Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Έρχεται το Blender 2011! Τhe Six Weeks Project that Music Spins Surround Η πρώτη εβδομάδα Τετάρτη 18 έως Σάββατο 21 Μαΐου 2011



Open Αir
Blender Festival 2011
25 Live Bands @ 24 Concerts

Τετάρτη 18 Μαΐου έως Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:30
Αίθριος χώρος του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης,  στον 3ο όροφο


Το open air μουσικό φεστιβάλ BLENDER γεννιέται φέτος στο αίθριο, στον 3o όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης! Ανοιχτό στο διαφορετικό, υποστηρίζει νέους τραγουδιστές, μουσικούς και γκρουπ, διεκδικεί επάξια το δικό του χώρο στη μουσική σκηνή της χώρας, εξελίσσεται σε μια μεγάλη γιορτή της ελληνικής μουσικής  και προχωρά στη  ..."θεσμοποίησή" του.
Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 20:00, και στις 21:30 αρχίζει η μουσική, με άρωμα γυναίκας,  και το γκρουπ: Marietta Fafouti and band.
 Για την Πέμπτη 19 Μαΐου, το γκρουπ  Le Page μας χαρίζει, ως special guest-έκπληξη, τον  Jef Maarawi -και το project του Egg hell-  που μόλις κυκλοφόρησε το δίσκο του "Brownie Crumbs" με τον οποίο επιχειρεί να διευρύνει την εμπειρία ακοής, όρασης και αφής.
Την Παρασκευή 20 Μαΐου οι εκπλήξεις συνεχίζονται με τους Masturbation goes Cloud να παρουσιάζουν ζωντανά το πρώτο τους C.D. και να το προσφέρουν ως δώρο στους 40 πρώτους που θα αγοράσουν ένα εισιτήριο για τη συναυλία,  και με έκπτωση 50% -τελική τιμή 5 ευρώ- σε όλους όσοι θα ήθελαν να το αποκτήσουν, την
 
ίδια ημέρα (Στο πωλητήριο του Ιδρύματος). Τη μουσική βραδιά συμπληρώνουν  οι EGSUN, Μπάμπης Θεοχάρης και Χρήστος Παναγιωτάκης.
Το Σάββατο 21 Μαΐου ο Lumiere Brother -κατά κόσμο Θανάσης Χριστοδούλου- θα φτιάξει με τη μουσική του τη δική του κινηματογραφική ιστορία σε αυτό το μεγάλο πάρτι της μουσικής που επιφυλάσσει πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Αναλυτικά


·         Τετάρτη 18 Μαΐου, Marietta Fafouti and band 

Marietta Fafouti and band
Acoustic / Minimalist / Pop
www.mariettafafouti.com
Ακούμπησε για πρώτη φορά τα χέρια της στο πιάνο στα 15 και ανακάλυψε ότι μπορούσε να παίζει όποια μελωδία είχε στο μυαλό της. Και ήταν τότε που ξεκίνησε να γράφει μουσική. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της soundtrack, ενώ το 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός δίσκος, “Try A Little Romance”. Ευαγγελία Ξυνοπούλου (φωνητικά-κρουστά), Εύη Κουρτίδου (κιθάρα-φωνητικά), Θοδωρής Ζευκιλής (μπάσο-φωνητικά), Κώστας Χαλιώτης (ντραμς), Κωστής Καριτζής (βιολί-τρομπόνι), Λευτέρης Ξάνθης (ήχος), Κλαίρη Φαφούτη (videο prοjectiοns).


·        Πέμπτη 19 Μαΐου, Le Page

Le Page
Folk / Indie / Pop
myspace.com/lepagemusic
Το indie/pop ντουέτο Le Page, ξεκίνησε την πορεία του το 2007 με πολλά live στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και την κυκλοφορία ενός handmade E.P. Ένα χρόνο αργότερα το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο E.P. με τίτλο “Teddy Girls”, ενώ ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τους κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2011 με τον τίτλο “Yojikevin”. Le page μουσικοί: Τερψιχόρη Σαββάλα, Αντώνης Κωνσταντάρας, Session μουσικοί: Ιάκωβος Παυλόπουλος, Ευθύμιος Κούρτης, ηχοληψία: Νίκος Τριανταφύλλου.


·        Παρασκευή 20 Μαΐου, Masturbation goes Cloud+ support EGSUN

Masturbation goes Cloud
Experimental / Minimalist / Psychedelic
myspace.com/masturbationgoescloud
Είναι επηρεασμένοι από τις μουσικές σκηνές του kraut rock και math rock. Η μουσική τους δεν έχει στίχους και βασίζεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, που αναμειγνύονται, χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστό όργανο ανάμεσα σε μπάσο και κιθάρα. Έχουν συμμετοχή σε πολλές συλλογές, ενώ η παρουσίαση του πρώτου τους δίσκου θα γίνει ζωντανά στο BLENDER Festival. Mπάμπης Θεοχάρης (κιθαρόμπασο), Φίλιππος Καπώνης (drums), Δημήτρης Πατσαρός (synths & soundscapes).

O πρώτος δίσκος των masturbation goes cloud μόλις κυκλοφόρησε από την somehow ecstatic records και θα παρουσιαστεί στην ζωντανή τους εμφάνιση στις 20 Μαΐου στο blender festival (στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης). Σε χάρτινες συσκευασίες και σε μόλις 200 αντίτυπα φτιαγμένα στο χέρι ένα ένα, περιέχει 9 κομμάτια, σε ένα από τα οποία συμμετέχει και ο Βρετανός μουσικός και φίλος τους Jon Attwood (aka Yellow6) παίζοντας κιθάρα και κιθαρόμπασο.
Στην παρουσίασή του στο Blender Festival θα διανέμεται δωρεάν για τα πρώτα 40 εισιτήρια και θα διατίθεται με έκπτωση 50% (η τιμή του cd στο φεστιβάλ θα είναι μόλις 5 ευρώ) για όλους τους υπόλοιπους που θα παρευρεθούν.

Album: untitled (ομώνυμο) / masturbation goes cloud

Tracklist:
1-      your mind and a pound
2-      the cicada explodes
3-      face the watermelon
4-      good interruptions
5-      who pays the bride
6-      we confused our thighs
7-      neither cat nor damage
8-      the figs figs and the tub tub
9-      a three blanket party
 label: somehow ecstatic records// somehow 004


EGSUN
Ambient / Minimalist / Shoegaze
myspace.com/egsun
Ξεκίνησε ως το σόλο project του Μπάμπη Θεοχάρη, όταν, το 2006, κυκλοφόρησε το album “watching lights through my eyelashes” από Αγγλική εταιρεία unlabel. Πρόσφατα προστέθηκε στο σχήμα ο Χρήστος Παναγιωτάκης (aka Figurant). Στις ζωντανές τους εμφανίσεις πειραματίζονται και συνθέτουν αυτοσχεδιαστικά, κυρίως, ήχους και μελωδίες. Στις ερχόμενες κυκλοφορίες τους είναι και ένα 12” vinyl split album με τον Άγγλο μουσικό yellow6 (aka Jon Attwood).


·        Σάββατο 21 Μαΐου,  Lumiere Brother

Lumiere Brother
Alternative / Indie / Melodramatic Popular Song
myspace.com/lumierebrother
Όταν γράφει τα τραγούδια του τα συνδέει πάντα με κινηματογραφικές ιστορίες, αντλώντας την πρώτη του έμπνευση από την πατρίδα των ίδιων των αδελφών Lumiere, τη Lyon, στην οποία ζούσε ως φοιτητής. Ο Lumiere Brother (κατά κόσμο Θανάσης Χριστοδούλου) δημιούργησε το δικό του soundtrack και το μοιράζεται με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο “Fiction”. Τον συνοδεύουν ακορντεόν, αρμόνιο, μελόντικα, μεταλλόφωνο, synthesizer, μπάσο, drums και τα ονειρικά κοριτσίστικα φωνητικά που προσδίδουν μια απόκοσμη αθωότητα στις εικόνες του.


Blender Festival 2011
25 Live Bands @ 24 Concerts

Το πλήρες πρόγραμμα - συμμετοχές:

•    Τετάρτη 18 Μαΐου,          Marietta Fafouti and band  
•    
Πέμπτη 19 Μαΐου,           Le Page + Egg hell
•    
Παρασκευή 20 Μαΐου,     Masturbation goes Cloud+ support EGSUN
•    
Σάββατο 21 Μαΐου,         Lumiere Brother

•    
Τετάρτη 25 Μαΐου,          Graveyard Cafe Band
•    
Πέμπτη 26 Μαΐου,           Penny and the Swingin' Cats 
•    
Παρασκευή 27 Μαΐου,    Space Blanket
•    
Σάββατο 28 Μαΐου,         George Gaudi

•    
Τετάρτη 1 Ιουνίου,          Funkistan
•    
Πέμπτη 2 Ιουνίου,           ElektroΒalkana


•    
Παρασκευή 3 Ιουνίου,    Jamming Funkers
•    
Σάββατο 4 Ιουνίου,         Abbie Gale


•    
Τετάρτη 8 Ιουνίου,          Kalliopi
•    
Πέμπτη 9 Ιουνίου,           Tango with Lions
•    
Παρασκευή 10 Ιουνίου,              Yiorgos Psihoyios trio
•    
Σάββατο 11 Ιουνίου,       Sugahspank! & Τhe Swing Shoes

•    
Τετάρτη 15 Ιουνίου,          Baby Guru
•    
Πέμπτη 16 Ιουνίου,         The Burger Project
•    
Παρασκευή 17 Ιουνίου,   Zen Garden
•    
Σάββατο 18 Ιουνίου,       Γιώργης Χριστοδούλου

•    
Τετάρτη 22 Ιουνίου,    Blaine L. Reininger (Tuxedomoon) & Τηλέμαχος Μούσας
•    
Πέμπτη 23 Ιουνίου,         ινφο
•    
Παρασκευή 24 Ιουνίου,   Ιωάννης
•    
Σάββατο 25 Ιουνίου,       Evripidis and his Tragedies

Ιδέα & Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλέξης Κυριαζής
Τεχνική Επιμέλεια: Σαράντης Ζαργάνης

Blender Festival
25 Live Bands @ 24 Concerts
Τετάρτη 18 Μαΐου έως Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:30

Υπαίθριος χώρος Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης (3ος όροφος)
·         Οι πόρτες ανοίγουν: στις 20:00
·         Εισιτήρια:     15€ με ποτό
·         Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για όλες τις συναυλίες
·         Σε περίπτωση βροχής ο χώρος καλύπτεται πλήρως προστατεύοντας καλλιτέχνες και κοινό και οι συναυλίες πραγματοποιούνται
·         Δεν σερβίρεται αλκοόλ στους κάτω των 18 ετών

Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

****

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Μοσχάτο – Άνω Σύρος 3-0


Το σκορ άνοιξε στο 2΄με τον Επιτροπάκη, και  μόλις στο 5΄ οι γηπεδούχοι με τον Παπαγεωργίου είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι καθώς έφθαναν στο 2-0. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε από τον Καρδάρα στο 82΄.
Διαιτητής: Παπαβασιλείου (Δωδεκάνησα)
ΜΟΣΧΑΤΟ: Βαμβακάς, Πλαλιάνι, Καράμπελας, Κοκολής, Λιώσης, Καρδάρας, Επιτροπάκης (54' Καρκαβίτσας), Παπαευθυμίου (70' Παπαδόπουλος), Παπαγεωργίου, Ντάφλας, Μπομπάι (58' Μωραϊτάκης).
ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ: Συριανός, Κασιάρας, Σούρλας (58' Φωτεινιάς), Πρίντεζης, Μανουδάκης, Σαγκινέτος, Μπαϊρακτάρης, Πάπιτσης, Τσακισίρης, Μώτος, Ζήσης.

http://www.onsports.gr/

Ένα περήφανο ευρώ για ένα μικρό χαμόγελο!


Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία, ο πρώτος σημαντικός σταθμός στην μέχρι τώρα πορεία μου ήταν μια τοπική εφημερίδα στο Μοσχάτο. Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ βρισκόταν στη Θερμοπυλών 67. Ο Τάκης Νικολόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας, ήταν ο πρώτος μου δάσκαλος στη δημοσιογραφία και όχι μόνο. Μου έμαθε πολλά. Και για τη δουλειά και για τη ζωή. Θυμάμαι κάποια φορά μου είχε πει,
«πρόσεχε τι γράφεις, έστω και ένας να σε διαβάσει, μπορεί να του αλλάξεις τη ζωή».
Μου το ‘λεγε συχνά. Εγώ από την άλλη, μόλις 20 χρονών το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να τελειώσω γρήγορα – γρήγορα και να πάω για καμιά βόλτα με τα φιλαράκια μου. Φαίνεται όμως αυτό το «πρόσεξε τι γράφεις…» είχε χαραχτεί σε κάποια άκρη του μυαλού μου και κάποτε ήρθε η ώρα να το ανασύρω και να το έχω κάνει πλέον μότο στη ζωή μου.
Μια άλλη φορά για ένα ρεπορτάζ που είχαμε κάνει, για τους άστεγους της πόλης νομίζω που είχαν αρχίσει να πληθαίνουν στο Μοσχάτο, τον είχε εντυπωσιάσει μια φράση που είχα γράψει για το «περήφανο δεκάρικο (δραχμές τότε), που κάποιος αφήνει στο κρύο χέρι ενός ανήμπορου ανθρώπου, που μπορεί να του προσφέρει λίγη ζεστασιά σαν ένα σπίρτο»… Θυμάμαι που αναλύσαμε με τις ώρες πάλι όλη αυτήν την εικόνα και καταλήξαμε πως ακόμη και ένα δεκάρικο μπορεί να προσφέρει μερικές φορές τέτοια βοήθεια σε έναν άνθρωπο, που ούτε το βάζει το μυαλό μας…
Δεν ξέρω αν είναι οι δύσκολες μέρες που ζούμε, αρχίζουν και μας κάνουν πιο ανθρώπους. Δεν ξέρω αν οι δυσκολίες που έχουμε πλέον στη ζωή, μας κάνουν να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, των φίλων μας, των συγγενών μας.
Χθες άκουσα κάτι που με λύπησε πολύ. Το Χαμόγελο του Παιδιού βρίσκεται ένα βήμα πριν το λουκέτο. Κι αυτό γιατί συντηρείται από δωρεές και χορηγίες ιδιωτών και όχι από το κράτος. Μέχρι τώρα νοερά στήριζα αυτή την πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια όλων αυτών να σώσουν, να περιθάλψουν αλλά και να μεγαλώσουν παιδιά που η ζωή τους έπαιξε άγρια παιχνίδια, όχι τέτοια που αρμόζουν στις τρυφερές καρδούλες τους. Ποτέ όμως δεν είχα δώσει ούτε σεντς για να βοηθήσω και γω με τον τρόπο μου. Χθες λοιπόν αισθάνθηκα «ένοχος». Γιατί ποτέ δεν ακολούθησα αυτά που πιστεύω, που γράφω, αυτά που ο δάσκαλός μου ο Τάκης Νικολόπουλος που έμαθε!
Είχα όμως ακόμη το περιθώριο να το διορθώσω και το έκανα ένα μήνυμα από το κινητό κι ένα τηλεφώνημα  από το σταθερό στο Χαμόγελο του Παιδιού ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για να τους ενισχύσω. Δεν έχει σημασία το ποσό. Ένα «περήφανο» ευρώ πλέον, μπορεί να ζεστάνει μια παιδική καρδούλα έστω και ένα λεπτό. Αυτό έχει σημασία! Ένα ευρώ από όλους μπορεί να κάνει θαύματα!
Και μην μπείτε στο τριπάκι, ότι πόσα από αυτά θα πάνε στα παιδιά, γιατί θα σας θυμίσω ότι… έστω και σ’ ένα παιδάκι να αλλάξουμε τη ζωή, το χαμόγελο του και μόνο αρκεί να ομορφύνει τον κόσμο!!!

ΥΓ. Κύριε Τάκη, σε ευχαριστώ για αυτά τα δύο υπέροχα χρόνια της ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ. Σε ευχαριστώ για όσα μου έμαθες! Μερικές φορές αναπολώ τις μαγικές συζητήσεις μας!

Αναρτήθηκε από Θ. ΓΟΥΛΑΣ

περισσότερα  http://svou69ra.blogspot.com/2011/05/blog-post_06.html

Δ Εθνική --- Αγωνιστική .. αγγαρεία-----Μοσχάτο-Ανω Σύρος

Τελειώνουν τα... βάσανα στον 9ο όμιλο, με τα πάντα να έχουν κριθεί σε κορυφή και ουρά.

Η τελευταία αγωνιστική έχει τον χαρακτήρα... αγγαρείας, με την Προοδευτική να παίρνει ξεκούραστα το «τρίποντο» από τον Ανταγόρα Κω, ενώ οι υπόλοιποι δεν διεκδικούν κάτι.
Η τριφλία Ραφήνας υποδέχεται την ΑΕ Περάματος, ενώ ο Ωρωπός φιλοξενεί τον Αρη Αμφιάλης. Ο Σαρωνικός Αίγινας αποχαιρετά τη Δ' Εθνική στο παιχνίδι με τον Αήττητο στα Σπάτα. Το Μοσχάτο κοντράρεται με την Ανω Σύρο, ενώ το Κερατσίνι ολοκληρώνει μια επιτυχημένη χρονιά κόντρα στο Κορωπί.
http://www.onsports.gr/