Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

3-0 τον Παναθηναϊκό Βόλεϊ Α1: Ο Ηρακλής πήρε το ντέρμπι και καπάρωσε την πρωτιά

Αφήνοντας πίσω του το χαμένο τελικό Κυπέλλου, ο Ηρακλής πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση στο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ, νίκησε 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Μίκρα και επί της ουσίας σιγούρεψε την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους οι “πράσινοι”, καθώς η ήττα της ΕΑΠ στη Λαμία τους στέλνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα πλέι οφ

Οι “πράσινοι”, στο ντεμπούτο του Γιάννη Λάιου στον πάγκο, έμοιαζαν χαμένοι στο γήπεδο, ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις των Μπίλινγκς και Όουενς, ενώ δεν μπορούσαν να σπάσουν με τίποτα το μπλοκ που ύψωναν οι Καβνέλλος και Μπίλινγκς. Παρά τον τραυματισμό του λίμπερο Μπαμπαλιούτα, που υπέστη διάστρεμμα στην αρχή του δεύτερου σετ, ο Ηρακλής ήταν εξαιρετικός στις άμυνες και έφτασε εύκολα στο 3-0. Δυσκολεύτηκε μονάχα στο τελευταίο σετ, όταν χρειάστηκε το 5ο ματς μπολ του για να πάρει το ματς.
 
Ο Παναθηναϊκός, που μέχρι τις 7 Μαρτίου βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, θα μπορούσε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μεγάλους μπελάδες όσον αφορά την είσοδο στην τετράδα. Ωστόσο, η βασική διώκτριά του, η ΕΑ Πατρών, ηττήθηκε με 3-1 από τη Λαμία στο Χαλκιοπούλειο και έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά στον πόντο.
 
Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής
 
Ηρακλής-Παναθηναϊκός 3-0 (25-20, 25-22, 29-27)
Κηφισιά-Πανελλήνιος 3-0 (25-19, 27-25, 36-34)
Ολυμπιακός-Επίκουρος 3-1 (25-22, 29-31, 25-15, 25-22)
Απ.Καλαμαριάς-Άρης 0-3 (20-25, 19-25, 20-25)
Εθνικός Αλεξ/πολης-ΠΑΟΚ 0-3 (18-25, 15-25, 17-25)
Λαμία-ΕΑ Πατρών 3-1 (25-20, 23-25, 25-18, 25-21)
 
Βαθμολογία
 
1.Ηρακλής (53-25) 48
2.ΠΑΟΚ (49-24) 44
3.Ολυμπιακός (50-25) 43
4.Παναθηναϊκός (49-24) 43
5.ΕΑ Πατρών (47-31) 39
6.Λαμία (41-35) 32
7.Άρης (36-39) 29
8.Κηφισιά (36-45) 26
9.Εθνικός Αλεξ/πολης (27-47) 21
10.Απ. Καλαμαριάς ( 26-52) 17
11.Επίκουρος (24-52) 12
12.Πανελλήνιος3 (12-54) 6

http://www.enet.gr/

Jessica Alba: Έγκυος και Fit


Η Jessica Alba, αν και εγκυμονούσα είναι πιο όμορφη από ποτέ. Η κοιλίτσα άρχισε να φαίνεται, όχι όμως και τα συνήθη παραπανίσια κιλά της εγκυμοσύνης. Η γλυκιά ηθοποιός δε το βάζει κάτω και συνεχίζει τη γυμναστική, προκειμένου να κρατήσει σε φόρμα το καλλίγραμμο κορμί της.

Η personal trainer της Reebok, Yumi Lee, αποκάλυψε στο In Style το πρόγραμμα fitness της ηθοποιού:

«Βάζω την Jessica να κάνει ασκήσεις που θα κρατήσουν τον κορμό της δυνατό και δουλεύουμε την ισορροπία της. Xρησιμοποιώντας μια ειδική μπάλα – η οποία αυξάνει τον μυϊκό τόνο και βελτιώνει την ισορροπία - κάνουμε ασκήσεις για τα πόδια και καθισματάκια.»

Σε μια φυσιολογική και χωρίς προβλήματα εγκυμοσύνη ενδείκνυται η γυμναστική και είναι αρκετά ωφέλιμη, όμως, η master trainer τονίζει κάποια πράγματα που οι μέλλουσες μαμάδες πρέπει να γνωρίζουν:

«Πρέπει να παρακολουθείς τους παλμούς της καρδιάς σου και την θερμοκρασία του σώματος, ενώ πρέπει να δείξεις προσοχή σε ασκήσεις που επικεντρώνονται στην μέση και απαιτούν στροφές.» Επίσης συμπληρώνει η γυμνάστρια «το να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι ενώ είσαι έγκυος αποτελεί μια εγγύηση ότι θα διατηρήσεις τη γραμμή σου μετά τον τοκετό, αφού οι γυναίκες που το έχουν κάνει έχουν επιστρέψει πολύ πιο γρήγορα στην παλιά τους σιλουέτα σε σχέση με τις υπόλοιπες.»



http://www.zougla.gr/

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ, στην Κοζάνη. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σε συνεργασία µε την ΕΛΜΕ Κοζάνης, την «Κοβεδάρειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη και τη Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου γυμνασίου Κοζάνης.

Στην εκδήλωση -που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου λυκείου Κοζάνης- θα παρουσιαστεί η ζωή και το έργο του ποιητή, θα απαγγελθούν ποιήματα από μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης και θα αποδοθούν µε συνοδεία πιάνου από τον Μανώλη Χατζημανώλη, μελοποιημένα ποιήματα του νομπελίστα ποιητή.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_9034.html

ΕΠΣ Πειραιά: Το σήκωσε η Προοδευτική


Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Πειραιά πανηγυρίζει η Προοδευτική.
Οι «βυσσινί», μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 9ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής και την επάνοδό τους στις επαγγελματικές κατηγορίες, συνέτριψαν με 4-1 τους ερασιτέχνες του Εθνικού στον τελικό, που διεξήχθη στο «Καραϊσκάκη», και κατέκτησαν έτσι το τρόπαιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελικό παρακολούθησαν περίπου 6.000 φίλαθλοι.

Από εκεί και πέρα στην ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής το κύπελλο κατέκτησε το Κορωπί, καθώς επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι του Κ. Αστ. Βάρης με 4-3 (ο καν. αγώνας κι η παράταση έληξαν 1-1).
http://www.zougla.gr/

«Έφυγε» από τη ζωή η Elizabeth Taylor!


Η Elizabeth Taylor, μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς του 20ου αιώνα, άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Los Angeles όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Η μεγάλη ηθοποιός «έφυγε» σε ηλικία 79 ετών έπειτα από χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια την οποία «πάλευε» εδώ και πολύ καιρό. Το τελευταίο διάστημα αν και αντιμετώπισε πολλές επιπλοκές με την υγεία της, όλοι πίστευαν ότι θα καταφέρει να το ξεπεράσει. Δυστυχώς όμως οι ελπίδες τους δεν επιβεβαιώθηκαν.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της, λέγοντας πως η θρυλική ηθοποιός «έφυγε» ήρεμα από τη ζωή, εκφράζοντας τη λύπη και την οδύνη του για τον χαμό της, αφού όπως δήλωσε όλοι πίστευαν ότι θα τα κατάφερνε τελικά να επιστρέψει σπίτι.
Η Elizabeth Taylor, γεννήθηκε στο βόρειο Λονδίνο το 1932. Γρήγορα έγινε γνωστή όχι μόνο για τηναπαράμιλλη ομορφιά της αλλά και για το μεγάλο της ταλέντο. Τα βιολετί μάτια της μαγνήτιζαν κοινό και θεατές ενώ η γοητεία της την καθιέρωσε ως μια από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου.

Η ακμή της καριέρας της ήρθε τη δεκαετία του’50-’60, αφού κατάφερε να είναι υποψήφια τέσσερις φορές στη σειρά για Όσκαρ από το 1958 έως και το 1961. Τελικάκέρδισε δυο Χρυσά Αγαλματίδια, για την ερμηνεία της στην ταινία «Butterfield 8» και για την επίσης θρυλική επιτυχία «Ποιος φοβάται την Virginia Woolf».


Ωστόσο οι περισσότεροι την γνώρισαν και την αγάπησαν μέσα από την «Κλεοπάτρα» που μέχρι και σήμερα αποτελεί έπος στην ιστορία του κινηματογράφου. Εκεί ήταν που γνώρισε και τον μεγάλο της έρωτα Richard Burton και μαζί αποτέλεσαν ένα από τα μεγαλύτερα ρομάντσα στην ιστορία του Hollywood.


Πριν από τον Burton ωστόσο, είχε ενωθεί με τα δεσμά του γάμου άλλες τέσσερις φορές. Την πρώτη με τον Conrad Hilton, έπειτα με τον Michael Wilding, ακολούθησε ο Michael Todd και ο Eddie Fisher. O Burton ήταν ο πέμπτος κατά σειρά. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1963, έζησαν ένα φλογερό έρωτα, χώρισαν και το 1975 παντρεύτηκαν ξανά. Μετά τον Burton η Taylor παντρεύτηκε άλλες δυο φορές. Toν John W Warner και τον Larry Fortensky.
Eκτός από την ασύγκριτη ομορφιά και την ταραχώδη της ζωή, η μεγάλη ηθοποιός ήταν γνωστή και για τηνμεγάλη εκστρατεία της κατά του AIDS: Μετά το θάνατο του πολύ καλού της φίλου και ροκ σταρ Rock Hudson,η Taylor ίδρυσε το ίδρυμα κατά του AIDS με την επωνυμία της και έκτοτε επιδόθηκε σε έναν ανηλεή αγώνα κατά της νόσου.

http://www.star.gr/

Σε επίσημο διάβημα προέβη το υπ. Εξωτερικών


Η Τουρκία έδωσε άδεια σε ιταλικό πλοίο να εξερευνήσει σε ελληνικά ύδατα

Σε διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα για την ενέργεια της γειτονικής χώρας να εκδώσει οδηγίες Navtex -ναυτιλιακές οδηγίες αντίστοιχες των αεροπορικών notam- για τις συμπληρωματικές εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιήσει ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Explora» σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο κ. Δελαβέκουρας πρόσθεσε ότι για τις συμπληρωματικές αυτές εργασίες έχει δοθεί σχετική άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές με βάση το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα, ως όφειλε και στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της, εξέδωσε σχετική αγγελία προς ναυτιλλόμενους Navtex, συνέχισε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε την έκδοση ίδιας αγγελίας από την Τουρκία παράτυπη τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή.

«Τέτοιες πράξεις, που δεν εδράζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να επιφέρουν έννομες συνέπειες. Δεν επηρεάζουν τα ελληνικά δικαιώματα, που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο. Η χώρα μας ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συμπληρωματικές αυτές εργασίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή νοτίως της Κρήτης εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ελλάδας. Αφορούν δε σε προπαρασκευαστικές εργασίες ενόψει της πόντισης οπτικής ίνας που θα διασύνδεει το Ισραήλ με την Ιταλία.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον πλου του ιταλικού ερευνητικού πλοίου «Explora» δήλωσε ότι «το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Explora» πρόκειται να πραγματοποιήσει συμπληρωματικές εργασίες σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας, βάσει της σχετικής άδειας, που έχει λάβει από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα, ως όφειλε και στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της, εξέδωσε σχετική αγγελία προς ναυτιλλόμενους NAVTEX.

Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ίδιο πλοίο.

Η αγγελία αυτή της Τουρκίας είναι παράτυπη. Η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή. Τέτοιες πράξεις, που δεν εδράζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να επιφέρουν έννομες συνέπειες. Δεν επηρεάζουν τα ελληνικά δικαιώματα, που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο. Η χώρα μας ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα πραγματοποίησε σήμερα διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών».
http://www.newsbeast.gr/

ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕ 33 ΕΤΗ ΣΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ, ΠΑΙΔΙΑ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ Κ.ΛΠ....12 πραγματικές ευκαιρίες για πλασματικά χρόνια


Μέσα από 12 περιπτώσεις και με σχετικά υποφερτό κόστος, πλην της αναγνώρισης του στρατού, μπορούν οι ασφαλισμένοι να «εξαγοράσουν» μια πιο γρήγορη συνταξιοδότηση. Σε σημείο που η «έξοδος» από την ενεργό υπηρεσία γίνεται μόνο με 33 πραγματικά έτη ασφάλισης (40 με τα πλασματικά).
Αλλά μένει αμετάκλητη η πρόβλεψη του περσινού νόμου (3863/10) για συνταξιοδότηση μετά το 60ό έτος. Μόνη... παρασπονδία, η συνταξιοδότηση στο 58ο έτος για τους ασφαλισμένους στα βαρέα. Και μάλιστα αυτή η παροχή με μειωμένη σύνταξη.
Οι νέες ευκαιρίες αναγνώρισης πλασματικών ετών αφορούν όσους ασφαλισμένους δεν είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2010. Ετσι αποκλείονται οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και των ειδικών Ταμείων που είχαν 25 έτη τον περασμένο Δεκέμβριο (μαζί με το στρατό και τα πλασματικά από τα παιδιά, έστω και εάν η αναγνώριση γίνει το 2011 ή αργότερα). Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες.
Επίσης, δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα νέα πλασματικά οι ασφαλισμένοι του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι είχαν 10.500 ένσημα το 2010 (μαζί με το στρατό), καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είχαν συμπληρώσει το 60ό έτος πέρυσι και μένει μόνο ο χρόνος ασφάλισης (35ετία) για τη λήψη πλήρους σύνταξης.
Ως χρόνος ασφάλισης μπορεί να αναγνωριστεί:
1 Η στρατιωτική θητεία.
2 Η γονική άδεια ανατροφής παιδιών.
3 Η επιδότηση λόγω ασθένειας μέχρι 300 ημέρες και η επιδότηση λόγω ανεργίας (επίσης 300 ημέρες).
4 Η εκπαιδευτική άδεια μέχρι 2 έτη.
5 Οι σπουδές για την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου ή διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ο χρόνος σπουδών για την απόκτηση πτυχίου μετά τη συμπλήρωση του 17ου έτους.
6 Τα ασφαλιστικά κενά μεταξύ δύο Ταμείων.
7 Ο χρόνος κύησης και λοχείας.
8 Ο χρόνος απεργίας.
9 Ενα έτος για το πρώτο παιδί και 2 έτη για κάθε επόμενο και μέχρι τα 3 (3 συνολικά έτη για δύο τέκνα και 5 για τρία) -η σχετική ρύθμιση επεκτάθηκε και για τους δύο συζύγους.
10 Ο χρόνος μαθητείας και μέχρι 2 έτη.
11 Ο χρόνος άσκησης ανασφάλιστης επαγγελματικής δραστηριότητας των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ. Ο χρόνος αυτός (ΟΑΕΕ) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 έτη και λαμβάνεται υπόψη τόσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης. Το ποσοστό προσαύξησης περιορίζεται στο 2% για κάθε έτος. Για την εξαγορά καταβάλλονται εισφορές με βάση την 5η ασφαλιστική κλάση.
12 Τέλος, οι εκδότες και δημοσιογράφοι μπορούν να αναγνωρίσουν έως 3 έτη ανασφάλιστης εργασίας. Οι εκδότες, όμως, θα πληρώνουν 3.150 ευρώ για κάθε έτος, ενώ οι υπάλληλοί τους (δημοσιογράφοι), από 3.150 ευρώ και πάνω (το 16% του τελευταίου μισθού).
Ο στρατός υπολογίζεται με βάση τον τελευταίο μισθό (20%), ενώ για όσους θεμελιώνουν από το 2011 έως και το 2014 παρέχεται έκπτωση 30%. Πέραν αυτής της χρονολογίας, το κόστος περιορίζεται στο 50%. Η επιδότηση ασθένειας και ανεργίας και ο χρόνος κύησης και λοχείας είναι μόνο για θεμελίωση (όχι και για προσαύξηση) και είναι δωρεάν.
Ολοι οι άλλοι χρόνοι εξαγοράζονται με περίπου 165 ευρώ για κάθε μήνα (συν 6% για το επικουρικό). Για να αναγνωρίσει κάποιος ασφαλιστικό κενό θα πρέπει να συμπληρώνει ημερολογιακό μήνα (κατά περίπτωση).
Δεν μπορεί να αναγνωρίζει 20 ή 24 ημέρες ενός μήνα γιατί τον υπόλοιπο εργαζόταν (ασφαλιζόταν). Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης προβλέπεται έκπτωση 15%, ενώ η δαπάνη φοροεκπίπτει. *
http://www.enet.gr/


Εδωσε το «πράσινο» φως για την επανεξέταση συγκεκριμένων περιπτώσεων η Διαμαντοπούλου για τις συγχωνεύσεις σχολείων


Μετά το πλήθος αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, σήμερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έδωσε το «πράσινο» φως για την επανεξέταση συγκεκριμένων περιπτώσεων.
«Όπου υπάρχουν τεκμηριωμένες και ήρεμες προσεγγίσεις και όπου τα επιχειρήματα είναι παιδαγωγικά, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις εξετάζονται. Όχι όμως με βία ούτε με απειλές. Ούτε με τρόπο που δεν συνάδει με την σχολική κοινότητα», είπε η κ. Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των συνενώσεων.
Η υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με δεκατρείς περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, θέτοντας επί τάπητος τον  προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς, με βάση το νέο χάρτη που προέκυψε από τις συνενώσεις των σχολείων.

http://www.newsbomb.gr/

Η βόλτα με μηχανάκι του ακροβάτη


ΔΕΙΤΕ: Βάλθηκε να τρελάνει κόσμο




http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/142493/i-volta-me-mihanaki-tou-akrovati/

Κάλεσε τον πρώην της στο γάμο της!


Αφού ο μέλλων σύζυγος της, Jamie Hince, λείπει σε περιοδεία και έχει αφήσει στην Kate Moss τις προετοιμασίες για τον γάμο τους, ο πρώην σύντροφος της (και πατέρας της κόρης της, Lila Grace), Jefferson Hack, θα βρίσκεται στην πρώτη σειρά κατά την τελετή.

Η Moss, που έχει αναλάβει τις προσκλήσεις, τοποθέτησε τον Hack όσο πιο κοντά στο ζευγάρι γινόταν.

«Ο Jefferson θα παραβρεθεί στο γάμο», δήλωσε ο James Brown, νονός της Lila στο πάρτι του GQ την περασμένη εβδομάδα. Άνθρωποι από το περιβάλλον της Moss δηλώνουν ότι το πρώην ζευγάρι διατηρεί άριστες και πολύ στενές σχέσεις.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=280372&cid=11

Επιδότηση εισφορών και ιατρoφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανέργους

Πακέτο τεσσάρων µέτρων για τους ανέργους εντάσσεται στο πολυνοµοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με «Τα Νέα»:

1) Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών ανέργων:

Βελτιώνονται οι ισχύουσες ρυθµίσεις ώστε όσοι δεν έχουν συµπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης να υπαχθούν στο ειδικό πρόγραµµα του ΟΑΕ∆, αφού συµπληρώσουν τρεις µήνες ανεργίας (αντί ενός έτους σήµερα).

Επίσης, επαναδιατυπώνεται η ρύθµιση µε την οποία καλύπτονται από τον ΟΑΕ∆ και τους εργοδότες για συνέχιση της ασφάλισης μετά από απόλυση και εφόσον έχουν συµπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους:

- Εργαζόµενοι, ασφαλισµένοι στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ηλικίας 55 έως 64 ετών, των οποίων η σύµβαση εξαρτηµένης εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρους ή µερικής απασχόλησης, καταγγέλλεται, ανεξάρτητα αν πρόκειται για οµαδικές ή µεµονωµένες απολύσεις, εφόσον έχουν πραγµατοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ηµέρες ή 15 έτη ασφάλισης σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και παραµένουν άνεργοι, έχουν το δικαίωµα της αυτασφάλισης στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

- Όσοι απολυθέντες δεν άσκησαν το δικαίωµα αυτό εντός του προβλεπόµενου διµήνου µετά τη δηµοσίευση του Ν. 3863/2010 έχουν τη δυνατότητα να το ασκήσουν εντός 60 ηµερών από τη δηµοσίευση της υπουργικής απόφασης της παραγράφου 5 του παρόντος άρθρου.

Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα υπαγωγής στις ρυθµίσεις της παραγράφου αυτής και των επόµενων παραγράφων 5 και 6 του άρθρου αυτού λήγει στις 31/12/2012.

2) Κάλυψη ανέργων και άλλων ευπαθών οµάδων για ιατροφαρµακευτική περίθαλψη.

Καλύπτονται για ιατροφαρµακευτική και νοσοκοµειακή περίθαλψη για το 2011 οι άνεργοι, καθώς και οι εργαζόµενοι που συµπλήρωσαν το 2010, 50 τουλάχιστον ένσηµα.

Οι ασφαλισµένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ καθώς και τα µέλη της οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2011 έως 28/2/2012, καλύπτονται από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για παροχές ασθένειας σε είδος, εφόσον έχουν πραγµατοποιήσει τουλάχιστον 50 ηµέρες ασφάλισης είτε το προηγούµενο ηµερολογιακό έτος είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάµηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ηµέρες που πραγµατοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ηµερολογιακό τρίµηνο του δεκαπενταµήνου.

Οι ασφαλισµένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, για την περίοδο από 1/3/2011 έως 28/2/2012, δικαιούνται επιδόµατος ασθενείας από το Ίδρυµα, εφόσον εκτός των άλλων προϋποθέσεων έχουν πραγµατοποιήσει τουλάχιστον 100 ηµέρες ασφάλισης είτε κατά το προηγούµενο ηµερολογιακό έτος είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάµηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ηµέρες που πραγµατοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ηµερολογιακό τρίµηνο του δεκαπενταµήνου.

3) Μετατροπή του επιδόµατος ανεργίας σε επίδοµα εργασίας:

∆ίνεται η δυνατότητα στον εργαζόµενο να αξιοποιήσει το επίδοµα ανεργίας για να προσληφθεί σε επιχείρηση µε µείωση του µισθολογικού κόστους. Ο ΟΑΕ∆ θα καθορίσει κάθε πότε θα πρέπει να εµφανίζεται ο άνεργος για «εξακρίβωση».

4) Συνεχίζεται το πάγιο προγραµµα του ΟΑΕ∆ για κάλυψη µέχρι τη συνταξιοδότηση σε όσους έχουν 3.000 ένσηµα και µέχρι τα 4.500 ένσηµα για τη θεµελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώµατος, ώστε να λάβουν τα κατώτατα όρια σύνταξης.
Newsroom ΔΟΛ

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/o_9334.html

Ο Ολυμπιακός έκανε την Ευρώπη να... παραμιλάει

Ο Ολυμπιακός έκανε την Ευρώπη να... παραμιλάει. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους φιλάθλους... Από τον διαιτητή της αναμέτρησης του ΣΕΦ, μέχρι παίκτες που αγωνίζονται στην Ρωσία, την Τουρκία και το ΝΒΑ, όλοι έμειναν... άναυδοι με την άμυνα για όσκαρ της ομάδας του Ντούσαν Ιβκοβιτς…
Οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν κάθε ρεκόρ και το... twitter πήρε... φωτιά! Μέχρι τα ξημερώματα, έμεναν... ζωντανοί μοναδικοί διάλογοι ανάμεσα στον Ιερεθουέλο, τους οπαδούς αλλά και παίκτες όπως ο Ρακόσεβιτς, ο Λάνγκφορντ και ο Σπλίτερ. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο και το... θρίλερ της Βαρκελώνης, εκεί όπου οι «μπλαουγράνα»... γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από τα... μαγικά χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας θυμηθούμε κάποιες από τις ατάκες που κυκλοφόρησαν... διαδικτυακά, μετά την λήξη των δύο αναμετρήσεων.
Ξεκινώντας με ποιον άλλον, τον Ντανιελ Ιερεθουέλο, έναν εκ των... τυχερών διαιτητών που βρέθηκαν στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε αυτή την εκπληκτική παράσταση που πρόσφερε ο Ολυμπιακός στους φιλάθλους του αθλήματος...
«Είναι δύσκολο να κατανοήσεις αυτό που έγινε απόψε, αυτό που ζήσαμε ήταν μοναδικό. Μπορείς να δώσεις κάποιες εξηγήσεις όπως η εμπειρία. Η Σιένα δεν ηττήθηκε από... λάθος, ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και απόψε ήταν τεράστια», είπε απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις φιλάθλων ο διαιτητής του ΣΕΦ, Ντανιελ Ιερεθουέλo.

Συνεχίζοντας, εμφανίστηκε σίγουρος πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί: «Το δεύτερο παιχνίδι δεν θα είναι το ίδιο, θα είναι πολύ δύσκολο. Τόσο οι Ελληνες όσο και οι Ιταλοί θα ηρεμήσουν, αν και η ψυχολογία είναι με τον μέρος των πρώτων. Οπως και να χει, για να το πω απλά, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο και πολύ λιγότερο σε αγώνα των πλέι οφ».
Από την πλευρά του, ο Κιθ Λάνγκφορντ εμφανίστηκε περισσότερο... εκφραστικός! Ο άσος της Κίμκι δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε να γίνεται στο ΣΕΦ και δεν... κρατήθηκε: «Δεν θέλω να φανώ ασεβής απέναντι στους φιλάθλους της Σιένα αλλά...  51-9! .... Θέλω να πω... ! Οπως η Φλόριδα Εβανς...», είπε ο Αμερικανός για να συμπληρώσει: «Εχω χάσει πολλά παιχνίδια στην καριέρα μου αλλά ποτέ δεν υπήρξε σκορ 51-9! Είναι μια ψυχολογική καταστροφή».
Ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς, ο οποίος αγωνίζεται στη Εφές, απλά... ζήλεψε: «Υπέροχα παιχνίδια στην φάση των πλέι οφς. Πραγματικά μου λείπουν τα παιχνίδια σε αυτή την φάση της διοργάνωσης. Χαίρομαι που η Τάου νίκησε και... τι υπέροχο παιχνίδι έγινε στην Βαρκελώνη»!
Στην Βαρκελώνη... έμεινε, όπως ήταν φυσικό και ο Ρούμπιο: «Παρεμπιπτόντως, είδε κανείς το άλμα του Σάντα όταν η μπάλα πήγαινε να βγει; Εκπληκτικό!» είπε ο άσος της Μπαρτσελόνα, αφού... ηρέμησε από το θρίλερ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και συμπλήρωσε: «Το παιχνίδι αυτό ήταν ένας... τελικός. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας»!
Συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα έστειλε και ο Τιάγκο Σπλίτερ από την άλλη άκρη του Ατλαντικού: «Συγχαρητήρια στους `μπλαουγράνα', δεν είδα το παιχνίδι αλλά με το τελικό αποτέλεσμα και μόνο κατάλαβα τι έγινε»!

sentragoal.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/51-9.html

Στα πρότυπα του Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον Πρόγραμμα για να μην πούμε το νερό, νεράκι!

Βρύσες λιγότερες «σπάταλες», συσκευές που θα εξοικονομούν νερό, ακόμη και διπλό δίκτυο που θα διαχωρίζει τη χρήση μεταξύ πόσιμου και νερού για λάτρα, συζητούν στο υπουργείο Περιβάλλοντος για να προσφέρουν τη νέα γενιά κινήτρων για την εξοικονόμηση νερού στα νοικοκυριά.

Το πρόγραμμα που μελετά το ΥΠΕΚΑ και θα εφαρμοστεί στα πρότυπα του Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον, που ήδη έχει ξεκινήσει στον τομέα της ενέργειας - αλλά «σαμποτάρεται» από τις τράπεζες που δηλώνουν απρόθυμες να το χρηματοδοτήσουν - προβλέπεται να οριστικοποιηθεί στα μέσα Απριλίου.

Στην Ελλάδα, η ορθολογική χρήση του νερού είναι έννοια μάλλον ανύπαρκτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης Μεσόγειος SOS, η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού ανά άτομο ανέρχεται στα 145 λίτρα, τη στιγμή που θα μπορούσε να μειωθεί στα 50 λίτρα με την υιοθέτηση πιο φιλικών πρακτικών διαχείρισης.

Όπως δήλωσε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για το νερό, το νέο πρόγραμμα του υπουργείου θα ενισχυθεί και με άλλα μέτρα, με κυριότερο την επαναχρησιμοποίηση του νερού από την Ψυττάλεια.

Σε πρώτη φάση, θα αξιοποιηθούν 20.000-30.000 κυβικά μέτρα από τους 750.000 τόνους που παράγει η Ψυττάλεια. Παρά τις τεχνικές δυσκολίες της μεταφοράς, προορίζεται για το πότισμα του Ποικίλου όρους στο Αιγάλεω ενώ στον σχεδιασμό είναι το πότισμα πρασίνου και στο παραλιακό μέτωπο.

Η κυρία Μπιρμπίλη υπερασπίστηκε χθες τη «στροφή από τη μονοδιάστατη διαχείριση της προσφοράς στη διαχείριση της ζήτησης», υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι παραδοσιακές καταναλώσεις, οι παραδοσιακές απώλειες, η αδιαφορία ως προς τις δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης, οι παραδοσιακές ενεργοβόρες καλλιέργειες.

Τόνισε μάλιστα ότι ως ποσοτικός δείκτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υδατικό αποτύπωμα της χώρας, το οποίο είναι σήμερα στα 2.390 κυβικά μέτρα ανά κάτοικο και ανά έτος, διπλάσιο του μέσου όρου παγκοσμίως και το δεύτερο μεγαλύτερο διεθνώς, λίγο μικρότερο από αυτό των ΗΠΑ.

Το αποτύπωμα χωρών όπως το Ισραήλ, με τα 1.600 κυβικά μέτρα ανά κάτοικο υποδηλώνει, σύμφωνα με την υπουργό, «μεγάλα περιθώρια μείωσης μέσω συνετών πρακτικών που θα ελαχιστοποιούν τις απώλειες και τις σπατάλες.

Η χώρα μας έχει ενσωματώσει από το 2003 την Ευρωπαϊκή Οδηγία Πλαίσιο 2000/60 για τα νερά, όμως έως πρόσφατα είχαν γίνει ελάχιστα βήματα για τη συμμόρφωσή μας στις απαιτήσεις της. Πέρυσι ξεκίνησαν ουσιαστικές διαδικασίες εφαρμογής της με τη σύσταση και ενεργοποίηση θεσμικών οργάνων και επιτροπών στο ΥΠΕΚΑ. Ταυτόχρονα, εκδόθηκε μια σειρά από Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη θεσμική θωράκιση και λήψη μέτρων για την αποτροπή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του υδάτινου περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων εκείνη με τους όρους, τα μέτρα και τις διαδικασίες για την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων.

Όμως, παρά τα θετικά βήματα, πριν από έναν μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απείλησε με πρόστιμα και έδωσε μόλις δυο μήνες διορία στην Ελλάδα για να συμμορφωθεί με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στον τομέα της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων, και πιο συγκεκριμένα στους βιολογικούς καθαρισμούς των μεγάλων αστικών κέντρων.
 





http://www.protothema.gr/

Ανακοινώσεις από Βενιζέλο και Λοβέρδο Μειωμένη θητεία για χρήστες ναρκωτικών

Προμήθειες υλικών και φαρμάκων, προγράμματα απεξάρτησης χρηστών στις Ένοπλες Δυνάμεις, παραχώρηση (νέων) κλινών στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ και ανεφοδιασμός καυσίμων του ΕΚΑΒ από τις στρατιωτικές δεξαμενές, αποτελούν τους τέσσερις τομείς συνεργασίας των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας, που, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι υπουργοί κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πρόκειται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγωνίζεται να βάλει τάξη σε ένα δαιδαλώδες σύστημα δημόσιας υγείας. Παράλληλα, χαράσσει την πολιτική υγείας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δική μας συνδρομή» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Βενιζέλος, «οικοδεσπότης» της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάζοντας το πλέγμα της συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «για τη συμμετοχή του σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστεί η κακοδιοίκηση του ΕΣΥ», διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το να ζητήσεις έστω και τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων για τους πολίτες δεν είναι καθόλου απλό ζήτημα».

Εξάμηνη θητεία για τους χρήστες ουσιών στις Ένοπλες Δυνάμεις, εάν ενταχθούν σε πρόγραμμα εξάρτησης

Περίπου 400 νεοσύλλεκτοι στις Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν κάθε χρόνο χρήστες ουσιών, με αποτέλεσμα αφενός να λαμβάνουν αναβολή από την υποχρέωση της εκπλήρωσης της θητείας τους (αναβολή που τελικά οδηγεί σε απαλλαγή), αφετέρου να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον κόσμο των ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων  ουσιών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας με τα κέντρα απεξάρτησης των ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και Αιγινήτειο, όσοι στρατεύσιμοι είναι χρήστες και επιθυμούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα απεξάρτησης, θα ολοκληρώνουν τη θητεία τους σε έξι μήνες. 



περισσότερα http://www.protothema.gr/

Εν ψυχρώ εκτέλεση δικαστή


Δικαστής που ερευνούσε το βιασμό και τη δολοφονία μιας 14χρονης από ένα στρατιωτικό εκτελέστηκε σήμερα εν ψυχρώ από αγνώστους που την πυροβόλησαν πολλές φορές στο κεφάλι.
Η Γκλόρια Κονστάνσα Γκαόνα δολοφονήθηκε ενώ αποβιβαζόταν από ένα αυτοκίνητο στην τοποθεσία Σαραβένα της επαρχίας Αραούκα.
Σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη της περιοχής, αρμοδιότητα του οποίου είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δικαστής δέχτηκε πέντε σφαίρες στο κεφάλι.
Η Γκαόνα ερευνούσε το βιασμό μιας ανήλικης η οποία στη συνέχει δολοφονήθηκε, όπως και τα μικρότερα αδέλφιά της, ηλικίας εννέα και έξι ετών, που ήταν μάρτυρες του βιασμού. Ο βασικός ύποπτος, ένας στρατιωτικός, έχει προφυλακιστεί. Άλλοι επτά στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων και ένας συνταγματάρχης, που επέβλεπαν τον ύποπτο, έχουν καθαιρεθεί.
Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, καταδίκασε τη δολοφονία και υποσχέθηκε αμοιβή 265.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_2322.html

Η μεγαλύτερη υπόγεια σπηλιά κάτω από το νερό στη Ρωσία!!!

Τα μυστικά σπήλαια πάντα μας εντυπωσιάζουν όλους, αλλά υπάρχουν μερικά που λίγοι από εμάς θα τολμούσαν να πάνε να ζήσουν την εμπειρία τους....
Αυτό το καταπληκτικό σπήλαιο ονομάζεται Ordynskaya και βρίσκεται στο χωριό Orda στη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στο Perm Region. Αυτή είναι η πιο μεγάλη υποθαλάσσια σπηλιά στη Ρωσσία, και το μεγαλύτερο σπήλαιο γύψου στον κόσμο. Δυστυχώς, φαίνεται ότι μόνο επαγγελματίες δύτες μπορούν να εισέλθουν αυτό το σπήλαιο, διότι μπορεί να είναι επικίνδυνο αν κάτι πάει στραβά. Πρέπει να είναι μια καταπληκτική εμπειρία να βουτήξει κανείς εκεί μέσα με το μπλε φωτισμό να τα κάνει να όλα φαίνονται τόσο μαγικά.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_3006.html

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η Kelly Brook στην έρημο






Στο εξώφυλλο του «FHM» Απριλίου βρίσκουμε την Kelly Brook να ποζάρει με νάζι στον φακό στην έρημο της Αριζόνα.

Η διάσημη, για τα κάλλη της, Βρετανίδα έχει κάνει και κάποιες απόπειρες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αλλά το «φόρτε» της παραμένουν αυτές οι sexy φωτογραφίσεις με bikini και εσώρουχα.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=279897&cid=11



Δελτίο Τύπου -Θεατρική Παράσταση Σάββατο 2, Κυριακή 3, Σάββατο 9, Κυριακή 10 Απριλίου 2011 Ο Κύριος Αγησίλαγος του Δημήτρη Μπασλάμ με τον Αντώνη Καφετζόπουλο σε αναζήτηση του ιδανικού γεύματος



Οκτώ ευδιάθετοι μάγειρες με κοινό χαρακτηριστικό τα περιποιημένα τους μουστάκια, αποφάσισαν μαζί με έναν καλοντυμένο σερβιτόρο, να αφήσουν
τις κουτάλες, τις κατσαρόλες και τα τραπεζομάντιλα και να ασχοληθούν για
λίγο με την μουσική. Αφορμή, η ασυγκράτητη  επιθυμία τους να διηγηθούν
και να τραγουδήσουν όλοι μαζί την περιπέτεια του Κυρίου Αγησίλαγου, ενός διάσημου συναδέλφου τους από το μακρινό δάσος της Βουλώνης,

Εν συντομία ο Κύριος Αγησίλαγος ξύπνησε ένα πρωί με μαγουλάδες και νομίζοντας πως για αυτό φταίει η διατροφή του αποφάσισε να την αλλάξει μπαίνοντας έτσι σε μια άνευ λόγου ταλαιπωρία. Ένας ιπποπόταμος σε δίαιτα, μία καμήλα με  μπικίνι, ένας ασβός με λουστρίνια κι ένας γιατρός πελεκάνος συμπληρώνουν με τον τρόπο τους αυτήν την διαδρομή για την αναζήτηση του ιδανικού γεύματος.

Αντώνης Καφετζόπουλος Αφήγηση  
Δημήτρης Μπασλάμ Κοντραμπάσο
Χρήστος Παππάς Φαγκότο  
Τάσος Μυσιρλής  Τσέλο  
Γιάννης Μαρίνος Τρομπόνι 
Γιώργος Αβραμίδης Τρομπέτα
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου Μαντολίνο
Θανάσης Dzingovic Κιθάρα
Edi Spaaden Κρουστά
Λουίζα Σοφιανοπούλου Τραγούδι
Γιάννης Πειραλής Video
Χρήστος Χαρμπίλας Ήχος
Γιάννης Κατρανίτσας Σκηνικά, κοστούμια.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Ο Κύριος Αγησίλαγος
Δημήτρη Μπασλάμ
Σάββατο 2, Κυριακή 3,  στις 12:00 &  στις 17:00,
Σάββατο 9,  στις  17:00,
Κυριακή 10 Απριλίου,  στις 12:00 &  στις 17:00,


Γενική είσοδος 10 ευρώ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς
Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting,  210 412 6400      end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας
PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr