Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ντόμινο ταραχών στη Λιβύη


Συλλήψεις και τραυματίες και στην πόλη Ζέντεν

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σήμερα και στην πόλη Ζέντεν, 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπου πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν. Αρκετά αστυνομικά τμήματα και ένα γραφείο των επαναστατικών επιτροπών κάηκαν από τους εξεγερμένους πολίτες, γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Quryna.

Επικαλούμενη ιατρικές πηγές η εφημερίδα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν νεκροί αλλά πολλοί τραυματίες.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι διαδηλωτές έκαψαν ένα αστυνομικό τμήμα, ένα δικαστήριο, γραφεία της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, ένα γραφείο της πολιτοφυλακής καθώς και γραφεία των τοπικών επαναστατικών επιτροπών.
http://www.newsbeast.gr/

ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις ως προς την αναγνώριση του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι στους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, διατύπωσαν ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιω.Τέντες και ο αρεοπαγίτηςΧαρ.Δημάδης...

Κατά τον κ.Τέντε η συνδικαλιστική δραστηριότητα στους κόλπους του στρατεύματος ενέχει τον κίνδυνο της διασάλευσης της στρατιωτικής πειθαρχίας "και είναι πρόδηλο", όπως τονίζει " ότι η χωρίς επιφυλάξεις αναγνώριση, στο πλαίσιο της στρατιωτικής ζωής, του δικαιώματος συλλογικής δράσεως και ιδρύσεως συνδικαλιστικών ενώσεων θα ισοδυναμούσε με την κατ’ ουσίαν αναίρεση της στρατιωτικής πειθαρχίας."
Αναφερόμενος στις συνταγματικές επιταγές, καθώς και στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο κ.Τέντες δέχεται ότι δεν θέτουν περιορισμούς στο δικαίωμα των στρατιωτικών να ιδρύουν ενώσεις και σωματεία. Ωστόσο χαρακτηρίζει θεμιτό και σύμφωνο με το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ τον περιορισμό που έχει ήδη προβλεφθεί στην επίδικη απόφαση του Εφετείου, με την οποία δεν αναγνωρίστηκε ως σωματείο η Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όχι λόγω της στρατιωτικής ιδιότητας, αλλά λόγω των ιδιαιτεροτήτων της στρατιωτικής υπηρεσίας που έχουν άμεση συνάφεια με την διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας.
Αντιθέτως ο αρεοπαγίτης Χαρ.Δημάδης τάχθηκε κατά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης υπέρ του δικαιώματος των στρατιωτικών να αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση, υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούν ειδική κατηγορία Ελλήνων πολιτών και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να αποστερηθούν του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι, με τη διαφορά ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της απεργίας,καθώς αυτό θα έθετε υπό απειλή την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε για την έκδοση απόφασης.



http://fimotro.blogspot.com/

Γλίτωσε το… έμφραγμα ο Παναθηναϊκός (76-74)!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτση (22 π., 11 ρ.) και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Μπατίστ, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 76-74 της Κάχα Λαμποράλ και παραμένει φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς του oμίλου έστω κι αν δεν κάλυψε την διαφορά…
Οι «πράσινοι» είναι στην κορυφή και με δύο νίκες κόντρα σε Λιέτουβος και Ουνικάχα θα «καθαρίσουν» την πρωτιά ανεξαρτήτων άλλων αποτελεσμάτων. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με 2/2 βολές ο Μπατίστ 4,2 δεύτερα πριν το τέλος, αλλά σε αυτό το διάστημα ο Σαν Εμετέριο πρόλαβε να τρέξει όλο το γήπεδο και να κερδίσει φάουλ από τον Σάτο 2 δέκατα πριν την εκπνοή. Ευτυχώς, για τους «πράσινους» ήταν άστοχος και στις δύο βολές με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η παράταση.
Με τον… αέρα του κόσμου τους και τον Αντώνη Φώτση να σκοράρει 8 πόντους με το… καλημέρα του αγώνα οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παρκέ του ΟΑΚΑ και στο 4’ κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά πόντων (14-3). Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα ξεκίνησε ο…. βομβαρδισμός τριπόντων από πλευράς Βάσκων. Με μπροστάρη τον Σαν Εμετέριο (4/6 τριπ. ως το 10’) έκλεισαν την… ψαλίδα ως το φινάλε της πρώτης περιόδου (21-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους φιλοξενούμενους πήρε ο Λόγκαν που με 4/5 «βόμβες» έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 18’ (36-39) πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου με 40-39 υπέρ του «τριφυλλιού». Όπως εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί κρατιούνταν μέσα στο παιχνίδι ελέω της τρομερής τους ευστοχίας σε σουτ τριών πόντων (10/18 τριπ.). Οι Φώτσης (12π.) και Νίκολας (10π.) ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων, που είχαν σαφώς έναν πιο ορθολογικό τρόπο επίθεσης. Το πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα ήταν προφανές αλλά είχε να κάνει και με την τύχη των Βάσκων που είχαν πολλά εύστοχα σουτ από τα 8 και τα 8,5 μέτρα, ακόμη και με ταμπλό.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε αυτό να συνεχιστεί ως το τέλος του ματς. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη άλλων λύσεων στο σκοράρισμα από τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και κατάφεραν και πάλι να «χτίσουν» μια αξιόλογη διαφορά, που στο 29’ έφτασε στους 11 πόντους (59-48). Ο Φώτσης συνέχιζε το… χαβά του και κρατούσε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό (59-50 στο 30’).

Το θρίλερ είχε... Μπάτμαν

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με ένα σερί 8-0 για την Κάχα και 2/2 τρίποντα του Χουέρτας με αποτέλεσμα να μειώσει σε 59-58. Ο Ζέλικο Ομπράνοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ και οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν με ένα σερί 4-0 (63-58 στο 33’) έπειτα από ένα κάρφωμα του Μάικ Μπατίστ και ένα αυτοκαλάθι του Πέπε Σόου. Ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας αφού οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις είτε από τον Χουέρτας, είτε από τον Σαν Εμετέριο, είτε από τον Τελέτοβιτς.

Το φινάλε του αγώνα δεν ήταν για καρδιακούς. Με τρίποντο του Φώτση στο 38,5’ οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 72-66 αλλά με τρίποντο του Τελέτοβιτς και γκολ φάουλ του Μπατίστα 38’’ πριν την εκπνοή (ήταν το 5ο φάουλ του Διαμαντίδη) έφεραν το ματς στα ίσια. Ακολούθησε μεγάλο καλάθι του Μπατίστ στα 28’ (74-72) αλλά ο Χουέρτας απάντησε με 2/2 βολές στα 19’’ (74-74). Στα 4,2’ ο Μπατίστ κέρδισε φάουλ και αποδείχθηκε ψύχραιμος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (76-74). Και όμως ο χρόνος που έμεινε ήταν αρκετός ώστε ο Σαν Εμετέριο να τρέξει όλο το γήπεδο και να κερδίσει φάουλ από τον Σάτο 2 δέκατα πριν την εκπνοή. Ευτυχώς, όμως, ήταν άστοχος και στις δύο βολές με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει μεγάλη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-39, 59-50, 76-74.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 10(1), Μπατίστ 12, Φώτσης 22(3), Σάτο 6, Νίκολας 12(3), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7, Βουγιουκας 3, Καλάθης.
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας, Χουέρτας 17(3), Λόγκαν 21(5), Τελέτοβιτς 8(2), Μπατίστα 7, Σαν Εμετέριο 19(4), Όλεσον, Σόου 2, Μπάρατς, Μπιέλιτσα.



gazzetta.gr

http://sarotiko.blogspot.com/

Προτελευταία η Ελλάδα στην προσχολική εκπαίδευση

Δεύτερη από το τέλος είναι η Ελλάδα, όσον αφορά στην προσχολική εκπαίδευση. Στην Ευρώπη των «27» χαμηλότερο ποσοστό πρόσβασης στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα συναντάται μόνο στην Πολωνία.

Στην Ελλάδα, πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα έχει το 68,2% των παιδιών, έναντι 92,3% για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2008, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γαλλία (αγγίζει το 100%), στο Βέλγιο και στην Ολλανδία (99,5%), στην Ισπανία (99%) και στην Ιταλία (98,8%). Τα χαμηλότερα στην Πολωνία (67,5%), στην Ελλάδα (68,2%), στη Φινλανδία (70,9%), στην Ιρλανδία (72%) και στην Λιθουανία 77,8%).




http://www.enet.gr/

Και ο Ολυμπιακός στην τετράδα!

Μετά την Κερατέα, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός έγινε η τέταρτη και τελευταία ομάδα που πέρασε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν στο «Κατσάνειο» του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 3-1. Η κλήρωση θα γίνει αύριο το μεσημέρι (14:00).




Τα σετ (πρώτη αναφέρεται η γηπεδούχος ομάδα): 17-25, 23-25, 25-20, 18-25.


http://www.zougla.gr/

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για την προβολή εκπομπής από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ


ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΡΑ ΠΑΤΡΑ 

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1873 

Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 61 ΤΚ 262 26 ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ. (2610) 272 722 FAX (2610)279340  ΚΙΝ. - 6972. 296949  http://www.pankalavritinos.com
Πάτρα 14 Φεβρουαρίου 2011   
Σε συγκέντρωση η οποία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ως άνω Συλλόγου, την 14η Φεβρουαρίου 2011 στην οποία συμμετείχαν έγκριτα μέλη της Πατραϊκής κοινωνίας, ιστορικοί, νομικοί, εκπαιδευτικοί, κληρικοί, βουλευτές και εκπρόσωποι-αντιδήμαρχοι των δήμων Πατρέων και Καλαβρύτων καθώς και εθνικοτοπικοί Σύλλογοι της πόλης μας, αποφασίστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος, όπως αυτό παρατίθεται αυτούσιο παρακάτω, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια παραποίησης-παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας από ελάχιστη μερίδα των Μ.Μ.Ε.



“ Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ”

Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας παραποίησης-παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας και συγκεκριμένα της Ελληνικής Επανάστασης, απαξίωσης ιστορικών προσώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στον Αγώνα του 1821 και επί πλέον διαγραφής ιστορικών γεγονότων μεγίστης εθνικής σημασίας. Αποκορύφωση των ως άνω απαξιωτικών ενεργειών ήταν η προβολή, προ ολίγων ημερών, από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» μιας σειράς δήθεν ιστορικών εκπομπών, οι οποίες σκοπό έχουν να διαγράψουν και να σπιλώσουν το έργο των σημαντικοτέρων Ελλήνων αλλά και ξένων Ιστορικών.
Η προσπάθεια αυτή η οποία σημειωτέον γίνεται με την οικονομική στήριξη της Εθνικής Τράπεζας, δηλ. με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, υλοποιείται μέσω τηλεοπτικής παραγωγής για την οποία ενώ υπάρχουν πολλές και τεκμηριωμένες αντιδράσεις, τα Μ.Μ.Ε. πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σιωπούν προκλητικά. Εκτιμούμε ότι όλη αυτή η μεθοδευμένη δράση αποπειράται να κατεδαφίσει τους σημαντικούς πυλώνες της εθνικής μας οντότητας και να προκαλέσει αμφισβήτηση των εθνικών μας ιδεωδών ιδιαίτερα στην ελληνική νεολαία. Τα ανωτέρω αποτελούν κατ’ ελάχιστον ασέβεια στη μνήμη των μεγάλων αγωνιστών, που θυσιάστηκαν υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδας.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος
Τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Την Γεν. Γραμματέα του Κ.Κ.Ε
Τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ)
Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ
Την Υπουργό Παιδείας
Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών
Την Ακαδημία Αθηνών
Τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών
Τον πρόεδρο ΑΤΕΙ Πάτρας
Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο
Το Διοικητή Εθνικής Τράπεζας
Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου
Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος
Τους Βουλευτές Αχαΐας
Τους Δημάρχους Νομού Αχαΐας
Τις Εκπαιδευτικές αρχές Νομού Αχαΐας
Τα Μ.Μ.Ε.
όπως παρέμβουν με τον προσήκοντα τρόπο για την αντιμετώπιση των ως άνω προκλήσεων, ανταποκρινόμενοι στις ευθύνες που απορρέουν από το θεσμικό τους ρόλο. 
Το ως άνω ψήφισμα εγκρίνουν και συνυπογράφουν :
1.         Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας
2.         Σύλλογος των Εν Πάτραις Γορτυνίων
3.         Σύλλογος των Εν Αιγίω Καλαβρυτινών
4.         Σύλλογος Μακεδόνων-Θρακών Πάτρας
5.         Σύλλογος των Εν Πάτραις Ναυπακτίων
6.         Σύλλογος Κλειτορολευκασίων Πάτρας
7.         Σύλλογος των Εν Πάτραις Λειβαρτζινών
8.         Σύλλογος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών
9.         Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Προδρόμου Κάπελης Νομού Ηλείας
 Συμπαρίστανται και εγκρίνουν οι παρακάτω ομογενειακοί Σύλλογοι :
1)         Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Καναδά-Τορόντο
2)         Ένωση Καλαβρυτινών «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Τορόντο
3)         Σύλλογος Καλαβρυτινών «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Σικάγου
4)         Σύλλογος «ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΛΑΒΑΡΟ 1821» Νέα Υόρκη
5)         Πανκαλαβρυτινή αδελφότητα «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Μελβούρνης
6)         Σύλλογος «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Σίδνεϋ.
7)         Σύλλογος Καλαβρυτινών «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» Νοτίου Αφρικής.
Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος της Συγκέντρωσης-Πρόεδρος Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας
 Αθανάσιος Φραντζής 

Πηγή http://www.pankalavritinos.com/

Διαμαρτυρία περιπτερούχων στην Κρήτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στο Ηράκλειο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συρρίκνωση του ποσοστού κέρδους τους από τις καπνοβιομηχανίες και στο ενδεχόμενο απαγόρευσης επιβολής αύξησης 0,10 ευρώ ανά πακέτο τσιγάρο.

Εν τω μεταξύ, σε απεργία πείνας έχει προχωρήσει η πρόεδρος των περιπτερούχων του Νομού Ηρακλείου, ζητώντας να δοθεί λύση στο θέμα της αύξησης των δέκα λεπτών στην τιμή πώλησης των τσιγάρων.

Η κα Ελένη Χαιρέτη έστησε αντίσκηνο έξω από το κτήριο της περιφέρειας και δηλώνει πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από εκεί, εάν δεν λυθεί το ζήτημα.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο προϊστάμενος του Σ.Δ.Ο.Ε. Κρήτης, κ. Στέλιος Λατζουράκης, τόνισε ότι η κίνηση των περιπτερούχων να αυξήσουν κατά 0,10 λεπτά τα τσιγάρα είναι αντίθετη στο γράμμα του νόμου. Ο κ. Λατζουράκης ανακοίνωσε, επίσης, ότι από σήμερα οι υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. θα προχωρούν σε εξονυχιστικό έλεγχο στην αγορά και στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα που θα φθάνουν μέχρι και τα 15.000 ευρώ.



http://www.zougla.gr/

Ατύχημα πάνω στη σκηνή!





Ατύχημα εν ώρα εργασίας έπαθε ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Καραφώτης, την ώρα που βρισκόταν στη σκηνή του Fix στη Θεσσαλονίκη. Ο τραγουδιστής κτύπησε σε μηχάνημα που βρισκόταν πάνω στην πίστα, όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή. 

«Χτύπησα πάρα πολύ δυνατά το κεφάλι μου, ξεκίνησα να τραγουδάω, ζαλίστηκα, απλά δεν συνειδητοποίησα αμέσως τι είχε γίνει. Αισθάνθηκα περίεργα, δεν λιποθύμησα, αλλά ένιωσα σαν να είμαι ιδρωμένος στον αυχένα μου. Αυτό όμως δεν ήταν ιδρώτας, ήταν αίμα, το οποίο ουσιαστικά είχα βγάλει στο κεφάλι χωρίς να το έχω πάρει χαμπάρι», δήλωσε ο τραγουδιστής. 

Παράλληλα διευκρίνισε ότι δεν σταμάτησε να τραγουδά: «Για καλή μου τύχη, όλο το αίμα έτρεχε προς τα πίσω και πήγαινε σε όλο το πουκάμισο και το κοστούμι. Κατά κάποιον τρόπο δηλαδή ήμουν τυχερός μέσα στην ατυχία μου. Όμως, είχε ανοίξει το κεφάλι μου και το αίμα από μέσα έτρεχε ποτάμι. Επειδή όμως δεν γινόταν να κατεβώ από την πίστα, γιατί από κάτω υπήρχαν 2.000 άτομα, συνέχισα μέχρι το τέλος του πρώτου προγράμματος για να μην καταλάβει κανείς τίποτα και βασικά για να μην τρομάξει ο κόσμος – ευτυχώς δηλαδή που το αίμα όπως σας είπα έτρεχε προς τα πίσω».
http://www.newsbeast.gr/

Στίβος...Πανελληνιο Κλειστού το Σαββατοκύριακο στην Παιανία


Αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο στην Παιανία με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου
   Η μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση εντός συνόρων της χειμερινής περιόδου διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο 19-20 Φεβρουαρίου στο κλειστό στάδιο της Παιανίας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών από σωματεία όλης της χώρας.   
   Ο λόγος για το 25ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ανδρών-γυναικών και το Πανελλήνιο Συνθέτων των ίδιων κατηγοριών (έπταθλο και πένταθλο), που θα γίνουν παράλληλα στο ίδιο στάδιο για 8η συνεχή χρονιά (από το 2004, ενώ οι προηγούμενες έγιναν στο ΣΕΦ).

   Στους αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν όλοι σχεδόν οι αθλητές και αθλήτριές μας που κάνουν αγώνες τη χειμερινή περίοδο, ενώ θα έχουν και την ευκαιρία, όσοι δεν το έχουν καταφέρει μέχρι τώρα, να πιάσουν τα όρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Παρίσι (4-6/3).

   Εφέτος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου συμπληρώνει 25 χρόνια. Ξεκίνησε το 1986 από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ένα χρόνο μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο νεόκτιστο -τότε- φαληρικό στάδιο, η ανέγερση του οποίου αποφασίστηκε με στόχο να καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης διοργάνωσης και τις απαιτήσεις που προέκυπταν για την προετοιμασία των αθλητών/τριών μας, καθώς και την τέλεση αγώνων κατά τη χειμερινή περίοδο.
    Μετά από 17 συνεχείς διοργανώσεις στο ΣΕΦ (1986 με 2002), το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μεταφέρθηκε το 2004 στο Κλειστό της Παιανίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί φέτος για 8η συνεχή χρονιά (2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010), ενώ δεν διεξήχθη το 2003.

Με την ευκαιρία διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πίνακας με τα "νταμπλ" σε ατομικά αγωνίσματα που έχουν σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια στη διοργάνωση. Συνολικά 29 φορές έχουμε δει αθλητή ή αθλήτρια να πετυχαίνει "διπλή" νίκη από το 1986 που άρχισε να διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στον κλειστό στίβο.

Αναλυτικά οι αθλητές/αθλήτριες που έχουν πετύχει "νταμπλ" κατά χρονιά και αγώνισμα είναι:
ΑΝΔΡΕΣ
1986 Νίκος Τσιάκουλας (ΣΕΦΑ Αρκαδικός) 800μ 1.48.86/ 1.500μ 3.49.01
1988 Θόδωρος Ταντανόζης (Άρης) Μήκος 7.60/ Τριπλούν 16.31
1989 Γιώργος Παναγιωτόπουλος (Παναχαϊκή) 200μ. 21.81/ 400μ. 47.99
1992 Κυριάκος Δημητρίου (ΑΕΚ) 60μ. 6.80/ 200μ. 21.56
1992 Σπύρος Χριστόπουλος (ΟΣΦΠ) 1.500μ. 3.52.49/ 3.000μ. 8.04.79
1993 Κώστας Κεντέρης (Αρίων Μυτιλήνης) 200μ. 21.57/ 400μ. 47.76
1994 Κώστας Κεντέρης (Αρίων Μυτιλήνης) 200μ. 20.93/ 400μ. 46.73
1996 Παντελής Κολόκας (Άρης) 1.500μ. 3.48.20/ 3.000μ. 8.17.85
1997 Παναγιώτης Στρουμπάκος (ΠΑΟ) 800μ. 1.49.36/ 1.500μ. 3.58.00
2000 Αναστάσιος Γκούσης (Ερμής Κέρκυρας) 200μ. 21.08/ 400μ. 46.73
2001 Γιώργος Ντούπης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 200μ. 21.47/400μ. 47.13
2005 Παναγιώτης Σαρρής (Πανελλήνιος ΓΣ) 60μ 6.71 / 200μ 21.23


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1986 Μαρίνα Σκορδή (ΑΚΟ Λιβαδειάς) 60μ. 7.65/ 200μ. 24.88
1986 Ανδριανή Αβραάμ (Πανιώνιος) 800μ. 2.11.26/ 1.500μ. 4.29.03
1987 Μαρίνα Σκορδή (ΑΚΟ Λειβαδιάς) 60μ. 7.54/ 200μ. 24.17
1988 Μαρίνα Σκορδή (ΑΚΟ Λειβαδιάς) 60μ. 7.41/ 200μ. 24.11
1988 Γεωργία Τρουμπούκη (ΓΕ Αγρινίου) 800μ. 2.10.38/ 1.500μ. 4.29.67
1990 Γεωργία Ζουγανέλη (ΑΠΣ Ατρόμητος) 60μ. 7.68/ 200μ. 24.83
1992 Μαρίνα Βασαρμίδου (Λιβυκός Ιεράπετρας) 200μ. 24.78/ 400μ. 54.67
1993 Κατερίνα Κόφφα (Πανιώνιος) 60μ. 7.47/ 200μ. 24.19
1993 Ειρήνη Θεοδωρίδου (ΓΣ Κοζάνης) 1.500μ. 4.18.40/ 3.000μ. 9.13.81
1995 Κατερίνα Κόφφα (Πανιώνιος) 60μ. 7.32/ 200μ. 23.74
1997 Παναγούλα Ντρέβου (ΓΣ Αρκαδίας) 1.500μ. 4.43.35/3.000μ. 10.10.77
1998 Χριστίνα Πανάγου (Αλ. Ξηροκρήνης) 200μ. 24.48/ 400μ. 54.21
1999 Κατερίνα Κόφφα (Πανελλήνιος) 60μ. 7.33/ 200μ. 23.34
1999 Μαρία Πρωτόπαπα (Πανελλήνιος) 1.500μ. 4.34.25/ 3.000μ. 9.47.36
2000 Μαρίνα Βασαρμίδου (Τρίτων Θες/κης) 200μ. 24.08/ 400μ. 54.44
2004 Νάντια Εφεντάκη (Πανελλήνιος) 800μ. 2.03.60/ 1.500μ. 4.11.55
2009 Νάντια Εφεντάκη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 1.500μ. 4.16.97 / 3.000μ. 8.58.12





Το αγωνιστικό πρόγραμμα
     Το πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου ανδρών-γυναικών καθώς και του Πανελληνίου Συνθέτων που θα διεξαχθούν παράλληλα το Σαββατοκύριακο στο στάδιο της Παιανίας:
   
    
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
    ΠΡΩΙ
    09:00 Μήκος Γ (αγώνας Επιλογής, όριο 5.80μ)
    09:30 60μ ΕΠΤΑΘΛΟΥ
    09:50 60μ Γ (Προκριματικές Σειρές)
    10:00 Σφαιροβολία Α (αγώνας επιλογής, 13.60μ)
          Επί κοντώ Γ (αγώνας επιλογής, 3.60μ)
          Ύψος Α (αγώνας επιλογής, 2.05μ)
    10:15 60μ Α (προκριματικές σειρές)
          Μήκος ΕΠΤΑΘΛΟΥ
    11:15 400μ Γ (προκριματικές σειρές)
    11:30 Μήκος Α (αγώνας επιλογής, 7.30μ)
    11:45 400μ ΑΝΔΡΩΝ Προκριματικές Σειρές
          Σφαιροβολία ΕΠΤΑΘΛΟΥ
    12:25 1500μ Α (προκριματικές σειρές)
    12:45 1500μ Γ (προκριματικές σειρές)
  
    ΑΠΟΓΕΥΜΑ
    13:30 Ύψος ΕΠΤΑΘΛΟΥ
    18:05 Μήκος Γ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
    18:45 Επί κοντώ Γ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
    19:00 Σφαιροβολία Α (ΤΕΛΙΚΟΣ)
    19:05 60μ Γ (1η Τελική σειρά)
    19:10 60μ Γ 2η Τελική σειρά)
    19:15 Ύψος Α (ΤΕΛΙΚΟΣ)
    19:20 60μ Α (1η Τελική σειρά)
    19:25 60μ Α (2η Τελική σειρά)
    19:40 Μήκος Α (ΤΕΛΙΚΟΣ)
          400μ Γ (1η Τελική σειρά)
    19:45 400μ Γ (2η Τελική σειρά)
    20:00 400μ Α (1η Τελική σειρά)
    20:10 400μ Α (2η Τελική σειρά)
    20:15 1500μ Γ (Τελικές σειρές)
    20:25 1500μ Α (Τελικές σειρές)
    ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
    ΠΡΩΪ
    10:00 Τριπλούν Α (Αγώνας Επιλογής, 15.30μ)
          Σφαιροβολία Γ (Αγώνας Επιλογής, 15.50μ)
          Επί κοντώ Α (Αγώνας Επιλογής, 4.60μ)
          Ύψος Γ (Αγώνας Επιλογής, 1.70μ)
          60μ Εμπόδια Α (προκριματικές σειρές)
    10:05 800μ Γ (προκριματικές σειρές)
    10:20 60μ Εμπόδια Γ (προκριματικές σειρές)
    10:40 800μ Α (προκριματικές σειρές)
    11:15 Τριπλούν Γ (αγώνας επιλογής, 12.60μ)
    12:15 60μ Εμπόδια ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ
    13:00 Ύψος ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ
    13:15 60μ Εμπόδια ΕΠΤΑΘΛΟΥ
    14:30 Επί κοντώ ΕΠΤΑΘΛΟΥ
    14:45 Σφαιροβολία ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ
   
    ΑΠΟΓΕΥΜΑ
    16:45 Μήκος ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ
    17:30 Σφαιροβολία Γ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
    18:00 Τριπλούν Α (ΤΕΛΙΚΟΣ)
    18:40 3000μ Α (1η Τελική σειρά)
    18:45 Επί κοντώ Α (ΤΕΛΙΚΟΣ)
    19:05 3000μ Α (2η Τελική σειρά)
    19:15 Ύψος Γ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
    19:20 3000μ Γ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
    19:35 Τριπλούν Γ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
    19:40 1000μ ΕΠΤΑΘΛΟΥ
    19:50 800μ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ
    20:00 60μ Εμπόδια Α (1η Τελική σειρά)
    20:05 60μ Εμπόδια Α (2η Τελική σειρά)
    20:15 60μ Εμπόδια Γ (1η Τελική σειρά)
    20:20 60μ Εμπόδια Γ (2η Τελική σειρά)
    20:30 800μ Γ (2η Τελική σειρά)
    20:35 800μ Γ (1η Τελική σειρά)
    20:45 800μ Α (2η Τελική σειρά)
    20:50 800μ Α (1η Τελική σειρά)

πηγή:http://www.runningnews.gr/

Στα 60 θα παίρνουν σύνταξη οι ένστολοι


Αυξήσεις από 1,5 έως και 15,5 έτη στην θητεία τους θα «δουν» τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του πυροσβεστικού σώματος, που δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 31/12/2010, δηλαδή δεν έχουν συμπληρώσει 24,5 έτη υπηρεσίας.

Ενδεικτικό παράδειγμα των αλλαγών που φέρνει η νέα εγκύκλιος είναι πως μέσα σε μία πενταετία τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης από 24,5 θα φτάσουν στα 40. Μεταξύ των οποίων θα υπάρχει και η δυνατότητα πλασματικών χρόνων.

Η αύξηση των απαιτούμενων ετών εργασίας θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα το 2014 να  φτάνει 30,5 εργάσιμα έτη.

Από την 1η Ιανουαρίου 2015 η συνταξιοδότηση θα γίνεται με τη συμπλήρωση είτε του 60ού έτους της ηλικίας είτε 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας.

Στην εγκύκλιο, που υπογράφει ο Φ. Σαχινίδης, αναφέρεται πως θα αυξηθούν σταδιακά τα απαιτούμενα έτη  και για τους τρίτεκνους, προκειμένου το 2013 να φτάσουν τα 25, από 21 που είναι φέτος.


http://www.star.gr/

Νίκη Πόντε: Χαρούμενη για την εμπειρία



Η γλυκιά και νεαρή Νίκη Πόντε μιλάει για τη συμμετοχή της στον ελληνικό τελικό της Eurovision, για το πώς νιώθει και αν της αρέσει το κομμάτι που της έγραψαν. Είναι ερωτευμένη και θα τα παρατούσε όλα για τον έρωτα;

Ήξερες τι είναι η Eurovision, πριν η εταιρεία σε προτείνει στην ΕΡΤ, για να λάβεις μέρος στον ελληνικό τελικό;
«Ναι, είχα δει πολλές φορές τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, όσο ήμουν στο Τορόντο και μου άρεσαν πολύ οι συμμετοχές της Έλενας Παπαρίζου και της Καλομοίρας. Όταν η Κατερίνα Γκαγκάκη μού είπε ότι υπήρχε η πιθανότητα να συμμετάσχω στον ελληνικό τελικό, τρελάθηκα από τη χαρά μου».

Πώς ένιωσες, όταν άκουσες για πρώτη φορά το τραγούδι σου «I Don’t Wanna Dance», με το οποίο θα διαγωνιστείς στον ελληνικό τελικό;

«Μου άρεσε πολύ, ήθελα να το ακούω ξανά και ξανά και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ θετικό».

Αν δεν πας στη Eurovision, θα πικραθείς πολύ;

«Θα στεναχωρηθώ, αλλά θα χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να εμφανιστώ στον ελληνικό τελικό και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Έτσι κι αλλιώς, έχω ένα συμβόλαιο με τη Sony Music τώρα και εμπιστεύομαι ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα έχω την ευκαιρία να μείνω στην Ελλάδα και να εργαστώ εδώ».

Νίκη, έχεις αγόρι που περιμένει στο Τορόντο;

«Όχι, δεν είμαι ερωτευμένη».

Αν είχες, θα τον άφηνες πίσω ή θα προτιμούσες να μείνεις στο Τορόντο;


«Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Σίγουρα, αυτή τη στιγμή προτεραιότητα στη ζωή μου έχει η μουσική».

ΠΗΓΗ: ΟΚ

http://www.zougla.gr/

Έγκυος ξανά η Jessica Alba


Έγκυος στο δεύτερο παιδί της είναι η Jessica Alba, γεγονός αδιαμφισβήτητο καθώς το ανακοίνωσε η ίδια στο Facebook.

Η 29χρονη καλλονή από τους Fantastic Four και ο σύζυγός της Cash Warren, έχουν ήδη μία κόρη 2 ετών, την Honor.

H Jessica Alba έγραφε στο μήνυμά της, μεταξύ άλλων, ότι η Honor πρόκειται να γίνει μία "Big Sister" και ότι η ίδια μαζί με τον Cash είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι.

Επίσης έγραφε ότι εκτιμά όλη αυτή την αγάπη και την υποστήριξη που της έδειξαν οι θαυμαστές της κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης και ότι θα το εκτιμήσει διπλά αυτή τη φορά.

(Πηγή φωτογραφίας: askmen)
(© φωτογραφίας: Lester Cohen)

http://mediasoup.gr/

Συνάντηση Obama - Zuckerberg

Στο Σαν Φρανσίσκο σχεδιάζεται η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Barack Obama και του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, όπως και άλλων διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων τεχνολογίας.

Ο Obama πρόκειται να  περάσει το μεγαλύτερο μέρος της αυριανής μέρας, αλλά και της Παρασκευής στην West Coast. Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, η συνεδρίαση θα έχει ως κύριο θέμα τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Την Παρασκευή, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Hillsboro, στο Όρεγκον, όπου θα εστιάσει στο ρόλο της εκπαίδευσης όλων των Αμερικανών που προετοιμάζονται για να αναλάβουν δουλειές που σχετίζονται με την υψηλή τεχνολογία.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου του Προέδρου με την επιχειρηματική κοινότητα.



http://mediasoup.gr/

Θύμα του Facebook η Πετρούλα!

Εφιάλτης έγινε για την Πετρούλα Κωστίδου το Facebook. Το σέξι κορίτσι του Star έχει βρεθεί ξαφνικά με...... πέντε προφίλ που διαχειρίζονται κάποιοι αετονύχηδες, οι οποίοι απαντούν εκ μέρους της και δημοσιοποιούν ερωτικά videos από παλιά υποσχόμενες μοντέλες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η ίδια δηλώνει ότι το πραγματικό προφίλ της είναι το Petroula Kostidou A και οποιοδήποτε άλλο απλώς την εκθέτει σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα.


gossiptv

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/facebook_6979.html

Δίωρη συσκότιση σε μπαρ και καφετέριες που αντιδρούν στον αντικαπνιστικό νόμο

Κατεβάζουν τους διακόπτες για δύο ώρες από τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ της Πέμπτης οι καφετέριες και τα μπαρ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αντικαπνιστικό νόμο. Τα καταστήματα για αυτές τις δύο ώρες που θα βρίσκονται σε... συσκότιση θα λειτουργούν μόνο με κεριά και φώτα ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, εντείνονται από το επόμενο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι για την εφαρμογή του νόμου. Με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου, ελέγχους θα πραγματοποιεί και το σώμα ελεγκτών υπηρεσιών υγείας (ΣΕΥΥΠ). Ελέγχους πραγματοποιούν και οι επιθεωρητές εργασίας, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για τριπλασιασμό των προστίμων.

Παράλληλα με τους ελέγχους, εντατικοποιούνται και οι δράσεις πρόληψης. Επαγγελματίες υγείας υλοποιούν προγράμματα αγωγής υγείας σε σχολεία όλης της χώρας και απευθύνονται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Εντατικοποιούνται και οι δράσεις ενημέρωσης με τη στήριξη των αθλητικών σωματείων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκστρατεία ενημέρωσης για τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος στην εγκυμοσύνη.

Από το υπουργείο, πάντως ανακοινώθηκε ότι στους δήμους Ψυχικού και Περιστερίου παρατηρείται αντικαπνιστική «αδράνεια», καθώς κάνουν ελάχιστους ελέγχους, περιορίζονται σε συστάσεις και δεν επιβάλουν πρόστιμα.



Newsroom ΔΟΛ
http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_936.html

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ Συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες

Μπορεί το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες να ψηφίστηκε από τη Βουλή, ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ταλαιπωρώντας ακόμα πιο πολύ τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ αποφάσισαν το απόγευμα της Τέταρτης, στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, απεργιακές κινητοποιήσεις έως το τέλος του μήνα.

Την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα 21του μηνός, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα.

Την Τετάρτη, 23 του μηνός, τα λεωφορεία, όπως και όλα τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα ακινητοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία, που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Χειρόφρενο από τις 11 έως τις 16:30 θα τραβήξουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και την Παρασκευή, 25 του μηνός, ενώ τις ίδιες ώρες θα ακινητοποιηθούν και την Δευτέρα 28  Φεβρουαρίου όλα τα ΜΜΜ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν κοινή γενική συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Σήμερα Πέμπτη, θα αποφασίσουν για τη στάση τους και οι εργαζόμενοι στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.



http://www.protothema.gr/

Νέο βαρύ καπέλο για 480.000 ιδιοκτησίες Δημοτικά τέλη, ΤΑΠ, ακόμη και αναδρομικές χρεώσεις στους ημιυπαίθριους

Πρόσθετο ζεστό χρήμα για τους οικονομικά ασθενείς Καλλικρατικούς δήμους, οσμίστηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών, «ξετινάζοντας» τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εντάχθηκαν στις νέες ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους  χώρους.

Αφορμή είναι το νέο «καπέλο» που επιβάλλει ακόμη και με αναδρομική ισχύ, αιφνιδιαστικά και κόντρα στο πνεύμα της ρύθμισης Μπιρμπίλη, το υπουργείο Εσωτερικών, προβλέποντας την υποχρέωση καταβολής  δημοτικών τελών (τέλη καθαριότητας, φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων, ανταποδοτικά τέλη) και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) για τα επιπλέον τετραγωνικά  που δηλώνονται και αφορούν κλειστούς  ημιυπαίθριους, πυλωτές ή υπόγεια.

Την σχετική εγκύκλιο που πιάνει στην «τσιμπίδα» της περί τις 480.000 ιδιοκτησίες που αντιστοιχούν σε περίπου 800.000 «τακτοποιημένους»  χώρους έστειλε την Τετάρτη ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος. Λίγες  μέρες πριν την επίσημη εκπνοή της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους, που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζεται να παρατείνει πέραν της 28ης Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση εμφανίζει πλήρη σύγχυση και τακτικές μνημονίου που άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει...

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο:

1) Καθορίζονται τέλη καθαριότητας, φόρος ηλεκτροδοτούμενων  χώρων, ανταποδοτικά τέλη με βάση τη συνολική επιφάνεια  των τετραγωνικών που δηλώνονται. Σε πρόσφατη εγκύκλιο (28 Ιανουαρίου), το ΥΠΕΚΑ διευκρίνιζε ότι οι χώροι αυτοί δεν θα υπόκεινται σε δημοτικά τέλη.

2) Επιβάλλεται τέλος ακίνητης περιουσίας για τους χώρους που άλλαξαν χρήση, καθώς  η μετατροπή τους σε χώρους κύριας χρήσης αυξάνει την επιφάνεια του ακινήτου και φορολογείται διαφορετικά. Το ΤΑΠ επιβάλλεται από το χρόνο έναρξης της ρύθμισης του ν.3843/2010 που τροποποιήθηκε στις 28 Απριλίου του 2010 ή από την ημερομηνία  της μετατροπής της χρήσης.

3) Επιβάλλονται πρόστιμα και αναδρομικά ανταποδοτικά τέλη για τους χώρους που εντάσσονται στο νόμο εφόσον ο δήμος δεν συνυπολόγιζε το εμβαδόν τους στην επιφάνεια των στεγασμένων χώρων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Στην περίπτωση αυτή, οι πολίτες  θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά τα ποσά για το ποσοστό των  χώρων που άλλαξαν χρήση αλλά  δεν είχαν δηλωθεί. Με απλά λόγια, όποιος τακτοποίησε τον  ημιυπαίθριό του και είχε αποκρύψει  το εμβαδόν του χώρου αυτού στη συνολική επιφάνεια της κατοικίας, με την ένταξη στη ρύθμιση «αυτοκαρφώνεται». Τα νέα τέλη θα υπολογίζονται με γνώμονα το συντελεστή που ισχύει για  την προβλεπόμενη οικοδομική άδεια και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπονται για την ανακριβή δήλωση της επιφάνειας.

4) Τα στοιχεία των δηλώσεων των ακινήτων που μπήκαν στη ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ, θα αναζητήσουν οι εφορείες  από τις υπηρεσίες πολεοδομίας των δήμων προκειμένου να ελέγξουν τα επιπλέον τετραγωνικά των χώρων που «τακτοποιήθηκαν» με βάση τις οδηγίες της εγκυκλίου. 



http://www.protothema.gr/

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Δώρο… Ζούρου στον Ολυμπιακό!

Η Ζαλγκίρις κέρδισε την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και κερδισμένος βγήκε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου επικράτησε στο Κάουνας 85-84 και υποχρέωσε τους Τούρκους στην πρώτη τους ήττα στο Top 16 της Ευρωλίγκα.

Αν ο Ολυμπιακός νικήσει στην Ισπανία τη Βαλένθια στη συνέχεια θα θέλει απλή νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου του.

Δύο λεπτά πριν το τέλος η Φενέρ προηγήθηκε με 66-60 και τελικά οι Λιθουανοί απάντησαν με ένα γκολ-φάουλ του ο Καλνιέτις και ισοφάρισαν σε 69-69.

Στην παράταση η Ζαλγκίρις κέρδισε με ένα τρίποντο του Κλιμαβίτσιους.

Δεκάλεπτα: 15-11, 30-31, 49-49, 69-69, 85-84.



http://www.zougla.gr/

Ζαλγκίρις Κάουνας (Ζούρος): Μπράουν 6, Τσάπιν, Πότσιους 13, Καλνιέτις 7 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Ντελινινκάιτις 13, Κλιμαβίτσιους 9, Γιανκούνας 5 (7 ριμπ.), Κουζμίνσκας 2, Μαριάνοβιτς 5, Ουότσον 4 (5 ριμπ.), Κόλινς 9, Πλέιστεντ 12.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Σπάχια): Ονάν 23, Λαβρίνοβιτς 8, Γιασικεβίτσιους 2, Πεκέρ 4, Σαβάς 10 (6 ριμπ.), Κίνσεϊ 8, Τόμας 3, Μέι 7, Πρέλτζιτς 19 (6 ριμπ., 6 ασίστ).



http://www.zougla.gr/