Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Με τρέλα άλλο ένα!

Ο Παναθηναϊκός υπέταξε εκ νέου τη Μπαρτσελόνα (76-74) και θέλει άλλο ένα τέτοιο στο καυτό ΟΑΚΑ για να έχει την ευκαιρία να σηκώσει με τρέλα άλλο ένα τρόπαιο! Στο 2-1 η σειρά, match ball την Πέμπτη! 


http://www.gazzetta.gr/

Και τώρα τρέχει ο Ολυμπιακός



Ο Ολυμπιακός την πάτησε ξανά από τη Σιένα  (81-72) και πληρώνοντας τα αβίαστα λάθη και την κακή μέρα των Παπαλουκά, Σπανούλη καλείται να κερδίσει την Πέμπτη για να μείνει ζωντανός.






http://www.gazzetta.gr/





Επιασε Κροατία το Ισραήλ

Ενα γκολ του Μπεν Χαΐμ ήταν αρκετό στο Ισραήλ για να υποχρεώσει σε ήττα την Γεωργία (1-0) στον όμιλο που συμμετέχει η Εθνική. Επιασαν τους Κροάτες οι παίκτες του Φερναντέζ.
Μοναδική αήττητη ομάδα στον έκτο όμιλο των προκριματικών άφησε την Εθνική ματς το αποτέλεσμα του αγώνα στο Τελ Αβίβ καθώς το Ισραήλ επικράτησε εντός έδρας της Γεωργίας 1-0. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης, το οποίο υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πέτυχε ο Ταλ Μπεν Χαΐμ 2 στο 59' του αγώνα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Μετά από αυτή την επιτυχία, οι Ισραηλινοί έφτασαν τους σε έξι ματς τους δέκα βαθμούς, όσους έχει και η Κροατία με ματς λιγότερο. Αμφότερες έχουν έναν πόντο λίγοτερο από την Εθνική μας, που βρίσκεται στην πρώτη θέση με έντεκα.

Οι συνθέσεις

Ισραήλ (Λουίς Φερναντέζ): Αουάτ, Μποντάρβ, Ταλ Μπεν Χαΐμ 1, Γκέρσον, Νάτσο (Ταλ Μπεν Χαΐμ 2), Καγιάλ, Κοέν, Ρεφαέλοφ (63' Βέρμουτ), Μπάρντα (71' Μπεναγιούν), Μπουζάγκλο, Κέιναν.

Γεωργία (Τιμούρ Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Σαλουκβάτζε, Κουμπούτια, Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Κιζανισβίλι, Κανκάβα, Νταουσβίλι (46' Κβιρκβέλα), Ιασβίλι (63' Ντβαλισβίλι), Κομπιασβίλι, Μαρτσβαλάτζε (73' Σιράτζε).

Διαιτητής: Φρέντι Φοτρέλ (Γαλλία)

Η βαθμολογία
(5 αγώνες)

1. Ελλάδα 11
2. Κροατία 10
3. Ισραήλ 10*
4. Γεωργία 9*
5. Λετονία 4
6. Μάλτα 0

Οι ομάδες με * έχουν ματς περισσότερο.

Επόμενη αγωνιστική (04/06)

Λετονία-Ισραήλ
Κορατία-Γεωργία
Ελλάδα-Μάλτα



http://www.gazzetta.gr/

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη


Τη «βαθιά της θλίψη» εκφράζει η πολιτική ηγεσία

Τη «βαθιά της θλίψη» για τον θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη εξέφρασε η πολιτική ηγεσία της χώρας. Για «μοναδική προσφορά στην Τέχνη και καθοριστική συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Με τη δύναμη της συγγραφικής του πένας μετουσίωσε τον πόνο σε όραμα, ελπίδα, αγάπη ζωής και δημιουργία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής. «Έδωσε νέα πνοή στο ελληνικό θέατρο» λέει το υπουργείο Πολιτισμού. Φτωχότερος «ο πολιτισμός και τα ελληνικά γράμματα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς. «Τον αγωνιστή, τον δημιουργό, τον θεατρικό συγγραφέα» αποχαιρέτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Mε βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε συλλυπητήριο μήνυμά του.

«Η μοναδική προσφορά του στην Τέχνη και η καθοριστική συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στους αγώνες για τη Δημοκρατία αφήνουν μια ανεκτίμητη κληρονομιά. Η ζωή και το πολυσήμαντο έργο του θα συνεχίσουν να αποτελούν σημείο αναφοράς και για τις επόμενες γενιές» είπε ο κ. Παπούλιας.

«Μια σπουδαία μορφή των ελληνικών γραμμάτων έφυγε από κοντά μας» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

«Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης υπήρξε ένας μεγάλος δημιουργός που ανέδειξε μέσα από το έργο του τις πολυτιμότερες αρετές της ελληνικής ψυχής, την ανθρωπιά, την ευαισθησία, την αγωνιστικότητα, το πάθος της ελευθερίας, στοιχεία που χαρακτήρισαν και τη δική του ζωή» τόνισε.

«Κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας της μεταπολεμικής γενιάς, διεθνής προσωπικότητα, (ο Ιάκωβος Καμπανέλλης) έδωσε νέα πνοή στο ελληνικό θέατρο και καθόρισε το ύφος του, επηρεάζοντας ταυτόχρονα τη διεθνή θεατρική σκηνή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Η απώλειά του είναι μεγάλη όχι μόνο για τον ελληνικό πολιτισμό αλλά για όλο τον ελληνικό λαό που αγάπησε τα έργα του βαθιά. Τα αγάπησε επειδή εξιστόρησαν με μοναδική νηφαλιότητα αλλά και πίστη την πραγματική ζωή του Έλληνα, τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες του» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ου αιώνα, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, μετοίκησε σήμερα στη "γειτονιά των αγγέλων"» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

«Δημιουργός ως την τελευταία του πνοή, σφράγισε με τα έργα του, το χώρο του θεάτρου που αγάπησε και τάχθηκε να υπηρετεί.

«Γνήσιος πατριώτης εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και κατέληξε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, από όπου -όπως ο ίδιος έλεγε- τον διέσωσε η τύχη. Όσα έζησε εκεί, αλλά όχι μόνο, τα μετέτρεψε σε ιστορικής σημασίας έργα, θεατρικά κείμενα και ποίηση» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Ίσως μάλιστα να μην φανταζόταν ούτε ο ίδιος, ότι στους δύσκολους καιρούς που περνά και πάλι ο τόπος μας, θα ήταν και σήμερα τόσο επίκαιρος:

«Φεύγοντας αφήνει σε όλους μια πλούσια πολιτική παρακαταθήκη. Αφήνει, όμως, τον πολιτισμό και τα ελληνικά γράμματα πολύ φτωχότερα. Ο πνευματικός κόσμος χάνει έναν αυθεντικό εκπρόσωπό του» πρόσθεσε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.
περισσότερα http://www.newsbeast.gr/

Το ποτάμι που κάναμε αγωγό!

ΚΗΦΙΣΟΣ το ποτάμι μας

Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και ζούμε σ ένα τόπο μαγικό σα ζωγραφιά, γεμάτο από χρώματα, με ιστορία, μνήμες, λαμπρή θάλασσα και τον ωραιότερο ουρανό, αυτά μας έγραφε προ καιρού ο Γρήγορης Ψαριανός και θα πρόσθετα, αυτό το επιβεβαιώνει όλος ο κόσμος, αν δεν μας κυνηγούσε η ατυχία της ράτσας μας του τίποτα σωστά προγραμματισμένο, όλα στον αέρα και ο ρυθμός μας πολύ lento! (αργός) που λέμε και στη μουσική .

Και κατορθώσαμε να τον κάνουμε τον τόπο μας μέσα σε 50 χρόνια μια μουντζούρα, έτσι μια τέτοια μουντζούρα κατάντησε ο πολυαγαπημένος μας ιστορικός Κηφισός, το ποτάμι μας .

Ήμουνα νια και γέρασα! που λέει και o λαός μας και πόσες δεκάδες ομιλίες δεν ακούσαμε για τον Κηφισό, πόσες περιβαλλοντικές μελέτες δεν διαβάσαμε, τι αναπλάσεις επί χάρτου δεν είδαμε, τι εναλλακτικές προτάσεις, τι Δήμοι, τι Υπεχωδε, τι δε μάθαμε για αντιπλημμυρική ασπίδα! τι επιστημονικές κοινότητες δεν έγραψαν για αλλαγές μικροκλίματος, υπογειοποίηση του Κηφισού ίσον θάνατος του περιβάλλοντος, υπουργικές αποφάσεις συγκρουόμενες και βέβαιαδεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις ότι το έργο του υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου είναι ΑΣΥΜΒΑΤΟ με την περιοχή μας, όσο για τον εγκιβωτισμό του (!) που εμπεδώσαμε τελευταία, σ αυτό πια γίναμε όλοι ειδικοί!

Βεβαίως το θέμα δεν είναι μόνο του δήμου μας αλλά και όλων των δήμων σχεδόν της Αττικής απ’ όπου διέρχεται ο Κηφισός και τα ρέματα του, παράλληλα είναι και πρόβλημα της πολιτείας .


Σ εκείνο που μένω τώρα, είναι καθώς σερφάρω στον υπολογιστή, τις πόσες ιστοσέλιδες ,θα έλεγα εκατοντάδες, νέων παιδιών αλλά και ιστοσελίδες σχολείων, μιλούν για την κακοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος της υδρολογικής λεκάνης της Αθήνας και ιδιαίτερα του Κηφισού που από προνόμιο και πηγή ζωής έγινε πρόβλημα, που δείχνουν ότι ο Κηφισός μαζί και μ όλα τα δεκάδες ρεματάκια του ήταν η τελευταία ελπίδα όασης των ανθρώπων της Αττικής για να επιβιώσουν στη ζούγκλα αυτής της πόλης και ότι ακόμα και τώρα νέα παιδιά ζητούν συσπείρωση μέσω διαφόρων ηλεκτρονικών διευθύνσεων για να σώσουν ο,τι προλάβουν αυτή την ύστατη στιγμή…

Η επιστημονική κοινότητα πάντα είχε ταχθεί ενάντια σ αυτή την τωρινή μορφή της υπογειοποίησης του Κηφισού, ο συνήγορος του πολίτη παρουσίασε έγγραφα καταπέλτη για περιβαλλοντικές παραβάσεις και όλοι μιλούν ότι οι επόμενες γενιές θα κινηθούν γιά το πώς θα ξανανοίξει το ποτάμι και ο καθηγητής Κ. Χατζημπίρος είπε το καλύτερο : 
<ο Κηφισός στο μέλλον θα γίνει πάρκο κοινωνικής δικαιοσύνης>.





Από τη σκοπιά μου καταθέτω μερικές αναμνήσεις σαν παλιά Μοσχατιώτισσα της μεριάς του Κηφισού που πρόλαβα.

Από την εκβολή στο Σαρωνικό ως τις γραμμές του τραίνου, στις όχθες του υπήρχαν χοντρά ξύλινα κάγκελα κατά διαστήματα, γιατί είχαν χρησιμοποιηθεί ως καύσιμη ύλη τα περισσότερα, από τους περίοικους στον πόλεμο.


Στο εργοστάσιο της ΗΕΑΠ (ΔΕΗ) στα χρόνια του 60 μέσα στο ποτάμι καθώς έριχνε τα ζεστά νερά του, πολλοί Μοσχατιώτες έβρισκαν ανακούφιση στα αρθριτικά και στα ρευματικά τους, και είχαν δημιουργήσει υποτυπώδη λουτρά. 

Απέναντι της ΗΕΑΠ κοντά στις γραμμές του τραίνου υπήρχε ένα παράπηγμα πεντακάθαρο, περιτριγυρισμένο από καλαμιές και λουλούδια από γαρυφαλλιές, κατηφέδες και αγιόκλημα από μια κοκέτα γυναίκα και το χρησιμοποιούσε ως καταφύγιο ερωτευμένων. 

Από την Λ Κατσώνη τα χρόνια του 50 περνούσε ένας τύπος ψαρά ξυπόλυτος με σηκωμένα τα μπατζάκια του παντελονιού του και μας πουλούσε κέφαλους ολόφρεσκους από το ποτάμι! νοστιμότατους για την σούπα μας, 

εγώ στη σχολική χρονιά του 53 - 54 πήγαινα φροντιστήριο γαλλικών στο Ν. Φάληρο, στον ιστορικό δάσκαλο, αρκετών τότε μαθητών, τον Michel Καστρινό στη οδό Μοσχοπούλου, όπου η παλιά τσιμεντένια γέφυρα της Λ. Κατσώνη που περνούσαμε ήταν ακατάλληλη για κάμποσο καιρό και είχαν φτιάξει μια γέφυρα από μαδέρια! κάτω στο ποτάμι με το ύψους του νερού 40 -50 πόντους και εμείς να χορεύουμε μπαλέτο με τα άσπρα παπούτσια μας Ελβιέλα ! πάνω στα μαδέρια! και τα ψαράκια από κάτω να μας παρακολουθούν! κατεβαίνοντας και ανεβαίνοντας από περίπου 20 σκαλοπάτια στην κάθε όχθη ! οι πλημμύρες ήσαν ακόμα μακριά ! 

Όσο για τους αμέτρητους ευκάλυπτους δεξιά στο Μοσχάτο αριστερά στο Ν. Φάληρο εκεί χάραζαν όλα τα νιάτα επάνω στους κορμούς τους, τα ονόματα τους με μονογράμματα μέσα σε σχήμα καρδούλας ….. σημείο αναφοράς της αγάπης τους .


- ΚΗΦΙΣΕ - όσο κι αν η πολιτεία σε πλήγωσε - εμείς Σ’ ΑΓΑΠΑΜΕ και τα εγγόνια μας θα πολεμήσουν για σένα πιο σθεναρά από μας, γιατί ήδη έχουμε όλοι καταλάβει για να επιβιώσουμε χρειαζόμαστε όλοι στην Αθήνα την βοήθεια σου, είσαι η πηγή ζωής μας. 

Νανά Ιωαννίδου

-----------------------------------------------

ΕΝΑΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Έψαχνα στο διαδίκτυο στοιχεία για τον Κηφισό και σε κάποια στιγμή βρέθηκα μπροστά στο κείμενο της κ. Νανά Ιωαννίδου με τίτλο «Κηφισός, το ποτάμι μας» (δημοσιευμένο στο blog«Νέα από το Μοσχάτο»). Όχι μόνον μου άρεσε... αλλά ταυτόχρονα με άγγιξε, καθώς με πήγε πίσω στα παιδικά μου χρόνια. Επικοινώνησα μαζί της και μου έδωσε την άδεια να το αναδημοσιεύσω στο ΜοσχατουΠολις. Το κάνω, βασικά, ως προσωπική μου ευχαρίστηση, αλλά και ως μια ευκαιρία, πρώτον, να διαδοθεί σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους το εξαιρετικό σημείωμα της για τον Κηφισό. Οι παλαιότεροι να αναπολήσουν και οι νεότεροι να γνωρίσουν. Για όλους όμως υπάρχει η καταγγελία και το κοινό μήνυμα για τον πολύπαθο Κηφισό, αλλά και η προφητεία πως στο μέλλον θα επιστρέψει ως «πάρκο κοινωνικής δικαιοσύνης»... Τέλος, θα ήθελα να πω ότι η μοναδική παρέμβαση στο κείμενο έχει να κάνει με το φορμάρισμα των διαστημάτων μεταξύ των λέξεων και την στίξη (που και που), πράγμα που θέλω να πιστεύω ότι θα μου συγχωρήσει η συγγραφέας.


http://mosxatoupolis.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Μοσχάτο


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ
Το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο του Μοσχάτου είναι το μοναδικό νυχτερινό σχολείο, που υπάρχει σ' όλη την ευρύτερη περιοχή της «παραλιακής» και συμβάλλει ενεργά σ' αυτό που .. έχει αναρτήσει στον τίτλο του το αρμόδιο υπουργείο της Παιδείας: στη «διά βίου μάθηση»
Στις τάξεις του φοιτούν ενήλικες, που εργάζονται την ημέρα, όμως το βράδυ, ταλαιπωρημένοι αλλά γεμάτοι όρεξη, προσέρχονται στο σχολείο, για να μάθουν, να μορφωθούν και να εξελιχθούν ως άνθρωποι. Μια δεκαμελής ομάδα, καθηγητών και μαθητών, απ' αυτό το σχολείο, έφθασε, μία ημέρα πριν από τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας κατά των Διακρίσεων, στο Στρασβούργο για να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την κατάργηση των διακρίσεων στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Σαλονιού Νεότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εκπροσώπησε, δηλαδή, την Ελλάδα, ανάμεσα σ' άλλες 11 ευρωπαϊκές χώρες. Η φιλόλογος Δέσποινα Μωραΐτου ανέλαβε από πέρσι τη σχετική πρωτοβουλία για τη συμμετοχή του σχολείου στην πανευρωπαϊκή αυτή εκδήλωση. Η εργασία τους, ένα σύντομο φιλμ, με τις μεστές απόψεις των μαθητών του σχολείου για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά μεταναστών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, γυναικών και ηλικιωμένων, φτιάχτηκε εκ των ενόντων. Η φιλόλογος Ελένη Ρωμιού συνέβαλε με τις προσωπικές εικαστικές της δημιουργίες, ο διευθυντής του σχολείου, μουσικός, Ιάκωβος Μπαναλόπουλος, «έντυσε» με μουσική υπόκρουση Χατζιδάκι το φιλμ, ενώ η καθηγήτρια Αγγλικών, Χαρίκλεια Σαραφίδου, ανέλαβε το έργο του υποτιτλισμού των παρουσιάσεων των μαθητών στην αγγλική γλώσσα.
Το σχολείο αυτό η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, έχει ήδη αποφασίσει να το «συγχωνεύσει» με το ημερήσιο Γυμνάσιο-Λύκειο της Καλλιθέας, φτιάχνοντας μια νέα «Γκράβα» 450 σπουδαστών σε μία... αυλή και εξωθώντας αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν μια προσπάθεια ζωής, για τη... «Διά βίου μάθηση». Ν.Ρ.
http://www.enet.gr/

Ευρωλίγκα Για το 2-1 ΠΑΟ και Ολυμπιακός

του Χρήστου Φασούλα
Το πιο αποφασιστικό παιχνίδι στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας είναι τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον Ολυμπιακό αυτό που θα δώσουν το βράδυ της Τρίτης. Με το σκορ στο 1-1, οι δύο κορυφαίες ελλγνικές ομάδες θα επιχειρήσουν να πετύχουν το 2-1, κάτι που θα τους φέρει μία νίκη μακριά από το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Ο βαθμός δυσκολίας, ωστόσο, έχει διαφοροποιηθεί για για τις δύο ομάδες. Οι "ερυθόλευκοι" ξεκίνησαν με πλεονέκτημα έδρας και οι "πράσινοι" με μεινέκτημα, ωστόσο τα αποτελέσματα της περασμένης Πέμπτης αντέστρεψαν άρδην την κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα από τη Σιένα στο δεύτερο παιχνίδι του ΣΕΦ, θα πρέπει να "σπάσει" την έδρα της Σιένα, με την πρώτη προσπάθεια  να ξεκινάει την Τρίτη το βράδυ (21.00). Μοναδικό πρόβλημα (πέραν βέβαια του γνωστού με τον Βασιλόπουλο) για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ο Τεόντοσιτς, ο οποίος ωστόσο έδειξε στην τελευταία προπόνηση να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, με αποτέλεσμα να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, ύστερα από το θρίαμβο της Πέμπτης στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" επί της Μπαρτσελόνα, αρκεί να αξιοποιήσει την έδρα του την Τρίτη (21.45) και την Πέμπτη για να πάει εκείνος στη Βαρκελώνη και οι πρωταθλητές Ευρώπης και διοργανωτές να μείνουν... στην απ' έξω! Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, έχοντας ολόκληρο το "οπλοστάσιο" στη διάθεσή του. Μεγάλο όπολο για τους πρωταθλητές οι 18.000 οπαδοί τους που αναμένεται να γεμίσουν ασφυκτικά το κλειστό του ΟΑΚΑ..



http://www.protothema.gr/

Δεν μπορεί να αντισταθεί στον φακό


Μπορεί να έχει φθάσει αισίως τα 40 της χρόνια, ωστόσο το τοπ μόντελ, Naomi Campbell, γνωρίζει πολύ καλά πώς να χειρίζεται τους φωτογράφους. O φωτογραφικός φακός την χθες εντόπισε στην παραλία South Beach του Μαϊάμι να απολαμβάνει τον ήλιο επάνω στο πολυτελές γιοτ του συντρόφου της και δισεκατομμυριούχο, Vladislav Doronin.
Όπως ήταν φυσικό, μόλις αντιλήφθηκε τα αδιάκριτα βλέμματα των φωτογράφων δεν έχασε ευκαιρία και πόζαρε για ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=283728&cid=11

Ο Πλούταρχος πάει Αστόρια


Κοντά στους ομογενείς μας στην Αστόρια θα βρεθεί τη φετινή Πρωτομαγιά ο άκρως επιτυχημένος λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος.

Το... καλό παιδί του ελληνικού πενταγράμμου αποδέχθηκε την πρόσκληση που του έγινε και ετοιμάζει ήδη το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει όχι μόνο στους Έλληνες εκεί, αλλά και στους ξένους που ακούνε τα τραγούδια του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso».

Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Αμερική, ο δημοφιλής τραγουδιστής θα ανεβεί την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς στη σκηνή του «Studio Square», για να παρουσιάσει ένα απάνθισμα από παλιές και νέες επιτυχίες του.

Είναι πολύ χαρούμενος για αυτή τη συναυλία και θέλει να πάνε όλα καλά, για να ευχαριστηθούν και οι Έλληνες μετανάστες που τον περιμένουν πώς και πώς, αφού δεν έχουν την ευκαιρία να τον βλέπουν, παρά μόνο να τον ακούνε από τους δίσκους του.




http://www.zougla.gr/



Πρόσκληση για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia


Δήμοι και τοπικοί φορείς μπορούν να ενισχύσουν την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια

Πρόσκληση για τον εμπλουτισμό της ελληνικής έκδοσης της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia με περιεχόμενο από τον πολιτιστικό, φυσικό, λαογραφικό, αρχαιολογικό αλλά και ευρύτερα τουριστικό πλούτο της Ελλάδας, απηύθυνε η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

Η Εταιρεία απευθύνει πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην σύνταξη, εάν δεν υπάρχουν καθόλου ή στην επαύξηση των πληροφοριών που ήδη υπάρχουν και αφορούν τον Δήμο τους, καθώς και στην αξιοποίηση της εγκυκλοπαίδειας για την ανάδειξη του πολιτιστικού, φυσικού, λαογραφικού, αρχαιολογικού αλλά και ευρύτερα τουριστικού πλούτου κάθε περιοχής της χώρας μας. 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να αποστείλουν πρόταση στην ΕΛΛ/ΛΑΚ έως τις 15 Απριλίου 2011, που να περιλαμβάνει τις παρακάτω πέντε ενότητες :

- Συνοπτική αποτύπωση της σημερινής παρουσίας του Δήμου στην Wikipedia στα ελληνικά και στις άλλες γλώσσες της Wikipedia στις οποίες θα συνταχθούν ή θα εμπλουτιστούν τα απαραίτητα άρθρα. Καταγραφή των υπαρχόντων άρθρων που περιέχουν πληροφορίες για τον Δήμο και συναφή θέματα.

- Συνοπτική περιγραφή των άρθρων που οι ενδιαφερόμενοι θα συντάξουν ή θα βελτιώσουν.

- Συνοπτική περιγραφή του τρόπου που θα κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία για την συμμετοχή της στον εμπλουτισμό της Wikipedia, με αναφορά στους φορείς ή τα πρόσωπα στα οποία θα απευθυνθούν.

- Συνοπτικά περιεχόμενα οδηγού σύνταξης και εμπλουτισμού άρθρων που αφορούν ένα δήμο. Ο οδηγός θα περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για όσους ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν αυτή την δράση σε άλλους δήμους.

- Συνοπτικά βιογραφικά της ομάδας και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πρότασης.
http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/145857/prosklisi-gia-ton-ebloutismo-tis-ellinikis-wikipedia-/

Τιμάει Τσιάρτα η Σεβίλλη!

Ο Βασίλης Τσιάρτας πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα με την φανέλα της Σεβίλλης και η ισπανική ομάδα αποφάσισε να τιμήσει τον Έλληνα παλαίμαχο μέσο...
Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας θα τιμήσει τον Τσιάρτα στο homenaje a la aficion, δηλαδή στην τιμή για τους φιλάθλους, το οποίο διοργανώνεται για τρίτη φορά και θα διεξαχθεί πριν το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης.
«Δεν μπορώ παρά να εκτιμήσω απεριόριστα το γεγονός ότι αναγνωρίζεται η προσφορά μου και ότι με τιμούν σε ένα τόσο ιδιαίτερο παιχνίδι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι συγκινητικό να σε τιμούν και να σε αναγνωρίζουν στο εξωτερικό. Η τιμή που μου κάνει η Σεβίλλη έχει πολύ μεγάλη αξία και δείχνει μεγάλο σεβασμό. Ήμουν στην ομάδα τέσσερα χρόνια, όχι στα καλύτερα χρόνια της, αλλά αυτό φανερώνει τη δυσκολία που υπήρχε για να διακριθώ. Μόνο υπερηφάνεια και σεβασμό μπορώ να νιώσω απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο», δήλωσε στην εφημερίδα Sportday ο Βασίλης Τσιάρτας.
«Η κορυφαία στιγμή μου ήταν η άνοδος στην Πριμέρα Ντιβιζιόν γιατί ήταν δύσκολη. Υπήρχαν αρκετά παιχνίδια που σίγουρα χάρηκε ο κόσμος. Θα ξεχώριζα ένα με τη Ρεάλ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», είχε τελειώσει 1-1 και είχα σκοράρει με φάουλ. Και μια νίκη επί της Μπαρτσελόνα, πάλι εντός έδρας, με 3-2, είχα κάνει τρεις ασσίστ και είχα αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του αγώνα. Και τότε στην Μπαρτσελόνα έπαιζαν Γκουαρτντιόλα, Ριβάλντο, Φίγκο, Λουίς Ενρίκε», τόνισε ο παλαίμαχος μέσος.
Όσο για την επιστροφή του το «Σάντσεθ Πινχουάν»: : «Σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη του κόσμου και θα χαρώ που θα βρεθώ ξανά κοντά στους φιλάθλους της Σεβίλλης. Θα είναι πολύ συγκινητική βραδιά και σίγουρα θα ξυπνήσει και σε μένα και σε αυτούς πολλές αναμνήσεις. Θα ευχόμουν να είχα ζήσει με την Σεβίλλη το 30% όσων έχει ζήσει την τελευταία δεκαετία».
onsports.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_1280.html

Αυστραλία.. Χείρα βοηθείας το αυστραλιανό δολάριο για την Ελλάδα

Το τελευταίο διάστημα η αξία του αυστραλιανού νομίσματος σε σχέση με το δολάριο Αμερικής, κυμαίνεται σε μεγάλα ύψη. Το αυστραλιανό νόμισμα ξεπέρασε τα 103 σεντ του αμερικανικού δολαρίου και αυτή ήταν η υψηλότερη επίδοσή του για τα τελευταία 30 χρόνια περίπου. Το τελευταίο 24ωρο το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε στο $.124 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Σύμφωνα με τον ομογενή χρηματιστή και οικονομικό σύμβουλο Μιχάλη Κουτρουζά, η αξία του αυστραλιανού νομίσματος θα διατηρηθεί υψηλότερη έναντι του αμερικάνικου στο άμεσο "αυτό θα είναι ευεργετικό και για την ελληνική οικονομία". Προσθέτει πως η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας θα επιδιώξει να συγκρατήσει το αυστραλιανό νόμισμα για να μην μειωθούν οι εξαγωγές της χώρας.

"Υψηλή αξία του αυστραλιανού δολαρίου σημαίνει φτηνές διακοπές για τους Αυστραλούς και φθηνότερα εισαγόμενα προϊόντα, όμως και ακριβότερα εξαγόμενα αυστραλιανά προϊόντα", προσθέτει ο κ. Κουτρουζάς. Ο ομογενής χρηματιστής ξεκαθάρισε πως η άνοδος της αξίας του αυστραλιανού νομίσματος θα είναι θετική και για τους ομογενείς, την Ελλάδα και την Κύπρο.

"Το αυστραλιανό νόμισμα έχει κερδίσει έδαφος και σε σχέση με το Ευρώ αλλά όχι όσο με το αμερικανικό δολάριο. Σε σχέση με το Ευρώ η αντιστοιχία του είναι περίπου 72.7 σεντ. Παρόλα αυτά αυτό σημαίνει φθηνότερες διακοπές για όσους σκέφτονται να πάνε Ελλάδα και Κύπρο και φθηνότερες εισαγωγές ελληνικών και κυπριακών προϊόντων" είπε ο κ. Κουτρουζάς. Ο ίδιος πρόσθεσε πως "το δυνατό δολάριο βοηθά και όσους θέλουν να κάνουν επενδύσεις ή αγοράσουν ακίνητα σε Ελλάδα και Κύπρο".



http://www.protothema.gr/



Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί Στην εντατική η υγεία απο σήμερα

Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ σήμερα και αύριο. Σε αποχή από τα καθηκοντά τους τις ίδιες ημέρες καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις 30 Μαρτίου, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος και κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=113641

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΩΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 70-63 ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣ (10-22,30-41,54-49,70-63),δείτε video


Ο στίβος στον... αέρα!

Το πρώτο διαδραστικό ηλεκτρονικό περιοδικό στην Ελλάδα βρίσκεται από τις 28 Μαρτίου στον «αέρα»! Το «eStivoz Magazine» κυκλοφόρησε, αλλά όχι στα περίπτερα! Μπορείτε να το βρείτε μπαίνοντας στο www.stivoz.gr!
Πρόκειται για ένα «ζωντανό» περιοδικό στίβου, που ξεφεύγει από όλα όσα είχαμε δει μέχρι τώρα. Η θεματολογία του συνδυάζεται με videos και με τους πρωταγωνιστές, τους αθλητές, να έχουν τον πρώτο λόγο!

Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου του 2011 μέσα από το www.stivoz.gr και είναι αφιερωμένο κυρίως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι. Το κεντρικό θέμα του περιοδικού είναι αφιερωμένο στον αθλητή που «έκλεψε» την παράσταση, τον Γάλλο άλτη του τριπλούν, Τέντι Ταμγκό, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει δύο παγκόσμια ρεκόρ για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο!

Ο Κώστας Μπανιώτης και ο Δημήτρης Χονδροκούκης, οι δύο Έλληνες που κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις από την αποστολή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μιλούν στο eStivoZ Magazine για τους επόμενους στόχους τους.

Επίσης, η ιστορία ενός ακόμη διαζυγίου της Yelena Isinbayena, οι 14 ημέρες αγωνίας του Λούη Τσάτουμα και τι κουβαλάει στο σακίδιο της όταν αγωνίζεται η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Καλή... θέαση!



http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos/item/1054705843-

Ά ΕΣΚΑΝΑ.--21.00..Κλειστό.Μοσχάτου Ελευθερία Μοσχ-Πέρα


http://www.eskana.gr/

Δεν ντοπαρίστηκα, δεν κρύφτηκα…

«Δεν ήμουν ούτε ντοπαρισμένη, ούτε κρυμμένη», ήταν το διά ταύτα της απολογίας της Κατερίνας Θάνου για το τροχαίο που είχε μαζί με τον Κ. Κεντέρη την παραμονή της έναρξης των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, το καλοκαίρι του 2004.

Αντιτάσσοντας το δικό της λόγο απέναντι στην κατηγορία η Κατερίνα Θάνου είπε: «Όλα αυτά που έχουν ακουστεί για το όνομά μου τα θεωρώ άδικα. Αν είχα δεύτερη νιότη τον ίδιο δύσκολο δρόμο του πρωταθλητισμού θα διάλεγα. Το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2004 δεν πρόδωσαν μόνο εμένα, αλλά μία ολόκληρη χώρα, δεν στέρησαν μόνο από εμένα, αλλά από μία ολόκληρη χώρα ένα ακόμα μετάλλιο».

Η κατηγορούμενη πρωταθλήτρια περιέγραψε όλες τις κινήσεις της από την ώρα που πέρασε την πόρτα του Ολυμπιακού Χωριού μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας που φτάνοντας στο σπίτι του προπονητής της Χρήστου Τζέκου πληροφορήθηκε έκπληκτη ότι βούιζαν οι τηλεοράσεις πως εκείνη και ο Κεντέρης είχαν χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες, γιατί δεν παραβρέθηκαν στον έλεγχο.

Πρόσθεσε πως εκείνη ουδέποτε κρύφτηκε ,όπως την κατηγόρησαν, αλλά λειτούργησε όπως όλα τα χρόνια που έκανε πρωταθλητισμό και υποστήριξε πως το τροχαίο ήταν πέρα για πέρα πραγματικό.

Ευχαρίστησε μάλιστα τους γιατρούς που... έπεσαν πάνω της και δεν την άφησαν να φύγει από το νοσοκομείο ζητώντας τους συγνώμη γιατί εξαιτίας της, επί σχεδόν επτά χρόνια έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη. Η δίκη θα συνεχιστεί με την αγόρευση του εισαγγελέα…



περισσότερα http://www.newsbeast.gr/society/arthro/145516/den-doparistika-den-kruftika/

Αυτοκτόνησε η Cibele Dorsa


Η πρώην σύντροφος του Alvaro, του συζύγου της Αθηνάς Ωνάση, η Cibele Dorsa, έδωσε τέλος στη ζωής της σήμερα το πρωί, πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της, που βρισκόταν στον έβδομο όροφο.

Η 36χρονη Dorsa δεν άντεξε τον χαμό του αγαπημένου της, ο οποίος είχε επίσης αυτοκτονήσει στις 30 Ιανουαρίου και έκοψε το νήμα της ζωής της με αυτό τον τραγικό τρόπο.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=283321&cid=11

Σινεμά, ο παράδεισος της ντίβας



Αυτό κι αν είναι φεστιβάλ προσωπικοτήτων. Και μόνο η άφιξη στην Αθήνα της γυναίκας-συμβόλου του γαλλικού κινηματογράφου, της Κατρίν Ντενέβ, στην ψυχρή αλλά αψεγάδιαστη ομορφιά της οποίας ο Λουί Μπουνιουέλ βρήκε την «Ωραία της ημέρας» και το γαλλικό σινεμά τη διαχρονική ντίβα του, αρκεί για να δώσει ιδιαίτερη λάμψη στη φετινή διοργάνωση του 12ου Φεστιβάλ ΓαλλόφωνουΚινηματογράφου (31 Μαρτίου έως 8 Απριλίου).

Ο μύθος της Κατρίν Ντενέβ θα μπορούσε να επισκιάσει οποιαδήποτε άλλη καλεσμένη. Εκτός κι αν αυτή είναι η μούσα του Φελίνι («8½») και του Βισκόντι («Γατόπαρδος»), η Κλαούντια Καρντινάλε, στο πρόσωπο της οποίας αποθεώθηκε η μεσογειακή μελαχρινή ομορφιά, που θα τη δούμε επίσης στην Αθήνα.
Και οι νεότερης γενιάς καλεσμένες ανήκουν όμως σε ό,τι πιο γοητευτικό έχει ο σύγχρονος κινηματογράφος. Θα έρθει η Νταϊάν Κρούγκερ, η ηθοποιός που ακόμα και τώρα ονομάζουμε Ωραία Ελένη, αφού υποδύθηκε το μήλον της Εριδος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τροία στην ομώνυμη ταινία του Βόλφγκανγκ Πίτερσεν.
Τέταρτη ηγερία του φεστιβάλ, αλλά και του οίκου Σανέλ, είναι η Ελληνογαλλίδα καλλονή Αννα Μουγκλαλίς, η φετινή ανάδοχος της διοργάνωσης. Ο τυχερός άντρας, που θα βρεθεί ανάμεσα σε τόση θηλυκή κομψότητα και ομορφιά, είναι ο τακτικός μας Βαλκάνιος επισκέπτης, Εμίρ Κουστουρίτσα. Πρωταγωνιστεί στην κωμωδία «Ενα ξεχωριστό καλοκαίρι» του Ολιβιέ Ορλέ, που θα κλείσει το φεστιβάλ.
Ενας ακόμη διάσημος καλεσμένος θα έρθει στην Αθήνα, ο μαικήνας των τεχνών Πιερ Μπερζέ. Θα παρουσιάσει την ταινία «Yves Saint-Laurent-Pierre Berge, ένας τρελός έρωτας», του Πιερ Τορετόν.
περισσότερα http://www.enet.gr/

Συνεχίζεται η καλοκαιρία

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι και σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σποραδικές βροχέςαναμένονται το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους μεταβλητούς, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη και μόνο τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και μικρή άνοδο στις υπόλοιπες περιοχές.
http://www.enet.gr/

Λαχανικά και φρούτα αντί για ασπιρίνη

Αλλη μία έρευνα επιβεβαιώνει τις ευεργετικές ιδιότητες λαχανικών και φρούτων στον ανθρώπινο οργανισμό....
Η νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωσή τους προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες.
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα ισοδυναμεί με μια μικρή δόση ασπιρίνης ημερησίως, η κατανάλωση της οποίας έχει αποδειχθεί σε διάφορες έρευνες ότι έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Τα λαχανικά και τα φρούτα διαθέτουν εκτός των άλλων σαλικυλικά, αντιφλεγμονώδεις ουσίες που αποτελούν και τα βασικά συστατικά της αντιφλεγμονώδους δράσης της ασπιρίνης. Σε προηγούμενες έρευνες είχε διαπιστωθεί ότι οι φυτοφάγοι έχουν μειωμένα ποσοστά ανάπτυξης καρκίνων διαθέτοντας αυξημένα επίπεδα σαλικυλικών. Σύμφωνα όμως με τους ερευνητές, για να μπορέσει ο άνθρωπος να εκμεταλλευθεί αυτές τις ευεργετικές ουσίες, θα πρέπει τα λαχανικά και τα φρούτα που θα καταναλώνει να είναι προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Οι συμβατικές μέθοδοι καλλιέργειας στις οποίες γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων περιορίζουν σημαντικά τα επίπεδα των σαλικυλικών. Στην έρευνα αναφέρεται επίσης ότι τα συγκεκριμένα συστατικά που υπάρχουν στα φρούτα και στα λαχανικά έχουν αποτελεσματικότερη δράση απέναντι στον καρκίνο απ΄ ό,τι οι διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται σε πολλά είδη τροφών, οι οποίες αποτελούν τα τελευταία χρόνια μόνιμο αντικείμενο έρευνας και προτείνονται συνεχώς ως ασπίδα απέναντι στον καρκίνο.

 http://kipouroi.blogspot.com

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_1069.html

Έφτασε τα 100 γκολ ο τερματοφύλακας… σκόρερ!

Ο τερματοφύλακας που έχει «ξετινάξει» τα αντίπαλα δίχτυα! Ο Ροζέριο Σένι πέτυχε ένα ακόμη γκολ στον αγώνα της Σάο Πάουλο με την Κορίνθιανς (2-1), για το τοπικό πρωτάθλημα, και παραμένει ο γκολκίπερ με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου…
Ο 38χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας με το γκολ αυτό έφθασε συνολικά στην καριέρα του τα 100 τέρματα, κυρίως με πέναλτι και εκτελέσεις φάουλ!

Ο Σένι αγωνίζεται στη Σάο Πάουλο από το 1990 και είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της διάσημης βραζιλιάνικης ομάδας.

sportnooz.gr

http://sarotiko.blogspot.com/

Πολιορκείται η γενέτειρα του Καντάφι

Έπεσε και η Σύρτη στον έλεγχο των αντικαθεστωτικών. Εννέα ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί τη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, που αποτελεί σημαντική στρατιωτική βάση. Επάνω από την πόλη...
...πετούσαν μαχητικά αεροσκάφη, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανόν οι εκρήξεις αυτές να προέρχονται από αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Εκπρόσωπος των δυνάμεων της λιβυκής εξέγερσης ανακοίνωσε ότι η πόλη έχει καταληφθεί. «Είναι επιβεβαιωμένο ότι η Σύρτη έπεσε στα χέρια των φιλοδημοκρατικών δυνάμεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η είδηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη.

Με τη διάδοση της είδησης της πτώσης της Σύρτης έξαλλοι πανηγυρισμοί ξέσπασαν στη Βεγγάζη, λόγω του συμβολικού χαρακτήρα του αποτελέσματος. Συνολικά, οι δυνάμεις της εξέγερσης έχουν τον έλεγχο των πόλεων Ες Σίντερ, Ρας Λανούφ, Μπρέγκα, Ζουεϊτίνα και Τομπρούκ, ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι απωθήθηκαν εκ νέου προς τα δυτικά.

zougla
http://sarotiko.blogspot.com/

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Νίκη για το Ανατόλια

Το Ανατόλια κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Μαρκόπουλου στη Θεσσαλονίκη με 3-2 για την 8η αγωνιστική της β’ φάσης στην Α1 βόλεϊ Γυναικών πλησιάζοντας στον ένα βαθμό την ομάδα των Μεσογείων.
Αμφίρροπη η αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες με το συγκρότημα του Γιώργου Λυκούδη να ανοίγει το σκορ αλλά να «κυνηγάει» στη συνέχεια την ισοφάριση. Στη διαδικασία του τάι μπρέικ το Ανατόλια αποδείχθηκε πιο ψύχραιμο στις καθοριστικές φάσεις με την Κιόση να ολοκληρώνει το ματς με 18 πόντους και τις Τικταπανίδου και Γιάνεβα να ακολουθούν με 17. Από τις φιλοξενούμενες ξεχώρισε η τριπλέτα των Ντα Σίλβα, Τσίμα και Κοσμά με 24, 20 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Τα σετ: 23-25, 25-21, 25-20, 13-25, 15-13
ΣΑΑΚ Ανατόλια (Ευστρατία Κοκκίνου): Γεωργακοπούλου 10 (2 άσος, 7/12 επ.), Κιόση 18 (1 άσος, 16/42 επ., 1 μπλοκ), Παρασκευοπούλου 8 (5/15 επ., 34% υπ., 3 μπλοκ), Γιάνεβα 17 (3 άσοι, 9/20 επ., 5 μπλοκ), Βουτσά 4 (1/1 επ, 4 μπλοκ), Φούντζηλα (50% υπ.), Βλάχου (λ, 73% υπ.), Τικταπανίδου 17 (2 άσοι, 14/36 επ., 36% υπ., 1 μπλοκ), Τζίμου, Γεροβασιλείου, Ρεϊζόγλου.
Μαρκόπουλο (Γιώργος Λυκούδης): Τσίμα 20 (2 άσοι, 14/32 επ., 42% υπ., 4 μπλοκ), Τσαπραλή 1 (1 άσος), Ντα Σίλβα 24 (4 άσοι, 20/52 επ.), Κοσμά 17 (3 άσοι, 12/35 επ., 55% υπ., 2 μπλοκ), Σαπαρέφσκα 7 (2 άσοι, 1/7 επ., 4 μπλοκ), Σιμάνκοβα 3 (3 άσοι), Κονόμη (λ, 67% υπ), Κουτσιβίτη 1 (1 άσος), Μαρκοπούλου 1 (1/2 επ.).

Το πρόγραμμα

Δευτέρα 28/3
17:15  ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Η Βαθμολογία (σε 8 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός (22-7) 21
2. Ολυμπιακός (21-7) 19-7αγ.
3. Μαρκόπουλο (14-17) 10
4. ΑΕΚ (13-12) 9-7αγ.
5. Ανατόλια (13-18) 9
6. Ηρακλής Κηφισιάς (2-24) 1



http://www.gazzetta.gr/volley/volleyball-a1-women/item/1054705452-

«Είμαστε το φαβορί»

Φαβορί για την πρώτη θέση του 6ου ομίλου των προκριματικών για την τελική φάση του Euro 2012 έχρισε την Εθνική ομάδα ο Κώστας Κατσουράνης, καθώς έχει το μέταλλο, την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία, προκειμένου να τα καταφέρει.
Ο διεθνής μέσος μίλησε στο «Sport FM 94,6» για τη αγχωτική νίκη της Εθνικής επί της Μάλτας, για τη συνέχεια του ομίλου και τις ελπίδες πρόκρισης της Ελλάδας στα τελικά του Euro 2012, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τελευταία γεγονότα του ελληνικού ποδοσφαίρου, προτρέποντας τα νέα παιδιά να ψάξουν την τύχη τους στο εξωτερικό, όπου οι συνθήκες είναι σαφώς καλύτερες από ό,τι εδώ.

«Είμαι από αυτούς που αγχώθηκαν πως δε θα τα καταφέρουμε. Το πάθος και η θέληση μας οδήγησαν στη νίκη, η οποία είναι πολύ σημαντική, επειδή περάσαμε στην πρώτη θέση κι αν πάρουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους θα τερματίσουμε πρώτοι», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο διεθνής άσος.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η εθνική μας ομάδα είναι το φαβορί, «νομίζω πως είμαστε φαβορί, επειδή έχουμε το μέταλλο, την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία να τα καταφέρουμε. Όσο για το παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες, ειδικά στο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου που πιέσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, αγχωθήκαμε και φτάσαμε κοντά στην γκέλα. Όμως το πιστέψαμε και δικαιωθήκαμε».

Αναλύοντας την τακτική της Εθνικής Ελλάδος και σε ερώτηση για το αν πρέπει να παίξει με δύο επιθετικούς όταν αντιμετωπίζει υποδεέστερες ομάδες, ο Πατρινός άσσος απάντησε:

Σχολιάζοντας την τακτική της ομάδας και ερωτώμενος αν θα πρέπει να παίζει με δύο επιθετικούς, όταν αντιμετωπίζει υποδεέστερους αντιπάλους, ο Κώστας Κατσουράνης ανέφερε, «όχι, δεν νομίζω. Ξεκινήσαμε με πολλούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές έτσι κι αλλιώς. Απλώς δεν σκοράραμε και δεν παίξαμε όπως πρέπει. Κλείσαμε μόνοι μας τους χώρους επειδή είχαμε πολλούς παίκτες στο κέντρο και έξω από την περιοχή και δεν ανοίξαμε όπως πρέπει το παιχνίδι. Για αυτό είμαστε υπεύθυνοι και εμείς οι πιο έμπειροι παίκτες. Δεν κάναμε όσα είπαμε στην προπόνηση… Ξέραμε ότι η Μάλτα θα είναι κλεισμένη πίσω. Η μπάλα δεν πήγαινε γρήγορα εκεί που έπρεπε και αυτό μας δυσκόλεψε. Ήταν και το χορτάρι σε κακή κατάσταση και μας καθυστερούσε το παιχνίδι, αλλά μόνοι μας κλείσαμε τους χώρους. Ευτυχώς πήραμε το παιχνίδι».

Για τη συνέχεια του ομίλου, τόνισε, «προσωπικά, το ήθελα το αποτέλεσμα της Κροατίας, αφού τη θεωρώ πιο δυνατή από τη Γεωργία. Και το Ισραήλ μπαίνει δυνατά τώρα επειδή έχει καλή ομάδα. Η Μάλτα έχει ανέβει και είμαι σίγουρος ότι σε μερικά χρόνια δεν θα τερματίζει με μηδέν βαθμούς. Το μυστικό για τις προκρίσεις είναι να μην χάνεις βαθμούς από τις υποδεέστερες ομάδες».

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν άφησε ασχολίαστες και τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, παροτρύνοντας τα νέα παιδιά να ψάξουν τις ιδανικότερες συνθήκες στο εξωτερικό. «Εδώ προτρέπαμε τα νέα παιδιά να πάνε στο εξωτερικό παλιότερα, δεν θα τα παροτρύνουμε να πάνε τώρα που εδώ γίνεται κόλαση;», είπε.

Τέλος, ο παίκτης του Παναθηναϊκού είπε πως το κλίμα στην ομάδα είναι ιδανικό και αυτό μπορεί να το διακρίνει οποιοσδήποτε ενώ α αργήσει να φανεί η δουλειά του Φερνάντο Σάντος αφού

Τέλος, αναφέρθηκε και στο κλίμα της ομάδας, ενώ έδωσε πίστωση χρόνου στον Φερνάντο Σάντος, προκειμένου να φανεί η δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού μέσα στο γήπεδο. «Είναι λίγο το χρονικό διάστημα του νέου προπονητή. Υπάρχουν κάποια δείγματα της δουλειάς του, αλλά επειδή δεν είμαστε καθημερινά μαζί και δεν γίνεται να φανεί τόσο σύντομα αυτό που θέλει να δημιουργήσει ο Φερνάντο Σάντος», δήλωσε, ενώ αφιέρωσε όλες τις νίκες στον Αλέξανδρο Τζιώλη, που λείπει από τα παιχνίδια της Εθνικής λόγω τραυματισμού.



http://www.gazzetta.gr/

ΑΕ Περάματος-Μοσχάτο 1-1

Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς το Πέραμα με το Μοσχάτο, στο ισόπαλο 1-1, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Οι φιλοξενούμνεοι προηγήθηκαν με γκολ του Παπαδόπουλο στο 37΄και έτσι έληξε και το ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις αρχές του Β΄ημιχρόνου με γκολ του Ηλιαδάκη στο 53’. Η ομάδα του Μοσχάτου είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά η προσπάθεια του Επιτροπάκη στο 82΄χτύπησε στο δοκάρι.
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Ρόππας, Σκλαβούνος, Φίλων, Χάλαρης, Μελάς (75΄ λόγω τραυματισμού Δουκάκης), Ηλιαδάκης, Αντωνίου, Κοττάκης (57΄ Ντεντόπουλος), Λαζόπουλος, Φωτίου (70΄ Ευδαίμων), Κωνσταντακόπουλος.
ΜΟΣΧΑΤΟ: Κουρεπίνης, Επιτροπάκης, Λαλιάνι Μ, Λαλιάνι Λ, Πισιμιτζής, Λιόσης, Παπαγεωργίου, Ανδρουλιδάκης, Σαλάμης (60΄ Παπαευθυμίου), Καψαλοπόδας, Παπαδόπουλος.
http://www.onsports.gr/