Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αναβίωσε το έθιμο του Αϊ - Γιάννη του Κλήδονα σε γειτονιά του Μοσχάτου


Στις 23 Ιουνίου, το βράδυ στα τρίστρατα των δρόμων, σε κάθε γειτονιά ανάβουν φωτιές, οι γνωστές φωτιές του Αϊ - Γιάννη.

Συναγωνίζονται μάλιστα για το ποια γειτονιά θα παρουσιάσει την καλύτερη και μεγαλύτερη φωτιά, φροντίζοντας για αυτό από πριν, ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένα ξύλα και κληματσίδες.

Η φωτιά εξαγνίζει και διώχνει το κακό και χαράσσει με την πύρινη φλόγα της μια καινούρια αρχή. Συνδυάζεται βέβαια και με την ελληνική αρχοντιά, αφού οι νέοι πηδώντας τη φωτιά προβάλλουν την παλικαριά τους.   

Έτσι και εχθές Πέμπτη στο Μοσχάτο και πιο συγκεκριμένα στην οδό Πίνδου και Θερμοπυλών ( απέναντι από το 3ο Δημοτικό Μοσχάτου ) η γειτονιά άναψε φωτιά και αναβίωσε το έθιμο που δεν το βλέπουμε πλέον και τόσο συχνά. 

Λίγα λόγια για το έθιμο του Αϊ - Γιάννη

Οι φωτιές του Αϊ - Γιάννη ονομάζονται κατά τόπους αναφωτάριες, λαμπράτσες, φουνταριές και μπουμπούνες. Πρώτα τις πηδούν φυσικά οι πιο τολμηροί μέχρι να κατακαθίσει η φλόγα και ακολουθούν οι υπόλοιποι.

Μέσα στη φωτιά ρίχνουν παλαιά σύνεργα της αγροτικής ζωής αλλά και Μαγιάτικα στεφάνια, που ήταν κρεμασμένα στις πόρτες των σπιτιών από το Μάη.

Κάποιοι κρατούν μια πέτρα και την ώρα που πηδούν πάνω από τη φωτιά, την πετούν πίσω, πάνω από το κεφάλι τους λέγοντας: «ας φύγουν όλα τα κακά» ή «σίδερο η μέση μου, πέτρα το κεφάλι μου».

Πηδούσαν τη φωτιά τρεις φορές, μια που ο αριθμός τρία είναι συμβολικός και άμεσα συνδεδεμένος με την παράδοση και τη θρησκεία μας.

http://moschato-tauros-life.blogspot.com/

Ακόμα τρεις ο Πόλις Καλλιθέας


Στην απόκτηση ακόμη τριών παικτών προχώρησε ο Πόλις Καλλιθέας, συνεχίζοντας κατά αυτό τον τρόπο την ενίσχυσή του εν όψει της νέας σεζόν. Πρόκειται για τον 27χρονοΜίλαν Ψάλτου (2.05) από τον ΟΦΗ, τον 28χρονο Τάσο Παπαϊωσήφ (2.00) από το Πέραμα και τον 32χρονοΣτέφανο Σολωμό (2.01) από το Ίλιον. Με αυτές τις κινήσεις δυναμώνει σημαντικά την φροντ λάιν του, μα κυρίως, συμπληρώνει το ρόστερ από νωρίς ώστε να έχει το χρόνο να «χτίσει» ένα σύνολο, που να είναι ανταγωνιστικό και να μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία.

Νικόλας Αργυρίδης
http://www.basketnet.gr/
 

Σε 24ωρη αντιπυρική παρακολούθηση το φαράγγι της Σαμαριάς

Μέσα από ένα δίκτυο παρακολούθησης, που δίνει σε 24ωρη βάση πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, προστατεύεται και αυτή την αντιπυρική περίοδο το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά.

 Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης «το σύστημα είναι ήδη σε λειτουργία και στέλνει ζωντανά εικόνα, σε ειδικά μόνιτορ που βρίσκονται στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χανίων».

Συγκεκριμένα,το σύστημα αποτελείται από ένα ασύρματο δίκτυο διανομής, αναμετάδοσης και πρόσβασης για τη μεταφορά δεδομένων σε υψηλές ταχύτητες, που μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο στην έδρα της περιφερειακής ενότητας Χανίων την εικόνα του φαραγγιού, στο όποιο έχει εγκατασταθεί, ασύρματο αυτόνομο τηλεματικό δίκτυο εικονοληπτών, που καλύπτει την περιοχή και βασίζεται στη δημιουργία ενός Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών και των εφαρμογών του.

Η πρόληψη, ο έλεγχος και η καταστολή των δασικών πυρκαγιών, είναι η φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίστηκε η ανάπτυξη του συστήματος.



http://www.zougla.gr/

Εντουρο-πυροσβέστες στα ελληνικά δάση


Πυροσβέστες θα περιπολούν τα ελληνικά δάση με μοτοσικλέτες εντοπίζοντας έγκαιρα τις εστίες των πυρκαγιών.
Πυροσβέστες-μοτοσικλετιστές θα διασχίζουν τα ελληνικά δάση, ενημερώνοντας διαρκώς την πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και να επεμβαίνουν γρηγορότερα για κατάσβεση στις εστίες τις φωτιάς, όπου αυτό είναι δυνατό.
Το σχέδιο για την οργάνωση δασοπροστασίας με περιπολίες δικυκλιστών  πυροσβεστών  τους καλοκαιρινούς μήνες κατατέθηκε σε σχέδιο προεδρικού διατάγματος στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιτήρηση των δασών.
Οι πυροσβέστες μόλις εντοπίζουν εστία πυρκαγιάς θα ενημερώνουν αμέσως το Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, θα δίνουν στο στίγμα της περιοχής και τις αναγκαίες πληροφορίες, όπως είναι η έκταση της πυρκαγιάς, η εξέλιξή της, η πυκνότητα του δάσους, το εάν υπάρχουν κοντά κατοικημένες περιοχές κ.λπ.
Επίσης, εάν αυτό είναι δυνατό θα πραγματοποιούν και επεμβάσεις με δικά τους μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί, ενώ στη συνέχεια θα καθοδηγούν από το συντομότερο δρόμο τα πυροσβεστικά οχήματα στον τόπο της εστίας. Ταυτόχρονα θα ενημερώνουν διαρκώς το Επιχειρησιακό Κέντρο για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
Υποχρεωτικά θα φορούν κράνος και πρέπει να τηρούν με σεβασμό τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ πρέπει να επιδεικνύουν την κατάλληλη οδική συμπεριφορά κατά τη διέλευσή τους από τους δασικούς, μη ασφαλτοστρωμένους, δρόμους. Οι δικυκλιστές πυροσβέστες θα ενημερώνουν ακόμα τα άτομα που κινούνται κατά τη θερινή περίοδο μέσα στις δασικές εκτάσεις για τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς και την προστασία του δάσους.
http://www.enet.gr/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ 30/6/2011.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                Mοσχάτο   24/6/2011

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου             

Τ.Κ. 183.45

Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                           Προς:  τους Φορείς
 Fax: 210-9416154                                        Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου                            
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη

 

 15ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ                                                 
 Αριθμ. Πρωτ.: 18193

   Καλείσθε να παρακολουθήσετε την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 30 Ιουνίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00  με τα εξής θέματα:


  1. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Κατασκευή βελτίωση οδών περιοχής Εσταυρωμένου» στη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου.
  2. Λήψη απόφασης για την αδειοδότηση τοποθέτησης μεταλλικών κιγκλιδωμάτων έμπροσθεν της Εμπορικής Τράπεζας, Μακρυγιάννη 103.
  3. Λήψη απόφασης για την τροποποίηση Προγράμματος ΄Εργων  έτους 2011.
  4. Λήψη απόφασης για τις ημερομηνίες κληρώσεων και την διαδικασία διάθεσης αδειών για τις θρησκευτικές πανηγύρεις, έτους 2011.
  5. Επιστροφή ποσού, ως αχρεωστήτως καταβληθέν, στην «ΟΤΟΣΟΛ» (TYRESOLES HELLAS) A.E.
  6. Τροποποίηση-Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2011.
  7. Λήψη απόφασης για απόδοση ποσού 6.864€ στις σχολικές επιτροπές Μοσχάτου-Ταύρου για αποζημίωση εθελοντών σχολικών τροχονόμων Α΄τριμήνου 2011(1/1-31/3/2011).
  8. Παραχώρηση χώρου για ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου σε συνεργασία με την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
  9. Λήψη απόφασης για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στα κτήρια του Δήμου.
  10. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 9/2011 απόφασης Δ.Σ. του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Μοσχάτου.
  11. Λήψη απόφασης για την άρση παραχώρησης του χώρου άθλησης  στον Σύλλογο Βαρέων Αθλημάτων « Ο ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ ΤΑΥΡΟΥ».
  12. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χώρου στα Σωματεία Π.Κ.Δ.Τ. και Δ.Α.Ο.Τ.
  13. Ψήφιση κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
  14.  Λήψη απόφασης επί αιτήματος της Κοινωφελούς Επιχείρησης για    παραχώρηση χώρου εγκατάστασης του Δημοτικού Βιβλιοπωλείου, μετά την λύση της μίσθωσης.
                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                                 ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Τα ΕΛΤΑ υποστηρίζουν τους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011

Με την έκδοση της νέας αναμνηστικής σειράς πέντε γραμματοσήμων, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν τους...
Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Η κυκλοφορία της αναμνηστικής έκδοσης «Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011», σήμερα 18 Μαρτίου 2011, 100 ημέρες πριν τους Αγώνες, καταδεικνύει τη σημασία τους ως εθνικού γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας.


Στα πέντε μοναδικά γραμματόσημα πρωταγωνιστούν:


. Ο Απόλλων, η επίσημη μασκότ των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, ο λαμπρός ήλιος, σύμβολο της ζωής και της φωτεινής όψης του κόσμου


. Ο εθελοντισμός, θεμέλιος λίθος και κινητήρια δύναμη των Αγώνων


. Το πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων» που προσφέρει τη δυνατότητα σε 7.000 αθλητές να φιλοξενηθούν σε 60 πόλεις και νησιά της χώρας μας και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της


. Το έμβλημα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011


. Τo έμβλημα του παγκόσμιου κινήματος Special Olympic


Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου δήλωσε:


«Οι Παγκόσμιοι αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 είναι το σημαντικότερο αθλητικό και ανθρωπιστικό γεγονός της χρονιάς. Είναι τιμή και χαρά μας, που σε αυτή την προσπάθεια τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στέκονται δίπλα στους πιο ξεχωριστούς αθλητές του κόσμου. Σε μια εποχή εντάσεων και κυνισμού, οι Αγώνες έρχονται να υπενθυμίσουν στην παγκόσμια κοινότητα ότι αξίες, όπως η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η ευγενής άμιλλα υπάρχουν και ότι η χώρα μας διαθέτει τη δυναμική και την ευαισθησία να συμβάλλει στη διάδοσή τους».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Χρήστος Βαρσάμης, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας αναμνηστικής σειράς, δήλωσε: «Είναι τιμή για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών που καθηλώνουν με τη δύναμη της ψυχής τους τον πλανήτη, στέλνοντας από την Ελλάδα, μαζί με τους νικητές της ζωής το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας. Τα ΕΛΤΑ, στα 183 χρόνια της ιστορίας τους, αποτελούν ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και υπηρετώντας πιστά τον κοινωνικό τους ρόλο τιμούν τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, που είναι πηγή ζωής και αισιοδοξίας για όλους μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Οργανωτική Επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011».


περισσότερα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/special-olympics-2011_24.html

Αριστεία και Καινοτομία: ο Εκπαιδευτικός πρωταγωνιστής της εκπαίδευσης


Δελτίο Τύπου
Στο πλαίσιο του θεσμού για την Αριστεία και Καινοτομία που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, η Υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Κουλαϊδής, βράβευσαν σήμερα,23/06/2011, 100 έργα εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, πουδιακρίθηκαν για την καινοτομία τους. Πρόκειται για μία εκδήλωσηηθικής επιβράβευσης του ζήλου των εκπαιδευτικών  σε ομαδική ή ατομική δουλειά. Η αξιολόγηση των έργων έγινε από 131 άμισθους αξιολογητές, με επιστημονική και διδακτική επάρκεια. Το κάθε έργο εξετάστηκε χωρίς οι αξιολογητές να γνωρίζουν το όνομα και το σχολείο προέλευσης του δημιουργού.


Κατά την εκδήλωση η Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, μεταξύ άλλων, τόνισε:
  • Το παράδειγμα και το φώς έρχεται μέσα από τους ανθρώπους που έμπρακτα δημιουργούν
  • Αισθάνομαι υπερήφανη, χαρούμενη και αισιόδοξη γιατί εκπαιδευτικοί από όλα τα σημεία της Ελλάδας, από όλες τις βαθμίδες και από κάθε είδους σχολείο παρουσιάζουν σήμερα δουλειά και ιδέες, αποδεικνύοντας ότι είμαστε μια κοινωνία που μπορεί, που προσφέρει, που δίνει μηνύματα.
  • Σήμερα καλούνται να συστρατευτούν στο όνομα της Παιδείας όλες οι δυνάμεις της πολιτικής, των εκπαιδευτικών, των γονιών, της αυτοδιοίκησης, των Ελλήνων που μπορούν να προσφέρουν.
  • Κανείς από τους εκπαιδευτικούς που δούλεψαν δεν ζήτησαν επιπλέον οικονομική ενίσχυση. Ήταν μεράκι, ήταν δουλειά, ήταν πάθος, ήταν αίσθηση καθήκοντος και αποστολής. Ήταν ιδέες που έγιναν πράξη με την πιο όμορφη ύλη που μπορεί να έχει κανείς στα χέρια του. Τα παιδιά.

Η Υφυπουργός,  Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην ομιλία της επισήμανε:
  • Σήμερα βραβεύουμε τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία,  που ξέφυγαν από τα τείχη της γραφειοκρατίας και τόλμησαν να κάνουν καινοτόμες δραστηριότητες. Τον καθένα που αφιέρωσε την ώρα του και είχε το μεράκι και την όρεξη να  δείξει τη δουλειά του. Αυτό το μεράκι έχουμε μέσα μας οι Έλληνες πρέπει να βρούμε πάλι.
  • Θέλει τόλμη η αριστεία και η καινοτομία. Είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα, την ανάταξη της οικονομίας, της κοινωνίας και το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί αν κάτι σήμερα βραβεύουμε, είναι τους ανθρώπους αυτούς, που σκάβουν στα μύχια της ψυχής τους και του πνεύματός τους, ώστε να δημιουργήσουν, ελπίζοντας για το μέλλον των παιδιών μας.
  • Αν δεν πετύχουμε τη συνεργασία εντός της σχολικής μονάδας, δεν θα πετύχει τίποτε άλλο: ούτε τα προγράμματα σπουδών, ούτε οι νέες διδακτικές προσεγγίσεις, ούτε η επιμόρφωση, ούτε όλα αυτά τα πολύ φιλόδοξα που έχουμε επενδύσει, τα οράματά μας, τα σχέδιά μας, για την αλλαγή του σχολείου, για το Νέο Σχολείo

    http://www.minedu.gov.gr/

Νέες κατευθύνσεις της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό


Δύσκολη η διαχείριση του ζητήματος στη Νότια Ευρώπη

Στις νέες κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό αναφέρθηκε η εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραντζέσκα Νάστρι, σε ημερίδα που διοργάνωσε το γραφείο πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Καθώς, όπως σημείωσε, η κατάσταση στη νότια Ευρώπη έχει δείξει πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση του ζητήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητεί λύσεις «στην αξιοποίηση της οικονομικής συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης, προκειμένου οι τρίτες χώρες να αναλάβουν να εμποδίζουν την πρόσβαση στους αλλοδαπούς και επιπλέον να αναλάβουν την επαναπροώθησή τους». 

Πρωταρχικός στόχος, λοιπόν, για την ΕΕ την παρούσα στιγμή είναι οι χώρες που βρίσκονται στις παρυφές των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ -και δεν έχουν υπογράψει τις διεθνείς συνθήκες για όσους χρήζουν διεθνούς προστασίας- να επαναπροωθούν άμεσα μετανάστες και πρόσφυγες στα κράτη από τα οποία αποπειράθηκαν να φύγουν. 

Εξίσου σημαντικό στόχο αποτελεί, όπως σημείωσε η κ. Νάστρι, η αξιόπιστη φύλαξη των συνόρων, με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του ανθρώπινου δυναμικού, που διασφαλίζουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Στους στόχους της ΕΕ ακολουθεί η ύπαρξη αποτελεσματικών υπηρεσιών Ασύλου στα κράτη-μέλη και η επιπλέον ενίσχυση των κρατών που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα εισροών από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, προκειμένου να προχωρήσουν σε επιστροφές, με προτεραιότητα στις εθελοντικές επιστροφές. Η κ. Νάστρι σημείωσε ότι οι εθελούσιοι επαναπατρισμοί είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα που δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί. 

Στην Ελλάδα τα προγράμματα Επιστροφών υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και μέχρι στιγμής έχουν επιστρέψει από τον περασμένο Σεπτέμβριο περίπου 1.000 άτομα. Αλλά 3.500 αναμένουν στις λίστες του γραφείου ΔΟΜ Ελλάδας.

Ο Ιωάννης Δημητρακόπουλος από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) της ΕΕ σημείωσε ότι «παρά την προσμονή της ελληνικής κυβέρνησης, η κατάσταση παραμένει πολύ κακή». Αναφέρθηκε στην έκθεση του Οργανισμού την περασμένη άνοιξη, στην οποία καταγράφεται η δεινή κατάσταση όσων προσπαθούν να περάσουν παράτυπα τα ελληνική σύνορα. Κύρια προβλήματα είναι οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και η μη πρόσβαση για όσους πιθανώς χρήζουν διεθνούς προστασίας στη διαδικασία πολιτικού ασύλου. Κύριο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας του Οργανισμού, είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ εμπλεκομένων. Από το επίπεδο των υπουργείων μέχρι τις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές. «Η επιτυχία σχετίζεται από το βαθμό στον οποίον οι τοπικοί άρχοντες συνεργάζονται» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος και αναφερόμενος στην αδυναμία συνεργασίας στην Ελλάδα, έφερε το παράδειγμα της Ιταλίας. 

Ο Στέλιος Αντωνιάδης από τη μονάδα διοίκησης της Φρόντεξ αναφέρθηκε στον πειραματικό επιχειρησιακό βραχίονα που δημιουργήθηκε πέρσι στον Πειραιά και του οποίου η «θητεία» λήγει φέτος το φθινόπωρο. Αναμένοντας τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, επιδίωξη είναι το Γραφείο του Πειραιά να αποτελέσει μόνιμο Γραφείο για Ιταλία, Μάλτα, Ελλάδα, Κύπρο. Ενδεχομένως να δημιουργηθούν άλλα τρία επιχειρησιακά Γραφεία, ένα για τα χερσαία σύνορα, ένα για τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βουλγαρία και ένα τρίτο στη Δυτική Μεσόγειο.

Ο υπεύθυνος της Μονάδας Επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Πασκάλ Ρέϊντζερς αναφέρθηκε στα προγράμματα επαναπατρισμού του Οργανισμού. Ο αστυνόμος Δημήτρης Δαλούκας από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, ανέπτυξε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.
http://www.newsbeast.gr/

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου


Σε στενό οικογενειακό κύκλο

Τρισάγιο στην μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. 

Παρόντες ήταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η σύζυγός του Άντα και τα παιδιά του Αντρέας και Μαργαρίτα, ο αδελφός του Ανδρέας Παπανδρέου και η σύζυγός του, καθώς και η αδελφή του Σοφία Παπανδρέου με τα παιδιά της.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/189747/trisagio-sti-mnimi-tou-andrea-papandreou-/

Συναυλία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου


Βεάκειο Θέατρο: «Ένα παραμύθι για τον κ. Νίκο»

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά διοργανώνεται στο «Βεάκειο» θέατρο, μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση, από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Πειραιά και το Ωδείο Τερψιθέας, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου.

Η παράσταση, που έχει τον τίτλο «Ένα παραμύθι για τον κ. Νίκο» πραγματοποιείται την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 21:00 με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών, πενταμελούς ορχήστρας, θεατρικής και χορευτικής επαγγελματικής ομάδας, της νεανικής και παιδικής χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου, μουσική διδασκαλία Γεωργίας Χατζημανωλάκη - Τσαγκάρη και χορογραφίες Έλενας Βασιλείου
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/189798/sunaulia-gia-ta-100-hronia-apo-ti-gennisi-tou-nikou-gatsou/

Δελτίο Τύπου Blender 2011! Τhe Six Weeks Project that Music Spins Surround To Blender 2011 στην τελική ευθεία, με δυνατές συναυλίες, ρίχνει αυλαία στις 25 Ιουνίου 2011 Ακυρώνεται η συναυλία με τον Ιωάννη την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011


  Αθήνα, 29 Μαΐου 2011

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011


Open Αir
Blender Festival 2011
25 Live Bands @ 25 Concerts

από Τετάρτη 18 Μαΐου έως Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:30
Αίθριος χώρος του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης,  στον 3ο όροφο

Μας κράτησε συντροφιά από τις 18 Μαΐου 2011. Συμπεριέλαβε ότι πιο "φρέσκο" και αυθεντικό κυκλοφορεί στα ελληνικά μουσικά πράγματα. Εγκαινίασε το Αίθριο του 3ου ορόφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και τώρα λίγο πριν το τέλος του ονειρεύεται το  Blender της επόμενης χρονιάς.   

Τελευταίες συναυλίες:
ινφο , την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011
(ακυρώνεται η συναυλία της Παρασκευής 24 Ιουνίου)
και  Evripidis και his Tragedies, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Και μετά όλοι μαζί ας ευχηθούμε ...και του χρόνου...

Πέμπτη  23 Ιουνίου,  ινφο
Electronica / House / Pop
myspace.com/infoproject
Μουσικοί και djs ο Πέτρος Μαγγανάρης (Echonomist), ο Παναγιώτης Λουκουμάς (Mr.Lookman) και η Δέσποινα Τερζίδου αποτελούν τους ΙΝΦΟ. Η μουσική τους στηρίζεται στην ηλεκτρονική, αλλά στα κομμάτια τους κρύβεται μια οργανική, εκφραστική και γλυκιά, διάσταση. Το τραγούδι τους, αβίαστο. Άλλοτε βαθύ και σκοτεινό, άλλοτε γλυκό και παιχνιδιάρικο. Πειραματίζονται με μελωδικές κιθάρες, house beats, electronica ήχους και αυτοσxεδιασμούς από επεξεργασμένες φωνές με αποτέλεσμα ένα συναρπαστικό ηλεκτρονικό κολλάζ ποίησης, μελωδίας και δυναμικών ρυθμικών εκρήξεων.



Σάββατο 25 Ιουνίου, Evripidis and his Tragedies
Indie / New Wave / Pop
myspace.com/evripidisandhistragedies
Ξεκίνησε σαν ένα προσωπικό project του Ευριπίδη Σαμπάτη, πιανίστα με κλασικές σπουδές, στην Αθήνα. Οδηγήθηκε στη Βαρκελώνη, όπου ανακάλυψε ότι περνούσε καλά παίζοντας μουσική με φίλους, πολύ ταλαντούχους και μέλη σε άλλα συγκροτήματα της indie σκηνής. Η διαρκώς εξελισσόμενη φύση του project αλλάζει μορφές ανάλογα με το χώρο, τον τρόπο ευθυγράμμισης των πλανητών ή το που φυσάει ο άνεμος. To 2007 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους στην ισπανική Touchme records, και άλλα τραγούδια μέσω διαδικτύου, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει ο 2ος δίσκος τους “A healthy dose of pain” από την Inner Ear. Μαζί του οι μουσικοί: Abel Puyol, Anie Arjona, Cristina De Sola, VIctor Antolin, Jaume Ribell.

 
Ιδέα & Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλέξης Κυριαζής
Τεχνική Επιμέλεια: Σαράντης Ζαργάνης


Blender Festival
25 Live Bands @ 25 Concerts
Τετάρτη 18 Μαΐου έως Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:30

Υπαίθριος χώρος Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης (3ος όροφος)
·         Οι πόρτες ανοίγουν: στις 20:00
·         Εισιτήρια:     15€ με ποτό
·         Δεν σερβίρεται αλκοόλ στους κάτω των 18 ετών

Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

Χορηγός
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Hellenic Post Bank

Υποστηρικτής
Dogkas Wines

Χορηγοί Επικοινωνίας
MAD,  LIFO,  METROPOLIS,  ΒΗΜΑ FM 99,5
ελculture.gr, culturenow.gr,
clickatlife.gr, camerastyloonline.wordpress.gr
mindradio.gr,  chimeres.gr,  REVma -/+
*******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

****

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
camerastyloonline.wordpress.com
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr