Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σοκ! Χώρισαν Καρεμπέ-Σκλεναρίκοβα!

Οι "τίτλοι τέλους" σε ένα από τα πιο γνωστά ζευγάρια της "showbiz" έπεσαν σήμερα. Ο Κριστιάν Καρεμπέ και η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα δεν είναι πια μαζί, όπως αποκάλυψε η εντυπωσιακή Σλοβάκα σε συνέντευξή της στο «Paris Match», που θα κυκλοφορήσει αύριο. Το πιο απρόσμενο απ΄ όσα είπε, όμως, ήταν πως εδώ και μία πενταετία η συμβίωσή τους ήταν τυπική και πως ουσιαστικά είχαν χωρίσει από το 2005, όταν ο Καρεμπέ σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα.
«Εδώ και αρκετούς μήνες δεν ζούμε μαζί. Από το 2005 βλεπόμαστε ελάχιστα. Ας πούμε ότι η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν διαφορετική απ΄ ό,τι περιμέναμε. Δεν έχουμε πλέον τις ίδιες ανάγκες. Ο καθένας πρέπει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Δεν θέλω να αμαυρώσω τις όμορφες αναμνήσεις», είπε η 39χρονη Αντριάνα, που επίσης πρόσθεσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον εντύπων που δημοσίευσαν φωτογραφίες της με άλλους άνδρες, τους οποίους χαρακτήρισαν ως "συντρόφους" της.
Ηταν τέλη του 1996 όταν ο Κριστιάν Καρεμπέ, που τότε αγωνιζόταν στη Σαμπντόρια, γνώρισε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης την νεαρή (στα 25 τότε) Αντριάνα.
Το φωτομοντέλο από τη Σλοβακία με τις τέλειες αναλογίες (89/55/90) και με τα μήκους 1 μέτρου και 24 εκατοστών πόδια(!) έγινε διάσημη ως αντικαταστάτρια της Ευα Χερτζίγκοβα στη διαφήμιση του "Γουόντερμπρα".
Ο έρωτάς τους "φούντωσε" μέσω του ποδοσφαίρου, καθώς η Σκλεναρίκοβα ήταν φανατική οπαδός της εθνικής Γαλλίας στο Μουντιάλ του 1998, όπου οι "τρικολόρ" κατέκτησαν το τρόπαιο. Είχε πατήσει, μάλιστα, το χορτάρι του "Σταντ ντε Φρανς" λίγες ώρες πριν τον τελικό με τη Βραζιλία (3-0). Δεν είχε πάει να ...επιθεωρήσει τον αγωνιστικό χώρο μαζί με τον αγαπημένο της, αλλά ήταν ένα από τα μοντέλα στο "ντεφιλέ" του Ιβ Σεν Λοράν.
Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου το ζευγάρι ενώθηκε "εις σάρκαν μία" και η Αντριάνα ακολούθησε τον Κριστιάν σε όλους τους σταθμούς της καριέρας του.



http://www.gossip-tv.gr/

Ζητούν να μετονομαστεί η οδός του μακελειού


Την μετονομασία της οδού Περικλέους, σε Ι. Ευαγγινέλη και Γ. Σκυλογιάννη ζήτησαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας.
Παράλληλα πρότειναν την ανέγερση Μνημείου Πεσόντων στο σημείο όπου οι δύο νεαροί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δύο ομοσπονδίες και για το λόγο αυτό αναμένεται να συναντηθοούν την Παρασκευή 11 Μαρτίου.

http://www.newsbomb.gr/
 

Κέρδισε 11-6 στην παράταση την Χόνβεντ Πόλο: Μεγάλη πρόκριση του Πανιωνίου στον τελικό του Λεν Τρόφι



Για δεύτερη φορά σε τρία χρονιά ο Πανιώνιος προκρίθηκε στον τελικό του Λεν Τρόφι και μάλιστα κάνοντας μεγάλη ανατροπή. Οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν με 9-6 στη Νέα Σμύρνη τη Χόνβεντ και έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση (καθώς το πρώτο ματς είχε λήξει 12-9 υπέρ των Ούγγρων), εκεί που σημείωσαν ακόμα δύο γκολ, φτάνοντας στο τελικό 11-6.
Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη μπήκαν αποφασισμένη στην πισίνα και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο οκτάλεπτο είχαν ήδη καλύψει τη διαφορά των τρίων γκολ του πρώτου αγώνα, καθώς προηγήθηκαν με 6-1! Στη συνέχεια, η ουγγρική ομάδα προσπάθησε να ανακάμψει και εν μέρει τα κατάφερε καθώς έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.
 
Εκεί, μίλησε η έδρα και ο Πανιώνιος προκρίθηκε πανηγυρικά στον διπλό τελικό, που θα βρεθεί για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Τον αντίπαλό του θα τον μάθει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και θα είναι μία εκ των Σαβόνα και Μαρσέιγ (πρώτο ματς 9-9).
 
Τα οκτάλεπτα: 6-1, 0-2, 2-1, 1-2 
 
Τα τρίλεπτα της παράτασης: 1-0, 1-0

Πανιώνιος: Μιράλης 3, Μουρίκης 2, Μάζης 1, Κοκκινάκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Τόμσον 1, Μπεριστιάνος 1, Καπότσης 1.
Χόνβεντ: Σάλαμον 3, Ζίβος 2, Χάραι 1.

περισσότερα http://www.enet.gr/

Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Ζαουίγια


Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των εξεγερμένων και των κυβερνητικών δυνάμεων

Νέοι, σφοδροί βομβαρδισμοί, σημειώνονται και πάλι στην πόλη Ζαουίγια, στη δυτική Λιβύη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Αραμπίγια, που δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση αυτή.

Στο μεταξύ πληροφορίες κάνουν λόγο για αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο λιμάνι του Σιντέρ κατά τους οποίους καταστράφηκαν δεξαμενές αποθήκευσης αλλά και υποδομές όπως οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Μοχάμεν αλ-Χασέμι είπε στο κανάλι Αλ Τζαζίρα ότι είδε αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων να επιτίθενται στον τερματικό σταθμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερις δεξαμενές αποθήκευσης, χωρητικότητας 150.000 γαλονιών έκαστη, εξερράγησαν.

Στήλες πυκνού μαύρου καπνού υψώνονταν από την περιοχή μετά την ανταλλαγή σφοδρών πυρών μεταξύ των εξεγερμένων και των κυβερνητικών δυνάμεων. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για τις εκρήξεις.
http://www.newsbeast.gr/

    Παραίτηση – βόμβα του γγ του υπ. Οικονομικών


    Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών υπέβαλε ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

    Kυβερνητικές πηγές αλλά και πηγές από το υπ. Οικονομικών αναφέρουν ότι η παραίτηση οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες την παραίτηση ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς υπήρξε υστέρηση στα έσοδα του πρώτου διμήνου.

    Μάλιστα το ποτήρι φαίνεται ότι ξεχείλισε από τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο οικονομικών χειρίστηκε επικοινωνιακά το θέμα των εσόδων, καθώς ο κ. Γεωργακόπουλος θεώρησε ότι ήταν σαν να του έδειχναν την πόρτα.

    Ο κ. Γεωργακόπουλος είχε την ευθύνη για την φορολογία, τα τελωνεία και γενικά τα έσοδα του κράτους, ενώ είχε διαφοροποιηθεί αρκετές φορές από βασικές επιλογές του κ. Παπακωνσταντίνου.

    Σε επιστολή του μάλιστα προς τον πρωθυπουργό αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση και καταφέρεται εναντίον του κ. Παπακωνσταντίνου.

    "Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψιν, δεν αξιοποιήθηκα όπως έπρεπε και η παραμονή μου δεν εξυπηρετεί πλέον τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα την θέση" αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτηση του.
    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ημέρας έγιναν στο Υπ. Οικονομικών αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον κ. Παπακωνσταντίνου με θέμα τα έσοδα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο του 2011, τα οποία όπως έγραψε το star.gr υπολείπονται κατά περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ. 

    http://www.star.gr/

    Ληστεία με Καλάσνικωφ και Βαριοπούλες



    Μαύρη νύχτα!
    Οι ληστές κλείσανε σε δύο μεριές τη Μακρυγιάννη με τα αυτοκίνητα κάθετα στο οδόστρωμα (στο περίπτερο της γωνίας με την Λάμπρου Κατσώνη και στου Βρεττού στη γωνία με την Κανάρη) και αρχίσανε τη δουλειά. Η βαριοπούλα χτύπαγε λυσσασμένα το κοσμηματοπωλείο, ενώ οι άλλοι σημάδευαν με τα Καλάσνικωφ τους Μοσχατιώτες που έντρομοι πεταχτήκανε από τα κρεββάτια τους.
    Πήρανε τα χρυσάφια και τα ασήμια, και από κει πάνε και οι άλλοι...

    http://mosxatoupolis.blogspot.com/

    Στην κορυφή η Ογκνιένοβιτς


    Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Μάγιας Ογκνιένοβιτς στο ντέρμπι τής χάρισε τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας για την 5η αγωνιστική της Α1 γυναικών.
    Θεωρείται και όχι άδικα κορυφαία πασαδόρος του ελληνικού πρωταθλήματος και μία από τις καλύτερες της Ευρώπης. Ο λόγος για τη Μάγια Ογκνιένοβιτς, η οποία και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Μετς παρέδωσε μαθήματα βόλεϊ. Η Σέρβα παίκτρια του Ολυμπιακού οδήγησε τις «ερυθρόλευκες» σε μεγάλη νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου και τις ανέβασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Για την εμφάνισή της αυτή, η Ογκνιένοβιτς αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια της 5ης αγωνιστικής, συγκεντρώνοντας τις 11 από τις 17 ψήφους, ενώ οι άλλες 6 πήγαν στη συμπαίκτριά της και αρχηγό της ομάδας, Έλενα Κόλεβα.
    Όσον αφορά την Ογκνιένοβιτς, εκτός της εντυπωσιακής ανάπτυξης που έκανε, ανεβάζοντας επίπεδο τις συμπαίκτριές της, κατάφερε να κερδίσει 10 πόντους με 1 άσο, 6/9 και 3 μπλοκ.
    http://www.gazzetta.gr/

    Δείτε την σέξι φωτογράφηση της Gisele



    Έκαστος στο είδος του και η Gisele στο… μόντελινγκ! Ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα και ταλαντούχα μοντέλα του κόσμουθ, καταφέρνει με κάθε της φωτογράφηση ν΄αποδεικνύει ότι κατέχει δίκαια και αντικειμενικά τα εύσημα που της έχουν αποδοθεί.

    Εντυπωσιακή μέσα στην απλότητα της, η Βραζιλιάνα Καλλονήφωτογραφήθηκε για λογαριασμό γνωστής εταιρίας ρούχων και κατάφερε να αναδείξει και με το παραπάνω την Ανοιξιάτικη Συλλογή, κάνοντας ταρούχα «low-Budget», να φαίνονται πανάκριβα πάνω της!
    Φορώντας αέρινα φορέματα σε vintage στυλ, ολόσωμες φλοράλ φόρμεςκαι μπλούζες που παραπέμπουν στην δεκαετία του 1960, έκλεψε όλες τις εντυπώσεις, προσελκύοντας και με το παραπάνω το ενδιαφέρον των γυναικών-καταναλωτών!

    Τώρα αν αγοράζοντας τα ρούχα της συγκεκριμένης εταιρίας θα μοιάσουν στην Gisele δεν το ξέρουμε. Ωστόσο ξέρουμε τα «μυστικά» ομορφιάς της 30χρονης καλλονής που αν και μαμά προσέχει τον εαυτό της και την εμφάνιση της. Πως; Κοιμάται! «Η νούμερο 1 συμβουλή ομορφιάς μου, είναι ο ύπνος. Αν δεν κοιμηθείς σωστά, δεν αισθάνεσαι καλά. Συνήθως πέφτω για ύπνο στις 21:30 με 22:00 το βράδυ», είπε.



    http://www.star.gr/

    Η Λιβύη των Ελλήνων...

    Όποιος επισκεπτόταν τη Λιβύη πριν η χώρα παραδοθεί στον εμφύλιο πόλεμο, δύσκολα πίστευε ότι πρόκειται για το πλουσιότερο κράτος της Αφρικής. Μπορεί τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου να κατατάσσουν τη χώρα στην πρώτη θέση, όμως αυτός ο πλούτος σίγουρα δεν φαίνεται να έχει αντίκρισμα στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων. Ανοίγοντας τις πύλες στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια, η Λιβύη του σήμερα κλονιζόμενου συνταγματάρχη Καντάφι προτιμήθηκε από αρκετούς Έλληνες, αφού οι δεσμοί των δύο χωρών χρονολογούνται από την αρχαιότητα.

    Ο θρύλος μιλά για τον χρησμό του μαντείου των Δελφών, ο οποίος ώθησε αποίκους από την Θήρα (Σαντορίνη) να μεταναστεύσουν στην βόρεια Αφρική, ιδρύοντας το 631 π.Χ., την πόλη Κυρήνη. Μέσα σε 200 χρόνια οι Έλληνες κατάφεραν να αναπτύξουν ακόμα τέσσερις ημιαυτόνομες παραθαλάσσιες πόλεις : Ταύχειρα (Τόκρα), Πτολεμαϊς (Τολμέιτα), Εσπερίδες (Βεγγάζη) και Απολλώνια (ως λιμάνι της Κυρήνης), γνωστές ως Πεντάπολις. Όμως και κατά την οθωμανική περίοδο αρκετοί έλληνες -χριστιανοί και μουσουλμάνοι- είχαν καταφύγει στη Λιβύη. Μάλιστα στην πρωτεύουσα Τρίπολη η ελληνική κοινότητα υπήρξε εύρωστη, καθώς οι περισσότεροι Ελληνες ασχολούνταν με το εμπόριο, τη ναυτιλία, και την σπογγαλιεία.

    Κάτω από την πρωτεύουσα Τρίπολη βρίσκονται θαμμένα τα ερείπια της αρχαίας Οίας η οποία μαζί με την Σαμπράθα στα δυτικά και την ρωμαϊκή Λέπτις Μάγκνα, το αλλοτινό εμπορικό λιμάνι των Φοινίκων στα ανατολικά, αποτελούσαν την Τριπολίτιδα.

    Όμως περπατώντας έξω από τα τουριστικά μονοπάτια οι εικόνες αποκαλύπτουν μια δύσκολη καθημερινότητα. Στην Μεντίνα, το ομορφότερο αρχιτεκτονικά, κομμάτι της παλιάς πόλης της Τρίπολης δίπλα από την Πράσινη Πλατεία, τα παλιά σπίτια στεγάζουν αποκλειστικά σχεδόν αφρικανούς οικονομικούς μετανάστες, και ρημάζουν χωρίς καμιά συντήρηση, αφημένα στη μοίρα τους και τα σκουπίδια.

    Σε ένα τμήμα της, συσπειρώθηκε και η ελληνική συνοικία με τα σπίτια και το κομμάτι της αγοράς, γύρω από τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου. Οι χώροι του ναού αποτελούν τόπο συνάντησης των ελληνικών οικογενειών που έχουν απομείνει (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι έλληνες μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 400, μαζί με τις ελληνίδες που είναι παντρεμένες με Λίβυους).

    Στα καταστήματα της Μεντίνα, σχεδόν όλα τα είδη είναι φερμένα από το εξωτερικό (υφάσματα από Ινδία, διακοσμητικά από Κίνα, κοσμήματα από Ιταλία), ενώ στα σουβενίρ κυριαρχούν εκείνα που απεικονίζουν τον συνταγματάρχη Καντάφι: ρολόγια, διακοσμητικά πιατάκια, γραμματόσημα, το «Πράσινο Βιβλίο» με φιλοσοφικές σκέψεις του ηγέτη κ.ά.

    Τα βράδια οι πλατείες και οι δρόμοι με τα τεράστια πάνελ με την εικόνα του συνταγματάρχη και τα αποφθέγματα από το Πράσινο Βιβλίο, είναι έρημοι. Όταν κάποιος από το γκρουπ χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο μετά τα μεσάνυχτα, οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση: επιστρατεύτηκε ο ντόπιος ταξιδιωτικός πράκτορας, ώστε να λογοδοτεί στα μπλόκα που είχε στημένα η αστυνομία (εν καιρώ ειρήνης) σχεδόν σε κάθε διασταύρωση. "Ποιοι είστε, γιατί τέτοια ώρα κυκλοφορείτε στο δρόμο, που πάτε;" , ήταν οι συνηθισμένες ερωτήσεις.

    Στις καθημερινές ομαδικές μας διαδρομές με το πούλμαν, υπήρχε πάντα μαζί μας και ένας οπλισμένος αστυνομικός με πολιτικά, που επανέφερε στο «κοπάδι» όποιον τολμούσε να ξεμακρύνει λίγο απ τη ξενάγηση, και βεβαίως είχε πάντα ένα «μάτι» σε όσους κρατούσαν φωτογραφικές μηχανές.

    Στην επαρχία η κατάσταση για τον περιηγητή ήταν ακόμα πιο δύσκολη. Πέρα από την παραλιακή λεωφόρο με τους φοίνικες και τα ακριβά ξενοδοχεία, η Βεγγάζη - η δεύτερη μεγάλη πόλη της Λιβύης και σημαντικό εμπορικό κέντρο-, που ιδρύθηκε επίσης από τους Θηραίους, έδειχνε να υποφέρει. Η αρχαία πόλη Εσπερίδες με τον κήπο με τα χρυσά μήλα που έκλεψε ο Ηρακλής, σύμφωνα με τον γνωστό μύθο, ξαφνιάζει. Παλιά ξεφτισμένα σπίτια, τεράστιες εργατικές παρακμιακές πολυκατοικίες, κόσμος φτωχοντυμένος περιφέρεται άσκοπα εδώ και εκεί.

    Βρισκόμασταν στην Κυρήνη, όταν ζευγάρι του γκρουπ, αποφασίζει παράτολμα, παρά τις προειδοποιήσεις του ξεναγού, να «πεταχτεί» με ταξί μέχρι την Αλ Μπέϊντα γύρω στα 30 χλμ απόσταση, για χάζι και ψώνια. Καθ’ οδόν φυσικά τους συνέλαβε η αστυνομία, ανακρίνοντας τους ποιοι είναι και γιατί θέλουν να πάνε στην Αλ Μπέϊντα (μια συνηθισμένη επαρχιακή πόλη άνευ ενδιαφέροντος με λίγα καταστήματα), ο δε ταξιτζής συνελήφθη και τελικά κρατήθηκε, γιατί δεν πήρε άδεια από την αστυνομία για την μετακίνηση. Η αστυνομία, ενημέρωσε και επέπληξε τον ξεναγό που τους είχε «χρεωθεί», γιατί τους επέτρεψε να μετακινηθούν και όλο το απόγευμα γίνονταν διαβουλεύσεις μέχρι να τους αφήσουν αργά το βράδυ ελεύθερους και να επιστρέψουν πίσω στο ξενοδοχείο.

    Λιμάνι της Κυρήνης είναι η Απολλώνια, όπου το 1897, την περίοδο του ελληνοτουρκικού πολέμου στην Κρήτη, μια από τις ομάδες μουσουλμάνων κρητικών που εγκατέλειψαν το νησί, βρήκε καταφύγιο δίπλα από τα ερείπια της αρχαίας πόλης και έκτισε το χωριό Σούσα. Ακόμα και σήμερα, οι μεγαλύτεροι μιλούν σχεδόν απταίστως την ελληνική γλώσσα και μάλιστα με κρητικό ιδίωμα και ονειρεύονται την Κρήτη που άκουσαν από τους παππούδες τους.

    Αφήνοντας την "προεπαναστατική" Λιβύη, αυτό που κράτησα περισσότερο αλλά και που συμφώνησαν όσοι φίλοι έχουν επισκεφθεί αυτή τη χώρα, ήταν η θερμή φιλοξενία των Λίβυων. Μας άνοιξαν τα σπίτια τους, μας περιποιήθηκαν, μας έδειξαν την εκτίμηση τους και μας έπεισαν ότι αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
    ΒΗΜΑ

    http://nonews-news.blogspot.com/

    Μισώ τους αδιάφορους...


    «Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος.

    Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.

    Η αδιαφορία είναι το...

    νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο.

    Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα. Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει.
    Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν. Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;

    Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.

    Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ’ αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ’ αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους. Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι’ αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους».

    Aντόνιο Γκράμσι
    11 Φεβρουαρίου 1917

    Mετάφραση: Τόνια Τσίτσοβιτς
    laikoyra.blogspot

    http://nonews-news.blogspot.com/

    10η ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ

    Στην 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί ηFIFA, παρέμεινε για τον Μάρτιο η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Στην κορυφή παρέμεινε η Ισπανία, ενώ, από τις αξιόλογες αλλαγές, η Αργεντινή ανέβηκε μία θέση και βρίσκεται στην 5η, όπως και η Κροατία, που είναι πλέον 8η στον κόσμο...

    Παράλληλα και εκτός της Κροατίας, όσον αφορά στους αντιπάλους της εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2012, το Ισραήλ έχασε έξι θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 58η της κατάταξης, η Λετονία ανέβηκε μία και είναι 75η, η Γεωργία έχασε μια θέση και είναι 72η, ενώ η Μάλτα κέρδισε επτά θέσεις και βρίσκεται στο Νο 156 της παγκόσμιας κατάταξης.


    Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα του κόσμου για τον Μάρτιο:


    1. Ισπανία 1.880 βαθμοί
    2. Ολλανδία 1.730
    3. Γερμανία 1.486
    4. Αργεντινή (+1) 1.412
    5. Βραζιλία (-1) 1.411
    6. Αγγλία 1.212
    7. Ουρουγουάη 1.172
    8. Κροατία (+1) 1.071
    9. Πορτογαλία 1.060
    10. ΕΛΛΑΔΑ 1.038



    http://fimotro.blogspot.com/

    Η Ζιζέλ αποθεώθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο!

    Στην πατρίδα της, τη Βραζιλία, βρέθηκε η Ζιζέλ με αφορμή το καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο, και το ξεσάλωμα που έκανε εκεί δεν περιγράφεται! Η ξανθιά καλλονή φαίνεται πως δεν ξεχνά την καταγωγή της και έτσι, με την πρώτη ευκαιρία άφησε τις πασαρέλες κι «έπιασε» τα άρματα!...
    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
    ...

    Υπό τους ξέφρενους, λοιπόν, ρυθμούς της σάμπα, το top model φορώντας μιας υπέρλαμπρη χρυσή στολή τα «έδωσε όλα» στην παρέλαση του Ρίο Ντε Τζανέιρο… σαν σωστή Βραζιλιάνα!




    http://sarotiko.blogspot.com/

    Έσχατη λύση η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη


    Υπέρ του αεροπορικού αποκλεισμού το βρετανικό ινστιτούτο στρατηγικών ερευνών

    Οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν χθες να επιβάλλουν νέες κυρώσεις εναντίον της Λιβύης, με στόχο κυρίως το κρατικό επενδυτικό ταμείου της χώρας Libyan Investment Authority (LIA), μετά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και 25 ακόμη προσώπων που αποφασίστηκε το Φεβρουάριο, σύμφωνα με διπλωμάτες.

    Αυτή η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί επίσημα από τις κυβερνήσεις των 27 προκειμένου να ισχύσει μέχρι την έκτακτη σύνοδο των επικεφαλής των κυβερνήσεων που αναμένεται να διεξαχθεί στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, όπως διευκρίνισε ένας διπλωμάτης.

    Αυτές οι νέες κυρώσεις αφορούν κυρίως τα περιουσιακά στοιχεία του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Λιβύης, του Libyan Investment Authority (LIA), το οποίο διαχειρίζεται τα έσοδα από το λιβυκό πετρέλαιο και έχει μετοχές σε πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες, ανάμεσά τους η ιταλική τράπεζα UniCredit, ο ιταλικός όμιλος αεροναυπηγικής και άμυνας Finmeccanica και ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson.

    Πάντως σύμφωνα με τον ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο μία στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη είναι «η έσχατη λύση» και πρέπει να γίνει πάντα με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    «Κάθε επέμβαση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως έσχατη λύση (...), επιμένω έσχατη λύση», δήλωσε ο Θαπατέρο σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον χιλιανό ομόλογό του Σεμπάστιαν Πινέρα.

    «Ενόψει της πιθανότητας επέμβασης στη Λιβύη πρέπει να θυμηθούμε τις αρχές που πρέπει να ακολουθηθούν: κατ' αρχάς (το πράσινο φως) από το Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ) και του ισπανικού κοινοβουλίου», πρόσθεσε ο Θαπατέρο.

    Εξάλλου οι ειδικοί του βρετανικού ινστιτούτου στρατηγικών ερευνών IISS κρίνουν ότι η επιβολή μίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη "είναι απολύτως εφικτή", όμως δεν είναι "χωρίς κίνδυνο".

    «Είναι απολύτως εφικτή, παρόλο που δεν είναι χωρίς κινδύνους», δήλωσε ο Ντάγκλας Μπάρι, ένας από τους ειδικούς του IISS.

    «Χρειάστηκαν 200 πολεμικά αεροσκάφη για να δημιουργηθεί ζώνη εναέριου αποκλεισμού στη Βοσνία, όμως αυτή η χώρα ήταν πολύ πιο κοντά στις βάσεις του ΝΑΤΟ απ' ότι η Λιβύη», επεσήμανε ένας άλλος ειδικός του IISS ο Μπεν Μπάρι.

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δυτικές χώρες διαθέτουν τον αριθμό αεροσκαφών που είναι απαραίτητος για την επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού», συνέχισε. Παρόλα αυτά, «θεωρούμε ότι οι δυτικές χώρες δύσκολα θα καταφέρουν κάτι τέτοιο χωρίς να αποσύρουν δυνάμεις που έχουν παραταχθεί σε άλλα πεδία επιχειρήσεων, όπως το Αφγανιστάν», επεσήμανε ο Μπάρι.

    Σύμφωνα με τον ίδιο μία ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού θα αφαιρέσει από τις δυνάμεις του Καντάφι το «πλεονέκτημα που έχουν έναντι των αντικαθεστωτικών όσον αφορά τα πολεμικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα».

    «Φυσικά, μία ζώνη αποκλεισμού θα εμπόδιζε επίσης τους αντικαθεστωτικούς να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε εναέριο μέσο περιέλθει στην κατοχή τους», υπογράμμισε ο Μπάρι.

    «Οπότε προς το παρόν η επιβολή μίας ζώνης εναέριου αποκλεισμού μπορεί να μην προσφέρει στους αντικαθεστωτικούς ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα. Αν ψάχνουμε για επιχειρήματα κατά της επιβολής μίας ζώνης αποκλεισμού, αυτό είναι ένα», δήλωσε ο ειδικός του IISS.
    http://www.newsbeast.gr/

    Νίκησε 3-1 και απέκλεισε την Άρσεναλ, που έπαιζε με 10 από το 56’ Τσάμπιονς Λιγκ: Συνεχίζει ακάθεκτη η Μπαρτσελόνα ..Σαχτάρ – Ρόμα 3-0


    Ένα ημίχρονο άντεξε η Άρσεναλ στο «Καμπ Νου». Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-1 τους Λονδρέζους, ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1), και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο γκολ ο Λιονέλ Μέσι (45’+3’, 71’ πέν.) και ένα ο Τσάβι (69’) για τους «μπλαουγκράνα», είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπούσκετς με αυτογκόλ στο 54’ για την Άρσεναλ. Στο άλλο παιχνίδι, η Σαχτάρ διπλασίασε τις νίκες της επί της Ρόμα (3-0).


    Το πρώτο ημίχρονο στο «Καμπ Νου» ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών και δεν θύμιζε σε τίποτα το αντίστοιχο του πρώτου αγώνα στο «Έμιρεϊτς». Η Άρσεναλ προσπάθησε να κάνει κάτι που δεν έχει συνηθίσει, να παίξει άμυνα και να περιμένει την Μπαρτσελόνα. Ως ένα σημείο κατάφερε να την κρατήσει μακριά από την εστία της, αλλά όσο περνούσε η ώρα η γηπεδούχος άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Το γκολ του Λιονέλ Μέσι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ήταν κομβικής σημασίας. Αξιοσημείωτο στατιστικό του α’ 45λέπτου ότι η Αρσεναλ άγγιξε την μπάλα στο μισό του αντιπάλου 41 φορές και η Μπαρτσελόνα 310!
     
    Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός άνοιξε, καθώς η Άρσεναλ αναγκάστηκε να παίξει πιο ανοιχτά και δικαιώθηκε έστω και χωρίς να κάνει ευκαιρία. Στο 52’, μετά το κόρνερ του Νασρί ο Μπούσκετς με αυτογκόλ έκανε το 1-1, αλλά η Μπαρτσελόνα είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές κι έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 56’ οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Ρόμπι Φαν Πέρσι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από τον Μάσιμο Μπουζάκα. Η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που σκόραραν ακόμα δύο φορές, ενώ η Άρσεναλ έκανε τη μοναδική της ευκαιρία στο ματς στο 88’, με τον Νίκλας Μπέντνερ, η οποία δεν ήταν και ολοκληρωμένη. Συνολικά οι τελικές προσπάθειες ήταν 17-0 για την "Μπαρτσά".

    Πάντως, η αποβολή του Φαν Πέρσι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο στρατόπεδο της Άρσεναλ και μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των Άγγλων Αρσέν Βενγκέρ φέρεται να είπε στον Ελβετό διαιτητή Μάσιμο Μπουζάκα: "Δε μας σεβάστηκες", ενώ ο Ολλανδός επιθετικός πρόσθεσε:  "Κατά τη γνώμη μου ήταν αστεία. Πώς μπορώ να ακούσω το σφύριγμα με 95.000 ανθρώπους; Ο διαιτητής ήταν αστείος".
     
    Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι, που πέρσι είχε αποκλείσει μόνος του την Άρσεναλ στους «8» της διοργάνωσης, σημειώνοντας και τα 4 γκολ στο 4-1 του «Καμπ Νου». Σήμερα, πρόσθεσε ακόμα 2 και συνεχίζει να… προκαλεί με τις επιδόσεις του:
     
    ► Ήταν το 32ο γκολ του στην Ευρώπη και ξεπέρασε τον Ριβάλντο στη θέση του αρχισκόρερ της Μπαρτσελόνα. 
     
    ► Με τα 32 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ ισοφάρισε την επίδοση του Ντιντιέ Ντρογκμπά και είναι μαζί πλέον οι κορυφαίοι μη Ευρωπαίοι σκόρερ του θεσμού. 
     
    ► Με τα 7 φετινά του τέρματα είναι πρώτος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, μαζί με τους Σαμουέλ Ετό και Μάριο Γκόμες. 
     
    ► Έφτασε τα 44 φετινά γκολ (το ρεκόρ είναι τα 47 του Ρονάλντο και τα 47 δικά του πέρσι) και τα 93 στο «Καμπ Νου»!
     
    «Τελείωσε» νωρίς η Ρόμα
     
    Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Σαχτάρ με τη Ρόμα κρίθηκε η πρόκριση των Ουκρανών, που είναι η πρώτη στην ιστορία τους στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί οι Ιταλοί να μπήκαν δυνατά και αποφασισμένοι να σκοράρουν, όμως μετά το 15’ η Σαχτάρ ισορρόπησε και προηγήθηκε με τον Χούμπτσμαν στο 18’. Δέκα λεπτά αργότερα οι Ρωμαίοι έχασαν πέναλτι με τον Μποριέλο και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Στο 41’, μάλιστα, οι Ιταλοί έμειναν και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μεξές. Στο 58’ ο Γουίλιαμ με εξαιρετικό πλασέ έκανε 2-0 και ο Εντουάρντο διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στο 87’.
     
    Η Σαχτάρ παρέμεινε έτσι 12 ματς αήττητη εντός έδρας στην Ευρώπη (9 νίκες), ενώ διατήρησε και την παράδοση που την ήθελε να προκρίνεται πάντα όταν νικάει στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας (έχει πλέον «6 στα 6»).
     
    Θυμίζουμε, ότι Μπαρτσελόνα και Σαχτάρ θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους στη διοργάνωση στην κλήρωση που θα γίνει στις 18 Μαρτίου.
     
    Οι επαναληπτικοί  της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ:
     
    Τρίτη 8/3
     
    Μπαρτσελόνα – Άρσεναλ 3-1 (45’+3’ Μέσι, 71’ πέν., 69’ Τσάβι – 54’ αυτ. Μπούσκετς)
    Α' ΜΑΤΣ: 1-2
     
    Σαχτάρ – Ρόμα 2-0 (18’ Χούμπτσμαν, 58’ Γουίλιαμ, 87’ Εντουάρντο)
    Α' ΜΑΤΣ: 3-2
     
    Τετάρτη 9/3
     
    Τότεναμ – Μίλαμ
    Α' ΜΑΤΣ: 1-0
     
    Σάλκε – Βαλένθια
    Α' ΜΑΤΣ: 1-1

    Τρίτη 15/3
     
    Μάντσεστερ Γιουν. – Μαρσέιγ
    Α' ΜΑΤΣ: 0-0

    Μπάγερν – Ίντερ
    Α' ΜΑΤΣ: 1-0
     
    Τετάρτη 16/3
     
    Τσέλσι – Κοπεγχάγη
    Α' ΜΑΤΣ: 2-0
     
    Ρεάλ Μαδρίτης - Λιόν
    Α' ΜΑΤΣ: 1-1

    http://www.enet.gr/

    Τεράστια προβλήματα σε μετακινήσεις και ηλεκτροδότηση λόγω χιονιά


    Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότηση οι πολίτες εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

    Το χιόνι που έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες δεν άργησε να μετατραπεί σε πάγο με αποτέλεσμα να γλιστρούν τα αμάξια και οι πεζοί.


    Με μεγάλη προσοχή πρέπει να κινούνται οι οδηγοί, ενώ σχεδόν αδύνατη είναι η μετακίνηση στην κυκλοφορία από Καπανδριτίου - Καλάμου , από την Καισαριανή προς τον Υμηττό. Κλειστή είναι η λεωφόρος Φυλής από τη μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια και η λεωφόρος Πάρνηθας προς το τελεφερίκ. Τέλος, διεκόπη ηκυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο.

    Στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, την Φιλοθέη, το Ηράκλειο, την Νέα Ιωνία, τον Βύρωνα, το Γαλάτσι,  τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο, τη Ροδόπολη, το Κρυονέρι, τη Σταμάτα, τη Λυκόβρυση, του Παπάγου, το Χολαργό, την Αγία Παρασκευή, την Παλήνη, το Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη, τη Φυλή, την Παλιά και Νέα Πεντέλη, την Εκάλη, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τους Θρακομακεδόνες, τα Άνω Λιόσια, το Μενίδι, το Ψυχικό, την Παιανία, τα Γλυκά Νερά, την Ραφήνα, το Κορωπί.

    Σε παγοδρόμιο έχουν μετατραπεί οι δρόμοι σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στις Σποράδες.

    Στην περιφέρεια κλειστά είναι τα σχολεία στα ορεινά χωριά των νομών : Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, στα Τέμπη, το νομό Μαγνησίας, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τα ορεινά της Αιγιαλείας.

    Σε ότι αφορά το απαγορευτικό απόπλου κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Καβάλας - Πρίνου και Κυλλήνης – Ζακύνθου, ενώ μόνο με κλειστού τύπου πλοία πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Κεραμωτής - Θάσου.

    Τέλος, χαμηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και σήμερα με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι και -2 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

    http://www.star.gr/