Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία την Τρίτη 15-2-2011 σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Πολύ δύσκολη μέρα αναμένει την Τρίτη 
15 Φεβρουαρίου το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς δεν θα κινείται, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αφορμή την ψήφιση, αύριο στη βουλή, του επίμαχου νομοσχεδίου.
Απροσπέλαστο αναμένεται να είναι για πολλές ώρες αύριο και το κέντρο της Αθήνας, αφού οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν από το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι γύρω δρόμοι.
Σήμερα, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έκαναν νέα μηχανοκίνητη πορεία και σε δηλώσεις τους οι συνδικαλιστές εξέφρασαν για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο, το οποίο, κατά την άποψή τους, καταδικάζει τους εργαζόμενους και ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.
Σημείωσαν δε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα.
Την Τετάρτη, που το σχέδιο νόμου θα είναι πλέον νόμος του κράτους, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι τα λεωφορεία την Τετάρτη θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.



http://www.express.gr/

Α' ΕΣΚΑΝΑ ΑΝΔΡΩΝ 17η αγωνιστική.(14.02.11)......Α Ε Ρέντη -Ελευθερία Μοσχ. -.ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ(Ουσταμπασίδης-Κιουλάφας)ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ,


Η επόμενη αγωνιστική (14.02.11) : 
Άρης Νικαίας - Φοίνικας Πειρ. , 
Πρωτέας Βούλας - ΓΑΣ Μάνδρας , 
Φάρος –Προοδευτική , 
Εθνικός - Ιωνικός Νικ. , 
ΑΕ Ρέντη -Ελευθερία Μοσχ. , 
Πόλις -ΑΛΦΑ , 
Πέρα – Δραπετσώνα



   






Βαθμολογία
                                                    Βαθμ.   Αγ.       Ν       Η          +        -
1          Πόλις Καλλιθέας                       30        16        14        2          1215    1064   
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2          ΓΑΣ Μάνδρας                           28        16        12        4          1110    966     
3          Ιωνικός Νικαίας                        28        16        12        4          1175    1047   
4          Φάρος Κερατσινίου                 28        16        12        4          1158    1031   
5          Αρης Νικαίας                            26        16        10        6          1063    1021   
6          Εθνικός                                     26        16        10        6          1157    1060   
7          Ελευθερία Μοσχ                      25        16        9          7          1066    1011   
8          Πρωτέας Βούλας                     23        16        7          9          1078    1071   
9          Φοίνικας Πειραιά                     22        16        6          10        972      1001   
10        Δραπετσώνα                           22        16        6          10        1027    1050   
11        ΑΛΦ Αλίμου                              22        16        6          10        1080    1212   
-------------------------------------------------------------------------------------------------
12        Προοδευτική                            20        16        4          12        1038    1155   
13        Πέρα                                        18        16        2          14        963      1175   
14        Ρέντη                                        18        16        2          14        927      1165   

http://www.eskana.gr/

ΣΥΝΑΥΛΙΑ .ΚΥΝΗΓΙ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού προσκαλεί τα συγκροτήματα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου να συμμετάσχουν στη συναυλία μας!!!!!!
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι της 14/02/11.

Στείλτε e-mail με θέμα "Groups". Θέλουμε το όνομα του συγκροτήματός σας, 2 τουλάχιστον ονόματα και τηλέφωνα επικοινωνίας, καθώς κι ένα link από το myspace (εάν έχετε) ή επισυνάψτε μας κάποιο δείγμα της μουσικής σας. 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/02, ώρα 19.30στο Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας», Συγκρότημα 1ου & 2ου Λυκείου Ταύρου (Αγίας Σοφίας 16 Ταύρος)


http://xamenos-thisavros.blogspot.com/

Νομικού - Στικούδη - Ματιάμπα: Ο Αγ. Βαλεντίνος τους

Διάφορα πρόσωπα της ελληνικής showbiz μιλάνε για περασμένες γιορτές των ερωτευμένων, που τους έχουν μείνει στο μυαλό, στο περιοδικό «Down Town».

Δούκισσα Νομικού

«Όταν ήμουν στο δημοτικό, είχα βρει κάτω από το θρανίο μου τριαντάφυλλα, όμορφα, κομμένα από κήπο. Ακριβώς δίπλα ήταν ένα κουτάκι σε σχήμα καρδιάς, το οποίο περιείχε ένα βραχιόλι, φτιαγμένο από το ίδιο αγόρι».

Ησαΐας Ματιάμπα


«Ήμουν πολύ ερωτευμένος με μια συμμαθήτριά μου στο λύκειο. Δεν ήθελα να πάω στο σχολείο, αν δεν έβρισκα πρώτα ένα συγκεκριμένο λουλούδι, το οποίο είχα δει κάπου και μου άρεσε. Περπάτησα όλη την Αλεξάνδρας, ψάχνοντας στα ανθοπωλεία, ενώ είχα ήδη χάσει τις δύο πρώτες ώρες μαθήματος. Σημασία έχει ότι τα κατάφερα και εκείνη ενθουσιάστηκε».

Κατερίνα Στικούδη


«Όταν δούλευα στον ''Πρωινό Καφέ'', κάποιος μου είχε στείλει 200 τριαντάφυλλα. Μόνο που εγώ δεν συγκινούμαι μόνο με τα λουλούδια».

Προφανώς, εννοεί πως θέλει και αισθήματα η Κατερίνα, μην πάει ο νους σας στο κακό...



http://www.zougla.gr/

Κατοικία: Τα μυστικά της διαπραγμάτευσης

Πέντε τρόποι να διαχειριστείτε μία κρίση

Σε μια συναλλαγή ακίνητων η πίεση, τα συναισθήματα και η σκέψη ότι από την κίνηση θα αλλάξει η ζωή σας, καθιστά τους περισσότερους επιρρεπείς σε λάθη τα οποία μπορεί να τινάξουν μία συμφωνία στον αέρα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Να λοιπόν πέντε τρόποι για να αντιμετωπίσετε μία κρίση που θα προκύψει στην διαπραγμάτευση:

1. Παραδεχθείτε το πρόβλημα

Η φυσική τάση των περισσότερων, όταν έρχονται αντιμέτωποι με μία αγοραπωλησία, είναι να επιβεβαιώσουν την προσέγγιση της στρουθοκαμήλου - που σημαίνει ότι κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο με την ελπίδα ότι η κρίση θα περάσει. Αυτό δεν είναι φρόνιμο, αφού κάθε κρίση που αφήνεται στην τύχη της το πιθανότερο είναι να γίνει πολύ χειρότερη κάθε ώρα που περνάει. Αντ 'αυτού θα πρέπει με το πρώτο άκουσμα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Προσπαθήστε να το κατανοήσετε ώστε στη συνέχεια να αρχίσετε να εργάζεστε προς την κατεύθυνση της επίλυσης του.

2. Ορίστε και να διευκρινίσετε το πρόβλημα.

Συχνά, όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μια κρίση, καταλήγουμε να λύνουμε το λάθος πρόβλημα. Για να διαχωρίσετε το γεγονός από τη μυθιστοριογραφία θα πρέπει να καταλάβετε πιο είναι το πρόβλημα και τι το προκάλεσε. Για αυτό αντί να διερωτάστε ρωτήστε τον συνομιλητή σας –αγοραστή ή πωλητή -να σας πει ,τι είναι αυτό που τον ενοχλεί.

3. Συζητήστε …

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετρήστε μέχρι το δέκα. Ηρεμήστε και προσπαθήστε να μείνετε ήρεμος. Φυσικά αυτό είναι εύκολο στα λόγια αλλά δύσκολο να το κάνεις. Καθώς οι αγοραστές και οι πωλητές γίνονται συναισθηματικοί κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας είναι εύκολο να παρασυρθούν από τα συναισθήματα τους και να κόψουν τις γέφυρες επικοινωνίας... Για να σπάσετε το πάγο μπορεί να κάνετε την εξής ερώτηση: «Ακούστε, φαίνεστε σαν αναστατωμένος. Είστε αναστατωμένος με μένα ή την κατάσταση;»

4. Χρησιμοποιήστε έναν ενδιάμεσο

Αντί να προσπαθείτε να βρείτε μια απευθείας λύση χρησιμοποιήστε ένα επαγγελματία πχ δικηγόρο, μεσίτη κλπ. Ένας επαγγελματίας μπορεί να κάνει τη κατάσταση πιο εύκολη . Και αυτό γιατί δεν είναι συναισθηματικά φορτισμένος και μπορεί να διαγνώσει τα σημεία συμφωνίας των δύο μερών.

5. Αναλάβετε δράση τώρα!

Να μην χαζεύετε! Μην περιμένετε μια τέλεια λύση που δεν θα έρθει ποτέ. Βρείτε τα κοινά σημεία και επιλύστε αυτά στα οποία διαφωνείτε.

Η στρατηγική της «σαλαμοποίησης» του προβλήματος είναι η βάση της διπλωματικής τέχνης. Σε τελευταία ανάλυση κατανοήστε ότι τα προβλήματα είναι συστατικό στοιχείο της διαπραγμάτευσης και εμφανίζονται. Ένα βήμα πίσω από την κατάσταση σας ηρεμεί και θα σας κάνει ευκολότερη τη συζήτηση. Άλλωστε ο διάλογος είναι η βάση για να λυθεί σχεδόν κάθε πρόβλημα.

Πηγή: realestatenews.gr
http://www.newsbeast.gr/

Κινέζοι συνδέουν με τρένο Ειρηνικό και Ατλαντικό ωκεανό!

Η σιδηροδρομική γραμμή που θα κατασκευάσουν μήκους 220 χιλιομέτρων θα διατρέχει τις ακτές της Κολομβίας και θα είναι η κινεζική απάντηση στην διώρυγα του Παναμά.

Ο σιδηρόδρομος θα ξεκινά από τις ακτές του Ειρηνικού και θα καταλήγει σε μία νέα πόλη που τώρα κατασκευάζεται η οποία ταυτόχρονα θα αποτελεί από τη μία κέντρο προώθησης των κινεζικών προιόντων στην Αμερική και από την άλλη από εκεί οι πρώτες ύλες της Κολομβίας θα ταξιδεύουν προς την Κίνα.

Με το έργο αυτό, αξίας άνω των 7,6 δις δολλαρίων που θα χρηματοδοτηθεί από Κινεζική τράπεζα, θα μεταφέρονται κάθε χρόνο 40 εκατομμύρια τόνοι φορτίων ενώ βέβαια προτεραιότητα θα έχουν τα φορτία κάρβουνου με προορισμό την Κίνα.

newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/hedge-funds.html

Στα ύψη οι τιμές του σιταριού, ενώ τα hedge funds αυξάνουν τις θέσεις τους

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των 2,5 τελευταίων ετών διαπραγματεύεται το σιτάρι στις διεθνείς αγορές.

in.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/hedge-funds.html

Καλά στην υγεία του ο ορειβάτης Χανιά: Αίσιο τέλος για 35χρονο στα Λευκά Όρη

Aίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον 35χρονο που τραυματίστηκε στο πόδι κατά την διάρκεια πεζοπορίας στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν, αργά το βράδυ, την κάθοδο τους από τη θέση "Γκίγκιλος" προς το οροπέδιο του Ομαλού με τον τραυματία ορειβάτη, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, αν και τραυματισμένος ελαφρά στο πόδι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων, χρειάζονται περισσότερες από δύο ώρες για να κατέβουν στο Ξυλόσκαλο, από όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, θα παραλάβει τον τραυματία και θα τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Η περιπέτεια για τον 35χρονο άρχισε στις 16:20 το απόγευμα όταν μαζί με δύο ακόμα άτομα από το Ρέθυμνο, έκανε περιήγηση στην περιοχή των Λευκών Ορέων, σε υψόμετρο 1620 μέτρων.

Κάποια στιγμή γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.

Οι φίλοι του ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για την διάσωσή του.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής, χρειάστηκαν αναρριχώμενοι περισσότερες από δύο ώρες για να φθάσουν κοντά στους ορειβάτες.

Αργά το βράδυ, τους προσέγγισαν, έβαλαν τον τραυματία σε φορείο για τον μεταφέρουν στο σημείο από όπου θα τον παραλάβει το ασθενοφόρο.



http://www.protothema.gr/

Η Κίνα δεύτερη οικονομία παγκοσμίως το 2010


Δεύτερη σε μέγεθος οικονομία παγκοσμίως για το 2010 αναδείχθηκε η Κίνα, αποσπώντας τη θέση αυτή από την Ιαπωνία, με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της να ξεπερνά εκείνο του αρχιπελάγους για το σύνολο του έτους, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση.
Το ονομαστικό Α.Ε.Π. της Ιαπωνίας ανήλθε σε 5.474,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Τόκιο, με την κυβέρνηση να διευκρινίζει ότι το Α.Ε.Π. της Κίνας είχε φθάσει αντίστοιχα τα 5.878,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

H κινεζική οικονομία ξεπέρασε αυτήν της Ιαπωνίας το 2010 και έγινε η δεύτερη παγκοσμίως μετά την οικονομία των Η.Π.Α., καταλαμβάνοντας τη θέση που κατείχε η ιαπωνική οικονομία από το 1968.

Η Κίνα παρουσιάζει εδώ και χρόνια ένα ποσοστό ανάπτυξης που προσεγγίζει ή ξεπερνά το 10%, το Α.Ε.Π. της ανήλθε στο 10,3% το 2010.

Η οικονομία της Ιαπωνίας που επλήγη σοβαρά από την παγκόσμια οικονομική ύφεση σημείωσε ανάκαμψη το 2010, με το ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει το 3,9%, αλλά αυτό δεν της επέτρεψε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση της έναντι της Κίνας.





http://www.zougla.gr/



24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα την Τρίτη Νέα εβδομάδα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό

Νέα ταλαιπωρία αναμένει και αυτή την εβδομάδα το επιβατικό κοινό της Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν εξαγγείλει νέα σειρά κινητοποιήσεων, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο σήμερα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.

Όλοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, που προγραμματίζεται για αύριο Τρίτη, ενώ την ίδια μέρα προγραμματίζεται μεγάλη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή.

Σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, από σήμερα θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια του προαστιακού. Στο αστικό μέρος, το εισιτήριο εξομοιώνεται με αυτό των υπολοίπων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και από 1 ευρώ πηγαίνει στο 1,40.



http://www.protothema.gr/

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ 'ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ" Ο ΑΡΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.... ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ....ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ..... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ(ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO)









ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΑΦΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΠΙΖΕΙ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"


http://mosxatoupolis.blogspot.com/2011/02/blog-post_4901.html

2+2 στην Παιανία!

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα κλειστού στίβου στην Παιανία, αφού εκτός των καλών επιδόσεων σημειώθηκαν δύο πανελλήνια ρεκόρ και δόθηκαν δύο «εισιτήρια» για το Ευρωπαϊκό του Παρισιού.
Οι Έλληνες πρωταθλητές έκαναν «ζέσταμα» εν όψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που ακολουθεί σε μία εβδομάδα στο ίδιο στάδιο, ενώ κάποιοι από αυτούς είχαν την ευκαιρία να πιάσουν τα όρια για τους αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας τον επόμενο μήνα. Αναμφίβολα, η εμφάνιση του Κώστα Φιλιππίδη στο άλμα επί κοντώ ήταν εκείνη που ξεχώρισε από τους αγώνες. Ο πρωταθλητής του ΓΣ Βόλου πέρασε τα 5.71μ σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση ήταν και πάλι δική του με 5.70μ από τις 16 Ιανουαρίου σε μίτινγκ στο Μάντσεστερ.

«Οι φετινές μου βλέψεις ήταν πολύ υψηλές και επιβεβαιώθηκαν με το ρεκόρ. Άμεσος στόχος μου είναι τώρα άλματα στα 5.80μ και πάνω. Για τη φετινή χρονιά δεν θα κάνω άλλους αγώνες στο εξωτερικό. Το επίπεδο έχει ανεβεί πολύ στο αγώνισμα. Ωστόσο θα προσπαθήσω για μια καλή παρουσία στο Παρίσι και με δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλο διάστημα μέχρι και την έναρξη του ανοικτού και τον κορυφαίο στόχο μου που είναι το παγκόσμιο στην Νταεγού, μετά το Παρίσι θα κάνω χαλάρωση προκειμένου να επανέλθω στους αγώνες από τον Ιούνιο», δήλωσε μετά τον αγώνα του ο Φιλιππίδης.

«Έκλεισαν» θέση για το Παρίσι

Στα άλλα αγωνίσματα της ημέρας και συγκεκριμένα στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου και η Νίκη Πανέτα με άλμα στα 14.40μ και 14.39μ αντίστοιχα πήραν την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό του Παρισιού που θα διεξαχθεί 4 με 6 Μαρτίου.

Ρεκόρ Νεανίδων η Καρακατσάνη

Το δεύτερο ρεκόρ στη διοργάνωση σημειώθηκε στα 1.500μ από την Αναστασία Καρακατσάνη, η οποία με χρόνο 4:24.81 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων που κατείχε η Γεωργία Τσάφου με 4:28.65 από τις 10/2/1990 στο ΣΕΦ.



http://www.gazzetta.gr/

2-1 τη Σίτι με εκπληκτικό γκολ του Ρούνεϊ. Αφεντικό του Μάντσεστερ και της Πρέμιερ Λιγκ η Γιουνάιτεντ

Το εκπληκτικό ψαλιδάκι του Γουέιν Ρούνεϊ στο 78’ έκρινε το ντέρμπι του Μάντσεστερ, που βρήκε νικήτρια τη Γιουνάιτεντ με 2-1 στο «Όλντ Τράφορντ». Η Άρσεναλ με τον φορμαρισμένο Φαν Πέρσι να σκοράρει δύο φορές επικράτησε με 2-0 της Γουλβς και διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ.

Ο Ολλανδός επιθετικός ξεκίνησε να σκοράρει την 1η Ιανουαρίου, στο παιχνίδι με την Μπέρμιγχαμ. Έκτοτε, μετράει 10 γκολ και πλέον είναι από τους πιο «καυτούς» στράικερ στην Πρέμιερ Λιγκ.
Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις… γκέλες μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες, καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Γουίγκαν στο «Άνφιλντ». Ο Πορτογάλος Ραούλ Μεϊρέλες μπορεί να σκόραρε το πέμπτο του τέρμα στα τελευταία έξι παιχνίδια και το τρίτο διαδοχικό, ωστόσο δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Ο Σωτήρης Κυργιάκος παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον πάγκο.
Στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ, που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής το μεσημέρι του Σαββάτου, τη στιγμή που η βασιλική οικογένεια του Κατάρ ετοιμάζει πρόταση μαμούθ για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον επιβεβαίωσε σε ένα ακόμα παιχνίδι πως είναι αφεντικό της πόλης. Χωρίς να πιάσει μεγάλα επίπεδα απόδοσης νίκη τη συμπολίτισσα Σίτι με 2-1 και διατήρησε την παράδοση που την θέλει να έχει χάσει μόλις μία φορά από τη συγκεκριμένη αντίπαλο στο «Όλντ Τράφορντ» στα τελευταία 26 παιχνίδια! 
Ο Κάρλος Τέβεζ ήταν και πάλι το πρόσωπο του αγώνα, καθώς σε κάθε επαφή του με τη μπάλα αποδοκιμάζονταν, ενώ αντίθετα στα πρώτα λεπτά του αγώνα αποθεώθηκε ο Πατρίς Εβρά για το δυνατό μαρκάρισμα που έκανε πάνω σρον Αργεντινό.
Πρωταγωνιστής του αγώνα βέβαια ήταν ο Γουέιν Ρούνεϊ. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς δεν ήταν μόνο αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, αλλά διότι πέτυχε και το γκολ της χρονιάς. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Νάνι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο επιθετικός των γηπεδούχων με εκπληκτικό ψαλιδάκι διαμόρφωσε το 2-1, πετυχαίνοντας το 6ο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ κόντρα στη Σίτι.
Νωρίτερα, ο Νάνι στο 41’ είχε νικήσει στο τετ α τετ τον Χαρτ κάνοντας το 1-0 κι ενώ νωρίτερα ο Σίλβα έχασε μοναδική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Η είσοδος του Τζέκο στο 60’ έδωσε ώθηση στη Σίτι, η οποία μετά το σουτ του Βόσνιου και την κόντρα στην πλάτη του Σίλβα έφτασε στην ισοφάριση.
Η βαθμολογία στην κορυφή: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 57, Άρσεναλ 53, Μάντσεστερ Σίτι 49, Τότεναμ 47, Τσέλσι 44, Λίβερπουλ 39, Σάντερλαντ 37
Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής
Σάββατο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (41’ Νάνι, 78’ Ρούνεϊ – 65’ Σίλβα)
Άρσεναλ – Γουλβς 2-0 (16’, 56’ Φαν Πέρσι)
Μπέρμιγχαμ – Στόουκ 1-0 (90’ Ζίγκιτς)
Μπλάκμπερν – Νιούκαστλ 0-0
Μπλάκπουλ – Άστον Βίλα 1-1 (14’ Γκράντιν – 10’ Αγκμπολανχόρ)
Λίβερπουλ – Γουίγκαν 1-1 (24’ Μεϊρέλες – 65’ Γκοχούρι)
Γουέστ Μπρόμ. – Γουέστ Χαμ 3-3 (3’ Ντόρανς, 8’ Τόμας, 32’ αυτ. Ρέιντ – 51’, 83’ Μπα, 58’ Κόουλ)
Σάντερλαντ – Τότεναμ 1-2 (11’ Γκιάν - 44’ Ντόουσον, 57’ Κράνιτσαρ)

Κυριακή

Μπόλτον – Έβερτον (18:00)

Δευτέρα

Φούλαμ - Τσέλσι (22:00)

http://www.enet.gr/

Νίκησαν με 18-8 στη Γερμανία την Ιρντινγκεν Τσάμπιονς Καπ Πόλο: Τα κορίτσια του Ολυμπιακού κοντά στο φάιναλ φορ

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ουσιαστικά εξασφάλισε από το σημερινό πρώτο ματς την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη συνέτριψε στο Ίρντινγκεν της Γερμανίας την τοπική Μπάϊερ με 18-8 και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της 19ης Μαρτίου στον Πειραιά.

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 2-4, 3-4, 2-5

Τα γκολ:
ΙΡΝΤΙΝΓΚΕΝ: Γκράμποβ 2, Μπ.Ζάιφερτ 2, Γκέριτσεν, Μπλόμενκαμπ, Βενγκστ,Κρόιτσνερ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρεγκ 4, Φαν Μπέλκουμ 3, Αντωνάκου 3, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 2, Πενταράκη 2, Μαυρέλου, Κουγιουμτζή

Η ΝΕ Πατρών  

Την ήττα με 15-12 γνώρισε η ΝΕ Πατρών στην Ουγγαρία από τη Ζέντες, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του LEN Trophy γυναικών στην υδατοσφαίριση. Πλέον, το αχαϊκό συγκρότημα θα πρέπει να παλέψει για να ανατρέψει αυτή τη διαφορά στη ρεβάνς της 26ης Φεβρουαρίου στο «Αντώνης Πεπανός», προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους ημιτελικούς.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-5, 3-2, 6-4



http://www.enet.gr/

Προβληματισμένη με την οικονομική κρίση


Δεν αφήνουν αδιάφορη τα οικονομικά θέματα την Κατερίνα Στικούδη

Η Κατερίνα Στικούδη προβληματίζεται με αυτά που βλέπει γύρω της καθώς όπως επισημαίνει υπάρχουν πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στο Star, δήλωσε «Προβληματίζομαι γιατί βλέπω γύρω μου ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Υπάρχουν πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν θέματα που δεν υπήρχαν κάποτε στην τηλεόραση. Τα εύσημα για εμάς είναι τα καλά σχόλια του κόσμου».
http://www.newsbeast.gr/

«Αόρατες» οι πενηντάρες


Απαρατήρητες νιώθουν ότι περνούν οκτώ στις δέκα γυναίκες

Μπορεί οι σαραντάρες να είναι ίσον με δύο εικοσάρες όμως οι πενηντάρες μάλλον δεν μας κάνουν δύο 25άρες.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Βρετανία, οι οκτώ στις δέκα γυναίκες άνω των 50 έχουν την πεποίθηση ότι περνούν απαρατήρητες από το αντίθετο φύλο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι επτά στις δέκα πιστεύουν ότι τις αγνοεί η βιομηχανία της ομορφιάς και της μόδας. Επιπλέον, τα τρία τέταρτα των γυναικών που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι έχουν χάσει την θηλυκότητα τους από τη στιγμή που οι άλλοι τις αποκαλούν «μαντάμ» ή κάτι ανάλογο.

Η έρευνα με τίτλο «Invisible Women» έγινε σε δείγμα 1.246 γυναικών, από τις οποίες το 47% ήταν άνω των 50 ετών. Στην πλειοψηφία τους οι ερωτηθείσες απάντησαν επίσης ότι στις διαφημίσεις οι γυναίκες της μέσης ηλικίας δεν παρουσιάζονται με ρεαλιστικό τρόπο και συχνά τα μοντέλα είναι μικρότερης ηλικίας.

Ωστόσο υπάρχουν και γυναίκες που κάθε άλλο παρά πτοούνται. Η 52χρονη σήμερα Μισέλ Πφάιφερ είχε δηλώσει όταν έκλεισε τα 50 ότι είναι η κατάλληλη ηλικία για να κάνει μια γυναίκα καταμέτρηση των πλεονεκτημάτων της συμπληρώνοντας ότι νιώθει πολύ καλύτερα τώρα που μεγάλωσε συγκριτικά με όταν ήταν νέα.
http://www.newsbeast.gr/