Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 82 ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΕΝΑΝΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.(ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Aφιερωμένους στην επέτειο των 75 χρόνων από το θάνατο του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, Πολίτη και Πολιτικού του Πειραιά.




Το πάρτι για τα 6 και τα 38! (video)


Αυτός ο τίτλος θα μείνει αξέχαστος! Εξάρα ήταν αυτή και οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά την μαθηματική κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος κάνοντας τον γύρο του θριάμβου μπροστά στον κόσμο που παραλληρούσε!
Ένα... κουβάρι έγιναν μετά την λήξη του νικηφόρου αγώνα με την ΑΕΚ οι παίκτες του Ολυμπιακού. Οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών έμειναν στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, όπου πανηγύρισαν έξαλλα τον φετινό τίτλο της Σούπερ Λίγκας ενώ πήγαν και προς το μέρος του κόσμου τους για να τον χειροκροτήσουν. Ακολούθησαν τα καθιερωμένα 'Όλε, Όλε' με τους φιλάθλους τους να τους αποθεώνουν αλλά και ο γύρος του θριάμβου. Και το... πάρτι μόλις άρχισε στο λιμάνι για το 38ο πρωτάθλημα...


http://www.gazzetta.gr/

«Η Πολιτεία δεν θέλει κάθαρση!»


Στη διάρκεια της συνομιλία μας, ο επί 14 συναπτά έτη ισχυρός άνδρας του ελληνικού στίβου μάς κατέστησε, ευθύς εξαρχής, σαφές ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να προβεί σε καμία δήλωση σχετικά με την υπόθεση της Πηγής Δεβετζή. Το gazzetta.gr, λοιπόν, του ζήτησε να μεταφέρει ποια είναι η δική του αίσθηση για το «μελανό αποτύπωμα» που έχει προκαλέσει στο οικοδόμημα του άλλοτε «λαμπερού» ελληνικού στίβου, η άμεση ή η έμμεση εμπλοκή με το ντόπινγκ των περισσοτέρων κορυφαίων ονομάτων που έγραψαν Ιστορία... 
- Το εύλογο ερώτημα που τίθεται μετά και τη νέα τιμωρία Ελληνίδας ολυμπιονίκη λόγω «αποφυγής» να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ, έχει να κάνει με τη γεύση που σας έχει μείνει, όταν οι πέντε πρωταθλητές (Κεντέρης, Θάνου, Χαλικιά, Τσουμελέκα και Δεβετζή) του ελληνικού στίβου, που προσέφεραν ανεπανάληπτες στιγμές και ιστορικές επιτυχίες στη χώρα μας, έχουν εμπλακεί έμμεσα ή άμεσα με το ντόπινγκ;  
«Το συναίσθημα που με διακατέχει είναι πίκρα και αγανάκτηση γιατί δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να παρουσιαστείς σε οποιαδήποτε κλήση για έλεγχο, δέκα μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα στην πατρίδα σου... Αναφέρομαι αρχικά στις περιπτώσεις Κεντέρη και Θάνου το 2004... Στο non-show, που σύμφωνα με την πλευρά των αθλητών οφείλεται σε εκείνο το περιβόητο ατύχημα και το οποίο “κηλίδωσε” όλη την επιτυχημένη πορεία και των δύο! 
- Οι αθλητές δεν φταίνε; Άβουλα όντα είναι;  
«Πάντα έλεγα και θα λέω ότι ο τελευταίος που φταίει είναι ο αθλητής. Το μέρισμα της ευθύνης ότι ο αθλητής παίρνει εν γνώσει του κάτι απαγορευμένο, είναι πολύ μικρό γιατί υπάρχουν και τα στάδια που λένε ότι “αυτό δεν απαγορευμένο”, “εκείνο δεν ανιχνεύεται”... Η ζημιά στο οικοδόμημα και την εικόνα του στίβου είναι ανυπολόγιστη. Αλλά είναι μεγαλύτερη στους ίδιους τους αθλητές γιατί όλοι αυτοί που προαναφέρατε, κατέστρεψαν ό,τι είχαν χτίσει με κόπο και ιδρώτα για πολλά χρόνια. Είναι πραγματικά τραγικό...Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η IAAF έχει εντείνει τους ελέγχους, κυνηγάει πολλούς αθλητές και γενικότερα έχει αναπτύξει μία μεγαλύτερη ευαισθησία γύρω από το θέμα του ντόπινγκ! Αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν όσοι προπονητές επιλέγουν να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο...» 
- Πόσο κακό έχει κάνει όλη αυτή η ιστορία στο κομμάτι της προσέλκυσης νέων αθλητών και αθλητριών προς τον κλασικό αθλητισμό;  
«Η τραγωδία είναι ότι το κράτος που ζούμε και σε αυτό συμπεριλαμβάνω όλους τους επικεφαλής που έχουν περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια από την αθλητική ηγεσία του, δεν αποφασίζει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που έχουν κάνει - γύρω από την υπόθεση ντόπινγκ - άλλες χώρες του εξωτερικού. Δεν τιμωρούν τους εμπόρους!» 

περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

VOLLEY-Η 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ-Κυριακή 20/3/2011 Χανίων, 17.00 ΣΦΠ Χανίων - Μοσχάτο (Καρπουζάς – Κανακάκης)

Για  για τον 2ο όμιλο, εκεί έγινε «σφαγή» ανάμεσα στον Πανερυθραϊκό και την Παλλήνη με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν νικητές μέσα από το κατάμεστο κλειστό της Νέας Ερυθραίας. Η Παλλήνη κατάφερε να ανατρέψει δυο φορές το εις βάρος της σκορ και έχοντας την ψυχολογία υπέρ της στο τάι μπρέικ «απέδρασε» με τη νίκη που της χαρίζει… μισό τίτλο. Και αυτό γιατί την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Πρέβεζα και μόνο με «αυτοκτονία» μπορεί να χάσει την πρώτη θέση.

1ος όμιλος
Σάββατο 19/3/2011
Πανιώνιος - Εθνικός Πειραιά 2-3 (25-22, 19-25, 22-25, 25-19, 7-15)
Ιωνικός – Ταταύλα(φωτό) 0-3 (21-25, 18-25, 19-25)

Κυριακή 20/3/2011
Χανίων, 17.00 ΣΦΠ Χανίων - Μοσχάτο (Καρπουζάς – Κανακάκης)





http://drapetsonavolley.blogspot.com/

«Κλείστε στόματα»!


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στου Ρέντη, ξεκαθάρισε στους παίκτες ότι «δεν πάμε για φιέστα. Θέλω νίκη για να κλείσετε στόματα» και ύψωσε ασπίδα προστασίας προς την ομάδα!
Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι με την ΑΕΚ αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία να... καθαρίσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο της Σούπερ Λίγκας. Μοιραία ο Βαγγέλης Μαρινάκης έσπευσε στου Ρέντη προκειμένου να υπενθυμίσει προς τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών τι πρέπει να κάνουν και για την ομάδα αλλά και για τον κόσμο τους, αλλά και να τους επαναλάβει πόσο πολύ τους πιστεύει.

Ο Μαρινάκης τους ζήτησε να τα δώσουν όλα και τους ξεκαθάρισε πως πρέπει να κερδίσουν πάση θυσία το παιχνίδι. Πιο συγεκριμένα, στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είπε: «Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος, ήρθα μετά από αρκετό καιρό για να πούμε δύο κουβέντες. Είδατε τον τελευταίο μήνα να υπάρχει, από αρκετούς, πολύ αρνητική κριτική για την ομάδα. Βέβαια τα καλά νέα για τον Ολυμπιακό δεν αποτελούν είδηση, θεωρούνται δεδομένα. Αντίθετα τα άσχημα νέα για μας πουλάνε, σε αντίθεση με άλλες ομάδες.

Δεν με αγγίζει το να χτυπούν εμένα προσωπικά. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν να αγγίξει εσάς. Πιστεύω σε εσάς, είστε η καλύτερη ομάδα. Αυτό που χρειάζεται για τον αυριανό αγώνα είναι καρδιά και μυαλό. Δεν πρέπει να έχετε άγχος γιατί δεν καλείστε να αποδείξετε τίποτα.

Εμείς δεν πάμε για φιέστα, φιέστες έχουμε κάνει πολλές. Θέλουμε να κερδίσουμε, να παίξουμε καλή μπάλα, να ευχαριστηθεί ο κόσμος και να κλείσουν τα στόματα όλων αυτών που κάνουν αρνητική κριτική. Ελπίζω να μη με απογοητεύσετε. Να είστε περήφανοι που παίζετε σε αυτή την ομάδα και αυτή την περηφάνια να τη δείξετε αύριο».

Πέθανε ο πολικός αρκούδος Κνουτ


Ήταν διάσημος σε όλο τον κόσμο

Θλίψη έχει προκαλέσει στους φιλόζωους η είδηση του θανάτου του διάσημου πολικού αρκούδου Κνουτ. 

Ο Κνουτ είχε γίνει γνωστός πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η μητέρα του τον εγκατέλειψε, λίγο μετά τη γέννησή του. Οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου ανέλαβαν να μεγαλώσουν οι ίδιοι το αρκουδάκι, το οποίο απέκτησε αμέσως εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία του Κνουτ έγινε πόλος έλξης και πηγή τεράστιων εσόδων για τον Ζωολογικό Κήπο του Βερολίνου. 

Τα αίτια του θανάτου του Κνουτ είναι άγνωστα, όμως έγινε γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό ήταν άρρωστος. Οι πολικές αρκούδες ζουν περίπου 30 χρόνια, όμως ο Κνουτ δεν πρόλαβε να συμπληρώσει τα πέντε.
http://www.newsbeast.gr/

Αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής στην Ευρώπη


Δυσάρεστα τα νέα για τους Ρώσους

Εξακολουθεί να αυξάνεται διαρκώς το προσδόκιμο ζωής στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι η παχυσαρκία παίρνει διαστάσεις επιδημίας με αποτέλεσμα οι άνθρωποι στη Βρετανία να ζουν περισσότερο από αυτούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Επιδημιολογίας, παράγοντες όπως το πόσο πλούσια είναι μια χώρα και πόσα χρήματα ξοδεύονται για το σύστημα υγείας, δεν σχετίζονται απαραίτητα με τη μακροζωία.

Το 2007 ο μέσος όρος ζωής στη Βρετανία ήταν τα 80 έτη ενώ στις ΗΠΑ τα 78. 

Η έρευνα αναφέρει ότι ένας λόγος που οι άνθρωποι ζουν περισσότερο είναι το γεγονός ότι έχουν μειωθεί οι θάνατοι που οφείλονται σε καρδιακή προσβολή, καθώς περιορίζονται οι κίνδυνοι όπως το κάπνισμα που την προκαλούν.

Τα νέα δεν είναι τόσο ευχάριστα για όσους ζουν στη Ρωσία, και τις πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης, όπου το προσδόκιμο ζωής συνεχώς αυξομειώνεται τα τελευταία 25 χρόνια. 

Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι ο κόσμος και πολύ περισσότερο οι άντρες έχουν την τάση να πίνουν σε υπερβολικό βαθμό.
http://www.newsbeast.gr/

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι Δ. Δασκαλόπουλος: «Τελευταία μας ευκαιρία η νεά πίστωση χρόνου»

Με τον πρόεδρο της Ε.Ε, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. της 11ης Μαρτίου, ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι  «στέλνουν στην ελληνική κοινωνία το ευπρόσδεκτο μήνυμα ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια δεν την απορρίπτει, αλλά αναγνωρίζει τις δυσκολίες και τις θυσίες της».

«Η νέα πίστωση χρόνου που μας δόθηκε, αποτελεί ταυτόχρονα και την τελευταία μας ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ, τονίζοντας ότι «οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου επιτάσσουν αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία, απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των αντιπελατειακών μεταρρυθμίσεων, ουσιαστική μείωση του Κράτους, δραστικότερη καταπολέμηση του χρέους, αποφασιστικότερους ρυθμούς στην προώθηση των αναγκαίων αλλαγών».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι ο πρόεδρος της Ε.Ε. ανήκει σε εκείνους που κατανοούν το ελληνικό πρόβλημα και εκτιμά το γεγονός ότι μέσα σε 12 μόλις μήνες, η Ελλάδα έκανε δύσκολα και μεγάλα βήματα για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ οι αντιδράσεις στις αλλαγές που επιτελούνται είναι αναπόφευκτα ισχυρές -και αυτές σχεδόν μονοπωλούν τα φώτα της δημοσιότητας- ωστόσο, η μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων δείχνει να έχει συνείδηση ότι δεν υπάρχει άλλος, ευκολότερος δρόμος προς το μέλλον.

Ο πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΕΒ συναντήθηκαν, επίσης, στο Βερολίνο με ανώτατους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και με το προεδρείο της Γερμανικής Ένωσης Εργοδοτών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι: «Οι κανόνες των αγορών είναι απαιτητικοί, αλλά όχι αυθαίρετοι. Οι επιχειρήσεις διαθέτουν από τη φύση τους μεγαλύτερη ικανότητα ευελιξίας και προσαρμογής. Δεν συμβαίνει, ωστόσο, το ίδιο με τις κοινωνίες».

«Δεν μπορούν πάντα να παρακολουθήσουν τους ρυθμούς των αλλαγών που υπαγορεύει η αγορά. Υπενθύμισα στους Γερμανούς συναδέλφους ότι το γερμανικό οικονομικό θαύμα βασίστηκε σε μία ευρεία, ανανεούμενη συναίνεση, μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας. Αυτήν τη συναίνεση επιδιώκουμε και στην Ελλάδα, προκειμένου οι δυνάμεις της κοινωνίας να ενστερνιστούν τις αλλαγές που χρειάζονται οι δυνάμεις της οικονομίας για να παράξουν πλούτο, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη», πρόσθεσε.



http://www.protothema.gr/

Καντάφι: «Πεδίο μάχης» Μεσόγειος και Β. Αφρική


Ο ηγέτης της Λιβύης χαρακτήρισε την Μεσόγειο «πεδίο μάχης», απείλησε να επιτεθεί σε «πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους» εκτός της χώρας, είπε ότι θα «ανοίξει τις αποθήκες όπλων» για το λαό.
Ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε το Σάββατο ότι θα εξοπλίσει τους πολίτες για να υπερασπιστούν τη Λιβύη από αυτή που αποκάλεσε «αποικιοκρατική, σταυροφορική» επίθεση από Δυτικές δυνάμεις οι οποίες εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον των στρατευμάτων του.
«Είναι πλέον απαραίτητο να ανοίξουν οι αποθήκες και να οπλιστούν όλες οι μάζες με κάθε είδους όπλα για να προασπίσουν την ανεξαρτησία, την ενότητα και την τιμή της Λιβύης», είπε ο Καντάφι σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση μερικές ώρες μετά την έναρξη των αεροπορικών και πυραυλικών πληγμάτων.
«Καλούμε όλους τους λαούς και τους πολίτες των Αραβικών και Ισλαμικών εθνών, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής να συμπαρασταθούν στον ηρωικό λαό της Λιβύης ώστε να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση, που πρόκειται μόνο να αυξήσει την δύναμη, την αποφασιστικότητα και την ενότητα του λαού της Λιβύης», πρόσθεσε.
Χαρακτήρισε την Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική «πεδίο μάχης» και προειδοποίησε ότι τα συμφέροντα των χωρών της περιφέρειας βρίσκονται σε κίνδυνο στο εξής, απειλώντας να επιτεθεί σε «στρατιωτικούς και πολιτικούς» στόχους στις χώρες αυτές.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/

ΙΑΕΑ: επιβεβαιώνεται παρουσία ραδιενέργειας σε τρόφιμα

Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε ότι ραδιενεργό ιώδιο έχει μολύνει τροφές που παράγονται κοντά στο κατεστραμμένο από το σεισμό και το τσουνάμι πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και μελετά την απαγόρευση της διάθεσης στο κοινό τέτοιων μολυσμένων προιόντων από την περιοχή αυτή, ανακοινώθηκε σήμερα από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) .



«Αν και το ραδιενεργό ιώδιο έχει διάρκεια ζωής περίπου οκτώ ημερών και η μόλυνση υλικών με αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, υπάρχει μικρής διάρκεια κίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων εάν η ρεδιενεργός αυτή ουσία στα τρόφιμα εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό» γι' αυτό μελετάται η απαγόρευση κατανάλωσης των τροφίμων αυτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΙΑΕΑ.
Η ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης
Το πρωί του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γιούκο Εντάνο, είχε ανακοινώσει ότι ανιχνεύθηκαν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στο γάλα και το σπανάκι στις επαρχίες Φουκουσίμα και Ιμπαράκι, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό που έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι.
«Ραδιενέργεια που υπερβένει τα φυσιολογικά όρια στην Ιαπωνία, ανιχνεύτηκε σε δείγμα γάλακτος στην επαρχία Φουκουσίμα και σε έξι δείγματα σπανακιού στην επαρχία Ιμπαράκι», τόνισε ο Εντάνο.
Ο Εντάνο υπογράμμισε ωστόσο ότι τα επίπεδα αυτά δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία και κάλεσε τον πληθυσμό να είναι ψύχραιμος ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα ειδών διατροφής.
«Ακόμα κι αν κάποιος καταναλώνει μολυσμένο γάλα για ένα χρόνο, η δόση της ραδιενέργειας που θα δεχθεί είναι ίση με την ακτινοβολία μιας αξονικής τρομογραφίας στο νοσοκομείο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επίσης, πρόσθεσε ότι ακόμα κι αν κάποιος συνεχίσει να καταναλώνει μολυσμένο σπανάκι για ένα χρόνο, η δόση της ραδιενέργειας που θα δεχθεί θα είναι ίση με το ένα πέμπτο της ακτινοβολίας μιας αξονικής τομογραφία.
Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στις τοπικές Αρχές να ερευνήσουν για να εξακριβώσουν την ακριβή προέλευση των μολυσμένων τροφίμων, σε ποιές περιοχές διανεμήθηκαν και στη συνέχεια να σταματήσουν τις πωλήσεις και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, επεσήμανε ο Εντάνο.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ανακοίνωσε ότι το ραδιενεργό ιώδιο στα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει μεσοπρόθεσμα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
Η ΙΑΕΑ ανακοίνωσε επίσης ότι η Ιαπωνία έχει ζητήσει το πάγωμα όλων των πωλήσεων τροφίμων από την περιφέρεια της Φουκουσίμα.
«Παρότι το ραδιενεργό ιώδιο έχει μικρό διάστημα ζωής περίπου οκτώ ημερών και αποσυντίθεται φυσιολογικά μέσα σε εβδομάδες, υπάρχει ένας μεσοπρόθεσμος κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία αν το ραδιενεργό ιώδιο στα τρόφιμα απορροφηθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό», αναφέρει η ΙΑΕΑ σε ανακοίνωσή της.

http://www.ethnos.gr/default.asp?catid=11807

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τον ποδηλατόδρομο Κηφισιά - Φάληρο




O ποδηλατόδρομος Κηφισιά - Φάληρο  αποτέλεσε  το αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.
Στην  συνεδρίαση της επιτροπής, που  πραγματοποιήθηκε στις 4.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  έγινε συζήτηση για να  διαμορφωθεί  η εισήγηση της επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την δημιουργία του νέου  ποδηλατόδρομου της Αθήνας,(τμήμα απο οδός  Φόρνεζη εως οδός Αγίου Κωσταντίνου  και τμήμα οδού θεσσαλονίκης μέχρι τήν οδό Αγίου Κωσταντίνου όσο αφορά τον Δήμο Μοσχάτου&Ταύρου)

Συγκεκριμένα,αποφασίστηκε  η Επιτροπή θα εισηγηθεί θετικά για την έγκριση  της προμελέτης του έργου "Ποδηλατικός Άξονας Φαληρικός Όρμος - Κηφισιά και Αναπλάσεις σε ελεύθερους χώρους κατά μήκος του άξονα. Τμήμα Φαληρικός Όρμος - Γκάζι".
Επιπλέον, η επιτροπή θα εισηγηθεί για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την ορθή υλοποίηση του έργου, δικαιοδοσίας του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.


Στην συνεδρίαση εκτός απο τον Δήμαρχο  και την επιτροπή μετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων και απλοί πολίτες του  Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου ώπου   μπόρεσαν  να εκφράσουν  την γνώμη τους.
Το σημαντικό είναι ότι συμφώνησαν όλοι θετικά για την αναγκαιότητα του έργου αλλά με τον εκπρόσωπο του συλλόγου επιστημόνων Μοσχάτου να ζητάει λίγο περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να καταθέσει φάκελο με αναλυτική μελέτη για το έργο.
Επίσης συμμετείχε και εκπρόσωπος απο το μπόκ μας ώπου επεσήμανε ότι πρέπει εκτός απο τον ποδηλατόδρομο  να υπάρχει και παράλληλος πεζόδρομος για τους πολίτες και ειδικά στον Ιλισσό απο την οδός Μεταμόρφωσης μέχρι την όδο Αγίου Κωσταντίνου πρέπει να προσεχθεί η μελέτη γιατί σε αυτή την απόσταση ο δρόμος γίνεται ποιό στενός.


Σίγουρα το έργο που θα γίνει είναι πολύ σημαντικό για τον Δήμο μας και μέσα απο το μπλόκ μας θα το στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας. 



Ξανά στο προσκήνιο η Βalco

Με δέκα χρόνια αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα τιμωρήθηκε ο μάνατζερ 10 αθλητών του στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαρκ Μπλοκ, για τη συμμετοχή του σε διακίνηση και εμπορία απαγορευμένων ουσιών.
Αρκετά χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Balco στις ΗΠΑ και η υπόθεση παραμένει «ανοιχτή». Ένας ακόμη που αποδείχθηκε ότι είχε άμεση σχέση με τον Βίκτορ Κόντε είναι ο ατζέντης και προπονητής, Μαρκ Μπλοκ, στον οποίο αφαιρέθηκε η ιδιότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια από την επιτροπή αντιντόπινγκ της χώρας.

Ο Μπλοκ, σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν ένας από τους συνεργάτες του Κόντε, καθώς υποκινούσε και παρότρυνε κι άλλους στη χρήση ουσιών. Μεταξύ αυτών ήταν η σύζυγός του και σπρίντερ Ζάνα Μπλοκ. Η ποινή του έχει ισχύ από την πρώτη Ιανουαρίου 2009 μέχρι και το 2019.

Ικανοποίηση από την IAAF

Η IAAF χαιρέτισε τη συγκριμένη απόφαση, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Νικ Ντέιβις να δηλώνει:  «Ο Μαρκ Μπλοκ που εκπροσωπεί αθλητές από το 1997 έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της ποινής του. Πρόκειται όμως για σημαντική απόφαση για το άθλημά μας και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της IAAF να συνεχίσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Αυτές οι αποφάσεις δεν στρέφονται μόνο κατά αθλητών, αλλά και ενάντια σε αυτούς που τους περιβάλλουν και τους συμβουλεύουν. Η ποινή των 10 χρόνων στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους όσοι περιβάλλουν και συμβουλεύουν αθλητές. Η ποινή είναι σύμφωνη με τη δέσμευσή μας να αναζητήσουμε τις ισχυρότερες δυνατές κυρώσεις για το ντόπινγκ, όπου αυτό υπάρχει.

Η IAAF επιθυμεί να αναγνωρίσει το εξαιρετικό έργο που διεξήγαγε η USADA σε αυτή τη υπόθεση, καθώς και σε άλλες που προέκυψαν από το σκάνδαλο ντόπινγκ με το εργαστήριο BALCO. Η IAAF έχει εργαστεί στενά με τη USADA από το 2003 για να εξασφαλίσει ότι όλοι οι αθλητές και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι που συμμετέχουν στο σκάνδαλο θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».



http://www.gazzetta.gr/

Η Χρυσοπηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (ΙΑΑF)


Η «αποκαθήλωση» των Ελλήνων Ολυμπιονικών συνεχίζεται

Η Χρυσοπηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (ΙΑΑF) με αποκλεισμό δύο ετών καθώς δεν έδωσε δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή.

Το καλοκαίρι του 2009 ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ για το περιστατικό όμως η υπόθεση μπήκε στο «ψυγείο», καθώς η πρώην αθλήτρια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Ωστόσο το περασμένο φθινόπωρο η Ολυμπιονίκης στο τριπλούν επέστρεψε στην ενεργό δράση και τότε η IAAF, παρακάμπτοντας μάλιστα τον ΣΕΓΑΣ επανεκίνησε τις διαδικασίες για την τιμωρία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι το όνομα της Δεβετζή είναι στη λίστα της ΙΑΑF με τους πρόσφατα τιμωρημένους αθλητές που διατηρεί στην ιστοσελίδα της για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ. Η ποινή αποκλεισμού ισχύει ως τις 8 Δεκεμβρίου του 2012.

http://www.newsbeast.gr/

Ρήμαξαν σουβλατζίδικα και φαστ φουντ!


Ψιλικατζίδικα, σουβλατζίδικα, φούρνοι, μέχρι και MacDonalds στο στόχαστρο ληστών τα τελευταία 24ωρα.

Στην οδό Δεληγιάννη στου Ρέντη τρία άτομα εισέβαλλαν σε κατάστημα ψιλικών επιτέθηκαν στον 74χρονο ιδιοκτήτη άρπαξαν 500 ευρώ και διέφυγαν.

Στη Λ. Αμφιθέας στο Π. Φάληρο δύο άτομα εισέβαλαν σε MacDonalds και με την απειλή όπλου άρπαξαν 250 ευρώ.

Στην οδό Μηδείας στα Πατήσια δύο άτομα επιτέθηκαν στον 42χρονο Πακιστανό διανομέα ψητοπωλείου άρπαξαν 400 ευρώ.

Στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο ένα άτομο μπήκε σε μικρογεύματα Μερακλήδες, και άρπαξε από την Αλβανίδα υπάλληλο 200 ευρώ.

Στην οδό Ελλησπόντου στον Βύρωνα, δύο άτομα εισέβαλλαν σε κατάστημα ψιλικών, ακινητοποίησαν την 83χρονη ιδιοκτήτρια, άρπαξαν 100 ευρώ και διέφυγαν.

Στην οδό Παρθενώνος στο Π. Φάληρο ένα άτομο εισέβαλε σε φούρνο, με την απειλή όπλου άρπαξε από την 37χρονη Ουκρανή υπάλληλο, 500 ευρώ και εξαφανίστηκε.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=69464&catid=4#

ΓΙΝΑΜΕ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ "ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΓΕΝΕΘΛΙΑ"



ΤΟ" ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟ" 
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ


ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ.....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Shaya: Από την Σουηδία στην Ελλάδα και στο τραγούδι


Η Shaya εμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση σε ένα reality τραγουδιστών και από τότε ξεκίνησε την δική της καριέρα.

Καλεσμένη στο «Αξίζει να το ζεις» άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για τα παιδικά της χρόνια:

«Ήρθα στην Ελλάδα 12 ετών. Μόνο με τη μητέρα μου και τον αδερφό μου. Εκείνος έμαθε αμέσως τα ελληνικά, εγώ δυσκολεύτηκα λίγο. Πήγα σε σχολείο ελληνικό. Στη Θεσσαλονίκη πάνω στα Kάστρα. Όταν αλλάζεις χώρα ωριμάζεις πολύ πιο γρήγορα. Στην ουσία έπρεπε να είμαι και μάνα, γιατί η μητέρα μου δεν ήξερε ελληνικά και έπρεπε να βοηθάω τον αδερφό μου αλλά και να μεταφράζω για τη μάνα μου».

Η Shaya μιλώντας για την καταγωγή της εξήγησε ότι ο πατέρας της είναι από τη Δανία και η μητέρα της από τη Βενεζουέλα: «Ο πατέρας μου είναι ξανθός με μπλε μάτια», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την πιο δυσάρεστη και την πιο όμορφη στιγμή της ζωής της απάντησε: «Το πιο δύσκολο ήταν όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα. Ήταν τόσο διαφορετικό από τη Σουηδία που έπαθα σοκ. Δεν ήξερα τη γλώσσα, δεν υπήρχαν πολλά μαύρα παιδάκια και με κοιτούσαν περίεργα. Οι ευτυχισμένες ήταν πολλές. Η γέννηση του αδερφού μου, οι Hi Five αλλά και το καινούργιο CD».



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=278035&cid=11

Έτρεξε μαζί με τα άλογα


 Διαδηλωτής διέκοψε ιπποδρομία

Τον «έπνιξε» το δίκιο και σκέφτηκε πως έπρεπε να το μάθουν κι άλλοι. Εξαγριωμένος διαδηλωτής εισέβαλε στον ιππόδρομο για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη διοίκηση γνωστής αεροπορικής εταιρείας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο πληρώνει διαφήμιση και δίνει χορηγίες στον ιππόδρομο, αλλά δεν πληρώνει το προσωπικό της!


http://www.newsbeast.gr/

Δυστυχώς πέθανε ο πεζός που παρέσυρε το τραμ στην παραλιακή στο ύψος του λυκείου Μοσχάτου.




Η ανακοίνωση της  ΤΡΑΜ Α.Ε. 


«Δυστύχημα στο δίκτυο τραμ»
  
Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΜ Α.Ε. εκφράζουν τη θλίψη τους για τον τραγικό χαμό συμπολίτη μας μετά από ατύχημα που σημειώθηκε εχθές, 15/03, στις 18:25 στο δίκτυο του τραμ.
 
Το περιστατικό συνέβη μετά τη στάση ΜΟΣΧΑΤΟ προς ΣΕΦ και ενώ το όχημα τραμ ήταν εν κινήσει, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΣΕΦ (Αριστοτέλης).
 
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία Πειραιά, όπως επίσης και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της εταιρείας.
 
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δημοσίευση.

Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου
ΤΡΑΜ Α.Ε.
τηλ. 210 9978 078
e-mail: press_office@tramsa.gr

http://www.tramsa.gr/index.cfm
 

75-69 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη Μπάσκετ: Κινδύνευσε αλλά πήρε τους δύο βαθμούς ο Παναθηναϊκός

Μία αντεπίθεση του Άρη στο τελευταίο δεκάλεπτο παραλίγο να κοστίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως κατάφερε να περάσει με 75-69 από το «Αλεξάνδρειο». Ο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, με τον Άλεκς Μάριτς να παίρνει σχεδόν τέσσερα λεπτά συμμετοχής μετά από απουσία τεσσάρων μηνών.


Οι "πράσινοι" θεωρούσαν ότι είχαν κερδίσει το ματς και άρχισαν να σκέφτονται την Μπαρτσελόνα και έτσι λίγο έλειψε να χάσουν από μία ομάδα που είχε 15 ριμπάουντ λιγότερα και 20 άστοχα τρίποντα! Κορυφαίος του αγώνα ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 13 πόντους και 8 ασίστ, ενώ Χαραλαμπίδης και Μπάβτσιτς ξεχώρισαν από πλευράς Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 27-41, 44-61, 69-75

ΑΡΗΣ (Λευτέρης Σούμποτιτς): Μπράουν 6 (1), Ουίντερς 9 (1), Ταπούτος 8 (2), Τσαϊρέλης, Χαραλαμπίδης 16 (4), Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 13 (1), Χρυσικόπουλος, Σλούκας 7 (1), Τόμας 10
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 14 (2), Μπατίστ 6, Φώτσης 4, Σάτο 12, Νίκολας 9 (1), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 13 (3), Βουγιούκας 10, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου



http://www.enet.gr/

Σε τροχιά γύρω από τον στόχο Αγγελιαφόρος της NASΑ φτάνει στον άγνωστο Ερμή


Βαλτιμόρη
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, το Messenger (Αγγελιαφόρος) της NASA έγινε το πρώτο σκάφος που τίθεται σε τροχιά γύρω από τον Ερμή. Η αποστολή του θα διαρκέσει ένα χρόνο και έχει διπλό στόχο: Θα προσπαθήσει να εξακριβώσει γιατί ο μυστηριώδης πλανήτης είναι ο πυκνότερος στο Ηλιακό Σύστημα και θα διερευνήσει την ενδεχόμενη ύπαρξη πάγου στους σκοτεινούς κρατήρες που κρύβονται στους πόλους.

Το Messenger, το οποίο εκτοξεύθηκε το 2004, έχει περάσει ως τώρα τρεις φορές κοντά από τον Ερμή ακολουθώντας μια πορεία που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε, σταδιακά, να το θέσει σε τροχιά γύρω του. Την ώρα μηδέν, στις 02.45 ώρα Ελλάδας, το σκάφος αιχμαλωτίστηκε από την βαρύτητα του πλανήτη.

Τέθηκε έτσι σε μια έντονα ελλειπτική τροχιά, με περίοδο 12 ωρών. Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς των ειδικών, θα περνάει σε απόσταση 200 χιλ. από την επιφάνεια του Ερμή στο κοντινότερο σημείο της και σε απόσταση 15.000 χιλ. στο πιο μακρινό.

Η πρώτη εξερεύνηση

Αν όλα συμβούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Messenger θα αρχίσει να στέλνει ξανά τις εικόνες του το νωρίτερο σε μια εβδομάδα. Αυτό γιατί, για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να παραμείνει για ένα διάστημα εκτός λειτουργίας.

Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες που ηγούνται της αποστολής, στη μέχρι τώρα διαδρομή του το σκάφος έχει βρεθεί στην κατάλληλη απόσταση από τον Ήλιο ώστε να «δοκιμαστεί» στην ακτινοβολία του, τώρα όμως θα δεχθεί επί πλέον τη θερμότητα που εκπέμπεται από την επιφάνεια του πλανήτη, οπότε για να περιοριστούν οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι και να παραταθεί η διάρκεια ζωής του θα πρέπει να εκτεθεί στις νέες συνθήκες χωρίς να λειτουργεί.

Το μοναδικό άλλο διαστημικό ερευνητικό σκάφος που έχει «επισκεφτεί» από απόσταση τον Ερμή ήταν το Mariner 10 της NASA το οποίο είχε περάσει τρεις φορές από κοντά του το 1974 και το 1975 και χαρτογράφησε μόλις το 45% της επιφάνειας.

«Ο Ερμής είναι ένας σχετικά ανεξερεύνητος πλανήτης, αν λάβει κανείς υπ’ όψη πόσο κοντά μας βρίσκεται στο Ηλιακό Σύστημα» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος Σον Σόλομον του Ιδρύματος Κάρνεγκι της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA η πρώτη εικόνα που θα «τραβήξει» ο Messenger από θέση τροχιάς θα δημοσιευτεί στις 29 Μαρτίου.

Ο Ερμής είναι ο μικρότερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος και αυτός που βρίσκεται πλησιέστερα στον Ήλιο. Στην πλευρά που βλέπει το φως, η επιφάνεια βράζει στους 427 βαθμούς Κελσίου. Στην πλευρά που βασιλεύει το σκοτάδι, πέφτει στους -183 βαθμούς.

Ο Ερμής διαθέτει ακόμα μαγνητικό πεδίο όπως η Γη. Είναι επίσης εξαιρετικά πυκνός, καθώς εκτιμάται ότι αποτελείται κατά τα δύο τρίτα του από σίδηρο.




Newsroom ΔΟΛ
http://www.in.gr/