Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 79-71(32-28) ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Ά ΕΣΚΑΝΑ


Αποκριάτικο Ξεφάντωμα…




Την ετήσια αποκριάτικη χοροεσπερίδα του θα πραγματοποιήσει ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος της Πάτρας στο κέντρο «ΑΚΤΑΙΟΝ» Πατρών Πύργου 94-96 Παραλία Πατρών, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Δ.Σ. του  Συλλόγου, τηρώντας το έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και ένα ανεπανάληπτο αποκριάτικο ξεφάντωμα. Άλλωστε οι αποκριάτικοι χοροί του Π.Σ. αναδεικνύονται κάθε φορά στο μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της Αποκριάς στην Πάτρα.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Π.Σ. ενώ θα πάρουν μέρος τα χορευτικά τμήμα του Συλλόγου.
Μάλιστα σε αυτή την εκδήλωση τα χορευτικά τμήματα θα παρουσιάσουν αποκριάτικα δρώμενα, λαϊκούς και ευρωπαϊκούς χορούς και πολλές, πολλές εκπλήξεις. 
Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι καλλιτέχνες του κέντρου που θα απογειώσουν το κέφι με το λαϊκό και αποκριάτικο ρεπερτόριό τους.
Το Δ.Σ. του  Συλλόγου υπόσχεται ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι και καλεί τα μέλη με τους φίλους του να συμμετάσχουν.
Προσκλήσεις διατίθενται από τα μέλη του Δ.Σ. και στα γραφεία του Συλλόγου Παπαδιαμαντοπούλου 17Α . περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 2610 272722 από 6μμ έως 10 μμ και στο κιν. 6972 296949.

Συνέχεια των κινητοποιήσεων Στάσεις εργασίας την Τρίτη σε τρόλεϊ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο


Αθήνα
Χωρίς τρόλεϊ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα παραμείνει την Τρίτη η Αθήνα για πάνω από τέσσερις ώρες, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα ακινητοποιηθούν από τις 12:00 έως τις 16:00, ενώ τα τρόλεϊ τραβούν «χειρόφρενο» από τις 11:00 μέχρι τις 16:00.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231080237

"Καμπάνα" 18μηνών στον 45χρονο που πήγε ... βόλτα την 13χρονη

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών τον 45χρονο Αθηναίο, που κάθισε στο εδώλιο του.. κατηγορουμένου τη Δευτέρα (21/2) με τις κατηγορίες της απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Ο 45χρονος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής (20/2) από άνδρες του Α.Τ Νέας Ζίχνης, σε ερημική τοποθεσία έξω από το Δραβήσκο, έχοντας μέσα στο Ι.Χ αυτοκίνητο του μια 13χρονη μαθήτρια από το χωριό.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ανήλικη, γνωρίστηκε με τον 45χρονο μέσω internet, ο οποίος την επισκέφθηκε στο χωριό, με αφορμή την παρουσία του στις Σέρρες, για μία κοινωνική εκδήλωση.



PROTO THEMA

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/18-45-13.html

ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


Στρατιωτικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών στη Λιβύη, σύμφωνα αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς: «Αυτό που ζούμε σήμερα είναι αδιανότητο. Πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα βομβαρδίζουν αδιακρίτως τη μία περιοχή μετά την άλλη. Υπάρχουν πολλοί, πολλοί νεκροί» αναφέρουν χαρακτηριστικά...
«Όποιος κινείται, ακόμη και αν βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο, θα τον χτυπήσουν».
Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χαγκ μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους δήλωσε ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι εγκατέλειψε τη χώρα και βρίσκεται εν πτήσει για τη Βενεζουέλα.

Ο Γουίλιαμ Χαγκ από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται είπε σε δημοσιογράφους: «Με ρωτήσατε νωρίτερα εάν ο συνταγματάρχης Καντάφι βρίσκεται στη Βενεζουέλα».

» Δεν έχω πληροφορίες ότι είναι εκεί, αλλά έχω δει ορισμένες πληροφορίες που δείχνουν ότι βρίσκεται καθ' οδόν για την περιοχή».

Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες έσπευσε να αρνηθεί ότι ο Μ.Καντάφι οδεύει προς την Βενεζουέλα.

Ο Λίβυος ηγέτης έχει δεχθεί έντονες πιέσεις μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Νωρίτερα σήμερα, η Διεθνής Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH) ανακοίνωσε ότι πόλεις της Λιβύης, ανάμεσά τους η Βεγγάζη, βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών μετά τις αυτομολήσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του στρατού.

Η Ομοσπονδία ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών από την αρχή της εξέγερσης στη Λιβύη σε 300 με 400.

«Πολλές πόλεις έπεσαν, κυρίως στην ανατολική χώρα. Στρατιωτικοί πήραν το μέρος» των εξεγερμένων κατά του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρόεδρος του FIDH Ζουαχάιρ Μπελχάσεν, αναφερόμενη κυρίως στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών.

http://fimotro.blogspot.com/

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00 ERGON ENSEMBLE - Σύγχρονη μουσική από το ERGON ENSEMBLE



Σύγχρονη μουσική  από το ERGON ENSEMBLE

To Ergon Ensemble παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα μουσικής δωματίου του 20ου αιώνα στο οποίο αντιπροσωπεύεται ένα ευρύ φάσμα στυλ και τεχνοτροπιών από σπουδαίους συνθέτες, που προέρχονται από διαφορετικές χώρες.

Το Ergon Ensemble είναι σύνολο που ειδικεύεται στη σύγχρονη μουσική και έχει κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις του στο Μέγαρο Μουσικής και σε άλλους χώρους,  με εξαιρετικές κριτικές. Η προσήλωση του στην ακρίβεια και στο υψηλό επίπεδο των εκτελέσεων είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του, που το κάνουν να ξεχωρίζει.  Στην προσπάθειά του έχει την καλλιτεχνική υποστήριξη του Ensemble Modern, του κορυφαίου συγκροτήματος σύγχρονης μουσικής. Ο τρόπος λειτουργίας και ο συμμετοχικός χαρακτήρας του συνόλου δίνουν κίνητρο στους μουσικούς του συγκροτήματος για υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Το Πρόγραμμα

Hans Gal (1890-1987) Serenade for clarinet, violin and violoncello, Op.93 (1935)

Wolfgang Rihm (1952) Deploration for flute, percussion and cello (1973)

Toshi Ichiyanagi (1933) Trio Interlink for violin, piano and percussion (1990)

Tristan Murail (1947) Treize Couleurs du soleil couchant (1978)

Gyorgy Kurtag (1926) Pieces from Signs, Games and Messages  (work on progress)


Συμμετέχουν

Χρυσή Δημητρίου, φλάουτο
Χριστίνα Παντελίδου, όμποε
Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο
Κώστας Τζέκος, κλαρινέτο
Θεόδωρος Βαζάκας, κρουστά
Ai Motohashi, πιάνο
Γιώργος Παναγιωτίδης, βιολί
Κώστας Παναγιωτίδης, βιολί
Ali Basekmezler, βιόλα
Δημήτρης Τραυλός, τσέλο
Νίκος Τσουκαλάς, κοντραμπάσο

Αλέξανδρος Μούζας, υπεύθυνος συγκροτήματος
Νάντα Γερουλάνου, καλλιτεχνικός συντονισμός

ERGON ENSEMBLE
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00
Αίθουσα:  Θέατρο
Εισιτήρια: 12€ Κανονικό  
                   10€ Φοιτητικό/Σπουδαστικό/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) &                     Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)



Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς
Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting,  210 412 6400      end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Κοντέινερ
ελculture.gr
Ως 3
mediasoup.gr
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Δεν σεβάστηκαν ούτε τον μεγάλο Νέστορα!(Ο οποίος γεννήθηκε στο Μοσχάτο και πρωτοέπαιξε μπάλλα στην Γ.Ε.Μοσχάτου)

Ένοπλη ληστεία στο ΠΡΟΠΟτζήδικο του Νεστορίδη! Έκλεψαν όλες τις εισπράξεις του με την απειλή περίστροφου! Παλικάρι ο Νέστορας, τους πέταξε και καρέκλα !

Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς μερικοί ληστές που κάνουν πάρτι σε όλη την Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια της ελληνικής αστυνομίας που το μόνο που ξέρει είναι να κοιμάται όρθια, φυλάσσοντας τα στέκια που πίνουν καφεδάκι τους…

Το βράδυ της Κυριακής, ο μεγάλος Κώστας Νεστορίδης έπεσε θύμα ληστείας στο ΠΡΟΠΟτζήδικο του γιου του στην Καλλιθέα! Το περιστατικό συνέβη λίγη ώρα πριν λήξη ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Ο μεγάλος Νέστορας έβλεπε το παιχνίδι, όταν σε μία φάση μπούκαραν δύο ένοπλοι φορώντας μαύρες κουκούλες!

Οι δράστες με τα μαύρα έκαναν άνω κάτω το μαγαζί, έσπρωξαν και χτύπησαν τη γυναίκα του Νεστορίδη, κ. Ελένη και άδειασαν την ταμειακή και ό,τι είχαν στις τσέπες τους οι λιγοστοί πελάτες του ΠΡΟΠΟτζήδικου.
Δεν έμειναν όμως ευχαριστημένοι από την… μπάζα τους και θέλησαν να πάρουν κάτι παραπάνω! Απείλησαν τον Νεστορίδη με το περίστροφο στον κρόταφό και εκείνος με το φόβο μην κάνουν κακό στον ίδιο, τη σύζυγό του και τους άλλους ανθρώπους, τους είπε που κρύβονταν κάποια λεφτά σε άλλο σημείο μέσα στο μαγαζί. Εν ολίγοις, οι ληστές έφυγαν με όλες τις εισπράξεις του ΠΡΟΠΟτζήδικου, δηλαδή 2500 ευρώ!

Οι δράστες ήταν Έλληνες και όχι αλλοδαποί, όπως μας εξομολογήθηκε ο ίδιος ο Νεστορίδης, ο οποίος όταν έφευγαν, τους πέταξε μία καρέκλα που βρήκε τον έναν στην πλάτη, χωρίς ωστόσο, να τον τραυματίσει. Έτσι οι ληστές έφυγαν ανενόχλητοι πάνω σε μηχανή…



http://www.sport-fm.gr/list/1


Στην ιστορία του Νεστορίδη θα αναφερθούμε σε αλλή μας ανάρτηση 

Έχετε κάνει κράτηση για …διάρρηξη;

Επισκέψεις σε ξενοδοχεία του Μοσχάτου-επί της οδού Λ. Ποσειδώνος και Πλάτωνος- έκαναν δυο άγνωστοι δράστες. Οι «κύριοι» με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και αναζητούνται.


http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/02/blog-post_9814.html

Παπανικολάου: «Νίκη στην Πόλη»

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Η' ομίλου του TOP 16 της Ευρωλίγκας (24/2, 9.45μ.μ), με τον Κώστα Παπανικολάου να θεωρεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι ικανοί να περάσουν νικηφόρα από την Τουρκία.
Ο 21χρονος φόργουορντ των κυπελλούχων Ελλάδος, Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας -μετά το πέρας της εντός έδρας επικράτησης επί του Αμαρουσίου- για την προσεχή εκτός έδρας αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Τουρκίας, τόνισε: «Εμείς πάμε για να κερδίσουμε. Δεν πάμε με άλλο σκεπτικό. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας», ενώ αναφερόμενος στην απουσία του Γιάννη Μπουρούση, σημείωσε: «Δεν θέλω να πάρω κάποια θέση, η ομάδα είναι ομάδα και θα πάμε για τη νίκη».


http://www.gazzetta.gr/

Ένας κορμοράνος στον Καϊάφα στέλνει μήνυμα SOS

Ένας κορμοράνος στέλνει μήνυμα SOS για το οικοσύστημα του Καϊάφα, στη Ζαχάρω Ηλείας, το οποίο παραμένει σε άθλια κατάσταση, παρά τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας. Απαξιώνεται για να πουληθεί; Γιατί δεν υλοποιείται το σχέδιο της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων για την αξιοποίησή του; Γιατί απαξιώνεται και αφήνεται ανεκμετάλλευτη μια από τις πιο όμορφες προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας;

Ο κορμοράνος (Phalacrocorax carbo) είναι ένα διαδεδομένο θαλασσοπούλι. Συναντάται σε πολλά μέρη στην Ευρώπη, Ασία και Αφρική και στην Ανατολική Ακτή της Βόρειας Αμερικής. Είναι μεγάλο μαύρο πουλί, που το μήκος του κυμαίνεται από 77 έως 94 εκατοστά και με άνοιγμα φτερών μπορεί να φτάσει από 121 έως 149 εκατοστά. Έχει μακριά ουρά και λευκό πηγούνι, ενώ τα ενήλικα άτομα την περίοδο της αναπαραγωγής αποκτούν λευκές κηλίδες στους μηρούς και λευκό φτέρωμα στο κεφάλι.



Χαρακτηριστικό του κορμοράνου είναι ο κίτρινος λαιμός του που διακρίνεται εύκολα. Τα νεαρά άτομα είναι γενικότερα πιο ανοιχτόχρωμα. Ζει συνήθως κοντά στη θάλασσα, σε λιμνοθάλασσες, λίμνες και ποτάμια. Το χειμώνα αποδημεί προς τον Νότο κατά μήκος των ακτών. Στην Ελλάδα μπορούμε να τον συναντήσουμε τον χειμώνα, καθώς έρχεται από τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη στην Ελλάδα, κυρίως στο Θερμαϊκό και Σαρωνικό κόλπο αλλά και σε ορισμένες λίμνες, όπως τη Μικρή Πρέσπα και την Κερκίνη.

Συναντάται επίσης και στο Δέλτα του Αξιού. Συχνά τον βλέπουμε να κάθεται σε στύλους και βράχια κοντά στη θάλασσα ή σε λίμνες και ποτάμια με ανοιχτές τις φτερούγες για να τις στεγνώσει. Άριστος κολυμβητής και καλός ψαράς.

Φωλιάζει σε δέντρα και βράχια κοντά σε υγρότοπους, φτιάχνοντας τη φωλιά του από φύκια, αλλά μερικές φορές και στην ενδοχώρα. Γεννάει την άνοιξη 3 με 4 αυγά, τα οποία κλωσούν και οι δύο γονείς επί 28 -31 μέρες.

Πηγή: pyrgos-news.blogspot.com

http://www.zougla.gr/

Καταδικάζουν τη βία στη Λιβύη οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ, συνάντηση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ καταδικάζουν την καταστολή των διαδηλώσεων στη Λιβύη, σύμφωνα με σχέδιο κοινής διακήρυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα, εν όψει των συνεδριάσεων των Συμβουλίων Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, τη Δευτέρα.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει τη συνεχιζόμενη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων στη Λιβύη και εκφράζει τη λύπη του για τη βία και τους θανάτους. Η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι ειρηνικά αποτελούν θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπινου όντος, τα οποία πρέπει να γίνονται σεβαστά και να προστατεύονται» αναφέρεται στο κείμενο.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων πρόκειται να συζητηθούν κατά κύριο λόγο η κατάσταση στη Β.Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη Σομαλία, το Κέρας της Αφρικής, το Λίβανο, καθώς και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων περιλαμβάνονται η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24-25 Μαρτίου και η συζήτηση για το μέλλον της «Πολιτικής Συνοχής».

Την Κυριακη προηγήθηκε άτυπη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στο πλαίσιο δείπνου εργασίας υπό την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η Κάθριν Άστον απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και τερματισμό της βίας.

«Σκέφτομαι τη Λιβύη, σκέφτομαι τι συνέβη στο Μπαχρέιν μέσα στο Σαββατοκύριακο... Κάνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, κάνουμε έκκληση για τερματισμό της βίας και έναρξη του διαλόγου» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Κ.Αστον.

«Πραγματικά ανησυχώ για ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Λιβύη. Κάνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, συνεχίζουμε να κάνουμε. Είναι πολύ σημαντικό να τερματιστεί η βία» πρόσθεσε.

Η βαρώνη Άστον προτίθεται εξάλλου να συγκαλέσει τις προσεχείς μέρες μια διεθνή διάσκεψη υψηλού επιπέδου, που θα εξετάσει σφαιρικά το θέμα των εκτεταμένων λαϊκών εξεγέρσεων στη Βόρεια Αφρική αλλά και τη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση θα εστιαστεί στους πέντε θεσμικούς τομείς -εκλογική μεταρρύθμιση, υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών, ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης, ελευθερία έκφρασης στα ΜΜΕ και καταπολέμηση της διαφθοράς- ενώ στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή ενημέρωσης και ο συντονισμός της διεθνούς παρέμβασης.

Στη διάσκεψη θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, καθώς και των άμεσα ενδιαφερομένων χωρών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_9266.html

O πιανίστας Alain Lefevre στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 

στις 21:00

Μετά τα εικαστικά, το σινεμά, το θέατρο, το χορό, η μουσική παίρνει τη σκυτάλη και προκαλεί αναπάντεχα δημιουργικές συναντήσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Πρώτος στη σκηνή θα ανέβει ο διεθνούς φήμης Καναδός πιανίστας Alain Lefevre, στου οποίου τη ζωή αναφέρεται η ταινία ‘«Child Prodigy’» που προβάλλεται στις «Κακές παρέες». Ο Αlain Lefevre θα δώσει δύο συναυλίες στο θέατρο του Ιδρύματος  στις 23 και 24 Φεβρουαρίου στις 21.00.

Ο Alain Lefevre, θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους πιανίστες στον κόσμο. Οι Times του Λος Αντζελες τον έχουν χαρακτηρίσει «ήρωα» η Ουάσιγκτον Ποστ «εκπληκτικό ερμηνευτή».

Έχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις (7 βραβεία Felix αλλά και τον τίτλο του «Ιππότη» ) και εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να δίνει συναυλίες ανά τον κόσμο. Έχει εμφανιστεί σε κονσέρτα σε παραπάνω από 40 χώρες και έχει συνεργαστεί με κάποιους από τους πιο διάσημους μαέστρους όπως ο Matthias Bamert, Franz Paul Decker, o Lawrence Foster, o George Hanson κ.α.

Όταν δεν βρίσκεται στη σκηνή, ασχολείται με τη σύνθεση, ενώ σημαντική θέση στις δραστηριότητές του κατέχει η προσπάθεια να φέρει τους νέους ανθρώπους κοντά στην κλασική μουσική.

Ανάμεσα στις συνθέσεις του είναι και η τριλογία «Ήλιος, Θάλασσα, Άνεμος», εμπνευσμένη από την Ελλάδα καθώς και το κομμάτι ‘«La Callas»  αφιερωμένο στον Χρήστο Λαμπράκη. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και στην Επίδαυρο. 

Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» : Πειραιώς 206, Ταύρος

Πληροφορίες Τηλ. 210 3418 550

Τιμές εισιτηρίων 12 Ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων Εισιτήρια για τις συναυλίες προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος). Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση. Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος http://www.mcf.gr/. Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC: Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα - Τηλ. 210 324 6210, 210 324 6210 - Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς - Τηλ. 210 412 6400, 210 412 6400 Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 
http://www.newsbeast.gr/culture/arthro/128685/o-pianistas-alain-lefevre-sto-idruma-mihalis-kakogiannis/09:00 – 21:00

Βροχές, ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις Βαρυχειμωνιά για ολόκληρη την εβδομάδα

Νεφώσεις, βροχοπτώσεις, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά, είναι τα στοιχεία που θα συνθέτουν τα καιρικά φαινόμενα της εβδομάδας που ξεκινά για την χώρας μας.

Τα φαινόμενα  κατά τόπους θα είναι πιο ισχυρά, με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους  στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, η πρόγνωση του καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα συνοψίζεται στα ακόλουθα.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου. Βροχές, καταιγίδες, τοπικές  χιονοπτώσεις.

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά διαστήματα, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, έντασης 3 – 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί από 8 ως 14 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη  θα εκδηλωθούν βροχές και το βράδυ  πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς κελσίου.

Στο Ιόνιο, την  Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, αναμένονται  νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και στα κεντρικά, ενώ  στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις.

Στη Θεσσαλία, την  Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και  την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται  νεφώσεις με σποραδικές βροχές, ενώ  πιθανότητα χιονοπτώσεων υπάρχει για  τα ορεινά.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα παρουσιαστούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου. Καταιγίδες, χιονοπτώσεις, πρόσκαιρη βελτίωση.

Νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στις θαλάσσιες και  παράκτιες περιοχές της χώρας  αναμένουμε καταιγίδες. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά, ενώ στα ορεινά της χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Από το βράδυ  θα σημειωθεί πρόσκαιρη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 4 μποφόρ και στα βόρεια, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. Βροχές και καταιγίδες.


Νεφώσεις που  βαθμιαία θα ενταθούν και θα δώσουν σποραδικές βροχές και κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες, αναμένουμε για την Τετάρτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα ενταθούν στα νότια της χώρας με ένταση που θα φθάσει τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι στα ίδια επίπεδα.


Πέμπτη 24/02/2011. Χιονοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι.
Επιδείνωση του  καιρού αναμένουμε για την Πέμπτη, με νεφώσεις, βροχές, χιονόνερο αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και στα  κεντρικά της χώρας. Οι άνεμοι στα  δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Παρασκευή 25/02/2011. Χιονοπτώσεις και  καταιγίδες.


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κατά τόπους καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την ερχόμενη Παρασκευή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί, έως θυελλώδεις, ενώ χιόνι θα πέσει ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περεταίρω πτώση.




http://www.protothema.gr/

Το πρόγραμμα της εβδομάδας To χειρόφρενο της ταλαιπωρίας συνεχίζεται!

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ανακοίνωσαν για αυτή την  εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και τα τρόλεϊ. Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τις συγκοινωνίες ψηφίστηκε από τη Βουλή, τα συνδικάτα εμφανίζονται ανυποχώρητα και προχωρούν σε απεργίες και στάσεις εργασίας σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα μέχρι και την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου έχουν ως εξής:

- Σήμερα  Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11 έως τις 16:30 το απόγευμα.

- Την Τρίτη  ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΗΣΑΠ από τις 12 μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

- Την Τετάρτη, εξαιτίας της Πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα ακινητοποιηθούν, εκτός από τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, ο οποίος θα λειτουργήσει από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στην πορεία.

- Το απεργιακό δελτίο συνεχίζεται και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, με τους εργαζομένους στα λεωφορεία να τραβούν χειρόφρενο από τις 11 το πρωί έως τις 16:30.

- Τις ίδιες ώρες, τη Δευτέρα 28 του μηνός, θα ακινητοποιηθούν όλα τα ΜΜΜ, προκειμένου οι εργαζόμενοι σε αυτά να πραγματοποιήσουν κοινή γενική συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να αποφασίσουν ποια μορφή θα λάβουν οι κινητοποιήσεις τους.



http://www.protothema.gr/




Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (αποτελέσματα 2η ημέρα)Πρωταθλητής στους Ανδρες ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στις γυναίκες -14 αθλητές έπιασαν τα όρια για το Παρίσι(δειτε φώτο)


Πανελλήνιο ρεκόρ ο Φιλλιπίδης με 5,72 στο επικοντό 
































Ρεκόρ νεανίδων η Αναστασία Καρακατσάνη στα 3000 μ με 9,32,33 έσπασε το ρεκόρ της
Γεωργίας Τσάφου ύστερα απο 21 χρόνια. 






























ΑΝΔΡΕΣ
800μ
Κώστας Νακόπουλος με 1,49,78
60 εμπόδια 
Κώστας Σαισάνας με 7,95
3000 μ 
Δήμος Μαγγίνας με 8,24,48




















τριπλουν 
Τσιάμης Δημήτρης με 17,06
 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
800μ
Φιλάνδρα Ελένη με 2,04,00































3000 μ
Αναστασία Καρακατσάνη με 9,32,33
60 εμπόδια
Πετσούδη Ολυμπία με 8,41
τριπλούν 
Παππαχρήστου Παρασκευή με 14.28
Ύψος
Στεργίου Αντωνία με 1.86