Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πρώτος στόχος τα αεροπλάνα και τα τανκς


Καταφτάνουν στρατεύματα στη Λιβύη

Πρώτος στόχος θα είναι τα αεροπλάνα και τα τανκς του Καντάφι, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ σε δηλώσεις του από την Ουάσιγκτον ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, τονίζει ότι «ο Καντάφι επέλεξε το δρόμο της καταστροφή».

Παράλληλα, έχει αρνηθεί να σχολιάσει λεπτομέρειες μίας επιχείρησης, η οποία είναι ακόμη στο σχεδιασμό, ενώ, όπως μεταδίδει το Reuters, αγγλικά και γαλλικά αεροπλάνα ενδέχεται να πετάξουν πάνω από τη Λιβύη για «συμβολικούς λόγους» ακόμη και πριν από την αυριανή Σύνοδο που θα ληφθούν αποφάσεις και θα «κλειδώσει» το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο.

Όπως έχει διαρρεύσει, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν και αμφίβια σκάφη στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης βίας στη Λιβύη.

«Ο Καντάφι πρέπει να σταματήσει», λέει ο Ομπάμα και η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στο λαό τις χώρας. «Αν ο Καντάφι δε συμμορφωθεί πλήρως, θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση», προειδοποιεί, ενώ τονίζει ότι οι ΗΠΑ ΔΕ θα χρησιμοποιήσουν χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη.

H μονάδα USS Bataan Amphibious Ready Group θα αναπτυχθεί στις 23 Μαρτίου «πριν από το αρχικό της χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να ανακουφίσει τις μονάδες από το USS Kearsarge (Amphibious Ready Group) που επί του παρόντος βρίσκονται στη Μεσόγειο Θάλασσα», ανέφερε σε δήλωσή του
.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/141580/protos-stohos-ta-aeroplana-kai-ta-tanks/

Ανεσύρθη από πλωτό γερανό ...Εντοπισμός ακίνδυνου πυρομαχικού υλικού στη μαρίνα Φαλήρου

Μεταλλικό αντικείμενο, που πρόκειται για το μεσαίο τμήμα τορπίλης ατμού και θεωρείται ακίνδυνο, ανεσύρθη από πλωτό γερανό στη μαρίνα Φαλήρου, όπου εκτελούνται έργα εκβάθυνσης των εκβολών του Κηφισού ποταμού.

Το μεταλλικό αντικείμενο ελέγχθηκε από πυροτεχνουργούς της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού. Από το Ε' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ειδοποιήθηκε η αρμόδια Υπηρεσία της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου για τις περαιτέρω ενέργειες απομάκρυνσης του αντικειμένου.



http://www.protothema.gr/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                          Mοσχάτο   16/03/2011

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου  Τ.Κ. 183.45
Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                                                Προς:  τους Φορείς
 Fax: 210-9416154                                                           Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου                            
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη

6ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ                                                 
Αριθμ. Πρωτ.: 6339
 

Καλείσθε να παρακολουθήσετε την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) 
στις 23 Μαρτιου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30  με το εξής θέμα:

     

Κ


1. Ενημέρωση για τον αγωγό της  οδού  Ελευθερίας.







                                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                           ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη» στα σχολεία

«Μαύρες» σημαίες στα υπό κατάργηση σχολεία και πανό διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας υψώνουν σήμερα το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί, ύστερα από απόφαση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ αντιδρώντας στο «μνημόνιο» που ανακοίνωσε για τα σχολεία τουπουργείο Παιδείας



Για τη διευκόλυνση των καθηγητών που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 μ.μ., η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κήρυξαν στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού και τις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μαρτίου. Επίσης η ΟΛΜΕ θα ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ την κήρυξη απεργίας στις 13 Απριλίου.
Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν και γονείς, μαθητές και τοπικοί φορείς σε όλη τη χώρα, με αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις και αποχή από τα μαθήματα.

περισσοτερα http://www.enet.gr/

Είναι ενθουσιασμένη με…


Μπορεί οι τηλεοπτικές δουλειές της Κατερίνας Παπουτσάκη να είναι περισσότερες από τις κινηματογραφικές, ωστόσο εκείνη δηλώνει ενθουσιασμένη με τη μεγάλη οθόνη.

Η ηθοποιός, τον Απρίλιο θα ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής ταινίας «Μαμάδες Βορείων Προαστίων», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Παυλίνας Νάσιουτζικ.

Πηγή: Hello



http://www.zougla.gr/

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΑΡΓΟ,ΧΑΛΚΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ

Τα 101 δολάρια το βαρέλι ξεπέρασε η τιμή του αργού καθώς στην Ιαπωνία σημειώνεται πρόοδος στην κατεύθυνση επίλυσης της πυρηνικής κρίσης και ενώ τα κράτη της Δύσης έκαναν ένα βήμα πιο κοντά στην απόφαση παρέμβασης στη Λιβύη. Αναλυτικά, το συμβόλαιο του αργού τύπου light sweet, παραδόσεως... 
Απριλίου ενισχύθηκε κατά 3,44 δολάρια ή 3,5% στα 101,42 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό τύπου brent σημείωσε άνοδο 4,30 δολαρίων το βαρέλι, ή 3,9% στα 114,9 δολάρια το βαρέλι.
"Εκτιμώ πως οι επενδυτές αρχίζουν να πιστεύουν πως η κατάσταση στην Ιαπωνία, το πυρηνικό αυτό φιάσκο, αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχο", σχολιάζει ο Peter Donovan, αντιπρόεδρος της Vantage Trading στη Νέα Υόρκη.
Ξανά πάνω από τα $1.400 ο χρυσός, ράλι 3,5% ο χαλκός
Το επίπεδο των 1.400 δολαρίων ανά ουγγιά κατοχύρωσε ξανά την Πέμπτη η τιμή του χρυσού, καθώς η Ιαπωνία προσπάθησε να θέσει την κρίση στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα υπό έλεγχο και ενώ αυξήθηκε ο ρυθμός πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, ενισχύθηκε κατά 8,10 δολάρια ή 0,6% στα 1.404,20 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Αλλά και η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ ανέκαμψε σήμερα έπειτα από τρεις διαδοχικές ημέρες απωλειών με φόντο τις ανησυχίες μετά το φονικό σεισμό της Ιαπωνίας, το τσουνάμι αλλά και την πυρηνική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωθώντας ορισμένους επενδυτές στην πώληση παγίων με στόχο την άντληση ρευστότητας.
"Παρατηρείται άμβλυνση των πιέσεων για πώληση κάθε στοιχείου που απειλεί την ακεραιότητα του χαρτοφυλακίου", σχολιάζει αναλυτής εμπορευμάτων της TD Securities στο Toronto. Την Πέμπτη οι επενδυτές ήταν λιγότερο αρνητική, καθώς η κατάσταση στην Ιαπωνία κρίνεται λιγότερο κρίσιμη από ό,τι προηγουμένως, είπε.
Στήριξη στο χρυσό πρόσφερε εξάλλου το αποδυναμωμένο δολάριο αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,5% το Φεβρουάριο, ενώ ο δομικός πληθωρισμός σημείωσε άνοσο 0,2%, ξεπερνώντας ελαφρώς τις προβλέψεις.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός κατέγραψε ράλι 3,5% εν μέσω πεποιθήσεων ότι η ανοικοδόμηση περιοχών στην Ιαπωνία θα δημιουργήσει πιέσεις στην προμήθεια μετάλλου που ήδη χαρακτηρίζεται από στενότητα. Η χρήση του είναι διαδεδομένη στην καλωδίωση στις κατασκευές. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του Μαΐου κέρδισε 15 σεντς στα 4,34 δολάρια η λίβρα.
Χαμηλότερα έκλεισε το ασήμι, με το συμβόλαιο του Μαΐου να χάνει 21 σεντς ή 0,6% στα 34,26 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα Απριλίου σημείωσε άνοδο 6,40 δολαρίων ή 0,4% στα 1.706,90 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο Ιουνίου κέρδισε 11,75 δολάρια ή 1,7% στα 716,80 δολάρια ανά ουγγιά.




http://fimotro.blogspot.com/

Την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Λιβύη ώρα μηδέν Απειλές των κυβερνητικών δυνάμεων για αντίποινα σε όλη τη Μεσόγειο



Με 10 ψήφους υπέρ, καμία κατά και πέντε χώρες (Γερμανία, Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) να απέχουν της ψηφοφορίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε τα ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη. Η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους αντικαθεστωτικούς στη βορειοαφρικανική χώρα, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες υποχωρούν μετά την προέλαση των πιστών στον Καντάφι στρατιωτικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το ψήφισμα που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο, δίνεται η δυνατότητα για τη λήψη “κάθε απαραίτητου μέτρου” προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες της Λιβύης. Οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν εξαπολύσει τα 
τελευταία 24ωρα μια ισχυρή αντεπίθεση εναντίον των αντικαθεστωτικών, οι οποίοι υποχωρούν διαρκώς προς τη Βεγγάζη. Το ψήφισμα είχαν προτείνει ενώπιον του Συμβουλίου η Βρετανία, η Γαλλία και ο Λίβανος.
Στην πόλη της Βεγγάζης χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σε αναμονή του αποτελέσματος της ψηφοφορίας και μόλις αυτό έγινε γνωστό ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Οπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα οι συγκεντρωμένοι “υποδέχτηκαν” την απόφαση με πυροβολισμούς στον αέρα και πυροτεχνήματα, ενώ στα κεντρικά σημεία της πόλης ανεμίζει η σημαία των αντικαθεστωτικών. Ως “ισχυρή απάντηση” χαρακτήρισε το ψήφισμα και το αποτέλεσμα της διαδικασίας στο Συμβούλιο ο Αμερικανός πρέσβης στα Ηνωμένα Εθνη, ενώ ο Βρετανός ομόλογός του δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Βρετανία και Γαλλία φέρονται ως έτοιμες να επιβάλουν την απόφαση του Συμβουλίου “εντός ωρών” σύμφωνα με ανταποκρίσεις διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία.
Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας η Ιταλία ανακοίνωσε πως οι στρατιωτικές της βάσεις είναι διαθέσιμες για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου. Η Ιταλία φαίνεται πως θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην εφαρμογή του ψηφίσματος, καθώς ορισμένες βάσεις της, όπως αυτή που βρίσκεται στην Σιγκονέλα στη Σικελία, είναι πολύ κοντά στη Λιβύη.
περισσοτερα http://www.enet.gr/

“Μπλόκα” της εφορίας για τα τέλη κυκλοφορίας

Κλήσεις για να προσέλθουν να δώσουν εξηγήσεις οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν πλήρωσαν πέρυσι τα τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζονται να στείλουν οι εφορίες. Το υπουργείο Οικονομικών θα τους ελέγξει όμως και για άλλες οφειλές που τυχόν έχουν προς το δημόσιο, ώστε να μπει άμεσα χρήμα στα κρατικά ταμεία.

Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε εγκύκλιο στις εφορίες και τους ζητά ζητά να ξεκινήσουν διασταυρώσεις στοιχείων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2010. Θα συγκριθούν με τις πληρωμές του 2008, οπότε είχε γίνει ανάλογος έλεγχος και, σύμφωνα με τη διαταγή, θα ελέγχεται και πιθανή οφειλή τελών κυκλοφορίας άλλων ετών.

Καταρχάς οι φορολογούμενοι θα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και, αν διαπιστωθεί τελικώς πως έπρεπε να πληρώσουν τα τέλη οι ίδιοι ή άλλοι ιδιοκτήτες, θα τους καταλογίζονται αναδρομικά τα ποσά και με τόκο.

Όπως είχε δείξει και η προηγούμενη εμπειρία, προ τριετίας, το φαινόμενο αυτοκινήτων που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρώσει τέλη είναι περισσότερο συνηθισμένο στην επαρχία.

Οι εφορίες έχουν εντολή να διερευνούν εξονυχιστικά «το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος για τα συγκεκριμένα έτη στα οποία συντρέχει οφειλή» επειδή, σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις περί της φορολογίας αυτοκινήτων, «η υποχρέωση καταβολής των οφειλομένων τελών κυκλοφορίας και προστίμων είναι αυτοτελής και βαρύνει τον εκάστοτε κάτοχο του οχήματος για το χρονικό διάστημα που είχε στην κατοχή του το όχημα αυτό».

Πρόστιμα και για λάθη της εφορίας

Για να αποφύγει τη χρέωση κάποιος, θα πρέπει να αποδείξει ότι νομίως δεν το όχημα είχε απαλλαγεί από τα τέλη, ή ότι τα όφειλε άλλος ιδιοκτήτης και όχι ο ίδιος.

Θα πρέπει έτσι οι φορολογούμενοι να προσκομίζουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο δεν οφείλονται τα τέλη. Ακόμα και αν τα έχουν πληρώσει αλλά το σύστημα τους εμφανίζει να χρωστούν, θα πρέπει να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής, για την εποχή που έπρεπε να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος.

Αν η Εφορία πειστεί από τις εξηγήσεις ότι ο πολίτης έχει κάνει τις νόμιμες ενέργειες (ακινησίες, αποσύρσεις, μεταβιβάσεις κ.λ.π.) αλλά αυτές δεν είναι καταχωρημένες στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων, ο φορολογούμενος απαλλάσσεται και τα λάθη διορθώνονται (ενημέρωση του συστήματος, διόρθωση του αριθμού κυκλοφορίας ή του ΑΦΜ κλπ).

Και αν όμως αποδείξουν, με βάση τα στοιχεία που προσκομίζουν οι φορολογούμενοι, ότι τα εν λόγω οχήματα έχουν διαγραφεί οριστικά από το αρχείο οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων ή έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία, θα ελέγχεται αν υφίσταται οφειλή τελών κυκλοφορίας για τα προηγούμενα έτη.

Με βάση τον ΑΦΜ του κατόχου του οχήματος θα πρέπει να αναζητούνται και πιθανές οφειλές τελών κυκλοφορίας άλλων οχημάτων του ίδιου αυτού προσώπου, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Για αυτοκίνητα για τα οποία το σύστημα δείχνει να μην έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών, θα πρέπει οι εφορίες, πριν στείλουν επιστολή, να ελέγξουν εάν έχουν τεθεί σε ακινησία (εκούσια ή αναγκαστική) στη σημερινή ή σε Δ.Ο.Υ. όπου ανήκε παλαιότερα ο φορολογούμενος.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι όντως οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, και η αρμόδια για τη φορολογία του κατόχου του οχήματος το έτος 2008 ήταν άλλη Δ.Ο.Υ., θα πρέπει επίσης να διασταυρωθεί από την εν λόγω Δ.Ο.Υ. για την πιθανότητα να έχει ήδη βεβαιώσει τα οφειλόμενα ποσά.

Για κάθε αυτοκίνητο, για το οποίο διαπιστώνεται ότι οφείλονται τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών, θα ελέγχεται με τον ΑΦΜ του κατόχου του στην οθόνη του υποσυστήματος Εσόδων του TAXIS «Εικόνα Φορολογουμένου», αν τυχόν για τα συγκεκριμένα έτη έχει γίνει πληρωμή τελών κυκλοφορίας σε λανθασμένο αριθμό κυκλοφορίας. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η ΔΟΥ να στείλει διόρθωση πληρωμής στη Γ.Γ.Π.Σ.



http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_1301.html

Το… κάρφωσε από το κέντρο!!

Δείτε μία απίστευτη γκολάρα με απευθείας φάουλ από το κέντρο. Σκόρερ ο Ελάνο, γνωστός από την θητεία σε Μάντσεστερ Σίτι, Σαχτάρ και Γαλατασαράι…


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ











http://sarotiko.blogspot.com/

Κλείσαμε για… «8»! Europa League: Ομαδικός αποκλεισμός των Εγγλέζων

Ντιναμό Κιέβου, Σπαρτάκ Μόσχας, Τβέντε, Μπενφίκα, Πόρτο, Αϊντχόβεν, Βιγιαρεάλ και Μπράγκα προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Europa League!

Μαύρη… βραδιά για το βρετανικό ποδόσφαιρο, καθώς Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Ρέιντζερς έμειναν εκτός!







http://www.protothema.gr/

Σε ηλικία 72 χρόνων Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Τσάγκας

Σε ηλικία 72 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας, ένας διακεκριμένος καλλιτέχνης με σημαντική πορεία στο Ελληνικό Θέατρο και πλήθος συνεργασιών με μεγάλα ονόματα του θεάτρου, όπως τον Δημήτρη Χόρν, την Κατίνα Παξινού, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Δημήτρη Μυράτ, τη Βούλα Ζουμπουλάκη, το Νίκο Κούρκουλο, τη Χρυσούλα Διαβάτη, την Ελένη Φιλίνη και πολλούς άλλους.

Τη σωρό του βρήκε χθες, Πέμπτη, ο αδερφός του Λάμπρος επάνω στο κρεβάτι του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός προήλθε από καρδιολογικά προβλήματα.

Ο Χρήστος Τσάγκας έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερα από 40 θεατρικά έργα και έχει σκηνοθετήσει περίπου άλλα τόσα. Είναι συνιδρυτής του «Παλκοσένικου» και του θεάτρου Κνωσός, όπου και έχει ανεβάσει επιλεγμένα έργα κλασικού ρεπερτορίου.

Όσον αφορά στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη, έχει συμμετάσχει σε εικοσιεπτά κινηματογραφικά και εικοσιένα τηλεοπτικά έργα, ενώ η χαρακτηριστική του φωνή μας έχει ταξιδεύσει μέσα από την ανάγνωση έργων του Καβάφη, του Ρίτσου, του Ελύτη κ.ά..

Η νεκρόσιμος ακολουθία του θα γίνει το Σάββατο στις 19 Μαρτίου και ώρα 13:00 το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ανάληψη Λειβαδιάς.



http://www.protothema.gr/

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Στην Εθνική Βελγίου ο Μιραλάς


Ο ομοσπονδιακός προπονητής παρακολουθεί στενά την πορεία του

Με μια ακόμα κλήση του στην Εθνική Βελγίου θα εξαργυρώσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Κέβιν Μιραλάς.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζορτζ Λέεκενς παρακολουθεί στενά την πορεία του 23χρονου επιθετικού στην Ελλάδα και θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του να προκριθεί στο Euro 2012.

Έτσι, τον κάλεσε για τα παιχνίδια (που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό αν θα συμβεί αυτό) απέναντι στην Αυστρία και το Αζερμπαϊτζάν -στις 25 και τις 29 Μαρτίου αντίστοιχα.
http://www.newsbeast.gr/

Σέξι εμφάνιση που κόβει την ανάσα


ΔΕΙΤΕ: H Michelle Rodriguez ανάβει φωτιές

Είναι νέα, ωραία και θεωρείται η επόμενη Jessica Alba για το σεξαπίλ της. Η Michelle Rodriguez στους ρόλους της έχει υποδυθεί τη σκληρή και... ζόρικη γυναίκα και βλέποντας τις φωτογραφίες της με το σέξι διάφανο φόρεμα μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί!

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει περιζήτητη στο Χόλιγουντ με τις προτάσεις να «πέφτουν» στο τραπέζι η μια μετά την άλλη, όχι μόνο για ταινίες, αλλά και για διαφημιστικά, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμη απ΄αυτήν!
http://www.newsbeast.gr/

Κατάργηση των λυκειακών τάξεων του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων

Προς: Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Η απόφασή σας να καταργήσετε τις λυκειακές τάξεις του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων δείχνει και την απαξίωση που δείχνετε για τον πολύτιμο αυτό θεσμό της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης....
Ειδικά μάλιστα για τα Άνω Λιόσια όπου κυριαρχούν τα χαμηλά εισοδήματα και υπάρχουν υψηλά σχετικά ποσοστά μαθητών που αναγκάζονται να αναζητήσουν πολύ νωρίς βιοποριστική εργασία, η απόφασή σας να καταργήσετε τις τάξεις του λυκείου, αποδεικνύει και την μονοδιάστατη λογιστική λογική που εφαρμόζετε και για την παιδεία στην χώρα μας. Στις τάξεις αυτές συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εργάζονται για βιοποριστικούς λόγους και που παράλληλα θέλουν να μορφωθούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους. Στις σημερινές μάλιστα συνθήκες όπου λόγω της οικονομικής πολιτικής εξυπηρέτησης των δανειστών σε βάρος των πιεστικών κοινωνικών αναγκών αναμένεται όλο και περισσότεροι έφηβοι και νέοι να υποχρεωθούν στην βιοποριστική έξοδο στην αγορά εργασίας, το Υπουργείο Παιδείας φροντίζει να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ζωή αυτών των νέων, αναγκάζοντάς τους να μετακινούνται εκτός της πόλης τους προκειμένου να παρακολουθήσουν και τα μαθήματά τους. Μπορείτε να αναλογιστείτε έστω τον κόπο που καταβάλουν αυτοί οι μαθητές προκειμένου να μορφωθούν μετά από μια ολόκληρη μέρα σκληρής συνήθως και χειρονακτικής εργασίας και να κατανοήσετε ότι ακόμα και δέκα λεπτά από τον περιορισμένο χρόνο τους είναι πολύτιμα; Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι με αυτή σας την παράλογη απόφαση θα οδηγήσετε κάποιους από αυτούς τους μαθητές να εγκαταλείψουν το σχολείο λόγω κόπωσης; Ποιος λόγος σας οδήγησε αντί να προβείτε σε περαιτέρω ενίσχυση αυτών των εργαζόμενων μαθητών να κάνετε την ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη; Είναι τόσο σημαντική η οικονομική επιβάρυνση του κράτους από την διατήρηση της δυνατότητας αυτών των παιδιών να μορφωθούν κοντά στο σπίτι τους;

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Ποια τα οικονομικά οφέλη του κράτους από το κλείσιμο των λυκειακών τάξεων του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων;
2. Ποιο είναι το κόστος μεταφοράς των μαθητών αυτών και ποιος θα το αναλάβει;
3. Πόσοι είναι οι μαθητές που εγκατέλειψαν το σχολείο (Γυμνάσιο και Λύκειο) τα τελευταία πέντε χρόνια και πόσοι από αυτούς φοίτησαν σε εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο;
4. Ποιες πολιτικές σκοπεύει να υιοθετήσει το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο και πώς σκοπεύετε να βοηθήσετε τα παιδιά που αποφασίζουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους παρά το ότι η ζωή τους αναγκάζει να εργαστούν βιοποριστικά από μικρή ηλικία;

-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_6703.html

Η Κάτια ψάχνει νυφικό;


Τα ψώνια της στην Κηφισιά έκανε πριν από λίγες ημέρες η πανέμορφη Κάτια Ζυγούλη, η οποία φαίνεται πως έψαχνε να βρει το κατάλληλο νυφικό, αφού, όπως όλα δείχνουν, πολύ σύντομα θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του αγαπημένου της, Σάκη Ρουβά.

Απλά ντυμένη και εντελώς αμακιγιάριστη, ήταν ευδιάθετη και συγκεντρωμένη στις αγορές της. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν είχε μαζί της τη μικρή Αναστασία, την οποία σπανίως αποχωρίζεται!

Πηγή: Εγώ

http://www.zougla.gr/

ΦΩΤΟ: Η απελευθέρωση του φλαμίνγκο


Χθες, Τετάρτη 16 Μαρτίου, ελευθερώθηκε στο Βουρκάρι ένα πανέμορφο θηλυκό φλαμίνγκο που βρισκόταν για περίθαλψη στο σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" στην Καλλιθέα, καθώς είχε βρεθεί πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή της Λαμίας αδύναμο και καταπονημένο από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Έπειτα από την επισταμένη φροντίδα των υπευθύνων το θηλυκό φοινικόπτερο ήταν έτοιμο να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Μετά από συνεννόηση της υπεύθυνης του κέντρου κ. Μαρίας Γανωτή με τον δασολόγο παρατηρητή πτηνών κ. Στρατή Μπουρδάκη αποφασίστηκε ως καταλληλότερο μέρος για την απελευθέρωσή του ο υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων, καθώς φιλοξενούσε ήδη αυτή την περίοδο μία ομάδα από άλλα πέντε φοινικόπτερα.



http://www.zougla.gr/

Κυργιάκος: «Με μπερδεύουν με τον Κάρολ»!

Τον... μπελά του έχει βρει ο Σωτήρης Κυργιάκος από τη στιγμή που η Λίβερπουλ απέκτησε τον Άντι Κάρολ από τη Νιούκαστλ…
Αρκετοί οπαδοί των «reds» τον σταματούν στο δρόμο και του ζητούν αυτόγραφο θεωρώντας πως πρόκειται για τον νεαρό Άγγλο επιθετικό. Και δεν έχουν άδικο, αφού και οι δύο είναι πανύψηλοι και με αλογοουρά. Ο «Sotis» αντιμετωπίζει με χιούμορ την υπόθεση, αφού και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τον κόσμο της Λίβερπουλ.

«Είναι αλήθεια. Πολλές φορές ο κόσμος με περνά για τον Άντι Κάρολ επειδή φυσιογνωμικά μοιάζουμε. Έχει πλάκα, όταν ήρθα στη Λίβερπουλ δεν με πλησίαζε πολύς κόσμος. Τώρα τραβώ περισσότερη προσοχή, αλλά για... λάθος άτομο», τόνισε ο 31χρονος άσος.

Sport-fm.gr

http://sarotiko.blogspot.com/

Μήνυμα συμπαράστασης στον Ερίκ Αμπιντάλ...

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όταν στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Λιόν οι παίκτες των δυο ομάδων θέλησαν να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στον Ερίκ Αμπιντάλ...
Ο 31χρονος αμυντικός της Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και οι παίκτες των δυο ομάδων φόρεσαν μπλουζάκια τα οποία έγραφα «ANIMO ABIDAL» που σημαίνει «ΨΥΧΗ ΑΜΠΙΝΤΑΛ» θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δώσουν κουράγιο στον άτυχο ποδοσφαιριστή ο οποίος καλείται να δώσει την μεγαλύτερη «μάχη» της ζωής του.

Onsports.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_3294.html

Μαζική έξοδος από την Ιαπωνία

Χιλιάδες επιβάτες διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο Ναρίτα της Ιαπωνίας την ώρα που οι φόβοι για πυρηνική καταστροφή στη χώρα κλιμακώνονται. Στις χώρες που καλούν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την Ιαπωνία προστέθηκαν και οι ΗΠΑ. 

Οι ιαπωνικές αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο για να κρατήσουν υπό έλεγχο την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό της περασμένης Παρασκευής. 

Η αμερικανική κυβέρνηση ναύλωσε τσάρτερ για να βοηθήσει τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από την Ιαπωνία και άφησαν στους διπλωματικούς υπαλλήλους σε Τόκιο, Ναγκόγια και Γιοκοχάμα την απόφαση για το τι θα κάνουν με τις οικογένειές τους. 

Η σύσταση των αμερικανικών αρχών ακολούθησε αυτή της Αυστραλίας προς τους δικούς της πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα. 

Το ίδιο έκαναν και η Γαλλία, η Βρετανία, η Νότια Κορέα. 

Ορισμένες κυβερνήσεις μάλιστα ελέγχουν τους πολίτες που επιστρέφουν από την Ιαπωνία μετρώντας τα επίπεδα ραδιενέργειας.  



http://www.newsbeast.gr/

Η “Unter den Linden” της Αθήνας Θέλουν όλοι πεζόδρομο την Πανεπιστημίου

Πλήρη ανταπόκριση βρίσκει η ιδέα της πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, ώστε να σταματήσει πάραυτα η συνεχής υποβάθμιση της περιοχής και οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες να επιστρέψουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η αθηναϊκή “Unter den Linden” που προβλέπεται να εκτείνεται από την πλατεία Συντάγματος μέχρι σχεδόν και το Πολυτεχνείο, αναμένεται να αλλάξει άρδην όχι μόνο το αστικό τοπίο, αλλά και την καθημερινότητα εκατομμυρίων Αθηναίων, καθώς τα Μέσα Μεταφοράς, με κυριότερο το ΤΡΑΜ, θα διαδραματίζουν πλέον τον βασικό ρόλο στις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας.

Κάτοικοι, επιχειρηματίες, αλλά και απλοί περαστικοί που μίλησαν στο protothema.gr εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ριζική αναμόρφωση της πόλης, την αισιοδοξία τους για τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει στους επιχειρηματίες και τους ιδιοκτήτες του κέντρου η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, χωρίς όμως να παραλείψουν να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους και τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο μετατροπής του μεγαλύτερου πεζόδρομου της πόλης, σε ανεξέλεγκτο παζάρι παρεμπορίου και ναρκωτικών.

To κυκλοφοριακό είναι πρόβλημα

«Η αγορά σίγουρα θα ευνοηθεί από τον πεζόδρομο. Το μόνο πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό, καθώς θα επιβαρυνθούν οι παράλληλοι δρόμοι» υποστηρίζει ο κύριος  Παναγιώτης Ασημακόπουλος, που διατηρεί πάγκο με εφημερίδες και περιοδικά επί της οδού Πανεπιστημίου.

Στις σκάλες της Τραπέζης της Ελλάδος, δύο νεαροί Πολιτικοί Μηχανικοί φωτογραφίζουν τα κτήρια της οδού Πανεπιστημίου και σχεδιάζουν σκαριφήματα στο laptop. Ο κύριος Βασίλης  Ζούπας και ο κύριος Κωνσταντίνος Ζερβός, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι για τις αστικές παρεμβάσεις, μιλώντας στο protothema.gr υπογραμμίζουν τα οφέλη που θα έχει η Αθήνα από την επικείμενη πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου. «Για να γίνει ανταγωνιστική τουριστικά η Αθήνα πρέπει να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές. Η Ρώμη για παράδειγμα είναι μια πόλη όπου ο κάθε κάτοικος, αλλά και ο κάθε τουρίστας μπορεί να απολαύσει την διαδρομή», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ζούπας.

Η επίδραση που θα έχει στους εμπόρους και τους καταστηματάρχες της Πανεπιστημίου, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, κάνει τους επιχειρηματίες εξαιρετικά αισιόδοξους, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά δημιουργεί και ανησυχίες για την ενδεχόμενη περεταίρω γκετοποίηση της περιοχής.
«Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου θα αποδώσει καρπούς αν γίνει μεθοδικά, γρήγορα και σωστά.. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα έχουμε έναν πεζόδρομο αλλά ακόμα έναν πρεζόδρομο», αναφέρει γλαφυρά η κυρία Κατερίνα Κατσούδα, ιδιοκτήτρια καταστήματος ξηρών καρπών.

Το προηγούμενο πεζοδρόμησης κεντρικών οδών της Αθήνας, δεν συνάντησε την πλήρη αποδοχή των κατοίκων και των καταστηματαρχών. Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις που είχε προξενήσει η πεζοδρόμηση της οδού Ερμού, με τους επιχειρηματίες της εποχής να προφητεύουν» πλήρη κατάρρευση της αγοράς, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων. 



περισσότερα http://www.protothema.gr/

Από τη Ρόδο μέχρι τον Έβρο και από την Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα... «Πυρ ομαδόν» κατά του σχολικού «Καλλικράτη»


Αναστάτωση έχει προκαλέσει απ’ άκρου εις άκρον της χώρας η απόφαση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για τις συγχωνεύσεις πολλών σχολείων σε ολόκληρη την Ελλάδα, που αποτελεί ουσιαστικά τον σχολικό «Καλλικράτη». Μάλιστα, το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), μετά και από αντίστοιχη απόφαση της Ομοσπονδίας των καθηγητών (ΟΛΜΕ) αποφάσισε στάσεις εργασίας για την Παρασκευή.

Από τη Ρόδο μέχρι τον Έβρο και από την Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα μαθητές, γονείς, καθηγητές, αλλά και τοπικοί φορείς, αντιδρούν στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, που σε πολλές περιοχές αναγκάζει δεκάδες μαθητές να διανύουν τεράστιες αποστάσεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, στη Κρήτη έχει ανάψει η «φλόγα» των αντιδράσεων με φωτιές, αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις σχολείων και παραστάσεις διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης.

περισσοτερα http://www.protothema.gr/  

Κύπελλο (Ημιτελικός): ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1 ..H AEK στον τελικό, εισβολή οπαδών ΠΑΟΚ

Μεγάλη πρόκριση πήρε η ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1-0, στη ρεβάνς του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας (πρώτο παιχνίδι 0-0). Το γκολ που έστειλε στον τελικό της 30ης Απριλίου την Ένωση πέτυχε ο Τραϊανός Δέλλας στο 48΄ με κεφαλιά. Αντίπαλος της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι ο Ατρόμητος, που νωρίτερα προκρίθηκε σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο δεύτερος ημιτελικός διεκόπη για περίπου 15 λεπτά στο 88΄ μετά από εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Οι παίκτες της ΑΕΚ έτρεξαν και μπήκαν στα αποδυτήρια, ενώ οπαδός των γηπεδούχων συνεπλάκη με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο της Ένωσης. Η ατμόσφαιρα "μύριζε μπαρούτι" από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 55΄ καπνογόνο που εκτοξεύθηκε από την εξέδρα κτύπησε στην πλάτη τον Σάχα, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός πορτιέρο να πέσει στο έδαφος. Ο διαιτητής Μάνταλος διέκοψε προσωρινά το ματς, το οποίο ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση.

Παιχνίδι κέντρου παίχτηκε στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη προσοχή στη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα και λιγότερο στο να βγουν στην επίθεση και να ζητήσουν το γκολ. Παρ΄ όλα αυτά, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν από μία κλασική ευκαιρία για να προηγηθούν λίγο πριν το κλείσιμο του ημιχρόνου.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 37΄ με τον Βλάνταν Ιβιτς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ από καταπληκτική μπαλιά του Γκαρσία, αλλά το πλασέ που έκανε απέναντι από τον Σάχα ήταν κακό (άουτ). Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ένωσης να απειλήσει, με τη σέντρα του Μπλάνκο από δεξιά να βρίσκει αμαρκάριστο στην "καρδιά" της άμυνας του ΠΑΟΚ τον Σκόκο, η κεφαλιά του οποίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Γκολ...από τα αποδυτήρια για την ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος. Με τη συμπλήρωση του 48ου λεπτού, ο Σκόκο εκτέλεσε το φάουλ κι έδωσε την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Δέλλα με γυριστή κεφαλιά να πετύχει το 0-1 και να δώσει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στην Ενωση. Το γκολ προκάλεσε αναταραχή στην εξέδρα και στο 54΄ το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά, λόγω ρίψης καπνογόνου που βρήκε τον Σάχα. Ο Αργεντινός πορτιέρο έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής Μάνταλος διέκοψε το παιχνίδι, ενώ κάλεσε στο κέντρο του γηπέδου τους γενικούς αρχηγούς των ομάδων, στους οποίους έκανε συστάσεις.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο - Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Λαγός, Γκερέιρο

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ (72΄ Τσουκαλάς), Γκαρσία, Βιτόλο (79΄ Φωτάκης), Ίβιτς (68΄ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας (32΄ Λαγός), Ματέος, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Λυμπερόπουλος (67΄ Γκερέιρο), Σκόκο, Μπλάνκο 



http://www.skai.gr/news/

Εκτιμήσεις για πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία

Κερδίζει έδαφος το εφιαλτικό σενάριο πυρηνικής καταστροφής στην Ιαπωνία, καθώς τις τελευταίες ώρες διατυπώνονται αλλεπάλληλες σχετικές εκτιμήσεις από αξιωματούχους κρατών, οργανισμούς και ειδικευμένους επιστήμονες.

Παράλληλα, με δραματικό τόνο στη φωνή του ο αυτοκράτορας Ακιχίτο υπογράμμισε την κρισιμότητα της κατάστασης και θέλησε έστω και αυτή τη δύσκολη ώρα για το λαό του να επισημάνει πόσο σημαντικό είναι να επικρατήσει ηρεμία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν κι άλλοι ζωντανοί και τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο.

Ως «πραγματική καταστροφή» χαρακτήρισε εκ νέου την Τετάρτη ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ την κατάσταση. Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, είπε ότι «η κατάσταση δεν βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο».

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά δίκτυα, ο επίτροπος Έτινγκερ φέρεται να δήλωσε την Τρίτη ότι «γίνεται λόγος για Αποκάλυψη και νομίζω ότι η λέξη έχει επιλεγεί προσεκτικά. Ουσιαστικά τα πάντα είναι εκτός ελέγχου. Δεν μπορώ να αποκλείσω τα χειρότερα στις επόμενες ώρες ή ημέρες».

Ο ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει όταν εκκενωθεί ο πυρηνικός σταθμός Φουκουσίμα.

Την ίδια στιγμή, πάντως το Ρόιτερς αναφέρει ότι ο κ. Έτινγκερ δεν έχει κάποια ειδική ενημέρωση για την κατάσταση στην Ιαπωνία.

Παρόλαυτα, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανέφερε ότι οι ράβδοι πυρηνικών καυσίμων του Φουκουσίμα έχουν πάθει σοβαρές ζημιές, αυξάνοντας την πιθανότητα ολικής τήξης της καρδιάς του αντιδραστήρα.

Οι ιαπωνικές αρχές σκοπεύουν να ρίξουν νερό από ελικόπτερα στον αντιδραστήρα 3 και με αντλίες στον αντιδραστήρα 4.

Ορισμένοι πυρηνικοί επιστήμονες σημειώνουν ότι οι ιαπωνικές αρχές δεν είναι δυνατόν να περιορίσουν τον κίνδυνο χωρίς ικανό αριθμό προσωπικού στον πυρηνικό σταθμό.

Σύμφωνα με αναφορές, 70 εργαζόμενοι στον Φοκουσίμα έχουν δεχθεί υψηλές δόσεις ραδιενεργούς ακτινοβολίας.

«Το Φοκουσίμα είναι σαν το Τσερνομπίλ σε αργή κίνηση, η κατάσταση έχει ξεφύγει» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας ισπανός επιστήμονας.

Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία εξελίσσεται βάσει του χειρότερου σεναρίου υποστήριξε από την πλευρά της Ρωσίας ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικών της Ρωσίας Σεργκέι Κιριγένκο. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι ενημερώνεται ελλιπώς από το Τόκιο για την κατάσταση.

ΙΑΕΑ: «Πολύ σοβαρή» η κατάσταση Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να μεταβεί αεροπορικώς στην Ιαπωνία το ταχύτερο δυνατό για να αξιολογήσει την κατάσταση και χαρακτήρισε την κατάσταση στον πληγέντα πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα «πολύ σοβαρή».

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», σημείωσε ο Αμάνο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι η βλάβη στον πυρήνα τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι έχει επιβεβαιωθεί.

«Επιδεινούμενη η κατάσταση» Ως επιδεινούμενη χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ιαπωνία στη Φουκουσίμα η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας εμφανίζουν αυξητικές τάσεις ακόμα και σε ακτίνα 70 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι γύρω από το εργοστάσιο τα επίπεδα ραδιενέργειας μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Ελληνική Επιτροπή συμβουλεύει, μεταξύ άλλων, τις ναυτιλιακές εταιρείες και τα πληρώματα των ελληνικών πλοίων που βρίσκονται κοντά στις πληγείσες περιοχές της Ιαπωνίας, σχολαστικό ατομικό πλύσιμο, του καταστρώματος του καραβιού και χρήση φόρμας μιας χρήσης.

Επιπλέον ζητά να ακλουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών, να παραμένουν όσο το δυνατόν λιγότερο σε ανοιχτό χώρο και ναι πλένουν σχολαστικά όλα τα ρούχα και ολόκληρο το πλοίο όταν απομακρύνονται από αυτή την περιοχή.

Επιπλέον να επικοινωνούν με τις αρχές για ενδεχόμενη χρήση ιωδίου να ενημερώνουν τον επόμενο προορισμό στον οποίο θα φθάνουν με το πλοίο.

Νέα προσφορά βοήθειας από τον ΟΗΕ Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν ότι τα Ηνωμένα Έθνη προτίθενται να προσφέρουν οποιαδήποτε επιπρόσθετη βοήθεια στους πληγέντες από το σεισμό στη χώρα, αν η Ιαπωνία διατυπώσει σχετικό αίτημα, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή.

Ομάδα ειδικών του ΟΗΕ στην αποτίμηση των καταστροφών έχει σταλεί στην Ιαπωνία ήδη από την επομένη του σεισμού.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Καν, ο Μπαν του εμπιστεύτηκε ότι εξακολουθεί να ανησυχεί πάρα πολύ όσον αφορά την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία και «χαιρέτισε τις προσπάθειες της ιαπωνικής κυβέρνησης για να περιοριστεί ο κίνδυνος για τον πληθυσμό».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τήρησε την Τετάρτη ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Στο μεταξύ, σε 4.314 ανέρχεται ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών, σε 8.606 των αγνοουμένων και σε 2.282 των τραυματιών από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία.

Η Ιταλία απαγόρευσε την εισαγωγή προϊόντων τροφίμων από την Ιαπωνία, ενώ η Ρωσία έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν τη χώρα οι πολίτες της.



http://www.skai.gr/news/

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ


Τέλος Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Υγείας Χρήστου Αηδόνη. Παρόμοιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και σε ακόμη τρεις περιοχές της χώρας...


Πρόκειται για μία από τις πρώτες δράσεις του υπουργείου με σκοπό τη μείωση της παχυσαρκίας στο γενικό πληθυσμό.

Στην Αθήνα θα διατεθούν 75 ποδήλατα και τρεις σταθμοί τοποθέτησης (Ακρόπολη, Θησείο, Μητρόπολη), από όπου θα μπορεί ο καθένας να παραλάβει και να χρησιμοποιήσει για κάποιες ώρες ένα ποδήλατο. Ακολούθως, θα έχει και την υποχρέωση να το επανατοποθετήσει, διαφορετικά θα υπάρχει χρέωση.

«Σε έρευνα που κάναμε φάνηκε πως το 71% των Ελλήνων θα προτιμούσε να χρησιμοποιεί το ποδήλατο ως βασικό μέσο μετακίνησης», τόνισε ο κ. Αηδόνης.

Τη διαχείριση και συντήρηση των ποδηλάτων θα έχει ο Δήμος Αθηναίων.

Ενεργειακά ποδήλατα στη Θεσσαλονίκη

Στη συμπρωτεύουσα σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 20 στατικά ποδήλατα στο Λευκό Πύργο, τα οποία εκτός του ότι θα διατίθενται για εκγύμναση, παράλληλα θα παράγουν και ενέργεια.

«Ο πολίτης θα μπορεί να βλέπει πόσες θερμίδες έχει καταναλώσει και πόση ενέργεια έχει παράξει, καθώς τα ποδήλατα θα είναι συνδεδεμένα κολώνες της ΔΕΗ που θα συλλέγουν την ενέργεια», είπε ο κ. Αηδόνης.

Ποδήλατα αναμένεται να διατεθούν δωρεάν στη Σαμοθράκη και στον Αρχάγγελο Πέλλας.

http://fimotro.blogspot.com/