Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Email αναγνώστη στο τρομακτικό για το ''Κέντρο Φροντίδας Μεταναστών''στο Μοσχάτο



''Κέντρο Φροντίδας Μεταναστών''...λέει....


Σήμερα παραβρέθηκα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ταύρου-Μοσχάτου...
το κεντρικό θέμα ήταν για κάποιες φήμες (που τελικά δεν είναι φήμες) για λειτουργία ειδικού κέντρου φροντίδας μεταναστών στο Μοσχάτο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Φοίβος στην οδό Κανάρη...η δημοτική αρχή ζήτησε και παραβρέθηκαν και πολίτες του δήμου...εκεί ακούστηκε τελικά ότι κάποια...κοινωνιολόγος έχει νοικιάσει το ξενοδοχείο (στο οποίο δίπλα βρίσκονται σχολεία και παιδικοί σταθμοί) για 12 χρόνια με επιδότηση της Ε.Ε...ΗΜΑΡΤΟΝ!!!Ολοι οι πολίτες του δήμου πρέπει να ενωθούν και να αντιδράσουν...αν έρθει η εγκληματικότητα και στο Μοσχάτο...την πατήσαμε!!!Και κάτι τελευταίο:δεν μπορεί σε ένα τέτοιο πρόβλημα να μπαίνουν μέσα κομματικές αντιπαραθέσεις κύριοι...ξυπνάτε επιτέλους!!!

Αναγνώστης

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

25 ΜΑΪΟΥ 2011 ώρα 20:00 - Μια Γιορτή για την παρουσίαση των έργων του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

http://www.kallithea.gr/Default.aspx?pid=1&la=1

Όλοι στην «Αιώνια Πόλη»


Τα σπουδαιότερα ονόματα του στίβου θα συγκεντρωθούν στις 26 Μαΐου στη Ρώμη για το διεθνές μίτινγκ «Diamond League», που θα είναι το τρίτο από 14 συνολικά της σειράς της IAAF.


Δεν θα είναι μόνο ο Γιουσέιν Μπολτ που θα κοσμήσει με την παρουσία του τη διοργάνωση της ιταλικής πρωτεύουσας, κάνοντας πρεμιέρα στα 100μ για τη φετινή περίοδο. Τον Τζαμαϊκανό χρυσό Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή θα πλαισιώνουν αρκετοί αστέρες στα αγωνίσματά τους. Στα 100μ ο Μπολτ θα έχει αντιπάλους τον συμπατριώτη του Ασάφα Πάουελ, αλλά και το ανερχόμενο αστέρι των σπριντ, Γάλλο Κριστόφ Λεμέτρ, ο οποίος «σάρωσε» τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης το περασμένο καλοκαίρι.

Στην κούρσα των 200μ στην εκκίνηση θα βρεθούν ο Αμερικανός, Σον Κρόφορντ, ο Βρετανός Κρίστιαν Μάλκομ, αλλά και ο Ιταλός Άντριου Χάουι που αποφάσισε να ασχοληθεί πιο δυναμικά με τα σπριντ. Στο επί κοντώ ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Γάλλων Ρενό Λαβιλενί, Ρομάν Μεσνίλ, των Γερμανών Μάλτε Μορ, Ράφαελ Χολτσντέπε και του Ιταλού Τζιουζέπε Τζιμπιλίσκο, ενώ στο τριπλούν θα λάβει μέρος ο Βρετανός παγκόσμιους πρωταθλητής Φίλιπς Αϊντόγου, ο Σουηδός Κρίστιαν Όλσον, ο Ρουμάνος Μαριάν Οπρέα και ο Πορτογάλος Νέλσον Εβόρα.

Στη σφαιροβολία θα μετάχουν οι Ραλφ Μπάρτελς (Γερμανία), Κρίστιαν Κάντγουελ (ΗΠΑ), Ρίις Χόφα (ΗΠΑ), Ανταμ Νέλσον (ΗΠΑ), Τόμας Μαγέφσκι (Πολωνία), ενώ στα 800μ θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Άσμπελ Κίπροπ (Κένυα), Μπουλαένι Μουλαουντζί (Νότια Αφρική), Αντόνιο Μανουέλ Ρέινα (Ισπανία), ενώ στα 400μ εμπόδια θα λάβουν μέρος οι Αντζελο Τέιλορ (ΗΠΑ), Ρίις Γουίλιαμς (Βρετανία) και Λουίς φαν Ζιλ (Νότια Αφρική).

Εξαιρετικές είναι και οι γυναικείες παρουσίες., καθώς στα 100μ θα μετάσχουν οι Αλισον Φέλιξ (ΗΠΑ), Ντέμπι Φέργκιουσον ΜακΚένζι (Μπαχάμες), Σάνια Ρίτσαρντς Ρος (ΗΠΑ), Κερόν Στιούαρτ (Τζαμάικα), στα 200μ οι Φέλιξ, Αντονίνα Κριβοσάπκα (Ρωσία), Ρίτσαρντς Ρος και στα 1.500μ οι Γκελέτε Μπούρκα (Αιθιοπία), Μαριάμ Γιουσούφ Τζαμάλ (Μπουρούντι), Τζάνετ Γεπκοσγκέι (Κένυα). Στα 200μ θα τρέξουν η Αμερικανίδα, Λόλο Τζόουνς, η συμπατριώτισσά της Ντάνιελ Κάρθερς, η Καναδή Πεντίτα Φελσιέν, η Κριστίνα, στο ύψος θέση θα πάρει η Μπλάνκα Βλάσιτς από την Κροατία, η Ισπανίδα, Ρουθ Μπεϊτία, η Ιταλίδα Αντονιέτα ντι Μαρτίνο, η Ουκρανή Βίτα Στιόπινα και η Ρωσίδα Σβετλάνα Σκόλινα.

Στο μήκος θα κοντραριστούν οι Τατιάνα Κότοβα (Ρωσία), Κονσεπσιόν Μοντανέρ (Ισπανία), Ινέτα Ραντέβιτσα (Λετονία) και η Ιβάν Σπάνοβιτς (Σερβία), ενώ στα 3.000 στιπλ θα κάνει την πρώτη εμφάνισή της, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, η Ρωσίδα Γκουλνάρα Σαμίτοβα-Γκάλκινα, η οποία έφερε πέρυσι στον κόσμο το πρώτο παιδί της, στη σφαιροβολία υπάρχουν οι συμμετοχές των Γιαρέλις Μπαριός (Κούβα), Νικολέτα Γκράσου (Ρουμανία), Γιανφένγκ Λι (Κίνα), Ναντίν Μέλερ (Γερμανία), Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία) και τέλος στον ακοντισμό των Κριστίνα Όμπεργκφολ (Γερμανία), Μαρτίνα Ρατέι (Σλοβενία), Λίντα Σταλ (Γερμανία) και αυτή της κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ Μπαρμπόρα Σποτάκοβα (Τσεχία).



http://www.gazzetta.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Ιδιαίτερη προσοχή και στην εκπαίδευση Εργαστήρια και Σεμινάρια αναπόσπαστο στοιχείο του Φεστιβάλ



                                      ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
«ΦΑΡΙΣ» ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ.)
17ο ΔΙΕΘΝΕΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΧΟΡΟΥ        
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
14-21.7.2011



Στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που  φέτος θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 21 Ιουλίου 2011,   δίνεται ιδιαίτερο βάρος στα σεμινάρια- εργαστήρια  για  επαγγελματίες του χορού, προχωρημένους σπουδαστές αλλά και χορογράφους, ερμηνευτές, ηθοποιούς, ενώ ιδιαίτερη πρόταση αποτελεί ένα εργαστήριο   συλλογικής χορογραφικής δημιουργίας που καταλήγει σε μία παράσταση.

H Laura Arís Álvarez που έχουμε θαυμάσει επανειλημμένα ως ξεχωριστή  ερμηνεύτρια  της ομάδας χορού Ultima Vez / Wim Vandekeybus θα διδάξει φέτος στο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τίτλο " Πηγές ενέργειας" (13.7–21.7),   που διοργανώνει το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Η Laura Arís Álvarez, που έχει διδάξει και σε  μερικά από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ και σχολές χορού, θα επικεντρωθεί στον τρόπο συνεχούς ανατροφοδότησης της ενέργειας ενός ερμηνευτή, ώστε με ασφάλεια να ωθεί το σώμα του στα κινητικά του όρια και παράλληλα  στη χρήση θεατρικών στοιχείων για τη νοηματοδότηση της κίνησης.    

Η ακαδημαϊκός, δραματουργός και θεωρητικός του χορού Maaike Bleeker Καθηγήτρια και Πρόεδρος Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, (Ολλανδία), θα διευθύνει ένα τριήμερο Εργαστήριο με θέμα "Ο χορός ως τρόπος σκέψης" (15.7–17.7)  όπου, με βάση παραδείγματα από τη σύγχρονη χορευτική σκηνή και συναφή θεωρητικά κείμενα, θα εξετασθούν η χορογραφία, η δραματουργία αλλά και η εκπαίδευση στο χορό ως μέθοδοι που επηρεάζουν ή και διαμορφώνουν τρόπους σκέψης. Θα μελετηθούν διαφορές και ομοιότητες στη σκέψη ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών και το ρόλο που αυτές διαδραματίζουν στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Και τέλος πέντε ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού στήνουν το δικό τους ξεχωριστό Εργαστήρι Χορογραφίας με τίτλο "7 πρόβες + 1 παράσταση με τις Ομάδες Σύγχρονου Χορού  Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φοra etc" (13.7–21.07)  όπου με στόχο μία συλλογική παράσταση η κάθε ομάδα, μαζί με όσους ενδιαφερθούν και επιλεγούν να συμμετέχουν σε αυτήν, θα έχουν στη διάθεσή τους 7 πρόβες για να παρουσιάσουν την παράστασή τους  στο Κλειστό Στάδιο της Καλαμάτας, στις 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.


Αναλυτικά

13.7–21.7  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ
«Πηγές ενέργειας» με την Laura Arís Álvarez

Το σεμινάριο θα εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το κέντρο του σώματος, τη φυσική ενεργειακή μας πηγή. Το μάθημα θα ξεκινήσει με διατάσεις και τεχνικές ασκήσεις για να οδηγηθεί προοδευτικά σε δυναμικές κινητικές φράσεις. Χρησιμοποιώντας τη δομή του σκελετού και τις μυϊκές συνδέσεις, θ’ ανακαλύψουμε τη ροή και την ελευθερία στην κίνησή μας, μαθαίνοντας πώς ν’ ανατροφοδοτούμε συνεχώς την ενέργεια. Θα διερευνήσουμε τρόπους ώστε να ωθούμε το σώμα μας στα κινητικά του όρια, χωρίς όμως να κινδυνεύουμε. Σταδιακά, θα εισάγουμε θεατρικά στοιχεία ως μέσα νοηματοδότησης της κίνησης, ώστε να βιώσουμε την κίνηση μέσα από συγκεκριμένα ενεργειακά τοπία και διακριτές εικόνες, υπερβαίνοντας την τεχνική αντιμετώπιση του χορού.

H Laura Arís Álvarez σπούδασε χορό και χορογραφία στο Ινστιτούτο Θεάτρου / Ανωτάτη Σχολή Χορού και Χορογραφίας στη Βαρκελώνη, απ’ όπου τιμήθηκε με το Βραβείο Εξαιρετικού Σπουδαστή το 1996, ενώ τρία χρόνια αργότερα έλαβε το βραβείο Lladró ως η καλύτερη περφόρμερ, στο Φεστιβάλ της Βαλένθια. Από το 1999 μένει στις Βρυξέλλες και για πολλά χρόνια ήταν μέλος της ομάδας χορού Ultima Vez / Wim Vandekeybus. Έχει προσκληθεί για να διδάξει σύγχρονο χορό σε μερικά από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ (Impulstanz - Βιέννη) και σε σχολές χορού παγκοσμίως (PARTS - Βέλγιο, Royal Swedish Ballet School - Στοκχόλμη, La Raffinerie - Βέλγιο, La Caldera - Βαρκελώνη, Hong Kong Academy for Performing Arts, National Conservatory of Dance -Μάλαγα, κ.ά). Το 2009 η Laura Arís Álvarez με τον Jorge Jáuregui ίδρυσαν την καλλιτεχνική πλατφόρμα Ember, μέσω της οποίας έχουν συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, ενώ οι χορογραφίες τους έχουν παρουσιαστεί διεθνώς.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και προχωρημένους σπουδαστές χορού.
*****


15.7–17.7  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ με την Maaike Bleeker
«Ο χορός ως τρόπος σκέψης»


Αν ο χορός είναι τρόπος σκέψης, πώς διαμορφώνεται;
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα εξετάσουμε τη χορογραφία, τη δραματουργία αλλά και την εκπαίδευση στο χορό ως μεθόδους που επηρεάζουν ή και διαμορφώνουν τρόπους σκέψης. Συγκεκριμένα, θα προσεγγίσουμε τη χορογραφία ως μια μέθοδο δόμησης της σκέψης, τη δραματουργία ως μια διαδικασία που συμπληρώνει τη χορογραφική μέθοδο συναρμολογώντας τα υλικά που συνθέτουν μια παράσταση και την εκπαίδευση στο χορό ως πρακτική εκμάθησης που κατασκευάζει αντιλήψεις κι ευνοεί νοοτροπίες. Στο πλαίσιο αυτό και με σκοπό την γενικότερη κατανόηση του χορού ως τρόπου σκέψης, θα μελετήσουμε διαφορές και ομοιότητες στη σκέψη ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών και το ρόλο που αυτές διαδραματίζουν αντίστοιχα στην καλλιτεχνική δημιουργία. Αντλώντας παραδείγματα από τη σύγχρονη χορευτική σκηνή και βασιζόμενοι σε συναφή θεωρητικά κείμενα, θα μελετήσουμε αυτα τα ζητήματα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή και στο πρόσφατο φαινόμενο αναβίωσης παλαιότερων χορογραφιών από νεότερους χορογράφους.
Η ακαδημαϊκός, δραματουργός και θεωρητικός του χορού Maaike Bleeker είναι καθηγήτρια και πρόεδρος θεατρικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία. Σπούδασε ιστορία τέχνης, θεατρολογία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, όπου υποστήριξε το διδακτορικό της, και έχει διδάξει σε διακεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Από το 1991 συνεργάζεται ως δραματουργός με σκηνοθέτες, χορογράφους και εικαστικούς καλλιτέχνες, έχει λάβει μέρος σε περφόρμανς-διαλέξεις, διηύθυνε τη δική της θεατρική ομάδα (Het Oranjehotel) και έχει μεταφράσει πέντε θεατρικά έργα.
Ήταν φιλοξενούμενη καλλιτέχνις (artist in residence) στη Σχολή Τεχνών του Άμστερνταμ (2006-2007) και μέλος της κριτικής επιτροπής για το Εθνικό Φεστιβάλ Θεάτρου της Ολλανδίας (2007-2008). Είναι Πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού Performance Stud­ies International, μέλος της διεθνούς συμβουλευτικής επιτροπής των περιοδικών Maska και Inflexions: A Journal of Research-Creation, καθώς και μέλος της συντακτικής επιτροπής των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.

Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στα αγγλικά και απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών (χορογράφους, ερμηνευτές, ηθοποιούς κ.ά.) καθώς και σε φοιτητές και σπουδαστές προχωρημένων ετών.



13.7–21.07  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ 7+1
«7 πρόβες + 1 παράσταση»
με τις Ομάδες Σύγχρονου Χορού: Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φοra etc

Οι ομάδες Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα και Φora etc. προτείνουν τη δημιουργία μιας συλλογικής παράστασης. Για επτά ημέρες οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν με τις ομάδες για να δημιουργήσουν ένα ερευνητικό έργο που θα παρουσιαστεί στις 21.7, στο Κλειστό Στάδιο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν και να δουλέψουν με ΜΙΑ από τις πέντε ομάδες για τη διάρκεια των επτά προβών. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν με σειρά προτεραιότητας ΤΡΕΙΣ από τις ομάδες με τις οποίες επιθυμούν να συνεργαστούν.

Περισσότερες πληροφορίες από τις ομάδες:

Amorphy | Τζένη Αργυρίου, www.amorphy.org
tzeni@amorphy.org,
Συνεχίζοντας την έρευνά της πάνω στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, η Dr. Maybe Darling θα κάνει μια κινησιολογική μελέτη πάνω στο «ψηφιακό και αναλογικό σώμα». Ονομάζω «ψηφιακό σώμα» το σώμα που κινείται μέσα σ’ ένα δυαδικό σύστημα επιλογών (πχ. Ναι-Όχι, 0-1, Πάνω-Κάτω). Ονομάζω «αναλογικό σώμα» το σώμα που δεν περιορίζεται μέσα στο δυαδικό αυτό σύστημα, αλλά έχει την ελευθερία να κινηθεί σε συνεχή ροή μέσα σ’ ένα πολύ μεγαλύτερο φάσμα. Ποιο σώμα επιβάλλουν οι σημερινές κοινωνικές συνθήκες; Μπορούμε να βρούμε τη συνύπαρξη των δύο;

Lemurius | Κατερίνα Σκιαδά & Γιάννης Μανταφούνης, katerinaskiada@hotmail.com
Μένοντας πιστοί στη βασική αρχή για τη δημιουργία αυτής της ομάδας, που είναι η συνεργασία, καλούμε τους χορευτές που θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί μας να χορογραφήσουν / ερμηνεύσουν το έργο που θα δημιουργήσουμε από κοινού. Αυτό θα έχει ως εργαλεία την κίνηση στην πιο απλή και άμεσή της μορφή, απαλλαγμένη από φόρμα, απαλλαγμένη από τεχνική, βασισμένη περισσότερο στην προσωπικότητα του ερμηνευτή. Θα ερευνήσουμε μ’ αυτόν τον τρόπο έναν κώδικα επικοινωνίας προσωπικό, που θα μας οδηγήσει σε μιαν άλλου είδους «τεχνική» μέσα από τις χορογραφικές ιδέες του καθένα μας.

Νταλίκα | Βάσω Γιαννακοπούλου, http://dalikadancetheater.com, dalikadancetheater@gmail.com
Το Χοροθέατρο Νταλίκα θα κινηθεί στο πλαίσιο κινησιολογικής μελέτης και έρευνας βασισμένης στο υλικό του χορευτικού σόλο «Η Μαρία πάει στο ποτάμι», παραγωγής 2010, με στόχο τη μετατροπή της ατομικής χορογραφίας σε ομαδική.

Πρόσχημα | Μαρία Κολιοπούλου, www.prosxima.gr,
prosxima@ath.forthnet.gr
Συνεχίζοντας τη σειρά των έργων πράξεις, η ομάδα σύγχρονου χορού Πρόσχημα προτείνει το έργο [πράξη] 13 - On survival. Ένα έργο in situ, που διαπραγματεύεται τη σταδιακή ανάπτυξη και εξέλιξη της κίνησης από την κατάσταση της ακινησίας.

Φora etc. | Μέντη Μέγα, www.foraetc.wordpress.com,
medie@andriotakis.gr
Η Φora etc. παρουσιάζει ένα έργο site specific, χορογραφημένο ειδικά για το Στάδιο της Καλαμάτας, που έχει τη μορφή ενός ποιητικού παιχνιδιού με τη σημειολογία του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στη σχέση δραματουργίας και ερμηνείας, εξερευνώντας συγκεκριμένες ερμηνευτικές και κινητικές ποιότητες.

Πληροφορίες:

ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ: 180 €
ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 60 €
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες
Εριφίλη Εφραιμίδου, 6973 034 771, mail@kalamatadancefestival.gr

ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ MAAIKE BLEEKER: 70 €
ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 25 €
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες
Μπετίνα Παναγιωτάρα, 6934 205 070, mail@kalamatadancefestival.gr

ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ 7+1: 150 €
ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 60 €
>  Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν με σειρά προτίμησης
3 από τις ομάδες με τις οποίες επιθυμούν να εργαστούν
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες
Μπετίνα Παναγιωτάρα, 6934 205 070, mail@kalamatadancefestival.gr

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ + ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ MAAIKE BLEEKER: 220 €
ΕΓΓΡΑΦΗ – ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 80 €

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ + ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ 7+1: 290 €
ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 80 €

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ MAAIKE BLEEKER + ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ 7+1: 200 €
ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 80 €

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ + ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: 340 €
ΕΓΓΡΑΦΗ – ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 80 €

>  Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο και τα εργαστήρια θα έχουν τη δυνατότητα
    να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Φεστιβάλ με ειδική τιμή εισιτηρίου 10 €
>  Τα ποσά συμμετοχής εξοφλούνται με την έναρξη του σεμιναρίου και των εργαστηρίων
>  Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται μετά τις  5 Ιουλίου 2011
>  Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Ιουνίου 2011



Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας
Παν. Καίσαρη 6, 24 100 Καλαμάτα
Τηλ. 27210 83086 & 90886 - Φαξ: 27210 26966
mail@kalamatadancefestival.gr
www.kalamatadancefestival.gr


Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Γραφείου Τύπου
Χαρά Πετρούνια
Τηλ. 210 5244648 & 6972 710 991
x-petrouyia@ath.forthnet.gr
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ.T & ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες
του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου ( ΚΔΑΠ ΜΕΑ « Το Πέτρινο»),
απευθύνει κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά
 και να ασχοληθούν με το τομέα της ειδικής αγωγής.
 





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 
Το Κέντρο Δημ ιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες του 
Δή μου Μοσχάτου Ταύρου (  Κ ΔΑΠ ΜΕΑ « Το Πέτρινο»), απευθύνει κάλεσ α σε 
όσους επιθυμ ούν να εργαστούν εθελοντικά και να ασχοληθούν μ ε  το τομ έα της 
ειδικής αγωγής. 
Στο κέντρο μ πορούν να απευθυνθούν όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέες 
δεξιότητες, προσφέροντας πολύτιμ η εργασία σε ένα δη ιουργικό χώρο, ενισχύοντας 
παράλληλα τη λειτουργία του κέντρου. 
Το πρόγρα μα εθελοντισ ού θα πραγ ατοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες 
λειτουργίας του κέντρου (15/6/2011 129/7/2011). 
Στους συμμ ετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις και συστατικές επιστολές. 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
210 4839034 
Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ 
ΝΤΕΝΙΑ ΛΟΥΚΑΚΗ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Κάπνισμα τέλος και σε παραλίες και πάρκα!


Φυσικά και δεν είναι στην Ελλάδα η απαγόρευση! Είναι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που έχει εξελιχθεί σε υστερία!
Τέθηκε σε ισχύ από την Δευτέρα στη Νέα Υόρκη στις παραλίες και στα θεματικά πάρκα της Νήσου Κόνι στο Μπρούκλιν.


Κατά την Ημέρα Μνήμης, την επόμενη εβδομάδα, που είναι εθνική εορτή, οι παραλίες θα είναι ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους που όμως θα πρέπει να μην ανάβουν τσιγάρο.

Η Νέα Υόρκη έχει ήδη απαγορεύσει το κάπνισμα σε εστιατόρια, κυβερνητικά κτίρια και στους περισσότερους δημόσιους χώρους όπως τα μουσεία και οι κινηματογράφοι.

Η επέκταση της απαγόρευσης αφορά το τεράστιο Σέντραλ Παρκ, αγαπημένο τόπο για εκατομμύρια κατοίκους του Μανχάταν.

 Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 50 δολάρια αν συλλαμβάνονται να καπνίζουν από έναν από τους 200 αστυνομικούς που θα περιπολούν στα πάρκα της πόλης αυτής των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων.



http://www.newsit.gr/

Μοναδικές στιγμές για τους φίλους του αυτοκινήτου Πλούσιο θέαμα στον πρώτο αγώνα drift στη Σάμο



Μοναδικές στιγμές έζησαν οι φίλοι του αυτοκινήτου στον πρώτο αγώνα drift (είναι η τεχνική οδήγησης με πλαγιολίσθηση, στην οποία ο οδηγός εσκεμμένα γλιστράει το πίσω μέρος του αυτοκίνητου στις στροφές, διατηρώντας τον έλεγχο του οχήματος και υψηλή ταχύτητα εξόδου), που έγινε στον Μαραθόκαμπο Σάμου.

Περισσότερα από 1.500 άτομα απόλαυσαν τα 25 αυτοκίνητα σε 75 διαδρομές κόβοντας την ανάσα στους θεατές.

Οι συμμετοχές ήταν κυρίως από τη Σάμο, ενώ πήρε μέρος και ο Έλληνας πρωταθλητής του αθλήματος Δημήτρης Πλουμιστός, που με την δεξιοτεχνία στην πλαγιολίσθηση, χάρισε σε όλους μοναδικές στιγμές.

Ο σύλλογος μηχανοκίνητων οδηγών που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Σάμο κατάφερε, μετά από πολλές προσπάθειες, να φέρει τη διοργάνωση αυτή στο νησί που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από την ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και την STAR LINE, που είχε την ευθύνη της διεξαγωγής του drift show.

Ο αγώνας δεν έγινε σε πίστα, αλλά σε ανάβαση στην περιοχή του Μαραθοκάμπου, ενώ οι διοργανωτές δήλωσαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την φιλοξενία των Σαμιωτών, αλλά και την υπευθυνότητα οδηγών και θεατών, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, από όλους δόθηκε η υπόσχεση ότι θα υπάρξει συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε για τη διεξαγωγή αγώνων drift στο νησί.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.protothema.gr/

«Συναγερμός στο Βόρειο Πόλο... οι πάγοι λιώνουν»


Διαγωνισμός ζωγραφικής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο Γαία προσκαλεί τα παιδιά από 5 χρονών και άνω να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο: «Συναγερμός στο Βόρειο Πόλο . . . οι πάγοι λιώνουν».

Οι επιστήμονες συμφωνούν: Η άνοδος της θερμοκρασίας της Γης είναι μια πραγματικότητα. Οι πάγοι λιώνουν. Αρκούδες, πιγκουίνοι, φώκιες κινδυνεύουν. 

Τι μπορούμε να κάνουμε; Αν μειώσουμε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αν χρησιμοποιήσουμε ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή ενέργειας, αν μειώσουμε τη χρήση των μέσων μεταφοράς, αν κάνουμε ανακύκλωση, αν προστατεύουμε τα δάση, τότε αυτά τα ζώα θα μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν στις κρύες περιοχές του πλανήτη μας, εκεί που είναι το σπίτι τους.

Ημερομηνία παράδοσης έργων: έως 3 Ιουνίου

Θα επιλεγούν 3 έργα για βράβευση από κάθε κατηγορία ηλικιών (5-7 χρονών, 8-10 χρονών, 11 +)

Αναγγελία βραβείων και απονομή:  Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2.30 μ.μ.

Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Όλα τα έργα θα εκτεθούν στο Κέντρο Γαία 1 – 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Πληροφορίες: Γραφείο Εκπαίδευσης ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΑΙΑ

Τηλ: 210 8015870 εσωτ. 528 ή 210 8019784 (+φαξ)

slusis@gnhm.gr - slusi.lusi@gmail.com
http://www.newsbeast.gr/