Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Συγχαρητήρια επιστολή του δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα των Κορασίδων και την άνοδο στην Α' Κατηγορία
 Παραθέτουμε όλο το κείμενο της επιστολής:
 
 
 
http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

Το πρόσωπο "μαρτυρά" την υγεία μας


Σκασμένα χείλη, ρυτίδες, πεσμένα βλέφαρα. Μια τέτοια εικόνα σίγουρα δεν είναι ευχάριστη. Μπορεί όμως να αποδειχτεί σωτήρια, μιας και το πρόσωπό μας είναι...
 καθρέφτης της κατάστασης της υγείας μας. Κάθε ρυτίδα ή σημάδι μπορεί να αποτελεί προειδοποίηση για την ύπαρξη κάποιας ασθένειας.

Οι ρυτίδες του προσώπου, για παράδειγμα, είναι ενδεχόμενο σημάδι οστεοπόρωσης. Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο πιο βαθιές ρυτίδες είχαν οι γυναίκες που συμμετείχαν σε έρευνά τους τόσο πιο αδύναμα οστά είχαν.

Ο λόγος ήταν ότι τα οστά και το δέρμα μοιράζονται το κοινό δομικό υλικό, το κολλαγόνο. Καθώς μεγαλώνουμε, οι αλλαγές στο κολλαγόνο προκαλούν ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος, κάτι που συμβάλλει στην επιδείνωση της ποιότητας και της πυκνότητας των οστών.

Τα μάτια πρέπει επίσης να τα παρατηρούμε προσεκτικά επειδή μπορεί να «μαρτυρούν» ασθένειες. Αν υπάρχουν λευκοί δακτύλιοι γύρω από την ίριδα, αυτό αποτελεί ένδειξη υψηλών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Επίσης η χοληστερόλη μπορεί να εντοπιστεί από τα αποθέματα κίτρινου-άσπρου λίπους πάνω ή γύρω από τα βλέφαρα.

Αν πάλι οι δακτύλιοι στην ίριδα έχουν χρώμα σκουριάς, αυτό αποτελεί σημάδι της νόσου Wilson, μιας γενετικής πάθησης που εμποδίζει το ήπαρ να απαλλαγεί από τα περισσεύματα χαλκού. Οταν δεν αντιμετωπιστεί, το συκώτι οδηγείται σε κίρρωση, με μοιραία αποτελέσματα.

Η πάχυνση του δέρματος γύρω από τη μύτη θα πρέπει να σας οδηγήσει στον γιατρό, επειδή αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για βαριές περιπτώσεις ροδόχρου ακμής. Πρόκειται για χρόνια πάθηση του δέρματος που προκαλείται από ανωμαλίες στα αιμοφόρα αγγεία του προσώπου.

Αν πάλι παρατηρήσετε ρωγμές στα χείλη ή πληγές στις γωνίες του στόματος, μπορεί να αποτελούν σημάδι αναιμίας, η οποία προκαλείται από ανεπάρκεια σε σίδηρο. Επίσης υπάρχει πιθανότητα διαβήτη.

Τέλος, η ερυθρότητα μπορεί να είναι σημάδι ύπαρξης της αυτοάνοσης πάθησης ερυθηματώδους λύκου, η οποία συνοδεύεται με πόνο στις αρθρώσεις, κόπωση και κοκκίνισμα στα μάγουλα και τη μύτη. Στην ασθένεια αυτή το σώμα επιτίθεται στους δικούς του ιστούς στο δέρμα

kritinea.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ..ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...ΕΦΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ


Αθήνα, 25 /7/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανακοινώνει με βαθειά θλίψη το θάνατο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, Ιδρυτή και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του.  Ο γεννημένος Κύπριος, αλλά αυτοπροσδιοριζόμενος Φιλέλλην, ο πατέρας του διασημότερου Έλληνα, του Ζορμπά και της διασημότερης Ελληνίδας, της Στέλλας, μα περισσότερο, ο σκηνοθέτης που «έβαλε» τον Ευριπίδη στην οθόνη και ταυτόχρονα την Ελλάδα στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου, έφυγε σήμερα 25 Ιουλίου 2011.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου στις 11 Ιουνίου του 1921, και σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Σχεδόν ολόκληρο το διάστημα που βρισκόταν στο Λονδίνο, εργάστηκε στην ελληνική υπηρεσία του BBC, στην αρχή ως μεταφραστής και εκφωνητής, και αργότερα, σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, ανέλαβε τη διεύθυνση της «Κυπριακής Ώρας».

Το 1947, ξεκίνησε την καριέρα του στο Θέατρο της Αγγλίας ως ηθοποιός, γρήγορα όμως τον κέρδισε η σκηνοθεσία και το 1953 ήρθε στην Ελλάδα. Το 1954, με την κινηματογραφική ταινία «Κυριακάτικο Ξύπνημα», ο Μιχάλης Κακογιάννης έκανε την αρχή της διεθνούς σκηνοθετικής του καριέρας. Η «Στέλλα», το «Κορίτσι με τα μαύρα», το «Τελευταίο ψέμα» η τριλογία του: «Ηλέκτρα», «Τρωάδες» και «Ιφιγένεια» και ο «Ζορμπάς» είναι μερικές μόνο από τις ταινίες του που διαγωνίστηκαν και προβλήθηκαν στα εγκυρότερα φεστιβάλ παγκοσμίως και απέσπασαν πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Στις ταινίες του συνεργάστηκε με μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς, αλλά και με γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς της Αμερικής και της Ευρώπης.   

Πέρα από τη σκηνοθεσία στον κινηματογράφο, σε εγχώριες αλλά και διεθνείς συμπαραγωγές, ο Μιχάλης Κακογιάννης σκηνοθέτησε πολλές θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις όπερας στην Ελλάδα, τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει, επίσης, γράψει και έχουν εκδοθεί σενάρια και μεταφράσεις κινηματογραφικών και θεατρικών έργων, ενώ έγραψε και στίχους γνωστών ελληνικών τραγουδιών.


Έργο του Μιχάλη Κακογιάννη είναι και ο νυχτερινός φωτισμός των μνημείων της Ακροπόλεως, τον οποίο εκείνος πρώτος οραματίσθηκε και για την επίτευξη του οποίου ίδρυσε το σύλλογο «Οι Φίλοι της Αθήνας», εξασφαλίζοντας τις υπηρεσίες του διάσημου Γάλλου φωτιστή Pierre Bideau  και αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων μελετών.


Το 2004, ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέστησε το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» με σκοπό τη μελέτη, υποστήριξη και διάδοση των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου, καθώς και την καταγραφή και διαφύλαξη των δημιουργημάτων των τεχνών αυτών, ενώ το φθινόπωρο του 2009 αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 206, στον Ταύρο.

Για την προσφορά και το έργο του, ο Μιχάλης Κακογιάννης τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Χρυσού Φοίνικα (Ελλάδα), τον Ταξιάρχη των Γραμμάτων και Τεχνών (Γαλλία), τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου του Γ’ (Κύπρος) και το Special Grand Prix of the Americas (Μόντρεαλ). Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στο έθνος, από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το συνολικό έργο του, για έργο ζωής στα Ιεροσόλυμα, για έργο ζωής από το American Hellenic Institute στην Ουάσιγκτον και στο Κάιρο. Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης στη Λεμεσό, στο Montpellier (Γαλλία) και στο Ντάλας (Τέξας, Η.Π.Α.) και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Τεχνών στο Columbia College (Σικάγο, Η.Π.Α.), Επίτιμος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

6o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας 12 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011


Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου


6o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας
12 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011

Με καλλιτεχνική διευθύντρια τη διάσημη σολίστ πιάνου Ντόρα Μπακοπούλου, το «Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας», με έμφαση στην μουσική δωματίου, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2006. Από την πρώτη στιγμή γνώρισε μεγάλη αποδοχή από τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους πολλούς επισκέπτες του, και έγινε αναπόσπαστο μέρος του Αιγινήτικου καλοκαιριού. Ο Σύλλογος Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, που ιδρύθηκε το 2009, αποδείχθηκε πολύτιμος για την πραγματοποίηση του και φέτος, παρ΄ όλες τις δυσκολίες.
Φέτος, το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011, ενώ έχει προγραμματισθεί και μία προφεστιβαλική εκδήλωση στις 5 Αυγούστου. Με τις ιδιαίτερες επιλογές του, και με το σταθερά χαμηλό εισιτήριό του, δίνει και πάλι τη δυνατότητα στους φιλόμουσους επισκέπτες και κατοίκους να απολαύσουν μουσικές βραδιές υψηλής ποιότητας σε τέσσερις χώρους μαγευτικούς: στην παραλία της Αύρας, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, στο αμφιθέατρο της οικίας Seegy στην Παχεία Ράχη και για πρώτη φορά φέτος στο ναό της Αφαίας και στο Μουσείο Καπράλου.
Τίτλος του 6ου Φεστιβάλ είναι: «Μ΄ ένα τραγούδι πάντα ανοίγει ο δρόμος για τους ουρανούς» (στίχος του Νίκου Γκάτσου) αφού έχει γίνει προσπάθεια στις περισσότερες συναυλίες να υπάρχει η ανθρώπινη φωνή: το τραγούδι.

Περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές βραδιές όπως: Βραδιά με  Μουσική Μπαρόκ, Βραδιά με Λήντερ του Σούμαν,  Βραδιές με Μουσική Δωματίου, Βραδιά Γκάτσου, Βραδιά με Αμερικάνικες Μπαλάντες κ.α. Λιγότερες φέτος οι διεθνείς μετακλήσεις αλλά επιστρέφουν εξαιρετικοί διεθνείς ερμηνευτές (Λίλυ Μάισκυ, Αλίσα Μαργκούλις,  κ.α.), όπως και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με ένα επιλεγμένο πρόγραμμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Παρασκευή 5-8-11, 21:00, Παραλία Αύρας
            (Προφεστιβαλική Εκδήλωση)
«Μουσικές Σχέσεις»
Στέφανος Κορκολής (πιάνο)
Φιλική συμμετοχή: Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο)

Παρασκευή 12-8-11, 21:00, Παραλία Αύρας
Συναυλία Μουσικής Δωματίου
Σε έργα των Τσαϊκόφσκι και Φρανκ (Κουιντέτο για Πιάνο σε Φα ελάσσονα)
Αλίσσα Μαργκούλις, (βιολί),
Σάσα Μάισκυ (βιολί),   
Νόρα Ρομανόφ (βιόλα),   
Χριστόφορος Μιρόσνικοφ (βιολοντσέλο)
Ναταλία Μαργκούλις (βιολοντσέλο)
Λίλυ Μάισκυ (πιάνο)
Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο)

Σάββατο 13-8-11, 21:00, Ναός Αφαίας
«Μπαρόκ εσπερινοί»
Άριες και ντουέτι των Μοντεβέρντι, Χαίντελ, Στρότσι, Βερατσίνι και Βιβάλντι, στο φως του φεγγαριού.
Μ. Μηλολιδάκη (σοπράνο), Ν. Σπανάτης (κόντρα τενόρος), Α. Μηλιώρη (μπαρόκ βιολί), Έ. Μηνακούλη (θεόρβη), Ά. Λιακάκης (μπαρόκ τσέλο), Κ. Κτώνα (τσέμπαλο)

Κυριακή 14-8-11, 21:00, Παραλία Αύρας
Βραδιά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Γκάτσου
με τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μούτση, Ξαρχάκου κ.α.

Μαρία Φαραντούρη (τραγούδι), Αλκίνοος Ιωαννίδης (τραγούδι),
Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), μικρό ορχηστρικό σύνολο

Τετάρτη 17-8-11, 21:00, Οικία Seegy, Παχεία  Ράχη
Συναυλία μουσικής δωματίου
Έργα των: Μποχουσλάφ Μαρσινού, Γιώργου Τσοντάκη, Χαίντελ, κ.α.
Α. Σακαρέλλος (βιολί), Κ. Γαϊτάνου (βιόλα), Ι. Σειρά (τσέλο)

Παρασκευή 19-8-11, 21:00, Παραλία Αύρας
Αμερικάνικες μπαλάντες των Τζώρτζ Γκέρσουιν και Κόλ Πόρτερ
Έλλη Πασπαλά (τραγούδι), Τάκης Φαραζής (πιάνο)

Σάββατο 20-8-11, 21:00, Μουσείο Καπράλου
Έργα των Ντβόρζακ, Ραχμάνινωφ και Μπήτλς
Κουαρτέτο Εγχόρδων «L’Αnima», συμμετέχουν οι: Σ. Τσάνη (α´ βιολί), Ε. Μ. Μάλλου (β´ βιολί), Γκ. Σινάι (βιόλα), Λ. Κολοβού (βιολοντσέλο), και η  Έλενα Χούντα (πιάνο)

Παρασκευή 26-8-11, 21:00, Μουσείο Καπράλου
Βραδιά με Λήντερ του Σούμαν
Χ. Γιαννακοπούλου (σοπράνο), Θ. Μπάκα (μέτζο σοπράνο), Θ. Αποστολόπουλος (πιάνο)

Κυριακή 28-8-11, 21:00, Οικία Seegy, Παχεία  Ράχη
            Έργα των: Μ. Ντε Φάγια, Εν. Γρανάδος, Ν. Καπουστίν, Κ. Μπαλμπάστρ, Μ.                           Καστελνουόβο – Τεντέσκο, Α. Ε. Τζιναστέρα
Duo «Melis» (κιθάρα)

Τρίτη 30-8-11, 21:00, Μουσείο Καπράλου
Ρεσιτάλ τραγουδιού
Άριες και ντουέτι από έργα των: Πουτσίνι, Ντβόρζακ, Γκουνό, Λεονκαβάλλο, Βέρντι, Ντονιτσέττι.
Celia Costea (υψίφωνος), Δ. Σούρμπης (βαρύτονος), Δ. Γιάκας (πιάνο)

Παρασκευή 2-9-11, 21:00, Παραλία Αύρας
Συναυλία Συμφωνικής Μουσικής
Έργα: Ροσσίνι, Μότσαρτ
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Σολίστ: Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Δημήτρης Σέμσης (βιολί),
διεύθυνση: Βασίλης Χριστόπουλος. 
 

6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ
12 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2011
Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου
Ώρα έναρξης Συναυλιών: 21:00

Προπώληση εισιτηρίων:      Ζαχαροπλαστείο ΑΙΑΚΕΙΟΝ (Παραλία Αίγινας)
                                           Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ Λίνας Πετρίτου (Χρήστου Λαδά 8 - έναντι Δημαρχείου Αίγινας)
                                           Πρακτορείο NOVA FERRIES (Εκδοτήρια  εισιτηρίων Λιμένα Αίγινας)
Πληροφορίες: 6949 073 893 (Γραμματεία: Αγγελική Δουρδουμπάκη)

Με την Υποστήριξη 
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης
ΟΤΕ
TOVENAKI – Αίγινα Τσάρτερ ΝΕΠΑ
Hotel APOLLO
Ξενοδοχείο RASTONI
Ξενοδοχείο FISTIKIES
ACE TRAVEL
ΣΠΥΡΟΣ ΝΑΚΑΣ
Ξυλεία ΛΕΟΥΣΗΣ
Φαρμακείο ΣΚΑΛΤΣΙΩΤΗ
Σύλλογος Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας
Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας
Μουσείο Χρήστου Καπράλου
www.capslock.gr
ΑΙΑΚΕΙΟΝ
ΦΛΟΙΣΒΟΣ
Σελίνα Ζησιμάτου
Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ Λίνα Πετρίτου
Nova Ferries

Χορηγοί Επικοινωνίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Νέα Εποχή
Saronic Magazine
ελculture.gr
culturenow.gr
mediart.gr
aeginaportal.gr

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Αίγινας

Και τον Αύγουστο ποδήλατα σε Μετρό, τραμ και Ηλεκτρικό

Την επέκταση του μέτρου της μεταφοράς ποδηλάτων στους συρμούς των μέσων σταθερής τροχιάς και κατά το μήνα Αύγουστο, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η μεταφορά ποδηλάτων των επιβαινόντων στους συρμούς, κατά τον μήνα Αύγουστο, θα γίνεται ως εξής:

1. για τους συρμούς των γραμμών 1,2 & 3 έως 2 ποδήλατα στο εμπρόσθιο μέρος του πρώτου βαγονιού του συρμού και έως δυο ποδήλατα στο οπίσθιο μέρος του τελευταίου βαγονιού του συρμού.


2. για το τραμ έως δυο ποδήλατα στο οπίσθιο μέρος του οχήματος.


Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο μεταφοράς ποδηλάτων των επιβαινόντων, ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά από την 1η Μαρτίου και στο Μετρό ενώ νεότερη αξιολόγηση αναμένεται τον Σεπτέμβριο.


http://www.newsit.gr/

Από 1η Αυγούστου το αυτόφωρο για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ προς Δημόσιο..... Ειδοποιητήρια στους οφειλέτες, εγκύκλιοι του Υπουργείου Οικονομικών στις Εφορίες

Με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών δίνει οδηγίες προς τις εφορίες να ειδοποιήσουν άμεσα - με ειδοποιητήρια, τηλεφωνικά ή με άλλον πρόσφορο τρόπo - τους οφειλέτες του δημοσίου ούτως ώστε να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Η εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ ξεκινά από 1 Αυγούστου.
Για τον λόγο αυτό και το υπουργείο Οικονομικών καλεί τα δικαστικά τμήμα των ΔΟΥ να προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην ειδοποίηση όσων έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο έως 30 Σεπτεμβρίου 2010 γιατί διαφορετικά θα υποστούν τις αυστηρές κυρώσεις της νομοθεσίας.
Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση που μπορούν να αξιοποιήσουν οι οφειλέτες προβλέπει την εξόφληση του χρέους τους προς το δημόσιο μέχρι και σε 36 δόσεις.
Με βάση τη νομοθεσία από 1 Αυγούστου 2011 το αδίκημα της μη εξυπηρέτησης οφειλών προς το δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ είναι διαρκές με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η διαδικασία του αυτόφωρου και ποινές φυλάκισης για τις ακόλουθες περιπτώσεις:
- Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι δέκα χιλιάδων 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31.3.2011.
- Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, για τις οποίες κατά την ως άνω ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.
Για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών το υπουργείο Οικονομικών όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα αναθέσει σε ιδιωτικές ελεγκτικές και νομικές εταιρίες τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών ξεκινώντας αρχικά από τους 10.000 μεγαλοφειλέτες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
http://www.enet.gr/

Στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη διεξήχθησαν τα 10α «Σιθώνεια 2011»


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για δέκατη συνεχή χρονιά το διεθνές μίτιγκ ρίψεων «Σιθώνεια 2011» στο Δημοτικό Γήπεδο Νικήτης στη Χαλκιδική. Η εφετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη, εθνικού προπονητή του ΣΕΓΑΣ που «έφυγε» πέρυσι αιφνιδιαστικά και τόσο πρόωρα.

Στη σφαιροβολία, ο πρωταθλητής Μιχάλης Σταματόγιαννης, σταθερός στις βολές του, έριξε σε ακόμη μία διοργάνωση πάνω από τα 20 μέτρα και πήρε την πρώτη θέση με επίδοση 20.06.


Η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου με βολή στα 68.18 ήταν δεύτερη στη σφυροβολία γυναικών πίσω από την Ουγγαρέζα Ορμπάν (68.47), όπως και ο Γιώργος Τρέμος στη δισκοβολία με επίδοση 58.10 (πρώτος ο Ούγγρος Γκαμπόρ 58.68).


Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στη σφυροβολία πήρε τη τρίτη θέση με βολή στα 72.15, ενώ πρώτος ήταν ο Κροάτης Χάλκιτς με 75.46. 

http://www.zougla.gr/

Αφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Πέθανε ο Μιχάλης Κακογιάννης

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μιχάλης Κακογιάννης  άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχε εισαχθεί πριν μερικές ημέρες με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.
Δείτε βίντεο από τον «Ζορμπά» του Μ. Κακογιάννη


Ο Μιχάλης Κακογιάννης, γιος της Αγγελικής και του Παναγιώτη Κακογιάννη, γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 11 Ιουνίου του 1922, και σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Σχεδόν ολόκληρο το διάστημα που βρισκόταν στο Λονδίνο, εργάστηκε στην ελληνική υπηρεσία του BBC, στην αρχή ως μεταφραστής και εκφωνητής, και αργότερα, σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, ανέλαβε τη διεύθυνση της «Κυπριακής Ώρας».
Το 1947, ξεκίνησε την καριέρα του στο Θέατρο της Αγγλίας ως ηθοποιός, γρήγορα όμως τον κέρδισε η σκηνοθεσία και το 1953 ήρθε στην Ελλάδα. Το 1954, με την κινηματογραφική ταινία «Κυριακάτικο Ξύπνημα», ο Μιχάλης Κακογιάννης έκανε την αρχή της διεθνούς σκηνοθετικής του καριέρας. Η «Στέλλα», το «Κορίτσι με τα μαύρα», το «Τελευταίο ψέμα» η τριλογία του: «Ηλέκτρα», «Τρωάδες» και «Ιφιγένεια» και ο «Ζορμπάς» είναι μερικές μόνο από τις ταινίες του που διαγωνίστηκαν και προβλήθηκαν στα εγκυρότερα φεστιβάλ παγκοσμίως και απέσπασαν πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Στις ταινίες του συνεργάστηκε με μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς, αλλά και με γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς της Αμερικής και της Ευρώπης.  

περισσότερα http://www.tanea.gr/

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Πέθανε η Εϊμι Γουαινχάουζ

Νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο βρέθηκε σήμερα η Αγγλίδα τραγουδίστρια Έιμι Γουαινχάουζ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News και επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε το πτώμα μιας 27χρονης κοπέλας, το οποίο αναγνωρίστηκε ως αυτό της γνωστής καλλιτέχνιδας, σε διαμέρισμα στο Camden Square στα βόρεια του Λονδίνου. Ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια του θανάτου της. Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε και η δισκογραφική της εταιρεία Universal. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: "Λυπούμαστε βαθύτατα για την ξαφνική απώλεια μιας τόσο χαρισματικής μουσικού και καλλιτέχνιδας.Συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια της Έιμι, στους φίλους και στους θαυμαστές της αυτή τη δύσκολη ώρα".
Η 27χρονη σταρ είχε απασχολήσει πολλές φορές το διεθνή τύπο για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.Φέτος, μάλιστα, επρόκειτο να εμφανιστεί και στη χώρα μας στο πλαίσιο του Ejekt Festival αλλά ματαίωσε την συναυλία της τελευταία στιγμή.
Γεννημένη στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983, στο Σάουθγκειτ του Λονδίνου, από πατέρα οδηγό ταξί και μητέρα φαρμακοποιό, με εβραϊκές ρίζες στα δέκα της χρόνια μαζί με ένα φίλο της έφτιαξαν ένα συγκρότημα ραπ το "Sweet ' n ' Sour" (γλυκόξυνο) .
Έχει κερδίσει πολλά βραβεία μουσικής και έγινε ίνδαλμα για πολλές καλλιτέχνιδες της σόουλ.
Το 2006 με το προφητικό άλμπουμ της "Back To Black", ένας συνδιασμός τζάζ, σοόυλ, ροκ και πόπ μουσικής, προτάθηκε για έξι βραβεία Γκράμι κερδίζοντας τα πέντε,  κατακτώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά.
"Δεν επιδίωκα να γίνω διάσημη. Είμαι απλά μια μουσικός" είχε δηλώσει τότε η Γουάινχάουζ στο Associated Press.
Το 2007 κέρδισε και ένα βραβείο Brit αυτό της Καλύτερης Βρετανίδας Γυναίκας Καλλιτέχνιδας, ενώ είχε προταθεί επίσης για το βραβείο Καλύτερου Βρετανικού Άλμπουμ.
Επίσης, έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο Ιvor Novello. Η πρώτη ήταν το 2004 στην κατηγορία  "Καλύτερο Εναλλακτικό Τραγούδι" (σε μουσική και στίχους) για το "Stronger Than Me",  η δεύτερη το 2007 για την ίδια κατηγορία με το "Rehabκαι η τρίτη το 2008 στην κατηγορία "Καλύτερο Τραγούδι" για το τραγούδι "Love Is A Losing Game". 

περισσότερα http://www.enet.gr/

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.... Μουσική πλάι στο δάσος


Τον πολιτισμό και την οικολογία συνδυάζει το Music and Cultural Festival που αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη (27 Ιουλίου) στην Αρχαία Ολυμπία. Θα φιλοξενήσει τρεις σκηνές με 250 καλλιτέχνες απ' όλον τον κόσμο. 

Θα ακουστούν οκτώ διαφορετικά είδη μουσικής. Επίσης θα υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλα δρώμενα. Οσον αφορά την οικολογία, θα ενημερώνονται οι επισκέπτες για διάφορα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πνευματικά θέματα, για την οικολογία και τη βιοποικιλότητα της περιοχής, ενώ θα παίρνουν χρήσιμες συμβουλές για υπεύθυνη διασκέδαση και διαβίωση μέσα στη φύση.
Τέχνη και έκφραση
Ωραία η οικολογική συνείδηση και άκρως απαραίτητη, αλλά η αλήθεια είναι πως στα φεστιβάλ αυτά πηγαίνεις βασικά για τη μουσική και τις... διακοπές. Τα κατασκηνωτικά φεστιβάλ προσφέρουν μια ευκαιρία απόδρασης. Εξ ου και οι ωραίες τοποθεσίες διεξαγωγής τους. Το Music and Cultural Festival θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Φολόης, στο χωριό Κούμανης Αρχαίας Ολυμπίας, δίπλα στο αρχαίο δάσος με τις βελανιδιές και στους ναούς του Πανός και της Αρτέμιδος.
Και στο line up του περιέχονται ονόματα όπως οι Ozric Tentacles, Burger Project, Distance, King Cannibal, Tristan, Kox Box, Absolum talamasca, Zion Train, Palyrria Soundsystem κ.ά. Αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, όσοι θέλουν όμως μπορούν να στήσουν τις σκηνές τους και να ξεκινήσουν... διακοπές από τη Δευτέρα.
«Το ξεχωριστό στοιχείο του Music and Cultural Festival είναι ότι θα συγκεντρώσει πολλά είδη τέχνης και έκφρασης σε ένα μοναδικής ομορφιάς δάσος», λέει ο Ηρακλής Ησαΐας, ένας από τους διοργανωτές. «Ομάδες ανθρώπων φαινομενικά διαφορετικές θα βρεθούν στον ίδιο χώρο, θα ψυχαγωγηθούν, θα χαλαρώσουν, θα δημιουργήσουν, θα ανταλλάξουν απόψεις, ανακαλύπτοντας διαφορετικές κουλτούρες, με μοναδικό μέσο αυτό που μας λείπει περισσότερο στην εποχή που ζούμε, την ελευθερία της έκφρασης». 

περισσότερα ttp://www.enet.gr

Δεύτερη μετεγγραφή του μπασκετικού Ολυμπιακού ο Καλίν Λούκας

Δεν μπορεί χωρίς Λούκας ο Ολυμπιακός. Ο Τζαμόν μπορεί να έφυγε, αλλά το κενό του θα καλύψει ο κολεγιόπαις Καλίν. Ο 22χρονος πλέι μέικερ, ύψους 1.85μ, υπέγραψε για 1+1 χρόνο και αποτελεί τη δεύτερη μετεγγραφή των «ερυθρόλευκων» μετά τον επίσης Αμερικανό σέντερ, Κάιλ Χάινς. 

Ο Λούκας είναι ένας ιδιαίτερα θεαματικός και εκρηκτικός πλέι μέικερ και εντυπωσίασε στην τετραετή παρουσία του στους Σπάρτανς του φημισμένου κολεγίου του Μίσιγκαν Στέιτ. Τη σεζόν που μας πέρασε είχε μέσο όρο 17 πόντους ανά αγώνα, 3,4 ασίστ και 1 κλέψιμο, με εξαιρετικά στατιστικά ευστοχίας.

Τη σεζόν 2008-09 οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του NCAA και πήρε τον τίτλο του MVP της περιφέρειας Big Ten. Την επόμενη σεζόν το Μίσιγκαν Στέιτ έφτασε στα ημιτελικά, αλλά ο ίδιος δεν αγωνίστηκε, καθώς υπέστη διάταση αχίλλειου στη φάση των "32". 

http://www.enet.gr/

Φτιαγμένη για τα δύσκολα


Η Shauna Sand έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι μια γυναίκα που δεν φοβάται να έρθει αντιμέτωπη με δύσκολες καταστάσεις. Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός και «κουνελάκι» του Playboy εντυπωσίασε χθες για άλλη μια φορά σε παραλία του Μαϊάμι με τις ικανότητές της.



Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κατάφερε να ανέβει στη μηχανή του συζύγου της, Laurent, φορώντας ψηλοτάκουνα και ένα σουπερ μίνι φόρεμα που η παραμικρή άσκοπη κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει…ατύχημα. Όχι όμως για τη Shauna Sand… 

http://www.zougla.gr/

«Με ενδιαφέρει να κάνω τον άλλο να γελάσει»


Για την επιτυχημένη πορεία της εκπομπής «Δέστε τους» μίλησε ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος κάνοντας τον απολογισμό της φετινής σεζόν δηλώνει ευχαριστημένος: «Φέτος η εκπομπή είναι πολύ πιο συγκεκριμένη. Δεν κυνηγάει τις αποκλειστικότητες και είναι ένα ψυχαγωγικό, σχολιαστικό πρόγραμμα. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι μέσα από την εκπομπή να κάνουμε τον άλλον να γελάσει. Δεν έχουμε σκοπό την ενημέρωση».

Πηγή: OK!
http://www.zougla.gr/

Στίβος: Στην 8η θέση η Κοΐνη στα 3.000μ. στιπλ


Με χρόνο 10.43.00 η Αθηνά Κοΐνη πήρε την 8η θέση στον τελικό των 3.000μ. στιπλ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου εφήβων/νεανίδων, που ολοκληρώνεται αύριο στο Τάλιν της Εσθονίας (21-24/7).

Πρώτη τερμάτισε η Γερμανίδα Γκέσα Φελιτσίτας Κράους με 9.51.08, δεύτερη ήρθε η Ρωσίδα Γκούλσατ Φαζλιντίνοβα με 9.56.98 και τρίτη η Ρουμάνα Έλενα Παναέτς με 10.17.37. 

http://www.zougla.gr/
 

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Στη δημοσιότητα τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού.(Στον Δήμο Μοσχάτου&Ταύρου απογράφτηκαν 39900 άτομα)


Τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού, την οποία διενήργησε τον περασμένο Μάιο, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (49,2%) και 5.484.000 γυναίκες  (50,8%).


Τα οριστικά αποτελέσματα για το μόνιμο πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012

Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν.Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7).


Οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ


     Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου αποφασίσθηκαν να επιχορηγηθούν τα αθλητικά σωματεία του Μοσχάτου 
με 25.000,00 €, τα αθλητικά σωματεία του Ταύρου με 28.500,00 € και τα πολιτιστικά σωματεία του Μοσχάτου με 12.000,00 €.
Η κατανομή των παραπάνω επιχορηγήσεων έχει ως εξής:


ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ


ΑΟΜ
7.000,00 €
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
7.000,00 €
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
3.000,00 €
ΣΦΥΓΜΟΣ
2.500,00 €
ΑΟΠΕ
2.500,00 €
ΘΥΕΛΛΑ
1.500,00 €
ΛΕΩΝ
1.500,00 €

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑΥΡΟΥ

ΦΩΣΤΗΡΑΣ
10.000,00 €
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΦΩΣΤΗΡΑ
1.000,00 €
ΑΙΑΣ ΤΑΥΡΟΥ
6.500,00 €
ΑΙΟΛΟΣ ΤΑΥΡΟΥ
5.000,00 €
ΠΙΝΚ ΠΟΝΚ
5.000,00 €
ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ
1.000,00 €

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
3.000,00 €
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
2.000,00 €
ΚΡΗΤΕΣ
2.000,00 €
ΦΑΡΑΣΑ
2.000,00 €
Η ΑΓΑΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ
1.500,00 €
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1.000,00 €
ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
500,00 €

http://www.moschatonews.com/index.php