Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Στην Εθνική Βελγίου ο Μιραλάς


Ο ομοσπονδιακός προπονητής παρακολουθεί στενά την πορεία του

Με μια ακόμα κλήση του στην Εθνική Βελγίου θα εξαργυρώσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Κέβιν Μιραλάς.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζορτζ Λέεκενς παρακολουθεί στενά την πορεία του 23χρονου επιθετικού στην Ελλάδα και θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του να προκριθεί στο Euro 2012.

Έτσι, τον κάλεσε για τα παιχνίδια (που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό αν θα συμβεί αυτό) απέναντι στην Αυστρία και το Αζερμπαϊτζάν -στις 25 και τις 29 Μαρτίου αντίστοιχα.
http://www.newsbeast.gr/

Σέξι εμφάνιση που κόβει την ανάσα


ΔΕΙΤΕ: H Michelle Rodriguez ανάβει φωτιές

Είναι νέα, ωραία και θεωρείται η επόμενη Jessica Alba για το σεξαπίλ της. Η Michelle Rodriguez στους ρόλους της έχει υποδυθεί τη σκληρή και... ζόρικη γυναίκα και βλέποντας τις φωτογραφίες της με το σέξι διάφανο φόρεμα μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί!

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει περιζήτητη στο Χόλιγουντ με τις προτάσεις να «πέφτουν» στο τραπέζι η μια μετά την άλλη, όχι μόνο για ταινίες, αλλά και για διαφημιστικά, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμη απ΄αυτήν!
http://www.newsbeast.gr/

Κατάργηση των λυκειακών τάξεων του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων

Προς: Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Η απόφασή σας να καταργήσετε τις λυκειακές τάξεις του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων δείχνει και την απαξίωση που δείχνετε για τον πολύτιμο αυτό θεσμό της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης....
Ειδικά μάλιστα για τα Άνω Λιόσια όπου κυριαρχούν τα χαμηλά εισοδήματα και υπάρχουν υψηλά σχετικά ποσοστά μαθητών που αναγκάζονται να αναζητήσουν πολύ νωρίς βιοποριστική εργασία, η απόφασή σας να καταργήσετε τις τάξεις του λυκείου, αποδεικνύει και την μονοδιάστατη λογιστική λογική που εφαρμόζετε και για την παιδεία στην χώρα μας. Στις τάξεις αυτές συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εργάζονται για βιοποριστικούς λόγους και που παράλληλα θέλουν να μορφωθούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους. Στις σημερινές μάλιστα συνθήκες όπου λόγω της οικονομικής πολιτικής εξυπηρέτησης των δανειστών σε βάρος των πιεστικών κοινωνικών αναγκών αναμένεται όλο και περισσότεροι έφηβοι και νέοι να υποχρεωθούν στην βιοποριστική έξοδο στην αγορά εργασίας, το Υπουργείο Παιδείας φροντίζει να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ζωή αυτών των νέων, αναγκάζοντάς τους να μετακινούνται εκτός της πόλης τους προκειμένου να παρακολουθήσουν και τα μαθήματά τους. Μπορείτε να αναλογιστείτε έστω τον κόπο που καταβάλουν αυτοί οι μαθητές προκειμένου να μορφωθούν μετά από μια ολόκληρη μέρα σκληρής συνήθως και χειρονακτικής εργασίας και να κατανοήσετε ότι ακόμα και δέκα λεπτά από τον περιορισμένο χρόνο τους είναι πολύτιμα; Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι με αυτή σας την παράλογη απόφαση θα οδηγήσετε κάποιους από αυτούς τους μαθητές να εγκαταλείψουν το σχολείο λόγω κόπωσης; Ποιος λόγος σας οδήγησε αντί να προβείτε σε περαιτέρω ενίσχυση αυτών των εργαζόμενων μαθητών να κάνετε την ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη; Είναι τόσο σημαντική η οικονομική επιβάρυνση του κράτους από την διατήρηση της δυνατότητας αυτών των παιδιών να μορφωθούν κοντά στο σπίτι τους;

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Ποια τα οικονομικά οφέλη του κράτους από το κλείσιμο των λυκειακών τάξεων του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων;
2. Ποιο είναι το κόστος μεταφοράς των μαθητών αυτών και ποιος θα το αναλάβει;
3. Πόσοι είναι οι μαθητές που εγκατέλειψαν το σχολείο (Γυμνάσιο και Λύκειο) τα τελευταία πέντε χρόνια και πόσοι από αυτούς φοίτησαν σε εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο;
4. Ποιες πολιτικές σκοπεύει να υιοθετήσει το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο και πώς σκοπεύετε να βοηθήσετε τα παιδιά που αποφασίζουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους παρά το ότι η ζωή τους αναγκάζει να εργαστούν βιοποριστικά από μικρή ηλικία;

-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_6703.html

Η Κάτια ψάχνει νυφικό;


Τα ψώνια της στην Κηφισιά έκανε πριν από λίγες ημέρες η πανέμορφη Κάτια Ζυγούλη, η οποία φαίνεται πως έψαχνε να βρει το κατάλληλο νυφικό, αφού, όπως όλα δείχνουν, πολύ σύντομα θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του αγαπημένου της, Σάκη Ρουβά.

Απλά ντυμένη και εντελώς αμακιγιάριστη, ήταν ευδιάθετη και συγκεντρωμένη στις αγορές της. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν είχε μαζί της τη μικρή Αναστασία, την οποία σπανίως αποχωρίζεται!

Πηγή: Εγώ

http://www.zougla.gr/

ΦΩΤΟ: Η απελευθέρωση του φλαμίνγκο


Χθες, Τετάρτη 16 Μαρτίου, ελευθερώθηκε στο Βουρκάρι ένα πανέμορφο θηλυκό φλαμίνγκο που βρισκόταν για περίθαλψη στο σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" στην Καλλιθέα, καθώς είχε βρεθεί πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή της Λαμίας αδύναμο και καταπονημένο από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Έπειτα από την επισταμένη φροντίδα των υπευθύνων το θηλυκό φοινικόπτερο ήταν έτοιμο να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Μετά από συνεννόηση της υπεύθυνης του κέντρου κ. Μαρίας Γανωτή με τον δασολόγο παρατηρητή πτηνών κ. Στρατή Μπουρδάκη αποφασίστηκε ως καταλληλότερο μέρος για την απελευθέρωσή του ο υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων, καθώς φιλοξενούσε ήδη αυτή την περίοδο μία ομάδα από άλλα πέντε φοινικόπτερα.



http://www.zougla.gr/

Κυργιάκος: «Με μπερδεύουν με τον Κάρολ»!

Τον... μπελά του έχει βρει ο Σωτήρης Κυργιάκος από τη στιγμή που η Λίβερπουλ απέκτησε τον Άντι Κάρολ από τη Νιούκαστλ…
Αρκετοί οπαδοί των «reds» τον σταματούν στο δρόμο και του ζητούν αυτόγραφο θεωρώντας πως πρόκειται για τον νεαρό Άγγλο επιθετικό. Και δεν έχουν άδικο, αφού και οι δύο είναι πανύψηλοι και με αλογοουρά. Ο «Sotis» αντιμετωπίζει με χιούμορ την υπόθεση, αφού και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τον κόσμο της Λίβερπουλ.

«Είναι αλήθεια. Πολλές φορές ο κόσμος με περνά για τον Άντι Κάρολ επειδή φυσιογνωμικά μοιάζουμε. Έχει πλάκα, όταν ήρθα στη Λίβερπουλ δεν με πλησίαζε πολύς κόσμος. Τώρα τραβώ περισσότερη προσοχή, αλλά για... λάθος άτομο», τόνισε ο 31χρονος άσος.

Sport-fm.gr

http://sarotiko.blogspot.com/

Μήνυμα συμπαράστασης στον Ερίκ Αμπιντάλ...

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όταν στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Λιόν οι παίκτες των δυο ομάδων θέλησαν να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στον Ερίκ Αμπιντάλ...
Ο 31χρονος αμυντικός της Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και οι παίκτες των δυο ομάδων φόρεσαν μπλουζάκια τα οποία έγραφα «ANIMO ABIDAL» που σημαίνει «ΨΥΧΗ ΑΜΠΙΝΤΑΛ» θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δώσουν κουράγιο στον άτυχο ποδοσφαιριστή ο οποίος καλείται να δώσει την μεγαλύτερη «μάχη» της ζωής του.

Onsports.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_3294.html

Μαζική έξοδος από την Ιαπωνία

Χιλιάδες επιβάτες διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο Ναρίτα της Ιαπωνίας την ώρα που οι φόβοι για πυρηνική καταστροφή στη χώρα κλιμακώνονται. Στις χώρες που καλούν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την Ιαπωνία προστέθηκαν και οι ΗΠΑ. 

Οι ιαπωνικές αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο για να κρατήσουν υπό έλεγχο την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό της περασμένης Παρασκευής. 

Η αμερικανική κυβέρνηση ναύλωσε τσάρτερ για να βοηθήσει τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από την Ιαπωνία και άφησαν στους διπλωματικούς υπαλλήλους σε Τόκιο, Ναγκόγια και Γιοκοχάμα την απόφαση για το τι θα κάνουν με τις οικογένειές τους. 

Η σύσταση των αμερικανικών αρχών ακολούθησε αυτή της Αυστραλίας προς τους δικούς της πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα. 

Το ίδιο έκαναν και η Γαλλία, η Βρετανία, η Νότια Κορέα. 

Ορισμένες κυβερνήσεις μάλιστα ελέγχουν τους πολίτες που επιστρέφουν από την Ιαπωνία μετρώντας τα επίπεδα ραδιενέργειας.  



http://www.newsbeast.gr/

Η “Unter den Linden” της Αθήνας Θέλουν όλοι πεζόδρομο την Πανεπιστημίου

Πλήρη ανταπόκριση βρίσκει η ιδέα της πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, ώστε να σταματήσει πάραυτα η συνεχής υποβάθμιση της περιοχής και οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες να επιστρέψουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η αθηναϊκή “Unter den Linden” που προβλέπεται να εκτείνεται από την πλατεία Συντάγματος μέχρι σχεδόν και το Πολυτεχνείο, αναμένεται να αλλάξει άρδην όχι μόνο το αστικό τοπίο, αλλά και την καθημερινότητα εκατομμυρίων Αθηναίων, καθώς τα Μέσα Μεταφοράς, με κυριότερο το ΤΡΑΜ, θα διαδραματίζουν πλέον τον βασικό ρόλο στις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας.

Κάτοικοι, επιχειρηματίες, αλλά και απλοί περαστικοί που μίλησαν στο protothema.gr εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ριζική αναμόρφωση της πόλης, την αισιοδοξία τους για τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει στους επιχειρηματίες και τους ιδιοκτήτες του κέντρου η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, χωρίς όμως να παραλείψουν να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους και τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο μετατροπής του μεγαλύτερου πεζόδρομου της πόλης, σε ανεξέλεγκτο παζάρι παρεμπορίου και ναρκωτικών.

To κυκλοφοριακό είναι πρόβλημα

«Η αγορά σίγουρα θα ευνοηθεί από τον πεζόδρομο. Το μόνο πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό, καθώς θα επιβαρυνθούν οι παράλληλοι δρόμοι» υποστηρίζει ο κύριος  Παναγιώτης Ασημακόπουλος, που διατηρεί πάγκο με εφημερίδες και περιοδικά επί της οδού Πανεπιστημίου.

Στις σκάλες της Τραπέζης της Ελλάδος, δύο νεαροί Πολιτικοί Μηχανικοί φωτογραφίζουν τα κτήρια της οδού Πανεπιστημίου και σχεδιάζουν σκαριφήματα στο laptop. Ο κύριος Βασίλης  Ζούπας και ο κύριος Κωνσταντίνος Ζερβός, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι για τις αστικές παρεμβάσεις, μιλώντας στο protothema.gr υπογραμμίζουν τα οφέλη που θα έχει η Αθήνα από την επικείμενη πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου. «Για να γίνει ανταγωνιστική τουριστικά η Αθήνα πρέπει να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές. Η Ρώμη για παράδειγμα είναι μια πόλη όπου ο κάθε κάτοικος, αλλά και ο κάθε τουρίστας μπορεί να απολαύσει την διαδρομή», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ζούπας.

Η επίδραση που θα έχει στους εμπόρους και τους καταστηματάρχες της Πανεπιστημίου, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, κάνει τους επιχειρηματίες εξαιρετικά αισιόδοξους, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά δημιουργεί και ανησυχίες για την ενδεχόμενη περεταίρω γκετοποίηση της περιοχής.
«Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου θα αποδώσει καρπούς αν γίνει μεθοδικά, γρήγορα και σωστά.. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα έχουμε έναν πεζόδρομο αλλά ακόμα έναν πρεζόδρομο», αναφέρει γλαφυρά η κυρία Κατερίνα Κατσούδα, ιδιοκτήτρια καταστήματος ξηρών καρπών.

Το προηγούμενο πεζοδρόμησης κεντρικών οδών της Αθήνας, δεν συνάντησε την πλήρη αποδοχή των κατοίκων και των καταστηματαρχών. Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις που είχε προξενήσει η πεζοδρόμηση της οδού Ερμού, με τους επιχειρηματίες της εποχής να προφητεύουν» πλήρη κατάρρευση της αγοράς, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων. 



περισσότερα http://www.protothema.gr/

Από τη Ρόδο μέχρι τον Έβρο και από την Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα... «Πυρ ομαδόν» κατά του σχολικού «Καλλικράτη»


Αναστάτωση έχει προκαλέσει απ’ άκρου εις άκρον της χώρας η απόφαση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για τις συγχωνεύσεις πολλών σχολείων σε ολόκληρη την Ελλάδα, που αποτελεί ουσιαστικά τον σχολικό «Καλλικράτη». Μάλιστα, το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), μετά και από αντίστοιχη απόφαση της Ομοσπονδίας των καθηγητών (ΟΛΜΕ) αποφάσισε στάσεις εργασίας για την Παρασκευή.

Από τη Ρόδο μέχρι τον Έβρο και από την Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα μαθητές, γονείς, καθηγητές, αλλά και τοπικοί φορείς, αντιδρούν στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, που σε πολλές περιοχές αναγκάζει δεκάδες μαθητές να διανύουν τεράστιες αποστάσεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, στη Κρήτη έχει ανάψει η «φλόγα» των αντιδράσεων με φωτιές, αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις σχολείων και παραστάσεις διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης.

περισσοτερα http://www.protothema.gr/  

Κύπελλο (Ημιτελικός): ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1 ..H AEK στον τελικό, εισβολή οπαδών ΠΑΟΚ

Μεγάλη πρόκριση πήρε η ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1-0, στη ρεβάνς του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας (πρώτο παιχνίδι 0-0). Το γκολ που έστειλε στον τελικό της 30ης Απριλίου την Ένωση πέτυχε ο Τραϊανός Δέλλας στο 48΄ με κεφαλιά. Αντίπαλος της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι ο Ατρόμητος, που νωρίτερα προκρίθηκε σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο δεύτερος ημιτελικός διεκόπη για περίπου 15 λεπτά στο 88΄ μετά από εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Οι παίκτες της ΑΕΚ έτρεξαν και μπήκαν στα αποδυτήρια, ενώ οπαδός των γηπεδούχων συνεπλάκη με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο της Ένωσης. Η ατμόσφαιρα "μύριζε μπαρούτι" από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 55΄ καπνογόνο που εκτοξεύθηκε από την εξέδρα κτύπησε στην πλάτη τον Σάχα, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός πορτιέρο να πέσει στο έδαφος. Ο διαιτητής Μάνταλος διέκοψε προσωρινά το ματς, το οποίο ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση.

Παιχνίδι κέντρου παίχτηκε στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη προσοχή στη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα και λιγότερο στο να βγουν στην επίθεση και να ζητήσουν το γκολ. Παρ΄ όλα αυτά, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν από μία κλασική ευκαιρία για να προηγηθούν λίγο πριν το κλείσιμο του ημιχρόνου.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 37΄ με τον Βλάνταν Ιβιτς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ από καταπληκτική μπαλιά του Γκαρσία, αλλά το πλασέ που έκανε απέναντι από τον Σάχα ήταν κακό (άουτ). Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ένωσης να απειλήσει, με τη σέντρα του Μπλάνκο από δεξιά να βρίσκει αμαρκάριστο στην "καρδιά" της άμυνας του ΠΑΟΚ τον Σκόκο, η κεφαλιά του οποίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Γκολ...από τα αποδυτήρια για την ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος. Με τη συμπλήρωση του 48ου λεπτού, ο Σκόκο εκτέλεσε το φάουλ κι έδωσε την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Δέλλα με γυριστή κεφαλιά να πετύχει το 0-1 και να δώσει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στην Ενωση. Το γκολ προκάλεσε αναταραχή στην εξέδρα και στο 54΄ το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά, λόγω ρίψης καπνογόνου που βρήκε τον Σάχα. Ο Αργεντινός πορτιέρο έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής Μάνταλος διέκοψε το παιχνίδι, ενώ κάλεσε στο κέντρο του γηπέδου τους γενικούς αρχηγούς των ομάδων, στους οποίους έκανε συστάσεις.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο - Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Λαγός, Γκερέιρο

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ (72΄ Τσουκαλάς), Γκαρσία, Βιτόλο (79΄ Φωτάκης), Ίβιτς (68΄ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας (32΄ Λαγός), Ματέος, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Λυμπερόπουλος (67΄ Γκερέιρο), Σκόκο, Μπλάνκο 



http://www.skai.gr/news/

Εκτιμήσεις για πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία

Κερδίζει έδαφος το εφιαλτικό σενάριο πυρηνικής καταστροφής στην Ιαπωνία, καθώς τις τελευταίες ώρες διατυπώνονται αλλεπάλληλες σχετικές εκτιμήσεις από αξιωματούχους κρατών, οργανισμούς και ειδικευμένους επιστήμονες.

Παράλληλα, με δραματικό τόνο στη φωνή του ο αυτοκράτορας Ακιχίτο υπογράμμισε την κρισιμότητα της κατάστασης και θέλησε έστω και αυτή τη δύσκολη ώρα για το λαό του να επισημάνει πόσο σημαντικό είναι να επικρατήσει ηρεμία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν κι άλλοι ζωντανοί και τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο.

Ως «πραγματική καταστροφή» χαρακτήρισε εκ νέου την Τετάρτη ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ την κατάσταση. Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, είπε ότι «η κατάσταση δεν βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο».

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά δίκτυα, ο επίτροπος Έτινγκερ φέρεται να δήλωσε την Τρίτη ότι «γίνεται λόγος για Αποκάλυψη και νομίζω ότι η λέξη έχει επιλεγεί προσεκτικά. Ουσιαστικά τα πάντα είναι εκτός ελέγχου. Δεν μπορώ να αποκλείσω τα χειρότερα στις επόμενες ώρες ή ημέρες».

Ο ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει όταν εκκενωθεί ο πυρηνικός σταθμός Φουκουσίμα.

Την ίδια στιγμή, πάντως το Ρόιτερς αναφέρει ότι ο κ. Έτινγκερ δεν έχει κάποια ειδική ενημέρωση για την κατάσταση στην Ιαπωνία.

Παρόλαυτα, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανέφερε ότι οι ράβδοι πυρηνικών καυσίμων του Φουκουσίμα έχουν πάθει σοβαρές ζημιές, αυξάνοντας την πιθανότητα ολικής τήξης της καρδιάς του αντιδραστήρα.

Οι ιαπωνικές αρχές σκοπεύουν να ρίξουν νερό από ελικόπτερα στον αντιδραστήρα 3 και με αντλίες στον αντιδραστήρα 4.

Ορισμένοι πυρηνικοί επιστήμονες σημειώνουν ότι οι ιαπωνικές αρχές δεν είναι δυνατόν να περιορίσουν τον κίνδυνο χωρίς ικανό αριθμό προσωπικού στον πυρηνικό σταθμό.

Σύμφωνα με αναφορές, 70 εργαζόμενοι στον Φοκουσίμα έχουν δεχθεί υψηλές δόσεις ραδιενεργούς ακτινοβολίας.

«Το Φοκουσίμα είναι σαν το Τσερνομπίλ σε αργή κίνηση, η κατάσταση έχει ξεφύγει» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας ισπανός επιστήμονας.

Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία εξελίσσεται βάσει του χειρότερου σεναρίου υποστήριξε από την πλευρά της Ρωσίας ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικών της Ρωσίας Σεργκέι Κιριγένκο. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι ενημερώνεται ελλιπώς από το Τόκιο για την κατάσταση.

ΙΑΕΑ: «Πολύ σοβαρή» η κατάσταση Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να μεταβεί αεροπορικώς στην Ιαπωνία το ταχύτερο δυνατό για να αξιολογήσει την κατάσταση και χαρακτήρισε την κατάσταση στον πληγέντα πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα «πολύ σοβαρή».

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», σημείωσε ο Αμάνο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι η βλάβη στον πυρήνα τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι έχει επιβεβαιωθεί.

«Επιδεινούμενη η κατάσταση» Ως επιδεινούμενη χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ιαπωνία στη Φουκουσίμα η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας εμφανίζουν αυξητικές τάσεις ακόμα και σε ακτίνα 70 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι γύρω από το εργοστάσιο τα επίπεδα ραδιενέργειας μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Ελληνική Επιτροπή συμβουλεύει, μεταξύ άλλων, τις ναυτιλιακές εταιρείες και τα πληρώματα των ελληνικών πλοίων που βρίσκονται κοντά στις πληγείσες περιοχές της Ιαπωνίας, σχολαστικό ατομικό πλύσιμο, του καταστρώματος του καραβιού και χρήση φόρμας μιας χρήσης.

Επιπλέον ζητά να ακλουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών, να παραμένουν όσο το δυνατόν λιγότερο σε ανοιχτό χώρο και ναι πλένουν σχολαστικά όλα τα ρούχα και ολόκληρο το πλοίο όταν απομακρύνονται από αυτή την περιοχή.

Επιπλέον να επικοινωνούν με τις αρχές για ενδεχόμενη χρήση ιωδίου να ενημερώνουν τον επόμενο προορισμό στον οποίο θα φθάνουν με το πλοίο.

Νέα προσφορά βοήθειας από τον ΟΗΕ Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν ότι τα Ηνωμένα Έθνη προτίθενται να προσφέρουν οποιαδήποτε επιπρόσθετη βοήθεια στους πληγέντες από το σεισμό στη χώρα, αν η Ιαπωνία διατυπώσει σχετικό αίτημα, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή.

Ομάδα ειδικών του ΟΗΕ στην αποτίμηση των καταστροφών έχει σταλεί στην Ιαπωνία ήδη από την επομένη του σεισμού.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Καν, ο Μπαν του εμπιστεύτηκε ότι εξακολουθεί να ανησυχεί πάρα πολύ όσον αφορά την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία και «χαιρέτισε τις προσπάθειες της ιαπωνικής κυβέρνησης για να περιοριστεί ο κίνδυνος για τον πληθυσμό».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τήρησε την Τετάρτη ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Στο μεταξύ, σε 4.314 ανέρχεται ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών, σε 8.606 των αγνοουμένων και σε 2.282 των τραυματιών από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία.

Η Ιταλία απαγόρευσε την εισαγωγή προϊόντων τροφίμων από την Ιαπωνία, ενώ η Ρωσία έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν τη χώρα οι πολίτες της.



http://www.skai.gr/news/

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ


Τέλος Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Υγείας Χρήστου Αηδόνη. Παρόμοιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και σε ακόμη τρεις περιοχές της χώρας...


Πρόκειται για μία από τις πρώτες δράσεις του υπουργείου με σκοπό τη μείωση της παχυσαρκίας στο γενικό πληθυσμό.

Στην Αθήνα θα διατεθούν 75 ποδήλατα και τρεις σταθμοί τοποθέτησης (Ακρόπολη, Θησείο, Μητρόπολη), από όπου θα μπορεί ο καθένας να παραλάβει και να χρησιμοποιήσει για κάποιες ώρες ένα ποδήλατο. Ακολούθως, θα έχει και την υποχρέωση να το επανατοποθετήσει, διαφορετικά θα υπάρχει χρέωση.

«Σε έρευνα που κάναμε φάνηκε πως το 71% των Ελλήνων θα προτιμούσε να χρησιμοποιεί το ποδήλατο ως βασικό μέσο μετακίνησης», τόνισε ο κ. Αηδόνης.

Τη διαχείριση και συντήρηση των ποδηλάτων θα έχει ο Δήμος Αθηναίων.

Ενεργειακά ποδήλατα στη Θεσσαλονίκη

Στη συμπρωτεύουσα σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 20 στατικά ποδήλατα στο Λευκό Πύργο, τα οποία εκτός του ότι θα διατίθενται για εκγύμναση, παράλληλα θα παράγουν και ενέργεια.

«Ο πολίτης θα μπορεί να βλέπει πόσες θερμίδες έχει καταναλώσει και πόση ενέργεια έχει παράξει, καθώς τα ποδήλατα θα είναι συνδεδεμένα κολώνες της ΔΕΗ που θα συλλέγουν την ενέργεια», είπε ο κ. Αηδόνης.

Ποδήλατα αναμένεται να διατεθούν δωρεάν στη Σαμοθράκη και στον Αρχάγγελο Πέλλας.

http://fimotro.blogspot.com/

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ


             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                              Μοσχάτο, 16/3/2011
              ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345                                               ΕΠΕΙΓΟΝ
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154
Αριθ. Πρωτ.:6392  

                                                                                      ΠΡΟΣ:  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
                                                   ΚΟΙΝ.:  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
                                                                              Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου
                                                                              Αστυνομικό Τμήμα Ταύρου

ΘΕΜΑ: Έκτακτες ανάγκες αστυνόμευσης στην πόλη

              Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

                                                 Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες επανειλημμένων γεγονότων κλοπής και καταστροφών  στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο.
          Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερα τις τελευταίες τρεις ημέρες (14-16/3), συμβαίνουν καθημερινά μεταξύ 3 έως 5 το πρωί τα εξής (με βάση και μαρτυρίες των ίδιων των επαγγελματιών): μικροκλοπές (π.χ. περίπτερα) και σπάσιμο βιτρινών και παράλληλα σοβαρές κλοπές σε κοντινά καταστήματα (π.χ. χρυσοχοεία) όπου το προϊόν της κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλο.
          Η κατάσταση είναι τραγική και επιβαρύνει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της περιοχής. Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε σημαντικό τη λήψη άμεσων μέτρων αστυνόμευσης με άμεσο επόμενο βήμα τη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου στο κέντρο της πόλης, αίτημα που έχουμε πολλές φορές θέσει μετ’ επιτάσεως.
                                                                                   
                                                                                                 Με εκτίμηση
                                                                           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
  


                                                                                        Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ


«Η καταστροφή αυτή δεν έχει προηγούμενο» δηλώνει ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις στην Ιαπωνία. Οι πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές είναι πλέον με το σταγονόμετρο. 

O Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας για πρώτη φορά «on camera» παραδέχθηκε πως η διαρροή της ραδιενέργειας είναι σε υψηλά επίπεδα. Σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, ο αυτοκράτορας Ακιχίτο δήλωσε «βαθύτατα ανήσυχος» για την κατάσταση στη χώρα και ζήτησε ενότητα για το έργο της ανόρθωσης. «Η καταστροφή αυτή δεν έχει προηγούμενο» τόνισε, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία εξελίσσεται βάσει του χειρότερου σεναρίου» δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικών της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριγένκο.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από τα κράτη-μέλη της να ελέγχουν τις εισαγωγές τροφίμων από την Ιαπωνία. Η Ιταλία προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και απαγόρευσε την εισαγωγή τροφίμων από τις 11 Μαρτίου, ημέρα του καταστροφικού σεισμού.

Στη χειρότερη περίπτωση, οποιοδήποτε ραδιενεργό νέφος από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό ενδεχομένως θα περιορισθεί στο πυκνοκατοικημένο έθνος του Αρχιπελάγους -- αντίθετα με τη διασπορά που είχε σημειωθεί μετά το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ, τονίζουν οι ειδικοί.

«Στη χειρότερη περίπτωση, το ραδιενεργό νέφος δεν πρόκειται να ανέλθει σε πολύ μεγάλο ύψος στην ατμόσφαιρα. Αυτά είναι καλά νέα για τον κόσμο, κακά όμως για την Ιαπωνία», τονίζει ο Γιαν Μπέρανεκ, επικεφαλής της Διεθνούς Πυρηνικής Εκστρατείας της περιβαλλοντικής οργάνωσης Γκρινπίς.

Ο Μπάρανεκ δήλωσε πως η μόλυνση από ραδιενεργό Καίσιο θα καταστήσει πλήρως ακατοίκητες ορισμένες περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό τουλάχιστον για κάποιες δεκαετίες, όπως έγινε και με το Τσερνόμπιλ.

«Βρισκόμαστε στην απαρχή της καταστροφικής φάσης», τόνισε σχετικά με την προσπάθεια των Ιαπώνων να αποτρέψουν τα χειρότερα ο Σεμπάστιαν Πφλουγκμπέιλ, πρόεδρος της γερμανικής ιδιωτικής Εταιρείας Ραδιενεργούς Προστασίας.

«Ίσως θα έπρεπε να προσευχηθούμε», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως σωτηρία για τα 127 εκατ. των Ιαπώνων από τις ραδιενεργές ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις, ή από άλλα πυρηνικά κατάλοιπα, θα είναι μόνον ένας άνεμος που θα τις μεταφέρει επί το ανατολικώτερον στον Ειρηνικό. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ορισμένες περιοχές, σε περίπτωση μόλυνσης ορισμένες ιαπωνικές περιοχές θα παραμείνουν απαγορευμένες.

Πολλοί ειδήμονες τονίζουν πως το αποτέλεσμα ναι μεν θα είναι χειρότερο από την μερική τήξη του πυρήνα στο Θρι Μάιλ Άιλαντ στις ΗΠΑ, το 1979, το οποίο δεν προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα υγείας, αλλά ομολογουμένως θα είναι ελαφρύτερο από την περίπτωση του Τσερνόμπιλ.

Στο Τσερνόμπιλ εξερράγη καθ’ ολοκληρίαν ο πυρήνας του σταθμού. Παράλληλα υπήρξε και πολλή ζέστη και αυτό το οδήγησε ψηλά στην ατμόσφαιρα», τόνισε ο Μάλκομ Κρικ, γραμματέας της Αμερικανικής Επιστημονικής Επιτροπής για τα Αποτελέσματα της Ατομικής Ενέργειας.

Ο ίδιος τόνισε πως η Φουκουσίμα είναι «μία σοβαρή κατάσταση αλλά είναι επίσης πολύ νωρίς να πούμε το ο,τιδήποτε» σχετικά με το ποιο μπορεί να είναι το χειρότερο αποτέλεσμα.

Το Πεντάγωνο από την πλευρά του έχει ζητήσει από τις δυνάμεις του να παραμείνουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μιλίων (80 χιλιόμετρα) από το πυρηνικό εργοστάσιο, λόγω του κινδύνου από τη ραδιενέργεια. Διαβεβαιώνει δε ότι κανένας Αμερικανός ένστολος δεν παρουσιάζει συμπτώματα μόλυνσης από τη ραδιενέργεια, αν και ορισμένοι έλαβαν προληπτικά δόσεις ιωδίου.
http://www.newsbeast.gr/

Στικούδη: ανεβαίνει στην… ταράτσα και ανάβει φωτιές!


«Έξι εκατομμύρια τρόποι να σε κερδίζω πρώτη» θα δούμε την Κατερίνα Στικούδη να μας τραγουδά, όχι από κάποιο studio αλλά από μια ταράτσα! Η σέξι παρουσιάστρια ανεβαίνει «στα ψηλά» και με τη συνοδεία έξι καλογυμνασμένων χορευτών, τα δίνει όλα.

Σέξι λικνίσματα, αποκαλυπτικό ντύσιμο, καλογυμνασμένα σώματα και χορογραφίες υπό τους ρυθμούς της ραπ, είναι μερικά μόνο από τα «συστατικά» που θα έχει το νέο της video clip, το οποίογυρίζεται σήμερα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κώστα Καπετανίδη.

«Είμαι χαρούμενη και γεμάτη ενέργεια για τις ανάγκες του νέου video clip. Θα βρεθώ μεταξύ άλλων σε μια ταράτσα, όπου μαζί με αρκετούς χορευτές θα κάνουμε μια υπέροχη φωτογραφία», δήλωσε η εκρηκτική Κατερίνα στην «Espresso».

To τραγούδι έχει ήδη αρχίσει ν΄ακούγεται στα ραδιόφωνα και όπως όλα δείχνουν αναμένεται ν΄αποτελέσει το νέο hit του καλοκαιριού. Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να δούμε ολοκληρωμένο το video clip που αναμένεται να κόψει την ανάσα!

Προς το παρόν, πάρτε μια γεύση από τους στίχους! «Έξι εκατομμύρια τρόποι, να σε κερδίζω πρώτη, για να σ΄αγαπήσω πρώτη, για να σου αποδείξω ότι μπορώ ν΄ακούσω την καρδιά σου που χτυπά».

http://www.star.gr/

Επιμένει στις αλλαγές για τα σχολεία η Άννα Διαμαντοπούλου

Αποφασισμένη να προχωρήσει στις αλλαγές στον σχολικό χάρτη της χώρας εμφανίστηκε η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η υπουργός Παιδείας παραδέχτηκε εμμέσως ότι από τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων θα επέλθει περικοπή στον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ σχετικά με τις αντιδράσεις και τις καταλήψεις που ξεκίνησαν σε πολλά σχολεία της χώρας, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.



Η Άννα Διαμαντοπούλου άφησε ένα μικρό "παράθυρο" για τροποποιήσεις σχετικά με τις περιοχές που οι μαθητές θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν απόσταση μεγαλύτερη των 20-25 λεπτών προκειμένου να μεταβούν στο σχολείο τους. Πρόσθεσε δε ότι το σχέδιο που παρουσιάστηκε την Κυριακή ήταν μόνο η αρχή και ότι αναμένει τις προτάσεις των δήμων ώστε να δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος σχολικός χάρτης της χώρας.
Όσον αφορά στο πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό που προκύπτει από την κατάργηση σχολικών μονάδων σε αρκετούς νομούς, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι όταν καταργείται το σχολείο ο εκπαιδευτικός είναι στη διάθεση του διευθυντή και θα τον μεταφέρει στον ίδιο νομό, σε αντίστοιχη θέση και μάλιστα κατά προτεραιότητα.
Η υπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα υπήρχαν 92 "κλειστά" νηπιαγωγεία, που παρέμεναν ανοιχτά για να διατηρηθούν οι οργανικές θέσεις. "Δεν γίνεται να προχωράει η εκπαίδευση με αναπληρωτές", τόνισε,  σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση και αξιοποίηση των εκπαιδευτικών.
Σχετικά με τα κτίρια των σχολικών μονάδων που καταργούνται ανέφερε ότι θα περάσουν στους δήμους και θα μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων για τη Δια Βίου Μάθηση μέχρι και για τους δημότες, αλλά και για τις δραστηριότητες των σχολείων, που τόνισε ότι θα γίνονται σε όλα τα χωριά.
Η Άννα Διαμαντοπουλου αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει και αναμένονται να διογκωθούν. Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί για τις καταλήψεις, ενώ επισήμανε ότι σε περίπτωση που χάνονται μαθήματα θα γίνονται αναπληρώσεις ακόμη και τα Σάββατα και τις αργίες.
Τέλος, όσον αφορά στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει φέτος και ότι το νέο σύστημα εξετάσεων θα εφαρμοστεί το 2014.

Έχανε 2-1 και αφού γλίτωσε πολλά γκολ έκανε το 2-3 στο 89' επί της Μπάγερν Τσάμπιονς Λιγκ: Επική ανατροπή-πρόκριση της Ίντερ στο Μόναχο


Μεγαλειώδης πρόκριση της Ίντερ στο Μόναχο όπου με γκολ του Πάντεφ στο 89' νίκησε με 3-2 την Μπάγερν και ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου αγώνα του Μιλάνου. Σ' ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν προηγήθηκε με 2-1, έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να βάλει κι άλλα γκολ, αλλά μετά τα μέσα του β' ημιχρόνου η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης πέτυχε τη μυθική ανατροπή και πέρασε στους “8” της διοργάνωσης. Προκρίθηκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το 2-1 επί της Μαρσέιγ στο “Όλντ Τράφορντ”.

Στο… απίστευτο ματς του Μονάχου, η Μπάγερν έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 8ο φετινό γκολ στη διοργάνωση του Σάμουελ Ετό (3’), συνήλθε γρήγορα και ισοφάρισε με το επίσης 8ο γκολ του Μάριο Γκόμες στο 21’ (Ετό και Γκόμες είναι μαζί με τον Μέσι πρώτοι σκόρερ της διοργάνωσης), που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Σέζαρ στο σουτ του Ρόμπεν. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, αυτή του Λουίς Φαν Χάαλ.
 
Στο 25’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκόμες, στο 31’ ισοφάρισε με τον Τόμας Μίλερ, στο 35’ απώλεσε νέα ευκαιρία σε τετ α τετ του Ριμπερί, στο 40’ οι Γκόμες και Μίλερ απέτυχαν πάνω στη γραμμή (δοκάρι) να σκοράρουν και στο 42’ ο Ριμπερί σπατάλησε νέα ευκαιρία. Πρωταγωνιστής στις περισσότερες από τις φάσεις των Βαυαρών ήταν ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της Ίντερ Ζούλιο Σέζαρ.
 
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος, όμως το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο. Στο 62’ ο Ριμπερί βρήκε τον Γκόμες και αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σέζαρ, με το 2-1 να παραμένει. 
 
Μετά απ’ όλα αυτά, ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά. Στο 63’, ο Ολλανδός Γουέσλεϊ Σνάιντερ με συρτό σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε για την Ίντερ, κόντρα στη ροή του αγώνα και στο 88’ μετά από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Ετό ("χόρεψε" την αντίπαλη άμυνα), ο Σκοπιανός Γκόραν Πάντεφ με το πρώτο του φετινό γκολ στη διοργάνωση έστειλε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία της Μπάγερν που κέρδισε εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι και αποκλείστηκε! Στις 20 προηγούμενες είχε προκριθεί…
 
Έπαιξε με τη φωτιά η Γιουνάιτεντ
 
Στο άλλο παιχνίδι, στο «Όλντ Τράφορντ» του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, με το 15ο φετινό γκολ του Χαβιέ Ερνάντες ή Τσιτσαρίτο στο 5’. Μάλιστα, ο 23χρονος επιθετικός έγινε ο πρώτος Μεξικανός που σκόραρε σε προημιτελική φάση της διοργάνωσης! Μετά το τέταρτο, όμως, η Μαρσέιγ ανέβασε στροφές, πήρε την μπάλα στην κατοχή της και προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια. Ωστόσο, Ζινιάκ (9’), Ντιαβαρά (36’) και Ρεμί (42’) σπατάλησαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων.
 
Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα δεν άλλαξε. Στο 74’ ο Σεϊρού χάνει την ευκαιρία και τη Μαρσέιγ και ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Μεξικανός Τσιτσαρίτο εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ράιαν Γκιγκς και έκανε το 2-0. Ο Ουαλός, έφτασε τις 41 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι τρίτος στη σχετική λίστα, πίσω από τους Ζέεντορφ (43) και Ραούλ (42).
 
Η Μαρσέιγ εξακολούθησε να κυνηγάει το… θαύμα και μείωσε με αυτογκόλ του Γουές Μπράουν στο 83’, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, που θα της έδινε την πρόκριση. Αυτή ήταν η 9η νίκη της Γιουνάιτεντ σε 12 παιχνίδια όταν φιλοξενεί γαλλική ομάδα. 

http://www.enet.gr/


Kύπρος: Οι Οικολόγοι ζητούν να μην προχωρήσει η δημιουργία πυρηνικής μονάδας στο Άκιουγιου

Οι Οικολόγοι με ψήφισμα που κατέθεσαν στη Βουλή απευθύνουν έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει την επιρροή της....
στην Τουρκία για να μην προχωρήσει στη δημιουργία πυρηνικής μονάδας στο Άκιουγιου.

Απευθύνει παράλληλα έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να θέσει υπό παρακολούθηση το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι υποψήφια για ένταξη χώρα.

Η πρόταση ψηφίσματος των Οικολόγων αναμένεται να συζητηθεί μεθαύριο στη συνεδρίαση των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων και αν υπάρχει συμφωνία να προωθηθεί για ψήφιση στην ολομέλεια.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/