Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η Αλεξανδράκη θα παρουσιάσει το «Wipe Out»;


Για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια μίλησε η Δήμητρα Αλεξανδράκη, το μοντέλο που γνωρίσαμε από τη συμμετοχή του στο «Next Top Model Ι», αποκαλύπτοντας ότι δεν έχει πει ακόμα το «ναι» στην πρόταση που της έχει κάνει η παραγωγή του «Wipe Out», του νέου παιχνιδιού του ANT1.

«Μίλησα πριν μερικές μέρες με άτομα της παραγωγής του ''Wipe Out'', αλλά δεν έχω δεσμευτεί, γιατί μέχρι στιγμής δεν με βολεύουν οι ημερομηνίες. Δεν είμαι αρνητική, απλώς προσπαθώ να δω πώς θα βολέψουν οι ημερομηνίες, γιατί εκείνο το διάστημα έχω μια φωτογράφιση στην Τουρκία μαζί με την Όλγα Φαρμάκη για μεγάλη καμπάνια».

http://www.zougla.gr/

864 Φιάλες Αίματος από την Αιμοδοσία που Διοργάνωσε η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης από την ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ με θέμα «Δίνουμε αίμα μαζί με το Στρατό», αφού έλαβε διήμερη παράταση λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού. Η προσέλευση του προσωπικού ήταν πέραν κάθε προσδοκίας, σε τέτοιο βαθμό ώστε η Μεραρχία βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να παρατείνει τη διάρκεια της αιμοδοσίας από 3 σε 5 ημέρες προκειμένου να ανταποκριθούν τα συνεργεία αιμοληψίας στην αυξημένη προσέλευση.

Οι 864 φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας σε όλη την Ελληνική Επικράτεια συμβάλλοντας αποφασιστικά στην υγειονομική τους περίθαλψη.
Το ΓΕΣ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε θέματα ανθρωπιστικής φύσεως και για το λόγο αυτό προτίθεται να επαναλάβει παρόμοιες πρωτοβουλίες και στο μέλλον, προσδοκώντας ανάλογα αποτελέσματα.

http://kranosgr.blogspot.com

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/864.html

Ανύπαρκτη η πολιτική καταπολέμησης του ντόπινγκ

Το τεράστιο πρόβλημα του ντόπινγκ που διαφθείρει τον αθλητισμό και την ελλιπέστατη πολιτική καταπολέμησής του ανέδειξε στη Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Ανατολάκης. Με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη, ο Γιώργος Ανατολάκης κατήγγειλε την υπολειτουργία του αρμόδιου φορέα που είναι το Ε.Σ.Κ.Α.Ν. Στην ερώτηση του ο βουλευτής επισήμανε: 

α) την έλλειψη ελέγχου ντόπινγκ στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα, αν και ο Νόμος τους ορίζει ως υποχρεωτικούς.
β) τις οφειλές της Κυβέρνησης προς τους δειγματολήπτες από το 2008.
γ) τη μη λειτουργία της γραμμής ελέγχου αίματος στο εργαστήριο αντι-ντόπινγκ κοντρόλ του Ο.Α.Κ.Α.
δ) την έλλειψη νομικού πλαισίου για τη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες με αποτέλεσμα να υπάρχει αναντιστοιχία με την λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντιντόπινγκ. (WADA).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Βουλευτής στην αποκάλυψη, ότι η ίδια η Πρόεδρος του Ε.Σ.ΚΑ.Ν. κυρία Σπηλιοπούλου, ζήτησε να μην παραδοθούν δείγματα για έλεγχο στο O.A.K.A. αλλά στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους κανονισμούς της WADA και θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του ΕΣ.Κ.Α.Ν. και το κύρος της χώρας μας.

Στην απάντηση του ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικητιάδης, παραδέχθηκε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Ε.Σ.ΚΑ.Ν. δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Απέδωσε την έλλειψη των δειγματοληψιών στην κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ υποσχέθηκε την μετατροπή του ΕΣΚΑΝ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, έτσι ώστε να αποκτήσει οικονομική αυτονομία και να μπορεί να καλύπτει την αποζημίωση των δειγματοληπτών. Επέρριψε στην προηγούμενη Κυβέρνηση τις οφειλές των δειγματοληπτών και εγγυήθηκε τη διασφάλιση των χρημάτων τους.

Όσον αφορά την εντολή της κ. Σπηλιοπούλου, ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο δείγμα ήταν παραγγελία ενός ΄κάποιου’ ξένου Οργανισμού, (τον οποίον δεν κατονόμασε) και στάλθηκε στο Πανεπιστήμιο μόνο για τη φύλαξή του. Κατόπιν τούτου ο Γιώργος Ανατολάκης επανήλθε με νέα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων με την οποία ζητάει όλη την αλληλογραφία μεταξύ της προέδρου του Ε.Σ.ΚΑ.Ν. και του ξένου οργανισμού για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.
Πολιτικό Γραφείο: Πλ. Ελευθερίας 12, 181 20 Κορυδαλλός.
Τηλ. 210-4945982, 210-4945986 Fax: 210-4945987 



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_5289.html

Γιατί έχει αυτή τη βραχνάδα στη φωνή της;

Είχε ακουστεί πως η Αντιγόνη Ψυχράμη είχε αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα με τις φωνητικές της χορδές, γι’ αυτό και έχει αυτή τη βραχνάδα.

Η ίδια απαντά και αποκαλύπτει την αλήθεια…

«Τη βραχνάδα την έχω από τότε που ήμουνα μικρή. Αν ίσχυε αυτό που λες τότε οι μισοί Ιταλοί καλλιτέχνες θα είχαν πρόβλημα. Κατά καιρούς πολλοί καλλιτέχνες εμφανίζουν προβλήματα που αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη θεραπεία. Αυτά όμως δεν έχουν να κάνουν με τη βραχνάδα στη φωνή».

Πηγή: Down Town

http://www.zougla.gr/

Κώδων κινδύνου από Ραγκούση «Να σκεφτούν τις συνέπειες όσοι ενθαρρύνουν τους μετανάστες»

Εκκληση προς τους μετανάστες της Υπατίας να σταματήσουν την απεργία πείνας απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει διακριτική μεταχείριση προς τους συγκεκριμένους ανθρώπους και κάλεσε όσους «τους ενθαρρύνουν» να σταματήσουν και να σκεφτούν τις συνέπειες. Πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο μαζικής νομιμοποίησης, καθώς τόνισε ότι οι μετανάστες της Υπατίας θα εξεταστούν ένας προς έναν από την αστυνομία.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και όσον αφορά το ενδεχόμενο να καταφτάσουν κύματα λαθρομεταναστών από τις χώρες της Β. Αφρικής που σπαράσσονται από συγκρούσεις και βίαια επεισόδια. Τόνισε ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και πως αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα και από το νότο.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας καλεί την Ευρώπη για να υπάρξει διαχείριση ενός προβλήματος που δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, υπογραμμίζοντας ότι δεν θέλουμε η Ευρώπη να μας δίνει λεφτά, αλλά να μοιραστούμε μετανάστες. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Ευρώπη μας έχει αφήσει αβοήθητους, ενώ αναφέρθηκε και στην εκτίμηση που θέλει τα επόμενα χρόνια να προσεγγίζουν την ευρωπαϊκή ήπειρο 50 εκατ. μετανάστες λόγω της κλιματικής αλλαγής.



http://www.protothema.gr/

Μπροστά στο τέλος, ο Καντάφι πνίγει τη χώρα στο αίμα και ετοιμάζει νέο διάγγελμα

Συνθλίβοντας το λαό του προσπαθεί ο Μουαμάρ Καντάφι να διατηρήσει τον έλεγχο της Τρίπολης. Στα ανατολικά, Βεγγάζη και Τομπρούκ, πλήθη διαδηλωτών υψώνουν τις προ Καντάφι σημαίες της Λιβύης και γιορτάζουν την «απελευθέρωση».

Στην πρωτεύουσα, μάρτυρες αναφέρουν ότι στρατιώτες και μισθοφόροι σπέρνουν τον τρόμο. Στην πόλη Μισράτα διαδηλωτές και δυνάμεις του Καντάφι συγκρούονται, και υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς νεκρούς.

Ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι αναμένεται να μιλήσει σύντομα στην πόλη Αλ Ζαουίγια, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατεύματα πιστά στον Καντάφι έχουν επιτεθεί εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πόλη. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δίκτυο Αλ Αραμπίγια πως η πόλη έχει μετατραπεί σε «σφαγείο» και είναι δύσκολο να πει κανείς πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.

Το δίκτυο Αλ Αραμπίγια μεταδίδει πληροφορίες για 10.000 νεκρούς και 50.000 τραυματίες στη Λιβύη. Στρατιώτες, υπουργοί και διπλωμάτες εγκαταλείπουν τον Καντάφι, Οι κυβερνήσεις διεθνώς δίνουν αγώνα για τον επαναπατρισμό των υπηκόων τους με αεροπλάνα και πλοία, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση -κυρίως Ιταλία, Ελλάδα και Μάλτα- ετοιμάζεται να βρεθεί μπροστά σε τεράστιο κύμα προσφύγων.

Το αεροδρόμιο της Βεγγάζης δεν λειτουργεί και στο αεροδρόμιο της Τρίπολης επικρατούν χαοτικές συνθήκες. Αρκετές πτήσεις έχουν αναχωρήσει και περισσότερα αεροσκάφη και πλοία κατευθύνονται στη Λιβύη, για να απομακρύνουν ξένους υπηκόους. Διεθνείς εταιρείες απομακρύνουν το προσωπικό τους.

Στη Λιβύη τρία C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών
Την ίδια ώρα, η νότια Ευρώπη έρχεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ενός τεράστιου μεταναστευτικού κύματος από τη βόρεια Αφρκή, και τονίζει πως η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Μάλτα και Κύπρος ζήτησαν σε έκτακτη υπουργική συνάντηση στη Ρώμη τη δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης. Η Ρώμη εκφράζει φόβους για «βιβλικών διαστάσεων έξοδο», ένα κύμα τουλάχιστον 200.000 έως 300.000 μεταναστών από τη Λιβύη.

Φόβοι για τεράστιο μεταναστευτικό κύμα στη νότια Ευρώπη
Ο Καντάφι προσπαθεί να «κρατήσει» την Τρίπολη

Ο Μουαμάρ Καντάφι βύθισε τη Λιβύη σε εμφύλιο πόλεμο με ένα παραληρηματικό διάγγελμα, στο οποίο διακήρυξε ότι θα πεθάνει ως μάρτυρας και θα συνθλίψει την εξέγερση. Η ανατολική Λιβύη έχει φύγει από τα χέρια του και πλέον προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο στην Τρίπολη, καθώς και σε δυτικές πόλεις, όπου οι πολίτες έχουν αρχίσει επίσης να ξεσηκώνονται κατά του καθεστώτος.

Το μεγαλύτερο τμήμα της Τρίπολης είναι έρημο. Στους δρόμους βρίσκονται μόνο αστυνομικοί και στρατιώτες πιστοί στο καθεστώς, καθώς και μισθοφόροι, που σύμφωνα με πληροφορίες ανοίγουν πυρ, λεηλατούν και σπέρνουν τον τρόμο. Μαρτυρίες γιατρών από τη Λιβύη αναφέρουν ότι ένοπλοι πυροβολούν ανθρώπους σε νοσοκομεία.

Οι Λίβυοι φαίνεται πως έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και ελπίζουν πως διαδηλωτές από τα ανατολικά μαζί με στρατιώτες που έχουν λιποτακτήσει θα έλθουν αν τους βοηθήσουν. Κάτοικος της Τρίπολης δήλωσε στην αραβική υπηρεσία του BBC ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε επαφή με τις ελεύθερες πόλεις στα ανατολικά και για την Πέμπτη προετοιμάζεται πορεία στην Τρίπολη.

Το καθεστώς φέρεται κατ' άλλες πληροφορίες να έχει στρέψει δύο πολεμικά πλοία να «κοιτούν» την πρωτεύουσα...

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φέρεται να έχουν τον έλεγχο της πόλης Ζουάρα, περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, όπως δήλωσαν Αιγύπτιοι εργάτες που πέρασαν στην Τυνησία.

Ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐντ, αρνήθηκε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση εξαπέλυσε αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε λιβυκές πόλεις, χαρακτηρίζοντας παράληλα υπερβολικές τις εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών.

«Ελεύθερη» Βεγγάζη

Στη Βεγγάζη και το Τουμπρούκ οι διαδηλωτές πανηγυρίζουν κρατώντας τις προ Καντάφι σημαίες και πανό που γράφουν «Ελεύθερη Λιβύη», σύμφωνα με εικόνες που έδειξε το Αλ Τζαζίρα. Ανταποκριτής του Guardian που έφθασε στη Βεγγάζη μετέδωσε ότι στρατιώτες μαζεύουν στην αυλή ενός αστυνομικού τμήματος τόνους όπλων και πυρομαχικών για να μην πέσουν στα χέρια δυνάμεων πιστών στον Λίβυο ηγέτη.

Πιλότος φέρεται, εν τω μεταξύ, να αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολή να βομβαρδίσει τη Βεγγάζη και να έριξε το αεροπλάνο του, έχοντας χρησιμοποιήσει πρώτα το σύστημα εκτόξευσης.

Στρατιώτες, υπουργοί και διπλωμάτες «εγκαταλείπουν» τον Καντάφι

Στρατιώτες, Λίβυοι διπλωμάτες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπουργοί εγκαταλείπουν τον Καντάφι και τάσσονται με το μέρος των διαδηλωτών. Ανάμεσά τους, ο υπουργός Εσωτερικών, στρατηγός Αμπντούλ Φατάχ Γιουνές. Ο ίδιος δήλωσε στο δίκτυο Αλ Αραμπίγια ότι δεν ευθύνεται για τη σφαγή των τελευταίων ημερών, επιβεβαίωσε ότι η Βεγγάζη βρίσκεται στα χέρια των διαδηλωτών και τόνισε ότι τώρα όλοι έχουν στα χέρια τους όπλα.

«Το καθεστώς Καντάφι έχει τελειώσει» δήλωσε ο πρώην υπουργός. Ο Καντάφι δεν θα φύγει από τη χώρα, πιθανότατα θα αυτοκτονήσει, ανέφερε. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουσταφά Αμπντετζαλίλι, ο οποίος επίσης εγκατέλειψε τον Καντάφι, έδωσε την ίδια ώρα συνέντευξη στη σουηδική Expressen, λέγοντας ότι ο Καντάφι είχε δώσει προσωπικά την εντολή για το βομβαρδισμό του αεροσκάφους της Pan Am στο Λόκερμπι το 1998.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης δήλωσε σε πρεσβευτές της ΕΕ στην Τρίπολή ότι η Αλ Κάιντα έχει εγκαθιδρύσει «ισλαμικό εμιράτο» στη Ντέρνα στην ανατολική Λιβύη και επικεφαλής είναι ένας πρώην κρατούμενος στη βάση του Γκουαντάναμο. Ωστόσο, κάτοικοι της πόλης δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι αυτοί είναι ισχυρισμοί με τους οποίους η λιβυκή κυβέρνηση προσπαθεί να φοβίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διεθνής κοινότητα ζητά να μπει τέλος στη βία και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι - Μουν τονίζει ότι «οι υπαίτιοι για αυτό το λουτρό αίματος πρέπει να τιμωρηθούν».

Στο προσκήνιο βγαίνει, εν τω μεταξύ, και ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δηλώνοντας βέβαιος ότι το κύμα αναταραχής στη Μέση Ανατολή θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική για να «φέρει το τέλος κυβερνήσεων που καταπιέζουν και ταπεινώνουν τους λαούς τους».

Επιστροφή ξένων πολιτών

Δύο πλοία που μετέφεραν συνολικά 3.028 Τούρκους και 59 υπηκόους άλλων χωρών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την Λιβύη, έφθασαν με ασφάλεια στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας. Περισσότεροι από 5.000 από τους 25.000 Τούρκους πολίτες που ζουν στη Λιβύη έχουν μέχρι στιγμής απομακρυνθεί από τη χώρα, στο πλαίσιο της «μεγαλύτερης επιχείρησης εκκένωσης στην τουρκική ιστορία», όπως την αποκάλεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τα τουρκικά πλοία έφθασαν στη Μαρμαρίδα αργά το βράδυ της Τετάρτης ύστερα από ταξίδι 20 ωρών από το λιμάνι της Βεγγάζης.

Αλλοι 343 Τούρκοι, οι οποίοι εργάζονται για δύο ιδιωτικές εταιρίες στη Λιβύη, μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με ναυλωμένο αεροπλάνο. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μετά την αλλαγή των πληρωμάτων και τον ανεφοδιασμό τους, τα πλοία θα κατευθυνθούν και πάλι στη Λιβύη για να παραλάβουν περισσότερους ανθρώπους.

Επίσης, τέσσερα αεροπλάνα της ρωσικής Πολιτικής Αεροπορίας απομάκρυναν από τη Λιβύη εκατοντάδες Ρώσους, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ανάμεσα στους απομακρυνθέντες είναι και επικεφαλής ρωσικών κρατικών εταιριών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Λιβύη, όπως η Gazprom, η Lukoil και η ρωσική υπηρεσία εθνικών σιδηροδρόμων

Newsroom ΔΟΛ

http://sarotiko.blogspot.com/

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΕVENT ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ KAI TAYΡO ΜΑΣ ΕΞΕΛΗΧΘΗΚΕ ΤΟ EUROVISION PARTY ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙZΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ EUROVISION AΠO ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ GREEK EUROVISION FAN CLUB



ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΥ ΩΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔHΣΑΝ  ΤΑ


Κόκκινα χαλιά
Βαλάντω Τρίφωνος
Τριημιτόνιο
Γιώρκας Λουκάς
Nikki Ponte


και ο Δημήτρης Φάκος


 Oλοι οι καλλιτέχνες θα συμμετέχουν στον ελληνικό τελικό για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου.







Παιχνίδια μέσα στο νερό


Οι εντυπωσιακές αυτές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από έναν ερασιτέχνη φωτογράφο και φυσιολάτρη, τον 46χρονο Tim Stenton ο οποίος...ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
αφιέρωσε 100 ολόκληρες μέρες περιμένοντας τη στιγμή που θα αποτυπώσει όλη την ομορφιά των θαλάσσιων θηλαστικών στη μηχανή 
του!










































http://sarotiko.blogspot.com/

Σε ετοιμότητα 3 C-130 για τους έλληνες της Λιβύης - Εφτασαν τα 2 πρώτα ελληνικά πλοία - Θα μεταφέρουν Κινέζους στην Κρήτη

Σε ετοιμότητα παραμένουν όπως μας ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών 3 C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων απο τη Λιβύη. Το μόνο που περιμένουν οι Ελληνικές αρχές είναι να τους δοθεί άδεια προσγείωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝewsΙt, τα δύο αεροσκάφη θα έχουν προορισμό την Τρίπολη ενώ το τρίτο την πόλη Ζέπχρα όπου υπάρχουν αρκετοί Ελληνες που εργάζονται στη Λιβύη.

Στο μεταξύ, νωρίτερα εφτασαν στο λιμάνι της Βεγγάζης τα δύο πρώτα ελληνικα πλοία που θα μεταφέρουν τους χιλιάδες Κινέζους υπηκόοους που φεύγουν απο τη Λιβύη με προορισμό την Κρήτη. Τα πλοία που έφτασαν είναι το Ηellenic Spirit και το Οlympic Champion τα οποία είχαν αναχωρήσει χθες στις 7.00 το απόγευμα από το λιμάνι της Πάτρας.

Θυμίζουμε πως με απόφαση του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και ακτοπλοϊκές εταιρίες, έφυγαν 7 πλοία έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά των Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο NEWSIT ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από την περασμένη Κυριακή "αυτό που έγινε μόλις μου έθεσαν το θέμα οι αρχές της Κίνας για την παροχή βοήθειας από την Ελλάδα στη μεταφορά των Κινέζων υπηκόων απο τη Λιβύη στη χώρα μας, ήταν να συντονίσω ενέργειες από το υπουργείο και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και βάλαμε 7 πλοία που πήγαν στην Λιβύη για να μεταφέρουν τους Κινέζους υπηκόους.

Ενδεχομένως τώρα που μιλάμε να έχει φύγει και όγδοο πλοίο. Σήμερα είχα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κινας ο οποίος με ευχαρίστησε και βεβαίως μέσω εμού ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και όλο τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες αυτές. Ήδη έφυγαν από την Κίνα για την Ελλάδα με διαδικασίες εξπρές 27 υπάλληλοι του Κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών και ταξιδεύουν τώρα αεροπορικώς ώστε να βοηθήσουν στον συντονισμό και στη μεταφορά πια απο την Ελλάδα στην Κίνα των υπηκόων τους".


Τα πλοία που αναχώρησαν είναι το Hellenic spirit που έφυγε απο την Πάτρα χθες στις 18:52. Από την Πάτρα έφυγε λίγα λεπτά αργότερα και το πλοίο Οlympic champion στις 19:00.

Από τον Πειραιά αναχώρησε το Ελ.Βενιζέλος στις 2:59 τα ξημερώματα και από το λιμάνι του Βόλου το Εξπρές Σαντορίνη στις 4:25 ταξημερώματα. 



newsit
http://sarotiko.blogspot.com/

Ροκ συναυλία με επιλεγμένες διασκευές.

Οι "Τελεία και Παύλα" είναι: με αλφαβητική σειρά, Βασίλης Γραβάνης (πλήκτρα), Κώστας Καλογήρου (φωνητικά), Φαίη Καραστεργίου (φωνητικά), Νίκος Κούτρας (μπάσο), Βασίλης Λουράκης (κιθάρα), Δημήτρης Σκοπελίτης (τύμπανα), Βαρβάρα Στάμου (φωνητικά).

Σας προσκαλούμε σε μια βραδιά με επιλεγμένη ξένη ροκ μουσική, από τη δεκαετία του 70 μέχρι και σήμερα. Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης είναι μια ευγενική προσφορά του συγκροτήματος.







Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου · 8:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.


Πλατεία Μεταμόρφωσης - Μοσχάτο


http://www.facebook.com/event.php?eid=104780799602931

«Στους δρόμους 35.000 διαδηλωτές»


Τι γράφει το Reuters για τα επεισόδια στην Αθήνα

Η ελληνική αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι έκαναν πορεία προς τη Βουλή για να διαδηλώσουν εναντίον των μέτρων λιτότητας που στοχεύουν στο να βοηθήσουν τη χώρα να αντιμετωπίσει τη μεγάλη κρίση χρέους, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters για τα επεισόδια στο κέντρο.

Η αστυνομία έριξε πολλά δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενώ οι διαδηλωτές πετούσαν βόμβες μολότοφ μπροστά στη Βουλή ενώ πλήθη απεργών έτρεχαν να καλυφθούν, γράφει το Reuters. 

Η 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα κράτησε τα αεροπλάνα καθηλωμένα,προκάλεσε κλείσιμο σχολείων και παρέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες στην πρώτη για φέτος πανελλαδική διαδήλωση, λέει το Reuters.
http://www.newsbeast.gr/


Τα διεθνή Μ.Μ.Ε. για τα επεισόδια στην Αθήνα


Αναφορά για τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κάνουν και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Συγκεκριμένα το ΒΒC, σε δημοσίευμά του με τίτλο «Γενική Απεργία στην Ελλάδα: Ξεσπούν συμπλοκές», αναφέρεται στα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών καθώς και στις ρίψεις δακρυγόνων κατά των οργισμένων διαδηλωτών που βρίσκονται κοντά στο  κοινοβούλιο.

«Η απεργία παρέλυσε τις δημόσιες μεταφορές. Πάνω από 100 πτήσεις ακυρώθηκαν. Είναι η πρώτη μεγάλη διαμαρτυρία για φέτος στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο ΒΒC.







http://www.zougla.gr/

Greek Eurovision Fan Club: Το μεγάλο πάρτι

Την Κυριακή το βράδυ (20/02) έγινε ένα μεγάλο πάρτι σε γνωστό club της πρωτεύουσας, όπου παρευρέθησαν όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στον ελληνικό τελικό για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου.

Στο πάρτι, εκτός από τους συμμετέχοντες, το «παρών» έδωσαν πολύ γνωστά ονόματα από τον χώρο της showbiz. Το «Good Luck Party» διοργανώθηκε από το Greek Eurovision Fan Club του Ελληνικού Σωματείου Φίλων της Eurovision, δηλαδή από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του θεσμού, που κάθε χρόνο στέκονται στο πλευρό των καλλιτεχνών μας και τους υποστηρίζουν δυνατά, δημιουργώντας θερμή ατμόσφαιρα.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός παραγωγός Τάκης Φωτίου. Στην παρέα βρέθηκαν οι φίλοι του Γιώργου Αλκαίου, οι «The Opa guys»: Δημήτρης και Μάνος Χορταριάς, Κασσιανή Καραγκιουλέ και Ιάκωβος Gogua, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά. Πολλοί ήταν, όμως, και οι επώνυμοι που παρίσταντο, ανάμεσά τους ο συνθέτης Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ο στιχουργός Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, ο Άλεξ Παναγή, ο Χάρης Σάββας, ο Παντελής Μήτσου και η Δήμητρα Ακριώτου, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Κουτσομίχος, ο Δημήτρης Ευρυπιώτης, ο Κωνσταντίνος Ρεντετάκος και πλήθος άλλων.

Στο πάρτι με σειρά άφιξης έφθασαν οι Τριημιτόνιο, η Νίκη Πόντε, η Βαλάντω Τρύφωνος, η Αντιγόνη Ψυχράμη, τα Κόκκινα Χαλιά και ο Λούκας Γιώρκας. Οι συμμετέχοντες ερμήνευσαν τα υποψήφια τραγούδια τους και το κέφι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Οι υποψήφιοι του ελληνικού τελικού θα βρεθούν την Τετάρτη 23/02 στις 20:30 στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Μοσχάτου.



http://www.zougla.gr/

Η Irina Shayk σε καυτές ....


ΔΕΙΤΕ: Έτσι εξηγείται γιατί έκλεψε την καρδιά του Cristiano Ronaldo

Πανέμορφη, αισθησιακή και με φιλήδονο βλέμμα η σύντροφος του άσου της Ρεάλ Cristiano Ronaldo μαγνητίζει όποιον την κοιτάξει.

Με τις καυτές της πόζες έχει κερδίσει την καρδιά του διάσημου ποδοσφαιριστή. Ωστόσο η εταιρεία που την προσέλαβε για το διαφημιστικό εσωρούχων ευελπιστεί να «τραβήξει» το ενδιαφέρον των γυναικών στα προϊόντα της!

http://www.newsbeast.gr/

Χ. ΚΛΙΝΤΟΝ :ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Τα περιστατικά βίας κατά των διαδηλωτών στη Λιβύη θα πρέπει να σταματήσουν ανέφερε η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλιντον, τονίζοντας πως οι κινήσεις που θα κάνει η χώρα θα συμβαδίζουν με την πολιτική και τους νόμους της."Όσο μαθαίνουμε περισσότερα για το τι συμβαίνει στην Λιβύη -γιατί γνωρίζετε ότι η επικοινωνία έχει διακοπεί και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για το τι συμβαίνει...
θα πάρουμε κατάλληλα μέτρα, που θα συμβαδίζουν με την πολιτική μας, τις αξίες και τους νόμους μας" ανέφερε η Κλίντον σε δημοσιογράφους...
Πρόσθεσε πάντως πως "θα πρέπει να εργαστούμε σε συνδυασμό με τη διεθνή κοινότητα".



http://fimotro.blogspot.com/

Video: Πληρώνουν τα άλογα διόδια;

Mε ειρωνική διάθεση θέλησε να διαμαρτυρηθεί για την αύξηση των τιμών των διοδίων ένας κάτοικος της Πάτρας! Ιππεύοντας ένα άλογο προσπάθησε να περάσει από τα διόδια του Ρίου και σύμφωνα με το thebest ζητούσε να πληρώσει το αντίτιμο που αναλογεί. Μόνο που ο τιμοκατάλογος δεν έχει προβλέψει τέτοιου είδους… διελεύσεις! Ωστόσο, απομακρύνθηκε από το σημείο μετά από παρέμβαση της αστυνομίας. 







Πηγή: newsbomb.gr
http://www.gossip-tv.gr/


 

Ζημιογόνες 6 στις 10 επιχειρήσεις Θα χάσει οκτώ δισ. το κράτος από τα λουκέτα



του Δημήτρη Μαρκόπουλου
«Ζημιά 7,88 δισ. ευρώ μέσα στο επόμενο 18μηνο θα υποστεί το Δημόσιο από ενδεχόμενο λουκέτο 120.000 επιχειρήσεων».

Αυτό ανέφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, παρουσιάζοντας σχετική έρευνα που διενήργησε η Συνομοσπονδία, ο οποίος σημείωσε ότι 6 στις 10 επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες.

Παράλληλα ο κ. Κορκίδης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας υπαίθριων εμπορικών κέντρων για την αναβάθμιση του αστικού ιστού της χώρας. Η ανάλυση των παραδειγμάτων που η ΕΣΕΕ παρουσίασε φανερώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο, ότι σε αντίθεση με όσα κατά καιρούς συζητούνται, οι ΜΜΕ πέραν του διοικητικού φόρτου με το οποίο επιβαρύνονται από το Κράτος και αντίθετα με ότι κατά καιρούς υποστηρίζεται, προσφέρουν στο τελευταίο σημαντικά άμεσα και έμμεσα οφέλη.  Συμβάλλουν στην γενικότερη ανάπτυξη της οικονομίας -μεγέθυνση του ΑΕΠ, απασχόληση, κοινωνική συνοχή κλπ, καταβάλλουν εισφορές απευθείας προς όλους τους δημόσιους φορείς και κυρίως συμβάλουν στη συγκράτηση του κοινωνικού ιστού. Αποτελούν συχνά «φυτώρια» νέων επιχειρηματικών ιδεών, καινοτόμων πρωτοβουλιών και κρίσιμο ιστορικό παράγοντα της παραγωγικής αλυσίδας.

Είναι προφανές ότι κάποιο ποσοστό από τα ποσά τα οποία κατεγράφησαν παραπάνω, επιστρέφουν στον επιχειρηματία μέσα από τις κοινωνικές παροχές (υγεία, παιδεία κτλ).  Παρ όλα αυτά, το ποσοστό συμμετοχής στα κρατικά έσοδα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και σοβαρό.

Σε οικονομικό επίπεδο το συνολικό ποσό των 7.888.815.900 εκατομμυρίων ευρώ που υπολογίστηκε ως απώλεια σε ετήσια βάση για το Δημόσιο προσαυξάνεται εάν υπολογίσουμε τις παράπλευρες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Οι απώλειες από τη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης, η αύξηση της ανεργίας με τις κοινωνικές της συνέπειες, η σοβαρή μείωση της απασχόλησης από τις χαμένες θέσεις εργασίας των επιχειρηματιών, η απώλεια εισοδημάτων από τις προσόδους των ενοικίων των ιδιοκτητών ακινήτων, αλλά και η αναγκαιότητα για δημόσιες δαπάνες για την αντιμετώπιση της νέας αυτής κατάστασης, αποτελούν μόνο μια όψη του έμμεσου κόστους.

Σε κοινωνικό επίπεδο οι κλειστές επιχειρήσεις στα κέντρα των πόλεων μειώνουν την αξία των ακινήτων, αλλά και την μέχρι σήμερα μορφή των πόλεων. Τα μειωμένα έσοδα στην αυτοδιοίκηση θα έχουν ως αποτέλεσμα τη χειροτέρευση της ποιότητας των υπηρεσιών που με τη σειρά τους θα επηρεάσουν την τουριστική μας βιομηχανία. Τα κλειστά φώτα στους δρόμους θα συμβάλουν στην αύξηση της εγκληματικότητας που θα απαιτήσει αύξηση δαπανών για αστυνόμευση.

Τέλος εξίσου σημαντικές είναι οι αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις στο βαθμό που το φαινόμενο των μαζικών λουκέτων κλονίζουν τη διάθεση για επιχειρηματική δράση, αυξάνουν το αίσθημα της απογοήτευσης και της ανασφάλειας και επιτείνει την ερήμωση της γειτονιάς και της πόλης.



http://www.protothema.gr/

Παγκόσμια τράπεζα σπόρων, η αλλιως σύγχρονη κιβωτός

Η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Svalbard είναι ένα ιδαίτερα ασφαλές θησαυροφυλάκιο σπόρων. Βρίσκεται στο νησί Spitsbergen του νορβηγικού αρχιπελάγους Svalbard, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1120 χλμ Βόρειο Πόλο.
Η λειτουργία της άρχισε στις αρχές του 2008 και στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη, φιλοδοξώντας να συγκεντρώσει σπόρους από κάθε γνωστό είδος φυτού του πλανήτη.

Η κατασκευή της κόστισε 8 εκ. δολάρια ΗΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από τη νορβηγική κυβέρνηση. Διοικείται μετά από τριμερή συμφωνία της Νορβηγικής κυβέρνησης, του διεθνούς οργανισμού Global Crop Diversity Trust και του Nordic Genetic Resource Center (Κέντρο Γενετικών Πόρων των Σκανδιναβικών χωρών).
Το θησαυροφυλάκιο σπόρων χτίστηκε σε ένα παλιό ορυχείο και στο εσωτερικό του υπάρχουν κρυμένα αποθέματα σπόρων από όλη τη διατροφική αλυσίδα. Βρίσκεται ψηλά στο βουνό για να αποφύγει στην αύξηση της στάθμης της θάλασσας, αλλά και πολύ βαθειά στη γη για να είναι προστατευμένο ακόμη και από μία πυρηνική έκρηξη ή σύγκρουση μεγάλου μετεωρίτη με τη Γη.

Άν και η κατασκευή του αναζωπύρωσε τις θεωρίες σχετικά με το τέλος του κόσμου και τις επερχόμενες καταστροφές, ο βασικός του σκοπός είναι η προστασία της βιοποικιλότητας προσφέροντας ένα οργανωμένο χώρο αποθήκευσης επιπρόσθετα στις κατά τόπους τράπεζες σπόρων. Η διαχείριση των τοπικών αποθηκών πολλές φορές οδηγεί σε απώλεια ειδών. Η πρόσβαση στους σπόρους ορίζεται από τη Διεθνή Συνθήκη Γενετικών Πόρων Φυτών.

www.topeiraxtiri.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_4324.html

«Είναι επιταγή να υπάρξει συμφωνία»

Γ. Παπανδρέου: «Προδιαγεγραμμένη η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου»

Την επιτακτική αναγκαιότητα επίτευξης συμφωνίας στα επικείμενα κρίσιμα Συμβούλια κορυφής της ΕΕ το Μάρτιο υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ενημερώνοντας τους Έλληνες δημοσιογράφους στο Βερολίνο μετά το πέρας των συναντήσεών του στη γερμανική πρωτεύουσα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «είναι επιταγή να υπάρξει συμφωνία» και να κατανοήσουν όλοι την ιστορικότητα και την κρισιμότητα της στιγμής. Αν δεν υπάρξει συμφωνία θα είναι δύσκολα για όλη την Ευρώπη, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός. Επισήμανε την ανάγκη η ΕΕ και η Ευρωζώνη να γυρίσουν σελίδα και να αφήσουν πίσω τους την περίοδο της κρίσης στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα στις αγορές.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «προδιαγεγραμμένη» την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα, σημείωσε ωστόσο ότι οι αποφάσεις δεν πρέπει να ληφθούν αποσπασματικά, αλλά ως ένα «συνολικό πακέτο». Προειδοποίησε δε ότι αν αποτύχει η λύση του συνολικού πακέτου, το κλίμα θα είναι αρνητικό για όλη την Ευρώπη.

Αναφορικά με τη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική και το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η Ελλάδα ήδη εφαρμόζει τα περισσότερα από αυτά που περιλαμβάνει η γερμανο-γαλική πρόταση. Πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα φορέσουμε όλοι το ίδιο κουστούμι», παραπέμποντας κυρίως στην προβληματική της ενιαιοποίησης των ορίων συνταξιοδότησης. Ζητούμενο είναι να τεθούν κοινοί στόχοι και «δείκτες καλύτερης πρακτικής». Παράλληλα, στον τομέα της ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο να διανύσει από την ανάπτυξη των υποδομών και των δικτύων στους τομείς της ενέργειας, επικοινωνιών, συγκοινωνιών, μέχρι τη μείωση της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί τους πολίτες και είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη.

Θετικός εμφανίστηκε ο κ. Παπανδρέου σε μηχανισμούς ελέγχου των ελλειμμάτων στην Ευρωζώνη, επικρίνοντας ταυτόχρονα τον πλημμελή έλεγχο που ασκήθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στην εξέλιξη των ελλειμμάτων της Ελλάδας κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Από τα 150 δις που ήταν το ύψος του χρέους της Ελλάδας με την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ, σε πεντέμισι χρόνια σχεδόν διπλασιάστηκε το «συνολικό ιστορικό μας χρέος», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, εκτός από την κ. Μέρκελ, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τους αρχηγούς Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί και να αναλυθεί η ελληνική θέση και για λόγους ζύμωσης και προς αποφυγή στρεβλώσεων. Παράλληλα με συνεντεύξεις σε ευρείας εμβέλειας γερμανικά μέσα όπως το κεντρικό ειδησεογραφικό μαγκαζίνο του πρώτου γερμανικού καναλιού ARD και την εφημερίδα Bild έγινε και προσπάθεια να περάσουν μηνύματα και στη γερμανική κοινή γνώμη .

Τα διμερή ζητήματα έμειναν εκτός της συζήτησης του πρωθυπουργού με την καγκελάριο Μέρκελ λόγω του εύρους και της κρισιμότητας των ευρωπαϊκών θεμάτων. Για τα διμερή ζητήματα απλά «δεν έμεινε χρόνος», είπε ο πρωθυπουργός. Όσο για την ομάδα φοιτητών που διέκοψαν την ομιλία του στο παν/μιο Humpoldt το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι είναι υπέρ του διαλόγου και της δημιουργικής αντιπαράθεσης. «Μακάρι τα παιδιά να βάλουν τις πιο σκληρές ερωτήσεις και να κάνουμε διάλογο. Αυτό περιμένω και αυτή την πολιτική κουλτούρα πρέπει να φτιάξουμε στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
http://www.newsbeast.gr/

Το Μάρτιο αποφασίζουν οι περιπτεριούχοι για την τιμή των τσιγάρων


Η πρόταση είναι για αύξηση 10 λεπτά ανά πακέτο

Στη γενική συνέλευση της Ένωσης Καταστημάτων Ψιλικών, Καπνοπωλών και Ενοικιαζόμενων Περιπτέρων Μακεδονίας, που προγραμματίζεται για τις 9 Μαρτίου, θα ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα της αύξησης της τιμής των τσιγάρων κατά 10 λεπτά ανά πακέτο, στα σημεία πώλησης της Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, που θα εισηγηθεί, πάντως, υπέρ της αύξησης.Ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Ιακώβου, δήλωσε ότι ο νομικός σύμβουλος του σωματείου εκτιμά ότι μπορεί να γίνει η αύξηση χωρίς να κατηγορηθούν οι περιπτερούχοι για εναρμονισμένες πρακτικές
http://www.newsbeast.gr/

Γ. Προβόπουλος: Ενδεχόμενο μείωσης μισθολογικού κόστους των τραπεζών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και μείωσης μισθολογικού κόστους των τραπεζών σε περίπτωση συγχωνεύσεων, άφησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, στη Βουλή, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε ένα είδος πόλεμου.

Ενημερώνοντας την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής επί της ετήσιας έκθεσης για τη νομισματική πολική ο Γιώργος Προβόπουλος πήρε σαφή θέση υπέρ των συγχωνεύσεων, χαρακτηρίζοντας θετικό το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank υποστηρίζοντας μάλιστα, ότι μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον, οι συγχωνεύσεις αν είναι καλά σχεδιασμένες και αν γίνονται με φιλικό τρόπο, πετυχαίνουν σημαντικές συνέργειες.

Εκτίμησε δε, ότι το πρόγραμμα αυτό θα γίνει και με όρους εσόδων και κόστους, αλλά το τί θα μειώσουν από το κόστος, θα το ορίσουν οι ίδιες. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το μνημόνιο σε μια παράγραφο αναφέρει ότι η μείωση εξόδων για ελληνικές τράπεζες είναι αναγκαία και ειδικά για το μισθολογικό κόστος είναι αναπόφευκτη.

Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εκτίμησε ότι αν η ευρωπαϊκή λύση είναι κατώτερη των προσδοκιών των αγορών, τότε θα πρέπει να περιμένουμε έναν πολύ αρνητικό δεύτερο γύρο στις αγορές ενώ αν τα πράγματα έρθουν θετικά τότε θα αρχίσουν να εξομαλύνονται έτη περαιτέρω.

Ο κ. Προβόπολους πάντως απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι είναι πιο εύκολο να απαντήσει για το πότε θα βγει το ελληνικό δημόσιο στις αγορές παρά για τις τράπεζες.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ χαρακτήρισε την επιμήκυνση ως μια μεγάλη ελάφρυνση τάχθηκε σαφώς κατά της αναδιάρθρωσης. Μάλιστα προειδοποίησε πως ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» 30% θα οδηγούσε ενδεχομένως και σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων μιας και τα ασφαλιστικά ταμεία, μαζί με τις τράπεζες, «κρατούν» στα χέρια τους «χαρτιά» αξίας 75 δισ. ευρώ.

«Καταλαβαίνετε τι θα σήμαινε αυτό» υπογράμμισε με νόημα ο κ. Προβόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση των 50 δισ. ο κ. Προβόπουλος απάντησε πως πρόκειται για στόχο εξαιρετικά δύσκολο και φιλόδοξος αλλά ανέφικτο με ορίζοντα διετίας. 



http://www.skai.gr/news/