Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ .... Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού 2011(δείτε φωτο και video απο την εκδήλωση )




Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 16 Μαρτίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30



               









    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
     ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                          Mοσχάτο   11/03/2011

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου             

Τ.Κ. 183.45

Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                        Προς:  τους Δημοτικους Συμβούλους
 Fax: 210-9416154                                           Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου                            
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη

 

 5ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ                                                 
 Αριθμ. Πρωτ.: 5932                                         

      

Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 16 Μαρτίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30  με τα εξής θέματα:


1.       Συμπλήρωση της Επιτροπής Διαβούλευσης με την κλήρωση του 1/3 δημοτών εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.
2.       Λήψη απόφασης επί αιτήματος των Κλειούς Γκούμα και Σοφίας Γκούμα για αποδοχή εμπράγματης ασφάλειας (υποθήκης) του ακινήτου τους επί των οδών Αριστοτέλους 10-12 και Μυτιλήνης στον Ταύρο σχετικά με την συνέχιση καταβολής υπολοίπων δόσεων από εισφορά σε χρήμα.
3.       Λήψη απόφασης για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οκτώ μηνών, ειδικοτήτων οδηγών και εργατών καθαριότητας.
4.       Λήψη απόφασης για την αδειοδότηση τοποθέτησης μεταλλικών κιγκλιδωμάτων έμπροσθεν του καταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί τη οδού Μακρυγιάννη 98.
5.       Λήψη απόφασης για τον ορισμό αντιπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμου Πειραιά και Δυτικής Αττικής (Νεκροταφείο).
6.       Λήψη απόφασης για τον ορισμό αντιπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμου Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ).
7.       Λήψη απόφασης για τον ορισμό μελών στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
8.       Λήψη απόφασης επί της 5241/3-3-2011 αίτησης.
9.       Λήψη απόφασης για την απόδοση ποσού 16.160€ στις σχολικές επιτροπές Ταύρου για εθελοντή σχολικό τροχονόμο.
10.   Λήψη απόφασης κατανομής ποσού 85.798,40 έναντι  από το ποσό των 114.163,28€ από τους κεντρικούς αυτοτελής πόρους έτους 2011 σχολικές επιτροπές Δήμου Μοσχάτου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών
11.   Λήψη απόφασης για την έγκριση καταβολής αναδρομικών ΠΟΕ.
12.   Λήψη απόφασης για την απόδοση εσόδων μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων Α΄διμήνου 2011 προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.
13.   Λήψη απόφασης για την επιχορήγηση από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου για το Α΄ τρίμηνο  οικονομικού έτους 2011.
14.   Πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του έργου ΄΄Προσθήκη διώροφου κτίσματος κατ΄ επέκταση του υπάρχοντος στο 5ο Δημοτικό Σχολείου Ταύρου΄΄.
15.   Επικύρωση των ομόφωνων αποφάσεων της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την καύση καλωδίων.
16.   Λήψη απόφασης για την ετήσια συνδρομή του Δήμου σε διάφορα έντυπα και περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα για το έτος 2011.
17.   Πρακτική άσκηση σπουδαστών ΤΕΙ.
18.   Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία: < Σύμφωνο των Δημάρχων >.
                                                                                                      
                                                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                
                                                            
                                                                                        ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Μονόδρομος η νίκη

Τους τρεις βαθμούς και μόνο θα ψάξει το Μοσχάτο στο κυριακάτικο παιχνίδι με το Κορωπί, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες.



Το συγκρότημα του Αντώνη Δημητρίου μόνο με νίκη θα ελπίζει στην παραμονή γιατί μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Λαυρίου βρίσκεται 5 βαθμούς (ο Ολυμπιακος παίρνει στα χαρτιά το τρίποντο από τον Ανταγόρα Κω) κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο νεαρός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει τους στρατευμένους Σταμάτη Αναστασιάδη και Γιάννη Αθανασόπουλο.
Συντάκτης:  Onsports Team


http://www.onsports.gr/

To «νέο αίμα» στο μόντελινγκ

Αν και έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις στο χώρο της μόδας το 2008, η Maryna Linchuk θεωρείται από τις «μικρές» του χώρου. Το 23χρονο μοντέλο γεννήθηκε στη Λευκορωσία και έχει ήδη φωτογραφηθεί δυο φορές για το περιοδικό «Vogue»....

ΔΕΙΤΕ: Την εντυπωσιακή Maryna Linchuk...
...


Εκτός από τη «Vogue» η εντυπωσιακή Maryna Linchuk έχει εργαστεί με οίκους, όπως οι Dior και Versace...



http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/to_11.html

«Ωρίμασα μέσα από το διαζύγιο των γονιών μου»


Η sexy ηθοποιός, Κατερίνα Παπουτσάκη, μιλώντας σε συνέντευξή της για το διαζύγιο των γονιών της, εξομολογήθηκε πως όλο αυτό τη βοήθησε να εξελιχθεί αλλά και να ωριμάσει.

«Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν έξι χρονών. Με είχε πειράξει αρκετά ο χωρισμός τους, ωστόσο μου έχουν δώσει πολλή αγάπη, δεν είμαι στερημένη σε αυτό το επίπεδο. Με αντιμετώπιζαν πάντα σαν ενήλικη και όχι σαν να μιλούν σε μικρό παιδάκι. Αυτό μπορεί να είναι βάρος, αλλά σε βοηθάει να ωριμάσεις, να εξελιχθείς» είπε η ίδια.

Η σχέση της ηθοποιού με τους γονείς της είναι περισσότερο φιλική. Τους θαυμάζει και δεν μπορεί να τους κρύψει τίποτα.

Όπως δηλώνει στο περιοδικό «Εγώ»: «Στον πατέρα μου θαυμάζω τη γενναιοδωρία του. Είναι ανοιχτόκαρδος, με φοβερή αίσθηση του χιούμορ, με φρέσκο και νεανικό μυαλό. Όσο για τη μητέρα μου, θαυμάζω τον δυναμισμό της. Είναι δοτική, έξυπνη και πολύ καλλιεργημένη».



http://www.zougla.gr/

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ


Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.Την απόφαση έλαβαν οι συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών, κατά την σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού τους οργάνου...


Σύμφωνα με όσα αποφάσισαν, στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 17 Μαρτίου θα συμμετάσχει το Μετρό, ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ), τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και το τραμ.

Τα αστικά λεωφορεία (ΕΘΕΛ) θα κινηθούν κανονικά, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν να μην μετάσχουν στην κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ανέστειλαν την 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει για την περασμένη Τετάρτη, λίγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Λεκανοπέδιο.

Σε κοινή ανακοίνωση που είχαν εκδόσει, τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Μετρό, του Ηλεκτρικού, του τραμ και των τρόλεϊ, ανέφεραν ότι «οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα σταθούν με αίσθημα ευθύνης δίπλα στους συμπολίτες και για το λόγο αυτό αναβάλλουν την εξαγγελθείσα απεργία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό».

http://fimotro.blogspot.com/

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από Ιαπωνία


Χωρίς να χρειάζονται καν λόγια, οι φωτογραφίες που φτάνουν από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ιαπωνία, αποτυπώνουν το μέγεθος των καταστροφών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ .... Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού 2011

 Πότε;
Παρασκευή 11 Μαρτίου, ώρα 20:00

Που;
Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου
Ομήρου -Κωνσταντινουπόλεως -Σολωμού

Γιατί;Για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, την απονομή επάθλων, ειδικών βραβείων και δώρων!!!!!

Υπάρχει Dress Code;
Ναι, ναι, όπως είπαμε! Φοράμε τα καλά μας.
Κουστούμια οι άνδρες, τουαλέτες οι γυναίκες...
ΟΚ?

http://xamenos-thisavros.blogspot.com/


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ--Γραφείο Τύπου ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ανεξάρτητη Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου Υπ. Δήμαρχος Άρης Κρεμμύδας


Προσκλήσεις είναι διαθέσιμες στα γραφεία :
 
Μοσχάτου Αγ. Γερασίμου 16 212-1000851
Ταύρου Θράκης 19

ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ

Φονικό τσουνάμι μετά από 8,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία



Βιβλική είναι η καταστροφή από τα κύματα δέκα μέτρων που σάρωσαν τις ακτές της Ιαπωνίας, μετά από ισχυρό σεισμό 8,9 Ρίχτερ, που συγκλόνισε το Τόκιο. Συνεχείς είναι οι μετασεισμοί ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιστήμονες, πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει σημειωθεί στην  χώρα τα τελευταία 140 χρόνια.. Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 56 νεκρούς, πολλούς τραυματίες και δεκάδες αγνοούμενους.

Ο Εγκέλαδος, με επίκεντρο 135 χλμ από τις ακτές της πόλης Σαντάι σημειώθηκε στις 14:45 (τοπική ώρα) και κράτησε για περίπου δύο λεπτά.
Οι εικόνες που μεταδίδονται είναι συγκλονιστικές...Οι ζημιές είναι τεράστιες με 4,5 εκατομμύρια σπίτια να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι. Οι περισσότεροι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ σοκάρουν οι εικόνες με τους επιβάτες να έχουν ανέβει στην ταράτσα του αεροδρομίου αφού η θάλασσα μπήκε 50 χλμ μέσα στη στεριά πλημμυρίζοντας τα πάντα. Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα διακόπηκε, μέχρι οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν την κατάσταση των διαδρόμων. 

Τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας σταμάτησαν αμέσως μετά τον σεισμό και οι δρόμοι στην περιοχή του Τόκιο έκλεισαν. Στέγη κτιρίου στο κέντρο του Τόκιο κατέρρευσε στη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 20 περίπου τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας. 

Επιπλέον,  υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους σε ένα ξενοδοχείο που κατέρρευσε στην πόλη Σεντάι.
Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, ο χώρος στάθμευσης του πάρκου αναψυχής της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο πλημμύρισε. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι στο χώρο αυτό την ώρα του σεισμού. Εκτάκτως διακόπηκε και η λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων και διυλιστηρίων στις περιφέρειες Μιγιάτζι και Φουκουσίμα κοντά στην Έρημο. 

Φωτιά ξέσπασε όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, στο ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Tokohu Electric Power Co στην Οναγκάουα. Στις φλόγες  τυλίχτηκαν και πολλά κτίρια αλλά και ένα διυλιστήριο πετρελαϊκής εταιρείας.

Στο μεταξύ, οι αρχές της επαρχίας Φουκουσίμα, όπου βρίσκεται πυρηνικό εργοστάσιο της Tokyo Electric Power, ανέφεραν ότι το σύστημα ψύξης του πυρηνικού αντιδραστήρα του εργοστασίου λειτουργεί, διαψεύδοντας προηγούμενες πληροφορίες ότι δυσλειτουργεί.

Την ίδια ώρα πλοία του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού κατευθύνονται προς την πληγείσα από τον σεισμό των 8,9 βαθμών περιοχήενώ το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας διέθεσε οκτώ πολεμικά αεροσκάφη για να ελέγξουν το μέγεθος της καταστροφής.

Από πλευρά τους, τα Ηνωμένη Έθνη ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για τηναποστολή τουλάχιστον 30 ομάδων διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.
Στις ακτές της Ρωσίας έφτασε το τσουνάμι, ευτυχώς εξασθενημένο. Τα κύματα έφθασαν τα 2 μέτρα ενώ οι αρχές τις χώρας είχαν εκκενώσει τις ακτές.

Τέλος σε δηλώσεις του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν επιβεβαίωσε ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες στις βορειοανατολικές ακτές και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια ενώ ζήτησε διεθνή συνεργασία και βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι και την Τετάρτη σημειώθηκε σεισμός 7,2 Ρίχτερ είχε χτυπήσει και πάλι την Ιαπωνία.

http://www.star.gr/

Η Britney Spears πιο sexy από ποτέ


Η Britney Spears έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Out», η οποία συνοδεύτηκε από μία αποκαλυπτική και sexy φωτογράφιση, καθώς φορούσε μόνο ένα κορμάκι.

Μιλάει για θέματα ταμπού και απαντάει στην ερώτηση αν έχει ερωτευτεί γυναίκα «έχω μάτια μόνο για τους άνδρες, αλλά πιστεύω ότι σε όλους θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε το ίδιο, είτε είναι gay είτε straight».

Επιπλέον, η pop σταρ αποκάλυψε ότι θαυμάζει τη Madonna, αλλά και τη... Sarah Jessica Parker!

http://www.zougla.gr/

Έκθεση φωτογραφίας «Γυναίκες του Κόσμου»...



Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας Α.Ε. διοργανώνουν Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» των: 
· Μάρω Κουρή 
· Andrea Motta 
· Νικιάνα Σιάνου 
                                                                                           · Ιωάννα Ταχμιντζή
Οι φωτογραφίες των γυναικών καλλιτεχνών απεικονίζουν γυναίκες της καθημερινότητας, καθώς και γυναίκες στο χώρο εργασίας τους από κάθε γωνιά του κόσμου, γυναίκες της Γάζας που ζουν και επιβιώνουν σε εμπόλεμη ζώνη, γυναίκες θύματα διεθνικής...
σωματεμπορίας που κατέληξαν σε πορνεία της Αθήνας. 
Xώρος της έκθεσηςΣταθμός Μετρό Σύνταγμα 
Διάρκεια της έκθεσης4 - 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι της 8ης Μαρτίου 2011, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος. 
Θα παρευρεθούν η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Στρατηγάκη και ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Εταιρείας Λειτουργίας Α.Ε. κ. Σαράντης Μιχαλόπουλος.

http://press-gr.blogspot.com/2011/03/4-13.html

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΡΑΝΙΟ 10.000 ΕΤΩΝ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΓΙΟΥΚΑΤΑΝ

Ανθρώπινο κρανίο ηλικίας 10.000 χρόνων ανακαλύφθηκε το 2007 σε υποθαλάσσια σπηλιά κοντά στη Χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού, ωστόσο η είδηση έγινε γνωστή μόλις πριν από ένα μήνα...
Σύμφωνα με το παγκόσμιο περιοδικό «National Geographic», η είδηση δεν αποκαλύφθηκε αμέσως προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την τεκμηρίωση των στοιχείων, την εκπαίδευση των δυτών στις αρχαιολογικές πρακτικές και τον συντονισμό με τις αρχές.
Το κρανίο ανήκει στους πρώτους κατοίκους της αμερικανικής ηπείρου, γνωστοί και ως παλαιοαμερικανοί. Αν επιβεβαιωθεί η παλαιότητα του κρανίου, τότε θα πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα ανθρώπινα λείψανα της Αμερικής.



http://fimotro.blogspot.com/
Στην τοποθεσία αυτή εντοπίστηκαν επίσης οστά μαστόδοντα και άλλων προϊστορικών ζώων, αλλά το εύρημα που προκάλεσε έκπληξη ήταν το ανθρώπινο κρανίο. «Θέλουμε να ανακαλύψουμε τον τρόπο που έφτασαν ως εδώ ο άνθρωπος και τα υπολείμματα των ζώων», δήλωσε στο περιοδικό ο Αλμπέρτο Νάβα από την οργάνωση PET, που ειδικεύεται στην εξερεύνηση υποθαλάσσιων σπηλιών στην περιοχή.
Τα μέλη της ομάδας έφτασαν στη σπηλιά Hoyo Negro (Μαύρη Τρύπα στα ισπανικά), αφού διένυσαν μέσω υποβρύχιων περασμάτων και με ειδικά οχήματα απόσταση άνω των 1.200 μέτρων.
Η σπηλιά δεν ήταν πάντα υποθαλάσσια. Η βύθισή της άρχισε πιθανότατα πριν από περίπου 12.000 χρόνια, στο τέλος της πλειστόκαινου περιόδου, όταν οι κλιματικές αλλαγές συγκλόνιζαν τον πλανήτη, οι πάγοι έλιωναν και τα νερά ανέβαιναν δραματικά.
Παράκτιες περιοχές μαζί με συστήματα σπηλιών βρέθηκαν κάτω από τη θάλασσα, ενώ υπόγειοι χώροι που χρησίμευαν ως καταφύγια για ανθρώπους και ζώα πλημμύρισαν και χάθηκαν για χιλιετίες μέχρις ότου εντοπιστούν από τους δύτες.
«Η ανακάλυψη είναι πάρα πολύ σημαντική και επιβεβαιώνει την πολιτιστική πολυμορφία και τον πλούτο των ευρημάτων που μπορούν να βρεθούν στη Χερσόνησο Γιουκατάν», δήλωσε ο Πιλάρ Λούνα Ερεγκουερένα, διευθυντής της Ενάλιας Αρχαιολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Μεξικού (INAH).

Έκπληξη Μέρκελ για τη στάση της Γαλλίας στο λιβυκό ζήτημα


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την «έκπληξή» της για το ότι η Γαλλία αναγνώρισε το εθνικό Συμβούλιο μετάβασης (CNT) της Λιβυκής αντιπολίτευσης και προειδοποίησε κατά της «χρήσης στρατιωτικών μέσων» εναντίον της Λιβύης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μπούντεσταγκ.
«Η Μέρκελ εξέφρασε την έκπληξή της για το ότι η Γαλλία αναγνώρισε το Συμβούλιο της αντιπολίτευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της Κάτω Βουλής του κοινοβουλίου που αναφερόταν στις δηλώσεις της Καγκελαρίου το απόγευμα ενώπιον της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
«Αυτό δεν είναι μια αναγνώριση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε η κα. Μέρκελ, και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια σειρά από γαλλικές δραστηριότητες που δεν έγιναν γνωστές παρά μόνον πολύ πρόσφατα. Η καγκελάριος εξέφρασε τον σκεπτικισμό της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με τη χρήση στρατιωτικών μέσων στη Λιβύη», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η Γαλλία, έγινε σήμερα η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το όργανο της αντιπολίτευσης στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, και σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, επιθυμεί να προτείνει την Παρασκευή στην Ευρωπαϊκή Ένωση «στοχευμένες αεροπορικές επιθέσεις» εναντίον της Λιβύης.
«Ο Καντάφι κάνει χωρίς αμφιβολία πόλεμο εναντίον του λαού του. Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην αρχίσουμε αυτό που δεν μπορούμε να τελειώσουμε», είπε η κ. Μέρκελ σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Επιστολή Σαρκοζί - Κάμερον στην ΕΕ
Ο Νικολά Σαρκοζί και ο Ντέιβιντ Κάμερον, με κοινή τους επιστολή που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Μέγαρο των Ηλυσίων, ζητούν από την ΕΕ να θεωρήσει το εθνικό Συμβούλιο μετάβασης (CNT) της Λιβύης ως «ένα ένα έγκυρο πολιτικό συνομιλητή», εκτιμώντας ότι «ο Καντάφι και η κλίκα του πρέπει να φύγουν».
Σε αυτήν την επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο γάλλος πρόεδρος και ο βρετανός πρωθυπουργός γράφουν ότι οι δύο χώρες «έχουν δεσμευτεί υπέρ της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ενότητας της Λιβύης».
«Ο Μουάμαρ Καντάφι και η κλίκα του πρέπει να φύγουν», δηλώνουν οι δύο άνδρες που προτείνουν μια σειρά μέτρων που θα παρουσιαστούν στους εταίρους τους.
Αν και το Παρίσι ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε σήμερα το CNT ως «το νόμιμο εκπρόσωπο του Λιβυκού λαού», προκαλώντας έκπληξη σε πολλούς από τους Ευρωπαίους εταίρους του, οι δύο ηγέτες πιστεύουν ότι η ΕΕ πρέπει να «στείλει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, ότι θεωρούμε το Συμβούλιο ως ένα έγκυρο πολιτικό συνομιλητή, και μια σημαντική φωνή για το Λιβυκό λαό σε αυτή τη φάση».
Υπενθυμίζοντας ότι η Γαλλία και η Βρετανία «εργάζονται από κοινού για τα στοιχεία του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας» του ΟΗΕ, για να σταματήσει η χρήση βίας από τον συνταγματάρχη Καντάφι κατά των εξεγερμένων, οι κ.κ. Κάμερον και ο Σαρκοζί δηλώνουν «έτοιμοι να προσφέρουν υποστήριξη σε κάθε ενδεχόμενο, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, στη βάση μιας αποδεδειγμένης ανάγκης, με μια σαφή νομική βάση και ισχυρή περιφερειακή υποστήριξη».
«Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων ή άλλες επιλογές για την παρεμπόδιση αεροπορικών επιθέσεων», προστίθεται στο κείμενο.
«Καλούμε όλες τις χώρες να εφαρμόσουν πλήρως το εμπάργκο όπλων, συμπεριλαμβανόμενης της απαγόρευσης εξασφάλισης μισθοφορικού ένοπλου προσωπικού, και να λάβουν μέτρα για να αποθαρρύνουν τις στρατολογήσεις ή τις αναχωρήσεις αεροσκαφών ή αυτοκινητοπομπών μισθοφόρων», γράφουν ακόμη οι δύο άνδρες.
«Όσον αφορά τους εκτοπισμένους έξω από τη Λιβύη, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, θα πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε και να παράσχουμε περαιτέρω βοήθεια, οικονομική και υλική», προσθέτουν στην επιστολή τους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.kathimerini.gr/

Επίθεση με βόμβες στο συνεργείο της ΝΕΤ στη Λιβύη...

Αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας του Καντάφι βομβάρδισαν το τηλεοπτικό συνεργείο της ΝΕΤ και τα μέλη του σώθηκαν από θαύμα. Όπως ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ο πολεμικός ανταποκριτής Πάνος Χαρίτος «δείξαμε τις κάμερες ότι είμαστε συνεργείο όμως αυτοί δεν πτοήθηκαν και μας βομβάρδισαν».

Το ...
περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Ρας Λανούφ όπου βρισκόταν το συνεργείο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ όταν αντιλήφθηκαν ότι στην περιοχή κατέφθαναν μαχητικά αεροπλάνα. Παρά τις προσπάθειες των μελών του συνεργείου να υποδηλώσουν ότι είναι δημοσιογράφοι οι πιλότοι δεν πτοήθηκαν και βομβάρδισαν την περιοχή με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή τους.

«Είμαι καλά τόσο εγώ όσο και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου και ο εικονολήπτης Θανάσης Αργυράκης και οι δύο Λίβυοι που εργαζόμαστε μαζί» μετέδωσε ο Πάνος Χαρίτος και εξήγησε ότι το συνεργείο σταμάτησε στο τελευταίο φυλάκιο ελέγχου που βρίσκεται 10 – 12 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Μπρέγκα. Την ώρα που ο εικονολήπτης άρχισε να τραβάει πλάνα από την περιοχή έφτασε ένα μαχητικό τζετ και αφού πέρασε τρεις φορές από πάνω έριξε δύο βόμβες που εξερράγησαν περίπου 80 μέτρα από το σημείο που βρισκόταν το συνεργείο της ΝΕΤ.


tovima.gr

http://nonews-news.blogspot.com/