Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σε Κορυδαλλό & Μοσχάτο τη νέα σεζόν(η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού θα χρησιμοποιεί ως έδρα το κλειστό του Μοσχάτου.)


Το κόστος ενοικίασης του κλειστού του Ρέντη αποδείχθηκε ακριβό  και έτσι ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός αναζήτησε άλλες λύσεις περισσότερο οικονομικές.

Έτσι η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού που κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στο συγκεκριμένο γήπεδο θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο κλειστό του Κορυδαλλού, το οποίο παλαιότερα αποτέλεσε έδρα και της ομάδας μπάσκετ.
Ο Δήμος Κορυδαλλού δεν ζητάει οικονομικά ανταλλάγματα από τους "ερυθρόλευκους". Όσο για τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού θα χρησιμοποιεί ως έδρα το κλειστό του Μοσχάτου.

Θυμίζουμε ότι το κλειστό του Ρέντη είχε ριζικά ανακαινιστεί με έξοδα του νυν προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να φιλοξενήσει αγώνες βόλεϊ.

πηγή http://www.sport24.gr/
 
 
Σχετικο αρθρο μας που ειχαμε πρωτοαναφερθεί για πιθανή έδρα του ολυμπιακού στο Μοσχάτο μας ήταν στις...23 Μαίου 2011 που γράφαμε 

ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΔΡΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΒΟΛΛΕΥ) ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ"

http://wwwjekinamekaliteromoschato.blogspot.com/2011/05/blog-post_23.html
 
Θα θέλαμε να αναφερθούμε οτι αυτή η προσπάθεια να έρθει το γυναικείο βόλλευ του Ολυμπιακού στο Μοσχάτο μας αξίζουν συχαρητήρια στον Δημαρχό μας και στους ανθρώπους του.
Το σημαντικό ειναι ότι  το Μοσχατιώτικο αθλητικό κοινο θα έχει την ευχέρεια να παρακολουθήσει αγώνες πρώτης εθνικής και μάλιστα με γυναίκες  !!!..
Εμεις σε αυτό το μπλοκ νοιώθουμε παρα πολύ καλά γιατί απο την στιγμή που δημιουργηθήκαμε εκτός απο τον στίβο προβάλαμε συνέχεια το γυναικείο βολλευ με παρα πολλές αναρτήσεις μας..
Και βλέπουμε ότι απο το Σεμπτέβριο  να το έχουμε μέσα στα πόδια μας..... 
τι αναπάντεχο γεγονός!!!

υ.σ 
Κύριε Δήμαρχε αυτές ειναι οι σωστές κινήσεις που προάγουν τον σωματιακό αθλητισμό και τον Οργανισμό Νεολαίας&Αθλησης του Δήμου μας και οχι το ...UNBASKET...

Κόβουν τα δέντρα στο Μοσχάτο

Μπορει καποιος απο τους υπευθυνους στου δημου Μοσχατου να μας απαντησει ποιος & γιατι αποφασισε να στειλει συνεργειο του δημου σημερα...
το μεσημερι σε ωρες κοινης ησυχιας να κοψει ενα απο τα πιο ωραια και μεγαλα δεντρα που εχουμε σε ποτιζομενο παρκακι στην οδο Γραμμου & Αρτεμιδος??? 
Δηλαδη θα καταστρεψουμε ο,τι καλο υπαρχει πια σε αυτην την πολη?
Αναγνώστης 
 
 
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_3813.html

Δυο φορές, με τον ίδιο τρόπο, «άνοιξαν» κοσμηματοπωλείο!

Δύο φορές μέσα σε διάστημα περίπου 20 ημερών ληστές «χτύπησαν» το ίδιο κοσμηματοπωλείο στην οδό Ειρήνης 6, στο Νέο Φάληρο, χρησιμοποιώντας ως «διαρρηκτικό εργαλείο» ένα αυτοκίνητο.


Ο επιχειρηματίας δεν πίστευε στα μάτια του σήμερα, Παρασκευή το πρωί όταν...


είδε ξανά ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος του και τις προθήκες άδειες από κοσμήματα. 



Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος της ζημιάς που υπέστη και τις δυο φορές ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.


Oπως διαπιστώθηκε, αυτή τη φορά, οι τρεις δράστες έφτασαν στο κοσμηματοπωλείο με ένα λευκό βαν, λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα. 


Μόλις τους αντιλήφθηκε ένας αλλοδαπός φύλακας παρακείμενου κτιρίου τους απείλησε με μια καρέκλα διπλανής καφετέριας ωστόσο ένας από τους αγνώστους τον ακινητοποίησε με την απειλή όπλου.


Με ένα σχοινί έδεσαν τα προστατευτικά ρολά και τα τράβηξαν με το όχημα με αποτέλεσμα να τα σπάσουν.


Στη συνέχεια άδειασαν τη βιτρίνα του καταστήματος, άρπαξαν όσο περισσότερα κοσμήματα μπορούσαν και τράπηκαν σε φυγή με μια μοτοσικλέτα. 


Το βαν, όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε κλαπεί στις 30 Ιουνίου στο Παγκράτι.


Περίπου στις 10 το πρωί αστυνομικοί εντόπισαν ένα συρτάρι με κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες στην οδό Λ.Κατσώνη στο Μοσχάτο, ωστόσο στο εσωτερικό του υπήρχαν μόνο ασημένια δαχτυλίδια. 


Τα χρυσά έλειπαν...

http://24gr.blogspot.com/

11-07-11 Δήλωση της Υπουργού μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων

Δελτίο Τύπου
Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων
Το σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση τα αλλάζει όλα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Αυτό θέλουμε και αυτό απαιτεί η ελληνική κοινωνία. Η συζήτηση αυτή είναι ευρύτατη, δεν περιορίζεται ανάμεσα στο Υπουργείο και τους Πρυτάνεις.
Η  σημερινή συζήτηση με τους Πρυτάνεις έχει ξεχωριστή σημασία. Ύστερα από συζήτηση κατά άρθρο σε πολλά σημαντικά ζητήματα περιμένω -μετά τις δικές τους διαβουλεύσεις- τις γραπτές τους προτάσεις, για όλα τα άρθρα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις.
Δημοσιογράφος: Οι Πρυτάνεις λένε ότι είναι «κόκκινη γραμμή» το Συμβούλιο Ιδρύματος και η εκλογή Πρύτανη.
Δεν συμφωνώ σε καμία διαπραγμάτευση στην «κόκκινη γραμμή». Σε κάθε περίπτωση, σε ένα τόσο μεγάλο νομοσχέδιο, οι  κόκκινες γραμμές δεν μπορεί να μπαίνουν σε διοικητικά θέματα. Είναι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στις σπουδές, στο μέλλον της χώρας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
 
http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typou/deltia-typoy/11-07-11-dilosi-tis-ypoyrgoy-meta-ti-synantisi-me-antiprosopeia-tis-synodoy-ton-prytaneon.html

Ακόμα μία πρωτιά για τη μαγευτική Σαντορίνη

Στο ομορφότερο νησί του κόσμου ανέδειξαν φέτος τη Σαντορίνη οι αναγνώστες του έγκριτου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure».

Ο διαγωνισμός γίνεται φέτος για 16η φορά και το μαγευτικό νησί του Αιγαίου άφησε πίσω του το Μπαλί και τα νησιά Καλαπάγκος.


Το ταξιδιωτικό περιοδικό αναφέρεται μεταξύ άλλων στα φρεσκοβαμμένα σπίτια με τις γαλάζιες οροφές, το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και τα ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα

http://www.skai.gr/news/

Οι Ευρωπαίοι «πυροσβέστες» τρέχουν εκ των υστέρων και πάλι ..Ελπίδες στην Αθήνα λόγω του «κόκκινου συναγερμού» στις Βρυξέλλες

 Με ανακούφιση ακούν στην Αθήνα το γενικό συναγερμό που σήμανε στις Βρυξέλλες για την κρίση χρέους, καθώς δεν δείχνουν πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας.

Ωστόσο, παρά την πιστοληπτική υποβάθμιση της Πορτογαλίας και τις αιτιάσεις της Ουάσιγκτον, του ΔΝΤ αλλά και του Ζαν Κλοντ Τρισέ κατά των Ευρωπαίων που διστάζουν να καταλήξουν σε αποφάσεις για την Ελλάδα, χρειάστηκε «να πιάσει φωτιά η αυλή» και της γειτονικής Ιταλίας, για να καταλάβουν πως έχουν χάσει ήδη πολύ χρόνο.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες για το άτυπο Γιούρογκρουπ, που προβλέπεται μαραθώνιο (ξεκινά 5-6 νωρίτερα από το σύνηθες). Καθώς όμως η συνεδρίαση θα γινόταν χωρίς να έχει προκύψει κάποια λύση από τις ατέρμονες συζητήσεις κυβερνήσεων-τραπεζών τις τελευταίες εβδομάδες, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι αποφάσισε να παρέμβει, συγκαλώντας έκτακτη συνάντηση στις Βρυξέλλες και τους επικεφαλής της Κομισιον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Τρισέ και του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ.


Η εκτίμηση είναι ότι χρειάζεται άμεσα σχεδιασμός 2ου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας καθώς η Ιταλία δέχεται ήδη τεράστιες κερδοσκοπικές επιθέσεις στα ομόλογά της, σε βαθμό που αν κλιμακωθούν, η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει.


Από πλευράς του ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να διαλύσει τις ανησυχίες των εταίρων, δείχνοντας τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα με τα οποία θα προχωρήσουν τα μέτρα λιτότητας στη χώρα μας.


Με διαδικασίες-εξπρές θα πρέπει ο «εφαρμοστικός νόμος 2» να περάσει από τη Βουλή έως τις 15 Αυγούστου. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις και στο ωράριο.

 
περισσότερα http://www.protothema.gr/

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ο Αλόνσο νίκησε τις Red Bull

Πρώτος τερμάτισε ο Ισπανός στο Σίλβερστοουν

Σε ένα εντυπωσιακό γκραν πρι η Ferrari πήρε την πρώτη της φετινή νίκη με τον Φερνάντο Αλόνσο να τερματίζει πρώτος.

Ο Ισπανός, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λάθη των «κόκκινων ταύρων» και αναδείχθηκε νικητής στο βρετανικό γκραν πρι. Στο βάθρο τον ακολουθούν οι Φέτελ και Γουέμπερ στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Σκληρές μάχες περιελάμβανε ο σημερινός αγώνας με τον Λιούς Χάμιλτον να ξεχωρίζει αφού ξεκινώντας από τη 10η θέση κατάφερε να τερματίσει 4ος.

Συγκλονιστική μάχη στον τελευταίο γύρο λίγο πριν τον τερματισμό ανάμεσα στον Μάσα και τον Χάμιλτον με τον βρετανό πιλότο της ΜακΛάρεν να υπερασπίζεται τελικά τη θέση του.

Στους τελευταίους γύρους αξιοσημείωτη ήταν και η μάχη ανάμεσα σε Γουέμπερ και Φέτελ για τη δεύτερη θέση.


Αναλυτικά η κατάταξη:

1 5 Fernando Alonso Ferrari 52 Winner
2 1 Sebastian Vettel RBR-Renault 52 +16.5 secs
3 2 Mark Webber RBR-Renault 52 +16.9 secs
4 3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 52 +28.9 secs
5 6 Felipe Massa Ferrari 52 +29.0 secs
6 8 Nico Rosberg Mercedes 52 +60.6 secs
7 17 Sergio Perez Sauber-Ferrari 52 +65.5 secs
8 9 Nick Heidfeld Renault 52 +75.5 secs
9 7 Michael Schumacher Mercedes 52 +77.9 secs
10 19 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 52 +79.1 secs
11 14 Adrian Sutil Force India-Mercedes 52 +79.7 secs
12 10 Vitaly Petrov Renault 52 +80.6 secs
13 11 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 51 +1 Lap
14 12 Pastor Maldonado Williams-Cosworth 51 +1 Lap
15 15 Paul di Resta Force India-Mercedes 51 +1 Lap 6
16 24 Timo Glock Virgin-Cosworth 50 +2 Laps
17 25 Jerome d'Ambrosio Virgin-Cosworth 50 +2 Laps
18 23 Vitantonio Liuzzi HRT-Cosworth 50 +2 Laps
19 22 Daniel Ricciardo HRT-Cosworth 49 +3 Laps
Ret 4 Jenson Button McLaren-Mercedes 39 +13 Laps
Ret 18 Sebastien Buemi STR-Ferrari 25 +27 Laps
Ret 16 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari +29 Laps
Ret 21 Jarno Trulli Lotus-Renault +42 Laps
Ret 20 Heikki Kovalainen Lotus-Renault +50 Laps

περισσότερα http://www.newsbeast.gr/

“Ντύνει” στα... ερυθρόλευκα τον Γιέστε

Ο Ερβέστο Βαλβέρδε έχει ανάψει το “πράσινο φως” στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του 32χρονου Ισπανού μέσου. Σε νέα τοποθέτηση του σε ΜΜΕ της Κολομβίας, ο Κάρλος Σάντσες εξέφρασε την επιθυμία του να μετακομίσει στους Πειραιώτες.

Ο Φρανσίσκο Γέστε, ο οποίος έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον προπονητή του Ολυμπιακού έμεινε ελεύθερος από την Αλ Βασλ, προορίζεται για την μεσαία γραμμή αφού η υπόθεση του Κάρλος Σάντσες έχει μεγάλη... καθυστέρηση.
Ανασταλτικό παράγοντα για την απόκτηση του 32χρονου μέσου αποτελεί το κακό πέρασμά του από το Ντουμπάι, αλλά και το γεγονός ότι στις θέσεις που αγωνίζεται -αριστερά και πίσω από τον επιθετικό- υπάρχουν οι Ριέρα και Φουστέρ.Ωστόσο, αποτελεί μια πολύ καλή λύση για τη μεσαία γραμμή.
Την ίδια ώρα δημοσιεύματα από την Ισπανία τονίζουν πως ο Γέστε βρίσκεται προ των πυλών του Ολυμπιακού έχοντας συμφωνήσει μετά την ελευθέρας που πήρε από την Αλ Ουάσλ με τους πρωταθλητές Ελλάδας.
Όσον αφορά τον Κάρλος Σάντσες, με νέα τοποθέτηση του σε ΜΜΕ της Κολομβίας, εκφράζει την επιθυμία του να μετακομίσει στο Λιμάνι και να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό.
Θέλω να πάω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο όμως. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια προφορά και αυτός είναι που θα πει την τελευταία λέξη. Είμαι στα 25 μου χρόνια… Έχω περάσει τέσσερα χρόνια στην Βαλενσιέν και του χρόνου θέλω να αλλάξω πρωτάθλημα για να αγωνιστών στο Europa League ή στο Champions League”, ήταν τα λόγια του Κάρλος Σάντσες.
http://www.newsit.gr/

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Αποσύρεται ο Γιάο!

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε μόλις σε πέντε ματς λόγω τραυματισμών

Οι πολλοί τραυματισμοί που ταλαιπώρησαν το Γιάο Μινγκ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, φαίνεται πως βάζουν πρόωρο τέλος στην παρουσία του στα παρκέ. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα ο Κινέζος… γίγαντας αποφάσισε να αποσυρθεί, έχοντας ήδη ενημερώσει τη λίγκα.

Ο 31 ετών σέντερ, που αποτελεί ήρωα για τη χώρα του, μπήκε στον μαγικό κόσμο του NBA το 2002, όταν επελέγη στο νούμερο 1 του ντραφτ από τους Ρόκετς. Στην καριέρα του είχε μέσο όρο 19 πόντους και 9,2 ριμπάουντ. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε μόλις σε πέντε ματς, ενώ την περίοδο 2009-2010 έμεινε εκτός παρκέ.

Πηγή: sportfm.gr

http://www.newsbeast.gr/

Συναγερμός για τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού

Αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιές

Σε επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής σε όλη τη χώρα, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετά σημεία της χώρας εν όψει του επερχόμενου καύσωνα το Σαββατοκύριακο.

Όπως δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» περιοχές στις οποίες θεωρείται πιο πιθανό να ξεσπάσει φωτιά είναι η Κρήτη, η Μυτιλήνη, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Εύβοια, τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού , η Φθιώτιδα, η Ηλεία, η Περιφέρεια Αττικής και η Αργολίδα.

Παρ’ όλα αυτά, ανάσα δροσιάς αναμένεται να πάρουμε σιγά σιγά τις επόμενες μέρες, καθώς μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα αρχίσει να σημειώνεται ήδη από την Τρίτη, η οποία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, χωρίς όμως να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές του υδραργύρου.


http://www.newsbeast.gr/

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό του ΗΣΑΠ

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα, από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από τον Πειραιά έως την Ομόνοια, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά στις 21:23 και από την Ομόνοια για τον Πειραιά στις 21:45.


Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το ανωτέρω τμήμα θα γίνεται με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ. 

http://www.zougla.gr/

 

Πως να προφυλλάξετε την κατοικία σας από τις δασικές πυρκαγιές

Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η προστασία και η διατήρησή του είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου.

Οι πυρκαγιές των δασών είναι ένα πανάρχαιο φαινόμενο. Εμφανίζεται, όμως, με καταστροφική συχνότητα και ένταση τα τελευταία 30 χρόνια. Στη χώρα μας, οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε συνδυασμό με το έντονο ανάγλυφό της, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους.

Αν λάβουμε υπόψη μάλιστα, ότι οι περιβαλλοντικές συνθήκες προβλέπονται για τις επόμενες δεκαετίες ακόμα δυσμενέστερες (αύξηση θερμοκρασίας, ξηρασίας και βλάστησης), τότε το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας, αναμένεται να γίνει εντονότερο.
Κατοικίες εντός δασικών εκτάσεων
Τρεις είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που ενισχύουν την προστασία των κατοικιών που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις: η ποιότητα των κατασκευών, η δυνατότητα πρόσβασης και η επάρκεια νερού. Κατασκευές: Οι κατοικίες που ανεγείρονται στις πλαγιές λόφων και βουνών, ιδιαίτερα σε απότομα εδάφη με υψηλή και εύφλεκτη βλάστηση είναι επικίνδυνες για τους ενοίκους τους, εφόσον δεν έχουν ληφθεί πρώτα επαρκή μέτρα προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές.
Πρόσβαση: Κατά τη σχεδίαση των δρόμων, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις για την πυρασφάλεια της περιοχής. Η ασφαλής πρόσβαση προϋποθέτει δρόμους και οδικά δίκτυα χωρίς αδιέξοδα, ικανού πλάτους, έτσι ώστε, να επιτρέπουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων σε διπλή κατεύθυνση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά και την ασφαλή εκκένωση από τους κατοίκους. Θα πρέπει επίσης, να αφαιρούνται τα κλαδιά που εφάπτονται σε καλώδια υψηλής τάσης, ενώ επιβάλλεται οι δρόμοι να είναι αποψιλωμένοι από τους θάμνους και τα ξηρά χόρτα.
Παροχή νερού: Κάθε κατοικία που βρίσκεται μέσα στο δάσος θα πρέπει να διαθέτει επαρκή ποσότητα νερού και εγκαταστάσεις για την εκτόξευση του, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα νερού, τόσο αυξάνεται η αποτελεσματικότητα του συστήματος καταστολής. Και αυτό γιατί, οι πυροσβέστες χρειάζονται τεράστιες ποσότητες νερού, όταν μια πυρκαγιά πάρει διαστάσεις. Μια πισίνα, μία τεχνητή λίμνη ή μία δεξαμενή, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια, εάν εξαντληθούν τα αποθέματα νερού των πυροσβεστικών αντλιών.
Επιλογή «σωστής» τοποθεσίας
Πριν ακόμα προχωρήσετε στην αγορά γης για την ανέγερση κατοικίας, συμβουλευτείτε τις τοπικές αρχές για τα μέτρα πυρασφάλειας που διαθέτει η περιοχή, για την οποία ενδιαφέρεστε.

Έχετε υπόψη σας ότι το σπίτι σας θα πρέπει να βρίσκεται, κατά το δυνατό, στο επίπεδο τμήμα του οικοπέδου, το οποίο είναι πάντα ασφαλέστερο σε σχέση με κάποιο επικλινές μέρος του.
Ελέγξτε: αν στην περιοχή σας έχουν τοποθετηθεί πινακίδες με ονόματα οδών και αριθμούς σπιτιών, που διακρίνονται εύκολα από το δρόμο, για να μπορούν οι πυροσβέστες να εντοπίσουν τη κατοικία σας.

Διαμόρφωση και διατήρηση των εξωτερικών χώρων
Δημιουργείστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι σας, ώστε να μειωθεί η ποσότητα της καύσιμης ύλης που το περιβάλλει. Στις περισσότερες περιοχές, η αντιπυρική ζώνη μπορεί να εκτείνεται σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το σπίτι. Όταν, όμως, το έδαφος είναι επικλινές, ανάλογα με τη κλίση που έχει, θα πρέπει να αυξάνεται και το πλάτος της αντιπυρικής ζώνης.

Οι σωροί με τα καυσόξυλα πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση ασφαλείας από το σπίτι και γενικά μακριά από ο,τιδήποτε εύφλεκτο, διότι οι καύτρες από ενδεχόμενη πυρκαγιά στην παρακείμενη δασική έκταση μπορεί να προκαλέσουν ανάφλεξη των ξύλων και ως επακόλουθο τη μετάδοση της φωτιάς σε ολόκληρο το σπίτι.
Η κατοικία σας πρέπει να διαθέτει πολλές εξόδους κινδύνου, σε όλα τα επίπεδα, για να μπορέσετε να διαφύγετε σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σχεδιασμός σε περίπτωση κινδύνου
  • Καθορίστε ένα σημείο συνάντησης με τα μέλη της οικογένειάς σας
  • Σχεδιάστε τον τρόπο διαφυγής σας σε περίπτωση κινδύνου
  • Πραγματοποιείστε δοκιμαστικές ασκήσεις εκκένωσης της κατοικίας σας
  • Συντάξτε μία κατάσταση με τα αντικείμενα που θα πάρετε μαζί σας σε
    περίπτωση εκκένωσης της κατοικίας σας.
Σε περίπτωση πυρκαγιάς
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ 199
  • Αν παρατηρήσετε ύποπτους καπνούς ή φλόγες, καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199.
  • Θα πρέπει να δώσετε συγκεκριμένες πληροφορίες για το ακριβές σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έτσι ώστε οι πυροσβέστες να την εντοπίσουν έγκαιρα.
  • Να αναφέρετε, επίσης, τρόπους πρόσβασης των πυροσβεστικών
    οχημάτων και κάθε άλλη πληροφορία που θα σας ζητηθεί.
  • Προσπαθήστε παράλληλα, να σβήσετε τη φωτιά χρησιμοποιώντας νερό, χώμα, άμμο, ένα κομμάτι κλαδί ή φορητούς πυροσβεστήρες.
http://www.zougla.gr/

Μίνι καύσωνας από αύριο

Ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου
 
Μίνι καύσωνας έρχεται από αύριο στη χώρα μας. Ο υδράργυρος, κυρίως στα δυτικά, αναμένεται να φτάσει έως και τους 39 βαθμούς, ίσως και τους 40 σε κάποιες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει αίθριο καιρό, με βοριάδες στο Αιγαίο 6 έως 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά τους 37 βαθμούς.

Την Κυριακή ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει περισσότερο, αγγίζοντας ίσως και τους 40 σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας.


http://www.newsbeast.gr/

Ομπράντοβιτς: Πρέπει να κάνουμε όλοι θυσίες

Αισιόδοξος πως η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Σέρβος προπονητής που μίλησε για την πρόκληση του ΝΒΑ και το ενδεχόμενο της ευρωπαϊκής λίγκας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ομπράντοβιτς στο ισπανικό περιοδικό «Periodico de Catalunya”:

- Έχετε γίνει θρύλος μετά τα οκτώ ευρωπαϊκά τρόπαια που έχετε κατακτήσει με Παναθηναϊκό, Παρτιζάν, Μπανταλόνα και Ρεάλ.

«Ό,τι έχω πετύχει οφείλεται σε πολλούς ανθρώπους, στους ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού, που μου έχουν δώσει τη δυνατότητα να είμαι προπονητής σε αυτό το επίπεδο. Χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατο να τα καταφέρω. Και φυσικά οφείλεται στους παίκτες μου. Αυτοί είναι που έχουν κάνει τα πάντα δυνατά. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους τους, όχι μόνο σε μένα».
- Ποιο είναι το μυστικό της νίκης;

«Δεν υπάρχουν μυστικά. Πρέπει να παλεύεις συνέχεια και να προσπαθείς να βελτιώνεσαι σε όλους τους τομείς. Είναι ο μοναδικός τρόπος. Και φυσικά να σου αρέσει η δουλειά σου. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, όλοι οι συνεργάτες σου να έχουν την ίδια φιλοσοφία για τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους. Οφείλω στους παίκτες μου ό,τι έχω καταφέρει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Χωρίς εκείνους, θα ήταν πολύ δύσκολο».
- Και πού βρίσκεται κίνητρο μετά από 20 χρόνια στην κορυφή;

«Μου αρέσει η δουλειά μου. Απολαμβάνω τη δουλειά και την προπόνηση με τους παίκτες μου».
- Δεν θα θέλατε να γνωρίσετε νέες προκλήσεις και να γίνετε προπονητής στο ΝΒΑ;

«Είμαι πολύ χαρούμενος στην Ευρώπη. Έχω δουλέψει στη Σερβία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους φίλους που έχω κάνει σε αυτά τα 20 χρόνια σαν προπονητής. Έχω μία ευτυχισμένη ζωή και αυτό είναι το παν για μένα».
- Πάντα λέγατε πως είστε ευχαριστημένος στην Ελλάδα και δεν θέλετε κάτι περισσότερο. Όλα όμως άλλαξαν με την κρίση και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ θέλουν να την πουλήσουν. Πώς είναι η κατάσταση;

«Έχουν ακόμη αυτή την πρόθεση, αλλά είναι δύσκολο και αποφάσισαν να παραμείνουν για την προσεχή χρονιά. Υπάρχουν δέκα παίκτες με συμβόλαιο, ενώ συμβόλαιο έχω κι εγώ. Δεν είναι μία εύκολη κατάσταση. Όμως θα βρούμε τη λύση. Όλα αυτά οφείλονται στην κρίση που επηρεάζει τους πάντες. Η μόνη λύση για να βγούμε από αυτή την κατάσταση είναι να βοηθήσουμε όλοι, να κάνουμε θυσίες και να παραχωρήσεις. Παραμένω αισιόδοξος».
- Θεωρείτε απαραίτητο να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα στο μπάσκετ, όπως και στην κοινωνία γενικότερα;
«Δεν ξέρω. Μάλλον εξαρτάται από την ποιότητα της διοργάνωσης. Η κρίση πάντως επηρεάζει τους πάντες, άλλους περισσότερο κι άλλους λιγότερο».
 
- Πριν μερικές μέρες, ο Τζόρντι Μπερτομέου έριξε την ιδέα για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής λίγκας. Πώς το βλέπετε αυτό;

«Συμφωνώ. Είναι κάτι που υποστηρίζω εδώ και 10 χρόνια. Χρειαζόμαστε περισσότερα ματς επιπέδου Ευρωλίγκας. Η διοργάνωση εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα κάθε χρόνο και πρέπει να είναι δυνατή. Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα κάποια ομάδα θα πάει στο ΝΒΑ και τότε αυτό θα είναι καταστροφή για το μπάσκετ στην Ευρώπη. Πρέπει να βρούμε γρήγορα μία λύση».
 
http://www.newsit.gr/

Haute Couture Autumn/Winter 2011-2012! Μόλις τελείωσε η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι...

Μία βδομάδα που αναμφίβολα έχει αέρα αριστοκρατικό, πολύ μόδα, σπουδαίες προσωπικότητες από όλoν τον κόσμο, άγχος για το πώς θα προλάβεις να πας και στα 8 shows της ημέρας...

Με την παρουσίαση κοσμημάτων haute couture από τους οίκους Chanel, Boucheron, Chaumet, Dior, Van Cleef & Arpels που έγιναν στις boutique των οίκων στη Place Vendome, συνοδευόμενες από άφθονη σαμπάνια και καναπεδάκια και με την παρουσίαση της συλλογής της Azzedine Alaia ολοκληρώθηκε χθές, επίσημα, η εβδομάδα (4 ημέρες διαρκεί) υψηλής ραπτικής στο Παρίσι.
Μία βδομάδα που αναμφίβολα έχει αέρα αριστοκρατικό, πολύ μόδα, σπουδαίες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, άγχος για το πώς θα προλάβεις να πας και στα 8 shows της ημέρας (φροντίζοντας να αλλάξεις ρούχα για το καθένα) και ξέφρενα after party που σου δίνουν το δικαίωμα στο όνειρο, στο όνειρο της τέχνης της haute couture μόδας.

Η haute couture σε αντίθεση με τις συλλογές ready-to-wear απευθύνεται στους λίγους. Σε αυτούς που πιστεύουν πως η μόδα είναι μοναδικά κομμάτια τέχνης άξια θαυμασμού και σε αυτούς με ογκώδη οικονομική ευχέρεια που τους επιτρέπεται να τα αποκτήσουν. Για την ιστορία, όλες οι πελάτισσες αυτών των κομματιών μετά την ολοκλήρωση του κάθε show έχουν κλεισμένο ραντεβού στο atelier του εκάστοτε σχεδιαστή ώστε να προβάρει η καθεμία το ρούχο της αρεσκείας της και να το διαμορφώσει ανάλογα με τις ανάγκες του σωματότυπού της.

Το τετραήμερο τέχνης, όπως θα το χαρακτήριζα, ξεκίνησε τη Δευτέρα με 8 shows. Δύο από αυτά του Christian Dior και του Giambattista Valli. 


http://www.newsit.gr/

Αίσιο τέλος με τον ανεμοπτεριστή στη Γκιώνα

Επιτυχής η επιχείρηση διάσωσής του

Μετά από δύο ώρες, εντοπίστηκε τραυματισμένος ο ανεμοπτεριστής που έπεσε το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στην νοτιοανατολική πλαγιά της Γκιώνας, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η οποία με τρία οχήματα και επτά άνδρες. Η ΕΜΑΚ Λαμίας και το ΕΚΑΒ ανέλαβαν τη διακομιδή του 45χρονου άνδρα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άμφισσας.


http://www.newsbeast.gr/

Δεύτερη διάρρηξη με τον ίδιο τρόπο στο ίδιο κοσμηματοπωλείο!

Περιστατικό-καρμπόν στο Νέο Φάληρο

Την ίδια εικόνα που είχε αντικρίσει πριν από περίπου δύο εβδομάδες είδε και πάλι σήμερα ο ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στο Νέο Φάληρο: Διαρρήκτες έδεσαν τα ρολά του καταστήματος σε φορτηγάκι και τα τράβηξαν, αρπάζοντας από το κοσμηματοπωλείο τα κοσμήματα που... είχαν απομείνει από την προηγούμενη ληστεία, που είχε γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες ήταν τρεις και η διάρρηξη «στήθηκε» περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα.


http://www.newsbeast.gr/

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Απολαυστικές καλαθιές (ή όχι;)

Από μια  αφίσα  αλλά και την προφορική ενημέρωση που είχαμε από μπασκετόφιλους …φίλους, μάθαμε ότι επιτέλους το Unibasket τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (υπό την αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου & Ταύρου), έλαβε τέλος.
Η θέση μας για το  «φοιτητικό» τουρνουά καλαθοσφαίρισης ) είναι γνωστή.

Σήμερα θέλουμε να θέσουμε μια σειρά ερωτημάτων προς τους αρμόδιους του Δήμου και του Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης του Δήμου (ΟΝΑ):
1) Στη βάση ποιας επίσημης συμφωνίας ο Δήμος Μοσχάτου & Ταύρου έθεσε υπό την αιγίδα του το τουρνουά N’ JOY – Unibasket;
2) Με ποιο συμφωνητικό παραχωρήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου;
3) Είτε υπήρξε γραπτή, είτε προφορική συμφωνία, με ποιους ακριβώς συμφώνησε ο Δήμος Μοσχατου – Ταύρου; Ποιοι είναι με άλλα λόγια οι διοργανωτές του Unibasket;
4) Ποιά ήταν η χρηματική επιβάρυνση του Κλειστου Γυμναστηρίου εξαιτίας του τουρνουά (φωτισμός, ύδρευση, τυχόν φθορές);
5) Πόσο επηρεάστηκε το πρόγραμμα άθλησης των τοπικών σωματείων εξαιτίας των αγώνων του τουρνουά;

6) Τι κέρδισε – υλικά ή ηθικά – ο Δήμος, οι κάτοικοι και η αθλούμενη νεολαία του Μοσχάτου και του Ταύρου από αυτό το Τουρνουά;

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν...
Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να είχαμε την επίσημη αποτίμηση του γεγονότος από την κ. Καραβία ή όποιον υπεύθυνο από τον Δήμο.

περισσότερα με καθε λεπτομέρεια μπορείτε να διαβάσετε στο
http://mosxatoupolis.blogspot.com/

Βιντεοκλήσεις θα προσφέρει το Facebook σε συνεργασία με τη Skype

Σαν Φρανσίσκο
Τη δυνατότητα να συνομιλούν για μέσω βίντεο ετοιμάζεται να προσφέρει στους χρήστες του το Facebook, ανακοινώνοντας συνεργασία με την Skype.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον ιδρυτή του Facebook, τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Οι κλήσεις θα είναι προσωπικές, δηλαδή από τον ένα χρήστη στον άλλο, ενώ στο μέλλον θα διατεθούν και άλλες δυνατότητες του Skype.

Ο Ζάκερμπεργκ σημείωσε ότι οι χρήστες του Facebook έχουν φτάσει τα 750 εκατομμύρια και επισήμανε ότι δεν είναι ο αριθμός των ενεργών χρηστών που είναι ενδεικτικός της επιτυχίας του αλλά το υλικό που μοιράζονται μεταξύ τους, όπως οι φωτογραφίες.

Η συνεργασία Facebook-Skype θεωρείται μία πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της Google να στήσει το δικό της κοινωνικό δίκτυο, το Google+, το οποίο επίσης προσφέρει, μεταξύ πολλών άλλων, τη δυνατότητα συνομιλίας μέσω βίντεο.

Η Skype πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη Microsoft (η συγχώνευση δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις Αρχές), η οποία με τη σειρά της έχει μερίδιο στο Facebook.
Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/

Η Α. Γκερέκου παρουσίασε το Corfu Art Festival

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τους σκοπούς και το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας», δόθηκε σήμερα στην Κέρκυρα από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα διοργάνωσης του Φεστιβάλ «Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού», Άντζελα Γκερέκου.

Το νεότευκτο Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος, από αύριο Παρασκευή έως τις 11 Ιουλίου, το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας», παρουσιάζοντας τρεις μουσικές συναυλίες κλασσικής μουσικής και μία θεατρική παράσταση...


Διαβάστε περισσότερα
εδώ 

http://www.protothema.gr/

 

Βεστερβέλε: Η Γερμανία αναγνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες της Ελλάδας

Η Ελλάδα κέρδισε σήμερα τον έπαινο του Βερολίνου για την προσπάθεια της στην περιστολή των κρατικών δαπανών της και τη χαλιναγώγηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της, μετά την ενημέρωση που έκανε για τα θέματα αυτά ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης που επισκέπτεται τη χώρα.

"Η Γερμανία αναγνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Ελλάδα", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε μετά τη συνάντηση του με τον Λαμπρινίδη στο Βερολίνο.


Ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε ότι η Αθήνα εκτιμά την "αλληλεγγύη" της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι ούτε ένα ευρώ που επενδύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα του δεν θα πάει χαμένο. Είπε επίσης στο Βερολίνο ότι "η ευθύνη και η αλληλεγγύη" αποκαθιστούν "τις χαμένες αξίες της ΕΕ".


Αναφερόμενος στην αυξανόμενη οργή της ΕΕ για τους οίκους αξιολόγησης οι οποίοι αυτή την εβδομάδα προκάλεσαν σάλο στη Λισσαβόνα με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας, ο Βεστερβέλε δήλωσε ότι υπάρχει "ανάγκη για θεσμική μεταρρύθμιση", και ζήτησε να δημιουργηθούν οίκοι αξιολόγησης που θα εδρεύουν στην Ευρώπη.


"Αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει να είναι ένας στόχος για τον οποίο πρέπει όλοι να δουλέψουμε σκληρά", δήλωσε στους δημοσιογράφους με τον Λαμπρινίδη στο πλευρό του. Τόνισε τέλος ότι οι υφιστάμενοι οίκοι αξιολόγησης έχουν πάρα πολλές συγκρούσεις συμφερόντων.


Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ 
http://www.protothema.gr/
 

Νέα ισοπαλία για την Αργεντινή

Απογοητευτική ήταν για άλλη μια φορά η Αργεντινή, μένοντας καθαρά από τύχη στο 0-0 με την καλύτερη Κολομβία. Ασύνδετη, χωρίς ρυθμό και με ελάχιστη πρωτοβουλία των κινήσεων δεν κατάφερε σε κανένα σχεδόν σημείο του παιχνιδιού να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί της αναμέτρησης. Αντίθετα η Κολομβία κατάφερε να εξουδετερώσει τα μεγάλα αστέρια της Αργεντινής και παίζοντας δυνατό ποδόσφαιρο έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Κολομβία ήρθε στο 20’ με τον Ράμος, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία σχεδόν από το ένα μέτρο απόσταση. Ακολουθεί νέα απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο 27’ για την Κολομβία με τον Μορένο, ο οποίος μπροστά σε κενή εστία σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να απαντήσει στο 34’ η Αργεντινή με τον Λαβέτσι να εκμεταλλεύεται μαγική κάθετη μεταβίβαση από τον Μέσι αλλά τον Μαρτίνες να διώχνει εντυπωσιακά.
Στο 65’ η Κολομβία έχει νέα ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με το δυνατό διαγώνιο σουτ του Αρμέρο όμως να καταλήγει λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φαλκάο (67’) δεν μπορεί να νικήσει τον Ρομέρο ο οποίος αποσοβεί έναν ακόμα κίνδυνο για την ομάδα του. Στο 81’ αρχίζουν οι πρώτες αποδοκιμασίες στην εξέδρα ύστερα από κάκιστη εκτέλεση φάουλ του Μέσι από καλή θέση.
Αργεντινή (Σέρχιο Μπαουτίστα): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Μπουρντίσο, Γκ. Μιλίτο, Ζανέτι, Μπανέγκα (73' Ιγκουαΐν), Μασεράνο, Καμπιάσο (61' Γκάγκο), Λαβέτσι (61' Αγουέρο), Μέσι, Τέβες.
Κολομβία (Ερνάν Γκόμες): Λ. Μαρτίνες, Καμίλο, Περέα, Γιέπες, Αρμέρο, Σάντσες, Μορένο, Αγκιλάρ, Γκουαρίν, A. Ράμος, Φαλκάο. 

http://www.zougla.gr/