Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Γιορτή Βραβεύσεων ΣΕΓΑΣ-Τιμήθηκαν αθλητές, φορείς, προσωπικότητες


φωτο απο  http://www.sentragoal.com.
   Σε μια λιτή αλλά ζεστή εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ πραγματοποίησε την ετήσια γιορτή Βραβεύσεων των αθλητών που ξεχώρισαν μέσα στο 2010, καθώς και φορέων - προσωπικοτήτων που συνέβαλαν και στήριξαν μέσα στη χρονιά τον κλασικό αθλητισμό.


 
 video απο http://www.sport24.gr/

   Την ατμόσφαιρα ζέσταναν με την παρουσία τους οι τιμώμενοι αθλητές και αθλήτριες, καθώς και πλήθος καλεσμένων από το χώρο του στίβου και ευρύτερα του ελληνικού αθλητισμού. Επίσης το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Κατσιμπάρδης, πολλοί Βουλευτές (Γιάννης Τραγάκης της ΝΔ, Πέμη Ζούνη, Εύα Καϊλή, Άρια Αγάτσα του ΠΑΣΟΚ) εκπρόσωποι κομμάτων, χορηγών (μεταξύ τους και ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέων Παπαδόπουλος)  και πολλοί άλλοι.
   Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης, καλωσόρισε στη γιορτή του στίβου όλους τους παραβρισκόμενους  και αμέσως μετά μετέφερε δύο μηνύματα που έλαβε, από την υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τον ακαδημαϊκό, Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο.
   Στα δύο αυτά μηνύματα γινόταν λόγος για τις υπέρτατες και διαχρονικές αξίες που αντιπροσωπεύει ο κλασικός αθλητισμός και τις μεγάλες δυνατότητες της άθλησης ως μέσο διαπαιδαγώγησης της νεολαίας μας. Επίσης υπήρχε αναφορά στην υπερηφάνεια που θα πρέπει να νιώθουν οι αθλητές που μεταφέρουν το βαρύ φορτίο του κλασικού αθλητισμού της πατρίδας μας στο πέρασμα των χρόνων.

περισσοτερα http://www.segas.gr/segas/fMain.aspx

Bαριά ήττα στο Κερατσίνι για την ελευθερία Μοσχάτου


Στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας της ΕΣΚΑΝΑ η ανδρική ομάδα του Συλλόγου γνώρισε βαριά ήττα στο Κερατσίνι από το Φάρο με σκορ 68-38.
Οι παίχτες του Πέτρου Καρβούνη παρουσίασαν πολύ άσχημη αγωνιστική εικόνα και επόμενο ήταν να γνωρίσουν τη συντριβή. Αξίζει να σημειωθεί το τραγικό ποσοστό χαμένων βολών,  6/20!!
Την επόμενη Δευτέρα δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα λόγω Καθαράς Δευτέρας επομένως στις 14/3/2011  η ομάδα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Πρωτέα Βούλας για την 20η αγωνιστική.

 28.2.2011, 19η αγωνιστική, Α' ΕΣΚΑΝΑ

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ  68-38 (34-22) 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ. (Καρβούνης): Παπατρέχας 3(1), Παρασίδης 9(2), Παυλιάς, Καρασούλας, Κουτσουμπάκος 9, Τσιρόπουλος 6, Τζαφέρης 2, Κόλλιας 2, Φραγκούλης, Ανδρουλάκης 2, Χατζηκίδης 5(1), Λύτρας.


Βαθμολογία σε 19 αγώνες :
  1. Πόλις Καλλιθέας            17-2
  2. Μάνδρα                           15-4
  3. Φάρος Κερατσινίου         15-4
  4. Ιωνικός                            13-6
  5. Άρης Νικαίας                  12-7
  6. Εθνικός                            11-8
  7. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ.     10-9
  8. Πρωτέας Βούλας              9-10
  9. Φοίνικας Πειραιά              8-11
  10. Άλιμος                              7-12
  11. Δραπετσώνα                     7-12
  12. Προοδευτική                     4-15
  13. Ρέντη                                 3-16
  14. Πέρα                                  2-17
http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2011/02/b.html

Έφυγε η σταρ του Χόλιγουντ Τζέιν Ράσελ

Στην ηλικία των 89 ετών πέθανε στο σπίτι της στην Σάντα Μαρία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ η ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζέιν Ράσελ.Η Τζέιν Ράσελ, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία "Οι Άνδρες Προτιμούν τις Ξανθές", θεωρείτο σύμβολο του σεξ τις δεκαετίες του 40 και του 50.
Τη Ράσελ την ανακάλυψε ο εκκεντρικό εκατομμυριούχος Χάουαρντ Χιουζ και έγινε διάσημη στην ταινία γουέστερν που χρηματοδότησε ο ίδιος, Εκδικητής Εκτός Νόμου, το 1946.
Όμως ο πιο διάσημος ρόλος της ήταν δίπλα στην Μέριλιν Μονρόε στην ταινία του 1953 "Οι Άνδρες Προτιμούν τις Ξανθές".
Η Τζέιν Ράσελ γεννήθηκε στη Μινεσότα το 1921 και σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στο Λος Αντζελες.

Παντρεύτηκε τρεις φορές και είχε τρία υιοθετημένα παιδιά.
Όταν κατά τις προσπάθειές της να υιοθετήσει αντιμετώπισε πολλά προβλήματα ίδρυσε την Διεθνή Οργάνωση Υιοθεσιών η οποία βοήθησε στην οργάνωση δεκάδων χιλιάδων υιοθεσιών στις ΗΠΑ.

http://taneatouoropou.blogspot.com/

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_710.html

Το αυτοκίνητο που φρενάρει μόνο του


Η σύγκρουση με πεζούς θα αποφεύγεται αυτόματα από το ίδιο το όχημα, χάρη σε ένα έξυπνο σύστημα ανίχνευσής τους.Ενα σύστημα ανίχνευσης πεζών πρόκειται να τοποθετήσει σε ορισμένα μοντέλα της η Volvo.Στόχος, η δραστική μείωση των τροχαίων. Με τη χρήση του επαναστατικού συστήματος το οποίο φρενάρει αυτομάτως το αυτοκίνητο όποτε κάποιος περνάει από μπροστά του, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά ότι μπορεί να μειώσει τον αριθμό των πεζών που σκοτώνονται σε τροχαία κατά 20% και τον αριθμό των τραυματιών κατά 30%.

Οι δοκιμές έγιναν με επιτυχία σε ένα πρωτότυπο του νέου S60. Στο εξής, ο ίδιος τύπος αυτοκινήτου θα μπορεί να φέρει προαιρετικά στον εξοπλισμό του το αποκαλούμενο Σύστημα Αυτόματης Ακινητοποίησης και Ανίχνευσης Πεζών (Full Auto Brake and Pedestrian Detection) ενώ το προνόμιο αυτό θα έχουν και άλλα δύο μοντέλα της Volvo: τα XC60 και V60.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η Volvo εξελίσσει εδώ και δέκα χρόνια το συγκεκριμένο σύστημα το οποίο αποτελείται από τρία τμήματα: ένα ραντάρ στη μάσκα, μία κάμερα πίσω από τον εσωτερικό καθρέφτη οπισθοπορείας και μία κεντρική μονάδα ελέγχου.

Ο ρόλος του ραντάρ και της κάμερας είναι να «σαρώνουν» τον δρόμο. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο ανιχνεύει τα αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά από το όχημα υπολογίζοντας και την απόστασή του από αυτά, ενώ η κάμερα «διαπιστώνει» την ταυτότητά τους. Σε περίπτωση ανάγκης, μία ηχητική και μία οπτική προειδοποίηση (στο head - up display) γνωστοποιούν την ύπαρξη του εμποδίου στον οδηγό. Εάν αυτός δεν αντιδράσει άμεσα και το σύστημα διαγνώσει επικείμενη σύγκρουση, ενεργοποιεί άμεσα, και με πλήρη ισχύ, το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου.

Ο Τόμας Μπρόμπεργκ, σύμβουλος ασφαλείας στη Volvo, εξηγεί ότι «για τη σχεδίαση του τελικού συστήματος που εξοπλίζει τα μοντέλα παραγωγής λαμβάνουμε υπόψη μας μία σειρά από παράγοντες, όπως τις συνθήκες της κίνησης στον δρόμο, την κατάσταση του οδοστρώματος και τις καιρικές συνθήκες. Μέχρι στιγμής, έχουμε συλλέξει δεδομένα από περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες. Με βάση αυτά τα δεδομένα έχουμε κάνει πάρα πολλές προσομοιώσεις σε υπολογιστή».

Απώτερος στόχος, είναι μέχρι το 2020 να μην εμπλέκεται κανένα Volvo σε θανατηφόρο δυστύχημα με πεζό σε αστικό περιβάλλον. Το νέο σύστημα που λειτουργεί με ταχύτητες μέχρι 42 χιλιόμετρα την ώρα προορίζεται, πράγματι, για την πόλη. Επίσης, δεν λειτουργεί ακόμη τη νύχτα ή όταν έχει ομίχλη.

«Μέχρι τώρα, ο στόχος ήταν να βοηθήσουμε τον οδηγό να αποφύγει τη σύγκρουση με άλλα οχήματα. Πλέον, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προόδου, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα και των πεζών. Επιπλέον, από το 50% της δύναμης πέδησης, που χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος για την αποφυγή σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα, προχωρήσαμε στο 100% εφόσον πρόκειται για σωματικά εκτεθειμένο πεζό», κατέληξε ο Τόμας Μπρόμπεργκ.

tovima.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_6134.html

Χειμερινή Εκπαίδευση Σπουδαστών της ΣΜΥ στον Όλυμπο


Το χρονικό διάστημα από 14 Φεβ έως 26 Φεβ 11 εκπαιδεύτηκε σε 2 περιόδους των 6 ημερών έκαστη, η Δευτέρα Τάξη των Σπουδαστών της Σχολής στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ). Επικεφαλής τους ήταν ο Διοικητής, Ταξίαρχος κος Χρίστος Μανωλάς με αριθμό στελεχών της Σχολής.
Οι Σπουδαστές και οι Σπουδάστριες εκπαιδεύτηκαν, από το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΕΟΑΧ, σε υψόμετρο από 1.800 μέχρι 2.700 μέτρα σε αντικείμενα διαβίωσης και επιχειρησιακών ενεργειών σε χιονοσκεπείς περιοχές και ειδικότερα:
  

•Υγιεινή – Α΄ Βοήθειες σε ψυχρά κλίματα
•Προσαρμογή ειδικού εξοπλισμού χιονοδρόμων
•Σκί καταβάσεως
•Πορεία επί χιονοσκεπούς εδάφους
•Βολές μάχης ταχείας αντιδράσεως
•Κατασκευή χιονοκαταλυμάτων σε χιονοσκεπείς περιοχές
•Διαβίωση σε σκηνές ισχυρού ψύχους
•Προστασία από χιονοστιβάδες
•Διάσωση προσωπικού.

Ο Διοικητής και οι εκπαιδευτές του ΚΕΟΑΧ ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και παρέχουν τέλεια οργανωμένη εκπαίδευση στους εκπαιδευόμενους μελλοντικούς Μόνιμους Υπαξιωματικούς παρέχοντας επίσης σημαντικές γνώσεις για να επιβιώνουν και να ενεργούν επιχειρησιακά σε ειδικό περιβάλλον και με δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Επετεύχθησαν άπαντες οι Αντικειμενικοί Σκοποί. Η παρασχεθείσα φιλοξενία και εκπαίδευση από το προσωπικό του ΚΕΟΑΧ ήταν αρίστη, αντάξια της παραδόσεως των Ειδικών Δυνάμεων.

http://kranosgr.blogspot.com/

Πάνω από τα 1.400 δολάρια ο χρυσός, κέρδη 6% τον Φεβρουάριο

Τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη από τον Απρίλιο του 2010 σημείωσε τον Φεβρουάριο η τιμή του χρυσού, καθώς η αναταραχή στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη στροφή των επενδυτών στο «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.

Η τιμή του χρυσού, άμεσης παράδοσης, ενισχύθηκε σήμερα, Τρίτη, έως 0,20% στα 1.414,70 δολάρια η ουγγιά. Τον Φεβρουάριο, κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 5,9%.

Στα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου, η τιμή σημείωσε άνοδο 0,40% στα 1.415,10 δολάρια η ουγγιά.
Το 2010,ο χρυσός εκτινάχθηκε υψηλότερα κατά 30%. Τον Δεκέμβριο είχε σκαρφαλώσει στο ιστορικό υψηλό των 1.431,25 δολαρίων η ουγγιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αυστραλιανής κυβέρνησης, η μέση τιμή για το 2011 ίσως διαμορφωθεί στα 1.320 δολάρια, περίπου 8% υψηλότερα από το 2010. 


Newsroom ΔΟΛ

http://sarotiko.blogspot.com/

Με τα ποδήλατα στο μετρό δύο τυχεροί τη φορά!


Αρχίζει πιλοτικό πρόγραμμα που... δοκιμάζει την υπομονή των ποδηλατών

Από σήμερα αρχίζει πιλοτικά η μεταφορά ποδηλάτων στο μετρό. Μόνο που οι πρώτοι ποδηλάτες θα μπουν αύριο καθώς, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η μεταφορά ποδηλάτων θα επιτρέπεται κάθε Τετάρτη και Κυριακή, μόνο για δύο ποδήλατα τη φορά που θα μπαίνουν μόνο στο τελευταίο βαγόνι.

Και το μέτρο δεν ισχύει όλη την ημέρα αλλά τις Τετάρτης από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας και τις Κυριακές από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τη λήξη της βάρδιας. 

Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα διαρκέσει τέσσερις μήνες (ίσως για να έχουν καταφέρει, μέχρι την ολοκλήρωσή του, να μπουν από μία φορά όλοι οι ποδηλάτες της Αθήνας).
http://www.newsbeast.gr/

Στο τραπέζι όλα τα σενάρια για τη Λιβύη




Και τα στρατιωτικά εξετάζουν οι δυτικές χώρες

Αμετακίνητος ο Μουαμάρ Καντάφι κρατά τα αυτιά του κλειστά στις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας την ώρα που οι δυνάμεις που αντιτίθενται στο καθεστώς του έχουν υπό τον έλεγχό τους τεράστιες εκτάσεις της Λιβύης, ανάμεσά τους και τις πετρελαιοπαραγωγές περιοχές.

Την ίδια ώρα η διεθνής κοινότητα εξετάζει όλα- και τα στρατιωτικά- σενάρια. 

Σήμερα, 14η ημέρα της εξέγερσης, ο Μουάμαρα Καντάφι και οι δυνάμεις του δεν ελέγχουν πλέον παρά την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή της. Σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ, οι μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της Λιβύης τελούν πλέον υπό τον έλεγχο των φυλών και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε την άμεση επανάληψη των εξαγωγών από τις ανατολικές περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

Η διεθνής κοινότητα εξετάζει μέσα για τον τερματισμό της αστάθειας και επικεντρώνεται στην εφαρμογή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στο εναέριο χώρο της Λιβύης.

Αμερικανικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γύρω από τη Λιβύη, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο, διευκρινίζοντας ότι ο στρατιωτικός σχεδιασμός εξετάζει διάφορες επιλογές.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον διευκρίνισε ότι καμία στρατιωτική ενέργεια με τη συμμετοχή αμερικανικών πολεμικών πλοίων δεν εξετάζεται για τη Λιβύη.

Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι εξετάζονται όλες οι λύσεις, ανάμεσά τους και η απαγόρευση των πτήσεων επάνω από το λιβυκό έδαφος, η εφαρμογή της οποίας θα απαιτούσε τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και την έγκριση του ΟΗΕ.

Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι είναι σύμφωνη με την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Λόρενς Κάνον δήλωσε ότι φαίνεται ότι δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των δυτικών συμμάχων για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στη Λιβύη.

Πέραν των κυρώσεων, η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε χθες να γίνουν προετοιμασίες για τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων, ώστε η κυβέρνηση Καντάφι να λογοδοτήσει, για να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια και να υποστηριχθεί ο λιβυκός λαός στην επιδίωξη μίας δημοκρατικής μετάβασης.

Οι ΗΠΑ θα αποστείλουν δύο ομάδες αρωγής στα σύνορα της Λιβύης και την Αίγυπτο, ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον, ενώ ο διεθνής Ερυθρός Σταυρός απαίτησε άμεση πρόσβαση στις δυτικές περιοχές της Λιβύης.

Γαλλικό αεροσκάφος που μετέφερε πέντε τόνους ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού έφθασε τη νύκτα στη Βεγγάζη, μέσω του Καΐρου.

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουΐς Μορένο-Οκάμπο διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για τη βία στη Λιβύη, ως πρώτο βήμα ενδεχόμενης έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
http://www.newsbeast.gr/

Αύριο, 2 Μαρτίου, ο τελικός. Αντίστροφη μέτρηση για τη Eurovision!


Της Εβελίνας Ρίζου
Βρισκόμαστε ένα 24ωρο πριν την ανάδειξη του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στην φετινή Eurovision και οι προετοιμασίες στο στούντιο της ΕΡΤ,  απ’ όπου θα μεταδοθεί ζωντανά ο ελληνικός τελικός, είναι πυρετώδεις!

Όσο για τους έξι υποψήφιους κάνουν εντατικές πρόβες για την εμφάνισή τους, ώστε να παρουσιάσουν ολοκληρωμένες τις εμφανίσεις τους σε μια ξεχωριστή εκδήλωση. Εκτός από τα Κόκκινα Χαλιά, τη Βαλάντω Τρύφωνος, τους Τριμητόνιο, την Αντιγόνη Ψυχράμη, το Λούκα Γιώρκα και τη Νίκη Πόντε, στη σκηνή θα δούμε και τους εκπροσώπους της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Μάλτας.Έτσι λοιπόν, στη σκηνή θα εμφανιστούν ο Χρίστος Μυλόρδος για την Κύπρο με το τραγούδι “Σαν άγγελος σε αγάπησα”, ο Glen Vella για τη Μάλτα με το τραγούδι “One Life” και η Poli Genova για τη Βουλγαρία με το τραγούδι “Na Inat”.

Απών από τον τελικό θα είναι τελικά ο περσινός μας εκπρόσωπος, Γιώργος Αλκαίος, ο οποίος θα βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία λόγω επαγγελματικών ανειλημμένων υποχρεώσεων. Τουλάχιστον, θα δούμε το «Opa» σε video! Για τα μέλη της κριτικής επιτροπής δεν έχει γίνει σχετική ανακοίνωση, αν και οι φήμες που κυκλοφορούν θέλουν ανάμεσά τους την Έλενα Παπαρίζου, το Φωκά Ευαγγελινό, τη Δάφνη Μπόκοτα και τη Ναταλία Γερμανού.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS).

Ειδικότερα, από σταθερό τηλέφωνο, το κοινό θα πρέπει να καλέσει:
901 111 90 01 για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
901 111 90 02 για τη ΒΑΛΑΝΤΩ ΤΡΥΦΩΝΟΣ
901 111 90 03 για το ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ
901 111 90 04 για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
901 111 90 05 για τον ΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΚΑ feat. STEREO MIKE
901 111 90 06 για τη ΝΙΚΚΙ ΡΟΝΤΕ
 




Όσοι από το κοινό επιθυμούν να ψηφίσουν μέσω γραπτού μηνύματος (SMS), θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 54555 ως εξής:
Ε – κενό - 01 για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
Ε – κενό - 02 για τη ΒΑΛΑΝΤΩ ΤΡΥΦΩΝΟΣ
Ε – κενό - 03 για το ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ
Ε – κενό - 04 για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
Ε – κενό - 05 για τον ΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΚΑ feat. STEREO MIKE
Ε – κενό - 06 για τη ΝΙΚΚΙ ΡΟΝΤΕ

Η χρέωση για κάθε κλήση από σταθερό τηλέφωνο είναι 0,61 ευρώ/κλήση και για κάθε γραπτό μήνυμα 0,65 ευρώ/SMS.



http://www.protothema.gr/

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

H σέξι Kelly Brook μαγεύει με το άρωμά της


Η αλήθεια είναι πως η Kelly Brook με την εμφάνισή της δεν χρειάζεται να φορέσει κάποιο ιδιαίτερο άρωμα για να μαγέψει τον αντρικό πληθυσμό. Όμως για τις ανάγκες διαφήμισης κάνει ακόμη και αυτό.Πρόκειται για το σποτάκι  με την Brook να υποδύεται έναν άγγελο που ήρθε στη Γη για να αποπλανήσει τους άντρες. 




http://www.gossip-tv.gr/

Sexy ακόμα και στα καρναβάλια η Στικούδη ήταν στη χτεσινή παρέλαση του καρναβαλιού στο Μοσχάτο


Αρχηγός στο άρμα του group «Του κουτρούλη ο γάμος» από τους πρόσκοπους Μοσχάτου-Καλλιθέας ήταν στη χτεσινή παρέλαση στο Μοσχάτο η Κατερίνα Στικούδη! Το sexy μοντέλο φόρεσε ένα άκρως αποκαλυπτικό σορτσάκι, κατακόκκινες ψηλές μπότες, εφαρμοστό μπουστάκι και φτερά και πούπουλα στο κεφάλι! Όχι, το εντυπωσιακό καπέλο δεν έκλεψε την παράσταση, θα σας πούμε την αλήθεια! Τα βλέμματα τράβηξε η sexy Κατερίνα αφού αποτέλεσε την πιο hot εμφάνιση του καρναβαλιού… Δείτε και μόνοι σας!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.gossip-tv.gr/





Άρρωστος με ίωση ο πρωθυπουργός Αναβάλλεται η προ ημερησίας στη Βουλή


Αναβλήθηκε η σημερινή, προγραμματισμένη, συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, καθώς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσβλήθηκε από ίωση. Tο πρωί εμφάνισε υψηλό πυρετό και ο γιατρός του συνέστησε να παραμείνει στο κρεβάτι του και να αποφύγει οποιαδήποτε μετακίνηση.
Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, επικοινώνησε με τους αρχηγούς των κομμάτων και όλοι συμφώνησαν η συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό, που  είχε ζητήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, να αναβληθεί.
Η συζήτηση μάλλον μετατίθεται για το Σάββατο.

http://www.tanea.gr/

Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες



Συνέλευση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση του κλάδου

Με στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ αρχίζει η εβδομάδα.Οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11 το πρωί ως τις 4.30 το απόγευμα, ενώ του ΗΛΠΑΠ από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Η συνέλευση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στο αμαξοστάσιο και όχι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις τον κλάδου.
Εντός του πρώτου δεκαπενταημέρου του Μαρτίου πάντως, αναμένεται να πραγματοποιηθούν άλλες έξι στάσεις εργασίας στα τρόλεϊ.
Αύριο εξάλλου, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» διοργανώνει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα, ενώ την ίδια μέρα καλεί τους επιβάτες να μην πληρώσουν εισιτήριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από τις 6.30 ως τις 9.30 το πρωί.

http://www.imerisia.gr/default.asp?catid=12410

Η μεγάλη γιορτή της Όπερας από 13 έως 20 Μαρτίου 2011 στην Αθήνα- 37ος Διεθνής Διαγωνισμός Grand Prix Μαρία Κάλλας με 55 νέους λυρικούς τραγουδιστές από 11 χώρες


ATHENAEUM
International Cultural Center
MARIA CALLAS GRAND PRIX
Opera, Oratorio-Lied and Piano
3 Adrianou St. GR 105 55 Athens.   Tel. +30210 3211987 fax + 30210 3211196
e-mail  contact@athenaeum.com.gr  www. Athenaeum.com.gr.



Αθήνα 25/02/2011     



 Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ χωρίς να υποτιμά τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσκολίες της εποχής και παράλληλα όμως επειδή θεωρεί καθήκον του να προστατεύσει τόσο τη διεθνή εικόνα της χώρας στο καλλιτεχνικό στερέωμα, όσο και τη συνολική του πορεία 37 χρόνια τώρα, προχωρά στη διοργάνωση του 37ου Διεθνούς Διαγωνισμού Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας για Όπερα, από τις 13 έως τις 20 Μαρτίου 2011, σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, την Αιγίδα και τη συμβολική  οικονομική ενίσχυση που έχει υποσχεθεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.  

Έτσι και εφέτος η Αθήνα, με τον καταξιωμένο διεθνώς θεσμό της,  θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει 55 νέους λυρικούς τραγουδιστές από 11 χώρες - Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία, Ρωσία, Ουκρανία, Αρμενία, ΗΠΑ, Κορέα, Κίνα - ανάμεσά τους και 10 Έλληνες, οι οποίοι θα διαγωνισθούν στον πιο  δύσκολο, παγκοσμίως, διαγωνισμό για το βραβείο στο όνομα της μεγάλης μας Μαρίας Κάλλας. Φέτος, λόγω των οικονομικών δυσχερειών ο διαγωνισμός αφορά μόνο στην Όπερα. Και ενώ κάθε χρόνο η ποιότητα του διαγωνισμού και όλων όσων συμμετέχουν σε αυτόν είναι όλο και πιο υψηλή, φέτος ένα ακόμα  ποιοτικό χαρακτηριστικό έρχεται να προστεθεί στη συνολική διοργάνωση.

Για πρώτη φορά, στα 37 χρόνια διοργανώθηκε εθνικός προκριματικός διαγωνισμός στο Πεκίνο- Κίνα, υπό την  εποπτεία   του  Υπουργείου Πολιτισμού της Κίνας, για να επιλεγούν οι 10 καλύτεροι νέοι τραγουδιστές και τραγουδίστριες για το Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας. Σε αυτόν τον προκριματικό διαγωνισμό πήραν μέρος 110 νέοι καλλιτέχνες και μετά από 3 κύκλους επιλέγηκαν οι 10 καλύτεροι (5 άνδρες και 5 γυναίκες). Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν διακεκριμένοι Κινέζοι λυρικοί καλλιτέχνες, που εμφανίζονται σε μεγάλες Όπερες ανά τον κόσμο, και οι οποίοι  προσκλήθηκαν ειδικά για το διαγωνισμό στο Πεκίνο.
Τελικά, από τους 10 νέους Κινέζους προκριθέντες, στην Αθήνα θα συμμετέχουν μόνο οι πέντε δεδομένου ότι οι υπόλοιποι δεν προλάβαιναν να προετοιμάσουν το συνολικό ρεπερτόριο που είναι αναγκαίο από τον αυστηρό κανονισμό του Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας.


Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή του 37ου Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας για Όπερα, που στην ουσία συνιστά μια μεγάλη γιορτή στο μέσο του χειμώνα για το Λυρικό Τραγούδι, αποτελείται από τους εξέχοντες καλλιτέχνες:

Luigi Alva, Ιταλία  (Λουίτζι Άλβα)
Philip Kang, Κορέα, Σεούλ   (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ) (Φίλιπ Κανγκ)
Peter Katona, Αγγλία, Λονδίνο (Πήτερ Κάτονα)
Sherrill Milnes, Τάμπα, USA  (Σέριλ Μίλνες)
Ζανέτ Πηλού, Ελλάδα
Cheryl Studer, Γερμανία (Τσέριλ Στιούντερ)
Peter Tiboris, Ιταλία (Πήτερ Τιμπόρις)
Kang-Liang Peng, Πεκίνο, Κίνα  (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ) (Κανγκ-Λιάνγ Πενγκ)
Λουκά Καρυτινό, Ελλάδα
Κική Μορφωνιού, Ελλάδα

Γραμματέας επιτροπής: Έφη Αγραφιώτη

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού και τα βραβεία του είναι:
«37ο Grand Prix Μαρία Κάλλας 2011» για  Όπερα 

1ος Κύκλος
Κυριακή 13, Δευτέρα 14  και Τρίτη 15 Μαρτίου 2011
Αίθουσα: Auditorium, Ινστιτούτο Γκαίτε
εισιτήρια: 10€ , 5€  (φοιτητικό - σπουδαστικό)

**
2ος  Κύκλος, Ρεσιτάλ
Πέμπτη 17 & Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 
Αίθουσα: Auditorium, Ινστιτούτο Γκαίτε
εισιτήρια: 10€ , 5€  (φοιτητικό - σπουδαστικό)

(επειδή η ώρα έναρξης των παραπάνω Κύκλων εξαρτάται από τον αριθμό των καλλιτεχνών που τελικά, θα λάβουν μέρος,  πληροφορίες στα 210 32.11. 949 & 955, τις ημέρες του διαγωνισμού)
**

3ος Κύκλος, Τελικός και
Απονομή «Grand Prix Μαρία Κάλλας 2011»
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, 18:30
 Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Β. Σοφίας & Κόκαλη, Τηλ. 210 7282333)
εισιτήρια: 60€, 45€, 33€, 20€, 10€  (φοιτητικό - σπουδαστικό)

Στον  3ο Κύκλο  οι  διαγωνιζόμενοι  συνοδεύονται   από   τη Φιλαρμονική  Ορχήστρα  του  Ιασίου  Ρουμανίας, υπό  την  διεύθυνση του Αρχιμουσικού Georg Costin (Γκέοργκ Κοστίν)


Όλοι οι κύκλοι του Διαγωνισμού είναι ανοικτοί στο κοινό και προπωλούνται εισιτήρια.

Βραβεία :
Γυναίκες:
·         Grand Prix: Χρυσό μετάλλιο, 9.000€, Δίπλωμα και διοργάνωση κοντσέρτων από το Athenaeum, στο εξωτερικό και την Ελλάδα
·         2ο Βραβείο: Ασημένιο μετάλλιο, 6.000€, Δίπλωμα
·         3ο Βραβείο: Ασημένιο μετάλλιο, 3.000€, Δίπλωμα
Άνδρες:
·         Grand Prix: Χρυσό μετάλλιο, 9.000€, Δίπλωμα και διοργάνωση κοντσέρτων από το Athenaeum, στο εξωτερικό και την Ελλάδα
·         2ο Βραβείο: Ασημένιο μετάλλιο, 6.000€, Δίπλωμα
·         3ο Βραβείο: Ασημένιο μετάλλιο, 3.000€, Δίπλωμα


ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ PAOLO MONTARSOLO
Στον καλύτερο μπάσο του διαγωνισμού, ειδικό βραβείο 2.000 ευρώ, αθλοθετείται από τη σύζυγό του Liliana Montarsolo.


Το «Grand Prix Μαρία Κάλλας», είναι ετήσιος καταξιωμένος θεσμός της πόλης των Αθηνών, στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας,  διεξάγεται στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας Διεθνών Μουσικών Διαγωνισμών της Ουνέσκο,   και διοργανώνεται από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, υπό την Αιγίδα και την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.


Χορηγός  βραβείων
Εκδοτικός Οργανισμός Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Με την Υποστήριξη της EBU

Χορηγοί Επικοινωνίας
ΕΡΤ
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τρίτο Πρόγραμμα
ελculture.gr
culturenow.gr
www.TAR.gr


Γραφείο Τύπου Χαρά Πετρούνια
 6972 710 991, 210 52 44 648,  e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr