Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι «ΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΕΣ 2011» συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο. Η νέα περίοδος θα υλοποιηθεί φέτος για πρώτη χρονιά για τους μικρούς μας φίλους, ηλικίας 6-12 ετών από 1/9/2011 έως 9/9/2011.



Αγαπητοί γονείς,
Οι «ΑΘΛΟΙΑΚΟΠΕΣ 2011» συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο.
Ο Δήμος Μοσχάτου –Ταύρου με αφετηρία την δική σας εμπιστοσύνη και
κινητήρια δύναμη τα χαμόγελα των παιδιών μας, συνεχίζει το πρόγραμμα
«Αθλοδιακοπές» προσπαθώντας να βοηθήσει και να στηρίξει την οικογένεια
ακόμη περισσότερο, προσφέροντας την δυνατότητα δημιουργικής  απασχόλησης των παιδιών
και πριν την έναρξη των σχολείων.
Η νέα περίοδος θα υλοποιηθεί φέτος για πρώτη χρονιά για τους μικρούς μας
φίλους, ηλικίας 6-12 ετών από 1/9/2011 έως 9/9/2011.
Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ ανά παιδί.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, καλούμε όσους γονείς επιθυμούν, να
δηλώσουν συμμετοχή για την νέα αυτή περίοδο των Αθλοδιακοπών μέχρι
29/7/2011 και 29/8/2011 - 31/8/2011
καθημερινά στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (1ος όροφος ), Μιαούλη 60
και ώρες 9:00 -14:30 και16:00-21:00.
Σας περιμένουμε
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου -Ταύρου





ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ
ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Πληροφορίες : κα Παναγιωτοπούλου
Τηλ.: 2109407820
E-Mail: onadmos@yahoo.gr


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/athl_d_periodos.pdf

Θολή Δι@ύγεια


Μεγάλη υπόθεση η γνώση του πολίτη για τα όσα διαδραματίζονται στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.
Μεγάλη υπόθεση, επίσης, να υπάρχει έλεγχος, αυτοέλεγχος και συνθήκες αποτροπής σε θολές οικονομικές αποφάσεις και ενέργειες των ασκούντων διοίκηση.

Βλέπεις είμαι μια πονεμένη ιστορία στη χώρα μας η διαπλοκή, η αδιαφάνεια, η σπατάλη, η λαμογιά και μια μεγάλη σειρά κι από άλλες έξεις των κυβερνόντων την χώρα, τους οργανισμούς, τους δήμους, κλπ.......

Μπήκε μπροστά το πρόγραμμα Διαύγεια, και είπαμε επιτέλους θα έχουμε την κρυστάλλινη και απόλυτη αλήθεια που χρειαζόμαστε ως χώρα και κοινωνία.
Αλλά ας κοπιάσουμε στα δικά μας.
Μπαίνεις στο website του Δήμου Μ&Τ και νοιώθεις τίμιος, καθαρός και ήσυχος μόνο και μόνο που βλέπεις στα δεξιά της ιστοσελίδας να σε καλωσορίζει το λογότυπο της Δι@ύγειας!
Μέχρι εκεί καλά.
Η κρυολουσία έρχεται όταν αποφασίσεις να ελέγξεις τις διάφορες εγγραφές που σχεδόν καθημερινά προστίθενται ως δαπάνες, ως προσλήψεις ή άλλες σημαντικές αποφάσεις.


Περισσότερα για το άρθρο του Στέφανου μπορείτε να διαβάσετε στο http://mosxatoupolis.blogspot.com/2011/08/blog-post_30.html

Όγδοη στον κόσμο η Κυριακοπούλου στο επί κοντώ

Κάνοντας πραγματική υπεπροσπάθεια και αψηφώντας τις συμβουλές των γιατρών, που της έλεγαν να μην αγωνιστεί, η Νικόλ Κυριακοπούλου έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και αναδείχθηκε όγδοη στον κόσμο, στο άλμα επί κοντώ.






Η 25χρονη αθλήτρια αγωνίστηκε στον τελικό με 38 πυρετό, αλλά δεν πτοήθηκε. Έκανε επίδοση 4.65μ (έχει ατομικό ρεκόρ 4.71μ), αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 4.70μ, ύψος που δεν κατάφερε να περάσει ούτε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Βερολίνου, η Πολωνέζα Άνα Ρογκόφσκα.






http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=305485

«Ζούμε ένα δράμα. Δέσποινα μας γύρνα πίσω»

«Δέσποινα γύρνα πίσω! Οτιδήποτε και αν έχει συμβεί θα είμαστε μαζί σου! Οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις, θα σταθούμε δίπλα σου» δηλώνει με πόνο ψυχής ο Γιάννης Τσαπρούνης, πατέρας της 14χρονης Δέσποινας που έχει εξαφανιστεί, ο οποίος κάνει έκκληση στην ίδια να επιστρέψει στους ανθρώπους που την αγαπούν και βιώνουν ένα μαρτύριο.

«Η Δέσποινα έφυγε από το σπίτι το βράδυ της 24ης Αυγούστου χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό» δηλώνει ο κ. Τσαπρούνης στην Espresso με τα λόγια να βγαίνουν με δυσκολία από το στόμα του. «Πραγματικά όλες αυτές τις ημέρες ζούμε ένα δράμα. Προσπαθώ να σκεφθώ τι μπορεί να οδήγησε στην εξαφάνισή της και δε μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί. Μόλις είχαμε επιστρέψει από διακοπές και όλα ήταν φυσιολογικά» συμπληρώνει ο πατέρας της ανήλικης κοπέλας τονίζοντας ότι με το που αντιλήφθηκαν την απουσία της κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας, του Χαμόγελου του Παιδιού, συγγενών και φίλων αλλά και των ΜΜΕ, οι έρευνες για την αδερφή του μπασκετμπολίστα του Ηλυσιακού δεν έχουν αποδώσει καρπούς, παρατείνοντας έτσι τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένειά της.

«Μέχρι στιγμής έχουμε έρθει σε επικοινωνία με δεκάδες άτομα που έμαθαν για την εξαφάνισή της. Ωστόσο καμία από τις πληροφορίες δεν ήταν αξιόλογη. Δικοί μας άνθρωποι βρίσκονται νύχτα-μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή μήπως δουν ή διαβάσουν κάτι. Το μόνο που θέλουμε εμείς είναι να είναι καλά και να επιστρέψει ξανά κοντά μας» δηλώνει με βουρκωμένα μάτια ο κ. Τσαπρούνης... 
 
http://www.star.gr/ellada_kosmos/104460/

Κοινή υπουργική απόφαση...... Αναδρομική εισφορά 2% σε δημοσίους υπαλλήλους

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2011 να καταβάλουν την ειδική εισφορά 2% υπέρ των ανέργων κάθε μήνα, όπως προβλέπεται σε σημερινή κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φιλ. Σαχινίδη και του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη.
Πρόκειται για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που θεσπίστηκε με τον εφαρμοστικό νόμο και υπολογίζεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ., συμπεριλαμβανομένων και των Τραπεζών.
Eξαιρείται το προσωπικό που καταβάλλει την εισφορά υπέρ κλάδου ανεργίας, που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του ν.δ. 2961/1954 (ΦΕΚ 197 Α'), όπως έχουν τροποποιηθεί μέχρι σήμερα.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=142209

Μετά από μήνες φημών ...Την εγκυμοσύνη της αποκάλυψε η Μπιγιονσέ σε βραβεία του MTV

Τη φουσκωμένη της κοιλιά έδειξε στους φωτογράφους η τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, μετά από μήνες φημών για πιθανή εγκυμοσύνη της.

Η Μπιγιονσέ, φτάνοντας στα MTV Music Video Awards στο Λος Άντζελες έπιασε την κοιλιά της με τα δυο της χέρια.





περισσότερα στο  http://news.in.gr/culture/ 

Αποκλείστηκαν Παπαχρήστου-Πανέτα .....Σον τελικό του ύψους ο Χονδροκούκης!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό του ύψους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού πήρε ο Δημήτρης Χονδροκούκης αφού υπερέβη τα 2.31μ, ενώ άτυχος στάθηκε ο Κώστας Μπανιώτης που δεν τα κατάφερε λόγω προσπαθειών παρά το γεγονός ότι πέρασε τα 2.28μ.

Ο Χονδροκούκης που μετείχε στο Β΄ προκριματικό γκρουπ προκρίθηκε ως πρώτος μεταξύ και των 32 αθλητών, αφού βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη (2.16μ, 2.21μ, 2.25μ, 2.28μ, 2.31μ). Πίσω του άφησε μεγάλα ονόματα να παλεύουν για την πρόκριση, από τους οποίους οι περισσότεροι τελικά έστω και δύσκολα τα κατάφεραν.


«Αισθανόμουν πολύ καλά ψυχολογικά, αλλά σωματικά ήμουν λίγο σφιχτός. Περνούσα όμως τα ύψη και το ευχαριστήθηκα. Ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας, θα δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι, αν δηλαδή θα είμαι καλύτερα η χειρότερα», είπε ο Χονδροκούκης λίγο μετά τη μεγάλη επιτυχία του, εμφανώς χαρούμενος από το αποτέλεσμα.


Ο Μπανιώτης στο Β΄ γκρουπ με 2.28μ πήρε την 8η θέση και την 15η στο σύνολο, μένοντας για λίγο εκτός, χάνοντας ουσιαστικά στις λεπτομέρειες την πρόκριση και αφού έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ στον ανοικτό στίβο.


Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2.16μ, τη 2η τα 2.21μ, την 1η τα 2.25μ και την 2η τα 2.28μ, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 2.31μ, αν και το πρώτο του άλμα ήταν εξαιρετικό.


«Ορισμένα τεχνικά σφάλματα μου στοίχισαν την πρόκριση. Ήμουν καλά αλλά η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης με έκανε να χάσω κάποιες προσπάθειες, κυρίως την πρώτη στα 2.28μ που μου στοίχισε την πρόκριση. Έτσι είναι ο αθλητισμός, συνεχίζω να κοιτάζω μπροστά στους επόμενους αγώνες μου», είπε ο Μπανιώτης.


Συνολικά προκρίθηκαν στον τελικό 13 αθλητές και εκτός του Χονδροκούκη οι υπόλοιποι είναι οι: Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ), Ντάρβιν Εντουαρντς (Σάντα Λουτσία), Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία), Τζέσε Ουίλιαμς (ΗΠΑ), Αλεξάντρ Σουστόφ (Ρωσία), Ντόναλντ Τόμας (Μπαχάμες), Γιάροσλαβ Μπάμπα (Τσεχία), Γουοβέι Ζανγκ (Κίνα), Ντμίτρο Ντεμιάνιουκ (Ουκρανία), Αλεξέι Ντμίτρικ (Ρωσία), Ραούλ Σπανκ (Γερμανία), Τρέβορ Μπάρι (Μπαχάμες). Στον αγώνα δεν κατέβηκε τελικά ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου.


Αποκλείστηκαν Παπαχρήστου-Πανέτα


Δεν τα κατάφεραν οι δύο Ελληνίδες άλτριες του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου και Νίκη Πανέτα να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματος κατά την 4η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου της Νταεγού.


Η Παπαχρήστου κατετάγη 8η στο Β΄ προκριματικό γκρουπ με καλύτερη προσπάθεια στα 14.05μ (έκανε 13.71μ στην 1η ενώ η 3η ήταν άκυρη) και πήρε την 16η θέση στο σύνολο, ενώ η Πανέτα με 13.97μ (έκανε 12.87μ το πρώτο και 13.785μ το δεύτερο) ήταν 11η και 20η στο σύνολο.


«Ήμουν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν μπορώ να καταλάβω πως εξελίχθηκε έτσι ο αγώνας. Έχω μια πικρία γιατί μπορούσα να είμαι μέσα στις 12 του τελικού, αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Κοιτάζω μπροστά. Από την εφετινή σεζόν συνολικά, είμαι πολύ ευχαριστημένη κυρίως με το μεγάλο ατομικό ρεκόρ που πέτυχα (14.72μ. Τώρα ολιγοήμερες διακοπές και μετά προετοιμασία για τη νέα σεζόν, όπου θα κάνω και κλειστό, αλλά μεγάλος στόχος παραμένουν οι Ολυμπιακοί», είπε η Παπαχρήστου που προπονείται με το Γιώργο Πομάσκι.

 
περισσότερα στο http://sports.in.gr/stivos/article/?aid=1231125794

ΠΑΟ: Ανακοίνωσε τη μετεγγραφή του Τζόρβα


Την μετεγγραφή του Αλέξανδρου Τζόρβα στην Παλέρμο ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μετεγγραφής του Αλέξανδρου Τζόρβα στην Παλέρμο. Ευχόμαστε στον Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή που συνέδεσε την σταδιοδρομία του με τον Παναθηναϊκό από τα παιδικά του χρόνια, κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι «πράσινοι».

Ο διεθνής τερματοφύλακας προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, ενώ στο ενδιάμεσο αγωνίστηκε στον Αγιο Νικόλαο, τη Μαρκό, τον Θρασύβουλο και τον ΟΦΗ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
http://www.zougla.gr/

Γυαλιά καρφιά σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού


Τρεις οπαδοί τραυματίστηκαν σε συμπλοκές

Συμπλοκή φιλάθλων του Ολυμπιακού με οπαδούς του Παναθηναϊκού πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. 

Το περιστατικό συνέβη στα γραφεία του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα, επί της οδού Κυριαδών 141, προκαλώντας  υλικές ζημιές και φθορές. Παράλληλα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο φέροντας τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε τρεις προσαγωγές.
http://www.newsbeast.gr/

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τα προγράμματα των πρωταθλημάτων (2011-12) για Άνδρες, Γυναίκες, Εφήβους και Παίδες

Πρωτάθλημα 2011-12 








Α' Κατηγορία Ανδρών    lhttp://eskana.blogspot.com/2011/08/h-2011-12.html
Κύπελλο Ανδρών         http://eskana.blogspot.com/search/label/KYPELLO_ANDRVN

Α' Κατηγορία Γυναικών (2ος όμιλος)  http://eskana.blogspot.com/search/label/PRVTATHLHMA_GYNAIKVN_A

Β' Κατηγορία Εφήβων (4ος όμιλος) http://eskana.blogspot.com/search/label/PRVTATHLHMA_EFHBVN
Β' Κατηγορία Παίδων  (4ος όμιλος)  http://eskana.blogspot.com/search/label/PRVTATHLHMA_PAIDVN



http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/

Ξέφρενο πάρτι στο ΧΑ


Κέρδη +14,37% για το ΓΔ, στο +29,12% ο τραπεζικός δείκτης

Με ένα ξέφρενο ράλι, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία του Χ.Α, υποδέχθηκε η αγορά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η εικόνα απαξίωσης του ΧΑ.

Η ανακοίνωση του deal επέφερε ένα εντυπωσιακό ράλι στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες στη σημερινή συνεδρίαση κάλυψαν όλες τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας, οι οποίες σε επίπεδο τραπεζικού δείκτη έφθαναν το 20%.

Η σημερινή άνοδος των τραπεζικών μετοχών βελτίωσε σημαντικά τις χαμηλές αποτιμήσεις, τη στιγμή που οι μετοχές της Αlpha και της Eurobank διαπραγματεύονταν κάτω από το 40% της καθαρής τους θέσης. Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε με κέρδη +30% και της Eurobank με κέρδη +29,48%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε πάνω από τα επίπεδα των 1.000 μονάδων και έκλεισε στις 1.006,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 14,37%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 86,77 εκατ. ευρώ.

Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν μεγάλα κέρδη και εκτός από την Alpha +30%και την Eurobank +29,48% μεγάλη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής +29,14%, της Πειραιώς +28,57%, του Τ.Τ +29,52%και της MIG +30%.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν ανοδικά και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών +29,12%.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/220989/xefreno-parti-sto-ha/

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-Ρετροσπεκτίβα Αφιέρωμα Μνήμης στο Κινηματογραφικό Έργο του Μιχάλη Κακογιάννη ....Το τελικό Πρόγραμμα Προβολών των 15 ταινιών του Μιχάλη Κακογιάννη και μίας επιπλέον τηλεοπτικής ταινίας του στο αφιέρωμα από 1 έως και 16 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης


  Αθήνα, 29 Αυγούστου 2011



Ρετροσπεκτίβα
Αφιέρωμα Μνήμης στο Κινηματογραφικό Έργο
του Μιχάλη Κακογιάννη

Πέμπτη 1  έως Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20:30

 «Ο δικός του Κινηματογράφος, στο δικό του τόπο,
με τους δικούς του ανθρώπους»


Με νωπή τη μνήμη, από το θάνατο του Ιδρυτή και πρώτου Προέδρου του, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης οργανώνει μία Ρετροσπεκτίβα - Αφιέρωμα μνήμης στο κινηματογραφικό του έργο.
Προσκαλεί όλους τους φίλους και συνεργάτες του, όλους τους κινηματογραφόφιλους, όλους όσοι θα ήθελαν να ξαναθυμηθούν ή και να γνωρίσουν την πολιτιστική - καλλιτεχνική κληρονομιά του μεγάλου σκηνοθέτη να παρακολουθήσουν τις 15 μεγάλου μήκους ταινίες του και μία τηλεοπτική, που δεν έχει προβληθεί στην Ελλάδα, από την Πέμπτη 1 έως την Παρασκευή  16 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20:30, στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος). Είσοδος ελεύθερη.

Το Πρόγραμμα Προβολών:

Πέμπτη 1/9, στις 20:30
Κυριακάτικο Ξύπνημα, 1954 (92’)

Παρασκευή 2/9, στις 20:30
Στέλλα, 1955 (90’)

Σάββατο 3/9, στις 20:30
Το Κορίτσι με τα Μαύρα, 1956 (100’)

Κυριακή 4/9, στις 20:30
Το τελευταίο Ψέμα, 1958 (112’)

Δευτέρα 5/9, στις 20:30
Ιφιγένεια, 1977 (120’)

Τρίτη 6/9, στις 20:30 
Τρωάδες, 1971 (106’)

Τετάρτη 7/9, στις 20:30
Ηλέκτρα, 1962 (107’)

Πέμπτη 8/9, στις 20:30
Ερόικα, 1960 (121’)

Παρασκευή 9/9, στις 20:30 
Χαμένο Κορμί, 1961 (120’)

Σάββατο 10/9, στις 20:30
Ζορμπάς, 1964 (137’)

Κυριακή 11/9, στις 20:30
Όταν τα Ψάρια Βγήκαν στη Στεριά, 1967 (104’)

Δευτέρα 12/9, στις 20:30
Αττίλας 74, 1975 (98’)

Τρίτη 13/9, στις 20:30
Γλυκιά Πατρίδα, 1986 (148’)

Τετάρτη 14/9, στις 20:30
Πάνω Κάτω και Πλαγίως, 1992 (100’)

Πέμπτη 15/9, στις 20:30
Βυσσινόκηπος,  1999 (137΄)

Παρασκευή 16/9, στις 20:30
Ιωσήφ και Ιακώβ -THE STORY OF JACOB AND JΟSEPH  (TV), 1974 (120’) τηλεοπτικό στα αγγλικά, χωρίς υπότιτλους.


Από Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011
Καθημερινά μία προβολή, ώρα 20:30
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Είσοδος Ελεύθερη


Κρατήσεις με σειρά προτεραιότητας, 210 3418579 Δευ – Παρ 10:00 – 14:00

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή φωτογραφίες για τις ταινίες: www.mcf.gr/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ/Σκηνοθετικό Έργο/Φιλμογραφία


***

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του δελτίου εισόδου εισιτηρίου στην προβολή, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr
 
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
camerastyloonline.wordpress.com
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Όλοι μαζί πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες


Συνέντευξη του ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ στην "Γνώμη"

Πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση… Έχει εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές πρώτος δημοτικός σύμβουλος στον διευρυμένο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, όπου σήμερα είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Απ’ τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έχει χρησιμοποιηθεί σε νευραλγικές θέσεις, έχοντας αποκομίσει τεράστια εμπειρία στην διοίκηση και την λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών.
Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι οργανωμένος απ’ τα μαθητικά του χρόνια και κατά καιρούς έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις στην κομματική ηγεσία, όπως την θέση του γραμματέα στη Περιφερειακή Επιτροπή Αθήνας.
Ο λόγος για τον μηχανολόγο Θανάση Ντερέκα, που μπορεί να έχει μια πλούσια σε εμπειρίες διαδρομή στην πολιτική εκτός Άρτας, η μεγάλη του αγωνία όμως αφορά την ιδιαίτερη πατρίδα και το πώς θα μπορέσει να πορευτεί τα επόμενα χρόνια, που η κρίση μεγαλώνει, αλλά παρουσιάζονται και πολλές ευκαιρίες, τι οποίες όπως δηλώνει, όλοι μαζί πρέπει να αξιοποιήσουμε.
Ο Θανάσης Ντερέκας, είναι σήμερα προσκεκλημένος της «Γ» και καταθέσει τις απόψεις του.

Σεβασμός στον πολίτη και συνέπεια, οι βασικές αρχές της επιτυχίας...

-Πλούσια σε εμπειρίες, η διαδρομή σας στα κοινά, πως θα μπορούσατε να την περιγράψετε…
-Έχω μια μακρά διαδρομή απ’ τα μαθητικά μου χρόνια, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και τα μαζικά κινήματα. Ως φοιτητής στο φοιτητικό κίνημα, στον χώρο των επιστημονικών οργανώσεων, όπως επίσης και στην αυτοδιοίκηση, που για πολλά χρόνια, οι πολίτες της περιοχής που ζω, στο Μοσχάτο, με τιμούν με την ψήφο τους και εκλέγομαι δημοτικός σύμβουλος και ακολούθως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.  Δεν θα ήθελα να περιγράψω, τις θέσεις που κατέλαβα και στην κυβερνητική πυραμίδα, αλλά να αποτυπώσω, την εμπειρία αυτής της διαδρομής, που περιέχεται σε μια φράση. Ότι γίνεται, δεν μπορεί να γίνει από έναν, αλλά όλοι μαζί, πάντα πρέπει να λειτουργούμε και να έχουμε επιτυχίες. Με αυτή την φιλοσοφία πορεύτηκα ως τώρα στα κοινά και φυσικά έτσι θα συνεχίσω.

-Πλούσιο το βιογραφικό σας, δεν θέλουμε να επεκταθούμε σ’ αυτό. Ωστόσο καταγράφονται πολλές επιτυχίες, οι οποίες πρέπει να έχουν και κάποιο μυστικό…
-Όλοι εμείς που υπηρετούμε διάφορα αξιώματα και οι πολίτες μας εμπιστεύονται, πρέπει πάνω απ’ όλα να τους σεβόμαστε και να προσπαθούμε καθημερινά να ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντί τους. Να σχεδιάζουμε με καταγεγραμμένο το όραμά μας και πάντα με τους πολίτες ενημερωμένους γι’ αυτό και την προσπάθεια που καταβάλλεται. Ο σεβασμός στον πολίτη, που οδηγεί στην συνέπεια, είναι για μένα η αρχή και το τέλος κάθε προσπάθειας. Με βάση λοιπόν το όραμα, που είναι πάντα καταγεγραμμένο και την επιλογή συνεργατών, είχα την δυνατότητα, κάθε φορά να κάνω θετικό απολογισμό σ’ όλες τις προσπάθειές μου και να έχω και την επιβράβευση των πολιτών.

περισσότερα στο http://www.gnomiartas.gr/

Έκτος στον κόσμο ο Φιλιππίδης

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Κώστα Φιλιππίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Νταεγού. Πανελλήνιο ρεκόρ από τον πρωταθλητή μας και 6η θέση.

O Ελληνας άλτης διεκδίκησε με αξιώσεις μια θέση πάνω στο βάθρο των νικητών, καθώς ξεπέρασε 5.75μ., ισοφαρίζοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τις προσπάθειές του περνώντας με επιτυχία τα 5.50μ και τα 5.65μ.
Στη συνέχεια ο 25χρονος αθλητής είχε τρεις άκυρες προσπάθειες για να περάσει τα 5,85 και τελικά έμεινε έκτος , πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. 
Ο τελικός ήταν συναρπαστικός μέχρι το τέλος του, με τον Πολωνό Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με 5.90μ, που είναι και η κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο κι ενώ στα προκριματικά του Σαββάτου λίγο έλειψε να αποκλειστεί, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο ως 16ος (5.50μ).

Δεύτερος με το ίδιο ύψος ήταν ο Κουβανός Λάζαρο Μπόρχες και τρίτος ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί με 5.85μ, ο οποίος δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά.





Τα αποτελέσματα
1.Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία) 5.90μ
2.Λάζαρο Μπόρχες (Κούβα) 5.90μ
3.Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.85μ
4.Λούκας Λιχάλσκι (Πολωνία) 5.85μ
5.Μάλτε Μορ (Γερμανία) 5.85μ
6.Κώστας Φιλιππίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 5.75μ (Π.Ρ.Α.)
7.Ματέους Ντιντένκοφ (Πολωνία) 5.75μ
8.Φάμπιο Γκόμες Nτα Σίλβα (Βραζιλία) 5.65μ



http://www.gazzetta.gr/

Προσγείωση για Όσκαρ σε... δρόμο 5 μέτρων!

Εντυπωσιακή αναγκαστική προσγείωση στον δρόμο μίας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς στην πόλη Stockstadt am Main, στη Δυτική Γερμανία, πραγματοποίησε ο πιλότος ενός μικρού αεροπλάνου τύπου Τσέσνα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Στην προσπάθειά του να προσγειώσει το αεροσκάφος στον δρόμο πλάτους μόλις 5 μέτρων, ο 47χρονος πιλότος «έγδαρε» την πλαϊνή πλευρά μίας κατοικίας και παρέσυρε έναν φανοστάτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας, ούτε ένας κάτοικος δεν τραυματίστηκε, ενώ κυβερνήτης και συγκυβερνήτης του μικρού αεροσκάφους αποκόμισαν μόνο ελαφρά τραύματα.

Όπως εξήγησαν αργότερα στις Αρχές οι πιλότοι, το Τσέσνα παρουσίασε αδιευκρίνιστη μηχανική βλάβη.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής



http://www.zougla.gr/

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕ0ΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ/ΤΕΙ

Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,

Θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νέους που μετά την

ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις πανεπιστημιακές και τεχνολογικές σχολές
της χώρας, είδαν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα. Η εισαγωγή τους σε
κάποια από τις σχολές της προτίμησής τους, είναι σίγουρα η καλύτερη επιβράβευση
για την επίπονη προσπάθειά τους, τόσο τη δική τους, όσο και των οικογενειών και
του εκπαιδευτικού προσωπικού που στάθηκαν στο πλευρό τους όλο το διάστημα της
προετοιμασίας τους.

Παράλληλα, θα ήθελα να επισημάνω στους νέους εκείνους που δεν

κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, ότι το ταξίδι προς την
πραγματοποίηση των στόχων τους δεν τελειώνει εδώ. Η εκπαίδευση παραμένει πάντα
μία σημαντική επιδίωξη, πολλές φορές όμως δεν αποτελεί πανάκεια για την επιτυχία
στο μέλλον. Αυτό που μετρά περισσότερο από όλα, ιδίως τις δύσκολες εποχές που
καλούμαστε όλοι να δράσουμε, είναι η προσωπική θέληση και το ιδιαίτερο όραμα
που ο κάθε νέος θέτει για τη δική του πορεία στη ζωή. Αυτή η θέληση και οι δρόμοι
που καλείται να ανακαλύψει κάθε ένας νέος ξεχωριστά προκειμένου να ακολουθήσει
το δικό του όνειρο, είναι η κινητήρια δύναμη που πρέπει να κινεί τα νήματα της
επιτυχίας.

Εύχομαι, λοιπόν, ολόψυχα, σε όλους τους νέους που έδωσαν το δικό τους

αγώνα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε αυτός στέφθηκε με
επιτυχία είτε δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, να συνεχίσουν να παλεύουν με
δύναμη και όνειρα για την κατάκτηση του μέλλοντος, χωρίς να επηρεάζονται από το
αρνητικό κλίμα και τις απαισιοδοξίες των μεγαλύτερων. Η δύναμη, το θάρρος και η
πυγμή τους είναι αυτά που θα τους οδηγήσουν μπροστά, νικητές σε όλους τους
στόχους που οι ίδιοι θα θέτουν.

Εύχομαι την εκπλήρωση των ονείρων σας,


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

http://tomoschato.blogspot.com/
 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Αντιγόνη Ψυχράμη: Τι πάει να κάνει στη Γιάλτα;

Η γνωστή τραγουδίστρια Αντιγόνη Ψυχράμη θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ της Γιάλτας στην Ουκρανία επειδή θέλει:

«Να εκπροσωπήσω επάξια τη χώρα μας. Να αποκτήσω νέες εμπειρίες. Να γνωρίσω καινούργιους μουσικούς, να μάθω πράγματα για τις μουσικές άλλων χωρών. Το φεστιβάλ διαρκεί 20 μέρες, οπότε θα υπάρξει ο χρόνος και η ευκαιρία να μάθω πράγματα για τη μουσική κουλτούρα άλλων χωρών».


ΠΗΓΗ: Τηλεθεατής
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=368717&cid=11

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Ακόμη μία απόδειξη πως το πόλο ταιριάζει στην ελληνική ιδιοσυγκρασία και πως η χώρα μας διαθέτει πλέον δική της σχολή ήρθε από την Ισπανία.

Η Εθνική Νεανίδων συνέτριψε με σκορ 11-4 την Ουγγαρία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στη Μαδρίτη.


Τα 8λεπτα: 2-1, 2-1, 4-1, 3-1.


Ελλάδα: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Στεφανία Τερέφου (τερματοφύλακες), Αλκηστης Μπενέκου 3, Αναστασία Καλαργυρού, Ιόλη Μπενέκου, Μαρία Φαρμάκη, Ιωάννα Χαραλαμπίδου 1, Κατερίνα Ζάντου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Χριστίνα Κώτσια 2, Στεφανία Χαραλαμπίδου 2, Μαρίνα Φλώρου 1, Σταματίνα Κοντογιάννη.


Ουγγαρία: Γκάρντα 2, Γκέμες, Ιλες.


Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία, η οποία νίκησε 12-8 τη Ρωσία στον μικρό τελικό.

http://www.sport-fm.gr

«Η κοινωνία βολεύτηκε μέσα στην ανομία»

Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο Πάνος Μπεγλίτης

«Στις σημερινές συνθήκες η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα βάθαινε την κρίση και την πολιτική αστάθεια». Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης παραδέχεται ότι «η ανικανότητά μας για χρόνια να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή είναι μία από τις αιτίες της κρίσης».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Πάνου Μπεγλίτη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» :

περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/220502/i-koinonia-voleutike-mesa-stin-anomia/




Έλληνες μετανάστες σε τροπικά νησιά


Ζουν το μύθο και δεν γυρίζουν πίσω 

Ζουν το δικό τους μύθο, όχι όμως στα νησιά της Ελλάδας, αλλά σε εξωτικά, μακρινά νησιά! Έλληνες που κατοικούν μόνιμα σε μέρη που οι περισσότεροι ονειρεύονται να επισκεφτούν για διακοπές, συνδυάζουν εργασία και διαμονή με φόντο αμμουδερές ακρογιαλιές και κοκοφοίνικες. Να γυρίσουν πίσω;
Φυσικά ούτε που το σκέφτονται…

Ο Χρήστος Πανοδήμος, εδώ και πεντέμισι χρόνια ζει στο Αρχιπέλαγος Σαμούι της Ταϊλάνδης. Αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες, αλλά τελικά άνοιξε το δικό του τουριστικό γραφείο στο νησί. Είναι παντρεμένος με Ταϊλανδή και δηλώνει: «σε αυτόν τον τόπο το μάτι χορταίνει».


Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή της Έλενας Σιδηροπούλου, η οποία από το 2000 κατοικεί στο νησί Σεν Τομά, μαζί με το γιο και τον σύντροφό της. Είναι δασκάλα χορού και διδάσκει μπαλέτο, σάλσα, αλλά και ελληνικούς χορούς στους κατοίκους του μικρού νησιού της Καραϊβικής. «Έλεγα πως θα ήθελα να ζήσω σε κάποιο νησί όταν βγω στη σύνταξη. Αλλά ρώτησα τον εαυτό μου: ‘’γιατί να περιμένω τόσο;’’ Απλώς εκμεταλλεύθηκα τη στιγμή», είπε στα «Νέα».


Το Μπαλί της Ινδονησίας έχει επιλέξει για μόνιμο τόπο κατοικίας ο Λεωνίδας Σπύρου και δεν το μετανιώνει. Ζει εκεί τα τελευταία επτά χρόνια και έχει ιδρύσει δικό του μεσιτικό γραφείο. «Το Μπαλί είναι η Μύκονος της Ινδονησίας. Η ζωή εδώ δεν σταματά ποτέ», λέει.


Ένα μικρό νησί της Ταϊλάνδης είναι πλέον η πατρίδα του Βαγγέλη Συρίγου, ο οποίος έχει δημιουργήσει το δικό του resort. Ο ίδιος λέει ότι το νησί ξεχωρίζει επειδή έχει «υπέροχες παραλίες, απλότητα και πολλά χαμόγελα». 


http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/220271/ellines-metanastes-se-tropika-nisia/