Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Πολύ σέξι για να… κάνει ποδήλατο

 Αστυνομικός τη σταμάτησε επειδή φορούσε φούστα

Αυτά συμβαίνουν μόνο στη Νέα Υόρκη! Αστυνομικός σταμάτησε στην άκρη του δρόμου μια γυναίκα… επειδή έκανε ποδήλατο με σέξι ενδυμασία!

Ο αστυνομικός ενημέρωσε την 31 ετών, δανέζα τουρίστρια Jasmijn Rijcken ότι η φούστα της ήταν πολύ κοντή και… μπορούσε να αποτελέσει την αιτία ατυχήματος!


Η γυναίκα αρχικά νόμιζε ότι της έκανε πλάκα. Στη συνέχεια όμως το πρόσωπό του αγρίεψε και της ζήτησε τα χαρτιά της, προκειμένου να την πείσει ότι δεν αστειευόταν!


Τελικά η Jasmijn τη γλύτωσε με… μια αυστηρή παρατήρηση!



http://www.newsbeast.gr/

Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη τα ΜΜΜ

Στάσεις εργασίας λόγω της 24ωρης απεργίας

Mε ολιγόωρες στάσεις εργασίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11.00, στο πεδίο του Άρεως.

Εξαίρεση ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός που θα ακινητοποιηθούν για 24ώρες. Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα αστικά λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.


Το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα ποιες ώρες θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας.


http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/185067/pos-tha-kinithoun-tin-tetarti-ta-mmm/

Το πιο κρίσιμο δεκαήμερο για τη χώρα άρχισε! Εν μέσω κινητοποιήσεων η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο

Ώρα μηδέν για το μεσοπρόθεσμο, καθώς από αύριο αρχίζει, εν μέσω αντιδράσεων, η συζήτηση του πιο κρίσιμου αλλά και του πιο επώδυνου νομοθετήματος των τελευταίων δεκαετιών.

Την Τετάρτη το μεσοπρόθεσμο έρχεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενώ.....


.....λίγο αργότερα την ίδια μέρα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο που αφορά, μεταξύ άλλων, τη νέα έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, το ύψος του νέου τέλους στα ακίνητα, και τα εισοδηματικά κριτήρια για τα κοινωνικά επιδόματα.

Κι αυτά με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση νευρικής κρίσης και τις κινητοποιήσεις να κορυφώνονται σ ολόκληρη την χώρα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι αγανακτισμένοι καλούν τους πολίτες στην πλατεία Συντάγματος από το πρωί της Τετάρτης.


Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για τις 21 Ιουνίου -ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης- καθώς και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στις 28 Ιουνίου.


Η κυβέρνηση προβληματίζεται πλέον όχι μόνο για την στάση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος αλλά και για την έκταση που θα πάρουν οι κινητοποιήσεις σε όλα τα επίπεδα.


Οι πληροφορίες ότι οι αγανακτισμένοι κι όχι μόνο, είναι αποφασισμένοι να αποκλείσουν την Βουλή έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό .Κι αυτά ενώ αύριο πραγματοποιείται άτυπη συνεδρίαση του Ecofin, με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα. Την Παρασκευή ο Νικολά Σαρκοζί και η Ανγκελα Μέρκελ συναντώνται στο Βερολίνο, μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο.


newsbeast 

http://sarotiko.blogspot.com/

Απεργιακά «ρολά» την Τετάρτη

Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση να προγραμματίζεται στις 11:00  στο πεδίο του Άρεως.

Από την απεργία αναμένεται  να κατεβάσουν ρολά ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας ενώ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.


Απεργούν επίσης οι υπάλληλοι των τραπεζών.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία ενώ απεργεί και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την ίδια ημέρα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, ύστερα από τη συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.


Στην απεργία θα συμμετάσχουν μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.


Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού ενώ τα πλοία θα είναι όλο το 24ωρο δεμένα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.


Προβλήματα θα υπάρξουν και στις πτήσεις καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν με 24ωρη απεργία και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.


http://www.newsbeast.gr/
 

NBA: «Αποστολή εξετελέσθη» για τους Dallas Mavericks

Οι Dallas Mavericks έφεραν εις πέρας την αποστολή τους που δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού κέρδισαν στο 6ο παιχνίδι των τελικών τους Miami Heat με 105–95.
“We are a team on a mission”, είχαν πει κατά τη διάρκεια των playoffs τόσο ο Rick Carlisle όσο και ο Dirk Nowitzki στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα σε όλους τους αντιπάλους τους. Η αποστολή αυτή ολοκληρώθηκε λοιπόν με επιτυχία στο Miami, όπου οι Mavericks πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας τους παίρνοντας ταυτόχρονα ρεβάνς από τους Heat για την ήττα στους τελικούς του 2006 κερδίζοντας μάλιστα τη σειρά με το ίδιο σκορ (4-2).
Σε μία βραδιά όπου ο ηγέτης τους και MVP των τελικών Dirk Nowitzki έμεινε σε ρηχά νερά (21 πόντοι με 9/27 σουτ) στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης οι Mavs πραγματοποίησαν εμφάνιση αληθινών πρωταθλητών με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Jason Terry (27 πόντοι) και τον JJ Barea (15 πόντοι) και δεν άφησαν το Miami να σκεφτεί καν πως μπορεί να στείλει τη σειρά σε 7ο αγώνα.

Δικό τους παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος

Γνωρίζοντας πως σε περίπτωση ήττας το πρωτάθλημα θα καταλήξει στα χέρια των παικτών του Rick Carlisle οι Heat μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ και προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με 18-11.
Οι Mavericks από την άλλη όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου είχαν καταφέρει να περάσουν μπροστά στο σκορ και να πάρουν διαφορά οκτώ πόντων (32-24).
Μάλιστα το προβάδισμα τους έφτασε μέχρι το +12 (42-28). Το Miami ταρακουνήθηκε για τα καλά και κάπου εκεί άρχισε να ξυπνάει. Μέσα σε λίγα λεπτά η ομάδα του Erick Spoelstra έτρεξε ένα σερί 14-0 και με το τρίποντο του Eddie House πέρασε μπροστά 42-40.
Η ένταση ήταν φανερή και στις δυο πλευρές και έτσι η αψιμαχία του Tyson Chandler με τον Mario Chalmers στο κέντρο του γηπέδου στα μισά του δεύτερου δωδεκάλεπτου παραλίγο να προκαλέσει γενική σύρραξη. Τα… σπασμένα τελικά πλήρωσε ο πλέι μέικερ του Miami μαζί με τον Udonis Haslem και τον DeShawn Stevenson οι οποίοι μπλέχτηκαν στον καυγά και δέχτηκαν από μία τεχνική ποινή.
Η μικρή διακοπή της αναμέτρησης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ευνόησε το Dallas, αφού έκοψε τον ρυθμό των Heat. Με τον Jason Terry να φτάνει τους 19 πόντους οι Mavs ανέκτησαν το προβάδισμα και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 53-51.
Την ίδια στιγμή που οι Mavericks εκτελούσαν χωρίς οίκτο πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (είχαν 10/20 στις τρεις πρώτες περιόδους) το Miami δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι τους ούτε από τη γραμμή των βολών (15/26 στο ίδιο διάστημα) και κάπως έτσι η διαφορά έφτασε τους εννιά πόντους (81-72).
Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο οι Heat έδειχναν σαν να είναι υπνωτισμένοι. Αντίθετα το Dallas ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Με τους Terry και Barea μαζί στο παρκέ έλεγξε πλήρως τον ρυθμό και με κάθε καλάθι τους έκανε ένα ακόμα βήμα προς τη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς έφτασε να προηγείται με 89-77 οκτώ λεπτά πριν από το τέλος του παιχνιδιού.
Από εκεί και πέρα το μόνο που είχαν να κάνουν οι παίκτες του Rick Carlisle ήταν να περιμένουν υπομονετικά να περάσει ο χρόνος (φρόντισε γι' αυτό ο Nowitzki με τους 10 πόντους του) για να πανηγυρίσουν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας τους με το φωτεινό πίνακα της American Airlines Arena να αναγράφει το υπέρ τους τελικό σκορ 105-95.
Απογοητευτικοί οι “Big Three”
Από τη στιγμή που βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο οι Heat περίμεναν από τους τρεις σούπερ σταρ τους να τους οδηγήσουν στη νίκη, όμως κανένας από τους τρεις τους δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Ο LeBron James (21 πόντοι) για μία ακόμα φορά στην τελευταία περίοδο δεν βοήθησε καθόλου, ο Dwyane Wade (17 πόντοι) ασχολήθηκε περισσότερο με το να τα βάζει με τους διαιτητές, ενώ ο Chris Bosh (19 πόντοι) δεν έκανε τίποτα παραπάνω από τη συνηθισμένη δουλειά του. Αντίθετα το Miami κέρδισε ένα παίκτη από αυτό το παιχνίδι και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Mario Chalmers που στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στα φετινά playoffs σκόραρε 18 πόντους, όμως ήταν απελπιστικά μόνος του.
Πηγή: sport24.gr
http://www.tvxs.gr/

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Diamond League Ν. Υόρκης: Πρωταγωνίστησε ο… αέρας


Με βροχερό καιρό και δυνατό αέρα δεν ήταν δυνατό να επιτευχθούν μεγάλες επιδόσεις στο χθεσινό Diamond League της Νέας Υόρκης.
Έτσι, στα 100μ. η πολυαναμενόμενη κόντρα του Steve Mullings με τον Tyson Gay δεν έφερε επίδοση κάτω από 10 δευτερόλεπτα.
Με κόντρα άνεμο -3,4 μέτρα, κι αφού έγιναν 3 άκυρες εκκινήσεις, οι δύο σπρίντερ τερμάτισαν στον ίδιο  χρόνο 10.26, με νικητή στο φωτοφίνις τον Τζαμαϊκανό,  ενώ είχαν και ακριβώς ίδιο χρόνο αντίδρασης (0,154).
Η Αμερικανίδα Alysson Felix κράτησε την 1η θεση, με 22.96 στα 200μ. σε άνεμο -2,8.
Στα 800μ. ο Kaki αποχώρησε νωρίς με τράβηγμα και τη νίκη πήρε δύσκολα ο Yego σε 1'46"57.
Στο τριπλούν, Philips Idowu και Teddy Tamgho -όπως και πολλοί ακόμα- έκαναν μόνο 3 άλματα, και κέρδισε ο Βρετανός με 16,67, ενώ ο Γάλλος έκανε μόνο ένα έγκυρο στα 15,55 με -4,4..!
H Blanca Vlasic με 1,90 γνώρισε την ήττα στο άλμα εις ύψος από την Emma Green, που έκανε 1,94.
Ο Jeremy Wariner στα 400μ. κατάφερε να κερδίσει στο τέλος, με 45.13, με Gonzalez και Bartholomew ελάχιστα εκατοστά πίσω ενώ 45.50.
Ο Renaud Lavilenie στο επί κοντώ δεν έκανε καν επιτυχημένο άλμα.
 Στα 5,52 οι Mesnil και Walker. Στα 400μ. εμπόδια ανδρών ο Van Zyl ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος και μάλιστα έμεινε 4ος. Νικητής ο Culson με 48.50. 
http://www.zougla.gr/

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, από τις 20:00 έως τις 24:00 Το Ατενέουμ γιορτάζει την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στον πεζόδρομο της Αδριανού 3


ATHENAEUM
International Cultural Center
MARIA CALLAS GRAND PRIX
Opera, Oratorio-Lied and Piano
3 Adrianou St. GR 105 55 Athens.   Tel. +30210 3211987 fax + 30210 3211196
e-mail  contact@athenaeum.com.gr  www. Athenaeum.com.gr.


Αθήνα, 12 Ιουνίου 2011





Στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, γιορτάζει η ΜΟΥΣΙΚΗ. Το Ατενέουμ, φυσικά γιορτάζει και έχει προετοιμάσει από τις 20:00 έως τις 24:00, μία βραδιά ελεύθερη για όλους, με πολύ μουσική. Συμμετέχουν το Σύνολο Κρουστών και το Κουαρτέτο Σαξοφώνων του Ατενέουμ, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, το Κουαρτέτο Βαλκανικής Μουσικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από τζαζ μελωδίες, ιταλικές καντσονέτες και γαλλικά βαλς, τανγκό και χαμπανέρα, όσο ελληνικές μελωδίες, βαλκανικές μουσικές και κινηματογραφικές επιτυχίες, σε μια γιορτή ανάσα στους καιρούς μας.

Ο πεζόδρομος της οδού Αδριανού, εμπρός από το κτήριο του ATHENAEUM, κοντά στο σταθμό του τραίνου στο Θησείο (Αδριανού 3), θα μεταβληθεί σε υπαίθρια σκηνή, όπου καλλιτέχνες θα γιορτάσουν τη ΜΟΥΣΙΚΗ, συντροφεύοντας τους περιπατητές της νύχτας σε τέλεια αρμονία με τη μαγεία του περιβάλλοντος χώρου.




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20.00
·        Σύνολο Κρουστών του ATHENAEUM
·        Κουαρτέτο Σαξοφώνων ATHENAEUM

21.00
·        Swinging Jazz ATHENAEUM
Τα ατελιέ του Ωδείου ATHENAEUM παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά ρεύματα  jazz του 20ου αιώνα.

Διδασκαλία – ενορχηστρώσεις: Σύλβιος Σύρρος

22.00
·        Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ ειδικά για τη συναυλία για την Ημέρα Μουσικής στις 21/6/ 2011, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με αφετηρία την ιταλική καντσονέτα και το γαλλικό βαλς, με ενδιάμεσους σταθμούς την ισπανική χαμπανέρα και γνωστά τάνγκο. Τελικός προορισμός οι μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

·        Κουαρτέτο Βαλκανικής Μουσικής

Ο σολίστ του ακορντεόν Δήμος Βουγιούκας και ο Γιάννης Καραμανιώλας στο κόντρα μπάσο συναντούν επί σκηνής δύο σημαντικούς Ρουμάνους σολίστες: Τον Romica Serban στο τσέμπαλο και τον Reno Pipoi στο βιολί, φτιάχνοντας έτσι ένα σύνολο με στόχο την ουσιαστική απόδοση της Βαλκανικής μουσικής, μιας μουσικής τόσο κοντινής και οικίας μα συνάμα και τόσο άγνωστης.

23.30
·        Μουσική από τον κινηματογράφο

Μια μουσική περιπλάνηση στη μεγάλη οθόνη από τον Maurice Jaubert, Astor Piazzolla και Μάνο Χατζιδάκι στους Madredeus, Goran Bregovic και σύγχρονους Έλληνες συνθέτες.


ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ

Ληστεία σε βενζινάδικο στο Μοσχάτο

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στη 01:25 τα ξημερώματα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς 59 και Πύργου 2, στο Μοσχάτο.

Συγκεκριμένα, δύο δράστες με την απειλή όπλων εισέβαλαν στο κατάστημα, αφαίρεσαν από το ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια διέφυγαν με μηχανή.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους.



http://www.zougla.gr/

Τίτλοι τέλους για το Δημοτικό Σχολείο Μελισσατίκων στον Βόλο

Συγκίνηση για το τέλος μιας εποχής αλλά και ελπίδες που γεννά η προοπτική ανοίγματος μιας άλλης επικράτησαν στη χθεσινή εκδήλωση για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσατίκων.

Κι αυτό γιατί ήταν η τελευταία γιορτή στο συγκεκριμένο κτήριο που κτίστηκε τη δεκαετία του 1940 και θα γκρεμιστεί, ώστε στη θέση του να κατασκευαστεί ένα νέο εξαθέσιο με βοηθητικούς χώρους.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και χαιρέτησε και ο αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας κα Αισωνίας, Ιωάννης Καουνάς, που αναφέρθηκε στο ιστορικό του σχολείου αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται.

Από τη νέα σχολική χρονιά, το σχολείο θα στεγαστεί σε χώρο που αναζητείται από τη Δημοτική Αρχή αλλά και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να λειτουργήσει αυτόνομα το χρονικό διάστημα των δύο ετών που εκτιμάται ότι θ’ απαιτηθούν για να κατασκευαστεί το νέο σχολείο, το οποίο δημοπρατείται άμεσα.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Παπαϊωάννου, ήδη έγινε κρούση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Αυτιστικών που βρίσκεται στον δρόμο που οδηγεί προς τα Μελισσάτικα, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Έτσι, εστάλη έγγραφο προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να παραχωρηθεί στο δήμο το κτήριο στο οποίο στεγαζόταν το πρώην ΚΕΓΕ στην περιοχή του Φυτόκου, καθώς η δομή πλέον δεν λειτουργεί.

Το αίτημα κατατέθηκε γραπτώς την περασμένη Τρίτη, ενώ η απάντηση είναι θετική και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έλθει στέλεχος του υπουργείου από την Αθήνα, προκειμένου να γίνει αυτοψία στο κτήριο μαζί και με υπαλλήλους του ΟΣΚ, για να κριθεί αν τελικά μπορεί με τις απαραίτητες παρεμβάσεις να λειτουργήσει ως σχολείο.

Πηγή: ΕΡΤ

http://www.zougla.gr/

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

«63α Βενιζέλεια»: Έλαμψε το... άστρο της Παπαχρήστου


Σημαντικές επιδόσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των «63ων Βενιζελείων», που διεξήχθησαν σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο των Χανίων.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου «έκλεψε» την παράσταση με το 14.72 στο τριπλούν, το οποίο είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών, καθώς και η τρίτη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας, μετά τα 15.32μ της Πηγής Δεβετζή και τα 15.07μ της Βούλας Τσιαμήτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ νέων γυναικών κατείχε η ίδια με 14.47μ από τις 6 Μαρτίου 2009 στο Τορίνο (Ευρωπαϊκό κλειστού). Τέλος, η Παπαχρήστου σημείωσε την 3η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Η επίδοση της αθλήτριας του Γιώργου Πομάσκι είναι ταυτόχρονα η 2η όλων των εποχών στην κατηγορία Νέων πίσω από το ρεκόρ Ευρώπης της Ρωσίδας Άννα Πιάτιχ 14.79μ..

Στα αγωνίσματα που είχαν οριστεί από το ΣΕΓΑΣ ως κριτήριο για τη στελέχωση της εθνικής ομάδας για το ευρωπαϊκό ομάδων στη Σμύρνη (18-19/6), ο Άγγελος Αγγελάκης ήταν νικητής στα 100μ. με 10.49, ο Κώστας Νακόπουλος στα 1.500μ. με 3.46.46, ο Γιώργος Τρέμμος στο δίσκο με 59.96μ. και η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια με 14.00.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους αθλητές και αθλήτριες στα Χανιά, επεσήμανε στην ομιλία του: «Το μίτινγκ είναι μια γιορτή του αθλητισμού που γίνεται στη μνήμη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, που διεξάγεται για μία ακόμη χρονιά στην πόλη παρά τις δυσκολίες με την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα».

Τα αποτελέσματα:
'Ανδρες
100μ (1η σειρά): Πατεράκης (Ελλάδα), 10.89, Νυφαντόπουλος (Ελλάδα) 10.92, Τζώγας (Ελλάδα) 10.96.
100μ (2η σειρά): Καλαμαράς (Ελλάδα) 10.70, Ρουσάκης (Ελλάδα) 120.79, Φραγκούλης (Ελλάδα( 10.82.
100μ (3η σειρά): Αγγελάκης (Ελλάδα) 10.49, Κοτσουκλάκης (Ελλάδα) 10.68, Γκούσης (Ελλάδα) 10.70.
200μ: Φραγκούλης (Ελλάδα) 21.69, Κουτσουκλάκης Κ. (Ελλάδα) 21.72, Πατεράκης (Ελλάδα) 21.83, Εχέσου (Βρετανία) 22.29, Τζαφκ (Ελλάδα) 23.68, Μαρματάκης (Ελλάδα) 24.32
Ύψος: Ντονισάν (Ρουμανία) 2.14μ, Σπυρόπουλος (Ελλάδα) 2.10μ, Σιτζάκης (Ελλάδα) 2.05μ, Ξενοφώντος (Ελλάδα) 2.05μ, Ανδρουλιδάκης (Ελλάδα) 1.70μ.
1.500μ: Νακόπουλος (Ελλάδα) 3.46.46, Δημητράκης (Ελλάδα) 3.52, 17, Μισιαράς (Κύπρος) 4.08.05, Λόλιας (Ελλάδα) 4.16.02.
Δίσκος: Γκράσου (Ρουμανία) 61.08μ, Τρέμμος (Ελλάδα) 56.96μ, Αντωνιάδης (Κύπρος) 56.45μ, Κωστάκης (Ελλάδα) 55.38μ, Αραμπατζής (Ελλάδα) 54.98μ
Γυναίκες

100μ εμπόδια: Λένσκι (Ισραήλ) 13.20, Ελμπα (Γερμανία) 13.29, Αραχωβίτη (Κύπρος) 13.52, Πεσιρίδου (Ελλάδα) 14.00, Θεόκα (Ελλάδα) 14.40, Κίτσου (Ελλάδα) 14.42, Νικολάου (Κύπρος) 14.43, Ηροδότου (Κύπρος) 14.46.
Ακοντισμός: Μαυρουδή (Κύπρος) 48.09μ, Αντρέεα (Ρουμανία) 47.59μ, Θεοδοσίου (Ελλάδα) 40.19μ, Πακιουφάκη (Ελλάδα) 34.62μ, Μπομπολάκη (27.32μ, Βερυκάκη (Ελλάδα) 24.91μ.
Τριπλούν: Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14.72μ, Τόμα (Ρουμανία) 14.02μ, Πέρρα (Ελλάδα) 14.01μ, Πανέτα (Ελλάδα) 13.80μ, Γραμματικοπούλου (Ελλάδα) 13.75μ, Σερπέσοβα (Βουλγαρία) 13.21μ, Ηροδότου (Ελλάδα) 12.11μ.
200μ Νέων γυναικών: Λένσκι Ο. (Ισραήλ) 24.58, Μπελιμπασάκη (Ελλάδα) 24.96, Πολοζόκ (Ουκρανία) 25.23, Νικολέττου (Κύπρος) 25,57, Καραϊτσάκη (Ελλάδα) 28.28.
3.000μ στιπλ: Ντεγιόνκερε (Βέλγιο) 9.59.4, Μανιαδάκη (Ελλάδα) 11.18.6, Χένρι (Βρετανία) 11.24.3, Πετρουλάκη (Ελλάδα) 12.34.4.
 http://www.zougla.gr/

Α2: Υποβιβάστηκαν Ολυμπιάδα και Κόροιβος

Η Ολυμπιάδα Πατρών και ο Κόροιβος Αμαλιάδας είναι οι ομάδες που ακολουθούν την ουραγό Νήαρ Ηστ στη Β΄ Εθνική, μετά τα σημερινά αποτελέσματα για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Α2 μπάσκετ των ανδρών.

Ο Κόροιβος έχασε από το Παγκράτι και κατετάγη προτελευταίος, ενώ η Ολυμπιάδα ηττήθηκε από τον Απόλλωνα στο ντέρμπι της Πάτρας και ισοβάθμησε με τον Πανερυθραϊκό, έναντι του οποίου υστερούσε στην ισοβαθμία, καθώς είχε γνωρίσει δύο ήττες.

Στο μεταξύ, με νίκες συνδύασαν ΚΑΟ Δράμας και ΑΓΟ Ρεθύμνου το τελευταίο παιχνίδι τους στην Α2. Το μακεδονικό συγκρότημα, το οποίο πανηγύρισε και τον τίτλο του πρωταθλητή, κατέβαλε την αντίσταση του Πανελευσινιακού, ενώ οι Κρήτες επιβλήθηκαν της ΑΕΚ Άργους.

Τα αποτελέσματα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Αρκαδικός-Πανερυθραϊκός 68-73

Ίκαροι Σερρών-Ερμής Λαγκαδά 81-62

ΑΓΟ Ρεθύμνου-ΑΕΚ Άργους 101-85

ΚΑΟ Δράμας-Πανελευσινιακός 75-74

Απόλλων Πατρών-Ολυμπιάδα Πατρών 86-73

Πιερικός/Αρχέλαος-Λαύριο 79-63

Αμύντας-Νήαρ Ηστ 99-82

Παγκράτι-Κόροιβος Αμαλιάδας 79-58

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)

ΚΑΟ Δράμας 56 -ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α1

ΑΓΟ Ρεθύμνου 50 -ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α1

-----------------------

Ίκαροι Σερρών 49

ΓΣ Λαυρίου 47

Απόλλων Πατρών 46

Αμύντας 46

Αρκαδικός 45

Πανελευσινιακός 45

ΑΕΚ Άργους 44

Παγκράτι 43

Πιερικός/Αρχέλαος 43

Ερμής Λαγκαδά 43

Πανερυθραϊκός 42

-----------------------

Ολυμπιάδα Πατρών 42 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ

Κόροιβος Αμαλιάδας 41 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ

Νήαρ Ηστ 38 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ



http://www.zougla.gr/

Κωνσταντίνος Γιαννίδης Ελληνικό χρώµα στις ξένες αγορές Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ VITEX ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΕΡΕΣ, ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ




Με ελληνικά χρώµατα βάφει ολοένα και περισσότερους τοίχους σε Βαλκάνια, Ρωσία και Κύπρο ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, επικεφαλής της οικογενειακής εταιρείας Vitex. ∆ιότι η εξωστρέφεια του οµίλου αποτελεί βασική προτεραιότητα του 65χρονου επιχειρηµατία, ο οποίος ευελπιστεί τα επόµενα χρόνια να διπλασιάσει τις εξαγωγές των χρωµάτων Vitex, συνεισφέροντας έτσι όχι µόνο στην ανάπτυξη της εταιρείας του αλλά και στον εξαγωγικό προσανατολισµό της χώρας. 

Αλλωστε, η εταιρεία του έχει καταφέρει µέσω της εξαγωγικής δραστηριότητάς της να καλύψει σηµαντικό µέρος των απωλειών που προέρχονται από την εγχώρια αγορά. Το 2010 οι εξαγωγές της εταιρείας αντιστοιχούσαν στο 17,7% των συνολικών πωλήσεων του οµίλου, ενώ στην αναπτυξιακή ατζέντα του κ. Γιαννίδη το µερίδιο των εξαγωγών τα επόµενα χρόνια θα αντιστοιχεί στο 30% του τζίρου, ο οποίος διαµορφώθηκε πέρυσι σε 44 εκατ. ευρώ. 

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Ο νισύριος στην καταγωγή µάνατζερ γνωρίζει και µέσω της ιδιότητάς του ως προέδρου του Ελληνοκινεζικού Επιµελητηρίου ότι οι εξαγωγές αποτελούν µονόδροµο για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην εποχή της παγκοσµιοποίησης αλλά και του Μνηµονίου. Ιδίως για τις επιχειρήσεις, που επηρεάστηκαν αρνητικά από τη βουτιά στην οικοδοµική δραστηριότητα. Αν και ο Οµιλος Γιαννίδη έχει επιδείξει αντοχές, οι αρνητικές επιπτώσεις αντικατοπτρίζονται στην πορεία του τζίρου από το 2007, την τελευταία ίσως χρονιά της χρυσής εποχής στην εγχώρια οικοδοµική δραστηριότητα. Τότε τα χρώµατα Vitex έκλεισαν µε πωλήσεις 66 εκατ. ευρώ. 

Οι καλύτερες όµως σε σύγκριση µε την αγορά επιδόσειςτης εταιρείας καθιστούν αισιόδοξο τον πρόεδρο και έναν εκ των τριών βασικών µετόχων του Οµίλου Αφοι Γιαννίδη Hermes-Vitex. «Η πτώση της οικοδοµικής δραστηριότητας στην Ελλάδα θα έχει και συνέχεια, αλλά εµείς θα αντέξουµε γιατί έχουµε κτίσει την εταιρεία σε γερά θεµέλια», υποστηρίζει. ∆εν διστάζει όµως να παραδεχθεί ότι για να µπορέσει η εταιρεία να σταθεί στο δύσκολο αυτό οικονοµικό περιβάλλον θα χρειαστεί να συνεχιστεί η πολιτική ελέγχου των δαπανών της σε όλα τα επίπεδα, συµπεριλαµβανοµένων και των δαπανών µισθοδοσίας. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι οι ίδιοι οι εργαζόµενοι, καθώς όπως λέει ο επικεφαλής τους «εδώ και πολλά χρόνια έχουµε διαµορφώσει ως διοίκηση σχέσεις αµοιβαίας εµπιστοσύνης µε τους εργαζοµένους, µε τους οποίους από κοινού προχωρούµε στις όποιες περικοπές δαπανών χρειαστούν». 

ΠΏΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. Η ιστορία της Vitex άρχισε στο Μοσχάτο µε την επωνυµία Οµιλος Γιαννίδη και αντικείµενο την εµπορία πισσόχαρτων και ασφαλτόπανων για µόνωση στεγών. Το 1960 όµως αποδεικνύεται σε χρονιά-καταλύτης, καθώς η παραγωγή του πρώτου πλαστικού χρώµατος Vitex εισάγει τον οικογενειακό όµιλο δυναµικά στον κλάδο των οικοδοµικών χρωµάτων. Η εταιρεία αλλάζει επωνυµία, καθώς ο κόσµος αρχίζει να την ταυτίζει µε το όνοµα Vitex, παρ’ ότι εµπορευόταν και άλλα είδη µε διαφορετικές επωνυµίες. 

Εκτοτε η Vitex µπαίνει σχεδόν σε κάθε σπίτι και µεγεθύνεται µέσω εξαγορών. Το 1988 εξαγοράζει τη Syntex, ενώ το 1999 αποκτά ποσοστό στην Asphaltop. Παράλληλα µε την Ελλάδα, η εταιρεία κάνει το πρώτο βήµα της και στο εξωτερικό. Το 2000 ξεκινά τη δραστηριότητά της στη Σερβία, το 2005 φτάνει στη Ρουµανία και το 2008 στη Βουλγαρία. Και στις τρεις χώρες αποκτά θυγατρικές εταιρείες, ενώ οι εξαγωγές της αυξάνονται συνεχώς σε Ρωσία, Αλβανία, Κύπρο. Οι ανάγκες πλέον της εταιρείας αυξάνονται και έτσι το 2009 µεταφέρεται από το Μοσχάτο σε νέο εργοστάσιο στην Ελευσίνα, επένδυσης 30 εκατ. ευρώ. Εκεί, η εταιρεία δίνει συνεχή έµφαση στην παραγωγή καινοτόµων προϊόντων, ενώ οι δυσκολίες στον κλάδο της οικοδοµής οδηγούν σε διεύρυνση των προϊόντων και δη στην είσοδο της επιχείρησης στην πράσινη επιχειρηµατικότητα. Ο κ. Γιαννίδης αποφασίζει σε συνεργασία πάντα µε τα δύο του εξαδέλφια του, Σταύρο Γιαννίδη διευθύνοντα σύµβουλο και Αρµόδιο Γιαννίδη εντεταλµένο αντιπρόεδρο, να εισέλθουν στον κλάδο των φωτοβολταϊκών. Εκµεταλλευόµενοι τη συσσωρευµένη τεχνογνωσία σχετικά µε την οικοδοµή και τη στέγη και αξιοποιώντας τις συνεργασίες του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας, ξεκινούν συνεργασία µεταξύ άλλων µε τη Solyndra από τις ΗΠΑ για τη διακίνηση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά, εξειδικευµένα φωτοβολταϊκά για αποκλειστική χρήση σε οροφές κτιρίων. 

Ο κ. Γιαννίδης σπούδασε χηµικός σε Ιταλία και Θεσσαλονίκη και είναι εξαιρετικά απλός στις σχέσεις του και λιτός στην καθηµερινότητά του. Κρατά αποστάσεις από κοσµικές εµφανίσεις και οι µοναδικές απολαύσεις του είναι «ένα καλό κρασί παρέα µε τους παλιούς του φίλους», ενώ έχει επιδείξει ενεργή «συνδικαλιστική» δράση ως επιχειρηµατίας, διατελώντας πρόεδρος του Συνδέσµου Βιοµηχανιών Αττικής - Πειραιώς. Σήµερα η συνδροµή του στο επιχειρηµατικό γίγνεσθαι εκφράζεται µέσω της προεδρίας του Ελληνοκινεζικού Εµπορικού και Βιοµηχανικού Επιµελητηρίου. Τη ∆ευτέρα, µάλιστα, θα υποδεχθεί περισσότερους από 80 leaders µεγάλων κινεζικών οµίλων, οι οποίοι θα βρεθούν στην Αθήνα αναζητώντας συνεργασία µε εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων σε ενέργεια, υψηλή τεχνολογία, αυτοκινητοβιοµηχανία, εµπορία ηλεκτρολογικών προϊόντων και εξοπλισµού, τουρισµό, επικοινωνίες. Παρά τη διεθνούς εµβέλειας δραστηριότητά του, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, παραµένουν δεµένοι µε την ιδιαίτερη πατρίδα τους Νίσυρο. Εκεί έχουν συµβάλει αποφασιστικά στη δηµιουργία αρχαιολογικού και ιστορικού µουσείου. 



περισσότερα http://www.tanea.gr/

3-2 την Ισπανία στον Πύργο Πρώτη νίκη της εθνικής βόλεϊ γυναικών στο Ευρωπαϊκό Λιγκ


Την πρώτη της νίκη μετά από τέσσερα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Λιγκ, στα οποία μάλιστα δεν είχε καταφέρει να πάρει ούτε ένα σετ, πανηγύρισε η εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών. Τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου κέρδισαν 3-2 την Ισπανία στο κλειστό του Πύργου και κατέκτησαν τους πρώτους τους βαθμούς.
"Κρατάμε τη νίκη που είναι σημαντική για εμάς γιατί για αυτήν την ομάδα οι νίκες είναι κάτι μακρινό, σχεδόν εξωπραγματικό. Για μας είναι σπουδαίο και σιγά-σιγά θα προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Λειτουργούμε βάσει της κατάστασης που υπάρχει. Τα κορίτσια δουλεύουν και τα δίνουν όλα αν και ξέρουν ότι δεν πληρώνονται κι έχουν πάρα πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Αυτό το καλοκαίρι δεν θα φτάσουμε στην κορύφωση, εγώ προπονητικά τουλάχιστον δεν πρόκειται να το κάνω", τόνισε ο προπονητής της Εθνικής, Τάκης Φλώρος μετά το ματς.

Τα σετ: 25-20, 20-25, 25-7, 22-25, 15-12

http://www.enet.gr/

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πειραιώς


Μεγάλη φωτιά  ξέσπασε το απόγευμα του  Σάββατου  σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη εργοστασίου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών  Περαιώς και Χρυσοστόμου Σμύρνης, στον Ταύρο.
Στο σημείο  έσπευσε  άμεσα μεγάλη  μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής,  αποτελούμενη από 7 οχήματα και 21 πυροσβέστες, προκειμένου η  πυρκαγιά  να μην επεκταθεί στη γύρω περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 5:30  τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά, που προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.  
Όπως  προκύπτει από  τα πρώτα στοιχεία,  η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχκά στα  απορρίματα  της  εγκαταλειμένης αποθήκης.


http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/58697/ypo-elegxo-h-pyrkagia-stin-Peiraiws

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΜΠΗ ΜΠΙΛΙΝΗ


Κύριε Μπιλίνη,
Σαν εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανα τα παρακάτω ερωτήματα αν θέλετε μπορείτε να απαντήσετε στα συγκεκριμένα.
1. Εκλεγμένες κυβερνήσεις από τον ελληνικό λαό δανείστηκαν και καταχρέωσαν με την κάκιστη διαχείρισή τους τον τόπο. Να τους καταγγείλουμε και να αποκρούσουμε τις πολιτικές τους, ναι. Αλλά με ευθύνη και σοβαρότητα. Το χρέος της χώρας δεν είναι διόδια.
2. Ας μην ξεχνάμε το βασικότερο: η υπογραφή του Μνημονίου έθεσε εξ αντικειμένου τέλος στο σενάριο της στάσης πληρωμών. Γιατί; Επειδή το Μνημόνιο του περασμένου Μαΐου σήμανε μια τεράστια "επένδυση" τόσο πολιτικού όσο και οικονομικού κεφαλαίου της ΕΕ ώστε να αποτραπεί η ελληνική στάση πληρωμών. Αν θελήσουμε να πάμε μονομερώς κόντρα σε αυτή την ευρωπαϊκή "επένδυση" πρέπει να είμαστε έτοιμοι για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της ΕΕ. Μόνο φεύγοντας από την ΕΕ θα μπορούσαμε να κηρύξουμε μονομερώς στάση πληρωμών.
3. Αν μπορούσαμε να γίνουμε μια νέα Αργεντινή θα ήμασταν υπέρ της σύστασης Λογιστικής Επιτροπής. Μιας Επιτροπής που θα χαρακτήριζε μέρος του χρέους απεχθές και κατόπιν θα προέβαινε σε στάση πληρωμών.
Πάντως είναι μεγάλη υποκρισία να μιλάτε εσείς και κάποιοι άλλοι για πληρωμένα χέρια και να  διαστρεβλώνετε τα ερωτήματα (και επειδή θεωρώ ότι έχει και προσωπικές αιχμές, ένα πληρωμένο χέρι είναι και αυτό, φίλε που κατ' αποκλειστικότητα πληρώνεται από κάποιο πολιτικό φορέα για να βγάλει τη δουλειά και να κάνει πολιτικές δολοφονίες που έχουν στόχο να πνίξουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική για να έχουν ύπαρξη στην κοινωνία)     
Σου  επισυνάπτω  δε τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για να είναι καθαρές οι απόψεις τον κομμάτων. Όσον αφορά την Πραγματική Δημοκρατία και σημαίνει Πολιτική λύση σου επισυνάπτω δύο άρθρα που ξέρω ότι τα διάβασες και καλό είναι να τα ξαναδιαβάσεις, εγώ πάντως σε καμία περίπτωση δεν θέλω να γίνει η πατρίδα μου σαν τον Ισημερινό κτλ.
Μισή αλήθεια και προπαγάνδα: http://politicalreviewgr.blogspot.com/2011/04/debtocracy_11.html

H αφέλεια, η κουτοπονηριά και οι ιδεοληψίες προτείνουν εθνική πολιτική:http://ntsoukalis.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html

Για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το Δημόσιο Χρέος αυτή έοχυμε τοποθετηθεί στη Βουλή.
Δες και παρέμβαση του Ν. Τσούκαλη.: http://ntsoukalis.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html

Χαιρετισμούς,
Δημήτρης  Ναυπλιώτης

ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Μοσχάτο, 9/6/11
Δ ΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154


ΘΕΜΑ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), με πρόσφατη
απόφασή του (Α Α:4Α3Ψ46ΨΧΕ3-Ν) ιδρύει τη στάση με ονομασία
«ΓΥΜΝΑΣΙΟ» με Κ.Σ. 320026 που βρίσκεται επί της Λεωφ. Ποσειδώνος και
μεταξύ των οδών Στρ/γου Μακρυγιάννη και Πίνδου για την λεωφορειακή γραμμή
Χ96 στην κατεύθυνση προς Πειραιά.
Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται στο αίτημα που είχαμε καταθέσει από τις
28/4/10 (αρ.Πρ.:4469), όπου ζητούσαμε στάση επί της Λεωφ. Ποσειδώνος,
προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του Μοσχάτου.
Συνεχίζουμε στον τομέα αυτό με γνώμονα την ασφάλεια των κατοίκων και
την εξυπηρέτησή τους όσον αφορά τις μετακινήσεις τους, με αιτήματα για την
αύξηση των συνθηκών ασφαλείας παράλληλα των γραμμών ΤΡΑΜ και καλύτερη
πρόσβαση των δημοτών στο σταθμό μετεπιβίβασης (Α Α:4ΑΓ9GΚΡ-Κ).

Ο Δ ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Δελτίο Τύπου Σάββατο 18 Ιουνίου 2011, στις 21:00 Φεστιβάλ Αθηνών Ωδείο Ηρώδου Αττικού Σταύρος Σ. Τσακίρης Nijinsky: Είμαι μια μαριονέτα του Θεού...


Χαμένος στις αναμνήσεις του, σε μια κλινική της Ελβετίας, ο θρυλικός χορευτής Νιζίνσκυ ακροβατεί ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν ενώ σταδιακά βυθίζεται στην τρέλα και την απελπισία. Προσπαθεί να θυμηθεί και να ξαναζήσει τη ζωή του. Οι σκέψεις για την τέχνη του, η φυσιογνωμία του Ντιάγκιλεφ, της γυναίκας του Ρόμολα, στοιχειώνουν τις μέρες του. Οι παραισθήσεις και οι πόνοι του. Οι μοναχικές μέρες μιας μεγαλοφυΐας του χορού που γνώρισε την παγκόσμια καταξίωση, αλλά και η συγκλονιστική μαρτυρία ενός σχιζοφρενούς που ζει τη μοναξιά και την απόρριψη. Ένας καθημερινός πόλεμος ανάμεσα στο καλό και το κακό, την αληθινή ζωή και το φάντασμα της τέχνης. Ο καλλιτέχνης είναι μια μαριονέτα του Θεού, λέει.
Οι γιατροί, ο Ντιάγκιλεφ, η Ρόμολα, υπηρέτες, γκαρσόνια, νοσοκόμοι αλλά και φαντάσματα περαστικών μορφών όπως και μια τάξη νέων χορευτών κυκλοφορούν γύρω του, έρχονται και χάνονται, την ώρα που εκείνος, σε μια συνεχή αναζήτηση του Θεού, φιλοσοφεί για την αγάπη, το θάνατο, το χορό, το καλό και το κακό.

Μια φιλόδοξη περφόρμανς του Σταύρου Σ. Τσακίρη. Ένα ιδιότροπο ντοκιμαντέρ πάνω στην τρέλα και τη δημιουργία. Ένα σκηνικό δρώμενο, μια πρωτότυπη δημιουργία κι όχι «θεατροποιημένη» βιογραφία, για τη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ μεγαλοφυΐας και παράνοιας και την υπόσταση της τέχνης, εμπνευσμένη από το «Ημερολόγιο του Βασλάβ Νιζίνσκυ», το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ρόμολα Νιζίνσκυ, την αυτοβιογραφία της Μπρονισλάβα Νιζίνσκυ, την αλληλογραφία της Τ. Καρσάβινα και δημοσιεύματα της εποχής,  με έναν αξιόλογο θίασο.

Ο Σκηνοθέτης για το κείμενο και την παράσταση:
Ο NIJINSKY ο μεγαλύτερος χορευτής όλων των εποχών, ο θρυλικός Φαύνος του απομεσήμερου, ο πρώτος χορογράφος και ερμηνευτής της Ιεροτελεστίας της Άνοιξης, ο Πετρούσκα του Στραβίνσκι, ο νεαρός των Παιχνιδιών του Ντεμπισί, σταματάει το χορό στα 29 του χρόνια και κλείνεται για μεγάλα διαστήματα σ’ ένα άσυλο στην Ελβετία. Δεν επικοινωνεί πια με καλλιτέχνες, δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτόν οι εφημερίδες, οι ιμπρεσάριοι, το κοινό. Η πιο αγαπημένη προσωπικότητα του χορού πεθαίνει στη μοναξιά μετά από τριάντα χρόνια σιωπής. Στη διάρκεια της σιωπής του γράφει σε τέσσερα τετράδια τις σκέψεις του, τους φόβους του, τις φαντασιώσεις του και τις εμμονές του. Ο θεόπνευστος καλλιτέχνης, μοναδικότητα και κοινωνική ιδιαιτερότητα, ένα κατεξοχήν μοντέλο του 19ου αιώνα, με το θάνατο του NIJINSKY βρίσκει και το φυσικό του τέλος.

Ακούγονται  εκτός από την πρωτότυπη μουσική  αποσπάσματα από τα έργα Πετρούσκα (Ι. Στραβίνσκι), Παιχνίδια (Κλωντ Ντεμπισσύ), Το απομεσήμερο ενός Φαύνου (Κλωντ Ντεμπισσύ).
Η παράσταση περιέχει τολμηρές σκηνές και κάποιες λεκτικές ακρότητες.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Κείμενο:                        Σταύρος Σ. Τσακίρης
Σκηνικά - Animation Graphics:           Αλέξανδρος Ψυχούλης
Κοστούμια:                              Αντώνης Βολανάκης
Μουσική:                                Νίκος Κυπουργός
Κίνηση:                                    Κωνσταντίνος Ρήγος
Φωτισμοί:                               Ελευθερία Ντεκώ
Δραματολόγος:                       Δήμητρα Πετροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη                 Στεφανία Μπαγλατζή
Φωτογραφίες                          Δημήτρης Στουπάκης
Παραγωγή                               Omicron 2

Ερμηνεύουν:

Nijinsky- Diagilef:                    Κωνσταντίνος Ρήγος
Nijinsky- Diagilef:                   
Γιάννης Τσορτέκης
Romola:                                  
Ευδοκία Ρουμελιώτη
Δασκάλα Τ. Καρσάβινα:         Τατιάνα Παπαμόσχου
Kira Nijinsky:                           Αποστολία - Γαλάτεια Τσακίρη,
                                                Μαρία Σιμώνι Τσακίρη
Νοσοκόμοι - Γιατροί - Performers  Μαριέττα Βέττα, Χλόη Θεοδωροπούλου,
                                                          Τάσος Καραχάλιος, Γιάννης Νικολαΐδης

Συμμετέχουν σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης
Ακούγεται ο Γρηγόρης Βαλτινός

Σκηνικά: Αλέξανδρος Ψυχούλης
Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Χορογραφική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ρήγος
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Δραματολόγος: Δήμητρα Πετροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Μπαγλατζή

Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 21:00
Φεστιβάλ Αθηνών

Σταύρος Σ. Τσακίρης
Nijinsky: Είμαι μια μαριονέτα του Θεού...

Διάρκεια
1 ώρα 20 λεπτά περίπου
Τιμές εισιτηρίων
30€
15€ (Άνω διάζωμα)
10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)
Έναρξη προπώλησης: 28 Μαΐου 2011
*****

Δεν έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Στίβος: Τρίτος στο Τορίνο ο Μπανιώτης

Το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος κέρδισε στο διεθνές μίτινγκ του Τορίνο ο Κώστας Μπανιώτης, με επίδοση 2.22μ


Ωστόσο, ο 25χρονος πρωταθλητής δεν κατάφερε να πιάσει το όριο των 2.29μ., ώστε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού της Κορέας τον Ιούλιο.


http://www.enet.gr/

Εορτασμοί για τα δεύτερα γενέθλια του Μουσείου της Ακρόπολης


Διευρυμένο ωράριο, μειωμένο εισιτήριο και δωρεάν συναυλία

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, το Μουσείο της Ακρόπολης γίνεται δύο χρόνων. Στο πλαίσιο του εορτασμού του γεγονότος, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοικτοί εκείνη την ημέρα από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Το ίδιο θα ισχύσει και με το εστιατόριο του Μουσείου.

Επίσης, μόνο για εκείνη την ημέρα θα μειωθεί και η τιμή του εισιτηρίου γενικής εισόδου στα τρία 3 ευρώ.

Τέλος, στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων κατά την οποία θα παρουσιαστούν έργα των Στράους, Βιβάλντι, Πιατσόλα και Τσαϊκόφσκι. 

Η είσοδος για τη συναυλία θα είναι ελεύθερη.
http://www.newsbeast.gr/