Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τα «Μικρά Διονύσια» στην Επίδαυρο


Πενήντα χρόνια Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Ο Οιδίποδας, η Αντιγόνη, ο Προμηθέας, η Κασσάνδρα, η Κλυταιμνήστρα κι ο Αγαμένονας, η Ηλέκτρα και ο Ορέστης, ο Ετεοκλής και η Εκάβη, ο Αίαντας, η Ελένη, Αγγελιαφόρος και Φύλακας, από κοινού με τη Λυσιστράτη, τη Μυρρίνη, τον Πλούτο, τις Νεφέλες ή τον Κύκλωπα θα «παρελάσουν» από τη σκηνή του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου.


Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 21:00, η «ορχήστρα» της Επιδαύρου θα λάμψει από τα πενήντα κεράκια, που θα σβήσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, γιορτάζοντας μισό αιώνα καλλιτεχνικής δημιουργίας με την παράσταση «Μικρά Διονύσια».

Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ενδοχώρα έργων, που σκηνοθέτησαν σημαντικά και κομβικά πρόσωπα της μεταπολεμικής ιστορίας του θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, από το 1961 που ιδρύθηκε το ΚΘΒΕ έως σήμερα.


Σταθμοί αυτής της περιπλάνησης, θα είναι παραστάσεις του Σωκράτη Καραντινού, του Σπύρου Ευαγγελάτου, του Μίνου Βολανάκη, του Ανδρέα Βουτσινά αλλά και του Βασίλη Παπαβασιλείου, του Γιάννη Χουβαρδά, του Ματία Λάνχοφ, του Αντρέι Σερμπάν.


Τα «Μικρά Διονύσια» είναι ένα θεατρικό «ψηφιδωτό», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα - Γρηγόρη Καραντινάκη, που αποτελείται από 28 αποσπάσματα έργων αρχαίου δράματος, που έχει παρουσιάσει το ΚΘΒΕ κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης πορείας του, τα οποία ενώνονται σε μια ενιαία παράσταση.


Στην παράσταση συμμετέχουν οι Γιώργος Αρμένης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννης Μαλλούχος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου και Νίκος Ψαρράς.


newsbeast
http://sarotiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_532.html

48ωρος καύσωνας από αύριο – Που θα “χτυπήσει” 40αρια !

Απότομα εκτινάσσεται πάλι στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος από αύριο, ενώ "ανάσα" θα πάρουμε από την Πέμπτη, όταν θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει.
Την ανιούσα παίρνει ο υδράργυγος απο σήμερα με θερμοκρασίες ως και 37 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα όπου θα πνέει λίγο βοριαδάκι και στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχουμε μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμούς Κελσίου και νοτιάδες.
Ως 38 βαθμούς θα έχουμε σε Ιόνιο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ενώ στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο η υψηλότερη θερμοκρασία θα ειναι ως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ως 33 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος σε Κυκλάδες και Κρήτη με εξαίρεση τη νότια Κρήτη όπου θα έχουμε θερμοκρασίες ως και 36 βαθμούς.

Ως 36 βαθμούς και η θερμοκρασία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την ανιούσα παίρνει η ζέστη από την Τρίτη σε όλη την Ελλάδα. Θα φτάσει στους 39 και τοπικα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη και μπόρες την Τετάρτη. Στα ανατολικά και στα νότια θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες ενώ στα δυτικά και βορεια μικρή πτώση. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανάσα από την Πέμπτη με πτώση της θερμοκρασίς και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά. Ίδια η εικόνα και την Παρασκευή, με τον καιρό γενικά αίθριο.
περισσότερα
newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/08/48-40.html

Επιλέγουν ωράριο οι δημόσιοι υπάλληλοι! Δεν έχουν και πολλές επιλογές!

Έως σήμερα οι αιτήσεις

Αυξάνεται σε 40 ώρες την εβδομάδα το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο, με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα.


Οι υπάλληλοι μπορούν να επιλέξουν τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από τα παρακάτω προγράμματα:

7:00-15:00

7:30-15:30
8:00-16:00
8:30-16:30
9:00-17:00

Οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να δηλώσουν τις ώρες εργασίες που επιλέγουν και οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως σήμερα. Η δήλωση για την επιλογή του ωραρίου έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και ισχύσει έως τις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους.


Σε κάθε περίπτωση πάντως οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού θα είναι 6, εκτός από τις εφορίες που οι φορολογούμενοι θα εξακολουθούν να μπορούν να τις επισκέπτονται για 5,5 ώρες.


newsbeast
http://sarotiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_1004.html
 

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ένα παλιό ελαιουργείο μετατρέπεται σε Μουσείο


Σε μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μετατρέπεται ένα παλιό ελαιουργείο στα Δρομόνερο Χανίων. Στο λιοτρίβι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζυμπραγού, που έχει πάψει να λειτουργεί από το 1980, εγκαινιάζεται την Κυριακή 7 Αυγούστου η εναρκτήρια έκθεση του νέου «Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον», με περισσότερα από 250 έργα τέχνης ισάριθμων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.   

Πρόκειται για μία συλλογή μάλιστα, που δημιουργήθηκε από την ευγενική προσφορά έργων τέχνης από τους δημιουργούς τους, αλλά και από χορηγούς, συλλέκτες, δήμους και από συνδρομές των μελών της λέσχης Φίλων του Ελαιουργείου.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν έργα τους είναι οι: Δημήτρης Αντωνίτσης, Μαρία Κοκκίνη,Γ ιάννης Λασηθιωτάκης, Χρήστος Μποκόρος, Ηλίας Παπαηλιάκης, Αντωνία Παπατζανάκη, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Χρήστος Τσουμπλέκας, Αχιλλέας Φακιολάς, Αγγελος Αντωνόπουλος, Βάσω Κατράκη και άλλοι.

http://www.star.gr/civilization/102137

Αποκλείστηκε από τα ημιτελικά ο Παγδατής


Στα προημιτελικά του τουρνουά «Legg Mason Classic», που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον σταμάτησε η πορεία του Μάρκου Παγδατή στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Κύπριος τενίστας ηττήθηκε  με 2-0 σετ (6-3, 7-6) από τον Ντ. Γιανγκ, γνωρίζοντας έτσι τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του αμερικανικού τουρνουά.
Με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Παγδατής τόνισε ότι «Δυστυχώς δεν ήμουν σε θέση να ακολουθήσω το ρυθμό του».

http://www.zougla.gr/

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Δεύτερο πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε μία βδομάδα.... Πέταξε στα ύψη η Κυριακοπούλου στο Λονδίνο

Συνεχίζει τις μεγάλες εμφανίσεις η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η 25χρονη άλτρια του επί κοντώ πέρασε τα 4.71μ στο Diamond League του Λονδίνου και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ των 4.70μ που έκανε η ίδια την περασμένη Κυριακή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Με την επίδοσή της άγγιξε ακόμα και το ασημένιο μετάλλιο, στο τελευταίο μεγάλο μίτινγκ πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού, όμως τελικά κατετάγη τέταρτη στην ισοβαθμία.






Η Κυριακοπούλου πέρασε με την τρίτη της προσπάθεια τα 4.71μ, έχοντας την ίδια επίδοση με τη Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ και τη Ρωσίδα Σβετλάνα Φεοφάνοβα, που όμως έκαναν λιγότερα άλματα. Πρώτη η Αμερικανίδα Τζένιφερ Σουρ με 4.79μ.




http://www.enet.gr/

Ο ζωντανός θρύλος των Μπολσόι στην Αθήνα!


Ο ζωντανός θρύλος των Μπολσόι, Γιούρι Γκριγκορόβιτς, θα έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να διευθύνει 70 χορευτές της ομάδας του «Grigorovich Ballet Theatre of Russian», τον ερχόμενο Οκτώβριο στο θέατρο Badminton.

O 84χρονος Γιούρι Γκριγκορόβιτς, είναι ο τελευταίος από τους μεγάλους Ρώσους χορογράφους και για περίπου 30 χρόνια διεύθυνε τα Μπαλέτα Μπολσόι.

Τον Οκτώβριο, θα ταξιδέψει έως την Αθήνα προκειμένου να καθοδηγήσει τους 70 χορευτές της ομάδας του «Grigorovich Ballet Theatre of Russia». Το άγρυπνο βλέμμα του θα επιτηρεί τις πρόβες που θα γίνουν στο Γουδή, στο θέατρο Badminton, ενώ φυσικά, θα ανέβει στη σκηνή τη στιγμή της υπόκλισης!

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτεί τη χώρα μας, το 1992 βρέθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών με την «Ηλέκτρα».

http://www.star.gr/

Στίβος: Τέταρτη στο Λονδίνο η Παπαχρήστου


Στη σκιά του καλού της εαυτού ήταν η Βούλα Παπαχρήστου στο Ντάιαμοντ Λιγκ του Λονδίνου.
Πιο συγκεκριμένα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν  έκανε άλμα στα 14.17 μ., ενώ πριν από λίγο καιρό, στα «Βενιζέλεια» είχε επίδοση 14.72 μ., ενώ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ, «έπιασε» τα 14. 54 μ.
Πρώτη αναδείχθηκε η Όλια Σαλαντούχα από την Ουκρανία με άλμα στα 14.80, ενώ η Ελληνίδα αθλήτρια κατέλαβε την 4η θέση.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=359404&cid=10

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Κλειστό το τμήμα Πειραιάς - Ομόνοια του ΗΣΑΠ

Κλειστό λόγω εργασιών ανακαίνισης της 
σιδηροδρομικής Γραμμής θα παραμείνει τη Δευτέρα 8 Αυγούστου από ώρα 22:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Πειραιάς - Ομόνοια.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το ανωτέρω τμήμα θα γίνεται με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ .

Τα τελευταία δρομολόγια πριν από τη λήξη της κυκλοφορίας θα αναχωρήσουν από Πειραιά στις 21:23 και από Ομόνοια στις 21:45.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=359248&cid=4

Μακάμπι - ΠΑΟ, Ντ. Τιφλίδας - ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Κάρπατι, Ολ. Βόλου - Παρί




Κλήρωση σε... τρία ταμπλό σήμερα το μεσημέρι. Στη Νιόν της Ελβετίας πραγματοποιήθηκε στη μία το μεσημέρι η κλήρωση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου δεν είχαμε όμως την παρουσία του Παναθηναϊκού παρά μονάχα του κυπριακού ΑΠΟΕΛ. Ο Παναθηναϊκός μαζί με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου έμαθαν περίπου δύο ώρες πιο μετά τους αντιπάλους τους για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα συμμετέχουν. Τέλος, στις 3.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, με δύο αγνώστους Χ να συμμετέχουν στην κλήρωση αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσον θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα και ποιοι θα τους αντικαταστήσουν εφόσον υποβιβαστούν λόγω της υπόθεσης των στημένων.

Η κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ:

Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με αντίπαλο την Μακάμπι Τελαβίβ, την ομάδα δηλαδή που πέρυσι απέκλεισε από τους ομίλους του ΟΥΕΦΑ τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Ισραήλ και ο επαναληπτικός στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει την ισχυρή Παρί Σεν Ζερμέν, με τον πρώτο αγώνα στο Πανθεσσαλικό και τον επαναληπτικό στην Γαλλία. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Καρπατι της Ουκρανίας με τον πρώτο αγώνα στην Τούμπα. H AEK θα παίξει με την Δυναμό Τυφλίδας, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην Γεωργία και τον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ. 

Αναλυτικά, τα ζευγάρια των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με τους αγώνες να διεξάγονται στις 18 και 25 Αυγούστου:
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Γκιμαράες (Πορτογαλία) 
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Παρτιζάν (Σερβία) 
Μέταλιστ (Ουκρανία) – Σοσό (Γαλλία) 
Μπεσίκτας (Τουρκία) – Αλάνια Βλαντικαφκάζ (Ρωσία) 

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) 
Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία)-Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 
Μπούρσασπορ (Τουρκία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 
Ρόμα (Ιταλία)-Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) 
Ολυμπιακός Βόλου (Ελλάδα)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 
Εκράνας (Λιθουανία)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Καρπάτι (Ουκρανία) 
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Μπιλμπάο (Ισπανία) 
Χαρτς (Σκωτία)-Τοτέναμ (Αγγλία) 

Στεάουα (Ρουμανία)-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 
Νόρτζελαντ (Δανία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 
Ντνιέπρ (Ουκρανία)-Φούλαμ (Αγγλία) 
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)-Σπάρτακ Τρνάβα (Τσεχία) 
Σιόν (Ελβετία)-Σέλτικ (Σκωτία) 

Σλασκ (Πολωνία)-Ραπίντ Βουκουρεστίου(Ρουμανία) 
Λίτεξ (Βουλγαρία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 
Λάτσιο (Ιταλία)-Ραμποτνίσκι (FYROM) 
Νασιονάλ Μαδέιρα (Πορτογαλία)-Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) 
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ριντ (Αυστρία) 

Τουν (Ελβετία)-Στόουκ (Αγγλία) 
Αάλεσουντ (Νορβηγία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία) 
Βασλούι (Ρουμανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 
Ομόνοια (Κύπρος)-Σαλτσμπουργκ (Αυστρία) 
Ζεσταφόνι (Γεωργία)-Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 
Ανόβερο (Γερμανία)-Σεβίλλη (Ισπανία) 

Ελσίνκι (Φιλανδία)-Σάλκε (Γερμανία) 
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργίας)-ΑΕΚ (Ελλάδα)
Ρεν (Γαλλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 
Γκαζ Μετάν (Ρουμανία)-Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) 
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 
Χέλσινμποργκ (Σουηδία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 

περισσότερα στο http://www.star.gr/sports/102007/

Στο ΣΕΦ και τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός



Στο ΣΕΦ θα αγωνίζεται για ακόμη μία χρονιά ο μπασκετικός Ολυμπιακός καθώς οι συζητήσεις των ανθρώπων της πειραιώτικης ΚΑΕ με την «Ελληνικό Α.Ε.» φαίνεται πως οδηγήκαν σε αδιέξοδο.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βρουν μια πιο «καυτή» έδρα εδώ και δύο σεζόν αλλά φαίνεται πως ούτε φέτος θα αλλάξει κάτι.

http://www.star.gr/sports/102051/

Αλλαγών συνέχεια στο πολυνομοσχέδιο ....Κατά 10% θα μειωθούν τελικά τα επιδόματα των ένστολων

φωτο απο http://www.thebest.gr/
Τροποποίηση, για μείωση της περικοπής των επιδομάτων των ένστολων, τα οποία πλέον, αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 10% αντί του 20% που προβλεπόταν αρχικώς κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

Ακόμη έφερε νέες προσθήκες και αναδιατυπώσεις στο σώμα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών η συζήτηση του οποίου συνεχίστηκε την Πέμπτη στην Ολομέλεια.

Οι αλλαγές μεταξύ άλλων αφορούν τα πρόστιμα που θα καταβάλλουν ξενοδοχειακά καταλύματα που έχουν αυθαιρετήσει και την κινητή και ακίνητη περιουσία των καταργούμενων φορέων του δημοσίου.

Οι κυριότερες από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, έχουν ως εξής:

  • Για τα ξενοδοχειακά καταλύματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων επιθυμούν να τα εντάξουν στις διατάξεις περί τουριστικών καταλυμάτων και τα οποία έχουν νομίμως υλοποιημένο συντελεστή δόμησης έως 0,20, καταβάλλεται ειδική εισφορά ίση με ποσοστό 5% επί της αντικειμενικής αξίας των τουριστικών εγκαταστάσεων που αντιστοιχούν στον συντελεστή δόμησης που υπερβαίνει το 0,15 (αντί της αρχικής διεξόδου της κατεδάφισης των τμημάτων των κτιρίων που υπερβαίνουν το 0,15), ενώ για νομίμως υλοποιημένο συντελεστή δόμησης μεγαλύτερο του 0,20, είτε οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να κατεδαφίσουν τα τμήματα που υπερβαίνουν τον συντελεστή 0,20, είτε θα πρέπει να αποκτήσουν όμορο γήπεδο, που να καλύπτει το ποσοστό του υπερβάλλοντος συντελεστή.
  • Ορίζεται πως το προσωπικό που εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και έργου, μεταφέρεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε υπηρεσιακές μονάδες, μέχρι την λήξη της σύμβασής τους (το τελευταίο, αυτό, χρονοδιάγραμμα, απουσίαζε από την αρχική εκδοχή του νομοσχεδίου).
  • Θέματα που αφορούν την κινητή και ακίνητη περιουσία των καταργούμενων φορέων του Δημοσίου, μπορεί να ρυθμίζονται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού, ενώ, με τον τρόπο αυτό, μπορεί να ρυθμίζεται και ο τρόπος διάθεσης των ταμειακών υπολοίπων τους και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα.

http://www.tanea.gr/latestnews/

Παρασκευή με ποδηλατάδα στη Θεσσαλονίκη!

Βόλτα στις γειτονιές της πόλης

Με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους οι λάτρεις του ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη θα απολαύσουν σήμερα, όπως και κάθε Παρασκευή του Αυγούστου, μια ποδηλατάδα...

στις γειτονιές της πόλης.

Με... αρχηγό την ομάδα Bikerespect οι συμμετέχοντες θα φορέσουν τα κράνη τους, θα φορτώσουν με μουσικές τα ποδήλατά τους και θα «ξεχυθούν» στους δρόμους.


Friday Night Fever γιατί οι βραδιές του Αυγούστου είναι ποδηλατικές!

http://sarotiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_798.html

Νίκησε στην εκλογική κούρσα που έτρεχε


Πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ταϊλάνδης
Εξασφαλίζοντας τις 251ψήφους που απαιτούνται η 44χρονη Γινγκλούκ Σιναουάτρα είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει των πρωθυπουργικό θώκο στην Ταϊλάνδη..

, ακολουθώντας τα βήματα του αδελφού της, Τακσίν Σιναουάτρα, δισεκατομμυριούχου που ανατράπηκε το 2006 με πραξικόπημα και σήμερα είναι αυτοεξόριστος.

Η 44χρονη δεν είχε αντίπαλο στην μάχη για την διεκδίκηση της πρωθυπουργίας.

Μετά το «πράσινο φως» από το κοινοβούλιο της χώρας, η Γινγκλούκ, η πολιτική καριέρα της οποίας ξεκίνησε μόλις πριν από 11 εβδομάδες, πρέπει να αναμένει τώρα την έγκριση του βασιλιά Μπουμιντόλ Αντουλιαντέι, ο οποίος θα υπογράψει σχετική απόφαση ίσως και μέχρι σήμερα το απόγευμα, προτού αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά της.

Πρώην πρόεδρος της εταιρίας ακινήτων SC Asset Corp, η Σιναουάτρα ηγήθηκε του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Πουέα Τάι, οδηγώντας το σε οριακή εκλογική νίκη στις 3 Ιουλίου καθώς εξασφάλισε 265 έδρες στο κοινοβούλιο.

Το Πουέα Τάι σχημάτισε συνασπισμό με πέντε άλλα κόμματα και μαζί κατέχουν 300 από τις 500 έδρες του κοινοβουλίου.


http://sarotiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_4689.html

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ

Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 2, Ταύρος
(Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων)
Τηλ: 210 3459531 - Δωρεάν Πάρκινγκ

 


Τιμή Εισιτηρίου 5€ - Παιδικό/Φοιτητικό 3€


 

pdf Πρόγραμμα Προβολών 2011















http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Αυγουστιάτικη βροχή και μικρή πτώση της θερμοκρασίας το τριήμερο


Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και –κατά τόπους- καλοκαιρινές ψιχάλες θα μας βρει το τριήμερο και ο Εορτασμός της Θείας μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Αύριο, Παρασκευή, στα βόρεια της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανάλογο θα είναι το σκηνικό και στην υπόλοιπη χώρα όπου προς τις απογευματινές ώρες θα πέσουν… αυγουστιάτικες ψιχάλες οι οποίες σε κάποιες περιοχές θα εξελιχθούν σε σποραδικές καταιγίδες. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φθάσουν ως και τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 35 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι εντάσεως 4 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται να κυμανθεί σε ανάλογη… φθινοπωρινή διάθεση. Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις να σχηματίζονται προς το απόγευμα σε αρκετές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο (σε σχέση με την Παρασκευή) στα δυτικά της χώρας σε σχέση με την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις με τη βροχή να… επισκέπτεται τοπικά τα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι ισχυροί στα ηπειρωτικά και ισχυροί εντάσεως εως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 
 
http://www.star.gr/

Ο 34χρονος Ιάπωνας αμυντικός ....Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Ναόκι Ματσούντα

Τόκιο
Έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο παλιός διεθνής Ιάπωνας ποδοσφαιριστής, Ναόκι Ματσούντα, ο οποίος είχε καταρρεύσει τη Δευτέρα το πρωί, κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας του. Ο 34χρονος αμυντικός είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο αναίσθητος και χωρίς να ανταποκρίνεται στις καρδιακές μαλάξεις.

Τέθηκε από την αρχή σε καρδιοαναπνευστική υποστήριξη και η κατάστασή του το τελευταίο 24ωρο ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, όπως είχε δηλώσει την Τετάρτη ο Χιρόσι Οτσούκι, πρόεδρος της ομάδας Ματσουμότο Γιαμάγκα, στην οποία αγωνιζόταν ο βετεράνος παίκτης, ο οποίος, σύμφωνα με τους γιατρούς, υπέστη ανακοπή. Τελικά την Πέμπτη ο Ματσούντα έχασε τη μάχη και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην αθλητική οικογένεια της Ιαπωνίας.

Ο Ματσούντα είχε αγωνιστεί 40 φορές με την εθνική Ιαπωνίας και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, το οποίο η χώρα του φιλοξένησε από κοινού με τη Νότια Κορέα. Αγωνίστηκε επί σειρά ετών στους Γιοκοχάμα F-Μαρίνος, με τους οποίους κατέκτησε τρεις φορές το πρωτάθλημα στην επαγγελματική λίγκα της Ιαπωνίας, πριν «μετακομίσει» φέτος στη Ματσουμότο Γιαμάγκα, η οποία μετέχει στη Γ' κατηγορία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1231122786

«Τριάρες» και εισιτήρια για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου

Με δύο «τριάρες» οι ελληνικές ομάδες έκαναν το «2Χ2» και σφράγισαν την πρόκρισή τους στα πλέι-οφ του Europa League. Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 3-0 της Βαλερένγκα και σε συνδυασμό με τη νίκη του με 2-0 μέσα στη Νορβηγία πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε επίσης με 3-0 τη Ντίφερντανζ και μέσα στον Βόλο (με το ίδιο σκορ είχε επιβληθεί και στο Λουξεμβούργο) και έτσι σε αγωνιστικό επίπεδο πήρε την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League, αγωνιώντας όμως σχετικά με την τύχη του εξαιτίας του σκανδάλου των στημένων ματς.

Ωστόσο, όλοι στην πόλη της Μαγνησίας έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, που αναμένεται την Παρασκευή, και θα κρίνει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα την ερχόμενη σεζόν και ενδεχομένως το αν η ομάδα θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι της.


Με μια ματιά εξέλιξη των δύο αναμετρήσεων...

http://sports.in.gr/

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Νέα διοίκηση στο Μοσχάτο

Στον δρόμο των επιτυχιών θέλει να επιστρέψει ο ΑΟ Μοσχάτου, που εξέλεγε νέο διοικητικό συμβούλιο. Πρόεδρος του συλλόγου παρέμεινε ο Χρήστος Δάρρας.

Ο γνωστός γιατρός, μαζί με άλλα στελέχη που έχουν προσφέρει στον σύλλογο, θέλουν να φέρουν τους «πράσινους» άμεσα πίσω στη Δ’ Εθνική. Η προετοιμασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 17/8 με τον Αντώνη Δημητρίου να παραμένει στο τιμόνι της ομάδας.
Αναλυτικά η νέα σύνθεση του ΔΣ:
Πρόεδρος: Δάρρας Χρήστος
Αντιπρόεδρος Α’: Φυλακτός Δημήτριος
Γενικός Γραμματέας: Καραμπέτσος Γεώργιος
Ειδικός Γραμματέας: Βαϊτσης Απόστολος
Ταμίας: Φυλακτός Αναστάσιος
Γενικός Αρχηγός: Βαβάκας Αθανάσιος
Έφορος: Μπάλιος Νικόλαος
Μέλη: Κόλλιας Δημήτριος, Φαναρίτης Στέφανος, Μαργιόλης Σπύρος, Χριστόπουλος Ιωάννης, Μπακούσης Νικόλαος


http://www.onsports.gr/

Ο πεθερός του δολοφόνησε τον Αρμένιο στο Μοσχάτο


Ο 53χρονος πεθερός του θύματος ήταν τελικά ο δράστης της προχθεσινής δολοφονίας του 38χρονου Αρμένιου, στο Μοσχάτο.
Ο δράστης, Αρμένιος και αυτός στην καταγωγή, μετά από φραστικό επεισόδιο με αφορμή οικογενειακές διαφορές , τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον γαμπρό του και εξαφανίστηκε.

Λίγο αργότερα, οικείοι του θύματος βρήκαν το άψυχο σώμα, το οποίο έφερε τραύμα από μαχαίρι στο θώρακα, και κάλεσαν την αστυνομία.
Μετά από εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και του Τ.Α. Μοσχάτου, εντοπίστηκε ο δράστης στην περιοχή του Μοσχάτου και συνελήφθη.
Εξεταζόμενος ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις του και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο που είχε κρύψει το μαχαίρι, με το οποίο τέλεσε την ανθρωποκτονία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
 
Πηγή: ΑΠΕ
http://www.imerisia.gr/default.asp?catid=12410

Κλέλια Ρένεση: Γυρίσματα και Ζάκυνθος

Η Κλέλια Ρένεση φαίνεται πως είναι από τις τυχερές του χώρου της υποκριτικής. Η συμμετοχή της στο «Μίλα μου βρώμικα» της άνοιξε τις πόρτες και έτσι το φετινό καλοκαίρι κάνει περιοδεία με την θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης». Μάλιστα, η όμορφη ηθοποιός έχει ξεκινήσει γυρίσματα για τη νέα σειρά του Mega «Με λένε Βαγγέλη».

Μεταξύ άλλων, η Κλέλια θα βρει λίγο χρόνο για να κάνει τις διακοπές της και φυσικά δεν θα μπορούσε να επιλέξει άλλο μέρος από την Ζάκυνθο, απ’ όπου και κατάγεται. Εκεί, θα ξεκουραστεί και θα δει τους γονείς της.


ΠΗΓΗ: Hello
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=358542

Ιστορικό ρεκόρ στην τιμή του χρυσού


Η ουγκιά του χρυσού κατέρριψε, σήμερα, ιστορικό ρεκόρ καθώς η τιμή της έφθασε για πρώτη φορά τα 1.670 δολάρια ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς του πολύτιμου μετάλλου την έντονη ζήτηση τροφοδοτεί «η γενικευμένη ανασφάλεια» των επενδυτών πολλών άλλων αγορών.


Πολλοί επενδυτές, στριμωγμένοι ανάμεσα στις κρίσεις χρέους και στις δύο ακτές του Ατλαντικού, αλλά και στα σημάδια επιβράδυνσης της ανάκαμψης στο επίπεδο της παγκόσμιας οικονομίας, αγοράζουν το πολύτιμο μέταλλο θεωρώντας το «αξία-καταφύγιο».


«Επιπλέον, η τιμή του χρυσού για την άμεση παράδοση δεν μπορεί να επηρεαστεί από καμία Κεντρική Τράπεζα, αντίθετα με ό,τι γίνεται με τα νομίσματα αποθεματικού ρόλου», επισημαίνει η αναλύτρια Καθλίν Μπρουκς.


Μετά από ένα διάλειμμα 13 ετών, το δίμηνο Ιούνιος-Ιούλιος η Κεντρική Τράπεζα στη Σεούλ, στη Νότια Κορέα, σε μια κίνηση διαφοροποίησης των αποθεματικών της, προχώρησε στην αγορά 25 τόνων χρυσού. 

http://www.zougla.gr/

Πισίνα που θυμίζει λιμνοθάλασσα!


Στην Χιλή έχει απονεμηθεί το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη πισίνα στον πλανήτη…

Η γιγαντιαία λιμνοθάλασσα βρίσκεται στο θέρετρο του San Alfonso del Mar στην πόλη Algarrobo.


Πόσο μεγάλη είναι; Πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά (3.323 πόδια) και περιέχει 250.000 κυβικά μέτρα νερού.


Το νερό των ωκεανών είναι πάρα πολύ κρύο στο μεγαλύτερο μέρος του έτους και στην πισίνα διατηρείται σε μια δροσερή θερμοκρασία 26 βαθμούς κελσίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Η πισίνα χρειάστηκε πέντε χρόνια για την κατασκευή, κόστους περίπου 1 δις. δολάρια και έχει προσελκύσει πλήθος κόσμου από τότε που άνοιξε.




Πηγή: mylady.gr 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=358292

Ανάμεσα στα ορμητικά νερά των Στροπώνων!

 
Tην πιο ωραία εμπειρία έζησαν τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου Χαλκίδας που βρέθηκαν στο φαράγγι στους Στρόπωνες. Ορμητικά νερά, άγρια φύση και πολύ πεζοπορία είχε η περιήγηση τους.
Αν και οι συνθήκες ήταν δύσκολες όπως θα δείτε και στο βίντεο, τα κατάφεραν.


http://evianews.com

Οργιάζει η εγκληματικότητα: 100 συλλήψεις την ημέρα κάνει η ΕΛΑΣ!


Μπορεί η μεγαλούπολη της Αθήνας να έχει αρχίσει να «αδειάζει» από αρχές Ιουλίου αλλά οι κακοποιοί όχι μόνο δεν πάνε διακοπές αλλά μάλλον βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για τη δράση τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, ο Ιούλιος ήταν ιδιαίτερα «παραγωγικός», με την εγκληματικότητα να οργιάζει: Συνελήφθησαν συνολικά -για διάφορα αδικήματα- 2.948 άτομα (δηλαδή έγιναν κατά μέσο όρο 100 συλλήψεις την ημέρα ή μία σύλληψη κάθε 15 λεπτά!) και εξαρθρώθηκαν 21 σπείρες κακοποιών!

Το αστυνομικό δελτίο μηνιαίου απολογισμού είναι τεράστιο και σοκάρει. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Συνελήφθησαν 2 άτομα για ανθρωποκτονία, 5 άτομα για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, 298 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 498 άτομα για κλοπές και διαρρήξεις, 67 άτομα για ληστείες, 15 για παραβάσεις του νόμου περί ηθών, 67 για απάτες και πλαστογραφίες, 69 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 613 άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα, 841 για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, 23 για παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων, 10 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί πνευματικής Ιδιοκτησίας  και 443 άτομα για διάφορα αδικήματα, όπως υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις ΚΟΚ σε βαθμό πλημμελήματος, κλπ.

Επιπλέον, εξιχνιάσθηκαν 2 ανθρωποκτονίες, 37 ληστείες σε τράπεζες και χρηματαποστολές, 181 κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων, ενώ εξαρθρώθηκαν συνολικά  21 σπείρες κακοποιών οι οποίες επιδίδονταν σε κλοπές τραπεζών, διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφία και διαρρήξεις.

Ο μηνιαίος απολογισμός αναφέρει επίσης ότι μεταξύ των κατασχεθέντων αντικειμένων είναι δεκάδες όπλα και ζυγαριές ακριβείας, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και χαπιών, μεγάλη ποσότητα χρημάτων σε διάφορα εθνικά νομίσματα και εκατοντάδες πλαστά έγγραφα.

Τέλος, οι υπηρεσίες της ΓΑΔΑ εντόπισαν και 408 κλεμμένα αντικείμενα…
 
http://www.star.gr/ellada_kosmos/101838/

Ο ελληνικός φραπές κατακτά την Ρωσία!!!


Στην ρωσική αγορά λανσάρεται ο ελληνικός φραπές από μια ελληνορωσική εταιρεία που ιδρύθηκε όταν μια παρέα φίλων έπινε το συνηθισμένο ρόφημα, που όσο και αν ψάξεις εκτός Ελλάδας δύσκολα το βρίσκεις. Άλλωστε, πρόσφατα παραξένευσε ακόμα και την Χίλαρι Κλίντον, όταν επισκέφθηκε την Αθήνα.

Η παρέα, γύρω στα 15 άτομα, έπινανόλοι μαζί φραπέ στην περιστρεφόμενη καφετερία στον Πύργο του ΟΤΕ, στη Θεσσαλονίκη. Συζητούσαν την οικονομική κατάσταση και τις παρενέργειές της στην καθημερινότητά τους. Κι εκεί που η κατήφεια είχε κυριεύσει την παρέα, ένας εξ αυτών κοιτάει καλά-καλά το ποτήρι με τον καφέ και ρωτάει: «αυτός ο καφές που πίνουμε, υπάρχει στη Ρωσία»;

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα και συστάθηκε μια εταιρεία για να την κάνει πράξη. Μάλιστα, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Τατιάνα Γκορόντνιαγια, διευθύντρια ανάπτυξης της «Οργανωτική ΕΠΕ» που έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα, «μας φάνηκε μια τόσο απίστευτη ευκαιρία, που αμέσως την βάλαμε επί χάρτου». Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και ένα μπλογκ που περιγράφεται ως... ημερολόγιο της εξαγωγής του φραπέ στη Ρωσία και ήδη έχει προσελκύσει στις πρώτες 15 ημέρες της λειτουργίας του περί τους 500 αναγνώστες!

περισσότερα στο http://www.star.gr/ellada_kosmos/101690/

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Θα απονέμεται σε ελληνική ταινία ....Βραβείο «Μιχάλη Κακογιάννη» καθιερώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Τη μνήμη του σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη αποφάσισε να τιμήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης   (Φωτογραφία:  Motionteam )
Θεσσαλονίκη
Τη μνήμη του σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη αποφάσισε να τιμήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθιερώνοντας βραβείο στο όνομά του, το οποίο θα απονέμεται σε ελληνική ταινία.
Σε ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ αναφέρει: «Το βραβείο αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στο σκηνοθέτη που άνοιξε το δρόμο για την ελληνική κινηματογραφία στο διεθνές στερέωμα, ενέπνευσε τις νεότερες γενιές δημιουργών και άφησε πίσω του  ένα έργο ανεκτίμητο».
Οι δεσμοί του Μιχάλη Κακογιάννη με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μετρούν δεκαετίες.
Σύμφωνα με το ΦΚΘ, ο σκηνοθέτης στήριξε το θεσμό, τόσο μέσα από την προβολή του έργου του, όσο και με τη διαρκή και ξεχωριστή παρουσία του.
«Ευχή και θέληση του φεστιβάλ είναι, αυτό το βραβείο να αποτελέσει κίνητρο για τους Έλληνες δημιουργούς, βοηθώντας ουσιαστικά την κινηματογραφική τους διαδρομή και το κοινό να αγκαλιάσει το έργο τους με την ίδια θέρμη που αγκάλιασε το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη» καταλήγει η ανακοίνωση. 

http://news.in.gr/culture/

Εκτός Champions League ο ΠΑΟ, ήττα 4-3 από την Οντένσε (pics)

«Αντίο» είπε στο Champions League ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από την Οντένσε με 4-3 μέσα στο ΟΑΚΑ, αποκλείστηκαν από τα πλέι-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή πορεία τους στα πλέι-οφ του Europa League. «Έμπαζε» στην άμυνα ο Παναθηναϊκός, που μολονότι βρέθηκε να προηγείται με 2-1 και να έχει την πρόκριση στα χέρια του, τελικά προδόθηκε από τα λάθη των παικτών του.

Πριν τη λήξη της αναμέτρησης άρχισε να αποχωρεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού από το γήπεδο, με έντονες αποδοκιμασίες.

περισσότερα στο  http://sports.in.gr/

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Αυγουστιάτικη... πανσέληνος


Με μελωδίες, ξεναγήσεις, θεατρικές παραστάσεις και προβολή ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, θα υποδεχτεί το κοινό την πανσέληνο του Σαββάτου, 13 Αυγούστου.

Έπειτα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), περισσότεροι από 60 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία απ΄άκρου σ΄άκρο της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά το συγκεκριμένο βράδυ, ώστε οι επισκέπτες τους να έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το μεγαλείο των ελληνικών αρχαιοτήτων υπό το φως της μεγαλύτερης πανσέληνου του έτους.


Ωστόσο, το αιώνιο μνημείο, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, δεν θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση. Θα παραμείνει κλειστός για λόγους προστασίας των μνημείων του βράχου αλλά και των ίδιων των επισκεπτών, καθώς σύμφωνα με την Α΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων οι προηγούμενοι εορτασμοί σημαδεύτηκαν από σοβαρά προβλήματα.


Ένα από αυτά ήταν ο αριθμός των επισκεπτών, ο οποίος την περσινή χρονιά ξεπέρασε τα 15.000 άτομα (σσ. φέτος εκτιμάται ότι θα αυξανόταν κατά τουλάχιστον 35%). Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν συνωστισμοί, εκνευρισμοί, καθυστερήσεις, αλλά και φαινόμενα παραβατικότητας, από άτομα που επωφελήθηκαν του συνωστισμού και του ημίφωτος.


Επιπλέον, το σκοτάδι εμποδίζει την κίνηση των επισκεπτών στην ολισθηρή και ανώμαλη επιφάνεια του ιερού Βράχου, ενώ υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών, κυρίως στο σημείο της μεταλλικής κλίμακας του Μνημείου του Αγρίππα, το οποίο είναι κατηφορικό και σκοτεινό.


Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των μνημείων, η αρμόδια Εφορεία θεωρεί ότι, λόγω του όγκου των επισκεπτών, δεν είναι δυνατή η σωστή φύλαξη και προφύλαξη του χώρου. Ιδιαίτερο πρόβλημα παρατηρείται στο δυτικό τμήμα του Παρθενώνα και στη νότια πλευρά των Προπυλαίων, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις και σκαλωσιές των έργων της αναστήλωσης.


Ακολουθούν σε συνημμένο οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, που θα μείνουν ανοιχτά το βράδυ της 13ης Αυγούστου, καθώς και οι εκδηλώσεις, που θα παρουσιαστούν. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=357863

Με δώδεκα αθλητές στο Νταεγού η Εθνική Στίβου


Από δώδεκα αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίος θα διεξαχθεί στη Νταεγού της Νότιας Κορέας από 27 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.

Η αποστολή ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τον ΣΕΓΑΣ και σε αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται τελικά το όνομα του Λυκούργου Τσάκωνα, καθώς ο πρωταθλητής Ευρώπης Νέων στα 200μ. αποφάσισε να μην αγωνιστεί στη Νότια Κορέα. Επίσης, δεν θα πάει στη Νότιο Κορέα ούτε ο Περικλής Ιακωβάκης.

Αναλυτικά οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα ταξιδέψουν: Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπ.), Ειρήνη Κοκκιναρίου (3.000μ. στιπλ), Νικόλ Κυριακοπούλου (Επί κοντώ), Σπύρος Λεμπέσης (Ακοντισμός), Κώστας Μπανιώτης (Ύψος), Νίκη Πανέττα (Τριπλούν), Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (Σφυροβολία), Βούλα Παπαχρήστου (Τριπλούν), Λούης Τσάτουμας (Μήκος), Γερβάσιος Φιλιππίδης (Ακοντισμός), Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ), Δημήτρης Χονδροκούκης (Ύψος).

Η αποστολή θα αναχωρήσει αεροπορικώς στις 22 Αυγούστου από Αθήνα για το Νταεγού μέσω Κωνσταντινούπολης και Σεούλ, ενώ θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 12.00 το μεσημέρι της 6ης Σεπτεμβρίου (μετά από το αντίστροφο δρομολόγιο Νταεγού, Σεούλ, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα).

http://www.star.gr/sports/101677

Το ''ευχαριστώ'' φάλαινας στους διασώστες – Συγκλονιστικό video

Και μετά μου λέτε ότι τα ζώα δεν καταλαβαίνουν...
Η τεράστια φάλαινα με απίστευτα άλματα και βουτιές αποχαιρέτησε τους ανθρώπους που την απεγκλώβισαν.
Η φάλαινα είχε πιαστεί σε ένα νάυλον δίχτυ στη θάλασσα του Κορτέζ στην Καλιφόρνια...
Δείτε το video..

Αμέσως μόλις έφτασαν οι διασώστες στην θαλάσσια περιοχή, κατάλαβαν πως η φάλαινα ήταν σε κακή κατάσταση και αποφάσισαν να κόψουν το δίχτυ με μαχαίρια.

Μόλις η φάλαινα απελευθερώθηκε άρχισε μία μοναδική παράσταση που κράτησε περίπου μία ώρα, για να τους ευχαριστήσει.




περισσότερα newsit 
 http://sarotiko.blogspot.com/2011/07/video_9443.html

Δύο Ελληνίδες στο Λονδίνο


Μετά τα κατορθώματά τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου και την ανακοίνωση της συμμετοχής τους στην αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού, οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Βούλα Παπαχρήστου θα δώσουν το «παρών» και στο Diamond League του Λονδίνου την ερχόμενη Παρασκευή και το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να αντιμετωπίσουν μερικές από τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο.

Στο επί κοντώ, η πανελλήνια ρεκορντγούμαν στο αγώνισμα θα κοντραριστεί με τις: Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία, 4.78), Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία, 4.75), Σβετλάνα Φεοφάνοβα (Ρωσία, 4.70), Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία, 4.70), Χόλι Μπλίσντεϊλ (Μεγάλη Βρετανία, 4.70), Κάρολιν Χινγκστ (Γερμανία, 4.65), Κάιλι Χάτσον (ΗΠΑ, 4.65), Τζένιφερ Σαρ (ΗΠΑ, 4.64) και Κέιτ Ντένισον (Μεγάλη Βρετανία, 4.61). Εκτός διοργάνωσης θα μείνει η παγκόσμια ρεκορντγούμαν, Γελένα Ισινμπάγεβα.


Όσον αφορά την πρωταθλήτρια του τριπλούν, που κατέχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στο αγώνισμα και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Νέες πριν μερικές μέρες, θα αντιμετωπίσει καταρχήν τη δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Κουβανή Γιαργκέλις Σαβίνιε. Επίσης, τις: Όλγα Σαλαντούχα (Ουκρανία, 14.98), Κατερίνε Ιμπάργκεν (Κολομβία, 14.83), Νατάλια Κουτιάκοβα (Ρωσία, 14.67), Μαμπέλ Γκάι (Κούβα, 14.65), Όλγα Ριπάκοβα (Καζακστάν, 14.48), Τρέσια Σμιθ (Τζαμάικα, 14.33) και Ντάνα Βελντάκοβα (Σλοβακία, 14.33). 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=357385