Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Διαμαντίδης: «Δώσαμε χαρά στην χώρα»

Ο καλύτερος όλων, Δημήτρης Διαμαντίδης, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για ομαδική δουλειά και επισήμανε πως αυτός και οι συμπαίκτες του έδωσαν λίγη χαρά στην Ελλάδα που περνάει άσχημες στιγμές.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας, του φάιναλ φορ, καλύτερος αμυντικός και φυσικά μέλος της καλύτερης πεντάδας, για ακόμα μία φορά δεν θέλησε να μιλήσει για τα προσωπικά του κατορθώματα, ενώ αρκέστηκε σε ένα ευχαριστώ, όταν του είπαν πως ο Μπλατ τον χαρακτήρισε καλύτερο παίκτη στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Αναλυτικά ο «3D» τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε το έκτο. Θα ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, τον κόουτς και τον κόσμο. Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα περνάει άσχημα και ελπίζω να τους δώσαμε λίγα χαρά. Δεν έχω να πω πολλά για το ματς τα είπε ο κόουτς, αυτό που μένει είναι η χαρά για τους κόπους όλης της χρονιάς. Δώσαμε το 100% και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το κατακτήσαμε».
Ο Ντέβιντ Μπλατ είπε πως είσαι ο καλύτερος παίκτης συνολικά της Ευρωλίγκας τι λες γι’ αυτό;

«Μεγάλη μου τιμή να ακούω από έναν άνθρωπο τόσο καλά λόγια, αλλά το έχω πει πολλές φορές. Αυτό το άθλημα δεν είναι ατομικό δεν παίζουμε στίβο, παίζουμε μπάσκετ. Είμαστε με άλλα παιδιά στο γήπεδο και προσπαθούμε. Ο αθλητισμός έχει και τις αποτυχίες και στις δικές μας βλέπουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι. Ευχαριστώ τον Μπλατ για τα λόγια του είναι μεγάλη τιμή για εμένα».

Γιατί το σήκωσες μαζί με Τσαρτσαρή και Μπατίστ;

«Είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και νομίζω πως το αξίζουν να σηκώσουν το Κύπελλο»

Για την αλλαγή στην απόδοση πρώτου με δευτέρου: «Στο πρώτο ήμασταν λίγο νευρικοί ο κόουτς έχει δίκιο στο δεύτερο σαφώς ήμασταν καλύτεροι, βάλαμε τα πράγματα κάτω ηρεμήσαμε, είχαμε καλύτερες επιλογές και φτάσαμε στη νίκη».

Για το αν θέλει να παίξει στο ΝΒΑ: «Όχι είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό, δεν θέλω να παίξω εκεί. Όσο για την Εθνική είμαι χαρούμενος, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσεις. Όσο για το ΝΒΑ δεν θα πάω θα μείνω εδώ».



http://www.gazzetta.gr/

Ο ΠΑΟ κατέκτησε το 6ο τρόπαιό του



Στο… Έβερεστ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ «αναρριχήθηκε» ο Παναθηναϊκός, βάφοντας «πράσινη» την κορυφή του, μετά από δύο χρόνια.
Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε με 78-70 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας, που διεξήχθη στο «Παλάου Σαν Τζόρντι» της Βαρκελώνης, και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο για έκτη φορά στην ιστορία του (1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011).

Παρακολουθήστε από το zougla radio, σε απευθείας σύνδεση, τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων του ΠΑΟ από την Ομόνοια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με το τωρινό τρόπαιο ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έφτασε τα οκτώ. Πρώτος σκόρερ των «πράσινων» στον σημερινό τελικό ήταν ο Μάικ Μπατίστ με 18 πόντους.
Σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του τροπαίου είχαν ακόμη ο Δημήτρης Διαμαντίδης (16π.),  ο οποίος πέτυχε κρίσιμους πόντους, όταν η μπάλα «έκαιγε», καθώς και οι Σάτο (13π.) και Νίκολας (14 π.), που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος.

MVP του φάιναλ φορ αναδείχθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος χθες κατέκτησε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτης της Εuroleague και καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης.
περισσότερα  http://www.zougla.gr/

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-Μουσική Παράσταση DUENDE ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ Σάββατο 14 Μαΐου 2011, στις 21:00


  Αθήνα, 8 Μαΐου 2011




«Σε όλη την Ανδαλουσία… όλοι μιλούν συνεχώς για duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί». (Federico Garcia Lorca)

Το Duende, έννοια συνυφασμένη με την κουλτούρα της Ανδαλουσίας αλλά δύσκολο να ερμηνευτεί με ακρίβεια, είναι και  η πηγή έμπνευσης της νέας δισκογραφικής πρότασης και της μουσικής παράστασης που παρουσιάζουν η Ελένη Πέτα με τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Σάββατο 14 Μαΐου.

Το Duende έχει να κάνει με το συναίσθημα, το πάθος, την ανείπωτη συγκίνηση που μπορεί να προξενήσει μία καλλιτεχνική έκφραση στο χορό, τη μουσική, το τραγούδι.
Συγκίνηση και ατμόσφαιρα μυσταγωγίας προκαλούν μέσα από το Duende η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης, επιλέγοντας να ερμηνεύσουν μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Τραγούδια των Madredeus, Joan Baez, Astor Piazzolla, The Police, Amalia Rodrigues, The Kinks, Ishtar, Christophe συναντούν διαχρονικά κομμάτια της Ελληνικής τραγουδοποιίας, από την προσωπική δισκογραφία της Ελένης αλλά και Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Θάνο Μικρούτσικο.
Γνώριμες μελωδίες σε καινούριο περιβάλλον δένουν αρμονικά μεταξύ τους και δημιουργούν ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο. Ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γοητευτικούς, γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα με ενορχηστρωτική διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή, τόσο Μεσογειακή όσο και δυτική.  
Μετά την πολύ επιτυχημένη εμφάνιση με τον Al Di Meola, στις 2 εμφανίσεις του
στη σκηνή του Gazarte, προκαλώντας ενθουσιώδεις αντιδράσεις και κερδίζοντας
εγκωμιαστικές κριτικές, η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης προτείνουν ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, με αίσθηση Duende. Απολαύστε τους!

   Συντελεστές:
   Ελένη Πέτα, τραγούδι
  Παναγιώτης Μάργαρης, κιθάρα
Ηχοληψία: Βασίλης Μάρκου
Παραγωγή: Backstage Productions
Επιμέλεια - Συντονισμός: Πάνος Μπάρλος

Μουσική Παράσταση
DUENDE
ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ
Σάββατο 14 Μαΐου 2011, στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)

Εισιτήρια: 15€ Κανονικό,
                   10€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)
   & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/   
   Σπουδαστές Ωδείων/ ΑμεΑ

Χορηγός: Πυθαγόρειο Ωδείο

Χορηγοί επικοινωνίας:
Καθημερινή || Μελωδία 99,2 || Monopoli.gr || Debop || Go Out
Δίφωνο 96,6 || MusicPaper.gr || Music Corner || e-orfeas.gr || mygreek.fm


Αναβάλλεται για λόγους υγείας η μουσική βραδιά:
Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, στις 20:30
Mύθοι Γυναικών – Γυναίκες Μύθοι’’
με την σοπράνο
Τζίνα Φωτεινοπούλου
στο πιάνο ο Γιώργος Δούσης

*******

Κυριακή 22 Μαΐου 2011, στις 20:30
OTICONS ENSEMBLE
Συναυλία Κινηματογραφικής Μουσικής
FROM MINIMUS TO MAXIMUS

Μετά τις επιτυχημένες συναυλίες του Shigeru Umebayashi στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2010, η OTICONS επανέρχεται με μία νέα συναυλία αφιερωμένη και αυτή στην κινηματογραφική μουσική. Το εξαμελές OTICONS ENSEMBLE ερμηνεύει μερικά από τα διασημότερα κινηματογραφικά μουσικά θέματα των τελευταίων πενήντα ετών, σε ένα συναρπαστικό ρεπερτόριο ενορχηστρωμένο από την αρχή για τις ανάγκες του ανσάμπλ από τον ιδρυτή του Κώστα Κακούρη. Από τις μινιμαλιστικές μελωδίες του Άντζελο Μπανταλαμέντι για το «Twin Peaks» και του Φίλιπ Γκλας για τις «Ώρες» μέχρι την «Αμελί» και το «Ρέκβιεμ Για Ένα Όνειρο» και από τα αθάνατα θέματα του «Εξορκιστή» και του «Νονού» μέχρι τα σάουντρακ από τον «Ε.Τ.», τον «Μονομάχο» και τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ακόμα, κομμάτια του Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι και των "δικών" μας Vangelis και Μ. Χατζιδάκι (Sweet Movie), αλλά και του Νίνο Ρότα.

Επιπλέον, θα ερμηνευτούν κομμάτια για τέσσερα χέρια για πιάνο από ταινίες του Πήτερ Γκρήναγουει όπως και πρωτότυπες συνθέσεις του Κώστα Κακούρη για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Οι πολύπειροι σολίστες του OTICONS ENSEMBLE, που συνολικά αριθμούν παραπάνω από 500 ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι οι:

OTICONS ENSEMBLE- Συντελεστές
Κώστας Κακούρης – Πιάνο
Πέτρος Μπούρας – Πιάνο
Δημήτρης Κουζής – Βιολί
Σταύρος Παργινός – Τσέλο
Αλέξης Λεβεντέρης - Ηλεκτρικό Μπάσο
Ηλίας Δημόπουλος – Τρομπέτα

Τραγούδι:       Μαρία Ζαβίτσα 
                                    Αντωνία Τζίτζικα
                                    Κυριακή Τροχάνη 

OTICONS ENSEMBLE
Συναυλία Κινηματογραφικής Μουσικής
Κυριακή 22 Μαΐου 2011, στις 20:30
FROM MINIMUS TO MAXIMUS
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 120’
Εισιτήρια:   15€ ενιαίο
*****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Από την 1η Φεβρουαρίου 2011 ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με το εμπορικό κέντρο athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας) βάσει της οποίας οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, εφ΄ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, την ημέρα της παράστασης με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης.

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
camerastyloonline.wordpress.com
culturenow.gr


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

OWASP Training Day στη ΓΓΠΣ στο Μοσχάτο


Το OWASP Greek Chapter σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο OWASP Training Day που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 25 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης, Μοσχάτο. Πρόκειται για μία εκπαίδευση από αυτές που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην Ελλάδα και ταυτόχρονα μια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων με μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς στο χώρο του Application Security παγκοσμίως.
Το OWASP Training Day είναι μία υψηλού επιπέδου ημερίδα εκπαίδευσης που στοχεύει στην παρουσίαση ώριμων projects του OWASP, τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη από οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εκπαίδευση, η οποία θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εργαλείων και μεθοδολογιών που σχετίζονται με την ασφαλή ανάπτυξη λογισμικού, απευθύνεται σε προγραμματιστές, designers, architects, project managers αλλά και  ειδικούς ασφάλειας.
Πέρα από τις παρουσιάσεις, θα πραγματοποιηθούν και πρακτικά παραδείγματα χρήσης των εργαλείων, ενώ στόχος μας είναι η ενθάρρυνση συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων, όχι μόνο γύρω από τη χρήση των έργων του OWASP, αλλά και γενικά για την ασφάλεια εφαρμογών στην Ελλάδα.

περισσότερα http://www.linuxinside.gr/

H φωτογράφηση του "αγγέλου"


Η Βραζιλία έχει πολλούς λόγους να είναι υπερήφανη… Ένας απ’ αυτούς είναι σίγουρα η Ana Beatriz Barros, ο πανέμορφος «άγγελος» με τα καταπράσινα μάτια
  Η σούπερ σέξι φωτογράφηση του γνωστού μοντέλου στο περιοδικό «Jack» ανέβασε τη θερμοκρασία στα ύψη.
Η καλλονή από τη Βραζιλία, η οποία γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1982, είναι γνωστή -εκτός από τις αναλογίες της- και για τα υπέροχα πράσινα μάτια της. Οι συνεργασίες της με γνωστούς οίκους μόδας όπως οι Chanel, Victoria’s Secret και Guess την έχουν κατατάξει στα πιο περιζήτητα μοντέλα του κόσμου.


περισσότερα  http://sarotiko.blogspot.com/2011/05/h_08.html

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. Πράσινος πυρετός για το 6ο αστέρι


Ο ιστορικός του μέλλοντος θα προσπαθήσει να ψηλαφίσει την έννοια της λέξης «δυναστεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ του 21ου αιώνα, αλλά θα κολλήσει στα χρώματα: πράσινο ή κίτρινο; Ή μήπως κόκκινο;
Η ΤΣΣΚΑ ξέμεινε αυτή τη φορά στον καναπέ, οπότε της αφαιρέθηκε το δικαίωμα του λόγου. Αλλωστε, είναι μόνο δύο τα τρόπαια της πρόσφατης δράσης της. Την πρωτοκαθεδρία μοιράζονται ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι του Τελ Αβίβ, κάτοχοι 5 τροπαίων. Σήμερα (17.30, ΝΕΤ και Novasports-1), ο ένας από τους δύο μονομάχους της Βαρκελώνης θα πανηγυρίζει το έκτο, οπότε θα αποκτήσει προβάδισμα.
Αν το σηκώσει η Μακάμπι, θα κρύψει βιαστικά κάτω από το χαλί τη μούχλα των πρώτων της τροπαίων, που αποκτήθηκαν την τετραετία 1977-81 και θα βάλει πλώρη για να φτάσει τα 8 της Ρεάλ. Εάν όμως το πάρει ο Παναθηναϊκός, θα διώξει και τις τελευταίες αμφιβολίες που μπορεί να υπάρχουν για την κυριαρχία του. Εξι ευρωπαϊκά τρόπαια μέσα σε 15 χρόνια δεν κέρδισε ούτε η ξακουστή Βαρέζε των 70's ούτε καν η ίδια η Ρεάλ...
Ο Παναθηναϊκός έπιασε από προχθές στασίδι στην αίθουσα του θρόνου και ετοιμάζεται να βάλει χέρι στο Κύπελλο που κατοικοεδρεύει από πέρυσι στη Βαρκελώνη. Θα έχουν άραγε τη στοιχειώδη ευγένεια οι Ναβάρο, Ρούμπιο, Βάθκεθ και Σία να περάσουν από το Παλάου Σαν Τζόρντι για να χειροκροτήσουν την ομάδα που τους γκρέμισε από την κορυφή και τη συντρόφισσά του στον σημερινό τελικό; Θα έρθει ο σενιόρ Πασκουάλ να πάρει μαθήματα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Ντέιβιντ Μπλατ;
Ή θα συνεχίσει η Βαρκελώνη να ξορκίζει το φάιναλ φορ σαν να είναι κάποια πανούκλα που απειλεί την πόλη; Στις τέσσερις μέρες που πέρασαν από τότε που φτάσαμε στην Καταλωνία, δεν διαβάσαμε παρά ελάχιστες αράδες στις αθλητικές εφημερίδες της πόλης σχετικές με τη μεγάλη γιορτή: αφού δεν υπάρχει Μπαρτσελόνα, δεν υπάρχει και φάιναλ φορ. Κατά πάσα βεβαιότητα, σήμερα θα το αγνοήσουν και οι αντίστοιχες φυλλάδες της Μαδρίτης. Οι Καταλανοί βαυκαλίζονται ότι έχουν διαφορετική παιδεία από τους Καστιγιάνους, αλλά ο Ισπανός είναι πάντα Ισπανός. Υπερόπτης και υπερφίαλος.
Στον ημιτελικό, της Παρασκευής, ο Παναθηναϊκός δικαίωσε όσους πίστεψαν ότι έχει πλέον για κλειδί την απόδοση των παικτών δεύτερης γραμμής, αυτών που αποτελούν την υποστηρικτική μονάδα πίσω από τον Διαμαντίδη, τον Μπατίστ, τον Φώτση και τον Νίκολας. Το μανδύα του πρωταγωνιστή φόρεσε αυτή τη φορά ο Νικ Καλάθης, ο οποίος δανείστηκε σκονάκι από τα κολεγιακά του χρόνια και έγινε μαέστρος, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του «ανφάν τερίμπλ» των Φλόριντα Γκέιτορς.
Στα δύσκολα πρώτα λεπτά βοήθησε πολύ και ο Ρομέιν Σάτο, αργότερα ο Στράτος Περπέρογλου με τον Ιαν Βουγιούκα. Ο Ομπράντοβιτς άφησε κατά μέρος τα αστεία και κράτησε δίπλα του θεατές τον Τέπιτς, τον Καϊμακόγλου και τον Μάριτς. Εμπιστεύτηκε μόνο αυτούς που έδειχναν έτοιμοι για την πρόκληση και πήρε από αυτούς την ιδανική ανταμοιβή. Αμφιβάλλουμε αν θυμάται και ο ίδιος απνευστί πόσοι είναι οι ευρωπαϊκοί τελικοί της καριέρας του. Οπως έλεγε στη Βαρκελώνη ο Τζο Αρλάουκας, «ομάδα που έχει στον πάγκο της τον Ζέλικο δεν μπορεί να πάει χαμένη».
περισσότερα http://www.enet.gr/

Χιλιάδες Ιάπωνες διαδήλωσαν κατά της πυρηνικής ενέργειας


Ηχηρό «Όχι»

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Ιαπωνία ζητώντας να σταματήσει η χρήση πυρηνικής ενέργειας μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που προκάλεσαν τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσερνόμπιλ.Παρά τη βροχή χιλιάδες Ιάπωνες συγκεντρώθηκαν σε ένα πάρκο του Τόκιο κρατώντας πανό που έγραφαν: "Η πυρηνική ενέργεια είναι ξεπερασμένη" και "Θέλουμε αλλαγή ενεργειακής πολιτικής".

Δύο μήνες μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1) ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν ζήτησε χθες Παρασκευή να κλείσει ο πυρηνικός σταθμός της Χαμαόκα στην κεντρική Ιαπωνία λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν ότι ένας ισχυρός σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει κι άλλη πυρηνική κρίση.

"Είναι χαρούμενος που βλέπω ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε επιτέλους να δράσει", δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, ο Μανάμι Ινούε 28 ετών, που είχε γράψει τη λέξη "Οχι" με κόκκινο και κίτρινο γύρω από το λαιμό του. "Ομως θέλω να ξέρω πότε ακριβώς ο πυρηνικός σταθμός θα σταματήσει να λειτουργεί".

Ένας άλλος διαδηλωτής, ο Σινζκί Ματσουσίτα 59 ετών, δήλωσε: "Αισθάνομαι αγανακτισμένος διότι κανένας πολιτικός δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για το αν τίθεται υπέρ ή κατά της πυρηνικής ενέργειας".

Οι διοργανωτές ανέμεναν περίπου 15.000 ανθρώπους στη διαδήλωση.

Στην Ιαπωνία πριν το σεισμό λειτουργούσαν περίπου 50 πυρηνικοί σταθμοί, ενώ η πυρηνική ενέργεια προσφέρει κάτι λιγότερο από το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://sarotiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_8536.html

Δημοτικό Φροντιστήριο σχεδιάζει ο Δήμος Σφακίων


Στόχος είναι να σταματήσει η «μετανάστευση» των μαθητών

Στη λειτουργία Δημοτικού Φροντιστηρίου προκειμένου τα παιδιά του Δήμου Σφακίων να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά άλλων περιοχών της Κρήτης και της χώρας γενικότερα για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος, Παύλος Πολάκης, τονίζοντας ότι στόχος είναι «να σταματήσει το φαινόμενο της μετανάστευσης» των μαθητών.

Ο Π. Πολάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στ' Ασκύφου επεσήμανε ότι «σε μια προσπάθεια που έχουμε κάνει για να απεμπλέξουμε το κληροδότημα Ξενουδάκη από τα γραφειοκρατικά γρανάζια που έχει “πέσει” τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουμε σκοπό να αναπτύξουμε με δαπάνες του Δήμου και με τη βοήθεια του κληροδοτήματος Δημοτικό Φροντιστήριο , γιατί δεν έχουμε φροντιστήριο στην επαρχία Σφακίων.
Πηγή: Χανιώτικα Νέα
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/166475/dimotiko-frodistirio-shediazei-o-dimos-sfakion/

«Ψωνίζουν» τα πάντα και δεν ξοδεύουν ούτε ευρώ!


Ανταλλακτική οικονομία στην εποχή της κρίσης

Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που ανταλλάσσουν από ρούχα και τρόφιμα μέχρι… διακοπές και νομικές συμβουλές, με σκοπό να αποκλείσουν όσο περισσότερο γίνεται τις χρηματικές δαπάνες από την καθημερινότητά τους.

«Ανταλλάσσω ένα ζευγάρι παπούτσια με μια φυσιοθεραπεία. Προσφέρω έναν πίνακα ζωγραφικής για μία ώρα κηπουρικής. Φτιάχνω τα υδραυλικά για δωρεάν μαθήματα οδήγησης. Χαρίζω μια κουζίνα κουζίνα και έναν τενεκέ λάδι για τρεις ώρες μπέιμπι σίτινγκ. Καθημερινά κάνω τη διαδρομή Αθήνα-Χαλκίδα και ψάχνω για συνεπιβάτη για να μοιραζόμαστε τα έξοδα βενζίνης.»

Ο κατάλογος των «αγγελιών» είναι μακρύς και περιλαμβάνει τα πάντα. Από ρούχα, τρόφιμα και μετακινήσεις, μέχρι φιλοξενία, δωρεάν διακοπές, βοήθεια σε αγροτικές εργασίες, νομικές συμβουλές, λογιστικά, ψυχολογική υποστήριξη, ιατρικές υπηρεσίες, μαγείρεμα, σιδέρωμα και μαθήματα ρείκι!

Η ανταλλακτική-κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία που εμφανίστηκε ως πρακτική στο εξωτερικό, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Ενεργοί πολίτες ή απλώς ανήσυχοι άνθρωποι συμμετέχουν σε κινήσεις και πρωτοβουλίες με σκοπό να αποκλείσουν κατά το δυνατόν τις «δαπάνες σε ευρώ» από την καθημερινότητά τους. 

Φαίνεται λοιπόν, πως η οικονομική κρίση, έχει αντιφατική επίδραση. Από τη μια διασαλεύει την κοινωνική γαλήνη, από την άλλη ενθαρρύνει την αλληλεγγύη.
http://www.newsbeast.gr/

Οι άντρες λένε πρώτοι «σ’αγαπώ»


Πίσω από τη φράση κρύβεται η επιθυμία τους για σεξουαλική επαφή

Συνήθως πολλοί κατηγορούν τους άντρες ότι φοβούνται τη δέσμευση, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα είναι πιο τολμηροί από τις γυναίκες στο να αποκαλύπτουν τα συναισθήματα τους. 

Σύμφωνα με την έρευνα, τα δύο τρίτα των αντρών λένε πρώτοι το «σ’αγαπώ» σε μια σχέση και μάλιστα κατά περίπου έξι εβδομάδες νωρίτερα από τις γυναίκες. 

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι πίσω από την φράση αυτή των αντρών κρύβεται η επιθυμία τους για σεξουαλική επαφή αφού οι άντρες μέσω αυτής αποκτούν οικειότητα, σε αντίθεση με τις γυναίκες, που πρώτα θέλουν να νιώσουν οικεία με το σύντροφο τους και στη συνέχεια να επιδιώξουν την επαφή. 

Κάποιοι κάνουν λόγο για τη μάχη των φύλων ενώ άλλοι φαίνεται πως αδιαφορούν παντελώς για το ποιος το είπε πρώτος.
http://www.newsbeast.gr/

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

ΑΝΑΛΎΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

Στην κεντρική ,την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βράδυνες ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι εντονα. Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος και από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νοτια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Θεσσαλία κυρίως στα ορεινά . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το βραδύ στα ανατολικά θα γίνουν ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα νοτια βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγιδες. Τα φαινόμενα τις βράδυνες ώρες θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βραδυ βόρειοι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_8357.html

Σέξι κυρίες πίσω από το τιμόνι αγωνιστικών αυτοκινήτων

Στην Ουγγαρία οι αγώνες αυτοκινήτων έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού οι διοργανωτές βλέπουν με άλλο… μάτι τις «μάχες» εντός πίστας. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί o δεύτερος γύρος ενός πρωταθλήματος που γίνεται μόνο με γυναίκες οι οποίες θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι αγωνιστικών εκδόσεων της Lotus Elise 1.6 με τους 138 ίππους.

Ο εν λόγο θεσμός συγκεντρώνει πάντοτε τα φώτα της δημοσιότητας κάτι που άλλωστε μπορείτε να διαπιστώσετε ρίχνοντας μία ματιά στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η zougla.gr. Το πρωτάθλημα αποτελείται από 7 συνολικά αγώνες… 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=305971&cid=12