Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη

Tο καλό άλμα
Η όλη πορεία της κοινωνίας μας από την περίοδο του Σημίτη, από την προοπτική δηλαδή της ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ μέχρι σήμερα, μου θυμίζει άλμα εις μήκος, το άλμα εις τριπλούν ακριβέστερα.Το τρέξιμο από την αφετηρία, η φόρα δηλαδή που παίρνει ο άλτης, είναι η περίοδος μέχρι το Μνημόνιο. Η απελευθέρωση του πιστωτικού τομέα με τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και η, αντισταθμιστική στη μείωση των πραγματικών μισθών, αύξηση των...
ιδιωτικών δανείων.
Η προοδευτική ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας - από τον ΟΑΕΔ στα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων.
Η μείωση των φορολογικών συντελεστών των Α.Ε. κατά 20%, έτσι ώστε να κατέχουμε πλέον την προτελευταία θέση στους φόρους των Νομικών Προσώπων στην Ε.Ε.-27, και η επακόλουθη αντισταθμιστική αύξηση των κρατικών δανείων.
Η κατάρρευση των φόρων περιουσίας στο 50% του μέσου όρου της Ε.Ε. Το χρέος της Ολυμπιάδας ή αλλιώς τα έσοδα των κατασκευαστικών εταιρειών.
Η διαφθορά των κρατικο-κομματικών μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Η φορολογική απαλλαγή του εφοπλιστικού τομέα – μόλις 12 εκατ. ευρώ(!) οι φόροι των ναυτιλιακών εταιρειών για το 2011, δεν ξεπερνάνε τα 100 εκατ. για όλη την προηγούμενη δεκαετία.
Η απαλλαγή των εμπορικών εσόδων της Εκκλησίας - το 2004 από 10% έγινε πλήρης η απαλλαγή των μισθωμάτων που εισέπραττε.
Τα εξοπλιστικά προγράμματα και οι συνεπακόλουθες μίζες τους - μόνο για την περίοδο 1988-2009, η επιπλέον επιβάρυνση της Ελλάδας σε αμυντικές δαπάνες, σε σχέση με τον μέσο όρο των λοιπών χωρών της Ε.Ε.-15, ανέρχεται στα 60 δισ. ευρώ.
Η άνευ όρων απαλλαγή των τραπεζικών ιδρυμάτων από τη φορολογία - τι έλεγε η αντιπολιτευόμενη Λούκα Κατσέλη; “Οι τράπεζες, υπολογίζεται ότι πληρώνουν περίπου το 7% των κερδών τους σε φόρους, έναντι 27% που καταβάλλει ένας μέσος εργαζόμενος...”.
Όλα αυτά λοιπόν ήταν η καλή ταχύτητα, η καλή φόρα. Και με το Μνημόνιο έρχονται τα δυο γερά βήματα πριν το άλμα ή αλλιώς τα δίδυμα ελλείμματα.Βήμα 1ο (με το αριστερό, ε;):
Ο δημόσιος τομέας ευθύνεται για το χρέος.
Κάτω από το πέλμα του άλτη συνθλίβονται όλες οι μη βολικές αλήθειες: ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, επί του συνόλου των εργαζομένων κάθε χώρας, κατατάσσει την Ελλάδα στην 14η θέση επί συνόλου 17 ευρωπαϊκών κρατών.
Ότι οι δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας βρίσκονται σταθερά κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. - θεωρητικά θα έπρεπε να είχαμε σπαταλήσει άλλα 48 δισ. ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια για να ήμασταν απλώς στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Βήμα 2ο:
Το έλλειμμα ανταγωνιστικότητος της ελληνικής οικονομίας ευθύνεται για το δημόσιο χρέος.
Τι φταίει τελικά; Απλό, οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα, όχημα αυτών οι “καλές” εργασιακές σχέσεις.
Είναι πλέον η σειρά άλλης μιας μη βολικής αλήθειας να συνθλιβεί: από το 2002 έως το 2008 το έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών επιδεινώθηκε κατά 24,6 δισ. ευρώ, και από 10,2 δισ. έφτασε στα 34,8 δισ. ευρώ. Σωστό; Σωστό. 
Αν δούμε όμως τα Ισοζύγια των Καυσίμων, το Ισοζύγιο των Πλοίων (προσοχή, οι παραγγελίες νέων πλοίων θεωρούνται ως εισαγωγές της Ελλάδας που επιδεινώνουν το εμπορικό ισοζύγιο) και το Ισοζύγιο Τόκων, Μερισμάτων και Κερδών, τότε θα διαπιστώσουμε ότι αυτά τα τρία ισοζύγια επιδεινώθηκαν αθροιστικά κατά 22 δισ. ευρώ ή αλλιώς ότι εξηγούν το 90% της συνολικής επιδείνωσης του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών. 
Ερώτημα: πού είναι οι μισθοί του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα μέσα σε όλα αυτά;
Όμως ο άλτης δεν έχει καιρό για απαντήσεις, βρίσκεται ήδη στον αέρα και μπροστά του τον περιμένει μια αφράτη και χρυσίζουσα άμμος. Ή μήπως δεν είναι άμμος και είναι καθαρή, γνήσια χρυσόσκονη;
Μήπως είναι η ώρα να χάσει το έδαφος κάτω απ' τα πόδια του;
Αυγή / ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΥΡΟΥ*
* Ο Άγγελος Κούρος είναι οικονομολόγος.
-

http://www.dramablogs.gr/

Η Adriana Sklenarikova επιστρέφει στην Ελλάδα


Αναμένεται να αναστατώσει τον ανδρικό πληθυσμό

Η πληθωρική και σέξι Adriana Sklenarikova έρχεται στη χώρα μας την Παρασκευή. Το πασίγνωστο μοντέλο θα φτάσει στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχει σε φωτογράφιση για την καλοκαιρινή κολεξιόν γνωστής εταιρείας ρούχων. Η χαρά του ανδρικού πληθυσμού θα κρατήσει μόλις τρεις ημέρες, καθώς η Adriana αναμένεται να αποχωρήσει τη Δευτέρα.
http://www.newsbeast.gr/

Αυξάνεται η μερική απασχόληση στην Ελλάδα

Μειωμένες κατά 211.804 εμφανίζονται το 2010 οι νέες συμβάσεις απασχόλησης, οι οποίες κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία δράσης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για το 2010.

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες κατέθεσαν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης παρουσιάζονται μειωμένες κατά 52.888 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται αύξηση της μερικής απασχόλησης κατά 57.330 (67,50%) και 16.959 της εκ περιτροπής απασχόλησης, σε σχέση με το 2009.

Ακόμη, οι υπάρχουσες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που έχουν μετατραπεί σε μερικής απασχόλησης, είναι κατά 5.573 αυξημένες σε σύγκριση με το 2009 επίσης αυξημένες κατά 2.302 (27,88%), είναι όσες μετατράπηκαν σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης με συμφωνία εργαζομένου - εργοδότη και κατά 381 (4,61%), όσες μετατράπηκαν με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

Ταυτόχρονα και παρ' ότι το ΣΕΠΕ δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό, κάτι που έχει επισημανθεί και από τους ελεγκτές της τρόικας, ο αριθμός των ελέγχων που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές εργασίας, εμφανίζεται το 2010 αυξημένος κατά 8,85% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2009 και κατά 8,63% σε σχέση με αυτή του 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΣΕΠΕ υπηρετούν σήμερα 366 επιθεωρητές, έναντι 392 το 2009 και 439 το 2008.



http://www.newsbeast.gr/

Ματαιώθηκαν οι αγώνες στην Παιανία

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τον ελληνικό αθλητισμό και στην προκειμένη περίπτωση για τον στίβο. Στη ματαίωση της προγραμματισμένης για το Σάββατο (5/2) ημερίδας στην Παιανία προχώρησε ο ΣΕΓΑΣ.
Η μη έγκαιρη ανανέωση της άδειας λειτουργίας του κλειστού σταδίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ ανάγκασε την Ομοσπονδία να ματαιώσει τη διοργάνωση, αφού από τη Γενική Γραμματεία δεν έχει δοθεί ξεκάθαρη απάντηση πότε θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια του ΣΕΓΑΣ και πολύ περισσότερο των αθλητών, οι οποίοι χάνουν αγώνες εν όψει του Ευρωπαϊκού κλειστού στο Παρίσι τον επόμενο μήνα. «Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει τη λύπη και τη διαμαρτυρία του, γιατί σε ένα ακόμη θέμα η ΓΓΑ δεν μπορεί να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Αθλητισμού. Πολύ περισσότερο που το συγκεκριμένο θέμα δεν άπτεται των σοβαρών περικοπών στη χρηματοδότηση του Αθλητισμού. Ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι του Ελληνικού Αθλητισμού θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να μη ματαιωθεί και το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου του Στίβου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.



http://www.gazzetta.gr/

Ανατροπή: Θα είναι τελικά τα Κόκκινα Χαλιά στον Ελληνικό τελικό της Eurovision!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα Κόκκινα Χαλιά τα βρήκαν τελικά με την SONY και το συγκρότημα θα δώσει το παρών στον Ελληνικό τελικό της Eurovision. Ακόμη βέβαια δεν είναι τίποτα σίγουρο! Εν αναμονή των εξελίξεων...


 Πηγή: news-piper
http://www.gossip-tv.gr/

Βαλβέρδε: «Η πρόκριση χάθηκε στο Καραϊσκάκη»

O Ερνέστο Βαλβέρδε μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ... χρέωσε τον αποκλεισμό της ομάδας του στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη.
Αναφορικά με τον αγώνα ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες. Γενικότερα δεν ήταν ένα παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες. 

Ο ΠΑΟΚ είχε μόνο το σουτ του Βιεϊρίνια στο πρώτο μέρος. Ήμασταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού επειδή ο ΠΑΟΚ είχε κλειστεί, αλλά δεν κάναμε ευκαιρίες. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το γκολ και ένα ακόμη σουτ του Βιεϊρίνια. Δεν πιστεύω ότι η επίθεσή μας ήταν ανοργάνωτη, αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να βάλουμε γκολ. 

Αυτήν τη στιγμή δε χρειάζεται να ρίξουμε ευθύνες σε κανέναν παίκτη. Σε όλα τα παιχνίδια μεταξύΠΑΟΚ και Ολυμπιακού όταν η μία ομάδα μένει με δέκα παίκτες στο τέλος χάνει». 

Για το κατά πόσον ήθελε γεμάτη την Τούμπα ή όχι απάντησε: Εγώ θέλω να παίζω με κόσμο στις κερκίδες. Το παιχνίδι έτσι αποκτά ρυθμό. Όπως και να έχει ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο δημιούργησε καλή ατμόσφαιρα. Εμείς ψάχναμε ένα παιχνίδι με ρυθμό. 

Ο ΠΑΟΚ είχε μία με δύο καλύτερες ευκαιρίες, αλλά γενικά δεν υπήρξαν πολλές φάσεις μες στον αγώνα. Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου πιστέψαμε ότι θα κερδίζαμε. Η ομάδα που θα έβαζε ένα γκολ, θα κέρδιζε. Εμείς δεν ισοφαρίσαμε και εκεί χάθηκε το παιχνίδι.

Για τα μέτρα της Αστυνομίας επισήμανε: Εγώ είμαι προπονητής ποδοσφαίρου και μιλάω για ό,τι γίνεται μέσα στο γήπεδο. Δεν γνωρίζω συνήθως αν υπάρχει πολλή ή λίγη αστυνομία. Είναι κάτι που δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.

Για το αν ήταν ο βασικός λόγος της ήττας η αποβολή του Μιραλάς σχολίασε: Όχι δεν χάσαμε για αυτό. Αλλά προτιμάμε να τελειώνουμε με 11 παίκτες. 

Η πρόκριση χάθηκε στο Καραϊσκάκη και όχι εδώ. Γνωρίζαμε πως δεν θα μπούνε πολλά γκολ. Ξέρουμε τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ και τα δικά μας εκτός έδρας και δεν περιμέναμε πολλά γκολ. Σίγουρα, όμως, στην έδρα μας έπρεπε να πετύχουμε πιο πολλά τέρματα.

Για το αν δίνει εξήγηση στην μεγάλη αντιπαλότητα των δύο ομάδων διευκρίνισε: Δεν το ξέρω αυτό. Εσάς θα ήθελα να ρωτήσω. Δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί συμβαίνει αυτό. Δε ξέρω πως περνάτε εσείς στο Καραϊσκάκη, αλλά εμείς δεν περνάμε καλά στην Τούμπα. Ελπίζω να ξέρετε εσείς γιατί συμβαίνει αυτό. Εγώ, δεν ξέρω να σας το πω.



http://www.gazzetta.gr/

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Ακύρωση παράστασης Για λόγους ανωτέρας βίας ακυρώνεται η παράσταση της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00 με το έργο “Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο” από το Κουκλοθέατρο Παραμάνα.





Η παράσταση θα προγραμματιστεί και πάλι για τον Μάρτιο 2011, ενώ όλες οι υπόλοιπες παραστάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (UNIMA) "Κουκλοθέατρο για Μικρούς και Μεγάλους"  για το Φεβρουάριο 2011, θα συνεχιστούν κανονικά.

Συγκεκριμένα:

Το Πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2011

Βραδιές Κουκλοθέατρου για Μεγάλους
Κάθε Πέμπτη στις 21:00

Εισιτήριο: 10€


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011
Θέατρο Μαριονέτας Αντάμα Πανταχού
Παράσταση: Της Μουσικής τα Νήματα

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011
Κουκλοθέατρο Αντάρα
Παράσταση: Φασουλής
Κουκλοθίασος: Ο τρελός του βασιλιά
Παράσταση: Ο Κανείς και ο Τίποτα

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011
Κουκλοθέατρο Αντάρα
Παράσταση: Φασουλής
Λίτα Ασλάνογλου
Παράσταση: The black vinyl

**

Κουκλοθέατρο για Μικρούς & Μεγαλύτερους
Κάθε Κυριακή στις 11:00 & στις 17:30

Εισιτήριο: 8€

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011
Κουκλοθέατρο Καραμπόλα
Παράσταση: Η Λίμνη το ΄Σκασε

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011
Θέατρο Σκάλα
Παράσταση: Το Μαγεμένο Πράσινο

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011
Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας
Παράσταση:  Ο Γάτος με τη Μεγάλη καρδιά

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011
Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια!
Παράσταση:  Ένα Μαμούθ στον Υπολογιστή μου

***


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Κοντέινερ
ελculture.gr
Ως 3
mediasoup.gr
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

BBC: Παράδειγμα προς αποφυγή η Αθήνα 2004 για το Λονδίνο 2012

Ως παράδειγμα προς αποφυγή παρουσιάζει το σχεδιασμό και τις δαπάνες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004 το BBC, ενόψει των Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του βρετανικού δικτύου, κανείς δεν ξέρει πόσο ακριβώς κόστισαν οι Ολυμπιακοί της Αθήνας, ενώ τονίζεται ότι άφησαν πίσω τους εγκαταστάσεις που είναι πλέον εγκαταλειμμένες.

Ο απεσταλμένος του BBC στην Αθήνα αρχίζει τονίζοντας ότι το Ολυμπιακό Λονδίνο δεν πρέπει να αγνοήσει το συναγερμό που σημαίνει το παράδειγμα της Αθήνας του 2004, όπου το ακριβές κόστος των Αγώνων παραμένει «μυστήριο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά Έλληνας δημοσιογράφος που επικαλείται το ρεπορτάζ.

Οι υπερβολικές δαπάνες των Ελλήνων είναι ίσως χωρίς προηγούμενο, συνεχίζει το BBC, επικαλούμενο ως πρώτο αποδεικτικό στοιχείο το εγκαταλελειμμένο και χωρίς χρήση Ολυμπιακό συγκρότημα του Ελληνικού.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα παραδέχεται ότι τελικά δεν χρειάζονταν μόνιμα γήπεδα σόφτμπολ, χόκεϊ ή μπέιζμπολ στην Αθήνα και το BBC αντιπαραθέτει την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του Λονδίνου για την κατασκευή ενός προσωρινού γηπέδου μπάσκετ αντί της αρχικής πρότασης για ένα μεγάλο μόνιμο γήπεδο.

Ωστόσο τονίζεται ότι ένα πρόβλημα που παρατηρείται και στις δύο πόλεις είναι η αξιοποίηση του κεντρικού Ολυμπιακού Σταδίου.

Στην Αγγλία υπάρχει διχογνωμία για το αν η χρήση του γηπέδου πρέπει να είναι αποκλειστικά ποδοσφαιρική ή να επιτρέπει και διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού, ενώ στην Ελλάδα σημειώνεται ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ που χρησιμοποιούν και στην ουσία καλύπτουν τα έξοδα του Ολυμπιακού Σταδίου θέλουν να μετακομίσουν στο δικό τους γήπεδο το συντομότερο δυνατό.

Το BBC αναφέρει ότι το κόστος συντήρησης του Ολυμπιακού Σταδίου φτάνει τα 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, που σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πληρώνει για τα έξοδα που δεν καλύπτονται από τα ενοίκια και τα εισιτήρια της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Το ρεπορτάζ καλεί επομένως τους διοργανωτές του Λονδίνου 2012 να προσέξουν την παγίδα στην οποία έπεσε η Αθήνα.



http://www.skai.gr/news/

Βίαιες συγκρούσεις στο Κάιρο

Χιλιάδες υποστηρικτές του Μουμπάρακ επιτέθηκαν σε Αιγύπτιους που διαδηλώνουν για ένατη ημέρα στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ (Απελευθέρωσης), αξιώνοντας την πτώση του καθεστώτος. Ανταποκριτές διεθνών μέσων μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

Ο στρατός, ο οποίος αρχικά τήρησε ουδέτερη στάση, φέρεται κατά πληροφορίες να επενέβη στα επεισόδια, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Φιλοκαθεστωτικοί κατέβηκαν για πρώτη φορά μαζικά σήμερα στους δρόμους του Καΐρου.

Οι υποστηρικτές του Μουμπάρακ «έσπασαν» ανθρώπινη αλυσίδα που είχαν σχηματίσει οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ. Εισέβαλαν στην πλατεία πάνω σε άλογα και καμήλες κραδαίνοντας ρόπαλα και μαστίγια. Έσκισαν αφίσες κατά του Μουμπάρακ και ενεπλάκησαν σε μάχες σώμα με σώμα με τους διαδηλωτές.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι αρκετοί δημοσιογράφοι του δέχθηκαν επίθεση από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι κατέστρεψαν εξοπλισμό των δημοσιογράφων.

Συγκρούσεις μεταξύ φιλοκαθεστωτικών και αντικυβερνητικών σημειώθηκαν το πρωί και στην Αλεξάνδρεια.

Ο Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι μίλησε στο BBC δηλώνοντας εξαιρετικά ανήσυχος για το ενδεχόμενο να υπάρξει λουτρό αίματος, επανέλαβε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ πρέπει να αποχωρήσει και κατήγγειλε τις «τακτικές εκφοβισμού του εγκληματικού καθεστώτος».

Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε ότι στις βίαιες συγκρούσεις συμμετέχουν αστυνομικοί με πολιτικά. Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία Ταχρίρ δήλωσαν από την πλευρά τους οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές.

Τέλος στις διαδηλώσεις ζητά ο στρατός

Οι συγκρούσεις στο Κάιρο ξέσπασαν λίγες ώρες αφότου ο στρατός κάλεσε τους Αιγύπτιους να τερματίσουν τις διαδηλώσεις, να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να βοηθήσουν στην επιστροφή της χώρας σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Στον απόηχο του διαγγέλματος του Χόσνι Μουμπάρακ, ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι πολίτες της Αιγύπτου διαβίβασαν το μήνυμά τους, τα αιτήματά τους ακούστηκαν και ήλθε ο καιρός να βοηθήσουν την Αίγυπτο να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς ζωής.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις σάς καλούν [...] Εσείς ξεκινήσατε βγαίνοντας στους δρόμους για να εκφράσετε τα αιτήματά σας, εσείς είστε αυτοί που μπορείτε να αποκαταστήσετε τους κανονικούς ρυθμούς ζωής», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ φιλοκαθεστωτικών και αντιπάλων του Μουμπάρακ, οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που φρουρούν την πλατεία Ταχρίρ δεν φαίνεται να επενέβησαν.

Ο στρατός -ο οποίος εκλαμβάνεται ευρέως ως διαιτητής στην πολιτική κρίση, και τη στάση του επαίνεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες- κράτησε στάση υπέρ των διαδηλωτών κατά τις μαζικές συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Διαδικτύου στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια έπειτα από πενθήμερο μπλακάουτ. Η σύνδεση στο Ίντερνετ διεκόπη στις 28 Ιανουαρίου, στην προσπάθεια του καθεστώτος να εμποδίσει το κύμα διαδηλώσεων που οργανώθηκε μέσω Διαδικτύου.



http://www.tanea.gr/

Στην πρώτη δεκάδα της FIFA η Ελλάδα

Η Ελλάδα κατάφερε να ανέβει μία θέση και να μπει στην πρώτη δεκάδα, για τον μήνα Ιανουάριο μετά την μεγάλη πτώση της Αιγύπτου στην βαθμολογία της FIFA. Από εκεί και πέρα η πρώτη τριάδα παρέμεινε …ευρωπαϊκή, με την Ισπανία στην κορυφή και τις Ολλανδία και Γερμανία να ακολουθούν.
Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας:
1.Ισπανία 1887
2.Ολλανδία 1723
3.Γερμανία 1485
4.Βραζιλία 1446
5.Αργεντινή 1367
6.Αγγλία 1195
7.Ουρουγουάη 1152
8.Πορτογαλία 1090
9.Κροατία 1075
10.ΕΛΛΑΔΑ 1016 



Πηγή: www.newsbomb.gr
http://www.newsbomb.gr/sports/story/sthn-prwth-dekada-ths-fifa-h-ellada



http://www.gossip-tv.gr/

Η Kim Kardashian θέλει να γίνει κορίτσι του James Bond


Άραγε θα τη δούμε να παίζει στη ταινία;

Όπου βρει χώνεται η Κιm Kardashian και φαίνεται ότι η νέα της ενασχόληση ακούει στο όνομα «υποκριτική». Η σέξι Kim πιστεύει ότι θα της ταίριαζε «γάντι» ένας ρόλος, όπως εκείνος του κοριτσιού του James Bond και περιμένει την πρόταση για κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, δήλωσε ότι της έχουν γίνει κάποιες προτάσεις να συμμετάσχει σε ταινίες, αλλά ακόμη είναι σε πρώιμο στάδιο. Εντάξει, είναι σέξι, όπως πρέπει να είναι ένα κορίτσι του James Bond, αλλά αυτό και μόνο αρκεί;
http://www.newsbeast.gr/

ΔΕΛΤΙΟ-ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ



                                                                                                                 



ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το περιοδικό Monthly Review και η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία οργανώνουν συζήτηση την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 7.00 μ.μ., με θέμα:

Ανασκόπηση της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα

Ομιλητές:

Κώστας Μελάς, καθηγητής Πανεπιστημίου
Βαγγέλης Χωραφάς, εκδότης περιοδικού Monthly Review


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13, Μοσχάτο).


Κίνηση Πολιτών Μεσοποταμία, Δ Πλάτωνος 13, 18345, Μοσχάτο, Τ 6979218007 (Στέφανος Βασιλακάκης)
Ε mesopotamia2005@gmail.com W www.mesopotamia.gr

Περιοδικό Monthly Review Δ Πραξιτέλους 29, 10560 Αθήνα Τ 210 3214488 Φ 210 3213578
E info@monthlyreview.gr W www.monthlyreview.gr

Κανονικά αύριο η κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Ανάσα θα πάρουν αύριο οι Αθηναίοι που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αποφάσισαν να αναστείλουν την 24ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει για αύριο κι έτσι οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

Οι υπάλληλοι του ΗΣΑΠ αναμένεται να προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης, όπως σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορους χώρους της Εταιρίας και στα γραφεία της Διοίκησης και στη συνέχεια θα καθορίσουν τη στάση τους για τις επόμενες ημέρες. 

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως αυτήν την ώρα, αύριο όλα τα μέσα μεταφοράς αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά.  

Σε νέα στάση εργασίας από τις 11 έως τις 15:30 προσανατολίζονται την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ. 



http://www.newsbeast.gr/

Εξώφυλλο για… Oscar!

Ένα αφιέρωμα στις ταινίες που είναι υποψήφιες για Oscar κάνει το περιοδικό «Vanity Fair», φωτογραφίζοντας μερικούς από τους λαμπρούς πρωταγωνιστές.

Μαζί τους, ωστόσο, φωτογραφίζονται και οι δύο παρουσιαστές της τελετής στις 27 Φεβρουαρίου.
Μεταξύ των ονομάτων είναι η μικρότερη της παρέας, η 20χρονη Jennifer Lawrence, αλλά και ο μεγαλύτερος, ο 80χρονος Robert Duvall.

Επίσης στη φωτογραφία μπορεί να διακρίνει κανείς τους Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Mila Kunis, Andrew Garfield και Jesse Eisenberg.



http://www.zougla.gr/

Επιδεινώνεται ο καιρός

Καλό καιρό έως το μεσημέρι περιμένουμε για σήμερα, αλλά σταδιακά στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα βρέξει.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 8 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από -1 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 3 έως 12 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 4 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Μυρτώο Πέλαγος σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στον Πατραϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις θα έχουμε από το απόγευμα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11-12 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.



http://www.zougla.gr/

Καλούν σε γενική συνέλευση τα μέλη τους Με κινητοποιήσεις απειλούν οι καπνοπώλες περιπτερούχοι

Τη δυνατότητα υποβολής μαζικών αγωγών ''εναντίον όσων παίζουν παιχνίδια με τις τιμές και τα ποσοστά κέρδους των περιπτερούχων καπνοπωλών για τα διαφυγόντα κέρδη τους (τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ)'' σχεδιάζει η Επιτροπή Αγώνα Περιπτερούχων - Καπνοπωλών Νομού Αττικής όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας (Ο.Π.Κ.Ε.) έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους περιπτερούχους και τα σωματεία για γενική συνέλευση το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00 στο Επιμελητήριο Πειραιά, με κύριο θέμα την κλιμάκωση και υλοποίηση των κινητοποιήσεών του κλάδου.

Οι δράσεις στις οποίες θα προσφύγει ο κλάδος πριν προχωρήσει σε μαζικές αγωγές, όπως σημειώνει, θα είναι: η δημοσιοποίηση στοιχείων για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των απαιτήσεων των καπνοβιομηχανιών σχετικά με τη διαμόρφωση της τιμής των τσιγάρων και διατύπωση αιτήματος έρευνας του θέματος των ποσοστών του κλάδου στην ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού, στην ευρωπαϊκή επιτροπή και σε όλα τα διεθνή όργανα. Θα γίνει ενημέρωση όλων των πολιτικών κομμάτων και αίτημα για άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την κατοχύρωση των ποσοστών του κλάδου και άσκηση πίεσης για επερώτηση Ελλήνων ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε τα ευρωπαϊκά όργανα να λάβουν θέση για τις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς των καπνικών.

Τέλος σχεδιάζεται να αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις και ''εμπορικά αντίμετρα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιών αιτημάτων μας'' όπως σημειώνει ο κλάδος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

http://www.protothema.gr/

NEA AΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


Τη διενέργεια και νέας 24ωρης απεργίας στο Μετρό, για αύριο Τετάρτη, ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης οι εργαζόμενοι στον υπόγειο σιδηρόδρομο της πρωτεύουσας. Πλέον την Τετάρτη θα κινούνται μόνο το τραμ και ο προαστιακός. Σημειώνεται ότι η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση κηρύχθηκε παράνομη από το δικαστήριο, οι συρμοί όμως παρέμειναν ακινητοποιημένοι...


"Χειρόφρενο" στα μέσα μαζικής μεταφοράς

http://fimotro.blogspot.com/

Εκτός από το Μετρό, χειρόφρενο τράβηξαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, οι οποίοι θα απεργούν και αύριο. Δύο 24ωρες απεργίες, σήμερα και αύριο, πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι

Επιστρέφει στις πισίνες ο Θορπ για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου



Ο πολλάκις χρυσός Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της αγωνιστικής κολύμβησης, Ίαν Θορπ, έβαλε τέρμα στις οργιάζουσες εδώ και μήνες φημολογίες και ανακοίνωσε, την Τετάρτη, την επιστροφή του στις πισίνες, έχοντας ως άμεση προτεραιότητα να κολυμπήσει με την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, την επόμενη χρονιά.
Ο 28χρονος, που του έχει αποδοθεί για τις επιδόσεις του ο όρος «τορπιλοκίνητος», αποχώρησε από τον υγρό στίβο το 2006, μετά από μία αστραφτερή καριέρα και μία συγκομιδή 9 Ολυμπιακών μεταλλίων, από τα οποία τα 5 χρυσά, 3 ασημένια και ένα χάλκινο. Ακόμα κατέρριψε κατά τη διάρκεια που αγωνιζόταν 11 παγκόσμια ρεκόρ.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/

Σε μόνιμη αδυναμία πληρωμών δανείων 10.000 νοικοκυριά



 Θα ζητούν τη δικαστική ρύθμιση των οφειλών τους.

Σε περίπου δέκα χιλιάδες υπολογίζονται τα νοικοκυριά που θα βρίσκονται κάθε χρόνο σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων και θα ζητούν τη δικαστική ρύθμιση των οφειλών τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Το ενδιαφέρον των πολιτών είναι ήδη πολύ έντονο και αυτό καταδεικνύεται από την αυξημένη προσέλευση που υπάρχει σε όλες τις ενημερωτικές ημερίδες που πραγματοποιούνται με αυτό το θέμα ανά την Ελλάδα με τη συμμετοχή και δικηγόρων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τον Ιανουάριο που έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου μέχρι σήμερα ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκος έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 12 ημερίδες και έχει απαντήσει σε πλήθος εξειδικευμένων ερωτημάτων ενώ οι ενώσεις καταναλωτών επεξεργάζονται την κατάρτιση δύο - τριών σχεδίων αγωγών που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος περιπτώσεων καθώς η πολυπλοκότητα της κάθε μίας περίπτωσης είναι αιτία κωλυσιεργιών επί της διαδικασίας.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ενώσεων καταναλωτών και από τα στοιχεία των δικηγόρων, δεν έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα οι αγωγές που δικαιολογούνται από το αυξημένο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τους δανειολήπτες και αυτό αποδίδεται στο ότι ακόμη δεν έχουν αγχωθεί οι πολίτες καθώς ισχύει η πρόβλεψη από την κυβέρνηση για το πάγωμα των πλειστηριασμών.
Η εκτίμηση των στελεχών της γενικής γραμματείας Καταναλωτή είναι ότι θα υπάρξει γεωμετρική αύξηση των καταθέσεων αγωγών που θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και σε δύο με τρία χρόνια υπολογίζεται ότι ο αριθμός των αγωγών που θα κατατίθεται για αυτό το λόγο θα είναι ο τετραπλάσιος του αριθμού των αγωγών που θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του 2011.
Να σημειωθεί ότι η Εurobank με επιστολή της προς τη γενική γραμματεία Καταναλωτή σημειώνει την πρόθεση της τράπεζας να δει με ευαισθησία το θέμα, σημειώνει ότι το διάστημα προσαρμογής που έδωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ήταν μικρό και εν τέλει όπως σχολιάζουν στο ΑΠΕ στελέχη της γενικής γραμματείας Καταναλωτή ''ακόμη και αν υπήρχε διάθεση υπονόμευσης του νόμου στην αρχή της διαδικασίας αυτή σήμερα ακόμη και οι ίδιες οι τράπεζες διακρίνουν ότι υπάρχει βάση γιαυτή τη νομοθεσία και έχουν αλλάξει άποψη για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν όσους φτάνουν στην πόρτα τους για συμβιβασμό''.
Ως παράδειγμα της εξελικτικής πορείας μιας τέτοιας νομοθεσίας αναφέρεται η περίπτωση τη Γερμανίας. Αντίστοιχος νόμος εφαρμόστηκε το 1999 ξεκινώντας με 3.500 αιτήσεις και πέρυσι η χρονιά έκλεισε με 140.000 αιτήσεις.
Απαιτείται δηλαδή μια εξοικείωση του κόσμου με τη νομοθεσία σε βάθος χρόνου και όπως σχολιάζει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή στο ΑΠΕ κ. Δ. Σπυράκος ''είναι πολύ νωρίς για να χαρακτηρίζεται αποτυχημένο το εγχείρημα καθώς μόλις τον Ιανουάριο ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου''.
Μεγάλη βοήθεια αναμένεται να δοθεί στην αξιοποίηση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου από τη δημιουργία πανελλήνιου δικτύου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξης καταναλωτών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της υπερχρέωσης. Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς εντός των αμέσως προσεχών ημερών εφόσον η σχετική πράξη εντάχθηκε στα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Στις ρυθμίσεις της συγκεκριμένης πράξης προβλέπεται και η αμοιβή που θα λαμβάνουν δικηγόροι (100 ευρώ) και ενώσεις καταναλωτών (30 ευρώ ανά υπόθεση) για την επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.530.000 ευρώ με εκτίμηση ποσοστού επίτευξης συμβιβασμού 30% και αριθμό διεκπεραιωμένων υποθέσεων 20.000 κατά προσέγγιση.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/