Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .... ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ...& ... ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

                              

Στην Πάρνηθα το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε βουνό



Το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε βουνό Aνδρών-Γυναικών διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ την Κυριακή 29 Μαϊου στην Πάρνηθα με σημείο εκκίνησης και τερματισμό του αγώνα το ελικοδρόμιο του ξενοδοχείου «Μonte Parnes».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες-γεννηθείσες το 1991 και μεγαλύτεροι/ες). Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 το πρωί για τους Aνδρες και στις 10:10 για τις Γυναίκες.


Η διαδρομή βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Πάρνηθας, είναι κυκλική συνολικής απόστασης 3.496μ. Ο αγώνας διεξάγεται σε σκληρό χωματόδρομο και θεωρείται δύσκολος και με προχωρημένες απαιτήσεις από πλευράς φυσικής κατάστασης για τους συμμετέχοντες δρομείς. Το υψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι 230μ.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=297585&cid=10

Έκοψε τα μαλλιά της καρέ!

Η Νικολέτα Καρρά αποκάλυψε στο περιοδικό Down Town γιατί άλλαξε το look της και εξηγεί πως πήρε την απόφαση να κόψει τα μακριά της μαλλιά.

Η γνωστή ηθοποιός με το υπέροχο, πανύψηλο κορμί και τα κατάμαυρα μακριά μαλλιά, έκανε τη διαφορά και τα έκοψε καρέ, δίνοντάς της ένα στιλ πιο σοφιστικέ!


«Το σκεφτόμουν καιρό. Τα πράγματα στη ζωή μου τα δουλεύω, χωρίς να τα συζητάω με κανέναν. Έτσι κι αυτό. Ένα πρωί, λοιπόν, ξύπνησα, πήγα στο κομμωτήριο και το μακρύ έγινε κοντό. Μου άρεσε τόσο πολύ, που απόρησα γιατί τόσα χρόνια δεν έκοβα τα μαλλιά μου. Τώρα θα τα κόψω ακόμα πιο κοντά».


Προσθέτει, ότι ο σύζυγος της δεν έχει δει ακόμα την αλλαγή αυτή, αλλά ευελπιστεί ότι θα του αρέσουν, όπως και στην ίδια: «Δεν τα έχει δει ακόμα, γιατί λείπει εκτός Αθηνών. Του το έχω όμως πει και περιμένει να τα δει». 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=297551&cid=11

Βολεϊμπολίστες Ολυμπιακού: Στέλνουμε κραυγή αγωνίας

Η κατάσταση στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τους παίκτες να είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Έτσι, οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου, στέλνοντας αγωνιώδες κάλεσμα στους Βαγγέλη Μαρινάκη, Σωκράτη Κόκκαλη και αδελφούς Αγγελόπουλους ώστε να βοηθήσουν την ομάδα.
"Ζητάμε άμεση ενίσχυση από όσους αγαπούν τον Ολυμπιακό. Δίνουμε τα πάντα αλλά δεν έχουμε λάβει τίποτα πίσω. Τα προβλήματα γιγαντώνονται συνέχεια. Μέχρι στιγμής σε ορισμένους παίκτες έχουν καταβληθεί μόνο το 10% των συμβολαίων τους για φέτος. Εμείς δείξαμε κατανόηση και δεχτήκαμε να παίξουμε όλα τα ματς αλλά πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης. Είναι αδικαιολόγητο να κάνουμε προπόνηση στο κρύο αφού πλέον τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν στο Κλειστό. Κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό ενώ πολλοί από τους αθλητές δέχονται εξώσεις από τα σπίτια τους και σε πολλούς έχει κοπεί το νερό και το ρεύμα. Ζητάμε από τους κύριους Μαρινάκη, Κόκκαλη, Αγγελόπουλους και τους λοιπούς επιφανείς Ολυμπιακούς να βοηθήσουν. Στέλνουμε κραυγή αγωνίας. Μην μας αγνοείται γιατί δεν το αξίζουμε".

Ο νεαρός λίμπερο της ομάδας, Παύλος Κουζούνης, αποκάλυψε ότι δεν αποκλείεται να απέχουν οι παίκτες ακόμα και στους τελικούς με τον Ηρακλή: "Δεν αποκλείεται να κάνουμε αποχή από τους αγώνες πρωταθλήματος αλλά τώρα δεν συζητάμε το ενδεχόμενο. Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας αποκλειστικά στους αγώνες με τον Ηρακλή αλλά πραγματικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα". 


http://www.enet.gr/

Πάνω από τις 12.500 ο Dow Jones

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έκλεισε πάνω από τις 12.500 μονάδες...
χάρη στην ανακοίνωση καλύτερων από το προβλεπόμενο αποτελεσμάτων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.
Στη σημερινή συνεδρίαση ο Dow Jones κέρδισε 52,45 μονάδες (+0,42%) και έφτασε στις 12.505,99 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 2.820,16 μονάδες, αυξημένος κατά 17,65 μονάδες ή +0,63%.
Τέλος, ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1,337,38 μονάδες, με άνοδο 7,02 μονάδων ή +0,53%.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/12500-dow-jones.html

Νεα Αναρτηση Αναζήτηση Αναρτήσεις Ανά Σελίδα

Μια νέα απογραφή, η οποία βασίστηκε σε δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης έδειξε την ύπαρξη 657 νησιών!

Μην φανταστείτε πάντως οτι πρόκειται για τεράστια νησιά αλλά μικρές νησίδες άμμου σε μικρή απόσταση από ακτές.

Η τελευταία μελέτη, που δημοσιεύεται στο Journal of Coastal Research, αναγνώρισε 2.149 νησίδες αποτελούμενες από άμμο που συσσώρευσαν τα ρεύματα. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά υψηλότερος από τις 1.492 τέτοιες νησίδες που είχαν αναγνωριστεί σε προηγούμενη απογραφή του 2001, στην οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν δορυφορικές εικόνες αυτής της λεπτομέρειας.


Οι νησίδες αυτές έχουν συνήθως τη μορφή στενών λωρίδων ξηράς που εκτείνονται παράλληλα με την ακτογραμμή αλλά χωρίζονται από αυτή με κόλπους, ποταμόκολπους ή λιμνοθάλασσες. Δεδομένου ότι αποτελούνται από άμμο, τα νησάκια αυτά έχουν δυναμικό χαρακτήρα και αλλάζουν σχήμα συνεχώς.


Απαντώνται σε όλες τις ηπείρους και αντιστοιχούν στο 10% των ακτογραμμών της Γης, έχοντας συνολικό μήκος ακτών περίπου 21.000 χιλιόμετρα. Σε πολλές περιπτώσεις περιπτώσεις, προστατεύουν την ξηρά από τη διάβρωση και το μένος των κυμάτων και των τροπικών καταιγίδων.


Μέχρι πρόσφατα, οι επιστήμονες πίστευαν ότι αυτές οι αμμώδεις νησίδες απουσιάζουν από τις περιοχές όπου η πλημμυρίδα ξεπερνά σε ύψος τα 4 μέτρα.


Τώρα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Duke και του Κολεγίου Meredith στις ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι αυτό δεν ισχύει: Η μεγαλύτερη αλυσίδα από αμμώδεις νησίδες εντοπίστηκε έξω από το δέλτα του Αμαζονίου στη Βραζιλία, σε μια περιοχή όπου το ύψος της παλίρροιας φτάνει τα επτά μέτρα.



newsit 
http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_985.html

Κάλεσμα για καθαρισμό της προστατευόμενης παραλίας Μαραθώνα

Το δίκτυο «Μεσόγειος ΣΟΣ» απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να συμμετάσχουν στον καθαρισμό της προστατευόμενης παραλίας Μαραθώνα-Σχινιά που θα λάβει χώρα την Κυριακή 8 Μαϊου στις 10.30 το πρωί.

Ο συγκεκριμένος καθαρισμένος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2011» σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη του Δήμου Μαραθώνα και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.medsoscleanup.gr 


http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_6977.html

Η «σύγκρουση» δύο γαλαξιών

ΔΕΙΤΕ: Εντυπωσιακή εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble

Όταν τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble το 1990, οι επιστήμονες περίμεναν με ανυπομονησία τις πρώτες εικόνες από τους μακρινούς μας γαλαξίες. Και δεν διαψεύστηκαν…

Το τηλεσκόπιο «έστειλε» πίσω χιλιάδες εικόνες από τόσο από τη Γη, όσο και από μακρινούς γαλαξίες που βρίσκονται δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Η τελευταία εικόνα, που μάλιστα εστάλη την ημέρα των21ων «γενεθλίων» του Hubble, δείχνει ένα ζεύγος αλληλεπιδρώντων γαλαξιών, που έχουν ονομαστεί Arp 273, οι οποίο βρίσκονται στον αστερισμό της Ανδρομέδας, περίπου 300 εκατ. έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας.

Ο μεγάλος σπειροειδής γαλαξίας, ο UGC 1810, έχει ένα δίσκο που το σχήμα του μοιάζει με ένα τριαντάφυλλο, λόγω της έλξης της βαρυτικής παλίρροιας του γαλαξία από κάτω του, γνωστού ως UGC 1813.

Ένας «διάδρομος» από μπλε πετράδια είναι το συνδυασμένο φως από ομάδες έντονα φωτεινών και καυτών νεαρών μπλε αστεριών. Ο μικρότερος, σχεδόν στις παρυφές της συντροφιάς παρουσιάζει ευκρινή σημάδια έντονου σχηματισμού αστεριών στον πυρήνα του, που ίσως τα έχει προκαλέσει η συνάντηση με τον άλλον γαλαξία. Μια σειρά ασυνήθιστων σπειροειδών σχεδίων στον μεγάλο γαλαξία μαρτυρά την αλληλεπίδραση. 






http://www.newsbeast.gr/



Η ζωή ενός ταπεινού γέροντα

Φως στην προσωπικότητα, τη ζωή και το έργο του γέροντα Παΐσιου

«Περισσότερη ευγνωμοσύνη οφείλουμε σ’ αυτούς που μας κέντησαν και βγήκαν τα αγκάθια της ψυχής μας, παρά σ’ εκείνους που θα έσκαβαν δωρεάν την περιοχή μας και θα μας φανέρωναν τον κρυμμένο μας άγνωστο θησαυρό.» έλεγε ο σύγχρονος γέροντας, Αρσένιος Εζνεπίδης ή αλλιώς γέροντας Παΐσιος, στους λόγους του περί ταπείνωσης.

Ο γέροντας, μια από τις πιο φωτισμένες προσωπικότητες του εκκλησιαστικού χώρου των τελευταίων δεκαετιών έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Λόγοι, έργα και διδαχές του γέροντα Παΐσιου», που προβάλλεται σήμερα στις 21:00 (και σε επανάληψη το Μεγάλο Σάββατο στις 10:00) από την ΕΤ3.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα αφιέρωμα στη ζωή και τις διδαχές του Αρσένιου Εζνεπίδη, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ώσπου έγινε καλόγερος.

Για τον γέροντα μιλούν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλήνων Ιερώνυμος, οι μητροπολίτες Ξάνθης, Φλωρίνης αλλά και άλλοι.


http://www.newsbeast.gr/media/arthro/158441/i-zoi-enos-tapeinou-geroda/

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Επώνυμοι Έλληνες παίζουν μπάλα για καλό σκοπό


Οι Κώστας Καραφώτης, Γιάννης Αϊβάζης, Κώστας Φραγκολιάς και Σωτήρης Κρομμυδάς έβαλαν τα αθλητικά τους και έπαιξαν μπάλα για… καλό σκοπό!
Η ομάδα των Ελλήνων Ηθοποιών συγκεντρώθηκε στα Τρίκαλα, όπου έδωσε έναν φιλικό αγώνα στο γήπεδο του Πυργετού, με τους Τρικαλινούς επίλεκτους ποδοσφαιριστές.
Σύμφωνα με το sportrikala.gr, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, 2.000 άτομα ζητωκραύγαζαν από τις κερκίδες του γηπέδου, ενώ εκμεταλλεύτηκαν το ημίχρονο αλλά και το φινάλε του αγώνα, προκειμένου να πάρουν αυτόγραφα αλλά και να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.
Για την ιστορία πάντως, να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι έληξε με 3-4 υπέρ των ηθοποιών, που ανέτρεψαν το 3-0, με το οποίο προηγήθηκαν οι Τρικαλινοί!



http://www.zougla.gr/

Συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών στον Ταύρο Αττικής


Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Μ. Πέμπτης δύο γυναίκες ηλικίας 35 και 20 ετών και δύο αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 31 και 24 ετών, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Κατόπιν διακριτικής επιτήρησης των συλληφθέντων και αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε κατά τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, βρέθηκαν στην κατοχή των εν λόγω ατόμων και κατασχέθηκαν τέσσερα δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 896 γραμμαρίων, ένα μικρό δέμα ηρωίνης βάρους 1,6 γραμμαρίων και εννέα κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων ρυθμίζονταν οι λεπτομέρειες των παράνομων συναλλαγών.

Σημειώνεται ότι δύο εκ των συλληφθέντων, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη και να διαφύγουν, εμβόλισαν με το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, αστυνομικό όχημα, στο οποίο προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών



http://www.zougla.gr/

1-0 στην παράταση την Μπαρτσελόνα στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας. Στο θρόνο με Ρονάλντο η Ρεάλ!

 Μετά από 18 χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και πάλι Κυπελλούχος Ισπανίας! Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Μπαρτσελόνα στον τελικό του “Κόπα ντελ Ρέι” που διεξήχθη στο “Μεστάγια” της Βαλένθια και έφτασε συνολικά τα 18 τρόπαια στην ιστορία της. Σκόρερ του “χρυσού” τέρματος ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 102'. 
Ο Ζοσέ Μουρίνιο σχεδόν με την ίδια συνταγή με το παιχνίδι του πρωταθλήματος, χρησιμοποίησε τον Πέπε στα χαφ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο προωθημένο. Ο Πορτογάλος άλλαζε συνεχώς θέσεις με τον Μεσούτ Οζίλ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Μπασρτσελόνα. Στο πρώτο μέρος, μάλιστα, η Ρεάλ έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όταν ο Πέπε “σημάδεψε” το δοκάρι δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα 45 πρώτα λεπτά.
 
Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα ήταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έξω από τα νερά της, εγκλωβισμένη στην τακτική του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Λιονέλ Μέσι αναγκάζονταν να γυρίσει πίσω για να πάρει μπάλα, με αποτέλεσμα να κλείνεται από τα χαφ της “βασίλισσας”. Μάλιστα, υπήρχαν πάντα δύο παίκτες έτοιμοι να πέσουν πάνω του, με αποτέλεσμα να είναι εκτός ρυθμού αγώνα. Η απόδοση των “μπλαουγκράνα” ανέβηκε στο δεύτερο μέρος, που δημιούργησαν και κάποιες πολύ καλές στιγμές. Όποτε χρειάστηκε, όμως, ο Ίκερ Κασίγιας έδειξε την κλάση του, πραγματοποιώντας εξαιρετικές επεμβάσεις και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.
 
Τελευταία φορά που κρίθηκε τελικός Κυπέλλου Ισπανίας στην παράταση ήταν το 2005, όταν η Μπέτις είχε επικρατήσει της Οσασούνα με 2-1, ενώ τελευταία φορά που Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έπαιξαν έξτρα ημίωρο ήταν στις 18 Μαΐου 1985, στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, που η Ρεάλ επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι.
 
Αυτή τη φορά δε χρειάστηκε να φτάσουμε μέχρι τα πέναλτι, καθώς η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο βρήκε τον τρόπο να νικήσει την άμυνα της Μπαρτσελόνα, στο 102'. Μετά από συνεργασία του Μαρσέλο με τον Άνχελ Ντι Μαρία, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά έγραψε το 1-0, φτάνοντας τα 47 φετινά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στο 121' ο Ντι Μαρία δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μέσι και αποβλήθηκε.
 
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Πίντο, Ντάνι Άλβες, Αντριάνο, Πικέ, Μαστσεράνο, Μπουσκέτς (108' Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Βίγια (106' Αφελάι)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Καρβάλιο (119' Γκαράι), Ράμος, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (104' Γκρανέρο), Οζίλ (70' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Ρονάλντο


http://www.enet.gr/

Στίβος: Προς το παρόν αθώα η Ντομίνγκες

Αθωώθηκε από το δικαστήριο της Μαδρίτης η παγκόσμια πρωταθλήτρια του στίβου Μάρτα Ντομίνγκες, η οποία κατηγορούταν για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών. Ωστόσο, εκκρεμούν ακόμα δύο κατηγορίες εις βάρος της, αυτές της φοροδιαφυγής και της διαχείρισης φαρμάκων δίχως άδεια. 

Δικαιώθηκε η Ισπανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 3.000μ. στιπλ, που είναι επίσης κάτοχος δύο χρυσών μεταλλίων στα 5.000μ. σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς από την πρώτη στιγμή δήλωσε αθώα για τις κατηγορίες που τη βάραιναν. 
 
Η 35χρονη, που δεν αποκλείεται να ολοκληρώσει την καριέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, ήταν ένα από τα 14 άτομα που συνέλαβαν οι αρχές τον περασμένο Δεκέμβρη, στην περιβόητη υπόθεση «Γκάγλγκο».
 
Σε διάστημα πέντε ημερών ο εισαγγελέας μπορεί να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, ωστόσο τα ΜΜΕ στην Ισπανία αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.
 
Πλέον, ενδιαφέρον έχει να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει η δίκη για τις δύο άλλες κατηγορίες που βαραίνουν την Ισπανίδα αθλήτρια. Αυτές της φοροδιαφυγής και της διαχείρισης φαρμάκων δίχως άδεια.
 
http://www.enet.gr/

Γιούλικα Σκαφιδά: «Η γενιά μου είναι αδικημένη και θυμωμένη»

Πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτικές επιτυχίες ωστόσο αποφεύγει τα εξώφυλλα και προτιμά να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του ΠΙΚΠΑ.  Είναι διαφορετική από τους ηθοποιούς της γενιάς της. Αν και πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες, γυρίζει την πλάτη στη δημοσιότητα και δηλώνει ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι να ταξιδεύει μέσα από ρόλους και να βιώνει διαφορετικές καταστάσεις και συναισθήματα. Η Γιούλικα Σκαφιδά εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έγινε ηθοποιός και εξομολογείται ότι νιώθει οργή για όσα συμβαίνουν γύρω της.
 - Αν και σκοπεύατε να γίνετε αστροφυσικός, τελικά γίνατε ηθοποιός. Υστερα από όλα αυτά τα χρόνια νιώθετε ότι πραγματοποιήσατε το όνειρό σας;
«Νομίζω ναι. Δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο. Πέρα από τις συγκινήσεις και τις όμορφες στιγμές που έχω ζήσει, τα ταξίδια που έχω κάνει, εκτός από όλα αυτά, το γεγονός και μόνο ότι δεν φαντάζομαι να κάνω κάτι άλλο σημαίνει ότι έκανα αυτό που ήθελα».
- Επιδιώκετε στη ζωή σας να κάνετε αυτό που θέλετε με οποιοδήποτε τίμημα;
«Το επιδιώκω, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα. Οσο με παίρνει. Δεν θίγω τους άλλους και δεν ρισκάρω την αξιοπρέπειά μου».
- Η δημοσιότητα που αποκτήσατε από την τηλεόραση σας επηρεάζει;
«Είναι ωραίο να σε αποδέχεται ο κόσμος και να σου λένε “μπράβο” στον δρόμο. Επί της ουσίας όμως δεν έχει αλλάξει κάτι».
- Πάντως,ενώ είστε πρωταγωνίστρια, δεν σας βλέπουμε σε εξώφυλλα ούτε διαβάζουμε συνεντεύξεις σας στον Τύπο. Γιατί;
«Το αποφεύγω όσο μπορώ. Θεωρώ ότι η έκθεση της δουλειάς μου είναι ήδη αρκετή. Το να μιλήσω για τη δουλειά μου κάνα-δυο φορές το καταλαβαίνω. Από ΄κεί και πέρα όμως ο κίνδυνος της έκθεσης παραμονεύει και δεν υπάρχει λόγος. Προσπαθώ να προστατεύομαι. Δεν αρνούμαι να μιλάω για τη δουλειά μου. Εχω δώσει τόσες συνεντεύξεις για το “Νησί” για παράδειγμα που δεν ξέρω πια τι να πω!»

- Συνεχίζετε να βοηθάτε παιδιά στο ΠΙΚΠΑ;
«Είμαι εθελόντρια μαζί με πολλούς άλλους από όλο τον κόσμο. Είμαι επισκέπτρια. Τα παιδιά χαίρονται που με βλέπουν γιατί με γνωρίζουν από την τηλεόραση. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα, από την άλλη όμως θυμώνεις κιόλας για την κατάσταση. Το ότι υπάρχουν εθελοντές που φροντίζουν αυτά τα παιδιά είναι αισιόδοξο μήνυμα για τη γενιά μας. Γιατί η γενιά μας, αν και έχει αδικηθεί, δεν το βάζει κάτω και βρίσκει χρόνο και για τους ανθρώπους που έπονται».
Πηγή: ΒΗΜΑ 
http://www.gossip-tv.gr/

Αύρα και Αρκτούρος καθαρίζουν τα δάση μας

Δείτε το πρόγραμμα των εθελοντικών δράσεων

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάποια δάση έχουν τη δική τους Αύρα», που πραγματοποιεί η εταιρεία εμφιαλωμένων νερών «Αύρα» τα τελευταία 3 χρόνια σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, συμπεριλαμβάνεται και η πρωτοβουλία καθαρισμού 6 δασών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Βόλο και Κομοτηνή, προσκαλώντας σε ενεργό συμμετοχή εθελοντές πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί για την προστασία του πρασίνου στη περιοχή τους.

Η δράση «Καθαρά Δάση» υλοποιείται υπό την αιγίδα των κατά τόπους δήμων και με την επιστημονική καθοδήγηση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αποσκοπώντας στην συλλογή επικίνδυνων απορριμμάτων που βρίσκονται στη φύση, στην επεξεργασία εύφλεκτης οργανικής ύλης και επαναξιοποίηση της ως λίπασμα, προκειμένου να παραδοθούν στην τοπική κοινωνία αναζωογονημένα και βιώσιμα περιαστικά δάση!

Οι πρώτοι δασικοί καθαρισμοί ξεκίνησαν με επιτυχία σε :

Αίγιο στις 16/4/2011
, με καθαρισμό του Άλσους στα Ψηλά Αλώνια

Πάτρα στις 17/4/2011
, με καθαρισμό του Άλσους Γηροκομείου


Στο Αίγιο το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ πραγματοποίησε τον καθαρισμό του περιαστικού Άλσους στα Ψηλά Αλώνια , σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων ως προς την αξία του δασικού καθαρισμού, όσο και στη διατήρηση αυτού του φυσικού πνεύμονα πρασίνου που αποτελεί, παράλληλα, μια κοντινή διέξοδο για τους κατοίκους του Αιγίου.

Αντίστοιχα και στην Πάτρα , μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της φύτευσης 5.390 δέντρων στο Παναχαϊκό Όρος το ΑΥΡΑ προχώρησε φέτος με τον καθαρισμό του Άλσους Γηροκομείου , αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συνέπεια της περιβαλλοντικής του δέσμευσης στην περιοχή.

Οι δράσεις των δασικών καθαρισμών ΑΥΡΑ εξελίχθηκαν σε μια γιορτή για το περιβάλλον, με την ενθουσιώδη συμμετοχή των κατοίκων! Το ΑΥΡΑ, σε συνεργασία με την ειδική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, φρόντισε για τη σωστή ενημέρωση και τη προστασία των εθελοντών, για τον εξοπλισμό τους με τα αναγκαία σύνεργα καθαρισμού (σακούλες – γάντια), για τη σωστή ενυδάτωση και τόνωση των εθελοντών. Όλοι οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές στη δράση «Καθαρά Δάση» πήραν αναμνηστικά δώρα, ενώ θα λάβουν ηλεκτρονικά από το ΑΥΡΑ και σχετικό πιστοποιητικό για τη συμμετοχή τους στο δασικό καθαρισμό!

Με την πολύτιμη συμμετοχή των εθελοντών πολιτών , στο Αίγιο:


Καθαρίσαμε 14 στρέμματα του άλσους στα Ψηλά Αλώνια

Συλλέξαμε 136 κιλά απορριμμάτων ανακυκλώσιμων υλικών

Συγκεντρώσαμε περίπου 600 κιλά οργανικής ύλης η οποία θρυμματίστηκε και επαναχρησιμοποιήθηκε ως λίπασμα

Ενώ στην Πάτρα, όλοι μαζί:


Καθαρίσαμε 23 στρέμματα του άλσους Γηροκομείου

Σ υλλέξαμε 96 κιλά απορριμμάτων ανακυκλώσιμων υλικών

Συγκεντρώσαμε περίπου 1 τόνο οργανική ύλη η οποία θρυμματίστηκε και διασκορπίστηκε στο άλσος ως λίπασμα


Τις δράσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κος Σ.Θεοδωρακόπουλος και ο αντιδήμαρχος κος Θ.Παναγόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Πατρέων κα Η.Κουρή και κος Γ.Σιγαλός.

Πολύτιμη ήταν η ευαισθητοποίηση των εθελοντών του Αρκτούρου, των εργαζομένων στην Coca - Cola 3 E και των 135 εθελοντών πολιτών που συμμετείχαν στις δράσεις!

Σειρά έχουν, έπειτα, στις 8/5/2011 στην Αθήνα το Δάσος Καισαριανής, στις 15/5/2011 στο Βόλο το Δάσος Γορίτσας , στις 22/5/2011 στη Θεσσαλονίκη το Σέιχ Σου και στις 29/5 στην Κομοτηνή το Δάσος της Νυμφαίας.


http://www.newsbeast.gr/

Μέτρα της Τροχαίας από σήμερα για τους εκδρομείς του Πάσχα

 Κλιμακώνεται η έξοδος

Σε ισχύ θέτει από σήμερα η Τροχαία κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, με στόχο τη διευκόλυνση των εκδρομέων και τον περιορισμό ατυχημάτων.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:
• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
• Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου , όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων .
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας , σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
• Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
• Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
• Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους ( ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων , όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση ).

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Τα μέτρα αφορούν επίσης τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία των Προαστίων (Εμπορικά Κέντρα, Λιμάνια, Σταθμούς ΟΣΕ, Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων, Αεροδρόμια κλπ) και στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, σε ολόκληρο το επαρχιακό και αστικό δίκτυο.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήματα των Εθνικών Οδών θα ισχύσει κατά την:

• Μ. Πέμπτη ( 21.4.2011) ώρες 15.00 – 22.00, ρεύμα εξόδου
• Μ. Παρασκευή ( 22.4.2011) ώρες 06.00 – 16.00, ρεύμα εξόδου
• Δευτέρα του Πάσχα (25.4.2011) ώρες 15.00 – 22.00, ρεύμα εισόδου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο με την κυκλοφορία των φορτηγών να απαγορεύεται στις εθνικές οδούς τις παρακάτω μέρες και ώρες:

• Παρασκευή του Πάσχα (29.4.2011) ώρες 16.00 – 22.00, ρεύμα εξόδου
• Σάββατο του Πάσχα (30.4.2011) ώρες 08.00 – 13.00, ρεύμα εξόδου
• Κυριακή του Θωμά (1.5.2011) ώρες 16.00 – 23.00, ρεύμα εισόδου


http://www.newsbeast.gr/

Χωρίς τέλος το «λουτρό αίματος» στη Λιβύη

Ο υποψήφιος για Oscar, φωτογράφος και σκηνοθέτης, Tim Hetherington, σκοτώθηκε χθες στην πόλη Μισράτα όπου βρισκόταν προκειμένου να καλύψει τις συγκρούσεις μεταξύ των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και των στρατιωτών του Muammar Gaddafi. Ο άτυχος άνδρας χτυπήθηκε από βλήμα όλμου κατά τη διάρκεια σφοδρού βομβαρδισμού της πόλης, η οποία βρίσκεται σε πολιορκία για έβδομη συνεχή εβδομάδα.
 
περισσότερα http://www.zougla.gr/