Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κόντρα στη Λίβερπουλ ...την Κυριακή ....Αντσελότι: Έτοιμος να παίξει ο Τόρες


Με νέες του δηλώσεις ο προπονητής της Τσέλσι Κάρλο Αντσελότι αποκάλυψε ότι ο Φερνάντο Τόρες είναι έτοιμος να κάνει ντεμπούτο κόντρα στην πρώην ομάδα του, τη Λίβερπουλ, την Κυριακή το απόγευμα.
Ο Ιταλός τεχνικός είχε τονίσει μετά το παιχνίδι με τη Σάντερλαντ μεσοβδόμαδα ότι θα αποφάσιζε αν θα τον χρησιμοποιήσει βλέποντας την κατάσταση μέσα από τις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.  Την Παρασκευή είχε μια πιο σαφή εικόνα για την φόρμα του Ισπανού επιθετικού, λέγοντας ότι είναι δική του επιλογή αν θα τον βάλει βασικό ή αν θα τον ξεκινήσει από τον πάγκο.
 
«Ο Φερνάντο είναι σε καλή κατάσταση και είναι έτοιμος. Δεν έχει κανένα πρόβλημα και προπονήθηκε πολύ καλά αυτές τις μέρες, είναι διαθέσιμος για να παίξει κόντρα στην Λίβερπουλ. Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει, ίσως μπει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι δική μου επιλογή, την οποία θα πάρω την Κυριακή», είπε χαρακτηριστικά ο Αντσελότι.

http://www.enet.gr/

Η κατάθεση του ιατροδικαστή στη δίκη Κεντέρη-Θάνου

Δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα αν υπήρξε ή όχι τροχαίο ατύχημα ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, ο οποίος είχε εξετάσει τον Αύγουστο του 2004 τους Κεντέρη και Θάνου και κατέθεσε χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης.
Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας υποστήριξε ότι "είναι σύνηθες να γράφουν οι γιατροί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χωρίς να υπάρχουν εξωτερικά κατάγματα. Για μένα κακώς, αλλά το κάνουν όλοι οι κλινικοί γιατροί. Υπάρχει μια διάκριση μεταξύ ιατροδικαστών και κλινικών γιατρών. Δεν είχα αντιληφθεί με πόση ευκολία έγραφαν για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά το κάνουν όλοι ανεξαιρέτως".

Ο κ.Κουτσάφτης υποστήριξε ότι τελικώς είχε ληφθεί αίμα για τοξικολογικό έλεγχο, όμως δεν είχε δει τα στοιχεία, γιατί όπως είπε δεν βρίσκονταν στο φάκελο που εξέτασε. Σε προγενέστερη κατάθεσή του είχε πει ότι ήταν αδύνατον οι αθλητές με τους συγκεκριμένους τραυματισμούς, να επέβαιναν σε μηχανή, που πήγαινε με 40 χλμ  την ώρα. Βασιζόμενη σε πόρισμα τεχνικού πραγματογνώμονα, η υπεράσπιση, ρώτησε τον μάρτυρα τι θα συνέβαινε αν έτρεχαν με 20 χλμ την ώρα. Ο κ.Κουτσάφτης απάντησε ότι ούτε και σήμερα μπορεί να είναι βέβαιος αν το τροχαίο είναι "μαϊμού" ή όχι".



http://www.enet.gr/

Στάση εργασίας στο Μετρό την Τρίτη

Νέα στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, την προσεχή Τρίτη, 8 του μηνός.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή και να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.





http://www.nooz.gr/

«Πετάει» ο Ούκοφ

Ιδανικά άρχισε για τον Ιβάν Ούκοφ η αγωνιστική περίοδος του κλειστού στίβου. Ο Ρώσος πρωταθλητής του ύψους συνεχίζει τις… υψηλές πτήσεις, πετυχαίνοντας μια ακόμη νίκη σε μίτινγκ στη Μόσχα.
Ο 25χρονος πρωταθλητής Ευρώπης και παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό, με επίδοση στα 2.30μ. –φέτος έχει κάνει 2.38μ που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο- πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά «Moscow High Jump with Music Cup» για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Όπως επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο προπονητής του, Σεργκέι Κλιούγκιν, ο Ούκοφ θα δώσει τουλάχιστον τρεις αγώνες κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, αφού θα μετάσχει στο «Ρωσικό Χειμώνα», στο εθνικό πρωτάθλημα της Ρωσίας και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού τον Μάρτιο στο Παρίσι. 

Στον ίδιο αγώνα στη Μόσχα, οι Αλεξέι Ντμίτρικ, Αλεξάντρ Σούστοφ, Σεργκέι Μούντροφ και Εντουρντ Μαλντσένκο υπερέβησαν τα 2.27μ.



http://www.gazzetta.gr/

«Ερωτευμένος» με τη Belluci o Robert De Niro!


Η Monica Bellucci είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ωραίες και σαγηνευτικές γυναίκες στον κόσμο. Με την Μεσογειακή της ομορφιά, της χυμώδεις της καμπύλες αλλά και τα εκφραστικά της μάτια, έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κάνει τους απανταχού της φαν να παραληρούν και μόνο στη θέα της.
«Θύμα» της γοητείας έπεσε και ο διάσημος ηθοποιός Robert De Niro, που δέχτηκε να παίξει σε ταινία για πάρτη της και μόνο! «Η Monica Bellucci είναι ο λόγος που δέχθηκα να παίξω στην ταινία αυτή. Είναι χαρισματική και καταπληκτική γυναίκα. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία άλλη ηθοποιό με την οποία θα μπορούσα να έχω γυρίσει αυτές τις σκηνές», είπε ο ταλαντούχος ηθοποιός.

Και δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίζει: «Είναι μια καλλονή. Η φαντασίωση όλων των ανδρών», συγκρίνοντας την με τις άλλες Ιταλίδες θεές, όπως την Sophia Loren και την Μonica Vitti.

Στην ταινία «Εγχειρίδιο του Έρωτα Νο 3», ο De Niro υποδύεται ένανχωρισμένο καθηγητή της «Ιστορίας της Τένης» που μετακομίζει μόνος του στη Ρώμη. Εκεί ζειαπομονωμένος, μέχρι που γνωρίζει την κόρη του θυρωρού (Monica Bellucci) και έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή του!

http://www.star.gr/


Τζούλια, κάνε μας περήφανους

Και λέγαμε τόσο καιρό πού είναι το κορίτσι… πού είναι το κορίτσι! Το «μυστήριο» λύθηκε και η απάντηση βρίσκεται από σήμερα στα περίπτερα, καθώς κυκλοφόρησε το νέο, δεύτερο DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου, που είναι πολύ πιο hardcore από το πρώτο και το οποίο, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να γίνει ανάρπαστο!


ΠΗΓΗ: Star



περισσότερα http://www.zougla.gr/

θετικό κλίμα στο χρηματιστήριο


Με το θετικό κλίμα που απηχεί η πρόοδος στην κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους, ΧΑ και διεθνείς αγορές κινούνται σήμερα Παρασκευή ανοδικά.
Έτσι, ο Γενικός Δείκτης τιμών στο ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνει άνοδο 0,7% οδηγούμενος από τις τράπεζες (FTSEB) και τον ευρύτερο όγκο μετοχών (FTSE-80). Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1687 μονάδες με τζίρο 36 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής.
Στο μεταξύ, οι ασιατικές αγορές έκλεισαν θετικά ως εξής : AORD 0,8%, Nikkei, 1,1%, SSEC 0,3%, HSI 1,8%, STI 0,8%, KS11 0,1%, TWII 0,5%. Η ιαπωνική αγορά ηγήθηκε της ανόδου ωθούμενη από μία μεγάλη εταιρική συγχώνευση στη χαλυβουργία.
Στην Ευρώπη από την άλλη, οι αγορές κινούνται ήπια ανοδικά : Stoxx50 0,4%, FTSE 0,5%, DAX 0,3%, CAC 0,4%.
Τα σπρεντ υποχωρούν ελαφρά σε ολες τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας από 1,2 (Ελλάδα) έως 8,6 μονάδες βάσης (Ισπανία).
Τέλος, το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι όλων των άλλων με συνέπεια το ευρώ να βρεθεί στα 1,363 δολ., το γιεν στα 81,6 γιεν/δολ., το πετρέλαιο στα 90,8 δολ. και ο χρυσός στα 1348 δολ.

http://www.enet.gr/

Χ. Παπουτσής: Θα εξαιρεθούν από τον κανόνα «1 προς 5» τα σώματα ασφαλείας

Τη δέσμευσή του ότι τα σώματα ασφαλείας θα εξαιρεθούν από τον περιορισμό του 1 προς 5 (μία πρόσληψη προς πέντε συνταξιοδοτήσεις) ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, τόνισε ότι το υπουργείο προωθεί μέτρα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών. Μεταξύ άλλων, προωθούνται:
-η εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από τον περιορισμό 1 προς 5 του Μνημονίου, όσον αφορά στην ανανέωση και στην ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού.
-η  ίδρυση Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η αναδιάρθρωση των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και των Διευθύνσεων Αλλοδαπών με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας τους.
-η  ίδρυση Τμημάτων Μεταγωγών Δικαστηρίων στην Κομοτηνή, Κοζάνη, Λαμία, Καλαμάτα και το Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες στις περιοχές αυτές.
-η  χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου και στους άντρες αστυνομικούς.
Προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για τη "Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις", στο οποίο περιλαμβάνονται και πολλές άλλες διατάξεις.
Σχετικά με τη λαθρομετανάστευση εξέφρασε την ελπίδα ότι σε "σε τρεις εβδομάδες από τώρα, στις 24 Φεβρουαρίου, θα ψηφιστεί από το Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης" συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για την επανεισδοχή μεταναστών.

http://www.enet.gr/



Στην αντεπίθεση ο Γερουλάνος για τους Μεσογειακούς


«Διασυρμός» ο προϋπολογισμός που είχε συνταχθεί επί Ν.Δ.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Πολιτισμού για την ανάκληση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων από την Ελλάδα. Απαντώντας σε σχετική επερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως το σημαντικό είναι να δούμε «ποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα μπορούμε να εφαρμόσουμε στη Θεσσαλία, χωρίς τις δεσμεύσεις που δημιουργούσε η σύμβαση για τους Μεσογειακούς Αγώνες».

Ανέφερε επίσης, πως η κυβέρνηση εγγυήθηκε την άριστη διεξαγωγή των αγώνων μειώνοντας τον προϋπολογισμό από τα 358 εκατομμύρια που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στα 126 εκατομμύρια. «Ποσό εξασφαλισμένο που αρκούσε, αν αναλογιστεί κανείς πως οι προηγούμενοι Μεσογειακοί Αγώνες έγιναν στην Πεσκάρα με προϋπολογισμό 75 εκατομμύρια. Αυτός είναι διασυρμός για τη χώρα, να δίνει τόσο απλόχερα 6 φορές μεγαλύτερο ποσό για την τέλεση των Αγώνων», τόνισε. 

Ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως η κυβέρνηση έδωσε επανειλημμένως εγγυήσεις για τη διοργάνωση των αγώνων, αλλά η απόφαση της ΔΕΜΑ ήταν προειλημμένη, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, όπου έγινε η πρόταση της ΔΕΜΑ για τη μη διεξαγωγή των Αγώνων στη Θεσσαλία, τρεις άλλες χώρες είχαν καταθέσει πρόταση με κυβερνητικές εγγυήσεις για τη διεξαγωγή τους.
http://www.newsbeast.gr/

Ποδόσφαιρο στο Λευκό Οίκο θα δει η Τζένιφερ Λόπεζ

Την Κυριακή της στον Λευκό Οίκο θα περάσει η Τζένιφερ Λόπεζ για να παρακολουθήσει τον τελικό του Superbowl, του αμερικανικού ποδοσφαίρου, με την οικογένεια Ομπάμα. Η τραγουδίστρια μαζί με τον σύζυγό της Μαρκ Αντονι θα είναι ανάμεσα στους πολλούς προσκεκλημένους του προέδρου Ομπάμα, όπως οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Μεταφορών, που θα μοιραστούν την μπύρα και τα χάμπουργκερ που παραδοσιακά καταναλώνονται κάθε τέτοια ημέρα.
Βουλευτές, γερουσιαστές και δήμαρχοι έχουν κληθεί στον Λευκό Οίκο για να παρακολουθήσουν τον 45ο τελικό που φέτος φέρνει αντιμέτωπες τις ομάδες των Steelers του Πίτσμπουργκ και των Packers του Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν.
Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Ντάλας μπροστά σε 80.000 θεατές και είναι το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στις Ηνωμένες Πολιτείες.



 Πηγή: newsbomb.gr
www.newsbomb.gr/gossip/story/podosfairo-sto-leyko-oiko-tha-dei-h-tzenifer-lopez

http://www.gossip-tv.gr/

Τα μυστικά της δήλωσης από τον φοροτεχνικό Β. Αμπελιώτη Καλύψτε τα τεκμήρια με εισόδημα από παλιότερα έτη

Κάλυψη τεκμαρτής δαπάνης με ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών 

Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης 5 της παραγράφου 2 του άρθρου 19 του ΚΦΕ, όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους με την παράγραφο 7 του άρθρου 3 του ν.3842/2010, για εισοδήματα που αποκτώνται ή δαπάνες που πραγματοποιούνται κατά περίπτωση από 1/1/2010 και μετά, η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων καλύπτεται ή περιορίζεται μεταξύ άλλων, με ανάλωση κεφαλαίου που αποδεδειγμένα έχει φορολογηθεί κατά τα προηγούμενα έτη ή νόμιμα έχει απαλλαγεί από τον φόρο.

Από τον νόμο 3296/2004 ρυθμίστηκε και νομοθετικά αυτό το οποίο ίσχυε μέχρι τότε διοικητικά: κατά τον προσδιορισμό κεφαλαίων προηγούμενων ετών θα αφαιρούνται από το ετήσιο εισόδημα, φορολογητέο ή όχι, οι δαπάνες των άρθρων 16 και 17 του ΚΦΕ (τεκμαρτή δαπάνη κατοικιών, αυτοκινήτων, σκαφών, πισίνων κ.λπ.) σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από το αν έχει εφαρμογή ή όχι το τεκμήριο για τις δαπάνες αυτές. 




http://www.protothema.gr/

23:44 Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟ στην Ισπανία


Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να φύγει από το ισπανικό έδαφος με το ρζο φύλλο αγώνα.

Οι «πράσινοι» αν και ήθελαν τη νίκη που θα τους καθιστούσε φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου,ηττήθηκαν από την Κάχα Λαμποράλ με 77-70.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μέχρι και το ημίχρονο του αγώνα πήγαιναν «πόντο-πόντο» με τους Ισπανούς, ενώ πήγαν στα αποδυτήρια μόλις 3 πόντους πίσω το σκορ.

Και ενώ στην επανάληψη έδειξαν διάθεση να χτυπήσουν το ματς,η Κάχα πήρε κεφάλι προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ανεβάζοντας τη διαφορά στους 10 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά δεν οι Ισπανοί δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να κάνουν το παιχνίδι τους.

Τα δεκάλεπτα:19-18, 36-33, 59-49, 77-70

http://www.star.gr/

Παντρεύεται η Kate Moss

Έτοιμη να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας είναι η Kate Moss η οποία απαθανατίστηκε την ώρα που έβγαινε έξω από το σπίτι της, φορώντας ένα διαμαντένιο δακτυλίδι.

Ο Jamie Hince αποφάσισε να της κάνει πρόταση γάμου και όπως φημολογείται, το ζευγάρι θα παντρευτεί το φετινό καλοκαίρι.

http://www.newsbeast.gr/

ΠΕΘΑΝΕ Η ΜΑΡΙΑ ΣΝΑΙΝΤΕΡ


Την τελευταία της πνοή άφησε η γαλλίδα ηθοποιός Μαρία Σνάιντερ, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι». Η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι υπέκυψε ύστερα από μακρά ασθένεια. Η Σνάιντερ ήταν 58 ετών...


Στα 19 της, πρωταγωνίστησε στην ταινία του Μπερνάντο Μπερτολούτσι δίπλα στον Μάρλον Μπράντο. Η ταινία βγήκε στις αίθουσες το 1972.

Η Σνάιντερ θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Περ-Λασέζ του Παρισιού.


http://fimotro.blogspot.com/

Μέσω κινητού θα γνωρίζουμε τι ώρα θα έρθει το λεωφορείο...

Ενα νέο σύστημα θα πληροφορεί το επιβατικό κοινό για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και των τρόλει της γραμμής που τους εξυπηρετεί από την στάση που τους ενδιαφέρει.


Επίσης, το σύστημα θα παρέχει πρόσθετες δυνατότητες όπως εκτίμηση της συνολικής διάρκεια του δρομολογίου που επιλέγεται και εύρεση του καλύτερου συνδυασμού μέσων και γραμμών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένο προορισμό.

Η πληροφόρηση των επιβατών θα γίνεται ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης μέσω κινητού τηλεφώνου και διαδικτύου, αλλά και μέσω ενός δικτύου 1000 "έξυπνων" στάσεων, οι οποίες θα εφοδιαστούν με ηλεκτρονικές πινακίδες, στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ.

Προβλέπεται επίσης, η δημιουργία κέντρων ελέγχου απ' όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

Την υλοποίηση του ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση των επιβατών και τη διαχείριση του στόλου των αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ, δρομολογεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ο ΟΑΣΑ. Το σχέδιο για την πρόσκληση του διαγωνισμού έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, έως τις 10 Φεβρουαρίου 2011, από το υπουργείο υποδομών, μεταφορών και δικτύων, την ειδική γραμματεία συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και την ειδική γραμματεία ψηφιακού σχεδιασμού του υπουργείου περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.


newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_7361.html

Βλέπουν νέο «Λεβιάθαν» στα νότια της Πάφου


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΆΡΙΣΤΟΤΕΛΙΆ Πελώνη


Νέο κοίτασµα φυσικού αερίου ανάλογο µε του «Λεβιάθαν» βλέπουν ειδικοί στα ανεπίσηµα όρια της Αποκλειστικής Οικονοµικής Ζώνης (ΑΟΖ) Κύπρου - Ελλάδας. Το εύρηµα προσθέτει νέα δεδοµένα στις γεωπολιτικές ισορροπίες της Ανατολικής Μεσογείου που διαµορφώνονται ήδη µε την υλοποίηση της στρατηγικής του Ισραήλ για ενεργειακό άξονα Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας.

σύμφώνά µε χθεσινό δηµοσίευµα της εφηµερίδας «Φιλελεύθερος», ένα νέο σηµαντικό κοίτασµα ανάλογο του «Λεβιάθαν» (στα θαλάσσια σύνορα Κύπρου - Ισραήλ) βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πάφου, στα ανεπίσηµα σύνορα της ΑΟΖ Κύπρου - Ελλάδας. Αυτό, σύµφωνα µε την εφηµερίδα, αποκάλυψε εµπειρογνώµονας του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων, ο οποίος είναι σύµβουλος της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας για τα κοιτάσµατα. Ο γάλλος ειδικός είναι ένας από τους επιστήµονες που κατέχουν τα περισσότερα δεδοµένα για την περιοχή και έχει χαρτογραφήσει το κοίτασµα. Μάλιστα, σύµφωνα µε το ίδιο δηµοσίευµα, προχθές άρχισαν νέες θαλάσσιες σεισµογραφικές έρευνες στα ανοιχτά του Κόλπου του Ακρωτηρίου στη Λεµεσό από το ίδιο σκάφος που προ διµήνου διεξήγαγε έρευνες για λογαριασµό του Λιβάνου.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις αυτές, καθώς και τα νέα δεδοµένα που διαµορφώνεται µετά τη σύναψη συµφωνίας Κύπρου - Ισραήλ για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονοµικής Ζώνης, αναµένεται να συζητηθούν, σύµφωνα µε διπλωµατικές πηγές, στη συνάντηση που θα έχουν αύριο στην Αθήνα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο ∆ηµήτρης Χριστόφιας. Τη συνάντηση είχε προαναγγείλει ο έλληνας Πρωθυπουργός από το βήµα της Βουλής στην προ ηµερησίας συζήτηση για τα εξωτερικά στη Βουλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συζητηθεί και το θέµα του καθορισµού ΑΟΖ Ελλάδας -Κύπρου, το οποίο δεσµεύθηκε ότι θα προχωρήσει γρήγορα.

ΣΗΜΕΙΏΝΕΤΆΙ ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας επισκέπτεται την Αθήνα ένα 24ωρο πριν από το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο, το οποίο έχει βασική ατζέντα την ενέργεια, το θέµα των αγω γών µεταφοράς και την οικονοµία. ∆ιπλωµατικές πηγές σηµειώνουν ότι οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν µε ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο, ερώτηµα παραµένει το αν η Ε.Ε. σκοπεύει να εντάξει τα νέα αυτά κοιτάσµατα στην ενεργειακή πολιτική της.

Η επίσκεψη Μέρκελ στην Κύπρο και η εµφανής υποστήριξη της ελληνοκυπριακής πλευράς, που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, δεν πρέπει να θεωρούνται τυχαίες κινήσεις, λένε οι ίδιες πηγές, ενώ περισσότερα αναµένονται από την επίσηµη επίσκεψη του ∆. Χριστόφια στο Ισραήλ στις αρχές Μαρτίου, καθώς οι Ισραηλινοί ήδη προτείνουν κοινή επένδυση (joint venture) και δηµιουργία τερµατικού σταθµού υγροποίησης του αερίου στην Κύπρο για µεταφορά στην Ευρώπη.

ΣΤΟ ΠΆΙΧΝΙΔΙ ετοιµάζεται πλέον να µπει και η Ελλάδα. Το Ισραήλ και η Κύπρος έχουν κοινό συµφέρον να παρακάµψουν την Τουρκία και να περιορίσουν την απόσταση µεταξύ των πεδίων όπου βρίσκεται το αέριο και του ευρωπαίου καταναλωτή, υποστηρίζουν διπλωµατικές πηγές. 



http://www.tanea.gr/

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Πέφτει» η αυλαία στη Φιλοθέη

Από Κατερίνα Παλαιάκη 
Με τα «Κυριακίδεια 2011», διοργάνωση που θα αποτελέσει παράλληλα τον τελικό, θα πέσει την Κυριακή (6/2) στη Φιλοθέη η αυλαία της εφετινής σειράς των αγώνων του ΣΕΓΑΣ, «Γύροι των Πόλεων».
Ο αγώνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Έλληνα δρομέα Στέλιου Κυριακίδη θα αναδείξει τους φετινούς νικητές της σειράς. Μέχρι στιγμής, στους άνδρες έχουν δηλώσει συμμετοχή ο Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟΒ Χίου), ο Γιάννης Ζερβάκης (Σητειακός ΑΟ) και ο Θόδωρος Αναγνώστου (Δρομέας Αμαρουσίου).

Στις γυναίκες θα αγωνιστούν οι: Ειρήνη Κοκκιναρίου (Δρομέας Αμαρουσίου), νικήτρια των δύο τελευταίων αγώνων, Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός), Ελευθερία Πετρουλάκη (Σητειακός ΑΟ), Σοφία Ρήγα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) και Βασιλική Λίβα (ΓΣ Αναγέννηση). 

Το πρόγραμμα (Κυριακή, 6/2) 
10:00 Έναρξη των αγώνων από το Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού 
10:10 1.000μ κοριτσιών 4ης-5ης-6ης Τάξης Δημ. Σχολείων 
10:10 1.000μ αγοριών 4ης-5ης-6ης Τάξης Δημ. Σχολείων 
10:10 1.000μ Κοριτσιών Γυμνασίων (γεν. μέχρι και 1996) 
10:10 1.000μ Αγοριών Γυμνασίων (γεν. μέχρι και 1996) 
10:40 4.000μ Κ (1994-95) 
10:40 4.000μ Νεανίδων (1992-93) 
10:40 4.000μ Γυναικών (1976-91) 
10:40 4.000μ βετεράνων Γυναικών (άνω των 35 ετών) 
11:30 6.000μ Παίδων (1994-95) 
11:30 6.000μ εφήβων (1992-93) 
11:30 6.000μ Ανδρών (1976-1991) 
11:30 6.000μ βετεράνων Ανδρών Α΄ (1975-1963) 
11:30 6.000μ βετεράνων Ανδρών Β΄ (1962 και μεγαλύτεροι)





http://www.gazzetta.gr/



Πρόκριση αν δεν υπάρξει… αυτοκτονία


Αν το πάθημα με την Ουνιρέα, της έχει γίνει μάθημα, η ΕΑΠ δεν χάνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ. Οι Πατρινοί επικράτησαν της Ταλίν στην Εσθονία με 3-1 και με νίκη στο «Τόφαλος» παίρνουν το εισιτήριο για τους «4».

Αν δεν υπήρχε ο αγώνας με την Ουνιρέα και η ήττα που έβαλε την ομάδα του Γιώργου Χριστόπουλου στις περιπέτειες του… χρυσού σετ, θα λέγαμε από τώρα πως η ΕΑΠ είναι στους «4» του Τσάλεντζ Καπ. Οι Πατρινοί επικράτησαν μέσα στην Εσθονία της Ταλίν με 3-1 (20-25, 25-23, 25-22, 25-15) και πλέον θα πρέπει να κερδίσουν και μέσα στο «Τόφαλος» για να βρεθούν στα ημιτελικά. Για να το πετύχουν δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά, αλλά να τους έχει γίνει μάθημα το πάθημα με τους Ρουμάνους.
Αν τελικά η ΕΑΠ προκριθεί στους «4» θα είναι η δεύτερη φορά που το πετυχαίνει και πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τη Ματσεράτα που επικράτησε με 3-2 της Γκάζπρομ και με τη ρεβάνς στην Ιταλία είναι φαβορί.
ΕΑΠ ΛΟΥΞ (Χριστόπουλος) : Ντέιβινσον 24, Ντορνέλας 22, Μαντέκας 13, Κουρνέτας 1, Σουλτανόπουλος 6 (2 μπλοκ), Ασπιώτης, λίμπερο ο Στεφάνου με 71%, (Μακρυγιάννης 3 με 2 μπλοκ, Πατρινός).
Χριστόπουλος: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»
Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ΕΑΠ Λουξ, Γιώργος Χριστόπουλος, είπε: «Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη μέσα σε ένα γεμάτο γήπεδο κόντρα σε μια ομάδα που δεν είχε χάσει ούτε σετ μέσα στην έδρα της. Μετά το πρώτο σετ, βρήκαμε το ρυθμό μας και φτάσαμε στη νίκη. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα και η πρόκριση θα κριθεί στην ρεβάνς που θα γίνει στην Πάτρα». 

http://www.gazzetta.gr/

Πώς ονόμασε το νέο της album;

Σε λίγο καιρό η διάσημη τραγουδίστρια, Britney Spears κυκλοφορεί το νέο της album με τον τίτλο «Femme Fatale».

Χθες η 29χρονη τραγουδίστρια έδωσε στην κυκλοφορία το πρώτο εξώφυλλο από το άλμπουμ της, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει και το πρώτο single, «Hold It Against Me».







http://www.zougla.gr/

Ψεύτικα τα προφίλ της σε Facebook και Twitter

Κανένα σχόλιο δεν έκανε η Ελένη Φουρέιρα, για την επανεμφάνιση παλαιότερων φωτογραφιών της, ούτε σχολίασε το γεγονός μέσω του Twitter, καθώς η σελίδα με το όνομά της δεν ανήκει στην ίδια.

«Πόσο αστείο είναι αυτό που έκαναν με τη φωτογραφία μου. Με έκαναν άλλον άνθρωπο. Καμία σχέση. Χα χα, ωραία θα ήμουν χοντρούλα και ασπρούλα», πολλοί θεώρησαν ότι η ποπ τραγουδίστρια απάντησε με το δικό της χιουμοριστικό τρόπο.

Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή, αφού, σύμφωνα με τη δισκογραφική της εταιρία, η Ελένη Φουρέιρα δεν διατηρεί προσωπικό λογαριασμό σε κανένα κοινωνικό δίκτυο, ούτε στο Twitter, ούτε στο Facebook, γεγονός που πρέπει να γνωρίζουν οι θαυμαστές της.



http://www.zougla.gr/

Στο έλεος της νεροποντής η Αττική

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία ιδιαίτερα στις ανατολικές περιοχές της χώρας με επίκεντρο το Λεκανοπέδιο και την Ανατολική Αττική. Ακινητοποιημένη είναι από το απόγευμα η Λεωφόρος Ποσειδώνος στα νότια προάστια της Αθήνας, στο ρεύμα ανόδου. Σε δεκάδες ανέρχονται οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια. Προβλήματα και στο ορεινό δίκτυο της Φθιώτιδας από τις χιονοπτώσεις ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου στην περιοχή του Τολού Αργολίδας.

Χιονίζει στην Πάρνηθα

Η τροχαία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας από το Τελεφερίκ και μετά. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν έχουν ανοίξει τον δρόμο. Δένδρο που έπεσε στον δρόμο και επί της οδού Περγάμου στη Γλυφάδα προκαλεί πρόβλημα στην κυκλοφορία ενώ πάλι στην Γλυφάδα και στην οδό Ζέπου έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα από τα όμβρια ύδατα ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν λειτουργούν τα φρεάτια.

Προβλήματα στην Πρωτεύουσα

Η διακοπή της λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών στην περιοχή Γαλατσίου έχουν προκάλεσαν σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ανάλογα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Ηλιούπολή και στον Καρέα. Από την νεροποντή διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Αγίου Χριστοφόρου στα Σπάτα ενώ πτώση δένδρου προκάλεσε πρόβλημα στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.

Προβλήματα στα Νότια πΠοάστια

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί από τις 16:00 μέχρι και αυτή την ώρα στη Λ. Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το παλαιό αεροδρόμιο «Ελληνικό» μέχρι και την Καλαμακίου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έχει προκαλέσει πλημμύρα στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νερό έχει φτάσει τους 50 πόντους, ενώ έντονο πρόβλημα στην κυκλοφορία παρατηρείται στην οδό Κανάρη στο Καλαμάκι.

Μία μητέρα, τηλεφώνησε σε κατάσταση απόγνωσης στη zougla.gr λέγοντας ότι περίμενε από τις 16:00 την κόρη της να επιστρέψει με το σχολικό, χωρίς κάτι τέτοιο να καταστεί δυνατό.

Και νέα επιδείνωση του καιρού

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην κεντρική και νότια χώρα αλλά και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στα βουνά της Πελοποννήσου αλλά και της Στερεάς Ελλάδας.

Η Ε.Μ.Υ. έχει προειδοποιήσει για πιθανότητα πλημμυρών σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.



περισσότερα http://www.zougla.gr/

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου: Νέες στάσεις στα μέσα μεταφοράς

Έπειτα από ένα τριήμερο ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό, σήμερα τα μέσα μεταφοράς κινούνται κανονικά, αφού ανεστάλη και η...

24ωρη απεργία των εργαζομένων στον Η.Σ.Α.Π..

Ωστόσο, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ. ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων, καθώς τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:30, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ από τις 11:00 μέχρι τις 15:00.

Εκτός δρομολογίων θα μείνει και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος για τέσσερις ώρες, από τις 12:00 έως τις 16:00


madata.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/4_5253.html

Με «σβηστές μηχανές» Ανατόλια και Ολυμπιακός


Χωρίς να συναντήσουν το παραμικρό πρόβλημα οι Ανατόλια καιΟλυμπιακός προκρίθηκαν στους «8» του Κυπέλλου επικρατώντας με 3-0 των Πανελληνίου και Πανιωνίου αντίστοιχα. Στη δωδεκάδα και η Γκίμπσον για τις «ερυθρόλευκες», χωρίς βέβαια να αγωνιστεί.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η κλήρωση, στα ζευγάρια Ολυμπιακός-Πανιώνιος και Ανατόλια-Πανελλήνιος τα φαβορί ήταν ξεκάθαρα και δεν ήταν άλλα από τις γηπεδούχες ομάδες. Από την στιγμή μάλιστα που οι φιλοξενούμενες αγωνίστηκαν με σημαντικές απουσίες, το έργο και των δύο έγινε ακόμα πιο εύκολο, καθώς τόσο οι «ερυθρόλευκες» όσο και τα κορίτσια της Ευστρατίας Κοκκίνου έκαναν περίπατο επικρατώντας με 3-0 και παίρνοντας με άνεση το εισιτήριο για την οχτάδα.

Υπό το βλέμμα της Γκίμπσον
Ας πάρουμε τους αγώνες ξεχωριστά. Στο Ρέντη και με την νεοαποκτηθείσα Μάλορι Γκίμπσον να είναι στην αποστολή φορώντας την φανέλα με το 9, ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο επικρατώντας του Πανιωνίου με 3-0 (25-8, 25-9, 25-13).
Ολυμπιακός (Γ.Νικολάκης): Μουστάκη 3, Κυριακίδου 12, Καβαθά 8, Ογκνιένοβιτς 12, Χαντάβα 13, Κόλεβα 11, Μαγγίνα (λ. 50%)/ Τζούριτς 3, Μουρατίδη.
Πανιώνιος (Τ. Σωτήρχος): Γκούζου 5, Αναγνωστοπούλου 2, Πετρουλάκη, Νάστου 4, Σταυροπούλου 2, Σιλχάνοβα 1, Τσιάρα (λ. 20%)/ Μίνα(λ. 24%), Μπουζουνιεράκη 1.
Νικολάκης: «Παίξαμε σοβαρά»
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης ανέφερε: «Όπως μαρτυρά και το επιμέρους σκορ των σετ δεν δυσκολευτήκαμε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Είμαι ικανοποιημένος που ανεξαρτήτως της διαφοράς δυναμικότητας παίξαμε σοβαρά και εφαρμόσαμε αυτά που είχαμε πει πριν από την έναρξη του αγώνα. Η Γκίμπσον δεν αγωνίστηκε καθώς προέρχεται από ένα κουραστικό υπερατλαντικό ταξίδι. 
περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011

Το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011 είναι ταυτόχρονα γιορτή και πρόκληση. Είναι η γιορτή για τη δέσμευση εκατομμυρίων πολιτών στην Ευρώπη οι οποίοι αφιερώνουν ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο τους στην εθελοντική εργασία προς όφελος άλλων. 


Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθελοντές καθώς και η προσφορά εκ μέρους των χιλιάδων εθελοντικών οργανώσεων που υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλάζει σημαντικά τη ζωή μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι εθελοντές κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.
Ταυτόχρονα, το ΕΕΕ2011, είναι πρόκληση για τα 3/4 του ευρωπαϊκού πληθυσμού που δεν έχουν γίνει ακόμα εθελοντές. Μπορούν και εκείνοι να προσφέρουν πολλά.



http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/02/2011.html
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/2011_2571.html

Έως και 1.000 νέους πλανήτες εντόπισε το Kepler




Για πραγματική “αποκάλυψη” στη διαστημική έρευνα κάνουν λόγο οι επιστήμονες της NASA, μετά τα τελευταία...

 “ευρήματα” του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler, που έχει ως αποστολή την αναζήτηση πλανητών στο Σύμπαν.

Τα τελευταία δεδομένα από το τηλεσκόπιο, είναι πιθανό να αποκαλύπτουν την ύπαρξη εκατοντάδων άγνωστων μέχρι σήμερα πλανητών, ο αριθμός των οποίων μπορεί να φτάσει μέχρι και τους χίλιους!

Οι 54 από αυτούς φαίνεται να βρίσκονται σε µια περιοχή που θα µπορούσε υπό ορισµένες προϋποθέσεις να φιλοξενήσει ζωή,αριθμός που θεωρείται εξαιρετικά μεγάλος.

Το γεγονός πάντως ότι ένας πλανήτης βρίσκεται σε κατοικίσιµη ζώνη, δε σηµαίνει ότι έχει ζωή, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άρη.

Εξάλλου, οι επιστήµονες δεν µιλούν απαραιτήτως για νοήµονα ζωή, αλλά ακόµη και για ζωή σε βακτηριδιακή µορφή ή ακόµη και σε µορφές, που δεν γνωρίζουµε.

Εάν επιβεβαιωθούν τα εν λόγω δεδομένα του Kepler, θα πρόκειται για μία επανάσταση στον τομέα της διαστημικής έρευνας, μέσα σε δέκα χρόνια, οπότε και έχει ξεκινήσει η αναζήτηση πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος, έχουν εντοπιστεί περίπου 500 πλανήτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι γίγαντες αερίου.

Πάντως, ανεξάρτητα από τον τελικό αριθμό των πλανητών, που πράγματι εντόπισε το τηλεσκόπιο, οι επιτελείς της ΝΑSΑ θεωρούν δεδομένο, πως κάποιοι εξ αυτών θα έχουν μέγεθος ανάλογο με αυτό της Γης.

Το Κepler είναι εξοπλισμένο με την πιο ισχυρή κάμερα που έχει τεθεί ποτέ σε τροχιά, ανάλυσης 95 megapixel, που του επιτρέπει, να εντοπίζει τις κινήσεις όλων των πλανητών γύρω από ένα άστρο, και όχι μόνο των μεγάλων. Μπορεί μάλιστα, να παρατηρεί 100.000 αστέρια την ίδια στιγμή.

Το Κepler, που βρίσκεται σε τροχιά μόλις ένα χρόνο, έχοντας παρατηρήσει ένα πολύ μικρό μέρος του Γαλαξία, όπως έχει προγραμματιστεί από τη NASA, θα λειτουργήσει ως το 2013, αν και ο σχεδιασμός του επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του ως το 2015

cosmo.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/1000-kepler.html

Εγκώμια για Σουάρεζ, Κυργιάκο!

Ο Κένι Νταλγκλίς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον ντεμπούτο του Λουίς Σουάρεζ με την φανέλα της Λίβερπουλ ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Σωτήρη Κυργιάκου. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος μαζί του, αλλά και για το γκολ που πέτυχε ο Μεϊρέλες. Δεν είχε την ευκαιρία να προπονηθεί μαζί μας επειδή υπήρχαν κάποια τυπικά θέματα που έπρεπε να λυθούν. Όταν θα αρχίσει να προπονείται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα θα βελτιωθεί και άλλο», δήλωσε ο Σκωτσέζος τεχνικός.
Όμως ο «King Kenny» μίλησε με κολακευτικά λόγια και για τον Σωτήρη Κυργιάκο: «Ο Σότο (Κυργιάκος) ήταν εξαιρετικός. Η παρουσία του και ο τρόπος που χειρίστηκε τις καταστάσεις στην περιοχή μας ήταν φανταστικός και όταν πιεστήκαμε ήταν πάντα εκεί. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν δεχτήκαμε γκολ και σίγουρα μας βοήθησε πολύ».
 
Πηγή: www.newsbomb.gr
http://www.newsbomb.gr/sports/story/egkwmia-gia-soyarez-kyrgiako

http://www.gossip-tv.gr/