Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες μέσα στον Ιούνιο


Βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Πέμπτη.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων βροχών. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και στην ανατολική Πελοπόννησο ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα στα βόρεια για πρόσκαιρη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.



http://www.newsit.gr/

4ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ

ΣΙΝΕ "ΝΕΑ ΜΑΣΚΟΤ"
ΚΩΝ/ΛΕΩΣ 2 - ΠΑΡΚΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Τετάρτη, 15 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. 30 Ιουνίου στις 11:30 μ.μ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Και πάλι μαζί σε μια νέα προσπάθεια. Μια προσπάθεια σε πείσμα των καιρών που εξακολουθεί μέσα από την τέχνη του θεάτρου να κάνει πράξη τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων μας, για δημιουργική παρέμβαση στις τοπικές μας κοινωνίες.
Στη δράση για βελτίωση της ποιότητας ζωής στους δήμους μας, ένα μεγάλο κομμάτι ανήκει στον πολιτισμό και στις διάφορες εκφράσεις του. Κυρίαρχο μέρος αυτού του κομματιού είναι το θέατρο που φύτρωσε και άνθησε σε κάθε δήμο μέσα από την ερασιτεχνική δημιουργία.
Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων νομού Αττικής που δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια, ανοίγει και πάλι τις πύλες του για 4η χρονιά.
Καινούριες δημιουργίες των εραστών της τέχνης, των ανθρώπων που έχουν ανάγκη την έκφραση, ανάγκη την επαφή με τον χώρο του θεάτρου, ανάγκη βελτίωσης του εσωτερικού τους κόσμου και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας. ‘’Πομποί,, στην κάθε τοπική κοινωνία περιμένουν τους ‘’δέκτες,, τους. Όλους εσάς που παρακολουθείτε και επικροτείτε τις προσπάθειές τους.
Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και σε άλλες τοπικές κοινωνίες, προσβλέποντας στην επικοινωνία, στην επαφή με άλλες δημιουργικές ομάδες. Δίνει επίσης σ’ εσάς τη δυνατότητα να χειροκροτήσετε, να χαρείτε νέους ανθρώπους που έχουν λόγο στην δημιουργία πολιτισμού.
Είναι βέβαιο ότι οι διοικήσεις των δήμων θα βοηθήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια, με στόχο την ισχυροποίηση του θεσμού.
Σας ευχόμαστε καλή θέαση και ζητούμε με την ενεργή συμμετοχή σας να βοηθήσετε στην στήριξη των προσπαθειών μας, έτσι ώστε το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής να ακολουθήσει μία ασφαλή και επιτυχημένη πορεία στο χρόνο και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Συντονιστική Επιτροπή Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής

***********************************************************
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΑΥΡΟΥ

Κινηματογράφος «Νέα Μασκώτ» ( Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντινουπόλεως 2 )
Ώρα Έναρξης Παραστάσεων : 9 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

15/6 έως 30/6/11

15 & 16/6/11
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει» Βασίλη Κατσικονούρη - «Πρόσωπα που καίγονται»

20/6/11
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις»
Ρικ Άμποτ - «Η παράσταση συνεχίζεται» μετάφρ. Ζάννας Αρμάου

22/6/11
Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» ( Φιλοξενούμενος θίασος) Αριστοφάνη - Λυσιστράτη»

23/6/11
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις»
«Όσα δεν έσβησε ο χρόνος…»

27/6/11
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις»
(Παιδική Σκηνή) Ε. Τριβιζά - «Οι ιππότες της τηγανητής πατάτας»

28/6/11
Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα - Μ. Χουρμούζη «Ο Λεπρέντης»

29/6/11
Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα - «Άσμα Ασμάτων»

30/6/11
Θεατρική ομάδα Δήμου Ιλίου – Μποστ «Μήδεια»


http://www.facebook.com/ajax/events/rsvp.php?eid=198720576840561&inline&allow_removal

ΕΚΘΕΣΗ- «etsi για την Ελλάδα – Δημιουργώντας Καθημερινό Περιβάλλον»



 Στους δύσκολους καιρούς μας το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και η Red Design Consultants αποφάσισαν να οργανώσουν μία έκθεση λίγο διαφορετική από τις συνήθεις. Αναζητώντας τη σύνδεση της τέχνης με το marketing και το ελληνικό επιχειρείν θα παρουσιάσουν προσχέδια και μελέτες για την ανάδειξη της ταυτότητας και της μοναδικότητας ενός εμπορικού προϊόντος όπως και κάποια αυτούσια προϊόντα της ελληνικής γης -μέλι, γλυκά του κουταλιού κ.α.- όπως αυτά παρουσιάζονται μέσα από τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και την έμπνευση καλλιτεχνών και σχεδιαστών της εταιρίας.

Σήμερα, σε έναν προηγμένο οικονομικά κόσμο, η δημιουργία ενός ευφάνταστου  και πετυχημένου brand name, ενός ξεχωριστού λογότυπου και ενός όμορφου περιτυλίγματος είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο για την ευρύτερη κυκλοφορία των προϊόντων στη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό, και σε αυτόν τον τομέα οι  έλληνες δημιουργοί  χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα και πρωτοτυπία αναδεικνύοντας γεγονότα, ιδέες και προϊόντα, με μεγάλη επιτυχία, σε Ελλάδα και διεθνώς.

Η έκθεση «etsi για την Ελλάδα – Δημιουργώντας Καθημερινό Περιβάλλον» φιλοδοξεί να αναδείξει την αναγκαιότητα της σταθερής σύνδεσης της καθημερινότητας με την ποιότητα, ακόμα και στην εποχή της κρίσης, γεγονός που δεν προϋποθέτει αναγκαστικά και υψηλότερο κόστος, παρά μόνο έμπνευση, γνώση,  εμπειρία και σωστή διαχείριση.

Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν κάποιες από τις 120 βραβευμένες δημιουργίες  της  Red Design Consultants σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη,  Λονδίνο,  Τόκυο, Κίνα, Γερμανία, ενώ ορόσημο στη συνολική της προσφορά παραμένει η δημιουργία του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.



Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, στις 17:00 από τον Μιχάλη Κακογιάννη και τη Ροδάνθη Σεντούκα, δημιουργό του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004,  και Creative Director της εταιρίας.


Εγκαίνια:                    Κυριακή  5 Ιουνίου 2011, στις 17:00           
Διάρκεια:                    5 - 30 Ιουνίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 18:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 2ος Όροφος

Υποστηρικτής: ΟΠΑΠ

********
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
camerastyloonline.wordpress.com
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr



Ομιλία Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μ. Βαρβιτσίωτη για τη «Λειτουργία Κέντρου Κράτησης και Πρώτης Υποδοχής στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού»


Πέμπτη,2 Ιουνίου 2011


Η μόνη αναστάτωση που υπάρχει, αγαπητέ συνάδελφε, κ. Βαρβιτσιώτη, είναι η αναστάτωση, την οποία προκαλεί η Αντιπολίτευση, με πρώτη και καλύτερη τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποτρέψει την επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος, για τη δημιουργία του οποίου και εσείς, όπως και όλες οι πολιτικές δυνάμεις - όπως δεν θα κουραστώ να τονίζω - έχουμε απόλυτη ευθύνη.
Όλες. Όλες. Όλες οι υπάρχουσες στο παρελθόν αν σας διευκολύνει, κ. Γεωργιάδη. Όλες, πάντως, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Λοιπόν, όσον αφορά το φράχτη, ποτέ δεν κατηγόρησα τη Νέα Δημοκρατία ή κανέναν από την Αντιπολίτευση για τις καθυστερήσεις, οι οποίες υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση επί της ουσίας, γιατί στην πραγματικότητα με υπεράνθρωπες προσπάθειες εργαζόμαστε ακριβώς σε αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου να ξεπεράσουμε όλες τις διοικητικές αγκυλώσεις, όλες τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του.

Όσον αφορά την ουσία της ερώτησής σας, δηλαδή τα Κέντρα Κράτησης και Πρώτης Υποδοχής στο παλαιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Πρώτα απ’ όλα, υπενθυμίζω ότι δεν πρόκειται περί καινούριας προσπάθειας, δεν πρόκειται περί καινούριας επιλογής, δεν πρόκειται περί νέων μελλοντικών έργων. Πρόκειται περί παλαιών Κέντρων, τα οποία λειτουργούσαν εκεί μέχρι τώρα υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Αστυνομίας. Το νέο Κέντρο στο Αεροδρόμιο, το οποίο λειτουργεί από το 2002, δηλαδή 9 χρόνια τώρα, σε κτίρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Αστυνομίας, μαζί με άλλες εγκαταστάσεις της Αστυνομίας δίπλα, μαζί με εγκαταστάσεις του Στρατού.  Και το παλαιό κτίριο, λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια από τη στιγμή της αποχώρησης των αμερικανικών βάσεων, στις εγκαταστάσεις εκεί, όπου ήταν τα κρατητήρια της Ασφάλειας και στη συνέχεια ήταν κρατητήρια των Αλλοδαπών. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση νέου έργου.

Ταυτόχρονα,  υπήρξε η συνοδευτική δήλωση από την Κυβέρνηση ότι ακριβώς επειδή στο συγκεκριμένο χώρο, υπάρχει η προοπτική και ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση συνολικά της περιοχής με τα νέα αναπτυξιακά έργα που θα γίνουν, όποια από αυτά χρειαστούν να μεταστεγαστούν, θα μεταστεγαστούν σε άλλες Υπηρεσίες της Αττικής.

Αυτό το οποίο ανακοινώθηκε εκείνη την ημέρα, την οποία βεβαίως σκοπίμως και με πολύ έξυπνο τρόπο η Νέα Δημοκρατία , κυρίως, αλλά και τα άλλα κόμματα επιχείρησαν να δημιουργήσουν αναστάτωση σε ολόκληρη τη χώρα, τι ήταν. Ήταν ότι τα υπάρχοντα κέντρα,  συν όποια άλλα πρόκειται να δημιουργηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, περιέρχονται στην ευθύνη της νέας Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής που δημιουργήθηκε σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η Ελληνική Βουλή. Δεν υπάρχει κάτι καινούριο.

Επιπλέον, εκείνο το οποίο θέλω επίσης να σημειώσω είναι ότι ακριβώς, η πρότασή μας δεν είναι να μεταφέρουμε μετανάστες από τη μια πλευρά στην άλλη, αλλά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας που είναι πρόβλημα σοβαρότατο για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.  Δεν είναι για την Α’ Αθήνας, τη Β’  Αθήνας, τον Έβρο ή την Ηγουμενίτσα. Είναι για ολόκληρη τη χώρα.

Για να το λύσουμε όμως το θέμα αυτό,  δεν αρκεί μόνο να αποτρέψουμε εκείνους, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στο μέλλον. Αυτό το κάνουμε με συγκεκριμένη πολιτική, με ένα καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν προσφέρεται ούτε ως Γη της Επαγγελίας, ούτε ως χώρος ασφαλούς διελεύσεως για την Ευρώπη.

Όσον  αφορά όμως στους υπάρχοντες παράνομους μετανάστες εδώ στην Ελλάδα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο τρόπος τον οποίο υποστηρίζουν ορισμένοι άλλοι συνάδελφοι,  όπως για παράδειγμα ο ΛΑ.ΟΣ,  να τους επιτρέψουμε να φύγουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.  Γιατί αυτόματα θα σημάνει την επόμενη ώρα, όχι την επόμενη μέρα, την επόμενη ώρα, αποβολή της Ελλάδας από τη συνθήκη του Schengenκαι από την οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε λοιπόν να λύσουμε το θέμα των μεταναστών που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα. Εάν εσείς θεωρείτε ότι υπάρχει κάποια μαγική ράβδος να τους εξαφανίσουμε, εγώ δεν την βλέπω αυτή.

Άρα ως εκ τούτου χρειαζόμαστε να μοιραστούμε την ευθύνη, την ευθύνη της ασφαλούς αποχώρησης, είτε με προγράμματα εθελοντικού επαναπατρισμού   είτε απέλασης. Για να συμβεί αυτό χρειαζόμαστε χώρους κράτησης. Χωρίς χώρους κράτησης, λύση δεν υπάρχει.

Δευτερολογία

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι είναι προφανές ότι εκείνο που χρειάζεται περισσότερο από όλους είναι η υπευθυνότητα. Υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση ενός ακανθώδους θέματος το οποίο επαναλαμβάνω δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά την Ευρώπη.

Θέλω να πω ότι λυπάμαι. Λυπάμαι γιατί  ακούγοντας τον κ. Βαρβιτσιώτη αντιλαμβάνομαι  ότι δεν είναι θέμα  προθέσεων αλλά θέμα γνώσεων.

Τι σημαίνει αυτό. Η πιο ισχυρή πολιτική μετανάστευσης προϋποθέτει αποτελεσματικούς μηχανισμούς παροχής Ασύλου. Και οι αποτελεσματικοί μηχανισμοί Ασύλου προϋποθέτουν κέντρα κράτησης και πρώτης υποδοχής. Γιατί; Γιατί στα κέντρα πρώτης υποδοχής πρέπει να γίνεται το screening, η διακρίβωση των πραγματικών στοιχείων, η δακτυλοσκόπηση, η διερεύνηση  για τον αν ο μετανάστης είναι οικονομικός μετανάστης που λέει ψέματα  ή  αν είναι από χώρες που δικαιούται άσυλο, που δικαιούται καθεστώτος διεθνούς προστασίας  και οφείλουμε να του το δώσουμε. Οι διαδικασίες πρέπει να είναι αυτόματες, να είναι γρήγορες, να είναι ταυτόχρονες. Να γίνεται αμέσως η διακρίβωση, αν έχει    δικαίωμα ασύλου να το πάρει αμέσως και όχι να περιφέρεται επί τρεισήμισι χρόνια στους δρόμους  της Αθήνας με ροζ χαρτάκια. Όσοι όμως δεν έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας να περάσουν δίπλα στο κέντρο κράτησης και να μπουν  σε διαδικασία, εντός εξαμήνου το αργότερο, της απέλασης, για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται σε ολόκληρο τον κόσμο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μου λέτε εσείς «γιατί δεν το κάνατε και στον Έβρο». Μα και στον Έβρο  υπάρχουν φυλάκια, και στον Έβρο υπάρχει κοινωνία και στον Έβρο υπάρχουν πολίτες. Και εκεί βεβαίως αντιδρούν, βεβαίως  και εκείνοι έχουν τους δικούς τους προβληματισμούς, έχουν διαφορετικά οράματα για τις τοπικές κοινωνίες. Το ίδιο ισχύει σε ολόκληρη τη χώρα.

Τι κάνει όμως  η Νέα Δημοκρατία. Από τη στιγμή της ανακοίνωσης  της ίδρυσης της νέας Υπηρεσίας Ασύλου  - το τονίζω και το επαναλαμβάνω αυτό -   η οποία έρχεται να θέσει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που απαιτούνται για να σταματήσει η χώρα μας  να καταδικάζεται σε όλα τα διεθνή φόρα, για να μην έχουμε τη ντροπή να επισκέπτεται την  Ελλάδα  για πρώτη φορά η Επιτροπή που διερευνά τα βασανιστήρια  και τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των μεταναστών - πράγμα για το οποίο έχω δημόσια πει ότι ως πολιτικός  αλλά και ως δημοκρατικός πολίτης ντρέπομαι – αντί να συμμετέχει στη διαδικασία αυτή, επιχειρεί να δημιουργήσει σύγχυση παντού, σε ολόκληρη τη χώρα και επιχειρεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει αυτή την προσπάθεια.

Ποιο ήταν   το αποτέλεσμα  κύρια Πρόεδρε; Χθες το βράδυ αργά, στο κέντρο Φιλιρίδη που παραχώρησε ο Ελληνικός Στρατός στον Έβρο όπου και επρόκειτο να δημιουργήσουμε κέντρο κράτησης, όπως είχαμε ανακοινώσει και όπως υποχρεούμαστε να το κάνουμε με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, κάποιοι είχαν την έμπνευση του εμπρησμού και έκαψαν πέντε κτίρια.  

Ποιος είναι ο λόγος που γίνεται αυτό; Ήταν στην πραγματικότητα η υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας. Αυτό ήταν. Ήταν η απαξίωση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Γιατί είναι περιουσία του ελληνικού λαού.

Και είναι επιλογή που δυναμιτίζει την εθνική προσπάθεια που καταβάλλει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Γιατί το πρόβλημα των μεταναστών δεν είναι πρόβλημα  ούτε του Έβρου, ούτε της Αθήνας, ούτε της Β’ Αθηνών, ούτε της Ηγουμενίτσας.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να χαιρετίσω την επιλογή των τοπικών αρχών της Ηγουμενίτσας, της Θεσπρωτίας, όπου βρισκόμουν χθες, του δημάρχου της πόλης, οι οποίοι όχι μόνο αναγνώρισαν τις προσπάθειες που κάνουμε για να μετακινηθούν οι μετανάστες οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας -και θα μετακινηθούν όλοι μαζί με τον καταυλισμό που βρίσκεται εκεί - αλλά αποδέχτηκαν τη λειτουργία ενός κέντρου Πρώτης Υποδοχής ή Κράτησης, όποιο κι αν είναι αυτό στην περιοχή τους. Είναι μάλιστα στην αναζήτηση του συγκεκριμένου χώρου.     
Όσον αφορά το Ελληνικό, για να επανέλθουμε. Δεν ανακοινώσαμε ότι θα φτιάξουμε κανένα καινούργιο κέντρο.

Όπως σας εξήγησα ανακοινώσαμε ποια κέντρα θα λειτουργούν υπό την ευθύνη της νέας υπηρεσίας. Αυτά τα κέντρα λειτουργούν, ούτως ή άλλως,  στο Ελληνικό και τα δύο.   Ανακοίνωση για κλείσιμο κέντρου,  έστω και με δυνατότητες κράτησης για σαράντα άτομα δεν μπορώ να κάνω. Γιατί δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να το κάνει. Έκανα όμως, μια τροποποίηση στην ανακοίνωσή μου. Ανακοίνωσα  ότι όχι μόνο θα υπάρχει αναβάθμιση των συνθηκών κράτησης στο υπάρχον κρατητήριο, στο κέντρο κράτησης αλλά το άλλο θα μετατραπεί σε κέντρο Πρώτης Υποδοχής. Δηλαδή θα αναβαθμιστεί. Δηλαδή θα έχει υπηρεσίες  διοικητικές. Δηλαδή, εκεί θα γίνεται καταγραφή, δακτυλοσκόπηση, έρευνα, θα υπάρχουν διερμηνείς, ψυχολόγοι κ.λ.π.

Σε αυτό αντιδράτε κ. Βαρβιτσίωτη. Και αντιδράτε  γιατί δεν θελήσατε να διαβάσετε, να μελετήσετε, να προσέξετε  και κυρίως να ενημερωθείτε όχι μόνο για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και για την ευρωπαϊκή πολιτική. 


Κύριε Βαρβιτσιώτη, όσο παίρνετε το λόγο τόσο επιβαρύνετε τη θέση σας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αποκαλύπτετε του λόγου το αληθές, του δικού μου λόγου το αληθές. Τι εννοώ. Αναφερθήκατε στην ανακοίνωση ότι δεν έχει προχωρήσει η πλήρωση της θέσης του επικεφαλής της Αρχής προσφυγών. Αυτή είναι η τρίτη ανακοίνωση για την πλήρωση των θέσεων που έγινε, και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει τελειώσει η διαδικασία και είμαστε στη φάση του ορισμού.

Όσον αφορά αυτό το θέμα το οποίο συζητάμε, δηλαδή του Διευθυντού της νέας Υπηρεσίας των κέντρων Κράτησης και Πρώτης Υποδοχής, έχει ήδη οριστεί, μετά από όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται με ταχύτατο μάλιστα ρυθμό,  η κ.  Μαρία Σταυροπούλου – Περιφερειακή Διευθύντρια σήμερα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Ρώμη, για τα αντίστοιχα κέντρα και για τη μετανάστευση.  Όσον αφορά την Υπηρεσία Ασύλου έχει ήδη ανακοινωθεί κι έχει ήδη οριστεί ο κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι διακεκριμένος πανεπιστημιακός καθηγητής, του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και γνώστης θεμάτων ασύλου. Αυτά όμως έχουν ανακοινωθεί επισήμως. Γι’ αυτό αναρωτιέμαι.

Εγώ δεν οφείλω να τα διαβάζω, γιατί με τη δική μου έγκριση ανακοινώνονται, αλλά κάποιοι πρέπει να τα διαβάζουν.

http://www.cpapoutsis.gr/

Αξιοποίηση Παραλιακής: Από το 2016, και βλέπουμε...



Του Γιάννη Συμεωνίδη

Δεν είχε συμπληρωθεί ούτε εβδομάδα, τον Οκτώβριο του 2009, από την εκλογική...
νίκη του ΠΑΣΟΚ, όταν ο νέος τότε πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, έκανε βόλτα στο Ελληνικό και στο Φάληρο με τον αρχιτέκτονα - αναμορφωτή της Βαρκελώνης κ. Χοσέ Αθεμπίγιο. «Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα, προκειμένου να αξιοποιηθεί μια τεράστια επένδυση του ελληνικού λαού», είχε δηλώσει ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας, μάλιστα, λόγο και για τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης. Ωστόσο, πέρασε ήδη ενάμισης χρόνος και το μόνο που έχει να παρουσιάσει η κυβέρνηση είναι η κατεδάφιση του εγκαταλελειμμένου νυχτερινού κέντρου «Φαντασία» και –σχετικά πρόσφατα– ένα σχέδιο αξιοποίησης του φαληρικού Δέλτα. Ένα σχέδιο, ωστόσο, με ελλιπή διαβούλευση, χωρίς νέο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και, κυρίως, δίχως εγγυημένη χρηματοδότηση, όπως αναφέρουν οι περισσότερο δύσπιστοι.
Η προς αξιοποίηση έκταση στην ευρύτερη ζώνη της παραλίας περιλαμβάνει χίλια στρέμματα, από το Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» μέχρι και το Κλειστό Γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο – μια ζώνη που θα μπορούσε να δώσει απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Τώρα η κυβέρνηση υπόσχεται πως η επίμαχη έκταση θα μετατραπεί σε πάρκο, δίνοντας στους όμορους δήμους και στη μητροπολιτική Αθήνα τον πρώτο από τους νέους μεγάλους «πνεύμονες» πρασίνου.
Από την άλλη, το... ξεχασμένο οικολογικό πάρκο στο Μοσχάτο και η κωλυσιεργία ως προς το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, σε συνδυασμό με τις πανάκριβες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που παραμένουν αναξιοποίητες από το 2004, μόνο απαισιοδοξία γεννούν για το μέλλον των φιλόδοξων οραμάτων (και) αυτής της κυβέρνησης. Πόσω μάλλον όταν τα πρώτα έργα στο φαληρικό όρμο –αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα– θα ξεκινήσουν το 2013, σχεδόν μία δεκαετία, δηλαδή, από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, και θα ολοκληρωθούν –το νωρίτερο– στα μέσα του 2015...
Κρατούν «μικρό καλάθι»
Όσοι, όμως, γνωρίζουν καλά το σκηνικό στην Παραλιακή αναφέρουν στα «Επίκαιρα» πως η καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων, όπως και στην υλοποίησή τους, είναι υπόθεση δεκαε τιών, γι’ αυτό και κρατούν «μικρό καλάθι» έναντι των υποσχέσεων και της σημερινής υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη. Οι ίδιες πηγές απορούν, εξάλλου, και για το ότι η νέα αρχιτεκτονική μελέτη θα δοθεί με απευθείας ανάθεση – κατά πάσα πιθανότητα σε μελετητικό γραφείο, το οποίο συνεργάστηκε με τον Ιταλό αρχιτέκτονα κ. Ρέντσο Πιάνο κατά την πρώτη φάση, εκείνη της κατάρτισης του «μάστερ πλαν» για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το ίδιο γραφείο που είχε αναλάβει και το οικολογικό πάρκο στο Μοσχάτο, το οποίο έμεινε, βέβαια, στα χαρτιά...
Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι ο νόμος 3843/2010, «Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις», του ΥΠΕΚΑ ενσωματώνει προηγούμενες προβλέψεις για την περιοχή και ρυθμίζει τις χρήσεις γης και συντελεστή δόμησης ένα τοις χιλίοις, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελισσόμενες μελέτες στο χώρο του παλιού Ιππόδρομου για τη δημιουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σύμφωνα με το πλάνο του υπουργείου, η λεωφόρος Ποσειδώνος μετατοπίζεται προς τη θάλασσα, υποβιβάζεται και καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος της από το πάρκο. Επιπλέον, το πάρκο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, άλση, ποδηλατόδρομους, καταδυτικό πάρκο και πολιτιστικές - αθλητικές εγκαταστάσεις.
Προβληματισμένοι κάτοικοι και επιστήμονες
Στη θεωρία όλα μοιάζουν ιδανικά. Θα αποδειχτούν, όμως, έτσι και στην πράξη; Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, εκείνοι που αναρωτιούνται αν επαρκούν τα διαθέσιμα χρήματα για την υλοποίηση του σχεδίου αξιοποίησης του φαληρικού όρμου. Η αμφιβολία τους γιγαντώνεται, μάλιστα, από τη στιγμή που από πλευράς ΥΠΕΚΑ διατείνονται πως το κόστος του προγράμματος θα εκτιμηθεί όταν αυτό θα είναι εφικτό σε σχέση με την «ωριμότητα» των μελετών.
Οι δυνατότητες χρηματοδότησής του, πάντως, προέρχονται από το ΕΣΠΑ, δηλαδή το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής (ΠΕΠ) 2007-2013 (180 εκατ. ευρώ), από το «Πράσινο Ταμείο» (60 εκατ. ευρώ) και πιθανόν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Jessica» για τις αστικές αναπλάσεις.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στα «Επίκαιρα» ο αρχιτέκτονας κ. Γιώργος Δημητρίου, είναι αμφίβολο το αν θα εκταμιευτούν αυτά τα χρήματα σε μια περίοδο περικοπών από παντού, ενώ η χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστά το έργο ανταποδοτικό και, ως εκ τούτου, αντιτιθέμενο στο χαρακτήρα κάθε ελεύθερου χώρου ως κοινωνικού αγαθού. Ο ίδιος συμπληρώνει πως η ελλιπής δημόσια διαβούλευση και η απευθείας ανάθεση του νέου αρχιτεκτονικού έργου προκαλούν, αν μη τι άλλο, ερωτήματα. «Το σχέδιο δεν είναι αναλυτικό και καθαρό. Δεν ξέρουμε τι θα προκύψει, αφού δεν μπαίνει στο παιχνίδι η κοινωνία των πολιτών. Ένα έργο τέτοιας εμβέλειας θα έπρεπε να τεθεί σε διαβούλευση και, κατόπιν, να γινόταν διεθνής διαγωνισμός. Αυτό, ωστόσο, δεν έγινε», διατείνεται ο κ. Δημητρίου.
Εν τω μεταξύ, κάτοικοι που διαφωνούν σημειώνουν πως το σχέδιο δεν διευκρινίζει τις προβλεπόμενες χρήσεις εντός του χώρου επέμβασης ούτε καθιστά σαφή τη χωροθέτηση των προβλεπόμενων νέων κτισμάτων. Συν τοις άλλοις, τονίζουν πως δεν παρέχει πληροφόρηση γύρω από τον αριθμό και το είδος των προβλεπόμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και την ανάγκη εξάντλησης του προβλεπόμενου συντελεστή δόμησης σε βάρος του φυσικού τοπίου, ενώ δεν δικαιολογείται η αναγκαιότητα υλοποίησης των προβλεπόμενων τεσσάρων χώρων στάθμευσης.
Την ίδια ώρα, ο κ. Δημητρίου επισημαίνει πως η ελαφρά μετατόπιση –και όχι υπογειοποίηση– της λεωφόρου Ποσειδώνος θα δημιουργήσει τεχνητό λόφο, ήτοι οπτικό φράγμα. «Με συνολικό ύψος εννέα μέτρων από το φυσικό έδαφος σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο Μοσχάτου - Καλλιθέας, ο λοφίσκος καθιστά απαγορευτική την πολυπόθητη συνέχεια της αστικότητας ως το κύμα και ανάγει σε ειρωνεία ακόμα και το δικαίωμα της απλής, ελεύθερης θέας προς τη θάλασσα», σημειώνει ο αρχιτέκτονας, ο οποίος προτείνει την επιστροφή, στο μέτρο του δυνατού, του φαληρικού όρμου στην παλιά του μορφή, με άμμο, δηλαδή, και εξέδρες.
«Ναι» από την Τοπική
Αυτοδιοίκηση
Σύμφωνοι με το κυβερνητικό σχέδιο εμφανίζονται οι έχοντες έννομο συμφέρον δήμαρχοι Καλλιθέας και Ταύρου - Μοσχάτου, κύριοι Κώστας Ασκούνης και Ανδρέας Ευθυμίου, καθώς και ο περιφερειάρχης Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι, με δήλωσή του στα «Επίκαιρα», ο κ. Γιάννης Σγουρός υπογραμμίζει πως «πρόκειται για έργο που θα κοσμήσει την παραλιακή ζώνη από τον Πειραιά μέχρι και τα νότια παράλια και είναι ευχής έργον να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ταύρου - Μοσχάτου προχωρεί ένα βήμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας το πλάνο για το παραλιακό μέτωπο ως το καλύτερο που έχει παρουσιαστεί για την περιοχή. Μιλώντας στα «Επίκαιρα», ο κ. Ευθυμίου υποστηρίζει πως πλέον το παραλιακό μέτωπο αντιμετωπίζεται ενιαία και δεν υπάρχει κίνδυνος άνομων, «υπόγειων» συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα. «Περιλαμβάνει μια συνολική λύση του προβλήματος. Δεν είναι μόνο η αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, αλλά κατασκευάζονται και τα αντιπλημμυρικά έργα του Μοσχάτου και των Τζιτζιφιών. Επίσης, όλοι οι δρόμοι του Μοσχάτου που είναι κάθετοι στην παραλία θα βγαίνουν κατευθείαν στον παραλιακό δρόμο, θα υπάρχει, δηλαδή, συνέχεια της πόλης με το παραλιακό μέτωπο και δεν θα διακόπτεται βιαίως, όπως συμβαίνει τώρα», σχολιάζει σχετικά ο δήμαρχος Ταύρου - Μοσχάτου.
Η δημοτική Αρχή παρατηρεί, εξάλλου, πως οι χρήσεις γης είναι εντελώς καθορισμένες και πολύ ήπιες. Στέκεται, όμως, ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι δεν έχει σχηματιστεί φορέας διαχείρισης του φαληρικού όρμου, ενώ δεν έχει γίνει καν συζήτηση αναφορικά με τη δημιουργία του. Ο κ. Ευθυμίου παρουσιάζεται, μάλιστα, αποφασισμένος να ζητήσει, πρώτον, τη δημιουργία ενός τέτοιου φορέα και, δεύτερον, τη συμμετοχή του σε αυτόν.
Στο ίδιο –θετικό ως προς το σχέδιο– μήκος κύματος κινείται και ο κ. Ασκούνης, με βάση τα όσα μοιράζεται με τους αναγνώστες των «Επικαίρων». Αν και ενημερώνει πως περιμένει τις τελικές μελέτες, δηλώνει ικανοποιημένος απ’ το ότι διασφαλίζεται ο κοινόχρηστος - κοινωφελής χαρακτήρας του Δέλτα, χάρη στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Ο δήμαρχος Καλλιθέας εκτιμά, πάντως, πως απαιτείται ενιαία διαχείριση των ζητημάτων της παραλιακής ζώνης, με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και να «τρέξει» το ΕΣΠΑ, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου. 
ΥΠΕΚΑ: «Αναμενόμενες οι καθυστερήσεις»...
Στις ενστάσεις για το κυβερνητικό σχέδιο αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης απαντούν κύκλοι της γενικής γραμματείας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, υπό την κυρία Μαρία Καλτσά. Σε ό,τι αφορά στις επιτρεπόμενες ενότητες χρήσεων, υποστηρίζουν πως αποτυπώνονται στο Ν. 3843/2010, ενώ ο ακριβής σχεδιασμός θα περιγράφεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα εκδοθεί – άγνωστο, όμως, πότε. «Για την οριστικοποίηση των χρήσεων θα παίξει προφανώς ρόλο και η δυνατότητα παραγωγής εσόδων ικανών για τη λειτουργία και τη συντήρηση του πάρκου, στο πλαίσιο του Ν. 3843/2010», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο θέμα της καθυστέρησης, από πλευράς ΥΠΕΚΑ θεωρούν πως το χρονοδιάγραμμα είναι ανάλογο με τη φύση και τις διαδικασίες υλοποίησης ενός μεγάλου έργου: «Πρέπει να λάβετε υπόψη πως πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο, με πληθώρα τεχνικών παραμέτρων, οι οποίες πρέπει να συνυπολογιστούν κατά το σχεδιασμό και την υλοποίησή του».
Παράλληλα, η γενική γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος εκτιμά πως το έργο πρέπει να έχει ενταχθεί μέχρι τον Οκτώβριο στο Περιφερεια κό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2007-2013 (ΠΕΠ) και οι μελέτες πρέπει να έχουν προχωρήσει τόσο, ώστε να είναι δυνατή η κατάρτιση του προϋπολογισμού του.
Την ίδια ώρα, η γενική γραμματεία επιμένει πως για την ανάπλαση είχε υπάρξει διαγωνιστική διαδικασία και πως ο χορηγός, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δηλαδή, αμέσως πρότεινε, για λόγους συνέχισης της φυσιογνωμίας αλλά και λόγω του διεθνούς κύρους του, τον κ. Ρέντσο Πιάνο. Από την άλλη, προβλέπεται, ωστόσο, πως ο ανάδοχος ενός σημαντικού κομματιού του έργου, της μεγάλης κεντρικής προβλήτας, θα προκύψει κατόπιν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. «Η ευαισθησία του υπουργείου στα ζητήματα στήριξης της παραγωγής ποιοτικής αρχιτεκτονικής αποδεικνύεται τόσο από το νέο πλαίσιο για τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, που θα τεθεί αμέσως σε ισχύ και θα είναι ευέλικτο και ελκυστικό, αλλά και από το μεγάλο διαγωνισμό για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, ο οποίος προετοιμάζεται», καταλήγουν από πλευράς ΥΠΕΚΑ.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 26/05/2011
http://www.epikaira.gr/

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αύριο


Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία

Χειρόφρενο τραβούν αύριο οι εργαζόμενοι στο ΗΣΑΠ καθώς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Συνεπώς αύριο οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι. 

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις μετατάξεις υπαλλήλων των ΗΣΑΠ, σε εφαρμογή του νόμου για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.
http://www.newsbeast.gr/

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος-ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ Σε ένα παιδικό-και όχι μόνο- φεστιβάλ για το περιβάλλον και την ανακύκλωση



Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 Στις 7.00 μμ
Στο χώρο της «Παιδικής Χαράς του Πάρκου», 
Πίνδου & Ελευθερίας
και στους δύο παιδότοπους

Τα παιδιά θα διασκεδάσουν σε ένα περιβάλλον πρασίνου που εντάσσεται στο έργο βελτίωσης της οδού Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να είναι πιο φιλικό και χρηστικό στους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον και θα διασκεδάσουν στο
ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ένα θεματικό πάρκο παιχνιδιών από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης,
ενώ θα συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια δράσης στην οδό Ελευθερίας
που θα μεταμορφωθεί για λίγες ώρες σε παιδότοπο.


Η «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ 



http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ψάχνουν ταλέντα στο Μοσχάτο


Ποδοσφαιρικό καμπ θα διοργανώσει το Μοσχάτο από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου.
Οι άνθρωποι της ομάδας των νοτίων προαστίων, θα εστιάσουν την προσοχή τους σε ποδοσφαιριστές που διαθέτουν το ταλέντο ώστε να τους εντάξουν στο δυναμικό τους, επενδύοντας στο ποδοσφαιρικό τους μέλλον.
Από κει και πέρα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση της διοίκησης με τον προπονητή Αντώνη Δημητρίου, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους, για έναν ακόμη χρόνο.
http://www.onsports.gr/

Ξεκινά ο καθαρισμός των βυθών

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των δράσεων για τον καθαρισμό παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών σε όλη την Ελλάδα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αγκαλιάζει και διοργανώνει για πρώτη φορά μια αντίστοιχη δράση για τους καθαρισμούς των βυθών, επισημαίνοντας τη σημασία της προστασίας τους, αλλά και αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά των αυτοδυτών στη φύλαξη και προστασία του υποθαλάσσιου περιβάλλοντός μας.

Το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τις σχολές κατάδυσης όλης της χώρας, δίνει ραντεβού για την καταδυτική «βουτιά» εθελοντικής δράσης την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 12:00 μ.μ. στον Άλιμο, στην παραλία δίπλα στις πρώην εγκαταστάσεις του κέντρου «Φαντασία».

Το αστικό θαλάσσιο μέτωπο του Αλίμου επιλέχτηκε, καθώς είναι επιβεβαρυμμένο περιβαλλοντικά, είναι εύκολα προσβάσιμο ακόμα και με τραμ, ενώ αποτελεί τμήμα του σχεδίου ανάπλασης αστικών θαλάσσιων μετώπων για την Αττική.

Το έργο ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, με την κατεδάφιση του εγκαταλελειμμένου κέντρου «Φαντασία». Τώρα εξελίσσονται σε αυτό οι εργασίες ανάπλασης για την άμεση απόδοση μιας ελεύθερης ποιοτικής παραλίας στους Αθηναίους.



http://www.zougla.gr/

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης»


Ο υπουργός  Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε από την Κέρκυρα όπου συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης»
Ο υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους μετανάστες:

«Στη Ελλάδα θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου και εκείνοι που έχουν άδεια νόμιμης εργασίας και παραμονής στη χώρα μας. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι».

Ο Χρήστος Παπουτσής κάλεσε την Ε.Ε. να υποστηρίξει τα κράτη-μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά της σύνορα και όχι να «τα τιμωρεί», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει κάθε πρόταση που ενισχύει το Σέγκεν και ταυτόχρονα απορρίπτει κάθε σκέψη που ανατρέπει το Κοινοτικό Κεκτημένο. Το κεκτημένο Σέγκεν προβλέπει ενδυνάμωση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., συνεπώς εκεί πρέπει να δοθεί το βάρος για την αντιμετώπιση τυχόν ελλείψεων και όχι την «τιμωρία» των κρατών- μελών που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα» πρόσθεσε.

Στην ομιλία του, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση για αναθεώρηση του «Δουβλίνο ΙΙ», στην κατεύθυνση της προσωρινής αναστολής των μεταφορών ύστερα από αίτηση του επιβεβαρυμμένου κράτους-μέλους και της κατάργησης ή κατ΄ ελάχιστον της τροποποίησης του κριτηρίου της πρώτης παράνομης εισόδου.

Ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε τη δημιουργία ενός δεσμευτικού συστήματος αναλογικής κατανομής προσφύγων ή ευάλωτων ομάδων (ανεξαρτήτως αναγνώρισης καθεστώτος διεθνούς προστασίας), με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η οικονομική δυνατότητα και ο πληθυσμός.

Αναφερόμενος στο κύμα μετανάστευσης από τις χώρες της Β. Αφρικής λόγω των τρεχουσών εξελίξεων , ανέπτυξε τις πολιτικές για την πρόοδο, την ειρήνη και την ευημερία στη Μεσόγειο.

«Η ελληνική κυβέρνηση συζητά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την σφαιρική προσέγγιση της μετανάστευσης ως ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο στις σχέσεις της Ε.Ε. με τις τρίτες χώρες. Και μάλιστα μπορούμε να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση των γεωγραφικών προτεραιοτήτων μετά την αλλαγή του τοπίου στην Β. Αφρική.

Υποστηρίζουμε θερμά τον ουσιαστικό διάλογο με τις χώρες της Ν. Μεσογείου, για τη σύναψη εταιρικών συμπράξεων κινητικότητας με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με βάση την αρχή της αιρεσιμότητας. Και μάλιστα υποστηρίζουμε ότι αυτή η αρχή θα πρέπει να είναι οριζόντια και να διαπνέει το σύνολο των σχέσεων Ε.Ε. με τις τρίτες χώρες και όχι μόνο με τις χώρες Β. Αφρικής» επεσήμανε.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι ήρθε η ώρα να φέρουμε στο προσκήνιο την ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη της Μεσογείου, την ευημερία της περιοχής την επικράτηση της ειρήνης την προστασία του περιβάλλοντος. Το γεγονός αυτό θα είναι ζωογόνο για την Ε.Ε. και για όλα τα κράτη της Μεσογείου. Καθώς θα δημιουργηθούν, νέες οικονομίες νέες θέσεις απασχόληση» πρόσθεσε.

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Πληθυσμού, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Υποεπιτροπής Μετανάστευσης θα διεξάγονται σήμερα και αύριο, Πέμπτη 2 Ιουνίου, στο νησί.

Η ατζέντα των θεμάτων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αθρόα προσέλευση παράνομων μεταναστών, αιτούντων άσυλο και προσφύγων στα νότια παράλια της Ευρώπης, την αναχαίτιση και διάσωση στη θάλασσα αιτούντων άσυλο, προσφύγων και παράνομων μεταναστών, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών της υποεπιτροπής θα συζητηθεί το θέμα της εικόνας των μεταναστών, όπως αυτή προβάλλεται στις προεκλογικές εκστρατείες.

Στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης θα μετέχουν, πέραν των αξιωματούχων του Συμβουλίου της Ευρώπης και των εκπροσώπων των κρατών-μελών στη Συνέλευση του Συμβουλίου, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Παπουτσής, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Άννα Νταλάρα και ο κ. Κωνσταντίνος Βρεττός, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική συνέλευση, ενώ την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων η αντιπρόεδρος κα Ροδούλα Ζήση.



http://www.zougla.gr/

Κυριακή 11:00 με 18:00 ο ποδηλατικός γύρος της Αθήνας


Την ερχόμενη Κυριακή 5 του μήνα και για επτά ώρες η Αθήνα ανήκει στους... ποδηλατάδες. Απ' το Πάρκο Ελευθερίας ως το Φάληρο μια ειδική διαδρομή σηματοδοτημένη με κώνους “χαρίζεται” στους λάτρεις του ποδηλάτου.

Η διαδρομή:
11:00 - 15:00
Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής) - Βασιλέως Κωνσταντίνου - Βασιλίσσης Όλγας - Βασιλίσσης Αμαλίας – Λ. Συγγρού - παράδρομος Συγγρού - Εσπλανάδα - Πλατεία Νερού (Φάληρο).
15:00-18:00
Πλατεία Νερού (Φάληρο) - Εσπλανάδα - υπόγεια διάβαση Λεωφ. Συγγρού -παράδρομος Λ. Συγγρού - Μετρό Φιξ
Τα ποδήλατα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο μετρό και στο τμήμα της διαδρομής, όπου υπάρχουν λεωφορειολωρίδες και θα δοκιμαστεί έτσι η συνύπαρξη των ποδηλάτων με τα λεωφορεία.



http://www.newsit.gr/

3ο Σαββατοκύριακο στο εσωτερικό τουρνουά των Ακαδημιών της Ελευθερίας Μοσχάτου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ



           
                                                               ΒΑΘΜΟΙ        ΑΓΩΝΕΣ        ΝΙΚΕΣ    ΗΤΤΕΣ

                         
                 1.  ΠΟΣΕΙΔΩΝ           9                  5                  4               1
                 2.  ΗΦΑΙΣΤΟΣ           9                  5                  4               1
                 3.  ΔΙΑΣ                     9                  5                  4               1
                 4.  ΕΡΜΗΣ              8                  5                  3               2
                 5. ΗΡΑΚΛΗΣ             7                  5                 2               3
                 6.  ΚΡΟΝΟΣ            7                  5                 2               3
                 7.  ΑΡΗΣ                   6                  5                               4 
                 8.  ΑΠΟΛΛΩΝ            5                  5                 0              5 




ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ


                                                  ΒΑΘΜΟΙ        ΑΓΩΝΕΣ        ΝΙΚΕΣ     ΗΤΤΕΣ

        1. CHICAGO BULLS             6                     3                  3              0
        3. ORLANDO MAGIC            6                     4                  2              2
        2. UTAH JAZZ                       5                    3                  2              1
        4. BOSTON CELTICS           2                    2                  0              2
        5. L.A. LAKERS                   2                     2                  0              2



( Γεννηθέντες 1999, 2000, 2001, 2002+ )
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/5/2011
11:00 π.μ.ΔΙΑΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ
21    -22




12:00 π.μ.ΕΡΜΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ
24    -6




13:00 μ.μ.ΑΡΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
22    -23
14:00 μ.μ.ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΚΡΟΝΟΣ17    -30
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/5/2011
11:00 π.μ.ΔΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ
35    -7




12:00 π.μ.ΕΡΜΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
22    -21




13:00 μ.μ.ΑΡΗΣ - ΚΡΟΝΟΣ
13    -27
14:00 μ.μ.ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ28    -24
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/5/2011
 11:00 π.μ.ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ:  - ΕΛ. ΒΟΛΕΣ







ΑΝΟΙΚΤΟ                          - ΔΙΠΟΝΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ
ΓΗΠΕΔΟ                          - ΤΡΙΠΟΝΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5/2011
11:00 π.μ.ΔΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
28    -15




12:00 π.μ.ΕΡΜΗΣ - ΚΡΟΝΟΣ15 - 15,19 - 19,27 - 25




13:00 μ.μ.ΑΡΗΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ
19    -29
14:00 μ.μ.ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ25    -14
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5/2011
11:00 π.μ.ΔΙΑΣ - ΚΡΟΝΟΣ
16    -12




11:30 π.μ.ΕΡΜΗΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ
4      -12




12:00 μ.μ.ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ
20    -2
12:30 μ.μ.ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ22    -12
ΚΥΡΙΑΚΗ  29/5/2011
11:00 π.μ.ΔΙΑΣ - ΕΡΜΗΣ

12    -10




12:00 π.μ.ΑΡΗΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ
25    -34




13:00 μ.μ.ΗΦΑΙΣΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ31    -17
14:00 μ.μ.ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΡΟΝΟΣ37    -28
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6/2011
12:00 π.μ.ΕΡΜΗΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ






13:00 μ.μ.ΑΠΟΛΛΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ





14:00 μ.μ.ΗΦΑΙΣΤΟΣ - ΚΡΟΝΟΣ

14:30 μ.μ.ΔΙΑΣ - ΑΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ  5/6/2011
12:00 π.μ.ΔΙΑΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ






13:00 μ.μ.ΗΦΑΙΣΤΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ





14:00 μ.μ.ΑΠΟΛΛΩΝ - ΚΡΟΝΟΣ


14:30 μ.μ.ΑΡΗΣ - ΕΡΜΗΣ







http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/.