Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Δικαίωση του στίβου


Ενθουσιασμό προκάλεσε στον κόσμο του στίβου η νίκη της Γουέστ Χαμ στη δημοπρασία του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου.
Η επικράτηση της Γουέστ Χαμ έναντι της Τότεναμ στον «αγώνα» με έπαθλο το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο του στίβου, που από την πρώτη στιγμή πίεζε ασφυκτικά να διατηρηθεί ο στίβος του γηπέδου μετά τη λήξη των Αγώνων.
Ο συγκεκριμένος παράγοντας, άλλωστε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση, καθώς η Τότεναμ είχε ξεκαθαρίσει πως οτιδήποτε μη ποδοσφαιρικό θα έπαιρνε αργά ή γρήγορα το δρόμο του.. ξηλώματος.
«Είμαι ενθουσιασμένος με την επιλογή της Γουέστ Χαμ, που έγινε μετά από μία διεξοδική και ανταγωνιστική διαδικασία», είπε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Λονδίνο 2012», αλλά και αντιπρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε.

http://www.onsports.gr/

Χόσνι Μουμπάρακ: Κυβέρνησε 30 χρόνια, «έπεσε» σε 18 μέρες

Όση δημοσιότητα γνώρισε ο Χόσνι Μουμπάρακ στις 18 μέρες της εξέγερσης, δεν τις γνώρισε στα 30 χρόνια που κυβέρνησε την Αίγυπτο!

Εδώ και λίγη ώρα, ο Χόσνι Σαΐντ Μουμπάρακ –όπως είναι πλήρες όνομά του- αποτελεί μέρος της ιστορίας της Αιγύπτου. Δεν έφυγε με τον τρόπο που ίσως θα ήθελε, έχοντας την αναγνώριση του λαού του, αλλά τουλάχιστον δεν έφυγε όπως και ο προκάτοχος του: δολοφονημένος δηλαδή...

Είναι ο 4ος και μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της Αιγύπτου. Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Οκτωβρίου του 1981 μετά τη δολοφονία του Ανουάρ ελ Σάντατ. Είναι παντρεμένος με την Σούζαν Θάμπετ και έχουν δυο γιους, τον Άλαα και τον Γκαμάλ και δυο εγγόνια.

Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1928, στο Καφρ-ελ-Μεσέλχα, που βρίσκεται στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου, στην καρδιά της Αιγύπτου. Με την αποφοίτηση του από το Λύκειο, εισήχθη στην Αιγυπτιακή Στρατιωτική Ακαδημία, από όπου και αποφοίτησε με bachelor στις Στρατιωτικές Επιστήμες.

Το 1950 εισήχθη στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας, από όπου και αποφοίτησε με Bachelor στις Αεροπορικές Επιστήμες. Έκτοτε υπηρέτησε σε πολλές διοικητικές θέσεις στην Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία ως πιλότος, εκπαιδευτής, σμηναγός και Διοικητής Βάσης. Το 1964, ο Μουμπάρακ ήταν επικεφαλής της αιγυπτιακής στρατιωτικής αποστολής στην πρώην Σοβιετική Ένωση και διορίσθηκε Διοικητής της Δυτικής Αεροπορικής Βάσης, στο Δυτικό Αεροδρόμιο του Καΐρου.

Κατά την περίοδο 1967-1972, είχε διορισθεί Διοικητής της Ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας και Αρχηγός Επιτελείου της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1972, οπότε και έγινε αντιπτέραρχος της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας και υφυπουργός Στρατιωτικών. Τον Οκτώβριο του 1973 προήχθη στον βαθμό του πτεράρχου. Τον Απρίλιο του 1975 ονομάσθηκε Αντιπρόεδρος της Αιγύπτου και το 1978 διορίσθηκε Αντιπρόεδρος του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος της Αιγύπτου (NDP).

Ανέλαβε την προεδρία –όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας- μετά τη δολοφονία του Σάντατ και παρέμεινε εκεί για 30 ολόκληρα χρόνια. Επανεξελέγη στις εκλογές του 1987, του 1993, του 1999 και του 2005. Αρχικά, επρόκειτο να είναι υποψήφιος και στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου αλλά τον... πρόλαβαν οι εξελίξεις και η εξέγερση της 25ης Ιανουαρίου.

Υπό την προεδρία του, η Αίγυπτος έγινε ξανά δεκτή στους κόλπους του Αραβικού Συνδέσμου, το 1989. Στον πόλεμο του Περσικού Κόλπου, η Αίγυπτος τάχθηκε υπέρ του Κουβέιτ και έστειλε δυνάμεις εναντίον του Ιράκ. Και αυτό της το ξεπλήρωσαν ΗΠΑ και Ευρώπη, χαρίζοντάς της χρέη ύψους περίπου 20 δισ. δολαρίων!

Παρά τις παραδοσιακά καλές σχέσεις του με τις ΗΠΑ, ο Μουμπάρακ αντιτάχθηκε στην αμερικανική εισβολή του 2003 στο Ιράκ, τονίζοντας πως έπρεπε πρώτα να επιλυθεί το Μεσανατολικό ζήτημα. Εκτίμησε πως ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να γεννήσει «100 Μπιν Λάντεν». Εν πολλοίς, δικαιώθηκε...

Επικρίθηκε για διώξεις πολιτικών του αντιπάλων και για προσπάθεια καταστολής της αντιπολίτευσης. Το Δεκέμβριο του 2005 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια καταναγκαστικά έργα ο Αϊμάν Νουρ.

Ο λαός τον κατηγόρησε πως έδειχνε εύνοια στο γιο του, Γκάμαλ, τον οποίο προόριζε για διάδοχό του. Τον κατηγόρησε και για το επίπεδο ζωής, αφού στην Αίγυπτο έχει εξαφανιστεί η μεσαία τάξη. Με αφορμή τη φτώχεια και την εξαθλίωση ξεκίνησε και η εξέγερση της 25ης Ιανουαρίου, με σύμβολο την πλατεία Ταχρίρ ή πλατεία Απελευθέρωσης, του Καΐρου.

newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/30-18.html

Αποχωρεί ο Χόσνι Μουμπάρακ


Έξαλοι πανηγυρισμοί στο Κάιρο

Ανακοινώθηκε πριν από μερικά λεπτά η παραίτηση Μουμπάρακ από τον αντιπρόεδρο της Αιγύπτου, κ. Σουλεϊμάν, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών στην πλατεία Ταχρίν του Καΐρου
http://www.newsbeast.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Για το καρναβάλι του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου


Για το καρναβάλι του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

     Η Αποκριά είναι μια Διονυσιακή γιορτή που επέζησε ανά τους αιώνες πέρα από οικονομικές κρίσεις και χρεοκοπίες. Στηρίζεται στη σάτιρα, την ανατροπή της καθημερινότητας με το μασκάρεμα, που πίσω από την ανωνυμία της στολής δίνει την δυνατότητα αλλαγής ρόλων. Αποκριά είναι η κριτική στα κακώς κείμενα της κάθε εξουσίας.
Τι σχέση είχε το καρναβάλι του Μοσχάτου με την Αποκριά;
Εκδηλώσεις χωρίς σάτιρα, χωρίς αυθορμητισμό, φτιαγμένες με μια αισθητική τηλεοπτικού σόου που ανταγωνίζονταν επάξια τις πρωινάδικες εκπομπές της τηλεόρασης.
Ακόμα και θετικές προσπάθειες όπως η εκδήλωση για την παράδοση την Τσικνοπέμπτη ή το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, που πρέπει να συνεχιστεί, χάνονταν στη φτήνια των «μεταλλαγμένων» βραζιλιάνων χορευτριών
Ψυχαγωγία για όλους


Βρισκόμαστε στη σκιά μια πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που δεν θα τελειώσει σύντομα. Τα επόμενα χρόνια τα φαινόμενα της «νέας φτώχειας», της περιθωριοποίησης όλο και περισσότερων ανθρώπων θα ενταθούν και τα αστικά κέντρα αποτελούν κατεξοχήν το πεδίο όπου νέα φαινόμενα αποκλεισμού θα εμφανιστούν με βιαιότητα.. 
Στο δήμο μας το Ωδείο και όλο το Πνευματικό Κέντρο βρίσκεται υπό κατάρρευση. Οι καθηγητές τους για πολλούς μήνες απλήρωτοι. Οι γονείς σε απόγνωση. Προσωπικοί και οικογενειακοί προγραμματισμοί σε διάλυση και φυσικά αυτή την κρίση δεν μπορεί να την παρακάμπτουμε με δηλώσεις ότι « όλα αυτά οφείλονται σε διοικητικές αστοχίες »- λες και υπεύθυνη για την διοίκηση του Πνευματικού κέντρου δεν ήταν όλα αυτά τα χρόνια η ίδια δημοτική αρχή και  οι εν ενεργεία σύμβουλοι της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου - και να συνεχίζουμε αμέριμνοι να συζητάμε την οργάνωση καρναβαλιού από τον Δήμο.
Πέρα από την σπατάλη οικονομικών πόρων, απαραίτητων για την λειτουργία των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου, το Καρναβάλι Μοσχάτου, που η Δημοτική πλειοψηφία ονειρεύεται να το κάνει Μοσχάτου- Ταύρου, έχει πλέον κλείσει τον κύκλο του. Η δυστοκία όλων των πρόσφατων συσκέψεων δείχνει ότι παραμένει «ξένο» για τους κατοίκους.  

Ο Δήμος μας οφείλει να ενθαρρύνει την ερασιτεχνική έμπνευση και πρωτοβουλία των μαθητών, των γονιών, των κατοίκων κάθε ηλικίας στις γειτονιές ,στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, για ερασιτεχνικές αποκριάτικες εκδηλώσεις, που θα ενισχύουν την παρέα, την επαφή, την αλληλεγγύη στην κοινωνία ,με αποκορύφωμα τον γιορτασμό της Καθαροδευτέρας στην Παραλία Μοσχάτου και στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων για όλους τους κατοίκους.
     Με αυτές τις σκέψεις ζητάμε ο προγραμματισμός και ο προϋπολογισμός των αποκριάτικων εκδηλώσεων να τεθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ






             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                   Μοσχάτο, 9/2/2011
          
   ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154

Αριθ. Πρωτ.: ………2799………………….. 

                                                                       ΠΡΟΣ:
·         Συλλόγους, Φορείς, Σωματεία, Ενώσεις
·         Αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι
·         Εθελοντικές οργανώσεις
·         Κινήσεις πολιτών
·         Δημότες

Αξιότιμοι κύριοι, κυρίες

    Δύο σημαντικοί θεσμοί για τη συμμετοχή και τις δυνατότητες του νέου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου πρόκειται να ενταχθούν στη διοίκηση του Δήμου μας. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και ο Συμπαραστάτης του Δημότη.
   Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με προγράμματα του δήμου και για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, εξετάζει τοπικά προβλήματα και αναπτυξιακές δυνατότητες  και προτείνει λύσεις.
   Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης, είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Δέχεται καταγγελίες πολιτών και επιχειρήσεων, διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα και επικοινωνεί με τους ενδιαφερόμενους για τα θέματα που προκύπτουν.
   Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του θα επιλέξει τους εκπροσώπους της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Οι υποψηφιότητες για τους δύο θεσμούς κατατίθενται στο Δημαρχείο (Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου), μέχρι τις 21/2/2011. Το πλήρες κείμενο των προκηρύξεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, www.dimosmoschatou.gr.
   Πιστεύω στη μεγάλη συμμετοχή σας σε δύο συμμετοχικούς θεσμούς που μπορούν να προσφέρουν στο νέο μας Δήμο.
                                                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


                                                                                                 Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Ασταμάτητος ο Αθηναϊκός!

Η υπεράσπιση του στέμματος βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για τον Αθηναϊκό, που ξεπέρασε στο κλειστό της Εργάνης το εμπόδιο και της Μαν Φίλτερ Σαραγόσα (74-62) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του EuroCup Γυναικών.
Το εξαιρετικό συγκρότημα του Γιάννη Κτιστάκη στον δρόμο προς ακόμη έναν τελικό θα αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις (24/2 εκτός και 3/3 εντός) την ισραηλινή Ελίτζουρ Ράμλα.

Το άλλο ημιτελικό ζευγάρι της διοργάνωσης αποτελούν η ρώσικη Τσεβάκατα και η γαλλική Αράς.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 40-31, 56-40, 74-62
Αθηναϊκός (Κτιστάκης): Καλέντζου 6 (3ασ.), Λύμουρα 5 (3ασ.), Χατζηνικολάου 14 (6ρ., 3ασ.), Σωτηρίου 9 (1τρίπ., 7ρ., 4λ.), Κρες 15 (1/4τρίπ.), Κοσμά, Ράιλι 10 (2κοψ.), Ντέιβις 9 (9ρ.), Μπάλετιτς, Ζόχνοβα 6
Σαραγόσα (Λαπένα): Φίστερ-Στρονγκ 10 (0/4τρίπ.), Κάσας, Ουβίνα 8 (1/5τρίπ., 4ασ.), Ζλατάνοβα 8 (0/6τρίπ., 3ασ.), Κρέσοβιτς 8 (2/5τρίπ., 3κλ.), Πασκουά, Ρόγιο 4, Μπράουν 8 (2), Χένρι 14 (6ρ.), Πινά



http://www.gazzetta.gr/

«Ασύγκριτο το συναίσθημα της μητρότητας»

Για το ενδεχόμενο να κάνει κάποια στιγμή οικογένεια και παιδιά μίλησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σε μία από τις συνεντεύξεις της.

«Θεωρώ ότι δεν θα μπορούσα να πω ότι είμαι ολοκληρωμένος άνθρωπος εάν δεν δημιουργήσω οικογένεια, κάτω –φυσικά- από κανονικές συνθήκες. Για μένα η μητρότητα δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο συναίσθημα στη ζωή».

Πηγή: Hello

http://www.zougla.gr/

Ένα «ρεπό» την εβδομάδα για την Katy Perry

Είναι σεξοβόμβα. Οι αφίσες της «φιγουράρουν» σε αρκετά εφηβικά και όχι μόνο δωμάτια. Πολύ λογικό, λοιπόν, η τραγουδίστρια να επιδιώκει να προκαλεί με τις δηλώσεις της στρέφοντας συνεχώς τη συζήτηση γύρω από το σεξ.

Είτε με τα «κάτι σαν ρούχα που φοράει» κατά καιρούς, είτε με αυτά που δηλώνει. «Δεν κάνω σεξ μόνο μια φορά την εβδομάδα με τον άνδρα μου» είπε και οι πρώτες στάλες ιδρώτα άρχισαν να κυλούν από τα μέτωπα των θαυμαστών της.

Τυχερός ο Russell που έχει πάρει την… «πολυάσχολη» Katy.



http://www.zougla.gr/

Διάσωση φάλαινας στον Κόλπο του Μεξικού

Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες, μια ομάδα Μεξικανών δυτών κατάφερε να ελευθερώσει μια φάλαινα η οποία ήταν παγιδευμένη σε δίχτυα ψαράδων. Το θαλάσσιο κήτος στάθηκε τυχερό, αφού εντοπίστηκε γρήγορα από ψαράδες που βρίσκονταν κοντά, οι οποίοι ειδοποίησαν τις τοπικές Αρχές.











http://www.zougla.gr/

Αυτόχειρας πατέρας ανακοίνωσε στη διαθήκη του το φόνο των παιδιών του


Τραγική εξέλιξη στο θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια

Το σχέδιό του να σκοτώσει τις κόρες του και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει γνωστοποιούσε ο Ματίας Σεπ, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που χάθηκαν στις 30 Ιανουαρίου, σε επιστολή-διαθήκη που βρέθηκε στο σπίτι του, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien που επικαλείται στοιχεία της αστυνομίας

«Παραδόξως», αναφέρει η εφημερίδα, «αυτό το έγγραφο ορίζει ως δικαιούχους τις κόρες του ή, απουσία τους, τη μητέρα τους, την αδελφή του ή τον αδελφό του».

Η εφημερίδα εξηγεί ότι η πληροφορία αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε προηγουμένως για να μην αποθαρρύνει πιθανούς μάρτυρες από το να συνδράμουν στην αναζήτηση των δύο παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του, ο Ματίας Σεπ ταχυδρόμησε επίσης την 1η Φεβρουαρίου από τα προάστια της Τουλόν επιστολή προς τη σύζυγό του Ιρίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Στην ηλεκτρονική έκδοση δε της Corriere della Sera, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρεται ότι στην επιστολή αυτή ο πατέρας διαβεβαίωνε ότι τα κοριτσάκια «αναπαύονται εν ειρήνη, δεν υπέφεραν».

Ο Ματίας Σεπ, Ελβετός μηχανικός 43 ετών, χωρισμένος από τη μητέρα τους, απήγαγε τα δύο κορίτσια στις 30 Ιανουαρίου, από το σπίτι του, όπου τις φιλοξενούσε για το Σαββατοκύριακο.

Έκτοτε, οι αστυνομίες της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας προσπαθούν να ανασυνθέσουν την περιπλάνηση του Ματίς Σεπ μέχρι την Τσερινιόλα της Ιταλίας, όπου αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου στις 3 Φεβρουαρίου.

Η εφημερίδα Le Parisien αναφέρει επίσης ότι, την ημέρα της απαγωγής, ο πατέρας των δύο κοριτσιών πέρασε ώρες στο χωριό Μορζ της Ελβετίας, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Λεμάν και η υπόθεση ότι οι δίδυμες δολοφονήθηκαν εκεί και θάφτηκαν κάπου στην Ελβετία κατά μήκος του οδικού άξονα ανάμεσα στο Σεν Σιλπίς και Γενεύης παραμένει σημαντικό ενδεχόμενο για την ελβετική αστυνομία.
http://www.newsbeast.gr/

Διπλωματική ένταση ανάμεσα σε Γαλλία και Μεξικό

Η απόρριψη της έφεσης μίας Γαλλικής καταγωγής, κρατούμενης στο Μεξικό ρίχνει λάδι στην φωτιά στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ένταση έχει πυροδοτήσει, στις διμερείς σχέσεις Γαλλίας-Μεξικού, η απόρριψη από το δικαστήριο έφεσης, που είχε καταθέσει η Γαλλικής καταγωγής Φλορένς Κασέζ, που κρατείται στις φυλακές του Μεξικό, καταδικασμένη ως συνεργός σε απαγωγή.

Η Κασέζ, που αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση, για την οποία έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 60 ετών, από τα οποία έχει ήδη εκτίσει τα 5, είδε την Πέμπτη να απορρίπτεται η έφεση την οποία είχε καταθέσει, ζητώντας την απελευθέρωσή της.

" Είμαι συγκλονισμένη από την απόφαση του δικαστηρίου να υποστηρίξει την αρχική ετυμηγορία ", αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί και συμπληρώνει ότι "πρόκειται για έλλειμμα δικαιοσύνης ".

" Η απόφαση αυτή θα επιβαρύνει τις διμερείς μας σχέσεις ", συμπλήρωσε και γνωστοποίησε ότι η Γαλλία θα προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε να πετύχει την αποφυλάκιση της Κασέζ.


newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_5684.html

Ντουμπάι Δείπνο για τολμηρούς στον 122ο όροφο του υψηλότερου κτιρίου του κόσμου Burj Khalifa

Σε όσους αρέσει να απολαμβάνουν από ψηλά τη θέα μαζί με το δείπνο τους η καλύτερη πρόταση είναι να επισκεφθούν το εστιατόριο του νέου ξενοδοχείου Burj Khalifa στο Ντουμπάι.
Το At.mosphere Grill and Lounge βρίσκεται στον 122ο όροφο του Burj Khalifa, το οποίο χαρακτηρίστηκε το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2010 και απέχει από το έδαφος περίπου 400 μέτρα.

Βρίσκεται μόλις δύο ορόφους κάτω από την εξέδρα παρατήρησης του πύργου που έχει ύψος 828 μέτρα.
Το κτίριο είναι υψηλότερο κατά 250 μέτρα από το δεύτερο και τρίτο υψηλότερο κτίριο στον κόσμο - τον 553 μέτρων CN Tower στο Τορόντο και τον 508 μέτρων Taipei 101.
Το εστιατόριο έχει ευρωπαϊκή κουζίνα και κρασιά από όλο τον κόσμο. Το δείπνο κοστίζει περίπου 122 δολάρια και λόγω αυξημένης ζήτησης, οι κρατήσεις θα πρέπει να γίνονται αρκετές εβδομάδες νωρίτερα. 


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/122-burj-khalifa.html

Π. Ρουμελιώτης: Χρειάζεται σκληρή και μακροχρόνια προσπάθεια


«Ο κίνδυνος είναι μπροστά μας. Χρειάζεται σκληρή και μακροχρόνια προσπάθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθηγητής κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Στο πλαίσιο ομιλίας του με θέμα «προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο μέγεθος και το βάθος της ελληνικής κρίσης, τονίζοντας ότι «χρειάζονται χρόνια και τεράστιες προσπάθειες για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης».
Επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα «εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση» και πως «όσοι ισχυρίζονται ότι το 2013 με τη λήξη του μνημονίου λήγουν και τα προβλήματα, απατώνται».
Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτε από όλα αυτά. «Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις για να βγούμε από το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τις διαδικασίες επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους από πλευράς ΔΝΤ εξήγησε ότι το ΔΝΤ ακολουθεί τους ίδιους κανόνες για όλες τις χώρες και πως το επιτόκιο είναι δεδομένο.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του χρέους παρουσίασε τα αποτελέσματα της τελευταίας μελέτης του ΔΝΤ η οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ούτε και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, ούτε καν η Ιταλία, διότι έτσι θα κλείσουν οι αγορές για πολλά χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/

Ευρω-μήνυμα στην Τουρκία για Αιγαίο και Κύπρο


Σαφείς αναφορές στη συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο και στη στάση της στο Κυπριακό περιλαμβάνει το ψήφισμα των ευρωβουλευτών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την έκθεση προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας
Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Τουρκία να διευκολύνει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για τις διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού, αρχίζοντας να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις της από την Κύπρο. Ζητούν επίσης από την Άγκυρα να σταματήσει τον εποικισμό των κατεχομένων και να επιτρέψει  στην Επιτροπή Αγνοουμένων την πρόσβαση στις στρατιωτικές ζώνες και στα αρχεία. Σημειώνουν επίσης, ότι η συνεχιζόμενη εδώ και πέντε χρόνια άρνηση της Τουρκία να ανοίξει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, εξακολουθεί να επηρεάζει την πορεία ένταξης στην Ε.Ε.
Στον τομέα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναγνωρίζουν εντατικοποίηση των προσπαθειών για βελτίωσή τους, ζητούν ωστόσο από την Άγκυρα να βάλει τέλος στις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και στις υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά.  Θέτουν, επίσης θέμα διατήρησης του "διττού πολιτισμικό χαρακτήρα" της Ίμβρου και της Τενέδου και βελτίωσης της πρόσβασης της ελληνικής μειονότητας στην εκπαίδευση και την ιδιοκτησία.
Εξάλλου, στο ψήφισμα γίνεται λόγος για έλλειψη προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων, καθώς εκτιμάται ότι οι αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε να μπορούν να κατέχουν ιδιοκτησίες, να λειτουργούν χώρους λατρείας ή να εκπαιδεύουν κληρικούς, είναι περιορισμένης έκτασης.
Οι ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση τις αλλαγές στο τουρκικό σύνταγμα που έγιναν το 2010, όμως πρόσθεσαν ότι χρειάζεται "συνολική συνταγματική μεταρρύθμιση" προκειμένου να μετατραπεί η Τουρκία σε μια πραγματική δημοκρατία.
Μεταξύ άλλων, έκαναν λόγο για υπονόμευση της ελευθερίας του Τύπου, υποβάθμιση της θέσης των γυναικών,  αύξηση των αναγκαστικών γάμων και των εγκλημάτων "τιμής", ενώ ζήτησαν και λύση στο ζήτημα της απαγόρευσης της μαντίλας στα πανεπιστήμια.
Το τελικό κείμενο του ψηφίσματος αποτέλεσε το προϊόν διαπραγματεύσεων, καθώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήθελε να περιλαμβάνει εδάφιο, με το οποίο τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. θα καλούνταν να εξετάσουν τη δυνατότητα θέσπισης μίας "προνομιακής εταιρικής σχέσης" με την Τουρκία ως εναλλακτική λύση στην πλήρη ένταξη της.
Από τη μεριά τους, οι Σοσιαλιστές ζητούσαν να αναφέρεται ρητά ότι κοινός στόχος είναι η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Τελικά, επελέγη η η ίδια διατύπωση που είχε χρησιμοποιηθεί και το 2009, σύμφωνα με την οποία η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, το 2005, αποτέλεσε την "αφετηρία μιας μακράς και ανοιχτής διαδικασίας" .

http://www.enet.gr/


Βρετανία: Στη φυλακή και δεύτερος πρώην βουλευτής


Δεύτερος στη σειρά πρώην βουλευτής που δήλωνε πλασματικά, δήθεν βουλευτικά, έξοδα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στη Βρετανία.
Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή των Εργατικών, Ερικ Ίλσλι, που κρίθηκε ένοχος για εξαπάτηση των φορολογούμενων. Έκανε προσωπικά έξοδα 16.600 ευρώ τα οποία δήλωνε ως βουλευτικά. Στην δικαστική απόφαση αναφέρεται πως "έχει πληγεί το κύρος των πολιτικών και του κοινοβουλίου".
Υπενθυμίζεται πως ακόμη ένας πρώην βουλευτής, των Εργατικών, ο Τζιμ Ντιβάιν, έχει καταδικαστεί για έξοδα 9.900 ευρώ.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

http://www.enet.gr/

Διάγγελμα-παρωδία: Δεν παραιτείται ο Μουμπάρακ


Την πρόθεσή του να παραμείνει στην εξουσία μέχρι την εκλογή διαδόχου το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ο Χόσνι Μουμπάρακ. Τόνισε ότι θα εγγυηθεί την ειρηνική και ομαλή μετάβαση, παραχώρησε εξουσίες στον αντιπρόεδρο και προανήγγειλε συνταγματική αναθεώρηση
Την πρόθεσή του να παραμείνει στην εξουσία μέχρι την εκλογή διαδόχου το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ο Χόσνι Μουμπάρακ. Τόνισε ότι θα εγγυηθεί την ειρηνική και ομαλή μετάβαση, ανακοίνωσε την άρση του στρατιωτικού νόμου και την παραχώρηση μερικών αρμοδιοτήτων του στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν ενώ προανήγγειλε συνταγματικές τροποποιήσεις.

Σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε απευθείας από την αιγυπτιακή τηλεόραση, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα εγγυηθεί για την προστασία του Συντάγματος και των νόμων μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.
Επανέλαβε, δε, ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν θα είναι υποψήφιος.
Ο Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε τη σύσταση δύο επιτροπών που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας την συνταγματική αναθεώρηση, με την τροποποίηση έξι άρθρων που αφορά στον Πρόεδρο της χώρας, αλλά και να εγγυηθούν -όπως είπε - τα όσα υποσχέθηκε προς τον αιγυπτιακό λαό για τη διαδικασία εκδημοκρατισμού.
Εστειλε παράλληλα μήνυμα πως δεν θα ανεχθεί επιταγές από το εξωτερικό και διαβεβαίωσε ότι αυτοί που διέπραξαν εγκλήματα θα τιμωρηθούν αυστηρά. «Ποτέ δεν υπέκυψα στις ξένες πιέσεις, πάντα εργαζόμουν για την ειρήνη, τη σταθερότητα, την πρόοδο, η πλειονότητα των Αιγύπτιων ξέρουν ποιος είναι ο Χόσνι Μουμπάρακ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι συνομιλίες με την αντιπολίτευση που άρχισαν τις προηγούμενες ημέρες, είπε ο Πρόεδρος, οδήγησαν σε καταρχήν συναίνεση για την επίλυση της κρίσης.
Ενα εκατομμύριο... απογοητευμένοι
Το διάγγελμα του Αιγύπτιου Προέδρου μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση και προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στο ένα εκατομμύριο και πλέον διαδηλωτές που το παρακολούθησαν από την πλατεία Ταχρίρι του Καΐρου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φωνές και οι αποδοκιμασίες άρχισαν πριν ακόμη ολοκληρώσει την ομιλία του ο Μουμπάρακ, όταν είπε ότι σέβεται και κατανοεί τους νέους ανθρώπους για τα συναισθήματά τους. «Κάτω ο Μουμπάρακ!» και «Φύγε!» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

http://www.ethnos.gr/default.asp?catid=11807


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτιές για Δουβαλίδη, Υφαντίδου

Πολύ καλές ήταν οι εμφανίσεις του Κώστα Δουβαλίδη και της Σοφίας Υφαντίδου στην ημερίδα ανοιχτού στίβου στην Αβάνα, όπου βρίσκονται για προετοιμασία, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στα αγωνίσματά τους.
Το μίτινγκ πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, αφού οι αθλητές μας επρόκειτο να αγωνιστούν τα ξημερώματα, σε ώρα Ελλάδας. Αυτό όμως δεν επηρέασε στο ελάχιστο την απόδοσή τους και αμφότεροι είχαν επιτυχημένη παρουσία, στον πρώτο τους αγώνα για τη νέα χρονιά, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο εν όψει των μεγάλων διοργανώσεων που ακολουθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δουβαλίδης αγωνίστηκε στα 100μ και αναδείχθηκε νικητής με 10.87, βελτιώνοντας το 10.95 που είχε κάνει στα προκριματικά, ενώ η Υφαντίδου, που εντυπωσίασε πέρυσι στα Σύνθετα, πρώτευσε στον ακοντισμό με βολή στα 53.45μ, αρκετά κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (53.67μ).



http://www.gazzetta.gr/

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ



Ζούμε σε μια εποχή όπου τα προβλήματα στην χώρα μας είναι πολλά. Ζούμε ίσως πρωτόγνωρες καταστάσεις . Αποδέκτης όλων αυτών των προβλημάτων και καταστάσεων είναι και οι νέοι αν και δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει προς αυτούς μια ασπίδα από την κοινωνία και τους φορείς. Σημαντικό ρόλο σήμερα για τους νέους έχει η εκπαίδευση και η ποιότητα της, δεν μπορούν να γίνουν ‘εκπτώσεις’ σε αυτό το κομμάτι. Το μόνο όπλο που έχει ο νέος είναι η γνώση και η μόρφωση.                                                            Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας συζητούν για πιθανή συγχώνευση των Εσπερινών Σχολείων της περιοχής μας . Στην πόλη μας λειτουργεί το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Μοσχάτου εξυπηρετεί πολλούς νέους και δίνει δικαίωμα σε αυτούς στην εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει πολλές επιτυχίες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις . στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας ,συμμετέχει στις παρελάσεις και στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας .Τέλος έχει επιλεγεί και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την πόλη μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικά με τις κοινωνικές διακρίσεις .                                                                                Ο κοινωνικός και εκπαιδευτικός ρόλος λοιπόν του Εσπερινού Γυμνάσιου και Λυκείου Μοσχάτου είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή μας και τους νέους. Για αυτό τον λόγο εμείς ως Τοπικό Συμβούλιο  Νέων Μοσχάτου με το παρόν ψήφισμα ζητάμε :
·        Το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Μοσχάτου να συνεχίσει  την λειτουργία του.
·        Να στηριχθεί από την πολιτεία και να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της εκπαίδευσή του.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου θα είναι αλληλέγγυο σε ότι θέματα αφορούν τη ν Παιδεία , ένα σημαντικό παράγοντα που δίνει πολλά εφόδια για το αύριο των νέων.                                                             
Για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτο                                        Ο Πρόεδρος
 Πατσουράκης Πολύδωρος

Στις 6 Μαρτίου στο Ελληνικό ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ


Για τέταρτη διαδοχική σεζόν ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Ελληνικού, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ στις δύο ομάδες. Πιθανότερη ημερομηνία η 6η Μαρτίου.
Η ώρα έναρξης της αναμέτρησης θα είναι στις 18:30, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για τέταρτη διαδοχική σεζόν. Πέρσι, τροπαιούχος ήταν ο Ολυμπιακός και τα δύο προηγούμενα χρόνια οι «πράσινοι», οι οποίοι είναι και οι πολυνίκεις του θεσμού (με 12 Κύπελλα έναντι 8 του Ολυμπιακού και του Άρη).


http://www.enet.gr/

Παπανδρέου: Ανοίγουν τα ολυμπιακά ακίνητα για τους πολίτες


Στους πολίτες θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα ολυμπιακά ακίνητα, υποσχέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας, η οποία χρησιμοποιεί το ολυμπιακό γυμναστήριο στο Φάληρο για τις πρόβες της.

«Έτσι το θέλουμε γενικά το δημόσιο, το κράτος να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον ηθοποιό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τον κ. Γιώργο Παπανδρέου συνόδευσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Με αφορμή την περίπτωση της συγκεκριμένης θεατρικής ομάδας, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι «ανοίγουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα για εκείνες τις ομάδες που δεν έχουν χώρο» και υπογράμμισε ότι «είναι τραγικό που αυτοί οι χώροι ήταν κλειστοί τόσο καιρό για τους πολίτες».

Ως παράδειγμα χώρων ολυμπιακών ακινήτων που παρέμεναν αναξιοποίητοι για χρόνια, ο υπουργός αναφέρθηκε στο κωπηλατοδρόμιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δίνουμε δύο εκατ. ευρώ για τη φύλαξή του, για να είναι κλειστό» και τόνισε ότι «αυτοί οι χώροι πρέπει να αξιοποιηθούν».
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι έχουμε πολλούς σημαντικούς χώρους, όμορφους και σε ωραίες περιοχές, οι οποίοι συμβολίζουν και μια καλή περίοδο για τη χώρα, εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην ομάδα «X-ACT», έχει παραχωρηθεί μία αίθουσα στο γυμναστήριο του Τάε κβο ντο στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Χώρος στην
Τέχνη», Εκεί, οι ηθοποιοί πραγματοποιούν τις πρόβες τους εν όψει της παράστασης που θα ανεβάσουν. 
Συνομιλώντας με τους ηθοποιούς για τα προβλήματα του χώρου τους, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως και σε αυτόν τον τομέα πρέπει να σπάσει η γραφειοκρατία και πρόσθεσε πως «σε περιόδους δύσκολες και κρίσης, υπάρχει η ανάγκη για το θέατρο. Η τέχνη μπορεί να φέρει και αλλαγές».
Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει επισκεφθεί πολλά σχολεία και πανεπιστήμια και στο εξωτερικό, σε μερικά από τα οποία θεωρείται τιμή να ανήκει κάποιος στη θεατρική ομάδα.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Πολιτισμού παρακολούθησαν την πρόβα της θεατρικής ομάδας.

http://www.tanea.gr/

Ημερίδα Α-Γ και Π-Κ στις 12/2 στην Παιανία-Συμμετοχές και ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ




     Πολλοί Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα δώσουν το παρών και στη 2ηεφετινή Ημερίδα στίβου που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο κλειστό της Παιανίας, μετά την άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης που εκδόθηκε και τυπικά το απόγευμα.
     Έτσι, μία εβδομάδα πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών καθώς και συνθέτων αγωνισμάτων στο ίδιο στάδιο, οι αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία για ένα καλό τεστ αλλά και για την επίτευξη του ορίου στα αγωνίσματά τους -όσοι δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα- για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Παρισιού (4-6/3)
     Εκτός των Ελλήνων πρωταθλητών θα έχουμε και πολλούς Κύπριους αθλητές που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να αγωνιστούν στην Παιανία, ενώ εκτός συναγωνισμού θα μετάσχουν και δύο ξένες αθλήτριες που προετοιμάζονται στη χώρα μας, η Μαρίγια Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο) στο ύψος και η Μπιλιάνα Τόπιτς (Σερβία) στο τριπλούν.

περισσότερα http://www.segas.gr/segas/fMain.aspx

Στάσεις εργασίας και την Παρασκευή στα Μ.Μ.Μ.

Νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν και αύριο, Παρασκευή, τα μέσα μεταφοράς, κάνοντας για ακόμη μία φορά το επιβατικό κοινό να δυσανασχετεί.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους μετά τις 8 το πρωί, τα τρόλεϊ και το τραμ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 μέχρι τις 15:00, ενώ τα λεωφορεία της Ε.Θ.Ε.Λ. τραβούν χειρόφρενο από τις 11 έως και τις 15:30.



http://www.zougla.gr/



Έστειλε «ακατάλληλο» mms με την ερωμένη του σε... άγνωστη!


Την πάτησε για τα καλά ένας 50χρονος Αμερικανός, που στην προσπάθεια του να «ξεσηκώσει» την ερωμένη του, έστειλε mms με την ίδια να του κάνει στοματικό έρωτα σε μια… άγνωστη!

Ο παντρεμένος 50χρονος ήθελε να στείλει το μήνυμα στην φιλενάδα του, αλλά μπέρδεψε τα νούμερα.Η παραλήπτρια έπαθε μεγάλο σοκ βλέποντας την photo και -αφού τον πήρε και τον έβρισε- τον απείλησε ότι θα τον πάει στα δικαστήρια.

Αυτός, αδίστακτος, αντί να την πάρει με το καλό, την απείλησε και τώρα η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο του δικαστηρίου.

Φυσικά, στα δικαστήρια θα τον οδηγήσει και η γυναίκα του, που του ζήτησε διαζύγιο!

Συμπέρασμα: Προσοχή στα mms


πηγή:http://www.star.gr/