Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ KAΛO ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΑΣΕ 79-73 ΠΑΡΟΤΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΠΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΡΟΖ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΑΞΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΣ (ΔΕΙΤΕ VIDEO)







Γιούλικα Σκαφιδά: "Στο Νησί βούρκωσα πολλές φορές"

Για το ρόλο της Μαρίας Πετράκη που υποδύεται στην επιτυχημένη σειρά του Mega “Το Νησί”, τα γυρίσματα και την εμπειρία από τη διαμονή της στην Κρήτη μίλησε η Γιούλικα Σκαφιδά. “Στο Νησί μου συνέβη πολλές φορές να βουρκώσω κοιτώντας μια σκηνή από το μόνιτορ” δήλωσε η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο “Πρώτο Θέμα”. “Δάκρυσα από το τρέιλερ κιόλας, όταν ο Τάσος Νούσιας βγάζει λόγο στους Σπιναλογκίτες και τους προτρέπει: “Όσο μας μένει ζωή ας προσπαθήσουμε να την κάνουμε όσο καλύτερη γίνεται”. Επίσης, στο πρώτο επεισόδιο με την αποχώρηση της Ελένης για το νησί”, συμπλήρωσε.
Όσον αφορά τα γυρίσματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, η Γιούλικα παραδέχτηκε ότι οι περισσότερες δυσκολίες οφείλονταν στον καιρό. “Το κρύο, ειδικά στη Σπιναλόγκα ήταν τσουχτερό. Μια μέρα θυμάμαι ότι δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε από τη Σπιναλόγκα στην Πλάκα και καλέσαμε το Λιμενικό.”. Και πρόσθεσε: “Θυμάμαι και τη ζέστη το καλοκαίρι, όταν ήμασταν πολύ καλά ντυμένοι για να γυρίσουμε μια σκηνή που υποτίθεται ότι ήταν γυρισμένη το χειμώνα”.
Για το ρόλο της Μαρίας Πετράκη που υποδύθηκε, η ίδια παραδέχτηκε πως είχε δυσκολίες αλλά με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη τα κατάφερε. “Εγώ προσωπικά αγχώθηκα και δυσκολέυτηκα αρκετά, αλλά νομίζω πως τελικά τα κατάφερα... Ο ρόλος της Μαρίας με συγκίνησε από την αρχή, διαβάζοντας το σενάριο. Δεν μπορείς να μην επηρεαστείς, να μην ταυτιστείς με την ηρωίδα σου, να μην κλάψεις και να μην πονέσεις... Όλους αυτούς τους 14 μήνες η Μαρία ήταν η συντροφιά μου”, ανέφερε.Τέλος για την αντιστροφή του ρόλου της με την Ευγενία Δημητροπούλου, η Γιούλικα είπε το εξής: “Στο βιβλίο η Άννα είναι η μεγαλύτερη και η Μαρία η μικρότερη. Νομίζω έχουν 2 χρόνια διαφορά. Επειδή η Ευγενία είναι μικρότερη μου αποφασίσαμε να αντιστρέψουμε τους ρόλους και να κάνω εγώ την μεγάλη. Η Βικτόρια Χίσλοπ συμφώνησε και μάλιστα μας είπε πως θα έπρεπε να είναι και στο βιβλίο έτσι”.



http://www.gossip-tv.gr/

Video: Η γροθιά του Ρόμπεν στον Μίλερ

Στα χέρια πιάστηκαν ο Άριεν Ρόμπεν και ο Τόμας Μίλερ στον αγώνα της Μπάγερν με τη Βόλφσμπουργκ.
Αφορμή για τον διαπληκτισμό των δυο παικτών στάθηκε ένα φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Ολλανδός, χωρίς την έγκριση του Γερμανού. Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» μάλιστα τον Ρόμπεν να πιάνει τον συμπαίκτη του από το λαιμό και στη συνέχεια να του ρίχνει γροθιά στο πρόσωπο.


http://www.gossip-tv.gr/

Το πρώτο ντέρμπι στην δεύτερη φάση της Α1 Γυναικών διεξάγεται στο Μαρκόπουλο, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό .Νικη του παναθηναικου στα σετ αυτή την στιγμή 1-3.


Μπορεί να πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα, αλλά ο Παναθηναϊκός όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο έκανε την επική ανατροπή μετατρέποντας το 23-19 σε 23-25, παίρνοντας τη νίκη με 3-1 μέσα στο Μαρκόπουλο.




http://www.gazzetta.gr/

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέατρο Πρώτη σκηνική παρουσίαση Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ Θεατρική σύνθεση βασισμένη σε κείμενα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και του Ραφαέλ Μαρτίνεθ Ναδάλ Σκηνοθεσία: Γιάννης Ιορδανίδης Με τους Όθωνα Μεταξά – Ορέστη Σοφοκλέους


Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2011




Πρεμιέρα:  Δευτέρα 7, στις 21:00
Παραστάσεις: Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011
Δευτέρα 14, Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00

Αφιέρωμα  στον  Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα
Με τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τον θάνατο του


Ο σκηνοθέτης Γιάννης Ιορδανίδης ανοίγοντας το αφιέρωμα του εορτασμού των 75 χρόνων από τον θάνατο  του κορυφαίου Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,  παρουσιάζει   την παράσταση   “Η Τελευταία Μέρα”,  θεατρική σύνθεση, που γεννήθηκε από πεζά και άλλα κείμενα των Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και  Ραφαέλ Μαρτίνεθ Ναδάλ, που γοήτευσαν τον  σκηνοθέτη και προχώρησε στη  δραματοποίησή τους και σε μια παράσταση όπου ο θεατής συναντάται μ΄ ένα κείμενο που αφορά στην τελευταία ημέρα του Λόρκα στη Μαδρίτη, ένα μήνα περίπου πριν από τον τραγικό θάνατό του στις 19 Αυγούστου 1936, όπως την αφηγείται ο άνθρωπος που διέσωσε το μέχρι τότε άγνωστο χειρόγραφο του έργου "Το Κοινό".
   
Φράση κλειδί του έργου: "Όταν φεύγουμε ταξίδι ή όταν λέμε καληνύχτα σ΄ ένα πρόσωπο που αγαπάμε, πάντα σκεφτόμαστε το θάνατο που παραμονεύει. Νιώθω φρίκη και μόνο στην ιδέα πως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποχαιρετήσω και τον ίδιο μου τον εαυτό". Φ. Γκ. Λόρκα

Το έργο "Η Τελευταία Μέρα" περιγράφει το τραγικό δίλημμα του Φ. Γκ. Λόρκα για το αν πρέπει να μείνει στη Μαδρίτη ή να φύγει στη Γρανάδα, όπου τελικά έγινε και η σύλληψή του λίγες μέρες αργότερα και η εκτέλεσή του από τις φασιστικές δυνάμεις.

Ο Γ. Ιορδανίδης σκηνοθετικά πλησίασε το έργο με ένα τρόπο απλό και ποιητικό, προσπαθώντας μέσα από μία κινηματογραφική δομή να αποτυπώσει πάνω στη σκηνή τις τελευταίες ημέρες του Λόρκα, κι εκείνο το "απίστευτο προαίσθημα θανάτου που τον συντρόφευε σ΄ όλη του τη ζωή".

Μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο σκηνικό, ο Λόρκα είναι ένα πρόσωπο της φαντασίας και υπάρχει μέσα από τις μνήμες του φίλου του Ραφαέλ, που γίνεται ο μοναδικός μάρτυρας της αγωνίας του, για τη ζωή του και τα έργα του. Ένα συγκινητικό ντοκουμέντο που καθρεφτίζει τον παραλογισμό ενός εμφυλίου που δεν δίστασε μέσα από το φανατισμό να δολοφονήσει έναν Ποιητή.

Εκτός από τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Ιορδανίδης υπογράφει και τη σύνθεση του θεατροποιημένου αυτού κειμένου, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Θοδωρής Οικονόμου, φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και βοηθοί σκηνοθέτη είναι οι Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος και Σωτήρης  Καρκαλέμης. Τους δύο βασικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Όθωνας Μεταξάς και ο Ορέστης Σοφοκλέους.

Με τίτλο Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΟΡΚΑ σημειώνει ο Γ. Ιορδανίδης:

"Με τον Λόρκα είχα πάντα μια πολύ τρυφερή σχέση και ένας απ’ τους λόγους ήταν και ο παράλογος βίαιος θάνατος του ποιητή στα χρόνια του εμφυλίου της Ισπανίας.
Τα ποιήματά του και κάποια απ’ τα πιο γνωστά θεατρικά του έργα, που υπήρχαν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού μας, ήταν πάντα καλή συντροφιά κι ένα από τα παράθυρα που μ’ άφηνε να ταξιδεύω, στα νεανικά μου χρόνια. Έτσι σιγά σιγά δημιουργήθηκε και η συλλογή που περιλαμβάνει όλες τις εκδόσεις των θεατρικών έργων και  ποιημάτων  του Λόρκα στην Ελλάδα.
Αργότερα… πολύ αργότερα ανέβασα έργο του στη σκηνή. Ήταν ο “Ματωμένος Γάμος” – με Μάνα την Βαλάκου, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – που τον πλησίασα μέσα από μια σύγχρονη σκηνοθετική άποψη, προβάλλοντας έναν  Λόρκα σκληρό και βίαιο,  όπως είναι και η εποχή μας.
Το αφιέρωμα αυτό, στο “Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης” για τα 75 χρόνια από την εκτέλεση του ποιητή – που σίγουρα δεν έχει ανάγκη επετείους για να υπάρχει – ας γίνει μια μικρή κατάθεση αγάπης και θαυμασμού σε ένα φίλο… Γιατί από ποιόν άλλο να τρέξει και να ζητήσει κανείς βοήθεια στις δύσκολες στιγμές, παρά από έναν Ποιητή… "

Στα πλαίσιο αυτού του αφιερώματος ο σκηνοθέτης θα διευθύνει, επίσης, και  ένα Master Class  με θέμα: “Η Απόγνωση και η Βία στον Ματωμένο Γάμο” (Τέσσερα 5ωρα σεμινάρια – workshops) για νέους ηθοποιούς και σπουδαστές Δραματικών Σχολών. Θα προσεγγίσει τους ρόλους του “Ματωμένου Γάμου”  μέσα από μια σύγχρονη  υποκριτική οπτική που αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση του έργου  αναζητώντας  αναλογίες με το σήμερα. Το Master Class θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12, την Κυριακή 13, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 (12:00 - 17:00). Πληροφορίες-Εγγραφές στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στη συνέχεια προγραμματίζονται ακόμη και άλλες εκδηλώσεις όπως μία Έκθεση Βιβλίου με θέμα “Φ. Γκ. Λόρκα: 65 Χρόνια στις Ελληνικές Εκδόσεις (1945-2011)”  και ένα Κινηματογραφικό αφιέρωμα.


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ
Πρώτη σκηνική παρουσία

Θεατρική σύνθεση βασισμένη στο κείμενο του
Ραφαέλ Μαρτίνεθ Ναδάλ «Η τελευταία μέρα του Λόρκα στη Μαδρίτη» και σε συνεντεύξεις και αποσπάσματα από το ποιητικό και θεατρικό έργο του Φ. Γκ. Λόρκα

Σκηνοθεσία-Σύνθεση:             Γιάννης Ιορδανίδης
ΔΙΑΝΟΜΗ  Ραφαέλ :                Όθων Μεταξάς
                       Φεδερίκο :          Ορέστης Σοφοκλέους

Σκηνικά - Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική:                    Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί:                   Μελίνα Μάσχα
Βοηθοί Σκηνοθέτη:     Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος
                                                Σωτήρης Καρκαλέμης

Πρώτη παράσταση
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00  
Παραστάσεις:
Τρίτη 8, Τετάρτη 9, Δευτέρα 14, Τρίτη 15, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011         στις 21:00  

Αίθουσα:  Θέατρο   
Διάρκεια παράστασης:  50΄, χωρίς διάλειμμα
Εισιτήρια: 17€ (κανονικό)
Μειωμένο: 12 € (φοιτητικό / κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων ΑΣΠΕ / κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / άτομα άνω των 65 ετών 

Χορηγοί Επικοινωνίας

Ιανός
Κοντέινερ
ελculture.gr
Ως 3
mediasoup.gr
culturenow.gr



*******


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς
Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting,  210 412 6400      end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Κοντέινερ



ελculture.gr
Ως 3
mediasoup.gr
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

VOLLEY...Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α' ΟΜΙΛΟΣ ΕΣΠΕΔΑ.ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ - ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 3-2 KAI .. ΑΙΓΑΛΕΩ - ΜΟΣΧΑΤΟ 3-0. ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ




Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α' ΟΜΙΛΟΣ ΕΣΠΕΔΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α' ΟΜΙΛΟΥ

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ - ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 3-2
ΓΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 0-3
ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΣ - ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ 0-3
ΓΣ ΕΙΡΗΝΗ - ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ 0-3



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (14 αγώνες)

ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 40
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ 31
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ 30
ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ 29
ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 20
ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΣ 10
ΓΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 7
ΓΣ ΕΙΡΗΝΗ 1







Με ήττα ξεκίνησε η Β΄ φάση του πρωταθλήματος κορασίδων της ομάδας τoυ Μοσχάτου
 στον εκτός έδρας αγώνα με το Αιγάλεω. 


ΑΙΓΑΛΕΩ - ΜΟΣΧΑΤΟ 3-0.  ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ


Στον άλλο αγώνα του ομίλου

ΜΙΛΩΝΑΣ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 3-0 



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ. 


1. ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝΑΣ         03-00           02.
2. ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ              03-00            02. 
3. ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ        00-03           01.
4. ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ   00-03           01 






http://rentisvolley.blogspot.com/
http://drapetsonavolley.blogspot.com/

«Κούρεμα» έως 25% στα ομόλογα Δάνειο 50 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης για την επαναγορά χρέους φέρεται να συζητά η Ελλάδα


«Οι επίσημες συζητήσεις για το πακέτο είναι σε εξέλιξη, αλλά βρίσκονται ακόμη σε αρχική φάση» λένε πηγές της ΕΕ, σύμφωνα με τους Financial Times   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η Ελλάδα συζητά με την ΕΕ να πάρει δάνειο έως 50 δις. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για να επαναγοράσει χρέος της περίπου στο 75% της ονομαστικής του αξίας, καθώς και να επιμηκυνθεί η αποπληρωμή του δανείου των 110 δισ. ευρώ σε 30 χρόνια και να μειωθεί το επιτόκιό του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, το οποίο υπογράφει η ανταποκρίτρια της στην Αθήνα και επικαλείται τραπεζικές πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων.

Αν υπάρξει συμφωνία για το σχέδιο αυτό, αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από το ΕΤΧΣ για να επαναγοράσει ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, περίπου στο 70% της ονομαστικής τους τιμής.

Στους ιδιώτες κατόχους ελληνικών κρατικών ομολόγων θα προσφερθεί μία παράταση από 5 έως 10 χρόνια για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρέος και χαμηλότερα επιτόκια.

«Οι επίσημες συζητήσεις για το πακέτο είναι σε εξέλιξη, αλλά βρίσκονται ακόμη σε αρχική φάση», είπε ένας τραπεζίτης στην εφημερίδα.

Η συμφωνία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πρέπει να εγκριθεί από τους ηγέτες της Ευρωζώνης, ενώ προστίθεται πως «υπάρχουν ενδείξεις ότι η Γερμανία είναι αντίθετη στη συγκεκριμένη χρήση των πόρων του ΕΤΧΣ».

Άλλος τραπεζίτης που μίλησε στην εφημερίδα είπε ότι περίπου το 15% έως 20% του χρέους της Ελλάδας, συνολικού ύψους 330 δισ. ευρώ, μπορεί να αγορασθεί από την αγορά, αν το πακέτο αποφασισθεί φέτος, το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει για δανεισμό στις διεθνείς κεφαλαιαγορές μέσα στο 2012.

«Σε αντάλλαγμα», πρόσθεσε ο τραπεζίτης, η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις αυστηρές μεταρρυθμίσεις, με την παράταση του τριετούς προγράμματος (Μνημόνιο) που συμφώνησε με το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις σχετικές πληροφορίες και τόνισαν πως η Ελλάδα συζητά πάνω στην ειλημμένη απόφαση για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει από τον μηχανισμό στήριξης των 110 δισ. ευρώ. «Οι κυβερνήσεις συζητούν επί προτάσεων και όχι επί ιδεών», δήλωσε το ίδιο στέλεχος. 
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για την 30ετία»
Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της τρόικας προς την Ελλάδα θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά δεν έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση για επιμήκυνση τους στα 30 έτη, είπε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στα «Νέα» τη Δευτέρα.
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ανέφεραν την περασμένη Παρασκευή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την παράταση της αποπληρωμής των δανείων της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία
στα 30 χρόνια.
Eρωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση στο τραπέζι. Είναι σαφές όμως ότι υπάρχει προβληματισμός για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους
χωρών όπως η Ελλάδα, με μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής».
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ο Άξελ Βέμπερ, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank, πρότεινε να παραταθεί η προθεσμία των τριών και επτά χρόνων για την αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας αντίστοιχα.
 Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.in.gr/

Απαλλοτριώσεις σε όλη την Ελλάδα από το ΥΠΕΚΑ για τη δημιουργία χώρων πράσινου...Μοσχάτου Χώρος πράσινου Ο.Τ. 1 1.721,65 700.000,00 ....Ταύρου Χώρος πράσινου Ο.Τ. Γ88 & Γ173 3.420,00 500.000,00


Αθήνα

Κοινόχρηστους χώρους καθώς και χώρους πράσινου θα αποκτήσουν 12 δήμοι στην Αττική και άλλοι 15 στην υπόλοιπη χώρα, μετά από απαλλοτριώσεις με πόρους του Πράσινου Ταμείου, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγραμματισμού και εφαρμογής εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Πρόκειται για τη συνέχιση της πρωτοβουλίας του ΥΠΕΚΑ που άρχισε τον περασμένο Ιούλιο με την απελευθέρωση των πρώτων χώρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επεκτείνεται τώρα σε πολλές περισσότερες περιοχές σε όλη τη χώρα. Προωθούμε την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη, προσφέροντας ανάσα σε υποβαθμισμένες περιοχές, που είναι επιβαρυμένες από την πυκνή δόμηση ή υποφέρουν από την έλλειψη ανοιχτών και πράσινων χώρων», υπογραμμίζει η Τίνα Μπιρμπίλη. 

Το ΥΠΕΚΑ, μετά την ψήφιση του ν.3843/2010 που όριζε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα των αυθαιρεσιών (ημιυπαίθριοι, κ.λπ.) θα διατεθούν για να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον, όπως με αστικές αναπλάσεις και με την απόκτηση χώρων πράσινου, ζήτησε από όλους τους δήμους της χώρας να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, βάσει του προγραμματισμού εφαρμογής εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων για την απαλλοτρίωση ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών. 

Ζητήθηκε, επίσης, η πρόταση να συνοδεύεται από συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία και προτεραιότητες για την απαλλοτρίωση των χώρων, ανάλογα με την πολεοδομική σημασία τους στην οργάνωση και λειτουργία της κάθε πόλης και ανάλογα με το στάδιο των διαδικασιών της απαλλοτρίωσης. 

Αυτό ήταν σημαντικό, ώστε να αξιολογηθεί η ωριμότητα και η προτεραιότητα ένταξης των προτεινομένων χώρων σε προγράμματα χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου. 

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν, συνολικά μέχρι σήμερα, 22 δήμοι της Περιφέρειας Αττικής και 54 δήμοι στην υπόλοιπη χώρα, αποστέλλοντας στοιχεία για την ένταξη συγκεκριμένων χώρων και ποσών που θα χρειαστούν για την απαλλοτρίωσή τους. 

Το ΥΠΕΚΑ απευθύνει πρόσκληση στους νέους δήμους που συγκροτήθηκαν με τον «Καλλικράτη», να υποβάλλουν βελτιωμένες και πληρέστερες προτάσεις υπό το πρίσμα της νέας τους οργάνωσης και αναγκών τους. 

Από την εξέταση των παραπάνω αιτημάτων και αφού αξιολογήθηκαν όλα τα στοιχεία, προκύπτει ωριμότητα για υλοποίηση συγκεκριμένων απαλλοτριώσεων για τους παρακάτω ΟΤΑ: 

Περιφέρεια Αττικής

ΟΤΑ - ΔΗΜΟΙ ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΜΒΑΔΟ σε τ.μ. ΠΟΣΟ σε ευρώ 

1) Αθηναίων Χώροι πράσινου - Κοινόχρηστοι -Ο.Τ. 44 περ. 88 (Σεπόλια) -Ο.Τ. 108α περ. 94 (Άνω Πατήσια) 4.300 8.400 Σύνολο: 12.700 5.500.000,00 9.000.000,00 Σύνολο: 14.500.000,00 

2) Αγίων Αναργύρων Χώροι πράσινου - Κοινόχρηστοι-Ο.Τ. 314 -Ο.Τ. 518Α, 519Α, 519Β 860 1.400 Σύνολο: 2.260 129.000,00 210.000,00 Σύνολο: 339.000,00 

3) Αιγάλεω Χώροι πράσινου -Ο.Τ.244 (Οδοί Χίου-Οικονόμου-Θεοτόκου) -Ο.Τ. 985 -Ο.Τ. 972 (Δωρίδος & Περιστερίου) -Ο.Τ. 383 (Σικελιανού & Ιερά Οδός) 1.500,00 1.044,45 765,00 300,00 Σύνολο: 3.609,45 770.000,00 348.532,35 250.000,00 180.000,00 Σύνολο: 1.548.532,35 

4) Γαλατσίου Χώροι πράσινου Ο.Τ. 104 &104α , Λόφος Παιδιού-Γκράβα 2.000,00 1.700.000 

5) Μοσχάτου Χώρος πράσινου Ο.Τ. 1 1.721,65 700.000,00 

6) Ταύρου Χώρος πράσινου Ο.Τ. Γ88 & Γ173 3.420,00 
 500.000,00 

7) Νίκαιας Χώροι πράσινου -Ο.Τ. 310 (Οφρυνίου, Παρασκευοπούλου κ.λπ.) -Ο.Τ. (Οδοί Αντιόχειας, Τζαβέλλα κλπ) -Ο.Τ. (Οδοί Βρυούλων, Γερβ.Γρεβενών κ.λπ.) 2.577,00 1.586,00 632,00 Σύνολο: 4.795 1.100.000 600.000,00 270.000,00 Σύνολο: 1.970.000,00 

8) Πειραιά Κοινόχρηστοι Χώροι, Πράσινο κ.λπ. -Ο.Τ. 234 (Υμηττού, Μαραθώνος κ.λπ.) -Πλατεία (Γρ.Λαμπράκη & Μικράς Ασίας -Πλατεία (Νάξου, Γρανικού, Πωγωνιανής κλπ) 3.320,00 150 τμ 2.000 τμ Σύνολο: 11.201 1.500.000 120.000,00 2.700.000 Σύνολο: 4.570.000,00 

9) Κερατέας Χώρος πράσινου Ο.Τ. 65(παραλία Κερατέας) 2.792 1.200.000,00 

10) Κρωπίας Κοιν. Χώρος Κ.Χ. 101 6.700 2.680.000,00 

11) Ελευσίνας Χώρος πράσινου Ο.Τ. 251 1.709 900.000,00 

12) Καματερού Χώρος πράσινου Ο.Τ. 577 & 578 1.680 252.000,00 

ΣΥΥΝΟΛΟ 48.857,10 30.609.532,35 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΙΝΑΚΩΝ 103.919,55 62.260.709,96 





περισσότερα http://www.in.gr/

Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στο Μοσχάτο

Σήμερα τα ξημερώματα στις 05:14 στο Μοσχάτο, στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Χρ. Σμύρνης, ένας άγνωστος εισέβαλε, κρατώντας όπλο, σ’ ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και άρπαξε τις εισπράξεις. Αμέσως επιβιβάστηκε σε κλεμμένο Ι.Χ., όπου τον ανέμενε συνεργός του, και εξαφανίστηκαν. Οι δράστες αναζητούνται.


http://www.zougla.gr/

Τα αποτελέσματα στον 9 'Όμιλο. 30 / 1 ..-Κερατσίνι - Μοσχάτο 0-0


Τα αποτελέσματα στον 9 'Όμιλο του
περιφερειακού ... 























9ος ΟΜΙΛΟΣ


ΑΕ Περάματος Μύκονος 2-3


Προοδευτική - Άρης Αμφιάλης 5-0

Ολυμπιακός Λαυρίου - Τριγλία Ραφήνας 0-2

Άνω Σύρος - Ωρωπός 1-1

Κορωπί - Ατρόμητος Πειραιά 1-1


Σαρωνικός Αίγινας - Ανταγόρας Κω 3-0

Αήττητος Σπάτων - Αχαρναϊκός 1-0

Κερατσίνι - Μοσχάτο 0-0 






http://stoplekto.blogspot.com/