Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΩΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 70-63 ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣ (10-22,30-41,54-49,70-63),δείτε video


Ο στίβος στον... αέρα!

Το πρώτο διαδραστικό ηλεκτρονικό περιοδικό στην Ελλάδα βρίσκεται από τις 28 Μαρτίου στον «αέρα»! Το «eStivoz Magazine» κυκλοφόρησε, αλλά όχι στα περίπτερα! Μπορείτε να το βρείτε μπαίνοντας στο www.stivoz.gr!
Πρόκειται για ένα «ζωντανό» περιοδικό στίβου, που ξεφεύγει από όλα όσα είχαμε δει μέχρι τώρα. Η θεματολογία του συνδυάζεται με videos και με τους πρωταγωνιστές, τους αθλητές, να έχουν τον πρώτο λόγο!

Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου του 2011 μέσα από το www.stivoz.gr και είναι αφιερωμένο κυρίως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι. Το κεντρικό θέμα του περιοδικού είναι αφιερωμένο στον αθλητή που «έκλεψε» την παράσταση, τον Γάλλο άλτη του τριπλούν, Τέντι Ταμγκό, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει δύο παγκόσμια ρεκόρ για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο!

Ο Κώστας Μπανιώτης και ο Δημήτρης Χονδροκούκης, οι δύο Έλληνες που κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις από την αποστολή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μιλούν στο eStivoZ Magazine για τους επόμενους στόχους τους.

Επίσης, η ιστορία ενός ακόμη διαζυγίου της Yelena Isinbayena, οι 14 ημέρες αγωνίας του Λούη Τσάτουμα και τι κουβαλάει στο σακίδιο της όταν αγωνίζεται η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Καλή... θέαση!



http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos/item/1054705843-

Ά ΕΣΚΑΝΑ.--21.00..Κλειστό.Μοσχάτου Ελευθερία Μοσχ-Πέρα


http://www.eskana.gr/

Δεν ντοπαρίστηκα, δεν κρύφτηκα…

«Δεν ήμουν ούτε ντοπαρισμένη, ούτε κρυμμένη», ήταν το διά ταύτα της απολογίας της Κατερίνας Θάνου για το τροχαίο που είχε μαζί με τον Κ. Κεντέρη την παραμονή της έναρξης των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, το καλοκαίρι του 2004.

Αντιτάσσοντας το δικό της λόγο απέναντι στην κατηγορία η Κατερίνα Θάνου είπε: «Όλα αυτά που έχουν ακουστεί για το όνομά μου τα θεωρώ άδικα. Αν είχα δεύτερη νιότη τον ίδιο δύσκολο δρόμο του πρωταθλητισμού θα διάλεγα. Το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2004 δεν πρόδωσαν μόνο εμένα, αλλά μία ολόκληρη χώρα, δεν στέρησαν μόνο από εμένα, αλλά από μία ολόκληρη χώρα ένα ακόμα μετάλλιο».

Η κατηγορούμενη πρωταθλήτρια περιέγραψε όλες τις κινήσεις της από την ώρα που πέρασε την πόρτα του Ολυμπιακού Χωριού μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας που φτάνοντας στο σπίτι του προπονητής της Χρήστου Τζέκου πληροφορήθηκε έκπληκτη ότι βούιζαν οι τηλεοράσεις πως εκείνη και ο Κεντέρης είχαν χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες, γιατί δεν παραβρέθηκαν στον έλεγχο.

Πρόσθεσε πως εκείνη ουδέποτε κρύφτηκε ,όπως την κατηγόρησαν, αλλά λειτούργησε όπως όλα τα χρόνια που έκανε πρωταθλητισμό και υποστήριξε πως το τροχαίο ήταν πέρα για πέρα πραγματικό.

Ευχαρίστησε μάλιστα τους γιατρούς που... έπεσαν πάνω της και δεν την άφησαν να φύγει από το νοσοκομείο ζητώντας τους συγνώμη γιατί εξαιτίας της, επί σχεδόν επτά χρόνια έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη. Η δίκη θα συνεχιστεί με την αγόρευση του εισαγγελέα…



περισσότερα http://www.newsbeast.gr/society/arthro/145516/den-doparistika-den-kruftika/

Αυτοκτόνησε η Cibele Dorsa


Η πρώην σύντροφος του Alvaro, του συζύγου της Αθηνάς Ωνάση, η Cibele Dorsa, έδωσε τέλος στη ζωής της σήμερα το πρωί, πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της, που βρισκόταν στον έβδομο όροφο.

Η 36χρονη Dorsa δεν άντεξε τον χαμό του αγαπημένου της, ο οποίος είχε επίσης αυτοκτονήσει στις 30 Ιανουαρίου και έκοψε το νήμα της ζωής της με αυτό τον τραγικό τρόπο.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=283321&cid=11

Σινεμά, ο παράδεισος της ντίβας



Αυτό κι αν είναι φεστιβάλ προσωπικοτήτων. Και μόνο η άφιξη στην Αθήνα της γυναίκας-συμβόλου του γαλλικού κινηματογράφου, της Κατρίν Ντενέβ, στην ψυχρή αλλά αψεγάδιαστη ομορφιά της οποίας ο Λουί Μπουνιουέλ βρήκε την «Ωραία της ημέρας» και το γαλλικό σινεμά τη διαχρονική ντίβα του, αρκεί για να δώσει ιδιαίτερη λάμψη στη φετινή διοργάνωση του 12ου Φεστιβάλ ΓαλλόφωνουΚινηματογράφου (31 Μαρτίου έως 8 Απριλίου).

Ο μύθος της Κατρίν Ντενέβ θα μπορούσε να επισκιάσει οποιαδήποτε άλλη καλεσμένη. Εκτός κι αν αυτή είναι η μούσα του Φελίνι («8½») και του Βισκόντι («Γατόπαρδος»), η Κλαούντια Καρντινάλε, στο πρόσωπο της οποίας αποθεώθηκε η μεσογειακή μελαχρινή ομορφιά, που θα τη δούμε επίσης στην Αθήνα.
Και οι νεότερης γενιάς καλεσμένες ανήκουν όμως σε ό,τι πιο γοητευτικό έχει ο σύγχρονος κινηματογράφος. Θα έρθει η Νταϊάν Κρούγκερ, η ηθοποιός που ακόμα και τώρα ονομάζουμε Ωραία Ελένη, αφού υποδύθηκε το μήλον της Εριδος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τροία στην ομώνυμη ταινία του Βόλφγκανγκ Πίτερσεν.
Τέταρτη ηγερία του φεστιβάλ, αλλά και του οίκου Σανέλ, είναι η Ελληνογαλλίδα καλλονή Αννα Μουγκλαλίς, η φετινή ανάδοχος της διοργάνωσης. Ο τυχερός άντρας, που θα βρεθεί ανάμεσα σε τόση θηλυκή κομψότητα και ομορφιά, είναι ο τακτικός μας Βαλκάνιος επισκέπτης, Εμίρ Κουστουρίτσα. Πρωταγωνιστεί στην κωμωδία «Ενα ξεχωριστό καλοκαίρι» του Ολιβιέ Ορλέ, που θα κλείσει το φεστιβάλ.
Ενας ακόμη διάσημος καλεσμένος θα έρθει στην Αθήνα, ο μαικήνας των τεχνών Πιερ Μπερζέ. Θα παρουσιάσει την ταινία «Yves Saint-Laurent-Pierre Berge, ένας τρελός έρωτας», του Πιερ Τορετόν.
περισσότερα http://www.enet.gr/

Συνεχίζεται η καλοκαιρία

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι και σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σποραδικές βροχέςαναμένονται το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους μεταβλητούς, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη και μόνο τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και μικρή άνοδο στις υπόλοιπες περιοχές.
http://www.enet.gr/

Λαχανικά και φρούτα αντί για ασπιρίνη

Αλλη μία έρευνα επιβεβαιώνει τις ευεργετικές ιδιότητες λαχανικών και φρούτων στον ανθρώπινο οργανισμό....
Η νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωσή τους προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες.
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα ισοδυναμεί με μια μικρή δόση ασπιρίνης ημερησίως, η κατανάλωση της οποίας έχει αποδειχθεί σε διάφορες έρευνες ότι έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Τα λαχανικά και τα φρούτα διαθέτουν εκτός των άλλων σαλικυλικά, αντιφλεγμονώδεις ουσίες που αποτελούν και τα βασικά συστατικά της αντιφλεγμονώδους δράσης της ασπιρίνης. Σε προηγούμενες έρευνες είχε διαπιστωθεί ότι οι φυτοφάγοι έχουν μειωμένα ποσοστά ανάπτυξης καρκίνων διαθέτοντας αυξημένα επίπεδα σαλικυλικών. Σύμφωνα όμως με τους ερευνητές, για να μπορέσει ο άνθρωπος να εκμεταλλευθεί αυτές τις ευεργετικές ουσίες, θα πρέπει τα λαχανικά και τα φρούτα που θα καταναλώνει να είναι προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Οι συμβατικές μέθοδοι καλλιέργειας στις οποίες γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων περιορίζουν σημαντικά τα επίπεδα των σαλικυλικών. Στην έρευνα αναφέρεται επίσης ότι τα συγκεκριμένα συστατικά που υπάρχουν στα φρούτα και στα λαχανικά έχουν αποτελεσματικότερη δράση απέναντι στον καρκίνο απ΄ ό,τι οι διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται σε πολλά είδη τροφών, οι οποίες αποτελούν τα τελευταία χρόνια μόνιμο αντικείμενο έρευνας και προτείνονται συνεχώς ως ασπίδα απέναντι στον καρκίνο.

 http://kipouroi.blogspot.com

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_1069.html

Έφτασε τα 100 γκολ ο τερματοφύλακας… σκόρερ!

Ο τερματοφύλακας που έχει «ξετινάξει» τα αντίπαλα δίχτυα! Ο Ροζέριο Σένι πέτυχε ένα ακόμη γκολ στον αγώνα της Σάο Πάουλο με την Κορίνθιανς (2-1), για το τοπικό πρωτάθλημα, και παραμένει ο γκολκίπερ με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου…
Ο 38χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας με το γκολ αυτό έφθασε συνολικά στην καριέρα του τα 100 τέρματα, κυρίως με πέναλτι και εκτελέσεις φάουλ!

Ο Σένι αγωνίζεται στη Σάο Πάουλο από το 1990 και είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της διάσημης βραζιλιάνικης ομάδας.

sportnooz.gr

http://sarotiko.blogspot.com/

Πολιορκείται η γενέτειρα του Καντάφι

Έπεσε και η Σύρτη στον έλεγχο των αντικαθεστωτικών. Εννέα ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί τη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, που αποτελεί σημαντική στρατιωτική βάση. Επάνω από την πόλη...
...πετούσαν μαχητικά αεροσκάφη, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανόν οι εκρήξεις αυτές να προέρχονται από αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Εκπρόσωπος των δυνάμεων της λιβυκής εξέγερσης ανακοίνωσε ότι η πόλη έχει καταληφθεί. «Είναι επιβεβαιωμένο ότι η Σύρτη έπεσε στα χέρια των φιλοδημοκρατικών δυνάμεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η είδηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη.

Με τη διάδοση της είδησης της πτώσης της Σύρτης έξαλλοι πανηγυρισμοί ξέσπασαν στη Βεγγάζη, λόγω του συμβολικού χαρακτήρα του αποτελέσματος. Συνολικά, οι δυνάμεις της εξέγερσης έχουν τον έλεγχο των πόλεων Ες Σίντερ, Ρας Λανούφ, Μπρέγκα, Ζουεϊτίνα και Τομπρούκ, ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι απωθήθηκαν εκ νέου προς τα δυτικά.

zougla
http://sarotiko.blogspot.com/

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Νίκη για το Ανατόλια

Το Ανατόλια κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Μαρκόπουλου στη Θεσσαλονίκη με 3-2 για την 8η αγωνιστική της β’ φάσης στην Α1 βόλεϊ Γυναικών πλησιάζοντας στον ένα βαθμό την ομάδα των Μεσογείων.
Αμφίρροπη η αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες με το συγκρότημα του Γιώργου Λυκούδη να ανοίγει το σκορ αλλά να «κυνηγάει» στη συνέχεια την ισοφάριση. Στη διαδικασία του τάι μπρέικ το Ανατόλια αποδείχθηκε πιο ψύχραιμο στις καθοριστικές φάσεις με την Κιόση να ολοκληρώνει το ματς με 18 πόντους και τις Τικταπανίδου και Γιάνεβα να ακολουθούν με 17. Από τις φιλοξενούμενες ξεχώρισε η τριπλέτα των Ντα Σίλβα, Τσίμα και Κοσμά με 24, 20 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Τα σετ: 23-25, 25-21, 25-20, 13-25, 15-13
ΣΑΑΚ Ανατόλια (Ευστρατία Κοκκίνου): Γεωργακοπούλου 10 (2 άσος, 7/12 επ.), Κιόση 18 (1 άσος, 16/42 επ., 1 μπλοκ), Παρασκευοπούλου 8 (5/15 επ., 34% υπ., 3 μπλοκ), Γιάνεβα 17 (3 άσοι, 9/20 επ., 5 μπλοκ), Βουτσά 4 (1/1 επ, 4 μπλοκ), Φούντζηλα (50% υπ.), Βλάχου (λ, 73% υπ.), Τικταπανίδου 17 (2 άσοι, 14/36 επ., 36% υπ., 1 μπλοκ), Τζίμου, Γεροβασιλείου, Ρεϊζόγλου.
Μαρκόπουλο (Γιώργος Λυκούδης): Τσίμα 20 (2 άσοι, 14/32 επ., 42% υπ., 4 μπλοκ), Τσαπραλή 1 (1 άσος), Ντα Σίλβα 24 (4 άσοι, 20/52 επ.), Κοσμά 17 (3 άσοι, 12/35 επ., 55% υπ., 2 μπλοκ), Σαπαρέφσκα 7 (2 άσοι, 1/7 επ., 4 μπλοκ), Σιμάνκοβα 3 (3 άσοι), Κονόμη (λ, 67% υπ), Κουτσιβίτη 1 (1 άσος), Μαρκοπούλου 1 (1/2 επ.).

Το πρόγραμμα

Δευτέρα 28/3
17:15  ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Η Βαθμολογία (σε 8 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός (22-7) 21
2. Ολυμπιακός (21-7) 19-7αγ.
3. Μαρκόπουλο (14-17) 10
4. ΑΕΚ (13-12) 9-7αγ.
5. Ανατόλια (13-18) 9
6. Ηρακλής Κηφισιάς (2-24) 1



http://www.gazzetta.gr/volley/volleyball-a1-women/item/1054705452-

«Είμαστε το φαβορί»

Φαβορί για την πρώτη θέση του 6ου ομίλου των προκριματικών για την τελική φάση του Euro 2012 έχρισε την Εθνική ομάδα ο Κώστας Κατσουράνης, καθώς έχει το μέταλλο, την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία, προκειμένου να τα καταφέρει.
Ο διεθνής μέσος μίλησε στο «Sport FM 94,6» για τη αγχωτική νίκη της Εθνικής επί της Μάλτας, για τη συνέχεια του ομίλου και τις ελπίδες πρόκρισης της Ελλάδας στα τελικά του Euro 2012, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τελευταία γεγονότα του ελληνικού ποδοσφαίρου, προτρέποντας τα νέα παιδιά να ψάξουν την τύχη τους στο εξωτερικό, όπου οι συνθήκες είναι σαφώς καλύτερες από ό,τι εδώ.

«Είμαι από αυτούς που αγχώθηκαν πως δε θα τα καταφέρουμε. Το πάθος και η θέληση μας οδήγησαν στη νίκη, η οποία είναι πολύ σημαντική, επειδή περάσαμε στην πρώτη θέση κι αν πάρουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους θα τερματίσουμε πρώτοι», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο διεθνής άσος.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η εθνική μας ομάδα είναι το φαβορί, «νομίζω πως είμαστε φαβορί, επειδή έχουμε το μέταλλο, την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία να τα καταφέρουμε. Όσο για το παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες, ειδικά στο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου που πιέσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, αγχωθήκαμε και φτάσαμε κοντά στην γκέλα. Όμως το πιστέψαμε και δικαιωθήκαμε».

Αναλύοντας την τακτική της Εθνικής Ελλάδος και σε ερώτηση για το αν πρέπει να παίξει με δύο επιθετικούς όταν αντιμετωπίζει υποδεέστερες ομάδες, ο Πατρινός άσσος απάντησε:

Σχολιάζοντας την τακτική της ομάδας και ερωτώμενος αν θα πρέπει να παίζει με δύο επιθετικούς, όταν αντιμετωπίζει υποδεέστερους αντιπάλους, ο Κώστας Κατσουράνης ανέφερε, «όχι, δεν νομίζω. Ξεκινήσαμε με πολλούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές έτσι κι αλλιώς. Απλώς δεν σκοράραμε και δεν παίξαμε όπως πρέπει. Κλείσαμε μόνοι μας τους χώρους επειδή είχαμε πολλούς παίκτες στο κέντρο και έξω από την περιοχή και δεν ανοίξαμε όπως πρέπει το παιχνίδι. Για αυτό είμαστε υπεύθυνοι και εμείς οι πιο έμπειροι παίκτες. Δεν κάναμε όσα είπαμε στην προπόνηση… Ξέραμε ότι η Μάλτα θα είναι κλεισμένη πίσω. Η μπάλα δεν πήγαινε γρήγορα εκεί που έπρεπε και αυτό μας δυσκόλεψε. Ήταν και το χορτάρι σε κακή κατάσταση και μας καθυστερούσε το παιχνίδι, αλλά μόνοι μας κλείσαμε τους χώρους. Ευτυχώς πήραμε το παιχνίδι».

Για τη συνέχεια του ομίλου, τόνισε, «προσωπικά, το ήθελα το αποτέλεσμα της Κροατίας, αφού τη θεωρώ πιο δυνατή από τη Γεωργία. Και το Ισραήλ μπαίνει δυνατά τώρα επειδή έχει καλή ομάδα. Η Μάλτα έχει ανέβει και είμαι σίγουρος ότι σε μερικά χρόνια δεν θα τερματίζει με μηδέν βαθμούς. Το μυστικό για τις προκρίσεις είναι να μην χάνεις βαθμούς από τις υποδεέστερες ομάδες».

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν άφησε ασχολίαστες και τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, παροτρύνοντας τα νέα παιδιά να ψάξουν τις ιδανικότερες συνθήκες στο εξωτερικό. «Εδώ προτρέπαμε τα νέα παιδιά να πάνε στο εξωτερικό παλιότερα, δεν θα τα παροτρύνουμε να πάνε τώρα που εδώ γίνεται κόλαση;», είπε.

Τέλος, ο παίκτης του Παναθηναϊκού είπε πως το κλίμα στην ομάδα είναι ιδανικό και αυτό μπορεί να το διακρίνει οποιοσδήποτε ενώ α αργήσει να φανεί η δουλειά του Φερνάντο Σάντος αφού

Τέλος, αναφέρθηκε και στο κλίμα της ομάδας, ενώ έδωσε πίστωση χρόνου στον Φερνάντο Σάντος, προκειμένου να φανεί η δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού μέσα στο γήπεδο. «Είναι λίγο το χρονικό διάστημα του νέου προπονητή. Υπάρχουν κάποια δείγματα της δουλειάς του, αλλά επειδή δεν είμαστε καθημερινά μαζί και δεν γίνεται να φανεί τόσο σύντομα αυτό που θέλει να δημιουργήσει ο Φερνάντο Σάντος», δήλωσε, ενώ αφιέρωσε όλες τις νίκες στον Αλέξανδρο Τζιώλη, που λείπει από τα παιχνίδια της Εθνικής λόγω τραυματισμού.



http://www.gazzetta.gr/

ΑΕ Περάματος-Μοσχάτο 1-1

Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς το Πέραμα με το Μοσχάτο, στο ισόπαλο 1-1, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Οι φιλοξενούμνεοι προηγήθηκαν με γκολ του Παπαδόπουλο στο 37΄και έτσι έληξε και το ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις αρχές του Β΄ημιχρόνου με γκολ του Ηλιαδάκη στο 53’. Η ομάδα του Μοσχάτου είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά η προσπάθεια του Επιτροπάκη στο 82΄χτύπησε στο δοκάρι.
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Ρόππας, Σκλαβούνος, Φίλων, Χάλαρης, Μελάς (75΄ λόγω τραυματισμού Δουκάκης), Ηλιαδάκης, Αντωνίου, Κοττάκης (57΄ Ντεντόπουλος), Λαζόπουλος, Φωτίου (70΄ Ευδαίμων), Κωνσταντακόπουλος.
ΜΟΣΧΑΤΟ: Κουρεπίνης, Επιτροπάκης, Λαλιάνι Μ, Λαλιάνι Λ, Πισιμιτζής, Λιόσης, Παπαγεωργίου, Ανδρουλιδάκης, Σαλάμης (60΄ Παπαευθυμίου), Καψαλοπόδας, Παπαδόπουλος.
http://www.onsports.gr/

΄Δ Εθνική.. στον 9' όμιλο...ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΜΟΣΧΑΤΟ 1-1














http://www.periferiako.com/index.htm

Η σέξι πολίστρια...του «Dancing»!


Aπό την πισίνα... στη σκηνή του «Dancing with the stars» βρέθηκε η σέξι πολίστρια του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας Μαρία Τσουρή.

Η 26χρονη Χιώτισσα κέρδισε συμπάθειες στην πρώτη παρουσία της στο χορευτικό σόου, ωστόσο η βαθμολογία που πήρε την έφερε στην τελευταία θέση. Πρωταγωνίστρια στην αθλητική καριέρα της, δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα και θα προσπαθήσει με ένα ταγκό που θα χορέψει την Κυριακή το βράδυ με τον καθηγητή και παρτενέρ της Πάνο Ξυλά να ανατρέψει την κατάσταση.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=282733&cid=11




Ιαπωνία: πολύ υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα 2 του εργοστασίου της Φουκουσίμα

Πολύ υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα και το προσωπικό απομακρύνθηκε αμέσως από τις εγκαταστάσεις, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji.
Η Tokyo Electric Power, η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου, ανακοίνωσε ότι ραδιενέργεια 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερη από το σύνηθες επίπεδο μετρήθηκε σε νερό από τον αντιδραστήρα 2.  Εκπρόσωπος της TEPCO είπε ότι οι εργάτες εγκατέλειψαν την πυρηνική μονάδα προκειμένου να αποφύγουν την έκθεσή τους σε υψηλές δόσεις ραδιενέργειας.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/2_27.html

Rally Πορτογαλίας 2011 Day 1

O Latvala με Ford Fiesta κέρδισε τις τρείς τελευταίες ειδικές διαδρομές της ημέρας και ανέβηκε στην πρώτη θέση, έχοντας διαφορά 11,5΄΄ από τον ομόσταυλό του και δεύτερο Hirvonen....
Τρίτος 2,2΄΄ πιο πίσω βρίσκεται ο Loeb με Citroen DS3. Δείτε τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της πρώτης ημέρας του Ράλλυ Πορτογαλίας. 



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/rally-2011-day-1.html

Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο


Άφαντοι οι δράστες

Ένα ζαχαροπλαστείο έβαλαν στο μάτι δύο ένοπλοι ληστές το βράδι του Σαββάτου. Οι δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα, στην οδό Πειραιώς, στον Πειραιά, στις 10:45 και υπό την απειλή όπλου πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν. 
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/145117/listeia-se-zaharoplasteio/

Σεκιούριτι για ανήλικους και ηλικιωμένους


Μόδα οι φύλακες «μιας μέρας»

Σε νέα εποχή τρόμου φαίνεται πως περνά η ελληνική κοινωνία. Η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα ωθεί τον αδύναμο πληθυσμό να προσλαμβάνει σεκιούριτι για τις οικονομικές συναλλαγές του ενώ ακόμα και οι γονείς πληρώνουν ιδιωτικούς φύλακες για να συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο. 

Η εικόνα των σωματοφυλάκων που συνοδεύουν τους επώνυμους τείνει να αντικατασταθεί από αυτήν του ηλικιωμένου που συνοδεύεται διακριτικά από κάποιον άντρα ασφαλείας για να πάρει τη σύνταξη του από την τράπεζα ή να κάνει αμέριμνος τη βόλτα του χωρίς να φοβάται ότι θα πέσει θύμα ληστείας ή ξυλοδαρμού. Συχνή είναι και η εικόνα του μαθητή που συνοδεύεται μέχρι το σχολείο. 

Η υπεύθυνη της Φύλαξ Security που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει στην εφημερίδα Realnews ότι η εταιρεία προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όποιον απλό πολίτη το ζητήσει σε χρεώσεις που μπορούν να αντέξουν τα μεσαία στρώματα. 


http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/145112/sekiouriti-gia-anilikous-kai-ilikiomenous/

Φιλί... 46 ωρών!

Η ιστορία ενός ζευγαριού από το Ταιβάν, είναι πραγματικά ευχάριστη και εντυπωσιακή. Στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν μια θέση στο βιβλίο γκίνες, επιδόθηκαν σε ένα μαραθώνιο φιλιού.

Τι εννοούμε μαραθώνιο; 46 ολόκληρες ώρες, το ζευγάρι δεν έκανε τίποτα άλλο από το να φιλιέται…

Το εντυπωσιακό βέβαια δεν είναι το φιλί, αλλά το γεγονός πως κατά τη διάρκειά του, το ζευγάρι ούτε ήπιε νερό, ούτε έφαγε αλλά ούτε πήγε στην τουαλέτα.

Πάντως, ο στόχος επετεύχθη, αφού οι δύο νέοι από την Ταϊβάν, είναι πλέον οι κάτοχοι του σχετικού ρεκόρ!
newsbomb

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/46_27.html

Κύρια αιτία θανάτου για παιδιά 5-14 ετών τα τροχαία!

Όσο και αν φωνάζουν οι ειδικοί, οι γονείς, ακόμα και οι νεαρότερης ηλικίας που δεν δικαιολογούνται, εξακολουθούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο, χωρίς να φροντίζουν να πληρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη μετακίνησή τους!

Τα αυτοκινητικά δυστυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά ηλικίας 5 εώς 14 ετών, και αυτό επειδή δεν χρησιμοποιούνται τα ειδικά καθίσματα για παιδιά, ενώ αγνοείται η χρήση της ζώνης ασφαλείας!
Στα μικρότερης ηλικίας παιδιά, πρώτη αιτία θανάτου είναι τα τραύματα από πτώσεις και ακολουθούν τα τροχαία!

Στο εξοργιστικό αυτό αποτέλεσμα κατέληξαν ερευνητές στις ΗΠΑ, κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου στους γονείς και προτρέποντάς τους να φοράνε ζώνες ασφαλείας ακόμα και για τις πολύ κοντινές αποστάσεις.

Και αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο, ασφαλώς και δεν παρατηρείται μόνο στις ΗΠΑ. Γενικά, στις χώρες του δυτικού κόσμου τα τροχαία δυστυχήματα ευθύνονται για περισσότερους θανάτους παιδιών από ό,τι όλες μαζί οι παιδικές ασθένειες!

Μάλιστα, τα περισσότερα από τα μισά ατυχήματα γίνονται στις κοντινές αποστάσεις, ακριβώς γιατί οι γονείς είναι πιο ήσυχοι και αφήνουν το παιδί τους -ελαφρά τη καρδία- ανεξέλεγκτο στο πίσω ή στο μπροστά κάθισμα.

Σύμφωνα με δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Ελλάδα κατέχει την τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση (14 ανά 100.000 άτομα) αναφορικά με τους δείκτες θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα μεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων έως 25 ετών.
mother.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/5-14.html

Σκοτείνιασε η Ελλάδα για την Ώρα της Γης!



Για τρίτη χρονιά φέτος οι Έλληνες έσβησαν τα φώτα στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου και για μία ώρα, διαμαρτυρόμενοι έτσι για την κλιματική αλλαγή.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να «κατεβάσουν τον διακόπτη» για μία ώρα, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και εξοικονόμησης ενέργειας. Οι πολίτες, οι συναρμόδιοι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος που συμμετέχουν θα σβήσουν τα φώτα στον χώρο όπου βρίσκονται για 60 λεπτά.

Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη. Την Ώρα της Γης διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Η Ώρα της Γης είναι μία πρωτοβουλία που άρχισε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, οπότε 2,2 εκατ. άνθρωποι, μαζί με πάνω από 2.000 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα για μία ώρα, ως έμπρακτη συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το 2008 η αρχική πρωτοβουλία μεγάλωσε εντυπωσιακά με πάνω από 50 εκατ. 



http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=113449



Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Με γκολ του Τοροσίδη στο 90+4` η Εθνική… λύγισε τη Μάλτα και πήρε τη νίκη

Με γκολ του Τοροσίδη στο 90+4` η Εθνική… λύγισε τη Μάλτα και πήρε τη νίκη που την έστειλε στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου. Με 10 η Ελλάδα από το 84` λόγω αποβολής του Παπασταθόπουλου, δοκάρι ο «Λύμπε».


Πόνεσαν τα… μάτια μας στο πρώτο μέρος, με την Εθνική να θυμίζει ομάδα σε θερινό φιλικό προετοιμασίας. Μηδέν κίνηση, καθόλου ρυθμός με μια… υποψία ευκαιρίας με τον Τοροσίδη στο 16`.

Οι διεθνείς μπήκαν κάπως πιο αποφασισμένοι στο β` μέρος, αλλά είτε ο Χάμπερ στο 54`, είτε το δοκάρι σε προσπάθειες του Λυμπερόπουλου η μπάλα δεν έμπαινε μέσα.

Ο Σάντος έβαλε «Φέτφα» και Μήτρογλου για να βρει τρεξίματα και κίνηση, αλλά όσο περνούσε η ώρα ερχόταν και το άγχος στους Έλληνες.

Η Μάλτα είχε βάλει το… πούλμαν μπροστά από την εστία (πρώτο σουτ στον Τζόρβα στο 80`), η Ελλάδα δεν βρήκε απαντήσεις ούτε με τον Κονέ (δεν βοήθησαν επίσης «Φέτφα» και Μήτρογλου) που μπήκε αντί του Νίνη.

Το «κοκαλάκι της νυχτερίδας» που είχαμε με τον Ρεχάγκελ μας ακολούθησε και επί.. Σάντος και στα χασομέρια, στο 90+5` μετά από φάση διαρκείας ο Τοροσίδης πέτυχε το 5ο του γκολ και έδωσε μια ανέλπιστη νίκη!

Οι συνθέσεις:
Μάλτα (Τζον Μπούτιγκιγκ): Χάμπερ, Καρουάνα, Μάμο, Σίμπερας, Άγκιους, Χάτσινσον, Μπογκντάνοβιτς, Μπρίφα, Μιφσούντ, Μπάτζαντα, Σέμπρι
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος, Νίνης, Σαλπιγγίδης

www.sportdog.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_7766.html

Αλλάζει η ώρα!


Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου, καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.

Έτσι, στις 03:00 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 04:00 το πρωί.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=282232&cid=4



Ταξίδι στο Μεσογειακό βυθό μέσα από το «Θαλασσόκοσμο»



Κατάδυση στα μυστικά του «Θαλασσόκοσμου» είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τα μέλη του Συλλόγου Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, στα πλαίσια ημερίδας που διοργανώθηκε στους χώρους του ενυδρείου, λαμβάνοντας μέρος ταυτόχρονα σε μια βιωματική ξενάγηση.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας προέβλεπε ξενάγηση στο ενυδρείο ενώ παράλληλα όσοι παραβρέθηκαν στο CretaAquarium «Θαλασσόκοσμο», συμμετείχαν και ενημερώθηκαν για το νέο πρόγραμμα ξενάγησης με τίτλο «1000 +1 μυστικά ενός ενυδρείου», που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μελλοντικοί επισκέπτες του χώρου.

Από τα συστήματα ελέγχου του Ενυδρείου μέχρι και τους χώρους των "=καραντίνων", το πρόγραμμα "1000 +1" μυστικά ενός ενυδρείου" φιλοδοξεί να μοιραστεί τα...μυστικά του με τους φίλους του, μέσα από τα 60 συνολικά ενυδρεία του «Θαλασσόκοσμου».

Το Ενυδρείο Κρήτης στις Γούρνες, μόλις 14χλμ από το Ηράκλειο, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2005, αλλά πρόσφατα ανανεώθηκε με νέα ενυδρεία, νέα είδη και καινούργια εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ανήκει στην οικογένεια των μεγάλων Ευρωπαϊκών ενυδρείων και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να κάνουν μία μοναδική «κατάδυση» στον υπέροχο θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου.

Από τους μεγάλους θηρευτές καρχαρίες μέχρι τους μικροσκοπικούς ιππόκαμπους και τη φαντασμαγορία των μεδουσών, η ποικιλία της θαλάσσιας ζωής αναδεικνύεται με φόντο υποθαλάσσια τοπία της Κρητικής θάλασσας, όπως τα βράχια των Ματάλων (Νότια Κρήτη) και το βυθό του Βάι (Νοτιοανατολική Κρήτη).

Πηγή: Flashnews.gr



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=282383&cid=17

«Βούλιαξε» τον Εθνικό ο Ολυμπιακός


«Κόκκινο»… βάφτηκε το ντέρμπι του Πειραιά στην Α1 πόλο των γυναικών, καθώς ο Ολυμπιακός επικράτησε με 11-4 του Εθνικού, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α1.

Με αυτή τη νίκη τους οι παίκτριες του Παυλίδη παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ αντίθετα η ομάδα του Χατζηγεωργάκη, μετά την ήττα της, παρέμεινε στην τέταρτη θέση.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 1-2, 0-3.

Τα γκολ του ΕΘΝΙΚΟΥ (Χατζηγεωργάκη): Οικονομοπούλου 2, Καρολόγου 1, Χάικο 1.

Τα γκολ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ(Παυλίδης): Ψούνη 1, Μανιωλουδάκη 1, Αβραμίδου 3, Φαν Μπέλκουμ 5, Αντωνάκου 1 (πεν.)



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=282494&cid=10

Ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΑΝΟΙΞΕ'' ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αντιπροσωπεία του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου  άνοιξε την παρέλαση που έγινε στην Πάτρα, την 25η Μαρτίου 2011. Φουστανελοφόροι του Συλλόγου μετέφεραν το Λάβαρο της Επανάστασης, με τη συνοδεία πολυμελούς αντιπροσωπείας του Συλλόγου με την ιστορική σημαία του Π.Σ.

Η Ώρα της Γης

Για 60 λεπτά οι Έλληνες κατεβάζουν τους διακόπτες το βράδυ του Σαββάτου, στα πλαίσια της "Ώρας της Γης". Για τρίτη χρονιά συμμετέχει η χώρα μας. Συγκέντρωση υπογραφών από την WWF.


Για τρίτη χρονιά, οι Έλληνες συμμετέχουν στην «Ώρα της Γης» και καλούνται να «κατεβάσουν τον διακόπτη» για μία ώρα, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Στις 8:30 μ.μ., το Σάββατο, το ελληνικό παράρτημα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την προστασία του περιβάλλοντος WWF καλεί τους συμμετέχοντες να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι πολίτες, οι συναρμόδιοι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος που συμμετέχουν θα σβήσουν τα φώτα στον χώρο όπου βρίσκονται για 60 λεπτά.

Η WWF ευελπιστεί μάλιστα να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, έχει μάλιστα δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα στο wwf.gr/earthhour, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δημιουργήσει ατομική "υπο-σελίδα" με προσωπική σφραγίδα, μέσα από την οποία θα συγκεντρώνονται υπογραφές.

Η Ώρα της Γης είναι μία πρωτοβουλία που άρχισε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου 2,2 εκατ. άνθρωποι, μαζί με περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα για μία ώρα, ως έμπρακτη συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
news247

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_7992.html

"Όσκαρ" εντιμότητας για συνταξιούχο από τα Χανιά

Βρήκε 800 ευρώ σε ΑΤΜ και τα παρέδωσε!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα", ο κ. Πενταράκης το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, προκειμένου να κάνει ανάληψη του ποσού των 800 ευρώ από το μηχάνημα.


Το ΑΤΜ, του εμφάνισε μήνυμα ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή, οπότε κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό του για να πάρει το βιβλιάριο και να κάνει την ανάληψη από το ταμείο της Τράπεζας.

Για καλή του τύχη, ένας συνταξιούχος του ΟΤΕ, ο κ. Νίκος Μαλικουτσάκης, βγαίνοντας από την Τράπεζα, είδε μια απόδειξη στο ΑΤΜ. Εκπληκτος, διαπίστωσε ότι υπήρχε και το ποσό των 800 ευρώ αφού στο μεταξύ το μηχάνημα είχε βγάλει τα χρήματα.

Ο συνταξιούχος παρέδωσε τα 800 ευρώ μαζί με την απόδειξη, στο ταμείο της Τράπεζας η οποία και εντόπισε το δικαιούχο.

Ο έντιμος συνταξιούχος και μάλιστα εν καιρώ κρίσης, δήλωσε στην εφημερίδα πως "Οι γονείς μου με είχαν διδάξει από μικρό παιδί ότι αυτά που δικαιούσαι παιδί μου αυτά θα έχεις, τα υπόλοιπα είναι περιττά".
newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_8897.html

Ευχάριστο διάλειμμα για την Anne Hathaway



Η Anne Hathaway βρίσκεται αυτή την περίοδο στη Βραζιλία και το Ρίο ντε Τζανέϊρο για τις ανάγκες προώθησης της ταινίας κινουμένων σχεδίων, Rio, στην οποία και δανείζει τη φωνή της. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν αφιερώνει όλο τον χρόνο της στη δουλειά, με τον φωτογραφικό φακό να τη «συλλαμβάνει» σε στιγμές χαλάρωσης σε πισίνα ξενοδοχείου.
Μαζί της και ο σύντροφός της Αdam Shulman με τον οποίο έδειξαν να τα πηγαίνουν περίφημα.
Η ταινία RIO έχει δημιουργηθεί με τεχνολογία 3-D και η υπόθεσή της περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Blu, ενός σπάνιου παπαγάλου μακάο, ο οποίος νομίζει ότι είναι ο τελευταίος του είδους του. Όταν όμως γνωρίζει τη Jewel, έναν εξίσου σπάνιο θηλυκό παπαγάλο, αποφασίζει να εγκαταλείψει την ασφάλεια του κλουβιού του στην πόλη και να ξεκινήσει για την περιπέτεια μέσα στη ζούγκλα προκειμένου να κερδίσει μια θέση στην καρδιά της.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=282311&cid=11

Δυναμικό «μπάσιμο» της «Κατάρ 2017»


Το Λονδίνο διεκδικεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου του 2017 με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις να κάνουν λόγο για μια εύκολη επικράτηση. Όλα αυτά μέχρι την εμφάνιση του Κατάρ η ολυμπιακή επιτροπή του οποίου ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την ίδια διοργάνωση με εκλεκτή πόλη να ορίζεται η Ντόχα.
Η αραβική χώρα έχει ήδη πάρει μια πρώτη γεύση από διοργάνωση αγώνων στίβου υψηλού επιπέδου μιας και διοργάνωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2010. Ήδη έχει εξασφαλίσει την οργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2022.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=282236&cid=10

Euro 2012: Μόνο νίκη!

Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης στο Euro 2012, η Εθνική μας ομάδα φιλοξενείται απόψε (21.30 – MEGA) από τη Μάλτα… 
Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Εθνική μας ομάδα που σε λίγες ώρες θα κοντραριστεί στο νησί της Μεσογείου με την αντίστοιχη ομάδα της Μάλτας, σε μία αναμέτρηση όπου οι τρεις βαθμοί για την «γαλανόλευκη» θα είναι και ο αυτοσκοπός.
Μετά τις δύο ισοπαλίες της Εθνικής μας ομάδας στο ξεκίνημα των προκριματικών του Euro 2012, με Γεωργία (1-1 εντός) και Κροατία (0-0 εκτός) τα νικηφόρα αποτελέσματα με Λετονία (1-0 εντός) και Ισραήλ (2-1 εντός) έφεραν και πάλι τα χαμόγελα στο «γαλανόλευκο» στρατόπεδο. Για να μπορεί όμως να συνεχίσει να κυνηγά την πρωτιά και την πρόκριση με αξιώσεις η Ελλάδα θα πρέπει να δραπετεύσει από τη Μάλτα με το «διπλό» έστω και με… μισό μηδέν.
Οι επιλογές του Σάντος
Ο προπονητής της Εθνικής μας, Φερνάντο Σάντος, γνωρίζει πολύ καλά την κρισιμότητα του αγώνα και για αυτό θα παρατάξει την ανάλογη 11άδα ώστε να καταφέρει να δει την ομάδα να φτάνει στη βαθμολογία τους 11 βαθμούς. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες ενδείξεις οι 11 που θα ξεκινήσουν βασικοί θα είναι οι εξής:
Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας. Στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά θα έχουμε τους Τζαβέλλα, Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Τοροσίδη (με τον Μόρα να διεκδικεί μία θέση στα στόπερ) και μπροστά τους θα κινηθούν οι Κατσουράνης και Καραγκούνης.
Στις θέσεις των εξτρέμ, όπως όλα δείχνουν, θα παίξει αριστερά ο Σαμαράς και δεξιά ο Νίνης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σαλπιγγίδης έχοντας πίσω του ως «δεκάρι» έναν εκ των Λυμπερόπουλου, Φετφατζίδη ή Κονέ, με τον «Λύμπε» να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Τέλος, την αποστολή συμπληρώνουν οι Βύντρα, Καφές, Μήτρογλου, Χαλκιάς και Λαγός, ενώ ένας παίκτης θα μείνει εκτός της τελικής 18άδας.
Η προϊστορία με Μάλτα
Άλλες τέσσερις φορές έχει παίξει κόντρα στη Μάλτα η Εθνική μας (όλες για επίσημα παιχνίδια) διατηρώντας το απόλυτο των εντός έδρας νικών με σύνολο γκολ 15-0, την ώρα που εκτός έδρας τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα, καθώς η Ελλάδα μετρά μόλις μία νίκη, η οποία επετεύχθη το 2008 με 1-0. (Αναλυτικά εδώ)
Οι παίκτες της Μάλτας
Από την μεριά των γηπεδούχων ο ομοσπονδιακός προπονητής της Μάλτας, Τζον Μπάτιγκεγκ κάλεσε τους: Χογκ, Γκαούτσι, Χάμπερ, Ζεράφα, Καρουάνα, Τσικλούνα, Μάμο, Φάιλα, Μπρίφα, Ερέρα, Αγκους, Πέις, Χάτσινσον, Τσιμπέρας, Π. Φένες, Ρ. Φένες, Σάμουτ, Μπαϊάντα, Κόεν, Μίφσουντ, Σκέμπρι, Γουντς, Μπογκντάνοβιτς.
Οι διαιτητές του αγώνα
Στον αυριανό αγώνα της Εθνικής μας η UEFA έχει ορίσει διαιτητή τον :Μίκαελ Βάινερ από τη Γερμανία με βοηθούς τους, Χόλγκερ Χένσελ και Κρίστοφ Μπόρνχορστ. Τέλος, παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Δανός Μπένι Γιάκομπσεν.
Τα άλλα ματς του ομίλου
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για την Εθνική τα άλλα σημερινά παιχνίδια του ομίλου μας. Αναλυτικά, η πρωτοπόρος (και βασική αντίπαλος της χώρας μας για την πρωτιά) Κροατία θα φιλοξενηθεί στις 19:00 ώρα Ελλάδας από την σκληροτράχηλη Γεωργία του Κετσπάγια, ενώ στις 20:05 ώρα Ελλάδας το Ισραήλ θα υποδεχτεί την Λετονία σε μια αναμέτρηση όπου ο χαμένος θα αποχαιρετήσει πρόωρα την υπόθεση πρόκριση.
Η Βαθμολογία (4 αγων.)
1.Κροατία 10
2. Ελλάδα 8
3. Γεωργία 6
4. Ισραήλ 4
5. Λετονία 4
6. Μάλτα 0



gazzetta.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/euro-2012.html

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Στους δρόμους του Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης άνοιξε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να ξεκινά με το δεξί τη σεζόν παίρνοντας την πρώτη πολ ποζίσιον. Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Λιουίς Χάμιλτον, ενώ ο Μαρκ Γουέμπερ συμπληρώνει την πρώτη τριάδα… 
Τελικός: Απλά ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Με τη μαλακή γόμα ξεκίνησε τον τελικό ο Λιουίς Χάμιλτον, ωστόσο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, κατέβασε πάλι τα χρονόμετρα, δυσκολεύοντας το έργο των υπόλοιπων διεκδικητών.

Ούτε στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών η Ferrari κατάφερε να βρει το ρυθμό της με τους Αλόνσο και Μάσα να τερματίζουν τη διαδικασία από την πέμπτη και όγδοη θέση, αντίστοιχα.

Το 1-2 των «κόκκινων ταύρων» χάλασε ο Λιουίς Χάμιλτον, ο οποίος έκανε τον δεύτερο χρόνο, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Αυστραλό, Μαρκ Γουέμπερ. Από την τέταρτη θέση θα δει τα φώτα να σβήνουν ο Μπάτον.

Την παρτίδα για τη Renault έσωσε ο Βιτάλι Πετρόφ, με τον Ρώσο να κάνει τον έκτο χρόνο. Οι Κομπαγιάσι και Μπουεμί συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Απογοήτευση προκάλεσαν οι Σουμάχερ και Μάσα, οι οποίοι παρά τα αισιόδοξα σχόλια τους πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Οι ομάδες που πέρυσι έκαναν το ντεμπούτο τους στα γκριντ (Lotus, HRT, Virgin), δεν κατάφεραν να βελτιωθούν. Οι χρόνοι τους δεν ήταν ικανοί να τους δώσουν το εισιτήριο για την ημιτελική φάση των κατατακτήριων, παραμένοντας και φέτος στην ούρα της κατάταξης.

Q2: Δεύτερη περίοδος, Άτυχος ο Μπαρικέλο…

Νωρίς τελείωσαν οι κατατακτήριες δοκιμές για τον Ρούμπενς Μπαρικέλο, με τον Βραζιλιάνο να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να κολλά στην αμμοπαγίδα. H Ferrari ούτε στη δεύτερη περίοδο έδειξε να μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό της Red Bull και της McLaren.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και στη δεύτερη περίοδο βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης.

Το εισιτήριο για τον τελικό και τη διεκδίκηση της πολ ποζίσιον δεν κατάφερε να πάρει ο Μίκαελ Σουμάχερ, του οποίου ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να μπει μέσα στη δεκάδα.

Εκτός από την επόμενη φάση έμειναν: Αλγκουερσουαρί (Toro Rosso), Πέρεθ (Sauber), Ντι Ρέστα (Force India), Μαλντονάτο (Williams), Σούτιλ (Force india), Μπαρικέλο (Williams)

Q1: Πρώτη περίοδος, Απογοήτευσε ο Χάιντφελντ

Από νωρίς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, έδειξε τις προθέσεις του για τη φετινή σεζόν. Ο Γερμανός με το που βγήκε στην πίστα έκανε τον ταχύτερο χρόνο και τον διατήρησε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.

Οι πιλότοι στην πρώτη περίοδο έτρεξαν με τη σκληρή και τη μαλακή γόμα, με την τελευταία να τους βοηθάει στο να ρίξουν τους χρόνους. Αρνητική έκπληξη έκανε ο Νικ Χάιντφελντ με τη Renault να μην καταφέρνει να παίρνει το εισιτήριο για τη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων.

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Ferrari με τον Μάσα να περνά στην επόμενη φάση κυριολεκτικά στο παρά πέντε.

Οι υπόλοιποι έξι πιλότοι που έμειναν εκτός είναι οι εξής: Κοβαλάινεν (Lotus), Τρούλι (Lotus), Γκλοκ (Virgin), Ντ’αμπρόσιο (Virgin), Λιούτσι (HRT), Καρθικέγιαν (HRT).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull, 1:23.529
2. Χάμιλτον, McLaren, 1:24.307
3. Γουέμπερ, Red Bull, 1:24.395
4. Μπάτον, McLaren, 1:24.779
5. Αλόνσο, Ferrari, 1:24.974
6. Πετρόφ, Renault, 1:25.247
7. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:25.421
8. Μάσα, Ferrari, 1:25.599
9. Κομπαγιάσι, Sauber, 1:25.626
10. Μπουεμί, Toro Rosso, 1:27.066
11. Σουμάχερ, Mercedes
12. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
13. Πέρεθ, Sauber
14. Ντι Ρέστα, Force India
15. Μαλντονάτο, Williams
16. Σούτιλ, Force India
17. Μπαρικέλο, Williams
18. Χάιντεφελντ, Renault
19. Κοβαλάινεν, Lotus
20. Τρούλι, Lotus
21. Γκλοκ, Virgin
22. Ντ’αμπρόσιο
23. Λιούτσι, HRT
24. Καρθικέγιαν, HRT

Sport-fm.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_2344.html