Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τις απολύσεις


Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ έχει πυροδοτήσει το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση «έλαβε - και συνεχίζει - τολμηρές αποφάσεις για την μεταρρύθμιση του ελληνικού Δημοσίου» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «η δημιουργία ενός πιο ευέλικτου, αποτελεσματικού κράτους».

Κατηγόρησε τέλος τη ΝΔ ότι «αυτά είτε δεν τα αντιλαμβάνεται, είτε συνειδητά τα διαστρεβλώνει ποντάροντας στον σκοταδισμό. Κι επειδή προφανώς θέλει και πάλι ''να χαϊδέψει αυτιά'', με τη λογική ''αστό για αργότερα'', ανακάλυψε σαν λύση τον θεσμό της "εργασιακής εφεδρείας''. Όπως κάποτε είχε ανακαλύψει τη χρήση των stage στο Δημόσιο, με τα γνωστά αποτελέσματα».

Απαντώντας, ο Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε ότι «αν η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει απολύσεις, δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται. Εάν, όμως, σχεδιάζει απολύσεις -όπως δηλώνει ο υπουργός των Οικονομικών- η ΝΔ προτείνει μια καλύτερη λύση: Να εφαρμόσει το θεσμό της ''εργασιακής εφεδρείας'', που αφενός περιορίζει το κόστος του Δημοσίου και αφετέρου σώζει χιλιάδες υπαλλήλους από την ανεργία».

Καλεί τέλος την κυβέρνηση αν διαθέτει «στοιχειώδη υπευθυνότητα και ευαισθησία» τουλάχιστον να μελετήσει την πρότασή της ΝΔ.

http://www.star.gr/politics/92568/

Η απελπισία των Μεταναστών και τα ηθικά διλλήματα των Αυτοχθόνων

Όταν κάποιος μιλάει για τους μετανάστες, για τη διαμονή τους, για την εργασία τους, αναλαμβάνει σαφέστατα μεγάλες ευθύνες και μεγάλο ρίσκο.
Το να μην μιλάει όμως κάποιος, αυτό σημαίνει δειλία και αποφυγή ευθυνών και ρίσκου.
Θα προσπαθήσω να βάλω ορισμένα ερωτήματα που απασχολούν τόσο εμένα αλλά και την πλειοψηφία των Ελλήνων, μιας και πιστεύω ότι οι Έλληνες έχουμε και την απαραίτητη παιδεία και την απαραίτητη ευαισθησία για να αντιμετωπίσουμε τέτοια λεπτά θέματα.

1) Βούλγαροι, Ιρακινοί, Τούρκοι, Αιθίοπες, Κούδροι, Άγγλοι, Γάλλοι, Έλληνες…
Είναι όλοι τους άνθρωποι ή όχι;
2) Οικονομικοί μετανάστες, πολιτικοί μετανάστες:
Τους δεχόμαστε ή όχι;
3) Λαθρομετανάστες:
Τους απελαύνουμε ή όχι;
4) Με μια λέξη, Μετανάστες.
Τους προπηλακίζουμε; Τους εξευτελίζουμε; Τους εκμεταλλευόμαστε;
Τους χρησιμοποιούμε; Τους υπερασπιζόμαστε; Τους δίνουμε ψωμί νερό και στέγη;
Τους φιλοξενούμε χωρίς όρους και προϋποθέσεις;
5) Μετανάστες.
Γη και ύδωρ, σε όλους όπως πιστεύουν διάφοροι πολιτικοί και κομματικοί φορείς; Το μαχαίρι στο λαιμό και διαρκές κυνηγητό προς όλους όπως πιστεύουν άλλοι ακροδεξιοί σχηματισμοί;
6) Μετανάστες.
Όλα τα δεινά στη χώρα μας προέρχονται από αυτούς;
7) Κράτος και μετανάστες.
Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική των κυβερνήσεων μας προς τους μετανάστες;
Οι κυβερνήσεις μας τους συμπεριφέρνονται ανάλογα με τις εκάστοτε συγκυρίες;
Οι κυβερνήσεις μας δεν ήταν αυτές που τους δέχτηκαν στη χώρα μας;
Ο αυξημένος αριθμός μεταναστών δημιουργεί προβλήματα σε ένα κράτος;
Ο αυξημένος αριθμός μεταναστών λειτουργεί σε βάρος των πολιτών ενός κράτους;
Οι μετανάστες προσφέρουν στην οικονομία ενός κράτους;
Οι μετανάστες προσφέρουν εργατικά χέρια για εργασίες που οι πολίτες ενός κράτους αποφεύγουν;
8) Τοπικές κοινωνίες και μετανάστες.
Το φοβικό σύνδρομο που έχουν οι τοπικές κοινωνίες απέναντι στους μετανάστες είναι άδικο;
Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να διακατέχονται από τέτοια φοβικά σύνδρομα;
Η απελπισία των μεταναστών πρέπει να αντιμετωπίζεται σωστά από τις τοπικές κοινωνίες και όχι με άναρθρες κραυγές που δίνουν την εσφαλμένη εντύπωση ρατσιστικών φαινόμενων;
Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ασχολούνται με το θέμα των μεταναστών και της μετανάστευσης συνεχώς και όχι μόνο όταν το πρόβλημα επισκέπτεται την περιοχή τους;

Όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα τόσα, θα έπαιρναν διαφορετικές απαντήσεις ανάλογα με τις πεποιθήσεις του καθενός μας και αυτό ακριβώς είναι το επικίνδυνο σημείο, που σε όλους δίνει ένα ισχυρό άλλοθι ή επιχείρημα για την όποια τους θέση.
Η μη σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος της μετανάστευσης και των μεταναστών στη χώρα μας, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις πιστεύω ότι είναι αυτή που δυστυχώς μας αναγκάζει να παίρνουμε θέσεις που πολλές φορές είναι αντίθετες με τις πεποιθήσεις μας.
Αυτό το σοβαρό θέμα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και όχι κάτω από πίεση πόσο μάλλον με άναρθρες κραυγές είτε κατά των μεταναστών είτε υπέρ αυτών.
Άνθρωποι αυτοί… Άνθρωποι και εμείς...
Αν αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην όποια μας άποψη, τότε είμαι σίγουρος ότι η λύση στο πρόβλημα και σωστή και ηθική θα είναι...


http://mosxatoupolis.blogspot.com/2011/05/blog-post_696.html

“Τρέλα” για τα εισιτήρια των 100μ. ανδρών


Ευχάριστο... πονοκέφαλο έχει η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, αφού περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έγγραφο ενδιαφέρον για να δουν την κούρσα της... μιας ανάσα!
Ωστόσο, μόνο 40.000 εισιτήρια θα διατεθούν στο κοινό για την συγκεκριμένη ημέρα, αφού οι υπόλοιπες θέσεις έχουν καλυφθεί από χορηγούς ,επισήμους και αθλητές όπως ορίζει η ΔΟΕ.
 
Περίπου αντίστοιχη ζήτηση παρουσιάζουν και οι Τελετής έναρξης και λήξης μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τον πονοκέφαλο των διοργανωτών.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν στο 50% από τις 650 αγωνιστικές ενότητες τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και η αισιοδοξία ότι θα συμβεί το ίδιο και με τα υπόλοιπα μεγαλώνει όσο πλησιάζει το 2012.

http://www.newsit.gr/

Πληθωρικές καμπύλες από την Kate Upton


ΔΕΙΤΕ: Ποιος μπορεί να της αντισταθεί;

Η καριέρα της Kate Upton εκτοξεύεται σιγά- σιγά και οι προτάσεις για hot φωτογραφίσεις πλέον πέφτουν η μια μετά την άλλη. Η ζουμερή Kate φωτογραφήθηκε αυτή τη φορά με νυφικά εσώρουχα και φυσικά πολλοί θα ήθελαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί της!
http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/172709/plithorikes-kabules-apo-tin-kate-upton/

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - TΑΥΡΟΥ -AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην εκδήλωση αδελφοποίησης Κρητών Μοσχάτου- Ταύρου την Κυριακή 22-05-2011 και ώρα 12:00 στο κτήριο 7 (πρώην σφαγεία) παραπλεύρως του πρώην δημαρχείου Ταύρου.
Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Γιώργου Λαγουδάκη και θα υπάρξει πλήρες γεύμα.

                  
ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ


Εν Μοσχάτω Γλεντοφαγοπωλείο (τσιπουροκρασορακάδικο)



Τοποθεσία: Κάτω απ' τα φώτα της κεντρικής πλατείας Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο.
Ώρα: Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 9:30 μ.μ.

Πρόταση της Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων είναι να περνάει απο το Μοσχάτο &Ταύρο


H Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ έχει αναλάβει για λογαριασμό του Υπ. Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας) το σχεδιασμό μητροπολιτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα διατρέχουν το λεκανοπέδιο και θα εξυπηρετούν καθημερινές μετακινήσεις μέσου και μεγάλου μήκους.
 Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων που τελικά θα προταθεί θα περιληφθεί στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αθήνα Έτσι θα δεσμευτούν οι μελλοντικές διαμορφώσεις και σχεδιασμοί οδοποιίας και κυκλοφοριακής οργάνωσης με στόχο προοδευτικά να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ποδηλάτου δεκάδων χιλιομέτρων ασφαλές και άνετο μεταξύ των βασικών πόλων ενδιαφέροντος της πρωτεύουσας.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την πρόταση που παρουσιάζεται βασισμένα σε άξονες.

A.ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΦΑΛΗΡΟΥ - ΠΕΙΡΑΙΑ
1.Δυτική Σύνδεση Αθήνας - Φαλήρου

Ερμού (ζεύγος με Καραγιώργη Σερβίας - Περικλέους - Αγίας Ειρήνης στο στενό της κομμάτι), Θεσσαλονίκης (κατά μήκος ΗΣΑΠ από Θησείο έως Πετράλωνα), Αγίων Πάντων (γέφυρα), Παναγή Τσαλδάρη (σκέπη Ιλισσού), Ιλισσού (υφιστάμενος ποδηλατόδρομος Μοσχάτου - όχθη Ιλισσού), Παναγή Τσαλδάρη (όχθες Ιλισσού -Καλλιθέα), Ασκληπιού, Φιλίππου, Ευριπίδου, «Εσπλανάδα».

2.Ανατολική Σύνδεση Αθήνας - Φαλήρου
Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Καλλιρόης, Λ. Συγγρού από Καλλιρόης έως «Εσπλανάδα».

3.Σύνδεση Φαλήρου - Πειραιά
Κατά μήκος της παραλίας (Φάληρο - ΣΕΦ - Μικρολίμανο - ακτή Βοτσαλάκια - Λιμάνι Ζέας - Ακτή Θεμιστοκλέους: Φρεαττύδα, Πειραϊκή), Χατζηκυριάκου, Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημοτικό Θέατρο, αρχαίες πύλες), Ομηρίδου Σκυλίτση (κατά μήκος ΗΣΑΠ), ΣΕΦ.

4.Σύνδεση Αθήνας - Πειραιά
Πειραιώς από Ομόνοια έως Πειραιά, Αλιπέδου (κατά μήκος ΗΣΑΠ έως Ρετσινά).

5.Σύνδεση Πειραιά - Δραπετσώνα
Ακτή Κονδύλη, Εθνικής Αντιστάσεως έως τέρμα

6.Σύνδεση Πειραιά - Νίκαιας
Λιμάνι Ζέας (Πασαλιμάνι), Γρηγορίου Λαμπράκη, Βασιλέως Γεωργίου Α-, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Ακτή Κονδύλη (Λιμάνι Πειραιά), Αιτωλικού από Λιμάνι έως Τζαβέλλα, Τζαβέλλα από πλατεία Χαλκηδόνας έως 7ης Μαρτίου.

7.Σύνδεση Νίκαιας - Κορυδαλλού - Αγίας Βαρβάρας
7ης Μαρτίου, πλατεία Δαβάκη, Αθηνάς, Ταξιαρχών, Ελευθερίου Βενιζέλου, Μεγάλου Αλεξάνδρου έως Ιερά Οδό.

8.Σύνδεση Κερατσινίου - Νίκαιας - Κορυδαλλού - Ταύρου - Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης
Λ. Σαλαμίνος, Πέτρου Ράλλη, Πλατεία Χαλκηδόνας, Λ. 28ης Οκτωβρίου, πλατεία Κρήνης, Κουταΐση, Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη (Κορυδαλλός), Καναπιτσερί (Ρέντης), Γέφυρα Αγίας Άννης (Λ. Κηφισσού), Ταύρου μέχρι Πειραιώς, Αναξαγόρα, σταθ. ΗΣΑΠ Καλλιθέας, Σιβιτανίδου, Δαβάκη, Χρ. Σμύρνης (Ν. Σμύρνη), Κ. Παλαιολόγου, Ομήρου, Προσκόπων Αϊδινίου, Αδριανουπόλεως

9.Σύνδεση Καισαριανής - Φαλήρου
Αθλητικές Εγκαταστάσεις Πανεπιστημιούπολης, Φιλαδελφείας (Καισαριανή), Άλσος Καισαριανής, Φωκαίας (Βύρωνας), Βουτζά, λ. Κύπρου, Χειμάρρας, Αθανασίου Διάκου (Υμηττός), πλατεία Αγίας Λαύρας, Ελευθερωτών, Τριπόλεως, πλατεία Καλογήρων, λ. Αλέξανδρου Παπαναστασίου, Αίνου (Ν. Σμύρνη), Κερασούντος, Αγησιλάου, Σωκράτους, Πικροδάφνης (κατά μήκος ρέματος), παραλία.

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Σύνδεση Πειραιά - Δυτικής Αθήνας
Εθνικής Αντιστάσεως από λιμάνι Πειραιά έως Ρετσινά, Ρετσινά (Θηβών), 25ης Μαρτίου έως Νίκαια, 7ης Μαρτίου, Μπελογιάννη, Θηβών από Μπελογιάννη (Ρέντης) έως Χίου (Ανθούπολη Περιστέρι), Χίου, Διονυσίου, Πίνδου-Δαβάκη (σιδηροδρομική χάραξη από Ανθούπολη μέχρι Αγίους Αναργύρους).

Σύνδεση Αθήνας-Ελευσίνας
Ιερά Οδός από Κεραμεικό έως Ελευσίνα - πλατεία Ηρώων (από Μονή Δαφνίου έως Χαλυβουργική η χάραξη ταυτίζεται με Λ. Αθηνών).

Σύνδεση Αθήνας - Περιστερίου
Κολοκυνθούς από Πειραιώς έως πλατεία Μεταξουργείου, Λένορμαν - Εθνάρχου Μακαρίου (έως σταθμό μετρό Άγιος Αντώνιος), Βασιλέως Αλεξάνδρου έως Θηβών, Πατρών, Πελοπίδα έως Νοσοκομείο Αττικό.

Σύνδεση Ιλίου - Πετρούπολης
Ρήγα Φεραίου, Ανδρέα Παπανδρέου, Ανατολικής Ρωμυλίας έως Μυστρά, Μυστρά, Πάρκο Πεύκα Βέρδη.

Σύνδεση Αθήνας - Βορειοδυτικών Προαστίων
Κατά μήκος γραμμής ΟΣΕ (Πελοποννήσου) μέχρι σταθμό προαστιακού Άνω Λιόσια.

Σύνδεση Βορειοδυτικών Προαστίων - Κηφισιάς
Κατά μήκος ρέματος Εσχατέας (Ανεξαρτησίας στο Ζεφύρι, Ιλισού στις Αχαρνές), Εθνικής Αντιστάσεως, πλατεία Καράβου, Παγκάλου, Αγίας Τριάδος, Εσπερίδων, Αμαρυλλίδος, Γαβριήλ, Ιβίσκου, Αδριανού, Κίτρων, Τατοΐου, Αδάμων, Ερυθραίας,. γέφυρα Βαρυμπόμπης, υφιστάμενος ποδηλατόδρομος Νέας Ερυθραίας (Σεβδικίου, Παπαναστασίου), Πατριάρχου Γρηγορίου Ε-.

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Σύνδεση Αθήνας - Βορείων Προαστίων
Αθηνάς, Γ- Σεπτεμβρίου, Αγίου Μελετίου, Φωκίωνος Νέγρη, Αγίας Ζώνης, Ταϋγέτου (σχολεία Γκράβα), Αγίας Λαύρας, Χαλεπά, Μαρκορά, Ολοφύτου, Ερμωνάσσης (Ριζούπολη), γραμμή ΗΣΑΠ από Ριζούπολη μέχρι Κηφισιά (Αβέρωφ, Γυμνασίου, Δ. Σολωμού, Ικάρων, Μελίνας Μερκούρη, Κηφισιάς, Νερατζιωτίσσης, Βασιλίσσης Όλγας, Ελευθερίου Βενιζέλου, Ηροδότου, Τατοΐου), άλσος Κηφισιάς, υφιστάμενος ποδηλατόδρομος Δήμου Κηφισιάς προς Διόνυσο (Αμαλίας, Δηληγιάννη, Στροφυλίου, Γεωργ. Παπανδρέου, Ρόδων)

Μαραθώνια Διαδρομή
Λ. Βασ. Σοφίας, Λ. Μεσογείων, Λ. Μαραθώνος έως Τύμβο.

Σύνδεση Πεντέλης
Δημοκρατίας (Ψυχικό) από Μεσογείων έως 25ης Μαρτίου, 25ης Μαρτίου, Αποστολοπούλου (Χαλάνδρι), Εθνικής Αντιστάσεως, Ανδρέα Παπανδρέου, Κ. Βάρναλη, κατά μήκος ρέματος Χαλανδρίου έως σταθμό προαστιακού «Πεντέλη» (Προφήτου Ηλία, Ροδοδάφνης, Κορυτσάς, Φραγκοκλησσιάς), Εθνικής Αντιστάσεως (υφιστάμενος ποδηλατόδρομος Βριλησσίων),

Ολύμπου-Μυκηνών, Κύθνου, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ψαρών (Μελίσσια), Τήνου, Αλεξ. Παναγούλη, Αθανασίου Διάκου, 28ης Οκτωβρίου, Βερναρδάκη, Αντίσσης, Στρατηγού Δαγκλή, Ηπείρου, υφιστάμενος ποδηλατόδρομος Κηφισιάς (Εθνικού Στρατού, Απόλλωνος, Ρόδου, Γούναρη, Καραϊσκάκη, Καποδιστρίου, Πεντέλης, Κολοκοτρώνη Λεβίδου, Κασσαβέτη)

Σύνδεση Αθήνας - Βορειοανατολικών Προαστίων
Λ. Κηφισίας από Αμπελόκηπους (Μεσογείων) έως Μαρούσι (Δημαρχείο), Λ. Βασ. Σοφίας Αμαρουσίου, Μητροπόλεως, πλατεία Αγίας Λαύρας Αμαρουσίου, Μεσογείων, σταθμός προαστιακού «Πεντέλη», 25ης Μαρτίου (Βριλήσσια), σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας, Δερβενακίων (Αγ. Παρασκευή), Ελπίδος.

Σύνδεση Γέρακα
Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας, Περικλέους, Εθνικής Αντιστάσεως, Θεσσαλονίκης έως λεωφόρο Μαραθώνος (χάραξη παλαιάς γραμμής Λαυρίου).

Σύνδεση Δυτικών - Βορειοανατολικών Προαστίων
Κατά μήκος γραμμής Λαυρίου από Αγίους Αναργύρους έως Φιλοθέη (Κωνσταντινουπόλεως - Γεωργίου Παπανδρέου στους Αγίους Αναργύρους, πεζογέφυρα Εθνικής Οδού, Λαυρίου - Πλαστήρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, Ιφιγενείας - Μελίνας Μερκούρη - Σπύρου Λούη στο Ηράκλειο, Λαυρίου στην Αλσούπολη), ρέμα Φιλοθέης (Βίτσι-Γράμμου, Βεντήρη), Κόδρου-Σαρανταπόρου (Χαλάνδρι).

Σύνδεση Αθήνας - Νέας Φιλαδέλφειας
Αχαρνών (από Αγίου Μελετίου έως Νέα Χαλκηδόνα), Δεκελείας (από Νέα Χαλκηδόνα έως πλατεία Πατριάρχου- Νέα Φιλαδέλφεια).

Σύνδεση Νέας Φιλαδέλφειας - Περισσού
Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας (ύψος πεζογέφυρας), Φλαβιανών, Δαμιανών, Πίνδου - Δαβάκη, Δεκελείας, Πλατεία Πατριάρχου, Προύσης, Αλεξ. Παπαναστασίου, σταθμός ΗΣΑΠ Περισσός

Σύνδεση Γαλατσίου - Φιλοθέης
Χαλεπά, Ναρκίσσου, Αγίας Ειρήνης, κτήμα Βεΐκου, Ελληνικού Στρατού (Φιλοθέης).

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Σύνδεση Φαλήρου - Σουνίου
Κατά μήκος της παραλίας

Σύνδεση Αθήνας - Βούλας
Βασιλίσσης Αμαλίας, Αθανασίου Διάκου, λ. Βουλιαγμένης, Αρτέμωνος, Βουλιαγμένης (Δάφνη), πλατεία Καλογήρων, Τριπόλεως, Νικοπόλεως, Ομήρου, Κύπρου, παράδρομος λ. Βουλιαγμένης από Άγιο Δημήτριο έως Γλυφάδα, Αγίου Νικολάου, Ματρώζου (Βούλα), Οδυσσέως, Περικλέους, Ήρας, λ. Ποσειδώνος.

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
Κεντρικός άξονας
Πανεπιστημίου, Λ. Βασ. Αμαλίας, Συγγρού έως σταθμό μετρό «Φιξ»

Σύνδεση Αρχαιολογικών Περιοχών
Βασ. Όλγας, Διονυσίου Αεροπαγίτου, Αποστόλου Παύλου, Ερμού.

Σύνδεση Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων Ζωγράφου - Αθήνας
Λ. Μεσογείων, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Πάρκο Γουδή, πύλη Κοκκινοπούλου Πολυτεχνειούπολης, υφιστάμενος ποδηλατόδρομος Πολυτεχνειούπολης, Πανεπιστημιούπολη από πρόποδες Υμηττού έως Ούλωφ Πάλμε, Ευφρονίου, Βασιλέως Αλεξάνδρου, Ριζάρη.

Σύνδεση Ιλισίων - Αμπελοκήπων - Σεπολίων
Ούλωφ Πάλμε, Γεωργίου Παπανδρέου, Καμβύση, πλατεία Αγίου Θωμά, Φαραντάτων, Λ. Μεσογείων, Λ. Αλεξάνδρας από Κηφισίας έως Λουκάρεως, Λουκάρεως, Λομβάρδου, Λύτρα, Βαλτινών, Πεδίο Άρεως, Δικαστήρια, Αργοστολίου, Ζακύνθου, Φωκίωνος Νέγρη, Αγίου Μελετίου

Σύνδεση Γουδή - Ιλισίων
Πάρκο Γουδή, Γεωργίου Παπανδρέου, Δαμασίππου, Πλατεία Σκαρλάτου, Παυλάτου, Μιχαλακοπούλου, Παπαδιαμαντοπούλου από Μιχαλακοπούλου έως Λ. Βασ. Σοφίας.

http://www.e-petroupolis.com/home/

Ο Βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος ρώτησε στην βουλή για τον Ξενώνα μεταναστών στο Μοσχάτο




Διαβάστε την ερώτηση που έκανε στους… αρμόδιους υπουργούς ο Αργύρης Ντινόπουλος.




περισσότερα http://moschato-tauros-life.blogspot.com/

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
Συνεχίζουμε τις δράσεις της Κινηματογραφικής λέσχης της Μεσοποταμίας με προβολές Ελληνικών ταινιών  παρουσία των δημιουργών τους 
Την Κυριακή 22-5-2011 στις 8.00΄ το βράδυ
θα πραγματοποιηθεί στην Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο (κοντά στην παραλία) προβολή πέντε κινηματογραφικών ταινιών  μικρού μήκους στις οποίες πρωταγωνιστεί ο ταλαντούχος ηθοποιός 
ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο περαστικός - του Β. Καλαμάκη 
Το άλμα - του Χάρη Σταθόπουλου
Το λάθος - του Χάρη Σταθόπουλου 
Η πυραμίδα - του Δημ. Παπαθανάση 
R.S.  - του Σταύρου Λιόκαλου

Περισσότερα http://www.mesopotamia.gr

Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

Από την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως την Δευτέρα 4 Ιουλίου

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, από την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011.

Το φεστιβάλ, που γνώρισε τεράστια επιτυχία και καταξιώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σαν ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου της Ευρώπης, επανέρχεται με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων συγκροτημάτων απ’ όλο τον κόσμο.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ιδρύματος Κακογιάννη και την αιγίδα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στους χώρους μέσα στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας και γύρω από την Ακρόπολη περιλαμβάνοντας την Πλατεία Συντάγματος, το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, την Ερμού, την Πλατεία Καπνικαρέας, την Πλατεία Μοναστηρακίου, την Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, την Αποστόλου Παύλου και τα Άλση της Αποστόλου Παύλου, την Πλατεία Κουμουνδούρου, την Πλατεία Κεραμεικού στην «Τεχνόπολη», τη Νέα Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο και το Ίδρυμα Κακογιάννη.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους συνολικά στο Ίδρυμα Κακογιάννη, μέσα από έντυπο υλικό, φωτογραφίες και βίντεο στους χώρους των φουαγιέ του Ιδρύματος, πραγματοποιώντας έτσι για πρώτη φορά το«Art Market». Στην κεντρική αίθουσα του Θεάτρου θα μπορούν να παρουσιάσουν μια ολιγόλεπτη παράσταση, ενώ θα μπορούν να οργανώσουν ή να παρακολουθήσουν Σεμινάρια και Workshops.

INTERNATIONAL STREET THEATRE FESTIVAL
Οργάνωση: HELIX STREET THEATRE



http://www.zougla.gr/

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ-AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


     

              
O Πολιτιστικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου- Ταύρου σας καλεί την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 8 το βράδυ στην πλατεία Μεταμόρφωσης για να γιορτάσουμε τα 70 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης.                                                           
Προλογίζει ο φιλόλογος – ιστορικός Θεοχάρης Χρηστίδης.
Συμμετέχει ο Γιώργος Λαγουδάκης με το συγκρότημά του.
         
   Το Δ.Σ.

           

Απόφαση Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη λειτουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κέντρων Κράτησης Μεταναστών




Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011


Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στη νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής μεταναστών που δημιουργήθηκε με το Ν3907/11 , θα λειτουργούν οι παρακάτω μονάδες:

·       Λακωνία , Σπάρτη  - Κέντρο Κράτησης
·       Χίος, Μερσινίδι - Κέντρο Κράτησης
·       Σάμος, Βαθύ – Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
·       Αμυγδαλέζα – Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων
·       Ελληνικό, τα παλαιά κρατητήρια - Κέντρο Κράτησης
·       Ελληνικό, τα νέα κρατητήρια - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
·       Μονάδα Πέτρου Ράλλη – Κέντρο Κράτησης
·       Ασπρόπυργος – Κέντρο Κράτησης
·       Ροδόπη, Βένα – Κέντρο Κράτησης
·    Έβρος, Φυλάκιο – Κέντρο Κράτησης. Επίσης,  αξιοποιείται παρακείμενη δημόσια έκταση για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
·       Θεσπρωτία , εξετάζονται τρεις προτάσεις ιδιωτών για Κέντρο Κράτησης, εκτός της πόλης της Ηγουμενίτσας.
·       Αιτωλοακαρνανία,  Στάνος, στρατόπεδο Ψαρογιάννη – Κέντρο Κράτησης
·       Έβρος, Καρωτή, πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη – Κέντρο Κράτησης.
·    Ορεστιάδα, εξετάζεται πρόταση ιδιώτη με στόχο τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου, όπου θα συστεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex, οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας.

Όλα τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων. Και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Επίσης, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και όπως ανακοίνωσε η Υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο.

http://www.facebook.com/notes/christos-papoutsis/
http://www.cpapoutsis.gr/Document.aspx?ID=1944

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK(ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ) ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

... όσοι έχουν δικαίωμα να έχουν άσυλο θα το πάρουν.Όσοι όμως δεν έχουν αυτό το δικαίωμα,όσοι είναι παράνομοι,θα πρέπει να φύγουν.Είναι απαραίτητες οι εγκαταστάσεις των Κέντρων υποδοχής για να μπορεί να γίνεται άμεση καταγραφή, ταυτοποίηση των προσώπων& όσοι είναι παράνομοι να περνούν στα Κέντρα φιλοξενίας & κράτησης μέχρι να οδηγηθούν στην διαδικασία της απέλασης ώστε να αποτρέπεται η μετακίνησή τους σε όλη τη χώρα.


http://www.facebook.com/christos.papoutsis?sk=wall
http://www.cpapoutsis.gr/


ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ..Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ;