Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ένοπλη ληστεία σε πιτσαρία

Άγνωστος δράστης εισήλθε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα σε πιτσαρία στην Καλλιθέα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Ο δράστης αναζητείται. 

http://www.zougla.gr/

Άνοιξε τις πόρτες του μετά από 618 χρόνια!


Για πρώτη φορά μετά από 618 χρόνια διακοπής οι πολίτες και οι επισκέπτες του Βελίκο Τύρνοβο, της παλιάς πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν τη μεγάλη χριστιανική γιορτή της Ανάστασης του Χριστού στον πατριαρχικό ναό Αναβάσεως του Χριστού στο ιστορικό φρούριο Τσάρεβετς.

Η πρωτοβουλία είναι του Δήμου, της Μητρόπολης του Βελίκο Τύρνοβο και της Τουριστικής Υπηρεσίας του Δήμου Tsarevgrad Turnov.


Η Θεία λειτουργία άρχισε στις 11 μ.μ. και τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη του Βελίκο Τύρνοβο Γρηγόριο. Σύμφωνα με τους ιστορικούς η τελευταία Θεία λειτουργία για το Πάσχα τελέστηκε από τον Πατριάρχη Ευθύμιο πριν από την πτώση της πρωτεύουσας Τύρνοβγκραντ κάτω από τον τουρκικό ζυγό το 1393.


Ακριβώς στις 12 τα μεσάνυχτα ο μητροπολίτης Γρηγόριος έβγαλε το Άγιο Φως και διάβασε το πασχαλινό μήνυμα του Βούλγαρου Πατριάχρη Μαξίμ. Οι ευχές για την Ανάσταση του Χριστού συνοδεύθηκαν από τον ήχο όλων των καμπάνων στο Τσάρεβετς και από γιορταστικά πυροτεχνήματα.


Μετά τα μεσάνυχτα μια λιτανεία ξεκίνησε προς τον Ιερό Ναό της Θεοτόκου, όπου η λειτουργία συνεχίστηκε.

Οι διοργανωτές είχαν εξασφαλίσει για τους επισκέπτες της τελετής 1.500 κόκκινα αβγά και άλλες τόσες φέτες τσουρέκι.

Πάνω από 4.000 κάρτες με πασχαλινά μοτίβα και μηνύματα μοιράστηκαν στους πιστούς για την γιορτή. Μετά την τελετή μια λιτανεία ξεκίνησε από τα τείχη ως τον Καθεδρικό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου η πασχαλινή λειτουργία συνεχίστηκε.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=298892&cid=5

Σε φόρμα η Elen Rivas


 
Η Elen Rivas έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη σχέση της με τον διάσημο ποδοσφαιριστή Frank Lambard με τον οποίο απέκτησε και δύο παιδιά. Το μοντέλο από την Ισπανία πρόσφατα συμμετείχε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε πεντέμισι ώρες, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε…φόρμα.Η πολύ καλή φυσική της κατάσταση πιστοποιήθηκε και μέσω των εμφανίσεών της με μαγιό σε πισίνα ξενοδοχείου στη Βαρκελώνη, από όπου και οι σχετικές φωτογραφίες.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=298883&cid=11