Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο Μπεγλίτης για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία έχει ληφθεί ή πρόκειται σύντομα να ληφθεί απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει ληφθεί ή πρόκειται να ληφθεί οποιαδήποτε σχετική απόφαση. 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τονίζεται ότι ο κ. Μπεγλίτης παραπέμπει «στις κατά καιρούς δηλώσεις του και δημόσιες τοποθετήσεις του ότι το ζήτημα, που κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, εξετάζεται λεπτομερώς και οι οριστικές αποφάσεις για την ορθολογική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων που αφορούν τη στρατιωτική θητεία θα ληφθούν με σοβαρότητα και ευθύνη και χωρίς καμία απολύτως βιασύνη».

http://www.star.gr/politics/104754/

Πρεμιέρα με νίκη για την Ελλάδα


Η ανανεωμένη Εθνική του Ηλία Ζούρου δεν έπεσε στην παγίδα που της έστησε η Βοσνία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ και ξεκίνησε με νίκη στο τουρνουά. Η Ελλάδα ήταν πίσω στο σκορ για 25 λεπτά, αλλά με κορυφαίους τους Καλάθη, Κουφό και Ζήση, κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα και να φτάσει στη νίκη με 76-67.

Νωθρό ξεκίνημα

Το ξεκίνημα της Εθνικής μας στο τουρνουά ήταν μουδιασμένο, με τους παίκτες του Ηλία Ζούρου να μην μπορούν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στους βόσνιους να μπουν από νωρίς στη θέση του οδηγού.
Ιδιαίτερα στην επίθεση η Ελλάδα είχε εμφανείς αδυναμίες, ενώ αμυντικά το μεγάλο της πρόβλημα ήταν το μαρκάρισμα του ύψους 2.10μ. Κικάνοβιτς, ο οποίος φόρτωσε με 9 πόντους το ελληνικό καλάθι στην πρώτη περίοδο (15-17, 10`).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος του Κουφού και του Μπράμος βελτίωσε την εικόνα της Ελλάδας, η οποία, όμως, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Παρέμεινε άστοχη από την περιφέρεια, έκανε 9 λάθη (4 είχαν οι αντίπαλοί μας) και οι βόσνιοι συνέχισαν το run and gun παιχνίδι τους.
Ευτυχώς για την Εθνική μας, το ποσοστό τους στα τρίποντα ήταν χαμηλό στο πρώτο ημίχρονο (3 στα 16) και η διαφορά δεν πήρε διαστάσεις (34-31, 20`).
Ανάκαμψη μετά την ανάπαυλα
Η τρίτη περίοδος σήμανε και την ανάκαμψη της Εθνικής μας στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι στο δεύτερο μισό του αγώνα και έπειτα από 25 αγωνιστικά λεπτά κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ. Ενα τρίποντο του Ζήση κι ένα λέι απ του Καλάθη έδωσαν στην Εθνική το προβάδισμα με 43-41 και από εκεί κι έπειτα οι βόσνιοι ακολουθούσαν.

Παρέμειναν, όμως, ιδιαίτερα άστοχοι από την περιφέρεια, με τον Τελέτοβιτς να έχει μηδέν στα οκτώ τρίποντα. Η Ελλάδα από την πλευρά της, αν και δεν απέφυγε κάποια αβίαστα λάθη, διατήρησε την υπέροχή της και μπήκε στην τελευταία περίοδο με το υπέρ της 55-49.
Σερί και... πιάστε μας
Mέσα σε δύο λεπτά, όμως, οι βόσνιοι ροκάνισαν τη διαφορά, εκμεταλλευόμενοι τις κακές επιθετικές επιλογές της Εθνικής και οκτώ λεπτά πριν από το φινάλε μείωσαν στον πόντο 57-56. Η ανανεωμένη Εθνική, όμως, είχε έτοιμη την απάντηση και με σερί 11-0 έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη της, τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε (68-56).

Ο χρόνος ήταν πια σύμμαχος της Εθνικής μας, που έπαιξε μυαλωμένα και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της, χωρίς να νιώσει άγχος στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ετσι, ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, επικρατώντας με 76-67 των βόσνιων.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=104006#ixzz1WdnYhuDq

Εξαπλώνεται ο «ιός» των καταλήψεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Σε όλη τη χώρα έχει εξαπλωθεί πλέον ο «ιός» των καταλήψεων με τον «πόλεμο» της πανεπιστημιακής κοινότητας στον νέο νόμο όχι μόνο να συνεχίζεται αλλά και να φουντώνει… 

Συνολικά υπό κατάληψη βρίσκονται 46 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Κρήτη,  με την εξεταστική να βρίσκεται ένα βήμα πριν... τιναχθεί στον αέρα καθώς ήδη τα Πολυτεχνεία Αθήνας και Κρήτης, Δημοκρίτειο Θράκης, Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχουν αποφασίσει την αναστολή των εξετάσεων.

Στην Πάτρα, μάλιστα, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς διέκοψαν χθες τις εξετάσεις και ζήτησαν από τους συμφοιτητές τους που εξετάζονταν να αποχωρήσουν. Σε κάθε περίπτωση, πάντως οι φοιτητικές παρατάξεις είτε ευθέως είτε έμμεσα δείχνουν να στηρίζουν με τον τρόπο τους τις κινητοποιήσεις που οι φοιτητές έχουν απειλήσει ότι θα γίνουν ακόμη πιο δυναμικές.

Αύριο, εξάλλου, οι φοιτητές οργανώνουν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι συνελεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι πρυτάνεις θα συνεδριάσουν εκτάκτως για να προβούν -όπως έχει δηλώσει- «σε έλεγχο συνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια».

http://www.star.gr/ellada_kosmos/104688/


Οι υποψήφιοι «οικοδεσπότες» των Ολυμπιακών του 2020


Λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολής των υποψηφιοτήτων

Η προθεσμία για τις πρωτεύουσες του κόσμου που θέλουν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων τους 2020 λήγει αύριο και η τελική λίστα των ενδιαφερομένων έχει αρχίσει να σχηματίζεται.

Προς το παρόν μόνο πέντε πρωτεύουσες έχουν επισημοποιήσει την υποψηφιότητά τους κι αυτές είναι οι εξής:
http://www.newsbeast.gr

Τζάμπολ στις 18:00 (ΕΤ1) .....Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Βοσνία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας

Έτοιμη για το πρώτο τζάμπολ η Εθνική 
Το Ευρωμπάσκετ κάνει σήμερα τζάμπολ στη Λιθουανία με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει στις 18:00 (ΕΤ1) τη Βοσνία με μοναδικό στόχο τη νίκη ώστε να μπει με το δεξί στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου θέλουν να αποδείξουν ότι οι 10 νίκες στα 12 φιλικά που έδωσαν δεν ήταν τυχαίες και με όπλο την σκληρή άμυνα, θα θελήσουν από την αρχή να μπουν σε θέση οδηγού στον όμιλο και να δείξουν ότι οι απουσίες ανήκουν στο παρελθόν.
Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Βόσνιοι δεν αποτελούν φόβητρο για την Ελλάδα, η οποία είχε επικρατήσει εύκολα με 25 πόντους διαφορά (87-62) του σημερινού αντίπαλου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στα φιλικά του Ρίμινι. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι πιθανή υποτίμηση του αντιπάλου στην πρεμιέρα ίσως αποβεί μοιραία.

περισσότερα στο http://sports.in.gr/basketball/article/?aid=1231125989

Στερεύει ο ενθουσιασμός για τον «υπόγειο Αμαζόνιο» της Βραζιλίας

Αμαζόνιος: ένας και μοναδικός (Πηγή: Flickr>markg6)  
Τον γύρο του κόσμου έκανε πριν λίγες μέρες η είδηση ότι κάτω από τον Αμαζόνιο υπάρχει άλλο ένα υπόγειο ποτάμι με ανάλογο μέγεθος. Μελετώντας τα δεδομένα διάφοροι επιστήμονες δημοσιοποίησαν την διαφωνία τους για την ύπαρξη του υπόγειου ποταμού υποχρεώνοντας τους ερευνητές που έκαναν την ανακάλυψη να αναδιπλωθούν και να δηλώσουν ότι ήταν ατυχής ο χαρακτηρισμός «ποτάμι» στην κίνηση του νερού που εντόπισαν στο υπέδαφος του Αμαζονίου.

Όπως φαίνεται το νερό είναι αλμυρό και όχι γλυκό και δεν ρέει όπως το νερό των ποταμών, αλλά με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα λίγα εκατοστά το χρόνο.


Η ανακάλυψη


Επιστήμονες του Εθνικού Παρατηρητηρίου της Βραζιλίας μελέτησαν τις διακυμάνσεις στη θερμοκρασία 241 ανενεργών γεωτρήσεων πετρελαίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980 από τον κρατικό πετρελαϊκό όμιλο Petrobras. Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν και αναλύοντας τις λεγόμενες «θερμικές πληροφορίες» οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων κάτω από τον Αμαζόνιο υπάρχει κυκλοφορία νερού μέσα από πορώδεις βράχους και μάλιστα η κίνηση του γίνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα νερά του Αμαζονίου.


Οι ερευνητές θεώρησαν ότι είχαν να κάνουν με ένα υπόγειο «αντίγραφο» του Αμαζονίου και έσπευσαν να το ανακοινώσουν χωρίς πρώτα να υπάρξει σχετική δημοσίευση σε κάποια επιστημονική επιθεώρηση. Μάλιστα βάφτισαν το ποτάμι δίνοντας του το όνομα του επικεφαλής της ομάδας καθηγητή Βαλίγια Άμζα.


Οι αντιδράσεις


Η ανακοίνωση συγκέντρωσε όπως ήταν αναμενόμενο τα φώτα της δημοσιότητας αφού επρόκειτο για μια εντυπωσιακή και σημαντική από πολλές απόψεις ανακάλυψη. Ουσιαστικά οι ερευνητές μιλούσαν για το πιο βαθύ και πιο μεγάλο σε έκταση υπόγειο ποτάμι.


Όμως διάφοροι ειδικοί που μελέτησαν τα στοιχεία της έρευνας βγήκαν και υποστήριξαν ότι αυτό που συμβαίνει στο υπέδαφος του Αμαζονίου είναι μια γεωλογική διεργασία που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε ποτάμι.


«Καταρχάς η λέξη "ποταμός" θα πρέπει να διαγραφεί από την εργασία γιατί δεν πρόκειται για ποταμό σε καμία περίπτωση. Πράγματι νερό και άλλα είδη υγρών μπορούν να ρέουν μέσα από πορώδεις βράχους. Όμως οι ποταμοί καταλήγουν σε κάποια θάλασσα ή ωκεανό γεγονός που στην προκειμένη περίπτωση δεν συμβαίνει. Επίσης σε βάθος 4 χλμ. δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρχει γλυκό νερό, τα δεδομένα που υπάρχουν δείχνουν ξεκάθαρα ότι το συγκεκριμένο νερό είναι αλμυρό. Τόσο εγώ όσο και πολλοί συνάδελφοι μου έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις για τα όσα αναφέρονται σε αυτή την έρευνα» δήλωσε στο BBC o Χόρχε Φιγουειρέδο, γεωλόγος της Petrobras.


Οι διευκρινίσεις


Μετά από όλα αυτά οι ερευνητές υποχρεώθηκαν να απαντήσουν και όπως διευκρίνισαν χρησιμοποίησαν την λέξη «ποτάμι» ως ένα γενικό όρο για να περιγράψουν αυτό που ανακάλυψαν και όχι με την συμβατική έννοια της λέξης. Αναφέρουν επίσης ότι το νερό που εντόπισαν ρέει με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα λίγα εκατοστά το χρόνο, συνεπώς δεν έχει ροή ανάλογη με εκείνη των ποταμών. Έτσι όπως φαίνεται ο «υπόγειος Αμαζόνιος» δεν υπάρχει και ήταν μάλλον ο ευσεβής πόθος των ερευνητών.


Βήμα Science
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231125701

Συσκέψεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Τις τελευταίες ημέρες οι συσκέψεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε 12 μήνες είναι συνεχείς. Η απόφαση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σύμφωνα με «Το Βήμα» και αυτό που απομένει είναι πως θα εφαρμοστεί, παρόλο που στο τραπέζι των συσκέψεων «έπεσαν» πολλές προτάσεις.

Μερικές από αυτές είναι η θητεία να έχει διάρκεια 18 μήνες, όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ, ο περαιτέρω περιορισμός των αναβολών κατάταξης, αλλά και το κυνήγι των φυγόστρατων και των ανυπότακτων.


Η αύξηση της θητείας κρίθηκε αναγκαία, λόγω και οικονομικής κρίσης, αφού πλέον έχει περιορισθεί σημαντικά η πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών πενταετούς κατάταξης.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα από την προσεχή ΕΣΣΟ, θα κατατάσσονται και πάλι κληρωτοί στην Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό. Πάντως πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι τα σχέδια για την αύξηση της θητείας θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο, κυρίως με τις νεολαίες των κομμάτων και τις φοιτητικές παρατάξεις.


Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=369788&cid=4

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Πρόγραμμα Παραστάσεων της Θεατρικής Περιόδου 2011-2012

Ένα «επιθετικά» πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα προτείνει για την ερχόμενη θεατρική σεζόν 2011-12 η Τατιάνα Λύγαρη στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.. «Συντελούνται ριζικές αλλαγές στις ζωές όλων μας και κατά βάθος αρνούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε περιμένοντας το αόρατο χέρι που θα σηκώσει από τα κεφάλια μας το βαρύ φορτίο.


Στο θέατρο πιστεύουμε ότι η μοναδική σωτήρια λέμβος που αλλάζει αντιλήψεις και συμπεριφορές και μπορεί να οδηγήσει στην ευημερία ακόμη περισσότερο και από την παιδεία, είναι ο πολιτισμός. Κι εμείς αυτό, στο μικρό ποσοστό που μας αναλογεί, οφείλουμε να το αποδείξουμε. Στον μόλις 111 θέσεων συνολικής χωρητικότητας λιλιπούτειο σιδηροδρομικό πολιτιστικό πολυχώρο μας που λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια στον σιδηροδρομικό σταθμό Ρουφ, παρουσιάζουμε 7 παραγωγές ενώ στην πορεία θα προστεθούν και επιπλέον παράλληλες δράσεις».



ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

«Ένας Όμηρος» του Brendan Behan

Στο Θεατρικό Βαγόνι, την Κεντρική Σκηνή του Τρένου-Θεάτρου, παρουσιάζεται το θεατρικό έργο "Ένας Όμηρος" του Brendan Behan (Μπρένταν Μπήαν), ενός από τους σημαντικούς Ιρλανδούς συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Πρόκειται για ένα δυνατό θεατρικό κείμενο γραμμένο το 1958, με στέρεη δομή και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας και μία μεγάλη παραγωγή για το Τρένο, που συμπεριλαμβάνει έναν ικανότατο θίασο δέκα (10) ηθοποιών.


Τη μουσική του έργου συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης το 1962 για την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Ελλάδα από τον θίασο του Λεωνίδα Τριβιζά. Τα 16 τραγούδια του έργου αφομοιώθηκαν από τον ελληνικό λαό και τραγουδήθηκαν για δεκαετίες. Το μουσικό θέμα για το «Γελαστό παιδί» χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Ζ» του Κώστα Γαβρά.


Το έργο διαδραματίζεται σε ένα μπορντέλο στο Δουβλίνο, όπου συχνάζουν πόρνες, τραβεστί, πρώην επαναστάτες και απόκληροι της κοινωνίας. Σε μια ζοφερή ατμόσφαιρα που αντανακλά την παραμόρφωση της κοινωνίας, ένας νεαρός Άγγλος στρατιώτης κρατείται όμηρος σαν αντίποινα για τη φυλάκιση ενός νεαρού μέλους του IRA, που πρόκειται να απαγχονιστεί σε μία φυλακή του Μπέλφαστ. Μέσα σ’ αυτήν την παράδοξη ομήγυρη ξετυλίγεται μία ερωτική ιστορία στον αντίποδα των πολιτικών σκοπιμοτήτων.


Το μήνυμα του έργου είναι διαχρονικό και παγκόσμιο. Σε περιόδους πολέμων, κρίσεων, κοινωνικοπολιτικών αντιθέσεων και ανακατατάξεων τα θύματα προέρχονται πάντα και από τις δύο πλευρές και συνήθως είναι αθώα.


Στην παράσταση συναντιούνται ο Ιρλανδός επαναστάτης Brendan Behan με την αποστασιοποίηση του Μπρεχτ ενώ τα γνωστά τραγούδια του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί πολυφωνικά, a capella ή με τη συνοδεία οργάνων, τα οποία παίζουν οι ίδιοι επί σκηνής.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : Μετάφραση : Βασίλης Ρώτας - Βούλα Δαμιανάκου Μουσική Σύνθεση : Μίκης Θεοδωράκης Σκηνοθεσία : Τατιάνα Λύγαρη Σκηνικά – κοστούμια : Ντόρα Λελούδα - Δανάη Κουρέτα Ενορχηστρώσεις : Γιάννης Σαπροβαλάκης Χορογραφίες : Ζωή Χατζηαντωνίου Φωτισμοί : Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Βοηθός σκηνοθέτις : Αλκυώνη Βαλσάρη


Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Μιχάλης Αφολαγιάν, Έλενα Αραπίδη, Θανάσης Βλαβιανός, Δάφνη Καφετζή, Παναγιώτης Κλίνης, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, Βασίλης Πουλάκος, Κωστής Τζανοκωστάκης, Έλενα Χατζηαυξέντη και ο μουσικός Απόστολος Θεοδοσίου.


περισσότερα στο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=350045&cid=13

Καλύτεροι μαθητές μετά τις 10 π.μ. ....Βρετανικό σχολείο μετέθεσε το πρώτο κουδούνι κατά μία ώρα με θεαματικά αποτελέσματα


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το παιδί σας είναι 13 χρόνων και το πρωί δεν θέλει να σηκωθεί από το κρεβάτι για να πάει στο σχολείο. Εσείς το κατηγορείτε ότι είναι τεμπέλης και ότι δεν πάει να κοιμηθεί το βράδυ την ώρα που πρέπει. Κάνετε όμως λάθος. Σύμφωνα με έναν καθηγητή Νευρολογικών Επιστημών της Οξφόρδης, οι έφηβοι ζουν σε μια διαρκή κατάσταση τζετ-λαγκ επειδή η μελατονίνη, η ορμόνη που ενθαρρύνει τον ύπνο, εμφανίζεται σε αυτούς δύο ώρες αργότερα από το κανονικό. Δηλαδή, ο εγκέφαλός τους λειτουργεί καλύτερα νωρίς το απόγευμα. Και, αν τους υποχρεώνεις να σηκώνονται καθημερινά νωρίς από το κρεβάτι, μπορεί να γίνουν ευερέθιστοι, να μην μπορούν να συγκεντρωθούν, να νυστάζουν.
Δεν πρόκειται απλώς για μια θεωρία. Πέρυσι ο Πολ Κέλι, ο πρόεδρος του σχολείου Μονκσίτον, στο Ουίτλι Μπέι του Βόρειου Τάινσαϊντ, κοντά στο Νιουκάσλ, αποφάσισε να μεταθέσει την έναρξη των μαθημάτων από τις εννέα στις δέκα το πρωί, ακριβώς για να συντονιστούν καλύτερα με το εσωτερικό ρολόι των παιδιών. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και ήταν εντυπωσιακά, τα καλύτερα των τελευταίων 30 ετών, καθώς οι βαθμοί ήταν 21% έως 34% υψηλότεροι. «Η επιστήμη», εξήγησε ο Κέλι στους λονδρέζικους «Τάιμς», «έδειξε ξεκάθαρα ποιος είναι ο κιρκαδιανός ρυθμός των παιδιών (σ.σ.: κιρκαδιανός ρυθμός είναι το «ρολόι» του εσωτερικού μας μηχανισμού, που καθορίζει τις φάσεις της δραστηριότητας των κυττάρων και των οργάνων μας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας). Τώρα πρέπει να κάνουν κάτι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Το διακύβευμα είναι η ευεξία των παιδιών».
Τη θέση υπέρ της αλλαγής των σχολικών ωραρίων των εφήβων υποστηρίζει ο Ράσελ Φόστερ του Κολεγίου Μπρέιζνοουζ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. «Οι έφηβοι έχουν βιολογική προδιάθεση να κοιμούνται αργά και να ξυπνούν αργά», εξήγησε στο BBC. «Αρχίζοντας τα μαθήματα πιο αργά και μεταθέτοντας τα πιο δύσκολα μαθήματα αργά το πρωί ή το απόγευμα, επιτυγχάνουμε καλύτερα αποτελέσματα και έχουμε λιγότερα κρούσματα κατάθλιψης. Οι γονείς όμως πρέπει να θυμούνται πως οι έφηβοι είναι απαραίτητο να κοιμούνται τουλάχιστον 8-9 ώρες τη νύχτα, για να έχουν καλή απόδοση στο σχολείο».

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4652988

Ενωτική παρέμβαση Καρχιμάκη στο Πολιτικό Συμβούλιο


Με αιχμές κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ

«Στην πορεία προς τη συνδιάσκεψη, οφείλουμε να δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, παραμένει ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, που ξέρει, ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, να συζητά και να παράγει πολιτική», τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, στην εισήγηση του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος, που συνέρχεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Καρχιμάκης κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους υπουργούς της κυβέρνησης να «αντιμετωπίσουμε το μούδιασμα της οργανωμένης μας βάσης, λόγω των αναγκαίων μέτρων που πήραμε για τη σωτηρία της χώρας και να κερδίσουμε το στοίχημα της συμμετοχής, ώστε η συνδιάσκεψη μας να αποτελέσει ένα γεγονός που αφορά στις μαζικές δημοκρατικές και κορυφαίες λειτουργίες του κόμματος μας, αλλά να κερδίσει την προσοχή και την συμμετοχή της κοινωνίας».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως πρώτη άμεση προτεραιότητα για το κυβερνών κόμμα να ξεδιπλώσει το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει για κάθε περιφέρεια της χώρας, αφού προηγουμένως καταγράψει και ιεραρχήσει τις προτεραιότητες κάθε περιοχής.

Ο κ. Καρχιμάκης παραδέχθηκε ότι η πορεία προς τη Συνδιάσκεψη, δεν ήταν εύκολη, και αντιμετωπίστηκε, ως μια διαδικασία βουτιάς στην εσωστρέφεια ενώ αναφέρθηκε και στα «εμπόδια» που συνάντησαν οι εσωκομματικές διαδικασίες.

«Κάποιοι, προσπάθησαν, με αντισυγκεντρώσεις που θύμισαν, άλλες εποχές, να ματαιώσουν τις εκδηλώσεις διαλόγου, που είχαμε προγραμματίσει», τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καρχιμάκης σ’ όλη την χώρα πάνω από 100 εκδηλώσεις ανοιχτού διαλόγου, με τη συμμετοχή μελών της κυβέρνησης, και εξηγήθηκε η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. «Δεν κρυφτήκαμε και δεν κρυβόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την εισήγησή του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης και τα στελέχη του κόμματος να δώσουν «τη μάχη ενάντια στην πολιτική αμνησία που αποκτά διαστάσεις σκόπιμης διαστρέβλωσης και της κατάστασης που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και των δύσκολων αλλά αναγκαίων πολιτικών που ακολουθήσαμε και να αναδείξουμε ότι δεν είμαστε εμείς, οι δημιουργοί της κρίσης».

Άφησε εμμέσως αιχμές για τους πολιτικούς αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να εγκαλούμαστε επειδή σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία και εμποδίσαμε την εξαθλίωση της χώρας και των πολιτών. Δεν μπορεί να εγκαλούμαστε επειδή χτίσαμε από το πουθενά το Μηχανισμό Στήριξης από τον οποίο πετύχαμε τη χρηματοδότηση της χώρας. Ούτε επειδή καταφέραμε να βελτιώσουμε τους όρους του πρώτου δανείου, ούτε επειδή καταφέραμε με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής του Ιουλίου να απαλλαγούμε από το βραχνά της εξυπηρέτησης και της βιωσιμότητας του χρέους».

«Δεν μπορεί οι παρατηρητές της προσπάθειας μας, αυτοί που ποντάρουν στην αποτυχία και όχι στην επιτυχία της προσπάθειας που καταβάλλουμε και έχει εθνικό χαρακτήρα, να μιλούν γενικά, αόριστα, ανέξοδα και εκ του ασφαλούς για ‘επαναδιαπραγματεύσεις’ που δεν μπορούν να κάνουν και το ξέρουν, και για ‘άλλους δρόμους’ που αδυνατούν να περιγράψουν. Δεν μπορεί, το χειρότερο όλων, να λένε ότι όλη αυτή η πορεία, ήταν προαποφασισμένη και να αμφισβητούν τον πατριωτισμό μας».

Κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης που θα διαρκέσει μία μέρα, το Σάββατο, θα λειτουργήσουν, παράλληλα, οκτώ εργαστήρια, που θα ασχοληθούν με τις θεματικές ενότητες, που αφορούν:

-Το κράτος και τη δημόσια διοίκηση

-Το κοινωνικό κράτος

-Την Ανάπτυξη και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου

-Την πολιτική εθνικής ασφάλειας, την εξωτερική πολιτική και την Εθνική Άμυνα και

-Την σοσιαλιστική προοπτική σήμερα.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/221741/enotiki-paremvasi-karhimaki-sto-politiko-sumvoulio/

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι «ΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΕΣ 2011» συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο. Η νέα περίοδος θα υλοποιηθεί φέτος για πρώτη χρονιά για τους μικρούς μας φίλους, ηλικίας 6-12 ετών από 1/9/2011 έως 9/9/2011.



Αγαπητοί γονείς,
Οι «ΑΘΛΟΙΑΚΟΠΕΣ 2011» συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο.
Ο Δήμος Μοσχάτου –Ταύρου με αφετηρία την δική σας εμπιστοσύνη και
κινητήρια δύναμη τα χαμόγελα των παιδιών μας, συνεχίζει το πρόγραμμα
«Αθλοδιακοπές» προσπαθώντας να βοηθήσει και να στηρίξει την οικογένεια
ακόμη περισσότερο, προσφέροντας την δυνατότητα δημιουργικής  απασχόλησης των παιδιών
και πριν την έναρξη των σχολείων.
Η νέα περίοδος θα υλοποιηθεί φέτος για πρώτη χρονιά για τους μικρούς μας
φίλους, ηλικίας 6-12 ετών από 1/9/2011 έως 9/9/2011.
Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ ανά παιδί.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, καλούμε όσους γονείς επιθυμούν, να
δηλώσουν συμμετοχή για την νέα αυτή περίοδο των Αθλοδιακοπών μέχρι
29/7/2011 και 29/8/2011 - 31/8/2011
καθημερινά στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (1ος όροφος ), Μιαούλη 60
και ώρες 9:00 -14:30 και16:00-21:00.
Σας περιμένουμε
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου -Ταύρου





ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ
ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Πληροφορίες : κα Παναγιωτοπούλου
Τηλ.: 2109407820
E-Mail: onadmos@yahoo.gr


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/athl_d_periodos.pdf

Θολή Δι@ύγεια


Μεγάλη υπόθεση η γνώση του πολίτη για τα όσα διαδραματίζονται στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.
Μεγάλη υπόθεση, επίσης, να υπάρχει έλεγχος, αυτοέλεγχος και συνθήκες αποτροπής σε θολές οικονομικές αποφάσεις και ενέργειες των ασκούντων διοίκηση.

Βλέπεις είμαι μια πονεμένη ιστορία στη χώρα μας η διαπλοκή, η αδιαφάνεια, η σπατάλη, η λαμογιά και μια μεγάλη σειρά κι από άλλες έξεις των κυβερνόντων την χώρα, τους οργανισμούς, τους δήμους, κλπ.......

Μπήκε μπροστά το πρόγραμμα Διαύγεια, και είπαμε επιτέλους θα έχουμε την κρυστάλλινη και απόλυτη αλήθεια που χρειαζόμαστε ως χώρα και κοινωνία.
Αλλά ας κοπιάσουμε στα δικά μας.
Μπαίνεις στο website του Δήμου Μ&Τ και νοιώθεις τίμιος, καθαρός και ήσυχος μόνο και μόνο που βλέπεις στα δεξιά της ιστοσελίδας να σε καλωσορίζει το λογότυπο της Δι@ύγειας!
Μέχρι εκεί καλά.
Η κρυολουσία έρχεται όταν αποφασίσεις να ελέγξεις τις διάφορες εγγραφές που σχεδόν καθημερινά προστίθενται ως δαπάνες, ως προσλήψεις ή άλλες σημαντικές αποφάσεις.


Περισσότερα για το άρθρο του Στέφανου μπορείτε να διαβάσετε στο http://mosxatoupolis.blogspot.com/2011/08/blog-post_30.html

Όγδοη στον κόσμο η Κυριακοπούλου στο επί κοντώ

Κάνοντας πραγματική υπεπροσπάθεια και αψηφώντας τις συμβουλές των γιατρών, που της έλεγαν να μην αγωνιστεί, η Νικόλ Κυριακοπούλου έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και αναδείχθηκε όγδοη στον κόσμο, στο άλμα επί κοντώ.






Η 25χρονη αθλήτρια αγωνίστηκε στον τελικό με 38 πυρετό, αλλά δεν πτοήθηκε. Έκανε επίδοση 4.65μ (έχει ατομικό ρεκόρ 4.71μ), αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 4.70μ, ύψος που δεν κατάφερε να περάσει ούτε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Βερολίνου, η Πολωνέζα Άνα Ρογκόφσκα.






http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=305485

«Ζούμε ένα δράμα. Δέσποινα μας γύρνα πίσω»

«Δέσποινα γύρνα πίσω! Οτιδήποτε και αν έχει συμβεί θα είμαστε μαζί σου! Οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις, θα σταθούμε δίπλα σου» δηλώνει με πόνο ψυχής ο Γιάννης Τσαπρούνης, πατέρας της 14χρονης Δέσποινας που έχει εξαφανιστεί, ο οποίος κάνει έκκληση στην ίδια να επιστρέψει στους ανθρώπους που την αγαπούν και βιώνουν ένα μαρτύριο.

«Η Δέσποινα έφυγε από το σπίτι το βράδυ της 24ης Αυγούστου χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό» δηλώνει ο κ. Τσαπρούνης στην Espresso με τα λόγια να βγαίνουν με δυσκολία από το στόμα του. «Πραγματικά όλες αυτές τις ημέρες ζούμε ένα δράμα. Προσπαθώ να σκεφθώ τι μπορεί να οδήγησε στην εξαφάνισή της και δε μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί. Μόλις είχαμε επιστρέψει από διακοπές και όλα ήταν φυσιολογικά» συμπληρώνει ο πατέρας της ανήλικης κοπέλας τονίζοντας ότι με το που αντιλήφθηκαν την απουσία της κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας, του Χαμόγελου του Παιδιού, συγγενών και φίλων αλλά και των ΜΜΕ, οι έρευνες για την αδερφή του μπασκετμπολίστα του Ηλυσιακού δεν έχουν αποδώσει καρπούς, παρατείνοντας έτσι τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένειά της.

«Μέχρι στιγμής έχουμε έρθει σε επικοινωνία με δεκάδες άτομα που έμαθαν για την εξαφάνισή της. Ωστόσο καμία από τις πληροφορίες δεν ήταν αξιόλογη. Δικοί μας άνθρωποι βρίσκονται νύχτα-μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή μήπως δουν ή διαβάσουν κάτι. Το μόνο που θέλουμε εμείς είναι να είναι καλά και να επιστρέψει ξανά κοντά μας» δηλώνει με βουρκωμένα μάτια ο κ. Τσαπρούνης... 
 
http://www.star.gr/ellada_kosmos/104460/

Κοινή υπουργική απόφαση...... Αναδρομική εισφορά 2% σε δημοσίους υπαλλήλους

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2011 να καταβάλουν την ειδική εισφορά 2% υπέρ των ανέργων κάθε μήνα, όπως προβλέπεται σε σημερινή κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φιλ. Σαχινίδη και του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη.
Πρόκειται για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που θεσπίστηκε με τον εφαρμοστικό νόμο και υπολογίζεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ., συμπεριλαμβανομένων και των Τραπεζών.
Eξαιρείται το προσωπικό που καταβάλλει την εισφορά υπέρ κλάδου ανεργίας, που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του ν.δ. 2961/1954 (ΦΕΚ 197 Α'), όπως έχουν τροποποιηθεί μέχρι σήμερα.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=142209

Μετά από μήνες φημών ...Την εγκυμοσύνη της αποκάλυψε η Μπιγιονσέ σε βραβεία του MTV

Τη φουσκωμένη της κοιλιά έδειξε στους φωτογράφους η τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, μετά από μήνες φημών για πιθανή εγκυμοσύνη της.

Η Μπιγιονσέ, φτάνοντας στα MTV Music Video Awards στο Λος Άντζελες έπιασε την κοιλιά της με τα δυο της χέρια.





περισσότερα στο  http://news.in.gr/culture/ 

Αποκλείστηκαν Παπαχρήστου-Πανέτα .....Σον τελικό του ύψους ο Χονδροκούκης!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό του ύψους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού πήρε ο Δημήτρης Χονδροκούκης αφού υπερέβη τα 2.31μ, ενώ άτυχος στάθηκε ο Κώστας Μπανιώτης που δεν τα κατάφερε λόγω προσπαθειών παρά το γεγονός ότι πέρασε τα 2.28μ.

Ο Χονδροκούκης που μετείχε στο Β΄ προκριματικό γκρουπ προκρίθηκε ως πρώτος μεταξύ και των 32 αθλητών, αφού βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη (2.16μ, 2.21μ, 2.25μ, 2.28μ, 2.31μ). Πίσω του άφησε μεγάλα ονόματα να παλεύουν για την πρόκριση, από τους οποίους οι περισσότεροι τελικά έστω και δύσκολα τα κατάφεραν.


«Αισθανόμουν πολύ καλά ψυχολογικά, αλλά σωματικά ήμουν λίγο σφιχτός. Περνούσα όμως τα ύψη και το ευχαριστήθηκα. Ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας, θα δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι, αν δηλαδή θα είμαι καλύτερα η χειρότερα», είπε ο Χονδροκούκης λίγο μετά τη μεγάλη επιτυχία του, εμφανώς χαρούμενος από το αποτέλεσμα.


Ο Μπανιώτης στο Β΄ γκρουπ με 2.28μ πήρε την 8η θέση και την 15η στο σύνολο, μένοντας για λίγο εκτός, χάνοντας ουσιαστικά στις λεπτομέρειες την πρόκριση και αφού έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ στον ανοικτό στίβο.


Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2.16μ, τη 2η τα 2.21μ, την 1η τα 2.25μ και την 2η τα 2.28μ, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 2.31μ, αν και το πρώτο του άλμα ήταν εξαιρετικό.


«Ορισμένα τεχνικά σφάλματα μου στοίχισαν την πρόκριση. Ήμουν καλά αλλά η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης με έκανε να χάσω κάποιες προσπάθειες, κυρίως την πρώτη στα 2.28μ που μου στοίχισε την πρόκριση. Έτσι είναι ο αθλητισμός, συνεχίζω να κοιτάζω μπροστά στους επόμενους αγώνες μου», είπε ο Μπανιώτης.


Συνολικά προκρίθηκαν στον τελικό 13 αθλητές και εκτός του Χονδροκούκη οι υπόλοιποι είναι οι: Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ), Ντάρβιν Εντουαρντς (Σάντα Λουτσία), Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία), Τζέσε Ουίλιαμς (ΗΠΑ), Αλεξάντρ Σουστόφ (Ρωσία), Ντόναλντ Τόμας (Μπαχάμες), Γιάροσλαβ Μπάμπα (Τσεχία), Γουοβέι Ζανγκ (Κίνα), Ντμίτρο Ντεμιάνιουκ (Ουκρανία), Αλεξέι Ντμίτρικ (Ρωσία), Ραούλ Σπανκ (Γερμανία), Τρέβορ Μπάρι (Μπαχάμες). Στον αγώνα δεν κατέβηκε τελικά ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου.


Αποκλείστηκαν Παπαχρήστου-Πανέτα


Δεν τα κατάφεραν οι δύο Ελληνίδες άλτριες του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου και Νίκη Πανέτα να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματος κατά την 4η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου της Νταεγού.


Η Παπαχρήστου κατετάγη 8η στο Β΄ προκριματικό γκρουπ με καλύτερη προσπάθεια στα 14.05μ (έκανε 13.71μ στην 1η ενώ η 3η ήταν άκυρη) και πήρε την 16η θέση στο σύνολο, ενώ η Πανέτα με 13.97μ (έκανε 12.87μ το πρώτο και 13.785μ το δεύτερο) ήταν 11η και 20η στο σύνολο.


«Ήμουν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν μπορώ να καταλάβω πως εξελίχθηκε έτσι ο αγώνας. Έχω μια πικρία γιατί μπορούσα να είμαι μέσα στις 12 του τελικού, αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Κοιτάζω μπροστά. Από την εφετινή σεζόν συνολικά, είμαι πολύ ευχαριστημένη κυρίως με το μεγάλο ατομικό ρεκόρ που πέτυχα (14.72μ. Τώρα ολιγοήμερες διακοπές και μετά προετοιμασία για τη νέα σεζόν, όπου θα κάνω και κλειστό, αλλά μεγάλος στόχος παραμένουν οι Ολυμπιακοί», είπε η Παπαχρήστου που προπονείται με το Γιώργο Πομάσκι.

 
περισσότερα στο http://sports.in.gr/stivos/article/?aid=1231125794

ΠΑΟ: Ανακοίνωσε τη μετεγγραφή του Τζόρβα


Την μετεγγραφή του Αλέξανδρου Τζόρβα στην Παλέρμο ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μετεγγραφής του Αλέξανδρου Τζόρβα στην Παλέρμο. Ευχόμαστε στον Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή που συνέδεσε την σταδιοδρομία του με τον Παναθηναϊκό από τα παιδικά του χρόνια, κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι «πράσινοι».

Ο διεθνής τερματοφύλακας προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, ενώ στο ενδιάμεσο αγωνίστηκε στον Αγιο Νικόλαο, τη Μαρκό, τον Θρασύβουλο και τον ΟΦΗ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
http://www.zougla.gr/

Γυαλιά καρφιά σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού


Τρεις οπαδοί τραυματίστηκαν σε συμπλοκές

Συμπλοκή φιλάθλων του Ολυμπιακού με οπαδούς του Παναθηναϊκού πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. 

Το περιστατικό συνέβη στα γραφεία του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα, επί της οδού Κυριαδών 141, προκαλώντας  υλικές ζημιές και φθορές. Παράλληλα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο φέροντας τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε τρεις προσαγωγές.
http://www.newsbeast.gr/

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τα προγράμματα των πρωταθλημάτων (2011-12) για Άνδρες, Γυναίκες, Εφήβους και Παίδες

Πρωτάθλημα 2011-12 








Α' Κατηγορία Ανδρών    lhttp://eskana.blogspot.com/2011/08/h-2011-12.html
Κύπελλο Ανδρών         http://eskana.blogspot.com/search/label/KYPELLO_ANDRVN

Α' Κατηγορία Γυναικών (2ος όμιλος)  http://eskana.blogspot.com/search/label/PRVTATHLHMA_GYNAIKVN_A

Β' Κατηγορία Εφήβων (4ος όμιλος) http://eskana.blogspot.com/search/label/PRVTATHLHMA_EFHBVN
Β' Κατηγορία Παίδων  (4ος όμιλος)  http://eskana.blogspot.com/search/label/PRVTATHLHMA_PAIDVN



http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/

Ξέφρενο πάρτι στο ΧΑ


Κέρδη +14,37% για το ΓΔ, στο +29,12% ο τραπεζικός δείκτης

Με ένα ξέφρενο ράλι, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία του Χ.Α, υποδέχθηκε η αγορά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η εικόνα απαξίωσης του ΧΑ.

Η ανακοίνωση του deal επέφερε ένα εντυπωσιακό ράλι στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες στη σημερινή συνεδρίαση κάλυψαν όλες τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας, οι οποίες σε επίπεδο τραπεζικού δείκτη έφθαναν το 20%.

Η σημερινή άνοδος των τραπεζικών μετοχών βελτίωσε σημαντικά τις χαμηλές αποτιμήσεις, τη στιγμή που οι μετοχές της Αlpha και της Eurobank διαπραγματεύονταν κάτω από το 40% της καθαρής τους θέσης. Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε με κέρδη +30% και της Eurobank με κέρδη +29,48%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε πάνω από τα επίπεδα των 1.000 μονάδων και έκλεισε στις 1.006,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 14,37%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 86,77 εκατ. ευρώ.

Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν μεγάλα κέρδη και εκτός από την Alpha +30%και την Eurobank +29,48% μεγάλη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής +29,14%, της Πειραιώς +28,57%, του Τ.Τ +29,52%και της MIG +30%.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν ανοδικά και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών +29,12%.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/220989/xefreno-parti-sto-ha/

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-Ρετροσπεκτίβα Αφιέρωμα Μνήμης στο Κινηματογραφικό Έργο του Μιχάλη Κακογιάννη ....Το τελικό Πρόγραμμα Προβολών των 15 ταινιών του Μιχάλη Κακογιάννη και μίας επιπλέον τηλεοπτικής ταινίας του στο αφιέρωμα από 1 έως και 16 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης


  Αθήνα, 29 Αυγούστου 2011



Ρετροσπεκτίβα
Αφιέρωμα Μνήμης στο Κινηματογραφικό Έργο
του Μιχάλη Κακογιάννη

Πέμπτη 1  έως Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20:30

 «Ο δικός του Κινηματογράφος, στο δικό του τόπο,
με τους δικούς του ανθρώπους»


Με νωπή τη μνήμη, από το θάνατο του Ιδρυτή και πρώτου Προέδρου του, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης οργανώνει μία Ρετροσπεκτίβα - Αφιέρωμα μνήμης στο κινηματογραφικό του έργο.
Προσκαλεί όλους τους φίλους και συνεργάτες του, όλους τους κινηματογραφόφιλους, όλους όσοι θα ήθελαν να ξαναθυμηθούν ή και να γνωρίσουν την πολιτιστική - καλλιτεχνική κληρονομιά του μεγάλου σκηνοθέτη να παρακολουθήσουν τις 15 μεγάλου μήκους ταινίες του και μία τηλεοπτική, που δεν έχει προβληθεί στην Ελλάδα, από την Πέμπτη 1 έως την Παρασκευή  16 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20:30, στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος). Είσοδος ελεύθερη.

Το Πρόγραμμα Προβολών:

Πέμπτη 1/9, στις 20:30
Κυριακάτικο Ξύπνημα, 1954 (92’)

Παρασκευή 2/9, στις 20:30
Στέλλα, 1955 (90’)

Σάββατο 3/9, στις 20:30
Το Κορίτσι με τα Μαύρα, 1956 (100’)

Κυριακή 4/9, στις 20:30
Το τελευταίο Ψέμα, 1958 (112’)

Δευτέρα 5/9, στις 20:30
Ιφιγένεια, 1977 (120’)

Τρίτη 6/9, στις 20:30 
Τρωάδες, 1971 (106’)

Τετάρτη 7/9, στις 20:30
Ηλέκτρα, 1962 (107’)

Πέμπτη 8/9, στις 20:30
Ερόικα, 1960 (121’)

Παρασκευή 9/9, στις 20:30 
Χαμένο Κορμί, 1961 (120’)

Σάββατο 10/9, στις 20:30
Ζορμπάς, 1964 (137’)

Κυριακή 11/9, στις 20:30
Όταν τα Ψάρια Βγήκαν στη Στεριά, 1967 (104’)

Δευτέρα 12/9, στις 20:30
Αττίλας 74, 1975 (98’)

Τρίτη 13/9, στις 20:30
Γλυκιά Πατρίδα, 1986 (148’)

Τετάρτη 14/9, στις 20:30
Πάνω Κάτω και Πλαγίως, 1992 (100’)

Πέμπτη 15/9, στις 20:30
Βυσσινόκηπος,  1999 (137΄)

Παρασκευή 16/9, στις 20:30
Ιωσήφ και Ιακώβ -THE STORY OF JACOB AND JΟSEPH  (TV), 1974 (120’) τηλεοπτικό στα αγγλικά, χωρίς υπότιτλους.


Από Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011
Καθημερινά μία προβολή, ώρα 20:30
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Είσοδος Ελεύθερη


Κρατήσεις με σειρά προτεραιότητας, 210 3418579 Δευ – Παρ 10:00 – 14:00

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή φωτογραφίες για τις ταινίες: www.mcf.gr/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ/Σκηνοθετικό Έργο/Φιλμογραφία


***

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του δελτίου εισόδου εισιτηρίου στην προβολή, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr
 
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
camerastyloonline.wordpress.com
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr