Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μια χούφτα χώμα από το Ηράκλειο για τον Μανώλη Ρασούλη

Το τελευταίο αντίο στο Α νεκροταφείο Αθηνών είπαν στον κορυφαίο, αντισυμβατικό και ανατρεπτικό καλλιτέχνης ΜανώληΡασούλη, φίλοι συνεργάτες, συγγενείς αλλά και απλός κόσμος που τον θαύμαζε. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης σκέπασε την σορό του αγαπημένου καλλιτέχνη με χώμα από την γενέτειρά του, το Ηράκλειο. Στην τελευταία του κατοικία λοιπόν τον συνόδευσαν παλιοί του συνεργάτες όπως ο Πασχάλης Τερζής, η Χάρις Αλεξίου, ο Μανόλης Λιδάκης, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, o Νίκος Καλογερόπουλος, ο Κώστας Μακεδόνας, o Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Μίμης Ανδρουλάκης καθώς και ο Μπάμπης Τσέρτος.
Όλοι τους συγκλονισμένοι από τον χαμό του καλλιτέχνη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στον καλλιτέχνη.
"Όλος ο χώρος ο καλλιτεχνικός όλος ο κόσμος που τον έχει γνωρίσει, όλοι μας έχουμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ, για τον απότομο χαμό του, για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε χωρίς να μας αποχαιρετήσει. Έχει αφήσει ένα πολύ σπουδαίο έργο πίσω του. " δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η Χάρις Αλεξίου.
Η απροσδόκητη απώλεια του δημιουργού έχει σκορπίσει θλίψη, οργή, αλλά και απορίες ως προς το πώς είναι δυνατόν να κείτεται νεκρός για δέκα μέρες στο σπίτι του και να μην τον αναζητήσει απολύτως κανένας. «Αιτία θανάτου του ήταν ένα σημείο της καρδιάς, το οποίο είχε υποστεί και παλιότερα έμφραγμα, κάτι όμως που πιθανότατα ο ίδιος δεν γνώριζε», είπε ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, που έκανε τους πάντες να χάσουν την μιλιά τους, όταν γνωστοποίησε ότι ο θάνατος του Μανώλη Ρασούλη σημειώθηκε το Σάββατο πριν από την Καθαρά Δευτέρα. Συντετριμμένα από τον θάνατό του είναι δεκάδες παιδιά από την Κατερίνη, που δημιούργησαν το επίσημο site του γνωστού καλλιτέχνη στο διαδίκτυο: «Υπέφερες για τα κακώς κείμενα αυτής της Πατρίδας και αυτού του Κόσμου όσο κανένας άλλος. Στο καλό Μανώλη. Ευχόμαστε να βρεις επιτέλους την αλήθεια που έψαχνες. Στην μνήμη μας θα ζεις για πάντα. Με αγάπη και σεβασμό, οι φίλοι σου από την Κατερίνη». Λίγο πριν φύγει για το μεγάλο του ταξίδι, ο Μανώλης Ρασούλης ολοκλήρωσε έναν δίσκο με τον Γιάννη Γλέζο, που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Τραγική ειρωνεία: Σήμερα, ημέρα της κηδείας του Μανώλη Ρασούλη, οι δυο τους είχαν ραντεβού για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους. Η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί για στεφάνια, τα χρήματα να διατεθούν στον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού Κιβωτός του Κόσμου. «Τίποτα δεν πάει χαμένο στην χαμένη σου ζωή. Τ’ όνειρό σου ανασταίνω και το κάθε σου γιατί». Kαλό ταξίδι Μανώλη Ρασούλη.

Πηγή: star
http://www.gossip-tv.gr/

Δώνης: «Θα τα δώσουμε όλα»


Ραντεβού με την ιστορία του έχει αύριο ο Ατρόμητος, ο οποίος θα διεκδικήσει για πρώτη φορά την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου.
Η ομάδα του Περιστερίου καλείται να υπερασπιστεί στο «Πανθεσσαλικό» στάδιο κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου τη νίκη με 2-1 που πέτυχε στο πρώτο ματς και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.
Ο τεχνικός  των «κυανολεύκων», Γιώργος Δώνης,  στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του, ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με στο Βόλο τόνισε ότι «Θα δώσουμε τα πάντα, ώστε να γράψουμε με χρυσά γράμματα μια νέα σελίδα στην ιστορία του Ατρόμητου και να βρεθεί η ομάδα σε αυτόν τον τελικό. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια από την πλευρά μας. Και είμαι σίγουρος, από αυτά που βλέπω στα μάτια των παικτών μου. Παίζουν αύριο δύο ομάδες που προσπαθούν να δημιουργήσουν και να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Σε ένα γεμάτο γήπεδο, που είναι και η χαρά του ποδοσφαίρου, πιστεύω ακράδαντα ότι θα υπάρξει και καλό θέαμα».

Αμέσως μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης, η αποστολή αναχώρησε για τον Βόλο με επικεφαλής τον γενικό αρχηγό, Σπύρο Σοφιανό. Ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης και ο Μάρτσιν Μπαζίνσκι, που έμειναν στην Αθήνα, θα κάνουν κανονικά προπόνηση αύριο το πρωί. Στο πλευρό της ομάδας θα βρίσκονται από σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Σπανός, και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, όπως και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.
http://www.zougla.gr/

«Υδάτινες ιστορίες» στο μετρό Συντάγματος

Το υδάτινο στοιχείο και ο τρόπος που αποτυπώνεται ζωγραφικά, μέσα από κολάζ, φωτογραφίες, ακόμα και κόμικς μαθητών δημοτικών και γυμνασίων της χώρας παρουσιάζεται στην έκθεση που ξεκινά από την Πέμπτη 17 Μαρτίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στις 22 Μαρτίου.

Δυο χιλιάδες εξήντα ζωγραφικές δημιουργίες που συμμετείχαν και φέτος στον Μαθητικό Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Δημιουργίας του Δικτύου Μεσόγειος SOS αποτελούν την έκθεση που θα παρουσιάζεται στο Μετρό του Συντάγματος.

Η φετινή συμμετοχή των μαθητών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τη συμμετοχή 3.432 παιδιών από 221 σχολεία όλης της χώρας, αριθμός που έκανε τη διαφορά σε σύγκριση με τους διαγωνισμούς των προηγούμενων πέντε χρόνων. Ανάμεσα στα 2.060 ατομικά και ομαδικά έργα που κατέκλυσαν τα γραφεία του Δικτύου Μεσόγειος SOS, ειδική επιτροπή αξιολόγησης βράβευσε 25 έργα τα οποία έκρινε ότι ξεχώρισαν από άποψη φαντασίας, καλλιτεχνικής δημιουργικότητας και περιεχομένου και τα οποία πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Παράλληλα θα λειτουργεί και έκθεση αρχειακού, εικαστικού και φωτογραφικού υλικού της ΕΥΔΑΠ, στο οποίο αποτυπώνεται ο αγώνας για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής καθαρού και πόσιμου νερού. Η έκθεση αυτή, μαζί με τα βραβευμένα έργα του διαγωνισμού Υδάτινες Ιστορίες θα συνοδεύουν την Ημερίδα της ΕΥΔΑΠ με θέμα «Υδατικοί Πόροι και Κλιματική Αλλαγή» στο Ζάπειο Μέγαρο.

Την έκθεση θα μπορεί να επισκέπτεται το κοινό μέχρι και την Κυριακή 20 Μαρτίου,  ενώ το Σάββατο 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού στις 12:00 παρουσία καλλιτεχνών, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων του Δικτύου Μεσόγειος SOS.



http://www.newsbeast.gr/

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Ποσειδώνος


Ντεραπαρισμένη νταλίκα έχει δημιουργήσει χάος

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί αυτή την ώρα στην Λ. Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Πειραιά, στην έξοδο προς Λεωφόρο Κηφισού, λόγω ανατροπής νταλίκας.

Η κυκλοφορία στο δεξιά λωρίδα έχει διακοπεί.

http://www.newsbeast.gr/

Τέλος τα ασθενοφόρα από τα γήπεδα!



Ο Λοβέρδος ζήτησε από τις ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Την απόφαση να αποδεσμεύσει τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από τα γήπεδα πήρε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας από τους υπεύθυνους των συλλόγων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο υπουργός Υγείας είχε προαναγγείλει κάτι τέτοιο πριν από ενάμιση περίπου μήνα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Για κάθε ασθενοφόρο που βρίσκεται σε γήπεδο μένουν ακάλυπτοι 70.000 άνθρωποι».

Παράλληλα, ζήτησε από τους υπεύθυνους των ποδοσφαιρικών ομάδων (ΠΑΕ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την υγειονομική κάλυψη των διοργανώσεών τους.

Πηγή: gazzetta.gr
http://www.newsbeast.gr/


Φωτιά σε πέντε οχήματα μέσα σε μία ώρα-Σε Γέρακα, Μοσχάτο και Καστέλλα

Δύο βαν του ΟΤΕ τυλίχτηκαν στις φλόγες σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Οργανισμού στο Γέρακα, στις 3:20 τη νύχτα. Η φωτιά προκλήθηκε πιθανότητα από εύφλεκτο υγρό και είχε ως αποτέλεσμα ένα όχημα να υποστεί μεγάλες ζημιές και το άλλο μικρότερες. Στο σημείο έσπευσαν 5 πυροσβέστες με δύο οχήματα. 

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στις 4:05 στο Μοσχάτο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε δύο δίκυκλα σταθμευμένα επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης 106. 

Ένα τέταρτο αργότερα, στις 4:20, φωτιά ξέσπασε σε ΙΧ σταθμευμένο επί της οδού Μανούσου Κούνδουρου 54, στην Καστέλλα.
 


http://www.newsbeast.gr/

Στο 90' γκολ για άνοδο ο Παναιτωλικός στην Καισαριανή

Ο Παναιτωλικός σκόραρε στο 90ο λεπτό στην Καισαριανή και κερδίζοντας με 1-0 τον Εθνικό Αστέρα, πλησίασε εκ νέου τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα στους 3 βαθμούς
Το χρυσό γκολ πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα ο 24χρονος Καμερουνέζος αμυντικός
Γουίλιαμ Εντζενγκουελέ (ΦΩΤΟ) με κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στη φάση του 0-1 για επιθετικό φάουλ στον Παριανό, αλλά ο τηλεοπτικός φακός δεν φαίνεται να τους δικαιώνει, ενώ ακόμη και πριν το γκολ έχει προηγηθεί καταφανές πέναλτι του
Μπενίσκου στον μετέπειτα σκόρερ.

Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος συνεχίζει και στα 40 (γεννημένος το 1971) να σκοράρει! Πέτυχε δυο γκολ στο 3-2 του Θρασύβουλου επί του Πανθρακικού και με 12 τέρματα είναι τρίτος σκόρερ της Β' Εθνικής!



http://www.enet.gr/

Κυρίαρχη η Honda στο Κατάρ

Η δεύτερη ημέρα των δοκιμών εξέλιξης ολοκληρώθηκε σήμερα στο Κατάρ, λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Moto GP. Εκεί, η Repsol Honda δείχνει να έχει το… πάνω χέρι, καθώς έκανε και σήμερα το 1-2. Μοναδική διαφορά με χθες είναι ότι ο Κέισι Στόνερ ήταν σήμερα στην κορυφή των χρόνων αντί του Ντάνι Πεντρόσα, ο οποίος ηγήθηκε χθες.

Ο πρώτος κέρδισε τον ομόσταβλό του και τον άφησε μόλις έξι εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω. Τρίτο χρόνο έγραψε ο Μπεν Σπάις, που δείχνει ότι τα πάει καλά με τη Yamaha, με τον Μάρκο Σιμονσέλι να τον ακολουθεί. Πέμπτος ήταν ο τρίτος αναβάτης της Repsol Honda, Αντρέα Ντοβιζιόζο. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι ντε Πινιέ, Λορένθο, Έντουαρντς, Χέιντεν και Αογιάμα.

Όσον αφορά τον Βαλεντίνο Ρόσι, δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί ακόμα στη νέα του ομάδα. Ο «Γιατρός» έγραψε μόλις το 13ο χρόνο στην πίστα ανάμεσα σε άλλους 16 αναβάτες. Έτσι, ο Ιταλός θα πρέπει να κάνει γρήγορα τα… κόλπα του αν θέλει να επανέλθει στην κορυφή και να συνεχίσει τους τίτλους.



http://www.gazzetta.gr/

Ως προς την επιβολή ζώνης ενάριου αποκλεισμού. Δε συμφώνησαν για τη Λιβύη οι ΥΠΕΞ της G8

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της G8 δεν βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία όσον αφορά στην επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού πάνω από τη Λιβύη, μετά από τη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι αργά το βράδυ της Δευτέρας, όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι.

"Οι υπουργοί Εξωτερικών της G8 συμφώνησαν ότι όσο πιό σύντομα γίνεται εντός της εβδομάδας το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να ξαναρχίσει τη συζήτηση για τη Λιβύη και να εξετάσει επιπλέον μέτρα", πρόσθεσε ο κ.Φρατίνι μιλώντας στον Τύπο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στη συζήτηση αυτή του Συμβουλίου Ασφαλείας ενδέχεται να περιλαμβάνεται και η επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού, άποψη που υποστηρίζεται από Γαλλία και Βρετανία, αλλά οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της G8 στη βραδινή συνάντησή τους στο Παρίσι τη Δευτέρα δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σχετικά με την πρόταση αυτή, με τη Ρωσία και τη Γερμανία να αντιτίθενται στην έγκρισή της.



http://www.protothema.gr/



«Εχουμε το μέταλλο του πρωταθλητή»


Ως "δεκαπενθήμερο της συμφοράς" περιγράφει ο βρετανικός Τύπος τις πρόσφατες αποτυχίες της Αρσεναλ. Πράγματι, μέσα στο διάστημα αυτό (14 ημέρες για την ακρίβεια) οι "κανονιέρηδες" κατάφεραν να χάσουν στον τελικό του Λιγκ Καπ από την Μπέρμιγχαμ, να αποκλειστούν από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και να μείνουν έξω από το κύπελλο Αγγλίας. Τώρα, το πρωτάθλημα είναι ο μοναδικός στόχος, με την Αρσεναλ να βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά με ένα ματς λιγότερο, ενώ φιλοξενεί τους "κόκκινους διαβόλους" στο "Εμιρεϊτς" στις αρχές Μαϊου. Ρώτησαν τον Αρσέν Βενγκέρ αν η ομάδα έχει το "μέταλλο" να συνέλθει και να κυνηγήσει τον τίτλο κι ο Γάλλος προπονητής απάντησε με σιγουριά: «Ναι, το έχουμε. Χωρίς καμία αμφιβολία». Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι ήταν λάθος η απόφαση να μην ενισχυθεί η ομάδα τον Ιανουάριο: «Αν άκουγα τον καθένα, τότε θα ήταν θαύμα να διεκδικούμε ακόμα τον τίτλο, 10 αγωνιστικές πριν το τέλος. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι θα δώσω τα πάντα για να πετύχουμε το στόχο μας» απαντάει ο Βενγκέρ. Ανάμεσα σ΄αυτούς που διατύπωσαν τον προβληματισμό τους είναι και ο Εμανουέλ Πετί ο οποίος δήλωσε: «Από το 2005, όταν έφυγαν ο Πιρές, ο Βιεϊρά και όλη εκείνη η παρέα, γίνεται κατανοητό ότι ποντάραμε σε μια νέα ομάδα. Επενδύσαμε σ΄ένα αθλητικό project. Το παιχνίδι της Αρσεναλ είναι σήμα κατατεθέν, αλλά διαπιστώνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παίκτες με νοοτροπία νικητή. Αυτό με πονάει, γιατί είναι οπαδός της Αρσεναλ και αξίζει αυτή η ομάδα να κατακτήσει έναν τίτλο», είπε ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής, σε συνέντευξή του στη Sun.

http://www.athina984.gr/

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Περίπου 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν  στο Καπιτώλιο στο Μάντισον, πρωτεύουσα της πολιτείας Ουισκόνσιν, εναντίον του νέου νόμου που θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή των τελευταίων δεκαετιών για τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ καθώς πλήττει τις μισθολογικές συμβάσεις και μειώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο...
Ο αριθμός των διαδηλωτών μάλλον ξεπερνά το μέγεθος των κινητοποιήσεων στο Μάντισον στην διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και αγρότες με τρακτέρ επί των οποίων ήταν αναρτημένα συνθήματα όπως "Προϋπολογισμός Ουόκερ = πόλεμος στους εργαζόμενους και στην μεσαία τάξη" και "ενωθείτε, στηρίξτε τις εργατικές οικογένειες", με αποτέλεσμα να γίνουν δεκτοί με επευφημίες από το πλήθος.
Ο νόμος που είναι έργο του νέου κυβερνήτη Σκοτ Ουόκερ εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών των Ρεπουμπλικάνων με στόχο να υποβαθμιστεί η ισχύς των συνδικάτων και να μειωθούν οι πολιτειακές δαπάνες σε όλη τη χώρα. Βασικός του άξονας είναι η αφαίρεση από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα το δικαίωμα να διαπραγματεύονται συλλογικά συμβάσεις εργασίας.
Σημειώνεται πως οι Ρεπουμπλικάνοι προωθούν παρόμοιες ρυθμίσεις σε 36 ακόμη πολιτείες για να εξασθενίσουν τα συνδικάτα -- μια από τις δυνάμεις που παραδοσιακά υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν κατά κύριο λόγο τους Δημοκρατικούς. Οι διαδηλώσεις έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, όμως το επίκεντρο της σύγκρουσης παραμένει στο Ουισκόνσιν, όπου Δημοκρατικοί πολιτικοί απομακρύνθηκαν από την πολιτεία στις 17/2 για να εμποδίσουν τους Ρεπουμπλικάνους να περάσουν το νομοσχέδιο. Τελικά οι Ρεπουμπλικάνοι κατόρθωσαν να περάσουν τον νόμο παρακάμπτοντας το μποϊκοτάζ αυτή την εβδομάδα.
Εντούτοις, η σύγκρουση κλιμακώνεται καθώς ο Ουόκερ παρουσίασε έναν πολιτειακό προϋπολογισμό που περιλαμβάνει μεγάλες περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία, την υγεία και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες την ίδια ώρα που μειώνει τη φορολογία των επιχειρήσεων. Το βασικό επιχείρημα του Ουόκερ είναι ότι ο νόμος θα "σώσει θέσεις εργασίας" αποτρέποντας μαζικές απολύσεις, θα αποφύγει άμεσες περικοπές δημοσίων υπηρεσιών και θα αποτρέψει την αύξηση της φορολογίας για την μεσαία τάξη.
Αμετάπειστοι, ωστόσο, οι διαδηλωτές και οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν την μάχη αμφισβητώντας το νόμο στα δικαστήρια ενώ αναμένεται να επιδιώξουν την αποπομπή του κυβερνήτη Ουόκερ και Ρεπουμπλικάνων που έχουν εκλεγεί στο πολιτειακό Κογκρέσο. Η σύγκρουση θεωρείται η πιο σοβαρή μετά από εκείνη που είχε ξεσπάσει όταν ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν είχε απολύσει απεργούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πριν από σχεδόν 30 χρόνια.



http://fimotro.blogspot.com/

Οριακά κέρδη ο χρυσός

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στο πολύτιμο μέταλλο εν μέσω ανησυχιών για τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης μετά τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσε στην Ιαπωνία ο μεγαλύτερος σεισμός στην ιστορία της χώρας.

Ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 3,10 δολ. ή 0,2% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.424,90 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

"Με δεδομένη την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, την γεωπολιτική αστάθεια στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την παγκόσμια ανάκαμψη, ο καταστροφικός σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία δεν θα μπορούσαν να έχουν χτυπήσει χειρότερη ώρα τόσο για την καταχρεωμένη ιαπωνική οικονομία όσο και για την παγκόσμια οικονομία", αναφέρουν αναλυτές της GoldCore σε σχετικό σημείωμα.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα υπόλοιπα μέταλλα. Ειδικότερα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου έχασε 9 cents ή 0,3% στα 35,84 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαΐου υποχώρησε 0,5% κλείνοντας στα 4,19 δολ. η λίβρα.

Το παλλάδιο Ιουνίου έχασε 17,30 δολ. ή 2,3% στα 748,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Απριλίου υποχώρησε σε ποσοστό 1,7% στα 1.752,30 δολ. ανά ουγγιά.



Πηγή:www.capital.gr

Φόβος για τα πυρηνικά εργοστάσια

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιαπωνία και τον τρόμο για πιθανό πυρηνικό ατύχημα, σε πολλές χώρες υπάρχουν αντιδράσεις για το πόσο ασφαλή είναι τα πυρηνικά εργοστάσια. Πολλές χώρες που έχουν πυρηνικά εργοστάσια πραγματοποιούν ελέγχους στα συστήματα ασφαλείας όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις ότι οι σταθμοί αυτοί μπορούν να αντέξουν σε τεράστιες φυσικές καταστροφές, όπως τα τσουνάμι και οι σεισμοί.



http://www.newsbeast.gr/

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΥ ΑΣΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΕΑ ΒΟΥΛΑΣ ΠΑΡΟΤΙ ΒΑΛΤΙΩΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΆΦΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 62-69(10-19-20-40,42-52,62-69)


ΟΛΜΕ: αντιτίθεται στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

Μαίνονται οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, καθώς από την επόμενη χρονιά αλλάζει τελείως ο σχολικός χάρτης....Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, καλεί τους καθηγητές σε εγρήγορση, ώστε σε συνεργασία με τους γονείς να αντιδράσουν στις νέες αυτές αλλαγές που «εξαφανίζουν» 1.056 σχολεία.


Σε ανακοίνωση το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, εκφράζει τη δυσφορία του για το γεγονός:«Δε θα ανεχτούμε για λογιστικούς λόγους, να θυσιαστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με το στοίβαγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα, με την ταλαιπωρία των παιδιών των υποβαθμισμένων περιοχών και με την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, δηλαδή με τη λογική των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων δεν υποστηρίζεται σε καμία περίπτωση η δημόσια δωρεάν Παιδεία. Δεν θα ανεχτούμε να θυσιάζεται η δημόσια εκπαίδευση στην πολιτική της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών που επιβάλλει το ΔΝΤ και η τρόικα», αναφέρει.

Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να συνεδριάσουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ, ενώ το Σάββατο στη συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν οι πρόεδροι των οργάνων, θα αποφασιστεί η περεταίρω στάση τους.
Ήδη πάντως, οι μαθητές υπό συγχώνευση σχολείου στην Κοζάνη, προχώρησαν σε κατάληψη.

star.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμμετέχοντας στον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθέατρου 2011 και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθέατρου (UNIMA Ελλάς) καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του στις εκδηλώσεις


Αθήνα, 14 Μαρτίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

              Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου 2011
Παράσταση Κουκλοθέατρου για παιδιά
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, στις 11. 00

Μια σταλιά ρεβίθια και μια χούφτα… παραμύθια! - Παράσταση αφήγησης παραμυθιών

από την ομάδα Κοκου-Μουκλό
στο
Black box

και στις 17.00

« Φεγγαρόσουπα »
από την ομάδα Κοκου-Μουκλό
στο
Black box


Εισιτήρια: Είσοδος Ελεύθερη/ Οι κρατήσεις θέσεων θα πραγματοποιηθούν με σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες/ Κρατήσεις στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος), τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.




Εργαστήρια:
1. Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, 16:00-18:00
Εργαστήρι Δαχτυλόκουκλας για παιδιά από 9 ετών και άνω με την τεχνική felt
από την Ιουλία Βεντουράτου
Πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής 6977150305


2. Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, 18.00 – 21.00
Εργαστήρι κατασκευής κούκλας από την Αγγελική Γουναρίδη
για τα μέλη της Ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής σύμπραξης
ELSITO


3. Εργαστήριο για παιδιά
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011,  12:30
Ανοιχτό εργαστήριο κατασκευής κούκλας

****
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς
Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting,  210 412 6400      end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00




Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions



Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Υπό έλεγχο φωτιά σε ταράτσα φανοποιείου στον Ταύρο


Υπό έλεγχο έχει τεθεί φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε αποθηκευτικό χώρο σε ταράτσα φανοποιείου


Η φωτιά εκδηλώθηκε  στις 10.40 το πρωί σε παράπηγμα που βρίσκεται σε ταράτσα φανοποιείου στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 19 στον Ταύρο.

Στο σημείο έσπευσαν 7 οχήματα με 21 εναν πυροσβέστες οι οποιοι γρήγορα έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο. Δεν κινδύνεψαν παρακείμενα κτίρια.

Εως αυτή την ώρα στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και μόλις η φωτιά σβήσει τελείως θα γίνει προανάκριση για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς. 



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=68704&catid=3#

Έμειναν κορυφή με «περίπατο»


Χωρίς να συναντήσουν το παραμικρό πρόβλημα, τα κορίτσια του Ολυμπιακού πέρασαν άνετα από το Ζηρίνειο επικρατώντας του Ηρακλή Κηφισιάς 3-0. Οι «ερυθρόλευκες» παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Με μοναδική εξαίρεση το δεύτερο σετ, το οποίο και ίδρωσαν για να το κατακτήσουν, τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη συνέχισαν την επέλασή τους στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν και του Ηρακλής Κηφισιάς στο Ζηρίνειο με 3-0 (14-25, 23-25, 18-25) και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ηρακλής Κηφισιάς (Ζόραν Κόβασιτς): Κουντουρά Ε. 3 (3/3 επ.), Νομικού 12 (2 άσοι, 9/35 επ., 1 μπλοκ), Καραγκούνη 5 (2/11 επ., 64% υπ., 3 μπλοκ), Διώτη 3 (1 άσος, 1/2 επ., 1 μπλοκ), Ιβάνοβα 11 (2 άσοι, 8/22 επ., 56% υπ., 1 μπλοκ), Λαμπρούση 6 (1 άσος, 3/7 επ., 2 μπλοκ), Κουντουρά Αν. Μ. (λ, 48% υπ.), Γρηγοράτου, Αριστοβούλου

Ολυμπιακός (Γιάννης Νικολάκης): Κυριακίδου 6 (1 άσος, 4/8 επ., 1 μπλοκ), Γιακουμή 11 (5/11 επ., 6 μπλοκ), Γκίμπσον 1 (1/2 επ.), Ογκνιένοβιτς 7 (3 άσοι, 2/2 επ., 2 μπλοκ), Χαντάβα 14 (14/27 επ., 45% υπ.), Κόλεβα 13 (12/29 επ., 1 μπλοκ), Μαγγίνα (λ, 33% υπ.), Μουστάκη 5 (4/7 επ., 40% υπ., 1 μπλοκ), Νικούλη
http://www.gazzetta.gr/

«Πώς µπορούµε να βρούµε τα 50 δισ. ευρώ»


«Ανάσα» χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Συµβουλίου Κορυφής, ο Ευ. Βενιζέλος

Tην άποψη ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ∆ηµοσίου συνιστά έναν εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο που πρέπει να υπερβεί µεγάλα εµπόδια διατυπώνει µε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Εθνικής Αµυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας «ανάσα» για τη χώρα τις πρόσφατες αποφάσεις του Συµβουλίου Κορυφής. Παράλληλα όµως ο υπουργός τονίζει ότι ο στόχος µπορεί να επιτευχθείκαι µε έµµεσους τρόπους όπωςγια παράδειγµα µέσα από τις µετοχές µιας εταιρείας διαχείρισης ενός «καθαρού» τµήµατος τηςδηµόσιαςπεριουσίας. 

Ο κ. Βενιζέλος επισηµαίνει ότι για το θέµα του Μεγάρου Υπατία είπε τα αυτονόητα,τ άσσεται κατάτης προσφυγής στις κάλπες, ενώ για το ενδεχόµενο χρεοκοπίας απαντά ότι µε την τεχνική έννοια του όρου δεν κινδυνεύουµε.


Πώς κρίνετε τη δέσµη των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης από ελληνικής πλευράς; 

Η επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής όλουτου δανείουτων 110 δισ. ευρώ, η µείωση του επιτοκίου κατά 1% και η πρόβλεψη για τη δυνατότητα τουµηχανισµού στήριξης να παρεµβαίνειστην πρωτογενή αγορά οµολόγων, στηρίζοντας χώρες που βρίσκονται σε αδυναµία άντλησης κεφαλαίων, είναι ένα σηµαντικό βήµα προς την κατεύθυνση που θέλουµε. Η χώρα µας πήρε µία µεγάλη ανάσα στο δηµοσιονοµικό επίπεδο. Μια ανάσα που µας επιτρέπει ναστρέψουµε ακόµα πιο έντονα τοενδιαφέρον µας στο επίπεδο της πραγµατικής οικονοµίας, εκεί που οι επιχειρήσεις, οι εργαζόµενοι, τανοικοκυριά βιώνουν τοπρόβληµα της καθηµερινότητας. Πρόκειται για µια «ανάσα» που µας επιτρέπει και µας επιβάλλει να κάνουµε εθνική προτεραιότητα τις διαρθρωτικές αλλαγές και παράλληλα να εφαρµόσουµε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για τα πέραν του Μνηµονίου. Χωρίς άλλου τύπου κράτος και άλλου τύπου σχέση κράτους και οικονοµίας είναι προφανές ότι δεν µπορούµε να πορευθούµε πια. 

Τέθηκε, όµως, ως όρος «η ισχυρή δέσµευση της Ελλάδας να ολοκληρώσει πλήρως και ταχέως το πρόγραµµα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ∆ηµοσίου ύψους πενήντα δισ. ευρώ που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση»... 


Είναι εθνική ανάγκητο δηµόσιο χρέος νακαταστείδιαχειρίσιµο. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να χρησιµοποιήσουµε όλα τα διαθέσιµα εργαλεία, σε συµφωνία µε τους εταίρους µας και κατά τρόπο αποδεκτό από τη διεθνή αγορά που δυστυχώςέχει τοπάνω χέρι και αξιολογείτα πάντα,τις πιοπολλές φορές µε σκληρό και κακόπιστο τρόπο. 

Ενα απότα εργαλεία είναικαι η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου και της ακίνητης περιουσίας του ∆ηµοσίου.Αυτός οστόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, καθώς πρέπει να ξεπεράσει µεγάλα εµπόδια νοµικά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά και άλλα. 

Χρειάζεται αποφασιστικότητα και ευρηµατικότητα. Για παράδειγµα, ο στόχος αυτός µπορεί να προωθηθεί όχι µόνο άµεσα αλλά και έµµεσα µε χρηµατοοικονοµικές µεθόδους, µέσα από τις µετοχές ή τα οµόλογα µιαςεταιρείας που θα αναλάβει να διαχειριστεί ένα επιλεγµένο και «καθαρό» τµήµα της δηµόσιας περιουσίας. Αναµένουµε ακόµη τη φυσιολογική - στατιστική αναπροσαρµογή του µεγέθους του ΑΕΠ που θα αυξήσει τον παρονοµαστή του κλάσµατος του δηµοσίου χρέους, ενώ η σταθεροποίηση της κατάστασης θα µας επιτρέψει να µιλήσουµε µεπιο καλούςόρους µε τους ιδιώτες– τράπεζες,επενδυτικά κεφάλαια, ταµεία – που είναι κοµιστές του τµήµατος εκείνου του δηµοσίου χρέους που δεν έχει περιέλθει ακόµα στα χέρια των εταίρων µας στην ευρωζώνη και διεθνών θεσµών,όπως η ΕΚΤκαι το ∆ΝΤ. Ολαφυσικά αυτά χρειάζονται ισχυρή πολιτική και κοινωνική στήριξη. 


Θεωρείτε ότι η χώρα έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο χρεοκοπίας; 

Με την τεχνική έννοια του όρου ναι. Το ζήτηµα είναι να ξαναβρούµε τη θέση που µας αξίζει και που αναλογεί στον όγκο και τα συγκριτικά πλεονεκτήµατα της ελληνικής οικονοµίας. Θέλουµε να ξαναβρούµε τον δυναµισµό µας και να αποκαταστήσουµ ε το αίσθηµα αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης, τα εισοδήµατα καιτις προοπτικέςτων Ελλήνων και κυρίως των χαµηλών και των µεσαίων στρωµάτων που έκαναν καικάνουν τιςµεγαλύτερες θυσίες.


«Για το θέµα της Υπατίας είπα τα αυτονόητα» 


«Εγώ δεν ήρθα σε αντιπαράθεση µε κανέναν. Βρισκόµενος στη Βουλή, απάντησα, ως όφειλα, σε παρέµβαση του κ. Καρατζαφέρη που ζήτησε από την κυβέρνηση να προσέξει για να µην υπάρξει θάνατος απεργού πείνας. Είπα τα αυτονόητα. Οι δηµόσιες παρεµβάσεις µου είναι πολύ περιορισµένες και προσεκτικές, µε στόχο τη στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης σε κρίσιµες στιγµές και την προάσπιση της ανάγκης για εθνική και κοινωνική συνοχή. Με καλύπτει συνεπώς η σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου».
http://www.newsbeast.gr/

Θα «πρασινίσει» ο Αϊ- Στράτης


Το νησί θα καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών του αναγκών από ΑΠΕ

Με υδρογόνο και ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά θα κινούνται τα αυτοκίνητα στον Αι - Στράτη, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος μετατροπής του σε «πράσινο νησί», που θα καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών του αναγκών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε σήμερα την πρόσκληση χρηματοδότησης των σχετικών έργων προς τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου, ο προϋπολογισμός των οποίων διαμορφώνεται σε 8,9 εκατ. Ευρώ και περιλαμβάνει:

1.Έργα Ανανεώσιμων Πηγών και αποθήκευσης ενέργειας: Εγκατάσταση στο νησί ανεμογεννητριών ισχύος 500 κιλοβάτ και φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 100 κιλοβάτ, σε συνδυασμό με μονάδες αποθήκευσης της περίσσειας ενέργειας που παράγεται σε συσσωρευτές, και σε μορφή υδρογόνου.

2.Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κάλυψη θερμικών και ψυκτικών φορτίων με χρήση Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας σε δημόσια κτήρια.

3.Αυτόνομες σταθερές εφαρμογές παροχής ενέργειας βασισμένες σε φωτοβολταϊκά και κυψέλες καυσίμου σε κτηνοτροφικές μονάδες του νησιού, οι οποίες δεν έχουν σήμερα πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ.

4.Έργα πράσινων μεταφορών (ηλεκτρικών οχημάτων και οχημάτων υδρογόνου), καθώς και αντίστοιχων σταθμών ανεφοδιασμού. Θα εγκατασταθεί στο νησί σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με ενέργεια προερχόμενη από φωτοβολταϊκά, καθώς και σταθμός ανεφοδιασμού οχημάτων με υδρογόνο ο οποίος θα είναι και ο πρώτος αντίστοιχος σταθμός που υλοποιείται στην Ελλάδα.

5.Λοιπές πράσινες παρεμβάσεις, όπως υδροπονικά θερμοκήπια, βιολογική γεωργία, αλιεία και κτηνοτροφία.

Σε πρώτο στάδιο, ο στόχος διείσδυσης των ΑΠΕ θα αγγίξει το ποσοστό του 85%, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα εφαρμοστούν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια και θα αναπτυχθούν έξυπνα δίκτυα, με στόχο την επίτευξη ποσοστού της τάξης του 100%. Το έργο είχε προαναγγελθεί τον Μάρτιο του 2009 και δίνει προτεραιότητα στη διασφάλιση της παροχής ηλεκτρισμού στους κατοίκους του Αϊ Στράτη, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά την ολοκλήρωση των έργων, ώστε να τροφοδοτούνται από αξιόπιστο σύστημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
http://www.newsbeast.gr/