Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Πρώτη η ΑΕΚ, 3-0 τον Ολυμπιακό

Την πρώτη θέση στην α’ φάση του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 3-0 σετ του δεύτερου Ολυμπιακού, στο ντέρμπι γοήτρου. Και οι δύο ομάδες θα συμμετέχουν στη β’ φάση, όπου θα κριθεί και ο πρωταθλητής. Η κλήρωση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί αύριο, στα γραφεία της ΕΟΠΕ.
Τα σετ: 25-9, 25-20, 25-23.




http://www.zougla.gr/

Έκτακτο: Έκρηξη με νεκρούς στο αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας


Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το μεσημέρι της Δευτέρας το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, το πλέον πολυσύχναστο από τα τρία αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 31 νεκρούς και 120 τραυματίες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό της ρωσικής κυβέρνησης που ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Υγείας βασιζόμενο σε πηγές από τα νοσοκομεία όπου έχουν γίνει διακομιδές. Μάλιστα, από αυτούς οι 20 αναφέρονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι μεγάλη ενώ στο σημείο καταφθάνουν δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η πράξη αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες,  καμικάζι ανατινάχθηκε στην αίθουσα διεθνών αφίξεων και συγκεκριμένα στον χώρο παραλαβής των αποσκευών.

Καμία πληροφορία δεν έχει διαρρεύσει για την εθνικότητα των θυμάτων, ωστόσο επειδή πρόκειται για διεθνές αεροδρόμιο, ουδείς αποκλείει να υπάρχουν και ξένοι πολίτες ανάμεσά τους.

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ανάρτηση που έκανε στο... twitter,  καταδίκασε το γεγονός και κατηγορηματικά τόνισε ότι οι δράστες θα εντοπιστούν, θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Κομφούζιο επικρατεί την ίδια ώρα σε όλα τα αεροδρόμια της Ρωσίας, όπου έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας, ενώ την ίδια ώρα  εκατοντάδες πτήσεις από και προς την Μόσχα ακυρώνονται. Παράλληλα, κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές δυνάμεις, που φοβούνται νέα επίθεση και για το λόγο αυτό έχουν αντείνει τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό και άλλα σημεία όπου συχνάζει πολύς κόσμος. 

Πρόκειται για την δεύτερη πιο αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα την τελευταία επταετία, από τα γεγονότα του 2004 (την ομηρία στο Θέατρο της Μόσχας που είχαν κάνει τσετσένοι αυτονομιστές με τους δεκάδες νεκρούς αλλά και την ανατίναξη αεροπλάνου με 90 επιβαίνοντες από επίσης τσετσένους, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί στο Ντομοντέντοβο, το αεροδρόμιο δηλαδή που χτυπήθηκε και τώρα). Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο του 2010 επίθεση αυτοκτονίες από δύο γυναίκες καμικάζι από το Ταγκεστάν στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας, η οποία είχε αφήσει 31 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.


Συνεχής ενημέρωση από το star.gr
http://www.star.gr/

24-01-2011--14 η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Ά ΕΣΚΑΝΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ...Ιωνικός Νικ. –Ελευθερία Μοσχ







Πόλις -Άρης Νικαίας , 
Πέρα - Πρωτέας Βούλας , 
Δραπετσώνα –Φάρος , 
Φοίνικας Πειραιά – Εθνικός , 
ΓΑΣ Μάνδρας -ΑΕ Ρέντη , 
Προοδευτική –ΑΛΦΑ , 
Ιωνικός Νικ. –Ελευθερία Μοσχ.






Τελική  Βαθμολογία α΄ γύρου 
                                      
1    Πόλις Καλλιθέας               24      13      11      2        987    863
-------------------------------------------------------------------------------------
2   Φάρος Κερατσινίου            23      13      10      3        954    836
3   Ιωνικός Νικαίας                  22      13      9        4        953    860
4   Άρης Νικαίας                       22      13      9        4        872    824
5   Εθνικός                                22      13      9        4        945    852
6    ΓΑΣ Μάνδρας                     22      13      9        4        897    803
7    Ελευθερία Μοσχ                21      13      8        5        854    809
8    Πρωτέας Βούλας               19      13      6        7        887    864
9    ΑΛΦ Αλίμου                       19      13      6        7        882    976
10  Δραπετσώνα                      17      13      4        9        813    858
11 Φοίνικας Πειραιά                 17      13      4        9        777    801
---------------------------------------------------------------------------------------
12 Προοδευτική                      16      13      3        10      824    914  
13  Πέρα                                  15      13      2        11      769    953  
14 Ρέντη                                  14      13      1        12      735    936   

"Επιστροφή στο ’60;" του Γ. Μαμουζέλου

Θυμάμαι από μικρός ότι γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’60 η ανταμοιβή των καλύτερων αθλητών (ακόμη και των εθνικών ομάδων…) ήταν η προσφορά από την Ομοσπονδία ή το σύλλογό τους ενός ή δύο γευμάτων την ημέρα, οι φόρμες (μια δυο φορές το χρόνο), τα αθλητικά τους παπούτσια και ένα μπουκάλι γάλα ή πορτοκαλάδα μετά την προπόνηση! Κάπου κάπου βολεύονταν κάποιοι σε κάποια δουλειά στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, με πολλά παρακάλια και πιέσεις ή εξασφάλιζαν διαμονή στους ξενώνες του Παναθηναϊκού σταδίου…
Ανεξάρτητα από διεθνείς επιτυχίες ή διακρίσεις (σίγουρα μετρημένες που προκαλούσαν φρενίτιδα ενθουσιασμού και εθνικής υπερηφάνειας στους φιλάθλους…) οι αθλητές και οι αθλήτριες ήταν πολλοί, προσπαθούσαν με κέφι και αφοσίωση να κάνουν το καλύτερο, απολάμβαναν αυτό που έκαναν και είτε έφταναν κάπου είτε έπαιρναν το δρόμο της βιοπάλης, κρατώντας όμορφες αναμνήσεις και φίλους… Ο ΣΕΓΑΣ λ.χ. είχε έναν (άντε δυο…) εθνικό προπονητή που –με τη βοήθεια των σωματειακών- έδινε πρόγραμμα στους αθλητές και παρακολουθούσε την πορεία τους. Οι σύλλογοι (οι κορυφαίοι, όπως ο Πανελλήνιος, ο Παναθηναϊκός, ο Εθνικός ΓΣ, ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής Θεσ.) είχαν δύο, το πολύ τέσσερις, προπονητές για όλο το δυναμικό τους, απ’ τους παίδες ως τους ολυμπιονίκες τους, αν είχαν!
Κάποια εποχή ήρθαν τα προνόμια ως κίνητρο για καλύτερο αθλητισμό, για ανταπόδοση του κόπου και του χρόνου που καταθέτουν οι αθλητές με στόχο τον πρωταθλητισμό… Για την αναστολή ή και απώλεια μιας πορείας σπουδών, επαγγελματικής κατάρτισης ή έναρξης μιας καριέρας…
Μετά ήρθαν οι υλικές παροχές, αργότερα τα πριμ, οι εκτός σειράς διορισμοί ή προαγωγές στο δημόσιο και στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι ομαδικές ή ατομικές χορηγίες, οι σπόνσορες κ.α. Κι ακόμη τα «οδοιπορικά» και τα «ενοίκια» από τα σωματεία, τα «μαύρα» πριμ κ.λπ.
Χωράει μεγάλη συζήτηση τι ήταν σωστό ή αναγκαίο, πώς έπρεπε να δίνονται διάφορα προνόμια ή υλικές απολαβές, αν έπρεπε να συνεχιστούν ή να διατηρηθούν, σε ποιο βαθμό κ.α.
Βέβαιο είναι ότι όχι μόνο στο στίβο, αλλά σε όλα τα μη επαγγελματικά αθλήματα, ένας σημαντικός αριθμός πρωταθλητών και πρωταθλητριών πίστεψε ότι έγινε «επαγγελματίας» αθλητής, ότι θα λύσει το σήμερα και το αύριο της ζωής του με όσα κέρδιζε από τον αθλητισμό!
Μια ψευδαίσθηση, ένα ακόμη ξεστράτισμα από την αλήθεια, μια άλλη εκτροπή από την πραγματικότητα στην οποία είχε οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία!
Απρόβλεπτα, απότομα, βίαια ήρθαν η κρίση και τα μέτρα λιτότητας ή –σωστότερα- αποδόμησης των πάντων, με θύματα φυσικά τους λιγότερο ισχυρούς (από κάθε άποψη…) και τους νέους, όπως είναι και οι αθλητές! (Δεν μιλώ για τους επαγγελματίες των μεγάλων κατηγοριών του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ…)
Το κράτος ουσιαστικά αποφάσισε (ή αναγκάστηκε από τη ζοφερή ταμειακή ένδεια…) να βάλει τον αθλητισμό –άσχετα από όσα λένε οι αρμόδιοι…- σε χαμηλή βαθμίδα ενδιαφέροντος, προστασίας, επένδυσης… Άμεσα και φανερά όσον αφορά τον πρωταθλητισμό, έμμεσα και συγκαλυμμένα όσον αφορά τον αθλητισμό βάσης!
Οι περικοπές που αναγγέλθηκαν για το ΣΕΓΑΣ σημαίνουν ότι τόσο ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου όσο και η ενίσχυση του σωματειακού θα υποστούν δραστικές περικοπές… Οι εποχές με τις μακροχρόνιες προετοιμασίες στο εξωτερικό, την κάλυψη μεγάλων ιατροφαρμακευτικών δαπανών, οι πολλές διοργανώσεις, η συμμετοχή σε αγώνες πολυάριθμων ομάδων κ.α. θα μείνουν στην… ιστορία!
Το ίδιο ίσως και η παροχή στέγης ή τακτικών χρηματικών ενισχύσεων στους αθλητές του σχεδιασμού ή στους προπονητές…
Οι σύλλογοι (ακόμη και οι πιο ιστορικοί που είναι οι πυλώνες αλλά και η μήτρα παραγωγής νέων αθλητών και φωλιές υγείας και διαπαιδαγώγησης…) παλεύουν με νύχια και δόντια να μην κλείσουν! Και φυσικά δεν θα σκεφτούν ούτε για μεταγραφές αστεριών, ούτε για υποσχέσεις οικονομικών παροχών ή ενοικίαση σπιτιών κ.α.
Δεν υιοθετώ, δεν ήθελα, δεν φανταζόμουν αυτό το «μοντέλο» αθλητισμού όχι για το στίβο, αλλά για κανένα μη επαγγελματικό άθλημα… Δυστυχώς, όσα βλέπω ήδη γύρω μας κι όσα φοβάμαι πως έρχονται, νιώθω ότι πέραν από την εποχή της… αθωότητας γυρίζουμε στην εποχή του «φτωχού πλην τίμιου…» αθλητισμού!
Παλαιότεροι και νέοι αθλητές θα πρέπει συνειδητά να επιλέξουν ότι θα κάνουν αθλητισμό για το κέφι, την υγεία, ίσως την προβολή ή και την κοινωνική καταξίωση και δόξα, αφού όμως έχουν προκαθορίσει τη ζωή, τις σπουδές ή την εργασία τους!
Μακάρι να διαψευσθώ, μακάρι να βρεθεί μια κάποια (ενδιάμεση) λύση, χωρίς όμως να είναι οι βάρβαροι (που πλέον πρέπει να δούμε τι θ’ απογίνουμε χωρίς αυτούς ή για ν’ ακριβολογώ κάτω και μαζί μ’ αυτούς, τουτέστιν ΔΝΤ, δανειστές, κερδοσκόπους κ.α.)!

Σχόλιο του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΥ
Δημοσιογράφου –Ειδικού Γραμματέα ΠΣΑΤ



http://www.stivoz.gr/index.php

«Χειρόφρενο» σε ΟΣΕ και προαστιακό


Νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και τις αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, εξήγγειλε πριν λίγο 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη, 26 και 27 Ιανουαρίου. 

Τις συγκεκριμένες ημέρες λοιπόν, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων και του προαστιακού. Εξαιρούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, τα οποία καταργούνται μεν στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Μεταβολές επέρχονται και στα αυριανά δρομολόγια. Συγκεκριμένα, καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια : IC 74, IC 75, 604, 504, 505, το δρομολόγιο 605 καταργείται στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα και το 614 καταργείται στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη - Δίκαια.

Επίσης, καταργούνται τα δρομολόγια 1558, 2530, 2533 στη διαδρομή Αθήνα-Χαλκίδα, 753, 757 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας, 1586, 1587 Λάρισας- Βόλου και άλλα 10 δρομολόγια του προαστιακού.

Την Παρασκευή καταργούνται τα δρομολόγια 613 στη διαδρομή Δίκαια - Αλεξανδρούπολη και 734 στη διαδρομή Φλώρινα - Έδεσσα, καθώς και τα δρομολόγια 444 & 445.

Η εν λόγω απεργία επηρεάζει και τα δρομολόγια του μετρό, το οποίο θα έχει τέρμα το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.
http://www.newsbeast.gr/

Ανεβαίνουν στην πασαρέλα για καλό σκοπό


Κορυφαίοι τραγουδιστές σε ρόλο μοντέλου

Το πρώτο Fashion Music Project στην Ελλάδα είναι γεγονός και όλα είναι πανέτοιμα για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Οκτώ κορυφαίοι Έλληνες σχεδιαστές και οκτώ δημοφιλείς καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο show που θα συνδυάζει live εμφανίσεις και ανατρεπτικά fashion shows.

Στο πρώτο MadWalk by Vodafone θα συμμετέχουν οι σχεδιαστές: Apostolos Mitropoulos, Celia Kritharioti Haute Couture, Deux Hommes, Yiorgos Eleftheriades, Mary Katrantzou, Mi-Ro, Orsalia Parthenis και Vrettos Vrettakos.

Ο Σάκης Ρουβάς, η Δέσποινα Βανδή και η Έλενα Παπαρίζου, είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν στην εκδήλωση φορώντας τις δημιουργίες των ελλήνων 
http://www.newsbeast.gr/

ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Επανάσταση στην τηλεοπτική ενημέρωση της Αυστραλίας ξεκινά από σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός ΤΕΝ της Μελβούρνης έχοντας επικεφαλής δύο παρουσιαστές ελληνικής καταγωγής. Τον Γιώργο Ντονικιάν και την μελαχρινή, Ελένη Καπάλου, και οι δύο ελληνικής...
καταγωγής, που σπάνε πρότυπα δεκαετιών και να γίνονται τα πρόσωπα της ενημέρωσης ενός δικτύου που στοχεύει την πρώτη θέση στην τηλεθέαση!

Η παρουσία δύο ομογενών στο κεντρικό δελτίο ενός μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, που ξεκινά σήμερα, θεωρείται ιστορική για το αυστραλιανό τηλεοπτικό πεδίο.

«Ελληνική χημεία», «τηλεοπτικός... γάμος», «μία μικρή επανάσταση». Με αυτά τα λόγια περιγράφουν και οι δύο την τηλεοπτική τους σχέση και υπόσχονται ένα δελτίο ειδήσεων για απαιτητικούς θεατές...

Μιλώντας στο «Νέο Κόσμο» η Ελένη Καπάλου λέει: «Με τον Γιώργο έχω δουλέψει στο παρελθόν. Μας συνδέει μία αμοιβαία συμπάθεια και σεβασμός. Εχουμε συνεργαστεί πάλι σε δελτίο ειδήσεων της Καμπέρας και από την πρώτη στιγμή που δουλέψαμε μαζί ένοιωθα ασφάλεια, εμπιστοσύνη. Υπάρχει μία φοβερή χημεία μεταξύ μας, η οποία προέρχεται αναμφισβήτητα από ο γεγονός ότι είμαστε και οι δύο ελληνικής καταγωγής. Κάνουμε την κουβεντούλα μας στα ελληνικά πολλές φορές γιατί έτσι μας βγαίνει. Βέβαια, προσέχουμε πολύ συνειδητά να μην περιθωριοποιούμε τους συναδέλφους μας, που μας πειράζουν συνεχώς λέγοντας ότι κουβαλάμε την τρελή ετικέτα του Ελληνα, με την καλή έννοια πάντα».

Και ο Γιώργος συμπληρώνει: «Η σχέση μας μοιάζει λίγο με συζυγική» για να συνεχίσει η Ελένη «Ναι έτσι ακριβώς. Θυμάμαι ότι όταν πρωτάρχισα την παρουσίαση ειδήσεων, ο παραγωγός, μου είπε ότι πέρα από όλα τα άλλα η σχέση με τον συμπαρουσιαστή μου κάποιες μέρες θα είναι όπως η σχέση μεταξύ δύο συζύγων. Οταν εκείνος θα νοιώθει πεσμένος εγώ θα πρέπει να τον ανεβάσω και το αντίθετο».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ντονικιάν υπογραμμίζει: «Νιώθω τυχερός που δουλεύω με την Ελένη, όχι μόνο γιατί είναι ελληνικής καταγωγής και όπως και να το δει κανείς καταλαβαινόμαστε σε πολλά επίπεδα, αλλά και γιατί είναι συνεργάσιμη. Το μόνο μου πρόβλημα είναι το πώς θα τα βγάλω πέρα με την αστείρευτη ενεργητικότητά της» λέει γελώντας!

Μιλώντας για τις δυσκολίες που συνάντησε λόγω της ελληνικής καταγωγής της και του ονόματός της η Ελένη Κάπαλος λέει: «Οταν ξεκίνησα ως ρεπόρτερ στο κανάλι 9, τα άκουσα όλα. 'Είσαι μελαχρινή, είσαι παχουλή, είσαι ηλικιακά μεγάλη, πρέπει να αλλάξεις το όνομά σου'. Όλα σου λέω. Οι περισσότεροι βέβαια τα είχαν με το όνομά μου, αυτό κι αν ήταν 'αγκάθι'. Αντιστάθηκα και προσπάθησα να αποδείξω σε όλους ότι όλα αυτά τα στερεότυπα αν κάποιος κάνει καλά τη δουλειά του μπορούν να ξεπεραστούν. Την πόρτα μου την άνοιξαν οι Ολυμπιακοί της Αθήνας. Επεισα το κανάλι 9 να με στείλει στην Ελλάδα για τους Αγώνες. Δεν με εμπιστεύονταν. Είμαι Ελληνίδα, ήξερα την ελληνική πραγματικότητα, ήθελα να κάνω εγώ το ρεπορτάζ. Το θεωρούσα υποχρέωσή μου ως Ελληνίδα. Για ένα μήνα αναγκάστηκα να βάλω χρήματα από την τσέπη μου για να καλύψω τα δικά μου αλλά και τα έξοδα του συνεργείου μου. Οταν άρχισα να στέλνω ρεπορτάζ για πολλά και διαφορετικά προγράμματα του καναλιού τότε κατάλαβαν ότι τα στερεότυπα πάνε περίπατο όταν υπάρχουν ικανότητες.».

Και ο Γιώργος Ντονικιάν συμπληρώνει για το μουστάκι του: «Αχ αυτό το μουστάκι μου! Πριν από 30 χρόνια όταν ξεκίνησα στο κανάλι 9 ρώτησα τον τότε παραγωγό μου Graham Kennedy (είχε θεωρηθεί ο βασιλιάς της αυστραλιανής τηλεόρασης) αν έπρεπε να το ξυρίσω. 'Όχι' μου είπε, 'το μουστάκι είναι το σήμα κατατεθέν σου, σου πάει'. Τότε νόμιζα ότι με σαμποτάριζε. Κανένας παρουσιαστής ειδήσεων δεν είχε μουστάκι τότε. Είχε δίκιο όμως ο Graham. Το μουστάκι έγινε το σήμα κατατεθέν μου. Οσο για το όνομα τι να σου πω! Μου είχαν βρει και πιθανά επώνυμα, Brown, Black, White, οποιασδήποτε απόχρωσης μπορείς να φανταστείς. Αντιστάθηκα και νά 'μαι σήμερα, παραμένω Ντονίκιαν».

http://fimotro.blogspot.com/
Οσο για το δελτίο που ξεκινάνε σήμερα ο Γιώργος Ντονικιάν λέει:

«Δεν λέμε απλά τις ειδήσεις. Θα έχει περάσματα σε ζωντανά πλάνα, θα έχει ζωντάνια, ελευθερία, ειδήσεις αποκλειστικές και μην νομίσεις ότι σε όλα αυτά δεν βοηθά η ελληνική μας καταγωγή. Μία βόλτα στα ελληνικά στέκια να κάνουμε και ακούμε ιστορίες που ποτέ δεν θα ακουστούν στα άλλα κανάλια. Θα τις ψάξουμε, θα είναι το διαφορετικό, θα είναι τα ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας».

Έκρηξη με νεκρούς στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Παράλληλα, το δίκτυο ΒΒC, αναφέρει ότι πίσω από αυτή την έκρηξη φαίνεται να υπάρχει βομβιστής αυτοκτονίας.

Τοπικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι η τοποθεσία της έκρηξης είναι στην περιοχή παραλαβής αποσκευών στην αίθουσα αφίξεων των διεθνών πτήσεων.Το αεροδρόμιο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) νότιο-ανατολικά του κέντρου της πόλης.



http://www.zougla.gr/

Ήθελε να κλειστεί σε μοναστήρι

Η σέξι Eva Mendes αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Daily Mail πως όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει… καλόγρια!

Η ηθοποιός είπε ότι άλλαξε γνώμη, μόνο όταν η αδερφή της της είπε ότι εάν πήγαινε σε μοναστήρι, δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλει λεφτά. Φέρνοντας τις αναμνήσεις αυτές στο μυαλό της η Mendes είπε πως όλα αυτά της φαίνονται πλέον γελοία, ενώ τόνισε ότι θα της άρεσε περισσότερο οι θαυμαστές της να τη θεωρούσαν αστεία και όχι σέξι.

«Θα μου άρεσε περισσότερο να με σκέφτονται ως αστεία και όχι σέξι. Με εξοργίζει που δεν με βλέπουν έτσι», δήλωσε.



http://www.zougla.gr/

Στ. Τσιμτσιλή:”Θέλω το νυφικό μου ρομαντικό, παραμυθένιο”


Η παρουσιάστρια του «Πολύ Μπλα Μπλα» μίλησε στην εφημερίδα espresso για τον σύντροφο της αλλά και για τις  προετοιμασίες του γάμου τους τον Ιούνιο.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Δεν θέλω να το μελετάω και να το πολυλέω, γιατί δεν θέλω να προκαλέσω την τύχη μου αλλά και τον Θεό», είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ενώ αποκάλυψε ότι έχει βρει μέσω διαδικτύου κάποια νυφικά που της αρέσουν.

« Θα ήθελα κάτι ρομαντικό, παραμυθένιο και παράλληλα συντηρητικό. Θα ήθελα να είναι νυφικό - νυφικό… Δεν θα ήθελα να θυμίζει φόρεμα ή ακόμα κάτι πολύ μοντέρνο. Έχω καιρό μπροστά μου».

Ο μελλοντικός της σύζυγος, ο Θέμης Σοφός,  μάλλον σε άλλη τηλεοπτική ζώνη θα ήθελε να την απολαμβάνει. «Του Θέμη του αρέσει η εκπομπή όταν ασχολείται με πιο σοβαρά θέματα. Νομίζω  πως κάποια στιγμή θέλει να με δει να λέω δελτίο ειδήσεων», είπε χαμογελώντας η Σταματίνα.

O γάμος τους θα γίνει τον Ιούνιο.  «Δεν έχουμε κάνει πάρα πολλά. Δεδομένου ότι ο χώρος έχει κλείσει, και είναι το κτήμα Νάσιουτζικ, είμαστε χαλαροί», δήλωσε στη συνέντευξή της. 

Δεν θέλησε πάντως να αποκαλύψει πώς της έκανε πρόταση γάμου. «Είναι ένας πολύ ρομαντικός, γλυκός άνθρωπος, ο οποίος θέλει η γυναίκα του να είναι ευτυχισμένη», αρκέστηκε να πει.

http://www.star.gr/

400.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ

Κάθε ανακοίνωση για τον καλπασμό της ανεργίας στην χώρα μας αναδεικνύει και νέες πτυχές της σύγχρονης κοινωνικής μάστιγας και πίσω από την τυπική παράθεση των στοιχείων του ΟΑΕΔ κρύβονται καταστάσεις που δύσκολα γίνονται πιστευτές.
Γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι από τις περίπου 650.000 εγγεγραμμένους ανέργους,...
οι 400.000 δεν παίρνουν έστω επίδομα ανεργίας, είτε γιατί – οι συντριπτικά περισσότεροι – είναι μακροχρόνια άνεργοι – είτε γιατί κάποιοι τυχεροί συμμετέχουν σε ειδικά προγράμμτα με ημερομηνία λήξης;
Πώς μπορεί να εκλάβει κάποιος το ότι περίπου 150.000 συμπολίτες μας δηλώνουν στον Οργανισμό ότι δεν ψάχνουν καν για δουλειά; Προφανώς, δεν βρήκαν από κάπου εισόδημα και χαλάρωσαν...
Τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν ότι στα 653.552 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον περασμένο Δεκέμβριο, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 4,18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 277.904 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 71.125 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο. Η αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων προέρχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τον κλάδο των εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων (+51.236 άτομα).
Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 49.673, μειωμένες κατά -11,42% σχετικά με τον Δεκέμβριο του 2009. Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 29.703 (μειωμένες κατά 5,92% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 30.773 (μειωμένες κατά 48,79% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 22.652.
Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 60.476, το 50,88% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Το μέγεθος αυτό είναι μειωμένο κατά -3,78% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009 (62.852) και μειωμένο κατά -34,03% από τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο (91.669).
Οι καθαρές ροές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται σε -33.455 έναντι -29.826 τον Δεκέμβριο του 2009 και -52.530 τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο, ακολουθώντας μια τάση που χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο μήνα σε όλη την προηγούμενη 5ετία.




http://fimotro.blogspot.com/

Η Κίνα μπαίνει και στην τραπεζική αγορά των ΗΠΑ


Δυναμική είσοδο στην αμερικανική τραπεζική αγορά πραγματοποιεί η κινεζική κρατική τράπεζα ICBC. Η ICBC, που είναι πρώτη στον κόσμο σε χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση, υπέγραψε συμφωνία για την είσοδό της στην αγορά λιανικών τραπεζικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο στην αμερικανική θυγατρική της Bank of East Asia
Όπως τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, η συμφωνία, η οποία απομένει να εγκριθεί από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, θα επιτρέψει στην Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (ICBC) να γίνει η πρώτη ελεγχόμενη από την κινεζική κυβέρνηση τράπεζα που εξαγοράζει ένα δίκτυο καταστημάτων στον τομέα των λιανικών τραπεζικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.
Το ύψος της εξαγοράς, που υπογράφηκε χθες στο Σικάγο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κινέζου προέδρου Χου Ζιντάο στις ΗΠΑ, δεν έχει δημοσιευθεί. Σύμφωνα όμως με πηγές της Τζέρναλ, το ποσό αυτό ανέρχεται στα 100 εκατ. δολάρια.
Η Bank of East Asia Ltd διατηρεί 13 υποκαταστήματα στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια.
Η εξαγορά θα επιτρέψει στους πελάτες της ICBC να αγοράσουν και να πωλήσουν γιουάν, όπως μέχρι σήμερα μπορεί να κάνει μόνον η Τράπεζα της Κίνας, η μόνη που διαθέτει σχετική άδεια λιανικών τραπεζικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, προσθέτει η εφημερίδα.
Αυτήν την εβδομάδα η ICBC άνοιξε υποκαταστήματά της στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, και μέσα στον Ιανουάριο θα εγκαινιάσει συνολικά πέντε νέα καταστήματά της στην Ευρώπη, διπλασιάζοντας την παρουσία της στην Γηραιά Ηπειρο.

http://www.tanea.gr/

Το υψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο



Το Chacaltaya βρίσκεται στη Βολιβία, 30 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Λα Παζ. Είναι το ψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο, όπως επίσης και το κοντινότερο στον ισημερινό.

Τοποθετημένο στην κορυφή ενός παγετώνα, 5.200 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, κυριολεκτικά κόβει την ανάσα όσων το επισκέπτονται, αφού σε αυτό το υψόμετρο ο άνθρωπος αναπνέει με δυσκολία!
Είναι δημιούργημα ενός και μόνο ανθρώπου, του Raul Posnansky Lipmann, ο οποίος ίδρυσε το χιονοδρομικό κέντρο στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Δυστυχώς όμως, μετά το θάνατό του οι εγκαταστάσεις του Chacaltaya δε βελτιώθηκαν καθόλου. Έτσι ακόμα και σήμερα, ο δρόμος που οδηγεί στο ψηλότερο χιονοδρομικό θέρετρο του κόσμου είναι ένας στενός χωματόδρομος, ενώ η ανάβαση μέχρι την κορυφή της πίστας γίνεται με ένα και μόνο λιφτ, κατασκευασμένο επίσης τη δεκαετία του 1930.
 Ωστόσο, χιλιάδες λάτρεις του σκι, αλλά και της περιπέτειας, από κάθε γωνιά του κόσμου επισκέπτονται το Chacaltaya κάθε χρόνο. Οι όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν κατά την παραμονή τους, αντισταθμίζονται από την εκπληκτική θέα της λίμνης Τιτικάκα και της πρωτεύουσας Λα Παζ που προσφέρει το χιονοδρομικό κέντρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες που παρακολουθούν τον παγετώνα πάνω στον οποίο βρίσκεται το Chacaltaya, έχουν ανακαλύψει ότι κινδυνεύει με εξαφάνιση. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το φαινόμενο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι υπεύθυνο για το λιώσιμο και την ταχεία συρρίκνωση του παγετώνα που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι σε λίγα χρόνια το μοναδικό αυτό δημιούργημα της φύσης θα χαθεί ολοκληρωτικά, αφήνοντας πίσω μόνο αναμνήσεις.
http://www.zougla.gr/

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται απεργιακός γολγοθάς

Κλειστά φαρμακεία, στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στα λεωφορεία, και 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας περιλαμβάνει το απεργιακό μενού – Διαβάστε αναλυτικά...


ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Tην Δευτέρα, λόγω της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα.

Οπως όλα δείχνουν, τα ραντεβού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών θα συνεχιστούν την Δευτέρα, όταν και θα μεταβούν για διάλογο στο υπουργείο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο μετρό, το τραμ και -κατά πάσα πιθανότητα- του ΗΛΠΑΠ. Επίσης, αναμένεται να δώσουν το παρόν και οι συνδικαλιστές του ΗΣΑΠ, οι οποίοι και θα παραδώσουν το «αντινομοσχέδιο» που έχουν εκπονήσει, μέσα από το οποίο παραθέτουν τις δικές τους προτάσεις.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Σε πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν έως και τις 28 Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί, τασσόμενοι κατά των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός, ξεκινώντας από μεθαύριο Τετάρτη.
Όπως αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή , 19, 20 και 21 Ιανουαρίου και τις ίδιες ημέρες την επόμενη εβδομάδα (26, 27 και 28 Ιανουαρίου) .Για το διάστημα αυτό οι ασθενείς με ιατρική συνταγή θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία υπηρεσίας
Τα φαρμακεία στον Πειραιά βάζουν ''λουκέτο'' από αύριο Δευτέρα εως και την Παρασκευή.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ
Η ΟΣΥΠΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.














newsit

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/01/blog-post_4624.html#ixzz1BtHCSInL

Επιστρέφει μετά από ένα χρόνο ο Τσάτουμας


Την επιστροφή του στους στίβους έπειτα από ένα χρόνο προανήγγειλε ο Λούης Τσάτουμας μέσω του προσωπικού του blog!

Γράφοντας τις ευχές του για την χρονιά που ξεκίνησε, ο Έλληνας άλτης του μήκους αναφέρει: «πραγματικά ανυπομονώ να αγωνιστώ πάλι σε κλειστό στίβο. Τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν τον χειμώνα του 2009... Πέρυσι, αν και ήθελα να αγωνιστώ, ο τραυματισμός μου δεν μου επέτρεψε να πάρω μέρος».

Σύμφωνα με τον Λούη, ο πρώτος του αγώνας θα είναι στις 29 Ιανουαρίου στην Παιανία, σε ημερίδα που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ.

«Θα σας δω εκεί!», καταλήγει.

http://www.star.gr/

Αποτρόπαιο έγκλημα στο Νέο Φάληρο – 20χρονος βρέθηκε σφαγμένος στο σπίτι του

Το πτώμα ήταν στο κρεβάτι με μαχαιριές στην πλάτη

Τον σφαγιασμένο 20χρονο αντιλήφθησαν στις 10.00 το πρωί οι γονείς και τα 4 αδέρφια του που ζούνε μαζί
Ο πατέρας νοσηλεύεται μετά το σοκ που υπέστη



Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η σφαγή 20χρονου μέσα στο ίδιο του το σπίτι στο Νέο Φάληρο. Το έγκλημα έγινε πιθανότατα τη νύχτα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ή οι δολοφόνοι μπήκαν στο υπνοδωμάτιο του θύματος από την μπαλκονόπορτα του που βρέθηκε ανοιχτή ενώ στο υπόλοιπο σπίτι δεν έχουν βρεθεί ενδείξεις που να υποδηλώνουν διάρρηξη.








Περισσότερα http://sarotiko.blogspot.com/



ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΕΚΟΨΑΝ ΟΙ " ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΤΑΥΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΕΙΤΕ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO AΠO THN ΕΚΔΗΛΩΣΗ)









ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ







Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2011



Θέατρο

Πέμπτη 27, Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00
CUT Project / DE-FENCES
από το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ

Το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ παρουσιάζει την Performance DE-FENCES, αποτέλεσμα του διεθνούς “CUT Project. Το Project, με θέμα τη νέα ευρωπαϊκή γεωγραφία, καθώς και τα «τείχη» και τις   «διαχωριστικές γραμμές», 20 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και του τέλους του ψυχρού πολέμου, αναπτύχθηκε μέσα από έρευνα και διαμονή (residency) μιας καλλιτεχνικής ομάδας της ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ σε πρώην και νυν διχοτομημένες περιοχές -Παλαιστίνη, Βερολίνο, Λευκωσία, Κόσσοβο- σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες.

Η τελική πολύγλωσση παράσταση πολυμέσων «DE-FENCES» παρουσιάστηκε ζωντανά, για πρώτη φορά και μετά την Residency της Αθήνας με τη συμμετοχή των διεθνών συνεργατών, στο Θέατρο ΔΙΠΥΛΟΝ (13–15 Μαΐου 2010), ενώ παράλληλα προβαλλόταν σε πραγματικό χρόνο μέσω live-streaming στο διαδίκτυο στο Χώρο Τέχνης K-SALON του Βερολίνου, όπου το εκεί κοινό είχε τη δυνατότητα, μέσα από τις διαδραστικές εγκαταστάσεις των Νέων Τεχνολογιών, να «αντιδρά» στο ζωντανό θέαμα της Αθήνας. Οι οπτικές αυτές «αντιδράσεις» προβάλλονταν σε ξεχωριστή οθόνη και στους δύο χώρους, «συμβάλλοντας» μ’ αυτόν τον τρόπο στο όλο θέαμα.

H μεθοδολογία και η εξέλιξη του Project παρουσιάστηκαν στο Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, στο πλαίσιο τoυ Συνεδρίου "Transformations of Narrative in the Postcolonial Era" πoυ διοργανώθηκε από το Pinter Centre for Performance and Creative Writing, 11-13 Νοεμβρίου 2010.

Tώρα, μετά από περαιτέρω επεξεργασία και εστιάζοντας επίσης στους διαχωρισμούς των «άυλων τειχών», που συνιστούν το σύγχρονο αστικό τοπίο όπως επίσης και υπό το πρίσμα μιας ειρωνικής επικαιρότητας, λόγω του οικονομικού «τείχους» που οριοθετεί τη χώρα μας σε μια «περιθωριοποιημένη» ζώνη, παράλληλα με την ανέγερση ενός «φοβικού» τείχους στον Έβρο και τις εξαγγελίες για πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα από την Πέμπτη 27 έως και Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 21.30.

Συμμετέχει και ο Γερμανός Συνθέτης & Sound Designer Mike Koloska, από το Βερολίνο, για να παίξει live-electronics κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στην Λευκωσία [16-17 Δεκεμβρίου 2010] στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», με την Υποστήριξη του Δήμου Λευκωσίας και του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επίσης, θα παρουσιαστεί στο διεθνώς γνωστό για την πρωτοποριακή δουλειά του Θέατρο HEBBEL-AM-UFER του Βερολίνου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ 100 Grad (24-27 Φεβρουαρίου 2011).


ΣΥΛΛΗΨΗ – ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:            Μαρίλλη Μαστραντώνη
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:                                             Γεωργία Μπούρδα
ΜΟΥΣΙΚΗ – SΟUND DESIGNER:                                  Mike Koloska
KIΝΗΣΗ:                                                                       Δέσποινα Χατζηπαυλίδου
VIDEO:                                                                         Δημήτρης Κωτσαράς
ΦΩΤΙΣΜΟΙ – ΚΑΜΕΡΕΣ:                                              Mιχάλης Μπούρης
ΒOΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:                                               Μελίνα Σκούφου
TECHNOLOGY CONSULTANT:                                                 Eυάγγελος Χαβιάρης
SOUND ENGINEER:                                                     Αλέξης Γρίβας

PERFORMER: Δήμητρα Αντωνάκη, Νίκος Ευσταθιάδης, Γιώργος Μηλιώτης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Αγγελική Τόμπρου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Μαρία Φράγκου
 
CUT Project / DE-FENCES από το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ
Πέμπτη 27, Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά  
Εισιτήρια: 18€ Κανονικό, 12€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων

Promo-video στα link:    http://www.youtube.com/watch?v=t7wH1OorL10,

Παραγωγή: ΕΝΤΡΟΠΙΑ
Με την Υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος (E.C.F.)


Θέατρο

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, Τρίτη 1, Παρασκευή 4, Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00
Beckett 3B
Παράσταση πάνω στα "κείμενα για το τίποτα" του Μπέκετ
Σύλληψη, Σκηνοθεσία:  Έρση Πήττα

Μια παράσταση - αποτέλεσμα πολύμηνης ομαδικής δουλειάς που βασίζεται στην έρευνα που έκανε η ομάδα πάνω στα «κείμενα για το τίποτα» του  Beckett τα οποία γραμμένα το 1950,  αντανακλούν την εντονότερη ψυχαναλυτική περίοδο του συγγραφέα. Μέσα από την επεξεργασία των κειμένων η ομάδα οδηγήθηκε σε μια έκφραση σωματικού θεάτρου. Οι ηθοποιοί ξανα-συνέθεσαν τα κείμενα, με τα έντονα ποιητικά στοιχεία, καθιστώντας τα βιωματική εμπειρία και τα αποδίδουν χρησιμοποιώντας τόσο το τραγικό όσο και το κωμικό στοιχείο έκφρασης.
Η επαναληπτική χρήση της ίδιας ομάδας λέξεων με μία ποικιλία παραλλαγών οδηγούν στη συνειδητοποίηση της εναλλαγής των εννοιών όπως: Η γέννηση είναι ο θάνατος «πότε πέθανα δεν ξέρω» αλλά δεν ξέρω πότε γεννήθηκα... αλλά και στη διατύπωση των καίριων ερωτημάτων του συγγραφέα «Πού θα πήγαινα αν μπορούσα να πάω; Tι θα ήμουνα αν μπορούσα να είμαι; Tι θα έλεγα αν είχα φωνή;»
Μία παράσταση όπου η έκφραση του προσώπου αποτελεί μία μάσκα που αντανακλά το κενό, ενώ η κίνηση του σώματος το "γεμίζει" και η φωνή έναρθρη ή άναρθρη υπογραμμίζει την ίδια την σιωπή  από  όπου ξεπηδάνε εικόνες με ένταση και εικαστική ομορφιά, ή επιδρά ως παραμορφωτικός καθρέπτης στο υποκείμενο - σώμα.
Το 3B του τίτλου της παράστασης αναφέρεται τόσο στον συγγραφέα, όσο στον Bion τον ψυχαναλυτή του Beckett και στον Bacon από το έργο του οποίου η ομάδα άντλησε ερεθίσματα.

Beckett
Παράσταση πάνω στα «κείμενα για το τίποτα» του Μπέκετ
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου,  Τρίτη 1,  Παρασκευή 4, Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00
Σύλληψη, Σκηνοθεσία:  Έρση Πήττα
Μουσική:  Θοδωρής Αμπαζής

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Μαρία Βλαβιανού, Πάνος Γκιουλής, Γιάννης Νταής, Μαρία Περδίκη,  Ειρήνη Στάικου, Κοσμάς Χατζής

Παραγωγή: BackStage entertainment
Χορηγός: JY Productions

Διάρκεια: 60'
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια: 18€ Κανονικό,
                   12€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας                              (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων
***
www.mcf.gr/el/whats_on/?ev=beckett_3b_se_sillipsi_skinothesia_ersis_pitta

Θέατρο
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, από 31 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου 2011, στις
21:30
NΟ  BODY ELSE
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο 

Έξι μηχανές κατασκευής ιστοριών διηγούνται το αποτύπωμα της μνήμης σ' ένα σώμα που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια. Ή αλλιώς: ένα μικρό Κόρπους με τις οδηγίες χρήσης μου.
Το αυτονόητο, το άμεσα διαθέσιμο και προσβάσιμο, το ακαθόριστα εξερευνημένο, με τα πολύτιμα εξαρτήματα, τις μοναδικές λεπτομέρειες, τους ιδιαίτερους αυτοματισμούς, τις προσωπικές του διαθέσεις, προτιμήσεις, συστάσεις... Το σε κατάσταση μηδενικής απόστασης κι εξαιρετικής οικειότητας Σώμα: Μεταφέρει μνήμη κυτταρική. Μνήμη συλλογική. Ένστικτα. Απορίες. Και είναι σε θέση να πει -ερήμην του- ιστορίες ασήμαντες ή και Ιστορικές. Καμία ιστορία, μέχρι σήμερα, δε γράφτηκε ως το τέλος.

Η σύνθεση της δραματουργίας προέκυψε από την ομάδα και τα αναγνώσματά της. Η σκηνική της μεταφορά προέκυψε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια των παραστάσεων αποτελεί μέρος της.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους

Συντελεστές
Σύλληψη - Σκηνοθεσία:                      Κίρκη Καραλή
Σκηνικά - Κοστούμια:                          Ηλένια Δουλαδίρη, Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Σχεδιασμός φωτισμού:                       Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Εικαστική παρέμβαση στο χώρο:       Κωνσταντίνος Πάτσιος
Βοηθός σκηνοθέτη:                            Λητώ Τριανταφυλλίδου


Παίζουν (αλφαβητικά): Ελένη Ευθυμίου, Χριστίνα Μπιρμπίλη - Καραλέκα,
Χρήστος Τανταλάκης,  Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης,  Αναστασία Χατζάρα,
Μαρία Ψαρολόγου
Χορηγός: Body Action
Χορηγός Επικοινωνίας: www.mediasoup.gr

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, από 31/1 έως 1/3/2011
Στον Ειδικά διαμορφωμένο Υπόγειο Χώρο
Ώρα: 21:30
Διάρκεια: 80’
Εισιτήριο: 15€ Κανονικό,
                   10€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας
                    (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων
*****
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς
Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting,  210 412 6400      end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας
PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Κοντέινερ
ελculture.gr
Ως 3
mediasoup.gr
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr