Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Καπετανίδης: «Το τραγούδι της Αντιγόνης μπορεί να μας βοηθήσει»

«Στη Eurovision, σημασία έχει το τραγούδι, αλλά αν έχεις έναν τραγουδιστή ο οποίος δεν κουνιέται...» είπε ο Κώστας Καπετανίδης για τη Eurovision και συμπλήρωσε: «Το τραγούδι του Γιώρκα είναι πολύ ωραίο τραγούδι, αλλά δεν θα μας βοηθήσει να πάρουμε την πρωτιά στη Eurovision. Είναι ωραίο το δέσιμο του ραπ με το ζεϊμπέκικο, αλλά αφορά μόνο εμάς. Της Αντιγόνης πιστεύω πως μπορεί να μας βοηθήσει, έχει πολύ δυνατό ρεφρέν και το ρεφρέν είναι που σου μένει. Αμέσως μετά θα έλεγα πως πάει το τραγούδι της Νίκης Πόντε».

Πηγή: yupi.gr

http://www.zougla.gr/

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ


Η Αίγυπτος ενέκρινε τη διέλευση δύο πολεμικών πλοίων του Ιράν μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, δήλωσε σήμερα μια πηγή, μια κίνηση που ο δεξιός υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλχαρακτήρισε ως «προκλητική». «Η Αίγυπτος συμφώνησε για τη διέλευση των δύο ιρανικών πλοίων μέσω της Διώρυγας του Σουέζ», δήλωσε στο Reuters η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας...


Η κρατική τηλεόραση και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσαν στη συνέχεια την είδηση, χωρίς να επικαλεστούν πηγές.

Παράλληλα, μια πηγή του στρατού δήλωσε νωρίτερα ότι το υπουργείο Άμυνας εξετάζει ένα αίτημα των Ιρανών να επιτραπεί στα πολεμικά πλοία του η διέλευση από την στρατηγικής σημασίας Διώρυγα. Τα πολεμικά πλοία βρίσκονται σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε η κρατική ειδησεογραφική υπηρεσία EgyNews.

Η Αίγυπτος αρνήθηκε την Πέμπτη ότι ιρανικά πολεμικά πλοία είχαν περάσει από τη διώρυγα του Σουέζ στη διάρκεια της νύχτας, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ισραηλινών κυβερνητικών αξιωματούχων.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν είχε δηλώσει μια ημέρα νωρίτερα, ότι «δύο πολεμικά πλοία του Ιράν» ήταν έτοιμα να «περάσουν μέσα από τη Διώρυγα του Σουέζ στη Μεσόγειο Θάλασσα και να φθάσουν στη Συρία».

Ο Λίμπερμαν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δράσει ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισε ως «επαναλαμβανόμενες ιρανικές προκλήσεις», μετά τις ανησυχίες στο Ισραήλ ότι η πρόσφατη αποπομπή του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ μπορεί να οδηγήσει σε μια αντιισραηλινή κυβέρνηση.

http://fimotro.blogspot.com/

Μαζικές αποδράσεις από φυλακές της Λιβύης - 41 οι νεκροί από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Ολοένα και πιο πολύ θυμίζει Αίγυπτο η κατάσταση στη Λιβύη. Διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα του τοπικού ραδιοσταθμού... στη Βεγγάζη, ενώ η πόλη Αλ Μπάιντα φέρεται να έχει περάσει υπό τον έλεγο των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν στην ανατολική Λιβύη, μετά την αποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας που φρόντιζαν για την ασφάλεια του κτιρίου, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες και μια επίσημη πηγή.

«Η έδρα του ραδιοσταθμού καίγεται», δήλωσε μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η επίθεση εκδηλώθηκε αφού αποχώρησαν από το κτίριο οι δυνάμεις ασφαλείας.

Επίσημη πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πληροφορία, καταγγέλλοντας «έγκλημα κατά της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα».

Εκρηκτική η κατάσταση και στην πόλη Αλ Μπάιντα, την οποία οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει μετά τις πληροφορίες πως διαδηλωτές την έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους.

«Πολλοί άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν πάρει θέση γύρω από την πόλη, ελέγχουν τις εισόδους και τις εξόδους, καθώς και το αεροδρόμιο της Αλ Μπάιντα», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.

«Οι αστυνομικοί πήραν εντολή να φύγουν από το κέντρο της πόλης προκειμένου να αποφευχθούν οι συγκρούσεις με τους διαδηλωτές και να μην σκοτωθούν και άλλοι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν μέσω του Ίντερνετ ανέφεραν ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κυνήγησαν και έδιωξαν τους αστυνομικούς από την πόλη μετά από βίαιες συγκρούσεις.

Μόνο στην πόλη αυτή έχουν χάσει τη ζωή τους 14 άνθρωποι από την Τρίτη, όταν ξεκίνησε το αντικυβερνητικό κίνημα. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι δυο αστυνομικοί που απαγχονίστηκαν από διαδηλωτές! Οι δύο άτυχοι αστυνομικοί προσπαθούσαν να διαλύσουν μια διαδήλωση αλλά οι διαδηλωτές τους έπιασαν και τους κρέμασαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Oea.

Εξεγέρση και αποδράσεις από τις φυλακές με 4 νεκρούς

Την Παρασκευή, 1000 κρατούμενοι στασίασαν και δραπέτευσαν από φυλακή της Βεγγάζης, πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Η εξέγερση έγινε στη φυλακή αλ Κουϊφίγια σύμφωνα με τον διευθυντή σύνταξη της τοπικής εφημερίδας Quryna Ραμαντάν Μπρίκι. Οι κρατούμενοι πυρπόλησαν στη συνέχεια το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, μια τράπεζα και αστυνομικό τμήμα της Βεγγάζης. Οι 150 από αυτούς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Να αποδράσουν επιχείρησαν και κρατούμενοι στη φυλακή Ελ Τζεντάιντα, κοντά στην Τρίπολη. Η προσπάθειά τους όμως βάφτηκε με αίμα, αφού τέσσερις κρατούμενοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης καθώς προσπαθούσαν να δραπετεύσουν. Πήγες ασφαλείας δήλωσαν ότι πλέον η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και οι δυνάμεις της τάξης περικυκλώνουν τη φυλακή.

Στη Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη και πολλοί φοβούνται έξαρση της βίας μετά την απόδραση των κρατούμενων, όπως συνέβη και στην Αίγυπτο.

Τις τελευταίες 24 ώρες από τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών έχουν χάσει τη ζωή τους 14 άνθρωποι μόνο στη Βεγγάζη, ενώ ο αριθμός των θυμάτων, σε όλη τη χώρα, από την έναρξη των διαδηλώσεων κατά του Μοαμάρ Καντάφι ανέρχεται στους 41, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Ο προηγούμενος έκανε λόγο για 24 νεκρούς.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδωσε όπλα σε Αφρικανούς μετανάστες στο βόρειο τμήμα της χώρας για να πυροβολούν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, ενέργεια που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο έως και 30 ανθρώπων.

Η λιβυκή ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Al-Youm αποκαλύπτει ότι ελικόπτερα προσγειώθηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα για να προμηθεύσουν με όπλα τους μετανάστες στις πόλεις Αλ Μπάιντα και Σάχατ, που βρίσκονται και οι δύο στη βόρεια ακτή της Λιβύης. Προσθέτει επίσης ότι στις συμπλοκές σκοτώθηκαν και τρεις από τους μετανάστες που είχαν προμηθευτεί με όπλα.

Παράλληλα δύο διαφορετικές λιβυκές οργανώσεις στο εξωτερικό ανακοίνωσαν ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν πάρει τον έλεγχο της πόλης Αλ Μπάιντα στην ανατολική Λιβύη μετά τη συσπείρωση στους κόλπους τους και ορισμένων ντόπιων αστυνομικών.

«Η Αλ Μπάιντα βρίσκεται στα χέρια του λαού», δήλωσε ο Τζιούμα αλ Ομάμι της οργάνωσης Αλληλεγγύη για τα Λιβυκά Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Η πόλη έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του καθεστώτος του Καντάφι», δήλωσε επίσης ο Φάθι αλ Ουαρφάλι, της Λιβυκής Επιτροπής για Αλήθεια και Δικαιοσύνη.

Οι πληροφορίες αυτές, οι οποίες σύμφωνα με τις δύο οργανώσεις στηρίζονται σε τηλεφωνικές επαφές που είχαν με ανθρώπους στην πόλη αυτή των περίπου 250.000 κατοίκων, δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη 



πηγή newsit
http://sarotiko.blogspot.com/

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκαν οι Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου Πολεμικής Αεροπορίας και o Εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας του Στρατιωτικού Αθλητισμού (Day - Run) σήμερα στο Tατόι.(δείτε φώτο)απο την διοργάνωση.







Jennifer Aniston: «Δεν βρέθηκα σε σχέση που να περνούσα άσχημα»

«Η μεγαλύτερη ανακρίβεια που έχει γραφτεί για μένα είναι ότι είμαι δυστυχισμένη» δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της η Jennifer Aniston. Και συνέχισε λέγοντας: «Πραγματικά είμαι ευτυχισμένη! Η δική μου εκδοχή της ευτυχίας είναι αυτό που ζω τώρα.» Όσο για τις σχέσεις της, τόνισε: «Δεν βρέθηκα σε σχέση που να περνούσα άσχημα. Όσο και αν κράτησε η καθεμιά, πολύ ή λίγο ήταν όλες υπέροχες. Έμαθα από την καθεμιά από αυτές. Όποιο και αν είναι το γραφτό μου θεωρώ ότι έπρεπε να περάσω από αυτές τις φάσεις. Πιστεύω πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο.»

Πηγή: People

http://www.gossip-tv.gr/

«Addicted tο Tv…»


Ενθουσιασμένη με τη δουλειά της στην τηλεόραση εμφανίζεται η Έβελυν Καζαντζόγλου, εξηγώντας σε δηλώσεις της ότι της έχει γίνει εμμονή η ενασχόλησή της με το συγκεκριμένο μέσο.
«Έχω εθιστεί με αυτή τη δουλειά. Μακάρι να με θέλει κι εκείνη και όλα να πάνε κατ’ ευχήν Θεωρώ ότι έχω να προσφέρω πράγματα σε αυτή τη δουλειά και έχω όρεξη και να δουλέψω και να προσπαθήσω περισσότερο. Άλλωστε αυτό το έχω αποδείξει διότι έχω θυσιάσει τον ελεύθερο χρόνο μου και ένα μέρος της προσωπικής μου ζωής» είπε χαρακτηριστικά.

http://www.zougla.gr/

Τόκιο: Τέλος στην εκστρατεία φαλαινοθηρίας


Με σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Γεωργίας και Αλιείας Μιτσιχίκο Κάνο τόνισε ότι η Ιαπωνία διακόπτει την εκστρατεία φαλαινοθηρίας για φέτος καθώς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πληρωμάτων εξαιτίας των ακτιβιστών της Sea Shepherd.
Η περιβαλλοντική οργάνωση Sea Shepherd χαρακτήρισε την είδηση ως «καλό νέο». «Είναι καλό νέο. Όμως θα παραμείνουμε κοντά στα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά μέχρι να γυρίσουν βόρεια για να είμαστε σίγουροι ότι δεν πλησιάζουν το καταφύγιο των φαλαινών στην Ανταρκτική» ξεκαθάρισε ο ιδρυτής της οργάνωσης Πολ Ουάτσον.

http://www.zougla.gr/

Πρεμιέρα για το Steps

Πρεμιέρα κάνει η νεανική σειρά «Steps» στον ΑΝΤ1. Πρόκειται για μια ξεχωριστή τηλεοπτική εμπειρία γεμάτη τραγούδι, χορό, θέατρο, πάθος, γέλιο και συγκίνηση . Βασισμένη στο επιτυχημένο "One step forward" και με χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, η νέα νεανική σειρά του ΑΝΤ1 παρακολουθεί τις προσπάθειες μιας ομάδας εκκολαπτόμενων καλλιτεχνών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας πρότυπης σχολής τεχνών και θεάματος. Ο αγώνας για την εισαγωγή στη σχολή, τα μαθήματα, οι περιπέτειες, οι σχέσεις και η προσωπική ζωή των σπουδαστών, αλλά και των καθηγητών τους, ξεδιπλώνονται με τρόπο συναρπαστικό, που συνδυάζει το χιούμορ με τη συγκίνηση.


http://www.gossip-tv.gr/

Δεν δίνουν κίνητρο άθλησης στους Βρετανούς οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2012

Αδιάφοροι φαίνεται πως περνούν για τους Άγγλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012, αφού δεν τους δίνουν κάποιο επιπλέον κίνητρο για να τον αθλητισμό. Όπως αναφέρουν οι New York Times, όταν το Λονδίνο κέρδισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι, ανάμεσα στα άλλα οφέλη θα ήταν 2 εκατομμύρια κάτοικοι να γυμνάζονται πιο πολύ. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ενώ ακόμα και ο επόμενος στόχος που είναι να γυμνάζονται 1 εκατομμύριο κάτοικοι, 3 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το νούμερο αυτών που γυμνάζονται τόσο ανέβηκε κατά 8.000 και για να φτάσουν το 1 εκατομμύριο θα περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία από τους Αγώνες.


http://www.gossip-tv.gr/

...Μάγκας ο Κυριάκος!


Ικανοποιημένος πλήρως ο προπονητής του

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Κέννυ Νταλγκλίς δήλωσε ικανοποιημένος με την απόδοση της ομάδας του στο 0-0 με την Σπάρτα Πράγας για την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Μιλώντας στα αγγλικά MME ο Κέννυ Νταλγκλίς δήλωσε ικανοποιημένος για το 0-0 με την Σπάρτα Πράγας:

«Η πίεση είναι σε αυτούς για να προσπαθήσουν να μας κλείσουν και δεν μας έβαλαν πραγματικά υπό πίεση στα μετόπισθεν ή στην κατοχή, δεν μας έκλεισαν και στον περισσότερο χρόνο εμείς πιέζαμε, αν και είχαν μερικές ευκαιρίες και αυτοί. Το 0-0 είναι αρκετά καλό πραγματικά. Πρέπει να θυμηθούμε ότι είχαμε αρκετούς παίκτες τραυματίες για αυτό το παιχνίδι. Ο Κυριάκος μπήκε και τα πήγε πολύ καλά, ο Ν’ Γκογκ μπήκε και πήγε σχετικά καλά. Υπήρχαν άνθρωποι που χρειαζόντουσαν παιχνίδια».

πηγή: gazzetta
http://www.newsbeast.gr/

«Χορεύουμε για τη ζωή»


Φιλανθρωπική εκδήλωση για παιδιά με αναπηρία

Διοργανώνεται και φέτος η φιλανθρωπική εκδήλωση «Χορεύουμε για τη ζωή» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο Σάββατο, στις οκτώ το βράδυ και τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Παιδικά Όνειρα».

Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Στη φιλανθρωπική εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο «Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοροστάτες», ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Κορινού «Εύξεινος Πόντος», το Κέντρο Μελέτης 
Π
αραδοσιακών χορών «Ο Κύκλος» και το Χορευτικό Τμήμα του Κέντρου Νεότητας Χαλάστρας
http://www.newsbeast.gr/

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά και βόρεια...
και σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ, πιθανώς πρόσκαιρα, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Από το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο, η ΕΜΥ προβλέπει αρχικά νεφώσεις με κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρχικά νότιων διευθύνσεων 5 με 7 και στα πελάγη 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ που γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.



http://fimotro.blogspot.com/

Σουέζ Ιρανικά πλοία σχεδιάζουν να περάσουν τη Διώρυγα

Υπό αμερικανική παρακολούθηση βρίσκονται δύο ιρανικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα τα οποία φέρεται να σχεδιάζουν να περάσουν τη Διώρυγα του Σουέζ, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, γεγονός που το Ισραήλ θεωρεί προκλητική ενέργεια.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, δήλωσε ότι «αυτό είναι μία πρόκληση που αποδεικνύει ότι το θράσος και η αυθάδεια των Ιρανών αυξάνονται».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, τόνισε ότι το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την πορεία των ιρανικών πλοίων.

Οι υπάλληλοι ασφαλείας είπαν ότι γνώριζαν εδώ και κάποιο διάστημα τις κινήσεις των ιρανικών πλοίων, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στο κανάλι σήμερα, Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόλι, δεν θέλησε να πει εάν πρόκειται για πολεμικά πλοία και δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον προορισμό τους.

«Υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχουν δύο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα» δήλωσε. «Το τί κάνουν, πού πάνε, το παρακολουθούμε με περιέργεια».

«Πάντα παρακολουθούμε ό,τι κάνει το Ιράν» πρόσθεσε ο Κρόλι, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ενημερωθεί για την παρουσία των ιρανικών πλοίων.

Εξάλλου ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το USS Enterprise, διέσχισε την Τρίτη τη Διώρυγα του Σουέζ και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ερυθρά Θάλασσα με κατεύθυνση τον αραβικό κόλπο, όπως δήλωσε την Τετάρτη το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

Το αεροπλανοφόρο συνοδέυουν το καταδρομικό Leyte Gulf και το σκάφος ανεφοδιασμού Arctic.

Το Enterprise αναμένεται να προχωρήσει σε «επιχειρήσεις ναυτικής ασφάλειας και να προσφέρει την υποστήριξή του στις επιχειρήσεις 'Αναλλοίωτη Ελευθερία' του Αφγανιστάν και 'Νέα Αυγή' του Ιράκ'» όπως διευκρίνισε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό σε ανακοίνωσή του.

Αν και στην περιοχή αυτή βρίσκεται πάντα τουλάχιστον ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, η αμερικανική παρουσία μοιάζει να ενισχύεται τις τελευταίες εβδομάδες: δύο ακόμη αμερικανικά αεροπλανοφόρα, το Carl Vinson και το Abraham Lincoln, βρίσκονται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την εταιρεία στρατηγικών αναλύσεων Stratfor.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=385097&ct=2&dt=17/02/2011#ixzz1EHqnCbmG

Νέες στάσεις εργασίας


Οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και ΗΣΑΠ, όπως αναμενόταν ακολούθησαν τους συναδέλφους τους στα λεωφορεία, εξαγγέλλοντας κινητοποιήσεις. Δείτε πώς διαμορφώνεται το απεργιακό δελτίο για τις επόμενες μέρες
Μετά την απόφαση των εργαζόμενων στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ακολούθησαν οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και ΗΣΑΠ. Αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται και στο Μετρό.
Η αρχή γίνεται από την Παρασκευή (18/02) με τα λεωφορεία να τραβούν χειρόφρενο από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα. Την ίδια η μέρα στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας και στα τρόλεϊ.
Τη Δευτέρα (21/02), τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν τις ίδιες ώρες, όπως και την Παρασκευή.
Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00 και την Τρίτη, όταν θα πραγματοποιηθεί και η γενική τους συνέλευση.
Την Τρίτη θα ακινητοποιηθούν και οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου από τις 12:00 έως τις 16:00.
Την Τετάρτη 23 του μήνα τα λεωφορεία, όπως και όλα τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα ακινητοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία, που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, οι οι συρμοί του τρένου θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 17:00 για να εξυπηρετηθούν όσοι θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.
Οι κινητοποιήσεις στα λεωφορεία θα συνεχιστούν την Παρασκευή, 25/02, όταν και θα πραγματοποιηθεί νέα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί πάλι μέχρι τις 4.30 το απόγευμα.
Τις ίδιες ώρες θα ακινητοποιηθούν τη Δευτέρα, 28 του μήνα, όλα τα ΜΜΜ, καθώς οι εργαζόμενοι από όλα τα μέσα θα πραγματοποιήσουν κοινή γενική συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.
 http://news247.gr/

85-79 και παίζει την πρωτιά με Φενέρ Ευρωλίγκα: Νίκη πρόκρισης του Ολυμπιακού στη Βαλένθια


Στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας θα δώσει για άλλη μία χρονιά το “παρών” ο Ολυμπιακός, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Οι “ερυθρόλευκοι” πέρασαν με 85-79 από την έδρα της Βαλένθια και την επόμενη βδομάδα πηγαίνουν στην Τουρκία για να παίξουν την πρωτιά του ομίλου με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Ο Ολυμπιακός καρδιοχτύπησε, όμως τελικά μπόρεσε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, κυρίως χάρη στην εξαιρετική τέταρτη περίοδο του Ράσο Νεστέροβιτς. Ο Σλοβένος πέτυχε 16 πόντους, 8 εκ των οποίων στα τελευταία δέκα λεπτά, όταν μάζεψε και τέσσερα πολύ σημαντικά επιθετικά ριμπάουντ. Πολύ καλός και ο Βασίλης Σπανούλης, που σημείωσε 18 πόντους.
Θεωρητικά αυτή η νίκη στέλνει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Για να αποκλειστούν οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να ηττηθούν στην Τουρκία και την τελευταία αγωνιστική να χάσουν εντός έδρας από τη Ζαλγκίρις Κάουνας με διαφορά μεγαλύτερη των 7 πόντων.
Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-37, 55-53, 79-85
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Κουκ 11 (3), Όγκουστιν 3, Κλαβέρ 16, Λίστσουκ 9, Ναβάρο, Μαρτίνεθ 12 (2), Πιετρούς 2, Σαβάνοβιτς 16 (2), Ντε Κολό 2, Γιαφτόκας 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 18 (3), Μπουρούσης 12 (1), Πελεκάνος 4, Μαυροκεφαλίδης 6, Νίλσεν, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 12 (1), Τεόντοσιτς 11 (1), Λούκας 2

http://www.enet.gr/

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ντόμινο ταραχών στη Λιβύη


Συλλήψεις και τραυματίες και στην πόλη Ζέντεν

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σήμερα και στην πόλη Ζέντεν, 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπου πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν. Αρκετά αστυνομικά τμήματα και ένα γραφείο των επαναστατικών επιτροπών κάηκαν από τους εξεγερμένους πολίτες, γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Quryna.

Επικαλούμενη ιατρικές πηγές η εφημερίδα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν νεκροί αλλά πολλοί τραυματίες.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι διαδηλωτές έκαψαν ένα αστυνομικό τμήμα, ένα δικαστήριο, γραφεία της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, ένα γραφείο της πολιτοφυλακής καθώς και γραφεία των τοπικών επαναστατικών επιτροπών.
http://www.newsbeast.gr/

ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις ως προς την αναγνώριση του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι στους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, διατύπωσαν ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιω.Τέντες και ο αρεοπαγίτηςΧαρ.Δημάδης...

Κατά τον κ.Τέντε η συνδικαλιστική δραστηριότητα στους κόλπους του στρατεύματος ενέχει τον κίνδυνο της διασάλευσης της στρατιωτικής πειθαρχίας "και είναι πρόδηλο", όπως τονίζει " ότι η χωρίς επιφυλάξεις αναγνώριση, στο πλαίσιο της στρατιωτικής ζωής, του δικαιώματος συλλογικής δράσεως και ιδρύσεως συνδικαλιστικών ενώσεων θα ισοδυναμούσε με την κατ’ ουσίαν αναίρεση της στρατιωτικής πειθαρχίας."
Αναφερόμενος στις συνταγματικές επιταγές, καθώς και στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο κ.Τέντες δέχεται ότι δεν θέτουν περιορισμούς στο δικαίωμα των στρατιωτικών να ιδρύουν ενώσεις και σωματεία. Ωστόσο χαρακτηρίζει θεμιτό και σύμφωνο με το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ τον περιορισμό που έχει ήδη προβλεφθεί στην επίδικη απόφαση του Εφετείου, με την οποία δεν αναγνωρίστηκε ως σωματείο η Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όχι λόγω της στρατιωτικής ιδιότητας, αλλά λόγω των ιδιαιτεροτήτων της στρατιωτικής υπηρεσίας που έχουν άμεση συνάφεια με την διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας.
Αντιθέτως ο αρεοπαγίτης Χαρ.Δημάδης τάχθηκε κατά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης υπέρ του δικαιώματος των στρατιωτικών να αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση, υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούν ειδική κατηγορία Ελλήνων πολιτών και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να αποστερηθούν του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι, με τη διαφορά ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της απεργίας,καθώς αυτό θα έθετε υπό απειλή την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε για την έκδοση απόφασης.



http://fimotro.blogspot.com/

Γλίτωσε το… έμφραγμα ο Παναθηναϊκός (76-74)!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτση (22 π., 11 ρ.) και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Μπατίστ, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 76-74 της Κάχα Λαμποράλ και παραμένει φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς του oμίλου έστω κι αν δεν κάλυψε την διαφορά…
Οι «πράσινοι» είναι στην κορυφή και με δύο νίκες κόντρα σε Λιέτουβος και Ουνικάχα θα «καθαρίσουν» την πρωτιά ανεξαρτήτων άλλων αποτελεσμάτων. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με 2/2 βολές ο Μπατίστ 4,2 δεύτερα πριν το τέλος, αλλά σε αυτό το διάστημα ο Σαν Εμετέριο πρόλαβε να τρέξει όλο το γήπεδο και να κερδίσει φάουλ από τον Σάτο 2 δέκατα πριν την εκπνοή. Ευτυχώς, για τους «πράσινους» ήταν άστοχος και στις δύο βολές με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η παράταση.
Με τον… αέρα του κόσμου τους και τον Αντώνη Φώτση να σκοράρει 8 πόντους με το… καλημέρα του αγώνα οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παρκέ του ΟΑΚΑ και στο 4’ κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά πόντων (14-3). Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα ξεκίνησε ο…. βομβαρδισμός τριπόντων από πλευράς Βάσκων. Με μπροστάρη τον Σαν Εμετέριο (4/6 τριπ. ως το 10’) έκλεισαν την… ψαλίδα ως το φινάλε της πρώτης περιόδου (21-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους φιλοξενούμενους πήρε ο Λόγκαν που με 4/5 «βόμβες» έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 18’ (36-39) πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου με 40-39 υπέρ του «τριφυλλιού». Όπως εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί κρατιούνταν μέσα στο παιχνίδι ελέω της τρομερής τους ευστοχίας σε σουτ τριών πόντων (10/18 τριπ.). Οι Φώτσης (12π.) και Νίκολας (10π.) ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων, που είχαν σαφώς έναν πιο ορθολογικό τρόπο επίθεσης. Το πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα ήταν προφανές αλλά είχε να κάνει και με την τύχη των Βάσκων που είχαν πολλά εύστοχα σουτ από τα 8 και τα 8,5 μέτρα, ακόμη και με ταμπλό.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε αυτό να συνεχιστεί ως το τέλος του ματς. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη άλλων λύσεων στο σκοράρισμα από τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και κατάφεραν και πάλι να «χτίσουν» μια αξιόλογη διαφορά, που στο 29’ έφτασε στους 11 πόντους (59-48). Ο Φώτσης συνέχιζε το… χαβά του και κρατούσε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό (59-50 στο 30’).

Το θρίλερ είχε... Μπάτμαν

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με ένα σερί 8-0 για την Κάχα και 2/2 τρίποντα του Χουέρτας με αποτέλεσμα να μειώσει σε 59-58. Ο Ζέλικο Ομπράνοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ και οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν με ένα σερί 4-0 (63-58 στο 33’) έπειτα από ένα κάρφωμα του Μάικ Μπατίστ και ένα αυτοκαλάθι του Πέπε Σόου. Ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας αφού οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις είτε από τον Χουέρτας, είτε από τον Σαν Εμετέριο, είτε από τον Τελέτοβιτς.

Το φινάλε του αγώνα δεν ήταν για καρδιακούς. Με τρίποντο του Φώτση στο 38,5’ οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 72-66 αλλά με τρίποντο του Τελέτοβιτς και γκολ φάουλ του Μπατίστα 38’’ πριν την εκπνοή (ήταν το 5ο φάουλ του Διαμαντίδη) έφεραν το ματς στα ίσια. Ακολούθησε μεγάλο καλάθι του Μπατίστ στα 28’ (74-72) αλλά ο Χουέρτας απάντησε με 2/2 βολές στα 19’’ (74-74). Στα 4,2’ ο Μπατίστ κέρδισε φάουλ και αποδείχθηκε ψύχραιμος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (76-74). Και όμως ο χρόνος που έμεινε ήταν αρκετός ώστε ο Σαν Εμετέριο να τρέξει όλο το γήπεδο και να κερδίσει φάουλ από τον Σάτο 2 δέκατα πριν την εκπνοή. Ευτυχώς, όμως, ήταν άστοχος και στις δύο βολές με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει μεγάλη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-39, 59-50, 76-74.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 10(1), Μπατίστ 12, Φώτσης 22(3), Σάτο 6, Νίκολας 12(3), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7, Βουγιουκας 3, Καλάθης.
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας, Χουέρτας 17(3), Λόγκαν 21(5), Τελέτοβιτς 8(2), Μπατίστα 7, Σαν Εμετέριο 19(4), Όλεσον, Σόου 2, Μπάρατς, Μπιέλιτσα.



gazzetta.gr

http://sarotiko.blogspot.com/

Προτελευταία η Ελλάδα στην προσχολική εκπαίδευση

Δεύτερη από το τέλος είναι η Ελλάδα, όσον αφορά στην προσχολική εκπαίδευση. Στην Ευρώπη των «27» χαμηλότερο ποσοστό πρόσβασης στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα συναντάται μόνο στην Πολωνία.

Στην Ελλάδα, πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα έχει το 68,2% των παιδιών, έναντι 92,3% για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2008, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γαλλία (αγγίζει το 100%), στο Βέλγιο και στην Ολλανδία (99,5%), στην Ισπανία (99%) και στην Ιταλία (98,8%). Τα χαμηλότερα στην Πολωνία (67,5%), στην Ελλάδα (68,2%), στη Φινλανδία (70,9%), στην Ιρλανδία (72%) και στην Λιθουανία 77,8%).




http://www.enet.gr/

Και ο Ολυμπιακός στην τετράδα!

Μετά την Κερατέα, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός έγινε η τέταρτη και τελευταία ομάδα που πέρασε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν στο «Κατσάνειο» του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 3-1. Η κλήρωση θα γίνει αύριο το μεσημέρι (14:00).




Τα σετ (πρώτη αναφέρεται η γηπεδούχος ομάδα): 17-25, 23-25, 25-20, 18-25.


http://www.zougla.gr/

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για την προβολή εκπομπής από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ


ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΡΑ ΠΑΤΡΑ 

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1873 

Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 61 ΤΚ 262 26 ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ. (2610) 272 722 FAX (2610)279340  ΚΙΝ. - 6972. 296949  http://www.pankalavritinos.com
Πάτρα 14 Φεβρουαρίου 2011   
Σε συγκέντρωση η οποία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ως άνω Συλλόγου, την 14η Φεβρουαρίου 2011 στην οποία συμμετείχαν έγκριτα μέλη της Πατραϊκής κοινωνίας, ιστορικοί, νομικοί, εκπαιδευτικοί, κληρικοί, βουλευτές και εκπρόσωποι-αντιδήμαρχοι των δήμων Πατρέων και Καλαβρύτων καθώς και εθνικοτοπικοί Σύλλογοι της πόλης μας, αποφασίστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος, όπως αυτό παρατίθεται αυτούσιο παρακάτω, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια παραποίησης-παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας από ελάχιστη μερίδα των Μ.Μ.Ε.



“ Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ”

Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας παραποίησης-παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας και συγκεκριμένα της Ελληνικής Επανάστασης, απαξίωσης ιστορικών προσώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στον Αγώνα του 1821 και επί πλέον διαγραφής ιστορικών γεγονότων μεγίστης εθνικής σημασίας. Αποκορύφωση των ως άνω απαξιωτικών ενεργειών ήταν η προβολή, προ ολίγων ημερών, από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» μιας σειράς δήθεν ιστορικών εκπομπών, οι οποίες σκοπό έχουν να διαγράψουν και να σπιλώσουν το έργο των σημαντικοτέρων Ελλήνων αλλά και ξένων Ιστορικών.
Η προσπάθεια αυτή η οποία σημειωτέον γίνεται με την οικονομική στήριξη της Εθνικής Τράπεζας, δηλ. με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, υλοποιείται μέσω τηλεοπτικής παραγωγής για την οποία ενώ υπάρχουν πολλές και τεκμηριωμένες αντιδράσεις, τα Μ.Μ.Ε. πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σιωπούν προκλητικά. Εκτιμούμε ότι όλη αυτή η μεθοδευμένη δράση αποπειράται να κατεδαφίσει τους σημαντικούς πυλώνες της εθνικής μας οντότητας και να προκαλέσει αμφισβήτηση των εθνικών μας ιδεωδών ιδιαίτερα στην ελληνική νεολαία. Τα ανωτέρω αποτελούν κατ’ ελάχιστον ασέβεια στη μνήμη των μεγάλων αγωνιστών, που θυσιάστηκαν υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδας.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος
Τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Την Γεν. Γραμματέα του Κ.Κ.Ε
Τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ)
Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ
Την Υπουργό Παιδείας
Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών
Την Ακαδημία Αθηνών
Τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών
Τον πρόεδρο ΑΤΕΙ Πάτρας
Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο
Το Διοικητή Εθνικής Τράπεζας
Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου
Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος
Τους Βουλευτές Αχαΐας
Τους Δημάρχους Νομού Αχαΐας
Τις Εκπαιδευτικές αρχές Νομού Αχαΐας
Τα Μ.Μ.Ε.
όπως παρέμβουν με τον προσήκοντα τρόπο για την αντιμετώπιση των ως άνω προκλήσεων, ανταποκρινόμενοι στις ευθύνες που απορρέουν από το θεσμικό τους ρόλο. 
Το ως άνω ψήφισμα εγκρίνουν και συνυπογράφουν :
1.         Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας
2.         Σύλλογος των Εν Πάτραις Γορτυνίων
3.         Σύλλογος των Εν Αιγίω Καλαβρυτινών
4.         Σύλλογος Μακεδόνων-Θρακών Πάτρας
5.         Σύλλογος των Εν Πάτραις Ναυπακτίων
6.         Σύλλογος Κλειτορολευκασίων Πάτρας
7.         Σύλλογος των Εν Πάτραις Λειβαρτζινών
8.         Σύλλογος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών
9.         Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Προδρόμου Κάπελης Νομού Ηλείας
 Συμπαρίστανται και εγκρίνουν οι παρακάτω ομογενειακοί Σύλλογοι :
1)         Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Καναδά-Τορόντο
2)         Ένωση Καλαβρυτινών «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Τορόντο
3)         Σύλλογος Καλαβρυτινών «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Σικάγου
4)         Σύλλογος «ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΛΑΒΑΡΟ 1821» Νέα Υόρκη
5)         Πανκαλαβρυτινή αδελφότητα «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Μελβούρνης
6)         Σύλλογος «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Σίδνεϋ.
7)         Σύλλογος Καλαβρυτινών «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Νοτίου Αφρικής.
Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος της Συγκέντρωσης-Πρόεδρος Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας
 Αθανάσιος Φραντζής 

Πηγή http://www.pankalavritinos.com/