Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τοποθέτηση Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου , τον οποίο εκπροσώπησε ο Γιώργος Κοψιαύτης , στη διαβούλευση της 18ης – 3 – 2011 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου με θεμα την έγκριση της προμελέτης του έργου «Ποδηλατικός άξονας Φαληρικός Όρμος – Κηφισιά και αναπλάσεις σε ελεύθερους χώρους κατά μήκος του .Τμήμα Φαληρικός Όρμος – Γκάζι» .





   1.     Καταρχήν επισημαίνουμε ότι φυσικά είμαστε υπέρ της δημιουργίας του ποδηλατόδρομου και  δε θα  ήταν δυνατό  να  έχουμε αντίθετη άποψη για τη χρήση του ποδηλάτου ,ενός  μέσου που συμβάλλει  καθοριστικά στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στις πόλεις και στη διευκόλυνση των καθημερινών μετακινήσεων μέσα στο κυκλοφοριακό χάος που παρατηρείται στις σύγχρονες πόλεις  .
2.      Το θέμα λοιπόν δεν είναι εάν λέμε ναι ή όχι στην κατασκευή του ποδηλατόδρομου ,αλλά κατά πόσο ένα τέτοιο έργο είναι,  σύμφωνα με την υπό κρίση προμελέτη ,ρεαλιστικό και βιώσιμο και με ποιον τρόπο αυτό το έργο θα αποφέρει τα μέγιστα οφέλη στην πόλη μας . Διότι πρόκειται μεν για ένα έργο υπερτοπικό ,αποτελεί όμως ευκαιρία  να αναδείξουμε την τοπική διάστασή του  και να διερευνήσουμε τα μέγιστα τοπικά οφέλη αυτού του έργου .Σε ένα τέτοιο πλαίσιο τοποθετώντας το θέμα ζητάμε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή παρατηρήσεων ,κρίνοντας πως η προμελέτη έχει παραλείψειςκαι περιθώρια βελτίωσης και συμπλήρωσης .
3.       Κρίνουμε αναγκαίο να  ξεκινήσουμε την τοποθέτησή μας με ένα ερώτημα : τι γίνεται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και με το πλάτος της ρυμοτομικής γραμμής  στην περιοχή του Κηφισού; Έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα που είχε προκαλέσει στους ιδιοκτήτες της παρακηφίσιας περιοχής το διάταγμα Μάνου ; Από   όσα γνωρίζουμε από κατοίκους της περιοχής το θέμα  ακόμη εκκρεμεί.Για όσο χρόνο το θέμα εκκρεμεί είναι προφανώς μη υλοποιήσιμη  η προβλεπόμενη στην προμελέτη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στον Κηφισό για την κατασκευή ποδηλατόδρομου .
4.      Αναφερόμενοι στην υπό κρίση προμελέτη του ΔΕΕΑΠ του ΥΠΕΚΑ προτάσσουμε  ιεραρχικά τον άξονα στον Κηφισό ,γιατί πρόκειται για την πιο υποβαθμισμένη περιοχή του Μοσχάτου  ,η οποια χρειάζεται υποστήριξη και βελτίωση  . 
5.      Υπογραμμίζουμε ότι από την υπό κρίση προμελέτη απουσιάζει οποιαδήποτε πρόβλεψη δενδροφύτευσης και έργων ανάπλασης  στην παρακηφίσια περιοχή.Σε αυτή την περιοχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολικό τσιμέντο και αισθητική υποβάθμιση πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν δενδροφυτεύσεις και να δοθούν περιβαλλοντικά αντισταθμίσματα .Οι συμπολίτες μας στον Κηφισό έχουν χορτάσει από υποσχέσεις ,προμελέτες ,σχέδια χωρίς να δουν κάποιο αποτέλεσμα.Επειδή το έργο του ποδηλατόδρομου βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης, μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις και βελτιώσεις , όπως έκανε και ο Δήμος Κατερίνης  στην περίπτωση της κατασκευής ποδηλατόδρομου με βάση προμελέτη που εκπονήθηκε από την ίδια ερευνητική ομάδα .
6.      Προτείνουμε να γίνει επαφή με το Σύνδεσμο Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων ,μία μελετητική ομάδα ,  η οποία με επικεφαλής τον  αρχιτέκτονα - Πολεοδόμο  Βασ. Ζώτο , έχει εκπονήσει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα υλοποιήσιμη και ρεαλιστική μελέτη    για την αποκατάσταση του ποταμού Κηφισού  και την ανάπλαση  των  παραποτάμιων περιοχών .Πιο συγεκρκιμένα για την παρακηφίσια περιοχή προτείνεται η δημιουργία παραποτάμιου υπερτοπικού πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου ,που συνδέεται με την παραλία,σύνδεση με το κατοικημένο περιβάλλον και ένταξη στον αστικό ιστό, φωτισμός με τη χρήση εναλλακτικής ενέργειας , πυκνή φύτευση και μείωση ηχορύπανσης .
7.      Θεωρούμε ότι η προμελέτη χρειάζεται βελτίωση στο σημείο ,όπου τελειώνει ο άξονας στον Κηφισό και εγκαταλείπεται ο ποδηλάτης μπροστά στο οικόπεδο πρώην Βαρδινογιάννη ήδη ΥΠΕΚΑ ,χωρίς καμία διέξοδο ούτε προς το εσωτερικό της πόλης ,ούτε βέβαια προς την παραλία .Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι για τους ποδηλάτες η μετακίνηση με το ποδήλατο δε γίνεται χωρις προορισμό,απλώς  και μόνο για  περιήγηση ,αλλά γίνεται για την μετακίνησή τους. Συνεπώς ένας ποδηλατικός άξονας πρέπει να είναι λειτουργικός ,φέρνοντας τον ποδηλάτη  είτε στον οικιστικό ιστό για την εξυπηρέτηση αναγκών του (εργασία - ψώνια – συναναστροφή ) είτε σε χώρους αναψυχής (παραλία – ελεύθεροι χώροι πρασίνου κ.λ.π ).
8.      Σχετικά με τον άξονα στον Ιλισό θεωρούμε παράλειψη της προμελέτης την απουσία πρόβλεψης διεξόδου προς την παραλία του Μοσχάτου.Υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο του Μοσχάτου ενέκρινε προμελέτη των Ολυμπιακών Ακινήτων για την αξιοποίηση της παραλίας του Μοσχάτου ,η οποία προέβλεπε  τη σύνδεση του Μοσχάτου με την παραλία μέσω πεζογέφυρας στην οδό Αθανασίου Διάκου . Γιατί λοιπόν να μην προβλέπεται σύνδεση του ποδηλατικού  άξονα έστω με αυτήν την πεζογέφυρα της οδού Αθανασίου Διάκου ,που σχεδίασαν οι μελετητές των  Ολυμπιακών  Ακινήτων  για το Μοσχάτο ; Διαφωνούμε με τη  μνεία που γίνεται στην υπό κρίση προμελέτη   ότι το Μοσχάτο είναι τελείως αποκομμένο απο΄την παραλία .Οφείλουμε να υπενθυμίζουμε με κάθε ευκαιρία ότι το Μοσχάτο έχει μέτωπο προς τη θάλασσα , όπως και οι όμορες περιοχές.Επίσης θεωρούμε αυτονόητο ότι οι προμελέτες που συντάσσονται από τα μελετητικά γραφεία πρέπει να αξιολογούνται  συνδυαστικά μεταξύ τους και να συνεκτιμώνται .Θέωρούμε παράλειψη της προμελέτης το γεγονός ότι με βάση αυτήν  ο ποδηλάτης μέσω της οδού Πεισιστράτους φτάνει στην Εσπλανάδα και από εκεί στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου και δεν  έχει καμία δυνατότητα να προσεγγίσει την παραλία του Μοσχάτου .
9.      Κλείνοντας τονίζουμε ότι άποψή μας είναι πως με κάθε ευκαιρία πρέπει να επικαιροποιούμε ζητήματα, που έχουν σχέση με το περιβάλλον και ταυτόχρονα να διεκδικούμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας .

  

.Nέος προπονητής στην ανδρική ομάδα της Ελευθερίας Μοσχάτου ο Χρήστος Κουτσούμπας



Στο πάγκο της ανδρικής ομάδας για τους εναπομείναντες 6 αγώνες μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας θα βρίσκεται ο Χρήστος Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας είναι ο υπεύθυνος υποδομών του Συλλόγου και προπονητής της εφηβικής ομάδας.
Η Διοίκηση αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Πέτρο Καρβούνη, μετά την άσχημη αγωνιστική   εικόνα της ομάδος κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου (1 νίκη σε 7 αγώνες) αλλά και για λόγους διαφοράς φιλοσοφίας στη λειτουργία του Συλλόγου.

http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2011/03/n_21.html

Τίμησαν τον Μανώλη Ρασούλη οι οπαδοί του ΟΦΗ

Πανό με τη φωτογραφία του μεγάλου Ηρακλειώτη καλλιτέχνη, Μανώλη Ρασούλη ανάρτησαν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ στον αγώνα της ομάδας τους με τον Εθνικό Αστέρα. Τίμησαν έτσι τη μνήμη του ανθρώπου που τον Σεπτέμβριο του 1987, λίγο μετά την κατάκτηση του κυπέλου Ελλάδας από τον ΟΦΗ, έγραψε τον ύμνο της ομάδας.

http://www.gossip-tv.gr/

«Να αποκλείσουμε τη Σιένα»


Ο Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησε στο Οnsports και έδωσε απαντήσεις για διάφορα θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό αλλά και ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού: Για την εικόνα της φετινής ομάδας: «Η ομάδα έκανε καινούργια αρχή φέτος με την έλευση του κυρίου Ίβκοβιτς, νέος σχεδιασμός, περάσαμε ένα μεταβατικό στάδιο, αναγνωριστικό, ο καθένας να μάθει τον ρόλο του στην ομάδα και να βρει τον τρόπο λειτουργίας του ώστε να βοηθάει την ομάδα καλύτερα. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο είμαστε σε όλους τους στόχους μέσα και περιμένουμε να δούμε πως θα τελειώσει η χρονιά». Είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός να φτάσει σε τίτλους; «Ο Ολυμπιακός δείχνει φέτος ότι είναι πιο σταθερός, ξέρει πώς να παίξει για να κερδίσει παιχνίδια ακόμα και όταν βρίσκεται στην κακή του μέρα. Από εκεί και πέρα την δεδομένη στιγμή είμαστε παρά πολύ καλά θα δούμε πως θα είμαστε και στο τέλος της χρονιάς όπου εκεί κρίνονται οι τίτλοι».

Διαβάστε περισσότερα στο: www.onsports.gr



http://www.gossip-tv.gr/

Θαμμένοι εννέα ημέρες στα ερείπεια




Μια 80χρονη και ένας 16χρονος βρέθηκαν ζωντανοί σήμερα κάτω από ερείπια στην πόλη Ισιμάκι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, εννέα ημέρες μετά την ερήμωση της περιοχής από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Το κανάλι επικαλέσθηκε την αστυνομία της επαρχίας Μιγιάγκι σύμφωνα με την οποία, η 80χρονη και ο 16χρονος έδωσαν σημεία ζωής σε αστυνομική ομάδα διάσωσης. Και οι δυο ήσαν πολύ αδύναμοι, αλλά είχαν τις αισθήσεις τους. 



http://www.zougla.gr/

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Το 33% των ενηλίκων έχει αϋπνίες


Στην Ελλάδα πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα αντιματωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο τους, την ίδια ώρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφατη έρευνα δείχνει πως περίπου ένας στους τρεις ενήλικες υποφέρει από αϋπνίες. Το φαινόμενο πλήττει συχνότερα τις γυναίκες, ενώ οι ηλικιωμένοι άνω των 65 χρόνων αναφέρεται ότι πάσχουν από αϋπνία σε ποσοστό που πλησιάζει το 50%.
Σημειώνεται πως η αϋπνία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη, ενώ οι διαταραχές του ύπνου μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη μνήμη, τη μάθηση, το καρδιαγγειακό, το ανοσοποιητικό, το νευρικό σύστημα, ακόμη και στην κοινωνική συμπεριφορά.
Το πιο τραγικό, όμως, είναι πως τα άτομα που πάσχουν από αϋπνία, για περισσότερο από έναν χρόνο, έχουν 40 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν κατάθλιψη. Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θεσπίσει την 21η Μαρτίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, για να ευαισθητοποιήσει το κοινό, τους γιατρούς και τους άλλους παράγοντες στο χώρο της υγείας, για τη σημασία του επαρκούς, σε ποσότητα και ικανοποιητικής ποιότητας ύπνου.
Εκτιμάται πως ο χρόνος που περνάμε κοιμώμενοι είναι κατά 20% λιγότερος σε σχέση με εκείνον που οι άνθρωποι απολάμβαναν πριν από 100 χρόνια. Οι απώλειες σε απαραίτητες ώρες ύπνου αφορά και νεαρότερες ηλικίες καθώς πρόσφατη μελέτη σε εφήβους καταγράφει ότι το 1/3 των ερωτηθέντων εμφανίζουν σημαντική καθυστέρηση στην επέλευση του ύπνου και επίσης ένα 1/3 αναφέρουν ανεπαρκή διάρκεια ύπνου.
Επισημαίνεται πως η αϋπνία που χαρακτηρίζεται από δυσκολία στη διατήρηση του ύπνου, λόγω νυχτερινών αφυπνίσεων, είναι εξίσου συχνή με την αϋπνία που χαρακτηρίζεται από καθυστερημένη επέλευση ύπνου. Οι επιστήμονες τονίζουν πως η απόδοση ενός ατόμου σε γνωστικές δοκιμασίες είναι σημαντικά μειωμένη, όταν υπάρχει στέρηση ύπνου, ενώ σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται και η συγκέντρωση.
Επίσης, όταν υποφέρουμε από έλλειψη ύπνου είμαστε πιο ευάλωτοι σε λοιμώξεις και διάφορες άλλες νόσους, γεγονός που δείχνει ότι ο ύπνος παίζει ρόλο στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ εκκρίνεται αυξητική ορμόνη και πραγματοποιείται καλύτερα η κυτταρική ανάπτυξη. Τα άτομα που πάσχουν από στέρηση ύπνου είναι συχνά βλοσυρά, κατηφή και απογοητεύονται εύκολα. Το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τη διάθεση, τα συναισθήματα και την κοινωνική λειτουργικότητα διακόπτει τη λειτουργία του κατά τη διάρκεια του ύπνου, προκειμένου να διασφαλισθεί η βέλτιστη απόδοσή του κατά την ημέρα.
Είναι σημαντική η παρατήρηση που γίνεται από επιστημονικούς κύκλους ότι η «ποσότητα» ύπνου, που χρειάζονται οι άνθρωποι, διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, της γενετικής προδιάθεσης, της άσκησης, των καθημερινών δραστηριοτήτων και της ποιότητας του ύπνου. Η σύσταση ότι χρειαζόμαστε οκτώ ώρες ύπνου τη νύχτα, ώστε να λειτουργούμε σωστά τις υπόλοιπες ώρες δεν ισχύει για όλους.
Τονίζεται πως, αν ο άνθρωπος, όταν ξυπνάει αισθάνεται ανανεωμένος και δεν νιώθει νύστα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ύπνος τους είναι επαρκής. Τα μωρά, οι ηλικιωμένοι και οι έγκυες ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τον μέσο όρο. Παρότι η αϋπνία αποτελεί συχνό πρόβλημα στον γενικό πληθυσμό, υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι, ενώ υποφέρουν, δεν γνωρίζουν από πού να ζητήσουν βοήθεια και δεν έχουν ποτέ κάνει κάτι για ν’ απαλλαγούν από το πρόβλημα.
http://www.enet.gr/

«Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από αντίποινα»


Με υποδομές θα συνεισφέρει η χώρα μας στη Λιβύη σε περίπτωση εμπλοκής του ΝΑΤΟ

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής από τυχόν αντίποινα του Καντάφι δίνει µε συνέντευξή του στην εφημερίδα « ΤΑ ΝΕΑ» ο υπουργός Εθνικής Άµυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν µετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που είναι τώρα σε εξέλιξη από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, αλλά θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ παρέχοντας κυρίως υποδοµές και όχι µαχητικά F-16, αν αποφασιστεί η εµπλοκή του.

Η συνεισφορά της Ελλάδας στις σχεδιαζόµενες επιχειρήσεις, σε υποδοµές και στρατιωτικά µέσα, σε τι συνίσταται;
Όπως έχουµε πει κατ’ επανάληψιν, η Ελλάδα δε µετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται τώρα εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ. Βεβαίως,η Ελλάδα γίνεται αποδέκτης αιτηµάτων που υποβάλλουν φίλες και σύµµαχες χώρες για διευκολύνσεις από τη βάση της Σούδας ή από ελληνικά αεροδρόµια, π.χ. στον Αραξο έτυχε να βρίσκονται για συνεκπαίδευση βελγικά αεροσκάφη. Η Ελλάδα παρέχει τις διευκολύνσεις αυτές, οι οποίες είναι υποστηρικτικού χαρακτήρα, γιατί έχει τέτοια υποχρέωση κατά το ∆ιεθνές ∆ίκαιο, µετά την απόφαση 1973που εξέδωσε το Συµβούλιο Ασφαλείας.

Ποια θα είναι η ελληνική συµµετοχή εάν, σε δεύτερη φάση, εµπλακεί το ΝΑΤΟ;
Η Ελλάδα σέβεται τις υποχρεώσεις της ως κράτος µέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και έχει δηλώσει την ετοιµότητα συµµετοχής της στις δύο επιχειρήσεις που προετοιµάζει το ΝΑΤΟ σε εφαρµογή της απόφασης του Συµβουλίου Ασφαλείας. Η µία αφορά την επιβολή του εµπάργκο όπλων και η άλλη, την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Για τις δύο αυτές επιχειρήσεις η Ελλάδα διαθέτει τις υποδοµές της, δηλαδή τη βάση της Σούδας και συµπληρωµατικά τα αεροδρόµια του Ακτίου και της Ανδραβίδας, τη φρεγάτα που ούτως ή άλλως πλέει εδώ και πολλές  ηµέρες στηθαλάσσια περιοχή µεταξύ Κρήτης και Λιβύης µε το οργανικό της ελικόπτερο και ένα από τα ραντάρ που διαθέτουµε τύπου ΑΣΕΠΕ, δηλαδή εγκατεστηµένο σεαεροσκάφος τύπου Embraer. Το ραντάρ αυτό έχει µεγάλη σηµασία γιατί η εικόνα που λαµβάνει µεταβιβάζεται στο CAOC της Λάρισας. Επίσης, επειδή µας ενδιαφέρει πάρα πολύ το ζήτηµα της έρευνας και διάσωσης γιατί αυτό συνδέεται µε διεθνούς χαρακτήρα αρµοδιότητες της χώρας, η Ελλάδα είναι ανά πάσα στιγµή έτοιµη να διαθέσει ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης που µπορεί να ενεργήσει και υπό συνθήκες κρίσης και πολέµου. ∆εν µετέχουν, συνεπώς, ούτε έχει σχεδιαστεί να µετάσχουν ελληνικά µαχητικά αεροσκάφη.

Εχουν ληφθεί µέτρα από ελληνικής πλευράς για την προστασία των εγκαταστάσεων, δεδοµένων της εγγύτητας µε τις λιβυκές ακτές και των απειλώς Καντάφι για αντίποινα στη Μεσόγειο;

Προφανώς και έχουν ληφθεί όλα τα µέτρα. Ούτε η αντιαεροπορική άµυνα ούτε τα άλλα οπλικά συστήµατα ούτε τα αεροσκάφη που διαθέτειτο καθεστώς στη Λιβύη µπορούν να πλήξουν την ελληνική επικράτεια και συγκεκριµένα την Κρήτη. Οι αποστάσεις είναι τέτοιες που παρέχουν πλήρη ασφάλεια. Η δε φρεγάτα µας που βρίσκεται την περιοχή είναι εξοπλισµένη µε πλήρη συστήµατα αυτοάµυνας.

Ο Πρωθυπουργός είπε στη σύσκεψη στο Παρίσι ότι πρέπει να υπάρξει νέα προσπάθεια για διπλωµατική, πολιτική λύση. Υπάρχει τώρα παράθυρο για τη διπλωµατία;

Πάντα υπάρχει περιθώριο για διπλωµατικές πρωτοβουλίες και πολιτικές λύσεις. Το ζητούµενο είναι άλλωστε να υπάρξει εντέλει µια ειρηνική πολιτική λύση, η οποία θα θεσµοθετηθεί µε βάση τις αρχές της δηµοκρατίας και του κράτους δικαίου, όπως αυτές γίνονται οικουµενικά αποδεκτές. Η ίδια η απόφαση του Συµβουλίου Ασφαλείας στοχεύει σε µια διπλωµατική διαµεσολάβηση και σε µια πολιτική λύση.

Το ΝΑΤΟ πράγµατι έχει µείνει ένα βήµα πίσω και γιατί είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ θέλουν η πρωτοβουλία των κινήσεων να αναληφθεί από ευρωπαϊκές δυνάµεις και γιατί υπήρξαν ευρωπαϊκές δυνάµεις που ήθελαν εµφανώς να αναλάβουν την πρωτοβουλία αυτή .
http://www.newsbeast.gr/

Και οι άστεγοι έχουν δικαίωμα στο internet


ΔΕΙΤΕ: Και ελεήστε για να ανανεώσουν την σύνδεση...







http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/141451/kai-oi-astegoi-ehoun-dikaioma-sto-internet/






















Μπουνιά σε διαιτητή


Αιτία ήταν ο καταλογισμός πέναλτι

Από τον ξυλοδαρμό του διαιτητή, Παπαοικονόμου στιγματίστηκε η αναμέτρηση του τοπικού πρωταθλήματος της Χαλκιδικής ανάμεσα στην Κασσάνδρα και στη Φούρκα.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα το παιχνίδι διεκόπη στο 89ο λεπτό με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 1-1. Αφορμή ήταν η μπουνιά του πρώην παίκτη της Φούρκας, στον διαιτητή της αναμέτρησης όταν αυτός καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.
Λόγω ζαλάδων από το χτύπημα ο διαιτητής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας για εξετάσεις και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα που υπέβαλε μήνυση. Το φύλλο αγώνα λόγω αδυναμίας του διαιτητή, συντάχθηκε από τους βοηθούς του.

Οι υπεύθυνοι της Φούρκας υποστήριξαν ότι δεν ευθύνονται αυτοί και η ομάδα για τίποτα καθώς ο ποδοσφαιριστής που χτύπησε τον διαιτητή δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της ομάδας.
Πηγή: sport-fm.gr
http://www.newsbeast.gr/

Ήταν άπιστος και ζήτησε συγγνώμη βγαίνοντας στους δρόμους

Φόρεσε μια ταμπέλα στο λαιμό και έτσι ενημέρωνε τους περαστικούς για την απιστία του και παρέλασε στην πόλη για να δηλώσει την μεταμέλειά του.

Όταν η κοπέλα του κατάλαβε μέσω facebook ότι την απατούσε, αυτός ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να την ξανακερδίσει. Αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα και να ταπεινωθεί δημόσια παρελαύνοντας με ένα πλακάτ που έγραφε πόσο πολύ την αγαπά!

Η Jess, καλλιτέχνης, στο επάγγελμα, ανακάλυψε ερωτικά μηνύματα στο Facebook λογαριασμό του συντρόφου της Joe και έξαλλη τον πέταξε έξω από το σπίτι τους, στο Brighton.

Ο Joe, βλέποντας τη οργή της, αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα. Σκέφτηκε πως αν απολογούταν δημόσια για την πράξη του η συγχώρεση θα ερχόταν ευκολότερα. Φόρεσε λοιπόν ένα ταμπλό στο λαιμό με το οποίο ενημέρωσε για την απιστία του και παρέλασε στην πόλη για να δηλώσει την μεταμέλειά του.

«Έχω απατήσει την κοπέλα μου. Ταπεινώνω τον εαυτό μου για να δείξω το πόσο λυπάμαι. Την αγαπώ τόσο πολύ. Θα κάνω τα πάντα για να με δεχτεί πίσω. Λυπάμαι πολύ.» έγραφε η πινακίδα με την οποία ο Joe περπάτησε κατά μήκος της παραθαλάσσιας πόλης.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση του ερωτοχτυπημένου νέου προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

«Το πιο ενδιαφέρον ήταν όταν συνάντησα ζευγάρια» είπε ο ίδιος, εξηγώντας πως οι άνδρες φαίνονταν τρομοκρατημένοι με το μέγεθος της πράξης του ενώ οι γυναίκες θύμωναν και μόνο στην ιδέα της απιστίας.

«Ωστόσο πιστεύω πως αρκετοί με έβλεπαν με συμπάθεια καθώς έμοιαζα εντελώς ηλίθιος» πρόσθεσε.

«Ολες οι γυναίκες γελούσαν και οι άνδρες προσπαθούσαν να μην τον κοιτάζουν» είπε ένας περαστικός ενώ μια άλλη γυναίκα αναφώνησε: Αχ τι ρομαντικό.

Ο Joe ο οποίος είναι ηθοποιός stand up comedy βρήκε αρκετά διασκεδαστικό το να να ταπεινωθεί δημόσια για να αποδείξει τη μεταμέλειά του, κάτι το οποίο δεν συμμερίστηκε και η ντροπαλή σύντροφός του.

Μόλις ενημερώθηκε για την πράξη του συντρόφου της συμφώνησε να τον συναντήσει στην πόλη αλλά όταν τον είδε να φορά την ταμπέλα, του ζήτησε να την βγάλει και να περπατήσουν στην παραλία όπου και συζήτησαν για το δεσμό τους.

Τελικά η Jess του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και του επέτρεψε να επιστρέψει σπίτι με τον όρο ότι προσωρινά θα κοιμάται στον καναπέ.

«Νομίζω ότι σιγά σιγά όλα θα φτιάξουν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστούν άλλα δραστικά μέτρα όπως αυτό» είπε ο Joe.

newsit

http://sarotiko.blogspot.com/

Ρολά σε εκδοτήρια εισιτηρίων στον Προαστιακό

Η λειτουργία τους αναστέλλεται μέχρι νεωτερας σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Από το Σάββατο 19 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας αναστέλλεται η λειτουργία των εκδοτηρίων στους παρακάτω σταθμούς του Προαστιακού Αθήνας: Λεύκα, Ρέντης, Ρουφ, Ασπρόπυργος, Νέα Πέραμος, Κινέττα. 





newsit
http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_7721.html

Άσχημη ήταν η εξέλιξη του αγώνα. Ατύχημα σε αγώνες καρτ στη Λευκάδα

Ο αγώνας αυτοσχέδιων καρτ που πραγματοποιήθηκε στα Χαραδιάτικα Λευκάδας έληξε με άσχημο τέλος όταν στην τρίτη και τελική διαδρομή του αγώνα λίγο πριν το σημείο του τερματισμού ένα από τα αυτοσχέδια καρτ ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός.






Διαβάστε περισσότερα στοhttp://mylefkada.gr/eidhseis/nea/4453-xaradiatika.html


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=112364

Αήττητος Σπάτων-Μοσχάτο 0-0

Στο μοναδικό παιχνίδι, που δεν είχαμε γκολ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου ήταν σε αυτό των Σπάτων, του Αήττητου με το Μοσχάτο.



Μπορεί να μην είχαμε γκολ είχαμε όμως δοκάρια. Και αν κέρδιζαν τα δοκάρια τότε τη νίκη θα την έπαιρναν οι φιλοξενούμενοι. Στο 40΄σε προσπάθεια του Ανδρουλιδάκη και 30΄ αργότερα, στο 70’ ο Παπαδόπουλος απέτυχε και αυτός να πετύχει γκολ, καθώς  το δοκάρι για δεύτερη φορά του στάθηκε εμπόδιο.  Για τους γηπεδούχους δοκάρι είχε στο 75΄ ο Γαλάνης και έτσι το παιχνίδι έμεινε στη «λευκή ισοπαλία».
Διαιτητής του αγώνα, ο Νεοφυτιάδης (Κορίνθου).
ΑΗΤΤΗΤΟΣ: Μένιος, Μπερέτας (78’  Τσούτης), Μαρινάκης, Μηλιώνης, Τσαλδάρης, Τούντας, Μπουτσάι, Τσιαβάκος, Λάππας, Παπαδόπουλος (46΄ Παπαδάς), Γαλάνης.
ΜΟΣΧΑΤΟ: Κουρεπίνης, Μωραίτης (85΄Χοτζάι), Καράμπελας, Τυράκης (60’ Λιώσης), Λαλιάνι, Σιμιτζής, Ανδρουλιδάκης, Ντάσλας,

http://www.onsports.gr/

Υπό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής η πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στον Ταύρο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 17:58 σε καλώδια του εργοστασίου που βρίσκεται επί της οδού Αναξαγόρα 26-28 ενώ στο σημείο επιχείρησαν δύο επανδρωμένα οχήματα της Π.Υ.





http://www.zougla.gr/

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 82 ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΕΝΑΝΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.(ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Aφιερωμένους στην επέτειο των 75 χρόνων από το θάνατο του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, Πολίτη και Πολιτικού του Πειραιά.




Το πάρτι για τα 6 και τα 38! (video)


Αυτός ο τίτλος θα μείνει αξέχαστος! Εξάρα ήταν αυτή και οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά την μαθηματική κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος κάνοντας τον γύρο του θριάμβου μπροστά στον κόσμο που παραλληρούσε!
Ένα... κουβάρι έγιναν μετά την λήξη του νικηφόρου αγώνα με την ΑΕΚ οι παίκτες του Ολυμπιακού. Οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών έμειναν στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, όπου πανηγύρισαν έξαλλα τον φετινό τίτλο της Σούπερ Λίγκας ενώ πήγαν και προς το μέρος του κόσμου τους για να τον χειροκροτήσουν. Ακολούθησαν τα καθιερωμένα 'Όλε, Όλε' με τους φιλάθλους τους να τους αποθεώνουν αλλά και ο γύρος του θριάμβου. Και το... πάρτι μόλις άρχισε στο λιμάνι για το 38ο πρωτάθλημα...


http://www.gazzetta.gr/

«Η Πολιτεία δεν θέλει κάθαρση!»


Στη διάρκεια της συνομιλία μας, ο επί 14 συναπτά έτη ισχυρός άνδρας του ελληνικού στίβου μάς κατέστησε, ευθύς εξαρχής, σαφές ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να προβεί σε καμία δήλωση σχετικά με την υπόθεση της Πηγής Δεβετζή. Το gazzetta.gr, λοιπόν, του ζήτησε να μεταφέρει ποια είναι η δική του αίσθηση για το «μελανό αποτύπωμα» που έχει προκαλέσει στο οικοδόμημα του άλλοτε «λαμπερού» ελληνικού στίβου, η άμεση ή η έμμεση εμπλοκή με το ντόπινγκ των περισσοτέρων κορυφαίων ονομάτων που έγραψαν Ιστορία... 
- Το εύλογο ερώτημα που τίθεται μετά και τη νέα τιμωρία Ελληνίδας ολυμπιονίκη λόγω «αποφυγής» να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ, έχει να κάνει με τη γεύση που σας έχει μείνει, όταν οι πέντε πρωταθλητές (Κεντέρης, Θάνου, Χαλικιά, Τσουμελέκα και Δεβετζή) του ελληνικού στίβου, που προσέφεραν ανεπανάληπτες στιγμές και ιστορικές επιτυχίες στη χώρα μας, έχουν εμπλακεί έμμεσα ή άμεσα με το ντόπινγκ;  
«Το συναίσθημα που με διακατέχει είναι πίκρα και αγανάκτηση γιατί δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να παρουσιαστείς σε οποιαδήποτε κλήση για έλεγχο, δέκα μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα στην πατρίδα σου... Αναφέρομαι αρχικά στις περιπτώσεις Κεντέρη και Θάνου το 2004... Στο non-show, που σύμφωνα με την πλευρά των αθλητών οφείλεται σε εκείνο το περιβόητο ατύχημα και το οποίο “κηλίδωσε” όλη την επιτυχημένη πορεία και των δύο! 
- Οι αθλητές δεν φταίνε; Άβουλα όντα είναι;  
«Πάντα έλεγα και θα λέω ότι ο τελευταίος που φταίει είναι ο αθλητής. Το μέρισμα της ευθύνης ότι ο αθλητής παίρνει εν γνώσει του κάτι απαγορευμένο, είναι πολύ μικρό γιατί υπάρχουν και τα στάδια που λένε ότι “αυτό δεν απαγορευμένο”, “εκείνο δεν ανιχνεύεται”... Η ζημιά στο οικοδόμημα και την εικόνα του στίβου είναι ανυπολόγιστη. Αλλά είναι μεγαλύτερη στους ίδιους τους αθλητές γιατί όλοι αυτοί που προαναφέρατε, κατέστρεψαν ό,τι είχαν χτίσει με κόπο και ιδρώτα για πολλά χρόνια. Είναι πραγματικά τραγικό...Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η IAAF έχει εντείνει τους ελέγχους, κυνηγάει πολλούς αθλητές και γενικότερα έχει αναπτύξει μία μεγαλύτερη ευαισθησία γύρω από το θέμα του ντόπινγκ! Αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν όσοι προπονητές επιλέγουν να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο...» 
- Πόσο κακό έχει κάνει όλη αυτή η ιστορία στο κομμάτι της προσέλκυσης νέων αθλητών και αθλητριών προς τον κλασικό αθλητισμό;  
«Η τραγωδία είναι ότι το κράτος που ζούμε και σε αυτό συμπεριλαμβάνω όλους τους επικεφαλής που έχουν περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια από την αθλητική ηγεσία του, δεν αποφασίζει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που έχουν κάνει - γύρω από την υπόθεση ντόπινγκ - άλλες χώρες του εξωτερικού. Δεν τιμωρούν τους εμπόρους!» 

περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

VOLLEY-Η 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ-Κυριακή 20/3/2011 Χανίων, 17.00 ΣΦΠ Χανίων - Μοσχάτο (Καρπουζάς – Κανακάκης)

Για  για τον 2ο όμιλο, εκεί έγινε «σφαγή» ανάμεσα στον Πανερυθραϊκό και την Παλλήνη με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν νικητές μέσα από το κατάμεστο κλειστό της Νέας Ερυθραίας. Η Παλλήνη κατάφερε να ανατρέψει δυο φορές το εις βάρος της σκορ και έχοντας την ψυχολογία υπέρ της στο τάι μπρέικ «απέδρασε» με τη νίκη που της χαρίζει… μισό τίτλο. Και αυτό γιατί την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Πρέβεζα και μόνο με «αυτοκτονία» μπορεί να χάσει την πρώτη θέση.

1ος όμιλος
Σάββατο 19/3/2011
Πανιώνιος - Εθνικός Πειραιά 2-3 (25-22, 19-25, 22-25, 25-19, 7-15)
Ιωνικός – Ταταύλα(φωτό) 0-3 (21-25, 18-25, 19-25)

Κυριακή 20/3/2011
Χανίων, 17.00 ΣΦΠ Χανίων - Μοσχάτο (Καρπουζάς – Κανακάκης)





http://drapetsonavolley.blogspot.com/