Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (αποτελέσματα 2η ημέρα)Πρωταθλητής στους Ανδρες ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στις γυναίκες -14 αθλητές έπιασαν τα όρια για το Παρίσι(δειτε φώτο)


Πανελλήνιο ρεκόρ ο Φιλλιπίδης με 5,72 στο επικοντό 
































Ρεκόρ νεανίδων η Αναστασία Καρακατσάνη στα 3000 μ με 9,32,33 έσπασε το ρεκόρ της
Γεωργίας Τσάφου ύστερα απο 21 χρόνια. 






























ΑΝΔΡΕΣ
800μ
Κώστας Νακόπουλος με 1,49,78
60 εμπόδια 
Κώστας Σαισάνας με 7,95
3000 μ 
Δήμος Μαγγίνας με 8,24,48




















τριπλουν 
Τσιάμης Δημήτρης με 17,06
 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
800μ
Φιλάνδρα Ελένη με 2,04,00































3000 μ
Αναστασία Καρακατσάνη με 9,32,33
60 εμπόδια
Πετσούδη Ολυμπία με 8,41
τριπλούν 
Παππαχρήστου Παρασκευή με 14.28
Ύψος
Στεργίου Αντωνία με 1.86

















Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, το Μοσχάτο επικράτησε τελικά με 2-1 της Τριγλίας Ραφήνας για την 20η αγωνιστική.



Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε το Μοσχάτο, το οποίο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 2-1 από την Τριγλία στη Ραφήνα, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στον 9ο Όμιλο της Δ’ Εθνικής.
Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Μουλάκης στο  16’, ενώ για τους φιλοξενούμενους, ο Παπαδόπουλος έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 75 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ με τον ίδιο τρόπο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, στο 89’.
ΤΡΙΓΛΙΑ: Κύρκος, Τσάγκαρης, Φελεγκάκης, Κόρακας, Μπισμπιρούλας, Σπαγής, Καλαμπόγιας (43' λ. τρ. Ξύδης), Μπαντούνας, Ζέκιο, Μουλάκης, Σταμπέλος (75' Σκαφίδας).
ΜΟΣΧΑΤΟ: Κουρεπίνης, Μωραϊτης, Καράμπελας, Πυράκης, Λαλιάνι Λ., Σιμιτσής, Ντάφλας, Λιόσης (55' Ανδρουλιδάκης), Παπαδόπουλος, Σαλάμης (58' Παπαγεωργίου), Καψαλόποδας (83' Παπαευθυμίου).

http://www.onsports.gr/

O ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΟΡΟΥΣ & ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ(ΔΕΙΤΕVIDEO)






Η Λέσχη Ανάγνωσης της Μεσοποταμίας κάνει την πρώτη τηςανοιχτή συνάντηση αυτήν την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 19.00 μμ-Καλεσμένος θα είναι ο συγγραφέας Τζεμίλ Τουράν


ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ
 Λέσχη Ανάγνωσης της Μεσοποταμίας κάνει την πρώτη τηςανοιχτή συνάντηση
αυτήν την Κυριακή  20 Φεβρουαρίου στις  19.00 μμ
στο σπίτι της Μεσοποταμίας,Πλάτωνος 13,κοντά στην παραλία μας .
Καλεσμένος μας θα είναι ο συγγραφέας
Τζεμίλ Τουράν
ένας ιδιαίτερα λυρικός συγγραφέας, με αδούλωτο πνεύμα και περίσσια ανθρωπιά, που θα μας ταξιδέψει μέσα από τα βιβλία του -γραμμένα με απέραντο λυρισμό και ευαισθησία-στα χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας του και ο οποίος θα συνομιλήσει από καρδιάς  για την λογοτεχνία και τον άνθρωπο,με τους φίλους και τις φίλες που θα παρευρίσκονται.

http://mesopotamia-mosxato.blogspot.com/

Τι ενόχλησε την Αθηνά;

Τη γνωρίσαμε μέσα από το σίριαλ «Η Ζωή της άλλης»! Ο λόγος για την Αθηνά Οικονομάκου, η οποία τον τελευταίο καιρό είναι ενοχλημένη επειδή κάποια δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως είναι ερωτευμένη.

Η νεαρή ηθοποιός διαψεύδει αυτές τις φήμες λέγοντας πως είναι μόνη, ενώ λίγο πριν κλείσει τη συνέντευξή της δήλωσε πως τα περιοδικά της χρεώνουν σχέσεις οι οποίες όλοι το ξέρουν εκ προοιμίου ότι δεν υφίστανται.

Πηγή: Τηλεθεατής

http://www.zougla.gr/

«Οι γυναίκες με φλερτάρουν»

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός δε δίστασε να μιλήσει για το φλερτ και τον πως συμπεριφέρεται εκείνος λόγω του ότι είναι αναγνωρίσιμος.

Ο τραγουδιστής είπε: «Οι γυναίκες με φλερτάρουν και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής. Το να «παίζεις» με τα μάτια εφόσον είσαι ελεύθερος είναι επιτρεπτό και καθόλου κατακριτέο. Όταν όμως είμαι σε σχέση και νιώθω ερωτευμένος δεν φλερτάρω ποτέ».

Πηγή: Hello

http://www.zougla.gr/

Οι γυναίκες προτιμούν τις λιχουδιές από το σεξ!

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, μία στις πέντε γυναίκες προτιμάει να βάλει στο στόμα της μία λιχουδιά παρά τα χείλη του συντρόφου της!
Στην έρευνα, που έγινε στην Αυστραλία, το 17 % των γυναικών παραδέχθηκε ότι θα προτιμούσε να περάσει ένα βράδυ απολαμβάνοντας τα αγαπημένα του φαγητά από το να περάσει μια νύχτα με το σύντροφό του.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι σε πολλές γυναίκες αρέσει να ενδίδουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα αγαπημένα τους φαγητά, μέχρι τελικής πτώσεως!

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι το 24% των γυναικών ενδίδουν στις αγαπημένες τους λιχουδιές σποραδικά, το 37% κάθε λίγες εβδομάδες, το 31% μία φορά την εβδομάδα και το 8% κάθε μέρα.




newsbomb

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_6635.html

Η Ρεάλ πλησίασε στους 2 βαθμούς την Μπαρτσελόνα


Η Ρεάλ με γκολ του Μπενζεμά και του Καρβάλιο, νίκησε με 2-0 τη Λεβάντε και μείωσε στους δυο βαθμούς την απόσταση από την Μπαρτσελόνα που υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής την Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Ο Μουρίνιο συμπλήρωσε 9 χρόνια αήττητος σε εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος! Τελευταία ήττα, το Πόρτο-Μπέιρα Μαρ 2-3 στις 23 Φεβροαυρίου 2002.


Η βαθμολογία στην κορυφή: Μπαρτσελόνα 62, Ρεάλ 60, Βαλένθια 48, Βιγιαρεάλ 45, Μπιλμπάο 38, Εσπανιόλ 37, Ατλέτικο Μαδρίτης 33.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σαββάτο

Βαλένθια – Σπόρτινγκ Χιχόν 0-0
Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε 2-0 (7’ Μπενζεμά, 41’ Καρβάλιο)
Σαραγόσα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (66' Αγκουέρο)

Κυριακή

Αλμερία – Λα Κορούνια (18.00)
Χετάφε – Ρασίνγκ Σανταντέρ (18.00)
Οσασούνα – Εσπανιόλ (18.00)
Βιγιαρεάλ – Μάλαγα (18.00)
Σεβίλλη – Έρκουλες (20.00)
Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (22.00)

Δευτέρα

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα (22.00)

http://www.enet.gr/

Αρραβωνιάστηκε ο Παπαλουκάς

Με κεριά και σαμπάνια έκανε την επίσημη πρόταση στην αγαπημένη του Βασιλική Τσεκούρα ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε κανονίσει τα πάντα. Πήγε την αγαπημένη του Βασιλική στην Αράχοβα και διοργάνωσε ένα ρομαντικό δείπνο.

Κεριά, σαμπάνια, τζάκι και χαμηλή μουσική συνέθεταν την υπέροχη αυτή βραδιά, όπου ο Παπαλουκάς έβγαλε τις δύο βέρες και αρραβωνιάστηκαν.

Αν και ακόμα δεν έχουν αποφασίσει την ημερομηνία του γάμου τους, η απόφασή τους για ένα κοινό μέλλον και η δημιουργία οικογένειας, δεν μοιάζει και τόσο μακρινή υπόθεση.



www.sportdog.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_8030.html

Συνεχίζουμε τις αναδασώσεις

Ο ΣΚΑΪ, έως και τον Μάρτιο, οργανώνει σειρά αναδασώσεων σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, στις 20 Φεβρουαρίου δενδροφυτεύουμε σε Αθήνα (Πεντέλη), Καλαμάτα, Ρόδο και Ζάκυνθο.

Στην Αθήνα Κυριακή 20 Φεβρουαρίου αναδασώνουμε στην Πεντέλη.
Η δράση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών.
Τόπος: η περιοχή Ιταλικά Οχυρά ένα ύψωμα που βρίσκεται νότια από το μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Θα φυτευτούν 15.000 νέα φυτά.
Σημείο συνάντησης: μπροστά από το από το μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
Ώρα συνάντησης: 11 το πρωί Οι εθελοντές επίσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αστικό λεωφορείο 446, το οποίο ξεκινάει από το σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μαρούσι και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση στην πλατεία της Παλιάς Πεντέλης. Επίσης πούλμαν της εταιρείας Maroulis Travel θα περιμένουν έξω από τον σταθμό του μετρό στην Δουκίσσης Πλακεντίας από τις 10.30 το πρωί, για να τους μεταφέρουν στο χώρο της δενδροφύτευσης. Στο χώρο της δενδροφύτευσης θα δίνεται ζεστό τσάι κάστανα και σαλέπι. 





περισσότερα http://www.skai.gr/news/

Διαμαντοπούλου: Το 2013 πλήρη εφαρμογή των αλλαγών στην τριτοβάθμια

Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή από το 2013, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου στις εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων που ολοκληρώνονται την Κυριακή στο Ναύπλιο. Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι στον διάλογο που έχει αναπτυχθεί ως τώρα, ως μείζον ζήτημα έχει αναδειχθεί ηαναβάθμιση των πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών, ενώ υπάρχει συμφωνία με την πανεπιστημιακή κοινότητα σε αρκετά σημεία των προτάσεων του Υπουργείου. «Τα σημεία συμφωνίας αφορούν στη βελτίωση των ακαδημαϊκών και διδακτικών διαδικασιών στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Αφορούν δηλαδή σε πτυχία με αξία. Αυτό είναι το κύριο ζητούμενο της ελληνικής κοινωνίας», επεσήμανε η κ. Διαμαντοπούλου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η υπουργός Παιδείας, υπάρχει μερική ή ολική συμφωνία στα παρακάτω ζητήματα:
1. Τη λειτουργία του Πανεπιστημίου με όρους διαφάνειας, λογοδοσίας, και αξιολόγησης (εσωτερικής και εξωτερικής). Θέσπιση θεσμικών αντιβάρων για έλεγχο και λογοδοσία.
2. Την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας.
3. Την ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.
4. Τη θεσμοθέτηση περιφερειακών οργάνων για την εκπόνηση σχεδίου στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
5. Τα Πανεπιστήμια να έχουν την πλήρη ευθύνη για τις σπουδές (δομή, τίτλοι, οργάνωση, περιεχόμενο, κλπ) με βασική μονάδα τη Σχολή.
6. Την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών, τη δημιουργία περισσότερων διατμηματικών προγραμμάτων και την ίδρυση μεταπτυχιακών σχολών.
7. Την πλήρη εφαρμογή του συστήματος πιστωτικών μονάδων (ECTS).
8. Τη χρήση δεικτών ποιότητας και αποτελεσματικότητας για ένα ποσοστό της χρηματοδότησης.
9. Την πλήρη οικονομική διαχείριση από τα ίδια τα ιδρύματα.
10. Τη θεσμοθέτηση δυνατότητας για την οικονομική αξιοποίηση των κληροδοτημάτων των ΑΕΙ.
11. Την εξειδίκευση λειτουργικών ιδιαιτεροτήτων μέσω των εσωτερικών κανονισμών.
12. Μια μεταβατική περίοδο μέχρι το 2013 για την πλήρη εφαρμογή.
«Σταθερή συνιστώσα όλων των έως τώρα προτάσεων του Υπουργείου είναι η προσήλωση στο «πρώτα ο μαθητής», είπε η κ. Διαμαντοπούλου, ενώ «για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σήμερα λέμε «πρώτα ο φοιτητής». Αυτό είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς είναι από τα βασικά αιτούμενα της κοινωνίας που απαιτεί άμεση και σημαντική βελτίωση της ποιότητας των σπουδών και της δυναμικής των πτυχίων, ώστε οι απόφοιτοι των ελληνικών Πανεπιστημίων να βγαίνουν προετοιμασμένοι για τις δύσκολες και ανταγωνιστικές συνθήκες που τους περιμένουν», τόνισε η Υπουργός.

Πηγή: ΝΕΤ FM
http://news.ert.gr/

Συμβουλές από τον φοροτεχνικό Β. Αμπελιώτη Μειώστε το εισόδημά σας και γλιτώστε έξυπνα φόρο

Λύσεις στο σταυρόλεξο της φορολογικής δήλωσης σε δύο κρίσιμα ζητήματα, αυτά των δαπανών που εκπίπτουν από το εισόδημα καθώς και των δαπανών που μειώνουν τον φόρο δίνει σήμερα το protothema.gr, μέσω των συμβουλών του γνωστού φοροτεχνικού Βαγγέλη Αμπελιώτη.

Στον οδηγό μας, παρατίθενται αναλυτικά οι περιπτώσεις που οδηγούν σε έκπτωση από το εισόδημα και σε μείωση του φόρου, ενώ με αστερίσκο παρατίθενται τα ποσά. 


Εκπτώσεις από το εισόδημα

1.  Εισφορές που καταβάλλονται σε ταμεία ασφάλισης, εφόσον η καταβολή τους είναι υποχρεωτική από τον νόμο, και εισφορές στις περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισης σε Ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο.
* Εκπίπτει όλο το ποσό

2.  Τόκοι από συμβάσεις δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας που έχουν συναφθεί μέχρι 31.12.1999
* Εκπίπτει όλο το ποσό

3.  Τόκοι από συμβάσεις δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας που έχουν συναφθεί από 1.1.2000 μέχρι 31.12.2002
* Εκπίπτει το ποσό που αντιστοιχεί σε επιφάνεια πρώτης κατοικίας μέχρι 120 τ.μ.

4.  Ποσοστό 20% της δαπάνης που καταβλήθηκε για την αγορά μεριδίων μετοχικών και μικτών αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού, εφόσον αυτά δεν μεταβιβαστούν για 3 έτη από την αγορά τους
* Μέγιστη έκπτωση 3.000 ευρώ

5.  Εξοδα ιατρικής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν
*  Εκπίπτει όλο το ποσό

6.  Δαπάνη χωρίς δικαιολογητικά για τον ίδιο το φορολογούμενο και για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν
      * Εκπίπτει ποσό 2.400 ευρώ

Μειώσεις φόρου

1. Το 20% του συνολικού ετήσιου ποσού των εξόδων νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν
* Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 6.000 ευρώ

2. Ποσοστό 20% της ετήσιας δαπάνης που καταβάλλει ο φορολογούμενος για ασφάλιστρα ασφαλίσεων ζωής ή θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων, ασθένειας κ.λπ.
* Το ποσό της δαπάνης ασφαλίστρων επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.200 ευρώ για άγαμο και τα 2.400 ευρώ για οικογένεια, κατά συνέπεια μέγιστη μείωση φόρου 240 ευρώ και 480 ευρώ αντίστοιχα

3. Ποσοστό 20% των ποσών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λπ.

* Το συνολικό ποσό των δωρεών και χορηγιών επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσοστό 10% του συνολικού εισοδήματος που φορολογείται σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις

4.   Ποσοστό 10% της δαπάνης για αλλαγή εγκατάστασης κεντρικού κλιματισμού χρήσης καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο κ.λπ.

* Το ποσό της δαπάνης επί της οποίας υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 6.000 ευρώ, κατά συνέπεια μέγιστη μείωση φόρου 600 ευρώ

5.   Ποσοστό 20% της ετήσιας δαπάνης που καταβάλλει ο φορολογούμενος σε δικηγόρους λόγω παροχής νομικών υπηρεσιών
* Το συνολικό ποσό των αμοιβών αυτών δεν μπορεί να υπερβεί ποσοστό 10% του εισοδήματος που προκύπτει σε περίπτωση εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 19

6.   Ποσοστό 20% του ποσού του μισθώματος που καταβάλλεται ετησίως για κύρια κατοικία του φορολογουμένου και της οικογένειάς του
* Το ποσό επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί το 10% του αφορολογήτου ποσού των 12.000 ευρώ, συνεπώς το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 240 ευρώ

7.   Ποσοστό 20% του ποσού του μισθώματος που καταβάλλει ετησίως για τα τέκνα του ο φορολογούμενος που μισθώνει κατοικίες για την ικανοποίηση των στεγαστικών αναγκών τους, τα οποία φοιτούν σε αναγνωρισμένα σχολεία ή σχολές του εσωτερικού, εφόσον αυτά τον βαρύνουν και εφόσον οι κατοικίες που μισθώνονται βρίσκονται στην πόλη που έχει την έδρα της η σχολή ή το σχολείο που φοιτούν τα τέκνα του και αυτός ή τα τέκνα του δεν έχουν άλλη κατοικία σε αυτή την πόλη.
* Το ποσό επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί το 10% του αφορολογήτου ποσού των 12.000 ευρώ, συνεπώς το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 240 ευρώ

8.   Ποσοστό 20% της δαπάνης για παράδοση  κατ’ οίκον ιδιαιτέρων μαθημάτων ή για φροντιστήρια οποιασδήποτε αναγνωρισμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας ή ξένων γλωσσών, το οποίο καταβάλλει ετησίως ο φορολογούμενος για κάθε τέκνο που τον βαρύνει ή για τον ίδιο
* Το ποσό επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί το 10% του αφορολογήτου ποσού των 12.000 ευρώ, συνεπώς το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 240 ευρώ

9.   Ποσοστό 20% του ποσού της διατροφής που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλον και επιδικάστηκε ή συμφωνήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη
* Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ

10. Ποσοστό 20% του ποσού των δεδουλευμένων τόκων που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο για απόκτηση πρώτης κατοικίας, για δάνεια που έχουν συναφθεί από 1.1.2003 και μετά
* Το ποσοστό της υπολογίζεται στους τόκους που αντιστοιχούν στο τμήμα του δανείου έως 200.000 ευρώ και επιφάνεια έως 120 τ.μ.

10.   Για τον φορολογούμενο που αποκτά εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εφόσον αυτός προσφέρει υπηρεσίες ή κατοικεί για 9 τουλάχιστον μήνες μέσα στο έτος που απέκτησε το εισόδημα αυτό στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, καθώς και σε περιοχή των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Φλώρινας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Δράμας, η οποία περιλαμβάνεται σε ζώνη βάθους 20 χιλιομέτρων από τη μεθοριακή γραμμή, κατά 60 ευρώ για κάθε τέκνο που τον βαρύνει
* Στην περίπτωση συζύγων αρκεί ο ένας από αυτούς να έχει τις προϋποθέσεις αυτές



http://www.protothema.gr/

Υπό το βάρος της Τρόικας "Λαγός" το Ελληνικό για να βρούμε 15 δισ. ευρώ

Του Κωστή Πλάντζου
Σε ρυθμούς "fast track" κινείται πλέον η κυβέρνηση, για να δείξει ότι έχει δικό της σχέδιο και είναι έτοιμη να το "τρέξει" για να εξασφαλίσει τα 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις.

Μόλις μία εβδομάδα αφότου οι απεσταλμένοι της Τρόικα έριξαν τη "μπόμπα" για τα 50 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση βγάζει σαν "λαγό από το καπέλο" το Ελληνικό, δίνοντας το σύνθημα στην αγορά πως πρέπει να λάβει θέσεις για την βροχή ιδιωτικοποιήσεων που θα επακολουθήσει.
 
Το μεσημέρι συνεδριάζει το μισό υπουργικό συμβούλιο για να εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη να μεταβεί στο Κατάρ το Σαββατοκύριακο και να "πέσουν" οι πρώτες υπογραφές με τους άραβες επενδυτές για το σχέδιο της επένδυσης στο Ελληνικό.

Στο ταξίδι του στα Εμιράτα μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας θα συνοδεύεται και από σύμβουλο που επέλεξε το δημόσιο με διαδικασίες εξπρές, για να εξετάσει και να ρυθμίσει "επί τόπου" τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Για να κερδηθεί χρόνος, η κυβέρνηση κλίνει στη λύση της «διακρατικής συμφωνίας», που θα περάσει από τη Βουλή ώστε να μην απαιτηθεί διεθνής διαγωνισμός (όπως επιβάλλει κανονικά η κοινοτική νομοθεσία) για την προσέλκυση υποψηφίων για την υπό εκχώρηση έκταση. Το πράσινο φως για το σχέδιο αυτό, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες στα μέσα της εβδομάδας, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων θα μετάσχουν επίσης οι κ. Ρέππας, Μπιρμπίλη, Σηφουνάκης, Γερουλάνος και Παπακωνσταντίνου. Εκεί θα τεθούν οι βάσεις και για το νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, θα ακουστούν οι πρώτες "γκρίνιες" υπουργών για την «κρυάδα» που έφαγαν με την ανακοίνωση από την Τρόικα για το "πωλητήριο" των 50 δισ. ευρώ, αλλά και η αγωνία τους για το αν και πώς μπορούν "να βγουν τα νούμερα".

Τα βλέμματα στον Τσάρο

Στην πρώτη αυτή "κλειστή" συνάντηση (χωρίς μάλιστα την  προστατευτική "ομπρέλα προστασίας" που θα του πρόσφερε η παρουσία του πρωθυπουργού), ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με νωπή την έντονη κριτική που του ασκήθηκε την Πέμπτη από συναδέλφους του, θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τους συναρμοδίους του υπουργούς,  που θα χρεωθούν -εξ ανάγκης- το αποτέλεσμα των χειρισμών του.

Θα τους παρουσιάσει ένα "αισιόδοξο" πλάνο σύμφωνα με το οποίο μπορούν να εισπραχθούν τα πρώτα 15 δισ. ευρώ που απαιτούνται ως το 2012. Το project θα περιλαμβάνει:

-         έως 3 δισ. από την εκμετάλλευση του Ελληνικού.
-         έως 3 δισ. από επέκταση σύμβασης για το αεροδρόμιο Σπάτων και αξιοποίηση-"πακέτο" των περιφερειακών αεροδρόμιων της χώρας (Καστέλι, Κέρκυρα, Μύκονος κλπ).
-         2 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση περιφερειακών λιμανιών (Πάτρα, Ραφήνα, Λαύριο, Καβάλα, Κέρκυρα κλπ).
-         1 δισ. από νέες άδειες τυχερών παιχνιδιών και καζίνο.
 Σε αυτά θα προστεθούν και έσοδα από συμμετοχές του δημοσίου σε τράπεζες και εισηγμένες ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ κλπ)
.



http://www.protothema.gr/

''Γολγοθάς'' οι μετακινήσεις και την ερχόμενη εβδομάδα

Νέα ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό από την Δευτέρα καθώς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τρόλεϊ και στον ηλεκτρικό τραβούν «χειρόφρενο».



Αύριο Δευτέρα τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:30 το μεσημέρι, ενώ από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 δεν θα κινηθούν και τα τρόλεϊ.

Την Τρίτη τα τρόλεϊ θα τραβήξουν «χειρόφρενο» από τις 11 έως τις 4, ενώ από τις 12 έως της 4 το απόγευμα ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του ΗΣΑΠ.

Την Τετάρτη ημέρα της πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, λεωφορεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, ενώ ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα για να διευκολύνει όσους θέλουν συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

newsbomb
http://sarotiko.blogspot.com/

Πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Α. Ο. Ελευθερίας Μοσχατου


Πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Α. Ο.  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ   ΜΟΣΧΑΤΟΥ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α. Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ, σας προσκαλεί το Σάββατο 
26  Φεβρουαρίου 2011, στo ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Μιαούλη 60) και 
ώρα 19:00, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος μας, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
Με τις θερμότερες ευχές μας για το ΝΕΟ  ΕΤΟΣ, θα θεωρήσουμε τιμή την παρουσία σας.

                                        Μετά τιμής

                                       Το Δ.Σ. του « Α. Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ »

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Βαλβέρδε: Δεν μου άρεσαν όσα έγιναν μετά το παιχνίδι

Πανευτυχής από τη νίκη της ομάδας του, αλλά προβληματισμένος από τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του Ολυμπιακού μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέλει να σχολιάζει τις αποφάσεις των διαιτητών


"Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι αλλά μετά την ισοφάριση είχαμε δέκα δεκαπέντε λεπτά άσχημα γιατί ο αντίπαλος πήρε το κέντρο. Εκείνοι είχαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Σισέ, μετά και εμείς. Το ματς πήγαινε για την ισοπαλία. Ήμασταν καλοί, βγήκαμε μπροστά και αυτοί είχαν κλειστεί πίσω. Είχαμε την τύχη να βάλουμε ένα γκολ στο τέλος", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ισπανού.

Σχετικά με τα επεισόδια στο φινάλε του ματς, ο Βαλβέρδε σημείωσε: "Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που έγινε στο φινάλε. Δεν μας αρέσει όταν παίζουμε εμείς εκτός άρα δεν μας αρέσει και εδώ. Δεν είναι ωραίο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει αντιπαλότητα αλλά είναι ένα παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο το ελληνικό είναι όπως είναι και πρέπει να το δεχτώ. Ήρθα εδώ για να δουλέψω".

Για τη διαφορά των 10 βαθμών από τον "αιώνιο" αντίπαλο και τις τρεις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός (χέρι Τοροσίδη, ακυρωθέν γκολ Κατσουράνη, γκολ Τζιμπούρ), σχολίασε: "Στο ΟΑΚΑ δεν πέρασε από το μυαλό μας ότι θα χάναμε και όμως χάσαμε. Σήμερα αν δεν πιστεύαμε στην νίκη δεν θα βάζαμε το γκολ. Η διαφορά των δέκα βαθμών δεν δείχνει ένα ματς αλλά την πορεία του πρωταθλήματος. Αντί να ασχολούμαστε με το παιχνίδι ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να επισκιάσουμε μια νίκη. Δεν ξέρω τι έχει γίνει στις φάσεις αυτές. Θα σας το πω όταν το δω. Ασχολούμαι με την ομάδα μου και σας εγγυώμαι ότι δεν βρίσκομαι πάνω από την τηλεόραση για να δω τις φάσεις".

Πάντως, παρά τη μεγάλη διαφορά των 10 βαθμών, ο Βαλβέρδε δεν βιάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματός του στην Ελλάδα: "Δεν είμαστε ακόμη πρωταθλητές. Πήραμε ένα ντέρμπι. Αυτός είναι ο κίνδυνος το οτι ο κόσμος πιστεύει ότι τελείωσε".

Οι παίκτες:

Ράφικ Τζιμπούρ: "Δείξαμε σήμερα ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Είμαι χαρούμενος που σκόραρα και είχα συμμετοχή σε αυτόν τον τίτλο, γιατι ήρθα στο τέλος και δεν έχω κάνει τόσα πολλά για τον τίτλο. Όταν έρχεσαι στον Ολυμπιακό πάντα νιώθεις πρωταθλητής. Είμαι ευτυχισμένος γιατί σήμερα κερδίσαμε την μοναδική ομάδα που αποτελούσε κίνδυνο".

Φρανσουά Μοντέστο: "Μου θυμίζει το παιχνίδι Μαρσέιγ-Παρί σεν Ζερμέν. Πολύ ιδιαίτερο και ζεστή ατμόσφαιρα. Σε αυτά τα ματς που υπάρχει ένταση, είναι αναμενόμενο να χαλαρώνεις σε κάποιο σημείο. Στο τέλος πιέσαμε και πήραμε τη νίκη που την αξίζαμε. Πρέπει να διεκδικήσουμε ως το τέλος το πρωτάθλημα από την στιγμή που δεν έχουμε εξασφαλίσει τον τίτλο μαθηματικά".

Κέβιν Μιραλάς: "Το γκολ που πέτυχα ήταν πολύ ωραίο και το είχαμε δουλέψει στην προπόνηση. Θεωρώ ότι ακόμη δεν έχει κριθεί η υπόθεση τίτλος και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν σας κρύβω ότι μετά το δικό μου γκολ και την ισοφάριση του Παναθηναϊκού, μου ήρθε στο μυαλό μου η εικόνα του ντέρμπι του πρώτου γύρου και φοβήθηκα ότι θα χάσουμε. Ευτυχώς τέλος καλό, όλα καλά. Κρατάμε τη νίκη".



http://www.enet.gr/

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ



Σε αγαστή συνεργασία υπουργεία και αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς, επιχειρούν να εξοντώσουν και να εξαφανίσουν τον Ελληνικό Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή. Η διαδικασία πλήρους αφανισμού και κατεδάφισης του ελληνικού αθλητικού οικοδομήματος ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2009 με την ουσιαστική κατάργηση μετά από 25 χρόνια των προγραμμάτων «Αθλητισμός για Όλους» ή «Μαζικού Αθλητισμού», αν έτσι σας είναι γνωστά. Συνεχίστηκε μεθοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2009 και το 2010 ειδικά προς τα τέλη του έτους το σχέδιο μπήκε σε πλήρη εφαρμογή με την κατάργηση των ΤΑΔ (με τον απαράδεκτο τρόπο και τις ανυπόστατες δικαιολογίες που αυτή έγινε), την κατάργηση των σχολικών πρωταθλημάτων σε δημοτικά και γυμνάσια, την κατάργηση των διευκολύνσεων που παρέχονταν στους εν ενεργεία πρωταθλητές δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να συνεχίζουν την προπονητική και αγωνιστική τους δραστηριότητα, την άγρια περικοπή των διατιθέμενων πόρων για τον αθλητισμό με τημείωση των επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών και τηνεπιλεκτική κατανομή τους, την πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτωντων σχετικών με τον αθλητισμό (με ότι αυτό σημαίνει για τους γνωρίζοντες ελάχιστα από τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης), τηνεγκατάλειψη και απαξίωση των αθλητικών υποδομών, τηνπερικοπή των κονδυλίων για την Ολυμπιακή προετοιμασία, τηνανάθεση της διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε δασκάλους σε πάρα πολλά σχολεία πράγμα το οποίο είναι όχι μόνο απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο, τη διαφαινόμενη κατάργηση μέσα στο 2011 τωνΓραφείων Φυσικής Αγωγής και της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγήςτου Υπουργείου Παιδείας, την παντελή απουσία σχεδιασμού για τον αθλητισμό και την εκπαίδευση για τα επόμενα χρόνια και πολλές άλλες εχθρικές προς τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή ενέργειες που υλοποιήθηκαν ή προγραμματίζονται. Η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκφράσει δημόσια την αντίθεσή της με όλα όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, με πλήρη και εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία (όπως κάνει άλλωστε, πάντοτε). Με το παρόν σημείωμα θέλουμε πρωτίστως να καλέσουμε τις πολιτικές ηγεσίες όλων των αρμόδιων ή συναρμόδιων υπουργείων και τους λοιπούς γραμματείς και φαρισαίους, να βάλουν άμεσα τέλος σε αυτό τον κατήφορο και την καταστροφή και να διαβουλευθούν τάχιστα με τους φορείς του αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής της πατρίδος μας, προκειμένου να περισωθεί ότι περισώζεται και να χαραχθεί επιτέλους μια σύγχρονη και σωστά οργανωμένη εθνική αθλητική πολιτική. Όσο για το οικονομικό κομμάτι για το οποίο κόπτεται η πολιτική ηγεσία της χώρας και για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Ελληνικού Αθλητισμού, θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι και σε παλαιότερες πραγματικά δύσκολες εποχές για τη χώρα μας και οικονομικά και κοινωνικά, φωτισμένα μυαλά και πολιτικοί με όραμα φρόντισαν να δημιουργήσουν δομές (ΟΠΑΠ, ΠΡΟΠΟ) προκειμένου με τα έσοδά τους να χρηματοδοτήσουν αποκλειστικά και απρόσκοπτα την ανάπτυξη του Ελληνικού Αθλητισμού. Οι διαχειριστές της μιζέριας σήμερα το μόνο που ψάχνουν είναι να αποστερήσουν τον αθλητισμό και από τους ελάχιστους διαθέσιμους πόρους. Έτσι όμως δεν οικοδομούνται υγιείς κοινωνίες, όταν η νεολαία στερείται το συνταγματικά μάλιστα κατοχυρωμένο δικαίωμα στη μόρφωση, στην Άθληση και τη Φυσική Αγωγή. Το μόνο που οικοδομείται είναι ο πρωταθλητισμός στην παιδική παχυσαρκία όπου έχουμε πάρει ήδη το χρυσό μετάλλιο και στις αντικοινωνικές συμπεριφορές. Ας ψάξουν λοιπόν τα ευρηματικά μυαλά τους έναν τρόπο να εξασφαλίσουν και σήμερα την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής και βέβαια την σωστή, οργανωμένη και ορθολογική αξιοποίηση της χρηματοδότησης αυτής, διαφορετικά δεν υπάρχει κανένας πλέον λόγος να συντηρείται το κρατικό μονοπώλιο του τζόγου. Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Απ’ τους υπόλοιπους δεν περιμένουμε.
Τα υπόλοιπα στις δημόσιες πλέον ανακοινώσεις και παρεμβάσεις μας.
Σε επίρρωση των όσων γράφουμε στο σύντομο αυτό σημείωμα, παραθέτουμε πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ. «Μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΕΓΑΣ με τον ΓΓΑ κ, Μπιτσαξή, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε κατ’ αρχήν το ύψος της τακτικής χρηματοδότησης της ΓΓΑ στον ΣΕΓΑΣ για το 2011, από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώθηκαν τα εξής: Η Πολιτεία αποφάσισε να διαλύσει τον Ελληνικό Αθλητισμό. Αυτό ξεκινάει από το Υπουργείο Οικονομικών, που στο όνομα της οικονομικής σωτηρίας της Χώρας περιέκοψε δραστικά τα χρήματα που διαθέτει για τον Αθλητισμό, αλλά ολοκληρώνεται από την ΓΓΑ με τον πιο αδόκιμο, ψυχρό και ισοπεδωτικό τρόπο που αποφάσισε ότι στις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία πρέπει να διαθέσει το 33% της συνολικής χρηματοδότησης της ΓΓΑ για το 2011. Την ίδια περίοδο υπάρχει παντελής έλλειψη ενός σχεδίου για τον Αθλητισμό που θα επαναπροσδιορίζει τους στόχους του, θα προχωράει σε διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές και θα εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του, όπως συμβαίνει στα περισσότερα Υπουργεία. Ταυτόχρονα η Χώρα προχωράει στην διοργάνωση μεγάλων και υποβαθμισμένων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, που απαιτούν δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο, κλείνουν κολυμβητήρια, Εθνικά στάδια παραχωρούνται σε ιδιώτες ή εγκαταλείπονται χωρίς συντήρηση, αδρανοποιείται το ΕΣΚΑΝ, ματαιώνονται τα σχολικά Πρωταθλήματα, έχουν καταργηθεί τα κίνητρα, καταργήθηκε η χρηματοδότηση για Ολυμπιακή προετοιμασία, τα Αθλητικά Σωματεία στα οποία οφείλονται τακτικές επιχορηγήσεις πέντε ετών, μετατρέπονται από φορείς κοινωνικού χαρακτήρα σε γραφειοκρατικές και οικονομικές μονάδες και υπαλληλοποιούνται οι εν ενεργεία Πρωταθλητές υψηλού επιπέδου της Χώρας. Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του, ενόψει αυτής της εφιαλτικής για την Ελληνική αθλούμενη νεολαία κατάστασης.».

http://www.egve.gr/en_default.asp

2-1 στο Καραϊσκάκη.Αποτέλεσμα τίτλου



Καθάρισε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα με γκολ των Μιραλάς και Τζιμπούρ


http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/02/2-1.html