Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Εντυπωσιακές εικόνες από το Διάστημα


ΔΕΙΤΕ: Όπως τις κατέγραψε ο φακός των αστροναυτών της NASA

Οι παρακάτω εικόνες που ταξιδεύουν τα μάτια και το μυαλό μας έχουν τραβηχτεί από τον αστροναύτη της NASA, Douglas H. Wheelock, ο οποίος στις 22 Σεπτεμβρίου του 2010 ανέλαβε τη διοίκηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Τα λόγια είναι περιττά… απλά απολαύστε τες!

Το διαστημόπλοιο Discovery


Το νησί Juan de Nova που βρίσκεται ανάμεσα στη Μαδαγασκάρη και την Αφρική



Μια ματιά στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις... διακρίνονται το Παρίσι και το Λονδίνο

Μια... διαστημική ματιά στο φεγγάρι


Πάνω από τις Μπαχάμες


Ηλιακός δέκτης του διαστημικού σταθμού με φόντο... τη Γη


Μια ατόλη στο νότιο Ειρηνικό


Η Κύπρος από ψηλά


Ο τυφώνας Earl


Χιονισμένη κορυφή στις Άνδεις


Ο Νείλος και η έρημος Σαχάρα στην Αίγυπτο την ημέρα


... και τη νύχτα


Μια βραδινή άποψη της Ιταλίας


Ο παγετώνας της Παταγονίας


Η Ελλάδα τη νύχτα... από ψηλά!


Ένα δ
ιαστημικό ηλιοβασίλεμα
http://www.newsbeast.gr/

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Έξι σκιτσογράφοι οργανώνουν και παρουσιάζουν έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας με τίτλο «Η κρίση των έξι». Η έκθεση ξεκινά τοΣάββατο 29 Ιανουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά...

Συμμετέχουν οι : Γεωργοπάλης Δημήτρης ( REAL NEWS ), Κουντούρης Μιχάλης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ),Μακρής Ηλίας ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ), Μαραγκός Πάνος ( ΕΘΝΟΣ ), Ξένου Έφη (ΒΗΜΑ ) και Τζαμπούρα Μαρία ( ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ).Στα εγκαίνια, Σάββατο 29 Ιανουαρίου, μαζί και ο γνωστός από τον χώρο των κόμικ Θανάσης Πέτρου, με την παρέα του, σε ρόλο – έκπληξη, με πολύ μουσική!
Εγκαίνια έκθεσης : Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, ώρα 19:00
Διάρκεια έκθεσης : 26 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου 2011
Καθημερινά : 10:00 – 13:00 και 18:00 -21:00
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Κτίριο Παλαιού Ταχυδρομίου, Φίλωνος 29 και Καραολή & Δημητρίου, Τηλ. 210 4101401



http://fimotro.blogspot.com/

Η 14η αγωνιστική της Α΄ΕΣΚΑΝΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ. –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 70-53 (ΔΕΙΤΕ VIDEO)



Πόλις -Άρης Νίκαιας 71-61
Πέρα - Πρωτέας Βούλας 65-71 
Δραπετσώνα –Φάρος 68-71 
Φοίνικας Πειραιά – Εθνικός 76-71 
ΓΑΣ Μάνδρας -ΑΕ Ρέντη 81-49
Προοδευτική –ΑΛΦΑ 71-69 
Ιωνικός Νικαιας –Ελευθερια  Μοσχ  70-53











ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ   70-53(44-27)
Διαιτητές: Φασόλης , Κάρδαρης
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Κωνσταντινίδης) : Μπουρτσουκλής 4(1), Λιθόπουλος 2, Άνθης 16(3), Ντόκος , Μανεσιώτης , Ντακούλιας 22(1), Οικονόμου 7, Θαλασσινός 14(1), Κασιούμης 2, Μαλαφέκας 3, Κυριακάκης., Παπάδης
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ. (Καρβούνης): Παπατρέχας 14(4), Παυλιάς 2 , Κουτσουμπάκος 11(1), Τσιρόπουλος 6 , Τζαφέρης 2, Κόλιας , Φραγκούλης 5, Ανδρουλάκης , Χατζηκίδης 7(1), Λύτρας 6(2)






Η επόμενη αγωνιστική (31/1/11) :

Άρης Νικαίας - Πέρα 
Πρωτέας Βούλας - Δραπετσώνα
 Φάρος - Φοίνικας Πειραιά 
Εθνικός - ΓΑΣ Μάνδρας 
ΑΕ Ρέντη- Προοδευτική 
ΑΛΦΑ -Ιωνικός Νικαιας 
Ελευθερία Μοσχατου. –Πόλις


Βαθμολογία

Πόλις Καλλιθέας                       26        14        12        2          1058    924
Φάρος Κερατσινίου                 25        14        11        3          1025    904               
ΓΑΣ Μάνδρας                            24        14        10        4          978      852               
Ιωνικός Νικαίας                        24        14        10        4          1023   913               
Άρης Νικαίας                             23        14        9          5          933      895               
Εθνικός                                       23        14        9          5          1016   928               
Ελευθερία Μοσχατ                   22        14        8          6          907      879               
Πρωτέας Βούλας                      21        14        7          7          958      929               
ΑΛΦ Αλίμου                                20        14        6          8          951     1047           
Φοίνικας Πειραιά                      19        14        5          9          853      872             
Δραπετσώνα                             18        14        4         10        881      929         
Προοδευτική                              18        14        4          10        895     983     
Πέρα                                            16        14        2          12        834      1024  
Ρέντη                                           15        14        1         13            784 1017             


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Μ. Θεοδωράκης, Τ. Μπουλμέτης, Ιωσήφ Ιωσήφ , Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργος Νανούρης, όπως και πλήθος κόσμου για την παρουσίαση του Λευκώματος "Μιχάλης Κακογιάννης


Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2011



 - Κινηματογράφος"  και τον σκηνοθέτη, τη Δευτέρα 24.1.2011, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.
Σε μια θερμή και γεμάτη συγκίνηση βραδιά, παρουσία των πολυπληθών φίλων του κινηματογράφου και όχι μόνο,  παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το μνημειώδες Λεύκωμα "Μιχάλης Κακογιάννης - Κινηματογράφος", εκδόσεις Μίλητος. Το μεγάλων διαστάσεων και 404 σελίδων  Λεύκωμα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό και πλάνα από όλες τις ταινίες του σκηνοθέτη, αφηγήσεις του σχετικά με αυτές, κριτικές αποτιμήσεις του Διεθνούς και ελληνικού τύπου, αλλά και αποσπάσματα από τους συγγραφείς των έργων, που ενέπνευσαν τον Μ. Κακογιάννη στο να πραγματοποιήσει τις συγκεκριμένες ταινίες.
Στην εκδήλωση μίλησε, από καρδιάς, πρώτος ο ίδιος ο 89χρονος πλέον δημιουργός ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές του Λευκώματος αλλά και το κοινό καταλήγοντας:  "Ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας εδώ. Η αγάπη που εκδηλώνετε  με αναζωογονεί και την έχω ανάγκη. Εξακολουθείτε παρακαλώ να μου τη χαρίζετε".
Ο Υπουργός Πολιτισμού κ Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος στο χαιρετισμό που απέστειλε σημείωσε: " Ο Μιχάλης Κακογιάννης αντιπροσωπεύει την πιο δημιουργική και εξωστρεφή εκδοχή της σύγχρονης Ελλάδας. Το έργο του έγινε το όχημα για να φτάσει ο Ελληνικός Πολιτισμός σε κάθε γωνιά της γης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πηγή έμπνευσης για νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Αγαπητέ Μιχάλη, σου οφείλουμε όλοι μας ένα μεγάλο "ευχαριστώ". Η σημερινή εκδήλωση είναι μια μικρή ευκαιρία να στο πούμε..."
Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, που υποστήριξε ενεργά τη δημιουργία του Λευκώματος,  στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον καλλιτέχνη που "ανέδειξε ότι ομορφότερο, διαχρονικότερο και οικουμενικότερο κλείνει μέσα του ο άνθρωπος: την αίσθηση του ωραίου και του αληθινού.  Μας προβλημάτισε για τα μικρά και τα μεγάλα του ανθρώπου. Η αγάπη του για την Ελλάδα και την Κύπρο λειτούργησε ως δημιουργικό πάθος στην υπηρεσία της Τέχνης και του Πολιτισμού.(...) Να υποκλιθούμε μπροστά στο μεγαλείο της προσφοράς, της θαυμαστής καταξίωσης ενός γνήσιου τέκνου της Κύπρου, ενός πραγματικού Έλληνα και ενός κοσμοπολίτη δημιουργού."
Ακολούθησε ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος μίλησε για τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη και ανέφερε: "Με τον Μ. Κακογιάννη μας συνδέει η Τέχνη, η Φιλία, η Αγάπη και η Εκτίμηση του ενός για τον άλλο και η κοινή πίστη σε μια σειρά βασικές αξίες, ανθρώπινες, ηθικές και αισθητικές. (...) Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή και προνομιούχο γιατί μου προσφέρθηκε η ευκαιρία να συμβάλω στη δημιουργία έργων μοναδικής αξίας,  όπως οι ταινίες του Κακογιάννη. Με τον "Ζορμπά" (...) είμαι περήφανος που κατάφερα να κάνω όλη σχεδόν την ανθρωπότητα να χορέψει στους ρυθμούς της Κρήτης. Κι αυτό χάρη στο αριστούργημα του Κακογιάννη, που ενώ οι ξένοι το λατρεύουν, πολλοί Έλληνες και ειδικά οι "διανοούμενοι" το σνομπάρουν.(...) Θα σταθώ όμως πιο πολύ στην "Τριλογία" του Κακογιάννη, την "Ηλέκτρα", τις "Τρωάδες" και την "Ιφιγένεια", που μου προσέφεραν την ευκαιρία να γράψω μερικές από τις καλλίτερες μουσικές μου σελίδες. Είναι και τα τρία έργα ανυπέρβλητα. Μοναδική κληρονομιά στην Ελλάδα της Τέχνης. (...) Εμείς οι δύο πλάι-πλάι, από το ύψος των χρόνων που διανύσαμε μαζί, ζήσαμε τη ζωή μας με τη χαρά, την ευδαιμονία θα έλεγα, μιας ζωής γεμάτης ομορφιά και ευγνωμοσύνη για την τύχη μας, που γεννηθήκαμε καλλιτέχνες και που παλέψαμε και ζήσαμε ως Έλληνες."
Ο Τάσος Μπουλμέτης, επεσήμανε "το δύσκολο ρόλο που ανέλαβε ο Μ. Κακογιάννης ως πρωτοπόρος πρέσβης του Ελληνικού πολιτισμού στο διεθνές κοινό, τότε που δεν υπήρχε ούτε η πολυτέλεια αλλά ούτε και η πολιτική βούληση να χρησιμοποιηθεί η 7η τέχνη για να αναδείξει την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της σε παγκόσμιο επίπεδο, και μάλιστα κατ ευθείαν από τους δύο χώρους που προβάλλουν και αναδεικνύουν το παντοδύναμο εδραιωμένο σύστημα της κινηματογραφικής αφήγησης. Στο Χόλλυγουντ και στις Κάννες. (...) Και κατέληξε: κ. Κακογιάννη, το έργο σας αποτελεί μια σταθερή πηγή αναφοράς για όλους τους Έλληνες κινηματογραφιστές, το αποκούμπι μιας σίγουρης και στέρεας αφήγησης που εξιστορεί με μοναδικότητα την ομορφιά και τα κουσούρια του Ελληνισμού την ευλογία και την κατάρα αυτού του τόπου. Σε όλες τις πρόσφατες επιτυχίες που έχει ο σύγχρονος Ελληνικός κινηματογράφος οι Έλληνες και ξένοι κριτικοί κάνοντας πάντα αναδρομή στην ιστορία του Ελληνικού σινεμά, αναφέρονται κατ' αρχή σε σας και το έργο σας. Να΄στε πάντα καλά, και σας ευχαριστούμε."
Η Ίνα Ταράντου, εκπροσωπώντας τις εκδόσεις Μίλητος, μίλησε για το πως αποφασίστηκε η έκδοση του Λευκώματος και για  τα οκτώ χρόνια που χρειάστηκαν για την προετοιμασία του.
Η ηθοποιός και συνεργάτης του σκηνοθέτη Ευδοκία Ρουμελιώτη διάβασε σύντομα αποσπάσματα από διεθνείς κριτικές για τις ταινίες του Μ. Κακογιάννη. Ο  σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Νανούρης αντί για ομιλία επεφύλαξε μία έκπληξη για το κλείσιμο του πρώτου μέρους της βραδιάς. Μαζί με συνεργάτες και φίλους του ηθοποιούς δημιούργησαν ένα χάπενινγκ που συνόδευσε και χορευτικά το τραγούδι που ερμήνευσε ζωντανά επί σκηνής η Αργυρώ Καπαρού "Εφτά τραγούδια θα σου πω" σε στίχους Μ. Κακογιάννη και μουσική Μ. Χατζιδάκι, μαζί με το "Χρυσοπράσινο Φύλλο" του Μ. Θεοδωράκη (στίχοι Λ. Μαλένης) και το "Αγάπη που ΄γινες δίκοπο μαχαίρι" σε στίχους Μ. Κακογιάννη, μουσική Μ. Χατζιδάκι.
Μετά από μία σύντομη διακοπή η βραδιά έκλεισε με την προβολή της τελευταίας ταινίας του Μ. Κακογιάννη "Ο Βυσσινόκηπος" (1999).
Το πάνελ συντόνισε ο δημοσιογράφος και βιογράφος του Μ. Κακογιάννη, Χρήστος Σιάφκος και στο αίθριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης προβαλλόταν το ντοκιμαντέρ Michael Cacoyannis  της Νουνούς Αλεξοπούλου.

Hθοποιοί που συμμετείχαν στο δρώμενο - έκπληξη: Ανδρονίκη Αβδελιώδη, Άθος Αντωνίου, Χρήστος Βασιλακόπουλος, Νίκος Γεωργίου, Βιργινία Κυπριώτη, Ελεάνα Μπαιράμογλου, Νίκος Μπραχιμλάρης, Κρίστι Ξανθοπούλου, Γιώργος Πούλης, Αλέξανδρος Τσελεπιδάκης.
Μουσικοί: Μπαλτάς Αιμίλιος, Mehili Ilirian

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Τι σημαίνει γι΄ αυτήν η Eurovision;

Η Nikki Ponte μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είδε τη ζωή της να αλλάζει αρκετά, αφού από τις οντισιόν της Νέας Υόρκης βρίσκεται... υποψήφια για τη Eurovision.

Η νεαρή τραγουδίστρια δήλωσε: «Τον παρακολουθώ αρκετά χρόνια αυτό τον διαγωνισμό και ήταν άπιαστο όνειρο για μένα. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι από τις οντισιόν του X-Factor στη Νέα Υόρκη βρέθηκα στην Ελλάδα και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα συζητιέται το όνομά μου για να βρεθώ στο stage του διαγωνισμού. Κανένας καλλιτέχνης δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία για να σταθεί σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό που παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές».

Πηγή: People

http://www.zougla.gr/

Ξύλο και των γονέων



Ο Μιχάλης Ζαμπιδης θα υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του «King of the Ring» ενάντια στον Τούρκο Ali Gunyar, στην Ελλάδα. Ο αγώνας του «Iron Mike» θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 12 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η διοργάνωση IRON CHALLENGE θα είναι γεμάτη δράση και ένταση, μιας και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 6 αγώνες kick boxing στους οποίους θα πάρουν μέρος 10 Έλληνες αθλητές.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





http://www.newsbeast.gr/



Στα 28 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια


Με περίπου 10 δισ. ευρώ νέα καθυστερούμενα δάνεια επιβαρύνθηκαν στη διάρκεια του 2010 οι ελληνικές τράπεζες, ενώ συνολικά οι επισφάλειες του συστήματος εκτιμάται ότι υπερέβησαν τα 28 δισ. ευρώ.
Το 2009 τα δάνεια που πέρασαν σε καθυστέρηση ήταν της τάξης των 7 δισ. ευρώ, ενώ για το 2011 προβλέπεται ότι θα προστεθούν στο σύστημα νέες επισφάλειες ύψους 8 δισ. ευρώ.
Τα επίσημα στοιχεία, τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αφορούν το εννεάμηνο 2010, στο οποίο ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων διαμορφώθηκε στο 10% από 9% στο εξάμηνο και 7,7% στο τέλος του 2009.
Οσον αφορά το σύνολο του 2010, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης διαμορφώθηκε αρκετά πάνω από το 11%, ποσοστό που παραμένει πάντως διαχειρίσιμο παρά την άνοδο από τρίμηνο σε τρίμηνο.
Για φέτος -το πιο δύσκολο έτος της τρέχουσας ύφεσης όπως αναμένουν οι τραπεζίτες- ο δείκτης με βάση τις δικές τους εκτιμήσεις θα διαμορφωθεί στο 12%, αν και για τους αναλυτές θεωρείται δεδομένο ότι θα κινηθεί πάνω από το 14%. Οσον αφορά το ανώτατο, χρονικά, σημείο των επισφαλειών και με δεδομένο ότι υπάρχει χρονική υστέρηση δύο τριμήνων στις επισφάλειες, κυρίως στα επιχειρηματικά δάνεια, τοποθετείται περί τα μέσα του 2012.
Η ανησυχία επικεντρώνεται στην καταναλωτική πίστη, όπου ήδη οι επισφάλειες έχουν αυξηθεί σημαντικά αλλά και στην επιχειρηματική πίστη, η οποία κρατιέται ακόμη σε ελεγχόμενο επίπεδο, καθώς ήταν και η πρώτη κατηγορία που είχε υποβληθεί σε ρυθμίσεις.
Καθημερινή μάχη
Γενικότερα, η πολιτική διαχείρισης των καθυστερούμενων δανείων που υλοποιούν οι τράπεζες είναι μια καθημερινή μάχη που περιλαμβάνει γενναίες αναδιαρθρώσεις προκειμένου να μην εκτιναχθούν στο «κόκκινο». Με αυτό τον τρόπο, οι τραπεζίτες προσδοκούν ότι θα συγκρατηθεί ο δείκτης των επισφαλειών και παράλληλα, τόσο ιδιώτες όσο και επιχειρήσεις θα στηριχθούν προκειμένου, έστω και όπως όπως, να περάσουν το σκόπελο της ύφεσης.
Ρυθμίσεις
Σύμφωνα με την εμπειρία που έχουν αποκομίσει τα τραπεζικά στελέχη το τελευταίο δωδεκάμηνο, για να επιτύχουν οι ρυθμίσεις και να μην επιστρέψουν στο γκισέ για νέα παρέμβαση, όπως σήμερα γίνεται στο ένα τρίτο των ρυθμισθέντων δανείων, θα πρέπει να περιέχουν μείωση της μηνιαίας δόσης στο ήμισυ περίπου.
Τα επίσημα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών αναφέρονται σε 300.000 ρυθμισθέντα δάνεια, εκ των οποίων οι 50 χιλιάδες αφορούν επιχειρήσεις, με το συνολικό ύψος αυτών να υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ.
Οσον αφορά πάντως τις επισφάλειες, οι τραπεζίτες επισημαίνουν ότι μεγαλύτερη σημασία από το ύψος του δείκτη των επισφαλειών, έχει η εξέλιξη των νέων καθυστερήσεων ανά τρίμηνο. Ο δείκτης υπολογίζεται με βάση τις καθυστερήσεις προς το σύνολο των δανείων, το οποίο μένει σταθερό υπό τις παρούσες συνθήκες ενώ αυξάνεται ο αριθμητής, οπότε δεν αποτυπώνεται ακριβώς η εικόνα, διευκρινίζουν.
Η πιστωτική επέκταση κινείται εδώ και πολλούς μήνες πτωτικά και μάλιστα για το τρέχον έτος, ο ρυθμός μεταβολής της προβλέπεται ακόμη και αρνητικός, με τα νέα δάνεια να υπολείπονται των αποπληρωμών.
Επιβράδυνση
Στα δύο τελευταία τρίμηνα του 2010, καταγράφεται επιβράδυνση στο ρυθμό αύξησης επισφαλειών για τους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους, δηλαδή οι νέες καθυστερήσεις είναι λιγότερες από τρίμηνο σε τρίμηνο, παρότι εντείνονται οι συνθήκες ύφεσης στην οικονομία. Το «βάθος» της ύφεσης και ειδικά η άνοδος της ανεργίας προβληματίζουν τις διοικήσεις των τραπεζών. Της ανόδου της ανεργίας έπεται χρονικά η καθυστέρηση αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων και άρα μετατίθεται το πρόβλημα των επισφαλειών.
Από την πλευρά των τραπεζών σημειώνεται ότι η θέσπιση της διαδικασίας πτώχευσης ιδιωτών σε αυτή τη χρονική στιγμή έχει εντείνει φαινόμενα αποφυγής πληρωμής από δανειολήπτες που θα ήταν αλλιώς ενήμεροι, υποθάλποντας μια κουλτούρα κακοπληρωτών.
http://www.naftemporiki.gr/

1η Έκθεση - Διαγωνισμός Ομορφιάς Κλασικού Αυτοκινήτου & Μοτοσικλέτας

Από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η ΄΄Έκθεση - Διαγωνισμός Ομορφιάς Κλασικού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας΄΄ που θα μας ταξιδεύει στο μαγευτικό χρόνο του «κλασικού τροχού».


Στόχος της Έκθεσης είναι να γίνει ευρύτερα γνωστή στο κοινό και στους λάτρεις του «κλασικού τροχού», η ιστορία του κλασικού αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, από συλλέκτες του είδους που γνωρίζουν καλά τη μαγεία και την ιστορία της αντίκας.

Στο κοινό θα δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά μοναδικά κομμάτια της αυτοκίνησης που αποτελούν αντικειμενικά είδη απεριόριστου κάλους, κατασκευαστικής και αισθητικής μοναδικότητας.

Η νεότερη γενιά των επισκεπτών θα γνωρίσει από κοντά μια διαφορετική κουλτούρα που θα τους κάνει να εκτιμήσουν το κλασικό αυτοκίνητο και την εξέλιξη της βιομηχανίας του αυτοκινήτου από το τότε έως το τώρα.

Στην έκθεση μπορούν να λάβουν μέρος συλλέκτες, ιδιώτες ή μέλη λεσχών κλασικού αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, παρουσιάζοντας στο κοινό το αγαπημένο τους όχημα. Παράλληλα θα έχουν τη ευκαιρία να συμμετάσχουν στο μοναδικό διαγωνισμό ομορφιάς, διεκδικώντας ένα από τα τρία χρηματικά έπαθλα που προσφέρει η διοργανώτρια εταιρία κατόπιν ψηφοφορίας από τον κόσμο που θα παραστεί.

Τα χρηματικά έπαθλα για τα τρία ομορφότερα αυτοκίνητα της έκθεσης είναι 3.000, 1.500 και 750 ευρώ για τις αντίστοιχες θέσεις και για τις μοτοσυκλέτες 2.000, 1.000 και 500 ευρώ για την πρώτη, δεύτερη και τρίτη (αντίστοιχα) ομορφότερη παρουσίαση.

www.PeriTroxon.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/1_25.html

Σβήνουν από το χάρτη 1.000 σχολεία

Κλείνουν από τον Σεπτέμβριο του 2011 όλα τα μονοθέσια, διθέσια, μέχρι και πενταθέσια σχολεία της χώρας.

Ο σχολικός «Καλλικράτης», που βρίσκεται ήδη στα σκαριά, μετά και τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου για τις «Καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων», «σβήνει από τον χάρτη» περισσότερα από 1.000 ολιγοθέσια (1θ, 2θ, 3θ, 4θ) σχολεία.

newsday

http://sarotiko.blogspot.com/2011/01/1000_25.html

Κακούργημα η φοροδιαφυγή- Στο αυτόφωρο για το Φ.Π.Α.

Έρχονται... χειροπέδες, έτσι τουλάχιστον υπόσχεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο κατ' επιταγή της Τρόικας...

που μετατρέπει σε κακούργημα τη φοροδιαφυγή άνω των 75.000 ευρώ και ενώ δίνει τη δυνατότητα για εξόφληση του Φ.Π.Α. σε τρεις δόσεις με προκαταβολή του 40% κάνει το αδίκημα της μη καταβολής του διαρκές έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Ταυτόχρονα ορίζεται μόνιμος εισαγγελέας που θα ασχολείται αποκλειστικά με το οικονομικό έγκλημα, ενώ όσοι θέλουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί θα πρέπει πλέον να προκαταβάλλουν το 50% και όχι το 25% των βεβαιωμένων προστίμων.

Δημιουργείται “ειδική” εφορία που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τις 1.200 μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, ενώ για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας άνω των 400.000 ευρώ προβλέπεται και νέα περαίωση για τα έτη 2.000 ως 2.009

newsit

http://sarotiko.blogspot.com/

ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΕ 70-53(ΔΕΙΤΕ VIDEO)








Οικογενειακή τραγωδία πίσω απο τη δολοφονία του 20χρονου στο Νέο Φάληρο .Δράστης της δολοφονίας είναι ο 26αχρονος αδελφός του θύματος



Ρεπορτάζ: Λία Νεσφυγέ


Η τραγωδία μιας πολυμελούς οικογένειας απο οικονομικές πιέσεις που οδήγησαν στα άκρα, αποκαλύφθηκε με την εξιχνίαση της δολοφονίας του 20αχρονου Ελληνοαιγύπτιου στο Νέο Φάληρο. Δράστης της δολοφονίας είναι ο 26αχρονος αδελφός του θύματος ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του.
Ο 26αχρονος ισχυρίσθηκε οτι ο αδελφός του ζητούσε συνεχώς χρήματα απο τους γονείς του, αδιαφορώντας για την δεινή οικονομική κατάσταση της πολυμελούς οικογένειας. Ισχυρίσθηκε οτι δεν άντεχε να τον βλέπει να επιβαρύνει τόσο την οικογένεια ζητώντας πιεστικά χρήματα, χωρίς να νοιάζεται για τους αλλους . Αυτή άλλωστε όπως ισχυρίσθηκε ηταν και η αιτία του συχνού διαπληκτισμού τους.
Τα δυο αδέλφια, δράστης και θύμα, ήταν τα παιδιά της πενταμελούς οικογένειας ενός Ελληνοαιγύπτιου συνταξιούχου. Πολλά ηταν τα προβλήματα στο σπίτι της οικογένειας στο Νέο Φάληρο. Ο πατέρας με μια μικρή σύνταξη τα έφερνε πολυ δύσκολα πέρα και συντηρούσε τα τέσσερα παιδιά του, τρία αγορια και ένα κορίτσι που έμεναν μαζί του στο σπίτι. Ο μεγαλύτερος γιος του έμενε αλλού.
Τα οικονομικά προβλήματα επιδεινώθηκαν τον τελευταίο καιρό με τα παιδιά της οικογένειας να βρίσκονται αντιμέτωπα με την ανεργία. Ο 26αχρονος δράστης άλλοτε έβρισκε και άλλοτε δεν εβρισκε δουλειά, ενώ όπως ισχυρίσθηκε ο 20αχρονος αδελφός του ηταν άνεργος.
Παρά τα προβλήματα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμους του 26αχρονου δράστη, ο αδελφός του επέμενε σε μια ζωή πέρα απο τις δυνατότητες της οικογένειας και ζητούσε συνεχώς χρήματα απο τον πατέρα του.
Η δολοφονία έγινε προχθές τα ξημερώματα την ώρα που τα άλλα μέλη της οικογένειας κοιμοντουσαν . Ο 26αχρονος πήρε ένα μαχαίρι απο την κουζίνα, μπήκε στο δωμάτιο του αδελφού του και του το κάρφωσε πλάτη. Άνοιξε στην συνέχεια την μπαλκονόπορτα δίνοντας την εικονα ση της ληστείας Μετά τη δολοφονία έπλυνε το μαχαίρι στην κουζίνα και επέστρεψε στο δωμάτιο του. Το πρωί έφυγε απο το σπίτι του για να επιστρέψει αργότερα.
Στο μεταξύ στις 10 το πρωί οι γονείς του, πήγαν στο δωμάτιο του 20αχρονου επειδη ανησυχησαν και τον βρήκαν δολοφονημένο. Οι άτυχοι γονείς έπαθαν σοκ και ο πατερας απο την ψυχολογική πίεση παρουσίασε καρδιακό επεισόδιο.
Ίσως και να ειχαν υποψιασθει κατι . Σε ολη τη διαρκεια της αστυνομικης έρευνες προσπαθούσαν να αποφύγουν τις λεπτομερείς καταθέσεις Το έγκλημα τελικά εξιχνιάσθηκε και ο 26αχρονος συνελήφθη και ομολόγησε. Με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

http://www.tanea.gr/

Παίζουν ποδόσφαιρο φορώντας μόνο τα… εσώρουχα τους!




Γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο: το όνειρο κάθε άντρα. Όταν μάλιστα σκοράρουν φορώντας ΜΟΝΟ τα εσώρουχα τους, τότε μιλάμε για την απόλυτη ανδρική φαντασίωση.

Και αν νομίζετε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στα έργα,  να σας ενημερώσουμε ότι στις ΗΠΑ εδώ και δυο χρόνια το συγκεκριμένο άθλημα κάνει πάταγο. Tα κορίτσια του αμερικανικού ποδοσφαίρου, αντί για φανέλες και σορτσάκια φοράνε τα απολύτως απαραίτητα και ξεχύνονται στα γήπεδα.

Δέκα από αυτές επέλεξε και το αμερικανικό Playboy για να φωτογραφηθούν στις σελίδες του. Τα κορίτσια -που καθεμία ανήκει και σε διαφορετική ομάδα-, μίλησαν για το αγαπημένο τους άθλημα αλλά και τις δυσκολίες του, εξηγώντας ότι μέσα στο γήπεδο μπορεί να σκοτώνονται, αλλά «Έξω από το γήπεδο είμαστε φίλες κι όλα είναι καλά. Στο γήπεδο πρέπει να γινόμαστε εχθροί».

Κάθε ομάδα αποτελείται από επτά παίκτριες. Ωστόσο, η συμμετοχή των κοριτσιών στους αγώνες δεν είναι εύκολη υπόθεση: «Προπονούμαστε πέντε ημέρες την εβδομάδα. Δηλαδή 30 ώρες την εβδομάδα». Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει μια γυναίκα μέρος στο συγκεκριμένο άθλημα; Να συνδυάζει ομορφιά αλλά και ταλέντο.

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών με εσώρουχα ξεκίνησε το 2009 και έκτοτε γνώρισε μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα να καθιερωθεί. Οι αγώνες διεξάγονται κάθε φθινόπωρο και χειμώνα,ενώ καλύπτονται τηλεοπτικά απογειώνοντας τα νούμερα της τηλεθέασης.

Όσο για τους οπαδούς του συγκεκριμένου αθλήματος; Η απάντηση είναι εύκολη: στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες που γεμίζουν τα γήπεδα, απολαμβάνοντας και με το παραπάνω το συνδυασμό γυναικείας ομορφιάς και ποδοσφαιρικού ταλέντου.

http://www.star.gr/