Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Κληρώνει» για το Παγκόσμιο



Στη Θεσσαλονίκη στρέφονται το μεσημέρι του Σαββάτου (16/4, 12 μ.μ.) το ενδιαφέρον του χάντμπολ, καθώς στο αμφιθέατρο του Κέντρου Πολοτισμού Τούμπας θα διεξαχθεί η κλήρωση του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων.
Τη διεθνή ομοσπονδία θα εκπροσωπήσει ο Σλοβένος Λεόν Καλίν, πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της IHF, ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος για τη διενέργεια της κλήρωσης.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας το διάστημα 17 με 31 Ιουλίου, ενώ όπως έγινε γνωστό, η Ωκεανία δεν θα έχει εκπρόσωπο στη διοργάνωση. Την κενή θέση καταλαμβάνει η Νορβηγία.

Για να συμπληρωθεί το «παζλ» των 24 φιναλίστ απομένουν οι πέντε ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά της Αμερικής. Η Α΄ φάση των αγώνων θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων. Η Εθνική μας βρίσκεται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ ως διοργανώτρια χώρα έχει το προνόμιο να επιλέξει όμιλο.

Τα γκρουπ δυναμικότητας
1ο γκρουπ: Δανία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Αίγυπτος
2ο γκρουπ: Γερμανία, Αμερική 1, Σουηδία, Γαλλία
3ο γκρουπ: Αμερική 2, Ισπανία, Ελλάδα, Σερβία
4ο γκρουπ: Ρωσία, Τυνησία, Κατάρ, Αμερική 3
5ο γκρουπ: Ουγγαρία, Αλγερία, Ν.Κορέα, Αμερική 4
6ο γκρουπ: Νορβηγία, Μπενίν, Ιράν, Αμερική 5



http://www.gazzetta.gr/

Όλα στη Χατζηνίκου!


Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Ελευθερία Χατζηνίκου κατέκτησε και τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ονειρική επιστροφή της.

Επέστρεψε και τα πήρε όλα η Ελευθερία Χατζηνίκου. Η παίκτρια του «τριφυλλιού», αφού πρώτα συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια κατάκτησε και τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας, παρότι είχε μείνει εκτός δράσης εννιά μήνες. Η έμπειρη πασαδόρος συγκέντρωσε 14 από τις συνολικά 25 προτιμήσεις των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία, αφήνοντας πίσω της τις συμπαίκτριές της Μαχόν (5 ψήφοι) και Μόλναρ (4), ενώ την τετράδα των «εκλεκτών» συμπλήρωσε η Μποροβίντσεκ της ΑΕΚ (2 ψήφοι).
Στη συναυλία η βράβευση
Οι βραβεύσεις της πολυτιμότερης του πρωταθλήματος, Ελευθερίας Χατζηνίκου, αλλά και της τελευταίας αγωνιστικής, Τάμι Μαχόν, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή το βράδυ στην εκδήλωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και τη συναυλία της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ, παράλληλα με τη στέψη της πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΟ.
«Έχω μείνει… speechless»…
Η πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος ανέφερε: «Έχω μείνει… speechless, που λένε», είπε γελώντας. «Είναι ασυνήθιστο να βγαίνει πολυτιμότερη ενός ολόκληρου πρωταθλήματος μία πασαδόρος», εξήγησε, ωστόσο ήταν αντικειμενικά αυτή που έδωσε το παραπάνω… κλικ στον Παναθηναϊκό για να πάρει μία ακόμα κούπα.

«Όταν επέστρεψα η αλήθεια είναι πως η ομάδα ήταν σε κακή βαθμολογικά θέση. Αλλά υπήρχαν λόγοι εξήγησης. Οι τραυματισμοί και η καθυστερημένη ένταξη των ξένων οδήγησαν σε κάποιες ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος», τόνισε και πρόσθεσε τους λόγους που αποφάσισε να ξαναβάλει φόρμα:

«Γύρισα γιατί ήθελα το πρωτάθλημα, αλλά φυσικά δεν ήξερα πως 100% θα το πάρουμε. Δεν ήξερα εξάλλου, πόσο σύντομα θα επανερχόμουν από αγωνιστικής πλευράς. Βέβαια, είναι καλό που δεν το είχα δεδομένο γιατί μόνο έτσι συνεχίζεις να παλεύεις».

Στη φετινή χρονιά υπήρχε πάντως και μια… δυσαρμονία. Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι στον τελικό του Κυπέλλου (σ.σ. το Σάββατο στη Σάμο μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού) τής κόστισε: «Ήθελα το νταμπλ και μπορούσαμε, βάσει αξίας, να το πάρουμε γιατί είμαστε πολύ πιο πάνω από τις άλλες ομάδες. Χάσαμε από την ΑΕΚ γιατί δεν είχαμε συνέλθει από την ήττα από τον Ολυμπιακό».

Για τη μάχη του τίτλου σημείωσε επίσης: «Γύρισα γιατί αγαπώ την ομάδα και ό,τι τίτλους έχω πανηγυρίσει μαζί τους έχουμε κερδίσει. Το πρωτάθλημα το πήραμε δίκαια και φάνηκε αυτό όταν βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Έπρεπε να πάμε για 3-0 ή 3-1 στο Ρέντη και τελικά γύρισε ο τροχός…»
περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

Αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Αλλαγή του εκλογικού νόμου μέσα στο 2011 εξάγγειλε σήμερα μεταξύ των άλλων η κυβέρνηση. Παράλληλα ανάγγειλε «συστηματικό και απόλυτα ανοιχτό διάλογο με ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, που θα καταλήξει στο σχέδιο αλλαγής του Συντάγματος».

«Η αλλαγή του εκλογικού νόμου αποτελεί μία από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες», σημειώνεται στο κείμενο που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση. «Πλέον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε οριστικά τον τρόπο εκλογής των βουλευτών μας, ως κοινωνία, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τις αγκυλώσεις που οδηγούσαν για χρόνια στις πελατειακές σχέσεις, στο έλλειμμα αντιπροσώπευσης. Η εκλογική μας νομοθεσία αλλάζει μέσα στο 2011 και πλέον το πολιτικό μας σύστημα ανακτά αξιοπιστία, διαφάνεια και λογοδοσία.

Είναι αυτονόητο ότι η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση θα αφορά και στον τρόπο που χρηματοδοτούνται τα κόμματα και οι πολιτικοί, ώστε είτε το δημόσιο, είτε το ιδιωτικό χρήμα με το οποίο τροφοδοτούμε την ίδια τη δημοκρατία μας και τους θεσμούς που την υπηρετούν, να είναι απολύτως φανερό και να αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό που δαπανάται, δηλαδή την ενδυνάμωση των θεσμών και της φωνής του πολίτη.

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, είναι ένα νέο Σύνταγμα. Εύληπτο και κατανοητό στον κάθε πολίτη. Δεν θα περιορίσουμε την προσπάθειά μας σε μια ακόμα «τεχνική» αναθεώρηση. Επιδιώκουμε μια ευρεία συζήτηση για τις ανάγκες ενός νέου καταστατικού χάρτη. Είναι αυτονόητο ότι στρεβλώσεις, όπως το άρθρο 86 σχετικά με την ποινική ευθύνη των Υπουργών πρέπει να εκλείψουν οριστικά.

Το Σύνταγμά για μια χώρα αποτελεί τον καταστατικό της χάρτη. Για την κοινωνία, όμως, αποτελεί παράλληλα το αξιακό και ηθικό πλαίσιο λειτουργίας και εξέλιξής της. Γι αυτό στη διαμόρφωση του χάρτη της πολιτείας και στην επαναδιατύπωση των αξιών που διέπουν την κοινωνία μας, μόνο η ίδια η κοινωνία, οι ίδιοι οι πολίτες, όσο το δυνατόν πιο μαζικά, νομιμοποιούνται περισσότερο απ' όλους να συμμετάσχουν και να αξιώσουν. Γι αυτό και τους επόμενους μήνες ξεκινάμε έναν ευρύ, συστηματικό και απόλυτα ανοιχτό διάλογο με ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, που θα καταλήξει στο σχέδιο αλλαγής του Συντάγματος, όταν ανοίξει ξανά η δυνατότητα αυτή».
newsbeast

http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_5238.html

Φορέστε τα καλά σας και ανεβείτε στο ποδήλατο!


Οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης διοργανώνουν αμπιγιέ ποδηλατάδα!

Ραντεβού στις 18:30 μπροστά από το Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους δίνουν σήμερα οι λάτρεις του ποδηλάτου που αυτή τη φορά δεν θα βάλουν αθλητικά ρούχα, αλλά θα φορέσουν τα καλά τους!

«Η αμπιγιέ ποδηλατοβόλτα έχει σκοπό να δείξει ότι το ποδήλατο είναι μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη και όχι μόνο χόμπυ του σαββατοκύριακου ή υποκατάστατο του γυμναστηρίου. Μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και φορώντας “τα καλά” μας όλες τις εποχές» αναφέρει η οργάνωση Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης.

Στόχος της συνάντησης να φανεί το ντύσιμο των ποδηλατών. Γι' αυτό το λόγο θα υπάρχουν αρκετές στάσεις σε μέρη με κόσμο όπου οι ποδηλάτες θα κατεβαίνουν από τα ποδήλατά τους, θα τα παίρνουν στο χέρι και θα προχωρούν πεζοί για να θαυμάζουν όλοι τα ρούχα τους!
http://www.newsbeast.gr/

Οι αγώνες και οι διαιτητές στον 9 όμιλο της Δ εθνικής-ΜΟΣΧΑΤΟ - ΑΡΗΣ ​​ΑΜΦΙΑΛΗΣ







9ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΑΕ: Ε. Γρίμμας, Κ. Γεροντάκης, Κ.Γεωργιάδης (Αθηνών)
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΟ: Π. Κακρίδης, Χ. Βλαχοπάνος (Κορίνθου), Φ. Περράς (Κορίνθου)
ΜΟΣΧΑΤΟ - ΑΡΗΣ ​​ΑΜΦΙΑΛΗΣ: Χ. Γιαλούρης, Α. Μόσχος, Β. Γαλάνης (Αν. Αττικής)
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΟ: Κ. Αντωνίου, Π. Μπαζακούλας, Ε. Τζάκος (Αθηνών ), (13:00 μμ)
ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Ε. Κασκαντήρη, Α.Χατζηβασιλειάδης, Κ. Φαρμάκης (Δ. Αττικής)
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: Γ. Χατζής, Α. Τζωρτζάκος, Σ.Τραχάνης (Δ. Αττικής)
ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΟ - ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ ΑΟ: Κ. Μπρεσιάκας, Ν. Μπούρδος, Ε.Πουλακάκας 

(Δ. Αττικής).(12:30 )


http://stoplekto.blogspot.com/

Επιστολή του Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου σχετικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου




ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. 9064 Μοσχάτο 15.04.2011

 Προς τον δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου
 Προς τους δημοτικούς συμβούλους Μοσχάτου – Ταύρου
 Προς τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Μοσχάτου – Ταύρου

1.      Όπως είναι γνωστό , στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου  έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του άρθρου 76 του ν. 3852/2010 ,στην οποία μετέχει και εκπροσωπείται μεταξύ άλλων τοπικών φορέων και ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου .
2.      Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το νέο θεσμό της δημοτικής διαβούλευσης καθώς και το ρόλο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ως  συμβουλευτικού  οργάνου του δήμου   για   την εναρμόνιση των πολιτικών του δήμου με τις ανάγκες και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας . Θεωρούμε ωστόσο ότι η  Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης μπορεί  να αναδείξει τη σημασία του θεσμικού της ρόλου και τη δυναμική της μόνο όταν οι διαδικασίες λειτουργίας της διασφαλίζουν την ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία της  και μόνο όταν πράγματι παραπέμπονται σε αυτήν προς διαβούλευση θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος και τοπικά προβλήματα  μέσω   μίας ουσιαστικής εφαρμογής της σχετικής νομοθετικής πρόβλεψης.
3.      Προς το σκοπό της ουσιαστικής και εποικοδομητικής λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου θεωρεί  αναγκαία και προτείνει  την άμεση ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου  κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μας  , ο οποίος να ρυθμίζει λετπομερώς  τις διαδικασίες λειτουργίας της εν λόγω Επιτροπής  .Επισημαίνουμε πως πολλοί Δήμοι της χώρας έχουν ήδη  εγκρίνει  κανονισμό για τη  λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπης Διαβούλευσης .
4.      Προτείνουμε δε να συμπεριληφθούν στον κανονισμό λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης οι ακόλουθες προβλέψεις,τις οποίες θεωρούμε απαραίτητες  : α) η  δυνατότητα συνεδρίασης  της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης,  όποτε το ζητήσει το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών της με γραπτή αίτηση,όπου  αναφέρονται τα προς συζήτηση θέματα και τα μέλη της Επιτροπής που υπέβαλαν την αίτηση και εισηγούνται τα θέματα , β) η τήρηση πρακτικών ,στα οποία καταχωρούνται οι συζητήσεις ,οι γνώμες που διατυπώνονται ,οι ψηφοφορίες , οι αποφάσεις  και οι μειοψηφούσες θέσεις για κάθε θέμα , γ)  η καταχώρηση των  πρακτικών  των συνεδριάσεων     της Επιτροπής στην ιστοσελίδα της διαβούλευσης του δήμου, δ) η έγκαιρη παρουσίαση των πορισμάτων της διαβούλευσης και των εισηγήσεων , γνωμοδοτήσεων , παρατηρήσεων και αποφάσεων της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στα αρμόδια όργανα του δήμου ,ώστε να διασφαλίζεται ότι τα πορίσματα της διαβούλευσης και οι εισηγήσεις της Επιτροπής λαμβάνονται υπόψη και αξιολογούνται επαρκώς .
5.      Περαιτέρω ,σύμφωνα με το νόμο (άρθρ. 76 παραγρ. 2 του ν. 3852/2010) η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος που παραπέμπονται σε αυτήν από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο ,καθώς επίσης εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις ανατπυξιακές δυνατότητες   του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων  και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών  .
6.      Όπως είναι γνωστό , στις 30 Μαρτίου 2011  παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό της χώρας το masterplan για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου που μελετήθηκε από τον Ιταλό  αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο και αποτελεί χορηγία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». To  εν λόγω masterplan αφορά  το μετασχηματισμό σε πάρκο μίας περιοχής έκτασης 760 περίπου στρεμμάτων της παραλιακής ζώνης από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην εκβολή του Κηφισού Ποταμού  μέχρι  και το κλειστό  γυμναστριο Tae Kwon Do .Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος το masterplan πρόκειται να εγκριθεί έως τις 20 Μαίου 2011 ενώ έως τα τέλη Απριλίου 2012 αναμένεται να έχουν εγκριθεί ο σχεδιασμός , η περιβαλλοντική αδειοδότηση και οι τεχνικές μελέτες ώστε το έργο να δημοπρατηθεί Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη η θεσμική διαδικασία ψήφισης του προβλεπόμενου στο ν. 3843/2010 διατάγματος σχεδιασμού ,στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται και η διαβούλευση με τους αρμόδιους ΟΤΑ ,φορείς και οργανώσεις .
7.      Θεωρούμε ότι μετά από το κακό προηγούμενο όλων των προηγούμενων ετών και τη μη υλοποίηση πληθώρας μελετών που έχουν εκπονηθεί για το φαληρικό μέτωπο οι προτάσεις του Ρέντσο Πιάνο αποτελούν ένα τεράστιο και τολμηρό  «στοίχημα» ,το οποίο θα δικαιώσει ή θα ακυρώσει τις προσδοκίες  των δημοτών του δήμου μας  και την προοπτική της πόλης μας να αλλάξει την εικόνα της και να στραφεί προς τη θάλασσα.. Είναι προφανές ότι η ανάπλαση του φαληρικού όρμου με βάση το προαναφερόμενο masterplan  ,καθώς και  η υλοποίηση και η βιωσιμότητα του masterplan , αποτελούν  ζητήματα γενκότερου τοπικού ενδιαφέροντος ,που συνδέονται με διαχρονικά  τοπικά προβλήματα  της περιοχής μας και με τη διαχρονική επιθυμία των δημοτών για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του δήμου μας ,το άνοιγμα   του  θαλάσσιου  μετώπου και την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας .

8.        Ενόψει των προαναφερομένων θεωρούμε αναγκαία και ζητάμε την άμεση παραπομπή  του ζητήματος της ανάπλασης του φαληρικού όρμου με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται  στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου μας προς συζήτηση και διαβούλευση .

  Ευελπιστώντας ότι η ουσιαστική λειτουργία του νέου θεσμού της διαβούλευσης και του  νέου οργάνου της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης αποτελεί όχι μόνο δική  μας επιθυμία  αλλά και της δημοτικής αρχής , αναμένουμε ότι οι παραπάνω προτάσεις και τα αιτήματά μας θα τύχουν του ενδιαφέροντος και της άμεσης ανταπόκρισής σας .

Για το Σύνδεσμο Επιστημόνων Μοσχάτου
Η πρόεδρος
Ευγενία Παπαθεοδώρου
Δικηγόρος