Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Υπό εξαφάνιση οι γκρίζες φάλαινες στον Ειρηνικό ωκεανό


ΔΕΙΤΕ: Γράφημα του Reuters

Μόλις 130 τέτοιες φάλαινες επιζούν σήμερα, ενώ η περιοχή όπου διατρέφονται, ανοιχτά της νήσου Σαχαλίνης στη ρωσική Άπω Ανατολή, προκαλεί ήδη μεγάλο ενδιαφέρον ενεργειακών πολυεθνικών, λόγω των μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Γκρίζες φάλαινες ζουν και στις δύο όχθες του Ειρηνικού ωκεανού. Παρά ταύτα, όμως, οι αρμόδιες περιβαλλοντικές υπηρεσίες διαχωρίζουν τον απειλούμενο δυτικό πληθυσμό γκρίζων φαλαινών από τον ανατολικό, καθώς γενετικές μελέτες έδειξαν ότι οι δύο πληθυσμοί μάλλον δεν αναμειγνύονται.

Απομένουν μόλις 30 θηλυκές γκρίζες φάλαινες σε ηλικία αναπαραγωγής. Ο πληθυσμός τους βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα της οριστικής εξαφάνισης. Η απώλεια έστω και λίγων θηλυκών σε αναπαραγωγική ηλικία θα μπορούσε να σημάνει το τέλος για όλο τον πληθυσμό.
http://www.newsbeast.gr/

Αναμορφωμένο πρόγραμμα σε 800 ολοήμερα σχολεία


Διαβάστε το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο

Το ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα των 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων, που λειτουργούν με βάση το παράδειγμα του 4ου δημοτικού σχολείου Θέρμης, παρουσίασε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Το υποχρεωτικό πρόγραμμα στα σχολεία αυτά ξεκινά στις 8.10 π.μ. και λήγει στις 14.00 μ.μ. για όλες τις τάξεις, ενώ η αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνει είτε με τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος (16.15) είτε κατά το χρονικό διάστημα 15.30 - 15.40, εφόσον έχει κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση των γονέων στη σχολική μονάδα.

Τα διδακτικά αντικείμενα από τα οποία μπορεί να γίνει επιλογή ως προς το πλήθος τους και τις ώρες που θα διδάσκονται είναι τα παρακάτω: μελέτη, αθλητισμός, θεατρική αγωγή, Αγγλικά, μουσική, παρακολούθηση δεύτερη ξένης γλώσσας, εικαστικά, πολιτιστικοί όμιλοι δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ομίλων οι μαθητές όλων των τάξεων μπορούν να προετοιμάζουν σχολικές εορτές, χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες για την καλλιέργεια της αισθητικής, καθώς και την ανάδειξη και προώθηση στοιχείων του πολιτισμού.
http://www.newsbeast.gr/

Video: Η πιο sexy ακοντίστρια!

Η Λερίν Φράνκο είναι η πιο καυτή ακοντίστρια, ίσως και η πιο sexy αθλήτρια αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Η πανέμορφη αθλήτρια από την Παραγουάη έχει ξεκινήσει μάλιστα και καριέρα μοντέλου, καθώς πρόσφατα ανέβηκε αρκετές φορές στην πασαρέλα. «Είναι ένας τρόπος για μένα το modeling ώστε να κερδίσω καλά χρήματα και καταφέρνω να το συνδυάζω με τον αθλητισμό. Θέλω να πάρω μέρος και σε δεύτερους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά θέλω και τη δουλειά του modeling. Η 28χρονη Φράνκο ήταν δεύτερη για τα καλλιστεία της Παραγουάης το 2006 και συμμετείχε στο παγκόσμιο διαγωνισμό Miss Μπικίνι. Πάντως οι επιδόσεις της στο ακόντιο θέλουν ακόμη πολλή δουλειά... 
Πηγή: sportouvorra


Δείτε το video:




http://www.gossip-tv.gr/

Eurovision 2011: Επιλέχθηκε το τραγούδι για την κυπριακή συμμετοχή


Έχουν πια αποφασιστεί όλα. Την Κύπρο στην Eurovision 2011 θα εκπροσωπήσει ο Χρίστος Μυλόρδος με το τραγούδι "Σαν άγγελος σ'αγάπησα"...
Η σχετική ανακοίνωση του ΡΙΚ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 στο ΡΙΚ, η ακρόαση των συνθέσεων που υποβλήθηκαν για την εκπροσώπηση της Κύπρου στον 56ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2011.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση Ραδιοφωνίας / Τηλεόρασης (European Broadcasting Union) και θα διεξαχθεί στις 10,12 και 14 Μαϊου 2011, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Για τον εγχώριο διαγωνισμό υποβλήθηκαν έντεκα (11) συνθέσεις. Η 7μελής Κριτική Επιτροπή που όρισε το ΡΙΚ, άκουσε όλα τα τραγούδια και επέλεξε το τραγούδι «Σαν άγγελος σ΄ αγάπησα» με συνθέτη τον Ανδρέα Αναστασίου και στιχουργό το Μιχάλη Αντωνίου, για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 56ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2011.
To τραγούδι θα παρουσιαστεί από τον ερμηνευτή Χρίστο Μυλόρδο, περί τα τέλη Φεβρουαρίου σε μια ειδική εκπομπή, που θα μεταδοθεί από το ΡΙΚ.
H Kύπρος θα διαγωνιστεί στο δεύτερο ημιτελικό, στην 4 θέση, που θα διεξαχθεί στις 12 Μαϊου 2011.
Οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός διαγωνισμός θα μεταδοθούν απευθείας από το ΡΙΚΕΝΑ με ταυτόχρονη μετάδοση στη δορυφορική εκπομπή του ΡΙΚ και το Τρίτο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα. Επίσης θα μεταδίδονται από την ιστοσελίδα του ΡΙΚ στο www.cybc.com.cy
Η όλη διαδικασία εποπτεύετο από το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου του ΡΙΚ και τον ελεγκτικό οίκο KPMG.

http://www.music.net.cy/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Παρουσίαση Λευκώματος με φωτογραφίες από τις ταινίες του σκηνοθέτη



Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011, στις 19:00
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Oι Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, το Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  προσκαλούν τους φίλους του Κινηματογράφου και του Μιχάλη Κακογιάννη στην παρουσίαση του Λευκώματος "Μιχάλης Κακογιάννης - Κινηματογράφος" με φωτογραφίες από τη μεγάλη πορεία του σκηνοθέτη στον Ελληνικό και Διεθνή Κινηματογράφο.
Στην παρουσίαση που θα γίνει τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011, στις 19:00, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης  θα χαιρετίσει ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και για το Λεύκωμα και τον Μιχάλη Κακογιάννη θα μιλήσουν: ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Τάσος Μπουλμέτης, ο Γιώργος Νανούρης και η Ευδοκία Ρουμελιώτη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Σιάφκος.
Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη: Βυσσινόκηπος με τους Charlotte Rampling, Alan Bates, Katrin Cartlidge κ.α.

Στο πολυτελές λεύκωμα, από τις εκδόσεις Μίλητος, παρουσιάζεται συνολικά η δουλειά του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Μιχάλη Κακογιάννη, που δικαιωματικά θεωρείται αυτός που έκανε παγκοσμίως γνωστό τον ελληνικό κινηματογράφο.

 Ο Κακογιάννης, πρωτοπόρος, διαχρονικός και ευαίσθητος, είναι αυτός που με το βλέμμα του έδειξε την Αθήνα και τις λαϊκές συνοικίες, την κλειστή κοινωνία του νησιού, και  έσκυψε με σεβασμό στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας.  Μέσα από τις ταινίες του έπλασε χαρακτήρες ανθεκτικούς και γνήσιους και έμειναν αξέχαστες οι  κλασικές ερμηνείες της Έλλης Λαμπέτη, της Μελίνας Μερκούρη, της Ειρήνης Παππά,  της Κάθριν Χέρμπορν, της Βανέσα Ρεντγκρέιβ, της Ζενεβιέβ Μπυζόλντ, του Άντονυ Κουήν, του Άλαν Μπαίητς, του Δημήτρη Χορν, του Γιώργου Φούντα, του Μάνου Κατράκη και πολλών-πολλών άλλων. Η κινηματογραφική του Στέλλα, το Κορίτσι με τα μαύρα αλλά και ο Αλέξης Ζορμπάς έγραψαν ιστορία. Κι όλα αυτά με την ευλογία του ελληνικού φωτός, όπως είχε πει ο ίδιος, με το ταλέντο των ηθοποιών μας, με την ελληνική μουσική, την πίστη στην ελληνικότητα και με ένα ζωντανό και γνήσιο σενάριο.

Στις 404 σελίδες του λευκώματος, παρουσιάζονται για πρώτη φορά, σπάνιες, ανέκδοτες φωτογραφίες από την σκηνοθετική δουλειά του Μιχάλη Κακογιάννη, με λεζάντες από λόγια ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σχόλια του ίδιου του δημιουργού.


Είσοδος Ελεύθερη
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Κρατήσεις: τηλ. 210 34 18 579, Δευ – Παρ  11:00-14:00, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ελculture.gr
Ως 3
mediasoup.gr
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Πόλεμος ΣΕΓΑΣ -Πολιτείας για την επιχορήγηση


Πόλεμο χαρακωμάτων με την Πολιτεία προανήγγειλε ο ΣΕΓΑΣ μετά την συνάντηση που είχαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας στίβου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή και την ανακοίνωση του ύψους της τακτικής επιχορήγησης από τη ΓΓΑ που θα δοθεί για το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή θα είναι μειωμένη κατά περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη (ήταν περίπου 8.5 εκ. ευρώ) ποσοστό που εξόργισε τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ και τον πρόεδρό του Βασίλη Σεβαστή.
Το ΔΣ της αρχαιότερης ομοσπονδίας συνέταξε αμέσως σκληρή ανακοίνωση που μιλάει για διάλυση του αθλητισμού ενώ προανήγγειλε και την λήψη νέων αποφάσεων τις οποίες θα πάρει στην επόμενη συνεδρίασή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:
Η Πολιτεία αποφάσισε να διαλύσει τον Ελληνικό Αθλητισμό. Αυτό ξεκινάει από το Υπουργείο Οικονομικών, που στο όνομα της οικονομικής σωτηρίας της Χώρας περιέκοψε δραστικά τα χρήματα που διαθέτει για τον Αθλητισμό, αλλά ολοκληρώνεται από την ΓΓΑ με τον πιο αδόκιμο, ψυχρό και ισοπεδωτικό τρόπο που αποφάσισε ότι στις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία πρέπει να διαθέσει το 33% της συνολικής χρηματοδότησης της ΓΓΑ για το 2011.
Την ίδια περίοδο υπάρχει παντελής έλλειψη ενός σχεδίου για τον Αθλητισμό που θα επαναπροσδιορίζει τους στόχους του, θα προχωράει σε διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές και θα εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του, όπως συμβαίνει στα περισσότερα Υπουργεία. Ταυτόχρονα η Χώρα προχωράει στην διοργάνωση μεγάλων και υποβαθμισμένων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, που απαιτούν δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο, κλείνουν κολυμβητήρια, Εθνικά στάδια παραχωρούνται σε ιδιώτες ή εγκαταλείπονται χωρίς συντήρηση, αδρανοποιείται το ΕΣΚΑΝ, ματαιώνονται τα σχολικά Πρωταθλήματα, έχουν καταργηθεί τα κίνητρα, καταργήθηκε η χρηματοδότηση για Ολυμπιακή προετοιμασία, τα Αθλητικά Σωματεία στα οποία οφείλονται τακτικές επιχορηγήσεις πέντε ετών, μετατρέπονται από φορείς κοινωνικού χαρακτήρα σε γραφειοκρατικές και οικονομικές μονάδες και υπαλληλοποιούνται οι εν ενεργεία Πρωταθλητές υψηλού επιπέδου της Χώρας.
Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του, ενόψει αυτής της εφιαλτικής για την Ελληνική αθλούμενη νεολαία κατάστασης.

http://www.contra.gr/


Η Kim Kardashian βρίσκει την έμπνευση στον Kanye West



Σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο της σινγκλ, από το οποίο πήραμε μία γεύση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η Kim Kardashian συνεργάστηκε γι’ αυτό με τον Kanye West, ο οποίος όπως δηλώνει η TV σταρ είναι η έμπνευσή της για το τραγούδι. Συνεχίζει να προωθεί το ριάλιτι στο οποίο πρωταγωνιστεί αλλά και τη μουσική της και μάλιστα είχε επισκεφθεί το MTV για να δώσει μία συνέντευξη.




http://www.gossip-tv.gr/

Ίκερ, η Καρμπονέρο το ξέρει;


ΔΕΙΤΕ: Βίντεο και φωτογραφίες από τη γυναίκα που... ποθεί τον Κασίγιας

Ένα μικρό προβληματάκι ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο Ίκερ Κασίγιας την επόμενη φορά που θα αντικρίσει τη Σάρα Καρμπονέρο. Με δηλώσεις της, που φιλοξενούνται στην «AS», η εκρηκτική Λουάνα Τσαμόρο αποκαλύπτει ότι… γουστάρει -ποδοσφαιρικά εννοείται- τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αν και η ίδια είναι οπαδός της Ολίμπια Ασουνσιόν, κάτι έχει πάρει το αυτί της για τις ικανότητες του Ισπανού πορτιέρο εκεί στη μακρινή Παραγουάη.

Η Τσαμόρο προσθέτει ότι όνειρό της είναι να παρακολουθήσει από κοντά τον αγαπημένο της στο απόλυτο ντέρμπι μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα. 
Πηγή: sport-fm.gr
http://www.newsbeast.gr/


Οι άνθρωποι της τελευταίας στιγμής


ΔΕΙΤΕ: Βίντεο από το μαγικό κόσμο του NBA

Το νικητήριο καλάθι του Μόντα Έλις στο 110-108 των Ουόριορς επί των Πέισερς, αλλά και το τρίποντο και φάουλ του Τζέισον Ρίτσαρντσον με το οποίο το Ορλάντο έστειλε το ματς στην παράταση προτού επιβληθεί των Σίξερς καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις στο Top 10 της ημέρας στο ΝΒΑ.

Δείτε επίσης πώς οι Χόρνετς έκλεψαν τη νίκη από τους Γκρίζλις, αλλά και μία ακόμη φοβερή φάση από τον Μπλέικ Γκρίφιν.
http://www.newsbeast.gr/

χρώμα







http://souitavip.blogspot.com/2011/01/blog-post_5756.html

ΔΕΗ: Ποιοι δικαιούνται φθηνό ρεύμα...

Μέτρα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάχρησης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ρεύματος και να διασφαλιστεί ότι οι εκπτώσεις (που φθάνουν μέχρι 30 %) θα πάνε σε εκείνους που τις έχουν πραγματικά ανάγκη, παίρνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Συγκεκριμένα, με ... κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη και του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη, προβλέπεται ότι η ΔΕΗ θα διαβιβάζει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα στοιχεία των προσώπων που έκαναν αίτηση για ένταξη στο ΚΟΤ για να γίνεται διασταύρωση και να προκύπτει αν εμπίπτουν πράγματι ή όχι στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Αντίστοιχα, όσοι εντάσσονται στο ΚΟΤ λόγω ανεργίας θα διασταυρώνονται με το αρχείο του ΟΑΕΔ.

Το ΚΟΤ τέθηκε σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου και προβλέπει έκπτωση 20 - 30 % στο λογαριασμό του ηλεκτρικού για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου και της ΔΕΗ, οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 1,2 εκατ., ωστόσο οι αιτήσεις που έγιναν μέχρι τις αρχές του 2011 δεν ξεπερνούν τις 200.000. Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι η περιορισμένη, σχετικά, ανταπόκριση οφείλεται ακριβώς στο φόβο ορισμένων που δεν δηλώνουν τα πραγματικά του εισοδήματα, ότι η περιουσιακή - οικονομική τους κατάσταση θα αποκαλυφθεί μέσω… ΔΕΗ αν κάνουν αίτηση για το ΚΟΤ και προτιμούν να αποποιηθούν της έκπτωσης προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο. Πάντως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός θα απευθύνει το επόμενο διάστημα επιστολή σε όσους εμφανίζουν χαμηλές καταναλώσεις, για να τους ενημερώσει ότι πιθανώς έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο ΚΟΤ, εφόσον πληρούν και τις λοιπές προϋποθέσεις. Η επιστολή θα σταλεί ξεχωριστά από το λογαριασμό του ηλεκτρικού, πέρα από τα φυλλάδια που έχουν σταλεί ήδη σε όλους τους καταναλωτές μαζί με τους λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΟΤ εφαρμόζεται στις πρώτες 800 κιλοβατώρες με τις εξής προϋποθέσεις: η κατανάλωση να αφορά σε κύρια κατοικία, οι λογαριασμοί να εκδίδονται στο όνομα του δικαιούχου και η τετραμηνιαία κατανάλωση να είναι μεγαλύτερη από 200 kwh και μικρότερη από 1000 ή 1200 kwh ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων.

Δικαιούχοι του ΚΟΤ είναι:

-Άτομα με χαμηλό εισόδημα, κάτω από το αφορολόγητο όριο μισθωτών - συνταξιούχων. Η έκπτωση είναι 20 % και το όριο κατανάλωσης 200 - 1000 kwh.

-Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα χαμηλότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας των τρίτεκνων. Η έκπτωση είναι 20 % και το όριο κατανάλωσης 200 - 1200 kwh.

-Μακροχρόνια άνεργοι (για τουλάχιστον 12 μήνες την 30-11-2010) με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο των μισθωτών - συνταξιούχων. Η έκπτωση είναι 30 % και το όριο κατανάλωσης 200 - 1000 kwh.

-ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 67 % ή με προστατευόμενα μέλη που έχουν τέτοιο ποσοστό αναπηρίας και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο της κατηγορίας. Η έκπτωση είναι 30 % και το όριο κατανάλωσης 200 - 1200 kwh.

Πηγή:ΑΠΕ

http://nonews-news.blogspot.com/

Δημόσια διαβούλευση για το θέμα της συνένωσης σχολικών μονάδων



 Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, για το θέμα της συνένωσης σχολικών μονάδων.
Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Παιδείας, για το θέμα της συνένωσης σχολικών μονάδων, στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης με θέμα:«Κριτήρια συνενώσεων και ιδρύσεων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 24/01/2011.


πηγή www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Απορριπτική είναι η εισήγηση του αρεοπαγίτη προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ.Έξω από το κτίριο παραμένουν εκατοντάδες συμβασιούχοι.Η υπόθεση αυτή αρχικά είχε οριστεί να συζητηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, αλλά η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, συμβασιούχοι...
πυροσβέστες κ.λπ. άσκησαν παρέμβαση υπέρ των καθαριστριών του ΟΠΑΠ και για το λόγο αυτό συζήτησαν και έλαβαν αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για σήμερα, Πέμπτη. Ο κ. Δουλγεράκης αναμένεται να υποστηρίξει ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και εν όψει της διατύπωσης του άρθρου 103 του Συντάγματος, απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου.



http://fimotro.blogspot.com/

Ακριβαίνουν μέχρι και κατά 80% οι μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες

Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν από την 1η Φεβρουαρίου οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, με το ενιαίο εισιτήριο να αυξάνεται στο 1,4 ευρώ. Ειδικότερα για τους επιβάτες οι οποίοι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν μόνο τον ΗΣΑΠ ή το μετρό, η επιβάρυνση υπολογίζεται ως 80% των χρημάτων που πλήρωναν μέχρι σήμερα, καθώς η κατάργηση των αντίστοιχων καρτών ωθεί τους συγκεκριμένους επιβάτες στη «μεγάλη» κάρτα των 45 ευρώ.



Οι αποφάσεις για την αναπροσαρμογή στις τιμές των εισιτηρίων δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εν μέσω των διακοπών και είναι χαρακτηριστικό πως το σχετικό φύλλο φέρει ημερομηνία κυκλοφορίας 5 Ιανουαρίου 2011. Ωστόσο μέχρι και σήμερα ούτε το υπουργείο Υποδομών ούτε ο υπό ανασυγκρότηση Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας έχουν προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού, αρκούμενα απλώς σε αποσπασματικές δηλώσεις στελεχών.
Από την 1η Φεβρουαρίου:
Το ενιαίο εισιτήριο για χρήση σε όλα τα μέσα θα κοστίζει 1,40€, έναντι 1 ευρώ σήμερα (αύξηση 40%).
Δημιουργείται εισιτήριο για χρήση σε μία διαδρομή και με μόνο ένα μέσο από τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, με κόστος 1,2 ευρώ.
Αναπροσαρμόζεται στα 45 ευρώ η τιμή της ενιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών (που κοστίζει σήμερα 35 ευρώ), ενώ καταργούνται οι κάρτες για αποκλειστική χρήση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του μετρό, οι οποίες κόστιζαν μέχρι σήμερα 25 και 30 ευρώ αντίστοιχα. Εξαιτίας αυτής της κατάργησης οι επιβάτες που χρησιμοποιούν μόνο τον ΗΣΑΠ ή το μετρό υποχρεώνονται από 1ης Φεβρουαρίου να προμηθευτούν τις κάρτες για όλα τα μέσα που μετά την αναπροσαρμογή σημαίνει για τους ίδιους μετακινήσεις ακριβότερες κατά 80% (για τον ΗΣΑΠ) και ως και 53% για το μετρό.
Οπως προκύπτει από τη σχετική υπουργική απόφαση οι άνεργοι δεν θα έχουν δικαίωμα χρήσης μειωμένου εισιτηρίου ή κάρτας. Το "μισό" εισιτήριο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνω των 65 ετών, καθώς και μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και μέλη πολυτεκνικών οικογενειών, ενώ δωρεάν μετακινήσεις προβλέπονται για τα ΑμεΑ και τους φαντάρους.
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας
Είδος Σημερινή τιμήΑπό 1.2.2011Μεταβολή (%) 
Ενιαίο εισιτήριοΟ11,440 
 Μ0,50,740 
Απλό εισιτήριο για μία μόνο διαδρομή με λεωφορείο ή τρόλεϊ ή τραμΟ-1,2- 
 Μ-0,6- 
Εισιτήριο ΕΘΕΛ γραμμή ΣαρωνίδαςΟ1,21,633,3 
 Μ0,60,833,3 
Εισιτήριο ΕΘΕΛ για το "Ελευθέριος Βενιζέλος"Ο3,2556,25 
 Μ1,62,556,25 
Εισιτήριο μετρό για το "Ελευθέριος Βενιζέλος"Ο6833,3 
 Μ3433,3 
Ημερήσιο εισιτήριο για όλα τα μέσαΟ3433,3 
Εβδομαδιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσαO101440 
Μηνιαία κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμΟ152033,3 
 Μ81025 
Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσαΟ354528,6 
 Μ182327,7 
Μηνιαία κάρτα μόνο για ΗΣΑΠΟ2545*80 
 Μ1323*76,9 
Μόνο για μετρόΟ3045*50 
 Μ1523*53,3 
-Ο: Ολόκληρο εισιτήριο
-Μ: Μειωμένο εισιτήριο
     
* Λόγω της κατάργησης των καρτών για ΗΣΑΠ / Μετρό, οι επιβάτες υποχρεώνονται να προμηθευτούν την ενιαία κάρτα για όλα τα μέσα

http://www.enet.gr/