Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Πέθανε η Εϊμι Γουαινχάουζ

Νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο βρέθηκε σήμερα η Αγγλίδα τραγουδίστρια Έιμι Γουαινχάουζ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News και επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε το πτώμα μιας 27χρονης κοπέλας, το οποίο αναγνωρίστηκε ως αυτό της γνωστής καλλιτέχνιδας, σε διαμέρισμα στο Camden Square στα βόρεια του Λονδίνου. Ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια του θανάτου της. Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε και η δισκογραφική της εταιρεία Universal. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: "Λυπούμαστε βαθύτατα για την ξαφνική απώλεια μιας τόσο χαρισματικής μουσικού και καλλιτέχνιδας.Συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια της Έιμι, στους φίλους και στους θαυμαστές της αυτή τη δύσκολη ώρα".
Η 27χρονη σταρ είχε απασχολήσει πολλές φορές το διεθνή τύπο για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.Φέτος, μάλιστα, επρόκειτο να εμφανιστεί και στη χώρα μας στο πλαίσιο του Ejekt Festival αλλά ματαίωσε την συναυλία της τελευταία στιγμή.
Γεννημένη στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983, στο Σάουθγκειτ του Λονδίνου, από πατέρα οδηγό ταξί και μητέρα φαρμακοποιό, με εβραϊκές ρίζες στα δέκα της χρόνια μαζί με ένα φίλο της έφτιαξαν ένα συγκρότημα ραπ το "Sweet ' n ' Sour" (γλυκόξυνο) .
Έχει κερδίσει πολλά βραβεία μουσικής και έγινε ίνδαλμα για πολλές καλλιτέχνιδες της σόουλ.
Το 2006 με το προφητικό άλμπουμ της "Back To Black", ένας συνδιασμός τζάζ, σοόυλ, ροκ και πόπ μουσικής, προτάθηκε για έξι βραβεία Γκράμι κερδίζοντας τα πέντε,  κατακτώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά.
"Δεν επιδίωκα να γίνω διάσημη. Είμαι απλά μια μουσικός" είχε δηλώσει τότε η Γουάινχάουζ στο Associated Press.
Το 2007 κέρδισε και ένα βραβείο Brit αυτό της Καλύτερης Βρετανίδας Γυναίκας Καλλιτέχνιδας, ενώ είχε προταθεί επίσης για το βραβείο Καλύτερου Βρετανικού Άλμπουμ.
Επίσης, έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο Ιvor Novello. Η πρώτη ήταν το 2004 στην κατηγορία  "Καλύτερο Εναλλακτικό Τραγούδι" (σε μουσική και στίχους) για το "Stronger Than Me",  η δεύτερη το 2007 για την ίδια κατηγορία με το "Rehabκαι η τρίτη το 2008 στην κατηγορία "Καλύτερο Τραγούδι" για το τραγούδι "Love Is A Losing Game". 

περισσότερα http://www.enet.gr/

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.... Μουσική πλάι στο δάσος


Τον πολιτισμό και την οικολογία συνδυάζει το Music and Cultural Festival που αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη (27 Ιουλίου) στην Αρχαία Ολυμπία. Θα φιλοξενήσει τρεις σκηνές με 250 καλλιτέχνες απ' όλον τον κόσμο. 

Θα ακουστούν οκτώ διαφορετικά είδη μουσικής. Επίσης θα υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλα δρώμενα. Οσον αφορά την οικολογία, θα ενημερώνονται οι επισκέπτες για διάφορα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πνευματικά θέματα, για την οικολογία και τη βιοποικιλότητα της περιοχής, ενώ θα παίρνουν χρήσιμες συμβουλές για υπεύθυνη διασκέδαση και διαβίωση μέσα στη φύση.
Τέχνη και έκφραση
Ωραία η οικολογική συνείδηση και άκρως απαραίτητη, αλλά η αλήθεια είναι πως στα φεστιβάλ αυτά πηγαίνεις βασικά για τη μουσική και τις... διακοπές. Τα κατασκηνωτικά φεστιβάλ προσφέρουν μια ευκαιρία απόδρασης. Εξ ου και οι ωραίες τοποθεσίες διεξαγωγής τους. Το Music and Cultural Festival θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Φολόης, στο χωριό Κούμανης Αρχαίας Ολυμπίας, δίπλα στο αρχαίο δάσος με τις βελανιδιές και στους ναούς του Πανός και της Αρτέμιδος.
Και στο line up του περιέχονται ονόματα όπως οι Ozric Tentacles, Burger Project, Distance, King Cannibal, Tristan, Kox Box, Absolum talamasca, Zion Train, Palyrria Soundsystem κ.ά. Αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, όσοι θέλουν όμως μπορούν να στήσουν τις σκηνές τους και να ξεκινήσουν... διακοπές από τη Δευτέρα.
«Το ξεχωριστό στοιχείο του Music and Cultural Festival είναι ότι θα συγκεντρώσει πολλά είδη τέχνης και έκφρασης σε ένα μοναδικής ομορφιάς δάσος», λέει ο Ηρακλής Ησαΐας, ένας από τους διοργανωτές. «Ομάδες ανθρώπων φαινομενικά διαφορετικές θα βρεθούν στον ίδιο χώρο, θα ψυχαγωγηθούν, θα χαλαρώσουν, θα δημιουργήσουν, θα ανταλλάξουν απόψεις, ανακαλύπτοντας διαφορετικές κουλτούρες, με μοναδικό μέσο αυτό που μας λείπει περισσότερο στην εποχή που ζούμε, την ελευθερία της έκφρασης». 

περισσότερα ttp://www.enet.gr

Δεύτερη μετεγγραφή του μπασκετικού Ολυμπιακού ο Καλίν Λούκας

Δεν μπορεί χωρίς Λούκας ο Ολυμπιακός. Ο Τζαμόν μπορεί να έφυγε, αλλά το κενό του θα καλύψει ο κολεγιόπαις Καλίν. Ο 22χρονος πλέι μέικερ, ύψους 1.85μ, υπέγραψε για 1+1 χρόνο και αποτελεί τη δεύτερη μετεγγραφή των «ερυθρόλευκων» μετά τον επίσης Αμερικανό σέντερ, Κάιλ Χάινς. 

Ο Λούκας είναι ένας ιδιαίτερα θεαματικός και εκρηκτικός πλέι μέικερ και εντυπωσίασε στην τετραετή παρουσία του στους Σπάρτανς του φημισμένου κολεγίου του Μίσιγκαν Στέιτ. Τη σεζόν που μας πέρασε είχε μέσο όρο 17 πόντους ανά αγώνα, 3,4 ασίστ και 1 κλέψιμο, με εξαιρετικά στατιστικά ευστοχίας.

Τη σεζόν 2008-09 οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του NCAA και πήρε τον τίτλο του MVP της περιφέρειας Big Ten. Την επόμενη σεζόν το Μίσιγκαν Στέιτ έφτασε στα ημιτελικά, αλλά ο ίδιος δεν αγωνίστηκε, καθώς υπέστη διάταση αχίλλειου στη φάση των "32". 

http://www.enet.gr/

Φτιαγμένη για τα δύσκολα


Η Shauna Sand έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι μια γυναίκα που δεν φοβάται να έρθει αντιμέτωπη με δύσκολες καταστάσεις. Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός και «κουνελάκι» του Playboy εντυπωσίασε χθες για άλλη μια φορά σε παραλία του Μαϊάμι με τις ικανότητές της.



Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κατάφερε να ανέβει στη μηχανή του συζύγου της, Laurent, φορώντας ψηλοτάκουνα και ένα σουπερ μίνι φόρεμα που η παραμικρή άσκοπη κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει…ατύχημα. Όχι όμως για τη Shauna Sand… 

http://www.zougla.gr/

«Με ενδιαφέρει να κάνω τον άλλο να γελάσει»


Για την επιτυχημένη πορεία της εκπομπής «Δέστε τους» μίλησε ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος κάνοντας τον απολογισμό της φετινής σεζόν δηλώνει ευχαριστημένος: «Φέτος η εκπομπή είναι πολύ πιο συγκεκριμένη. Δεν κυνηγάει τις αποκλειστικότητες και είναι ένα ψυχαγωγικό, σχολιαστικό πρόγραμμα. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι μέσα από την εκπομπή να κάνουμε τον άλλον να γελάσει. Δεν έχουμε σκοπό την ενημέρωση».

Πηγή: OK!
http://www.zougla.gr/

Στίβος: Στην 8η θέση η Κοΐνη στα 3.000μ. στιπλ


Με χρόνο 10.43.00 η Αθηνά Κοΐνη πήρε την 8η θέση στον τελικό των 3.000μ. στιπλ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου εφήβων/νεανίδων, που ολοκληρώνεται αύριο στο Τάλιν της Εσθονίας (21-24/7).

Πρώτη τερμάτισε η Γερμανίδα Γκέσα Φελιτσίτας Κράους με 9.51.08, δεύτερη ήρθε η Ρωσίδα Γκούλσατ Φαζλιντίνοβα με 9.56.98 και τρίτη η Ρουμάνα Έλενα Παναέτς με 10.17.37. 

http://www.zougla.gr/
 

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Στη δημοσιότητα τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού.(Στον Δήμο Μοσχάτου&Ταύρου απογράφτηκαν 39900 άτομα)


Τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού, την οποία διενήργησε τον περασμένο Μάιο, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (49,2%) και 5.484.000 γυναίκες  (50,8%).


Τα οριστικά αποτελέσματα για το μόνιμο πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012

Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν.Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7).


Οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ


     Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου αποφασίσθηκαν να επιχορηγηθούν τα αθλητικά σωματεία του Μοσχάτου 
με 25.000,00 €, τα αθλητικά σωματεία του Ταύρου με 28.500,00 € και τα πολιτιστικά σωματεία του Μοσχάτου με 12.000,00 €.
Η κατανομή των παραπάνω επιχορηγήσεων έχει ως εξής:


ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ


ΑΟΜ
7.000,00 €
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
7.000,00 €
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
3.000,00 €
ΣΦΥΓΜΟΣ
2.500,00 €
ΑΟΠΕ
2.500,00 €
ΘΥΕΛΛΑ
1.500,00 €
ΛΕΩΝ
1.500,00 €

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑΥΡΟΥ

ΦΩΣΤΗΡΑΣ
10.000,00 €
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΦΩΣΤΗΡΑ
1.000,00 €
ΑΙΑΣ ΤΑΥΡΟΥ
6.500,00 €
ΑΙΟΛΟΣ ΤΑΥΡΟΥ
5.000,00 €
ΠΙΝΚ ΠΟΝΚ
5.000,00 €
ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ
1.000,00 €

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
3.000,00 €
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
2.000,00 €
ΚΡΗΤΕΣ
2.000,00 €
ΦΑΡΑΣΑ
2.000,00 €
Η ΑΓΑΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ
1.500,00 €
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1.000,00 €
ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
500,00 €

http://www.moschatonews.com/index.php

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


«Παράθυρο» για εισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανοίγει με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, για τις αλλαγές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Ωστόσο δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για προγράμματα σπουδών που καταλήγουν σε πτυχίο. Επίσης η δυνατότητα αυτή βρίσκεται στη διάθεση των ίδιων των Πανεπιστημίων, που αν επιθυμούν μπορούν να δημιουργούν κύκλους σπουδών τριετούς διάρκειας. Όσο για το ακαδημαϊκό άσυλο, δεν γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο νομοσχέδιο παρά μόνο τονίζεται ρητά ότι η διάπραξη αξιόποινων πράξεων θα αντιμετωπίζεται με την κοινή νομοθεσία.
Αυτές οι δύο διατάξεις είναι μεταξύ αυτών που έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ακαδημαϊκή κοινότητα μαζί με το μοντέλο διοίκησης που προωθείται με το νομοσχέδιο και τις αυξημένες αρμοδιότητες που δίδονται σε συμβούλιο και πρύτανη.
Η πρώτη αντίδραση στο νομοσχέδιο πάντως, έρχεται από την Πανελλήνια ομοσπονδία των καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), την ομοσπονδία των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ ) και τους Έλληνες ερευνητές, που ακύρωσαν τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας για να συζητήσουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου, θεωρώντας ότι έρχονται «προ τετελεσμένων».
Στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη βουλή η υπουργός, εκτός από τη διατήρηση της ονομασίας του Τμήματος και την εισαγωγή των φοιτητών σε αυτό, δεν ενσωματώνει τις ουσιαστικές προτάσεις δύο ομοσπονδιών και της ένωσης Ελλήνων ερευνητών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εμμένει σε ένα συγκεντρωτικό πρότυπο διοίκησης και την υποβάθμιση της ακαδημαϊκής ζωής στο εσωτερικό των ΑΕΙ και σε αμφίβολης ποιότητας ρυθμίσεις για την προώθηση της αριστείας. Εμμένει χωρίς μελέτη της διάρθρωσης των τριών κύκλων σπουδών, χωρίς ουσιαστική πίστη στον ενιαίο χώρο εκπαίδευσης και έρευνας».
Οι καθηγητές τονίζουν ότι η εμπειρία δείχνει πως ένας νόμος εφαρμόζεται στα ΑΕΙ όταν έχει τη συναίνεση και αποδοχή της πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας, που στην προκειμένη περίπτωση δεν την έχει, και καλεί την Άννα Διαμαντοπούλου, να μελετήσει προσεκτικά τις προτάσεις των καθηγητών και να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στο προτεινόμενο νομοσχέδιο.
«Σε αντίθετη περίπτωση», λένε οι καθηγητές, «το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν θα συναινέσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου. Η ευθύνη για την ομαλή πορεία της μεταρρύθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης ανήκει πλέον ακέραια στο υπουργείο Παιδείας».
Τέλος, η υπουργός Παιδείας, συνεχάρη θερμά το Ε.Μ. Πολυτεχνείο για την μεγάλη διάκριση του να βρεθεί στην τιμητική 17η θέση μαζί με την Ολλανδία για το έργο που επιτελεί στον τομέα της έρευνας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/

 

Πηγαίνεις όπου θέλεις με το δικό σου νησί

Η ζωή είναι μια παραλία σε αυτό το καταπληκτικό γιοτ- τροπικό νησί.

Το σκάφος μοιάζει με απομονωμένο, ηφαιστειογενές νησί, με τις τροπικές παραλίες του και καλύβες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως δέκα άτομα.

Το σχεδίασε η βρετανική εταιρεία Yacht Island Deigns.

Στο κύριο κατάστρωμα υπάρχει ένας ορμίσκος με μια πισίνα που έχει θέα στον ωκεανό, στην οποία καταλήγει το νερό από έναν καταρράκτη.

Το σκάφος… «συνοδεύουν» μια σειρά νησάκια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν!

Η σουίτα των ιδιοκτητών βρίσκεται μέσα στο ηφαίστειο και εκτείνεται σε δύο καταστρώματα, ενώ υπάρχουν ακόμη τέσσερις VIP σουίτες με ιδιωτικά μπαλκόνια και πρόσβαση στο κύριο κατάστρωμα. 


http://www.newsbeast.gr/

Τους 100 μπορεί να φθάσουν οι νεκροί στη Νορβηγία

Νέοι τα περισσότερα θύματα

Διαστάσεις εκατόμβης παίρνει η διπλή επίθεση στη Νορβηγία, καθώς τα θύματα στο νησί Οτόγια φθάνουν ήδη τα 80 και στο Όσλο έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 7 ανθρώπων. Σύμφωνα με το Reuters, τα περισσότερα θύματα στο νησί είναι νέοι, που έπαιρναν μέρος σε εκδηλώσεις του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 14, αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος διεμήνυσε ότι πρόκειται για μία «δειλή τρομοκρατική πράξη».

Τόσο ο Νορβηγός πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης, υποστήριξαν, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας της Νορβηγίας, αλλά ορκίστηκαν πως αποκλείεται μία τέτοια πράξη να οδηγήσει τη χώρα στη σιωπή. «Κανείς δεν μπορεί να μας βομβαρδίσει για να σωπάσουμε» , είπε χαρακτηριστικά.

Παρά τη συγκεκριμένη δήλωση και παρά τη σύλληψη του 32χρονου Νορβηγού, ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε να αποκαλύψει δημοσίως περισσότερες πληροφορίες για τον συλληφθέντα, υποστηρίζοντας ότι «κάτι τέτοιο είναι στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης». Επιπλέον, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε, μέσω της τηλεόρασης TV2, ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή».

http://www.newsbeast.gr/