Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 8 ΧΛΜ., ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ Πρόβα ποδηλατόδρομου

Μια «γραμμή» αποδείχθηκε πως αρκεί για να λειτουργήσει ένας ποδηλατόδρομος. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η χθεσινή ποδηλατοδρομία μήκους 8 χλμ. που καλύπτει τη διαδρομή από το κέντρο της Αθήνας ώς το Φάληρο.

Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ
Η εκδήλωση, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οργανώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών και θεωρήθηκε «πρόβα» των μέτρων που θα εφαρμοστούν από το φθινόπωρο.
Εκατοντάδες ποδηλάτες, με επικεφαλής την εθνική ομάδα, σχεδόν για επτά ώρες κινήθηκαν μέσω των λεωφόρων Β. Σοφίας, Αμαλίας και Συγγρού, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα ασφάλειας ή μποτιλιαρίσματος σε διαδρομή που στο μεγαλύτερο μέρος της θεωρείται ταχείας κυκλοφορίας. Στην επιτυχία του εγχειρήματος συνέβαλε και το facebook.
Στοιχεία του καθηγητή Θάνου Βλαστού, διευθυντή του εργαστηρίου βιώσιμης ανάπτυξης του Πολυτεχνείου, ανεβάζουν σε 5.000 τα άτομα που, παρά τις δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στο λεκανοπέδιο, χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση το ποδήλατο. Υπολογίζεται ότι χρήση του ποδηλάτου μόνον τρεις φορές την εβδομάδα εξοικονομεί για τον αναβάτη του από 900 έως και 1.300 ευρώ το χρόνο. «Οι ποδηλατόδρομοι στη χώρα μας σημαίνουν έργα, κονδύλια, χρόνο. Στην Ελβετία αρκεί μια... γραμμή», μας είπε χαρακτηριστικά και φαίνεται πως η πρότασή του γίνεται δεκτή από τους αρμοδίους στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σε πιλοτική βάση θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι η διαδρομή Σύνταγμα-Φάληρο για τα Σαββατοκύριακα και ανάλογα με την επιτυχία του εγχειρήματος θα εξεταστεί η πρόταση να ανοίξουν και επίσημα όλες οι λεωφορειολωρίδες για τους ποδηλάτες, που σήμερα τη χρησιμοποιούν κατά παράβαση του ΚΟΚ. Υπάρχει σκέψη να καταργηθούν οι μονοδρομήσεις για τα ποδήλατα στην ίδια λωρίδα, όπως ισχύει για τους πεζούς.
Τα πρώτα έργα θα δημοπρατηθούν το φθινόπωρο και προβλέπουν ότι ώς το 2014 το λεκανοπέδιο θα διαθέτει ένα πλήρες δίκτυο ποδηλατοδρόμων από την Κηφισιά ώς τη Βούλα. Τα δύο υπουργεία έχουν συμφωνήσει:
* Στην άμεση έναρξη των έργων στη διαδρομή Σύνταγμα-Ομόνοια-Φάληρο, που στο μεγαλύτερο μέρος της θα κινείται κατά μήκος της γραμμής του Ηλεκτρικού. Πρόκειται για μια χάραξη 10,5 χλμ., που θα ξεκινήσει από το Μοσχάτο όπου ήδη έχουν ετοιμαστεί τα πρώτα 800 μέτρα. Σε επόμενη φάση θα γίνει η παραλιακή διαδρομή μήκους 15 χλμ. ώς τη Βούλα, που θα ακολουθεί τη γραμμή του τραμ. Το πλήρες πρόγραμμα αφορά γραμμή συνολικού μήκους 35 χλμ. από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ώς τη Βάρκιζα.
* Σε μια ειδική διαδρομή περίπου 7 χλμ., που θα ξεκινά από το κέντρο και θα συνδέεται με τις πεζοδρομήσεις της Πανεπιστημίου και της Β. Ολγας, ενώ θα περιλαμβάνει τον άξονα Δ. Αρεοπαγίτου-Β. Παύλου και τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους.
* Στην πεταλοειδή διαδρομή των 13 χλμ. που θα διατρέχει το άλσος Γουδή-Ιλισίων και θα φθάνει ώς την Πολυτεχνειούπολη και το σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη.
* Στη βόρεια επέκταση, στο μεγαλύτερο μέρος της δίπλα στη γραμμή του Ηλεκτρικού, που θα καλύψει την απόσταση Ομόνοια-Κηφισιά και θα συνδέεται με τοπικά δίκτυα στα βόρεια προάστια. *
http://www.enet.gr/

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματποιήθηκε σήμερα(δείτε φώτο) το απόγευμα ένα παιδικό φεστιβάλ για το περιβάλλον και την ανακύκλωση Στο χώρο της «Παιδικής Χαράς του Πάρκου», Πίνδου & Ελευθερίας και στους δύο παιδότοπους στο Μοσχάτο



Τα παιδιά  διασκέδασαν  σε ένα περιβάλλον πρασίνου που εντάσσεται στο έργο βελτίωσης της οδού Θεσσαλονίκης,  φιλικό και χρηστικό στους επισκέπτες κάθε ηλικίας. 
Τα παιδιά είρθαν  σε επαφή με το περιβάλλον και  διασκέδασουν στο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ένα θεματικό πάρκο παιχνιδιών από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης,
ενώ  συμμετείχουν σε ομαδικά παιχνίδια δράσης στην οδό Ελευθερίας
που είχε μεταμορφωθεί για λίγες ώρες σε παιδότοπο. 










































































































Στάση εργασίας στο Δημόσιο την Πέμπτη – Απεργούν και οι ΔΕΚΟ


Από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ. 


Ταυτόχρονα, την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν κατά τις ίδιες ώρες καθώς και σε όποιους νομούς, πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Την ίδια ημέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, διαμαρτυρόμενοι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, του νέου μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει τα μέτρα «καταστροφικά για ολόκληρη την κοινωνία» και προαναγγέλλει γενική απεργία η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το επόμενο διάστημα σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε.



http://www.newsit.gr/

2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ο Μοσχάτου

Πέμπτη, 16 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. 
15 Ιουλίου στις 10:00 μ.μ.


Γήπεδο Μοσχάτου

2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ο Α.Ο Μοσχάτου σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου & Ταύρου προσκαλεί τα παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο να πάρουν μέρος στην 2η Καλοκαιρινή Σχολή Ποδοσφαίρου, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Μοσχάτου.

Ο Στόχος που έχουμε βάλει μέσα από μια πρωτότυπη προπόνηση είναι να βελτιωθούν τα παιδιά στο αθλητικό αντικείμενο που τους αρέσει, αλλά ταυτόχρονα και να διασκεδάσουν χωρίς το άγχος του αποτελέσματος.

Οι προπονήσεις θα είναι Δευτ. Τρ. Πεμ. Παρ. από 18:00-22:00 και Τετ. 19:00-22:00 εκτός Σαββατοκύριακου. Τα παιδιά θα είναι χωρισμένα σε τμήματα ανά ηλικία. Η προπόνηση κάθε τμήματος θα διαρκεί από (1-1:30) ώρα. Οι ηλικίες των παιδιών που θα λάβουν μέρος είναι οι γεννηθέντες από 1991 εως 2002. Από φέτος θα μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμά μας και ατομική προπόνηση τερματοφυλάκων.

Θα διδάξουν προπονητές με δίπλωμα UEFA, καθώς και πτυχιούχοι φυσικής αγωγής με ειδικότητα ποδοσφαίρου.

Στις προπονήσεις θα υπάρχει πάντα ιατρός. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα, καθώς και καρτέλα αξιολόγησης.

Τηλ. Επικοινωνίας:2109431774, FAX:2109414164

Ωράριο Λειτουργίας της Γραμματείας: Δευτ. Τρ. Πεμ. Παρ. 17:00 - 19:00





http://www.facebook.com/event.php?eid=203715779672369

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 206



Τρίτη, 7 Ιουνίου · 7:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.


ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Ν.ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ"
Γ.ΒΑΡΟΥΧΑΚΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΠΝΕΥΜ."ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ"
Μ.ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Χ.ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ





http://www.facebook.com/event.php?eid=132074903537744





ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΦΩΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Προς τιμή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Φωστήρα και του Παναθηναϊκού, κου ΚΩΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ για τη μεγάλη του προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο



Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, στις 17.45
Στο Δημοτικό Γήπεδο Ταύρου «ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΛΑΜΠΙΔΗΣ»
Θα παραβρεθούν παλιοί ποδοσφαιριστές και από τους δύο συλλόγους και θα διεξαχθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας των ιστορικών ομάδων 


Για να δείτε το έντυπο, ΕΔΩ: filadio









http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου θα πραγματοποιήσουν εγγραφές των νηπίων για τη χρονιά 2011-2012 μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»


Το πρόγραμμα έχει στόχο την αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία και απευθύνεται σε εργαζόμενες και άνεργες μητέρες.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στις γραμματείες των παιδικών σταθμών:
• Για την δημοτική κοινότητα Μοσχάτου: Πίνδου 43, Μοσχάτο, 2104819393
• Για την δημοτική κοινότητα Ταύρου: Ανδρούτσου και Κορυζή, Ταύρος, 2103421618

Άμεσα θα ανακοινωθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στις υπεύθυνες των παιδικών σταθμών και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.eetaa.gr και www.kedke.gr



http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Ποδηλατάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Εκατοντάδες ποδηλατιστές, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή με τα ποδήλατά τους, στο πάρκο Ελευθερίας, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής, για να γιορτάσουν με μία «ποδηλατάδα» ως τη θάλασσα του Φαλήρου, τη παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, στέλνοντας, με το παράδειγμά τους, ένα μήνυμα οικολογίας, υγιεινού τρόπου ζωής, γρήγορης, οικολογικής και ασφαλούς μετακίνησης, προς όλους.

Πρόκειται για άλλη μία ιδέα που ξεκίνησε από το facebook και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους ποδηλατιστές, και όχι μόνο, της Αθήνας.

«Η Αθήνα σήμερα αισιοδοξεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αμυράς, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων και ένας εκ των επικεφαλής του ποδηλατικού κινήματος, συμπληρώνοντας: «Στροφάρουμε πράσινα. Βγαίνουμε από το καυσαέριο για να απολαύσουμε τη θαλάσσια αύρα», ενώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ύστερα από πανεπιστημιακές έρευνες, έχει υπολογιστεί ότι η χρήση του ποδηλάτου 3 φορές την εβδομάδα, εξοικονομεί από 900-1300 ευρώ το χρόνο, για τον αναβάτη.

Στην ποδηλατοδρομία συμμετέχει και η ελληνική εθνική ομάδα ποδηλασίας. «Είναι ευκαιρία ολόκληρη η ελληνική κοινωνία να καθιερώσει το ποδήλατο ως μέσο αναψυχής, μεταφοράς αλλά και επικοινωνίας», δήλωσε ο κ. Θανάσης Τερζής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

H ποδηλατοδρομία για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Μεταφορών και Περιβάλλοντος, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλατιστές, θα καταλήξει, ύστερα από περίπου 7 ώρες, στον παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού (Μετρό Συγγρού-Φιξ). 



http://www.skai.gr/news/

Η απεργία στο μετρό έφερε κυκλοφοριακά προβλήματα


Υπομονή για τους οδηγούς

Τα Ι.Χ. τους φαίνεται πως πήραν σήμερα οι Αθηναίοι για τις μετακινήσεις τους, αφού το μετρό έχει στάση εργασίας από τις 5:30-16:00, ενώ στον ΗΣΑΠ παραμένει κλειστό το τμήμα Μοναστηράκι-Άνω Πατήσια, λόγω έργων και από τις 21:00 θα κλείσει και το τμήμα Ταύρος-Μοναστηράκι.

Στους δρόμους επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με υπομονή. Χαμηλές ταχύτητες επικρατούν αυτή τη στιγμή στο κατερχόμενο ρεύμα της Κηφισίας, στην κάθοδο της Μεσογείων και στα δύο ρεύματα της Αλεξάνδρας.
http://www.newsbeast.gr/

Πέφτουν οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές


Μέχρι και 200 μόρια κάτω

Πτώση των βάσεων στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές μέχρι και 200 μόρια φανερώνουν οι μέχρι στιγμής βαθμολογίες των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Λιγότερα είναι τα γραπτά σε σχέση με πέρσι που βαθμολογούνται στην κλίμακα 18-20 (άριστα) στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, στα Μαθηµατικά Τεχνολογικής και Θετικής Κατεύθυνσης, στη Φυσική Τεχνολογικής και Θετικής Κατεύθυνσης και στα Αρχαία Ελληνικά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Παράλληλα, δεν παρουσιάζονται σηµαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση µε πέρσι στο ποσοστό των άριστων γραπτών στις Αρχές Οικονοµικής Θεωρίας (µάθηµα αυξηµένης βαρύτητας του 5ου Επιστηµονικού Πεδίου), στη Γλώσσα Γενικής Παιδείας, στη Χηµεία της Θετικής Κατεύθυνσης και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας.

Αυτό φανερώνει ένα δείγµα 10.000 γραπτών από βαθµολογικά κέντρα, γεγονός που προδιαγράφει την πτώση των βάσεων εισαγωγής σε σχολές που απαιτούν περισσότερα από 18.000 µόρια.

Ωστόσο η πτωτική τάση των βάσεων στα υψηλόβαθµα τµήµατα δεν φαίνεται να αφορά τα πολύ χαµηλόβαθµα, καθώς η φετινή µείωση των θέσεων εισακτέων κατά περίπου 10.000 σε συνδυασµό µε την «εξαφάνιση» από το πεδίο των πανελληνίων εξετάσεων περίπου 5.000 δυνάµει χαµηλόβαθµων υποψηφίων προλειαίνει το έδαφος για άνοδο.

Έτσι, λοιπόν, με βάση τα παραπάνω στοιχεία αυτά που αναμένονται φέτος είναι:

Πτώση στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου από 50-200 μόρια.

Πτώση των βάσεων στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου από 30-100 μόρια κατά μέσο όρο.

Πιθανή άνοδος στα ξενόγλωσσα τμήματα Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής Φιλολογίας.

Μείωση των θέσεων εισαγωγής στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ, η οποία με τη σειρά της προλειαίνει το έδαφος για άνοδο των βάσεων εισαγωγής στα ΤΕΙ.

Εισαγωγή σε αρκετές σχολές κυρίως των ΤΕΙ με βαθμολογίες κάτω από τη βάση, ωστόσο αυτές θα είναι λιγότερες από πέρσι και θα αφορούν πολύ λιγότερους υποψήφιους.
http://www.newsbeast.gr/

Αιματηρή ληστεία στην Καλλιθέα


Πυροβόλησαν τον περιπτερά, αλλά άφησαν τις εισπράξεις

Με αεροβόλο όπλο πυροβολήθηκε από δύο ένοπλους ληστές τα ξημερώματα ένας περιπτεράς στην Καλλιθέα. Οι δύο δράστες προσέγγισαν το περίπτερο και αφού πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη, προσπάθησαν να αρπάξουν τις εισπράξεις αλλά δεν τα κατάφεραν και τράπηκαν σε φυγή. 

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στη λεκάνη και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ οι δράστες αναζητούνται.
http://www.newsbeast.gr/

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

23 χρόνια Δημοτικός θερινός κινηματογράφος «Σινέ Κήπος» στο Μοσχάτο ... Ταινίες Α’ Προβολής, οι καλύτερες επιτυχίες της χρονιάς, παιδικές ταινίες και βραβευμένες παραγωγές σε ένα πρόγραμμα για το Καλοκαίρι του 2011


 

Ο θερινός «Σινέ Κήπος» βρίσκεται στην πλατεία Μεταμορφώσεως, πλησίον του Ηλ. Σταθμού, στο Μοσχάτο.Με δύο προβολές κάθε μέρα, τιμή εισιτηρίου 7,00 €, παιδικό 5,00 € και ειδικές βραδινές προβολές μειωμένου κόστους 5,00 € από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, για άλλη μία χρονιά θα αποτελέσει ένα στέκι συνάντησης, ικανό να προσφέρει κινηματογραφική ψυχαγωγία από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2011!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

pirates2011.jpgΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 10-15/6    9 και 11.30 μμ Η ταινία προβάλλεται σε Α’ Προβολή 
Οι πειρατές της Καραϊβικής: Σε άγνωστα νερά (PIRATES OF CARIBBEAN: ON STRANGET TIDES)     Ρομπ Μάρσαλ
Ο Τζακ Σπάροου συναντά απροσδόκητα μια παλιά του αγαπημένη, τη Λατίνα καλλονή κι επιδέξια ξιφομάχο Αντζέλικα. Αυτή θα τον παγιδεύσει και ο αλλόκοτος πειρατής θα βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη αιχμάλωτος του μοχθηρού αρχιπειρατή Μαυρογένη, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για τη θρυλική Πηγή της Αιώνιας Νιότης. Τον ίδιο προορισμό έχουν και ο παλιός του γνώριμος Κάπτεν Μπαρμπόσα και μια πάνοπλη ισπανική αρμάδα.

Με τον Ρομπ Μάρσαλ πλέον στο σκηνοθετικό τιμόνι, αυτή η πειρατική περιπέτεια στοχεύει περισσότερο από ποτέ στην οπτική φαντασμαγορία και στο θέαμα. Με τις πολεμικές χορογραφίες των απανωτών σκήνων δράσης να αποτελούν απολυτή δημιουργική. Γι' ακόμη μια φορά, ο Τζόνι Ντεπ εκτελεί με απολυτή επιτυχία το εξαιρετικό ημίτρελο ερμηνευτικό του σόου, ενώ ο συνταξιδιώτης του Τζέφρι Ρας είναι με διάφορα ο καλύτερος που έχουμε δει στην πειρατική σειρά.
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΗΠΑ (2011). Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Πενέλοπε Κρουζ, Τζέφρι Ρας, Ίαν ΜακΣέιν, Σαμ Κλάφλιν.



black_swan.jpgΠΕΜΠΤΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ 16-19/6              9 και 11 μμ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-22/6
    μόνο στις 11 μμ
Μαύρος κύκνος (BLACK SWAN)           Ντάρεν Αρονόφσκι 
Μια νεαρή μπαλαρίνα πρέπει να αποδείξει στον απαιτητικό καλλιτεχνικό διευθυντή της ότι μπορεί να ενσαρκώσει τον πρώτο ρόλο στη «Λίμνη των Κύκνων». Ταυτόχρονα, προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την ψυχαναγκαστική μητέρα της και να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό μιας φιλόδοξης συναδέλφου της.

Ο υπερφιλόδοξος Αρονόφσκι σκηνοθετεί ένα αλληγορικό υπαρξιακό θρίλερ ενώ η καταπληκτική ερμηνεία της Πόρτμαν συμπληρώνει και δίνει πνοή στη διάφανη ηρωίδα ενός συγκινητικού δράματος ενηλικίωσης. Χρυσή σφαίρα ερμηνείας και πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ.
ΘΡΙΛΕΡ ΗΠΑ (2010). Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Πόρτμαν, Βεσάν Κασέλ, Μίλα Κούνις, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, Γουινόνα Ράιντερ.



rango2011.jpgΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-22/6      μόνο στις 9 μμ Για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο

Rango  Γκορ Βερμπίνσκι
Ο Ράνγκο βρίσκεται άθελά του καταμεσής της ερήμου. Με το ερμηνευτικό του ταλέντο, όμως, θα καταφέρει να εντυπωσιάσει τους κατοίκους μιας αφιλόξενης ζωο-πόλης, οι οποίοι τον χρίζουν σερίφη.

Με εξαιρετικό δημιουργικό επιτελείο και προεξάρχοντα τον Τζόνι-Ράνγκο-Ντεπ, το φιλμ μετατρέπεται γρήγορα σε απολαυστικό animated μετα-γούεστερν, πασπαλισμένο με τη βρομιά της "Άγριας συμμορίας", αδιάλειπτο σαρδόνιο χιούμορ και καυστικά σχόλια για τη διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ (2011).



http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Εκδήλωση–Συζήτηση Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το Δημόσιο Χρέος

Τοποθεσία: Θερινός κινηματογράφος «Cine Κήπος»- Πλατεία Μεταμόρφωσης Μοσχάτο.
Ώρα: Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011 8:00 μ.μ.

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση – συζήτηση, που διοργανώνει η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το Δημόσιο Χρέος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, 8μμ στον θερινό κινηματογράφο «Cine Κήπος» στην Πλατεία Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο.
Θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ του Άρη Χατηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη

Debtocracy -Χρεοκρατία

Ομιλητές : Σακοράφα Σοφία - Ανεξάρτητη Βουλευτής Β’Αθηνών
Χατζόπουλος Στάθης - Νομικός, Μέλος της Πρωτοβουλίας Συγκρότησης ΕΛΕ
Μητραλιά Σόνια - Μέλος της Πρωτοβουλίας Γυναικών για τη Συγκρότηση της ΕΛΕ
Σακελλαρίδης Γαβριιλ - Οικονομολόγος, Επιστ. Συνεργάτης του Ινστιτούτου Πουλαντζά

Συντονιστής: Μπιζάνης Στέφανος


http://www.facebook.com/event.php?eid=220024391354889

Δράσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος στην Αχαΐα

Περισσότερα από 100 άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για καθαρισμό του Τείχους Δυμαίων και της παραλίας Καλογριάς, στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον. Ανάλογο ενδιαφέρον από εκπροσώπους φορέων, από πολίτες και μαθητές υπήρξε και για τις υπόλοιπες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αχαϊα, όπως η φύτευση καλλωπιστικών φυτών από μαθητές στο Εθνικό Πάρκο Χελμού και Βουραϊκού.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την συνεργασία φορέων όπως η ΟΙΚΙΠΑ, οι Δήμοι Δυμαίων και Καλαβρύτων, ο Φορέας Διαχείρισης Στροφυλιάς - Κοτυχίου κ.α.

Στην περιοχή του Τείχους Δυμαίων βρέθηκε σήμερα το πρωί και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε ότι «η σημερινή περιβαλλοντική κρίση έχει φέρει την ανθρωπότητα στο μεταίχμιο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης και των δεύτερων σκέψεων. Επιβάλλεται η αλλαγή τόσο του μοντέλου ανάπτυξης όσο και της καθημερινότητάς μας, ώστε να κυριαρχήσει η πράσινη διάσταση. Παρότι οι εκδηλώσεις και οι δράσεις για το περιβάλλον αναπτύσσονται ολόκληρο το έτος, κλιμακώνονται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, προσπαθώντας να συμπεριλάβουν και να παρακινήσουν όλους μας. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία για να κινητοποιηθούμε όλοι μας για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο “πράσινο” αύριο».

Το μεσημέρι ο κ. Κατσιφάρας θα παραυρεθεί σε αντίστοιχες εκδηλώσεις για το περιβάλλον στην περιοχή του Δάσους Φολόης στην Ηλεία.

Πηγή: thebest.gr

Δελτίο Τύπου -Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης..Θεατρική παράσταση Από Σάββατο 11 έως Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, στις 21:30 X-ACT "ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ" Σκηνική σύνθεση κειμένων Στρίνμπεργκ και Βασιλοπούλου για την ταυτότητα της γυναίκας


Αθήνα, 5 Ιουνίου 2011


Δύο μονόπρακτα του Α. Στρίντμπεργκ κι ένα κείμενο της Τ. Βασιλοπούλου αποτελούν την αφορμή μιας παράστασης για την ταυτότητα της γυναίκας, τον ευνουχισμό και τη χειραφέτησή της και τους ρόλους που καλείται να ενσαρκώσει: "μητέρα", "κόρη", "φίλη", "ερωμένη" ...

Σκηνική σύνθεση τριών κειμένων: "Μητρική Αγάπη" και "Η πιο Δυνατή" του Α. Στρίντμπεργκ και "Τα Κοστούμια"  της Τ. Βασιλοπούλου.

Μτφ.: Ερ. Μπελιές, Θ.Ε. Γαΐτη, Γ. Χαρατζάς
Σκηνοθ.: Γ. Χαρατζάς
Σκην.-Κοστ.: Ισμ. Καρυωτάκη, X-ACT

Παίζουν: Κ. Χρυσάιδου, Τ. Βασιλοπούλου, Ερμ.Ντόβα, Α. Μαρινάκη.

Η ομάδα X-ACT βασίζεται στη σχολή υποκριτικής του David Mamet.

X-ACT
"ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ"
Σκηνική σύνθεση κειμένων Στρίνμπεργκ και Βασιλοπούλου
για την ταυτότητα της γυναίκας
Από Σάββατο 11 έως Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, στις 21:30
Αίθουσα:  Black Box
Διάρκεια: 75΄ (με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: 10€  κανονικό
                                  8€, Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων                                   (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας                                        Πολιτισμού/ΑμεΑ
********


Σεμινάρια Κινηματογράφου
εντατικά για 4 εβδομάδες
από 20 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2011

εισηγητές: Βασίλης Μαζωμένος-Γιάννης Καραμπίτσος


Κινηματογραφικά εντατικά σεμινάρια
Πέντε μέρες την εβδομάδα, πέντε ώρες την ημέρα
Δευτέρα ως Παρασκευή 17.00-22.00

Βασικές αρχές:
Σκηνοθεσίας,  Σεναρίου,  Παραγωγής, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Υποκριτικής, art


ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Δίνεται στους φοιτητές εξ αρχής ένα κοινό θέμα για Fotoroman και ένα άλλο για μικρή ταινία χωρίς ήχο.

1. Ορισμός του σκηνοθέτη, ο ρόλος του και οι εργασίες του στα διάφορα στάδια παραγωγής (από το σενάριο μέχρι την αίθουσα) και οι συνεργάτες του.
2. Βασικά στοιχεία γραμματικής και συντακτικού της φιλμικής γλώσσας. Ντεκουπάζ, ρεπεράζ και ασκήσεις storyboard. Πλάνα - μεγέθη, θέσεις μηχανής, άξονας, κινήσεις κάμερας, διάταξη - σύνδεση πλάνων, ρακόρ, η έννοια της secans.
3. Ηθοποιοί και υποκριτική. Ασκήσεις και αυτοσχεδιασμοί. Διδασκαλία.
4. Fotoroman (άσκηση).
5. Προεργασία για το γύρισμα (breakdown), στάδια και επεξεργασία υλικού γυρίσματος. Βασικοί συνεργάτες και ρόλοι.
6. Διαδικασία γυρίσματος ταινίας χωρίς διάλογο. Ασκήσεις («το παγκάκι» κλπ)
7. Ταινία Μυθοπλασίας και ταινία Ντοκιμαντέρ (χαρακτηριστικά). Ανάλυση ιδιαιτεροτήτων. Ταινίες που αναμείχτηκε ο μύθος με την πραγματικότητα.
8. Οπτική ανάπτυξη του διαλόγου.
9. Πλάνα με αμόρσα και άξονας στα διαλογικά μέρη δυο και περισσοτέρων προσώπων.
10. Ο ρόλος του ήχου και ο ρόλος της μουσικής στη σκηνοθεσία.
11. Μικρή ενδεικτική σκηνή από τον κάθε φοιτητή και ανάλυση λαθών.
12. Τα αφηγηματικά είδη σεναρίου και τα είδη σκηνών σ’ ένα σενάριο.
13. Σύνδεση σκηνοθεσίας - σεναρίου
14. Σύνδεση σκηνοθεσίας – προετοιμασίας γυρίσματος
15. Σύνδεση σκηνοθεσίας – προβών
16. Σύνδεση σκηνοθεσίας – γυρίσματος
17. Σύνδεση σκηνοθεσίας – post production (μοντάζ και sound design)
18. Μικρή βουβή ταινία 3΄ (άσκηση των ίδιων των φοιτητών

πληροφορίες-εγγραφές:  6940 796 006, 6996 112 050
e-mail: schoolofcinemagr@gmail.com
καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής
9:00 - 11:00  και 15:00 - 17:00   
Λήξη Εγγραφών 15 Ιουνίου 2011

*********


Μια φορά κι έναν καιρό ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ….
Ένα εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού!
Από Τρίτη 14 έως Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011
Με την Ψυχοπαιδαγωγό – Παραμυθού Σάσα Βούλγαρη

Μια φορά κι έναν καιρό ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;;;

Ένα πολύ - εργαστήρι δημιουργικής γραφής, εικαστικής και θεατρικής έκφρασης για παιδιά, βασισμένο στα παραμύθια, σχεδιασμένο ειδικά για το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την Ψυχοπαιδαγωγό και Παραμυθού Σάσα Βούλγαρη. Με τη βοήθεια της κουκλοπαίχτριας Μαργαρίτας Δημητρούση παρουσιάζει ένα δροσερό καλοκαιρινό εργαστήρι γεμάτο παιχνίδια και φαντασία αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους !!!

Ένα εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού! Μια γνωριμία με τον μαγικό κόσμο των παραδοσιακών παραμυθιών, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παλιές ιστορίες και παραδοσιακά παραμύθια, και να εμπνευστούν από αυτές με τρόπους πολλούς και διαφορετικούς. Ομαδικά κολλάζ, γλωσσικά παιχνίδια, δημιουργία κόμικ, θεατρικό παιχνίδι, κουκλουθέατρο, προβολή ταινίας, μουσικοί αυτοσχεδιασμοί με... κατσαρολικά και άλλα πολλά! Και ιστορίες –πολλές!!! - που θα φτιάξουμε επιτόπου.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ 
Ο σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με κείμενα τόσο της προφορικής παράδοσης, όσο και της επώνυμης λογοτεχνικής παραγωγής, αναπτύσσοντας την φιλαναγνωσία τους, να παίξουν δημιουργικά με τις ιστορίες, να τις εικονογραφήσουν και να τις ζωντανέψουν, εξασκώντας τη γλωσσικής τους ικανότητα, να διευρύνουν τους ορίζοντες της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με άτομα διαφορετικής ηλικίας από τη δική τους, με τρόπο… παραμυθένιο. Να περάσουν κάποιες στιγμές ξενοιασιάς και δημιουργικού παιχνιδιού.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Τα παιδιά που μπορούν να λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο εργαστήρι, πρέπει να έχουν ηλικία Δημοτικού ώστε να έχουν κατακτήσει επαρκώς τη δυνατότητα να εκφράζονται γλωσσικά.

Το εργαστήρι θα λειτουργεί καθημερινά για δέκα (10) συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες μετά το κλείσιμο των σχολείων από τις 9.30 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι, ώστε να εξυπηρετεί – για κάποιες ώρες - τους γονείς που εργάζονται. Στις ώρες αυτές έχουν προβλεφτεί εναλλαγές χώρου – ώστε τα παιδιά να ξεκουράζονται, αλλά και να τρώνε κάτι που θα φέρνουν μαζί τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωτότυπη ιδέα, σχεδιασμός προγράμματος, επιλογή κειμένων και συντονισμός εργαστηρίου:
Σάσα Βούλγαρη
Κουκλοπαίχτρια:
Μαργαρίτα Δημητρούση

Κόστος συμμετοχής για το πλήρες πρόγραμμα: 280€
Διάρκεια εργαστηρίων: 2 εβδομάδες (9 εργαστήρια)
Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής ανά εβδομάδα με το μισό κόστος: 140€
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 παιδιά ενώ, για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων, απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 10 παιδιών.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ: 210 9572613, 6972 261037,  sassa_v@otenet.gr

****
Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC
 
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
camerastyloonline.wordpress.com
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr