕΚ ΡΟΔΟΥ (Θ.Σοφούλη 93 Τ.Κ. 85100, Ρόδος. τηλ. 22410-35410)
10. ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Λαγκαδά 117-119, Τ.Κ. 56123, τηλ. 2310–721852)
11. ΙΕΚ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (Θεσσαλονίκης 73, Τ.Κ. 57013, τηλ. 2310–698223)
12. ΙΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Ασώματα Ημαθίας, Τ.Κ. 59100, τηλ. 23310-76780, 23310-24640)
13. ΙΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ (11ο ΧΙΛ. Κοζάνης – Λάρισας, Τ.Κ. 50100, τηλ. 24610–20258, 24610-20282)
14. ΙΕΚ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Περιοχή Κουρή, Τ.Κ. 50200, τηλ. 24630–80444)
15. ΙΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ (Περιγιάλι Καβάλας – Τ.Κ. 65110. τηλ. 2510–839088)
16. ΙΕΚ ΣΕΡΡΩΝ (6ο χιλ. Εθνικής οδού Σερρών – Θεσ/νίκης, Λευκώνας, Τ.Κ. 62100, τηλ. 23210 – 50096, 23210-35302)
17. ΙΕΚ ΔΡΑΜΑΣ (Περιοχή Μυλοποτάμου, Τ.Κ. 66100, τηλ. 25210–81162)
18. ΙΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Χίλια Δένδρα, Τ.Κ. 69100, τηλ. 25310–20363)
19. ΙΕΚ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Αρχή Κων/πόλεως, Τ.Κ. 68200, τηλ. 25520–23307)
20. ΙΕΚ ΞΑΝΘΗΣ (Λαχανόκηποι 2, Τ.Κ. 67100, τηλ. 25410 – 66990, 25410-66991)
21. ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ (Πεδίο ’ρεως, Τ.Κ. 38334, τηλ. 24210–60744)
22. ΙΕΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Τέρμα οδού Τρικάλων, Τ.Κ. 43100, τηλ. 24410–28900)
23. ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ερμογένους 10, Λάρισα, Τ.Κ. 41447, τηλ. 2410 – 530082)
24. ΙΕΚ ΛΑΜΙΑΣ (Μεγάλη Βρύση, Λαμία, Τ.Κ. 35100, τηλ. 22310–51086)
25. ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (3ο χιλ. Ιωαννίνων–Αθηνών, Ιωάννινα Τ.Κ. 45000, τηλ. 26510-68160)
26. ΙΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Εθνική οδός Αγρινίου-Αμφιλοχίας, τηλ. 26410-55315)
27. ΙΕΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (Λεωφ. ’ργους-Ναυπλίου, Τύρινθα Αργολίδας, Τ.Κ. 21100, τηλ. 27520–21721)
28. ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Εθνική οδός Καλαμάτας-Αθήνας, τηλ. 27210-69320, 27210-99624)
29. ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ (Λεωφ. Αθηνών, Ρίο,Τ.Κ. 26000, τηλ. 2610-966962, 2610-966972)
30. ΙΕΚ ΠΥΡΓΟΥ (4ο χιλ. Λεωφ. Πύργου-Πατρών, Τ.Κ. 27100, τηλ. 26210–22247)
31. ΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (Γιόφυρο, Τ.Κ. 71110, τηλ. 2810 – 256049)
Η αίτηση είναι έντυπη και χορηγείται από τις Γραμματείες των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ ή μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη διεύθυνση www.oaed.gr .
Οι υποψήφιοι υποβάλουν επίσης:
- Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας, επικυρωμένη από αρμόδια αρχή
- Αντίγραφο ή νόμιμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Βασικού Τίτλου Σπουδών. Στο βασικό τίτλο σπουδών πρέπει να αναφέρεται επακριβώς η ειδικότητα, η οποία και θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τη σχετική προκήρυξη. Στην περίπτωση που ο βασικός τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού, ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλει: α) Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών και β) Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από αρμόδιο φορέα (ΔΟΑΤΑΠ, ΙΤΕ, ΟΕΕΚ κλπ).
- Τίτλους Αναγνωρισμένων Μεταπτυχιακών Σπουδών.
- Βεβαιώσεις Διδακτικής Εμπειρίας
- Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Εμπειρίας
- Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή δελτίου ανεργίας από όσους εκ των υποψηφίων είναι άνεργοι χωρίς διδακτική ή επαγγελματική εμπειρία και διδάσκουν εργαστηριακά μαθήματα.
- Βεβαίωση ή άλλο επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (ΔΟY) όπου να αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του υποψηφίου.
- Φωτοτυπίες εκκαθαριστικών φορολογικής δήλωσης ή των εντύπων Ε1 .
- Έναρξη επαγγέλματος ή επιτηδεύματος από την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ και
- Φωτοτυπία εντύπων Ε3 της ιδιότητας ή του επαγγέλματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Εάν ο υποψήφιος είναι πτυχιούχος αλλοδαπής οφείλει επίσης να υποβάλει απολυτήριο Ελληνικού σχολείου ή σχετική βεβαίωση γνώσης Ελληνικής γλώσσας κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 14 του Ν.1566/85 .
Επιπλέον, για τις ειδικότητες των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις οποίες απαιτείται βιβλιάριο υγείας από Νομαρχία (σε ισχύ) όπως: (ΠΕ14-Γεωπόνοι-Τεχνολόγοι Τροφίμων, ΠΕ18-Τεχνολόγοι Τροφίμων-Διατροφής, ΠΕ18-Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΠΕ-Τουριστικών Επαγγελμάτων, ΠΕ18-Βρεφονηπιοκόμοι, ΤΕ-Βοηθοί Παιδοκόμοι-Βρεφοκόμοι, ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ- Αισθητικοί, ΤΕ-ΔΕ-Κομμωτές, ΤΕ-ΔΕ-Μάγειροι, ΤΕ-ΔΕ-Αρτοποιοί και ΤΕ-ΔΕ-Ζαχαροπλάστες), είναι απαραίτητη η προσκόμιση νόμιμα επικυρωμένου φωτοαντίγραφου του βιβλιαρίου υγείας. Οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20 Πληροφορικής πρέπει να έχουν Βασικό Τίτλο Σπουδών στην ειδικότητα Πληροφορικής.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.
http://www.naftemporiki.gr/

Στη «μάχη» της Νταεγού η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Στίβου της Νταεγού. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σφυροβολίας συμμετέχει για 4η φορά στην κορυφαία διοργάνωση και ελπίζει να προκριθεί για πρώτη φορά στον τελικό. Τον στόχο δεν κατάφερε να πετύχει τις προηγούμενες φορές στο Παρίσι (2003), στην Οζάκα (2007) και στο Βσρολίνο (2009).

Φέτος έχει κάνει βολή στα 70.54μ., την ώρα που το ατομικό της ρεκόρ είναι 70.73μ.. Ο αγώνας της θα ξεκινήσει στις 04:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, και το όριο πρόκρισης είναι στα 71.00μ..


Ανάμεσα στις αθλήτριες που ξεχωρίζουν είναι η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ (79.42μ.) Μπέτι Χάιντλερ από τη Γερμανία, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2009 Ανίτα Βλόνταρτσικ από την Πολωνία έχει φέτος 73.05μ., η Ζανγκ από την Κίνα 75.65μ, η Τατιάνα Λισένκο από τη Ρωσία 75.70μ., η Κάτριν Κλάας από τη Γερμανία με 75.48μ. και η Ίπσι Μορένο (Κούβα) με 74.46μ.


Συνολικά θα διεξαχθούν και έξι τελικοί στα αγωνίσματα της σφαίρας, στον ακοντισμό γυναικών, στο μήκος ανδρών, στα 5.000μ. γυναικών, στα 200μ. γυναικών και στη σκυταλοδρομία 4χ400μ. ανδρών.


Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=370386&cid=10

Ένα μπουζούκι, ένας Ζορμπάς κι άνω κάτω ο Καναδάς


Έτσι γλεντάνε οι ομογενείς μας

Η ελληνική κοινότητα της πόλης Οττάβα στον Καναδά, στα πλαίσια τοπικού Φεστιβάλ, χάρισε χρώμα Ελλάδας στους κατοίκους της πόλης, δείχνοντάς τους το νόημα της ελληνικής διασκέδασης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα ήταν δυνατόν να λείψει και το πατροπαράδοτο σπάσιμο πιάτων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.newsbeast.gr/

Πιερία ...Πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross στο Λιτόχωρο

Αγωνιστικού αλλά και τουριστικού χαρακτήρα αναμένεται να είναι το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο Λιτόχωρο και ευρύτερα στο δήμο Δίου-Ολύμπου λόγω των αγώνων μοτοσικλέτας που θα γίνουν το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου στη δημοτική πίστα motocross Λιτόχωρου, χώρος που βρίσκεται πάνω από τον κόμβο της εθνικής οδού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ



http://www.protothema.gr/

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο Μπεγλίτης για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία έχει ληφθεί ή πρόκειται σύντομα να ληφθεί απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει ληφθεί ή πρόκειται να ληφθεί οποιαδήποτε σχετική απόφαση. 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τονίζεται ότι ο κ. Μπεγλίτης παραπέμπει «στις κατά καιρούς δηλώσεις του και δημόσιες τοποθετήσεις του ότι το ζήτημα, που κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, εξετάζεται λεπτομερώς και οι οριστικές αποφάσεις για την ορθολογική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων που αφορούν τη στρατιωτική θητεία θα ληφθούν με σοβαρότητα και ευθύνη και χωρίς καμία απολύτως βιασύνη».

http://www.star.gr/politics/104754/

Πρεμιέρα με νίκη για την Ελλάδα


Η ανανεωμένη Εθνική του Ηλία Ζούρου δεν έπεσε στην παγίδα που της έστησε η Βοσνία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ και ξεκίνησε με νίκη στο τουρνουά. Η Ελλάδα ήταν πίσω στο σκορ για 25 λεπτά, αλλά με κορυφαίους τους Καλάθη, Κουφό και Ζήση, κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα και να φτάσει στη νίκη με 76-67.

Νωθρό ξεκίνημα

Το ξεκίνημα της Εθνικής μας στο τουρνουά ήταν μουδιασμένο, με τους παίκτες του Ηλία Ζούρου να μην μπορούν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στους βόσνιους να μπουν από νωρίς στη θέση του οδηγού.
Ιδιαίτερα στην επίθεση η Ελλάδα είχε εμφανείς αδυναμίες, ενώ αμυντικά το μεγάλο της πρόβλημα ήταν το μαρκάρισμα του ύψους 2.10μ. Κικάνοβιτς, ο οποίος φόρτωσε με 9 πόντους το ελληνικό καλάθι στην πρώτη περίοδο (15-17, 10`).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος του Κουφού και του Μπράμος βελτίωσε την εικόνα της Ελλάδας, η οποία, όμως, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Παρέμεινε άστοχη από την περιφέρεια, έκανε 9 λάθη (4 είχαν οι αντίπαλοί μας) και οι βόσνιοι συνέχισαν το run and gun παιχνίδι τους.
Ευτυχώς για την Εθνική μας, το ποσοστό τους στα τρίποντα ήταν χαμηλό στο πρώτο ημίχρονο (3 στα 16) και η διαφορά δεν πήρε διαστάσεις (34-31, 20`).
Ανάκαμψη μετά την ανάπαυλα
Η τρίτη περίοδος σήμανε και την ανάκαμψη της Εθνικής μας στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι στο δεύτερο μισό του αγώνα και έπειτα από 25 αγωνιστικά λεπτά κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ. Ενα τρίποντο του Ζήση κι ένα λέι απ του Καλάθη έδωσαν στην Εθνική το προβάδισμα με 43-41 και από εκεί κι έπειτα οι βόσνιοι ακολουθούσαν.

Παρέμειναν, όμως, ιδιαίτερα άστοχοι από την περιφέρεια, με τον Τελέτοβιτς να έχει μηδέν στα οκτώ τρίποντα. Η Ελλάδα από την πλευρά της, αν και δεν απέφυγε κάποια αβίαστα λάθη, διατήρησε την υπέροχή της και μπήκε στην τελευταία περίοδο με το υπέρ της 55-49.
Σερί και... πιάστε μας
Mέσα σε δύο λεπτά, όμως, οι βόσνιοι ροκάνισαν τη διαφορά, εκμεταλλευόμενοι τις κακές επιθετικές επιλογές της Εθνικής και οκτώ λεπτά πριν από το φινάλε μείωσαν στον πόντο 57-56. Η ανανεωμένη Εθνική, όμως, είχε έτοιμη την απάντηση και με σερί 11-0 έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη της, τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε (68-56).

Ο χρόνος ήταν πια σύμμαχος της Εθνικής μας, που έπαιξε μυαλωμένα και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της, χωρίς να νιώσει άγχος στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ετσι, ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, επικρατώντας με 76-67 των βόσνιων.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=104006#ixzz1WdnYhuDq

Εξαπλώνεται ο «ιός» των καταλήψεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Σε όλη τη χώρα έχει εξαπλωθεί πλέον ο «ιός» των καταλήψεων με τον «πόλεμο» της πανεπιστημιακής κοινότητας στον νέο νόμο όχι μόνο να συνεχίζεται αλλά και να φουντώνει… 

Συνολικά υπό κατάληψη βρίσκονται 46 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Κρήτη,  με την εξεταστική να βρίσκεται ένα βήμα πριν... τιναχθεί στον αέρα καθώς ήδη τα Πολυτεχνεία Αθήνας και Κρήτης, Δημοκρίτειο Θράκης, Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχουν αποφασίσει την αναστολή των εξετάσεων.

Στην Πάτρα, μάλιστα, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς διέκοψαν χθες τις εξετάσεις και ζήτησαν από τους συμφοιτητές τους που εξετάζονταν να αποχωρήσουν. Σε κάθε περίπτωση, πάντως οι φοιτητικές παρατάξεις είτε ευθέως είτε έμμεσα δείχνουν να στηρίζουν με τον τρόπο τους τις κινητοποιήσεις που οι φοιτητές έχουν απειλήσει ότι θα γίνουν ακόμη πιο δυναμικές.

Αύριο, εξάλλου, οι φοιτητές οργανώνουν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι συνελεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι πρυτάνεις θα συνεδριάσουν εκτάκτως για να προβούν -όπως έχει δηλώσει- «σε έλεγχο συνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια».

http://www.star.gr/ellada_kosmos/104688/


Οι υποψήφιοι «οικοδεσπότες» των Ολυμπιακών του 2020


Λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολής των υποψηφιοτήτων

Η προθεσμία για τις πρωτεύουσες του κόσμου που θέλουν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων τους 2020 λήγει αύριο και η τελική λίστα των ενδιαφερομένων έχει αρχίσει να σχηματίζεται.

Προς το παρόν μόνο πέντε πρωτεύουσες έχουν επισημοποιήσει την υποψηφιότητά τους κι αυτές είναι οι εξής:
http://www.newsbeast.gr

Τζάμπολ στις 18:00 (ΕΤ1) .....Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Βοσνία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας

Έτοιμη για το πρώτο τζάμπολ η Εθνική 
Το Ευρωμπάσκετ κάνει σήμερα τζάμπολ στη Λιθουανία με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει στις 18:00 (ΕΤ1) τη Βοσνία με μοναδικό στόχο τη νίκη ώστε να μπει με το δεξί στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου θέλουν να αποδείξουν ότι οι 10 νίκες στα 12 φιλικά που έδωσαν δεν ήταν τυχαίες και με όπλο την σκληρή άμυνα, θα θελήσουν από την αρχή να μπουν σε θέση οδηγού στον όμιλο και να δείξουν ότι οι απουσίες ανήκουν στο παρελθόν.
Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Βόσνιοι δεν αποτελούν φόβητρο για την Ελλάδα, η οποία είχε επικρατήσει εύκολα με 25 πόντους διαφορά (87-62) του σημερινού αντίπαλου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στα φιλικά του Ρίμινι. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι πιθανή υποτίμηση του αντιπάλου στην πρεμιέρα ίσως αποβεί μοιραία.

περισσότερα στο http://sports.in.gr/basketball/article/?aid=1231125989

Στερεύει ο ενθουσιασμός για τον «υπόγειο Αμαζόνιο» της Βραζιλίας

Αμαζόνιος: ένας και μοναδικός (Πηγή: Flickr>markg6)  
Τον γύρο του κόσμου έκανε πριν λίγες μέρες η είδηση ότι κάτω από τον Αμαζόνιο υπάρχει άλλο ένα υπόγειο ποτάμι με ανάλογο μέγεθος. Μελετώντας τα δεδομένα διάφοροι επιστήμονες δημοσιοποίησαν την διαφωνία τους για την ύπαρξη του υπόγειου ποταμού υποχρεώνοντας τους ερευνητές που έκαναν την ανακάλυψη να αναδιπλωθούν και να δηλώσουν ότι ήταν ατυχής ο χαρακτηρισμός «ποτάμι» στην κίνηση του νερού που εντόπισαν στο υπέδαφος του Αμαζονίου.

Όπως φαίνεται το νερό είναι αλμυρό και όχι γλυκό και δεν ρέει όπως το νερό των ποταμών, αλλά με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα λίγα εκατοστά το χρόνο.


Η ανακάλυψη


Επιστήμονες του Εθνικού Παρατηρητηρίου της Βραζιλίας μελέτησαν τις διακυμάνσεις στη θερμοκρασία 241 ανενεργών γεωτρήσεων πετρελαίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980 από τον κρατικό πετρελαϊκό όμιλο Petrobras. Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν και αναλύοντας τις λεγόμενες «θερμικές πληροφορίες» οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων κάτω από τον Αμαζόνιο υπάρχει κυκλοφορία νερού μέσα από πορώδεις βράχους και μάλιστα η κίνηση του γίνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα νερά του Αμαζονίου.


Οι ερευνητές θεώρησαν ότι είχαν να κάνουν με ένα υπόγειο «αντίγραφο» του Αμαζονίου και έσπευσαν να το ανακοινώσουν χωρίς πρώτα να υπάρξει σχετική δημοσίευση σε κάποια επιστημονική επιθεώρηση. Μάλιστα βάφτισαν το ποτάμι δίνοντας του το όνομα του επικεφαλής της ομάδας καθηγητή Βαλίγια Άμζα.


Οι αντιδράσεις


Η ανακοίνωση συγκέντρωσε όπως ήταν αναμενόμενο τα φώτα της δημοσιότητας αφού επρόκειτο για μια εντυπωσιακή και σημαντική από πολλές απόψεις ανακάλυψη. Ουσιαστικά οι ερευνητές μιλούσαν για το πιο βαθύ και πιο μεγάλο σε έκταση υπόγειο ποτάμι.


Όμως διάφοροι ειδικοί που μελέτησαν τα στοιχεία της έρευνας βγήκαν και υποστήριξαν ότι αυτό που συμβαίνει στο υπέδαφος του Αμαζονίου είναι μια γεωλογική διεργασία που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε ποτάμι.


«Καταρχάς η λέξη "ποταμός" θα πρέπει να διαγραφεί από την εργασία γιατί δεν πρόκειται για ποταμό σε καμία περίπτωση. Πράγματι νερό και άλλα είδη υγρών μπορούν να ρέουν μέσα από πορώδεις βράχους. Όμως οι ποταμοί καταλήγουν σε κάποια θάλασσα ή ωκεανό γεγονός που στην προκειμένη περίπτωση δεν συμβαίνει. Επίσης σε βάθος 4 χλμ. δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρχει γλυκό νερό, τα δεδομένα που υπάρχουν δείχνουν ξεκάθαρα ότι το συγκεκριμένο νερό είναι αλμυρό. Τόσο εγώ όσο και πολλοί συνάδελφοι μου έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις για τα όσα αναφέρονται σε αυτή την έρευνα» δήλωσε στο BBC o Χόρχε Φιγουειρέδο, γεωλόγος της Petrobras.


Οι διευκρινίσεις


Μετά από όλα αυτά οι ερευνητές υποχρεώθηκαν να απαντήσουν και όπως διευκρίνισαν χρησιμοποίησαν την λέξη «ποτάμι» ως ένα γενικό όρο για να περιγράψουν αυτό που ανακάλυψαν και όχι με την συμβατική έννοια της λέξης. Αναφέρουν επίσης ότι το νερό που εντόπισαν ρέει με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα λίγα εκατοστά το χρόνο, συνεπώς δεν έχει ροή ανάλογη με εκείνη των ποταμών. Έτσι όπως φαίνεται ο «υπόγειος Αμαζόνιος» δεν υπάρχει και ήταν μάλλον ο ευσεβής πόθος των ερευνητών.


Βήμα Science
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231125701