Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Απολαυστικές καλαθιές (ή όχι;)

Από μια  αφίσα  αλλά και την προφορική ενημέρωση που είχαμε από μπασκετόφιλους …φίλους, μάθαμε ότι επιτέλους το Unibasket τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (υπό την αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου & Ταύρου), έλαβε τέλος.
Η θέση μας για το  «φοιτητικό» τουρνουά καλαθοσφαίρισης ) είναι γνωστή.

Σήμερα θέλουμε να θέσουμε μια σειρά ερωτημάτων προς τους αρμόδιους του Δήμου και του Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης του Δήμου (ΟΝΑ):
1) Στη βάση ποιας επίσημης συμφωνίας ο Δήμος Μοσχάτου & Ταύρου έθεσε υπό την αιγίδα του το τουρνουά N’ JOY – Unibasket;
2) Με ποιο συμφωνητικό παραχωρήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου;
3) Είτε υπήρξε γραπτή, είτε προφορική συμφωνία, με ποιους ακριβώς συμφώνησε ο Δήμος Μοσχατου – Ταύρου; Ποιοι είναι με άλλα λόγια οι διοργανωτές του Unibasket;
4) Ποιά ήταν η χρηματική επιβάρυνση του Κλειστου Γυμναστηρίου εξαιτίας του τουρνουά (φωτισμός, ύδρευση, τυχόν φθορές);
5) Πόσο επηρεάστηκε το πρόγραμμα άθλησης των τοπικών σωματείων εξαιτίας των αγώνων του τουρνουά;

6) Τι κέρδισε – υλικά ή ηθικά – ο Δήμος, οι κάτοικοι και η αθλούμενη νεολαία του Μοσχάτου και του Ταύρου από αυτό το Τουρνουά;

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν...
Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να είχαμε την επίσημη αποτίμηση του γεγονότος από την κ. Καραβία ή όποιον υπεύθυνο από τον Δήμο.

περισσότερα με καθε λεπτομέρεια μπορείτε να διαβάσετε στο
http://mosxatoupolis.blogspot.com/

Βιντεοκλήσεις θα προσφέρει το Facebook σε συνεργασία με τη Skype

Σαν Φρανσίσκο
Τη δυνατότητα να συνομιλούν για μέσω βίντεο ετοιμάζεται να προσφέρει στους χρήστες του το Facebook, ανακοινώνοντας συνεργασία με την Skype.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον ιδρυτή του Facebook, τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Οι κλήσεις θα είναι προσωπικές, δηλαδή από τον ένα χρήστη στον άλλο, ενώ στο μέλλον θα διατεθούν και άλλες δυνατότητες του Skype.

Ο Ζάκερμπεργκ σημείωσε ότι οι χρήστες του Facebook έχουν φτάσει τα 750 εκατομμύρια και επισήμανε ότι δεν είναι ο αριθμός των ενεργών χρηστών που είναι ενδεικτικός της επιτυχίας του αλλά το υλικό που μοιράζονται μεταξύ τους, όπως οι φωτογραφίες.

Η συνεργασία Facebook-Skype θεωρείται μία πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της Google να στήσει το δικό της κοινωνικό δίκτυο, το Google+, το οποίο επίσης προσφέρει, μεταξύ πολλών άλλων, τη δυνατότητα συνομιλίας μέσω βίντεο.

Η Skype πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη Microsoft (η συγχώνευση δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις Αρχές), η οποία με τη σειρά της έχει μερίδιο στο Facebook.
Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/

Η Α. Γκερέκου παρουσίασε το Corfu Art Festival

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τους σκοπούς και το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας», δόθηκε σήμερα στην Κέρκυρα από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα διοργάνωσης του Φεστιβάλ «Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού», Άντζελα Γκερέκου.

Το νεότευκτο Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος, από αύριο Παρασκευή έως τις 11 Ιουλίου, το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας», παρουσιάζοντας τρεις μουσικές συναυλίες κλασσικής μουσικής και μία θεατρική παράσταση...


Διαβάστε περισσότερα
εδώ 

http://www.protothema.gr/

 

Βεστερβέλε: Η Γερμανία αναγνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες της Ελλάδας

Η Ελλάδα κέρδισε σήμερα τον έπαινο του Βερολίνου για την προσπάθεια της στην περιστολή των κρατικών δαπανών της και τη χαλιναγώγηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της, μετά την ενημέρωση που έκανε για τα θέματα αυτά ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης που επισκέπτεται τη χώρα.

"Η Γερμανία αναγνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Ελλάδα", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε μετά τη συνάντηση του με τον Λαμπρινίδη στο Βερολίνο.


Ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε ότι η Αθήνα εκτιμά την "αλληλεγγύη" της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι ούτε ένα ευρώ που επενδύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα του δεν θα πάει χαμένο. Είπε επίσης στο Βερολίνο ότι "η ευθύνη και η αλληλεγγύη" αποκαθιστούν "τις χαμένες αξίες της ΕΕ".


Αναφερόμενος στην αυξανόμενη οργή της ΕΕ για τους οίκους αξιολόγησης οι οποίοι αυτή την εβδομάδα προκάλεσαν σάλο στη Λισσαβόνα με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας, ο Βεστερβέλε δήλωσε ότι υπάρχει "ανάγκη για θεσμική μεταρρύθμιση", και ζήτησε να δημιουργηθούν οίκοι αξιολόγησης που θα εδρεύουν στην Ευρώπη.


"Αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει να είναι ένας στόχος για τον οποίο πρέπει όλοι να δουλέψουμε σκληρά", δήλωσε στους δημοσιογράφους με τον Λαμπρινίδη στο πλευρό του. Τόνισε τέλος ότι οι υφιστάμενοι οίκοι αξιολόγησης έχουν πάρα πολλές συγκρούσεις συμφερόντων.


Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ 
http://www.protothema.gr/
 

Νέα ισοπαλία για την Αργεντινή

Απογοητευτική ήταν για άλλη μια φορά η Αργεντινή, μένοντας καθαρά από τύχη στο 0-0 με την καλύτερη Κολομβία. Ασύνδετη, χωρίς ρυθμό και με ελάχιστη πρωτοβουλία των κινήσεων δεν κατάφερε σε κανένα σχεδόν σημείο του παιχνιδιού να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί της αναμέτρησης. Αντίθετα η Κολομβία κατάφερε να εξουδετερώσει τα μεγάλα αστέρια της Αργεντινής και παίζοντας δυνατό ποδόσφαιρο έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Κολομβία ήρθε στο 20’ με τον Ράμος, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία σχεδόν από το ένα μέτρο απόσταση. Ακολουθεί νέα απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο 27’ για την Κολομβία με τον Μορένο, ο οποίος μπροστά σε κενή εστία σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να απαντήσει στο 34’ η Αργεντινή με τον Λαβέτσι να εκμεταλλεύεται μαγική κάθετη μεταβίβαση από τον Μέσι αλλά τον Μαρτίνες να διώχνει εντυπωσιακά.
Στο 65’ η Κολομβία έχει νέα ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με το δυνατό διαγώνιο σουτ του Αρμέρο όμως να καταλήγει λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φαλκάο (67’) δεν μπορεί να νικήσει τον Ρομέρο ο οποίος αποσοβεί έναν ακόμα κίνδυνο για την ομάδα του. Στο 81’ αρχίζουν οι πρώτες αποδοκιμασίες στην εξέδρα ύστερα από κάκιστη εκτέλεση φάουλ του Μέσι από καλή θέση.
Αργεντινή (Σέρχιο Μπαουτίστα): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Μπουρντίσο, Γκ. Μιλίτο, Ζανέτι, Μπανέγκα (73' Ιγκουαΐν), Μασεράνο, Καμπιάσο (61' Γκάγκο), Λαβέτσι (61' Αγουέρο), Μέσι, Τέβες.
Κολομβία (Ερνάν Γκόμες): Λ. Μαρτίνες, Καμίλο, Περέα, Γιέπες, Αρμέρο, Σάντσες, Μορένο, Αγκιλάρ, Γκουαρίν, A. Ράμος, Φαλκάο. 

http://www.zougla.gr/