Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Εκδρομή στο Αγκίστρι...Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου

Η εκδρομή του συλλόγου μας στο γραφικό Αγκίστρι θα γινει το Σάββατο 4 Ιουνίου.Πληροφορίες και πρόγραμμα κάθε πρωί 8-9 πμ στην αίθουσα του συλλόγου
 ( γυμναστήριο).Η συμμετοχή σας στην εκδρομή θα δώσει την ευκαιρία να ξαναγίνουμε όλοι παιδιά μαζί με τα παιδιά μας!






http://www.facebook.com/pages/%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%93%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%9A%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-6%CE%BF%CF%85-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85/153600811362334

Σε θέατρα, στούντιο και μουσεία φιλοξενείται το Φεστιβάλ Χορού

Πολύ χορό θα μπορέσουν να απολαύσουν όσοι θα παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ χορού που διοργανώνεται από τις 18 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου σε διάφορους χώρους στην Αθήνα (θέατρα, στούντιο, εκθεσιακοί χώροι, μουσεία). Ελεύθερα μαθήματα παρουσιάζει η σχολή χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

«Ο χορός μπορεί να δράσει ψυχοθεραπευτικά και σε συνδυασμό με άλλες τέχνες, γι' αυτό όλοι οι Έλληνες χορογράφοι προσπαθούμε με τη συνεχή παρουσία και προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα, να αποδεικνύουμε ότι και στις δύσκολες στιγμές συνεχίζουμε να δημιουργούμε» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων Πέτρος Γάλλιας, σε συνέντευξη Τύπου στο
Ίδρυμα Θεοχαράκη, με αφορμή την έναρξη σε λίγες μέρες του 10ου Φεστιβάλ Χορού.

Στο φετινό Φεστιβάλ χορού που διαρκεί από τις 18 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου, το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης ελληνικής χορογραφικής δημιουργίας δηλώνει «παρών» και μάχεται υπέρ της
ενίσχυσης του θεσμού, αλλά και της τέχνης του χορού γενικά.

Το μήνυμα που επιθυμούν να περάσουν οι διοργανωτές και οι συντελεστές- χορογράφοι του 10ου Φεστιβάλ Χορού είναι πως δεν αρκεί μόνο η στήριξη του κόσμου για τη συνέχεια αυτής της τέχνης, αλλά και η ενίσχυσή της από την πλευρά της Πολιτείας. 

Σχολίασαν επίσης την ελλιπή προβολή της τέχνης του χορού από τα Μέσα Ενημέρωσης, κάτι που -όπως είπαν- δεν βοηθά στην εξέλιξή του.

Οι χώροι όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει παραστάσεις χορού, είναι τα Θέατρα Ροές, Αργώ, ΠΚ και Olvio. 

Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται με τις «Εκτός σκηνής» εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους της Αθήνας, σε στούντιο χορού, εκθεσιακούς χώρους και μουσεία.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου παρουσιάζονται στο Στούντιο Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ελεύθερα μαθήματα από τη σχολή χορού Ε.Λ.Σ. για κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό.

Την επόμενη ημέρα, στο νεοσύστατο χώρο τέχνης «Στούντιο 14η μέρα», το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει ένα Master Class με την Νίνα Δίπλα.

Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης θα φιλοξενήσει στο χώρο του την παράσταση «On ice», ενώ την επομένη στις 25 Μαΐου, το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει την παράσταση «the forBIDDEN city».

Την ίδια μέρα, ακόμη μια παράσταση θα γίνει στο Στούντιο «Κινητήρας», με τίτλο «Happy Hour», η οποία περιλαμβάνει προβολές από έργα Ελλήνων χορογράφων. 

Μια ιδιαίτερη παράσταση με τίτλο «Νo end, the parergon 1», θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη στις 26 Μαΐου.

Η τελευταία παράσταση «Εκτός Σκηνής» θα δοθεί στο Μουσείο Ακρόπολης στις 27 και 28 Μαΐου, με τίτλο «Ρresent Βodies», όπου τέσσερις από τις ομάδες θα χορέψουν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Βράχο και πάνω από τα αρχαία εκθέματα που φαίνονται από το γυάλινο πάτωμα.

Το 10ο Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου της Αθήνας, του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, το πρόγραμμα ATHENS EVERY WEEK, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη και τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/

IAAF: Τροποποιήσεις στον κανονισμό εκπροσώπησης αθλητών

Η διεθνής ομοσπονδία στίβου εξέδωσε εγκύκλιο, στην οποία επισυνάπτει αλλαγές στον κανονισμό των εκπροσώπων αθλητών (μάνατζερ), με στόχο να προστατεύσει τα συμφέροντα των αθλητών και τη φήμη του αθλήματος.

Επίσης, στόχο έχει να διασφαλίσει ότι οι εκπρόσωποι αθλητών στέκονται στο υψηλότερο δυνατό ηθικό και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και να ενισχύσει τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των εκπροσώπων αθλητών και τις σχέσεις τους με τις διεθνείς ομοσπονδίες και άλλους σχετικούς οργανισμούς.

Ο νέος κανονισμός προβλέπει οι υποψήφιοι εκπρόσωποι να υποβάλλουν αίτηση στις ομοσπονδίες των αθλητών, τους οποίους ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν, παρέχοντας αποδείξεις της ποιότητάς τους (ποινικό μητρώο, απόδειξη μη χρεοκοπίας κλπ).

Αν η ομοσπονδία βεβαιωθεί για το ποιόν του εκπροσώπου, εγκρίνει την αίτησή του και τον παραπέμπει σε εξετάσεις, οι οποίες διοργανώνονται ετησίως από τις ηπειρωτικές ομοσπονδίες. Αν περάσει και από αυτές τις εξετάσεις, τις οποίες έχει ελέγξει η IAAF, η ομοσπονδία του χορηγεί εξουσιοδότηση εκπροσώπησης αθλητών της, καλώντας τον να καταβάλει και το σχετικό ποσό.

Η εξουσιοδότηση κοινοποιείται στην IAAF, αρχίζει από την 1η του μηνός του έτους που έπεται των εξετάσεων και διαρκεί 4 χρόνια. Για να ανανεωθεί η άδεια, πρέπει ο εκπρόσωπος αθλητών να υποβάλλει εκ νέου αίτηση, να πιστοποιήσει ότι έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 2 επιμορφωτικά σεμινάρια τα προηγούμενα 4 χρόνια, να δώσει τραπεζική εγγύηση κλπ.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός ισχύει για τους αθλητές των ομοσπονδιών που ανήκουν στους top-30 της IAAF. Οι ομοσπονδίες μπορούν να εκπονήσουν δικό τους κανονισμό βασιζόμενες στον παρόντα, για τους αθλητές που δεν ανήκουν στους top-30 της IAAF.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=312391&cid=10

Κωνσταντίνος ο Μέγας!

Πόσο δύσκολο είναι να διασχίσει κανείς τις ΗΠΑ; Καθόλου δύσκολο για τον Κωνσταντίνο Καρναζή, ο οποίος έκανε τη διαδρομή Καλιφόρνια-Νέα Υόρκη, συνολικής απόστασης 3.000 μιλίων, σε 2.5 μήνες.
Το ονομα του 49χρονου ομογενή μόνο άγνωστο δεν είναι στην Αμερική, καθώς  έχει τρέξει σε πολλούς αγώνες, μεταξύ των οποίων και στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης και τον αποκαλούν ως τον «Μέγα Μαραθωνοδρόμο».

Ο Καρναζής ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου από την Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνιας και στις 11 Μαΐου, ύστερα από 3.000 μίλια, όπου χρειάστηκε να περάσει από βουνά και ερήμους κατέληξε στο «Μεγάλο Μήλο» διασχίζοντας συνολικά 16 Πολιτείες.

Στην 76η Οδό της κοσμοπολίτικης πόλης τον περίμεναν η σύζυγός του Τζούλι και ο 13χρνος γιος του Νίκος. «Ήταν ένα όνειρό μου. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» δήλωσε λίγη ώρα μετά σε εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή. Και συνέχισε: «Τόσες μέρες διερωτόμουν, άραγε μπορεί να γίνει, άραγε θα τα καταφέρω; Στο τέλος της πρώτης ημέρας είχα τρομοκρατηθεί. Σκέφτηκα, πώς θα κάνω αυτό το πράγμα 74 μέρες ακόμη; Έπειτα είπα στον εαυτό μου: Σήκω το πρωί και προσπάθησε να κάνεις το καλύτερο. Μπορεί να το πετύχεις μπορεί και όχι, αλλά η υπόσχεσή σου είναι να προσπαθήσεις όσο πιο πολύ και πιο δυνατά μπορείς».

Το εγχείρημα αυτό είχε ως στόχο να προαχθεί η ιδέα και η φιλοσοφία της καλής φυσικής κατάστασης των Αμερικανών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, προτρέποντας τους νέους ανθρώπους να μάχονται κατά της παχυσαρκίας.

Ο 49χρονος δρομέας έτρεχε 40 με 50 μίλια την ημέρα, από 8 ως 15 ώρες, χρησιμοποιώντας συνολικά πάνω από 50 ζεύγη παπουτσιών. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι κατάφερε να εξοικονομήσει πάνω από 177.000 δολάρια για την ενίσχυση του ιδρύματος «Δράση για Υγιή Παιδιά», ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μάχεται εναντίον της παιδικής παχυσαρκίας και του υποσιτισμού.

Ο Κωνσταντίνος Καρναζής γεννήθηκε από ελληνικής καταγωγής γονείς στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας.



http://www.gazzetta.gr/

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ: «Ώριμα» σχέδια για «άγουρους» πολίτες...


Το παρόν τους έδωσαν η Αττική Οικολογική Απάντηση - ΑΤΤΟΙΚΑ και η Θεματική Ομάδα Οικολογίας Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος Οικολόγων Πράσινων στην πρώτη παρουσίαση του σχεδίου αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου στους πολίτες των Δήμων Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας , από μέρους του ΥΠΕΚΑ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, παρουσία των δημάρχων των Δήμων και της ΓΓ του ΥΠΕΚΑ κ.Μαρίας Καλτσά.
Μεταξύ εγκλήσεων και αντεγκλήσεων, οι Νίκος Σελλάς και Γιώργος Δημητρίου διατύπωσαν για μια ακόμη φορά απορίες και ενστάσεις που είχαν ήδη κατατεθεί, σε γενικές γραμμές, στο δημόσιο διάλογο ευθύς μετά την πρώτη είδηση της σύνταξης του σχεδίου από τον αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο:
Ο Νίκος Σελλάς επισήμανε:
-Ο προτεινόμενος «υποβιβασμός» και η κάλυψη με πράσινο, εν είδη λοφίσκου, της έδρας της Λεωφόρου Ποσειδώνος αντιτίθεται εμφατικά στον πολυδιαφημιζόμενο επανορισμό της σχέσης πόλης και θάλασσας του σχεδίου. Με συνολικό ύψος εννέα μέτρων από το φυσικό έδαφος, σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο Μοσχάτου-Καλλιθέας, ο λοφίσκος καθιστά απαγορευτική την πολυπόθητη συνέχεια της αστικότητας έως το κύμα και ανάγει νοσταλγικά σε «ειρωνεία» ακόμη και το δικαίωμα της απλής, ελεύθερης, θέας προς τη θάλασσα.
-Το σχέδιο δεν διευκρινίζει τις προβλεπόμενες χρήσεις εντός του χώρου επέμβασης, δεν καθιστά σαφή την χωροθέτηση των προβλεπόμενων 2.500 τμ νέων κτισμάτων, δεν παρέχει πληροφόρηση γύρω από τον αριθμό και το είδος των προβλεπόμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και την ανάγκη εξάντλησης του προβλεπόμενου συντελεστή δόμησης εις βάρος του φυσικού τοπίου, ενώ δεν δικαιολογεί την αναγκαιότητα υλοποίησης των προβλεπόμενων τεσσάρων χώρων στάθμευσης.
-Ασαφείς παραμένουν οι συνθήκες χρηματοδότησης του έργου, κόστους 180 εκ. ευρώ - κατά 120 εκ. από το ΠΕΠ Αττικής, βάσει παλαιότερης δήλωσης του κ.Σγουρού ως Νομάρχη Αθηνώνπου δεν επανεπιβεβαιώθηκε ποτέ και κατά 60 εκ. από το Πράσινο Ταμείο. Το ίδιο ασαφείς προκύπτουν οι φήμες περί χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος Jessica- για αστικές αναπλάσεις - γεγονός που καθιστά το έργο ανταποδοτικό και, ως εκ τούτου, αντιτιθέμενο στον χαρακτήρα κάθε ελεύθερου χώρου ως κοινωνικού αγαθού.
-Από ασαφής έως αδιανόητη προβάλλει και η απόφαση ανάθεσης της ευθύνης συντήρησης του έργου - ετήσιου κόστους 2 εκ. ευρώ - στους Δήμους Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας μέσω του καθορισμού χρήσεων που επαφίεται στη διακριτική τους ευχέρεια.
Τέλος, ο Γιώργος Δημητρίου υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο το γεγονός της εκπόνησης ενός σχεδίου παρόμοιας κλίμακας μέσω της διαδικασίας της απευθείας ανάθεσης, δίχως τον επιβεβλημένο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών, ενώ φαντάζει σκανδαλώδης η επανάκαμψη των γνωστών μελετητών του «Οικολογικού Πάρκου» για την υλοποίηση του σχεδίου Πιάνο.
Απάντηση στα ερωτήματα δεν δόθηκε. Η, μάλλον, δόθηκε σύμπλοκα και συνοπτικά με τον όρο του κατεπείγοντος «ώριμου σχεδίου» όπως συνηθίζεται, σε αυτό το πολιτικό σύστημα και σε αυτές τις περιπτώσεις, τις τελευταίες δεκαετίες: έτσι όπως «παρουσιάστηκε», αίφνης και από ουρανού, το σχέδιο ήταν τόσο «ώριμο» που δεν υπήρξε λεπτό για χάσιμο πριν από την άμεση εφαρμογή του. Ούτε διαγωνισμοί - και το κυριότερο - ούτε χρόνος για διαβούλευση. Ήταν τόσο «ώριμο» που, σίγουρα, δεν θα προσέφερε τίποτα η διαβούλευση με μια χούφτα «άγουρων» πολιτών. Και οι απορίες και τα ερωτήματα παραμένουν...
ΑΤΤΟΙΚΑ - Αττική Οικολογική απάντηση
Θεματική Ομάδα Οικολογίας Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος Οικολόγων Πράσινων

http://europeangreens.eu/petition/

Η Πρακτική εξέταση και τα τεστ φυσικής κατάστασης Διαιτητών Μπάσκετ για το σεμινάριο επιλογής(προσταζ)2011 θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Μαίου στο κλειστό γήπεδο του Μοσχάτου.


Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος , η ΟΔΚΕ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής διοργανώνει και θα πραγματοποίηση στην Αθήνα τις ημερομηνίες 20-21-22 Μαΐου , το Σεμινάριο Επιλογής (Προστάζ) Διαιτητών 2011.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι το παρακάτω :
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011
ΩΡΑ :17:00            Άφιξη των συμμετεχόντων στο Ξενοδοχείο Divani Palace
                             Acropolis
  «     20:00–21:00  Γραπτές Εξετάσεις Υποψηφίων  
  «     21.30            Εκδήλωση Διοργάνωσης  (Roof Garden Ξενοδοχείου)
Σάββατο 21 Μαΐου 2011
ΩΡΑ :08:00–09:00  Τέστ φυσικής κατάστασης στο κλειστό Γυμναστήριο
                              Μοσχάτου
  «     10:00–14:00  Πρακτική εξέταση υποψηφίων στο κλειστό Γυμναστήριο
                              Μοσχάτου
  «     14:00–17:00  Ανάπαυση
  «     17:00–21:00  Πρακτική εξέταση υποψηφίων στο κλειστό Γυμναστήριο
                              Μοσχάτου
Κυριακή  22 Μαΐου 2011
ΩΡΑ :09:00–12:00  Πρακτική εξέταση υποψηφίων στο κλειστό Γυμναστήριο
                             Μοσχάτου (εάν απαιτηθεί)
 
Αναχώρηση των συμμετεχόντων από το Ξενοδοχείο  Divani Palace Acropolis
3/5/2011

http://www.odke.gr/default.asp

«Σημαντικό έργο η ανάπλαση»


H ΕΠΣ Πειραιά, παραβρέθηκε στην κοινή σύσκεψη των Δήμων Καλλιθέας, Μοσχάτου και Ταύρου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (12/5), με θέμα συζήτησης, τα έργα ανάπλασης της παραλιακής.
Την Ένωση του Πειραιά εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Στούκας, ο οποίος υποστήριξε ότι η ανάπλαση της Παραλιακής ζώνης είναι σημαντικό έργο και τα αναπληρωματικό μέλος, Γ. Σιάκουλης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΣ Πειραιά, για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρονται τα εξής:
«Στην  κοινή σύσκεψη των Δήμων Καλλιθέας και  Μοσχάτου–Ταύρου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12.5.2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου, για τα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού  παραβρέθηκαν ο Α’  Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κ.  ΧΡ.ΣΤΟΥΚΑΣ και ο κ. Γ.ΣΙΑΚΟΥΛΗΣ αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.
Ο κ. ΧΡ.ΣΤΟΥΚΑΣ τοποθετήθηκε θετικά και τόνισε ότι η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά και τον ευρύτερο Πειραιά, με την επιβεβαίωση ότι θα γίνουν αθλητικοί χώροι και χώροι για το ποδόσφαιρο.
«Είναι ένα έργο πολιτισμού και ανάσας για τους κατοίκους των περιοχών και η ΕΠΣ.ΠΕΙΡΑΙΑ  στηρίζει πάντα και έμπρακτα θέματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και  τον αθλητισμό, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και δίνουν διέξοδο στη νεολαία μέσα από τον αθλητισμό».
http://www.onsports.gr/

Μαθητές στον Πειραιά μαθαίνουν για τους πνιγμούς


Παρουσιάσεις του Λιμενικού στα σχολεία

Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε την πρωτοβουλία και οργάνωσε ενημερωτικές παρουσιάσεις και διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού σε δημοτικά σχολεία του Πειραιά, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα.

Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 19 Μαΐου και περιλαμβάνουν οπτικοακουστική παρουσίαση ενημερωτικού υλικού από αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και διανομή έντυπου υλικού σχετικά με τη συμπεριφορά των μικρών παιδιών όταν βρίσκονται στην παραλία και στη θάλασσα.

Στο πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει έως το τέλος της σχολικής περιόδου, έχουν περιληφθεί 60 δημοτικά σχολεία των περιοχών Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού και Κερατσινίου.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/170951/mathites-ston-peiraia-mathainoun-gia-tous-pnigmous

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Blender 2011! Τhe Six Weeks Project that Music Spins Surround... Η δεύτερη και η τρίτη εβδομάδα




Open Αir
Blender Festival 2011
25 Live Bands @ 24 Concerts

από Τετάρτη 18 Μαΐου έως Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:30
Αίθριος χώρος του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης,  στον 3ο όροφο

Η δεύτερη εβδομάδα του Blender Festival 2011 αρχίζει με ένα σχήμα που προκάλεσε
αίσθηση στα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας και κέρδισε ένα βραβείο με την ενασχόλησή του με τους Έλληνες ρομαντικούς ποιητές και την πρωτότυπη παρουσίασή τους. Η Graveyard Cafe Band (Τετάρτη 25/5)  ανοίγει το 2ο τετραήμερο και δίνει τη σκυτάλη σε πολύ τραγούδι και πολύ χορό (σουίνγκ, τσάρλεστον, τζάιβ) με την Penny and the SwinginCats (Πέμπτη 26/5), για να ακολουθήσουν με το δικό τους οπτικοακουστικό ανεμοστρόβιλος με live electronic disco & indie οι Space Blanket (Παρασκευή 27/5). Μια άκρως ενδιαφέρουσα εβδομάδα η οποία "κλείνει" με τον ιδιαίτερο George Gaudi (Σάββατο 28/5) και τα αλτέρνατιβ τραγούδια του.


Αναλυτικά η 2η εβδομάδα

Τετάρτη 25 Μαΐου,  Graveyard Cafe Band
Music Performance and Art Act Band
myspace.com/graveyardcafeband

Προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας και βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. H Graveyard Cafe Band παρουσιάζει μια live music performance βασισμένη στην ποίηση των Ελλήνων Ρομαντικών. Νεκροί και ζωντανοί performers, φαντάσματα και στοιχειά ανεβαίνουν στη σκηνή για να τραγουδήσουν στίχους και λόγια του έρωτα και του θανάτου. Μουσική: Κώστας Δαλακούρας, Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης, Video: Ευθύμης Θεοδόσης, Performers: Φρόσω Ζαγοραίου, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Σαμψών Φύτρος.

Πέμπτη 26 Μαΐου,  Penny and the Swingin' Cats 
Swing / Jive / Jazz
myspace.com/pennyandtheswingincats

Με χρονομηχανή που τρέχει από δεκαετία σε δεκαετία, οι Penny and the Swinging Cats σας προσκαλούν να ταξιδέψετε και να χορέψετε... με κύριο ηχόχρωμα το swing, το οποίο ακολουθούν πιστά, το jive, τo charleston. Παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και καθώς το ταξίδι ολοκληρώνεται φτάνουν στις μέρες μας διασκευάζοντας σημερινά κομμάτια της soul-funk. Τα δικά τους ολόφρεσκα τραγούδια έρχονται για να «κλειδώσουν» τη βραδιά. Οι γάτοι της παρέας: Πέννυ Μπαλτατζή (φωνή και kazoo), Γιώργος  Ζερβός (ηλεκ. κιθάρα & φωνή), Μάριος Βαληνάκης (τενόρο σαξόφωνο), Ορέστης Γράβαρης (τύμπανα), Στάθης Παρασκευόπουλος (Κοντραμπάσο).

Παρασκευή 27 Μαΐου, Space Blanket
Nu Disco / Electro
myspace.com/spaceblanketmusic

Οι Space Blanket σχηματίστηκαν το 2009 από τους abdul & biscuit. Η αισθητική και οι μουσικές τους επιρροές οδήγησαν το δίδυμο στη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής βασισμένη σε Nu disco beats, βρώμικες μπασογραμμές, γαλλικά synthesizer, guitar riffs και φωνητικά. Σε συνδυασμό με παράλληλη προβολή βίντεο, εικόνων και γραφικών, που οι ίδιοι αναπαράγουν και επεξεργάζονται σε πραγματικό χρόνο, το αποτέλεσμα είναι ένας οπτικοακουστικός ανεμοστρόβιλος live electronic disco & indie.


Σάββατο 28 Μαΐου,  George Gaudi
Alternative

O George Gaudi, κατά κόσμο Γιώργος Γουδής, γεννήθηκε το 1986. Το τραγούδι του “Come Again” διακρίθηκε από το διαδικτυακό portal jumping fish το μήνα Νοέμβριο. Το ντεμπούτο album του αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από την Archangel. Μαζί του παίζουν οι μουσικοί: Σπύρος Βρυώνης (ακ. κιθάρα, φωνή), Μπάμπης Καρασαββίδης (βιολί), Μαριέττα Τσακμακλή (βαρύτονο σαξόφωνο, φωνή), Ελίζα Τσατσάκη (Άλτο σαξόφωνο), Χρήστος Δρούλιας (μπάσο), Γιάννης Ματσούκας (ντράμς).



Προσεχώς
Blender Festival 2011,   3η εβδομάδα

Τετάρτη 1 Ιουνίου,   Funkistan
Funk / Pop / Rock
myspace.com/funkistan
Οι Funkistan επιστρέφουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για άλλο ένα ξέφρενο πάρτι στο κέντρο της Αθήνας και μπλα μπλα μπλα zzzzzzzzzz PSYCHEDELIA FUNK DANCE REBETOPOP και ότι άλλο ξέρουν να παίζουν, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να κάνουν καριέρα στην πολυδιάστατη αθηναϊκή showbiz! Έλα και συ να υποστηρίξεις αυτό το αρρωστημένο συνονθύλευμα χορευτικής προπαγάνδας. Τα όργανα τα παίζουν οι: Γιώργος Ζαχαρόπουλος(Φωνή), Αλέκος Γεωργουλόπουλος (Κιθάρα, Φωνητικά), Αλέξης Σταυρόπουλος (Ντραμς), Πέτρος Σταμέλος (Μπάσο, Φωνητικά).

Πέμπτη 2 Ιουνίου,   ElektroΒalkana
Dub / Electronica / Folk
myspace.com/elektrobalkana
Ξεκίνησε το 2007 σε ένα τζαμάρισμα μουσικών με επιρροές από Ανατολή και Δύση. Το όνομα δηλώνει γεωγραφική προέλευση και μια διάθεση να στηθούν νέες μουσικές καταστάσεις πάνω σε ρυθμούς και σκοπούς σχεδόν αρχαίους. Χορδές, σωλήνες, δέρματα, ξύλα, μέταλλα, φωνές, καλάμια, τρίχες, λεβιέδες και ηλεκτρονικά βιώνουν ιδιότυπα το παραδοσιακό, οδηγώντας το ανενδοίαστα σε σύγχρονες θορυβώδεις ακρότητες. Ένα αστικό πανηγύρι μέσα στη διαχρονική στιγμή της υφηλίου με dub καρσιλαμάδες, drum ‘n bass καγκέλια και electro/noise τσιφτετέλια...


Παρασκευή 3 Ιουνίου,     Jamming Funkers
R&B / Rock / Soul
myspace.com/jammingfunkers

Ένα ελληνικό pop, soul funk, αλλά και με ροκ διάθεση, μουσικό συγκρότημα που παίζει γνωστές διασκευές τραγουδιών των δεκαετιών ’70 και ’80 αλλά και σύγχρονων διεθνών ερμηνευτών. Το πενταμελές σχήμα, με μια πολύ ιδιαίτερη φωνή, την Ιώ Νικολάου – που διακρίνεται και για τη μοναδική σκηνική της παρουσία- δημιουργήθηκε για να κάνει, κυρίως, ζωντανές εμφανίσεις. Ο βασικός πυρήνας του σχήματος είναι: Ιώ Νικολάου (φωνητικά), Ερρίκος Σπιλιωτόπουλος (μπάσο), Πλάτων Παπαδημητρίου (κιθάρα), Παναγιώτης Παναγόπουλος (πλήκτρα) και Σπύρος Τσοπελάκος (τύμπανα).


Σάββατο 4 Ιουνίου, Abbie Gale
Alternative / Indie / Pop
myspace.com/abbiegale

Το πενταμελές συγκρότημα, που σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2003 στην Πάτρα, δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της εγχώριας indie μουσικής σκηνής. Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του “2”, οι Abbie Gale επιστρέφουν με το πιο ώριμο μέχρι σήμερα album τους, με τον παραπλανητικό τίτλο “No Inspiration”. Evira (φωνητικά), Salvatore (κιθάρα), Pedal (κιθάρα), Achilles (ντραμς, loops), Nick (μπάσο).



Blender Festival 2011
25 Live Bands @ 24 Concerts

Το πλήρες πρόγραμμα - συμμετοχές:

•    Τετάρτη 18 Μαΐου,          Marietta Fafouti and band  
•    
Πέμπτη 19 Μαΐου,           Le Page + Egg hell
•    
Παρασκευή 20 Μαΐου,     Masturbation goes Cloud+ support EGSUN
•    
Σάββατο 21 Μαΐου,         Lumiere Brother

•    
Τετάρτη 25 Μαΐου,          Graveyard Cafe Band
•    
Πέμπτη 26 Μαΐου,           Penny and the Swingin' Cats 
•    
Παρασκευή 27 Μαΐου,    Space Blanket
•    
Σάββατο 28 Μαΐου,         George Gaudi

•    
Τετάρτη 1 Ιουνίου,           Funkistan
•    
Πέμπτη 2 Ιουνίου,           ElektroΒalkana
•    
Παρασκευή 3 Ιουνίου,    Jamming Funkers
•    
Σάββατο 4 Ιουνίου,         Abbie Gale


•    
Τετάρτη 8 Ιουνίου,           Kalliopi
•    
Πέμπτη 9 Ιουνίου,           Tango with Lions
•    
Παρασκευή 10 Ιουνίου,              Yiorgos Psihoyios trio
•    
Σάββατο 11 Ιουνίου,       Sugahspank! & Τhe Swing Shoes

•    
Τετάρτη 15 Ιουνίου,          Baby Guru
•    
Πέμπτη 16 Ιουνίου,         The Burger Project
•    
Παρασκευή 17 Ιουνίου,   Zen Garden
•    
Σάββατο 18 Ιουνίου,       Γιώργης Χριστοδούλου

•    
Τετάρτη 22 Ιουνίου,    Blaine L. Reininger (Tuxedomoon) & Τηλέμαχος Μούσας
•    
Πέμπτη 23 Ιουνίου,         ινφο
•    
Παρασκευή 24 Ιουνίου,   Ιωάννης
•    
Σάββατο 25 Ιουνίου,       Evripidis and his Tragedies

Ιδέα & Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλέξης Κυριαζής
Τεχνική Επιμέλεια: Σαράντης Ζαργάνης


Blender Festival
25 Live Bands @ 24 Concerts
Τετάρτη 18 Μαΐου έως Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:30

Υπαίθριος χώρος Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης (3ος όροφος)
·        Οι πόρτες ανοίγουν: στις 20:00
·        Εισιτήρια:     15€ με ποτό
·        Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για όλες τις συναυλίες
·        Σε περίπτωση βροχής ο χώρος καλύπτεται πλήρως προστατεύοντας καλλιτέχνες και κοινό και οι συναυλίες πραγματοποιούνται
·        Δεν σερβίρεται αλκοόλ στους κάτω των 18 ετών

Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

****
 Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr