Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αγώνας δρόμου με …ψηλοτάκουνα και μίνι φούστες!

Ούτε μια ούτε δύο αλλά εκατοντάδες Ρωσίδες φόρεσαν τα ψηλοτάκουνά τους και τις μίνι φούστες τους και άρχισαν να …τρέχουν!
Τι τους συνέβη; Μην ανησυχείτε τίποτα το σοβαρό! Απλώς η νικήτρια κερδίζει …
1.250 ευρώ!
Πρόκειται για έναν πρωτότυπο αγώνα δρόμου, που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη και λαμβάνουν μέρος γυναίκες οι οποίες απαραίτητα πρέπει να φοράνε ψηλά τακούκια!

Οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτόν τον διαγωνισμό, είχαν εκπαιδευτεί πολύ καλά και γι αυτό δεν είδαμε ούτε έναν τραυματισμό! Άντε κορίτσια και στο …παγκόσμιο!

star.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

O Πάμπλο Ογιέντα και η Μπεατρίζ Ρομέρο, έδωσαν την ψυχή τους στη σκηνή του Θεάτρου Λυκαβηττού, προκειμένου να παρουσιάσουν την παράσταση «Tango Azul».




  O Πάμπλο Ογιέντα και η Μπεατρίζ Ρομέρο, το πιο ολοκληρωμένο ζευγάρι του τάνγκο,  έδωσαν  την ψυχή τους στη σκηνή του Θεάτρου Λυκαβηττού, προκειμένου να παρουσιάσουν την παράσταση «Tango Azul».
Κορμιά που ισορροπούσαν το ένα πάνω στο άλλο. Κινήσεις αριστοτεχνικές, γεμάτες πάθος και ένταση. Ιστορίες που εναλλάσσονταν και έξι χορευτές, πέντε μουσικοί και μια ερμηνεύτρια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το σκηνικό διαμορφωμένο σε ιστορικό μπαρ της Αργεντινής. Ένα πιάνο, ένα κλαρινέτο, ένα κόντρα μπάσο και ένα βιολί συνόδευαν τις ξεχωριστές μελωδίες του μπαντονεόν «σήμα κατατεθέν της αργεντίνικης μουσικής».


Η ιστορία διαδραματίζεται στο Μπουένος Αϊρες κοντά στην αλλαγή του αιώνα. Σε μια μιλόνγκα, οι μουσικοί, οι χορευτές και μια τραγουδίστρια συναντιούνται και βιώνουν μια σύντομη αναδρομή της ζωής τους. Η Πατρίστια Νόρα, τραγουδίστρια και "ιδιοκτήτρια" του μπαρ γίνεται μάρτυρας όλων εκείνων των ερωτικών ιστοριών που διαδραματίζονται στο μαγαζί της. Ο βιρτουόζος του μπαντονεόν, Λουτσιάνο Γιούνγκμαν διευθύνει την πενταμελή ορχήστρα.


Πρωταγωνιστές της βραδιάς ο Πάμπλο και η Μπεατρίζ που εκτός από επαγγελματίες χορευτές είναι και καθηγητές και χορογράφοι του αργεντίνικου τάνγκο. Μάλιστα, ήταν το πρώτο ζευγάρι που περιόδευσε σχεδόν σε κάθε ισπανική πόλη προκειμένου να διδάξουν τάνγκο. Τις χορογραφίες και τη δραματουργία του Τάνγκο Αζουλ υπέγραψε η Σούζαν Λαντούα και ο Φιλίπ Λιζόν, ο οποίος διατέλεσε μαθητής του μέτρ του χορού, Μορίς Μπεζάρ. 

περισσότερα http://www.zougla.gr/
 

Σάμπα… τα δικά μας κορίτσια!

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών επικράτησε 11-8 της Βραζιλίας, έκανε το «δύο στα δύο» -μετά την επικράτησή της στην πρεμιέρα κόντρα στην Ισπανία- στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης και εξασφάλισε το χιαστί παιχνίδι για την πρόκριση στην οκτάδα.

Αν την Πέμπτη, όμως, επικρατήσει της πανίσχυρης Ρωσίας, θα… καπαρώσει την πρώτη θέση και θα περάσει απευθείας στα προημιτελικά!

Και σήμερα, η καλή άμυνα έβγαλε την ελληνική ομάδα από τη δύσκολη θέση, όταν οι Βραζιλιάνες πλησίασαν… στο γκολ (8-7) κι ενώ η Εθνική μας είχε πάρει διαφορά -μόλις στο τρίτο οκτάλεπτο- τριών τερμάτων (8-5).

Η Ρουμπέση (έχει γενέθλια σήμερα) σκόραρε στον παίκτη παραπάνω (9-7), 3:45 πριν από τη λήξη του αγώνα, δίνοντας… πολλές ανάσες, ενώ ακολούθησαν δύο τέρματα της Αλεξάνδρας Ασημάκη και της Αντωνάκου (11-8) -η Βραζιλία είχε μειώσει με την Τσιαπίνι- για το τελικό σκορ.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ρωσία… έβγαλε από τη μέση την Ισπανία, κάνοντας… πάρτι (18-8)!

Τα οκτάλεπτα:
2-3, 3-2, 1-3, 2-3.

Τα γκολ των δύο ομάδων:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σ.Κανέτι, Ζάμπλιθ, Μ.Κανέτι, Τσιαπίνι, Καρβάλο, Αμάρο, Ντίας, Κουτίνιο

ΕΛΛΑΔΑ: Ψούνη 2, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 2, Αντωνάκου 2, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Μανωλιουδάκη.

Βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1.Ρωσία 4 (33-12)
2.Ελλάδα 4 (21-17)
3.Ισπανία 0 (17-28)
4.Βραζιλία 0 (12-26)

Πηγή: sport-fm.gr

 


http://www.newsbeast.gr/

Ο Τζόρνταν «το ‘χει» ακόμα

Καρφώνει παρά τα 48 του χρόνια

Μπορεί να κοντεύει να «πενηνταρίσει», όμως απ’ ό,τι φαίνεται το χάρισμά του δεν θα τον εγκαταλείψει ποτέ. Ο λόγος για τον Μάικλ Τζόρνταν και τη σχέση του με τον αέρα και το στεφάνι της μπασκέτας.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις συναντήσεις του fantasy camp των Μπόμπκατς, ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Τζόρνταν είπε να δείξει πως μπορεί ακόμα να καρφώσει με άνεση.



http://www.newsbeast.gr/

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου ο ΣΚΑΪ και οι Δήμοι Μοσχάτου-Καλλιθέας καθαρίζουν την Παραλιακή



Την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου ο Σκάι σε συνεργασία με τους δήμους Μοσχάτου και Καλλιθέας και την εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ΤΡΑΜ, οργανώνουν καθαρισμό από μπάζα και σκουπίδια στους χώρους ανάμεσα στην Παλαιά και τη Νέα Παραλιακή λεωφόρο.

Ο καθαρισμός θα γίνει από το ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έως και το χώρο του παλαιού Ιππόδρομου και τη γέφυρα Εσπλανάδας. 
 

Τα σημεία συνάντησης: είναι οι στάσεις του Τράμ στο «Μοσχάτο» και «Τζιτζιφιές» στην παλιά παραλιακή .


Ώρα: 9 το πρωί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των καθαρισμών, οι απαραίτητες πληροφορίες και οι φορείς που συμμετέχουν βρίσκονται στην ιστοσελίδα
kathariellada.skai.gr 
 

http://www.skai.gr/news/

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Μπεγλίτης:«Υπαρκτή η τουρκική απειλή»


«Η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή. Το βλέπουμε αυτό στο Αιγαίο και στην Κύπρο», είπε από την Κύπρο όπου βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπελγίτης.

 Ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε πως αισθάνεται υπερήφανος για το υψηλό φρόνημα και ηθικό, αλλά και τον υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι γρήγορα η Εθνική Φρουρά θα απορροφήσει και θα ενσωματώσει δημιουργικά και αποτελεσματικά το τραυματικό σοκ από την τραγωδία στη ναυτική βάση. 

Ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε τη συγκίνηση του, ενώ ανέφερε ότι θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής.

http://www.star.gr/

Ρία Αντωνίου: Διαπρέπει στα ξένα

Για τη νέα σελίδα στην καριέρα της και τα επόμενα βήματά της μίλησε η Ρία Αντωνίου.

«Πριν από μέρες έκανα την παγκόσμια τηλεοπτική καμπάνια για γνωστή μαγιονέζα μαζί με τα πιο όμορφα, υποτίθεται, αγόρια στον κόσμο. Παράλληλα έχω φωτογραφηθεί για ό,τι μαγιό υπάρχει στην Ιταλία, ενώ έχω ταξιδέψει σε Σεϋχέλλες, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία για σημαντικές δουλειές. Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που σε μια δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο, με σοβαρά προβλήματα, έχω καταφέρει να βρίσκομαι στην Ιταλία και να δουλεύω».


ΠΗΓΗ: Espresso
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=350623

«Γεννητούρια» σε παραλία της Ρόδου

Την παραλία της Τσαμπίκας επέλεξε μία χελώνα καρέτα- καρέτα να αφήσει τα αυγά της προκειμένου να αναπτυχθούν τα χελωνάκια όπως ορίζει η φύση!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ροδιακής, το καταπληκτικό αυτό γεγονός έγινε στις 10 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί οπότε και η μητέρα – χελώνα άφησε τα αυγά της και εν συνεχεία περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι αφού ολοκλήρωσε τη κάλυψή τους με άμμο, επέστρεψε στη θάλασσα.
Οι υπεύθυνοι φρόντισαν να περιφράξουν το χώρο ώστε να μην υπάρξουν «ατυχήματα» από λουόμενους της περιοχής αλλά και να ενημερώσουν τον Υδροβιολογικό Σταθμό της Ρόδου επιστήμονες του οποίου έσπευσαν στη περιοχή.
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η χελώνα αναμένεται να επιστρέψει σε λίγες ημέρες στο σημείο για να ελέγξει τα αυγά της.




http://www.zougla.gr/

Πάρκαρε στη θάλασσα κι έφυγε

Δε βρήκε πουθενά αλλού

Με τίποτα δεν ήθελε να πληρώσει για πάρκινγκ ένας άντρας από το Πόρτσμουθ της Αγγλίας ο οποίος τελικά παράτησε το αμάξι του στην ακτή και έφυγε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Βέβαια, ο άντρας μπορεί να γλύτωσε τις δύο λίρες που θα πλήρωνε στο ιδιωτικό πάρκινγκ, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να το χε σκεφτεί καλύτερα καθώς ο κινητήρας του οχήματός του πλημμύρισε με νερό. Αυτό μάλλον θα του στοίχισε περισσότερο!


http://www.newsbeast.gr/

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ευρωπαϊκό Νέων: «Ασημένια» η Στεφανίδη στο επί κοντώ


Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου νέων (έως 22 ετών), που διεξάγεται στην Οστράβα της Τσεχίας, με ατομικό ρεκόρ 4,45μ. (προηγούμενο 4,42).

Ήταν το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην διοργάνωση, μετά τα χρυσά της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν και του Λυκούργου Τσάκωνα στα 200μ.

Στη συνέχεια, η 21χρονη άλτρια του Παναγιώτη Συμεωνίδη επιχείρησε να υπερβεί τα 4,55μ., χωρίς επιτυχία.

Το χρυσό πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπλίσντεϊλ (έχει ρεκόρ 4,70), που είχε περάσει τα 4,55 και συνέχιζε στα 4,66, για να καταρρίψει το ρεκόρ αγώνων (4,65 της Ρωσίδας Γελένα Ισινμπάγεβα από το 2003), και το χάλκινο η Γερμανίδα Αννίκα Ρόλοφ με 4,40 (ατομικό ρεκόρ).

Η Λορέλα Μάνου περιορίσθηκε στα 3,90μ., τα οποία υπερέβη με την 2η προσπάθεια, όπως και τα 3,80. Μετά απέτυχε τρεις φορές στα 4μ. Στον προκριματικό είχε πηδήσει 4,15. Όπως είπε, ο βασικός στόχος της σε αυτή την διοργάνωση ήταν η πρόκριση στον τελικό.

http://www.zougla.gr/
 

«Οι λεβέντες μας δεν λιποτάκτησαν»

Έμειναν και έδωσαν τη μάχη τα δύο δίδυμα αδέλφια στη ναυτική βάση στην Κύπρο

Τα δίδυμα αδέλφια Μίλτος και Χρήστος Χριστοφόρου, αν κι έλαβαν διαταγή να φύγουν, έμειναν κι έδωσαν τη μάχη. Οι συγγενείς ζητούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας για να δικαιωθούν οι ψυχές των παλικαριών τους.

5:44 ξημερώματα της Δευτέρας 11 Ιουλίου. Τα δίδυμα αδέλφια Μίλτος και Χρήστος Χριστοφόρου, που υπηρετούσαν τη θητεία τους στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο, διαβεβαιώνουν τηλεφωνικά τη μητέρα τους πως είναι καλά και δεν χρειάζεται να ανησυχεί.

5:49 ξημερώματα της Δευτέρας 11 Ιουλίου. Τα δύο αγόρια αφήνουν την τελευταία τους πνοή στον τόπο της τραγωδίας.

Οι δύο 19χρονοι ναύτες γεννήθηκαν και πέθαναν μαζί προσπαθώντας να κάνουν το καθήκον τους. Ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκαν να εγκαταλείψουν το πόστο τους. Αντίθετα, σύμφωνα με μαρτυρία ενός αξιωματικού που επέζησε, όταν ο διοικητής τους Ανδρέας Ιωαννίδης διέταξε να φύγουν όλοι, οι δίδυμοι είπαν «κύριε διοικητά, δεν πάμε πουθενά χωρίς εσάς. Θα μείνουμε εδώ μαζί σας».

Η οικογένεια του Μίλτου και του Χρήστου Χριστοφόρου ζει το δικό της δράμα. Οι γονείς, η μητέρα Πόπη και ο πατέρας Μιχάλης, με αξιοπρέπεια εξηγούν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο θείος των διδύμων και αδελφός της μητέρας τους, Πολύδωρος Νεοφυτίδης, η τραγική φιγούρα που κατά τη διάρκεια της κηδείας κράταγε στα χέρια τις φωτογραφίες των παιδιών, ξεσπά: «Πιστεύω ότι τα παιδιά δεν χάθηκαν. Δολοφονήθηκαν. Ελπίζουμε κάποτε να λάμψει η αλήθεια. Να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν», λέει στο «Έθνος της Κυριακής».

Τα δίδυμα αδέλφια υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία, των 24 μηνών. Είχαν πετύχει στις εξετάσεις και επρόκειτο να έλθουν στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο Πελοποννησιακό Πανεπιστήμιο.

Ολοι κάνουν λόγο για δύο παλικάρια πολύ συνδεδεμένα, ευγενικά, χαρούμενα που είχαν αναπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ. Ο Μίλτος ήταν πιο αυθόρμητος, ο Χρήστος πιο συγκρατημένος. Είχαν ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο στην Εθνική Φρουρά και ανυπομονούσαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Οι συγγενείς όταν περιγράφουν το δέσιμο μεταξύ των δύο αδελφών λυγίζουν. Μας περιγράφουν τις τελευταίες στιγμές των παιδιών πριν από το τραγικό τέλος.

«Ο Μίλτος ήταν οδηγός του βυτιοφόρου και έπρεπε να βρεθεί πρώτος στο σημείο. Αν και είχε ανατεθεί σε κάποιον άλλο ναύτη να πάει μαζί του ο Χρήστος είπε: ''Μείνε εσύ πίσω να πάω με τον αδελφό μου''. Δεν άντεχαν μακριά ο ένας απ' τον άλλο», αναφέρει συγκινημένος ο ξάδελφος των αδικοχαμένων διδύμων.


http://www.newsbeast.gr/

Κανονικά λειτουργεί ο σταθμός του Μετρό στο Μοναστηράκι


Κανονικά λειτουργεί από τις 06.00 το πρωί, σταθμός του Μετρό στο Μοναστηράκι, ο οποίος παρέμενε κλειστός από τις 23.00 το βράδυ του Σαββάτου, λόγω έκτακτης συντήρησης του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. 

http://www.zougla.gr/

Χρόνια πολλά... twitter!

Πραγματικά εντυπωσιακή η αύξηση στον αριθμό των χρηστών του

Πέντε χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το twitter το οποίο στο πέρασμα του χρόνου αύξησε σημαντικά τον αριθμό των χρηστών του.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 2006 οπότε και έκανε την εμφάνιση του, λιγοστοί ήταν οι εγγεγραμμένοι χρήστες ενώ ήταν σχεδόν δύο χρόνια μετά, το καλοκαίρι του 2008 όταν έφτασε τους ένα εκατομμύριο χρήστες.

Έκτοτε το twitter κυριολεκτικά απογειώθηκε. Μέσα σε έξι μήνες οι μοναδικοί επισκέπτες μηνιαίως τετραπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα έως τον Φεβρουάριο του 2009 να έχει σημειώσει αύξηση στον αριθμό των χρηστών κατά 1.382%.


http://www.newsbeast.gr/

Αναβιώνει το πένταθλο στην Αρχαία Ολυμπία

Αναπαράσταση του αθλήματος στις όχθες του Αλφειού
Μια διαδρομή στο παρελθόν, μέσω της βιωματικής αναβίωσης του αρχαίου ελληνικού πεντάθλου, θα έχουν από φέτος την ευκαιρία να κάνουν οι επισκέπτες της Ολυμπίας, αλλά και όλου του νομού Ηλείας.

Η επιλογή του εν λόγω αθλήματος, που ο Αριστοτέλης αποκαλούσε «κάλλιστο όλων», δεν είναι τυχαία. «Το πένταθλο θεωρούνταν ασύγκριτο αγώνισμα, αφού ο πενταθλητής έπρεπε να συνδυάζει αρμονικά όλα τα χαρίσματα των αθλητών των μεμονωμένων αγωνισμάτων, όπως η δύναμη, η ευκινησία, η δεξιοτεχνία, η καρτερία και η αντοχή», εξηγεί στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο επιστημονικός υπεύθυνος της εκδήλωσης και ιδρυτής του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, κ. Κώστας Κοτσανάς.

Στο πένταθλο συμπεριλαμβάνονται ο δρόμος, το άλμα, το ακόντιο, ο δίσκος και η πάλη. Όσοι βρέθηκαν πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση του πεντάθλου, όχι στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά σε μικρή απόσταση από την αρχαία Ολυμπία, στις όχθες του Αλφειού. Όπως οι διοργανωτές τόνισαν, επρόκειτο για καλλιτεχνική αναπαράσταση του δρώμενου, πιστή όμως στα ιστορικά ντοκουμέντα.

Του δρώμενου προηγείται η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η αρχαία 'Ηλιδα, τα ιερά μονοπάτια των Ολυμπιακών Αγώνων και η αρχαία Ολυμπία» του Γιώργη Δόξα, ενώ η αναπαράσταση συνοδεύεται από μουσική ειδικά γραμμένη για την περίσταση με άρπα, αυλό, τσέλο και τύμπανα, όπως και στην αρχαιότητα. Η όλη διαδικασία υπολογίζεται να διαρκεί μία περίπου ώρα. Για τους ξένους όλο το πληροφοριακό υλικό θα παρέχεται στα αγγλικά.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για τη φιλόδοξη πρωτοβουλία, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα λαμβάνει χώρα τέσσερις φορές την εβδομάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τα γκρουπ των τουριστών. Ωστόσο, το δεύτερο target group αποτελούν οι μαθητές.

Η αρχαία Ολυμπία με το ειδικό συμβολικό βάρος αποτελεί έναν κλασικό προορισμό πολλών σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πενταήμερες εκδρομές από όλη την Ευρώπη αποτίουν κάθε χρόνο φόρο τιμής στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές θα είναι ολοήμερο και βιωματικό και οι ανήλικοι θεατές θα συμμετέχουν ενεργά, προκειμένου η επίσκεψη στην Ολυμπία να χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη τους.


http://www.newsbeast.gr/

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Στο πρώτο σκαλί ο Τσάκωνας!

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Οστράβα πανηγυρίζει η Ελλάδα, με πρωταγωνιστή τον Λυκούργο Τσάκωνα, ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. με νέο ατομικό ρεκόρ!
Ο νεαρός πρωταθλητής μας ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την παρουσία του στη διοργάνωση και μετά το 20.57 του ημιτελικού βελτίωσε ακόμη περισσότερο το χρόνο του στον τελικό. Το 20.56 χάρισε στον Τσάκωνα το χρυσό μετάλλιο, που ήταν το δεύτερο για την ελληνική ομάδα, μετά από αυτό της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν.  
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Βρετανός Τζέιμς Αλακα με 20.60, ενώ τρίτος ήταν ο Τσέχος, Πάβελ Μασλάκ με 20.67.

http://www.gazzetta.gr/

Μπάσκετ: «Λύγισε» την Τουρκία η Εθνική Νέων


Με νίκη ολοκλήρωσε η εθνική ομάδα μπάσκετ Νέων τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Μπιλμπάο, καθώς επικράτησε με 78-63 της Τουρκίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έτσι κατέλαβε τη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου και θα πάει στην επόμενη φάση με απολογισμό μία νίκη (την αποψινή) και μία ήττα (από την οικοδέσποινα Ισπανία).
Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Γερμανία (18/7), την Ιταλία (19/7) και την Ουκρανία (20/7), διεκδικώντας μία θέση στα προημιτελικά.
Τα δεκάλεπτα: 14-29, 29-46, 50-62, 63-78

Τουρκία: Τοζ 6, Μπαϊγκιούλ 2, Σεκέρογλου, Κιοκσάλ 7, Ονγκιουνέρ, Σενλί 1, Ετζέ 9 (1), Μουτάφ 9 (1), Αλντεμίρ 19 (17ρ.), Σανλί 10

Ελλάδα (Κώστας Μίσσας): Κατσίβελης 23 (4/5τρ., 1
0ρ.), Ψαρόπουλος 9, Ιωακειμίδης 4, Αντωνάκης 3 (1), Μοτσενίγος 12 (2), Παπαντωνάκος, Κανονίδης 12 (4/6τρ.), Κουκουλάς 3, Γεωργάκης 1, Χρυσικόπουλος 11 (1τρ., 6ασ.)

http://www.zougla.gr/ 

Τo watersport των πιγκουίνων

Έτσι για να περνά η ώρα τους

 






http://www.newsbeast.gr/

Τελικός για Τσάκωνα & Τρέμο

Οι ελληνικές συμμετοχές σε τελικούς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Οστράβα συνεχίζονται, με τον Λυκούργο Τσάκωνα και τον Γιώργο Τρέμο να εξασφαλίζουν το εισιτήριο στα 200μ και τη δισκοβολία αντίστοιχα.
Ο Τσάκωνας με επίδοση 20.57 που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και ευνοϊκό άνεμο -02.μ./δευτερόλεπτο, προκρίθηκε με άνεση ως 1ος στον τελικό των 200μ., «φλερτάροντας» με ένα μετάλλιο, που αν έρθει θα έιναι το δεύτερο για την ελληνική ομάδα, μετά το χρυσό από τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν. Στο ίδιο αγώνσιμα, ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης έκανε καλή εμφάνιση και με 21.26, τερμάτισε 6ος στη σειρά του, καταλαμβάνοντας την 12η θέση στη γενική κατάταξη.

«Ήταν καλή η κούρσα. Πάλι μετά τα 150μ. την έλεγχα άνετα. Χαλάρωσα λίγο, αλλά όλα πήγαν καλά. Συνεχίζουμε για τον τελικό στόχο», τόνισε ο Τσάκωνας.


Την πρόκριση για τον τελικό της δισκοβολίας πήρε και ο Γιώργος Τρέμος, πετυχαίνοντας την 7η καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 58,06μ. Ο 22χρονος πρωταθλητής που είχε πάει στην Τσεχία με 60,33μ. Έχοντας την 10η ατομική επίδοση στους 28, ήταν αρχικά πολύ αγχωμένος και νευρικός, αλλά, σταδιακά, κατάφερε να δείξει δυνατότητές του.

Οι βολές του ήταν 50,25 - 56,02 – 58,06μ., ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το όριο πρόκρισης (58,50μ.) πέρασαν μόνο πέντε, ενώ η 12άδα του τελικού «έκλεισε» με 57,03μ. «Ετοιμαζόμουν τρία χρόνια γι’ αυτή την διοργάνωση. Ήρθε η μεγάλη στιγμή. Και ο σπουδαιότερος αθλητής, στον αγώνα - στόχο έχει άγχος. Ο μεγάλος αθλητής, όμως, φαίνεται από το πώς αντιδρά στον αγώνα. Αντέδρασα καλά. Είμαι καλά και στον τελικό θα πάω για ατομικό ρεκόρ και ό,τι βγει σε θέση», είπε μετά τον αγώνα ο Τρέμος.


http://www.gazzetta.gr/

Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ από την Ρεμπούλη

Το… άστρο της Ουρανίας Ρεμπούλη έλαμψε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου νέων (ως 22 ετών), που διεξάγεται στην Οστράβα της Τσεχίας.
Η 22χρονη αθλήτρια στον τελικό των 10.000μ. πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας νέων γυναικών με 34.15.15., κατακτώντας την 5η θέση.
Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν ηλικίας… 25 ετών, αφού το κατείχε η Δήμητρα Παπασπύρου με 34.46.7 από τις 19 Ιουνίου του 1986! Το ατομικό ρεκόρ της Ρεμπούλη ήταν 35.06.16. Το βελτίωσε, δηλαδή, 51 δευτερόλεπτα!

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε η 22χρονη αθλήτρια μετά τον τερματισμό της. Ήθελε και να γελάσει και να κλάψει από ευτυχία. «Δεν περίμενα τέτοια επίδοση. Ήθελα να καταρρίψω το ρεκόρ, είχα δουλέψει για αυτό, πίστευα πως θα τα καταφέρω, αλλά όχι κι έτσι. Ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες, εκτός από λίγη υγρασία που είχε. Ευχαριστώ τον προπονητή μου» υπογράμμισε. Λίγο αργότερα, σκεπτόμενη πως δεν τερμάτισε μακριά από την τρίτη, έλεγε πως βιάστηκε να κάνει την αλλαγή στον ρυθμό της. «Έπρεπε να την κάνω στα 800μ.». Ο Δ. Θεοδωρίδης της έλεγε πως όλα πήγαν καλά. «Ούτε εγώ περίμενα τέτοιο ρεκόρ» είπε.
Τα αποτελέσματα: Αμπντουλάγεβα (Αζερμπαϊτζάν) 32.18.05 (ρεκόρ αγώνων), Κοβαλένκο (Ουκρανία) 33.35.36, Ριμπέιρο (Πορτογαλία) 34.10.39, Χάνερ (Γερμανία) 34.12.05, Ρεμπούλη 34.15.15.

http://www.zougla.gr/

Κλειστό το τμήμα Ομόνοια - Πειραιάς το Σαββατοκύριακο

Κλειστό το τμήμα Ομόνοια - Πειραιάς το Σαββατοκύριακο

Μετ' εμποδίων θα γίνουν σήμερα και αύριο οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, καθώς λόγω εργασιών ανακαίνισης, θα παραμείνει κλειστό το τμήμα του από Πειραιά μέχρι Ομόνοια.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το συγκεκριμένο τμήμα θα γίνεται με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ.


http://www.newsbeast.gr/

Άλλος με τη βάρκα της;

Αφού βρέθηκε μπροστά της γιατί να μην ανέβει;

Για ένα θηλαστικό που περνάει τον περισσότερο χρόνο της ζωής του κάτω από το νερό, η θέα μιας άδειας λέμβου δεμένης σε μια σημαδούρα στη μέση ενός ποταμού είναι η κατάλληλη ευκαιρία για… ξεκούραση!





http://www.newsbeast.gr/

Τόκιο: Θέτει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς του 2020


Επίσημη υποψηφιότητα για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 θα θέσει αύριο η Ιαπωνία, η οποία καλείται να ανταγωνιστεί τη Ρώμη και τη Μαδρίτη, οι οποίες διεκδικούν επίσης τη διοργάνωση.
«Έχουμε την ευθύνη, αλλά και την υποχρέωση να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που υπάρχουν για μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τσουνεκάζου Τακέντα.«Πρέπει να φέρουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία» πρόσθεσε.

Το Τόκιο, που είχε φιλοξενήσει τους Αγώνες και το 1964, θέλει να πάρει τη ρεβάνς της ήττας που υπέστη στη διεκδίκηση της διοργάνωσης του 2016, η οποία ανατέθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

http://www.zougla.gr/

Επίσκεψη Π. Μπεγλίτη στην Κύπρο


Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την επόμενη βδομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρης Ηλιάδης, απηύθυνε πρόσκληση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Παναγιώτη Μπεγλίτη, ο οποίος την απεδέχθη και θα βρίσκεται στην Κύπρο από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου 

http://www.zougla.gr/
 

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Έφτασε τα 10 χρυσά η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό των Νέων


Με την επιτυχία της Βούλας Παπαχρήστου να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο τριπλούν από το 2009 στο Κάουνας, που την καθιστά ταυτόχρονα ως τη Νο 1 ανερχόμενη αθλήτρια του αγωνίσματος στην Ευρώπη, η χώρα μας έφθασε τα 10 χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση (από 5 άνδρες και γυναίκες), που διεξάγεται στην Οστράβα της Τσεχίας και τα 18 στο σύνολο.

Οι Νέοι άνδρες έχουν πάρει 10 (5 χρυσά, 2 αργυρά, 3 χάλκινο) και οι Νέες γυναίκες 8 (5 χρυσά, 1 ασημένιο, 2 χάλκινα).

Αναλυτικά:

Νέοι

Χρυσά:


1997 (Τούρκου Φινλανδίας) Άγγελος Παυλακάκης (100μ, 10.18)

1999 (Γκέτεμποργκ Σουηδίας) Χριστόφορς Χοΐδης (100μ, 10.19)

2003 (Μπίντγκος Πολωνίας) Λούης Τσάτουμας (μήκος, 8.24μ)

2003 (Μπίντγκος, Πολωνίας) Γιάννης Κανελλόπουλος (10.000μ, 29:00.78)

2007 (Ντέμπρετσεν Ουγγαρίας) Κώστας Δουβαλίδης (110μ εμπόδια, 13.49)

Ασημένια

2001 (Αμστερνταμ Ολλανδίας) Περικλής Ιακωβάκης (400μ εμπόδια, 49.63)

2005 (Έρφουρτ Γερμανίας) Μηνάς Αλοζίδης (400μ εμπόδια, 50.04)

Χάλκινα

1999 (Γκέτεμποργκ Σουηδίας) Περικλής Ιακωβάκης (400μ εμπόδια, 49.97)

2009 (Κάουνας Λιθουανίας) Δημήτρης Πατρσουκάκης (επί κοντώ, 5.55μ)

2009 (Κάουνας Λιθουανίας) Σπύρος Λεμπέσης (ακοντισμός, 79.237μ)

Νέες

Χρυσά


2003 (Μπίντγκος Πολωνίας) Γωγώ Κοκλώνη (100μ, 11.33)

2003 (Μπίντγκος Πολωνίας) Αθανασία Τσουμελέκα (20 χλμ βάδην, 1.33.55)

2005 (Έρφουρτ Γερμανίας) Μαρία Καρασταμάτη (100μ, 11.03)

2009 (Κάουνας Λιθουανίας) Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν, 14.34μ)

2011 Οστράβα (Τσεχιας) Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν, 14.40μ)

Ασημένια

2007 (Ντέμπρετσεν Ουγγαρίας) Τόνια Στεργίου (ύψος, 1.92μ)

Χάλκινα

2005 (Έρφουρτ Γερμανίας) Αθανασία Πέρρα (τριπλούν, 13.94μ)

2005 (Έρφουρτ Γερμανίας) Βασιλική Δεληνικόλα (έπταθλο, 5.863β) 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=349471&cid=10

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης, ανδρών 2011...Πρωταθλητής Σύλλογος για το 2011 αναδείχθηκε ο "Πολυνείκης" Μοσχάτου

Πρωταθλητής Σύλλογος για το 2011 αναδείχθηκε ο "Πολυνείκης" Μοσχάτου, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης, ανδρών για το 2011, χθες, Σάββατο 10 Ιουλίου 2011, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο της πάλης των Άνω Λιοσίων. Συμμετείχαν 44 αθλητές από 20 συλλόγους. Ακολουθούν τα αποτελέσματα, ανά κατηγορία και η ομαδική κατάταξη.

Ατομική κατάταξη

Κατηγορία 55 κιλών
  • 1ος - Ιβανίδης Ιωάννης (Σπάρτακος Αχαρνών)
  • 2ος - Βαλκανιώτης Θεοδόσιος (ΠΑΟ Βόλου)
  • 3ος - Ρζάεβ Ηλίας (Άγιος Γεώργιος Σερρών)
  • 4ος - Κοσμίδης Φίλιππος (Αναγέννηση Ασπροπύργου)

Κατηγορία 60 κιλών
  • 1ος - Ναμετίδης Ασλάν (Τιτάνες Μενιδίου)
  • 2ος - Αρουζμανίδης Νίκος (Άγιος Γεώργιος Σερρών)
  • 3ος - Τσακλίδης Ελευθέριος (Ολυμπιονίκη Ν. Καρυπίδη)
  • 4ος - Ζούρας Νίκος (Φιλαθλητικός)
  • 5ος - Κουγιουμτζίδης Αγάπιος (ΓΑΣ Κιλκίς)

Κατηγορία 66 κιλών
  • 1ος - Σαμανίδης Αλέξανδρος (ΓΑΣ Κιλκίς)
  • 2ος - Σαββουλίδης Γεώργιος (Πολυνείκης Μοσχάτου)
  • 3ος - Τριανταφυλλίδης Ανδρέας (Μ. Αλέξανδρος Ασπροπύργου)
  • 4ος - Σωτηριάδης Χρήστος (Πόντος Ν. Ζυγού)
  • 5ος - Μιχαηλίδης Ιωάννης (Πολυνείκης Μοσχάτου)
  • 5ος - Παπαδόπουλος Ιωάννης (Ηρακλής Θεσσαλονίκης)
  • 7ος - Φουντόπουλος Γρήγορης (Άτλας Καλλιθέας)
  • 8ος - Μακρίνας Παναγιώτης (Τιτάνες Μενιδίου)

Κατηγορία 74 κιλών
  • 1ος - Μοτσάλιν Ολέγκ (Πολυνείκης Μοσχάτου)
  • 2ος - Καρπουζάς Κωνσταντίνος (Οδυσσέας Λάρισας)
  • 3ος - Κωνσταντινίδης Ιωάννης (Πόντος Ν. Ζυγού)
  • 4ος - Φωτιάδης Νίκος (Μ. Αλέξανδρος Ασπροπύργου)
  • 5ος - Τασκούδης Απόστολος (ΠΟΠ)
  • 5ος - Ντανατσίδης Θεόδωρος (Ολυμπιονίκη Ν. Καρυπίδη)
  • 7ος - Γερολυμάτος Αλέξης (Τιτάνες Μενιδίου)
  • 8ος - Σιντορενκίδης Ιωάννης (Άτλας Καλλιθέας)

Κατηγορία 84 κιλών
  • 1ος - Μπεντινίδης Εμζάριος (Ηρακλής Θεσσαλονίκης)
  • 2ος - Ξενίδης Τιμόφεϊ (Πολυνείκης Μοσχάτου)
  • 3ος - Κριαρίδης Γρηγόρης (Άγιος Γεώργιος Σερρών)
  • 4ος - Χαφουσίδης Χαράλαμπος (Πολυνείκης Μοσχάτου)
  • 5ος - Ιωάννου Θεόδωρος (Σπάρτακος Αχαρνών)
  • 6ος - Ιωακειμίδης Γεώργιος (Αναγέννηση Ασπροπύργου)
  • 7ος - Χαλκιάς Νίκος (Ηρακλής Θεσσαλονίκης)

Κατηγορία 96 κιλών
  • 1ος - Τσεραχίδης Ανδρέας (Πόντος Ν. Ζυγού)
  • 2ος - Τσικοβάνι Μιχαήλ (Ηρακλής Θεσσαλονίκης)
  • 3ος - Καχιασβίλι Καχαμπέρ (ΠΣ Ευκαρπίας)
  • 4ος - Καρσλίδης Παναγιώτης (Αναγέννηση Ασπροπύργου)
  • 5ος - Μουραντίδης Ασύγκριτος (ΓΑΣ Κιλκίς)
  • 5ος - Μοβσεσίδης Ζάζα (Άγιος Γεώργιος Σερρών)
  • 7ος - Φωτιάδης Νίκος (Μ. Αλέξανδρος Ασπροπύργου)

Κατηγορία 120 κιλών
  • 1ος - Αρζουμανίδης Ιωάννης (Αριστοτέλης Καλαμαριάς)
  • 2ος - Στάμος Απόστολος (ΕΑΛ Πήγασος)
  • 3ος - Νυφαδόπουλος Χρήστος (Τιτάνες Μενιδίου)
  • 4ος - Κυρατζόπουλος Αλέξανδρος (ΠΣ Πλατέος)
  • 5ος - Καργιωτάκης Ιωάννης (Καλλέργειος ΑΟ)

Ομαδική κατάταξη
  • 1η θέση - Πολυνείκης Μοσχάτου με 31 βαθμούς
  • 2η θέση - Άγιος Γεώργιος Σερρών με 25 βαθμούς
  • 3η θέση - Ηρακλής Θεσσαλονίκης με 21 βαθμούς
  • 4η θέση - Πόντος Ν. Ζυγού με 19 βαθμούς
  • 5η θέση - Τιτάνες Μενιδίου με 17 βαθμούς
  • 6η θέση - ΓΑΣ Κιλκίς με 16 βαθμούς
  • 7η θέση - Μ. Αλέξανδρος Ασπροπύργου με 13 βαθμούς
  • 8η θέση - Αναγέννηση Ασπροπύργου με 13 βαθμούς
  • 9η θέση - Σπάρτακος Αχαρνών με 12 βαθμούς
  • 10η θέση - Ολυμπιονίκη Ν. Καρυπίδη με 10 βαθμούς
  • 11η θέση - Αριστοτέλης Καλαμαριάς με 8 βαθμούς
  • 12η θέση - ΕΑΛ Πήγασος με 7 βαθμούς
  • 12η θέση - Οδυσσέας Λάρισας με 7 βαθμούς
  • 12η θέση - ΠΑΟ Βόλου με 7 βαθμούς
  • 15η θέση - ΠΣ Ευκαρπίας με 6 βαθμούς
  • 16η θέση - ΠΣ Πλατέος με 5 βαθμούς
  • 16η θέση - Φιλαθλητικός με 5 βαθμούς
  • 18η θέση - Καλλέργειος ΑΟ με 4 βαθμούς
  • 18η θέση - ΠΟΠ με 4 βαθμούς
  • 20η θέση - Άτλας Καλλιθέας με 3 βαθμούς
http://www.palema.gr/

Τα ζευγάρια των προκριματικών του Champions League(update)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της σημερινής κλήρωσης
Ολοκληρώθηκε η σημερινή κλήρωση για ...
τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League που πραγματοποιήθηκε στο Νιόν της Ελβετίας.

Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Οντένσε από τη Δανία. Οι πρώτες αναμετρήσεις όλου του γύρου θα διεξαχθούν στις 26-27 Ιουλίου και οι αγώνες των ρεβάνς στις 2-3 Αυγούστου.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της κλήρωσης:

Για τους πρωταθλητές:
Μόγκρεν (Μαυροβούνιο) ή Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία) - Σκόντο Ρίγα (Λετονία) ή Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) ή Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) - Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Ντουντελάνγκε (Λουξεμβούργο)

Μπάνγκορ Σίτι (Ουαλία) ή Ελσίνκι (Φινλανδία) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)

Σκεντέρμπεου (Αλβανία) ή ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) ή Τόμπολ Κοστανάι (Καζακστάν)

Κοπεγχάγη (Δανία) - Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) ή Φλόρα Ταλίν (Εσθονία)

Γκενκ (Βέλγιο) - Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) ή FK Σκεντίγια (ΠΓΔΜ)

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) ή Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) - Πιούνικ Ερεβάν (Αρμενία) ή Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

Ζεσταφόνι (Γεωργία) ή Ντάτσια Κισινάου (Μολδαβία) - Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) ή Βιντεότον (Ουγγαρία)

Βαλέτα (Μάλτα) ή Εκράνας (Λιθουανία) - Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία) ή ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)

Ρέιντζερς (Σκωτία) - Μάλμε (Σουηδία) ή HB Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε)

Για τους μη πρωταθλητές:
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) - Ζυρίχη (Ελβετία)

Τβέντε (Ολλανδία) - Βασλούι (Ρουμανία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) - Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)

Οντένσε (Δανία) - Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)

Newsbeast 
http://sarotiko.blogspot.com/

Στη Βαρκελώνη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του 2013

Στο κολυμβητήριο του Μοντζουίκ, στη Βαρκελώνη, θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του 2013. Λίγες μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης της Σανγκάης, το ΔΣ της FINA συνεδρίασε και αποφάσισε να επιστρέψει στη Βαρκελώνη μετά από 10 χρόνια.
 
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ο αριθμός αθλητών που θα συμμετάσχουν στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στην Κίνα θα μεταβούν περισσότεροι από 2200 αθλητές από 181 χώρες, αριθμός που ασφαλώς αποτελεί ρεκόρ. Τηλεοπτικό σήμα από τη διοργάνωση θα πάρουν συνολικά 190 χώρες. 

http://www.enet.gr/

Βατές κληρώσεις για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου


Η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League έφερε στο δρόμο των ελληνικών ομάδων βατούς αντιπάλους. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μίκα (Αρμενία) και Βαλερένγκα (Νορβηγία). Ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες διεξήχθη στη Νορβηγία και έληξε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 28 Ιουλίου και ο αγώνας ρεβάνς εκτός έδρας στις 4 Αυγούστου.


Από την άλλη, ο Ολυμπιακός Βόλου που κέρδισε 1-0 τη Ραντ στο Βελιγράδι, αν προκριθεί στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο) και την Λεβάντια Ταλίν (Εστονία). Στο Λουξεμβούργο οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0.


Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 28 Ιουλίου και ο αγώνας ρεβάνς θα γίνει στο Βόλο στις 4 Αυγούστου.


H κλήρωση του γ' προκριματικού:




http://www.zougla.gr/

Eur. League: Αντιπάλους στα μέτρα τους ΠΑΟΚ και Ολ. Βόλου


Βατοί θα είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού Βόλου (εφόσον φυσικά ξεπεράσει το εμπόδιο της Ραντ) στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

H UEFA έκανε γνωστά τα γκρουπ των ομάδων και οι πιθανοί αντίπαλοι κάθε άλλο παρά φόβητρα αποτελούν για τις ελληνικές ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στο γκρουπ των δυνατών, θα αντιμετωπίσει μία από τις ομάδες που θα προκύψει από τα παρακάτω ζευγάρια:

Σλασκ Βρότσλαβ-Νταντί Γιουνάιτεντ, Βαλερένγκα-Μίκα, Ριντ (Αυσ), Χάκεν-Χόνκα , Ντομζάλε-Σπλιτ, Ριντ.

Οι Βολιώτες, από την άλλη, οι οποίοι έβαλαν χθες γερά θεμέλια πρόκρισης με το 1-0 στη Σερβία επί της Ραντ, θα κληθούν σε περίπτωση πρόκρισης να αντιμετωπίσουν μία από τις:

Σαντα Τζούλια-Μπνέι Γεχούντα Τελ Αβίβ, Κουόπιο-Γκαζ Μετάν, ΕΒ Στρέιμουρ-Καραμπάγκ, Ντιφερντάνγκ-Λεβάντια, Σένιτσα. 
 
http://www.star.gr/

«Σκηνοβάτες» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου


Τους «Σκηνοβάτες» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα και αύριο (15 και 16 Ιουλίου) όσοι βρεθούν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Το Εθνικό Θέατρο και ο Σταμάτης Φασούλης ταξιδεύουν το κοινό στο τέλος του δεύτερου αιώνα μ.Χ. Εκεί που η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καταρρέει. Μέσα σε αυτό το κλίμα της κατάρρευσης και της παρακμής φτάνουν σε ένα αρχαίο θέατρο τρεις θίασοι από τρεις άκρες της αυτοκρατορίας και στήνουν τους δικούς τους, αυτοσχέδιους δραματικούς αγώνες, κατά το πρότυπο του «ένδοξου» παρελθόντος.

Στην παράσταση συμμετέχουν: Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου, Νίκος Κουρής, Τάνια Τρύπη, Ελένη Κοκκίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Λαέρτης Μαλκότσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Θανάσης Αλευράς, Σωκράτης Πατσίκας, Άλκηστις Πουλοπούλου, Φοίβος Ριμένας, Μαργαρίτα Λουμάκη, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Δεπάστας, Δημήτρης Τσέλιος, Δήμητρα Σιγάλα, Χρήστος Σπανός, Τζένη Διαγούπη, Ελένη Βεργέτη, Κλειώ – Δανάη Οθωναίου, Μίνως Θεοχάρης, Νάντια Κοντογεώργη, Ηρώ Μπέζου, Σπύρος Ανδρεόπουλος, Άγγελος Τριανταφύλλου, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Αντώνης Πασβάντης, Δημήτρης Καπετανάκης, Νεφέλη Κουρή.
 
http://www.star.gr/

Στο «φούρνο» από σήμερα η χώρα

«Σαραντάρια» θα χτυπά ο υδράργυρος μέχρι την Τρίτη

Στο «φούρνο» μπαίνει από σήμερα και για ένα πενθήμεροι η χώρα, με τον υδράργυρο να χτυπά «κόκκινο». Το κύμα ζέστης θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο, οπότε και αναμένεται η θερμοκρασία να «σκαρφαλώσει» στα ηπειρωτικά ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τετάρτη.

Ήδη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

περισσότερα http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/201277/sto-fourno-apo-simera-i-hora/