Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Γέννησε κοριτσάκι η Μιρέλα Μανιάνι!

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η ολυμπιονίκης Μιρέλα Μανιάνι, αφού κρατάει στην αγκαλιά της το κοριτσάκι που έφερε στον κόσμο, καρπό του έρωτά της με τον μπασκετμπολίστα Γιάννη Γιαννούλη.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη και δεν μπορώ να το πιστέψω» λέει γεμάτη συγκίνηση στην «Espressο» η Μιρέλα, που πέρασε την είσοδο του μαιευτηρίου στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους 2.800 γραμμαρίων.

Και συνέχισε: «Όταν τη θηλάζω και τη βλέπω, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δικιά μας. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και την κοιτάζουμε συνέχεια για να το συνειδητοποιήσουμε». Το δωμάτιο της μικρής, σύμφωνα με τη μαμά της, είναι έτοιμο να την υποδεχθεί, αφού οι γονείς της ήθελαν να είναι όλα έτοιμα πολύ πριν από τον ερχομό της.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=303314&cid=11

«Τα πήραμε όλα και περιμένουμε…»

Ο Ολυμπιακός σάρωσε όλους τους τίτλους στο πέρασμά του. Σούπερ Καπ, Κύπελλο και τέλος το πρωτάθλημα κόντρα στον Ηρακλή. Πανευτυχείς οι παίκτες, που πλέον περιμένουν ανάλογη ανταμοιβή από τον Ερασιτέχνη.
Η χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τους ερυθρόλευκους, παρόλα αυτά ο Γιάννης Καλμαζίδης και οι παίκτες του κατάφεραν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους με τον πλέον επιβλητικό τρόπο. Από εδώ και πέρα, έχοντας κάνει το χρέος τους, είναι στην αναμονή.

«Δείξαμε ότι… Αυτό που είχε πει σε μια δήλωση και ο Φράγκος για τον προπονητή μας. Ήμασταν ομάδα στα δύσκολα. Τώρα περιμένουμε…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζούριτς. Και συμπλήρωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Ήταν πολλοί αυτοί που μας αμφισβήτησαν. Αλλάξαμε παίκτες, προπονητή… Ήταν πολύ δύσκολο, όμως δείξαμε ότι μπορούμε. Δείξαμε ότι είμαστε οικογένεια. Αφιερώνω τον τίτλο στην αδελφή και τους συμπαίκτες μου».



περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

Μνήμες και φωτογραφία του Θανάση Βέγγου στο Μοσχάτο

Αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μοσχάτου - Αγ. Ι. Ρέντη στις 20/2/1937.
Ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος είναι όρθιος, δεύτερος από δεξιά.








Σήμερα (3/5), έφυγε από κοντά μας ο μεγαλύτερος σύγχρονος Έλληνας κωμικός, ο Θανάσης Βέγγος, σε ηλικία 84 ετών. Για την ζωή του και το έργο του θα διαβάσουμε πολλά αυτές τις μέρες.

Εμείς, σαν τοπικό blog, θέλουμε να γράψουμε λίγα λόγια για την σχέση του με το Μοσχάτο. Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο, το 1927. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος, συγκεκριμένα εργαζόταν στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού (στο εργοστάσιο που βρισκόταν στον Κηφισό, στα σύνορα Μοσχάτου - Νέου Φαλήρου) και ήρωας της αντίστασης.


Έζησε στο Μοσχάτο για ένα διάστημα της ζωής του (στην οδό Αργυροκάστρου συγκεκριμένα), σε μικρή ηλικία, πριν γίνει γνωστός ηθοποιός.


Μάλιστα, ήταν μέλος της ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μοσχάτου - Αγ. Ι. Ρέντη. Φιλοξενούμε φωτογραφία (από το Αναμνηστικό Λεύκωμα 1920 - 1960) της ομάδας Ναυτοπροσκόπων στις 20/2/1937 (τότε ήταν μόλις 10 χρονών):

Αν και έζησε λίγο σε αυτήν την πόλη, το Μοσχάτο του άφησε φίλους. Στα τέλη της δεκαετίας του '50, όταν το άστρο του άρχισε να λάμπει, ήταν μια από τις "ατραξιόν" των κατοίκων, ειδικά όταν περνούσε την πεζογέφυρα του Κηφισού, μεταξύ Μοσχάτου - Ν. Φαλήρου (στο οποίο είχε επιστρέψει, μετά την εξορία του στην Μακρόνησο), είτε για να έρθει να δει φίλους και να πιεί το καφεδάκι του (η ζωή των ηθοποιών τότε ήταν πολύ απλή) είτε όταν γυρνούσε πίσω. Τότε, λοιπόν, κάθε φορά που περνούσε, χάριζε το γέλιο σε κατοίκους και μαθητές που μαζεύονταν για να τον δουν να κάνει μια γκριμάτσα, να πει μια ατάκα ή να κάνει ένα αστείο νούμερο.

Μέχρι πρόσφατα επισκεπτόταν το Μοσχάτο, ειδικά σε κοινωνικές περιστάσεις (όπως γάμους), κάτι που αποδεικνύει ότι είχε διατηρήσει πολλούς φίλους στην περιοχή.

Ο Θανάσης Βέγγος αγαπήθηκε για το μεγάλο του ταλέντο, αλλά και για το ήθος, την ευπρέπεια και την ταπεινότητά του. Η φυσιογνωμία του θα μας λείψει, αλλά δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ"

 Αθήνα, 2 Μαΐου 2011



Για λόγους ανωτέρας βίας αναβάλλεται η παράσταση. Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.



"SOUL"
Μουσικό Show
με την υψίφωνο Βιβιάννα Γιαννάκη
συμμετέχει: Αλκίνοος Ιωαννίδης
σε καλλιτεχνική διεύθυνση: Tejo Bolten

Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στις 21:00

Η υψίφωνος Βιβιάννα Γιαννάκη και ο συνθέτης Tejo Bolten (Mecano) δημιούργησαν ένα show, ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο και στο χώρο,
 στο παρόν και στο παρελθόν.

Βασισμένη σε μια ιδέα της Βιβιάννας Γιαννάκη και σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Tejo Bolten, η παράσταση "SOUL", είναι μια διαδρομή στη μουσική, την εικόνα και τους ανθρώπους.



Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Στη γειτονιά των αγγέλων ο Θανάσης Βέγγος


Φτωχότερη είναι η σκηνή του ελληνικού θεάτρου, αφού ο σπουδαίος έλληνας κωμικός, Θανάσης Βέγγος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα. Ο «καλός μας άνθρωπος» είχε παίξει συνολικά 126 ταινίες και είχε κάτσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη σε άλλες 7, στις οποίες είχε πρωταγωνιστήσει κιόλας.

Γεννημένος στις 29 Μαΐου του 1927 στο Νέο Φάληρο του Πειραιά ο Θανάσης Βέγγος έδωσε τη μάχη του στην αντίσταση, όπως και ο πατέρας του, Βασίλης, ο οποίος εκδιώχθηκε για τις πεποιθήσεις του από τη δουλειά του. Η απόλυσή του πατέρα του είχε ως αποτέλεσμα να δουλέψει από μικρή ηλικία ο Βέγγος, ώστε να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους για την οικογένειά του. Το 1948-1950 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, όπου έγινε η γνωριμία του με το Νίκο Κούνδουρο και μετέπειτα συνεργάστηκαν στο «Μαγική Πόλις».
Η καριέρα του στα πλατό ξεκίνησε ως... φροντιστής, ενώ συμμετείχε σε μικρούς ρόλους. «Ο δράκος», η «Μανταλένα», «Ο Ηλίας του 16ου» ήταν μερικές από τις ταινίες που έπαιξε μέχρι να έρθει ο μεγάλος του ρόλος, στην ταινία «Οι δοσατζήδες» το 1960. Πρώτη φορά έπαιξε σε θέατρο το 1959 στην επιθεώρηση «Ομόνοια πλατς πλουτς», ενώ με ταινίες, όπως «Ψηλά τα χέρια«, «Χίτλερ», «Μην είδατε τον Παναή» και «Ζήτω η τρέλα» άρχισε να καθιερώνεται στο χώρο. Ανήσυχο πνεύμα, όπως ήταν, ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής το 1964 με τίτλο «ΘΒ - Ταινίες Γέλιου». Τότε γύρισε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του, όπως «Φανερός πράκτωρ 000», «Τρελός, παλαβός και Βέγγος«, «Ποιος Θανάσης;». Αν και οι ταινίες σημείωσαν επιτυχία, η εταιρία έκλεισε και δημιούργησε οικονομικά προβλήματα στον ηθοποιό.

Το χιούμορ, ο αυτοσχεδιασμός και το πηγαίο ταλέντο του χάρισαν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού με εξετάσεις σε ειδική επιτροπή και όχι από κάποια σχολή. Επόμενες ταινίες του ήταν το «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;», ταινία που απέσπασε βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1971. Έναν χρόνο μετά, ο ρόλος του στην ταινία "Θανάση , πάρε το όπλο σου!" του χαρίζει ένα ακόμη βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου. Το 1983 κάνει διάλειμμα από τον κινηματογράφο για να γυρίσει 6 βιντεοταινίες και τη σειρά «Βεγγαλικά». Το 1990, πρωταγωνιστεί στη σειρά «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης» στον ΑΝΤ-1, ενώ επανέρχεται ξανά στη μεγάλη οθόνη με το «Ησυχες μέρες του Αυγούστου» και το «Όλα είναι δρόμος» σε σενάριο Γιώργου Σκαμπαρδώνη.


Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Παντελής Βούλγαρης συνεργάστηκαν μαζί του, καθώς στο πρόσωπο του βρήκαν τον αρχετυπικό άνθρωπο του λαού που σε μεγάλη ηλικία πια και έχοντας ταλαιπωρηθεί στο νεανικό του βίο γίνεται σοφός.


Θεατρικά, το 1997 ερμηνεύει τον Δικαιόπολι, στους «Αχαρνής» και το 2001 στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, με εξαιρετικές κριτικές που κάνουν λόγο για τον αριστοφανικό Βέγγο. Το 2002 πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Περί Ανέμων και Υδάτων», ενώ την ίδια χρονιά Δήμος Κορυδαλλού τίμησε τον ηθοποιό δίνοντας το όνομά του στο, 1900 θέσεων, δημοτικό αμφιθέατρο. Τον Οκτώβριο του 2008 ο Δήμος Πειραιά μετονόμασε την πλατεία Ευαγγελισμού στο Νέο Φάληρο, γενέτειρα του Θανάση, σε πλατεία Θανάση Βέγγου.


Ο Θανάσης Βέγγος ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Σωματείου Παραγωγών. Παντρεύτηκε την Ασημίνα με την οποία απέκτησε δυο γιούς.


 
περισσότερα  http://www.newsbeast.gr/

Κίνηση πολιτών «Μεσοποταμία»-- Ανακοίνωση- Καταγγελία



Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση με στόχο το "Σπίτι  της Μεσοποταμίας» που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 26ης Απριλίου. Άγνωστοι έκλεψαν το πανό του κήπου που έγραφε « οι πολίτες οργανώνονται, αντιστέκονται, προτείνουν, νικούν. Αν όχι εμείς ποιοι, αν όχι τώρα πότε; Μεσοποταμία»  και έγραψαν στους τοίχους με σπρέι υβριστικά και εθνικιστικά – ακροδεξιά  συνθήματα και σύμβολα.
Η Μεσοποταμία είναι γνωστή στην κοινωνία του Μοσχάτου για το γόνιμο έργο της από το 2004 έως σήμερα (με παρεμβάσεις για την οικονομική, κοινωνική κρίση και τον καταστροφικό ρόλο του ΔΝΤ, για την συμμετοχή της στον αγώνα των εργαζόμενων και των ανέργων, με εκδηλώσεις κατά του πολέμου, με υπεράσπιση των λαών που υποφέρουν – ένα καράβι για τη Γάζα- με υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και ιδιαίτερα της παραλίας του Μοσχάτου, λειτουργία κινηματογραφικής λέσχης, δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες, μαθήματα φωτογραφίας, Λέσχη ανάγνωσης, πλήθος εκδηλώσεων και συζητήσεων, κ.ά.).  Οι εκδηλώσεις μας είναι πάντοτε δωρεάν και ανοιχτές σε όλους. Δεν έχουμε κομματική ή οικονομική εξάρτηση από κανένα και όλες οι διαδικασίες μας είναι διαφανείς και ανοιχτές στους πάντες.
Θεωρούμε ότι η σκοταδιστική επίθεση κατά της Μεσοποταμίας είναι επίθεση εναντίον όλων μας και εντάσσεται στην γενικότερη αύξηση των αντιδημοκρατικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων στην ελληνική κοινωνία, που δυστυχώς φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να ευδοκιμούν και στην πόλη μας. Θα πρέπει να ανησυχήσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που θέλει να λειτουργεί σε μια δημοκρατική κοινωνία αμοιβαίας κατανόησης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Στην γενικευμένη λιτότητα εμείς αντιπαραθέτουμε την αλληλεγγύη.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτές οι ενέργειες δεν κάμπτουν στο ελάχιστο την θέλησή μας για ανοικτή δημοκρατική δράση. Είμαστε υπερήφανοι/ες για το έργο μας και θα συνεχίσουμε τις δημιουργικές παρεμβάσεις  μας τόσο σε τοπικά όσο και σε γενικότερα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα.
2-5-2011                                                 Η Γραμματεία της Μεσοποταμίας

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΜΕ ΕΝΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΌΤΙΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΆ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕ 99-87 (24-25,40-46,68-67,99-87)



Κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να συμμετάσχει στη φιέστα που θα διοργανωθεί το Σαββάτο (7/05), μετά το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος κόντρα στο Μοσχάτο, εξέδωσε η διοίκηση της Προοδευτικής


Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί  στο Δημοτικό Στάδιο Νίκαιας στις 17:00. Μάλιστα εκτός της απονομής του τροπαίου όσοι παρευρεθούν στο γήπεδο θα μπορούν να απολαύσουν διάφορα happenings που διοργανώνουν οι διοικούντες την ομάδα του Κορυδαλλού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η διοίκηση της Προοδευτικής θα ήθελε να προσκαλέσει τους φιλάθλους της να συμμετέχουν στη γιορτή-φιέστα που διοργανώνει η ομάδα μας το Σαββάτο 7 Μαίου στις 17:00,στο Δημοτικό Στάδιο Νίκαιας.
Αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας για τη φετινή σεζόν με αντίπαλο το Μοσχάτο. Εκτός της απονομής του τροπαίου όσοι παρευρεθούν στο γήπεδο θα μπορούν να απολαύσουν διάφορα happenings που διοργανώνουν οι διοικούντες την ομάδα του Κορυδαλλού.
http://www.onsports.gr/

Στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ την Τρίτη

Ακινητοποιημένοι για πάνω από τέσσερις ώρες θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη, οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, λόγω της στάσης εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται για να κάνουν οι εργαζόμενοι γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν  τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις υποχρεωτικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, μετατάξεις εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες.



http://www.zougla.gr/

Κανονικά από 10 Μαΐου η απογραφή πληθυσμού


Διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών στη Βουλή

Κανονικά θα γίνει η γενική απογραφή πληθυσμού από τις 10 έως και τις 24 Μαΐου 2011, όπως τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος, διαβεβαιώνοντας πως δεν τίθεται θέμα αναβολής ή ακύρωσης της σχετικής διαδικασίας.

Όπως είπε ο υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη, οι προετοιμασίες για την απογραφή στο σύνολο της χώρας εξελίσσονται κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και συνεπώς δεν υφίστανται λόγοι που να οδηγούν σε αναβολή ή ακύρωση της.=

Ο κ. Ντόλιος διευκρίνισε ότι η απογραφή κτιρίων ολοκληρώθηκε στις 31.3.2011 και η απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών θα διενεργηθεί το διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου 2011.
http://www.newsbeast.gr/

Γιορτή Εθελοντισμού στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης

H Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του Ν. Πιερίας «Ποδηλατική Από-δραση», οργανώνουν την 6η, 7η και 8η Μαΐου 2011, την πρώτη Γιορτή Εθελοντισμού στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν: «Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Η Ομάδα μας, μαζί με την «Ποδηλατική Από-δραση», οργανώνουν την 6η, 7η και 8η Μαΐου 2011, την πρώτη Γιορτή Εθελοντισμού στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης.

Ομάδες και σύλλογοι ενεργών πολιτών του νομού μας, οι οποίες με την παρουσία τους προάγουν την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς στην κοινωνία, έκριναν σκόπιμο να έρθουν πιο κοντά στους πολίτες και μέσα από αυτή τη τριήμερη παρουσίαση του έργου τους, να ενημερώσουν και να προτρέψουν και άλλους να συμμετέχουν στις δράσεις τους.


Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που θα δώσει τη δυνατότητα και στις ίδιες τις εθελοντικές οργανώσεις να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις.


Έτσι, από το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαΐου και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 7 Μαΐου, ο κεντρικός πεζόδρομος της Κατερίνης θα γεμίσει χρώματα και ζωντάνια. Ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια θα στηθούν, όπου θα παρουσιάζονται οι δράσεις των φορέων, ενώ οι διερχόμενοι πολίτες θα ενημερώνονται για τους σκοπούς που υπηρετεί ο κάθε σύλλογος - ομάδα από μέλη του που θα βρίσκονται εκεί.


Με την ευκαιρία αυτή, θα εγκαινιάσουμε τη νέα περίοδο εθελοντικής πυροπροστασίας 2011 και το 4ο κατά σειρά «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος». Επίσης, θα παρουσιάσουμε 4 νέες ομάδες/δράσεις, που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και τα δικαιώματα των πεζών.

Θα βρισκόμαστε δύο ολόκληρες ημέρες στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην 1η Γιορτή Εθελοντισμού και να στηρίξετε ενεργά τις δράσεις της ομάδας μας αφιερώνοντας λίγες ώρες από τον ελεύθερό σας χρόνο.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα συμμετέχει στη γιορτή με 5 περίπτερα:
1. «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2011»
Εθελοντική πυροπροστασία του Ολύμπου και των Πιερίων. Θα λειτουργήσει 3ο παρατηρητήριο στην Πλάκα Λιτοχώρου και υπολογίζεται πως φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 συμπολίτες μας. Δηλώστε συμμετοχή το επόμενο Σαββατοκύριακο στο περίπτερο 1!
2. «500 Παιδικά Βιβλία για τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη»
Φέρτε στο περίπτερο 2 παιδικά βιβλία που δεν τα χρειάζεστε! Τα έχει ανάγκη το τμήμα παιδικού βιβλίου της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης. Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι ούτε ντροπή, ούτε μειονέκτημα. Χαριστικό παζάρι παιδικού βιβλίου! Αδειάστε τα ράφια της βιβλιοθήκης σας και δημιουργήστε χώρο …χαρίζοντας.
3. «Οικιακή κομποστοποίηση»
Μπορούμε να μειώσουμε κατά 35% τα σκουπίδια μας κάνοντας τη διαλογή των σκουπιδιών στη βάση. «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου» στο περίπτερο 3. Κατασκευάστε έναν κομποστοποιητή στον κήπο σας με απλά υλικά και αρχίστε σήμερα. Ελάτε να μάθετε, τι πετάμε στον κομποστοποιητή και πως τον λειτουργούμε.
4. «Τηγανέλαιο & Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων»
Ένα λίτρο λαδιού μπορεί να μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρων νερού, ποσότητα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια! Το χρησιμοποιημένο λάδι δεν το πετάμε στο νεροχύτη! Το μαζεύουμε. Ανακυκλώστε μαζί μας. Αδειάστε το στο βαρέλι της ομάδας μας που έχουν ζωγραφίσει οι μαθητές της Βρίας, στο περίπτερο 4.
5. «Για τον πεζόδρομο της πόλης μου»
Δεν πάει άλλο! Η κατάσταση στον πεζόδρομο της πόλης μας βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο τον εξευτελισμού του νόμου και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Θέλουμε πίσω τον πεζόδρομό μας! Υπάρχει λύση; Ναι! Ελάτε στο περίπτερο 5 της ομάδας μας να το συζητήσουμε και να δράσουμε όλοι μαζί!
6. «Ποδηλατώ για την πόλη μου»
Μια δράση διαρκείας, εδώ και τρία χρόνια, με βασικό αίτημα την κατασκευή ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας. Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, στις 11:00 το πρωί συμμετέχουμε στην 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία. Ορθοπεδαλιές από την Κεντρική Πλατεία ως την Παραλία και επιστροφή. Ενώνουμε τις φωνές μας και απαιτούμε έργα, γιατί από λόγια, υποσχέσεις και εξαγγελίες είμαστε …χορτάτοι. Χωρίς…περίπτερο!
Την Παρασκευή το βράδυ, μουσική συναυλία με ροκ μουσική στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.
Παρακαλούνται τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών, οι φίλες και οι φίλοι που συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις να στηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους την 1η Γιορτή Εθελοντισμού στην πόλη μας. Τα περίπτερα ενημέρωσης της ομάδας μας θα στηθούν στον πεζόδρομο, μεταξύ της κεντρικής Πλατείας και της οδού Κύπρου. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=302590&cid=4

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή---Μοσχάτο - 11:00 - σταθμός ΗΣΑΠ Μοσχάτου

Με τη συμμετοχή 30 πόλεων!

Όλη η Ελλάδα ανεβαίνει την επόμενη Κυριακή 8 Μαΐου στο ποδήλατο και κάνει πετάλι! Σύνθημα των διοργανωτών να «σώσουμε τις πόλεις με αναβαθμισμένες δημόσιες συγκοινωνίες, ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους».

Στην Ποδηλατοπορεία συμμετέχουν το Αίγιο, το Άργος, ο Βόλος, η Δράμα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, τα Καμμένα Βούρλα, η Κατερίνη, η Κέρκυρα, η Κοζάνη, η Κομοτηνή, η Κόρινθος, η Λαμία, η Λάρισα, η Λήμνος, η Μύρινα, η Μυτιλήνη, το Ναύπλιο, η Νέα Μάκρη, η Πάτρα, η Πρέβεζα, το Ρέθυμνο, το Σχηματάρι, η Σπάρτη, τα Τρίκαλα, τα Χανιά και η Χίος.

Η ποδηλατοπορεία θα αρχίσει συντονισμένα στις 12:00 το μεσημέρι και στην Αθήνα διοργανώνονται προσυγκεντρώσεις σε πολλά σημεία της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα  podilates.gr




Είναι απαραίτητες για την ασφαλή μετάβαση προς το Πεδίο του Άρεως κι επιστροφή, ιδίως για τους λιγότερο έμπειρους ποδηλάτες. Επίσης είναι κι αυτές μικρές πορείες, που περνάνε το μήνυμα. Γνωρίζεται κι ο κόσμος σε τοπικό επίπεδο. Οργανώστε μια στην περιοχή σας και δηλώστε την εδώ!
Εκάλη - 10:15 - Αγία Μαρίνα
Kηφισιά - 10:30 - σταθμός ΗΣΑΠ Κηφισιάς
Μαρούσι - 10:45 - σταθμός ΗΣΑΠ Αμαρουσίου
Χαλάνδρι - 10:45 - πλατεία Χαλανδρίου μπροστά από την παιδική χαρά
Άνω Πατήσια - 11:15 - σταθμός ΗΣΑΠ Α. Πατησίων, στην εκκλησία
Κάτω Πατήσια - 11:30 - σταθμός ΗΣΑΠ Κ. Πατησίων, πάνω στην πλατεία
Κυψέλη - 11:00 - πλατεία Κυψέλης, στην παιδική χαρά
Παπάγου & Χολαργός - 11:30 - σταθμός μετρό Εθνική Άμυνα, Λ. Μεσογείων & Λ. Κύπρου
Ιλίσια - 11:30 - είσοδος Πανεπιστημιόπολης, Ουλωφ Παλμε
Παγκράτι - 11:30 - άλσος Παγκρατίου (Σπ. Μερκούρη & Ευτυχίδου)
Άγιος Δημήτριος - 11:00 - σταθμός μετρό Αγ. Δημητρίου (Αλ. Παναγούλη)
Άλιμος - 10:30 - είσοδος Μαρίνας, στη Shell
Αργυρούπολη - 10:30 - πλατεία Βάρναλη
Νέα Σμύρνη - 11:15 - κεντρική πλατεία, στον οβελίσκο
Παλαιό Φάληρο - 10:45 - Ταε κβο ντο
Μοσχάτο - 11:00 - σταθμός ΗΣΑΠ Μοσχάτου
Καλλιθέα - 11:15 - σταθμός ΗΣΑΠ Καλλιθέας
Αιγάλεω - 10:30 - Ιερά οδός & Θηβών
Πετρούπολη - 10:30 - Θηβών 471, μπροστά στου Λακιώτη
Περιστέρι - 10:30 - άλσος Δ. Περιστερίου, είσοδος από Αγίου Βασιλείου
Σεπόλια - 11:15 - σταθμός μετρό Σεπολίων
Άγιοι Ανάργυροι - 11:15 - κεντρική πλατεία, άγαλμα Βενιζέλου
Καματερό - 10:30 - πλατεία Δημοκρατίας (οδός Βασιλέως Γεωργίου)


http://www.newsbeast.gr/


 podilates.gr

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός

Σε εξέλιξη το διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα
Σε επιχείρηση στο Πακιστάν, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε πριν  λίγο σε διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν μετά την προαναγγελία της ομιλίας του προς το έθνος.

Στην αρχή του διαγγέλματός του ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και σε μία λαμπερή ημέρα που σκοτείνιασε μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Εν αναμονή του διαγγέλματος Ομπάμα εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο. Το πλήθος τραγούδησε μία άσεμνη εκδοχή του αμερικανικού εθνικού ύμνου, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.


http://www.newsbeast.gr/world/arthro/162997/o-osama-bin-laden-einai-nekros-/

Η Αθήνα υποδέχθηκε τον Μάη

Με ένα μαγιάτικο στεφάνι 50 τ.μ., αποτελούμενο από επτά χιλιάδες φυτά, που στήθηκε με την ευγενή προσφορά του αγροτικού συνεταιρισμού φυτωριούχων Αττικής στην πλατεία Κοτζιά, υποδέχθηκε φέτος τον Μάιο ο Δήμος Αθηναίων.

Σε μια δύσκολη σε όλα τα επίπεδα εποχή, ο δήμος φιλοδοξεί να δώσει μια νότα αισιοδοξίας, στέλνοντας μέσω των λουλουδιών το μήνυμα «Δώστε μέλλον στα όνειρά μας».

Τα άνθη του ιδιαίτερου αυτού στεφανιού θα μεταφυτευθούν στις πλατείες των δημοτικών διαμερισμάτων.

Ακολούθως, το διάστημα από τις 22 Μαΐου 2011 έως τις 5 Ιουνίου 2011, στον χώρο της πλατείας Κοτζιά, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη έκθεση λουλουδιών.



http://www.zougla.gr/

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Μία "γεμάτη" θέατρο και Μουσική εβδομάδα (2 - 8 Μαΐου 2011) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


  Αθήνα, 30 Απριλίου 2011


Πρεμιέρα για την παράσταση "Parklife" του Στέλιου Λυκουρέση σε σκηνοθεσία του "κινηματογραφικού" Μιχάλη Κωνσταντάτου, τη Δευτέρα 2 Μαΐου που παίζεται σε ένα αυτοκίνητο - σε ένα γκαράζ. Ξεχωριστή Μουσική βραδιά την Τρίτη 3 Μαΐου με τίτλο Retropolis, όπου καλλιτέχνες της νεώτερης μουσικής σκηνής παρουσιάζουν τη δική τους άποψη για το αστικό τραγούδι του μεσοπολέμου, στη ψηφιακή εποχή. Αφιερώματα: στην Ίδρυση Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας" από την κ. Β. Παπαντωνίου Πρόεδρο της Ομώνυμης Εταιρείας(Πέμπτη 5 Μαΐου),  και από πλήθος φίλων και μαθητών που τραγουδούν σε ένα αφιέρωμα αγάπης και μνήμης στον διεθνούς φήμης  βαρύτονο Τζων Μοδινό που χάσαμε πρόσφατα (Παρασκευή 6 Μαΐου).
Η εβδομάδα κλείνει το Σάββατο 7 Μαΐου με τη σοπράνο Βιβιάννα Γιαννάκη, που συνοδευόμενη από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη και άλλους εξαίρετους μουσικούς προσφέρουν μία κατάθεση ψυχής στην παράσταση Soul, με  τραγούδια και εικόνες από την Ελληνική, την Κυπριακή και την Κέλτικη μουσική σκηνή.
Εντωμεταξύ σε διάφορους χώρους του Ιδρύματος έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι θεατρικές παραστάσεις: "Γαλαξίας" η ξεχωριστή performance από την ομάδα Blitz, το νεοελληνικό έργο που απέκτησε φανατικούς θεατές  "Το Πράσινο Λεμόνι" της Μ. Καρατζά, με τους 5 προς το παρόν σε σκηνοθεσία Σ. Φιλιππίδου, και η νέα μουσικο-θεατρική παράσταση "Άντρες μετά Μουσικής" με την Νικολέττα Βλαβιανού, σε σκηνοθεσία Λ. Μελεμέ.

Αναλυτική παρουσίαση:



"Parklife"
Στέλιου Λυκουρέση
σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κωνσταντάτου,
παραγωγή BLIND SPOT
Από  2/5 έως– 1/6
κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, στις 21:30

Στη δεύτερη παράσταση της η ομάδα blind spot παρουσιάζει ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, που με όλη την απλότητα και τη δομή της κινηματογραφικής γλώσσας, αγγίζει κοινωνικά θέματα και προσωπικές σχέσεις της σύγχρονης εποχής.
Μια νεαρή διαφημίστρια ξυπνάει μέσα σε ένα αυτοκίνητο, δίπλα σε έναν άγνωστο άντρα. Σιγά - σιγά και με τη βοήθεια του, ανακαλεί πρόσωπα, καταστάσεις, την ταυτότητα του αλλά και πως βρέθηκαν μαζί στο σκοτεινό αυτό παρκινγκ. Όμως είναι αλήθεια αυτά που της λέει; Υπάρχει κάτι στο μυαλό της θαμμένο κάτω από μια άλλη πραγματικότητα; Ο άντρας αυτός όντως είναι ένας συνάδελφος της που την βοήθησε σε μια δύσκολη στιγμή ή είναι κάποιος άλλος; Και τελικά η σχέση τους προκύπτει μέσα από μια ακολουθία τυχαίων γεγονότων ή είναι μια επιλογή δυο ανθρώπων συμπιεσμένων από την καθημερινή τριβή; Μέσα από την λεκτική πάλη στο μπροστινό κάθισμα ενός αυτοκίνητου δυο χαρακτήρες ταξιδεύουν στα όρια των ρόλων τους ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι.
Στο τέλος θα βγουν σωσμένοι ή όχι;

Σε αυτή την παράσταση όπου η θεατρική γλώσσα συναντάει την κινηματογραφική, η δύναμη της live δράσης πλαισιώνεται με εικόνες και ήχους, όπου μέσα από την πρωτοτυπία της σκηνοθετικής ιδέας και του κειμένου, ο κόσμος του έργου συστήνεται στο κοινό με έναν εντελώς ανεπάντεχο τρόπο. Η παράσταση PARKLIFE χρησιμοποιεί το γκαράζ του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ρεαλιστικά, αποδίδοντας στο χώρο την αρχική του χρήση και ιδιότητα. Στο χώρο αυτό, ένα αυτοκίνητο γίνεται το βασικό σκηνογραφικό στοιχείο της παράστασης και λειτουργεί σαν μια αυτόνομη κινούμενη θεατρική σκηνή, που καθιστά τους θεατές μάρτυρες ή και ηδονοβλεψίες μιας διαρκώς ανατρεπόμενης κατάστασης.

Συντελεστές
Κείμενο: Στέλιος Λυκουρέσης
Σκηνοθεσία - σύλληψη: Μιχάλης Κωνσταντάτος
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Καραγιώργος
Μουσική: Γιώργης Σακελλαρίου
Φωτισμοί: Γιάννης Φώτου
Γραφιστική επιμέλεια: Πάνος Αγγελόπουλος
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός

Ηθοποιοί: Γιώτα Αργυροπούλου, Θανάσης Δόβρης

Ομάδα παραγωγής: Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Γιώργος Θεοχαρίδης,
                                     Αλέξης Κατσαρός

"Parklife"
Στέλιου Λυκουρέση
σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κωνσταντάτου,
παραγωγή BLIND SPOT
Από  Δευτέρα 2 Μαΐου έως Τετάρτη  1 Ιουνίου 2011
κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 21:30
Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης,  
Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος
Διάρκεια: 60’
Τιμές εισιτηρίων: 13€  ενιαίο

Παραγωγή: Blind Spot
Χορηγοί της παράστασης: Volkswagen, Lakis Gavalas

*****
Retropolis
Το αστικό τραγούδι του μεσοπολέμου στη ψηφιακή εποχή
Μια μοναδική βραδιά
την Τρίτη 3 Μαΐου 2011, στις 21:00

Εκπρόσωποι της νέας μουσικής σκηνής δίνουν ραντεβού με τις καλύτερες στιγμές του αστικού τραγουδιού του μεσοπολέμου το βράδυ της Τρίτη 3 Μαΐου 2011 στις 9 το βράδυ στη φιλόξενη στέγη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Στην εκδήλωση θα ακουστούν εκδοχές γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών της εποχής του Μεσοπολέμου που αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της δουλειάς συνθετών όπως ο Αττίκ, ο Κώστας Γιαννίδης, ο Μιχάλης Σουγιούλ, ο Νίκος Χατζηαποστόλου, ο Μανώλης Χιώτης, ο Γιάννης Κυπαρίσσης κ.α.
Οι εκδοχές αυτές περιλαμβάνονται σε cd που θα κυκλοφορήσει  για πρώτη φορά την μέρα και στο χώρο της εκδήλωσης και στο οποίο συμμετέχουν με δουλειά τους οι εξής: Θανάσης Αλευράς, Χάρης Αττώνης, Belleville, Cyanna, Δάρνακες, Empty Frame, Full Tattoo, Κώστας Δαλακούρας με την Κρίνθη Ζήρα, Στάθης Δρογώσης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης/Μαρία Παπαγεωργίου, Ελεάννα Ζεγκίνογλου, Σόφη Κωνσταντινίδου, Matisse με την Αγγελική Ζήκα, Τία Μενούτη, Χρήστος Μουστάκας/Δίδυμο, Προκόπης Πολίτης/Βαγγέλης Ασημάκης, Ηρώ Σάϊα, Tareq, Μαριέττα Φαφούτη, Γιώργης Χριστοδούλου.
Η εκδήλωση αλλά και η έκδοση του cd είναι μέρη ενός ολοκληρωμένου project που συνδυάζει θέαμα μέσα από μουσική και κείμενα και έχει ως κεντρικό του στόχο να αναδείξει και να προβάλλει, δεδομένων των αναλογιών, τη σχέση ανάμεσα στο τότε και το τώρα, τις ομοιότητες των συμπεριφορών που ξαφνιάζουν αλλά και τις διαχρονικές αξίες και στάσεις ζωής των Αθηναίων απέναντι στα καθημερινά και τα ανθρώπινα…
Σε αυτό το πλαίσιο το cd με τα τραγούδια συνοδεύεται με μια έντυπη έκδοση με μικρά διηγήματα από νέους συγγραφείς που εμπνέονται από τα τραγούδια του μεσοπολέμου και τις “πειραγμένες” εκδοχές τους. Διηγήματα έχουν γράψει οι: Δημήτρης Σωτάκης, Βάσια Τζανακάρη, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Ηλίας Κολοκούρης, Ειρήνη Σουργιαδάκη, Χρύσα Μπαχά, Γιάννης Πλιώτας, Στέργια Κάββαλου, Ειρήνη Μαργαρίτη, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, Γιώργος Ρομπόλας, Άθως Δημουλάς.
Στο project, ο Γιάννης Καστανάκης και ο Νίκος Ασημάκης ανέλαβαν την ευθύνη της οργάνωσης και επιμέλειας της μουσικής εκδήλωσης και της έκδοσης του cd,  ο Άθως Δημουλάς και ο Γιώργος Ρομπόλας έχουν την επιμέλεια της έντυπης έκδοσης, ενώ το γενικό συντονισμό έχουν η Νατάσα Μαστοράκου και ο Βίκτωρας Δήμας. Ξεχωριστή θέση στο όλο project έχει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στον οποίο ανήκει η αρχική σύλληψη, αλλά και η επιλογή των τραγουδιών.
Το cd, μετά την εκδήλωση,  θα διατίθεται από το πωλητήριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Μουσική Παράσταση
Retropolis
Το αστικό τραγούδι του μεσοπολέμου στη ψηφιακή εποχή
Τρίτη 3 Μαΐου 2011, στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό,
                   10€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)
                        & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμεΑ

******

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στις 20:00
Εκδήλωση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας
και την ίδρυση Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης

Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας &
της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας"


Η κ. Βάσω Παπαντωνίου και η Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας & της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας", της οποίας είναι Πρόεδρος, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας και την προσπάθεια ίδρυσης Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης που θα φέρει το όνομά της, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στις 20:00.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πρώτο μέρος:
·         Συναυλία: η Maria Bildea, άρπα και η Εριφύλη Γιαννακοπούλου, κοντράλτο σε έργα J. S. Bach, Cl. Debussy, B. Smetana, J. Massenet, Ch. Gounod.

·         Ομιλία της κας Βάσως Παπαντωνίου, Προέδρου της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας & της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας",  για την αναβάθμιση της μουσικής παιδείας και για την ανάγκη ίδρυσης Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης που θα φέρει το όνομα «Μαρία Κάλλας».

Δεύτερο μέρος:
·         Σημαντικές στιγμές της Μαρίας Κάλλας. Προβολή με συνεντεύξεις και ρεσιτάλ της.
·         Προβολές με ανέκδοτα ντοκουμέντα από παραγωγές της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας &  της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας" :
­- «Στον αστερισμό Μaria Callas – Η καταγωγή ενός μύθου». Προβολή Βίντεο από την Έκθεση στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών, 2004
- «Γλυπτά κοστούμια όπερας» του Νίκου Φλώρου. Προβολή Βίντεο από την ομώνυμη έκθεση με κοστούμια από ανακυκλωμένα υλικά, που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μελά, 2007. 
 - Αποσπάσματα από την μεγάλη συναυλία που παρουσίασε η Εταιρεία στο Ηρώδειο, τον Σεπτέμβριο του 2007. Συμμετείχαν: η Ορχήστρα Μusica Aeterna με Μαέστρο τον Θεόδωρο Κουρεντζή και σολίστ τους Veselina Kasarova και Simone Kermes.

Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας &
της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας"
Εκδήλωση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας
και την ίδρυση Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στις 20:00
Αίθουσα: Θέατρο
Πληροφορίες:  2103634868 καθημερινές έως Μ. Πέμπτη και από Τρίτη του Πάσχα 12.00 - 17.00

******

ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ
Αφιερωμένο στον Διεθνούς Φήμης Βαρύτονο 
ΤΖΩΝ ΜΟΔΙΝΟ
Παρασκευή 6 Μαΐου 2011,  στις 21:00

Ο διάσημος λυρικός καλλιτέχνης βαρύτονος Τζων Μοδινός "έφυγε" από κοντά μας το Ιανουάριο του 2011. Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, στις 21:00 στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες, φίλοι, συνάδελφοι, μαθητές του οργανώνουν  Γκαλά Όπερας, αφιερωμένο στον αείμνηστο καλλιτέχνη.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Λυδία Αγγελοπούλου, Β. Αμιραδάκη, Μάρθα Αράπη, Μ. Γουρνιά, Ελ. Δαβου,  Τζένη Δριβάλα,  Αν. Καλογήρου, Ν. Καραγκιαούρης,  Μαρία Κόκκα, Αν. Κορωναίος,  Άκης Λαλούσης, Μάνος Λορέντζος,  Μαρία Μαρκέτου, Φίλιππος Μοδινός, Σταμάτης Μπερής καθώς και η  χορωδία  «ΑΜΠΙΤΟΥΣ».
Στο πιάνο η Μαριλίνα Τζελέπη.  

Η βραδιά θα περιλαμβάνει άριες και ντουέτα από όπερες στις οποίες ο Τζων Μοδινός άφησε αξέχαστες ερμηνείες, ενώ θα προβληθούν και στιγμιότυπα από την καριέρα του Τζων Μοδινού στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου.

Είσοδος: Ελεύθερη
Πληροφορίες/ Κρατήσεις θέσεων με σειρά προτεραιότητας στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00
********

"SOUL"
Μουσικό Show
με την υψίφωνο Βιβιάννα Γιαννάκη
συμμετέχει: Αλκίνοος Ιωαννίδης
σε καλλιτεχνική διεύθυνση: Tejo Bolten

Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στις 21:00

Η υψίφωνος Βιβιάννα Γιαννάκη και ο συνθέτης Tejo Bolten (Mecano) δημιούργησαν ένα show, ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο και στο χώρο,
 στο παρόν και στο παρελθόν.

Βασισμένη σε μια ιδέα της Βιβιάννας Γιαννάκη και σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Tejo Bolten, η παράσταση "SOUL", είναι μια διαδρομή στη μουσική, την εικόνα και τους ανθρώπους.

Συντονισμένοι με την πορεία ενός κοσμικού ταξιδιού, θα ακούσουμε παραδοσιακούς ήχους από την Ελληνική, Κυπριακή, Κέλτικη παράδοση. Διαχρονικές μουσικές συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Παπαϊωάννου, Βασίλη Τσιτσάνη, Κώστα Γιαννίδη και Dimitri Tiomkin, και σύγχρονες συνθέσεις των Tejo Bolten, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Νίκου Ζούδιαρη, Λένας Πλάτωνος, Διονύση Σαββόπουλου και Radiohead.
Τραγούδια για την Αγάπη, τον Έρωτα και τη Ζωή με τη μαγευτική φωνή της Βιβιάννας Γιαννάκη που τα ερμηνεύει a capella, συνοδεία πιάνου και άλλων οργάνων (κιθάρας, κρουστών) καθώς και ηλεκτρονικών ήχων. Όλα αυτά, ενώνονται και δημιουργούν ένα πανέμορφο στερέωμα εικόνων και ήχων.  
Καλεσμένοι και συνοδοιπόροι στη σκηνή είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, προσφέροντας απλόχερα  την αγάπη  και το φως του, καθώς και ο εξαιρετικός σαξοφωνίστας και μαγικός μουσικός ταξιδευτής Δημήτρης Βασιλάκης.

Μέσα από τη μελωδία, τη φωνή και την εικόνα, ο θεατής θα περιπλανηθεί στο σύμπαν της ομορφιάς, θα πετάξει σε μια διαφορετική πραγματικότητα όπου οι μνήμες, οι αισθήσεις και οι υπέροχες εμπειρίες που έχει συλλέξει η Ανθρώπινη Ψυχή, επανέρχονται για να τις γευτεί.

Συντελεστές
Βιβιάννα Γιαννάκη  - Τραγούδι
Tejo Bolten - Μουσική, Οπτικοποίηση
Δήμητρα Χόνδρου – Πιάνο,
Μάρκος Παπασηφάκις – Κιθάρα,
Βασίλης Λιόσης –κρουστά

Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες:
Αλκίνοος Ιωαννίδης - Guest Τραγούδι
Δημήτρης Βασιλάκης – Σαξόφωνο,

"SOUL"
Μουσικό Show
Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 90’
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό,
                   10€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)
                         & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμεΑ
                    8€ Ατέλειες Σωματείου Μονωδών Λυρικής Σκηνής/ Σπουδαστών                                      Ωδείων
*********

Συνεχίζονται οι παραστάσεις:

Performance
"ΓΑΛΑΞΙΑΣ"
 από την ομάδα BLITZ
Από 29/4 έως 29/5
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, στις 20:30


Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ είναι μια 4-ωρη περφόρμανς της ομάδας blitz που δημιουργήθηκε για το Low Budget Festival, το Δεκέμβρη του 2010. Μετά την επιτυχία που γνώρισε κατά τις 3 ημέρες που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ παρουσιάζεται ξανά στον ίδιο χώρο. Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ είναι μια τετράωρη παρέλαση ανθρώπων, πραγμάτων, ιδεών, αντικειμένων, κινημάτων, εκφράσεων και λέξεων που έχουν χαθεί.

Mια σειρά ανθρώπων. Μια εμμονική λίστα. Ένας κατάλογος με όλους αυτούς και όλα αυτά που χάθηκαν ανεπιστρεπτί. Πρόσφατα ή πριν χρόνια ή ακόμη παλιότερα, πριν από αιώνες. Κινηματογραφιστές, τενόροι, βασιλείς, θεοί, φιλόσοφοι, ιδέες, αντικείμενα, δεκαετίες, λέξεις, σκηνοθέτες, ποιητές, εφευρέτες, αγρότες από την Θεσσαλία, μπαρ, συγκροτήματα, διαφημίσεις,  τραγουδιστές, οδοί, χωριά που εγκαταλείφθηκαν, κινήματα τέχνης, εραστές, ερωμένες, τραγούδια, μοντέλα αυτοκινήτων, μοντέλα μηχανών, δικηγόροι, γιατροί από τα Πατήσια ή την Καλαμαριά, φίλοι, φίλες, συγγραφείς, ζωγράφοι, στρατιώτες, αρχιτέκτονες, μαραγκοί, άγιοι, βιβλία, ήρωες βιβλίων, ήρωες από ταινίες, αυτοκράτορες, μάχες, μύθοι, ζώα, παλαιστές, συμμαθητές από την Πάτρα ή την Θεσσαλονίκη, Σταυροφόροι, συνθέτες, πιανίστες, βιολιστές, ψυχολόγοι, βιολονίστες, τσελίστες, αναρχικοί, κομμουνιστές, φασίστες, ναζιστές, σοσιαλιστές, δήμαρχοι, ιεροψάλτες, ηθοποιοί, κλόουν, serial killers, συνήθειες, ονόματα, σπίτια, τραγούδια ξανά, μουσικά όργανα, ιδεοληψίες, δεισιδαιμονίες, μυθικά τέρατα, έπη, χημικοί, βοτανολόγοι, βιολόγοι, χαρτογράφοι, γλύπτες, ποπ είδωλα, τηλεοπτικά κανάλια, νοικοκυρές, απατημένοι σύζυγοι, ποιητές ξανά, ποδοσφαιριστές, πυγμάχοι, ομάδες μπάσκετ, ντισκοτέκ, φίλοι ξανά, μάγοι, ταχυδακτυλουργοί, στρατηγοί, ιππότες, γεωλόγοι, ψυχαναλυτές, παίκτες του baseball.

Στη σκηνή 8 ηθοποιοί πίνουν μαζί με τους θεατές και θυμούνται ανθρώπους που πέθαναν, ιδέες που ξεχάστηκαν, αντικείμενα που έπεσαν σε αχρηστία ή που ξεπεράστηκαν από την εποχή, λέξεις και εκφράσεις που πλέον δεν χρησιμοποιεί κανείς. Μια αφήγηση που διασχίζει ολόκληρη την ιστορία του ανθρώπινου είδους και του ανθρώπινου πνεύματος και μετακινείται εν ριπή οφθαλμού από τη συγκίνηση στη γελοιότητα, από το φτηνό στο σημαντικό, από το χυδαίο στο ποιητικό.

Η performance διαρκεί 4 ώρες. Η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης για το κοινό είναι ελεύθερη. Επίσης, και καθώς δεν υπάρχει διάλειμμα, οι είσοδοι και οι έξοδοι των θεατών γίνονται κατά βούληση και σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός.

Όσο η αφήγηση συνεχίζεται, οι θεατές πηγαινοέρχονται, βγαίνουν να καπνίσουν ή να συζητήσουν. Όταν επιστρέφουν, η performance συνεχίζεται, σαν μια παράξενη γιορτή που πρέπει οπωσδήποτε να μην διακοπεί, μια κοινότητα -ηθοποιών και θεατών- που οφείλει να θυμηθεί μέχρι εξαντλήσεως προκειμένου να κατανοήσει τις μυστηριώδεις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώθηκε αυτό που ζούμε σήμερα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Δραματουργία: ομάδα blitz -Γ. Βαλαής, Α. Παπούλια, Χ. Πασσαλής-Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Μανιδάκη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Ηθοποιοί: Γιώργος Βαλαής, Άρης Αρμαγανίδης, Θάλεια Ιωαννίδου,
                  Ελένη Καραγιώργη, Ελίνα Λούκου, Μιχάλης Μαθιουδάκης,
                  Αγγελική Παπούλια, Νίκος Φλέσσας

Performance
ΓΑΛΑΞΙΑΣ από την ομάδα BLITZ
Από Παρασκευή 29 Απριλίου έως Κυριακή 29 Μαΐου 2011
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, στις 20:30
Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος
Διάρκεια: 240’
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό,
                   10€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων                             (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ΑμεΑ
*****


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr