Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Έφυγε από τη ζωή ο Μιλτιάδης Έβερτ


Σε ηλικία 72 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Έβερτ.

Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας παράλληλα και τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος

Ο αυθορμητισμός του, ο δυναμισμός του που του χάρισε το προσωνύμιο «Μπουλντόζας», ο συγκρουσιακός χαρακτήρας του, αλλά και το πάθος με το οποίο εξέφραζε τις θέσεις του και διεκδικούσε την υλοποίηση των στόχων του, τον έκαναν να ξεχωρίζει στην Κεντροδεξιά παράταξη, αλλά και στην Βουλή.

Ο εκλιπών πολιτικός διετέλεσε για περίπου τέσσερα χρόνια πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης(από τον Νοέμβριο του 1993 έως τον Μάρτιο του 1997), εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων και θήτευσε ως υπουργός στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Ράλλη (1974-1981) και Μητσοτάκη (1990-1993).

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Μαΐου 1939 και ήταν γιος του Αγγέλου Έβερτ, ο οποίος υπήρξε αμφιλεγόμενο πρόσωπο: υπηρέτησε ως Αστυνομικός Διευθυντής Αθηνών επί γερμανικής Κατοχής (1941-1944) και αργότερα, την δεκαετία του '50, ανέλαβε την αρχηγία της Αστυνομίας Πόλεων.

Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και ασχολήθηκε από φοιτητής με την πολιτική, ενταχθείς το 1957 στην νεολαία της ΕΡΕ, την ΕΡΕΝ, της οποίας ανέλαβε, το 1963, πρόεδρος. Την περίοδο εκείνη ξεκινά η στενή του σχέση με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον μετέπειτα ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο θεωρούσε «πολιτικό» του πατέρα. Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών της εποχής, συμμετείχε και στις δραστηριότητες της φοιτητικής οργάνωσης ΕΚΟΦ, η οποία εκπροσωπούσε την Δεξιά και είχε γίνει γνωστή για τις σκληρές συγκρούσεις της με τις αριστερές οργανώσεις στα πανεπιστήμια.

Ο Μιλτιάδης Έβερτ εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και υπήρξε, μεταξύ άλλων, οικονομικός και διοικητικός διευθυντής στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
http://www.newsbeast.gr/

Η Adriana Lima παρουσιάζει εσώρουχα για τις 14 Φεβρουαρίου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι αυτή με την περισσότερη δουλειά για την Victoria’s Secret. Τα εσώρουχα της εταιρείας κάθε χρόνο γίνονται ανάρπαστα ενόψει της γιορτής και βέβαια πάντα είναι ξεχωριστά. Νέα σχέδια παρουσίασε η Adriana Lima. Η ίδια δήλωσε ότι θα το γιορτάσει με τον σύζυγό της και μπασκετμπολίστα του NBA Marko Jaric και θα ήθελε πολύ να της κάνει μία δεύτερη πρόταση γάμου.




http://www.gossip-tv.gr/

Τα βλέμματα στο Ρέντη


Τα ντέρμπι συνεχίζονται στη β’ φάση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών. Μετά τη 2η αγωνιστική και αυτό της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, σειρά έχει η 3η, στην οποία ξεχωρίζει χωρίς αμφιβολία η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Το συγκεκριμένο ντέρμπι που θα κρίνει σχεδόν τα πάντα για τη συνέχεια (αν κερδίσουν οι «ερυθρόλευκες», τότε οι «κιτρινόμαυρες» θα πουν οριστικά αντίο στον τίτλο), θα διεξαχθε τη Δευτέρα στις 17:15 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση.
Όσον αφορά τα άλλα δύο ματς για τις θέσεις 1-6, το Μαρκόπουλο σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι υποδέχεται το Ανατόλια, ενώ ο Παναθηναϊκός λογικά δεν θα συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στον αποδεκατισμένο Ηρακλή Κηφισιάς.
Για τις θέσεις 7-12 η ΕΑ Λάρισας, χωρίς να έχει άλλα περιθώρια για απώλειες, καλείται να περάσει από την έδρα του Πανελληνίου, ενώ το Πειραματικό υποδέχεται την Κερατέα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Θέσεις 1-6
Σάββατο (12/2/2011)
Μαρκοπούλου 19.00, Μαρκόπουλο - ΣΑΑΚ Ανατόλια (Παπαδογούλας – Οικονόμου, Παρ. Πέρρος)
Μετς, 20.30 Παναθηναϊκός - Ηρακλής Κηφ. (Μιχαήλογλου – Προκοπίου, Παρ. Μαυρικίδης)

Δευτέρα (14/2/2011)
Ρέντη, 17.15 Ολυμπιακός - ΑΕΚ TV (Κυριοπούλου – Μαρκάτης, Παρ, Ακαρέπης)

Θέσεις 7-12
Σάββατο (12/2/2011)
Πανελληνίου, 15.00 Πανελλήνιος - ΕΑ Λαρίσης (Τσίτσικας – Μαρκατσάς)
Κατσάνειο, 17.00 Ηρακλής Θεσ. – Πανιώνιος (Σιδηράς – Κωνσταντινίδης, Παρ. Καραγιάννης)
Μίκρας, 20.00 Πειραματικό – Κερατέα (Τζεπκινλής – Ιωαννίδης)

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ 2011 -Το Τριώδιο ανοίγει με.....




ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ 2011

Το Τριώδιο ανοίγει

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 
Μοσχάτο:12.30μμ έναρξη κυνηγιού Χαμένου Θησαυρού 
Παρέλαση από το Χαμένο Θησαυρό, Σταθμός ΗΣΑΠ - πλατεία Μεταμόρφωσης.
Πληρώματα χαμένου θησαυρού και συγκρότημα κρουστών “BATALA”

Συμμετοχή: Μαζορέτες Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
Happening και μουσική

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου
ΤΑΥΡΟΣ:11.30πμ στην Πλατεία Μακεδονίας (στο Πι)
Η ομάδα μπαλέτου του χορευτικού τμήματος «Ταυρίωνες» του Πνευματικού Κέντρου Ταύρου παρουσιάζει «Ταραντέλα»
*
«Παιχνιδοκαμώματα»
παράσταση μαριονέτας Κλόουν, ζογκλέρ και ταχυδακτυλουργοί διασκεδάζουν Μικρούς και μεγάλους Μουσική- happening
*
 Μοσχάτο: 12.30πμ στην Πλατεία Μεταμόρφωσης
Η ομάδα μπαλέτου του χορευτικού τμήματος «Ταυρίωνες» του Πνευματικού Κέντρου Ταύρου
παρουσιάζει «Ταραντέλα»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Καθαρή Δευτέρα, 7 Μαρτίου, παραλία Μοσχάτου, Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων Ταύρου
 



http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Στο φιλικό των Ελπίδων με τη Γερμανία Η «Γιούβε» τσεκάρει Φορτούνη την Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη


Τα μάτια της στραμμένα στον Κώστα Φορτούνη θα έχουν άνθρωποι της Γιουβέντους που θα βρεθούν στη Νέα Σμύρνη την Τετάρτη, για το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων με την αντίστοιχη της Γερμανίας (19:00, ΝΕΤ).
Η ιταλική ομάδα, που ζήτησε προσκλήσεις από την ΕΠΟ για να βρεθούν αντιπρόσωποί της στη Νέα Σμύρνη, είχε εκφράσει και στο παρελθόν το ενδιαφέρον της για τον μέσο του Αστέρα Τρίπολης και φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να παρατήσει την υπόθεση.
Εκτός του Κώστα Φορτούνη, ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας Γιώργος Γεωργιάδης θα έχει στη διάθεσή του και παίκτες όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος της Σάλκε, ο Κώστας Μανωλάς της ΑΕΚ και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης της Γκροσέτο. Αναλυτικά η αποστολή: Λάμπρου (Φέγενορντ), Κατσούλης (Απόλλων), Μανωλάς (ΑΕΚ), Παπαδόπουλος (Σάλκε), Λαγός (Παναθηναϊκός), Κατσικάς (Ηρακλής), Σκόνδρας (Ατρόμητος), Αργυρόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Τσουμάνης (Ξάνθη), Καραγκούνης (Ατρόμητος), Φορτούνης (Αστέρας Τρ.), Σοϊλέδης (Λεβαδειακός), Ανάκογλου (Πανσερραϊκός), Βασιλίγιαννης (Εθνικός), Μητρόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου), Ταχτσίδης (Γκροσέτο), Χρυστοφάκης (Εργοτέλης), Γιάννου (Καβάλα), Τσίτας (Ηρακλής).
Από την αποστολή της Γερμανίας ξεχωρίζουν ο Σόμπιεχ της Ντόρτμουντ, ο Ντιντάβι και ο Φουνκ της Στουτγκάρδης, ο Χόλτμπι της Μάιντζ, ο Ρούντι της Χοφενχάιμ και ο Πασού της Σαν Πάουλι.

http://www.enet.gr/

Κάηκε 10χρονος στη Θήβα

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 17:15 χθες το απόγευμα, ένα 10χρονο αγοράκι όταν το σπίτι όπου διέμενε στην οδό Αγ. Αθανασίου στην Θήβα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το άτυχο παιδάκι μεταφέρθηκε από συγγενικά του πρόσωπα στο νοσοκομείο της περιοχής έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 10χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά.



http://www.zougla.gr/

Δεκαπεντάχρονη έβγαζε 112.000 ευρώ ως πόρνη πολυτελείας!!


Μια απίστευτη είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα Daily News, που θέλει μια δεκαπεντάχρονη μαθήτρια να βγάζει τον χρόνο περίπου 112 χιλιάδες ευρώ εργαζόμενη ως πόρνη πολυτελείας…
Φυσικά το πρωί πήγαινε κανονικά στα μαθήματά της… Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily News, η ανήλικη κοπέλα εργάζονταν για ένα γραφείο, με έδρα την περιοχή του Newcastle της Μεγάλης Βρετανίας, που της κανόνιζε τα «ροζ» ραντεβού. Η νεαρή κοπέλα κάθε φορά που επισκέπτονταν τους πελάτες της αναγκάζονταν να λέει ψέματα για την ηλικία της για να μην φύγουν και χάσει την αμοιβή!
Ένας καθηγητής της, που είχε υποψιαστεί πως κάτι περίεργο συνέβαινε με τη μαθήτρια, έψαξε τη σχολική της τσάντα και ανακάλυψε προφυλακτικά, μια κάρτα με το όνομα του άντρα που την συνόδευε στα ραντεβού, καθώς και στοιχεία για το «ροζ» γραφείο που εργαζόταν.

Newsday.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/112000.html

Κυριακάτικο πρωινό στον «Ελληνικό Κόσμο»


Για νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού

Ένας είναι ο μυθοποιός... ο Αίσωπος! Στους μύθους του συναντάμε χελώνες, κάβουρες, αλεπούδες, που θα μας συστηθούν με ανθρώπινη λαλιά! Αυτήν την Κυριακή, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Αίσωπο ως μέρος της παράδοσής μας και θα εξοικειωθούν με τον αλληγορικό και διδακτικό λόγο που κρύβουν οι ιστορίες του. Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο και γνωρίζουν καλύτερα τις κινητικές τους ικανότητες. Ο Αίσωπος συστήνεται μέσα από το παιχνίδι και τους μύθους του και μας ταξιδεύει σε ιστορίες του ζωικού βασιλείου, σε παροιμίες και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ζώων. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!» απευθύνεται σε νήπια και παιδιά Α' και Β' Δημοτικού.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, από Γ' έως ΣΤ' Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα εργαστήρι υφάσματος. Τι μπορούμε να κάνουμε με ένα κομμάτι ύφασμα; Να δημιουργήσουμε πληθώρα αντικειμένων χρηστικών και όχι μόνο. Ποια είναι όμως η ιστορία του υφάσματος; Πώς παρασκευάζεται και ποια είδη υπάρχουν; Πώς αξιοποιούμε κάθε είδος υφάσματος; Από τον αργαλειό των παλαιότερων χρόνων μέχρι τη βιομηχανική του παραγωγή ένα κομμάτι ύφασμα αποτελεί διαχρονικά ερέθισμα για δημιουργία. Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα στηθεί ένα εργαστήριο όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν απρόσμενες κατασκευές αξιοποιώντας υφάσματα πολλών διαφορετικών ποιοτήτων και σχεδίων.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0617) ή στο 212 254 0617.
http://www.newsbeast.gr/

Φωτιά σε ΙΧ στον Ταύρο


Στη σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής

Στις φλόγες τυλίχτηκαν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,  δύο ΙΧ αυτοκίνητα στις 4 τα ξημερώματα, στον Ταύρο. 

Τα οχήματα βρίσκονταν σταθμευμένα στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Θεσσαλονίκης.  

Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, οι οποίοι έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Τα οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές.
http://www.newsbeast.gr/

Στο στόχαστρο λογαριασμοί φοροφυγάδων στην Ελβετία


Την πρόθεση της κυβέρνησης να εντοπίσει Ελληνες που έβγαλαν τα χρήματά τους στην Ελβετία χωρίς να φορολογηθούν εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς Ελλήνων που έβγαλαν τα χρήματά τους στην Ελβετία χωρίς να φορολογηθούν εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συνεργασία με την Ελβετία και σε τεχνικό επίπεδο (όπου υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν) «ώστε να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε λογαριασμούς Ελλήνων που έβγαλαν τα χρήματά τους στην Ελβετία χωρίς να φορολογηθούν».
Όπως ανέφερε, κατά την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός υπήρξε συνάντησή του με την πρόεδρο της Ελβετίας και ότι γίνονται και συζητήσεις του υπουργού Οικονομικών με την ομόλογό του.
Από την πλευρά τους παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν πως η Ελλάδα θα επιδιώξει να υπάρξει διμερής συμφωνία με την Ελβετία για τις καταθέσεις των Ελλήνων στη συγκεκριμένη χώρα, αντίστοιχη αυτών που υπέγραψε η Ελβετία με τη Βρετανία και η Γερμανία.
Επισήμαιναν ακόμη πως βάσει της συμφωνίας θα υποχρεώνονται οι ελβετικές τράπεζες να αποδίδουν ένα ποσοστό επί των ελληνικών κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα σε αυτές. Έτσι, πρόσθεταν οι ίδιοι παράγοντες, "δεν θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί, αλλά θα εισπραχθεί ένα συγκεκριμένο ποσό και η Ελβετία θα πετύχει να ''καθαρίσει'' με το παρελθόν και να εξασφαλίσει την ανωνυμία των καταθετών".
Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ανέφερε πως η χώρα μας θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για ανταλλαγή πληροφοριών με στόχο την αντιμετώπιση Ελλήνων φοροφυγάδων.
Το Σπίγκελ αναφέρεται σε εκτιμήσεις ότι «οι Έλληνες έχουν καταθέσει περίπου 600 δισ. ευρώ στην Ελβετία, δηλαδή σχεδόν τρεις φορές περισσότερα χρήματα απ' όσα στην ίδια τη χώρα τους».
«Οι φορολογικοί παραβάτες θα πρέπει τότε, μεταξύ άλλων, να περιμένουν ότι θα πληρώσουν εκ των υστέρων το φόρο του 10% για τα κέρδη από τους τόκους 10 ετών, καθώς και πρόστιμα», γράφει το Σπίγκελ.
«Δεν υπάρχουν τόσα χρήματα είναι υπερβολή» τόνισε πάντως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος, σχολιάζοντας το ποσό των 600 δισ. ευρώ που αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL συμπλήρωσε πως εντός της χώρας οι καταθέσεις είναι 220-230 δισεκατομμύρια. Δεν μπορώ να έχω σαφή τάξη μεγέθους αλλά να είναι 100 - 150 (στις Ελβετικές τράπεζες), πρόσθεσε. Σημείωσε ακόμη πως τα χρήματα αυτά κατά την κατάθεση τους έχουν ελεγχθεί, οπότε θεωρητικά δεν είναι μαύρα ή «έχουν λευκανθεί».
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν πως «ουδείς γνωρίζει πόσα είναι τα ελληνικά κεφάλαια στο εξωτερικό».
ΚΚΕ: Ληστεία από βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες
«Η αποκάλυψη του Spiegel δείχνει το μέγεθος της ληστείας που έχουν υποστεί οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι από βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες, εφόσον το αστρονομικό ποσό των 600 δισ. είναι μόνο ένα μέρος του κλεμμένου πλούτου», σχολίασε με αφορμή το δημοσίευμα το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Κάλεσε επίσης τους πολίτες να μην ανεχθούν άλλο «τον εμπαιγμό και τα ψεύτικα διλήμματα των κομμάτων που υπηρετούν την πλουτοκρατία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/

Βρετανία: Έργο του Πικάσο «κλέβει» την παράσταση

Ένα έργο του 1932 από τον Πάμπλο Πικάσο, που αναπαριστά την ερωμένη και μούσα του, Μαρί-Τερέζ Βάλτερ, δημοπρατήθηκε έναντι 25.000.000 λιρών, σε έκθεση των Σόθμπις, την Τρίτη στο Λονδίνο.

Ο πίνακας με τον τίτλο " Η Διάλεξη ", αγοράστηκε από ανώνυμο και αναπαριστά τη νεαρή ερωμένη του καλλιτέχνη, που πιστώνεται ευρέως ότι μετασχημάτισε τη ζωή αλλά και την τέχνη του, κοιμώμενη σε μία πολυθρόνα.

Αναμενόταν ότι θα αγγίξει τα 12-18.000.000 λίρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις πριν από τη δημοπρασία. Σύμφωνα με τους Σόθμπις 7 πλειοδότες από την αίθουσα αλλά και μέσω τηλεφώνου, ολοκλήρωσαν τον κύκλο των προσφορών.

Ο πίνακας που ανήκε σε μία σειρά επιφανών Αμερικανών συλλεκτών, δεν είχε εκτεθεί ξανά στην Ευρώπη, από το 1932 στο Παρίσι, σε έκθεση έργων του Πικάσο.



http://www.skai.gr/news/

«Πάγος» στα κονδύλια του ΙΚΥ Αντιδράσεις των ακαδημαϊκών για την αναστολή κρατικών υποτροφιών στην έρευνα


Αντιδρά η ομοσπονδία καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) για την αναστολή της χρηματοδότησης διδακτορικών διατριβών και μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για το τρέχον έτος.

«Το υπουργείο Παιδείας έχει βαλθεί να ενισχύσει οποιοδήποτε πανεπιστήμιο και οποιονδήποτε πανεπιστημιακό, αρκεί να βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας!» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

«Μας θλίβει το γεγονός ότι δεν γίνεται κατανοητό ότι η αριστεία και η καινοτομία απ' οποιονδήποτε τομέα κι αν προέρχονται έχουν πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη της χώρας».

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι οι καθηγητές συμφωνούν στη διαμόρφωση εθνικού προγράμματος έρευνας και τεχνολογίας, με στοχευμένη ενίσχυση των τομέων στους οποίους η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

«Μας εκπλήσσει, όμως», τονίζουν οι καθηγητές, «η απουσία από τις προτεραιότητες τομέων, όπου η χώρα μας διαθέτει αναμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως ο Πολιτισμός, η Ιστορία, η Αρχαιολογία, η Θάλασσα. Τομείς, οι οποίοι πέραν των άλλων αυτονόητων λόγων έχουν και έντονο τον αναπτυξιακό χαρακτήρα. Μας εκπλήσσει, επίσης, η απαξίωση της ελεύθερης έρευνας από την υπουργό Παιδείας».

Στα τέλη Ιανουαρίου, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είχε ενημερώσει την Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής ότι οι τομείς στους οποίους θα δοθεί έμφαση είναι: Αγροβιοτεχνολογία, Πράσινη Ανάπτυξη και Ενέργεια, Πληροφορική και Τεχνολογία, Χημικά Προϊόντα και Ιατρική.

Τέλος, οι πανεπιστημιακοί ζητούν από την Πολιτεία να διαθέσει άμεσα τους αναγκαίους πόρους για να καλύψει τις «ανειλημμένες υποχρεώσεις της» σε διαφόρους διεθνείς ερευνητικούς οργανισμούς, προγράμματα και κοινές πρωτοβουλίες.

«Απεμπλοκή του ΔΕΠ από το μνημόνιο»

Οι πανεπιστημιακοί ζητούν επίσης την απεμπλοκή του θέματος των εξελίξεων και των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ (Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό) από τους περιορισμούς του μνημονίου.

Σε επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Οικονομικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου δηλώνει ότι η διαδικασία εξέλιξης των μελών ΔΕΠ δεν μπορεί να εξομοιωθεί με τη διαδικασία προκήρυξης νέας θέσης διδακτικού προσωπικού στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Ακόμα, από τους περιορισμούς του 1:5 πρέπει να εξαιρεθούν και οι προκηρύξεις για νέες θέσεις διδακτικού προσωπικού, ζητά η ομοσπονδία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231077812#ixzz1DRPLTxWg

Στον Ενιαίο Οργανισμό Περίθαλψης 25.000 γιατροί



 Στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι γιατροί του ΙΚΑ.
Μόνον 50 από τους 4.150 γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ, έχουν δηλώσει εγγράφως ότι δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, από χθες που το ΙΚΑ άνοιξε τις πόρτες του, στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς, σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ωστόσο πολλοί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, αναφέρουν ότι γιατροί που περιλαμβάνονται στους καταλόγους που έχουν αναρτηθεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους για ραντεβού.
Εν τω μεταξύ, μιλώντας απόψε σε τηλεοπτικό σταθμό η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα, ανέφερε ότι στον Ενιαίο Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, θα ενταχθούν περίπου 25.000 γιατροί στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι γιατροί του ΙΚΑ. Έτσι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες επιλογής αφού μέχρι τώρα μπορούσαν να απευθύνονται μόνον στους 7.000 γιατρούς Ιδρύματος.
Η κ. Δρέττα είπε επίσης ότι οι πόροι του συστήματος έχουν διασφαλιστεί από την εργοδοτική εισφορά του Δημοσίου και των συντάξεων που προβλέπονται από τον ασφαλιστικό νόμο, ενώ θα ανακουφιστεί ο κλάδος των συντάξεων που χρηματοδοτεί μέχρι σήμερα τα ελλείμματα του κλάδου Υγείας.


πηγή www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγάλες οι προοπτικές για πετρέλαιο και αέριο Ένα οικόπεδο αξίας ...50-80 δισ. δολ. στην Κύπρο!

Στα 50-80 δισ. δολάρια εκτιμά ο επικεφαλής του τμήματος Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου, κ. Σόλων Κασίνης, την αξία του Οικοπέδου 12, στο οποίο πιθανώς εντοπίζονται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Ο ίδιος ο κ. Κασίνης βρίσκεται επικεφαλής της κυπριακής προσπάθειας για τις έρευνες και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων και πλέον η προσοχή της κυβέρνησης στρέφεται και στα νοτιοδυτικά της Πάφου, εκτός από την περιοχή στα θαλάσσια σύνορα με το Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.energia.gr

http://www.protothema.gr/

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η Google τιμά τον Ιούλιο Βερν


Τον Ιούλιο Βερν τιμά σήμερα η Google και μετέτρεψε το σήμα της σε φινιστρίνια πλοίου. Ο  Γάλλος συγγραφέας γεννήθηκε σαν σήμερα το 1828.

Εισήγαγε στη λογοτεχνία το είδος της επιστημονικής φαντασίας. Μυθιστορήματα, όπως «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», «20.000 λεύγες κάτω από  τη θάλασσα», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», «Από τη Γη στη Σελήνη», και η «Μυστηριώδης Νήσος», αποτελούν μερικά από τα έργα του. Δημοφιλείς ήρωες του  μεταξύ άλλων ήταν ο Φιλέας Φογκ και ο Κάπτεν Νέμο.  

Ο Βερν άφησε την τελευταία του πνοή στις 24 Μαρτίου 1905, σε ηλικία 77 ετών, υποφέροντας από διαβήτη και παράλυση. Είχε ένα γιο, τον Μισέλ, ο οποίος επιμελήθηκε τα ημιτελή του μυθιστορήματα και συνέβαλε στη διάδοση του έργου του που εξάπτει την φαντασία μικρών και μεγάλων.

http://www.star.gr/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


O Α.Ο Μοσχάτου σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των τμημάτων υποδομής του συλλόγου μας,που θα πραγματοποιηθεί την παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 19,30,στην αίθουσα   εκδηλώσεων της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου(Γηροκομείο)
Κοραή 40 στο Μοσχάτο


1ο Εθνικό Βραβείο στο δικτυακό τόπο www.imeakia.gr στο διαγωνισμό «Ευρωπαϊκό βραβείο για ποιοτικό online περιεχόμενο για παιδιά» από Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:29 μ.μ.

Ο δικτυακός τόπος www.imeakia.gr, ο οποίος απευθύνεται στους μικρούς φίλους του ΙΜΕάκια club, αλλά και σε όλα τα παιδιά 4-12 ετών, ακολουθεί τη λογική της δικτυακής πύλης (portal). Με ξεναγούς δέκα ήρωες-καρτούν, οι διαδικτυακοί επισκέπτες έχουν άπειρες δυνατότητες γνώσης και ψυχαγωγίας: μπορούν να διασκεδάσουν με παιχνίδια γνώσεων, δράσης και λογικής, να ζωγραφίσουν και να εκτυπώσουν τα σχέδιά τους, να «κατεβάσουν» χρήσιμες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς με κληρώσεις πλούσια δώρα. Η πύλη λειτουργεί επίσης και ως ένας χώρος πληροφόρησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΜΕ, αλλά και επικοινωνίας, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παιδιών.
    Ο δικτυακός τόπος www.imeakia.gr του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού διακρίθηκε με το 1ο Εθνικό Βραβείο στο διαγωνισμό «Ευρωπαϊκό βραβείο για ποιοτικό online περιεχόμενο για παιδιά», που διοργανώνεται, από κοινού, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (www.safeinternet.org) και το Πρόγραμμα-Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://ec.europa.eu/safeinternet/).

Ο διαγωνισμός, που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, διοργανώνεται στην Ελλάδα από τη Δράση Ενημέρωσης www.saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στόχος του είναι να προβάλει ποιοτικό περιεχόμενο για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, το οποίο ήδη υπάρχει online, αλλά και να ενθαρρύνει την παραγωγή αντίστοιχου περιεχομένου, επωφελούς για τα παιδιά, που θα τα ενημερώσει, θα καλλιεργήσει τη φαντασία τους και θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες.
Η απονομή του βραβείου έγινε σε ειδική εκδήλωση την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, ενώ ο νικητής του εθνικού διαγωνισμού θα διαγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

http://www.facebook.com/note.php?note_id=501259371273&id=84440261331

31 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ.

Σαν σήμερα το 1980 έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο ο Νίκος Ξυλούρης μια από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης Ελλάδας. Ο Νίκος Ξυλούρης είχε γεννηθεί στα Ανώγεια της Κρήτης το 1936 . Η οικογένεια του είχε μεγάλη μουσική παράδοση και παππούς του ήταν ο περίφημος λυράρης Καραμουζαντώνης. Ο πατέρας του Γιώργος Ξυλούρης ήταν εξαιρετικός χορευτής και τραγουδιστής, αλλά δεν ήθελε τα παιδιά του να ασχοληθούν με τη μουσική παρά να σπουδάσουν, γιατί μια καριέρα παραδοσιακού μουσικού εκείνη την εποχή δεν προαιώνιζε εύκολη ζωή. Όμως χάρη στο δάσκαλο του μικρού Νίκου που τον έπεισε, πήρε στο γιό του μια λύρα. Πολύ γρήγορα ο Νίκος Ξυλούρης έγινε γνωστός στην ευρύτερη περιοχή παίζοντας σε γλέντια και γάμους. Στα 17 του δούλεψε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, αλλά αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες καθώς οι κάτοικοι στα αστικά κέντρα εκείνη την εποχή δεν διασκέδαζαν με την κρητική παραδοσιακή μουσική αλλά με ευρωπαικούς σκοπούς.

Σημαντικός σταθμός για τον Νίκο Ξυλούρη αλλά και για τη Κρητική μουσική είναι ...το πρώτο κρητικό κέντρο ο "Ερωτόκριτος" που ανοίγει στο Ηράκλειο το 1967. Σημαντικός σταθμός γιατί από εκείνη τη στιγμή η κρητική παραδοσιακή μουσική αρχίζει να γίνεται δημοφιλής όχι μόνο στους Κρητικούς που την είχαν κάπως στο περιθώριο, αλλά και σε όλους τους Έλληνες. Το 1969 ο Νίκος Ξυλούρης ανεβαίνει στην Αθήνα και ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα τραγουδώντας όχι μόνο κρητικά αλλά και τους περισσότερους Έλληνες έντεχνους συνθέτες. Σταθμό για τα ελληνικά μουσικά πράγματα αποτέλεσε και ο δίσκος με τα ριζίτικα τραγούδια που βγήκε εν μέσω δικτατορίας και φλόγισε τις καρδίες όλων των Ελλήνων με τη μοναδική ερμηνεία του Ξυλούρη, όπως και η συμμετοχή του στη παράσταση "Το μεγάλο μας τσίρκο" που ανεβάσαν η Τζένη Καρέζη με το Κώστα Καζάκο στο θέατρο "Αθήναιον" το 1973. Οι ξεχωριστές ερμηνετικές δυνατότητες, το πάθος αλλά και η φυσική παρουσία του Νίκου Ξυλούρη απογείωσαν τη φήμη του και τον έκαναν αγαπητό σε ολόκληρη την οικουμένη. Σε όλα τα τραγούδια που ερμήνευσε έβαλε τη δική του ανεπανάληπτη σφραγίδα. Δυστυχώς ο Νίκος Ξυλούρης χάθηκε πολύ πρόωρα πάνω στη μεγάλη του ωριμότητα, ήταν μόλις 44 χρόνων. Όμως η φωνή του και τα τραγούδια του θα μας χαρίζουν πάντα το αυθεντικό, το καθάριο και το αληθινό. 

πηγή

Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2011/02/31.html#ixzz1DNpW6iMS

Για ακόμη ένα χρόνο στα «κόκκινα» ο Κυριάκος

Με τη φανέλα της Λίβερπουλ για ακόμα ένα χρόνο θα αγωνίζεται ο Σωτήρης Κυριάκος, καθώς το συμβόλαιο του ανανεώθηκε αυτόματα λόγω της συμπλήρωσης 22 συμμετοχών με τη φανέλα της ομάδας του «Μέρσεϊσαιντ».   Αυτός ήταν ένας από τους όρους του συμβολαίου του Έλληνα αμυντικού, όπως αναφέρει η «SportDay». Την Τετάρτη, στην αναμέτρηση με την Φούλαμ, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ που μετακόμισε στο «λιμάνι» έναντι τριών εκατ. ευρώ, συμπλήρωσε τις 22 φετινές συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με δύο γκολ και πλέον ανήκει στη Λίβερπουλ μέχρι και το 2012. Έτσι, η Στόουκ και η Μπλάκμπερν που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον Τρικαλινό στόπερ, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν θέλουν να τον κάνουν δικό τους.
Σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο που αγωνίζεται με τα «κόκκινα», ο Σωτήρης Κυριάκος, έχει συμπληρώσει 43 συμμετοχές με τρία γκολ, ενώ έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στην κερκίδα, κάτι που φαίνεται και από το ότι έχει ψηφιστεί τρεις φορές ως παίκτης του μήνα. Με τη φανέλα της Λίβερπουλ για ακόμα ένα χρόνο θα αγωνίζεται ο Σωτήρης Κυριάκος, καθώς το συμβόλαιο του ανανεώθηκε αυτόματα λόγω της συμπλήρωσης 22 συμμετοχών με τη φανέλα της ομάδας του «Μέρσεϊσαιντ». Αυτός ήταν ένας από τους όρους του συμβολαίου του Έλληνα αμυντικού, όπως αναφέρει η «SportDay». Την Τετάρτη, στην αναμέτρηση με την Φούλαμ, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ που μετακόμισε στο «λιμάνι» έναντι τριών εκατ. ευρώ, συμπλήρωσε τις 22 φετινές συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με δύο γκολ και πλέον ανήκει στη Λίβερπουλ μέχρι και το 2012. Έτσι, η Στόουκ και η Μπλάκμπερν που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον Τρικαλινό στόπερ, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν θέλουν να τον κάνουν δικό τους.
Σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο που αγωνίζεται με τα «κόκκινα», ο Σωτήρης Κυριάκος, έχει συμπληρώσει 43 συμμετοχές με τρία γκολ, ενώ έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στην κερκίδα, κάτι που φαίνεται και από το ότι έχει ψηφιστεί τρεις φορές ως παίκτης του μήνα.


Πηγή: www.theplayer.gr
http://www.theplayer.gr/index.php?ID=hwSC6xfqGE8VjpoO&Rec_ID=41575



http://www.gossip-tv.gr/

ΒΟΛΛΕΥ Β΄γυναικών ΕΣΠΕΔΑ Τελική Φάση-ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 3-2



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 3-2
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΟ 3-0
ΑΟ ΑΤΤΑΛΟΣ - ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ 3-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ        3
ΑΟ ΑΤΤΑΛΟΣ                      2
ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ                 2
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ     1
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ                       1
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΟ                0

http://rentisvolley.blogspot.com/

Νέες στάσεις εργασίας αύριο σε ΗΣΑΠ-λεωφορεία-τρόλεϊ


Νέες στάσεις εργασίας ανακοίνωσαν για αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Συγκεκριμένα, ο ηλεκτρικός δε θα λειτουργήσει από τις 11:00 έως τις 15:00, τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 16:00 και τα λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 15:30.

Τα λεωφορεία θα επαναλάβουν τη στάση εργασίας και την Παρασκευή.
Όπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια της στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ μαζί με άλλους συναδέλφους τους από το χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, θα πάρουν μέρος στη διαδήλωση και την πορεία που διοργανώνουν στο κέντρο της Αθήνας οι γιατροί.


http://www.tanea.gr/

Βενιζέλος: «Θα διερευνηθεί η υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων»


Το ΣΔΟΕ διεξάγει ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση

«Υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν και αυτό θα γίνει», διαβεβαίωσε την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την αποκάλυψη του γερμανικού περιοδικού «Σπίγγελ» για μίζες στην αγορά υποβρυχίων από τη χώρα μας.

Όπως είπε ο Υπουργός, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας αλλά και αυτεπαγγέλτως το ΣΔΟΕ διεξάγει μια ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν και αυτό θα γίνει, είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης, ότι για την υπόθεση θα συγκεντρωθεί ό,τι άλλο υλικό υπάρχει «για να δούμε αν υπέρ του δημοσίου προκύπτουν και αστικές αξιώσεις». Σχετικά με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι αυτές είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί, εφόσον έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα.

Από την πλευρά ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος υπενθύμισε ότι επί κυβέρνησης Ν.Δ., η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας με διακομματική συμμετοχή είχε μεταβεί στη Γερμανία και είχε επισημάνει πολλές από τις πτυχές αυτών που αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Σπίγγελ», ενώ κάλεσε τον νυν πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας να δώσει τα σχετικά πρακτικά στον κ. Βενιζέλο για να τα μελετήσει.
http://www.newsbeast.gr/

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ληστεία «Γάζωσαν» με καλάσνικοφ ιδιοκτήτη περιπτέρου

Ληστές γάζωσαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν 45χρονο ιδιοκτήτη περιπτέρου στα Άνω Λιόσια και στη συνέχεια κατάφεραν να διαφύγουν μετά από ολονύκτια αναζήτηση και καταδίωξη από αστυνομικές δυνάμεις.

Η αιματηρή ληστεία έγινε τα ξημερώματα στη διασταύρωση των οδών Πίνδου και Αλιάκμονος στα Άνω Λιόσια. Οι δράστες σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, επιχείρησαν να ληστέψουν ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση ιδιοκτήτη περιπτέρου, αλλά αυτός αντιστάθηκε και τους πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο μία φορά. Οι ληστές αντέδρασαν και τον πυροβόλησαν 9 φορές με καλάσνικοφ και πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Αμέσως μετά, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο το οποίο όπως αποδείχθηκε αργότερα ήταν κλεμμένο. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση της αστυνομίας. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες και καταδιώχθηκε από περιπολικά και μοτοσικλετιστές της ΕΛΑΣ. Οι δράστες όμως κατάφεραν να διαφύγουν και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στη οδό Μενελάου στο Ίλιον.

Η επιχείρηση της αστυνομίας για την ανεύρεση των δραστών συνεχίστηκε μέχρι πριν από λίγη ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στον τόπο του εγκλήματος εκτός από το όπλο του θύματος βρέθηκαν 9 κάλυκες από καλάσνικοφ και τρεις βολίδες πιστολιού. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ληστεία γιατί λείπουν χρήματα από το περίπτερο ενώ επίσης βρέθηκαν σκορπισμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας και μία κούτα τσιγάρα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Ασφάλεια ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

   
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.protothema.gr/