Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Λόφος υψώνει τη σκιά του πάνω στη Σελήνη

Φωτογραφίες από τον κρατήρα Tycho

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τον δορυφόρο, Lunar Reconnaissance Orbiter, που έχουμε στείλει στη Σελήνη και τραβήχτηκαν τον περασμένο μήνα.

Οι επιστήμονες της NASA αναρωτιούνται αν οι σχηματισμοί έχουν προκληθεί από τη σύγκρουση κάποιου μετεωρίτη ή πρόκειται για την εμφάνιση κάποιου προϋπάρχοντος βράχου που ήρθε στην επιφάνεια. Ο λόγος που τα χαρακτηριστικά του Tycho είναι τόσο «απότομα» και τραχέα, είναι γιατί μετρά «μόλις» 110 εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης.

Οι διαστάσεις του κρατήρα είναι εξίσου εντυπωσιακές μιας έχει 83 χιλιόμετρα διάμετρο 


http://www.newsbeast.gr/

Χρ.Παπουτσής: “Απειλούν την γυναίκα και το παιδί μου” - Μέτρα ασφαλείας έξω από το σπίτι του

Επίθεση σε όσους τον απειλούν μετά τα επεισόδια που συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

«Δεν αισθάνομαι κατηγορούμενος, αλλά κατήγορος όλων εκείνων που προκαλούν βία. Έχω πει στο δημόσιο λόγο μου ότι η βία φέρνει βία, από όπου και αν προέρχεται», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι δέχονται επιθέσεις ο ίδιος και η οικογένεια του.

«Δεν πρόκειται να με τρομάξει η ιδεολογική πολιτική τρομοκρατία. Γίνεται από δειλούς και ανέντιμους», πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής και αναρωτήθηκε: «Έχουν σκεφτεί αυτοί που δεν βρίσκουν μια λέξη να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα κατά συναδέλφων μου και υιοθετούν τέτοιες πρακτικές, τι θα γίνει αν απευθυνθούμε και εμείς στους ψηφοφόρους μας;»

«Τους προειδοποιώ. Μακριά από τη γυναίκα και το παιδί μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, ο οποίος προγραμματίζει συγκέντρωση τη Πέμπτη προς το σπίτι του.

 «Ο κ. Κολλάτος, που είναι προέκταση της πλατείας Συντάγματος, όπως ο ίδιος λέει, έχει προγραμματίσει με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, να έρθει στο σπίτι μου, και κανείς δεν αντιδρά. Δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη, ή ο δήμαρχος να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα για το σπίτι μου». 

 Αφορμή για την αντίδραση αυτή του κ Παπουτσή ήταν η παρότρυνση από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν έχει ακουστεί στον τύπο και στα κανάλια, η άποψη του για τα τελευταία γεγονότα της Αθήνας.


περισσότερα http://www.newsit.gr/

Δράμα: Πεζοπόρος έσωσε τη ζωή ενός αλόγου!

 

Βρήκε εγκαταλελειμμένο το ζώο στην ορεινή περιοχή της Καλλιφύτου στη Δράμα και το έσωσε από βέβαιο θάνατο...

Το νεαρό άλογο που βασανίστηκε άγρια από τον ιδιοκτήτη του και λίγο έλειψε να πεθάνει από τη δίψα, την ασιτία και τις πληγές του. Σε αυτή την άθλια κατάσταση και με δεμένα σφιχτά τα δύο μπροστινά του πόδια το εντόπισε ένας φιλόζωος πεζοπόρος.

Το βοήθησε να περπατήσει επί 14 χιλιόμετρα, ώσπου να φτάσουν στο Καλλίφυτο όπου κλήθηκαν εθελοντές της Φιλοζωικής Εταιρείας Δράμας για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Το έλυσαν, του έδωσαν πολλά λίτρα νερό και περιποιήθηκαν πρόχειρα τις πληγές του ώσπου να εξεταστεί από κτηνίατρο.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησαν έρευνα για να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του, ώστε να κινήσουν εναντίον του τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες


http://www.newsit.gr/

Αγώνας ψηλών ιστιοφόρων

Προκάλεσαν τον θαυμασμό όλων όταν κατέφθασαν στο Waterford τις τελευταίες τέσσερις μέρες τα 45 «Tall Ships» να συμπλέουν έξω από τις προβλήτες και κατά μήκος του ποταμού Suir.

Τα μοναδικά σκάφη άφησαν πίσω τους χιλιάδες κόσμου που μαζεύτηκαν στην πόλη για να τα θαυμάσουν και προχώρησαν έξω από το δέλτα του Waterford Estuardy προς το ανατολικό Dunmore, όπου και ξεκίνησε ο αγώνας.

Η αναμενόμενη πορεία τους ήταν να πλεύσουν γύρω από τη δυτική ακτή του Greenonk της Σκωτίας, όμως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν αναγκάστηκαν να στρέψουν τη πλώρη τους προς την Κελτική Θάλασσα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το Σάββατο που μας πέρασε συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 200,000 θεατές, φθάνοντας συνολικά το διήμερο τους 500,000. Εκτός από τη μοναδική θέα των πλοίων, το κοινό ψυχαγώγησαν με τις μουσικές τους οι Bryan Ferry, οι Waterboys και η Sharon Shannon.


http://www.newsbeast.gr/

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Στόχος κουκουλοφόρων έγιναν το βράδυ της Δευτέρας τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο της Αθήνας. Οι άγνωστοι πέταξαν αρκετές βόμβες μολότοφ, προκαλώντας υλικές ζημιές αλλά - ευτυχώς - όχι τραυματισμούς.

Οι δράστες αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις ρίχνοντας "βροχή" μολότοφ. Ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο στο σημείο, τυλίχτηκε στις φλόγες.

Στη συνέχεια οι άγνωστοι χάθηκαν στα στενά των Εξαρχείων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.



http://www.nooz.gr/

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ... Ανοίγει ο δρόμος προς τη θάλασσα

Δημιουργείται πάρκο 760 στρεμμάτων σε μήκος 1.200 μέτρων από το Τάε Κβον Ντο έως το ΣΕΦ. Υπογειοποιείται η Λεωφόρος Ποσειδώνος. Απευθείας "πρόσβαση" στη θάλασσα αποκτούν Μοσχάτο και Καλλιθέα


Τη μελέτη για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου παρουσίασε χθες ο Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου
"Πρόσβαση" στη θάλασσα θα έχουν το 2015 το Μοσχάτο και η Καλλιθέα, καθώς η Αττική θα αποκτήσει το πρώτο παράκτιο πάρκο της.
Η μελέτη για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου, η οποία παρουσιάστηκε χθες από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, περιλαμβάνει υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος, αλλά και δημιουργία πάρκου, πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων, προκυμαίων και θεματικών χώρων αναψυχής και πρασίνου.
Το νέο πάρκο θα εκταθεί σε 760 στρέμματα σε μήκος 1.200 μέτρων, κάτω από την παραλιακή λεωφόρο, και θα ξεκινά από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο για να καταλήγει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. "Στόχος μας δεν είναι να φτιάξουμε έναν ψεύτικο παράδεισο. Οι ψεύτικοι παράδεισοι είναι πληκτικοί. Θέλουμε έναν ζωντανό χώρο που θα έχει μέλλον", τόνισε ο κ. Πιάνο.
Το κόστος των παρεμβάσεων θα φτάσει τα 215 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από το Πράσινο Ταμείο και κονδύλια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Το κόστος των μελετών θα ανέλθει σε 4 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι κύριες παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι:
  • Κατάργηση του σημερινού αυτοκινητοδρόμου της Λεωφόρου Ποσειδώνος και δημιουργία νέου σε νέα θέση προς τη θάλασσα που απέχει περίπου εκατό μέτρα από τη σημερινή του θέση και υπογειοποίησή του ώστε να μην είναι ορατός, διότι περνάει από πάνω του το Πάρκο. Η πρόταση επιλύει τα πλημμυρικά προβλήματα της περιοχής με υδραυλικά έργα και αντιπλημμυρική προστασία, καθώς η Λεωφόρος Ποσειδώνος σ΄αυτό το τμήμα της είναι σήμερα υπερυψωμένη και εντείνει τα προβλήματα πλημμυρών στην Καλλιθέα και στο Μοσχάτο.
  • Αποκάλυψη των εκβολών του Ιλισού, που θα λειτουργούν ως κανάλι υποδοχής των νερών της βροχής.
  • Δημιουργία τεχνητού λόφου, ενώ θα γίνουν και δύο φυσικές πισίνες με θαλασσινό νερό που θα φθάνουν έως τη θάλασσα.
  • Εκτενής φύτευση.
  • Διατήρηση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και κατασκευή νέων μικρών χώρων άθλησης, καφετεριών και εστιατορίων, τα οποία θα "δένουν" με το τοπίο και θα έχουν συνολική επιφάνεια έως 2.500 τετραγωνικά.
"Η Αθήνα, και η Αττική γενικότερα, έχει ένα πολύ μεγάλο προσόν που είναι η θάλασσα μπροστά της. Κι είναι ένα προτέρημα που αυτήν τη στιγμή δεν το αξιοποιούμε και δεν το εκμεταλλευόμαστε για τους πολίτες που ζουν στην περιοχή, διότι έχουμε στην πλάτη μας τη θάλασσα", τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Στο μεταξύ, την απαιτούμενη οικοδομική άδεια για την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου της πρωτεύουσας στον παλιό Ιππόδρομο, στο Δέλτα Φαλήρου, μόλις μία μέρα μετά την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων από τον Ρέντζο Πιάνο, εξέδωσαν χθες οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Πολιτισμού.
Ως φίλτρο ενός φυσικού τοπίου ανάμεσα στην πόλη και τη θάλασσα θα λειτουργήσει το νέο πάρκο, έκτασης 760 στρεμμάτων, μεταξύ ΣΕΦ και Τάε Κβον Ντο. ?Βάσει του master plan καταργείται ο σημερινός αυτοκινητόδρομος της Ποσειδώνος και δημιουργείται νέος σε νέα θέση προς τη θάλασσα, που απέχει περίπου εκατό μέτρα από τη σημερινή του θέση, υπογειοποιείται και δεν είναι ορατός, διότι περνάει από πάνω του το πάρκο.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.ethnos.gr/default.asp?catid=22733

Καλείσθε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 6 Ιουλίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 με τα εξής θέματα:


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                Mοσχάτο   1/7/2011

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου             

Τ.Κ. 183.45

Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                        Προς:  τους Δημοτικούς Συμβούλους
 Fax: 210-9416154                                        Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου                            
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη

16ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ                                                 
 Αριθμ. Πρωτ.: 19028

                                                                      


  1. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 34/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (Απογραφή Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου).
  2. Λήψη απόφασης για επιστροφή χρημάτων αχρεωστήτως καταβληθέντων.
  3. Επικαιροποίηση της 84/2010 απόφασης πρώην Δ.Σ. Ταύρου για επανασύσταση μεμονωμένης πράξης εφαρμογής (Μ.Π.Ε) στο Ο.Τ 234-235 της περιοχής Ελαιώνα.
  4. Ορισμός αναπληρωτή για την είσπραξη επιταγών από το πρόγραμμα πράσινη ζωή στη πόλη του Δήμου Ταύρου.






                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


                                                                                  ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Υψηλό το κόστος Τα αγκάθια της συντήρησης και της διαχείρισης


Δύο αγκάθια τονίζουν οι δήμαρχοι της περιοχής αλλά και οι μελετητές πως πρέπει να αντιμετωπιστούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος το μητροπολιτικό πάρκο που θα δημιουργηθεί σύντομα να αποκτήσει εικόνα εγκατάλειψης - η εμπειρία επιβεβαιώνει μέχρι σήμερα την εξέλιξη αυτή, όπως για παράδειγμα συνέβη με το Πάρκο Τρίτση.
Το πρώτο στοίχημα είναι η κάλυψη του κόστους συντήρησης, που εκτιμάται πως θα κυμαίνεται πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και δεν υπάρχει δυνατότητα κρατικής χρηματοδότησης.
«Το κόστος συντήρησης με τα οικονομικά δεδομένα της Αυτοδιοίκησης είναι απαγορευτικό» ισχυρίζεται ο κ. Ευθυμίου, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να βρούμε και τρόπους αυτοχρηματοδότησης ώστε μέσα από έσοδα από τις χρήσεις του χώρου και χωρίς να παραβιάζονται οι όροι που προβλέπονται από το σχετικό προεδρικό διάταγμα για την περιοχή να αντιμετωπιστεί η συντήρηση».
Το δεύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση του χώρου, για τον οποίο ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση.
«Χρειάζεται ενιαία διαχείριση του παραλιακού μετώπου και ως εκ τούτου ενιαίος φορέας» λέει ο κ. Ασκούνης, υποστηρίζοντας πως τώρα υπάρχει κατάτμηση του χώρου καθώς εμπλέκονται πολλοί φορείς - Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, ΚΕΔ, δήμοι, η περιφέρεια ακόμη και το πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας - και επικρατεί το «διαίρει και βασίλευε».
«Πρέπει να σταματήσει ο καθένας να κάνει το δικό του. Δεν μπορεί να συνεχίζουμε να ερίζουμε μεταξύ μας» λέει ο δήμαρχος Καλλιθέας, ενώ ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου είναι κατηγορηματικός: «Θα πρέπει ο δήμος να έχει αποφασιστικό λόγο και αρμοδιότητες στον φορέα διαχείρισης. Δεν ζητάμε να εκμεταλλευόμαστε εμείς την περιοχή όπως θέλουμε, αλλά χρειάζεται να έχουμε ουσιαστικό ρόλο».
 
http://www.tanea.gr/

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ελπίζει ο Τζόκοβιτς

Πέρασε στον τελικό, αλλά βρίσκει τον Ναδάλ

Στον τελικό του Γουίμπλεντον για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπου θ΄αντιμετωπίσει το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ. Ο Σέρβος τενίστας, νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε 3-1 του Τζο Βίλφριντ Τσόνγκα (Νο 19) μέσα σε 3 ώρες και 7 λεπτά.

Ο 24χρονος Σέρβος πήρε δύσκολα το πρώτο σετ με 7-6 (7-7) και εύκολα το δεύτερο με 6-2, ενώ στο τρίτο έχασε δύο ματς πόιντ και είδε τον 26χρονο αντίπαλό του να το κατακτά με 7-6 (11-9). Στο τέταρτο, ωστόσο, έδειξε την ανωτερότητά του παίρνοντάς το με 3-1 και ξάπλωσε στο χόρτο πανηγυρίζοντας τη νίκη του.


http://www.newsbeast.gr/

Σπίτι από... τραπουλόχαρτα

ΔΕΙΤΕ: Για την ακρίβεια ουρανοξύστες από τράπουλα

Ο Brian Berg θεωρείται ως ο καλύτερος δημιουργός κατασκευών από φύλλα τράπουλας.

Η πρώτη φορά που έπιασε τράπουλα στα χέρια του ήταν στην ηλικία των 7 χρονών και έκτοτε μέχρι και σήμερα στην ηλικία των 37 χρονών ασχολείται με την τελειοποίηση των τεχνικών του και την κατασκευή ολοένα και μεγαλύτερων και πολυπλοκότερων κατασκευών.

Έχει κατακτήσει και καταρρίψει ο ίδιος το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness δεκάδες φορές. Κατά την διάρκεια της κατασκευής κάποιου έργου κανένα φύλο δεν τοποθετείται τυχαία, αλλά έχει πάντα ετοιμάσει ένα προσχέδιο για το που ακριβώς και σε ποια γωνία πρέπει να τοποθετήσει το κάθε τραπουλόχαρτο. Πέραν της μεγάλης εμπειρίας που έχει αποκτήσει με το πέρασμα του χρόνου, σημαντικό ρόλο στην γερή κατασκευή των «οικοδομημάτων» του διαδραματίζουν και οι σπουδές του πάνω στην αρχιτεκτονική στη αντίστοιχη σχολή του Harvard.

Τα έργα του είναι «μικρογραφίες» από πολλά γνωστά μνημεία από όλον τον κόσμο, καθώς και από τον κόσμο των παραμυθιών όπως το κάστρο της Σταχτοπούτας. Το μεγαλύτερο, μέχρι τώρα έργο του, είναι το ξενοδοχείο Macau Resort της Βενετίας, για το οποίο χρειάστηκε 4000 τράπουλες ή 219.000 τραπουλόχαρτα. Σημαντική σημείωση είναι ότι δεν χρησιμοποιεί τίποτα άλλο παρά μόνο τα φύλλα της τράπουλας, δηλαδή δεν υπάρχει κάποια κόλλα ή κάποιο άλλο είδος στήριξης.

Και αναρωτιέστε αν φοβάται μήπως φυσήξει κάποιο αεράκι και καταστραφούν οι δημιουργίες του, δεν ανησυχεί καθόλου. Όπως δηλώνει και ο ίδιος ότι ανεβαίνει κάποια στιγμή θα πέσει. Για αυτό μάλιστα ο ίδιος τα «καταστρέφει» χρησιμοποιώντας φυσητήρα φύλλων, γιατί με αυτόν μπορείς να εστιάσεις το που και με το πόση ένταση θα φυσήξεις.









http://www.newsbeast.gr/

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 9 ΜΜ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ .
 

ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ

 

http://www.facebook.com/group.php?gid=336953045993

 

Σοκ στη Δράμα από τη δολοφονία παίχτη του μπάσκετ

Νεκρός από σφαίρα στο στήθος ο Λιούμπο Γιοβάνοβιτς

Σοκ έχει προκαλέσει στις τάξεις του ΚΑΟ Δράμας η είδηση του θανάτου του Λιούμπο Γιοβάνοβιτς.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ έχασε τη ζωή του χθες τη νύχτα στην πατρίδα του, στο Sports cafe «Λούτρι» της πόλης Τσέτινιε, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας.

Ο Γιοβάνοβιτς ήταν στην καφετέρια μαζί με άλλους συμπαίκτες του από τη δεύτερη ομάδα της Εθνικής Μαυροβουνίου και παρακολουθούσαν από την τηλεόραση έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Αρχικά οι παίκτες καθόντουσαν έξω, όταν έπιασε βροχή και υποχρεώθηκαν να μπουν μέσα για να συνεχίσουν την παρακολούθηση του ματς.

Κατά τις 10 και μισή ένας ληστής οπλισμένος, με καλυμμένο το πρόσωπό του, εισέβαλε στην καφετέρια ζητώντας χρήματα. Το όπλο εκπυρσοκρότησε και μία σφαίρα βρήκε τον 24χρονο μπασκετμπολίστα στο στήθος.

Ο Λιούμπο Γιοβάνοβιτς υπέκυψε στα τραύματά του πριν προλάβει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο ληστής τράπηκε σε φυγή και καταζητείται από την τοπική αστυνομία.

Η δεύτερη ομάδα της Εθνικής Μαυροβουνίου βρισκόταν στην πόλη Τσέτινιε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της και η αποστολή ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την Κίνα προκειμένου να λάβει μέρος σε τουρνουά μπάσκετ.

Συντετριμμένος είναι ο τεχνικός του ΚΑΟ Δράμας, Φώτης Τακιανός για τον θάνατο του παίκτη του, πρωταγωνιστή της επανόδου της ομάδας της Δράμας στην Α1 φέτος.


http://www.newsbeast.gr/

Στις «9» του Στάβανγκερ οι Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη

Στην πρώτη «9αδα» του γκραν σλαμ μπιτς βόλεϊ που φιλοξενείται στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας προκρίθηκαν οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη.
Το ελληνικό δίδυμο επικράτησε με 2-0 σετ (21-14, 21-14 των Μπάουντεν/Πάλμερ (Αυστραλία) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσουν το απόγευμα το ιταλικό δίδυμο των Τζιόρια/Μόμολι.

http://www.zougla.gr/

Συναυλία για τον Μανώλη Ρασούλη στο Ηράκλειο

Συναυλία-αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη, με τη συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών και ομιλητών που θα αναφερθούν στο μουσικό και συγγραφικό του έργο, θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2011».

Στη συναυλία θα τραγουδήσουν οι: Αγάθωνας Ιακωβίδης, Λίζος Γιώργος, Δημήτρης Κοντογιάννης, Μπάμπης Τσέρτος, Κατερίνα Σιάπαντα, Άννα Ζήση, Σοφία Αβραμίδου, ενώ θα μετάσχουν και οι Ριζίτες από τη Νέα Κυδωνία Χανίων.

Για το έργο του πρόωρα χαμένου Ρασούλη θα μιλήσουν ο Γιώργος Γραμματικάκης, ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Γιώργος Καζαντζής και ο Νίκος Καρατζάς.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 21:00, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

http://www.zougla.gr/

Αλλάζει όψη το Φαληρικό Δέλτα

Delta_Falirou-Renzo_PianoΕκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στον παλιό ιππόδρομο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων του σχετικού φακέλου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Στο Κέντρο Πολιτισμού, περιλαμβάνονται οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και πάρκο πρασίνου, αναψυχής και εκπαιδευτικού-πολιτιστικού χαρακτήρα.
papakonstantinou_renzoΜέσα στο 2011 ξεκινούν τα πρώτα έργα, για να μετατραπεί ο παλιός ιππόδρομος, σε πάρκο πολιτισμού και αναψυχής. Έως το 2015 θα έχουν κατασκευαστεί η νέα Εθνική Λυρική Σκηνή, και η Νέα Εθνική Βιβλιοθήκη, έργα, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Τα έργα αυτά, εντάσσονται στη συνολική ανάπλαση του Φαληρικού μετώπου, που σχεδίασε ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιανο.
Σύμφωνα με τα σχέδια, χίλια διακόσια μέτρα της παραλιακής λεωφόρου, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι την Εσπλανάδα θα μετατοπιστούν και θα βυθιστούν. Τα 600 απ αυτά θα σκεπαστούν με πράσινο. Η Καλλιθέα και το Μοσχάτο θα καταλήγουν σε ένα μεγάλο πάρκο που θα φτάνει μέχρι τη θάλασσα.
Η ζώνη πρασίνου θα καλύπτει έκταση 1000 στρεμμάτων, με ποικιλία χλωρίδας και κανάλια με θαλασσινό νερό. Ένα τμήμα της θα καλύψει τον παλιό Ιππόδρομο όπου θα κατασκευαστεί η νέα Εθνική Λυρική Σκηνή και η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη.
Η Λυρική Σκηνή θα έχει 1400 θέσεις. Η Εθνική Βιβλιοθήκη θα χωρά δυο εκατομμύρια βιβλία. Θα βρίσκονται κάτω από έναν λόφο ύψους 32 μέτρων και θα ενώνονται με μια γυάλινη πρόσοψη που θα αφήνει το φώς να φτάνει στην αγορά, όπως θα ονομάζεται ο χώρος συνάντησης των επισκεπτών.
Τα έργα στον παλιό Ιππόδρομο θα στοιχίσουν 566 εκ ευρώ και χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα έργα στο Φαληρικό Δέλτα ύψους 200 εκ ευρώ θα καλυφθούν από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ – ΝΕΤ FM
Ρεπορτάζ: Ε. Σωτηροπούλου, Ν. Γρυλλάκης
Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

http://www.ert.gr/

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Δελτίο Τύπου Και ενώ συνεχίζεται το 2ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, Αφιέρωμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, σε συνεργασία με το STUDIO Παράλληλο Κύκλωμα, και τον Πρόεδρό του Χρήστο Παπαδημητρίου, και με το εργαστήριο Film Scoring με υπεύθυνο καθηγητή τον Αλέξανδρο Μούζα, σε σύντομο σχολιασμό κάθε ταινίας από τον Στάθη Σκλαβουνάκο, ακόμη, τον Ιούλιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνονται:



  Αθήνα, 28  Ιουνίου 2011

Ιούλιος 2011
Διοργανώσεις στο ΙΜΚ





Παρασκευή 1 έως Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Επιστρέφοντας στο παρελθόν, αναδιαμορφώνοντας το παρόν: Η πρόσληψη της ελληνικής αρχαιότητας στη μουσική από τον 19ο αιώνα έως σήμερα
Η ακαδημαϊκή ομάδα Study Group for Russian and Eastern European Music που υπάγεται στο British Association for Slavonic and East European Studies (με έδρα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), το μουσικολογικό περιοδικό Πολυφωνία (με έδρα την Αθήνα) και το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής (με έδρα την Αθήνα) διοργανώνουν διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα ‘Revisiting the Past, Recasting the Present: The Reception of Greek Antiquity in Music, 19th Century to the Present’ Επιστρέφοντας στο παρελθόν, αναδιαμορφώνοντας το παρόν: Η πρόσληψη της ελληνικής αρχαιότητας στη μουσική από τον 19ο αιώνα έως σήμερα,  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 1 - 3 Ιουλίου 2011.
Το θέμα της πολυδιάστατης επιρροής της ελληνικής αρχαιότητας στο σύγχρονο πολιτισμό προσελκύει τα τελευταία χρόνια ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον ποικιλοτρόπως. Η μελέτη της γενικότερης ακτινοβολίας του αρχαιοελληνικού πολιτισμού στον νεοελληνικό, αλλά και στους άλλους πολιτισμούς συνεισφέρει αναμφισβήτητα στην ανάπτυξη ενός πλούσιου διαπολιτισμικού διαλόγου. Παράλληλα, το ερώτημα της πρόσληψης της ελληνικής αρχαιότητας αρχίζει να γίνεται όλο και πιο επίκαιρο και στο χώρο της μουσικής, καθότι η ίδια αποτέλεσε και αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους συνθέτες, έλληνες και ξένους. Στους βασικούς στόχους του συνεδρίου είναι η περαιτέρω εξέταση και ανάδειξη του πολυσύνθετου αυτού φαινομένου έτσι όπως αυτό εκδηλώθηκε στη μουσική (έντεχνη και παραδοσιακή) από τον 19ο αιώνα έως σήμερα.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 55 ομιλητές (καθηγητές πανεπιστημίου, μουσικολόγοι, υποψήφιοι διδάκτορες και ανεξάρτητοι ερευνητές) από 11 ευρωπαϊκές χώρες, τις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Αυστραλία και την Κίνα.

Οι 20 θεματικές του ενότητες θα επικεντρωθούν σε ζητήματα πρόσληψης της ελληνικής αρχαιότητας στην ελληνική, ευρωπαϊκή, ρωσική και ανατολικοευρωπαϊκή μουσική, ενώ θα υπάρξουν ειδικές συνεδρίες που θα ασχοληθούν με θεωρητικά, φιλοσοφικά ζητήματα, μουσική και πολιτική, μουσική και λογοτεχνία, εθνομουσικολογία, όπερα, μπαλέτο, σκηνική μουσική, κινηματογραφική μουσική κ.λπ.
.
Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι δύο επιφανείς μουσικολόγοι: η Marina Frolova-Walker (Πανεπιστήμιο του Καίμπρητζ) και ο Jonathan Cross (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), ενώ προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο καθηγητής και μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Jim Samson (Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Tο σύνολο των εργασιών του συνεδρίου (χαιρετισμός, εισηγήσεις, συζητήσεις, κεντρικές ομιλίες, απολογισμός) θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν τρεις παράλληλες εκδηλώσεις:
  • Παρασκευή 1 Ιουλίου, ώρα: 19.30. Κινηματογραφική προβολή της ταινίας Ηλέκτρα του Μιχάλη Κακογιάννη. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)
  • Σάββατο 2 Ιουλίου, ώρα: 21.00. Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με έργα επηρεασμένα από την ελληνική αρχαιότητα των: L. v. Beethoven, C. Nielsen, J. Paine, Δ. Δραγατάκη, Π. Κούκου, Θ. Αντωνίου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα. Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα)
  • Κυριακή 3 Ιουλίου, ώρα: 21.00. Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα επηρεασμένα από την ελληνική αρχαιότητα των: Α. Lourié, I. Stravinsky, K. Szymanowsky, C. Kœchlin, C. Debussy, A. Roussel, J. Cras, M. Βάρβογλη, Δ. Μητρόπουλου, Ν. Σκαλκώτα, Θ. Αντωνίου. Αίθριο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Θουκυδίδου 13, Αθήνα)

Ημέρες-Ώρες Συνεδριάσεων:


Παρασκευή 1 Ιουλίου - Αίθουσα 1: Κινηματογράφος 09:00 - 22:00
                                                & Αίθουσα 2 Black Box 09:00 - 19:00
Σάββατο 2 Ιουλίου - Αίθουσα 1: Κινηματογράφος
                                                & Αίθουσα 2: Black Box 09:00 - 19:00
Κυριακή 3 Ιουλίου - Αίθουσα 1: Κινηματογράφος
                                                & Αίθουσα 2: Black Box 09:00 - 19:00

Το δικαίωμα συμμετοχής στο συνέδριο για τους ακροατές διαμορφώνεται ως εξής: 20 € (μία ημέρα), 40 € (δύο ημέρες), 50 € (τρεις ημέρες). Οι φοιτητές απαλλάσσονται από το δικαίωμα συμμετοχής (απαραίτητη είναι η επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας).

Η παρακολούθηση των τριών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων είναι δωρεάν για κάθε ομιλητή και ακροατή του συνεδρίου.

Διοργάνωση
Study Group for Russian and Eastern European Music
περιοδικό Πολυφωνία
Κέντρο Ελληνικής Μουσικής
                                                                                                                
Χορηγοί - Δωρητές
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
The J.F. Costopoulos Foundation

Χορηγοί Επικοινωνίας
Εκδόσεις Κουλτούρα
Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 FM
Edition Orpheus, Μάριος Νικολαΐδης κ Σια Ο.Ε.

Υποστηρικτές
Βενέδικτος Στόλλας, Μουσική Ήχος, Φως
Irida Classical
Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων
Σπύρος Νάκας, Μουσικός Οίκος
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης


*******
3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου
30 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2011
Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου  πραγματοποιείται από την HELIX STREET THEATRE σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ιδρύματος Κακογιάννη και την αιγίδα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε χώρους  στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας και γύρω από την Ακρόπολη, την Πλατεία Συντάγματος, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, την Ερμού, την Πλατεία Καπνικαρέας, την Πλατεία Μοναστηρακίου, την Πλατεία Ασωμάτων, την Αποστόλου Παύλου και τα Άλση της Αποστόλου Παύλου, την Πλατεία Κουμουνδούρου, την Πλατεία Κεραμεικού στην 'Τεχνόπολη', τη Νέα Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο και το Ίδρυμα Κακογιάννη.
Στο Ίδρυμα Κακογιάννη, οι ομάδες, που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από έντυπο υλικό, φωτογραφίες και βίντεο στους χώρους των φουαγιέ του Ιδρύματος, πραγματοποιώντας έτσι για πρώτη φορά ένα «Art Market»,  στο Θέατρο του Ιδρύματος θα παρουσιάσουν μια ολιγόλεπτη παράσταση, ενώ θα  οργανωθούν Σεμινάρια και Workshops.
Παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Παρασκευή // Friday 1/7
12:00 Θέατρο Σκιών Θανάση Σπυρόπουλου / Ο Καραγκιόζης ερωτευμένος
13:30 Seli Kanou/ Αφρικάνικος Χορός, Κρουστά & Μουσική
20:30 Alex de Paris / 
21:30 Adrian Conde / Guess What Ισπανία  
22:00 Group Praxis, Νίκος Τουλιάτος - Μελίνα Αργυρίου
22:45 Νίκος Τουλιάτος  / Sound Theatre

Σαββάτο // Saturday 2/7
11:00 La Secta Dance Company / NY Style Salsa
12:00 Avista / Στριπτήζ 
13:30 Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» / Ο Ζαχαροζυμωμένος
17:00 Ζωή Νικητάκη / Ελάτε να ξετυλίξουμε την κόκκινη κλωστή, ν’ ακούσουμε ποια αλήθεια θα μας πει…
18:30 Sold Out / Live
20:00 SO7 / Τι θα κάνουμε τώρα; 
21:00 Αμαλία Γκούμα / Ιουλιέτα, μόνη στην πόλη ψάχνει
22:00 Group Praxis, Νίκος Τουλιάτος - Μελίνα Αργυρίου
22:45 Νίκος Τουλιάτος / Sound Theatre

Κυριακή // Sunday 3/7
11:30 Εταιρεία Θεάτρου Παίχτες / Παραμύθια που Χωράνε Παντού
12:30 Μορφές Έκφρασης / Ο Χαχά και η Χιχί
17:00 Action & Play / Ο άνθρωπος δίπλα μου
18:00 SiMS / Epiclot - Parody
19:30 Τatoo / Λίλιθ
20:30 Μικρό Θέατρο / Άψε Σβήσε
21:30 Kavardak / Clown Show Γερμανία
22:00 Group Praxis, Νίκος Τουλιάτος - Μελίνα Αργυρίου

Δευτέρα // Monday 4 / 7
12:30 Απονομή βραβείων

Οι παραστάσεις  είναι δείγματα της δουλειάς των σχημάτων
Αίθουσα: Θέατρο
Ημερήσιο εισιτήριο 10€

Το art market είναι στο 2o foyer, με  Είσοδο Ελεύθερη και ώρες επίσκεψης για το κοινό την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 11:00 έως 22:00

******

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011, στις 20:00
25ο Φεστιβάλ Οινιάδων
Εκδήλωση έναρξης - Συνέντευξη Τύπου,
Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Το Φεστιβάλ Οινιάδων διοργανώνεται με απόλυτη επιτυχία και χιλιάδες θεατές, κάθε καλοκαίρι από το 1986 κάτω από την σκέπη της τότε Κοινότητας Κατοχής, με σκοπό την πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής καθώς και την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου των Οινιάδων.  
Φέτος, το 25ο Φεστιβάλ Οινιάδων θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Ιουλίου έως την 7η Αυγούστου 2011, όπως κάθε χρόνο, στο χώρο του αρχαίου θεάτρου με την έναρξη του να γίνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με μια εκδήλωση για τα 25 χρόνια του θεσμού.

O Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προσκαλεί
στην Εκδήλωση 'Έναρξης του
25ου Φεστιβάλ Οινιάδων 
την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 και ώρα 20:00
στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .
Η εκδήλωση περιλαμβάνει :
α) Συνέντευξη τύπου - ομιλίες από τους :
               Παναγιώτη Κατσούλη,
Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
               Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο του Σωματείου για την προστασία και ανάδειξη                                      των αρχαίων Θεάτρων ''Διάζωμα'' ,
               Παναγιώτη Κοντό,
πρώην Γεν. Γραμματέα του Πανεπιστημίου Αθηνών
               Ελευθερία Σερπετή, Αρχαιολόγο και υπεύθυνη ανασκαφής του αρχαίου                                                            θεάτρου Οινιάδων
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος

β) έκθεση οπτικοακουστικού υλικού και φωτογραφίας από παραστάσεις του Φεστιβάλ
********
1o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Μικρού Μήκους
7 και 8 Ιουλίου 2011 στο 8Δυτικά
Σάββατο 9 Ιουλίου 2011, στις 18:00,  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Πολιτιστική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ σε συνεργασία με την σχολή Τεχνών L.Α. Theater διοργανώνει το 1o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Μικρού Μήκους. Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να καθιερώσει ένα τόπο συνάντησης των δημιουργών και των θεατών με προβολές και άλλες εκδηλώσεις. Το 1o Φεστιβάλ, διάρκειας τριών ημερών, θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στο 8Δυτικά και στις 9 Ιουλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Θα φιλοξενήσει την Τελετή Βράβευσης του διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ καθώς και συγκεκριμένα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ σε έλληνες σκηνοθέτες, όπως ο σκηνοθέτης Γιάννης Λάμπρου, και σε βραβευμένες ταινίες διεθνών Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπως: Wildlife Vassa International Nature Film Festival, Camera Zizanio, Artfools Video Festival, Animfest, Bigbang.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις όπως είναι η παρουσίαση έργων βίντεο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ψηφιακές Μορφές Τέχνης" της ΑΣΚΤ υπό την επιμέλεια της Βίκης Μπέτσου, Λέκτορα ΑΣΚΤ.

Τα αφιερώματα θα διεξαχθούν στον χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
Είσοδος Ελεύθερη

Χορηγοί Επικοινωνίας
ΕΡΤ Α.Ε. /
KOSMOS 93,6 / ART UBER ALLES/ FILMMAKER / ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / CULTURE NOW.gr / forfree / Studentsguide / BLOW-UP /ΣΙΝΕΜΑ cinemag.gr/www.koyinta.gr/www.knowhat.gr/www.radioart.gr/ camerastyloonline.wordpress.com/www.greek-movies.com

 *******
Έως την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011
το 2ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου
Αφιέρωμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο

Επιλογή ταινιών: Μιχάλης Κακογιάννης
Σε συνεργασία με το STUDIO  Παράλληλο Κύκλωμα,
και τον Πρόεδρό του  Χρήστο Παπαδημητρίου καθώς και το εργαστήριο
Film Scoring με υπεύθυνο καθηγητή τον Αλέξανδρο Μούζα

Ο συγγραφέας Στάθης Σκλαβουνάκος παρουσιάζει κάθε ταινία
με ένα σύντομο σχόλιο

Ώρα έναρξης προβολών: 21:00
Είσοδος  Ελεύθερη
Αίθουσα: Αίθριο στον 3ο όροφο του ΙΜΚ

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Παρασκευή, 1/7
Madame du Barry dir: Ernst Lubitsch (1919) 114’ (αγγλικοί υπότιτλοι). Θα προβληθεί με την πρωτότυπη μουσική που δημιουργήθηκε ειδικά για την αποκατεστημένη κόπια
Σάββατο, 2/7
Le retour a la raison 3` (εικαστικόπειραματικό) - Les mysteres de chateaux du De 20` dir : Man - Ray (1923-26-29) (γαλλικοί υπότιτλοι)
Das Kabinett des Dr. Caligari (Το εργαστήρι του Δόκτωρα Καλιγκάρι) dir: Robert Wiene (1919) 70` (ελληνικοί υπότιτλοι)
Θα προβληθεί με DJ set από την Ελένη Μητσιάκη

Κυριακή, 3/7
Το θωρηκτό Ποτέμκιν (Battleship Potemkin) dir: Sergei Mikhailovitch EISENSTEIN (1925) 73` (με την πρωτότυπη μουσική, ελληνικοί υπότιτλοι) Η πρωτότυπη μουσική με την οποία θα προβληθεί η ταινία είναι του Edmund Meisel
Δευτέρα, 4/7
The Manxman (Εξιλέωσις Δικαίου) dir: Alfred Hitchcock (1929) 111` (ελληνικοί υπότιτλοι). Η ταινία θα προβληθεί με την πρωτότυπη μουσική
Τρίτη, 5/7
The end of St Petersburg -Το Τέλος της Αγίας Πετρούπολης dir: Pudovkin (1927) 68` Η ταινία θα προβληθεί με την πρωτότυπη μουσική, ελληνικοί υπότιτλοι
Τετάρτη, 6/7
The Outlaw and his wife dir: VICTOR SJÖSTRÖM (1918) 73`(αγγλικοί υπότιτλοι)
Μουσική: Γιάννης Σφυρής (πιάνο)

Πέμπτη, 7/7
Faust dir: Murnau (1926) 90`(ελληνικοί υπότιτλοι)
Μουσική: Βασίλης Μήλεσης

Παρασκευή, 8/7
Aelita : Queen of MarsThe revolt of the Robots dir: Yakov Protazanov (1924) 81` (αγγλικοί υπότιτλοι)
Μουσική: Γωγώ Καλοδίκη

Σάββατο, 9/7
Mother -Μάνα dir: Pudovkin (1926) 87` (αγγλικοί υπότιτλοι)
Θα προβληθεί με DJ set από την Ελένη Μητσιάκη

Κυριακή, 10/7
Michael (Gay themed Films of the German Silent Era)
dir: Carl Theodor Dreyer (1924) 86` (αγγλικοί υπότιτλοι)
Μουσική: Άννα Στερεοπούλου

Δευτέρα, 11/7
Ευτυχία   dir:  Alexandre MEDVEKINE (1934) 64`(ελληνικοί υπότιτλοι)
Μουσική: Ορέστης Μωραΐτης

Τρίτη, 12/7
The phantom carriage- dir VICTOR SJÖSTRÖM  (1921) 106`  (αγγλικοί υπότιτλοι)
Μουσική: Αργυρώ Κολιογιώργη
Τετάρτη, 13/7
Pandora` s Box (Lulu) dir: Georg Wilhelm Pabst (1929) (αγγλικοί υπότιτλοι)
Μουσική: Νίκη Χαρλαύτη (πιάνο)

Χορηγοί Επικοινωνίας
SevenArt.gr
camerastyloonline.wordpress.com

**********

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011, στις 20:00
Συναυλία της ορχήστρας PanEuropean  Philharmonia

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που συνοδεύουν την Πολωνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κακογιάννη διοργανώνουν στις 18 Ιουλίου μια συναυλία της ορχήστρας Pan – European  Philharmonia υπό την διεύθυνση του ελληνο-αμερικανού μαέστρου του Peter Tiboris.  
Η ορχήστρα αποτελείται από νέους μουσικούς από την Πολωνία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους ακούσει πρώτα στην Σύρο, οπού θα εμφανιστούν για τρίτη πλέον χρονιά στο Φεστιβάλ Αιγαίου. 
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει: Κονσέρτο αρ. 1 του Chopin με τον Mischa Kozlowski στο πιάνο , Συμφωνία αρ. 9 του Dvořák  και την  «Ωδή της Χαράς» του Beethoven, γνωστή ως ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   
Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011, στις 20.00
Αίθουσα: Θέατρο
Είσοδος με προσκλήσεις (τηλ. 210-67 97 707)
*****
Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια πωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

 
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
camerastyloonline.wordpress.com
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr