Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ηλεκτρικού το Σαββατοκύριακο


Λόγω ανακαίνισης σιδηροδρομικής γραμμής

Κλειστό θα παραμείνει το προσεχές Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου, το τμήμα της διαδρομής του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από το Μοναστηράκι έως τα Άνω Πατήσια, λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το ανωτέρω τμήμα θα γίνεται, από το Μοναστηράκι έως την Αττική με τις γραμμές 2 και 3 του μετρό και από την Αττικής έως τα Άνω Πατήσια με τη λεωφορειακή γραμμή Χ8. Από τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011, παραμένει κλειστό το τμήμα Μοναστηράκι-Αττική
.

http://www.newsbeast.gr/

Οι «εμφύλιοι» των ημιτελικών



Για δεύτερη φορά στην ιστορία τους Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το gazzetta.gr με αφορμή την ισπανική μάχη σάς παρουσιάζει όλους τους «εμφύλιους» των ημιτελικών.
Συνολικά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ επτά φορές έχουν αναμετρηθεί στους «4» δύο ομάδες από την ίδια χώρα. Τον... χορό είχαν ανοίξει τη σεζόν 1999/00 η Βαλένθια με την Μπαρτσελόνα. Φέτος θα είναι ο τρίτος ισπανικός «εμφύλιος», ενώ μία φορά υπήρξε ιταλικός με το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ.

Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί να συναντιούνται στα ημιτελικά αγγλικές ομάδες, με τις Λίβερπουλ και Τσέλσι να έχουν λύσει τρεις φορές τις διαφορές τους, ενώ μία φορά έχουν διασταυρωθεί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ.

Αναλυτικά οι «εμφύλιοι»

1999/00
Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 4-1 (10΄, 43΄ Ανγκούλο, 47΄ Μεντιέτα. 92΄ Λόπες-27΄ Πελεγκρίνο (αυτ.)
Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 2-1 (78΄ Φ. Ντε Μπουρ, 92΄ Κοκού-69΄ Μεντιέτα)


2001/02
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (55΄ Ζιντάν, 92΄ Μακ Μάναμαν)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-1 (43΄ Ραούλ-49΄ Ελγκέρα (αυτ.)


2002/03
Μίλαν-Ίντερ 0-0
Ίντερ-Μίλαν 1-1 (46΄ Σεφτσένκο-84΄ Μάρτινς)


2004/05
Τσέλσι-Λίβερπουλ 0-0
Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-0 (4΄ Λ. Γκαρσία)


2006/07
Τσέλσι-Λίβερπουλ 1-0 (29΄ Τ. Κόουλ)
Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-0 (4-1 π.) (22΄ Άγκερ)


2007/08
Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-1 (43΄ Κούιτ-94΄ Ρίισε (αυτ.)
Τσέλσι-Λίβερπουλ 3-2 (33΄, 105΄ Ντρογκμπά, 98΄ Λάμπαρντ-64΄ Τόρες, 117΄ Μπάμπελ)


2008/09
Μάντσεστερ Γ.-Άρσεναλ 1-0 (17΄ Ο΄ Σέι)
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γ. 1-3 (76΄ Φαν Πέρσι-8΄ Παρκ, 11΄, 61΄ Ρονάλντο)



http://www.gazzetta.gr/

«Μαραθώνιος Αγάπης» από τον ΠΣΑΠ


Αρχίζει τη Μεγάλη Δευτέρα στην Έδεσσα ο «Μαραθώνιος Αγάπης» που οργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, με μια σειρά αγώνων βετεράνων-μελών του, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εκτός από την πρωτεύουσα της Πέλλας, επιθυμία να διεξαχθούν αγώνες στην πόλη τους έχουν εκφράσει οι Δήμοι Αγίου Κωνσταντίνου, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Περιστερίου, Σερρών και ακολουθούν και άλλοι.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η ομάδα του ΠΣΑΠ, η οποία αποτελείται από σπουδαίους ποδοσφαιριστές που έλαμψαν στα γήπεδα, πρόσφεραν πολλά και αγαπήθηκαν από το κοινό, φίλαθλο και μη, θα δώσει μέσα στην επόμενη διετία σειρά αγώνων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να δημιουργηθούν έσοδα που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια, όπως επίσης και για συναδέλφους μας, οι οποίοι πρέπει να μας έχουν δίπλα τους, με όλες τις δυνάμεις μας, μικρές ή μεγάλες.

Ανταποκρινόμαστε οργανωμένα και μεθοδικά στα δεκάδες αιτήματα από όλη την Ελλάδα για φιλικά παιχνίδια, βάζουμε το περίγραμμα της δραστηριότητας της ομάδας μας και υλοποιούμε ένα πλάνο που είναι πράγματι φιλόδοξο, αλλά και ιδιαίτερα σημαντικό. Πιστεύουμε ότι ο ΠΣΑΠ θα προσφέρει ουσιαστικό έργο μέσα από αυτό τον "Μαραθώνιο Αγάπης", που θα απλωθεί σε όλη την Ελλάδα, σε μία συνέχεια του σπουδαίου και ιδιαίτερα, έχουμε την αίσθηση, αξιέπαινου έργου το οποίο συντελείται εδώ και 35 χρόνια από την ομάδα του Συνδέσμου μας. Ο ΠΣΑΠ είναι έτοιμος να προσφέρει και πάντα αυτό θα προσπαθεί να κάνει. Το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΠΣΑΠ μας τιμά ιδιαίτερα και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια».

Στην Έδεσσα θα αγωνισθούν, μεταξύ άλλων, οι Σαργκάνης, Ατματσίδης, Γεωργάτος, Καψής, Μανωλάς, Ζαγοράκης, Λαγωνίδης, Κούης, Καραϊσαρίδης, Γκουλής, Αλεξανδρίδης, Φρατζέσκος, Β. Μπορμπόκης, Στ. Μπορμπόκης, Τζόρτζεβιτς, Σαραβάκος. Προπονητής είναι ο παλιός άσος του Αιγάλεω Ζαχαρίας Λυκουρίνος.



http://www.zougla.gr/

Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον των πολιτών στην e-διαβούλευση µε επίκεντρο την κακοποίηση και τη διαχείριση των αδέσποτων Φωτιά έβαλε στο Διαδίκτυο το νοµοσχέδιο για τα ζώα



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΥΗ ΣΑΛΤΟΥ


Τρεις ηµέρες προτού λήξει η ανοιχτή διαβούλευση στο Διαδίκτυο για το σχέδιο νόµου περί δεσποζόµενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα σχόλια φτάνουν ήδη τα 1.359.

Μάλιστα, ο αριθµός αυτός είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθµό των σχολίων (650) που έκαναν οι πολίτες στο προσχέδιο νόµου για την καταπολέµηση της φοροδιαφυγής και την αναδιάρθρωση των φορoλογικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονοµικών! Το ενδιαφέρον των πολιτών για τα 24 άρθρα του σχεδίου νόµου για τα ζώα εµφανίζεται ιδιαίτερα αυξηµένο, κάνουν επισηµάνσεις και καταθέτουν τις προτάσεις τους προς το υπουργείο. Είναι χαρακτηριστικό πως λίγα εικοσιτετράωρα προτού ολοκληρωθεί η ανοιχτή διαβούλευση, τα σχόλια ανεβαίνουν στον δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων το ένα µετά το άλλο.

«Η τόσο µεγάλη επισκεψιµότητα δείχνει µε κατηγορηµατικό τρόπο πως η δύναµη των πολιτών που σέβονται τα ζώα είναι µεγάλη. Γι’ αυτό και θα πρέπει να λαµβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν η φωνή µας», δηλώνει στα «ΝΕΑ» η Αναστασία Μποµπολάκη, βασικό µέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 110 φιλοζωικών συλλόγων.

Το άρθρο 7 του σχεδίου νόµου σχετικά µε τη διοργάνωση εκθέσεων µε ζώα συντροφιάς είναι αυτό που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα σχόλια. Αφορµή αποτέλεσε η πρόβλεψη (στην παράγραφο 4 του άρθρου) µε την οποία απαγορεύεται η συµµετοχή ακρωτηριασµένων ζώων (µε κοµµένες ουρές ή αυτιά) σε εκθέσεις. «Ο ακρωτηριασµός αποτελεί βάναυση κακοποίηση. Το κράτος οφείλει να τιµωρεί τους παραβάτες.

Πλην των εκθέσεων, πρέπει η απαγόρευση να ισχύει και για κάθε είδους εκδηλώσεις», αναφέρεται σε ένα από τα σχόλια. Η επιβολή ποινικών κυρώσεων και προστίµων είναι µία από τις ρυθµίσεις που βρίσκουν σύµφωνους τους περισσότερους φιλόζωους στο άρθρο 20 του νοµοσχεδίου, ενώ οι προβλέψεις για την κακοποίηση των ζώων συγκέντρωσαν 121 σχόλια. «Πριν καταθέσουµε τις δικές µας προτάσεις στην αρµόδια υφυπουργό Μιλένα Αποστολάκη είχαµε ανατρέξει στις ποινικές κυρώσεις που επιβάλλουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ετσι, τα 30.000 ευρώ που προβλέπει το σχέδιο νόµου σε περιπτώσεις κακοποίησης είναι µία από τις πιο αυστηρές στην Ευρώπη», λέει η κ. Μποµπολάκη. Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται πως δείχνουν οι πολίτες και για τη διαχείριση και περισυλλογή των αδέσποτων. Μέχρι χθες τα σχόλια έφταναν τα 127, τα περισσότερα µάλιστα αναφέρονται στην παράγραφο 10 που κάνει λόγο για την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων. Ετσι, βάσει του σχεδίου νόµου δεν επιτρέπεται επαναφορά σε περιοχές µε νοσοκοµεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδροµους ταχείας κυκλοφορίας, λιµάνια, αεροδρόµια, σε αρχαιολογικούς χώρους καθώς και σε χώρους υψηλής τουριστικής επισκεψιµότητας. «Εν ολίγοις, δηλαδή, δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν τα αδέσποτα σχεδόν σε όλες τις περιοχές των αστικών κέντρων και των νησιών, ιδιαιτέρως κατά την τουριστική περίοδο. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το απλό ερώτηµα: “Σε ποιους χώρους θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των αδέσποτων;”, αναρωτιέται ένας από τους σχολιαστές. «Οι φιλοζωικές οργανώσεις είµαστε εναντίον της παραµονής των αδέσποτων στα κυνοκοµεία, µιας και γνωρίζουµε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Αν δεν βρεθεί οικογένεια να υιοθετήσει το αδέσποτο, η επαναφορά του στο φυσικό περιβάλλον είναι µονόδροµος. Ωστόσο, το υπουργείο περιορίζει πολύ τους χώρους όπου µπορεί να επανατοποθετηθεί ένα αδέσποτο», υπογραµµίζουν οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Παρέµβαση σε ΟΠΑΠ για τις κυνοδροµίες

 «ΚΥΝΟΔΡΟΜΙΕΣ και η αδρεναλίνη στα ύψη! Ενα από τα εντυπωσιακότερα αθλήµατα, µε µεγάλη ιστορία στο εξωτερικό, φτάνει επιτέλους και στο πρακτορείο σας. Καθηµερινά προβάλλονται αγώνες δρόµου σε εικονικά ήπραγµατικά κυνοδρόµια, σε ζωντανήµετάδοση από τα µεγαλύτερα κυνοδρόµια του εξωτερικού, όπου συµµετέχουνειδικά εκπαιδευµένα κυνηγετικάσκυλιά. Η δυνατότητα στοιχηµατισµού είναι καθηµερινή µέσααπό ένα πρόγραµµα κυνοδροµιών που ξεκινάει το πρωί και τελειώνει το βράδυ»:µε αυτόν τον τρόπο ο Οργανισµός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) διαφηµίζει το νέο του παιχνίδι. 

Ωστόσο, αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις φιλόζωων και οργανώσεων, καθώς καιτης υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Μιλένας Αποστολάκη. Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Οργανισµού επισηµαίνει πως ένα τέτοιο παιχνίδι αντιβαίνει στο διαµορφούµενο πλαίσιο αντιµετώπισης και προστασίας των ζώων και γενικότεραδεν συνάδει προς τους επιδιωκόµενους από τηνΠολιτεία στόχους. «Για τον σκοπό αυτό, παρακαλώ να επανεξετάσετε την ένταξη κυνοδροµιών στα παιχνίδια στοιχηµατικού χαρακτήρα του Οµίλου και να τις αποσύρετε από τη λίστα των παιχνιδιών σας», σηµειώνει χαρακτηριστικά η υφυπουργός στην επιστολή.

Σε εγρήγορση είναι και τα φιλοζωικά σωµατεία, τα οποία µε επιστολές και αναρτήσεις στο∆ιαδίκτυο δηλώνουν την αντίθεσή τους στο βάναυσο, όπως το χαρακτηρίζουν, παιχνίδι. «∆εν είναι δυνατόν, τη στιγµή που το υπουργείο µε το σχέδιο νόµου προσπαθεί να βάλει τέλος στα θεάµατα και στηνέκθεση των ζώων, όπως για παράδειγµα στο τσίρκο, ένας δηµόσιοςοργανισµός να µας πηγαίνει χρόνια πίσω. Παρόλο που οι κυνοδροµίες των γκρέιχαουντς – τα σκυλιά που παίρνουν µέρος σε αυτούς τους αγώνες – γίνονται σεκάποιες πολιτείες των ΗΠΑ, οι Ελληνεςµπορούν να τζογάρουν στην κακοµεταχείριση των ζώων. ∆εν είναι δυνατόν το 2011 να υποδεχόµαστε µε τυµπανοκρουσίες τους τραυµατισµούς ακόµη και τους θανάτους των ζώωναυτών», υποστηρίζει η Αναστασία Μποµπολάκη.



http://www.tanea.gr/

Σόλο καριέρα για την Κατερίνα...


Πριν λίγες μέρες η Κατερίνα Στικούδη έκανε το πρώτο της video clip κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κώστα Καπετανίδη.

Η Κατερίνα οπτικοποίησε το νέο της προσωπικό τραγούδι με τίτλο «έξι εκατομμύρια» και όπως δήλωσε είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την σόλο καριέρα της.

«Χαίρομαι πολύ που οι κριτικές είναι καλές, ο κόσμος το αγκάλιασε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και είμαι πολύ αισιόδοξη». Ωστόσο, η ίδια θεωρεί πως δεν τις ταιριάζουν τα νυχτερινά μαγαζιά, αφού δεν έχει τόσο μεγάλο ρεπερτόριο και θα αρκεστεί μόνο στα clubs.

Πηγή:OΚ

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=292904&cid=11

Η πυρηνική κρίση τον έσπρωξε στην αυτοκτονία στα 102 χρόνια του!


Ιάπωνας δεν άντεξε να εγκαταλείψει το σπίτι του

Πίσω από τους αριθμούς, τα επίπεδα ραδιενέργειας και τα Ρίχτερ οι ανθρώπινες ιστορίες που κρύβει η τραγωδία της Ιαπωνίας συγκλονίζουν. Τελευταίο περιστατικό ένας Ιάπωνας 102 ετών που έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή, σύμφωνα με την οικογένειά του, έπρεπε να εγκαταλείψει το σπίτι του.

Ήταν ο γηραιότερος κάτοικος του χωριού Ιτάτε, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Όταν τη Δευτέρα η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διεύρυνση της ζώνης εκκένωσης γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, ο ηλικιωμένος Ιάπωνας αναγκάστηκε να αφήσει πίσω του την εστία μιας ζωής...
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/154214/i-puriniki-krisi-ton-esproxe-stin-autoktonia-sta-102-hronia-tou/

Εβδομήντα χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης


Άρωμα Ελλάδας στην Αυστραλία

Στο μνημείο ANZAC Memorial, στο κέντρο του Σίδνεϊ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την 70η επέτειο από την εκστρατεία Αυστραλών στρατιωτών στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στην Κρήτη την άνοιξη του 1941.

Η τελετή που διοργανώθηκε από τους Κηδεμόνες του Μνημείου (Trustees) ήταν συγκινητική, με πολλές αναφορές στους δεσμούς αίματος που σφυρηλατήθηκαν ανάμεσα στους δύο λαούς και στις δύο χώρες, στο πλαίσιο εκείνου του αγώνα κατά των φασιστικών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εγκαινιάστηκε έκθεση με φωτογραφίες και άλλα στρατιωτικά αυθεντικά αντικείμενα, όπως παράσημα και μετάλλια, κράνη, είδη ρουχισμού και άλλα. Ξεχώρισε η παρουσία του 92χρονου παλαιμάχου Oswald Pearce, ο οποίος υπηρέτησε στην Ελλάδα και στην Κρήτη.
http://www.newsbeast.gr/

Χανιά: Ανοίγει τις πύλες του το φαράγγι της Σαμαριάς

Aπό την νότια πλευρά της Αγίας Ρουμέλης Σφακίων ανοίγει αύριο τις πύλες του το φαράγγι της Σαμαριάς...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης δασών Χανίων, με απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, από την Πέμπτη 14 Απριλίου, οι επισκέπτες θα μπορούν να μπαίνουν στο φαράγγι από την νότια είσοδο και να περπατούν στα πρώτα δύο χιλιόμετρα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως αν οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν, σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών, η διεύθυνση δασών μπορεί να αποφασίσει για την ρύθμιση της διέλευσης ή και να απαγορεύσει την είσοδο των επισκεπτών.

newsit
http://sarotiko.blogspot.com/

Jennifer Lopez: Η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου

(Ποιές ακολουθούν την πιο όμορφη γυναίκα;)
Πρώτη στη σχετική λίστα του περιοδικού People φιγουράρει η Jennifer Lopez. Οι αναγνώστες του την ψήφισαν ως την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο και η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη....
... «Αισθάνομαι ευτυχισμένη και περήφανη. Πάνω απ’ όλα περήφανη γιατί δεν είμαι 25 ετών, αλλά 40», ανέφερε η Lopez όταν πληροφορήθηκε την τιμή που της έγινε. Προσθέτει ότι οι πιο ευτυχισμένες ώρες της καθημερινότητάς της είναι όταν βρίσκεται στο σπίτι. Όχι μόνο γιατί περνάει ώρες με τα παιδιά της, αλλά και για το γεγονός ότι εκεί μπορεί να είναι φυσιολογική, χωρίς πολύ μέικ απ. «Μπορώ να τρίβω τα μάτια μου χωρίς να φοβάμαι αν θα μουτζουρωθώ», αναφέρει. «Όσο κι αν φαίνεται εύκολο είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς συνεχώς βαμμένος», είπε. Τη Lopez ακολουθούν οι Halle Berry, Jennifer Garner και Beyonce Knowles. Στους άνδρες πιο όμορφος ανακηρύχθηκε ο Ryan Reynolds. Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται επίσης οι George Clooney, Patrick Dempsey, και Hugh Jackman.


gossiptv

http://sarotiko.blogspot.com/

Αντιπολίτευση ουσίας και όχι λαϊκισμούς!

Tη Τρίτη το βράδυ στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του κοινοτικού συμβουλίου Μοσχάτου,


πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη πολιτική συνάντηση στελεχών και φίλων της δημοτικής παράταξης "Ενωμένοι Πολίτες" με επικεφαλής τον Βασίλη Σπανάκη. Η συνάντηση αυτή είχε ως σκοπό την προβολή του δημοτικού έργου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο. 
Εκτός από τα στελέχη της παράταξης, παρόντες ήταν δημοσιογράφοι και bloggers του Μοσχάτου και του Ταύρου για ακούσουν και αυτοί τον απολογισμό του δημοτικού έργου αλλά και να θέσουν τις ερωτήσεις τους. Η συνάντηση αυτή ήταν μια ευκαιρία για τον Βασίλη το Σπανάκη να δώσει το σύνθημα για μια σκληρή αλλά και δημιουργική αντιπολίτευση, όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: "Αντιπολίτευση ουσίας και όχι λαϊκισμούς!"

"Τομεάρχες"

Στη συνάντηση ανακοινώθηκαν ρόλοι για όλους
Τους βασικούς τομείς ευθύνης θα αναλάβουν οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι. Εκτός των βασικών τομέων ευθύνης, άλλοι πιο εξειδικευμένοι ανατέθηκαν στη πλειοψηφία των στελεχών της παράταξης. Η ανάθεση ευθυνών σε τόσα πολλά άτομα μπορεί να ξενίζει, αλλά πεποίθηση του ίδιου του Βασίλη Σπανάκη είναι ότι η εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων στελεχών στη βάση, που παράγεται πολιτική μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει, αφού οι εποχές που τα στελέχη μένανε στο πάγο και περίμεναν τις εκλογές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Διαβάστε περισσότερα: http://moschato.blogspot.com/#ixzz1JTTTxRzd

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Περισσότερα ποδήλατα στο Μετρό


Από 1η Μαΐου και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας και όλο το 24ωρο τις Κυριακές και τις αργίες, θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση εφαρμογής του πιλοτικού μέτρου της επιβίβασης επιβατών,ποδηλάτων στους συρμούς του Μετρό.

Μετά τη θετική ανταπόκριση του επιβατικού κοινού κατά τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του μέτρου, από την 1η Μαΐου θα επιτρέπονται μέχρι τέσσερα ποδήλατα, αντί για δύο, στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΑΜΕΛ και τους ίδιους τους ποδηλάτες, κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου, εκατοντάδες ποδήλατα μεταφέρθηκαν με τους συρμούς του Μετρό τις ημέρες ελεύθερης μεταφοράς, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα τόσο όσον αφορά στη λειτουργία του μέσου, όσο και στην ασφάλεια των επιβατών.



http://www.zougla.gr/

Αισιοδοξία για Βαλβέρδε

Ο Ντέταρι είδε μέρος της προπόνησης, στην οποία όλα τα βλέμματα ήταν πάνω στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Όλοι περίμεναν να ακούσουν μία ατάκα, να καταλάβουν κάτι από τις προθέσεις του, από αυτά που θα πει στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι περισσότεροι από τους ερυθρόλευκους που είδαν τον Βάσκο, δεν έκρυβαν την αισιοδοξία τους για την παραμονή του στην ομάδα. Και μάλιστα έλεγαν ότι στο ραντεβού με τον πρόεδρο θα του πει το «ναι» και ότι το προσωπικό του πρόβλημα δεν θα τον αποτρέψει να συνεχίσει το έργο του στο λιμάνι.

Περισσότερα στο thrylos.gr

http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=116630

Δελτίο Τύπου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου για την Φιλανθρωπική Εκδήλωση


Δελτίο Τύπου
Φιλανθρωπική Εκδήλωση

Μοσχάτο, 14/04/2011

Την ημέρα Σάββατο 9 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση που οργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου με αρωγούς τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μοσχάτου Καλλιθέας και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου.
Παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε η ανταπόκριση των κατοίκων του δήμου Μοσχάτου- Ταύρου ήταν μεγάλη. Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η βοήθεια απόρων οικογενειών. Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στο φιλανθρωπικό σωματείο ‘Η Αγάπη Υπάρχει’. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε την αφιλοκερδή συμμετοχή των τοπικών Συγκροτημάτων: Flying Steps, The Lunatics, Ηλίας και Μίλτος, Shapeless, Praktoras & Diplomatis.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος της πόλης μας Ευθυμίου Ανδρέας , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου Ντέρεκας Αθανάσιος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού ‘Πολίτες Μπροστά’ Κρεμμύδας Άρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μοσχάτου Σιώκας Απόστολος, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μοσχάτου - Καλλιθέας Καραβασέλας Ευστάθιος, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σάββας Ιωάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Χατζηαντωνίου Παναγιώτης, Τσέλιου Μαρία, Κοντεκάκης Δημήτριος, Τουφεξίδης Χάρης, Μελίστας Αθάνασιος οι κοινοτικοί σύμβουλοι Μοσχάτου: Μιχαλόπουλος Χρήστος, Ζώταλης Δημήτριος , ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Σακελλαρίου Σπυρίδων, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου ‘Η Αγάπη Υπάρχει’ Μανωλάκη Έλενα όπως και μέλη του Σωματείου, πολλοί νέοι ,δάσκαλοι και γονείς της πόλης.
Ευχή μας στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις που θα ανακουφίσουν συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.
.
Για το
Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου
Ο Πρόεδρος
Πατσουράκης Πολύδωρος

Πασχαλινό Παζάρι - Σάββατο 16 Απριλίου 2011 και ώρα 10.00 έως 16.00, στην πλατεία Μεταμορφώσεως (Μοσχάτο)


 

Η έκθεση περιλαμβάνει πασχαλινές κατασκευές από τα παιδιά του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Μοσχάτου




http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Αγώνας ζωής για τον «Εθνικάρα»


ΔΕΙΤΕ: Φιλικό για τον Γιάννη Μαντζουράνη

Η αντιπροσωπευτική ομάδα του Π.Σ.Α.Π., αποτελούμενη, κυρίως, από διεθνείς επίλεκτους ποδοσφαιριστές, θα αγωνισθεί την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 με τους παλαίμαχους του Εθνικού στο γήπεδο του Αιγάλεω (στις 16.00), σε ένα παιχνίδι καρδιάς και κοινωνικής προσφοράς, για τον καλύτερο ίσως Έλληνα φίλαθλο, τον Γιάννη Μαντζουράνη, τον «Εθνικάρα».

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές εκτιμούν και αναγνωρίζουν το ήθος, την αφοσίωση, τη σταθερότητα στις απόψεις, την εντιμότητα και ασφαλώς τη διαχρονικότητα αλλά και την πραότητα και την αξιοπρέπεια του Γιάννη Μαντζουράνη, ο οποίος έχει τώρα την ανάγκη της υποστήριξης όλων μας.

Ο «Εθνικάρας» αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και χρειάζεται να μεταβεί στο εξωτερικό, σε εξειδικευμένο μάλιστα νοσοκομείο, όσο το δυνατόν συντομότερα.

περισσότερα http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/153875/agonas-zois-gia-ton-ethnikara/

Το 7ο, οι... sexy κι όποιος αντέξει!



Ξανθή Μυλωνά, Ελευθερία Χατζηνίκου και Μαρία Χατζηνικολάου, μιλούν και ποζάρουν στο gazzetta.gr για το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού και δηλώνουν έτοιμες για ακόμα περισσότερους τίτλους.
Οι αμερικάνοι το έλεγαν χρόνια και στην Ελλάδα μόλις το ανέφερε ο Γιάννης Ιωαννίδης έγινε αμέσως σλόγκαν. Αναφερόμαστε στην περιβόητη έκφραση «η καρδιά του πρωταθλητή», η οποία ταιριάζει απόλυτα στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινες» έχουν κάνει τους πάντες να ασχολούνται όχι μόνο μαζί τους, αλλά και συνολικά το άθλημα, κατακτώντας τα πάντα τα τελευταία επτά χρόνια. Στο διάστημα αυτό έχουν 7 πρωταθλήματα (συνολικά 24) και πέντε κύπελλα και δείχνουν πως πραγματικά δεν υπάρχει αντίπαλος που μπορεί να τις κοιτάξει στα μάτια…

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κούπα πήγε στα γνωστά χέρια και μετά την κατάκτησή της, ήρθε η ώρα για ξεκούραση, καθώς αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς, ήδη έχουν αρχίσει τα όνειρα για ακόμα μεγαλύτερα κατορθώματα. Ακόμα μεγαλύτερα και από τα 15 συνολικά πρωταθλήματα που έχουν κατακτήσει οι Ξανθή Μυλωνά (7), Ελευθερία Χατζηνίκου (4) και Μαρία Χατζηνικολάου (4).

 Η… Aγία Τριάδα του «τριφυλλιού» μίλησε στο gazzetta.gr για το παρών, το παρελθόν, αλλά και το μέλλον. Υποσχέθηκε ακόμα μεγαλύτερες χαρές και τόνισε για ακόμα μία φορά πως αυτή η ομάδα έχει την καρδιά και την ψυχή του πρωταθλητή και πως για να την ρίξει κάποιος από την κορυφή θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ.

Και τώρα ξεκούραση

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό, ήταν δύσκολη λόγω και των προβλημάτων και μετά την υπερένταση και τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από χαλάρωση και καφεδάκι με θέα την Αθήνα και συντροφιά την κούπα. Το ραντεβού δόθηκε στο roof garden του ξενοδοχείου ZAFOLIA όπου με… πιάτο την πρωτεύουσα τα κορίτσια του «τριφυλλιού» είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, αλλά και να μιλήσουν για έναν ακόμα τίτλο.



περισσότερα http://www.gazzetta.gr/



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-5% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΨΗΦΙΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ.....



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΨΗΦΙΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΔΩΡΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ
……Να δεις τι σου’ χω για μετά!........

Το μετά ήρθε και σιγά-σιγά αποκαλύπτεται σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου. Τώρα που τα μεγάφωνα στις πλατείες σίγησαν, τώρα που ο ψηφοφόρος κατέθεσε τη ψήφο του  βγήκαν τα «μαχαίρια» και άρχισαν να κόβουν ! Τι;
 Ξεκίνησαν από τα δημοτικά τέλη και θυμηθείτε το! Έχουμε μπροστά μας Προϋπολογισμό, έχουμε λειτουργία Παιδικών Σταθμών, σχολείων, Πνευματικών Κέντρων, έχουμε , έχουμε ….
Τίποτε δεν έχει καταλάβει η δημοτική πλειοψηφία από το δράμα των νοικοκυριών και των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών λόγω οικονομικής κρίσης. 
Η Δημοτική πλειοψηφία με εισηγητή τον αντιδήμαρχο κ. Δαμηλάκο ψήφισε ενιαία αύξηση ανταποδοτικών τελών για τις κοινότητες Μοσχάτου και Ταύρου 5%!. Αξιοσημείωτη για άλλη μια φορά η άποψη του κ. Χρονόπουλου δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας ο οποίος εισηγήθηκε αύξηση 12% των δημοτικών τελών!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ανισότιμη είσπραξη τελών για την ίδια παρεχόμενη υπηρεσία αφού οι κατοικίες στο Μοσχάτο θα πληρώνουν 1,34 ευρω ανά τμ και στον Ταύρο 1,07τμ, τα καταστήματα στο Μοσχάτο θα πληρώνουν όσο και οι μεγαλοεπιχειρηματίες 4,02ευρώ.Ακόμη και στο θέμα των τελών για τις μεγάλες ιδιοκτησίες υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, οι μεγαλοϊδιοκτήτες –επιχειρηματίες στον Ταύρο θα πληρώνουν 5,08e ανά τμ ενώ στο Μοσχάτο 4,02e δηλαδή όσο και τα μικρομάγαζα!!!
Χιλιάδες ευρώ δωράκι σε μεγαλοϊδιοκτήτες , τράπεζες, πολυκαταστηματάρχες, βιομήχανους, κλπ!!
Ο  επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»  Γρηγόρης Σωπάκης  πρότεινε μηδενική αύξηση των ανταποδοτικών τελών στις κατοικίες στον Ταύρο, μείωση των ανταποδοτικών τελών στις κατοικίες στο Μοσχάτο στο επίπεδο του Ταύρου (1,02τμ ), μείωση των ανταποδοτικών τελών στα καταστήματα μέχρι 150τμ και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι 300τμ στο επίπεδο του Ταύρου (3,15e), απαλλαγή και μείωση των τελών των ανέργων, απόρων, ΑμΕΑ, πολύτεκνων  κλπ και αύξηση των ανταποδοτικών τελών στις μεγάλες ιδιοκτησίες, βιομηχανίες, τράπεζες, πολυκαταστήματα κλπ, .Αυτή η τεκμηριωμένη με στοιχεία πρόταση  όχι μόνο θα ανακούφιζε τα χαμηλά εισοδήματα και τις μικρές εμπορικές και βιοτεχνικές μονάδες αλλά ταυτόχρονα θα επέβαλε δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών μεταξύ της μικρής και μεγάλης ιδιοκτησίας με παράλληλη αύξηση των τελικών εσόδων του Δήμου κατά 220.000 ευρώ σε σχέση με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής!!!! «Ανεδαφική και έωλη» χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος κ.Δαμηλάκος την αναλυτική πρόταση για τα νέα δημοτικά τέλη, που κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» εγκλωβισμένος στην τεχνοκρατική-διαχειριστική-αντιαναδιανεμητική  πολιτική της πλειοψηφίας.

      Στην ίδια λογική με τη «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» κινήθηκε και  η δημοτική παράταξη του κ.Κρεμμύδα «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!» με τις τοποθετήσεις των κκ Κρεμμύδα, Τουφεξίδη, Μελίστα και Κοντεκάκη, ζητώντας δίκαιη ανακατανομή των ανταποδοτικών τελών και μηδενικές αυξήσεις. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ  ΜΠΡΟΣΤΑ ψήφισαν την πρόταση, που κατέθεσε ο Γρηγόρης Σωπάκης.
Η παράταξη του κ.Σπανάκη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟ» ψήφισε μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών διατηρώντας την φορολογική ανισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων και πρότεινε  συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα στο μέλλον.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ενώ μέσα από τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της τάχθηκε υπέρ των μειώσεων των τελών για κατοικίες και μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, όπως επίσης για απαλλαγή των ευπαθών ομάδων , τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει  ίσως κάποιες κομματικές επισημάνσεις για «προσοχή στη συσστράτευση με άλλες δυνάμεις» και στην ψηφοφορία τάχθηκε υπέρ της μηδενικής αύξησης των δημοτικών τελών διατηρώντας το υπάρχον άδικο καθεστώς φορολόγησης.
Η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Πολιτών Μοσχάτου-Ταύρου» δια του τέως δημάρχου Ταύρου κ.Σούτου ,ως συνήθως, συμπαρατάχθηκε με την δημοτική πλειοψηφία!!!

            Οι θέσεις της «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» για το νέο ρόλο που καλείται να παίξει η Αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη» επιβεβαιώνονται .
Υπό καθεστώς Μνημονίου και Καλλικράτη οι δήμοι γίνονται  διαχειριστές της οικονομικής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης και σκαρφίζονται νέους τρόπους είσπραξης χρημάτων από τους κατοίκους για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες και στοιχειώδεις  κοινωνικές υπηρεσίες.
          Η συμμετοχή, η ενημέρωση , η διεκδίκηση, η κινητοποίηση είναι ο μόνος τρόπος για να περιφρουρήσουμε ότι μας έχει απομείνει. Γι’ αυτό είναι σημαντική η μαζική παρουσία των πολιτών στις δημόσιες συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων, του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων.

12-4-2011                                                                                        Το Γραφείο Τύπου



               


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  ‘ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ’
ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2011
·        Για αναδιανεμητικά Δημοτικά Τέλη υπέρ των  οικονομικά αδυνάτων, των εργαζομένων, των μικρών επιχειρήσεων.  

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για το 2011 είναι αύξηση 5% για κάθε
Δημοτική Κοινότητα .  Η πρόταση αυτή  έρχεται να καλύψει τα προϋπο-
λογιζόμενα έξοδα του 2011 που πρέπει να καλυφθούν από τα ανταποδο-
τικά  τέλη.
Με την πρόταση της η Δημοτική Αρχή, φαίνεται ότι δεν επεξεργάστηκε μία τεκμηριωμένη πρόταση , που να παίρνει υπόψη της τα προβλήματα
που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα μαγαζιά και οι μικρές βιοτεχνίες.
Αντίθετα η πρότασή της δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες και διαφορε-τική αντιμετώπιση για όμοιες παρεχόμενες υπηρεσίες και ειδικότερα .
1.     Για την  ΚΑΤΟΙΚΙΑ  25% ακριβότερα τα δημοτικά τέλη ανά             τετραγωνικό στο ΜΟΣΧΑΤΟ από τον ΤΑΥΡΟ .!!!!!!!
2.     Για τα μαγαζιά  21,6%  ακριβότερα τα δημοτικά τέλη ανά             τετραγωνικό στο ΜΟΣΧΑΤΟ από τον ΤΑΥΡΟ .!!!!!!!
3.     Στην ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 26,37%  ΦΘΗΝΌΤΕΡΑ τα δημοτικά τέλη ανά  τετραγωνικό στο ΜΟΣΧΑΤΟ από τον ΤΑΥΡΟ .!!!!!!!
Η πρόταση της Δημοτικής Κίνησης «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» για τα δημοτικά τέλη του 2011 παίρνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση των εργαζόμενων των καταστηματαρχών και των βιοτεχνών αλλά και
τα προϋπολογιζόμενα  έξοδα είναι η κάτωθι.
 Ενιαία ανταποδοτικά τέλη ανά κατηγορία και για τις δύο Δημοτικές   Κοινότητες και ειδικότερα.
- Για την κατοικία  ανταποδοτικό τέλος 1,02 ευρώ ανά τετρ. μέτρο.
- Για τα καταστήματα μέχρι 150 μ2  ανταποδοτικό τέλος  3,15 ευρώ ανά τετρ. μέτρο.
- Για την μικρή Βιοτεχνία  μέχρι 300 μ2  ανταποδοτικό τέλος  3,15 ευρώ ανά τετρ. μέτρο.
-Για την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  καθώς και τα πολυκαταστήματα τράπεζες και
Super markets ανταποδοτικό τέλος  4,84 ευρώ ανά τετρ. μέτρο.
- Απαλλαγή από Δημοτικά τέλη στους άνεργους που έχουν μοναδικό εισόδημα την εργασία που έχασαν.
- Απαλλαγή από Δημοτικά τέλη στους απόρους .
-Απαλλαγή  50% από Δημοτικά τέλη στους πολυτέκνους τριτέκνους και
 Α.μ.ε.α.



Η πρότασή μας αυτή κρατάει στον ΤΑΥΡΟ σταθερά τα τέλη, με μείωση στην βιοτεχνία και αύξηση στα πολυκαταστήματα ενώ στο ΜΟΣΧΑΤΟ
Μειώνει τα τέλη σε κατοικία , μικρή βιοτεχνία και καταστήματα ενώ
Αυξάνει στο επίπεδο του ΤΑΥΡΟΥ  την μεγάλη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.
Συνημμένα προσκομίζουμε πίνακες με την πρότασή μας , που φαίνεται ότι η εφαρμογή της θα φέρει στο Δήμο τουλάχιστον όσα απαιτούνται για τα ανταποδοτικά έξοδα ΔΗΛΑΔΗ  ΠΑΝΩ ΑΠΟ 9.500.000,00 ΕΥΡΩ.


Με την πρότασή μας βοηθούμε όλους τους πολίτες που πλήττονται από την κρίση, βοηθώντας ως Δήμος στην ανακούφιση τους.


                                                                     ΓΙΑ ΤΗΝ «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»
                                                                        ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ






Επίσης  Η «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» σας καλεί σε συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 7 μμ, στην αίθουσα 7 των Δημοτικών Σφαγείων (Πειραιώς και Επταλόφου) στον Ταύρο. 
Η απαραίτητη διαβούλευση στριμώχνεται από την δημοτική πλειοψηφία σε συνεδρίαση της επιτροπής λίγες ώρες πριν το δημοτικό συμβούλιο, ακυρώνοντας το ρόλο της.  Για αυτό τον λόγο η παρουσία σας στη συνέλευση της δημοτικής κίνησης Μοσχάτου- Ταύρου είναι πολύτιμη.
Η Γραμματεία

          

ΠΑΟΚτσάκι από κούνια η Κατερίνα Στικούδη


Ξεκίνησε από κολυμβήτρια του ΠΑΟΚ και εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σέξι Ελληνίδες. Η Κατερίνα Στικούδη ακολούθησε τελικά καριέρα μοντέλου, παρουσιάστριας και τραγουδίστριας, αλλά δεν έπαψε ποτέ να δηλώνει οπαδός του "Δικεφάλου του Βορρά"…





περισσότερα http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_6999.html

Champions League: Συμπληρώνεται η τετράδα



Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενείται από την Τότεναμ στο θέλοντας να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον ημιτελικό, ενώ η Ίντερ κυνηγάει την ανατροπή απέναντι στη Σάλκε… 
Στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» του Λονδίνου, τα «σπιρούνια» θα κυνηγήσουν ένα «θαύμα» ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν να «αποχαιρετήσουν» με νίκη το κοινό τους, καθώς το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην αγγλική ομάδα.

Ο Χάρι Ρέντκναπ αναμένεται να παρατάξει τον Γκόμες κάτω από τα δοκάρια, με τους Τσόρλουκα, Ντόουσον, Γκαλάς και Ασού-Εκοτό να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Οι Φαν ντερ Φάαρτ, Χάντλστοουν, Μόντριτς και Μπέιλ πιθανότατα θα αγωνιστούν στη μεσαία γραμμή, με τους Παβλιουτσένκο και Ντεφόε να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Ζοσε Μουρίνιο δεν αποκλείεται να «προφυλάξει» παίκτες ενόψει του επερχόμενου clasico με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Ο Κασίγιας θα υπερασπιστεί την εστία της «Βασίλισσας», ενώ οι Ράμος, Καρβάλιο, Αλμπιόλ και Μαρτσέλο αναμένεται να αγωνιστούν στην αμυντική γραμμή. Οι Ντιαρά και Αλόνσο πιθανότατα θα έχουν ανασταλτικό ρόλο στο χώρο του κέντρου, με τους Ντι Μαρία, Οζίλ και Γκρανέρο να αγωνίζονται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αντεμπαγιόρ.

Στο Γκελζενκίρχεν η Σάλκε υποδέχεται την Ίντερ, στη ρεβάνς του εμφατικού 2-5 στο Μιλάνο την προηγούμενη εβδομάδα, με τους «νερατζούρι» να παίζουν τα ρέστα τους, κυνηγώντας την υπέρβαση.

Ο Ραλφ Ράνγκινγκ αναμένεται να χρησιμοποιήσει το Νόιερ στην εστία, με τους Ουτσίντα, Χεβέδες, Ματίπ και Σαρπέι στην άμυνα. Οι Παπαδόπουλος, Χουράδο και Μπαουμγιόχαν πιθανότατα θα αγωνιστούν στη μεσαία γραμμή, με τους Ραούλ, Εντουάρντο και Ντράξλερ να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα.

Ο Λεονάρντο πιθανότατα θα παρατάξει το Σέζαρ κάτω από τα δοκάρια, με τους Κόρντομπα, Λούσιο, Ρανόκια και Μαικόν να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Οι Ζανέτι, Καμπιάσο, Μότα και Σνάιντερ αναμένεται να βρίσκονται στη μεσαία γραμμή, με τους Ετό και Μιλίτο να αποτελούν τη γραμμή κρούσης.

sportaction.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/champions-league_13.html

Θέατρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης- Οι παραστάσεις μετά το Πάσχα και το Μάιο 2011




"Άντρες Μετά  Μουσικής"
της Ελένα Τορνέρο
Με την Νικολέττα Βλαβιανού
σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ
27 Απριλίου- 12 Μαΐου 2011, στις 21:00

Η Πάττυ, μια γυναίκα γύρω στα 40, δίνει μια τελευταία ευκαιρία στον εαυτό της να ξορκίσει την κακοδαιμονία που την κυνηγάει στις σχέσεις της με το άλλο φύλο, και να βρει επιτέλους τον ιδανικό σύντροφο. Οι άντρες που πέρασαν από τη ζωή της “ζωντανεύουν” ανάγλυφα μπροστά στους θεατές μέσα από σπαρταριστές, αλλά και συγκινητικές αφηγήσεις και περιστατικά. Τα συνοδεύει πάντα ένα ροκ τραγούδι, που ολοκληρώνει με καταλυτικό τρόπο την ανάμνηση. Η Πάττυ ανακαλεί με πολύ χιούμορ και σαρκασμό όλη την ερωτική της διαδρομή. Κάνει επιλεκτικές ή αναγκαστικές στάσεις στους σημαντικότερους άντρες-σταθμούς της για να ξεκαθαρίσει παλαιούς λογαριασμούς και να προχωρήσει σε μια νέα αρχή. Αυτό που αγνοεί, όμως, είναι πως η μοίρα της παίζει ένα πολύ παράξενο παιχνίδι που θα αιφνιδιάσει ηρωίδα και θεατές στο ανατρεπτικό και απροσδόκητο φινάλε του έργου.
Το έργο της καταλανής Έλενα Τορνέρο είναι η ιστορία μιας γυναίκας (που είναι παρούσα), μερικών αντρών (που είναι απόντες) και των τραγουδιών που συντρόφεψαν τη ζωή τους. Μα πάνω από όλα είναι  μια ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες, για τα λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ ή ειπώθηκαν σε λάθος χρόνο, για μηνύματα που δεν έφτασαν ποτέ στους παραλήπτες τους, για συμπτώσεις (κωμικές ή τραγικές), για συμφωνίες και διαφωνίες. Και είναι, φυσικά, η ιστορία αυτής της καταραμένης, ακατάληπτης, ανθρώπινης μανίας που ξεπερνά κάθε εμπόδιο, μικρό ή μεγάλο: της μανίας του έρωτα. Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν με πολύ παράξενο τρόπο…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς - Γιάννης Μαντάς
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Σκηνικά - κοστούμια: Νατάσα Παπαστεργίου
Κίνηση: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ναταλία Κατσαρού

Παίζει η Νικολέττα Βλαβιανού

Ακούγεται ο ραδιοφωνικός παραγωγός του GALAXY Διονύσης Κλάδης
και οι φίλοι: Δημήτρης Καλαντζής, Λίλλυ Μελεμέ, Δημήτρης Μυλωνάς,
                      Σπύρος Τσεκούρας και ο Νίκος Ψαρράς
Το styling και τη φωτογράφηση επιμελήθηκε ο Βασίλης Θέος
Εκτέλεση παραγωγής:
"Άντρες μετά Μουσικής"
για λίγες παραστάσεις
Ημερομηνίες παραστάσεων 27, 28 Απριλίου & 2, 3, 4, 5, 9  11, 12 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21.00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, MCF  bar - restaurant
Διάρκεια: 70' 
Τιμές εισιτηρίων: 12€, ενιαίο 

Χορηγός Επικοινωνίας GALAXY

*******

Performance
"ΓΑΛΑΞΙΑΣ"
 από την ομάδα BLITZ
Από 29/4 έως 29/5
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, στις 20:30


Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ είναι μια 4-ωρη περφόρμανς της ομάδας blitz που δημιουργήθηκε για το Low Budget Festival, το Δεκέμβρη του 2010. Μετά την επιτυχία που γνώρισε κατά τις 3 ημέρες που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ παρουσιάζεται ξανά στον ίδιο χώρο. Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ είναι μια τετράωρη παρέλαση ανθρώπων, πραγμάτων, ιδεών, αντικειμένων, κινημάτων, εκφράσεων και λέξεων που έχουν χαθεί.




Mια σειρά ανθρώπων. Μια εμμονική λίστα. Ένας κατάλογος με όλους αυτούς και όλα αυτά που χάθηκαν ανεπιστρεπτί. Πρόσφατα ή πριν χρόνια ή ακόμη παλιότερα, πριν από αιώνες. Κινηματογραφιστές, τενόροι, βασιλείς, θεοί, φιλόσοφοι, ιδέες, αντικείμενα, δεκαετίες, λέξεις, σκηνοθέτες, ποιητές, εφευρέτες, αγρότες από την Θεσσαλία, μπαρ, συγκροτήματα, διαφημίσεις,  τραγουδιστές, οδοί, χωριά που εγκαταλείφθηκαν, κινήματα τέχνης, εραστές, ερωμένες, τραγούδια, μοντέλα αυτοκινήτων, μοντέλα μηχανών, δικηγόροι, γιατροί από τα Πατήσια ή την Καλαμαριά, φίλοι, φίλες, συγγραφείς, ζωγράφοι, στρατιώτες, αρχιτέκτονες, μαραγκοί, άγιοι, βιβλία, ήρωες βιβλίων, ήρωες από ταινίες, αυτοκράτορες, μάχες, μύθοι, ζώα, παλαιστές, συμμαθητές από την Πάτρα ή την Θεσσαλονίκη, Σταυροφόροι, συνθέτες, πιανίστες, βιολιστές, ψυχολόγοι, βιολονίστες, τσελίστες, αναρχικοί, κομμουνιστές, φασίστες, ναζιστές, σοσιαλιστές, δήμαρχοι, ιεροψάλτες, ηθοποιοί, κλόουν, serial killers, συνήθειες, ονόματα, σπίτια, τραγούδια ξανά, μουσικά όργανα, ιδεοληψίες, δεισιδαιμονίες, μυθικά τέρατα, έπη, χημικοί, βοτανολόγοι, βιολόγοι, χαρτογράφοι, γλύπτες, ποπ είδωλα, τηλεοπτικά κανάλια, νοικοκυρές, απατημένοι σύζυγοι, ποιητές ξανά, ποδοσφαιριστές, πυγμάχοι, ομάδες μπάσκετ, ντισκοτέκ, φίλοι ξανά, μάγοι, ταχυδακτυλουργοί, στρατηγοί, ιππότες, γεωλόγοι, ψυχαναλυτές, παίκτες του baseball.

Στη σκηνή 8 ηθοποιοί πίνουν μαζί με τους θεατές και θυμούνται ανθρώπους που πέθαναν, ιδέες που ξεχάστηκαν, αντικείμενα που έπεσαν σε αχρηστία ή που ξεπεράστηκαν από την εποχή, λέξεις και εκφράσεις που πλέον δεν χρησιμοποιεί κανείς. Μια αφήγηση που διασχίζει ολόκληρη την ιστορία του ανθρώπινου είδους και του ανθρώπινου πνεύματος και μετακινείται εν ριπή οφθαλμού από τη συγκίνηση στη γελοιότητα, από το φτηνό στο σημαντικό, από το χυδαίο στο ποιητικό.

Η performance διαρκεί 4 ώρες. Η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης για το κοινό είναι ελεύθερη. Επίσης, και καθώς δεν υπάρχει διάλειμμα, οι είσοδοι και οι έξοδοι των θεατών γίνονται κατά βούληση και σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός.

Όσο η αφήγηση συνεχίζεται, οι θεατές πηγαινοέρχονται, βγαίνουν να καπνίσουν ή να συζητήσουν. Όταν επιστρέφουν, η performance συνεχίζεται, σαν μια παράξενη γιορτή που πρέπει οπωσδήποτε να μην διακοπεί, μια κοινότητα -ηθοποιών και θεατών- που οφείλει να θυμηθεί μέχρι εξαντλήσεως προκειμένου να κατανοήσει τις μυστηριώδεις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώθηκε αυτό που ζούμε σήμερα.




Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Δραματουργία: ομάδα blitz -Γ. Βαλαής, Α. Παπούλια, Χ. Πασσαλής-Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Μανιδάκη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Ηθοποιοί: Γιώργος Βαλαής, Θανάσης Δεμίρης, Θάλεια Ιωαννίδου,
                  Ελένη Καραγιώργη, Ελίνα Λούκου, Μιχάλης Μαθιουδάκης,
                  Χρήστος Πασσαλής, Νίκος Φλέσσας

Performance
ΓΑΛΑΞΙΑΣ από την ομάδα BLITZ
Από Παρασκευή 29 Απριλίου έως Κυριακή 29 Μαΐου 2011
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, στις 20:30
Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος
Διάρκεια: 240’
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό,
                   10€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων                             (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ΑμεΑ

****
"Το Πράσινο Λεμόνι"
Μέτης Καρατζά
σε σκηνοθεσία  Σοφίας Φιλιπππίδου
με τους "5 προς το παρόν"
Παράταση παραστάσεων: από 29/4 έως 15/5
κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21:00

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένα μοχίτο, ένας κουκουλοφόρος και ... η Λέλα Καραγιάννη; Η απάντηση στο "Πράσινο Λεμόνι" που διαδραματίζεται σε φυσικό χώρο Bar και στο
MCF coffee bar restaurant, και έχει ήδη αγαπηθεί από τους πολυάριθμους θεατές του.

Υπόθεση του έργου:  Ένα βράδυ που καίγεται η Αθήνα κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου συλλαλητηρίου, βρίσκουν καταφύγιο σε ένα Bar, ένας δημόσιος υπάλληλος, μια μητέρα ντυμένη emo με την φοιτήτρια κόρη της...και ένας παράξενος "γνωστός άγνωστος" κουκουλοφόρος. Εκεί, μαζί με τον μπάρμαν, στην προσπάθειά τους να κρύψουν ένοχα μυστικά, θα υποδυθούν ρόλους του παραλόγου και της φάρσας!! Μέσα από σάτιρα και κωμικές καταστάσεις, γίνεται



ένα ψυχογράφημα της ανθρώπινης ύπαρξης και ακούγονται αλήθειες για τις σχέσεις, την πολιτική, την Ελλάδα του σήμερα..

Σημειώνει η Σοφία Φιλιππίδου: Το «πράσινο λεμόνι» της Μέτης Καρατζά είναι ένα γνήσιο ελληνικό έργο, ολοκαίνουργιο που φέρνει κάτι από τις μυρωδιές της  άνθησης του ελληνικού έργου της δεκαετίας της μεταπολίτευσης αλλά και την πίκρα της  μοναξιάς, που επέφεραν τα τριάντα χρόνια έκτοτε.
Οι 5 ήρωες του, απλοί λαϊκοί άνθρωποι της καθημερινότητας, «κλείνονται» μέσα σε ένα μπαρ σε συνθήκη φόβου (έξω η Αθήνα καίγεται εξ αιτίας μιας διαδήλωσης) και εκεί μέσα τα λένε όλα ή σχεδόν όλα…  «ανοίγονται».
Η θεατρική σύμβαση του «πολύ κοντά εξ ανάγκης» λειτουργεί άλλη μια φορά καταλυτικά, και ξεκλειδώνει μνήμες, απελευθερώνει πάθη, φέρνει στην επιφάνεια ματαιωμένα όνειρα και προσδοκίες και δίνει εν τέλει μια απελπισμένη προοπτική στην ελπίδα.
Ανέβασα το έργο με μεγάλη αγάπη που έχω έτσι κι αλλιώς για το θέατρο  και με μεγάλη χαρά γιατί το αγάπησα.
Στηρίχτηκα στους έμπειρους ηθοποιούς της ομάδας και έκανα μια σύνθεση όλων των ειδών του θεάτρου που ξέρω, γιατί πιστεύω ότι η παγκόσμια θεατρική γλώσσα είναι μία και στοχεύει στην επικοινωνία μέσω της αλήθειας και της χαράς του παιχνιδιού". Σοφία Φιλιππίδου

Συντελεστές παράστασης
Κείμενο:        Μέτη Καρατζά
Σκηνοθεσία: Σοφία Φιλιππίδου
Παίζουν: Τάσος Παπαδόπουλος
                 Σταύρος Καλός
                 Μέτη Καρατζά
                 Κατερίνα Τσεβά
                 Ερνέστος Βουτσίνος
Παραγωγή Mark the Day

"Το πράσινο λεμόνι"
από την Παρασκευή 29 Απριλίου έως την Κυριακή 15 Μαΐου 2011
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή   στις 21:00 (ώρα προσέλευσης 20:30)
Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης,  MCF  bar - restaurant
Διάρκεια: 1:15' 
Τιμές εισιτηρίων: 12€ 
MCF  bar - restaurant, Τηλέφωνο Κρατήσεων για φαγητό: 6937 037 040




Νέες θεατρικές παραστάσεις Μάιος  2011


"Parklife"
Στέλιου Λυκουρέση
σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κωνσταντάτου,
παραγωγή BLIND SPOT
Από  2/5 έως– 1/6
κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, στις 21:30

Στη δεύτερη παράσταση της η ομάδα blind spot παρουσιάζει ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, που με όλη την απλότητα και τη δομή της κινηματογραφικής γλώσσας, αγγίζει κοινωνικά θέματα και προσωπικές σχέσεις της σύγχρονης εποχής.
Μια νεαρή διαφημίστρια ξυπνάει μέσα σε ένα αυτοκίνητο, δίπλα σε έναν άγνωστο άντρα. Σιγά - σιγά και με τη βοήθεια του, ανακαλεί πρόσωπα, καταστάσεις, την ταυτότητα του αλλά και πως βρέθηκαν μαζί στο σκοτεινό αυτό παρκινγκ. Όμως είναι αλήθεια αυτά που της λέει; Υπάρχει κάτι στο μυαλό της θαμμένο κάτω από μια άλλη πραγματικότητα; Ο άντρας αυτός όντως είναι ένας συνάδελφος της που την βοήθησε σε μια δύσκολη στιγμή ή είναι κάποιος άλλος; Και τελικά η σχέση τους προκύπτει μέσα από μια ακολουθία τυχαίων γεγονότων ή είναι μια επιλογή δυο ανθρώπων συμπιεσμένων από την καθημερινή τριβή; Μέσα από την λεκτική πάλη στο μπροστινό κάθισμα ενός αυτοκίνητου δυο χαρακτήρες ταξιδεύουν στα όρια των ρόλων τους ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι.
Στο τέλος θα βγουν σωσμένοι ή όχι;

Σε αυτή την παράσταση όπου η θεατρική γλώσσα συναντάει την κινηματογραφική, η δύναμη της live δράσης πλαισιώνεται με εικόνες και ήχους, όπου μέσα από την πρωτοτυπία της σκηνοθετικής ιδέας και του κειμένου, ο κόσμος του έργου συστήνεται στο κοινό με έναν εντελώς ανεπάντεχο τρόπο. Η παράσταση PARKLIFE χρησιμοποιεί το γκαράζ του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ρεαλιστικά, αποδίδοντας στο χώρο την αρχική του χρήση και ιδιότητα. Στο χώρο αυτό, ένα αυτοκίνητο γίνεται το βασικό σκηνογραφικό στοιχείο της παράστασης και λειτουργεί σαν μια αυτόνομη κινούμενη θεατρική σκηνή, που καθιστά τους θεατές μάρτυρες ή και ηδονοβλεψίες μιας διαρκώς ανατρεπόμενης κατάστασης.

Συντελεστές
Κείμενο: Στέλιος Λυκουρέσης
Σκηνοθεσία - σύλληψη: Μιχάλης Κωνσταντάτος

Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Καραγιώργος
Μουσική: Γιώργης Σακελλαρίου
Φωτισμοί: Γιάννης Φώτου
Γραφιστική επιμέλεια: Πάνος Αγγελόπουλος
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός

Ηθοποιοί: Γιώτα Αργυροπούλου, Θανάσης Δόβρης

Ομάδα παραγωγής: Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Γιώργος Θεοχαρίδης,
                                     Αλέξης Κατσαρός

"Parklife"
Στέλιου Λυκουρέση
σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κωνσταντάτου,
παραγωγή BLIND SPOT
Από  Δευτέρα 2 Μαΐου έως Τετάρτη  1 Ιουνίου 2011
κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 21:30
Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης,  
Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος
Διάρκεια: 60’
Τιμές εισιτηρίων: 13€  ενιαίο

Παραγωγή: Blind Spot
Χορηγοί της παράστασης: Volkswagen, Lakis Gavalas

*****


"Ο Θυρωρός της Νύχτας"
θεατρική διασκευή της ομώνυμης ταινίας της Λιλιάνας Καβάνι
από την Χαρά Τσιώλη
σε σκηνοθεσία Γιώργου Πανουσόπουλου
Από 18/5  έως 5/6
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, στις 21:30
Αίθουσα: Black Box

Πρόκειται για την πρώτη θεατρική σκηνοθεσία του Γιώργου Πανουσόπουλου.
Ο Μαξ, πρώην Ες Ες με θητεία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, έχει καταφέρει να αποφύγει την τιμωρία και ζει στη Βιέννη, δουλεύοντας ως “ Θυρωρός της νύχτας ” σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Κάνει παρέα με τον Μπερτ επίσης πρώην Ες Ες , συνένοχό του στις φρικωδίες του στρατοπέδου και ανομολόγητα ερωτευμένο μαζί

του. Και οι δύο είναι μέλη ενός ευρύτερου δικτύου πρώην Ναζί. Μια μέρα έρχεται στο ξενοδοχείο η Άννα, θύμα και ερωμένη του Μαξ στο στρατόπεδο, συνοδεύοντας το σύζυγό της, διάσημο μαέστρο. Η συνάντηση των πρώην εραστών, που θεωρούσαν ο ένας τον άλλο νεκρό, αναζωπυρώνει  τη σαδομαζοχιστική σχέση τους, πυροδοτεί τη ζήλια και τους φόβους του Μπερτ και ανοίγει το δρόμο για να ολοκληρώσουν την  κάθοδο στην προσωπική τους κόλαση.

Συντελεστές
Διασκευή: Χαρά Τσιώλη
Σκηνοθεσία Γιώργος Πανουσόπουλος

Παίζουν:          Τάκης Χρυσικάκος,
                        Ζαχαρίας Ρόχας,
                        Δημήτρης Καλατζής,
                        Μαρία Τσαρούχα


"Ο Θυρωρός της Νύχτας"
Από Τετάρτη 18 Μαΐου  έως Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, στις 21:30
Αίθουσα: Black Box
Εισιτήριο: 15€ ενιαίο

**********
"Θυμάσαι πώς μύριζαν οι μανόλιες στη Νικαράγουα"
Γιάννη Σουλιώτη
σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου
Παρασκευή 27, Σάββατο 28 & Σάββατο 29 Μαΐου 2011,  στις 21:00
για τρεις μόνο παραστάσεις
Αίθουσα: Θέατρο

Μηνύματα στον τηλεφωνητή, sms, emails… Ηλεκτρονικές επιστολές.
Επιστολές από την Ελλάδα προς το Νότο της Αμερικανικής Ηπείρου.
Διαφορετικά ημισφαίρια; Διαφορετικοί δρόμοι;
Διαφορετικοί κόσμοι; Κάποτε μαζί;
Απόσταση μνήμης, αίσθησης ζωής. Μέρες, νύχτες, λουλούδια, ζωή, αγάπη, φιλία, στοργή, χαμόγελα, αγωνίες, θάνατος, δάκρυα, καράβια που πεθαίνουν –η θάλασσα μένει πάντα ζωντανή- μέσα από ένα κομπιούτερ, που ενώνει ηπείρους κι ανθρώπους, αλλά φέρνει μαζί την απέραντη μοναξιά του ωκεανού…
Ένας άντρας περνάει από τη ζωή στο θάνατο κι από κει στη “μετά- ζωή”.
Χρόνος συμπαγής. Γεμάτος απουσία κι έλλειψη. Γεμάτος αισθήσεις.
Χρόνος πλήρης. Πλήρης έρωτος και πόθου. Πλήρης φωτός.
Ο ήρωας τού έργου παρατηρεί -κάθετα και οριζόντια σε χώρο και χρόνο- τη ζωή του.
Περιμένει. Έχει ήδη συγχωρέσει.  Πονάει. Έχει ήδη αποδεχτεί.
Η μάνα κι η απώλειά της. Ο έρωτας και η αναίρεσή του. Ο εαυτός και η ακύρωσή του.


Ένας άνθρωπος που αποφασίζει να βυθιστεί. Στα συνειδητά κι ασυνείδητα μέρη του. Να βυθιστεί πλήρως.
Κι  αντ’ αυτού ίπταται. Εξυψώνεται.
Τολμάει να δει. Και τον Έρωτα. Και το Θάνατο.
Εξ ίσου. Με τόση οδύνη. Και τόση ηδονή.
Μια παράσταση με λέξεις, τραγούδια και μουσικές που ακροβατούν ανάμεσα σε δύο κόσμους.
Και όνειρα. Ποτισμένα από άρωμα μανόλιας και αποχρώσεις ίριδας.

“Το μόνο για το οποίο δε μετανιώνω είναι η αγάπη!...
Ιδίως η αγάπη που έδωσα!”

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Γιάννης Σουλιώτης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λίνα Νικολακοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη/χορογράφος: Ιβάν Σβιτάιλο

Ερμηνεύουν κείμενα, τραγούδια και μουσικές:
            Γιώργος Καραμίχος, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Χάρης Ανδριανός,
            Παναγιώτης Τσεβάς, Δημήτρης Τίγκας, Ιβάν Σβιτάιλο

Ακούγονται μουσικές και τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο.
Παραγωγή RTIME

Υπό την αιγίδα του Προξενείου της Δημοκρατίας της Νικαράγουα

"Θυμάσαι πώς μύριζαν οι μανόλιες στη Νικαράγουα"
Γιάννη Σουλιώτη
σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου
Παρασκευή 27, Σάββατο 28 & Σάββατο 29 Μαΐου 2011,  στις 21:00
Για τρεις μόνο παραστάσεις
Διάρκεια: 60'
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήριο: 15€ Κανονικό,
                   10€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας                                          (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ),  Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Άτομα άνω
                    των 65 ετών

*****

Σεμινάριο
"Στους καθρέφτες της Ελένης"
Κύκλος εργαστηρίων για το αρχαίο δράμα
με αφορμή την Ελένη του Ευριπίδη
13/5 – 18/6 (Πρόγραμμα)


Ο κύκλος των εργαστηρίων με αφορμή την Ελένη του Ευριπίδη είναι μία ακόμα προσπάθεια του Ιδρύματος για την ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας στην εκπαίδευση. Τα εργαστήρια  έχουν ως στόχο την επιμόρφωση όλων όσοι διδάσκουν αρχαίο δράμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και όλων όσοι εμψυχώνουν θεατρικές ομάδες νέων σε δραστηριότητες εκτός τάξης.

Μέσα από τη συνάντηση με καλλιτέχνες, οι συμμετέχοντες προσεγγίζουν βιωματικά την πλευρά της παράστασης του αρχαίου δράματος. Από τις θεωρητικές επισημάνσεις και τις βασικές αρχές, η διδασκαλία περνά σε συγκεκριμένες τεχνικές και ολοκληρώνεται με την πρακτική εφαρμογή σε αποσπάσματα από την Ελένη του Ευριπίδη.
Τα εργαστήρια δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την έννοια της σκηνοθετικής ερμηνείας, να γνωρίσουν την κατασκευή και χρήση του προσωπείου-μάσκας, να ασκηθούν στην κίνηση και τη μουσική διδασκαλία του Χορού και να κατανοήσουν το ρόλο και τη λειτουργία της σκηνογραφίας, στο πλαίσιο της σύγχρονης προσέγγισης του αρχαίου δράματος.
Έτσι, εμπλουτίζοντας τα διδακτικά τους εργαλεία, θα εργαστούν με τους μαθητές ή σπουδαστές τους πάνω στο αρχαίο δράμα με βάση σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές.
Ο κύκλος περιλαμβάνει τετράωρης διάρκειας εργαστήρια σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, κινησιολογίας, μουσικής διδασκαλίας του Χορού και κατασκευής προσωπείου.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της α’/βάθμιας και β’/βάθμιας εκπαίδευσης, σε θεατρολόγους, σε φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων, σε σπουδαστές δραματικών σχολών και σε εμψυχωτές νεανικών ομάδων.

Διδάσκουν: Άρης Μιχόπουλος, σκηνοθέτης, Αντιγόνη Γύρα, χορογράφος, καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα,
Άννα Μαχαιριανάκη, σκηνογράφος-ενδυματολόγος,
Θοδωρής Οικονομίδης, ηθοποιός,
Φίλιππος Τσαλαχούρης, συνθέτης – καθηγητής της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών

13/5 – 18/6 (Πρόγραμμα)
Πρόγραμμα σεμιναρίων
«Στους καθρέφτες της Ελένης»




13/5, Παρασκευή
18.00 - 22.00
Σεμινάριο σκηνοθεσίας
Άρης Μιχόπουλος

14/5, Σάββατο
11.00 - 15.00
Σεμινάριο μουσικής
Φίλιππος Τσαλαχούρης

28/5, Σάββατο
11.00 - 15.00
Σεμινάριο υποκριτικής
Θοδωρής Οικονομίδης

4/6, Σάββατο
11.00 - 15.00

Σεμινάριο σκηνογραφίας
Άννα Μαχαιριανάκη
10/6, Παρασκευή
19.00 - 21.00
Και
11/6, Σάββατο
11.00 - 13.00

Σεμινάριο κινησιολογίας
Αντιγόνη Γύρα
 
17, 18/6, Παρασκευή. Σάββατο
Σεμινάριο χρήσης μάσκας
Θοδωρής Οικονομίδης

Συμμετοχή: 50€ το κάθε σεμινάριο, έκπτωση 20% από 3 και περισσότερα

*******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr





Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς

Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting,  210 412 6400      end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
culturenow.gr
dancetheater.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr