Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η Εθελοντική Ομάδα RSF Hellas με έδρα το Μοσχάτο έγινε δεκτή ως μέλος της R.I.A.L


Η "RSF Hellas Εθελοντική ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ" έγινε δεκτή ως μόνιμο και πλήρες μέλος της "R.I.A.L. Rescue International Assistance League".
Στην R.I.A.L. συμμετέχουν διασωστικές ομάδες Εθελοντικές και Επαγγελματικές από όλο τον κόσμο.
Η RSF Hellas θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στην R.I.A.L., με δικαίωμα ψήφου και εκπρόσωπο με δικαιώματα Αντιπροέδρου.
Η ένταξη της RSF Hellas στην R.I.A.L., μετά και την ένταξη της στην E.R.A (European Radioamateur Association) και στο RUI (Reseau d' Urgence International) ως πλήρες μέλος, εκπρόσωπος της Ελλάδος και στις 2 περιπτώσεις είναι η απόδειξη της θέλησης της RSF Hellas για ισότιμες συνεργασίες εντός και εκτός επικρατείας, αλλά και αναγνώριση του μέχρι τώρα έργου της.
Η Εθελοντική Ομάδα RSF Hellas με έδρα το Μοσχάτο είναι ομάδα Εθελοντών με εξειδίκευση σε Τηλεπικοινωνίες Έκτακτης Ανάγκης και Πρώτων Βοηθειών, η δράση της ξεκίνησε το 2007.
Η RSF Hellas έχει βραβευτεί από το ΣΕΓΑΣ για την διοργάνωση και λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ του 2010 (Χρυσός Μαραθώνιος).
Η RSF Hellas συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, (Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οδική ασφάλεια στην Ευρώπη) με την Δωρεάν Εκπαίδευση "Πρώτων Βοηθειών σε παιδιά Δημοτικού" και "Πρώτες Βοήθειες σε τροχαίο". Η ομάδα διαθέτει πιστοποιημένους εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών.
Για περισσότερες πληροφορίες : www.rsfhellas.org
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 212 213 0112 (9:30-18:30) / κιν 697 26 11 087 / fax: 212 213 0113
RSF HELLAS Τ.Θ.93571 Τ.Κ. 18310 ΜΟΣΧΑΤΟ

http://www.emergencyservices.gr/

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ


Εθελοντές, δημότες, επισκέπτες, μαθητές

ΣΑΒΒΑΤΟ, 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
9.00 π.μ., π. Δημαρχείο Ταύρου
(Πειραιώς και Επταλόφου)

καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε μαζί με το προσωπικό του
Δήμου μας,τις περιοχές-Περιβάλλοντες χώρους:
1. Αγίου Γεωργίου, 2. Παναγίτσας, 3. Τέρμα 72
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ-ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ-ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ



Για να δείτε το έντυπο, εδώ: kauar_0411


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Ακούραστη η Kelly Brook


Μπορεί η Kelly Brook να είναι έγκυος ωστόσο δείχνει να μην έχει διάθεση να ξεκουραστεί προτιμώντας την ένταση των νυχτερινών εξόδων από την ηρεμία και την γαλήνη του σπιτιού. Το γνωστό μοντέλο και ηθοποιός εμφανίστηκε χθες το βράδυ σε γνωστό club του Λονδίνου να διασκεδάζει μέχρι τις 02:00 το πρωί παρέα με τον σύντροφό της.
Ακόμα και κατά την έξοδό της η 31χρονη γυναίκα ήταν μες την ενέργεια και άκρως λαμπερή μοιράζοντας χαμόγελα στους φωτογράφους.
http://www.zougla.gr/

Κλάμα μετά το σεξ: Που οφείλεται;

Tο ένα τρίτο των γυναικών πάσχει από στιγμιαία κατάθλιψη μετά το σεξ αλλά οι ερευνητές δεν μπορούν να καταλάβουν που οφείλεται το φαινόμενο αυτό.


Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κουϊνσλαντ, Ρόμπερτ Σέϊτζερ, που ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε πως συνήθως οι γυναίκες αμέσως μετά το σεξ έχουν καλή διάθεση και είναι χαλαρές.

Όμως το ένα τρίτο των 200 νέων γυναικών που ερευνήθηκαν δήλωσε πως σε κάποια φάση ένοιωσαν κατάθλιψη και κάποιες μάλιστα ξέσπασαν και σε κλάματα! Οι γυναίκες αυτές είπαν πως έχουν βιώσει παρόμοια εμπειρία, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, ανεξάρτητα μάλιστα του πόσο καλό ή όχι ήταν το σεξ.

πως αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε σε ιατρικό περιοδικό για τη σεξουαλική υγεία, International Journal of Sexual Health σε κάποιες περιπτώσεις όπως εάν η γυναίκα έχει υποστεί στο παρελθόν σεξουαλική κακοποίηση, είναι πιο απλό να εξηγηθεί το φαινόμενο αλλά ακόμα δεν είναι βέβαιοι και θα ακολουθήσει και νέα έρευνα.

newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_3775.html

Ιστορική πρόκληση για την Κύπρο η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ


Δηλώσεις του προέδρου Χριστόφια

Ιστορική πρόκληση αποτελεί για την Κύπρο η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, όπως τόνισε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε στιγμές κρίσιμες για το εθνικό μας θέμα, είπε, η Κύπρος καλείται ως ένα από τα μικρά κράτη της ΕΕ να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει στο απαιτητικό ευρωπαϊκό περιβάλλον, ενώ η κυπριακή οικονομία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Τελώντας το πρωί τα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη στην Πάφο, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι σημαντικό βάρος αυτού του σοβαρού εγχειρήματος θα κληθεί να αναλάβει η δημόσια υπηρεσία και οι λειτουργοί της.

Κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να καταβάλουν το μέγιστο των δυνάμεων τους, ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτό το σημαντικό έργο.
http://www.newsbeast.gr/

«Δύσκολο να δω το Final 4»


Δεν θα βοηθήσει την ομάδα του λόγω τραυματισμού

Η απουσία του από την Μπαρτσελόνα ήταν και είναι εμφανής. Ο Πιτ Μάικλ, εκ των πρωταγωνιστών της περσινής σεζόν όταν οι Καταλανοί κατέκτησαν την Ευρωλίγκα, δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του ως το τέλος της περιόδου λόγω τραυματισμού και παραδέχεται πως τον πονά που θα βλέπει τους «μπλαουγκράνα» σε ρόλο θεατή στο Final 4 της πόλης τους.

«Θα είναι δύσκολο να παρακολουθήσω το Final 4 στη Βαρκελώνη. Είδα τον τελευταίο αγώνα και όταν δεν αγωνίζεσαι είναι πιο εύκολο να αναλύσεις ένα παιχνίδι.

Όταν το Final 4 γίνεται στην πόλη σου, όλα είναι πιο δύσκολα. Υπάρχει περισσότερη πίεση και όλοι περιμένουν από σένα να είσαι εκεί και να το κατακτήσεις. Όμως αυτό πλέον δεν μπορεί να γίνει. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι η περσινή ομάδα και το γεγονός ότι δεν θα είναι παρούσα στο Final 4 είναι απογοητευτικό, αλλά το ξεχνάμε. 

Είναι ώρα να δείξουμε ποιοι είμαστε. Εξακολουθώ να στηρίζω απόλυτα τους συμπαίκτες μου. Πιστεύω σε αυτούς και τον προπονητή μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε πλέον είναι να τερματίσουμε πρώτοι στην κανονική περίοδο και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτό θα καταστήσει καλή τη σεζόν για μας. Όχι εξαιρετική, γιατί για να συμβεί αυτό πρέπει να κατακτήσεις όλους τος τίτλους. 

Έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ισπανία και η ομάδα μας έχει φτιαχτεί για να κατακτά τίτλους», ανέφερε ο Αμερικανός φόργουορντ και πρόσθεσε: «Όλοι έλεγαν πως είμαστε το φαβορί, αλλά η ομάδα μας δεν είναι ίδια με την περσινή. 

Εξακολουθεί να είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά όχι η ίδια. Ο Μπαζίλε είναι τραυματίας, εγώ επίσης και ο Ναβάρο παίζει με προβλήματα τραυματισμών. Πέρυσι όλοι μας ήμασταν υγιείς».

Πηγή: sport-fm
http://www.newsbeast.gr/

Κάστρο για πρωταθλητές!

Με το 3-1 επί της Καβάλας ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έκανε 14 τις νίκες στο Καραϊσκάκη και πλέον με τρίποντο επί της Λάρισας πετυχαίνει το απόλυτο και απλησιάστο ρεκόρ!
Ετσι έπαιξαν

Ο Ολυμπιακός κατέβασε σχήμα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια έκανε ντεμπούτο ο Μέγιερι. Δεξί μπακ ήταν ο Μανιάτης και αριστερό ο Χολέμπας. Τα δύο στόπερ ήταν οι Μοντέστο και Μέλμπεργκ.

Αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Ουρτάδο και μπροστά του στη μεσαία γραμμή ήταν ο Ντουντού. Δεξί χαφ ήταν ο Μιραλάς, αριστερό ήταν ο Ριέρα, ο Φουστέρ ήταν ο κρυφός κυνηγός και ο Τζιμπούρ μοναδικός προωθημένος. Οι τρεις αλλαγές σε σχέση με την ΑΕΚ ήταν ο Μέγιερι αντί του Πάρντο, ο Ντουντού αντί του Ιμπαγάσα και ο Ουρτάδο αντί του Αβραάμ Παπαδόπουλου, όπου εκεί έγινε και εσωτερική αλλαγή με τον Μοντέστο να γίνεται στόπερ από αμυντικό χαφ.

Η Καβάλα έπαιξε 4-5-1. Ο Γκαλίνοβιτς ήταν βασικός γκολκίπερ. Χργκοβτς και Πφερτζελ ήταν τα δύο μπακ, με τους Θεοδωρέλλη και Τόμασιτς να είναι τα δύο στόπερ.

Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ντιέ και Ντικρόκ. Ο Αμπντούν ξεκίνησε δεξιά στα χαφ, ενώ αριστερά ο Ονουάτσι. Ο Ρίος είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ. Βασικός στράικερ ήταν ο Νικουλάε.

Δυνατά και οι δύο ομάδες

Στο πρώτο μέρος και οι δύο αντίπαλοι μπήκαν δυνατά στο ματς, με τους πρωταθλητές Ελλάδας όμως να παρουσιάζουν πιο καλή εικόνα από τους Καβαλιώτες στο ξεκίνημα.  Στο 9ο λεπτό ο Ολυμπιακόςζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρίος πάνω στον Μιραλάς σε μία φάση όπου υπήρξε επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες, ωστόσο ο ρέφερι του αγώνα, Τάσος Σιδηρόπουλος άφησε το ματς να συνεχιστεί.

Έβγαλε φάσεις, αλλά γκολ δεν ήρθε

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο κινητικός και πιο επικίνδυνος από την Καβάλα  -η οποία έριξε γρήγορα ρυθμό και κλείστηκε πίσω- ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη κάποιου γκολ, αν και δημιούργησε αρκετές καλές φάσεις. Στο 20ό λεπτό ο Μιραλάς έπιασε ένα καλό σουτ, το οποίο όμως πέρασε άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 23ο λεπτό έκανε νέο σουτ που πέρασε πάλι έξω.

Στο 25ο λεπτό ύστερα από ωραία ενέργεια του Μανιάτη η μπάλα έφτασε στον Μιραλάς του οποίου το σουτ απομάκρυνε με τα πόδια ο Γκαλίνοβιτς. Στο 29' ο Ντουντού προσπάθησε να σκοράρει με μακρινό σουτ δίχως να τα καταφέρει. Στο 32' ο Ριέρα έκανε νέο σουτ, που όμως μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο.

Στο 33' δε, ο Τζιμπούρ είχε χαμένο τετ α τετ. Στο 37ο λεπτό η Καβάλα ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ουρτάδο μες στη μικρή περιοχή. Στο 43ο λεπτό ο Αμπντούν έπιασε καλό σουτ που κατέληξε λίγο άουτ.

Χορταστικό δεύτερο μέρος!

Το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε... χορταστικό αλλά και απολαυστικό, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν δίχτυα βάζοντας συνολικά τέσσερα γκολ. Η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 58ο λεπτό. Ο Μιραλάς έβγαλε πολύ ωραία την μπάλα για τον Χολέμπας. Ο Ελληνογερμανός βρέθηκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, προσπάθησε να σουτάρει,, με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Φουστέρ, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό που βάσει ευκαιριών δικαιούνταν ένα γκολ.

Απάντησε γρήγορα η Καβάλα

Στο 63ο λεπτό η Καβάλα έκανε το 1-1, φέρνοντας στα ίσια τον αγώνα. Ο Ρίος έκανε το κόρνερ, ο Νικουλάε πήδηξε πάνω από τον Μοντέστο και με κεφαλιά βρήκε δίχτυα.

Δύο γκολ... μαζεμένα!

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και κατάφερε να βάλει δύο γκολ... κολλητά. Στο 65ο λεπτό έμελλε να γίνει το 2-1 μετά τη σέντρα του Μανιάτη και την κεφαλιά του Τζιμπούρ.

Δύο λεπτά μετά ήρθε το 3-1 με τον Μιραλάς. Ο Φουστέρ έβγαλε την μπαλιά στον Βέλγο,  ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ διεύρυνε τον δείκτη του σκορ. Στη συνέχεια του δευτέρου μέρους οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και κυνήγησαν κι άλλο γκολ, δίχως όμως να τα καταφέρουν.
Περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ" ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΩΠΟΥ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΤΟΝ "ΑΓΏΝΑ ΑΝΤΟΧΉΣ "ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ(δείτε φώτο)






Ωραία τσάντα!


Στις διαφημιστικές καμπάνιες συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται γυναίκες και άνδρες με σωματικές αναλογίες, πλήρως εναρμονισμένες με τα κοινωνικά κριτήρια ομορφιάς της εποχής. Ωστόσο, ορισμένες φορές δημιουργείται το ερώτημα κατά πόσο η γοητεία ενός μοντέλου μπορεί να «σκεπάσει» ακόμα και το ίδιο το προϊόν που διαφημίζει.
Η  Irina Shayk είναι το μοντέλο του περιοδικού Sports Illustrated και έκανε μια φωτογράφηση για  ισπανική εταιρεία αξεσουάρ και ρούχων . Στη συγκεκριμένη φωτογραφία η κοπέλα του Christiano Ronaldo κρατάει μια τσάντα κοιτάζοντας προκλητικά τον φωτογραφικό φακό. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι μόλις τη δουν θα πουν…ωραία τσάντα.
http://www.zougla.gr/

Μαρία Τσουρή: «Επιβεβαίωσα πως ως γνήσιοι Έλληνες όλοι έχουμε μια γνώμη»

Πολλά είναι τα σχόλια που έχει δεχτεί η Μαρία Τσουρή μετά τη συμμετοχή της στο Dancing with the stars. «Απλά επιβεβαίωσα πως ως γνήσιοι Έλληνες όλοι έχουμε μια γνώμη. Έπειτα από κάθε εμφάνισή μου σε άλλον δεν θα αρέσουν τα μαλλιά μου, σε άλλον το φόρεμα, σε άλλον το βάψιμο, ο καθένας έχει να εντοπίσει κάτι.»
Πηγή: Down Town



http://www.gossip-tv.gr/

Megan Fox: Πίνει ξύδι για αποτοξίνωση

Η sexy Megan Fox δίνει τις δικές της συμβουλές για μα τέλεια εμφάνιση. «Αν και μου αρέσει η ζάχαρη και το junk food προσπαθώ να τρέφομαι υγιεινά. Το ξύδι μήλου είναι ότι καλύτερο για να αποτοξινώσει τον οργανισμό». Τέλος, η 24χρονη ηθοποιός θεωρεί πως η πλαστική επέμβαση δεν είναι η λύση για την εξωτερική μας εμφάνιση, εκτός και αν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Πηγή: Ok



http://www.gossip-tv.gr/

Σαν σήμερα


Στις 3 Απριλίου

Γεγονότα

1834: Ο Κολοκοτρώνης και ο Πλαπούτας δικάζονται στο Ναύπλιο για εσχάτη προδοσία, επί Βαυαροκρατίας.

1896: Τελετή λήξης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

1905: Ιδρύεται στο Μπουένος Άιρες η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς.

1913: Η Έμελιν Πάνχερστ, η μαχητική βρετανίδα σουφραζέτα που ίδρυσε το 1903 την Κοινωνική και Πολιτική Ένωση Γυναικών, καταδικάζεται σε τριετή φυλάκιση για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό της οικίας του υπουργού Οικονομικών.

1928: Δικάζονται ο Νίκος Καζαντζάκης (ερήμην) και ο Δημήτρης Γληνός. Κατηγορούνται για διάδοση ανατρεπτικών ιδεών, επειδή ήταν ομιλητές σε εκδήλωση για τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής επανάστασης στη Ρωσία. Θα αθωωθούν.

1973: Ληξιαρχική πράξη γέννησης της κινητής τηλεφωνίας, με την πρώτη κλήση από κινητό από τον κατασκευαστή του Μάρτιν Κούπερ, που δούλευε για λογαριασμό της Motorola.

Γεννήσεις

1770: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης. [θαν. 15/2/1843]

1912: Γρηγόρης Λαμπράκης, βουλευτής και αγωνιστής της Δημοκρατίας. [θαν. 27/5/1963]

1924: Μάρλον Μπράντο, αμερικανός ηθοποιός. [θαν. 1/7/2004]

Θάνατοι


1876: Σίμων Σίνας, βιεννέζος βαρόνος και μέγας ευεργέτης. Το πιο γνωστό ευεργέτημά του είναι τα χρήματα που έδωσε για την ανέγερση της Ακαδημίας των Αθηνών. Σημαντική είναι επίσης η συμβολή του στην ανέγερση του Αστεροσκοπείου Αθηνών. [γεν. 1810]

1897: Γιοχάνες Μπραμς, γερμανός ρομαντικός συνθέτης. [γεν. 7/5/1873]

1962: Μανώλης Καλομοίρης, έλληνας μουσουργός. [γεν. 14/12/1883]

Πηγή: 
http://www.newsbeast.gr/

Ο Πρωτέας στον τελικό


Ιστορία έγραψε ο Πρωτέας Βούλας στο μπάσκετ γυναικών. Οι παίκτριες του Αλέκου Δάγλα επικράτησαν με 77-71 του Πανιωνίου στον πρώτο ημιτελικό και τη Δευτέρα (20:00) θα διεκδικήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του απέναντι στο νικητή του άλλου ημιτελικού Αθηναϊκός-ΔΑΣ Άνω Λιοσίων.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα αγωνιστεί στις 17:30 τη Δευτέρα με τον άλλο ηττημένο για τις θέσεις 3-4.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 34-31, 42-45, 77-71

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Δάγλας): Βαλέτα 17 (1), Φοξ 17 (3), Μπαρμπερίδου 1, Κασάπογλου 16 (2), Τσέρου 8 (1), Νικολοπούλου, Άσλεϊ 6, Φρόιλιξ 12 (1)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παππάς): Μάζιτς 16, Δανούση 1, Κοχ 22 (3), Τρέμκατζη 8 (2), Στεν 13, Γκότζη 3, Πρασσά 6 (2), Ρούσου, Ανδρουλάκη 2



http://www.zougla.gr/



Ανοίγουν οι λεωφορειολωρίδες για τους ποδηλάτες;


Στο πλαίσιο των προτεινόμενων μέτρων για την εξυγίανση του ιστορικού κέντρου των Αθηνών, το υπουργείο Υποδομών εξετάζει την είσοδο των ποδηλατών στις λεωφορειολωρίδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το υπουργείο μελετά την επισημοποίηση της χρήσης των λεωφορειόδρομων και για τους ποδηλάτες, οι οποίοι, ούτως ή άλλως εισέρχονται στις εν λόγω λωρίδες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη πρόταση είναι ότι, προκειμένου να υλοποιηθεί, απαιτείται αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Και αυτό διότι, κατά τις προβλεπόμενες διατάξεις, εάν ο ποδηλάτης υποστεί την οποιαδήποτε σωματική βλάβη, κινούμενος σε λεωφορειολωρίδα, δεν καλύπτεται από την ασφάλειά του. Έτσι, χρειάζεται τροποποίηση του ΚΟΚ, ούτως ώστε να συμπεριλάβει την εν λόγω διάταξη.

Το δεύτερο, αν και μικρότερο, ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί για την πιθανή είσοδο των ποδηλατών στον λεωφορειόδρομο είναι η σηματοδότηση και η τοποθέτηση πινακίδων, κάτι που απαιτεί μελέτη και πόρους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) αντιμετωπίζει θετικά την συγκεκριμένη πρόταση και έχει δώσει την έγκρισή του, προκειμένου να προχωρήσει.

Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη ιδέα δεν συσχετίζεται με την μεγάλη μελέτη για την δημιουργία ποδηλατοδρόμων σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα, που είχε εκπονηθεί πριν από λίγα χρόνια.

Η είσοδος των ποδηλατών στην λεωφορειολωρίδα εντάσσεται σε δέσμη μέτρων που επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος κάλεσε όλα τα υπουργεία να καταθέσουν λύσεις και προτάσεις για την αναβάθμιση του παρηκμασμένου κέντρου της ελληνικής πρωτεύουσας.



http://www.zougla.gr/

Απίστευτη καραμπόλα 127 αυτοκινήτων!

Ένας οδηγός σκοτώθηκε το Σάββατο και άλλοι 61 τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι σοβαρά, όταν συνολικά 127 οχήματα «πρωταγωνίστησαν» σε μια τεράστια "καραμπόλα" στη μεγάλη οδική αρτηρία που ενώνει το Ντουμπάι με το Άμπου Ντάμπι, «εξαιτίας της πυκνής ομίχλης στην περιοχή», όπως ανακοινώθηκε κατόπιν από την τοπική αστυνομία.

Ο επικεφαλής της Τροχαίας Κίνησης του Άμπου Ντάμπι, Χουσεΐν αλ Χάρτχι, ανέφερε σχετικά ότι, "προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να αποσυμφορηθεί η οδική αρτηρία, χρησιμοποιήθηκαν όχι λιγότερα από 200 ασθενοφόρα, αλλά και οχήματα της Πολιτικής Άμυνας, ενώ οι τοπικές αρχές κάλεσαν σε βοήθεια και τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), οι οποίες διέθεσαν αμέσως αρκετά στρατιωτικά οχήματα".



http://www.protothema.gr/

Διαμαντίδης: Από τα κορυφαία μου κατορθώματα η πρόκριση στο φάιναλ φορ



Ως ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματά του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός των «πρασίνων» έγραψε στο προσωπικό του blog για τον τριπλό θρίαμβο της ομάδας του κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποτιμηθεί ως αντίπαλος η Σιένα.
Αναλυτικά:

Μακάρι να έβρισκα τις λέξεις για να περιγράψω αυτό που ένιωσα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και τον κόσμο μας, το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, όταν σφραγίσαμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Τολμώ να πω, παρά το ότι δεν κατακτήσαμε κάποιο τίτλο, ότι αυτή η πρόκριση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της καριέρας μου στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί μέσα σε μία εβδομάδα μπορέσαμε να υποτάξουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα, όχι μία αλλά τρεις συνεχόμενες φορές, την μία εξ’ αυτών στην έδρα της. Αυτή η κοπιαστική και γεμάτη ένταση εβδομάδα επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά πόσο ψηλά βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Όποιες αντιξοότητες κι αν αντιμετωπίσαμε δεν σκύψαμε το κεφάλι. Πολεμήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο και τα καταφέραμε. Μην ξεχνάμε ότι μας έλειπε τόσο καιρό ο Μάριτς, ενώ την Πέμπτη τραυματίστηκε και ο Ντρου, βγαίνοντας πολύ νωρίς από τον αγώνα. Όμως ό,τι δεν μας σκότωσε μας έκανε πιο δυνατούς σαν ομάδα, όπως δείξαμε στο γήπεδο.

Είχαμε μία ολόκληρη μέρα για να ξεκουραστούμε και από σήμερα επιστρέφουμε πάλι στις προπονήσεις. Η χρονιά έχει δρόμο ακόμα. Το φάιναλ φορ έχει δρόμο ακόμα. Θα σκεφτούμε τη Σιένα όταν έρθει η ώρα της. Την έχουμε αντιμετωπίσει πάλι στο παρελθόν και παρά τις αλλαγές στο ρόστερ της, έχει τον ίδιο προπονητή και παίζει το ίδιο σκληρά. Οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα υποτίμησης του αντιπάλου. Το μόνο σίγουρο είναι πως την μέρα του ημιτελικού θα είμαστε απολύτως έτοιμοι και διαβασμένοι, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε παιχνίδι της Α1 ή της Ευρωλίγκας.

Απλά θα πρέπει τώρα να ηρεμήσουμε λίγο, να πάρουμε μια δυο βαθιές ανάσες και να βγάλουμε για την ώρα το φάιναλ φορ από το μυαλό μας.

Την Κυριακή παίζουμε με τον Πανιώνιο, που είναι μία ομάδα με σοβαρό προπονητή κι έξυπνους παίκτες. Ειλικρινά δεν περιμένω να παρουσιάσουμε κάτι σούπερ στη Νέα Σμύρνη, γιατί δεν θα έχουμε προλάβει να συνέλθουμε από την σωματική πνευματική κόπωση που μας προκάλεσε η σειρά με την Μπαρτσελόνα. Το ζητούμενο, όπως και σε όλους τους αγώνες μας, είναι να φύγουμε νικητές από το γήπεδο.

Θέλω να σταθώ και σε κάτι άλλο. Στον κόσμο. Την Τρίτη αλλά και την Πέμπτη ήταν υποδειγματικός. Τέτοιο κοινό με παλμό και τόση ενέργεια δεν συναντάς πουθενά αλλού στην Ευρωλίγκα. Δεν έγινε το παραμικρό στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και μακάρι να είναι έτσι και στην Α1. Εμείς τέτοιους φιλάθλους θέλουμε να έρχονται στο γήπεδο. Γιατί μας ανεβάζουν.



http://www.enet.gr/

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ο δήμος μας ανακοινώνει στο site του ημερομηνίες απογραφής των κατοίκων του τις
(30 Μαρτίου-13Απριλίου) ενώ το site της ελληνικής στατιστικής αρχής ανακοινώνει  ημερομηνίες απογραφής των κατοίκων  (από 10  έως και 24 Μαΐου 2011) 

 ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ   ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ 



ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 
    

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, 
     Ξεκίνησε η Απογραφή του Πληθυσμού και των Κατοικιώναπό την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η οποία διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια. 

Η απογραφή ξεκίνησε στις 
30 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Απριλίου. 
     Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται η απογραφή, είναι και η κατανομή των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα αποτελέσματά της, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τους πόρους του Δήμου μας για τα επόμενα δέκα χρόνια και συνεπώς τη δυνατότητά μας να προχωρήσουμε σε σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας στις γειτονιές του Μοσχάτου και του Ταύρου. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής, θα επηρεαστεί και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών μέσα από το Δήμο και τα Νομικά του πρόσωπα.

     Για τους παραπάνω λόγους, σας καλώ να απογραφείτε στο σπίτι σας. Υποστηρίξτε το Δήμο στον οποίο ζείτε καθημερινά, έναντι του τόπου καταγωγής σας. Παρακινείστε τους γείτονες και τους φίλους σας να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας και να απογραφούν στην περιοχή που κατοικούν. Μόνο έτσι μπορούμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στη δημιουργία ενός Σύγχρονου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
 




                                                                                         Με εκτίμηση,
                                                          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
                                                                  Ανδρέας Γ. Ευθυμίου



http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201



ΤΟ SITE ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΡΑΦΕΙ:








1.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
                                                                                                     Πειραιάς,    11 /3 /2011

Α ν α κ ο ί ν ω σ η  
Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή  (ΕΛ.ΣΤΑΤ.),  ανακοινώνεται ότι η Απογραφή
Πληθυσμού-Κατοικιών 2011  θα διεξαχθεί το δεκαπενθήμερο από 10  έως και 24 
Μαΐου 2011. 
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό
διάστημα. 

http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/NWS_DT_CENSUS_03_2011_GR.pdf


2.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ AΡΧΗ


   
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2011 
10-24 Μαΐου 2011  


Έχοντας υπόψη: 
α. το Π.Δ. 168/2008 (ΦΕΚ 223/4.11.2008), 
β. την με αριθμ. 1524/Γ5-473/14-2-2011 Κοινή Υπουργική Απόφαση Προκήρυξης
διενέργειας των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών 2010-2011, 
Π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε
τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διενέργεια της Απογραφής Πληθυσμού-
Κατοικιών 2011,  ως Απογραφείς,  να συμπληρώσουν και να υποβάλουν    την αίτηση
συμμετοχής,  σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παρούσας πρόσκλησης.  Η υποβολή της
αίτησης γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση
http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/PAGE-registration-apogr  και,  μέχρι τις 
31 Μαρτίου 2011.




.....Η διενέργεια της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών, στο προκαθορισμένο
δεκαπενθήμερο 10-24/5/2011, με επίσκεψη όλων των κανονικών κατοικιών, 
κατοικούμενων και μη, αλλά και των κάθε είδους κατοικούμενων χώρων και
η επικοινωνία με τα μέλη των νοικοκυριών, προκειμένου να συμπληρωθούν
τα ερωτηματολόγια........ 

Πειραιάς, Μάρτιος 2011
                                  Ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
                                                                    
                                                                                             Ανδρέας Β. Γεωργίου


http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/NWS_DT_CENSUS_REGISTRATION_03_2011.pdf